ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ"

Transcript

1 ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Η εισήγηση για αναβολή ανέγερσης Νέου Κέντρου Ψυχικής Υγείας από το Υπουργείο Υγείας λόγω οικονομικής περισυλλογής. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Κυριακίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 2. Η ποιότητα των νερών κολύμβησης (θάλασσα, πισίνες) και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητή. Βλέπε επιστολή κας Στέλλας Κυριακίδου ημερ. 30/06/2011. Η ποιότητα των νερών κολύμβησης (θάλασσα, πισίνες) και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Γιώργου Περδίκη και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 3. Οι επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών από την αλόγιστη χρήση της κινητής τηλεφωνίας. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 4. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για τη λειτουργία ογκολογικών και ακτινοθεραπευτικών τμημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 5. Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο και ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 6. Το επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχεται στους κρατουμένους στις Κεντρικές Φυλακές και η ανάγκη καθορισμού χρονοδιαγράμματος για τη δημιουργία Πολυδύναμου Ιατρικού Κέντρου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ )

2 2 7. Η ανησυχητική αύξηση του αριθμού περιστατικών παιδιών και εφήβων με νευρική ανορεξία και βουλιμία στην Κύπρο και η ανάγκη υιοθέτησης μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του θέματος αυτού. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 8. Οι πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τις εγκαταστάσεις των Βρετανών στο Ζύγι και Ακρωτήρι και του ραδιοφωνικού σταθμού της Φωνής της Αμερικής στο Κάβο Γκρέκο. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Γιώργου Περδίκη και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 9. Μηνιαίο επίδομα για ασθενείς HIV/AIDS στην Κύπρο. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Γιώργου Περδίκη και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 10. Η παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην απομονωμένη περιοχή του διαμερίσματος Τηλλυρίας. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Γιώργου Περδίκη και Κώστα Κωνσταντίνου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 11. Οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων πλησίον του μεταλλείου του Αμιάντου στο Τρόοδος και τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί για απάμβλυνσή τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητών. Βλέπε επιστολή. Οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων πλησίον του μεταλλείου του Αμιάντου στο Τρόοδος και τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί για απάμβλυνσή τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των εισηγητών κ. Γιώργου Περδίκη, Στέλλας Μισιαούλη, Αδάμου Αδάμου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Γιάννου Λαμάρη, Αντρέα Καυκαλιά, Χρίστου Μέση και Κώστα Κώστα). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 12. Η ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Δηλητηριάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στη δημόσια υγεία. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη).

3 3 (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 13. Η ανάγκη ίδρυσης μονάδας αποκατάστασης ασθενών μετά από τραυματισμούς ή δυστυχήματα και με νευρολογικά προβλήματα. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση και Κώστα Κωνσταντίνου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 14. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και τρόποι αντιμετώπισής τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητών μετά από απόφαση της επιτροπής στη συνεδρία ημερ. 23/4/2015. Βλέπε επιστολή ημερ. 19/3/2015 των βουλευτών κ. Αντρέα Καυκαλιά, Κώστα Κώστα, Αδάμου Αδάμου, Στέλλας Μισιαούλη Δημητρίου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Ρούλας Μαυρονικόλα. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και τρόποι αντιμετώπισής τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση, Αντρέα Καυκαλιά, Κώστα Κώστα, Αδάμου Αδάμου, Στέλλας Μισιαούλη Δημητρίου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Ρούλας Μαυρονικόλα). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 15. Ενημέρωση για τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού υγείας στους αθλητές και στους μαθητές αθλητές, καθώς και για την παρεχόμενη σ αυτούς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 16. Νέοι και αλκοόλ. Ποια είναι η πραγματική εικόνα, ποιες οι επιπτώσεις από την κατανάλωση αλκοόλ από τους νέους και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ από νεαρά άτομα. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 17. Το φαινόμενο της καθόδου στην Κύπρο ξένων ιατρών αμφιβόλου ειδικότητας για παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών και η ανάγκη για προστασία του Κυπρίου ασθενούς από τυχόν παραπλάνηση. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 18. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις λίστες αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια και τρόποι αντιμετώπισής τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση).

4 4 (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 19. Κλινικά εργαστήρια ιδιωτικού και δημόσιου τομέα - Έλεγχος της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 20. Το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης νεφρών έναντι οικονομικού οφέλους, επιπτώσεις και τρόποι αντιμετώπισης. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 21. Η ανάγκη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ωρομίσθιο προσωπικό. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κώστα Κωνσταντίνου και Άγγελου Βότση). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 22. Η ελλιπής ασφάλεια στα δημόσια νοσηλευτήρια και ο αυξημένος αριθμός περιστατικών επιθέσεων και άσκησης βίας κατά των γιατρών και των νοσηλευτών. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 23. Οι ακατάλληλες συνθήκες στέγασης για άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό λόγω της μη λειτουργίας ειδικής μονάδας για υποστήριξη των ατόμων αυτών. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 24. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας από το Υπουργείο Υγείας για τις ενέργειες που λαμβάνει για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στα άτομα με τη νόσο των κινητικών νευρώνων. Στέλλας Κυριακίδου και Ανδρέα Κυπριανού). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 25. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για τη διαδικασία αγοράς υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα από το Υπουργείο Υγείας. Στέλλας Κυριακίδου και Αθηνάς Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ )

5 5 26. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη εύρυθμη λειτουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών, είτε αυτά οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού είτε σε βλάβη ή σε μη λειτουργία των ιατρικών μηχανημάτων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Σωτήρη Σαμψών και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητή. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 16/2/2012. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη εύρυθμη λειτουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών, είτε αυτά οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού είτε σε βλάβη ή σε μη λειτουργία των ιατρικών μηχανημάτων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Σωτήρη Σαμψών, Στέλλας Κυριακίδου και Κυριάκου Χατζηγιάννη). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 27. Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία προγράμματος σχετικά με τις ανάγκες ανήλικων χρηστών και εξαρτημένων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 28. Η απουσία διευθυντή στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και στο Παθολογικό Τμήμα, η απουσία αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου νεφρολόγου, η έλλειψη αναγκαίας υποδομής στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, καθώς και τα προβλήματα και οι επιπτώσεις ένεκα των πιο πάνω. Αντρέα Φακοντή, Άγγελου Βότση και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 29. Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού ψηφίσματος για τον καρκίνο του μαστού στην Κύπρο. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 30. Η ανάγκη δημιουργίας ειδικού τμήματος περίθαλψης και φροντίδας των ατόμων τρίτης ηλικίας, που χρειάζονται μακροχρόνια επιμελημένη και συνεχή παρακολούθηση. Το συγκεκριμένο τμήμα, εάν αυτό είναι δυνατό, να λειτουργήσει σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Σωτήρη Σαμψών και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 31. Λόγοι (αδυναμίες και προβλήματα) που τα κρατικά εργαστήρια γενικών αναλύσεων δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να διαπιστευθούν ολικώς ή μερικώς. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

6 6 και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 32. Οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την κατασκευή και την εκτός προδιαγραφών λειτουργία κλιβάνων καύσης ζωικών, κλινικών και νοσοκομειακών αποβλήτων στην Κοφίνου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κώστα Κωνσταντίνου, Στέλλας Κυριακίδου, Ζαχαρία Ζαχαρίου και Γεώργιου Τάσου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 33. Η ανάγκη λειτουργίας των αγγειογράφων και μετά τις εργάσιμες ώρες στα γενικά νοσοκομεία για εξυπηρέτηση των ασθενών και εξάλειψη του καταλόγου αναμονής. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κώστα Κωνσταντίνου και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 34. Το θέμα των αμβλώσεων στην Κύπρο, το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και οι κοινωνικές, νομικές και άλλες προεκτάσεις. Στέλλας Κυριακίδου, Ζαχαρία Ζαχαρίου και Αθηνάς Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 35. Προβλήματα στη στελέχωση και λειτουργία της Πτέρυγας Παραπληγικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 36. Η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα κλινικά εργαστήρια και η άδεια λειτουργίας κλινικών εργαστηρίων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 37. Προβλήματα Ακτινολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κώστα Κωνσταντίνου και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 38. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για τις νέες ιατρικές εξελίξεις όσον αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και την ανάγκη να εφαρμοστεί εθνικό πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ )

7 7 39. Τα πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ένεκα της σοβαρής έλλειψης προσωπικού. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κώστα Κωνσταντίνου και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 40. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών και η ανάγκη ανέγερσης νέας πτέρυγας. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητών. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 16/2/2012. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών και η ανάγκη ανέγερσης νέας πτέρυγας. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Κυριακίδου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Κυριάκου Χατζηγιάννη και Γεώργιου Τάσου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητών. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 15/5/2013. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών και η ανάγκη ανέγερσης νέας πτέρυγας. Στέλλας Κυριακίδου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Κυριάκου Χατζηγιάννη και Γεώργιου Τάσου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 41. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος για την αποκατάσταση (φροντίδα, εκπαίδευση και θεραπεία) παιδιών με σοβαρές χρόνιες νευροαναπτυξιακές παθήσεις (π.χ. εγκεφαλική παράλυση, αυτισμός) και η ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένων κέντρων αποκατάστασης για τα παιδιά αυτά. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 42. Η αντιμετώπιση των παιδιών με ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα συχνά τα βάζει σε δυσμενή θέση μέσα στο σχολείο. Στέλλας Κυριακίδου και Ανδρέα Κυπριανού). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ )

8 8 43. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών στα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου. Στέλλας Κυριακίδου, Ανδρέα Κυπριανού, Γιάννου Λαμάρη, Στέλλας Μισιαούλη Δημητρίου και Αθηνάς Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 44. Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και οι υποχρεώσεις του κράτους για δωρεάν παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως αν οι γονείς τους είναι αιτητές πολιτικού ασύλου ή βρίσκονται στην Κύπρο παράνομα. Στέλλας Κυριακίδου και Ανδρέα Κυπριανού). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 45. Η παροχή οικονομικής κάλυψης από το Υπουργείο Υγείας για τη διαδικασία κατασκευής, τοποθέτησης και καθαρισμού τεχνητών ματιών σε παιδιά και ενήλικες. Στέλλας Κυριακίδου και Ανδρέα Κυπριανού). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 46. Ενημέρωση για την έρευνα που έχει διεξαχθεί από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο σε σχέση με καταγγελία εναντίον παιδιάτρου για θέματα εμβολιασμών. Στέλλας Κυριακίδου, Ανδρέα Κυπριανού και Αθηνάς Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 47. Νοσοκομείο Κυπερούντας Προβλήματα και προσπάθεια αξιοποίησής του ως περιφερειακού κέντρου υγείας. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Ανδρέα Κυπριανού και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 48. Ανάγκη ενίσχυσης του Παιδοογκολογικού Θαλάμου με περισσότερους ειδικούς παιδοογκολόγους, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών σε περίπτωση απουσίας του ειδικού παιδοογκολόγου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 49. Ανάγκη άμεσου διορισμού εκτελεστικού διευθυντή στο Γενικό Νοσοκομείο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Σωτήρη Σαμψών και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ )

9 9 (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 50. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οροθετικοί στην Κύπρο. Στέλλας Κυριακίδου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Γεώργιου Τάσου και Ανδρέα Κυπριανού). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 51. Τα προβλήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία αναισθησιολογικών τμημάτων στα νοσοκομεία και ενδεχόμενοι κίνδυνοι από το σημερινό τρόπο λειτουργίας τους, ως επίσης και από την ενδεχόμενη μη τήρηση των προδιαγραφών ασφάλειας. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, Κώστα Κωνσταντίνου και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 52. Τα αυξημένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι μας, τα έκτακτα περιστατικά και η ανάγκη προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων από τα νοσοκομεία. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητή. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 29/3/2012. Τα αυξημένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι μας, τα έκτακτα περιστατικά και η ανάγκη προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων από τα Νοσοκομεία. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, Στέλλας Κυριακίδου και Ζαχαρία Κουλία). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 53. Τα προβλήματα στελέχωσης, παρακολούθησης και εξοπλισμού της εντατικής μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Ανδρέα Κυπριανού, Αθηνάς Κυριακίδου και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 54. Προβλήματα που απασχολούν το ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (Επεμβατική νευροακτινολογία/επεμβατική ακτινολογία). (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κώστα Κωνσταντίνου και Στέλλας Κυριακίδου). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 55. Η οργάνωση και στελέχωση των παρατηρητηρίων ναυαγοσωστικής κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

10 10 (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 56. Θεσμικά και άλλα προβλήματα της υποβοηθούμενης γονιμότητας. (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 57. Ιατρική ευθύνη και ιατρική αμέλεια-δικαιώματα και κατοχύρωση γιατρών. (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 58. Η οργανωτική δομή των τμημάτων των επαρχιακών και περιφερειακών νοσοκομείων και η παροχή κινήτρων στους γιατρούς που εργάζονται σε αυτά - Η ανάγκη αναβάθμισης και βελτίωσης της παροχής ιατρικής φροντίδας στα περιφερειακά και κοινοτικά ιατρικά κέντρα. (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 59. Οι διαδικασίες λήψης απόφασης για αποστολή ασθενών στο εξωτερικό από τα νενομισμένα ιατροσυμβούλια. (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 60. Η ανάγκη για αναθεώρηση της νομοθεσίας που ρυθμίζει τη στοματογναθοπροσωποχειρουργική, εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της συγκεκριμένης νομοθεσίας. (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 61. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των εξαρτημένων ατόμων και η δυνατότητα υποβολής των ατόμων αυτών σε αναγκαστική θεραπεία απεξάρτησης. (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 62. Η ανάγκη συντονισμού όλων των ιδρυμάτων που παρέχουν υπηρεσίες αποτοξίνωσης και απεξάρτησης, ώστε να αναβαθμιστεί η προσπάθεια απεξάρτησης και αποκατάστασης των ουσιοεξαρτώμενων ατόμων. (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 63. Η λειτουργία των μονάδων εντατικής θεραπείας στα κρατικά νοσηλευτήρια.

11 11 (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 64. Ενημέρωση για το βαθμό υλοποίησης της σημερινής λειτουργίας του MRI του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ποιο θα είναι το νέο καθεστώς λειτουργίας. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ρούλλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 65. Τα προβλήματα των αναπήρων και η αναβάθμιση των υπηρεσιών στήριξής τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ρούλλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 66. Η ανάγκη παραχώρησης δωρεάν θεραπείας στους τοξικομανείς για απεξάρτηση. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ρούλλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 67. Η λειτουργία των τμημάτων επεμβατικής καρδιολογίας - Προβλήματα και τρόποι επίλυσής τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Ρούλλας Μαυρονικόλα και Κώστα Κωνσταντίνου). ( ). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 68. Υιοθέτηση μέτρων για την αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων μέχρι την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ρούλλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητή. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 11/11/2011. Υιοθέτηση μέτρων για την αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων μέχρι την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Ρούλλας Μαυρονικόλα και Μάριου Μαυρίδη). ( ). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 69. Η διαδικασία παραχώρησης θέσεων για ειδίκευση στην ιατρική και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ρούλλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ )

12 12 (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 70. Οι συνθήκες λειτουργίας των γυμναστηρίων και τρόποι βελτίωσής τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ρούλλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 71. Τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Νόμου και τους σχετικούς κανονισμούς. ( ). (Αρ. Φακ ) 72. Η διαφορετική γνωμάτευση ιατρών του ιδιωτικού τομέα και ιατρών των ιατρικών συμβουλίων του δημοσίου για την ικανότητα εργασίας ενός ασθενούς. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Κυριακίδου, Κώστα Κωνσταντίνου και Ζαχαρία Ζαχαρίου). ( ). (Αρ. Φακ ) 73. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για τις διαδικασίες και τους κανονισμούς που διέπουν αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου για πληρωμές νοσηλείας σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ρούλλας Μαυρονικόλα). ( ) (Αρ. Φακ ) 74. Η λειτουργία της Μεταμοσχευτικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 9 μήνες μετά. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Μισιαούλη, Αδάμου Αδάμου και Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) Αλλαγή τίτλου. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 29/03/2012. Η λειτουργία της Μεταμοσχευτικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον τομέα των μεταμοσχεύσεων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Μισιαούλη, Αδάμου Αδάμου και Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 75. Συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στην Κυπριακή αγορά. Η ανεξέλεγκτη χορήγηση και χρήση. Πώς εντοπίζονται τα σκευάσματα αναβολικών ή άλλων νοθευμένων συμπληρωμάτων διατροφής; Μπορεί να ελεγχθεί η χορήγηση και η διακίνηση τους; Ποιοι οι κίνδυνοι από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία και χρήση; (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Μισιαούλη, Αδάμου Αδάμου και Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 76. Η διασφάλιση της εφαρμογής των προνοιών του περί Τροφίμων (Έλεγχος και Πώληση) Νόμου αναφορικά με τη σήμανση των τροφίμων και ο ρόλος των

13 13 υγειονομικών υπηρεσιών του κράτους στον τομέα αυτό. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη) ( ). (Αρ. Φακ ) 77. Τα προβλήματα, οι επιπτώσεις, οι παρενέργειες και οι κίνδυνοι που απορρέουν για τη δημόσια υγεία ένεκα του πολλαπλασιασμού και της αύξησης της παρουσίας των τρωκτικών σε κατοικημένες περιοχές, καθώς και τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού. Στέλλα Κυριακίδου και Ζαχαρία Ζαχαρίου). ( ). (Αρ. Φακ ) 78. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας αναφορικά με πληροφορίες για δημοσιεύματα, καταγγελίες και ενδεχόμενους ισχυρισμούς για απαράδεκτες αντιδεοντολογικές, ετσιθελικές, εκβιαστικές παρεμβάσεις και απαράδεκτες συμπεριφορές λειτουργών στο Υπουργείο Υγείας έναντι ιατρών και προσωπικού στο δημόσιο τομέα υγείας. Στέλλα Κυριακίδου και Ζαχαρία Ζαχαρίου). ( ). (Αρ. Φακ ) 79. Η δημιουργία της πρώτης κυπριακής εθνικής βιοτράπεζας, για βιοїατρική έρευνα, προοπτικές και οφέλη στον τομέα της ιατρικής στην Κύπρο. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Μισιαούλη, Αδάμου Αδάμου και Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) Αλλαγή τίτλου. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 29/03/2012. Η δημιουργία της πρώτης κυπριακής βιοτράπεζας για βιοїατρική έρευνα Προοπτικές και οφέλη στον τομέα της ιατρικής στην Κύπρο μέσω της ανάπτυξης της ιατρικής γνώσης και ενδεχόμενη πρόθεση δημιουργίας ανάλογης τράπεζας από πλευράς του κράτους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Μισιαούλη, Αδάμου Αδάμου και Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 80. Η ακαταλληλότητα και η επικινδυνότητα του κτιρίου του Γενικού Χημείου του Κράτους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). ( ). (Αρ. Φακ ) 81. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, οι ανάγκες που υπάρχουν σε εξοπλισμό και σε προσωπικό και τρόποι αντιμετώπισης τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Σωτήρη Σαμψών). ( ). (Αρ. Φακ ) 82. Εξέταση των καταγγελιών για έξαρση κρουσμάτων καρκίνου στην περιοχή Βρυσούλλων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Μισιαούλη,

14 14 Αδάμου Αδάμου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Κώστα Κωνσταντίνου και Γιώργου Περδίκη). ( ). (Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητών. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 7/12/2011. Εξέταση των καταγγελιών για έξαρση κρουσμάτων καρκίνου στην περιοχή Βρυσούλλων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Μισιαούλη, Αδάμου Αδάμου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Κώστα Κωνσταντίνου, Γιώργου Περδίκη, Κυριάκου Χατζηγιάννη και Χριστάκη Τζιοβάνη). ( ). (Αρ. Φακ ) 83. Η λειτουργία των χειρουργικών κλινικών και τμημάτων των κρατικών νοσηλευτηρίων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας) ( ). (Αρ. Φακ ) ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ Τα μέτρα που λήφθηκαν από τους αρμοδίους για την προστασία της δημόσιας υγείας από τους κινδύνους που προέκυψαν λόγω της ακαταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΡΙΚ. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Κυριακίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 85. Η ανάγκη επέκτασης του ογκολογικού θαλάμου στη Λεμεσό και η άμεση ανάγκη δημιουργίας παρηγορητικής μονάδας για περίθαλψη των καρκινοπαθών που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. ( ). (Αρ. Φακ ) 86. Η ανάγκη δημιουργίας στη Λεμεσό υποδομής για έλεγχο της οστεοπόρωσης. ( ). (Αρ. Φακ ) 87. Παιδική παχυσαρκία - Προβλήματα και τρόποι επίλυσής τους. ( ). (Αρ. Φακ ) 88. Η διαδικασία αγοράς αναλώσιμων υλικών από το Υπουργείο Υγείας και ο έλεγχος της χώρας προέλευσής τους. ( ). (Αρ. Φακ ) 89. Τα προβλήματα που προκύπτουν από την απουσία νευροχειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Λεμεσού. ( ). (Αρ. Φακ )

15 Η παρατηρούμενη αύξηση των σεξουαλικών μεταδοτικών νοσημάτων - Επιπτώσεις - Πρόληψη. ( ). (Αρ. Φακ ) 91. Δότες οργάνων-προβλήματα. Ευαισθητοποίηση κοινού. Ανάγκη αλλαγής πολιτικής. ( ). (Αρ. Φακ ) 92. Ενημέρωση για την κάλυψη των αναγκών προσθετικής μελών των Κυπρίων πολιτών. ( ). (Αρ. Φακ ) 93. Ανάγκη αλλαγής της πολιτικής για πληρωμή των νοσηλίων των πρόωρων βρεφών. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Αθηνάς Κυριακίδου και Κώστα Κωνσταντίνου). ( ). (Αρ. Φακ ) 94. Η χρήση ενεργειακών ποτών και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία. ( ). (Αρ. Φακ ) 95. Εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπευτικές επιστήμες. ( ). (Αρ. Φακ ) 96. Η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο. ( ). (Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητή. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 26/09/2013. Η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Αθηνάς Κυριακίδου και Ρούλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ ) 97. Ενημέρωση για το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του King s College Hospital του Λονδίνου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 98. Φυσιοθεραπεία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Τμήμα Φυσιοθεραπείας του

16 16 Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 99. Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από την αύξηση των ασθενών που το επισκέπτονται λόγω της οικονομικής κρίσης. ( ). (Αρ. Φακ ) 100. Αξιολόγηση και αναβάθμιση των ιατρικών κέντρων της υπαίθρου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ρούλλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ ) 101. Η άσκηση της ομοιοπαθητικής στην Κύπρο, η συνταγογράφηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων και η εξέταση νομοθετικής ρύθμισης του όλου θέματος. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 102. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα της πυρηνικής ιατρικής στα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού λόγω της υποστελέχωσής τους με ιατρούς και τεχνολόγους. Αδάμου Αδάμου, Αθηνάς Κυριακίδου και Ζαχαρία Κουλία). ( ). (Αρ. Φακ ) 103. Προβλήματα και πιθανές παρενέργειες στους ασθενείς από την αλλαγή συγκεκριμένων φαρμάκων που διατίθενται από τα κρατικά νοσηλευτήρια και τρόποι αντιμετώπισης του όλου προβλήματος. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κώστα Κωνσταντίνου και Κυριάκου Χατζηγιάννη). ( ). (Αρ. Φακ ) 104. Τα προβλήματα στη δημόσια υγεία που προκαλεί ο υπερπληθυσμός των κουνουπιών σε ορισμένες περιοχές της Κύπρου π.χ. Ζακάκι Λεμεσού, Λάρνακα κ.λπ. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Ευθύμιου Δίπλαρου, Αντρέα Μιχαηλίδη, Κώστα Κώστα, Γεώργιου Προκοπίου και Γιώργου Περδίκη). ( ). (Αρ. Φακ ) Προσθήκη εισηγητή. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 16/5/2012. Τα προβλήματα στη δημόσια υγεία που προκαλεί ο υπερπληθυσμός των κουνουπιών σε ορισμένες περιοχές της Κύπρου π.χ. Ζακάκι Λεμεσού, Λάρνακα κ.λπ. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Ευθύμιου Δίπλαρου, Αντρέα Μιχαηλίδη, Κώστα Κώστα, Γεώργιου Προκοπίου, Γιώργου Περδίκη και Ανδρέα Κυπριανού). ( ).

17 (Αρ. Φακ ) Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική του κράτους για τα φάρμακα, καθώς και τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε σχέση με τις υψηλές τιμές διάθεσης ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων στην αγορά. ( ). (Αρ. Φακ ) 106. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα (παιδιά, έφηβοι και ενήλικες) με συγγενή (εκ γενετής) καρδιοπάθεια. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). ( ). (Αρ. Φακ ) 107. Οι χρόνιοι ασθενείς και η παραπομπή τους από τα δημόσια νοσηλευτήρια σε ιδιωτικά, τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές για υποδοχή τέτοιων ασθενών και τα προβλήματα που δημιουργούνται θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Στέλλας Κυριακίδου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Κυριάκου Χατζηγιάννη και Ρούλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ ) 108. Η εφαρμογή της νομοθεσίας που ρυθμίζει το επάγγελμα του ψυχολόγου και τα κριτήρια και η διαδικασία εγγραφής ψυχολόγων στα σχετικά μητρώα. Στέλλας Κυριακίδου, Ζαχαρία Ζαχαρίου και Μάριου Μαυρίδη). ( ). (Αρ. Φακ ) 109. Η προώθηση και κυκλοφορία ηλεκτρονικών τσιγάρων στην κυπριακή αγορά και η ανάγκη προστασίας των καταναλωτών. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γεώργιου Προκοπίου). ( ). (Αρ. Φακ ) 110. Η λειτουργία του Εργαστηρίου Προσθετικών και Ορθωτικών Βοηθημάτων: τι αναβαθμίσεις έγιναν από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, σε τι επίπεδο βρίσκονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του και ποιες είναι οι ανάγκες του εργαστηρίου. ( ). (Αρ. Φακ ) 111. Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις διορισμού μαιών στο δημόσιο τομέα. ( ). (Αρ. Φακ ) 112. Πρόθεση επανεξέτασης του ορισμού του όρου «τετραπληγικός», ο οποίος χρησιμοποιείται για σκοπούς κρατικής οικονομικής βοήθειας σε τετραπληγικά άτομα. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Κυριακίδου, Στέλλας Μισιαούλη Δημητρίου, Αδάμου Αδάμου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Αθηνάς Κυριακίδου και Ρούλας Μαυρονικόλα). ( ).

18 (Αρ. Φακ ) Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Λογοπαθολόγοι. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση). ( ). (Αρ. Φακ ) 114. Η ανάγκη εξειδικευμένης φυσιοθεραπείας για καρκινοπαθείς που έχουν κάνει μαστεκτομή, στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και άλλες παροχές. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Μισιαούλη). ( ). (Αρ. Φακ ) 115. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γεώργιου Προκοπίου). ( ). (Αρ. Φακ ) 116. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές κλινικές και ο ιδιωτικός ιατρικός τομέας. ( ). (Αρ. Φακ ) 117. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδιωτικά φαρμακεία. ( ). (Αρ. Φακ ) 118. Η ανάγκη ενίσχυσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, ώστε να ανταποκρίνονται ανάλογα στις αυξημένες απαιτήσεις της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια και τον έλεγχο των τροφίμων. Ενημέρωση από την κυβέρνηση για τους λόγους καθυστέρησης της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη σύσταση και λειτουργία της Αρχής Ελέγχου Τροφίμων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη). ( ). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 119. Η διαφορά στην τιμολόγηση των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας μεταξύ των τιμών των ασφαλιστικών εταιρειών που συνομολογούνται σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και των χρεώσεων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Αδάμου Αδάμου και Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 120. Η νομοθεσία που ρυθμίζει την εγκατάσταση και χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών. ( ). (Αρ. Φακ ) (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) 121. Μεταλλαγμένα προϊόντα. Η κατάσταση στην Κύπρο και τα μέτρα που λαμβάνονται για προστασία της δημόσιας υγείας.

19 19 (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Αθηνάς Κυριακίδου, Ρούλας Μαυρονικόλα και Γιώργου Περδίκη). ( ). (Αρ. Φακ ) 122. Η ανάγκη ρύθμισης του επαγγέλματος του μουσικοθεραπευτή στην Κύπρο. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γεώργιου Προκοπίου). ( ). (Αρ. Φακ ) 123. Ενημέρωση για τις πρακτικές που θα υιοθετηθούν από τα αρμόδια υπουργεία και τις υπεραγορές για την πώληση τροφίμων, των οποίων η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας έχει παρέλθει. Οι προϋποθέσεις πώλησης και οι μηχανισμοί ελέγχου των συγκεκριμένων τροφών από τις αρμόδιες υπηρεσίες. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 124. Προληπτικές εξετάσεις για έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων υγείας σε βρεφική και νηπιακή ηλικία. ( ). (Αρ. Φακ ) 125. Έγκαιρη ανίχνευση, αντιμετώπιση και παρακολούθηση προβλημάτων υγείας του παιδιού στα πλαίσια του σχολείου. ( ). (Αρ. Φακ ) ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη μετάδοσης και την αντιμετώπιση της ασθένειας της φυματίωσης. ( ). (Αρ. Φακ ) 127. Η ανάγκη διεξαγωγής επιδημιολογικής έρευνας από το Υπουργείο Υγείας για τις συνέπειες από τη λειτουργία των δύο εργοστασίων στην περιοχή Πέρα Χωρίου Νήσου, τα οποία επεξεργάζονται χημικές ουσίες επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου. Πιθανή επιβάρυνση στην υγεία των κατοίκων, που διαμένουν στις περιοχές όπου λειτουργούν τα εν λόγω εργοστάσια. Κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί, κυρίως περιπτώσεων καρκίνου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Αδάμου Αδάμου). ( ). (Αρ. Φακ ) 128. Ενημέρωση για το Στρατηγικό Σχέδιο για αντιμετώπιση του AIDS. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Στέλλας Μισιαούλη). ( ). (Αρ. Φακ ) 129. Εθνική Στρατηγική για τα Ναρκωτικά για την περίοδο

20 ( ). (Αρ. Φακ ) Τα κριτήρια εισδοχής αλλοδαπών στις Πρώτες Βοήθειες των Γενικών Νοσοκομείων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Μάριου Μαυρίδη). ( ). (Αρ. Φακ ) 131. Η δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την πλήρωση των θέσεων διασωστών / πληρώματος ασθενοφόρου με προσοντούχο προσωπικό, το οποίο έχει εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό με έξοδα του κράτους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου). ( ). (Αρ. Φακ ) 132. (α) Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Λάρνακας και η άμεση ανάγκη επίλυσής τους. (β) Η ανάγκη αναγνώρισης της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας για χορήγηση ειδικότητας στην καρδιολογία. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γεώργιου Τάσου). ( ). (Αρ. Φακ ) 133. Εισαγωγή μέτρων έκτακτης ανάγκης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη όλων των πολιτών. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Νίκου Νουρή). ( ). (Αρ. Φακ ) 134. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για τη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με τη λειτουργία ακτινοθεραπευτικών τμημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, καθώς και τη λειτουργία του Τμήματος Αιμοκάθαρσης της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Κέντρου Αίματος, υπό το φώς των νέων οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Μισιαούλη Δημητρίου και Ρούλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ ) 135. Τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από την χρήση των Συσκευών Θωρακικών Συμπιέσεων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). ( ). (Αρ. Φακ ) 136. Οι πιθανοί κίνδυνοι που απορρέουν από τις θεραπείες ομορφιάς που προσφέρονται από μη εξειδικευμένα άτομα. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Στέλλας Κυριακίδου, Στέλλας Μισιαούλη Δημητρίου, Αθηνάς Κυριακίδου και Ρούλλας Μαυρονικόλα). ( ). (Αρ. Φακ ) 137. Οι ανασφάλιστοι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τυγχάνουν δωρεάν νοσηλείας στα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου. Η έκταση του προβλήματος. Η διαχείρισή του από τους εμπλεκόμενους φορείς και η οικονομική επιβάρυνση για την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Προβλήματα στην ιατρική παρακολούθηση των εφήβων και ενηλίκων με συγγενείς καρδιοπάθειες. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Εγγραφής Ιατρών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2003. (Πρόταση νόμου των βουλευτών κ. Ζαχαρία Κουλία, βουλευτή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε. 32 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε. 32 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 32 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Πέμπτη,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Η ανάγκη αναθεώρησης της νομοθεσίας που διέπει το πόθεν έσχες, μετά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. (21.9.2011) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. «Προς όλες τις Μονάδες Θεραπείας για τα Ναρκωτικά»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. «Προς όλες τις Μονάδες Θεραπείας για τα Ναρκωτικά» ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ «Προς όλες τις Μονάδες Θεραπείας για τα Ναρκωτικά» Στα πλαίσια των προσπάθειών που καταβάλλονται για μείωση της βλάβης από την χρήση ναρκωτικών ουσιών έχει αποφασιστεί η δωρεάν

Διαβάστε περισσότερα

Υγιής Γήρανση, Άνοια, Πρόληψη και Διαχείριση Δυσκολιών Μνήμης Έλενα Σάββα Εργοθεραπεύτρια

Υγιής Γήρανση, Άνοια, Πρόληψη και Διαχείριση Δυσκολιών Μνήμης Έλενα Σάββα Εργοθεραπεύτρια Έλενα Σάββα Εργοθεραπεύτρια Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης γερνάει. Το 1950, 23 ηλικιωμένοι αντιστοιχούσαν σε 100 νέους, ενώ το 2050 προβλέπεται ότι 110 ηλικιωμένοι θα αντιστοιχούν σε 100 νέους. Η Τρίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Οι συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών. Μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση των Κοινοβουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ

Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ 1. Ποιες υπηρεσίες φροντίδας υγείας καλύπτονται από το ΓεΣΥ; Από 01/06/2019: Φροντίδα υγείας από προσωπικούς ιατρούς Φροντίδα υγείας από ειδικούς ιατρούς

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Καταργήσεως του περί Σκύλων Νόμου Νόμος του 2004. (Πρόταση νόμου του βουλευτή κ. Σ.

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο ετοιμάστηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων με τη συμβολή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Το παρόν έγγραφο ετοιμάστηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων με τη συμβολή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Το παρόν έγγραφο ετοιμάστηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων με τη συμβολή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. 2 Περιεχόμενα... 2 Περιεχόμενα... 3 ΚΑΛΥΨΕΙΣ... 4 ΠΡΟΣΒΑΣΗ... 4 Ώρες λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες,

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, διέπεται από τις αρχές του προτύπου Beveridge. «το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία)

ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία) ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία) Σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου από φυσιολογικά αίτια ή ατύχημα καταβάλλεται στους δικαιούχους το ποσό των: 10.000 (έως 40 ετών), 5.000 (41-50 ετών) και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε. 14 η συνεδρίαση

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε. 14 η συνεδρίαση ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 14 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας για το πεδίο βολής Τσερίου. (Αρ. Φακ. 23.04.033.151-2016). (Προηγούμενος Αρ. Φακ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Το πρόβλημα που δημιουργείται με την εγγραφή άνεργων ατόμων σε κλάδους σπουδών που δεν περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 29 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, στις 11.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. Ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος. (Αρ. Φακ ). και για το φορολογικό έτος 2017.]

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. Ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος. (Αρ. Φακ ). και για το φορολογικό έτος 2017.] ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 8 η συνεδρίαση ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

3. Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Κατάθεση: 17.3.2011.

3. Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Κατάθεση: 17.3.2011. ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Επιτρόπου Προστασίας Καταναλωτών Νόμος του 2009. (Πρόταση νόμου του κ. Γιαννάκη Ομήρου, προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

Υπ. Εργασίας: Οι 20 αλλαγές στις παροχές Υγείας

Υπ. Εργασίας: Οι 20 αλλαγές στις παροχές Υγείας Υπ. Εργασίας: Οι 20 αλλαγές στις παροχές Υγείας Καθιέρωση ποσοστού συμμετοχής ασφαλισμένων ύψους 10% επί της δαπάνης προϊόντων ειδικής διατροφής, ορισμό ανώτατου ορίου ωρών ημερησίως για υπηρεσίες φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β. 24 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β. 24 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 24 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

10.00 π.μ., έχει ως ακολούθως:

10.00 π.μ., έχει ως ακολούθως: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 29 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Το πρόβλημα που δημιουργείται με την εγγραφή άνεργων ατόμων σε κλάδους σπουδών που δεν περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 29 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Αθήνα, 8 Ιουνίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών

Διαβάστε περισσότερα

Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας

Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Ευελιξία Συνθέστε το δικό σας Medical Safety Εστιάστε στα σημεία που θέτει ως προτεραιότητα ο υποψήφιος ασφαλισμένος. 2 3 Βασικά Κριτήρια Επιλογής 1. Ανώτατο Όριο Ετήσιων

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας

Νέο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Department: Διεύθυνση Πωλήσεων Country: Ελλάδα Νέο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Η Ασφάλιση Υγείας σε Επίπεδο Οικογένειας Υπάρχει οικογενειακός προϋπολογισμός. Οικονομίες κλίμακος. Ενιαίες παροχές. Ένα

Διαβάστε περισσότερα

(Αρ. Φακ ). (Αναπομπή).

(Αρ. Φακ ). (Αναπομπή). ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ 1 η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 11 η συνεδρίαση Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ΓεΣΥ

πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ΓεΣΥ πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ΓεΣΥ Το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) είναι ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα υγείας που προσφέρει σε όλους τους πολίτες ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής:

Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ 'ΥΓΕΙΑ' στη χώρα μας. Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής: 1. Θεσμοθετείται υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ ως ξεχωριστό υπουργείο, αυτοδύναμο και ανεξάρτητο,

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση Υπ. Υγείας Υ1α/Γ.Π.OLK.76785/ (ΦΕΚ 3758/ τεύχος Β')

Απόφαση Υπ. Υγείας Υ1α/Γ.Π.OLK.76785/ (ΦΕΚ 3758/ τεύχος Β') Απόφαση Υπ. Υγείας Υ1α/Γ.Π.OLK.76785/12.10.2017 (ΦΕΚ 3758/25.10.2017 τεύχος Β') Ιατρικός έλεγχος προσωπικού, διατροφή και κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς,

Διαβάστε περισσότερα

Καθολική Κάλυψη & Γενικό Σύστημα Υγείας

Καθολική Κάλυψη & Γενικό Σύστημα Υγείας Καθολική Κάλυψη & Γενικό Σύστημα Υγείας Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2 Απριλίου 2018 Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας Το σύνολο του περιεχομένου αυτής της παρουσίασης ανήκει αποκλειστικά στον Οργανισμό Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΜΕΑ & ΑΛΛΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΜΕΑ & ΑΛΛΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΜΕΑ & ΑΛΛΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΜΕΑ & ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΥΣ, ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΥΣ, ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ (Ποσό: 165 ευρώ /μήνα) ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 19 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 19 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 19 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, στις 11.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Σύμφωνα με την «ιατρική προσέγγιση» η αναπηρία σχετίζεται με την απώλεια, τη βλάβη ή την απόκλιση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 38 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 38 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 38 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΓεΣΥ - Μετρώντας Αντίστροφα

ΓεΣΥ - Μετρώντας Αντίστροφα ΓεΣΥ - Μετρώντας Αντίστροφα Δημοσιογραφική Διάσκεψη 26-6-2018 Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας Το σύνολο του περιεχομένου αυτής της παρουσίασης ανήκει αποκλειστικά στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑ Νοέμβριος, 2014. Γιάννης Λεμονής Εργοθεραπευτής

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑ Νοέμβριος, 2014. Γιάννης Λεμονής Εργοθεραπευτής ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑ Νοέμβριος, 2014 Γιάννης Λεμονής Εργοθεραπευτής ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΟΛΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΚΑ ΗΜΑΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικός Γραμματέας. Αναπλ. Γενικός Γραμματέας. Γενικός Διευθυντής ΤΥΠΕΤ

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικός Γραμματέας. Αναπλ. Γενικός Γραμματέας. Γενικός Διευθυντής ΤΥΠΕΤ Οργανόγραμμα Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (Εγκρίθηκε από την Ολομ. Δ.Σ. αριθμ. 21/16,17.9.2010) Ειδικές Επιτροπές & Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Γραμματείας & Επικοινωνίας Δ.Σ. Αντιπρόεδρος Α Επιστημονική Επιτροπή Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. «Alpha Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.Δ. ΙΙ» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.Δ. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια!

ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. «Alpha Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.Δ. ΙΙ» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.Δ. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια! «Alpha Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.Δ. ΙΙ» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.Δ. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια! Το ομαδικό σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα μέλη της Π.Ο.Ε.Δ.

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκλήρωση υποβολής ενδιαφέροντος για τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές

Ολοκλήρωση υποβολής ενδιαφέροντος για τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές Ανακοίνωση Ολοκλήρωση υποβολής ενδιαφέροντος για τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές Έχει ολοκληρωθεί στις 1μ.μ. η υποβολή ενδιαφέροντος από μέλη του Κόμματος για τα ψηφοδέλτια

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 18 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 18 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 18 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών (Σύσταση, Σκοποί, Αρμοδιότητες και άλλα Συναφή Θέματα) Νόμος του 1999.

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα.

Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα. Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα. Μαρία Φωτουλάκη Επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 27 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 27 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 27 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ)

Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) Το σύνολο του περιεχομένου αυτής της παρουσίασης ανήκει αποκλειστικά στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 28 η συνεδρίαση

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 28 η συνεδρίαση ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 28 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 1 η Ιουνίου 2018, στις 11.00

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για κατάργηση από τα Απολυτήρια Λυκείων του ονόματος του πατρός, της θρησκείας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 9 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 9 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 9 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, στις 9.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία

Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία Ελένη Δημητρίου Ψυχολόγος Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία Επιτροπή Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 20 ή συνεδρίαση

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 20 ή συνεδρίαση ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 20 ή συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Μακρίδης Νίκος. Στασίνου 28, 2003 Ακρόπολη-Λευκωσία Ειδικός παιδίατρος,παιδοογκολόγος,παιδοαιματολόγος

Δρ Μακρίδης Νίκος. Στασίνου 28, 2003 Ακρόπολη-Λευκωσία Ειδικός παιδίατρος,παιδοογκολόγος,παιδοαιματολόγος ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 15/04/2015 Σήμερα Δρ Μακρίδης Νίκος Στασίνου 28, 2003 Ακρόπολη-Λευκωσία drmakrides@cablenet.com.cy Ειδικός παιδίατρος,παιδοογκολόγος,παιδοαιματολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 17 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 17 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 17 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Πέμπτη,

Διαβάστε περισσότερα

νισμού 4 των (α) Με την αντικατάσταση της παραγράφου (1) με την ακόλουθη νέα παρά βασικών κανονισμών.

νισμού 4 των (α) Με την αντικατάσταση της παραγράφου (1) με την ακόλουθη νέα παρά βασικών κανονισμών. Ε.Ε. Παρ. III(I) 6421 Κ.Δ.Π. 660/2002 Αρ. 3670, 31.12.2002 Αριθμός 660 Οι περί Κυβερνητικών Ιατρικών Ιδρυμάτων και Υπηρεσιών (Γενικοί) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Γενικό Σύστημα Υγείας

Παρουσίαση Γενικό Σύστημα Υγείας Παρουσίαση Γενικό Σύστημα Υγείας 17 Ιουνίου 2014 Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας Περιεχόμενα Α. Υφιστάμενη κατάσταση Β. Κύρια χαρακτηριστικά του ΓεΣΥ Γ. Εισφορές και Συμπληρωμές Δ. Υποχρεώσεις με βάση το Μνημόνιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Τα προβλήματα και οι προοπτικές του κυπριακού τουρισμού. (21.6.2016). (Αρ. Φακ. 23.04.033.066-2016).

Διαβάστε περισσότερα

1 η Φάση Ιούνιος 2019

1 η Φάση Ιούνιος 2019 340 Μέρες πριν την εφαρμογή του ΓεΣΥ 1 η Φάση Ιούνιος 2019 Εξωνοσοκομειακή φροντίδα υγείας o o o o Προσωπικοί Ιατροί για ενήλικες και παιδιά Ειδικοί Ιατροί Φαρμακεία και φάρμακα Εργαστήρια 8 Κομβικά σημεία

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ Μ. Μπουρουτζόγλου Καθηγήτρια Εφαρμογών Τμήμα Μαιευτικής Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Μαιευτική στη σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΙΑ Σ.Π.Μ.Π.& Ε ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ Π.Ε.Δ.Υ. 3 Η ΥΠΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Διαφημίσεων Αυτοκινήτων Νόμος του 2003. (Πρόταση νόμου του βουλευτή κ. Γ. Περδίκη) (Αρ. Φακ. 23.02.087.2003)

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΕΠ 2007-2013

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΕΠ 2007-2013 ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΕΠ 2007-2013 ΔΡΑΣΕΙΣ «ΚΟΡΜΟΥ», ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Υποδομές Υγείας ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ & α. Ανάπτυξη Υποδομών στην πρωτοβάθμια Περίθαλψη Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Δημοσιονομική Έκθεση για το έτος 2015. (31.3.2016). (Αρ. Φακ. 23.04.033.054-2016).

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π.. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΟΜEΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Την ασφαλή κράτηση ατόμων που παραπέμπονται σ αυτό από τα Δικαστήρια.

Την ασφαλή κράτηση ατόμων που παραπέμπονται σ αυτό από τα Δικαστήρια. Τμήμα Φυλακών Η πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ επέκταση του Τμήματος Φυλακών στηρίζεται στο τετράπτυχο: Ασφάλεια ανθρωπιστική μεταχείριση διαπαιδαγώγηση

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Άντρη Περικλέους Τρακκίδου Υγειονομικός Λειτουργός Πάφου

Παρουσίαση: Άντρη Περικλέους Τρακκίδου Υγειονομικός Λειτουργός Πάφου Παρουσίαση: Άντρη Περικλέους Τρακκίδου Υγειονομικός Λειτουργός Πάφου 1 Η Υγειονομική Υπηρεσία υπάγεται στις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και έχει σαν αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε. 31 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε. 31 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 31 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Πέμπτη, 7 η Απριλίου 2016, στις 4.00 μ.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

2018, στις π.μ., έχει ως ακολούθως:

2018, στις π.μ., έχει ως ακολούθως: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 32 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. O περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Αρ. Φακ ).

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. O περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Αρ. Φακ ). 5 η συνεδρίαση ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Αναφορά του Προέδρου της

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί της Εθνικής Φρουράς 2006. (Πρόταση νόμου του κ. Νεόφυτου Κωνσταντίνου, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Το δικαίωμα των παιδιών να είναι μαζί τους οι γονείς τους όταν γίνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ 1 Σύστημα υγείας Κύπρου 1. Η υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο στο 75% είναι κυρίως δημόσια. Σωστό Λάθος 2. Η αναλογία των νοσοκόμων στην Κύπρο είναι 5.7 άτομα ανά 1000 άτομα. Σωστό

Διαβάστε περισσότερα

ενημέρωση υποστήριξη εκπαίδευση των ασθενών

ενημέρωση υποστήριξη εκπαίδευση των ασθενών ενημέρωση υποστήριξη εκπαίδευση των ασθενών Μια πρωτοβουλία της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων Μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπάνιων Παθήσεων (EURORDIS) Στόχος μας η εξυπηρέτηση των ασθενών ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση ιατρείων διαβητικού ποδιού Η εμπειρία από την Κύπρο. Ανδρέας Στυλιανού MD, PhD Παθολόγος Διαβητολόγος Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Οργάνωση ιατρείων διαβητικού ποδιού Η εμπειρία από την Κύπρο. Ανδρέας Στυλιανού MD, PhD Παθολόγος Διαβητολόγος Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας Οργάνωση ιατρείων διαβητικού ποδιού Η εμπειρία από την Κύπρο Ανδρέας Στυλιανού MD, PhD Παθολόγος Διαβητολόγος Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας Η φροντίδα των διαβητικών ποδιών υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος

Χαιρετισμός Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος Χαιρετισμός Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος Από το 2005, η Οργάνωση μας σε συνεργασία με την Alpha Ασφαλιστική, προσφέρει την ευκαιρία στα μέλη της να συμμετέχουν σε ομαδικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Θ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Συνεδρίαση 9 ης Ιουνίου 2011 (Ώρα έναρξης: 4.05 μ.μ.) (Αρ. 2) ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (Γ. ΟΜΗΡΟΥ) Καλό απόγευμα. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: Ε.ΜΑΜΑΝΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε Κωδικός: 12039 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΕΛΛΑΣ Πελάτης: Ηλικία: Φύλο: ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΕΛΛΑΣ 60 Άνδρας Generali Medical

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ Φ. ΚΑΛΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Παιδίατρος- Ιατρός Δημόσιας Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 7 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 7 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 7 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός της Υπερωριακής Εργασίας και κατ επέκταση Αποζημίωσης

Καθορισμός της Υπερωριακής Εργασίας και κατ επέκταση Αποζημίωσης Καθορισμός της Υπερωριακής Εργασίας και κατ επέκταση Αποζημίωσης 20 Ιανουαρίου 2014 Σε συνέχεια της πρότασης που δόθηκε στο Υπ. Υγείας στις 17/12/13, παραθέτουμε αναθεωρημένη πρόταση (20/01/14), στη βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 22 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 22 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 22 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννα Νικολαϊδου Κλινική Κοινωνική Λειτουργός Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Ιωάννα Νικολαϊδου Κλινική Κοινωνική Λειτουργός Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ... Τα προβλήματα στη διάρκεια της μακρόχρονης νοσηλείας και παρακολούθησης : Ο ρόλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ιωάννα Νικολαϊδου Κλινική Κοινωνική Λειτουργός

Διαβάστε περισσότερα

«Altius Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.. - executive 2017» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε..

«Altius Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.. - executive 2017» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.. «Altius Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.. - executive 2017» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια! Το ομαδικό σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 3 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 3 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 3 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, στις 11.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! H INTERAMERICAN, το 2013, κατέβαλε 58,1 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις ατομικών ασφαλίσεων υγείας, σε 193.500 περιπτώσεις Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση της απόφασης για ανέγερση διεθνούς συνεδριακού

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο.

Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος Μετά από προτροπές πολλών μας μελών για δημιουργία προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης μας, είχε

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. Ο περί Πανεπιστημίου Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του Αλληλεγγύης). (Αρ. Φακ ).

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. Ο περί Πανεπιστημίου Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του Αλληλεγγύης). (Αρ. Φακ ). ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤHN ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 29 η συνεδρίαση Αναφορές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Εθνικός σχεδιασμός και ενδυνάμωση των Υπηρεσιών Πρόληψης: α. Καταπολέμηση και προσπάθεια εξάλειψης των αιτιολογικών παραγόντων της αρρώστιας

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας Μονάδων Εφαρμογής Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων»

Θέμα: «Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας Μονάδων Εφαρμογής Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ\ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωδικός: 06178 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: Πελάτης: Ηλικία: Φύλο: 60 Γυναίκα Generali Medical Safety ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αποτελέσματα από την παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα κέντρα κράτησης μεταναστών ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 www.msf.gr Εισαγωγή Οι

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρία Βουλής ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β : Κατάθεση νομοσχεδίων και εγγράφων. Κατατέθηκαν

Συνεδρία Βουλής ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β : Κατάθεση νομοσχεδίων και εγγράφων. Κατατέθηκαν Συνεδρία Βουλής ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου 2018 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β : Κατάθεση νομοσχεδίων και εγγράφων 1. Ο περί Συμπληρωματικού του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης Νόμος (Αρ. 1)

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Κωδικός: 03626 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: Πελάτης: Ηλικία: Φύλο: 48 Άνδρας Generali Medical Safety ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 16 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 16 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η 2 η ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 16 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Το δικαίωμα των παιδιών να είναι μαζί τους οι γονείς τους όταν γίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ Κωδικός: 03272 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΑΣ Πελάτης: Ηλικία: Φύλο: ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΑΣ 34 Generali Medical Family

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 23 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 23 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 23 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ φυσικοθεραπεία Η πρώτη «σχολή» Φυσικοθεραπείας λειτούργησε στην Αθήνα το 1958, με έδρα το νοσοκομείο «Βασιλεύς Παύλος» η οποία ήταν κάτω από την εποπτεία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 24/5/2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ 2017 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα στοιχεία της ετήσιας απογραφικής έρευνας Θεραπευτηρίων

Διαβάστε περισσότερα