Παρουσίαση Ολοκληρωµένου Συστήµατος Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Knauf THERMOPROSOPSIS

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παρουσίαση Ολοκληρωµένου Συστήµατος Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Knauf THERMOPROSOPSIS"

Transcript

1 Παρουσίαση Ολοκληρωµένου Συστήµατος Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Knauf THERMOPROSOPSIS 1

2 ηµήτρης Πολιτόπουλος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Υπεύθυνος Καινοτοµικών Συστηµάτων όµησης Knauf ΓυψοποιίαΑ.Β.Ε.Ε. Ευριπίδου 10, Καλλιθέα Τηλ: Fax: Internet:

3 Επισκόπηση του συστήµατος Σοβατίζετε, βάφετε και θερµοµονώνετε εξωτερικά τα κτίρια.

4 Τα πλεονεκτήµατα του συστήµατος THERMOPROSOPSIS Εγγύηση και τεχνογνωσία του Οµίλου Knauf Ο όµιλος Knauf είναι ο κορυφαίος παραγωγός δοµικών υλικών και ολοκληρωµένων συστηµάτων δόµησης στην Ευρώπη, µε περισσότερα από 100 εργοστάσια σε όλο τον κόσµο και µε βιοµηχανική παρουσία στην Ελλάδα από το 1991.

5 Τα πλεονεκτήµατα του συστήµατος THERMOPROSOPSIS Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις ΕΟΤΑ και σήµανση CE συστήµατος. Καλύπτει πλήρως τις απατήσεις της Ευρωπαϊκής οδηγίας ETAG 004 που αφορά τα συστήµατα εξωτερικής θερµοµόνωσης και διαθέτει σήµανση CE. Πέρασε µε άνεση όλες τις εργαστηριακές δοκιµές που προσοµοιάζουν εξαιρετικά δυσµενείς καιρικές συνθήκες και µεγάλες αυξοµειώσεις θερµοκρασίας, υγρασίας.

6 Τι είναι το ΕΤΑ? Είναιπιστοποιητικό που εκδίδεται από τον EOTA (European Organization of Technical Approvals) βάση συγκεκριµένης τεχνικής οδηγίας ETAG 004 (European Technical Approval Guideline). Η συντοµογραφία προκύπτει από τα αρχικά του European Technical Approval.

7 Που γίνονται οι δοκιµές? Σεκοινοποιηµένα από τον ΕΟΤΑ εργαστήρια της Ευρώπης. Όταν ολοκληρωθούν οι δοκιµές και εφόσον αυτές στέφτηκαν µε επιτυχία, τα αποτελέσµατά τους γίνονται γνωστά σε όλα τα υπόλοιπα κοινοποιηµένα εργαστήρια προκειµένου να γίνουν παρατηρήσεις. Εάν δεν υπάρξουν παρατηρήσεις τότε εκδίδεται το ΕΤΑ.

8 Etag 004 Περιλαµβάνει 19 σκληρές δοκιµές για τα δοκίµια και πιστοποιεί την επάρκεια του συστήµατος για τουλάχιστον 25 έτη.

9 Τι είναι το CE του συστήµατος? Καθήκοντα του κατασκευαστή Αρχική δοκιµή τύπου προϊόντος. Ο έλεγχος της παραγωγής στο εργοστάσιο. Ο πρόσθετος έλεγχος δειγµάτων λαµβανοµένων στο εργοστάσιο, ο οποίος διενεργείται από τον κατασκευαστή βάσει προκαθορισµένου σχεδίου. Καθήκοντα του αναγνωρισµένου οργανισµού Αρχική επιθεώρηση του εργοστασίου και του ελέγχου της παραγωγής στο εργοστάσιο. Η διαρκής επιθεώρηση, αξιολόγηση και αναγνώριση του ελέγχου της παραγωγής στο εργοστάσιο.

10 Συµπέρασµα Το CE του συστήµατος εξασφαλίζει την ποιότητα και την ισχύ του ETA καθώς προβλέπει συνεχείς ελέγχους των επιµέρους υλικών

11 Πλεονεκτήµατα THERMOPROSOPSIS Εξοικονόµησηενέργειας. Καταργεί τις θερµογέφυρες, αξιοποιείτην θερµοχωρητικότητα των δοµικών στοιχείων και εξασφαλίζει θερµική άνεσηεξισώνοντας εύκολα τη θερµοκρασία της εσωτερικής επιφάνειας των δοµικών στοιχείων µε αυτή του αέρα στο εσωτερικό τους µειώνοντας σηµαντικάτις δαπάνες θέρµανσης τον χειµώνα και αυτές του δροσισµού το καλοκαίρι. Εξοικονόµηση ωφέλιµου χώρου εν απαιτείται να χτιστεί διπλός (µπατικός) εξωτερικός τοίχος µε αποτέλεσµανα κερδίζονται πολύτιµα τετραγωνικά µέτρα ωφέλιµης επιφάνειας.

12 Πλεονεκτήµατα THERMOPROSOPSIS Προστατεύειτο φέροντα οργανισµό από τις θερµικές καταπονήσειςκαι τη συµπύκνωση υδρατµών. Πλήρης στεγάνωσητων προσόψεων. Τέλεια προστασίααπό το νερό της βροχής και την εξωτερικά εισερχόµενη υγρασία µε παράλληληπροστασία από την µούχλα, τα βακτηρίδια και την εσωτερική υγρασία µέσω της εξασφάλισης οµοιόµορφης εσωτερικής θερµοκρασίας.

13 Πλεονεκτήµατα THERMOPROSOPSIS Αποφυγή ρηγµατώσεων στον εξωτερικό σοβά Λόγω της εξαιρετικής ποιότητας και της ελαστοµέρειαςτων υλικών του συστήµατοςοι τελικές επιφάνειες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στις ρηγµατώσειςκαι τα χρώµατάτους δεν ξεφλουδίζουν (τελικά επιχρίσµατα έγχρωµα στη µάζα τους). Ιδανικός τρόπος αναπαλαίωσης και θερµοµόνωσηςυφισταµένων κτιρίων. Κατά τη διάρκεια της εφαρµογής του συστήµατος δεν διακόπτεται η λειτουργία του κτιρίου ενώ διατηρείται η εξωτερικήαρχιτεκτονική του ταυτότητα.

14 Πλεονεκτήµατα THERMOPROSOPSIS Προσθέτει αξία στην περιουσία σας. Σύµφωνα µε τον Κανονισµό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.) τα κτίρια υποχρεούνται να αποκτήσουν ενεργειακό πιστοποιητικό που θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά σε κάθε πράξη αγοραπωλησίας ή εκµίσθωσης ακινήτου. Θα εκδίδεται από πιστοποιηµένο ενεργειακό επιθεωρητή και θα επηρεάζει άµεσα την εµπορική αξία του ακινήτου. Aρχιτεκτονικήελευθερία. Η µεγάλη ευκολία διαµόρφωσης των υλικώντου συστήµατος επιτρέπει την δηµιουργία ιδιαίτερα ελκυστικών προσόψεων.

15 Πλεονεκτήµατα THERMOPROSOPSIS Αποτελείεπιλέξιµη δαπάνη στα προγράµµατα «Εξοικονόµηση κατ οίκον», «Χτίζοντας το µέλλον», «Εξοικονοµώ».

16 Πλεονεκτήµατα THERMOPROSOPSIS Τεχνική υποστήριξη µε 20 µηχανικούς σε όλη την Ελλάδα. Εκπαιδευµένασυνεργείατεχνιτώναπότοπιστοποιηµένοκατά ISO 9001 εκπαιδευτικό κέντρο της Knauf.

17 Πλεονεκτήµατα THERMOPROSOPSIS ΆριστησυνεργασίατωνυλικώντουσυστήµατοςµετιςΓερµανικέςµηχανές PFT δίνοντας τη δυνατότητα για υψηλή παραγωγικότητα και ταχύτατη δόµηση. Μηχανή αυτόµατης ανάδευσης και προώθησης PFT G54.

18 FINE Λεία τελική επιφάνεια Εύκολα µερεµέτια Βέλτιστη αναπνοή Υψηλής ποιότητας χρώµατα µε την ιδιότητα του αυτοκαθαρισµού

19 ORGANIC Ανταγωνιστικό κόστος Έγχρωµο τελικό επίχρισµα Ελαστικότητα Ταχύτητα δόµησης

20 FLEX Βέλτιστη ελαστικότητα Έγχρωµο τελικό επίχρισµα Ταχύτητα δόµησης Ευκολία εφαρµογής

21 Το µονωτικό υλικό του συστήµατος THERMOPROSOPSIS Αυτοσβενύµενεςπλάκες ιογκωµένου Πολυστυρενίου EPS 60 ή γραφιτούχου EPS 80, µε λ=0,039w/(m.k.) και λ=0,032w/(m.k.) αντίστοιχα, οι οποίες παράγονται από την Γ.Κ.ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ σε διαστάσεις 1,00 x 0,60m µε τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές EN 13163:2001. Το πάχος του µονωτικού υλικού καθορίζεται από τη µελέτη ενεργειακής απόδοσης που εκπονείται σύµφωνα µε τον ισχύοντα κανονισµό.

22 Θερµικές ιδιότητες των THERMOPROSOPSIS EPS 60 και 80 σε σχέση µε την υγρασία Το «Εργαστήριο Ετερογενών Μειγµάτων και Συστηµάτων Καύσης» της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. µελέτησε την επίδραση της υγρασίας στις θερµικές ιδιότητες του διογκωµένου πολυστερενίου THERMOPROSOPSIS EPS 60 και THERMOPROSOPSIS EPS 80 που αποτελούν το θερµοµονωτικό υλικό του ολοκληρωµένου συστήµατος εξωτερικής θερµοµόνωσης κτιρίων Knauf THERMOPROSOPSIS. Ηδοκιµή απορρόφησης υγρασίας µε µερική βύθιση αποτελεί και µία από τις υποχρεωτικές δοκιµές για τους τύπους διογκωµένου πολυστυρενίου που χρησιµοποιούνται στην εξωτερική θερµοµόνωση κτιρίων. Προσοµοιάζει την απορρόφηση υγρασίας που παρουσιάζουν οι πλάκες διογκωµένου πολυστυρενίουεφαρµοσµένες εξωτερικά στις όψεις των κτιρίων.

23 Θερµικές ιδιότητες των THERMOPROSOPSIS EPS 60 και 80 σε σχέση µε την υγρασία

24 Θερµικές ιδιότητες των THERMOPROSOPSIS EPS 60 και 80 σε σχέση µε την υγρασία

25 Αναβαθµίζω ή τοκίζω Θερµοµονωµένο κτίριο µε θερµοµόνωση της εξωτερικήςτοιχοποιίας, θερµοµόνωσηδώµατος, νέα κουφώµατα και διπλά τζάµια ΠΛΗΡΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ!

26 Αναβαθµίζω ή τοκίζω Σε κάθε περίπτωση θερµοµόνωσης (εσωτερικής εξωτερικής) και για όλες τις κλιµατικές ζώνες της χώρας η απόδοση των χρηµάτων από την εξοικονόµηση ενέργειας (χωρίς να λαµβάνεται υπόψη η προστιθέµενη αξία από την αναβάθµιση της κατοικίας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ενοίκων) είναι µεγαλύτερη και περισσότερο εγγυηµένη από την απόδοση οποιουδήποτε τραπεζικούεπενδυτικούπροϊόντος.

27 Συµβάλουµε στην βιωσιµότητα του περιβάλλοντος Ο πιο απλός, αποτελεσµατικός και οικονοµικός τρόπος προστασίας του περιβάλλοντος είναι να θερµοµονώσουµε σωστά τις κατοικίες µας και τα κτίρια µε την χρήση υψηλής απόδοσης θερµοµονωτικών υλικών. Έτσι περιορίζουµε τις καταναλώσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύµατος που απαιτούνται για τη θέρµανση και τον δροσισµό τους µειώνοντας την επίδρασή τους στην κλιµατική αλλαγή.

28 Πολυκατοικίες

29 Μονοκατοικίες

30 Ξενοδοχειακές µονάδες

31 Κτίρια πολλαπλών χρήσεων

32 Ανακαινίσεις

33 Σας ευχαριστώ

Θερμομόνωση κτηρίων Συγκριτική Αξιολόγηση Συστημάτων Εσωτερικής και Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Θερμομόνωση κτηρίων Συγκριτική Αξιολόγηση Συστημάτων Εσωτερικής και Εξωτερικής Θερμομόνωσης Θερμομόνωση κτηρίων Συγκριτική Αξιολόγηση Συστημάτων Εσωτερικής και Εξωτερικής Θερμομόνωσης Αννίτα Γκούντα Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ, ΜΒΑ Τεχνική & εμπορική υποστήριξη KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Marmoline Monosis

Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Marmoline Monosis Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Marmoline Monosis Marmoline Monosis Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης T 1 2 3 4 5 6 Περιγραφή. Το MARMOLINE MONOSIS είναι ένα πλήρες πιστοποιηµένο σύστηµα εξωτερικής µόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρµογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρµογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Οδηγός εφαρµογής Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Το ClimaPlus είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Λύσεις Ξηράς Δόμησης σε Εξωτερικές Εφαρμογές

Ολοκληρωμένες Λύσεις Ξηράς Δόμησης σε Εξωτερικές Εφαρμογές Εξωτερικές Τοιχοποιίες KNAUF AQUAPANEL 06/2011 Ολοκληρωμένες Λύσεις Ξηράς Δόμησης σε Εξωτερικές Εφαρμογές Εξωτερικές τοιχοποιίες KNAUF AQUAPANEL Be certain, choose AQUAPANEL Ολοκληρωμένη λύση εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

Θ ΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Ε ΞΩΤΕΡΙΚΗΣ Τ ΟΙΧΟΠΟΙΪΑΣ

Θ ΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Ε ΞΩΤΕΡΙΚΗΣ Τ ΟΙΧΟΠΟΙΪΑΣ Θ ΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Ε ΞΩΤΕΡΙΚΗΣ Τ ΟΙΧΟΠΟΙΪΑΣ Οδηγίες για των εφαρμογή των πλακών Εξηλασμένης Πολυστερίνης FIBRANxps Η πρόσοψη Η ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙIΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πλεονεκτήματα επιλογής οργανικού συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic

Πλεονεκτήματα επιλογής οργανικού συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic Πλεονεκτήματα επιλογής οργανικού συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic Τώρα αγοράζετε εύκολα πάνω από 40 χρόνια εμπειρία Με το StoTherm Classic χτίζουμε με συνείδηση Τα πάνω από 40 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Ευχάριστη διαµονή. Χειµώνα Και καλοκαίρι. Ευχάριστη διαβίωση Εξοικονόµηση ενέργειας και χρηµάτων Για παλιά και νέα κτίρια

Ευχάριστη διαµονή. Χειµώνα Και καλοκαίρι. Ευχάριστη διαβίωση Εξοικονόµηση ενέργειας και χρηµάτων Για παλιά και νέα κτίρια Baumit Συστήµατα εξωτερικής θερµοµόνωσης Ευχάριστη διαµονή Χειµώνα Και καλοκαίρι Ευχάριστη διαβίωση Εξοικονόµηση ενέργειας και χρηµάτων Για παλιά και νέα κτίρια Baumit Συστήµατα εξωτερικής θερµοµόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Dow - Λύσεις δόμησης. Θερμομόνωση τοίχων με διάκενο 100% HCFC-free

Dow - Λύσεις δόμησης. Θερμομόνωση τοίχων με διάκενο 100% HCFC-free Dow - Λύσεις δόμησης Θερμομόνωση τοίχων με διάκενο 100% HCFC-free 25 Το κεφάλαιο αυτό περιγράφει τη θερμομόνωση διπλών εξωτερικών τοίχων με χρήση της μπλε μόνωσης αφρώδους εξηλασμένης πολυστερίνης STYROFOAM

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ NEOTHERM

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ NEOTHERM Βιομηχανία Δομικών Υλικών Χρωμάτων & Επιχρισμάτων ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ NEOTHERM Ελαχιστοποιήστε τις θερμικές απώλειες τον χειμώνα και την εισροή θερμότητας το καλοκαίρι ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ FIBRAN AE Βιομηχανία μονωτικών υλικών 6 ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου ΤΚ. 57013, Ωραιόκαστρο ΤΘ. 40306, ΤΚ.56010, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη Τηλ: +30 2310 682425 +30 2310 692700 Fax: +30 2310 683131

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή Επιθεώρηση Κατοικίας Εναλλακτικά Σενάρια ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙA

Ενεργειακή Επιθεώρηση Κατοικίας Εναλλακτικά Σενάρια ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙA Ενεργειακή Επιθεώρηση Κατοικίας Εναλλακτικά Σενάρια ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙA Σπουδαστής ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Επιβλέπων καθηγητής ΜΥΡΩΝ ΜΟΝΙΑΚΗΣ Ηράκλειο Κρήτης, Ιανουάριος 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...8 1.1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ Ανάλυση της Ευφροσύνης Αθαν. Καράµπαµπα, Πολ. Μηχ. ΕΜΠ Αθήνα, Οκτώβριος 2007 Το πρώτο µέτρο στη χώρα µας για εξοικονόµηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια εφαρµογής του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, η Green Evolution ανέπτυξε µία σειρά από εξειδικευµένες υπηρεσίες που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Πτυχιακή Εργασία με θέμα: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ Εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας: Τζαγκαράκη Αικατερίνη Επιβλέπων Καθηγητής: Μωϋσιάδης Αναστάσιος

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα εξωτερικής Θερμομόνωσης KELYFOS με εξηλασμένη πολυστερίνη

Σύστημα εξωτερικής Θερμομόνωσης KELYFOS με εξηλασμένη πολυστερίνη Σύστημα εξωτερικής Θερμομόνωσης KELYFOS με εξηλασμένη πολυστερίνη Πασχάλης Γκογκούδης Δ/ντής Τεχνικής Υποστήριξης, Polykem Λέξεις κλειδιά: Kelyfos, Εξωτερική Θερμομόνωση, Εξηλασμένη Πολυστερίνη, Εξοικονόμηση

Διαβάστε περισσότερα

Styrodur C Europe s green insulation

Styrodur C Europe s green insulation Styrodur C Europe s green insulation Πάνω από 45 χρόνια Styrodur Πάνω από 45 χρόνια εμπιστοσύνη στη θερμομόνωση Styrodur H BASF ανέπτυξε το Styrodur πριν 45 χρόνια και σήμερα είναι συνώνυμο του XPS στην

Διαβάστε περισσότερα

Eεντούτοις τα πλεονεκτήματα των ξύλινων κουφωμάτων είναι:

Eεντούτοις τα πλεονεκτήματα των ξύλινων κουφωμάτων είναι: Το τεχνικό εγχειρίδιο που έχετε στα χέρια σας είναι αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας των στελεχών της SIMPLY WOOD. Σκοπό έχει να παρουσιάσει όλα τα ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά των κουφωμάτων SIMPLY WOOD

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ Αθήνα, Ιανουάριος 2011 Έκδοση 1.0 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η δράση πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηµατικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Dow Λύσεις δόμησης. Λύσεις για θερμομόνωση, άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας ODP=0 GWP<5

Dow Λύσεις δόμησης. Λύσεις για θερμομόνωση, άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας ODP=0 GWP<5 Dow Λύσεις δόμησης Λύσεις για θερμομόνωση, άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας ODP=0 GWP

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ TEI ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ (Ψύξης, Κλιµατισµού και Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας) ρ. ΜαρίαΚ. Κούκου Μιχάλης Μέντζος Χρήστος Ζιούτης Νίκος Τάχος Prof. Μ. Gr. Vrachopoulos

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Θερµοµόνωση κτιρίων

Εξωτερική Θερµοµόνωση κτιρίων Εξωτερική Θερµοµόνωση κτιρίων Εισηγητής :ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ. ΙΩΑΝΝΗΣ 1 ΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε..Ε ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΕΕ ΤΑΚ Ενεργειακή Κατανάλωση Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει την ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!!

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Η σπατάλη ενέργειας γίνεται με τις διάφορες δραστηριότητες που ασχολούμαστε καθημερινά στο σπίτι. Οι ξεχασμένες μπρίζες σε κατάσταση ON, οι περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Χτίζοντας Το Μέλλον. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Χτίζοντας Το Μέλλον. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Χτίζοντας Το Μέλλον Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας ΚΑΠΕ ΥΠΕΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ KELYFOS

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ KELYFOS 1/14 1. Ονομασία: KELYFOS THERMAL PROTECTION SYSTEM 2. Κατηγορία: ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 3. Τεχνική Περιγραφή: Το σύστημα Kelyfos είναι ένα επικολούμενο σύστημα εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Όσον δοµικό σε µεταφορά αφορά την ενεργειακή κατανάλωση του κτιρίου, ο πηλός είναι ένα

Εισαγωγή Όσον δοµικό σε µεταφορά αφορά την ενεργειακή κατανάλωση του κτιρίου, ο πηλός είναι ένα «όµηση µε χώµα» ΤΕΕ Μαγνησίας, Μ.Ε. Eπαγγελµατικών Θεµάτων- Νέων Μηχανικών και Επιµόρφωσης, Μηχανικοί της Γης ρ όµηση (ΚΕΝΑΚ) Ελευθερία Αλεξανδρή, µε Πηλό Πολιτικός και Κανονισµός Μηχανικός ΕΜΠ, MPhil

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Ιανουάριος 2008 Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, τηλ. 2103840774-5, fax. 2103804008 www.greenpeace.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτηρίων

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτηρίων ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτηρίων Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Ψυχρά Ανακλαστικά Συστήματα BIOCLIMA ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον;

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ομάδα Εργασίας: Γ. Αλέξανδρος, Δ. Λαμπρινή, Κ. Χαραλαμπία, Κ. Θεόδωρος, Κ. Ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow

H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow XENERGY - H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow Από την ημέρα που η Dow εφηύρε το αφρώδες εξηλασμένο πολυστυρένιο, η εξέλιξη και ανάπτυξη του προϊόντος είναι συνεχής.

Διαβάστε περισσότερα