1000VA, 2000VA, 3000VA,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1000VA, 2000VA, 3000VA,"

Transcript

1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TIGRA PLUS ΙΣΧΥΟΣ 1000VA, 2000VA, 3000VA, ON LINE UPS ΔΙΠΛΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ

2 Προσοχή! Κίνδυνος καταστροφής των μπαταριών. Η τεχνητή διακοπή της τροφοδοσίας του UPS κατά την εγκατάσταση απαγορεύεται πριν τη παρέλευση 8 ωρών από την αρχική φόρτιση των μπαταριών. 1. Εισαγωγή Αγαπητέ Χρήστη, Συγχαρητήρια για την επιλογή σου. Έχεις προμηθευτεί ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα προστασίας από όλες τις ανωμαλίες του ηλεκτρικού δικτύου για τα ευαίσθητα φορτία σου. Η σειρά Tigra Plus, είναι ένα σύστημα αδιάλειπτης παροχής ισχύος τεχνολογίας διπλής μετατροπής. Παρέχει τέλεια προστασία στους υπολογιστές και συναφή ευαίσθητα φορτία καθώς και δυνατότητα αυτόματου κλεισίματος κάτω από όλα τα γνωστά λειτουργικά προγράμματα. Αρχή Λειτουργίας. Η μέθοδος διπλής μετατροπής ελαχιστοποιεί και διορθώνει όλες τις κύριες διαταραχές του Ηλεκτρικού Δικτύου. Κατά τη κανονική λειτουργία και με το Ηλεκτρικό Δίκτυο παρών ένας ανορθωτής μετατρέπει το εναλλασσόμενο της παροχής σε συνεχές ρεύμα. Αυτό το συνεχές ρεύμα φορτίζει τις μπαταρίες ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτεί και τον μεταλλάκτη (INVERTER) ο οποίος είναι σε συνεχή λειτουργία. Με βάση αυτής της DC τάσης και χρήσης PWM, ο μεταλλάκτης παράγει στην έξοδο του μία σταθεροποιημένη ημιτονική AC τάση και συχνότητα (230V/50Hz), για τη τροφοδοσία των ευαίσθητων φορτίων. Κατά τη διακοπή του Ηλεκτρικού Δικτύου η έξοδος του μεταλλάκτη συνεχίζει χωρίς καμία διαταραχή (μηδενικός χρόνος μεταγωγής) να τροφοδοτεί μέσω των μπαταριών τα ευαίσθητα φορτία.

3 2. Οδηγίες Ασφαλείας ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΕΤΕ! 2-1 Μεταφορά Παρακαλείστε να μεταφέρετε το UPS μόνο με την αυθεντική συσκευασία (για προστασία από χτυπήματα και πρόσκρουση). 2-2 Τοποθέτηση Μπορεί να συγκεντρωθεί υγρασία εάν το σύστημα UPS μετακινηθεί απευθείας από κρύο σε ζεστό περιβάλλον. Το σύστημα UPS πρέπει να είναι τελείως στεγνό πριν τοποθετηθεί. Παρακαλείστε να δώσετε τουλάχιστον δύο ώρες χρόνο για εξαερισμό του μηχανήματος. Μην τοποθετείτε την μονάδα UPS κοντά σε νερό ή σε υγρό περιβάλλον. Μην τοποθετείτε την μονάδα UPS σε σημείο όπου θα μπορούσε να εκτεθεί σε απευθείας ηλιακό φως ή κοντά σε ζέστη. Να μην μπλοκάρετε τα ανοίγματα του εξαερισμού κατά την τοποθέτηση του συστήματος UPS. 2-3 Εγκατάσταση Μην συνδέετε συσκευές ή εργαλεία τα οποία θα υπερφορτίσουν το σύστημα UPS (π.χ. laser printers) στην υποδοχή εξόδου του συστήματος. Τοποθετήστε τα καλώδια με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να πατήσει ή να σκοντάψει πάνω τους. Μην συνδέετε οικιακές συσκευές όπως πιστολάκι μαλλιών στις εξόδους του UPS. Το UPS μπορούν να το χειρισθούν άνθρωποι χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

4 Εγκατάσταση για το Tigra Plus 1KVA Συνδέστε το σύστημα του UPS μόνο σε προστατευμένη υποδοχή με γείωση. Η υποδοχή καλωδίου του κτηρίου (shockproof socket outlet) πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη και κοντά στο σύστημα του UPS. Χρησιμοποιείτε μόνο VDE-tested, CE-marked κύρια καλώδια (π.χ. τα κύρια καλώδια του υπολογιστή) για να συνδέσετε το σύστημα του UPS στην κτιριακή υποδοχή παροχής (shockproof socket outlet). Χρησιμοποιείτε μόνο VDE-tested, CE-marked καλώδια παροχής για να συνδέσετε τα φορτία στο σύστημα UPS. Λειτουργεί με την εγκατάσταση-τοποθέτηση Όταν τοποθετείτε τον εξοπλισμό, θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι η τάση ανάμεσα στον ουδέτερο και στην γείωση δεν υπερβαίνει τα 5V. Προσοχή! Οι εξωτερικοί ρευματοδότες του UPS μπορεί να είναι ρευματοφόροι ακόμα και αν η τροφοδοσία είναι αποσυνδεδεμένη ή το UPS είναι στην θέση OFF.

5 Εγκατάσταση για το Tigra Plus 2KVA, 3KVA Είσοδος Συνδέστε το σύστημα του UPS μόνο σε προστατευμένη υποδοχή με γείωση. Η υποδοχή καλωδίου του κτηρίου (shockproof socket outlet) πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη και κοντά στο σύστημα του UPS. Παρακαλώ χρησιμοποιείτε μόνο VDE-tested, CE-marked κύρια καλώδια παροχής. Παρακαλώ χρησιμοποιείτε μόνο VDE-tested, CE-marked καλώδια παροχής για να συνδέσετε τα φορτία στο σύστημα UPS. Λειτουργεί με την εγκατάσταση-τοποθέτηση Όταν τοποθετείτε τον εξοπλισμό, θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι η τάση ανάμεσα στον ουδέτερο και στην γείωση δεν υπερβαίνει τα 5V. Για συνδέσετε το καλώδιο παροχής εισόδου εφόσον δεν υπάρχει βγάλτε το μικρό κάλυμμα και δώστε μεγάλη προσοχή στον τρόπο συνδεσμολογίας που δείχνει η πινακίδα. Από αριστερά προς τα δεξιά είναι L η φάση εισόδου, N ο ουδέτερος εισόδου, γείωση GND, L η φάση εξόδου, N ο ουδέτερος εξόδου, γείωση GND. Εκτός από τις προαναφερθείσες επαφές, το φορτίο μπορεί να συνδεθεί απευθείας πάνω στις πρίζες Schuko που βρίσκονται στο πίσω μέρος του UPS. Προσοχή! Οι εξωτερικοί ρευματοδότες του UPS μπορεί να είναι ρευματοφόροι ακόμα και αν η τροφοδοσία είναι αποσυνδεδεμένη ή το UPS είναι στην θέση OFF.

6 3.1 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ: Συνδέστε τον ρευματολήπτη(φις) στον ρευματοδέκτη (πρίζα). Για τα μοντέλα Tigra Plus 2KVA 3KVA, ανεβάστε τους διακόπτες που βρίσκονται πίσω από το UPS. Αν αναβοσβήνει το λαμπάκι LINE γυρίστε τον ρευματολήπτη 180 μοίρες. Τώρα η μονάδα είναι σε κατάσταση Παράκαμψης και είναι αναμμένο το λαμπάκι BYPASS δηλ. η έξοδος είναι η ίδια παροχή της εισόδου (ΔΕΗ). Πατήστε το κουμπί ON/OFF για 1 δευτερόλεπτο έτσι ώστε να εκκινήσει ο μετατροπέας για να μπορεί να υποστηρίξει τα φορτία της O εξόδου του σε περίπτωση ανωμαλίας / διακοπής της εισόδου (ΔΕΗ). To λαμπάκι INV θα ανάψει και μετά από λίγο θα σβήσει το λαμπάκι BYPASS. LINE O!NV. O BYPASS O FAULT ΟN/OFF Πατώντας το κουμπί SELECT για 0,5 δευτερόλεπτο, αλλάζουν SELECT οι παράμετροι του μενού του. Σταματώντας στην παράμετρο που θέλετε, πατάτε πάλι το SELECT για 1 δευτερόλεπτο για να μπείτε μέσα στην παράμετρο και μπορείτε να αλλάξετε την τιμή της πατώντας το SELECT για μικρό χρονικό διάστημα. Διαλέγοντας την τιμή που θέλετε να αλλάξετε, την αποθηκεύετε με το κουμπί ΟΚ. Αν δεν θέλετε να αλλάξετε καμία παράμετρο και να βγείτε από το μενού, πατήστε το SELECT για 1 δευτερόλεπτο. Π.χ. Μπαίνουμε στο μενού πατώντας το SELECT για 1 δευτερόλεπτο, πατάμε εν συντομία ξανά το SELECT για να διαλέξουμε την παράμετρο SELECT OUTPUT 240V AC και την επιβεβαιώνουμε / αποθηκεύουμε με το ΟΚ. Τώρα η τάση εξόδου του UPS είναι 240V. OK

7 Εκτός από την οθόνη, στο πάνω αριστερά μέρος βρίσκονται τέσσερα λαμπάκια που δηλώνουν την κατάσταση που βρίσκεται το UPS. Λαμπάκια ΠΡΑΣΙΝΟ (Line) Ένδειξη παρουσίας της γραμμής εισόδου ΠΡΑΣΙΝΟ (Inv) Ένδειξη λειτουργίας του μετατροπέα / Υποστήριξη φορτίων ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (Byp) Ένδειξη ενεργοποίησης της παράκαμψης. ΚΟΚΚΙΝΟ (Fault) Ένδειξη ύπαρξης σφάλματος. 3.2 ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ / ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τον μετατροπέα και να παρακάμψετε το UPS, πατήστε το κουμπί ON/OFF για 1 δευτερόλεπτo και το φορτίο θα μετάγει από τον μετατροπέα στην παράκαμψη, το λαμπάκι BYPASS θα ανάψει ενώ θα σβήσει το λαμπάκι INV

8 4. ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Πρόβλημα 1 Η τροφοδοσία είναι κανονική, το UPS έχει 230V στην έξοδο μετά την εκκίνηση του αλλά ανάβει και σφυρίζει το λαμπάκι των μπαταριών. Πιθανή αιτία: Μη σταθεροποιημένη τροφοδοσία εισόδου λόγο χαλαρής σύνδεσης στα σημεία συνδέσεων εισόδου (πρίζες, κλέμες) Πρόβλημα 2 Μετά την εγκατάσταση και μετά από το πάτημα του κουμπιού UPS ON, η ασφάλεια πέφτει ή καίγεται. Πιθανή αιτία: Λάθος σύνδεση των τριών καλωδίων, π.χ. ο ουδέτερος ή η φάση έχει συνδεθεί στη θέση της γείωσης. Πρόβλημα 3 Η τροφοδοσία είναι κανονική, το UPS έχει 230V στην έξοδο αλλά λειτουργεί σε κατάσταση παράκαμψης. Πιθανή αιτία: Μεγάλο φορτίο στην έξοδο του η οποία υπερβαίνει την ισχύ του UPS. Αν αυτό γίνεται για λίγο στην εκκίνηση, είναι φυσιολογικό λόγω μαζικής εκκίνησης του φορτίου εξόδου. Πρόβλημα 4 Η οθόνη και η έξοδος είναι κανονική μετά την εκκίνηση αλλά έξοδος σβήνει μόλις συνδεθεί το φορτίο. Πιθανή αιτία: Πολύ μεγάλο φορτίο στην έξοδο του η οποία υπερβαίνει κατά πολύ την ισχύ του UPS ή υπάρχει βραχυκύκλωμα στην έξοδο. Πρόβλημα 5 Το UPS εκκινεί κανονικά αλλά κλείνει μετά από ένα ορισμένό διάστημα χρόνου. Πιθανή αιτία: Το UPS λειτουργεί με μπαταρίες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά από πλήρη εκφόρτιση των μπαταριών πρέπει να επαναφορτίζονται λείαν συντόμως, ειδάλλως αν μείνουν αποφορτισμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα μικραίνει η ωφέλιμη ζωή τους.

9 Πρόβλημα 6 Μετά την εκκίνηση και για ορισμένo χρόνο, με κανονική είσοδο, ηχεί ο βομβητής και η οθόνη δείχνει συνέχεια BATTERY LOW VOLTAGE. Πιθανή αιτία: Η πολύ χαμηλή τάση εισόδου κάνει το UPS να λειτουργεί με μπαταρίες. Πρόβλημα 7 Το UPS εκκίνησε και λειτουργεί. Όταν υπάρξει διακοπή ρεύματος της παροχής εισόδου απενεργοποιείται η έξοδος. Πιθανή αιτία: Οι μπαταρίες δεν είναι συνδεδεμένες ή χρειάζονται αντικατάσταση. Πρόβλημα 8 Ο βομβητής ηχεί συνέχεια, το λαμπάκι σφάλματος ανάβει, το UPS είναι στην παράκαμψη. Πιθανή αιτία: 1. Η έξοδος είναι υπερφορτωμένη ή υπάρχει βραχυκύκλωμα 2. Η οδήγηση υπολειτουργεί 3. Πρόβλημα στην πλακέτα ελέγχου 4. Υπερθέρμανση της μονάδας Πρόβλημα 9 Ο βομβητής ηχεί διακεκομμένα όταν το UPS λειτουργεί κανονικά. Πιθανή αιτία: Η τάση εισόδου υπερβαίνει τα όρια εισόδου της μονάδας. Πρόβλημα 10 Το UPS λειτουργεί κανονικά αλλά μετά από διακοπή της τάσης εισόδου τα φορτία κλείνουν. Πιθανή αιτία: Κακή επαφή ουδέτερου με αποτέλεσμα μεγάλη επιπλέουσα τάση ουδετέρου και γειώσεως. Χαλασμένες μπαταρίες. Πρόβλημα 11 Η οθόνη δεν λειτουργεί καθόλου. Πιθανή αιτία: Κακή σύνδεση ή βλάβη στην οθόνη.

10 5. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Index Model 1KVA 2KVA 3KVA Άλλα χαρακτηριστικά Χαρακτηριστικά εξόδου Χαρακτηριστικά εισόδου Χαρακτηριστικά Τασης (V) 160V~ %Φορτίο, 120V 50%Φορτίο Χαρακτηριστικά συχνότητας (Hz) 50±5%Hz (60±5%Hz) Είσοδος Μονοφασική, L N - PE Cosφ εισόδου 0,98 THDi THD < 5% Τάση μπαταριών (V) Ισχύς (VA/W) 1000/ / /2100 Τάση (V) 220/230±2% Συχνότητα (Hz) 50±0.2Hz or 60±0.2Hz (Σε μπαταρίες) Κυματομορφή Ημιτονοειδής Παραμόρφωση Τάσεως THD < 3% (Γραμμικό φορτίο) Συντελεστής ισχύος 0.7 (Lag) Χρόνος μεταγωγής (ms) 0 AC-BATTERY Υπερφόρτωση 105%~130% Load, 60 seconds. 135%~150% Load, 30 seconds Τύπος σύνδεσης Αυτονομία 100% φορτίο Αυτονομία 50% φορτίο Τύπος μπαταρίας Πλήρης φόρτιση μπαταριών Επικοινωνία Οθόνη Προειδοποιήσεις Προστασία Ρευματοδότες Schuko 16A 7 λεπτά 5 λεπτά 5 λεπτά 15 λεπτά 15 λεπτά 15 λεπτά VRLA 12V/9Ah <8 Ώρες RS232, πρόγραμμα διαχείρισης UPS (Προαιρετικό - SNMP πρωτόκολλο) LCD και LED ενδείξεις για την λειτουργία του UPS Χαμηλή τάση μπαταριών, κακή τροφοδοσία, βλάβη UPS,υπερφόρτωση Χαμηλής τάσης μπαταριών, υπερφόρτωσης, βραχυκυκλώματος, υπερθέρμανσης Θόρυβος (db) < 45 Θερμοκρασία λειτουργίας 0 ~ 40 Υγρασία 0 ~ 95%, Διαστάσεις (mm) (H W D) Βάρος (kg)

Niky 600/800. Eγχειρίδιο χρήσης

Niky 600/800. Eγχειρίδιο χρήσης Niky 600/800 Eγχειρίδιο χρήσης Niky 600/800 Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή 2 2 Όροι χρήσης 2 3 Εγκατάσταση 3 4 Σήματα και Έλεγχος 3 5 Υπερφόρτιση και Αυτόματος Τερματισμός 4 6 Χαρακτηριστικά 4-5 7 Αντικατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. PowerMust 400/600/800 USB. UPS (Τροφοδοτικό αδιάκοπης λειτουργίας)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. PowerMust 400/600/800 USB. UPS (Τροφοδοτικό αδιάκοπης λειτουργίας) GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PowerMust 400/600/800 USB UPS (Τροφοδοτικό αδιάκοπης λειτουργίας) 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΥΛΑΞΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Το εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνει σημαντικές οδηγίες για τα

Διαβάστε περισσότερα

800VA/ 1000VA/ 1200VA/ 1500VA/ 2000VA

800VA/ 1000VA/ 1200VA/ 1500VA/ 2000VA U P S Uninterruptible Power System NRG GUARD Line Interactive ( ικτυακό) UPS 800VA/ 1000VA/ 1200VA/ 1500VA/ 2000VA ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ - 1 - Σηµαντικές Οδηγίες Ασφαλείας ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΦΥΛΑΞΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

MICROBOT-1E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00

MICROBOT-1E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00 E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00 www.mtec.gr 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...4 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ...6 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ...6 ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ...6

Διαβάστε περισσότερα

MICROBOT-2D ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.13

MICROBOT-2D ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.13 D ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.13 www.mtec.gr 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...4 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ...5 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ...5 ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ...5

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία. Οδηγός χρήσης

Λειτουργία. Οδηγός χρήσης Λειτουργία Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Η επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ AURORA Φωτοβολταϊκοί αναστροφείς ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αριθμός μοντέλου: PVI-3.8/4.6-I-OUTD Αναθ. 1.4 Εγχειρίδιο εγκατάστασης και λειτουργίας Σελίδα 2 από 98 Αναθεώρηση του εγγράφου ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

IGNIS PELLET 35/65 [ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ] ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ-ΠΕΛΛΕΤ IGNIS 35/65 kw

IGNIS PELLET 35/65 [ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ] ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ-ΠΕΛΛΕΤ IGNIS 35/65 kw IGNIS PELLET 35/65 ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ-ΠΕΛΛΕΤ IGNIS 35/65 kw [ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ] Το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προϊόντος ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ-ΠΕΛΛΕΤ

Διαβάστε περισσότερα

Powador 12.0 TL3 - INT 14.0 TL3 - INT 18.0 TL3 - INT 20.0 TL3 - INT. Οδηγίες λειτουργίας. Μετάφραση της Γερμανικής πρωτότυπης έκδοσης

Powador 12.0 TL3 - INT 14.0 TL3 - INT 18.0 TL3 - INT 20.0 TL3 - INT. Οδηγίες λειτουργίας. Μετάφραση της Γερμανικής πρωτότυπης έκδοσης Powador. TL - INT 4. TL - INT 8. TL - INT. TL - INT Οδηγίες λειτουργίας Μετάφραση της Γερμανικής πρωτότυπης έκδοσης Οδηγίες λειτουργίας για εγκαταστάτες και χρήστες Περιεχόμενα Γενικές υποδείξεις... 4.

Διαβάστε περισσότερα

Μετατροπέας αυτόνομων δικτύων SUNNY ISLAND 5048

Μετατροπέας αυτόνομων δικτύων SUNNY ISLAND 5048 Μετατροπέας αυτόνομων δικτύων SUNNY ISLAND 5048 Τεχνική περιγραφή SI5048-TB-TGR110340 TBGR-SI5048 Έκδοση 4.0 GR SMA Solar Technology AG Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Υποδείξεις σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού

Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού Να έχετε αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού πάντα στη διάθεσή σας κοντά στον υπολογιστή. Φυλάξτε το εγχειρίδιο χειρισμού και τη συσκευασία καλά ώστε κατά την πώληση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκαταστάτη. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS

Οδηγίες εγκαταστάτη. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS Οδηγίες εγκαταστάτη Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργίας

Εγχειρίδιο λειτουργίας Εγχειρίδιο λειτουργίας Smart-UPS UPS 750/1000/1500/2200/3000 VA Επιδαπέδιο 120/230 VAC Περιεχόμενα Επισκόπηση... 1 Περιγραφή προϊόντος..................................... 1 Ασφάλεια................................................

Διαβάστε περισσότερα

Wilo-TOP-E/TOP-ED/TOP-EV. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Wilo-TOP-E/TOP-ED/TOP-EV. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Wilo-TOP-E/TOP-ED/TOP-EV GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας 1 Περιεχόμενα 1 Γενικά 3 1.1 Χρήσεις 3 1.2 Οδηγίες για το προϊόν 3 1.2.1 Κωδικοποίηση τύπου 3 1.2.2 Στοιχεία σύνδεσης κι απόδοσης 3 2 Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Packard Bell EasyNote TE - 1

Εγχειρίδιο Χρήστη. Packard Bell EasyNote TE - 1 Εγχειρίδιο Χρήστη Packard Bell EasyNote TE - 1 Περιεχόµενα Έναρξη λειτουργίας του υπολογιστή 4 Ασύρματη σύνδεση... 4 Εγγραφή... 5 Εγκατάσταση λογισμικού... 6 Αποκατάσταση... 6 Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης RP 208CN

Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης RP 208CN Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης RP 208CN Κεφάλαιο 1 Περίληψη εντολών Στο πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται οι εντολές που συνήθως χρησιµοποιεί ο εγκαταστάτης ή ο χρήστης της συσκευής προκειµένου να λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκός μετατροπέας SUNNY BOY / SUNNY MINI CENTRAL

Φωτοβολταϊκός μετατροπέας SUNNY BOY / SUNNY MINI CENTRAL Φωτοβολταϊκός μετατροπέας SUNNY BOY / SUNNY MINI CENTRAL Εγχειρίδιο χειρισμού SB_SMC-BGR092840 TBGR-ALL Έκδοση 4.0 GR SMA Solar Technology AG Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Υποδείξεις σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: Όταν γίνεται η χρήση του αφυγραντήρα στις Ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει να ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γενικές οδηγίες ασφαλείαςοδηγίες ασφαλείας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γενικές οδηγίες ασφαλείαςοδηγίες ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ: Γενικές οδηγίες ασφαλείαςοδηγίες ασφαλείας Τηρείτε τις παρακάτω οδηγίες ασφαλείας ώστε να εξασφαλιστεί η προσωπική σας ασφάλεια και η προστασία του εξοπλισμού και του περιβάλλοντος εργασίας από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ 320 mm

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ 320 mm ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΑ ΣΙΔΕΡΩΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ 320 mm ΣΙΔΕΡΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΛΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: 1600 mm 2000 mm ΑΡΧΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 549148 B Ημερομηνία έκδοσης: 1.10.2011

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός Πομποδέκτης DJ-446

Φορητός Πομποδέκτης DJ-446 ALINCO Φορητός Πομποδέκτης DJ-446 Οδηγίες Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον πομποδέκτη ALINCO. Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει οδηγίες για την ασφάλειά σας και την χρήση του πομποδέκτη σας. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Q1859 Q2009 Q2159

Οδηγός Χρήστη Q1859 Q2009 Q2159 Οδηγός Χρήστη Q1859 Q2009 Q2159 Οι μόνες εγγυήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP περιέχονται στις ρητές δηλώσεις εγγύησης που συνοδεύουν αυτά τα προϊόντα και υπηρεσίες. Κανένα στοιχείο

Διαβάστε περισσότερα

Αφυγραντήρας Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ. Παρακαλώ κρατήστε αυτές τις οδηγίες χρήσης για πιθανή μελλοντική χρήση.

Αφυγραντήρας Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ. Παρακαλώ κρατήστε αυτές τις οδηγίες χρήσης για πιθανή μελλοντική χρήση. Αφυγραντήρας Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ Παρακαλώ κρατήστε αυτές τις οδηγίες χρήσης για πιθανή μελλοντική χρήση. ΠΡΟΣΟΧΗ Πριν θέσετε την συσκευή σε λειτουργία για πρώτη φορά τοποθετήστε την σε όρθια θέση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης RP 205CN

Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης RP 205CN Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης RP 205CN Κεφάλαιο 1 Περίληψη εντολών Στο πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται οι εντολές που συνήθως χρησιµοποιεί ο εγκαταστάτης ή ο χρήστης της συσκευής προκειµένου να λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

DJ-596Τ/Ε ALINCO. Οδηγίες Χρήσης

DJ-596Τ/Ε ALINCO. Οδηγίες Χρήσης ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ALINCO VHF / UHF FM DJ-596Τ/Ε Οδηγίες Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον πομποδέκτη ALINCO. Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει οδηγίες για την ασφάλειά σας και την χρήση του πομποδέκτη σας.

Διαβάστε περισσότερα

A50-67130-22001. 1960 Οδηγίες χρήσης

A50-67130-22001. 1960 Οδηγίες χρήσης A50-67130-22001 1960 Οδηγίες χρήσης Σημαντικες οδηγιες ασφαλειας ΠΡΟΣΟΧΗ: Υψηλή τάση Κίνδυνος ζωής Ακόμα και μετά την αποσύνδεση από το δίκτυο μπορεί εντός του περιβλήματος να υπάρχουν υψηλές τάσεις έως

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK7051 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Μάρτιος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙ Α ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙ Α ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προειδοποίηση... 2 Προσοχή... 2 Ηλεκτρολογικά στοιχεία... 3 ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ Κουµπιά ελέγχου... 4 Άλλα χαρακτηριστικά... 5 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΡΩΝ Αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαγραφές ποιότητας ISO 9001-2008

Προδιαγραφές ποιότητας ISO 9001-2008 Οι συσκευές παραγωγής ζεστού νερού χρήσης Rinnai Infinity είναι προϊόντα πιστοποιημένα με το σήμα CE, από τον ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης Technigas. Infinity 11e - REU-VRM1120WD-E Infinity 14e - REU-VRM1420WD-E

Διαβάστε περισσότερα