Νέα ŠKODA octavia Octavia

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Νέα ŠKODA octavia Octavia"

Transcript

1 SIMPLY CLEVER Νέα ŠKODA octavia Octavia YEARS SIMPLY CLEVER SINCE 1895

2 Η αίσθηση της έκπληξης και του θαυμασμού είναι σπάνια μεν, αλλά προκαλεί μεγάλη χαρά. Εάν θέλουμε να μας εκπλήσσουν συνεχώς διάφορα πράγματα, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τα πάντα στη ζωή μας. Καμιά φορά, αρκεί να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και, σχεδόν αμέσως, θα μας καλωσορίσουν υπέροχες στιγμές που δεν βλέπαμε πριν. Η νέα ŠKODA Octavia είναι σχεδιασμένη για να δημιουργεί καθημερινά μια αίσθηση έκπληξης και θαυμασμού σε όσους την οδηγούν. Το αυτοκίνητο αυτό αποτελεί ένα άλμα με αυτοπεποίθηση στο μέλλον, πράγμα που αποδεικνύεται με την πληθώρα εντυπωσιακών λειτουργιών και στοιχείων εξοπλισμού που διαθέτει, αλλά και με ένα ευρύ φάσμα προνοητικών χαρακτηριστικών, μικρών και μεγάλων, που εμείς αποκαλούμε "Simply Clever" λύσεις. Το μοντέλο αυτό είναι ένα λαμπρό δείγμα μίας τεχνολογικής προόδου 120 ετών. Αντιπροσωπεύει το πάθος για την κατασκευή ποιοτικών αυτοκινήτων που είναι απολαυστικά στην οδήγηση, όπως ήταν ανέκαθεν. Τα θεμέλια της επιτυχίας της μάρκας εντοπίζονται στην μακρά ιστορία, και συνοψίζονται στο γνωστό σλόγκαν «Simply Clever». Αυτή είναι η ŠKODA! ŠKODA Octavia, 1964.

3 Η σχεδίαση της νέας Octavia θα σας εντυπωσιάσει με τις καλοσχηματισμένες δυναμικές γραμμές, τις έντονες ακμές και τις άψογα διαμορφωμένες επιφάνειες. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της ŠKODA είναι απλή, ακριβής και κρυστάλλινη, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο αρμονικές αναλογίες, υψηλή λειτουργικότητα και διαχρονικό χαρακτήρα. Το αμάξωμα περιλαμβάνει μια επιβλητική μπροστινή μάσκα με χρωμιωμένο πλαίσιο, το σχήμα της οποίας τονίζει το νέο λογότυπο ŠKODA. Φυσική συνέχεια της μάσκας αποτελούν οι μπροστινοί προβολείς με τη χαρακτηριστική τεθλασμένη γραμμή περιγράμματος στο κάτω μέρος. Η διάταξη των επιμέρους στοιχείων του μπροστινού τμήματος του αμαξώματος και τα σχήματά τους υπογραμμίζουν τις αρετές και το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου αυτού. Στις καινοτομίες περιλαμβάνονται τα φώτα ημέρας με LED, που συνδυάζονται αποκλειστικά με τους προβολείς Bi-Xenon, και προσφέρουν μια διακριτική και συνεχή φωτεινή δέσμη, καθώς και τα ελκυστικά μαύρα φώτα ομίχλης με λειτουργία δυναμικής γωνιακής κλίσης. Τα πίσω φωτιστικά σώματα, των οποίων η φωτεινή δέσμη σχηματίζει ένα διπλό γράμμα C, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε υψηλής φωτεινότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Κοιτάζοντάς το από πίσω, το αυτοκίνητο έχει εντυπωσιακά ξεκάθαρη σχεδίαση. Ο μεγάλος και στιβαρός προφυλακτήρας δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας, ενώ η μεγάλη πέμπτη πόρτα προσδίδει μια αίσθηση ρεαλισμού και εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Θα βρείτε πολλά στοιχεία στο πίσω τμήμα του αμαξώματος που αποτελούν τυπικά χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων ŠKODA: το λογότυπο και την επιγραφή ŠKODA, καθώς και τις έντονες ακμές της επιφάνειας για την πινακίδα κυκλοφορίας. Η αρμονία στη σχεδίαση της νέας Octavia γίνεται καλύτερα αντιληπτή όταν παρατηρεί κανείς το αυτοκίνητο από το πλάι, όπου η δυναμική, η κομψότητα και η αίσθηση ρεαλισμού βρίσκουν κοινό έδαφος. Εντυπωσιακά στοιχεία αποτελούν, μεταξύ άλλων, οι χρωμιωμένες λωρίδες που περιβάλλουν τα πλαϊνά παράθυρα στην έκδοση combi (βλ. φωτογραφία) ή που διατρέχουν το κάτω μέρος των παραθύρων στην έκδοση liftback, καθώς και τα φιμέ κρύσταλλα των παραθύρων που έχουν πιο έντονη σκίαση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι ράγες οροφής για την έκδοση combi διατίθενται σε αποκλειστικό ασημί χρώμα ή σε κομψό μαύρο χρώμα. Ένα εξαιρετικά ευχάριστο χαρακτηριστικό είναι η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη πανοραμική ηλιοροφή δύο τμημάτων στην έκδοση combi, η οποία υπόσχεται ακόμα πιο απολαυστικές διαδρομές για όλους τους επιβάτες του αυτοκινήτου.

4 Όταν θέλετε να τοποθετήσετε μια κάρτα στάθμευσης σε ένα ορατό σημείο με εύκολη πρόσβαση, η λύση είναι απλή: Η νέα Octavia είναι εξοπλισμένη με τη βάση στήριξης εισιτηρίου. Οι Simply Clever λεπτομέρειες και λύσεις βελτιώνουν σημαντικά την πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Για την ακρίβεια, πολλαπλασιάζουν τις μεταφορικές δυνατότητες, διατηρούν τακτοποιημένο το εσωτερικό και κάνουν τα ταξίδια πιο ευχάριστα για όλους τους επιβάτες. Η υποδοχή συσκευών πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα δεν αποτελεί απλώς ένα πρακτικό αξεσουάρ, αλλά και ένα ασφαλές μέρος για τη μεταφορά ενός ipod, ενός κινητού τηλεφώνου κλπ. Οι μπροστινές πόρτες διαθέτουν υποδοχή αποθήκευσης φιάλης 1,5 λίτρου. Στο ίδιο σημείο, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα αφαιρούμενο καλάθι απορριμμάτων, που θα σας βοηθήσει να διατηρείτε καθαρό το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Η πράσινη ξύστρα πάγου, η οποία είναι τοποθετημένη στην τάπα του ρεζερβουάρ, είναι στη διάθεσή σας όποτε τη χρειαστείτε και δεν υπάρχει πρόβλημα να την τοποθετήσετε ξανά στη θέση της ακόμα και βρεγμένη. Μια ακόμα "Simply Clever" λύση είναι η προστασία λανθασμένου εφοδιασμού καυσίμου του ρεζερβουάρ, διαθέσιμη αποκλειστικά για τα μοντέλα με κινητήρα diesel. Μια άλλη "Simply Clever" λεπτομέρεια κρύβεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Εκεί υπάρχει μια ειδική θήκη για ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας, η οποία σας εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο γιλέκο σε περίπτωση που το χρειαστείτε.

5 Οι ανεπιθύμητες κινήσεις των αποσκευών κατά την οδήγηση μπορούν να αποφευχθούν χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα φόρτωσης. Τα εξαρτήματα αυτά αποτελούνται από δύο πλαστικά μέρη με επιφάνεια συγκράτησης velcro, τα οποία φυλάσσονται στις θήκες αποθήκευσης πίσω από τους θόλους των πίσω τροχών όταν δεν τα χρειάζεστε. Ένα άλλο χρήσιμο αξεσουάρ είναι ο διπλός αναδιπλούμενος γάντζος, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε όρθιες τις τσάντες με τα ψώνια σας. Για ευκολότερη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων στην έκδοση liftback, όπως π.χ. ενός παιδικού ποδηλάτου, μπορείτε να αποσύρετε πλήρως το κάλυμμα του χώρου αποσκευών. Μετά την εκφόρτωση, μπορείτε να το επαναφέρετε εύκολα στην αρχική του θέση. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν χρησιμοποιώντας το διακόπτη απασφάλισης που είναι τοποθετημένος στο χώρο αποσκευών καθιστώντας έτσι ευκολότερη τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων. Η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πέμπτη πόρτα της έκδοσης combi ανοίγει και κλείνει αυτόματα, χωρίς καν να χρειαστεί να την αγγίξετε, πράγμα που θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα όταν βρέχει ή όταν κάνει πολύ κρύο. Ο χειρισμός της είναι δυνατός από τέσσερα διαφορετικά σημεία: από ένα κουμπί που βρίσκεται στο κλειδί του αυτοκινήτου, από ένα διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, από ένα εσωτερικό διακόπτη στο πλαίσιο της πέμπτης πόρτας και ένα εξωτερικό διακόπτη Softtouch. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε ξεχωριστά την ανώτατη θέση ανοίγματος της πόρτας σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Το πακέτο πλεγμάτων περιλαμβάνει ένα οριζόντιο και δύο κάθετα πλέγματα που βελτιώνουν τη μεταβλητότητα του χώρου αποσκευών. Και τα δύο κάθετα πλέγματα είναι διπλής όψης και μπορούν να συγκρατήσουν διάφορα μικροαντικείμενα. Επιπλέον, σας προσφέρουμε και ένα πλέγμα κάτω από το κάλυμμα του χώρου αποσκευών. Η μοκέτα διπλής όψης στο χώρο αποσκευών διαθέτει υφασμάτινη επένδυση στη μία πλευρά και μία λαστιχένια επιφάνεια που πλένεται στην άλλη. Όταν χρειαστεί, μπορείτε να γυρίσετε τη μοκέτα από την άλλη πλευρά για να διατηρήσετε το χώρο αποσκευών καθαρό και τακτοποιημένο ακόμα κι όταν μεταφέρετε λασπωμένες μπότες. Η μεταβλητότητα του αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο αναδιπλώνοντας την πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού, γεγονός που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη διαμόρφωση του εσωτερικού σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Το ενδιάμεσο δάπεδο του χώρου αποσκευών στην έκδοση combi σας διευκολύνει κατά την τοποθέτηση των αποσκευών σας χάρη στη δυνατότητα ανύψωσης του δαπέδου στο ύψος του κατωφλιού φόρτωσης. Επιπλέον, παρέχει ειδικό αποθηκευτικό χώρο για τη μεταφορά του τυλιγόμενου καλύμματος ή της σχάρας οροφής όποτε δεν χρειάζεται ή όποτε σας εμποδίζει ενώ, εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμεύσει και ως διακριτικός αποθηκευτικός χώρος. Η πρακτική θήκη κάτω από το τυλιγόμενο κάλυμμα του χώρου αποσκευών στην έκδοση combi μπορεί να χρησιμεύσει ως ασφαλής αποθηκευτικός χώρος για αντικείμενα που θέλετε να μεταφέρετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα αντικείμενα που τοποθετείτε στο χώρο αποσκευών.

6

7 Ασύγκριτοι χώροι για τους πάντες και τα πάντα.

8 Το αυτοκίνητο προσφέρει άπλετο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι του οδηγού και του συνοδηγού. Η άνεση των καθισμάτων στο μπροστινό μέρος ενισχύεται ακόμα περισσότερο με το πρακτικό ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο. Μοναδική αίσθηση ελευθερίας και ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία θα απολαμβάνετε με την ηλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή, η οποία είναι κατασκευασμένη από έντονα φιμέ κρύσταλλο που εξασφαλίζει χαμηλότερη μετάδοση φωτός και θερμική διαπερατότητα. Χάρη στον ηλεκτρικό μηχανισμό της μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη θέση ανάκλησης ή να τη σύρετε προς τα πίσω και να αφεθείτε στη μαγεία. Η νέα Octavia παρέχει εξαιρετική ευρυχωρία, ακόμα και με 5 επιβάτες. Έως και τρία άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα στα πίσω καθίσματα. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ζώνες Isofix και Top Tether για την στερέωση παιδικών καθισμάτων στα πλαϊνά πίσω καθίσματα. Οι παράμετροι του χώρου αποσκευών απλώς θα σας εντυπωσιάσουν. Η έκδοση combi προσφέρει χωρητικότητα 610 λίτρων (βλ. φωτογραφία), ενώ η έκδοση liftback προσφέρει 590 λίτρα αντίστοιχα, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.740/1.580 λίτρα με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα. Η νέα Octavia μπορεί εύκολα να παρέχει άφθονο χώρο αποσκευών για μια μεγάλη οικογένεια, όποια έκδοση και αν επιλέξετε.

9 Οι θήκες αποθήκευσης στην πίσω πλευρά των μπροστινών καθισμάτων μπορούν να φιλοξενήσουν διάφορα αντικείμενα, από βιβλία μέχρι παιχνίδια, ανάλογα με το ποιος κάθεται πίσω. Άλλα πράγματα που μπορεί να θέλετε να πάρετε μαζί σας, όπως μπουκάλια 0,5 λίτρου για παιδιά, μπορούν να τοποθετηθούν στις πλαϊνές θήκες αποθήκευσης στις πίσω πόρτες. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πρακτική διπλή θήκη αναψυκτικών που βρίσκεται τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα. Η θήκη γυαλιών ηλίου είναι τοποθετημένη επάνω από τον εσωτερικό καθρέφτη, σε σημείο που μπορείτε να φτάσετε εύκολα με το χέρι σας. Για να χρησιμοποιήσετε τον αφαιρούμενο σάκο Unibag, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για τη μεταφορά πέδιλων του σκι ή snowboard, απλώς τοποθετήστε τον στο άνοιγμα μεταξύ του χώρου αποσκευών και της καμπίνας. Το σκίαστρο για το πίσω παράθυρο στην έκδοση liftback παρέχει αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Η άνεση των επιβατών στα πίσω καθίσματα βελτιώνεται με το ανακλινόμενο υποβραχιόνιο που φέρει δύο θήκες αναψυκτικών. Υπάρχουν πάρα πολλοί αποθηκευτικοί χώροι και θήκες στη διάθεσή σας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, για να βρίσκετε πάντα το κατάλληλο μέρος για κάθε αντικείμενο που μεταφέρετε. Για παράδειγμα, ο κλειστός αποθηκευτικός χώρος στο κάτω μέρος του ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού, ο οποίος είναι κλιματιζόμενος, σας παρέχει το ιδανικό μέρος για να διατηρείτε κρύα τα αναψυκτικά σας κατά τη διάρκεια των διαδρομών σας. Η άνεσή σας κατά την είσοδο ή την έξοδο από το αυτοκίνητο βελτιώνεται χάρη στο φωτισμό δαπέδου του οποίου το στιλ και η ένταση μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η πρίζα 230 V, η οποία είναι εγκατεστημένη στην πίσω πλευρά του υποβραχιονίου Jumbo Box, είναι κατάλληλη για καλώδια φορητών υπολογιστών ή DVD player, φορτιστές κινητών τηλεφώνων κλπ. Η δημιουργία ευχάριστου κλίματος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι εύκολη υπόθεση για το Climatronic, το αυτόματο σύστημα κλιματισμού δύο ζωνών με ηλεκτρονική ρύθμιση, στη νέα έκδοση του οποίου έχει προστεθεί και αισθητήρας υγρασίας που μειώνει το θάμπωμα του παρμπρίζ. Στην κεντρική κονσόλα είναι τοποθετημένες και οι υποδοχές USB και Aux-in οι οποίες σας επιτρέπουν να συνδέετε εξωτερικές συσκευές και να χειρίζεστε τις λειτουργίες τους χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος, του συστήματος πλοήγησης ή του τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών. Η υποδοχή τηλεφώνου, που είναι τοποθετημένη στην περιοχή μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων, μεταφέρει ενισχυμένο σήμα από την κεραία οροφής του αυτοκινήτου στο κινητό σας τηλέφωνο για ακόμα καλύτερης ποιότητας επικοινωνία καθώς και λιγότερη κατανάλωση της μπαταρίας του. Επίσης, χρησιμεύει ως ασφαλές μέρος για τη φύλαξη του τηλεφώνου σας κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

10 Από το σύστημα SmartLink (η πλατφόρμα διασύνδεσης της ŠKODA που υποστηρίζει τα πρωτόκολλα επικοινωνίας MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto), ο οδηγός μπορεί να διαχειρίζεται το ηχοσύνολο και το smartphone του, με απόλυτη ασφάλεια και στην διάρκεια της οδήγησης. Το σύστημα υποστηρίζει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές που έχουν πιστοποιηθεί για οχήματα με τα πρωτόκολλα MirrorLink, Apple CarPlay ή Android Auto. Επίσης, για το αυτοκίνητο σας είναι διαθέσιμο και το σύστημα SmartGate που παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης ενός smartphone μέσω WiFi για πρόσβαση σε ενδιαφέροντα δεδομένα σχετικά με το οδηγικό σας στιλ, την οικονομία καυσίμου, τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης ή πληροφορίες εξυπηρέτησης. Το ηχοσύνολο Swing με την έγχρωμη οθόνη αφής διάστασης 5" διαθέτει θύρα USB/Aux-in, υποδοχή για κάρτα SD και τέσσερα ηχεία ισχύος 20W. Τα Bluetooth και DAB (Digital Audio Broadcast ή ψηφιακό ραδιόφωνο) είναι προαιρετικά. Η συσκευή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο και χειρισμό του μενού του αυτοκινήτου. Η νέα Octavia περιλαμβάνει συστήματα υποβοήθησης με προηγμένες τεχνολογίες, προσφέροντας νέες, άνευ προηγουμένου δυνατότητες. Τα συστήματα αυτά, για παράδειγμα, σας βοηθούν να αποφύγετε κρίσιμες καταστάσεις ή να περιορίσετε τα πιθανά επακόλουθα τέτοιων καταστάσεων. Ορισμένα συστήματα υποστήριξης χρησιμοποιούν την κάμερα πολλαπλών λειτουργιών, η οποία είναι εγκατεστημένη στο παρμπρίζ κάτω από τον εσωτερικό καθρέφτη: το σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας (Lane Assistant) για τη διατήρηση του αυτοκινήτου στη σωστή λωρίδα, το σύστημα Υποβοήθησης Φώτων (Intelligent Light Assistant) και το σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition). Κατά την οδήγηση σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή αυτοκινητόδρομους, θα εκτιμήσετε τον Αυτόματα Προσαρμοζόμενο Ρυθμιστή Ταχύτητας (Adaptive Cruise Assistant), ένα σύστημα που, πέρα από τη βασική λειτουργία cruise control που παρέχει, φροντίζει επίσης για τη διατήρηση επαρκούς απόστασης ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Για τη λειτουργία του, αυτό το σύστημα υποστήριξης χρησιμοποιεί μια συσκευή ραντάρ που είναι εγκατεστημένη στον μπροστινό προφυλακτήρα. Οι ενδείξεις της λειτουργίας του συστήματος εμφανίζονται στην οθόνη Maxi DOT. Το κορυφαίο ηχοσύνολο Bolero με έγχρωμη οθόνη αφής διάστασης 6,5" προσφέρει -επιπρόσθετα του Swing- Bluetooth και τέσσερα πίσω ηχεία. Το σύστημα SmartLink, το DAB (Digital Audio Broadcast) και το υψηλής πιστότητας σύστημα ήχου της Canton είναι προαιρετικά. Το σύστημα πλοήγησης Amundsen, ρυθμίζεται από την οθόνη αφής διάστασης 6,5", διαθέτει δύο υποδοχές για κάρτες SD και προσφέρεται μία προ-εγκατεστημένη κάρτα SD με χάρτες. Επίσης διαθέτει όλες τις λειτουργίες που μπορεί να έχει ένα κορυφαίο ηχοσύνολο, συμπεριλαμβανομένων του προαιρετικού συστήματος SmartLink, του DAB (Digital Audio Broadcast) και του υψηλής πιστότητας συστήματος ήχου της Canton. To σύστημα πλοήγησης Columbus, ρυθμίζεται από την οθόνη αφής διάστασης 8" και διαθέτει τα πιο ελκυστικά γραφικά και πληροφορίες πολυμέσων. Διαθέτει όλες τις στάνταρ λειτουργίες ενός κορυφαίου ηχοσυστήματος, όπως το σύστημα SmartLink και την σύνδεση WiFi. Το DAB (Digital Audio Broadcast) και το σύστημα ήχου της Canton είναι προαιρετικά. Οι Αισθητήρες Παρκαρίσματος (πίσω/εμπρός και πίσω) [Intelligent Parking Assistant (Rear / Front & Rear)] εκπέμπουν ένα ηχητικό σήμα για τυχόν εμπόδια, με βάση την εκτιμώμενη κατεύθυνση κίνησης του αυτοκινήτου. Δηλαδή, για παράδειγμα, δεν παρέχουν περιττές προειδοποιήσεις για εμπόδια που βρίσκονται μπροστά σας όταν κινείστε με την όπισθεν. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε το παρκάρισμα εξαιρετικά εύκολο, τότε το σύστημα Αυτόματης Στάθμευσης (Automatic Parking Assistant) αποτελεί τον καλύτερο "βοηθό" σας. Το σύστημα αυτό μπορεί να επιλέξει μια κατάλληλη θέση στάθμευσης, να παρκάρει το αυτοκίνητό σας σε μια σειρά παράλληλα ή κάθετα σταθμευμένων οχημάτων, ακόμα και να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο από μια σειρά παράλληλα ή κάθετα σταθμευμένων οχημάτων. Στην περίπτωση παράλληλου παρκαρίσματος, χρειάζεται μόνο μια κενή θέση 60 cm μεγαλύτερη από το μήκος του ίδιου του αυτοκινήτου (στην εικόνα παρουσιάζονται οι ενδείξεις του συστήματος Αυτόματης Στάθμευσης στην οθόνη του συστήματος πλοήγησης Amundsen+). Ο κυριότερος στόχος των συστημάτων στάθμευσης είναι να σας παρέχουν άνεση και ευκολία κατα τη διάρκεια της διαδικασίας παρκαρίσματος. Το σύστημα Οπτικής Υποβοήθησης Στάθμευσης (Optical Parking Assistant), χρησιμοποιεί μία κάμερα που είναι τοποθετημένη στη χειρολαβή της πέμπτης πόρτας και η οποία παρακολουθεί το χώρο πίσω από το αυτοκίνητο και προβάλλει γραμμές κατεύθυνσης, ανάλογα με το πλάτος του αυτοκινήτου. Αυτό το σύστημα υποβοήθησης συνδυάζεται πάντα με τους αισθητήρες στάθμευσης και ένα σύστημα πλοήγησης που προβάλλει τη διαδικασία στάθμευσης στην οθόνη.

11 Ο μοναδικός συνδυασμός ελκυστικής σχεδίασης και μοντέρνων τεχνολογιών αντιπροσωπεύεται από το δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών που περιλαμβάνει χρωμιωμένα στοιχεία και το οποίο βελτιώνει όχι μόνο την κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου, αλλά και την οδηγική σας απόλαυση. Η κορυφαία επιλογή μας περιλαμβάνει την έκδοση τριάκτινου τιμονιού με χειριστήρια για το ηχοσύστημα, το τηλέφωνο και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Το αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας DSG (Direct Shift Gearbox - Κιβώτιο Άμεσης Αλλαγής Ταχυτήτων) εξασφαλίζει κορυφαία επιτάχυνση και διατηρεί τον κινητήρα στο βέλτιστο εύρος λειτουργίας του. Με οικονομική οδήγηση, μπορείτε να επιτύχετε ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και, επομένως, μειωμένες εκπομπές CO 2. Ανάλογα με τον κινητήρα, διατίθεται κιβώτιο 6 ή 7 σχέσεων. Όλοι οι βενζινοκινητήρες είναι τεχνολογίας TSI προσφέροντας μοναδικά δυναμικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα διακρίνονται για το μικρό τους βάρος, την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών CO 2. Όλη η σειρά των πετρελαιοκινητήρων είναι τεχνολογίας common rail τελευταίας γενιάς, διασφαλίζοντας απόλυτα αθόρυβη και απίστευτα οικονομική λειτουργία.

12 Οι αυτόματα αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες αναδιπλώνονται όταν κλειδώνεται το αυτοκίνητο, προκειμένου να προστατευθούν από πιθανή ζημιά. Ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών ασφαλείας σας παρέχει περισσότερη εμπιστοσύνη για το αυτοκίνητό σας ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις. Η νέα Octavia διατίθεται με εννέα αερόσακους στο βασικό της εξοπλισμό. Στο βασικό εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων περιλαμβάνεται το σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθειας ESC (Electronic Stability Control), διευρυμένο με νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα, το σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Μulti Collision Brake) μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω ανεξέλεγκτη κίνηση του αυτοκινήτου σε περίπτωση που έχει ενεργοποιηθεί ένας από τους μπροστινούς αερόσακους. Το επίπεδο ασφάλειας αυξάνεται σημαντικά με τη χρήση συστημάτων Υποβοήθησης Ασφάλειας με υπερσύγχρονες τεχνολογίες που ενσωματώνονται για πρώτη φορά σε μοντέλα της ŠKODA. Εκτός από τα συστήματα που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες σελίδες, προσφέρουμε επίσης το σύστημα Προστασίας Επιβατών (Crew Protect Assistant), το οποίο σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας του οδηγού και του συνοδηγού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κλείνει αυτόματα μερικώς τα μπροστινά ηλεκτρικά παράθυρα και πλήρως την ηλιοροφή. Πέρα από την προστασία των επιβατών, προσφέρουμε επίσης έναν αριθμό στοιχείων για την ασφάλεια του ίδιου του αυτοκινήτου, όπως είναι το σύστημα προστασίας εξαρτημάτων, το οποίο αποτρέπει τη χρήση συσκευών όπως, για παράδειγμα, μονάδων ελέγχου, ηχοσυστημάτων ή συστημάτων πλοήγησης σε άλλα οχήματα. Οι μπροστινοί και πίσω πλευρικοί αερόσακοι είναι σχεδιασμένοι για την προστασία της λεκάνης και του θώρακα σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα συναγερμού με παρακολούθηση εσωτερικού, κόρνα με εφεδρική τροφοδοσία ρεύματος και αισθητήρα κλίσης. Η προαιρετική δυνατότητα απενεργοποίησης της παρακολούθησης εσωτερικού θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όσους έχουν σκύλο. Τα φώτα ασφαλείας στα πλαίσια των μπροστινών θυρών εφιστούν την προσοχή των διερχόμενων οδηγών όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταματημένο με κάποια από τις πόρτες ανοιχτή. O πίσω υαλοκαθαριστήρας τεχνολογίας Aero ασκεί ομοιόμορφη πίεση σε όλο το μήκος. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο και με μπροστινούς υαλοκαθαριστήρες τεχνολογίας Aero. Ο αερόσακος γονάτων οδηγού είναι τοποθετημένος κάτω από την κονσόλα του τιμονιού και προστατεύει τα κάτω άκρα του οδηγού.

13 Νέα ŠKODA Octavia G-TEC με φυσικό αέριο. Ζήσε οικολογικά, οδήγησε οικονομικά! Η οδηγική απόλαυση οφείλει να σέβεται το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι σας. Τη λύση δίνει η νέα Octavia G-TEC. Που κινείται με CNG (φυσικό συμπιεσμένο αέριο), τον πιο οικονομικό και φιλικό τύπο καυσίμου προς το περιβάλλον. Το περιβάλλον χρειάζεται αυτοκίνητα όπως το Octavia G-TEC. Ο υπερτροφοδοτούμενος 1.4 TSI / 110hp διπλού καυσίμου είναι ένας από τους πιο «πράσινους» κινητήρες με εκπομπή CO 2 μόλις 97 g/km! Οι επιδόσεις της νέας Octavia G-TEC εντυπωσιάζουν καθώς με αποκλειστική χρήση φυσικού αερίου CNG η αυτονομία φτάνει τα 410 km (με ένα και μόνο ανεφοδιασμό) και κατανάλωση 3,5 kg/100 km. Με ενδεικτική τιμή CNG στα 0,83 /kg, το κόστος χρήσης αντιστοιχεί σε μόλις 2,90 /100 km, ενώ επιπρόσθετα ο κάτοχος της νέας Octavia G-TEC δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας! Στην λειτουργία με αμόλυβδη βενζίνη η αυτονομία φτάνει τα 920 km και συνολικά, η Octavia G-TEC μπορεί να διανύσει έως και km με ένα πλήρη ανεφοδιασμό. Οι δύο δεξαμενές CNG έχουν συνολική χωρητικότητα 97 λίτρα ή 15 kg υπό πίεση 200 bar και είναι τοποθετημένες σε ειδικό και υψηλής αντοχής πλαίσιο κάτω από το χώρο αποσκευών, δίχως να επηρεάζεται η κορυφαία πρακτικότητα του. Ακόμη και στην σειρά G-TEC οι χώροι συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία της με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 460 λίτρα (στην έκδοση Limo) ή τα 480 λίτρα (στην έκδοση Combi). Οι εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης, συνδυάζονται ιδανικά, δίχως καμία παραχώρηση στην οδηγική απόλαυση που προσφέρει η νέα ŠKODA Octavia. Η μέγιστη ροπή των 200 Nm είναι διαθέσιμη από τις μόλις σ.α.λ, ενώ η Octavia G-TEC επιταχύνει από 0-100km/h σε μόλις 10,9 και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 195 km/h. Το πακέτο εξοπλισμού Green tec ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων G-TEC και περιλαμβάνει τεχνολογίες αιχμής όπως είναι το Σύστημα Start-Stop και το Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας Πέδησης κατά την επιβράδυνση. Η εναλλαγή της λειτουργίας του κινητήρα ανάμεσα στους δύο τύπους καυσίμου γίνεται αυτόματα. Η Octavia G-TEC κινείται με φυσικό αέριο και μόνο όταν τελειώσει το καύσιμο αλλάξει αυτόματα σε βενζίνη. Η πράσινη ένδειξη υποδεικνύει στον οδηγό την λειτουργία με φυσικό αέριο CNG. Το σύστημα Start-Stop απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα κάθε φορά που το αυτοκίνητο ακινητοποιείται. Ο κινητήρας τίθεται ξανά σε λειτουργία όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του συμπλέκτη. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μειώνει το φορτίο του κινητήρα και βελτιώνει την κατανάλωση χρησιμοποιώντας μέρος της κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση για την φόρτιση της μπαταρίας. Ο υπολογιστής ταξιδίου με οθόνη υγρών κρυστάλλων Maxi DOT παρέχει χρηστικές πληροφορίες για την μέση κατανάλωση, την αυτονομία, την εξωτερική θερμοκρασία, την ιδανική εναλλαγή σχέσεων. Ο οικονομικότερός σας φίλος λέγεται Octavia G-TEC! Με την απόκτηση της νέας Octavia G-TEC έχετε αυτόματα το τέλειο μέσο μεταφοράς για καθημερινή και οικονομική χρήση, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στα μακρινά ταξίδια. Ένα απολαυστικό αυτοκίνητο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον, με εξαιρετικά χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και ρύπων, με απίστευτα χαμηλό κόστος κατανάλωσης καυσίμων, 35% πιο οικονομικό σε σχέση με το diesel και 65% σε σχέση με το βενζίνη, αξιόπιστο στην λειτουργία του και ασφαλέστατο από κάθε άποψη!

14 Αξέχαστα ταξίδια. Μοναδική οδηγική εμπειρία. Νέα ŠKODA Octavia 4x4. Πόσο σίγουροι νιώθετε όταν γνωρίζετε πως βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που μπορεί να ξεπεράσει τις πιο απαιτητικές καταστάσεις; Με τη νέα ŠKODA Octavia 4x4 έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση ανεξαρτήτως της ποιότητας του οδοστρώματος χάρη στο σύστημα τετρακίνησης με συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς. Οι εκδόσεις 4x4 συνδυάζονται με τους εξής κινητήρες: 1.8 TSI/180hp (βενζίνη), 1.6 TDI CR DPF/105hp, 2.0 TDI CR DPF/150hp και 2.0 TDI CR DPF/184hp (ντίζελ). Το αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο τεχνολογίας DSG είναι διαθέσιμο με τον κινητήρα 1.8 TSI/180hp. Σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης, αναδεικνύεται μία διττή τεχνολογική υπεροχή που προσφέρει αξέχαστες οδηγικές συγκινήσεις. Η έξυπνη λειτουργία της τετρακίνησης μεταφέρει αυτόματα την κίνηση στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.έτσι σε συνθήκες εκκίνησης επιτυγχάνεται πιο αποτελεσματική επιτάχυνση, και κατά την γρήγορη οδήγηση αυξάνεται η σταθερότητα στις στροφές, ενώ σε ολισθηρά οδοστρώματα βελτιώνεται η κατευθυντικότητα.

15 Η ŠKODA Octavia Scout 4x4 προβάλλει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα της, με την επιθετική διάθεση να μην περιορίζεται μόνο στο συμπαγές εξωτερικό. Η έκδοση αυτή, συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα 4x4 και αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (17εκ.) για απροβλημάτιστες off road διαδρομές. Οι επιλογές που διατίθενται με το πακέτο βασικού εξοπλισμού Green tec είναι οι εξής: 1.8 TSI/180hp (βενζίνη) και 2.0 TDI CR DPF/150hp ή 184hp (ντίζελ). Η σκληροτράχηλη πλευρά της Octavia. Νέα ŠKODA Octavia Scout 4x4. Ο πίσω προφυλακτήρας με τα ασημένια προστατευτικά καλύμματα προσδίδει ένα σκληροτράχηλο στιλ, το οποίο τονίζεται από τα πλαστικά γύρω από τους θόλους των τροχών και τις πόρτες. Στον μπροστινό προφυλακτήρα ενσωματώνονται οι προβολείς ομίχλης που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένοι για την έκδοση Scout (όπως στην φωτογραφία δεξιά). Οι ζάντες αλουμινίου Polar 17 ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Η έκδοση Scout διατίθεται επίσης με ελκυστικό διάκοσμο. Προαιρετικά, υπάρχει η επιλογή της καφέ (βλέπε φωτογραφία) ή μαύρης επένδυσης με συνδυασμό αλκαντάρα/δέρμα/δερματίνη. Το καφέ ή μαύρο εσωτερικό με την υφασμάτινη επένδυση αποτελεί βασικό στοιχείο του εξοπλισμού. To λογότυπο Scout στα καθίσματα, στο τιμόνι και στον επιλογέα ταχυτήτων δίνει έμφαση στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τα διακοσμητικά καλύμματα των μαρσπιέ με την επιγραφή Scout είναι ένα αυθεντικό στοιχείο με καλαίσθητη και πρακτική λειτουργικότητα. Μία ελκυστική επιλογή είναι οι ζάντες αλουμινίου Nivalis 17 σε ανθρακί ή ασημί σχεδίαση (βλέπε φωτογραφία).

16 Μοναδικές συγκινήσεις, απίστευτοι χώροι. Αυτή είναι η ŠKODA Octavia RS!

17 Στο πίσω μέρος της Octavia RS κυριαρχούν οι χρωμιωμένες απολήξεις τις εξάτμισης, οι οποίες αποδεικνύονται αποτελεσματικές και τονίζουν την σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου. To τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι έχει δερμάτινη επένδυση με γκρι ή κόκκινες ραφές και περιλαμβάνει το λογότυπο RS, ενώ διευκολύνει τον χειρισμό του ηχοσυστήματος, του τηλεφώνου και του αυτόματο κιβωτίου DSG (Direct Shift Gearbox). Το σύστημα διεύθυνσης διαθέτει ηλεκτρομηχανική μεταβλητή υποβοήθηση, για σπορ αίσθηση στην γρήγορη οδήγηση και άνεση σε νορμάλ ρυθμούς κίνησης διευκολύνοντας στην πόλη ή στο παρκάρισμα. Ο πίνακας οργάνων έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις εκδόσεις RS και διαθέτει ευανάγνωστες λευκές επιφάνειες. Η ελκυστική έγχρωμη οθόνη Maxi DOT με το LapTimer διατίθεται ως στοιχείο του εξοπλιστικού πακέτου Challenge. Η ŠKODA Octavia RS προσφέρει ασύγκριτη οδηγική εμπειρία με την πρακτικότητα ενός οικογενειακού αυτοκινήτου. Η παρουσία της γίνεται άμεσα αντιληπτή από το λογότυπο RS στην εμπρός γρίλια, καθώς και από τα επιθετικά σπορ φωτιστικά σώματα Bi-Xenon σε μαύρο φόντο και με LED φώτα ημέρας. Η κυψελωτή επιφάνεια στον προφυλακτήρα, τα σκούρα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες, η νέα γρίλια και οι μαύρες ράγες της οροφής (στην έκδοση Combi), υποδηλώνουν τον εμφατικό χαρακτήρα της ισχυρότερης Octavia. H Octavia RS είναι διαθέσιμη με δύο υπεραποδοτικούς κινητήρες, τον 2.0 TSI/220hp (βενζίνης) ή τον 2.0 TDI/184hp (ντίζελ). Τα διακοσμητικά καλύμματα των μαρσπιέ με επιγραφή RS τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου και βελτιώνουν την πρακτικότητά του. Το πακέτο Challenge περιλαμβάνει καλύμματα με ιδιαίτερη σχεδίαση. Οι ζάντες αλουμινίου Gemini 18, οι οποίες προσφέρονται σε μαύρη σχεδίαση με το πακέτο Challenge, δίνουν έμφαση στην δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό διαθέσιμη προαιρετικά είναι η επιλογή συνδυασμού δέρματος/δερματίνης (βλέπε φωτογραφία) και κόκκινες ή γκρι διπλές ραφές ή εναλλακτικά ο συδυασμός ύφασματος/δέρματος/δερματίνης (βασικός εξοπλισμός) με κόκκινες ή γκρι ραφές. Ο επιλογέας ταχυτήτων και η λαβή του χειρόφρενου έχουν δερμάτινη επένδυση. Όλοι οι κινητήρες διατίθενται αποκλειστικά με το πακέτο εξοπλισμού Green tec. Όταν οδηγείτε οικονομικά μπορείτε να πετύχετε μία κατανάλωση 6,2 l/100 km σε μικτό κύκλο με τον βενζινοκινητήρα 2.0 TSI/220hp με χειροκίνητο κιβώτιο και 4,6 l/100 km με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI/184hp με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα κομψά ατσάλινα καλύμματα των πεντάλ αποτελούν ακόμα μία λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει το στιλ της Octavia RS.

18

19 Η έκδοση Active διατίθεται με υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων σε μαύρο χρώμα και συνδυασμό μαύρου/μαύρου χρώματος για τον πίνακα οργάνων και τα πλαίσια των θυρών. Το εσωτερικό διακοσμείται επιπλέον από τα διακοσμητικά πλαίσια Active στις μπροστινές και πίσω πόρτες, καθώς και από άλλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως χρωμιωμένες χειρολαβές θυρών, γυαλιστερά πλαίσια αεραγωγών και άλλα. Η έκδοση Ambition, διατίθεται είτε με μαύρες υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων και συνδυασμό μαύρου/μαύρου για το ταμπλό και τα πλαίσια των θυρών είτε με υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων σε μαύρο/γκρι χρώμα και το ταμπλό και τα πλαίσια των θυρών σε συνδυασμό επίσης μαύρου/γκρι χρώματος. Το εσωτερικό διακοσμείται επιπλέον και από τα διακοσμητικά πλαίσια Ambition στις μπροστινές και πίσω πόρτες, ενώ περιλαμβάνει επίσης ένα πλήθος χρωμιωμένων στοιχείων στο τιμόνι, στα πλαίσια των αεραγωγών, στον επιλογέα ταχυτήτων και σε άλλα σημεία.

20 Η έκδοση Style διατίθεται σε δύο χρωματισμούς εσωτερικού. Ο πρώτος διαθέτει μαύρες υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων και μαύρου χρώματος πίνακα οργάνων και πλαίσια θυρών. Ο δεύτερος διαθέτει μπεζ επενδύσεις καθισμάτων και συνδυασμό μαύρου/μπεζ χρώματος στον πίνακα οργάνων και στα πλαίσια των θυρών. Το εσωτερικό διαθέτει τα διακοσμητικά πλαίσια Style, προαιρετικά διατίθεται και με απομίμηση ξύλου στις μπροστινές και πίσω πόρτες, ενώ περιλαμβάνει επίσης ένα πλήθος χρωμιωμένων στοιχείων στο τιμόνι, στα πλαίσια των αεραγωγών, στον επιλογέα ταχυτήτων και σε άλλα σημεία. Το σπορ εσωτερικό Dynamic είναι διαθέσιμο με κόκκινη ή γκρι επένδυση καθισμάτων με χρωματικό συνδυασμό ταμπλό Onyx/Onyx ή Onyx/γκρι. Το σπορ εσωτερικό διατίθεται με ένα μικρό δερμάτινο πακέτο (τριάκτινο σπορ τιμόνι, δέρμα στον επιλογέα ταχυτήτων και στην λαβή του χειρόφρενου).

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia SIMPLY CLEVER Νέα ŠKODA octavia Octavia Η αίσθηση της έκπληξης και του θαυμασμού είναι σπάνια μεν, αλλά προκαλεί μεγάλη χαρά. Εάν θέλουμε να μας εκπλήσσουν συνεχώς διάφορα πράγματα, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb SIMPLY CLEVER Nέα ŠKODA Superb Περνάτε πολύ χρόνο της ζωής σας στο αυτοκίνητο. Νέα ŠKODA Superb. Ασύγκριτη άνεση. Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί το σημερινό μας κόσμο χωρίς ταξίδια. Μπορεί με το αυτοκίνητό

Διαβάστε περισσότερα

ŠKODA FABIA ΝΕΑ SIMPLY CLEVER

ŠKODA FABIA ΝΕΑ SIMPLY CLEVER SIMPLY CLEVER ΝΕΑ ŠKODA FABIA Η ŠKODA AUTO έχει ως βασική προτεραιότητά της τη δημιουργία και την κατασκευή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής τους, με έμφαση στην

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. SKODA Roomster

SIMPLY CLEVER. SKODA Roomster SIMPLY CLEVER SKODA Roomster Δείξτε στα παιδιά σας την ομορφιά που υπάρχει γύρω τους. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για περισσότερη φαντασία. Το νέο Skoda Roomster έρχεται με μια σειρά σχεδιαστικών αλλαγών

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo ΑΣΦΑΛΕΙΑ

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo ΑΣΦΑΛΕΙΑ SIMPLY CLEVER ŠKODA Citigo ΑΣΦΑΛΕΙΑ Εγώ και τα κορίτσια μου. Συνέβη κάποια μέρα. Η φιλία, όπως και ο έρωτας, χρειάζεται τακτική αναθέρμανση. Η Ρώμη υπόσχεται ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα,

Διαβάστε περισσότερα

79 g/km * Yaris. Απλά ευφυές. μικτός κύκλος Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από οποιαδήποτε άλλο αυτοκίνητο της πόλης

79 g/km * Yaris. Απλά ευφυές. μικτός κύκλος Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από οποιαδήποτε άλλο αυτοκίνητο της πόλης Yaris Yaris. Απλά ευφυές. TOYOTA TOUCH Toyota Touch Απολαύστε το προηγμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 6.1 ", κάμερα οπισθοπορίας, Bluetooth και πλοήγηση πλήρους χάρτη *. * Προαιρετικός εξοπλισμός.

Διαβάστε περισσότερα

E-Class. Saloon και Estate.

E-Class. Saloon και Estate. E-Class. Saloon και Estate. Μαγεία. Saloon. Σκοπός της νέας E-Class είναι να σας διευκολύνει. Ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Saloon εντυπωσιάζει από όλες τις απόψεις. Ενώ η γραμμή εξοπλισμού ELEGANCE,

Διαβάστε περισσότερα

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE.

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Viano 3 Το Via no. Ελευθερία κινήσεων για μια ζωή. Περιεχόμενα. Ένα «μικρό» θαύμα. Πρωτοποριακή σχεδίαση. Το Viano άνετο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

TOYOTA BETTER HYBRID HAPPY TOGETHER YOU

TOYOTA BETTER HYBRID HAPPY TOGETHER YOU AVENSIS TOYOTA BETTER HYBRID HAPPY TOGETHER YOU ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ, ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ,

Διαβάστε περισσότερα

Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι!

Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι! CLA-Class. Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι! Ξεχάστε όσα έχετε συνηθίσει να βλέπετε: η νέα CLA καταργεί όλους τους κανόνες, εκτός από τους κανόνες αισθητικής. Η επιβλητική μάσκα ψυγείου, η γεμάτη ενέργεια σιλουέτα

Διαβάστε περισσότερα

Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα.

Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα. RAV4 Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα. Το RAV4, o δημιουργός της κατηγορίας των SUV, ήταν ανέκαθεν συνώνυμο της αυθεντικής All Wheel Drive ικανότητας, της εξαιρετικής ευελιξίας, αλλά και της

Διαβάστε περισσότερα

C-Class Saloon και Estate.

C-Class Saloon και Estate. C-Class Saloon και Estate. αταφέρνει άνετα: με αλαζονικό ύφος, η νέα γενιά της C-Class χαράσσει το δρόμο της. ανή απόδειξη, ότι η χρηστικότητα δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι ανιαρή. Σας συνα φυλακτήρες.

Διαβάστε περισσότερα

Audi A3. Vorsprung durch Technik

Audi A3. Vorsprung durch Technik A3 Audi A3 Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A3 Τεχνολογία 28 Απόδοση και οικονομία Audi 38 quattro 30 Audi ultra 40 Audi drive select 32 TFSI 42 MMI Multi Media Interface 34 TDI

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει.

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Νέο Dacia Duster Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Σε έναν κόσμο που οι πραγματικές αξίες έχουν αρχίσει να ατονούν, που οι τάσεις της μόδας διαδέχονται η μία την άλλη με ξέφρενους ρυθμούς, που η τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Εξοπλισμός 22 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 22 Γνήσια αξεσουάρ 27 Επενδύσεις καθισμάτων 28 Βαφές αμαξώματος 29

Εξοπλισμός 22 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 22 Γνήσια αξεσουάρ 27 Επενδύσεις καθισμάτων 28 Βαφές αμαξώματος 29 Sprinter Van Περιε χόμ ε να. Sprinter με καρότσα 4 Φόρτωση και λειτουργικότητα 6 Van με παράθυρα (δεν διατίθεται στην Ελλάδα) 8 Λύσεις ειδικών υπερκατασκευών/ επαγγελματική τεχνογνωσία 10 Εσωτερικό 12

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματίας σε κάθε τομέα: Το Caddy.

Επαγγελματίας σε κάθε τομέα: Το Caddy. Το Caddy Επαγγελματίας σε κάθε τομέα: Το Caddy. Το να μπορείς να δημιουργείς μια αξιόπιστη πρώτη εντύπωση, είναι κάτι ανεκτίμητο. Γι αυτό, η εξωτερική εμφάνιση του Caddy αντανακλά τα υψηλά επίπεδα απόδοσης,

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche H A - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H A - Class. 1 Εξωτερική σχεδίαση 6 Ευελιξία 14 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια Ολική 6 εγγύηση

χρόνια Ολική 6 εγγύηση Νέο Avensis Νέο Avensis. Εκλεπτυσμένη σχεδίαση και προηγμένη τεχνολογία Toyota. Σχεδιαστική αρμονία. Οι εκλεπτυσμένες εξωτερικές λεπτομέρειες χαρίζουν στο νέο Avensis μία ξεχωριστή προσωπικότητα γεμάτη

Διαβάστε περισσότερα

Audi A3 Sport Sedan A3 Cabriolet Audi S3 Sport Sedan

Audi A3 Sport Sedan A3 Cabriolet Audi S3 Sport Sedan Εξοπλισμοί Audi A3 Sport Sedan/A3 Cabriolet/S3 Sport Sedan Κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο καθ ύψος 101 Καθρεφτάκι μακιγιάζ φωτιζόμενο 122 Κάλυμμα διπλής όψεως 103 Κάμερα οπισθοπορίας 104 Κανονικά καθίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A4 Sedan και A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 Sedan και S4 Avant Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

E-Class Saloon και Estate.

E-Class Saloon και Estate. E-Class Saloon και Estate. λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός

Διαβάστε περισσότερα

BMW Σειρά 2 Active Tourer. Περιεχόμενα.

BMW Σειρά 2 Active Tourer. Περιεχόμενα. Page 1 BMW Σειρά 2 Active Tourer. Περιεχόμενα. 1. Νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer: Περίληψη. 2. Φιλοσοφία: Μία συμπαγής λύση απαντά σε θέματα αστικής μετακίνησης. 3. Σχεδίαση: Αναγνωρίσιμη ταυτότητα μάρκας.

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει.

Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Το νέο Vito. Van. Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Βρίσκεστε πάντα σε ετοιμότητα; Είστε αποφασιστικός στην εργασία σας; Σας αρέσουν οι προκλήσεις; Εάν ναι, τότε αξίζετε ένα όχημα που έχει

Διαβάστε περισσότερα

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake.

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. εί τους κανόνες, μένει πίσω από τις τάσεις. Όποιος υιοθετεί το κατεστημένο, δεν πρόκε Brake που σαρώνει το δρόμο στο πέρασμά της. Γίνετε κι εσείς κυνηγοί. Με ελαστικούς

Διαβάστε περισσότερα

Οι προκλήσεις της ζωής στην πόλη απαιτούν αλλά και εμπνέουν νέες και επαναστατικές λύσεις. Η Toyota προκάλεσε τη συμβατική σκέψη,

Οι προκλήσεις της ζωής στην πόλη απαιτούν αλλά και εμπνέουν νέες και επαναστατικές λύσεις. Η Toyota προκάλεσε τη συμβατική σκέψη, iq Οι προκλήσεις της ζωής στην πόλη απαιτούν αλλά και εμπνέουν νέες και επαναστατικές λύσεις. Η Toyota προκάλεσε τη συμβατική σκέψη, επαναπροσδιορίζοντας κάθε λεπτομέρεια για να σχεδιάσει ένα πρωτοποριακό

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Η CLC - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H CLC. 1 Σχεδίαση 4 Ευελιξία 12 Πετρελαιοκινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ renault trafic. drive the change

ΝΕΟ renault trafic. drive the change ΝΕΟ renault trafic drive the change ΕΔΩ ΚΑΙ 111 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙ- ΘΗΣΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕ- ΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. μια δεσμευση που

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Η CLC - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H CLC. 3 Σχεδίαση 4 Ευελιξία 12 Βενζινοκινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

C - Class Saloon και Estate.

C - Class Saloon και Estate. C - Class Saloon και Estate. «Οδηγική απόλαυση, σχεδίαση, ασφάλεια. Η C - Class είναι μία πραγματική Mercedes. Ζήστε την εμπειρία.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H C - Class. 3 Ευελιξία 12 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές.

To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές. Σελίδα 1 Η νέα Mercedes-Benz C-Class To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές. Με την ολοκαίνουργια C-Class ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της Mercedes-Benz και δημιουργούνται νέα πρότυπα στην

Διαβάστε περισσότερα