1.1. ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ - CitiesNet

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1.1. ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ - CitiesNet"

Transcript

1 1.1. ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ - CitiesNet Η CitiesNet (Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας ΑΕ (ΨΠΚΕ)) θα είναι εκείνος ο επικοινωνιακός ηγέτης της περιοχής για να καλυτερεύει την ποιότητα της ζωής και να αναπτύσσει την περιοχή δράσης της. Η CitiesNet είναι η Ελληνική Ηγετική Διαδημοτική Τηλεπικοινωνιακή Εταιρεία, με σημαντική παρουσίαση στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ήπειρο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και θα επιδιώξει να επεκταθεί και σε όμορους Δήμους μέσω των Δήμων-Μετόχων και επιλεγμένων συνεργασιών επενδύοντας στην κοινωνία και στην ψηφιακή σύγκλιση προσφέροντας υπηρεσίες από απόσταση σε πολίτες, επισκέπτες και επιχειρήσεις. Η εταιρεία μαζί με τους Δήμους-Μετόχους και συνεργάτες της ενεργούν και δρουν συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. Σήμερα η εταιρεία σχεδιάζει πως θα εξυπηρετήσει πάνω από 492,460 νοικοκυριά και πάνω από 659,094 άτομα στους ίδιους τους Δήμους-Μετόχους καθώς και 1,526,073 άτομα στην ευρύτερη περιοχή πλέον των επιχειρήσεων και επισκεπτών στον καθένα Δήμο. Η περιοχή έχει πληθυσμό πάνω από 300,000 (120,000 στις πρωτεύουσες νομών) άτομα 3ης ηλικίας και περίπου 500,000 (200,000 στις πρωτεύουσες νομών) νέοι και δέχεται πάνω από επισκέπτες τον χρόνο. Η εταιρεία υπηρετεί μια περιοχή από το Αιγαίο έως το Ιόνιο και από την Κοζάνη έως τη Λαμία - Μία Περιοχή που είναι Ένας Συνδετικός κρίκος Βορρά-Νότου αλλά και Ανατολής-Δύσης που αποτελεί το 24,59% της γεωγραφικής έκτασης της Ελλάδας και το 14,9% της πληθυσμιακής έκτασης της Ελλάδας. Σελίδα 1 (14)

2 Η εταιρεία CitiesNet είναι μια Αναπτυξιακή Διαδημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ έντεκα (11) Δήμων με ΑΦΜ το και έδρα στα Τρίκαλα με διεύθυνση: CitiesNet, στην οδό Καλαμπάκας 28 & Άμπατης, Τρίκαλα-Θεσσαλίας ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ CitiesNet (ΨΠΚΕ) Τέλος του 2008, έντεκα (11) Δήμοι της Κεντρικής Ελλάδας που αντιπροσωπεύουν τις πρωτεύουσες των αντίστοιχων νομών και ανήκουν σε πέντε περιφέρειες συμφώνησαν και αποδέχθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εξυπηρετούν τους πολίτες τους, τους επισκέπτες, τις εταιρείες και τις κεντρικές και τοπικές αρχές τους ικανοποιώντας υπάρχουσες και μελλοντικές ανάγκες με τηλεπικοινωνιακά και πληροφοριακά μέσα και συστήματα. Εμπνευστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Δήμαρχος Τρικκαίων και οι επιτυχίες της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας του την e-trikala που σήμερα είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη Ψηφιακή Πόλη. Για τον παραπάνω λόγο, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ανώνυμη εταιρεία με 11 ισότιμους Δήμους Μετόχους επενδύοντας στην κοινωνία και στην Ψηφιακή Σύγκλιση, που θα διοργανωθεί για να εκτελέσει την κοινά αποδεκτή και συμφωνημένη στρατηγική και να πραγματοποιήσει το όραμα της εταιρείας. Η δημιουργία της εταιρείας αποφασίστηκε κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση των Δήμων- Μετόχων που έλαβε χώρο στις 23 Ιανουαρίου 2009 στο Δημαρχείο Τρικάλων Θεσσαλίας. Έτσι γεννήθηκε η Αναπτυξιακή Διαδημοτική Εταιρεία «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας ΑΕ ΟΤΑ (CitiesNet)» που πήρε νομική υπόσταση (ΑρΜΑΕ, ΑΦΜ) στις 19 Μαρτίου, 2009 και ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ Νο Το δε διακριτικό της όνομα είναι CitiesNet. Η στρατηγική της εταιρείας CitiesNet έχει κέντρο βάρους τους πολίτες, επισκέπτες, τοπικές εταιρείες, κεντρική και τοπική αυτοδιοίκηση, και βασίζεται στις τηλεπικοινωνίες (Ευρυζωνικότητα, ράδιο, Data, κτλ), Πληροφορική και Πληροφοριακά συστήματα, τηλεδιασκέδαση και γενικά σε υπηρεσίες που προσφέρονται από απόσταση και σχεδιάζεται και επιχειρείται βάση συγκεκριμένων στόχων (Management by Objectives). Σελίδα 2 (14)

3 Οι κινητήριες δυνάμεις της στρατηγικής είναι η αξιοποίηση Εθνικών, Περιφερειακών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που αποσκοπούν σε παρόμοιους η/και ίδιους στόχους και σκοπούς αλλά και στην προσφορά βασικών και επιπρόσθετης αξίας υπηρεσιών για τους πολίτες με γνώμονα την εξοικονόμηση του κόστους που απαιτείται για τις υποδομές, την λειτουργία, συντήρηση, αλλά και ανάπτυξη των υπηρεσιών, του δικτύου εξυπηρέτησης πελατών και της προώθησης υπηρεσιών της εταιρείας. Σήμερα, η CitiesNet αποτελεί την πρώτη Ψηφιακή Κοινότητα στην Ελλάδα που εργάζεται να επιτύχει τις συμφωνημένες στρατηγικές και στόχους της. ΤΟ ΟΡΑΜΑ Το όραμα της Ψηφιακής Κοινότητας CitiesNet είναι: «Να διασφαλίζουμε πάντοτε την άμεση και αποτελεσματική διασύνδεση τηλεπικοινωνίας αναμεταξύ πολιτών, επισκεπτών και εταιρειών για να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και να αναπτύσσουμε τον τόπο μας παρέχοντας το απαιτούμενο περιεχόμενο από πηγές όπως πολιτεία, κοινωνία, πολιτισμό, περιβάλλον και πολιτών». Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Για την πλήρη εξασφάλιση και σωστή λειτουργία της Ηλεκτρονικής Πολιτείας στους τόπους των εταίρων, η Αποστολή της εταιρείας είναι: Η σωστή, στον λογικά απαιτούμενο χρόνο, αναζήτηση, επιλογή και εφαρμογή, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη όπως και προσφορά στην κάθε κοινωνία-δήμο, Ολοκληρωμένων (endto-end και integrated) λύσεων και υπηρεσιών σε διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων και μη εξαιρετέων τον τομέα των ηλεκτρονικών, τηλεπικοινωνιακών, πληροφοριακών (ΙΤ), διαδικτυακών, δορυφορικών, Ευρυζωνικών κ.α. συναφών τομέων. Οι λύσεις και υπηρεσίες, εφ όσον απαιτείται, θα είναι αναπροσαρμοσμένες σε κάθε τόπο ανάλογα με το τοπικό περιεχόμενο εκμεταλλευόμενες τις Οικονομίες Κλίμακας. Το σλόγκαν της Εταιρείας είναι: Δοκίμασε «Πολλά» μία φορά και υλοποίησε το καλύτερο Πολλές Φορές. Σελίδα 3 (14)

4 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Αποσκοπώντας στο όραμα, η εταιρεία CitiesNet θα το υλοποιήσει διότι θα είναι πρωτοπόρος στο να χρησιμοποιεί τεχνολογίες που έχουν ήδη εφαρμοστεί αλλά και νέες καινοτόμες λύσεις αφού συγκριτικά κριθούν απαραίτητες. Το motto της εταιρείας είναι φυσικά να μην ξαναανακαλύψουμε τον τροχό αλλά να χρησιμοποιήσουμε τους υπάρχοντες και να τους καλυτερεύουμε. Η μελετημένη επιλογή λύσεων βασίζεται στη σωστή κατανόηση των τοπικών αναγκών που θα ικανοποιούνται από υπάρχοντα αλλά και νέα τεχνολογικά τηλεπικοινωνιακά πολυμέσα όπως ευρυζωνικά, διαδίκτυο και άλλα μέσα στους τομείς Τηλεπικοινωνιών, ΙΤ, και Data. Βάσει των παραπάνω, ο απώτερος σκοπός της CitiesNet είναι η προς τους πολίτες και τρίτους, συνεχής προσφορά, ολοκληρωμένων υπηρεσιών, που είναι φιλικές, εύχρηστες και λειτουργικές ανά πάσα στιγμή, Για την βελτίωση του άμεσου περιβάλλοντος διαβίωσης και ποιότητα ζωής, για την τόνωση της τουριστικής ζήτησης και για την ανάπτυξη της περιοχής και της επιχειρηματικότητας, (Παραδείγματα Υπηρεσιών: παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και διασύνδεση οποτεδήποτε απαιτείται με οποιονδήποτε ανά τον κόσμο, Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, Ηλεκτρονικό εμπόριο, Ασφάλεια ηλεκτρονικών πολυμέσων, Λειτουργία-Συντήρηση-Ανάπτυξη των μέσων υποδομής της εταιρείας, Θερμοκοιτίδες ανάπτυξης, ), Για την εθνικοποίηση και διεθνοποίηση της προβολής και προώθηση του τόπου, του πολιτιστικού μας αποθέματος και τοπικού προϊόντος (π.χ. μέσω μεθόδευσης, διοχέτευσης και προσφοράς καλών πρακτικών) Για την άμεση συμμετοχή του Πολίτη στην λήψη των τοπικών αποφάσεων (π.χ. μέσω της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης) Η εταιρεία αποσκοπεί στην ανάπτυξη της περιοχής δράσης της, στη καλυτέρευση των διαδικασιών και υπηρεσιών των τοπικών και κεντρικών διαχειριστικών αρχών και διοίκησης, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των εταιρειών της ευρύτερης περιοχής, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προώθηση της αποκέντρωσης. Έτσι, ο κάθε πολίτης θα κερδίζει χρόνο για τον εαυτό του, την οικογένεια του αλλά και να συμβάλλει στην κοινωνία και την ανάπτυξη της αφού τώρα του δίνεται ο έλεγχος στα χέρια του. Σελίδα 4 (14)

5 Οι επιμέρους σκοποί της εταιρείας είναι: Η ενημέρωση και η τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη του κάθε Δήμου-Μετόχου, των όμορων Δήμων και εταιρειών της περιοχής. Η διανομή και παροχή τεχνογνωσίας. Η παραγωγή, ενημέρωση και παροχή πληροφοριών. Η εκπαίδευση. Η συνεργασία μεταξύ άλλων με το Δημόσιο και με εταιρείες για προώθηση προγραμμάτων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως και αξιοποίηση και υλοποίηση διεθνών, κοινοτικών & Εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Η δια-μεσολάβηση με εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς και άλλα πρόσωπα για τις τοπικές επιχειρήσεις επί τεχνολογικών και ψηφιακών θεμάτων για τον Δήμο και τις εταιρείες του κάθε Δήμου και Νομού και H δυναμική στήριξη κάθε τοπικής επιχείρησης (δημόσια και ιδιωτική) για την περεταίρω ανάπτυξη και παραγωγικότητα αυτής στους τόπους των εταίρωνμελών αλλά και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ -- ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Η Εταιρεία σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί (Εγκατάσταση, Λειτουργία, Συντήρηση, Ανάπτυξη) όλα τα μέσα και τις υποδομές (ΜΑΝ κάθε Δήμου, ασύρματο Διαδίκτυο,.) για να παρέχει: Πολιτο-κεντρικές υπηρεσίες- προς όλους τους πολίτες μέσω Οικιακών Υπολογιστών, Έξυπνων Συσκευών, Τηλεοπτικών δεκτών, Κινητών και σταθερών Τηλεπικοινωνιακών μέσων και άλλων μ έσων. Συμβουλευτικές, Συμβουλευτικές, Πληροφοριακές, Τεχνικουποστηρικτικές, Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες- Θα παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες και προς τρίτους φορείς ή Δήμους που επιθυμούν τη δημιουργία ψηφιακών κοινοτήτων με βάση τη μεθοδολογία για ψηφιακές πόλεις που θα αναπτυχθεί από την εταιρεία όπως και υποστήριξη για τεχνικά ζητήματα αλλά και όλα τα συναφή πού περιέχονται στο σκοπό της εταιρείας. Έρευνα και ανάπτυξη- Δημιουργία εργαστηρίων για δημιουργία νέων υπηρεσιών (Θερμοκοιτίδων Ανάπτυξης Υπηρεσιών) και για τη βελτίωση της τοπικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σελίδα 5 (14)

6 Υπηρεσίες περιεχομένου για πολίτες και επιχειρήσεις - Δημόσια ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (e- government /m- government), Υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας με την χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών, Τουριστικές και εμπορικές υπηρεσίες πληροφοριών-αύξηση της επιχειρηματικότητας, Διαχείρισης κυκλοφοριακών δεδομένων, όπως και Διοίκηση στόλων (ΧΥΤΑ, Συνεργεία εκχιονισμού), Ευφυείς αγορές, e-culture, τηλεφωνία (με εικόνα και ήχο), ΤV και Διασκέδαση (βιντεοπαιχνίδια και ταινίες, ψηφιακή μουσική & κανάλια, κα) -αύξηση της επιχειρηματικότητας, Τηλε-υγείας όπως και για Α.Μ.Ε.Α, Χάρτης Υγείας, αλλά και Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, Τηλε-εργασία και βίντεο-διάσκεψη, Εκπαίδευση, Ασύρματο Διαδίκτυο, Υπηρεσίες για τον πολίτη (Δημοσθένης, Ληξιαρχικές Πράξεις, Πιστοποιητικά γέννησης/βάφτισης/γάμου, αιτήσεις κτλ). Το μέλημα της εταιρείας είναι: ίδιες υπηρεσίες σε όλη την περιοχή σε όλους τους Δήμους αλλά και με τοπικό περιεχόμενο και χρώμα εφ όσον και όπου απαιτείται!!! ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η Ψηφιακή Κοινότητα και κάθε Ψηφιακή της Πόλη σχεδιάζεται να είναι: Κλιμακωτή - Τεχνολογία & Υπηρεσίες (για να ικανοποιεί εύλογα κόστη και εύλογη ανάπτυξη) Ανεξάρτητης Τεχνολογίας (ανοιχτή αρχιτεκτονική, ο «καλύτερος» μπορεί να συνδεθεί) Επαναχρησιμοποιήσιμη (επιτυχημένη μια φορά, επιτυχημένη μίνιμουμ έντεκα φορές) Η ευθύνη της τοπικής πολιτικής ηγεσίας: η Χάραξη Πολιτικής και Στρατηγικής, η σύλληψη οραμάτων και η άρθρωση απόψεων για λογαριασμό της κοινωνίας που διοικούν. Η ευθύνη της τεχνολογικής ηγεσίας είναι: Να παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες βασισμένες στις ανάγκες του πολίτη και σε τεχνολογία αιχμής που αντέχει στο χρόνο. Δεν θα ξανά ανακαλύψουμε τον τροχό Θα τον καλυτερεύσουμε ξεκινώντας με την εισαγωγή τεχνογνωσίας και πρακτικών από άλλες ψηφιακές κοινότητες. ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ-ΔΗΜΟΙ Οι ισότιμοι Μέτοχοι της CitiesNet είναι οι έντεκα Δήμοι της Κεντρικής Ελλάδας ήτοι: Δήμος Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Σελίδα 6 (14)

7 Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισαίων, Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και Δήμος Τρικκαίων. Το δε Μετοχικό κεφάλαιο είναι 550,000 Ευρώ και οι Δήμοι-Μέτοχοι που είναι κάτοχοι ΜΑΝ και άλλων υποδομών όπως αυτές για το διαδίκτυο, έχουν συζητήσει να παραχωρήσουν το δικαίωμα χρήσης τους στην CitiesNet εφόσον αυτό είναι και νομοθετικά ικανό ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΠΚΕ ΑΕ Οι πρόσφατες δραστηριότητες της εταιρείας, τα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες που συσχετίζονται με το αντικείμενο του έργου Συνεργασία ή/και των εργασιών/δραστηριοτήτων αυτού που θα αναλάβουν η ΨΠΚΕ ΑΕ να διεκπεραιώσουν αναφέρονται και περιγράφονται παρακάτω. Προτάσεις στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση-Δεκέμβρης2008 α/α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Ε Γ Κ Ρ Ι Θ Η Κ Ε ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ & 1. Δια-περιφερειακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής συμμετοχής Εγκατάσταση δημόσιων σημείων πρόσβασης και ανάπτυξης υπηρεσιών υψηλής διαδραστικότητας και ψηφιακού περιεχομένου (Ινφοτιούμπς) Ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφορίας σε αστικό περιβάλλον για την ,00 ολοκληρωμένη πληροφόρηση πολιτών ψηφιακή μετακίνηση Εξοπλισμός και οργάνωση ολοκληρωμένου δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας ασθενών με χρόνια νοσήματα Προτάσεις στην ΕΕ Μάρτιος 2009 α/α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΕΕ 5. RENEWING HEALTH: Programme (ICT PSP) 250, Σελίδα 7 (14)

8 Προτάσεις στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση Μάρτιος 2009 α/α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ 2,417, ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ: Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Η Σ Π Λ Α Τ Φ Ο Ρ Μ Α Σ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ" ΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ 825, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΑΡΤΗΣ Υ Γ ΕΙΑΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 602, ΕΝΕΡΓΟΥ-ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Προτάσεις στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση Οκτώβριος 2009 α/α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Π Ρ Ο Μ Η Θ Ε Ι Α Σ Υ Ν Θ Ε Τ Ο Υ Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ο Υ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ). ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ 2.243, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 10 ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΣ ΖΩΗΣ. Από τα ανωτέρω έργα και τις παραγόμενες υπηρεσίες που η εταιρεία ΨΠΚΕ θα διαχειριστεί επιλέχθηκε για τον συσχετισμό το ευρωπαϊκό έργο «RENEWING HEALTH» καθώς και ένας από τους βασικότατους σκοπούς της εταιρείας ήτοι να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και να καλυτερεύουμε τις διαδικασίες και υπηρεσίες των τοπικών και κεντρικών διαχειριστικών αρχών και της διοίκησης. Το δεύτερο από μόνο του απαιτεί να υπάρχει η αρχική βάση, το ξεκίνημα βάσει του οποίου θα μπορούμε να παρακολουθούμε την πρόοδο της εταιρείας και του προσφερόμενου έργου και υπηρεσιών. Όμως, και τα δύο μαζί αποδεικνύουν τη σημαντικότητα της διεκπεραίωσης τούτου του έργου, τη Συνεργασία. «RENEWING HEALTH»: Σελίδα 8 (14)

9 Η CitiesNet με στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που δύναται να χειρίζεται, και μέσω του έμπειρου Δήμου Τρικκαίων, σχεδίασε την επέκταση υπηρεσιών τηλεπρόνοιας για τους 11 Δήμους-Μετόχους της εταιρείας στην Κεντρική Ελλάδα. Συγκεκριμένα μέσω του ΕΣΠΑ, όπως αναφέρεται παραπάνω, θα υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο καινοτόμων υπηρεσιών τηλεφροντίδας, οι οποίες θα επιφέρουν ουσιαστικές βελτιώσεις στις διαδικασίες παροχής κοινωνικής αλληλεγγύης και στους 11 Δήμους Μετόχους. Αυτό το δίκτυο τηλεφροντίδας θα χρησιμοποιηθεί και από το πρόγραμμα «RENEWING HEALTH» σε συνεργασία με Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ. Το «RENEWING HEALTH» έχει στόχο την ενοποίηση και το καθορισμό των αναγνωρίσιμων και αποδεκτών standards στη παροχή τηλεϊατρικών υπηρεσιών για χρονία νοσήματα. Στο πλαίσια αυτό θα επιδιωχθεί η εξαγωγή κλινικών συμπερασμάτων σε πρακτικό επίπεδο εφαρμογής των υπηρεσιών σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, κατά συνέπεια άμεσα αξιοποιήσιμων από τη χώρα μας για παροχή υπηρεσιών καθημερινής κλινικής πράξης. Τέλος θα αντιμετωπισθούν κρίσιμα θέματα οργάνωσης, διοίκησης και ασφαλιστικής κάλυψης των υπηρεσιών και θα αξιολογηθούν και αντιμετωπιστούν κάτω από το πρίσμα αυτό οι επί μέρους διαφοροποιήσεις των κρατών μελών. Είναι αξιοσημείωτο να ειπωθεί ότι: στην υλοποίηση του «Renewing Health» θα συμμετάσχουν συνολικά 17 εταίροι από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους εκπρόσωποι από τα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ιταλίας, Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας, Φιλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Αυστρίας και Ελλάδας. Από την Ελλάδα εταίροι είναι ο Δήμος Τρικκαίων, η 5η ΥΠΕ, η «e-trikala A.E» του Δήμου Τρικκαίων και η «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε», CitiesNet των 11 Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας. Μέσω της υλοποίησης της παραπάνω δράσης (πιλοτικά σχέδια Α) θα επιτευχθεί η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού προτύπου οργάνωσης υπηρεσιών τηλεφροντίδας χρονίων νοσημάτων. Το ύψος της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης αναμένεται να φτάσει συνολικά τα Ευρώ για τους 17 συνεργαζόμενους φορείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σελίδα 9 (14)

10 1.1.3 ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η CitiesNet είναι μια νεοσυσταθείσα εταιρεία. Της εταιρείας της εγκρίθηκαν κεφάλαια και απέκτησε μετοχικό για να στήσει τις απαραίτητες υποδομές, να τις λειτουργήσει, διατηρήσει και αναπτύξει ώστε να προσφέρει απαραίτητες και επιπρόσθετης αξίας υπηρεσίες μέσω τηλεπικοινωνιακών (Ευρυζωνικότητα (ΜΑΝ), Ράδιο), πληροφορικών και διαδικτυακών μέσων. Σήμερα ο καθένας από τους Μετόχους-Δήμους έχει η είναι να έχει βασικές υποδομές όπως τα ΜΑΝ, διαδίκτυο, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Τηλεπρόνοια, Τηλεδιαχείριση, Ευφυής μεταφορές (Διαχείρηση κυκλοφορίας και «Parking») και άλλες υποδομές στον τόπο του. Αυτές οι υποδομές είναι να διασυνδεθούν, να επεκταθούν και να συμπληρωθούν για την ολοκλήρωση του οράματος όπως και να τοποθετηθούν στρατηγικά για την απαραίτητη συντήρηση και εξοικονόμηση των οικονομιών κλίμακας. Μια από τις θέσεις είναι η έδρα της εταιρείας όπου η πρωτοποριακή αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων στεγάζει και τις δικές της υποδομές. Αναφέροντας τα παραπάνω και παραπέμποντας στις Βάσεις Λειτουργίας της Εταιρείας πιστεύουμε ότι η Τεχνολογική θέση της εταιρείας είναι σαφής. Όσο αναφορά την Εμπορική θέση της εταιρείας, είναι επίσης κατανοητό ότι η υπό σχεδιασμό οργάνωσή της θα καλύπτει όλο το φάσμα υπευθυνοτήτων και υποχρεώσεων για την ανάπτυξη της αγοράς και αναλύσεις αυτής, προώθηση των υπηρεσιών και προϊόντων, σύναψη συμβάσεων, διαπραγματεύσεις, τιμολογήσεις και ό,τι είναι απαραίτητο για την εμπορική Σελίδα 10 (14)

11 επιτυχία της εταιρείας. Το εμπορικό τμήμα της εταιρείας είναι επίσης βασισμένο να επιχειρεί βάση στοχοποίησης και συμφωνημένου εμπορικού σχεδίου που απαιτούν συγκριτικές αναλύσεις. Αναφερόμενοι στη συγκριτική ανάλυση (Benchmarking), πρέπει να τονίσουμε ότι είναι απαραίτητη για σημαντικά τμήματα, αρχές και λειτουργίες της εταιρείας. Έτσι εξηγείται ο προβληματισμός μας που μας οδηγεί στην υλοποίηση του έργου και οι αιτίες εκτός από τους συγκεκριμένους βασικούς σκοπούς-στόχους είναι: Το μέτρο σύγκρισης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, Για την καλυτέρευση των διαδικασιών και υπηρεσιών των τοπικών και κεντρικών διαχειριστικών αρχών και διοίκησης Για την ανάπτυξη της αγοράς, Για την σωστή παρακολούθηση διαχειριστικών και λειτουργικών στόχων Οπότε, για τους άνω σκοπούς είναι τελείως απαραίτητο να υπάρχει μέτρο και να καθορίσουμε την βάση από την οποία ξεκινάμε για να μπορούμε να δείξουμε την αντίστοιχη απαιτούμενη πρόοδο σε πελάτες, μετόχους όπως και να βοηθήσουμε τις εσωτερικές διαδικασίες της εταιρείας για την περεταίρω διαβίωσή της καθώς η συμβουλευτική είναι μια από τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία στους μετόχους της και στις τοπικές επιχειρήσεις. Σελίδα 11 (14)

12 1.1.4 ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ Η καλύτερη αναφορά επί του θέματος είναι η απόφαση συμμετοχής της εταιρείας CitiesNet στη σύμπραξη για να υλοποιήσει το έργο συνεργασία με απώτερο σκοπό να χρησιμοποιήσει και η ίδια τα αποτελέσματα της έρευνας για να υπάρχει σημείο αναφοράς για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής αλλά και για την καλυτέρευση των διαδικασιών και των άλλων θεμάτων που αναφέρθηκα παραπάνω. Παίρνοντας αυτή την απόφαση, η CitiesNet έχει ήδη δαπανήσει για την προετοιμασία της υποβολής της πρότασης και αποδέχεται τα αναλογούντα μέρη των δαπανών στις ανθρωποώρες, μετακινήσεις αλλά και απαιτούμενων επενδύσεων όπως στο πιλοτικό σύστημα που θα έχουμε στην κατοχή μας και μετά την διεκπεραίωση του έργου Συνεργασία. Σελίδα 12 (14)

13 1.1.5 ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ Στελέχη της διοίκησης της εταιρείας και ο Διευθύνων Σύμβουλος έχουν λάβει μέρος σε ανάλογα Πρότζεκτ για την αγορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με συμβουλευτικές εταιρείες με πολυετή εμπειρία στο χώρο. Τα πρότζεκτ αφορούσαν αφενός μεν την καταγραφή της Ελληνικής αγοράς όσο αφορά τα τεχνολογικά συστήματα LMDS, WiFi/WiMax,τις ανάγκες τις αγοράς, μοντελοποίηση και το μοντέλο σύγκρισης τεχνολογιών και εμπορικών μοντέλων αλλά και προτάσεων προς τους υπάρχοντες και μελλοντικούς επενδυτές, και αφετέρου Την καταγραφή της Ελληνικής αγοράς και προθέσεις καταναλωτών για νέες εφαρμογές, υπηρεσίες και κινητή τηλεφωνία και Data. Η εμπειρία αυτή ενδυναμώνεται με το ότι η συνεργασία ήταν με έμπειρους επί του θέματος συμβούλους αλλά και με την συνεργασία εξωτερικών συνεργατών και μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών αλλά και με την παραγωγή των επιθυμητών και πλέον αποτελεσμάτων. Σελίδα 13 (14)

14 1.1.6 ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ) Η εταιρεία θα συμβάλλει στο έργο με προσωπικό (Δημήτρη Μανωλόπουλο, Ελίζα Ζηντζόβα, με εξωτερικούς συνεργάτες βάσει σύμβαση έργου), θα παρέχει χώρο και προσωπικό για το πιλοτικό και θα εξασφαλίσει την καλή λειτουργία του πιλοτικού αλλά και των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για το έργο (διάθεση εμπειρίας) αλλά και τα απαραίτητα κονδύλια από το κεφάλαιο της εταιρείας αφού το όφελος είναι διπλό για την ΓΓΕΤ και τις αρχές που είναι καθορισμένοι από το έργο αλλά και για τη ίδια την εταιρεία ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Η Εμπορική οργάνωση της εταιρείας είναι να στελεχωθεί και με τμήμα που θα διαχειρίζεται δραστηριότητες και στο εξωτερικό. Σήμερα, η εταιρεία είναι φορέας υλοποίησης σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα (Renewing Health) και ευελπιστεί να συνεχίσει την επιτυχία και σ άλλους τομείς αλλά και στην εξαγωγή εμπειριών μέσω των συμβουλευτικών υπηρεσιών της. Σελίδα 14 (14)

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ολοκληρωμένο Πολυκαναλικό Σύστημα Υπηρεσιών Φροντίδας και Κοινωνικής Πρόνοιας στους Καλλικράτειους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Λοκρών και Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

e GOVERNMENT ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

e GOVERNMENT ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ e GOVERNMENT ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑ 2005 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...4 1.1 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Εθνική Στρατηγική για τις ΤΠΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Έκδοση 2 η Μάρτιος 2012 Περιεχόμενα 1. Κείμενο Εργασίας για την Εθνική Στρατηγική για τις ΤΠΕ και την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» ΕΣΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αθήνα, 25-5-2011 Αρ. Πρωτ.:153.874/ΨΣ2420 /Δ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» ΕΣΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αθήνα, 3/8/2010 Αριθμ.Πρωτ.:153364/ΨΣ6 734/ΔΦ308

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ψηφιακές Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας Δήμου Μυλοποτάμου Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Μυλοποτάμου Προϋπολογισμός: 211.295,12 (χωρίς ΦΠΑ) 259.892,99 (με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2008-2010

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2008-2010 ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2008-2010 Οκτώβριος 2008 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Εισαγωγή...5 1.1 Διαδικασία Κατάρτισης Ε.Π.Μ....5 2 Μακροοικονομικές παρεμβάσεις...6 2.1 Εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2007 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΣΕΠΒΕ 2007-2009 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας Α Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Εθνική Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τις ΤΠΕ Έκδοση 1 η Φεβρουάριος 2012 1 Περιεχόμενα Κείμενο Εργασίας Εθνικής Στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Πλατφόρμα Επιχειρησιακής Ευφυΐας και παρακολούθησης υποθέσεων για τον προγραμματισμό και τη διαχείριση της λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Αναθέτουσα Αρχή:

Διαβάστε περισσότερα

6. Πληροφορική και Κοινωνία

6. Πληροφορική και Κοινωνία 6. Πληροφορική και Κοινωνία 6.1. Εισαγωγή Στο παρόν κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια να οριστεί, να καταγραφεί και να οριοθετηθεί, ο ρόλος της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στην Ελληνική κοινωνία του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, 2014-2020

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, 2014-2020 ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, 2014-2020 Συνοπτικές Προτάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) για το σχεδιασμό των Επιχειρησιακών

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ολοκληρωμένο Πολυκαναλικό Σύστημα Διαχείρισης και Παρακολούθησης Συνθηκών Κίνησης στο Οδικό Δίκτυο των Καλλικράτειων Δήμων Λαμιέων, Δομοκού, Μακρακώμης, Στυλίδας Αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων για την «Kοινωνία της Πληροφορίας A.E.» Eτήσια Έκθεση Πεπραγμένων για την KτΠ A.E.

ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων για την «Kοινωνία της Πληροφορίας A.E.» Eτήσια Έκθεση Πεπραγμένων για την KτΠ A.E. Έκθεση Πεπραγμένων για την «Kοινωνία της Πληροφορίας A.E.» ετήσια Συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και την Ευρωπαϊκή Ένωση Πρόλογος Μεγάλη επιτυχία στην επίτευξη των στόχων της ΚτΠ Α.Ε. και το 20

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 2011 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 2011 2014 ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 2011 2014 Ενότητα 2: Επιχειρησιακός Προγραμματισμός Δυνάμει του άρθρου 266 του Ν3852/10 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» και του άρθρου 203 του Ν3463/06 «Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Επαυξημένης Πραγματικότητας Πολιτισμού και Τουρισμού για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος» Υποέργο 1: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πλατφόρμας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΊΑ Ψαχνά, Μάρτιος 2005 ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΣ ΗΜ 00025 ΝΤΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΗΙ 98001 ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΤΕΛ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 2014 ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ Περιεχόμενα Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η...5 Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο 1...6 «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ»...6 1.1 Ανάγκη για ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ 2005-2008 ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. Οκτώβριος 2007

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ 2005-2008 ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. Οκτώβριος 2007 ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ 2005-2008 ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2007 Οκτώβριος 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 1.1 Διακυβέρνηση 2. Βιωσιμότητα των Δημοσίων Οικονομικών 2.1 Πλαίσιο πολιτικής 2.2 Μακροοικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΣΩ ΕΞΥΠΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο ! Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε. και εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή: ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020 LIFE07 ENV/GR/000282 LAYMAN S REPORT

Ανάπτυξη τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020 LIFE07 ENV/GR/000282 LAYMAN S REPORT Ανάπτυξη τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020 LIFE07 ENV/GR/000282 LAYMAN S REPORT ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αντικείμενο και στόχοι του έργου Περιοχή εφαρμογής Μεθοδολογία Αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Δημιουργία ηλεκτρονικού περιβάλλοντος συνεργασίας νοσοκομείων και εξωτερικών ιατρών για τη βελτίωση του

Διαβάστε περισσότερα

«Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας «e-βοήθεια στο Σπίτι»

«Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας «e-βοήθεια στο Σπίτι» Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Υποέργο 1: «Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας «e-βοήθεια Της Πράξης: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΛΕΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» Αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2012-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2012-2014 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2012-2014 Α ΦΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Eισαγωγή 1.1 Το θεσμικό πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 1.2 Οι σκοποί του Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

Ευθύνη στην πράξη. Υπευθυνότητα για όλους.

Ευθύνη στην πράξη. Υπευθυνότητα για όλους. Ευθύνη στην πράξη. Υπευθυνότητα για όλους. 2011 Aπολογισμός Εταιρικής Yπευθυνότητας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ WIND Περιεχόμενα 1. 2. 3. 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 4. 4.1 4.2 4.3 4.4 5. 5.1 5.2 5.3 5.4 5.5 5.6 6.

Διαβάστε περισσότερα