Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο"

Transcript

1 Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο Στόχος του Πανελλήνιου Σχολικού ικτύου Στόχος του Πανελλήνιου Σχολικού ικτύου είναι να διασυνδέσει όλα τα σχολεία της πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης σε ένα εκπαιδευτικό Intranet και να παρέχει προηγµένες υπηρεσίες τηλεµατικής, συντελώντας στη δηµιουργία µίας νέας γενιάς εκπαιδευτικών κοινοτήτων που χρησιµοποιεί καθηµερινά τις ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παρεχόµενες υπηρεσίες του ΠΣ Το Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο (www.sch.gr) είναι ένα προηγµένο Εκπαιδευτικό Ενδοδίκτυο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων που διασυνδέει όλα τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και πλήθος διοικητικών υπηρεσιών και εποπτευόµενων φορέων του Υπ.Ε.Π.Θ. Πρόκειται για το µεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα σε αριθµό χρηστών και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό δίκτυο που προάγει την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην ελληνική εκπαίδευση. Τα µέλη του ΠΣ διαχωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: 1. Σχολικές και ιοικητικές µονάδες της Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, 2. Eκπαιδευτικοί 3. Mαθητές Γ' Γυµνασίου. Οι παρεχόµενες υπηρεσίες διαφέρουν ανάλογα µε την κατηγορία µέλους. Σήµερα οι υπηρεσίες που παρέχονται και υποστηρίζονται από το Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο και είναι διαθέσιµες στους χρήστες του είναι: 1. Πρόσβαση στο ιαδίκτυο (Internet) των Σχολικών Μονάδων και των ιοικητικών Μονάδων της Εκπαίδευσης.

2 2. Πρόσβαση (dial-up) των εκπαιδευτικών στο ιαδίκτυο (µόνιµοι, αναπληρωτές, ωροµίσθιοι). Για την υπηρεσία αυτή απαιτείται εγγραφή στη ικτυακή Πύλη και µια τηλεφωνική γραµµή (απλή ή ISDN). 3. Προώθηση της ασφαλούς χρήσης του ιαδικτύου (www.sch.gr/safe) µε οδηγίες και προτάσεις προς γονείς, εκπαιδευτικούς και µαθητές για την ασφαλή χρήση του ιαδικτύου, καθώς παρά την αδιαµφισβήτητη χρησιµότητά του υποκρύπτει και ορισµένους κινδύνους τους οποίους κάθε χρήστης ανακαλύπτει σταδιακά. 4. Ασφαλής πρόσβαση στον Παγκόσµιο Ιστό (αποκλεισµός ακατάλληλου περιεχοµένου) Το ΠΣ για να προστατεύσει τους µαθητές από το παράνοµο και ακατάλληλο περιεχόµενο παρέχει την υπηρεσία Ασφαλούς Πρόσβασης στον Παγκόσµιο Ιστό (αποκλεισµός ακατάλληλου περιεχοµένου). 5. Προστασία και αντιµετώπιση περιστατικών κακής χρήσης και ασφάλειας (CERT - µε σκοπό την επίβλεψη, πρόληψη αλλά και την άµεση αντιµετώπιση περιστατικών κατάχρησης δικτυακών πόρων, δικτυακών υπηρεσιών και ψηφιακού περιεχοµένου. 6. Πύλη του Πανελληνίου Σχολικού ικτύου (www.sch.gr). Η πύλη του ΠΣ περιέχει χρήσιµο υλικό για την αξιοποίηση των υπηρεσιών του ΠΣ στη εκπαιδευτική διαδικασία, τεχνική υποστήριξη και οδηγίες, ανακοινώσεις, προτάσεις αξιόλογων εκπαιδευτικών δικτυακών τόπων και κυρίως προσωποποιηµένη πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΠΣ µέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον (πληροφορίες: 7. Μαθητική Πύλη του Πανελληνίου Σχολικού ικτύου (http://students.sch.gr). Η συγκεκριµένη πύλη αποτελεί µία ξεχωριστή περιοχή ειδικά για τους µαθητές µε σκοπό την ενθάρρυνση τους στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ. 8. ικτυακή Βιβλιοθήκη για το Εκπαιδευτικό Λογισµικό Ανοικτού Κώδικα (http://opensoft.sch.gr). Αποσκοπεί στην ενηµέρωση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας για αξιόλογο εκπαιδευτικό λογισµικό και εκπαιδευτικές εφαρµογές που διατίθενται ελεύθερα στο ιαδίκτυο. 9. Εκπαιδευτικά Ιστολόγια (http://blogs.sch.gr). Τα ιστολόγια είναι ένα ψηφιακό εργαλείο δεύτερης γενιάς που µπορούν να χρησιµοποιηθούν στην παιδαγωγική διαδικασία και να ενισχύσουν τη διδασκαλία, λόγω της διαδραστικότητας και της δυνατότητας για οµαδική εργασία που προσφέρουν. 10.Φιλοξενία Ιστοσελίδων (web hosting). Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να δηµιουργήσουν και να συντηρήσουν εύκολα την ιστοσελίδα τους στον Παγκόσµιο Ιστό.

3 11.Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο ( - και 12.Λίστες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (mail lists - Αποσκοπεί στην εύκολη αποστολή µηνυµάτων σε µεγάλο αριθµό χρηστών, π.χ. σε όλα τα Γυµνάσια, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, κλπ. Υπάρχουν λίστες µε βάση τον τύπο και το νοµό του σχολείου, το νοµό ή την ειδικότητα των εκπαιδευτικών. 13.Χώροι Συζητήσεων (www.sch.gr/forums). Στους πιστοποιηµένους χρήστες του ΠΣ παρέχεται η δυνατότητα συµµετοχής σε θεµατικές οµάδες συζητήσεων µε σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την ενηµέρωση για θέµατα που αφορούν στην εκπαίδευση και στη σχολική ζωή ευρύτερα. 14.Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση (e-learning - Αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ στο σχολικό περιβάλλον και υποστηρίζει µία διαδικασία ανταλλαγής µάθησης µε ασύγχρονο τρόπο. 15.Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση και Τηλεδιάσκεψη (τηλεεπιµόρφωση) (http://www.sch.gr/lms). Η υπηρεσία υλοποιεί µια διαδικασία ανταλλαγής µάθησης που πραγµατοποιείται σε κοινό χρόνο αλλά σε διαφορετικό επιτρέποντας έτσι τη δηµιουργία εικονικών τάξεων µάθησης. 16.Ζωντανές Μεταδόσεις (www.sch.gr/rts). Υποστηρίζει τη ζωντανή κάλυψη και µετάδοση εκδηλώσεων που ενδιαφέρουν την σχολική κοινότητα, µέσω του ιαδικτύου. 17.Υπηρεσία Βίντεο (www.sch.gr/vod). Αποσκοπεί στην ψηφιοποίηση και τη διανοµή µαγνητοσκοπηµένου οπτικοακουστικού υλικού (video) ενηµερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα µέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον, το οποίο επιτρέπει την εύκολη αναζήτηση υλικού. 18.Ηλεκτρονική ιαχείριση Τάξης (http://eclass.sch.gr/) Η υπηρεσία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και µαθητές της ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στην υποστήριξη της κλασικής διδασκαλίας και την ενίσχυση της διαδικασίας µάθησης που πραγµατοποιείται καθηµερινά µέσα στη σχολική τάξη. 19.Ηλεκτρονικό Περιοδικό e-emphasis (e-emphasis.sch.gr). Στοχεύει στην ενηµέρωση της σχολικής κοινότητας για τις δράσεις που υλοποιεί το ΠΣ και το ΥπΕΠΘ, µε έµφαση στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία. 20.Σχολικά ηλεκτρονικά περιοδικά. (www.sch.gr/periodika). Σε κάθε σχολική µονάδα δίνεται η δυνατότητα δηµιουργίας ηλεκτρονικού περιοδικού στο οποίο µπορούν να συµµετέχουν ως συντάκτες πιστοποιηµένοι χρήστες του ΠΣ (εκπαιδευτικοί και µαθητές).

4 21.Ανακοινώσεις Νέων και Εκδηλώσεων. ίνει στα σχολεία τη δυνατότητα να αναρτήσουν στον πίνακα ανακοινώσεων του ΠΣ (www.sch.gr) ανακοινώσεις για τις δραστηριότητες τους. 22.Κανάλια Νέων (rss feed). Σύγχρονος και εναλλακτικός τρόπος ενηµέρωσης που παρέχει το ΠΣ προς την εκπαιδευτική κοινότητα, για τις εξής υπηρεσίες του: o Νέα από το o Ενηµέρωση για εκδηλώσεις από το o Ενηµέρωση για τις νέες καταχωρήσεις video στο Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο o Νέα από το students.sch.gr 23.Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστηµα (GIS Η υπηρεσία παρουσιάζει εκπαιδευτικά και επιµορφωτικά στοιχεία συσχετιζόµενα µε µια γεωγραφική θέση, π.χ. θέσεις σχολείων σε χάρτη, κλπ. 24.Στατιστικά Στοιχεία (www.sch.gr/statistics). Παρέχει συγκεντρωτικά (δηλ. όχι προσωπικά ανά χρήστη) στοιχεία που αφορούν στην κίνηση του ικτύου και την αξιοποίηση των υπηρεσιών του. 25. ιευθυνσιοδότηση και Ονοµατολογία (Hostmaster - DNS) Για τη διαχείριση του χώρου IP διευθύνσεων και την αντιστοιχία τους µε εύκολα αποµνηµονεύσιµα (DNS) ονόµατα στο domain sch.gr. Παρέχεται µόνο σε σχολικές και διοικητικές µονάδες. 26.Ηλεκτρονικές κάρτες (www.sch.gr/e-cards) για την ανταλλαγή ευχετήριων ηλεκτρονικών καρτών. 27.Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών (Help-Desk - για την άµεση υποστήριξη και επίλυση πιθανών τεχνικών προβληµάτων διασύνδεσης που αντιµετωπίζουν οι χρήστες µε το ΠΣ. Η χρήση της υπηρεσίας γίνεται µε τηλεφωνική κλήση στον αριθµό (αστική χρέωση, από τις :00) ή µε χρήση του δικτυακού τόπου

5 Μαθητικοί Λογαριασµοί στο ΠΣ Στην παρούσα φάση το Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο παρέχει προσωπικούς λογαριασµούς ηλεκτρονικού ταχυδροµείου µόνο στους µαθητές του Γυµνασίου. Οι βασικοί στόχοι της παροχής των λογαριασµών αυτών είναι: 1. Η εξοικείωση των µαθητών µε τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στα πλαίσια των γνωστικών αντικειµένων που διδάσκονται στα σχολεία. 2. Η επικοινωνία µεταξύ µαθητών και εκπαιδευτικών στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η ανανέωση των εκπαιδευτικών µεθόδων. 3. Η υποστήριξη της διαδικασίας µάθησης µέσα από δικτυακό περιβάλλον και τις ΤΠΕ. 4. Η συνεργασία οµάδων ή σχολείων γεωγραφικά διασκορπισµένων, στα πλαίσια ελληνικών ή ευρωπαϊκών προγραµµάτων. 5. Η ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων (π.χ. ερωτήσειςαπαντήσεις από ειδικούς, ασκήσεις &ndash λύσεις, κλπ) και η διεξαγωγή θεµατικών συζητήσεων Για κάθε µαθητή διατίθεται χώρος προσωπικού καταλόγου (home directory) για αποθήκευση 20 MB. Το ΠΣ µπορεί να αλλάξει το µέγεθος αυτό κατά κρίση. Τρόπος δηµιουργίας λογαριασµών Για τη δηµιουργία του λογαριασµού µαθητή πρέπει να παραχθεί το Όνοµα Χρήστη του µαθητή (username) και ο κωδικός πρόσβασης (password). Η διαδικασία παραγωγής των λογαριασµών περιλαµβάνει δύο βήµατα: 1. την καταχώρηση των στοιχείων των µαθητών στην εφαρµογή και 2. την παραγωγή των στοιχείων πρόσβασης, δηλαδή του username και του password του µαθητή. Βήµα 1: Καταχώρηση στοιχείων των µαθητών Ο διαχειριστής µπορεί να καταχωρεί τα στοιχεία των µαθητών µε έναν από τους ακολούθους τρόπους: Εισαγωγή των στοιχείων από το πρόγραµµα Excel (κάνοντας αντιγραφή/επικόλληση-copy/paste) σε ένα text area µέσα στην εφαρµογή διαχείρισης. Ανέβασµα (upload) αρχείου. Καταχώρηση των στοιχείων σε κατάλληλη φόρµα. Επιπλέον, οι µαθητές µπορούν να καταχωρούν οι ίδιοι τα στοιχεία τους σε κατάλληλη φόρµα, στην ιστοσελίδα Αυτή η δυνατότητα είναι προαιρετική και θα ενεργοποιείται αν είναι επιθυµητό από τον υπεύθυνο διαχειριστή.

6 Ο διαχειριστής µπορεί να επιλέξει όποια από τις παραπάνω τέσσερις µεθόδους προτιµά. Βήµα 2: Παραγωγή των λογαριασµών των µαθητών Στο βήµα αυτό παράγονται οι λογαριασµοί, δηλαδή δηµιουργείται το όνοµα χρήστη (username) και ο κωδικός πρόσβασης (password), τα οποία πρέπει να εκτυπωθούν και να διανεµηθούν στους µαθητές σε µία από τις ακόλουθες µορφές: Μορφή αναφοράς, που θα περιέχει σε ένα ενιαίο πίνακα τα στοιχεία όλων των λογαριασµών. Μορφή κάρτας, στην οποία παράγεται µια κάρτα ανά λογαριασµό ηλεκτρονικού ταχυδροµείου ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ικτυακός τόπο της υπηρεσίας ιστολογίων (blogs) του Πανελλήνιου Σχολικού ικτύου (http://blogs.sch.gr). Η υπηρεσία παρέχεται σε όλα τα πιστοποιηµένα µέλη (σχολεία, διοικητικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικοί, µαθητές, διοικητικό προσωπικό ΥΠΕΠΘ) του Πανελλήνιου Σχολικού ικτύου. Αποσκοπεί στη δηµιουργία ενός δυναµικού περιβάλλοντος µεταξύ των µελών της εκπαιδευτικής κοινότητας της πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, µε στόχο την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων µε έµφαση σε θέµατα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και ευρύτερα στο σχολικό περιβάλλον. Φιλοδοξεί δε, να αποτελέσει ένα ακόµα χρήσιµο εκπαιδευτικό εργαλείο που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο στα µέλη του. Για παιδιά Η µαθητική πύλη προβάλλει θέµα που αφορούν παιδιά Εκπαίδευση Πληροφόρηση Ψυχαγωγία ιαγωνισµοί Ασφάλεια

7 Για γονείςτο Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο Το Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο θέλοντας να προβάλει ιστοσελίδες εκπαιδευτικών αλλά και σχολικών µονάδων που φιλοξενεί διαµόρφωσε τις παρακάτω υπηρεσίες Σας προτείνουµε: ένα µέρος όπου οι χρήστες µας µπορούν να βρουν χρήσιµους συνδέσµους για δικτυακούς τόπους µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι καλύτεροι δικτυακοί τόποι: µια υπηρεσία όπου οι σχολικές µονάδες µπορούν µόνες τους να προβάλουν στους χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού ικτύου τις ιστοσελίδες τους. Προτάσεις χρηστών: µια υπηρεσία όπου προβάλλονται οι καλύτεροι δικτυακοί τόποι σύµφωνα µε τις προτιµήσεις των χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού ικτύου. Κάθε χρήστης του Π.Σ.. µπορεί να ψηφίζει τους δικτυακούς τόπους που φιλοξενούµε από τις αντίστοιχες επιλογές. Επιλεγµένοι δικτυακοί τόποι: ένα µέρος όπου σας προβάλουµε δικτυακούς τόπους εκπαιδευτικών αλλά και σχολικών µονάδων που φιλοξενούµε και πιστεύουµε ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον Νέοι δικτυακοί τόποι: περιοχή όπου προβάλλονται οι δικτυακοί τόποι που έχουν ενεργοποιηθεί πρόσφατα Εξωτερικοί δικτυακοί τόποι: υπηρεσία την οποία οι χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού ικτύου µπορούν να προβάλουν δικτυακούς τόπους που έχουν δηµιουργηθεί από εκπαιδευτικούς η σχολικές µονάδες αλλά δεν φιλοξενούνται από το Π.Σ.. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει: Μερικά θέµατα που µπορείτε να βρείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο : 1. ιάφορες πληροφορίες σχετικά µε το σχολικό δίκτυο 2. Σηµαντικές ανακοινώσεις 3. Υπηρεσίες : εγγραφής, ελέγχου πρόσβασης, ιστολογιών, περιοδικού, ηλεκτρονικής τάξης κ.α. 4. Εκδηλώσεις 5. Σελίδες εκπαίδευσης 6. Θέµατα ασφάλειας διαδικτύου 7. ιδακτικά πακέτα, εκπαιδευτικό λογισµικό

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΙΚΤΥΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΙΚΤΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΙΚΤΥΟ ρ Μιχάλης Παρασκευάς, Κουµούτσος Κων/νος, Στεργάτου Ελένη, Κουµούτσος Γιάννης Ερευνητικό Ακαδηµαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γ ΚΠΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δεκέμβριος 2006 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Νέες Τεχνολογίες και Παιδαγωγικά Ρεύµατα Κατηγοριοποίηση δεδοµένων µε βάση τις τεχνολογίες ανάπτυξης και τα παιδαγωγικά ρεύµατα.

Νέες Τεχνολογίες και Παιδαγωγικά Ρεύµατα Κατηγοριοποίηση δεδοµένων µε βάση τις τεχνολογίες ανάπτυξης και τα παιδαγωγικά ρεύµατα. Νέες Τεχνολογίες και Παιδαγωγικά Ρεύµατα Κατηγοριοποίηση δεδοµένων µε βάση τις τεχνολογίες ανάπτυξης και τα παιδαγωγικά ρεύµατα. Ηλιάδη Αµαλία Κ., φιλόλογος-ιστορικός (Μεταπτυχιακό ίπλωµα Βυζαντινής Ιστορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΕΒΡΟΥ. Καλτσίδης Χρήστος

ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΕΒΡΟΥ. Καλτσίδης Χρήστος Καλτσίδης Χρήστος Μάρτιος 2009 Υπηρεσία Φιλοξενίας Ιστοσελίδων στο ΠΣΔ Η υπηρεσία φιλοξενίας σελίδων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει σκοπό την προβολή των δραστηριοτήτων των σχολικών μονάδων και του

Διαβάστε περισσότερα

«Broadcenter Προώθηση της Ευρυζωνικότητας. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

«Broadcenter Προώθηση της Ευρυζωνικότητας. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «Broadcenter Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» Υποέργο 1: Αυτεπιστασία Π 1.3.1: Μελέτη

Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτεκτονική, Υπηρεσίες και Παιδαγωγική Αξιοποίηση του Ελληνικού Σχολικού ικτύου

Αρχιτεκτονική, Υπηρεσίες και Παιδαγωγική Αξιοποίηση του Ελληνικού Σχολικού ικτύου Αρχιτεκτονική, Υπηρεσίες και Παιδαγωγική Αξιοποίηση του Ελληνικού Σχολικού ικτύου Νίκος Αδαµόπουλος - Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, MSc (adamopou@cti.gr) Πέτρος Γανός ρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ganos@cti.gr)

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ

ΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση 227 ΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ Φωτεινή Τρίµµη Εργ. Παράλληλης & Κατανεµηµένης

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης και Aσύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Παρουσίαση υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης και Aσύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Παρουσίαση υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης και Aσύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Δρ. Αύγουστος Τσινάκος ΠΛΗΝΕΤ Δυτικής Θεσ/νίκης tsinakos@uom.gr Παν. Μακεδονίας Ομάδα Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Περιεχόµενα 1.. 2. Χρήση προγραµµάτων φυλλοµετρητή. Πρόσβαση σε δικτυακό τόπο Αξιοποίηση της δοµής υπερµέσων

Διαβάστε περισσότερα

Πιλοτική Εφαρµογή Τηλεκπαίδευσης µε το Moodle

Πιλοτική Εφαρµογή Τηλεκπαίδευσης µε το Moodle 4 ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ 1 Πιλοτική Εφαρµογή Τηλεκπαίδευσης µε το Moodle Τζιµόπουλος Νίκος Εκπαιδευτικός.Ε. ntzimop@sch.gr Γιαλαµά Αγγελική Εκπαιδευτικός.Ε. agialam@sch.gr Αργυρός Μανώλης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες ίκτυα Υπολογιστών, το ιαδίκτυο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Περιεχόµενα 1. ίκτυα Υπολογιστών, το ιαδίκτυο. 2. Χρήση προγραµµάτων φυλλοµετρητή.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σχετικές υπηρεσίες για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΘΕΜΑ: Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σχετικές υπηρεσίες για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία E-Portofolio και κοινή χρήση εγγράφων Google: μία πρωτότυπη και καινοτόμος δράση στην υπηρεσία της σχολικής κοινότητας

Δημιουργία E-Portofolio και κοινή χρήση εγγράφων Google: μία πρωτότυπη και καινοτόμος δράση στην υπηρεσία της σχολικής κοινότητας Δημιουργία E-Portofolio και κοινή χρήση εγγράφων Google: μία πρωτότυπη και καινοτόμος δράση στην υπηρεσία της σχολικής κοινότητας Κωστόπουλος Βασίλειος Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων bkostop@sch.gr

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός Λειτουργίας ικτύου Τηλεµατικής Πανεπιστηµίου Πατρών

Κανονισµός Λειτουργίας ικτύου Τηλεµατικής Πανεπιστηµίου Πατρών Κανονισµός Λειτουργίας ικτύου Τηλεµατικής Πανεπιστηµίου Πατρών Εγκρίθηκε στην αριθ.382/20.4.2005 συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστηµίου Πατρών 1. ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το Πανεπιστήµιο Πατρών (ΠΠ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» 2000-2006 Γ Κ.Π.Σ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» 2000-2006 Γ Κ.Π.Σ. @ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» 2000-2006 Γ Κ.Π.Σ. ΑΞΟΝΑΣ 2: «ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» ΜΕΤΡΟ 2.4 «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η εκπόνηση της εργασίας αυτής αφορά την αξιολόγηση των ιστοσελίδων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Περιληπτικά μπορούμε να αναφέρουμε πως πρόκειται να διεξάγουμε μια έρευνα γνώμης σχετικά με το πώς αξιολογούν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ Πράξη 2.2.2.α. «Προπτυχιακά Προγράµµατα Σπουδών» Κεντρική Υποστήριξη H πλατφόρµα ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Β5. Κανονισµός Λειτουργίας Κέντρου Υπολογιστών και Δικτύων (Κ.Υ.Δ.) Τµήµα Στατιστικής Μηχανογράφησης & Πληροφορικής

Β5. Κανονισµός Λειτουργίας Κέντρου Υπολογιστών και Δικτύων (Κ.Υ.Δ.) Τµήµα Στατιστικής Μηχανογράφησης & Πληροφορικής Β5. Κανονισµός Λειτουργίας Κέντρου Υπολογιστών και Δικτύων (Κ.Υ.Δ.) Τµήµα Στατιστικής Μηχανογράφησης & Πληροφορικής Θεσσαλονίκη 19/12/2006 88 ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ιαδίκτυο διαδίκτυο ιαδίκτυο Ιντερνέτ Ίντερνετ

ιαδίκτυο διαδίκτυο ιαδίκτυο Ιντερνέτ Ίντερνετ Εισαγωγή στο Internet ιαδίκτυο Στην γενική του έννοια, διαδίκτυο (ίντερνετ) είναι ένα δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών που (δια)συνδέει άλλα δίκτυα. Ο αντίστοιχος αγγλικός όρος internet προκύπτει από τη

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΣΩ ΕΞΥΠΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 8. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην εκπαίδευση ενηλίκων - Παραδείγματα και περιπτώσεις εφαρμογής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 8. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην εκπαίδευση ενηλίκων - Παραδείγματα και περιπτώσεις εφαρμογής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 8. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην εκπαίδευση ενηλίκων - Παραδείγματα

Διαβάστε περισσότερα

6. Πληροφορική και Κοινωνία

6. Πληροφορική και Κοινωνία 6. Πληροφορική και Κοινωνία 6.1. Εισαγωγή Στο παρόν κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια να οριστεί, να καταγραφεί και να οριοθετηθεί, ο ρόλος της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στην Ελληνική κοινωνία του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΙΑ ΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΙΑ ΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΙΑ ΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του ΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Επιβλέπων: Μαλάµος Αθανάσιος Ηράκλειο, Οκτώβριος 2010 1 Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική μάθηση. Χρ. Ηλιούδης

Ηλεκτρονική μάθηση. Χρ. Ηλιούδης Ηλεκτρονική μάθηση Χρ. Ηλιούδης Ηλεκτρονική Μάθηση (E-Learning) Τι ονομάζουμε Χρήση του διαδικτύου κι άλλων σχετικών τεχνολογιών για τη δημιουργία, διανομή και βελτίωση μαθησιακού υλικού E-class Moodle

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. Επαγγελματικό λογισμικό στην ΤΕΕ: Επιμόρφωση και Εφαρμογή. E2-Λογισμικό

ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. Επαγγελματικό λογισμικό στην ΤΕΕ: Επιμόρφωση και Εφαρμογή. E2-Λογισμικό ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Επαγγελματικό λογισμικό στην ΤΕΕ: Επιμόρφωση και Εφαρμογή E2-Λογισμικό Οργάνωση και Σχεδίαση Δομικών Έργων ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ για Επιμορφωτές Τεχνολογιών της Πληροφορίας

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ Ι ΡΥΜΑΤΩΝ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ Ι ΡΥΜΑΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ Ι ΡΥΜΑΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Δεκέμβριος 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Δεκέμβριος 2013 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Δεκέμβριος 2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα