Environmental Technology Νέα Φιλοσοφία στο χρώμα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Environmental Technology Νέα Φιλοσοφία στο χρώμα"

Transcript

1

2

3 Environmental Technology Νέα Φιλοσοφία στο χρώμα H KRAFT Paints είναι ελληνική βιομηχανία οικοδομικών χρωμάτων ενεργή στο επιχειρηματικό περιβάλλον από το Με την ένταξή της στον όμιλο Druckfarben Hellas, ενσωμάτωσε την αντίληψη του ομίλου για την επιχειρηματικότητα, βασισμένη σε συνεχή έρευνα, ποιοτική αναβάθμιση, σχεδιασμό νέων προϊόντων και έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα. Ενεργό μέλος του Nova Paint Club, το οποίο συγκεντρώνει τις πλέον δραστήριες παγκοσμίως εταιρείες του κλάδου, με χιλιάδες εργαζόμενους, 57 εργοστάσια παραγωγής σε πέντε ηπείρους και εκατοντάδες ερευνητές. Μία διαρκής πηγή εμπειριών και τεχνογνωσίας. Στα υπερσύγχρονα εργαστήριά της η KRAFT Paints, ερευνά, βελτιώνει και αναπτύσσει πρωτοποριακά προϊόντα, που καλύπτουν όλο και περισσότερες ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας. Παρακολουθεί στενά τη πρόοδο στην έρευνα υλικών και ενσωματώνει στα προϊόντα της τα πλέον πρόσφατα επιτεύγματα της τεχνολογίας με γνώμονα τη συνεχή ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση των εφαρμογών. Η KRAFT Paints αντιλαμβανόμενη έγκαιρα την σύγχρονη ανάγκη για κτίρια φιλικότερα στο περιβάλλον και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, δημιουργεί μια πλήρη γκάμα προϊόντων και συστημάτων για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων με τη νέα σειρά BIOCLIMA. Η KRAFT Paints με τη νέα σειρά BIOCLIMA εγκαινιάζει μια νέα φιλοσοφία προϊόντων φιλικά προς το περιβάλλον. Τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται από χαμηλά VOC (πτητικές οργανικές ενώσεις) και διασφαλίζουν τη μείωση των ρύπων: Στη χώρα μας, μέσω εξοικονόμησης ενέργειας (μικρότερη κατανάλωση λιγνίτη). Στη γειτονιά μας, με τη μείωση φωτοχημικών φαινομένων αύξησης ρύπων και αστικής θερμικής νησίδας. Και στο σπίτι μας με τη φωτοκατάλυση οργανικών ρύπων.

4 Tα ευφυή χρώματα Υπεύθυνα προϊόντα για υπεύθυνους καταναλωτές Αρμονικότερη σχέση με το περιβάλλον, δεν είναι πλέον μια τάση ή επιδερμική μόδα. Είναι επιτακτική ανάγκη. Η νέα σειρά BIOCLIMA, από την Kraft Paints μετατρέπει το χρώμα από απλό διακοσμητικό στοιχείο σε ενεργό δομικό υλικό, φιλικό στο περιβάλλον. Η BIOCLIMA θα γίνει συστατικό στοιχείο μιας αρχιτεκτονικής κουλτούρας πολύ πιο κοντά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω μείωσης εκπομπών CO2 έως και 50%. Σχεδιάστηκε με γνώμονα την ελληνική πραγματικότητα, που είναι πλούσια σε μικροκλίματα και αρχιτεκτονική παράδοση. Το χρώμα συμμετέχει πλέον στο μικροκλίμα της κατοικίας διαμορφώνοντας συνθήκες ευχάριστες και υγιεινές. Μετατρέπεται σε έξυπνο υλικό ικανό να ανταποκρίνεται στις κλιματικές και περιβαλλοντολογικές μεταβολές, καθώς είναι σε θέση να περιορίζει τους ρύπους, να συμβάλλει στην υγιεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, να παρέχει στεγανότητα, να αυξάνει τη θερμική χωρητικότητα και την εν γένει ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

5 Συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων Τα προϊόντα BIOCLIMA αποτελούν μια ασφαλή επένδυση εξασφαλίζοντας στο κτίριό σας ενεργειακή ταυτότητα σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η BIOCLIMA βελτιώνει την ενεργειακή κλάση του κτιρίου και αυξάνει την εμπορική του αξία λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία: Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, με αποτέλεσμα τη μείωση λογαριασμών ψύξης-θέρμανσης. Εξοικονόμηση χώρου στις νέες κατοικίες λόγω μη-ανάγκης διπλής εξωτερικής τοιχοποιίας. Ανάπλαση όψης του κτιρίου. Διακοσμητική αναβάθμιση με χιλιάδες αποχρώσεις και πρωτοποριακά υλικά (αυτοκαθαριζόμενα). Ποικιλία τελικού φινιρίσματος (υφή). Αποφυγή θερμογεφυρών. Η BIOCLIMA σε αριθμούς Ζώνες Ελλαδικού χώρου Συνολική ετήσια Εξοικονόμηση Ενέργειας σε kwh/m 2 (*) Μείωση μόλυνσης ατμόσφαιρας Α κλιματική ζώνη 49% Μείωση CO 2 42% Β κλιματική ζώνη 49% Μείωση CO 43% Γ κλιματική ζώνη 45% Μείωση SO 2 48% Δ κλιματική ζώνη 44% (*) Εφαρμογή σε αμόνωτη κατοικία των συστημάτων CLIMAtotal στις όψεις & CLIMAcomfort στην ταράτσα.

6 system Εσωτερική ιδανική θερμοκρασία χειμώνα, καλοκαίρι χωρίς περιττές δαπάνες και ταλαιπωρία Διαδραστικό ενεργειακό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης περιβλήματος κτιρίων. Εξοικονομεί ενέργεια κατά μέσο όρο 29%. Αυτορρύθμιση των θερμοκρασιών της τοιχοποιίας και δημιουργία ιδανικής εσωτερικής θερμοκρασίας. Βασίζεται σε συνδυασμό δράσης τριών μικροσφαιριδίων που εμπεριέχονται στα προϊόντα και ενεργούν για τη διατήρηση της θερμοκρασίας των εσωτερικών χώρων έτσι ώστε να παραμένουν δροσεροί το καλοκαίρι και να διατηρούν τη ζεστασιά τους το χειμώνα. Πλεονεκτήματα Μειώνει την κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για τη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Αυξάνει τη θερμική αδράνεια, μπλοκάροντας τη μεταφορά θερμοκρασιών μεταξύ εξωτερικού περιβάλλοντος και εσωτερικών χώρων. Επιτυγχάνει μείωση θερμοκρασίας έως και 12 2 C στις δομικές επιφάνειες αμόνωτων ταρατσών. Μειώνει τις απώλειες από τις θερμικές γέφυρες. Προστατεύει τον κτιριακό σκελετό από θερμικές καταπονήσεις. Εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας στεγανοποίηση επιφανειών. Δεν απαιτεί ηλεκτρολογικές-υδραυλικές και μηχανολογικές αλλαγές. Άριστη ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία. Αυτοκαθαριζόμενο. Αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων και αλγών. 880 αποχρώσεις και μοναδικά αρχιτεκτονικά φινιρίσματα του συστήματος Kraft Inspired Color. (57 ψυχρές) Το σύστημα CLIMAcomfort καλύπτεται από 10ετή εγγύηση στην εξωτερική τοιχοποιία και 6 ετή στις ταράτσες.

7 ClimaComfortSealer Διαδραστική, ενεργειακή, ελαστομερής, στεγανωτική μεμβράνη οριζόντιων και επικλινών σκεπών. Αυξάνει τη θερμική αδράνεια των δομικών υλικών. ClimaComfortStucco Διαδραστικό, ενεργειακό, εξωτερικό επίχρισμα διαχείρισης θερμοκρασιών. Αυξάνει τη θερμική αδράνεια τοίχων και την εσωτερική θερμική άνεση. Πιστοποιημένο κατά ΕΤΑ 10/0122. Clima Comfort Enviromental Technology H συνδυασμένη, αυτορρυθμιζόμενη δράση 3 μικροσφαιριδίων οδηγεί στην κάθετη αύξηση της θερμικής αδράνειας των τοίχων. Αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα μεταφοράς θερμοκρασιών από το περιβάλλον προς τους εσωτερικούς χώρους. Διεθνής πατέντα της BIOCLIMA (ΕP ). Ειδικά ανακλαστικά μικροσφαιρίδια ανακλούν και εκπέμπουν τις ακτίνες του ήλιου έως και 89% μη επιτρέποντας την υπερθέρμανση των κτιρίων. Μικροσφαιρίδια διόγκωσης, που απορροφούν θερμότητα μετατρέποντάς την σε κινητική ενέργεια. Μικροσφαιρίδια αλλαγής φάσης (από στερεά σε υγρή μορφή) αποθηκεύουν την θερμότητα όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και την εκπέμουν πίσω όταν ψύχεται η ατμόσφαιρα!

8 system Δροσερό περιβάλλον σε υψηλές θερμοκρασίες Διαδραστικό θερμοκεραμικό ενεργειακό σύστημα προστασίας κτιρίων. Εξοικονομεί ενέργεια κατά μέσο όρο 17%. Πλεονεκτήματα Ανακλά έως 90% την ηλιακή ακτινοβολία. Επιτυγχάνει μείωση θερμοκρασίας έως και 10 2 C στις δομικές επιφάνειες αμόνωτων ταρατσών. Αδιαβροχοποιεί τις επιφάνειες. Συμβάλλει στην αποδέσμευση της εγκλωβισμένης υγρασίας. Αυτοκαθαριζόμενο. Δεν αναπτύσσει μύκητες και άλγη. 57 αποχρώσεις υψηλής ανάκλασης. 823 επιπλέον αποχρώσεις (F shades) του συστήματος Kraft Inspired Color. Συμβάλλει δραστικά στη μείωση του φαινόμενου της αστικής θερμικής νησίδας. Η BIOCLIMA στην σειρά CLIMAcool έχει αναπτύξει ειδικό αντιρηγματικό σύστημα για τους σοβάδες στις νέες οικοδομές. Το σύστημα CLIMAcool καλύπτεται από 7ετή εγγύηση στην εξωτερική τοιχοποιία και 3ετή στις ταράτσες.

9 ClimaCoolSealer Ενεργειακή, μονωτική, στεγανωτική, ελαστομερής επίστρωση προστασίας ταρατσών. ClimaCoolCoat Ενεργειακό θερμοκεραμικό χρώμα αδιαβροχοποίησης και αφύγρανσης κτιρίων. Clima Cool Environmental Technology Βασίζεται στις ιδιότητες εξελιγμένου τεχνολογικά μίγματος σιλοξανικών ρητινών με κεραμικά ανακλαστικά μικροσφαιρίδια (τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη διαστημική αεροναυπηγική). Ανακλά και εκπέμπει (έως και 90%) πίσω στην ατμόσφαιρα την ηλιακή και υπέρυθρη ακτινοβολία, αποτρέποντας τη θερμική φόρτιση του κτιρίου. Επιτρέπει την αφύγρανση των τοίχων. Το νερό είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Η ύπαρξη υγρασίας στους τοίχους μειώνει κάθετα την αποτελεσματικότητα της θερμομόνωσης. Παράλληλα η παρουσία υγρασίας στο εσωτερικό αυξάνει το αίσθημα ψύχους τον χειμώνα και την αίσθηση δυσφορίας, ζέστης το καλοκαίρι. Αυτό οδηγεί στην επιπλέον χρήση ψυκτικών και θερμαντικών σωμάτων. Τα μόρια της σιλοξανικής ρητίνης δημιουργούν μια τριχοειδή μεταφορά (από μεγαλύτερο μόριο σε μικρότερο) της υγρασίας, ως αντλία αφύγρανσης των τοίχων. Η υδρόφοβη ιδιότητα της σιλοξάνης αποτρέπει την είσοδο υγρασίας στην επιφάνεια, καθ ότι οι σταγόνες της βροχής κυλούν επάνω της χωρίς να την εμποτίζουν. Το ίδιο και η σκόνη που μεταφέρεται από το νερό της βροχής και δεν διεισδύει στον τοίχο.

10 system Εξοικονόμηση ενέργειας και ανάπλαση όψεων κτιρίων Eξωτερικό σύστημα πλήρους θερμομόνωσης κτιρίων. Πιστοποιημένο κατά ETA 10/0122. Εξοικονόμηση ενέργειας κατά μέσο όρο 38%. Οι έντονες μεταβολές ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας, σε κτίρια των οποίων το περίβλημα είναι θερμικά απροστάτευτο, επηρεάζουν τη εσωτερική θερμοκρασία των χώρων. Απαιτείται έτσι μεγάλη κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση ή κλιματισμό, οδηγώντας σε εξαιρετικά υψηλούς λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης. Το CLIMAtotal έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντιμετωπίζει τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού κλίματος και προσφέρεται σε μια υψηλής αισθητικής ποικιλία φινιρισμάτων, που σέβονται την λιτή ελληνική αρχιτεκτονική παράδοση και την αισθητική αρμονία του τοπίου. Πλεονεκτήματα Εξασφαλίζει θερμική και στεγανωτική θωράκιση της εξωτερικής τοιχοποιϊας. Καταργεί θερμογέφυρες. Αναβαθμίζει αισθητικά την όψη των κτιρίων. Μειώνει στο ελάχιστο έξοδα συντήρησης και επαναβαφής. Αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και αλγών στους εσωτερικούς χώρους. Αυξάνει έως και 5% τους εσωτερικούς χώρους των νέων οικοδομών. Προστατεύει τον κτιριακό σκελετό. Προστατεύει τις σωληνώσεις από τον παγετό. Διατίθεται σε χιλιάδες αποχρώσεις Kraft Inspired Color. To Σύστημα CLIMAtotal είναι πιστοποιήμένο κατά ΕΤΑ 10/0122 από Βρετανικό φορέα. Με βάση τις αντίστοιχες εργαστηριακές δοκιμές, κατά ETAG 004, το ελάχιστο προσδόκιμο ζωής του συστήματος είναι τουλάχιστον 25 χρόνια.

11 WaterProofPlaster Σιλοξανικό επίχρισμα για την προστασία εξωτερικής θερμομόνωσης. Αδιαβροχοποιεί. Αφυγραίνει. Αυτοκαθαριζόμενο. Πιστοποιημένο κατά ETA 10/0122. FlexoPlaster Ελαστομερές ακρυλικό, προστατευτικό επίχρισμα για την προστασία εξωτερικής θερμομόνωσης. Δε ρηγματώνει. Αδιάβροχο. Πιστοποιημένο κατά ETA 10/ Granite Εξαιρετικά ανθεκτικό, διακοσμητικό επίχρισμα, για την προστασία της εξωτερικής θερμομόνωσης. Αδιαβροχοποιεί τις τοιχοποιίες. Αυτοκαθαριζόμενο. Πιστοποιημένο κατά ETA 10/ Το CLIMAtotal χρησιμοποιεί ως μονωτικό υλικό διογκωμένη πολυστερίνη χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας και υψηλής ελαστικότητας και διαπνοής Τα υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής φινιρίσματα του CLIMAtotal συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία του θερμοσυστήματος Οδηγός Εκκίνησης 2. Water Proof Coat 3. Strong Bond 4. Flexo Por 5. Αγκύρια 6. Strong Net 7. Plaster Primer 8. Waterproof Plaster

12 Γιατί BIOCLIMA Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Κτιριακού Περιβάλλοντος Ηλιακή ανάκλαση: 89% Δείκτης εκπομπής: 83% Ζώνες Ελλαδικού Xώρου Α κλιματική ζώνη Β κλιματική ζώνη Γ κλιματική ζώνη Δ κλιματική ζώνη Συνολική Εξοικονόμηση Ενέργειας (*) 46% 37% 30% 19% (*) Εφαρμογή σε αμόνωτη κατοικία του συστήματος CLIMAcomfort στις όψεις & στην ταράτσα. Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Κτιριακού Περιβάλλοντος Ηλιακή ανάκλαση: 90% Δείκτης εκπομπής: 87% Ζώνες Ελλαδικού Xώρου Α κλιματική ζώνη Β κλιματική ζώνη Γ κλιματική ζώνη Δ κλιματική ζώνη Συνολική Εξοικονόμηση Ενέργειας (*) 35% 28% 22% 5% (*) Εφαρμογή σε αμόνωτη κατοικία του συστήματος CLIMAcool στις όψεις & στην ταράτσα. ETA 10/0122 Ζώνες Ελλαδικού Xώρου Α κλιματική ζώνη Β κλιματική ζώνη Γ κλιματική ζώνη Δ κλιματική ζώνη Συνολική Εξοικονόμηση Ενέργειας (*) 49% 43% 36% 40% (*) Εφαρμογή σε αμόνωτη κατοικία των συστημάτων CLIMAtotal στις όψεις % Α κλιματική ζώνη Β κλιματική ζώνη Γ κλιματική ζώνη Δ κλιματική ζώνη

13

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτηρίων

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτηρίων ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτηρίων Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Ψυχρά Ανακλαστικά Συστήματα BIOCLIMA ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Εξοικονόμησης Ενέργειας

Εφαρμογές Εξοικονόμησης Ενέργειας ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1959 ΕΙΔΙΚΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Εφαρμογές Εξοικονόμησης Ενέργειας ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη οφείλεται στην αστικοποίηση και τη βιομηχανοποίηση που με τη σειρά τους, λόγω

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ. Για μας το χρώμα σημαίνει ζωή

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ. Για μας το χρώμα σημαίνει ζωή ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Εξοικονόμησης Eνέργειας Για μας το χρώμα σημαίνει ζωή H VECHRO, μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές βιομηχανίες χρωμάτων και βερνικιών, ξεκίνησε τη δημιουργική της πορεία το 1948 και αναπτύχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ NEOTHERM

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ NEOTHERM Βιομηχανία Δομικών Υλικών Χρωμάτων & Επιχρισμάτων ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ NEOTHERM Ελαχιστοποιήστε τις θερμικές απώλειες τον χειμώνα και την εισροή θερμότητας το καλοκαίρι ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένα Συστήµατα Ενεργειακής Αναβάθµισης Κτιρίων ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΕΛΑΦΡΟΒΑΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ

Ολοκληρωµένα Συστήµατα Ενεργειακής Αναβάθµισης Κτιρίων ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΕΛΑΦΡΟΒΑΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ certified by DUROSTICK certified by DUROSTICK ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΕΛΑΦΡΟΒΑΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ Ολοκληρωµένα Συστήµατα Ενεργειακής Αναβάθµισης Κτιρίων 1 Πρώτης κλάσης επιλογή!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Επιβλέπων Καθηγητής) ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ (Συνεπιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Χανιά 2013 Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια Διπλωματική εργασία Ειρήνη Κρεβατσούλη Επιβλέπων: Παπαευθυμίου Σπυρίδων Περίληψη Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα n Διαπνέουσα θερμομόνωση n Ευχάριστο εσωτερικό κλίμα n Εξοικονόμηση ενέργειας Ευχάριστο κλίμα για μιά ζωή Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ»

«ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρµογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρµογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Οδηγός εφαρµογής Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Το ClimaPlus είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

iii. Heavy Duty - Περιγραφή, οφέλη και πλεονεκτήματα 44

iii. Heavy Duty - Περιγραφή, οφέλη και πλεονεκτήματα 44 Περιεχόμενα 2 Επεξήγηση εικονιδίων 4 I Εταιρεία, Ιστορία, Περιβάλλον 5 1. Εισαγωγή 6 2. Καινοτομία, Στόχος και Όραμα της 3i 9 3. Βασικά στοιχεία της μόνωσης 10 4. Περιβαλλοντική ευαισθησία 12 II Προϊόντα,

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm. Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης

Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm. Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Περιεχόμενα Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ ΙΚ Ο Ε Κ Π Α ΙΔ Ε Υ Τ ΙΚ Ο ΙΔΡΥ Μ Α Κ Α ΒΑ Λ Α Σ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Marmoline Monosis

Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Marmoline Monosis Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Marmoline Monosis Marmoline Monosis Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης T 1 2 3 4 5 6 Περιγραφή. Το MARMOLINE MONOSIS είναι ένα πλήρες πιστοποιηµένο σύστηµα εξωτερικής µόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος 2014 / 2015. χρόνια πρωτοπορίας νέα προϊόντα. Λ. Συγγρού 130, 176 71 Αθήνα, Τηλ. 210 36 33 512-3, Fax: 210 36 40 230.

Τιμοκατάλογος 2014 / 2015. χρόνια πρωτοπορίας νέα προϊόντα. Λ. Συγγρού 130, 176 71 Αθήνα, Τηλ. 210 36 33 512-3, Fax: 210 36 40 230. 18 54 χρόνια πρωτοπορίας νέα προϊόντα Τιμοκατάλογος 2014 / 2015 Τιμοκατάλογος 2014 / 2015 Λ. Συγγρού 130, 176 71 Αθήνα, Τηλ. 210 36 33 512-3, Fax: 210 36 40 230 Περιεχόμενα Η THRAKON εφαρμόζει με σχολαστικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Τεχνολογία Ενεργειακής Ανακαίνισης κτιρίου. Παράθυρα με νανοϋλικά, υψηλής θερμοαντοχής και

Διαβάστε περισσότερα

ιπλωµατική Εργασία του φοιτητή του Τµήµατος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Πατρών

ιπλωµατική Εργασία του φοιτητή του Τµήµατος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Πατρών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ιπλωµατική

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Ιανουάριος 2008 Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, τηλ. 2103840774-5, fax. 2103804008 www.greenpeace.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Ευχάριστη διαµονή. Χειµώνα Και καλοκαίρι. Ευχάριστη διαβίωση Εξοικονόµηση ενέργειας και χρηµάτων Για παλιά και νέα κτίρια

Ευχάριστη διαµονή. Χειµώνα Και καλοκαίρι. Ευχάριστη διαβίωση Εξοικονόµηση ενέργειας και χρηµάτων Για παλιά και νέα κτίρια Baumit Συστήµατα εξωτερικής θερµοµόνωσης Ευχάριστη διαµονή Χειµώνα Και καλοκαίρι Ευχάριστη διαβίωση Εξοικονόµηση ενέργειας και χρηµάτων Για παλιά και νέα κτίρια Baumit Συστήµατα εξωτερικής θερµοµόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΛΕΝΔΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΛΕΪΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΡΡΕΣ 2012 Φυσικές αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...6 1. Βασικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ από την ERGON Το APOLYTON, η νέα καινοτομία της ERGON, είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί και μειώνει τα έξοδα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης στο απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

Θερμομόνωση κτηρίων Συγκριτική Αξιολόγηση Συστημάτων Εσωτερικής και Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Θερμομόνωση κτηρίων Συγκριτική Αξιολόγηση Συστημάτων Εσωτερικής και Εξωτερικής Θερμομόνωσης Θερμομόνωση κτηρίων Συγκριτική Αξιολόγηση Συστημάτων Εσωτερικής και Εξωτερικής Θερμομόνωσης Αννίτα Γκούντα Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ, ΜΒΑ Τεχνική & εμπορική υποστήριξη KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μέτρο Ενεργειακής Αποδοτικότητας σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μέτρο Ενεργειακής Αποδοτικότητας σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η υλοποίηση του Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ξεκινάει το 2009, αποτελεί βασικό κομμάτι της ενεργειακής στρατηγικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της προώθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΙΚΙΑΣ Στην εποχή μας η ενέργεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, που εάν την παρομοιάσουμε με το νερό δεν θα θέλαμε να χάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια. Εγχειρίδιο για τους μαθητές

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια. Εγχειρίδιο για τους μαθητές Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια Εγχειρίδιο για τους μαθητές Έκδοση EL 1.0 - Σεπτέμβριος 2010 Δείτε την ιστοσελίδα του έργου IUSES www.iuses.eu για ενημερωμένες εκδόσεις. Αποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον;

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ομάδα Εργασίας: Γ. Αλέξανδρος, Δ. Λαμπρινή, Κ. Χαραλαμπία, Κ. Θεόδωρος, Κ. Ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!!

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Η σπατάλη ενέργειας γίνεται με τις διάφορες δραστηριότητες που ασχολούμαστε καθημερινά στο σπίτι. Οι ξεχασμένες μπρίζες σε κατάσταση ON, οι περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ CLIMATOTAL TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ 9. CLIMATOTAL ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....................................................22 10. CLIMATOTAL ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.................................................23

Διαβάστε περισσότερα