Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip."

Transcript

1 Το αρχείο EstateWeb exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό κλικ στο παραπάνω αρχείο για να το ανοίξετε. Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Ο προκαθορισµένος φάκελος για την αποσυµπίεση των αρχείων είναι ο "C:\EstateWebSetup". Αν θέλετε να αποσυµπιέσετε τα αρχεία σε κάποιο άλλο κατάλογο πατήστε το κουµπί Browse και επιλέξτε τον κατάλογο που επιθυµείτε. Μετά από την αποσυµπίεση των αρχείων µεταφερθείτε στον κατάλογο "C:\EstateWebSetup" (ή όποιον άλλο επιλέξατε) και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Setup.exe για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση. Στην αρχή της εγκατάστασης θα γίνει ένας µικρός έλεγχος στο σύστηµά σας και µπορεί να σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Σε αυτή την περίπτωση κάντε επανεκκίνηση και ξαναεκτελέστε το αρχείο Setup.exe. Στο παράθυρο που ακολουθεί πατήστε το κουµπί "OK" για να συνεχίστε. Στο επόµενο παράθυρο πατήστε το µεγάλο κουµπί πάνω αριστερά για να συνεχίσετε.

2 Στο επόµενο παράθυρο πατήστε το κουµπί Continue για να ξεκινήσει η διαδικασία αντιγραφής αρχείων. Κατά τη διαδικασία αντιγραφής µπορεί να εµφανιστεί ένα ή περισσότερα µηνύµατα ότι πρόκειται να εγκατασταθεί κάποιο συστατικό των Windows το οποίο είναι παλιότερη έκδοση από αυτό που είναι ήδη εγκατεστηµένο στον υπολογιστή σας. Σε αυτή τη περίπτωση επιλέξτε να κρατήσετε το υπάρχον αρχείο.

3 Μετά το τέλος της διαδικασίας εγκατάστασης, η εφαρµογή EstateWeb βρίσκεται στο µενού 'Εναρξη» Προγράµµατα» EstateWeb. Εντοπίστε την εφαρµογή και εκτελέστε την. Στην πρώτη εκκίνηση της εφαρµογής θα σας ζητηθεί να εισάγετε τα στοιχεία σας και τον σειριακό αριθµό του προϊόντος. Συµπληρώστε τα στοιχεία σας και για σειριακό αριθµό πληκτρολογήστε το Πατήστε το κουµπί Επόµενο και στο επόµενο παράθυρο πατήστε το κουµπί Τέλος. Η δοκιµαστική έκδοση του προγράµµατος είναι έτοιµη για χρήση. ιαβάστε την επόµενη ενότητα για να δείτε πως πρέπει να ρυθµίσετε την εφαρµογή ούτως ώστε να µπορέσετε να δηµοσιεύσετε αγγελίες σε αυτή την ιστοσελίδα.

4 Αφού εγκαταστήσετε την εφαρµογή θα πρέπει να την ενηµερώσετε σχετικά µε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που θα δηµοσιεύονται οι αγγελίες και τα στοιχεία του λογαριασµού σας (όνοµα χρήστη και κωδικό πρόσβασης). Για να γίνει αυτό επιλέξτε από το µενού του προγράµµατος το Βοηθήµατα» Επιλογές. Στην φόρµα επιλογών πληκτρολογήστε το στο πεδίο ιεύθυνση. Στα πεδία Ονοµα χρήστη και Συνθηµατικό πληκτρολογήστε το και τον κωδικό που εισάγατε κατά την εγγραφή σας στις σελίδες δοκιµών. Πατήστε το κουµπί Εφαρµογή για να ενηµερώσετε την εφαρµογή µε τις νέες ρυθµίσεις και µετά πατήστε το Έξοδος. ιαβάστε την επόµενη ενότητα για να δείτε πως θα προσθέσετε ένα ακίνητο στην εφαρµογή.

5 Το επόµενο βήµα είναι να εισάγετε ένα νέο ακίνητου στην εφαρµογή. Από το κεντρικό µενού επιλέξτε το Ακίνητα» Προσθήκη νέου Θα εµφανιστεί η φόρµα εισαγωγής νέου ακινήτου. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήµατα για να εισάγετε το νέο ακίνητο. Για την αποθήκευση του νέου ακινήτου είναι απαραίτητο να εισάγετε τον ιδιοκτήτη του. Μετακινήστε το ποντίκι πάνω από το πεδίο Ιδιοκτήτης. Μόλις εµφανιστούν τα επιπλέων κουµπιά πάνω από το πεδίο, πατήστε το κουµπί µε το εικονίδιο. Θα εµφανιστεί η φόρµα καταχώρησης νέου πελάτη. Αφού δώσετε επίθετο και όνοµα για τον νέο πελάτη πατήστε το κουµπί Αποθήκευση και Κλείσιµο. Το όνοµα του ιδιοκτήτη έχει µεταφερθεί στο πεδίο Ιδιοκτήτης.

6 Η προεπιλεγµένη διάθεση του ακινήτου σας είναι το "Πωλείται". Αν θέλετε να επιλέξετε µια διαφορετική διάθεση, πατήστε µε το ποντίκι στο κουµπί µε το εικονίδιο δίπλα από το πεδίο ιάθεση και από την αναδυόµενη λίστα επιλέξτε την διάθεση που θέλετε. Το επόµενο βήµα είναι η επιλογή του είδους ακινήτου. Για να επιλέξετε το είδος, πατήστε το κουµπί δίπλα από το πεδίο Είδος. που βρίσκεται Θα εµφανιστεί η φόρµα επιλογής είδους. Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ µε το ποντίκι πάνω από οποιοδήποτε είδος της φόρµας για να το επιλέξετε. Μετά την επιλογή του είδους θα παρατηρήσετε ότι δεξιά της φόρµας του ακινήτου υπάρχουν τα επιπλέων στοιχεία του είδους τα οποία θα πρέπει να συµπληρώσετε. Τα στοιχεία που εµφανίζονται µε κόκκινη λεζάντα είναι αυτά που θα εµφανίζονται στην αγγελία του ακινήτου στην ιστοσελίδα.

7 Για να επιλέξετε την τοποθεσία που βρίσκεται το ακίνητο, πατήστε το κουµπί δίπλα από το πεδίο Τοποθεσία. Θα εµφανιστεί η φόρµα επιλογής τοποθεσίας. Στην φόρµα αυτή υπάρχουν οι τοποθεσίες που καταχωρείτε στο πρόγραµµα σε δενδροειδή µορφή. Πρώτα υπάρχει η χώρα, µετά οι νοµοί, µετά οι πόλεις ή χωριά και τέλος οι περιοχές. Ας υποθέσουµε ότι το ακίνητο βρίσκεται στη περιοχή "Μασταµπάς" του Ηρακλείου. Για να προσθέσετε την νέα περιοχή, επιλέξτε µε το ποντίκι την πόλη "Ηράκλειο", κάντε δεξί κλικ και από το µενού που εµφανίζεται επιλέξτε το Νέα περιοχή. Στο µικρό παράθυρο που εµφανίζεται, πληκτρολογήστε το όνοµα της νέας περιοχής και πατήστε το κουµπί ΟΚ.

8 Η νέα περιοχή έχει προστεθεί κάτω από την πόλη "Ηράκλειο". Κάντε διπλό κλικ µε το ποντίκι πάνω στη νέα περιοχή για να την επιλέξετε για το ακίνητό σας. Συµπληρώστε τα υπόλοιπα στοιχεία της φόρµας όπως τα τετραγωνικά µέτρα, τη τιµή του ακινήτου κ.λ.π. Αφού τελειώσετε µε τα στοιχεία του ακινήτου θα πρέπει να δηµιουργήσετε την αγγελία του. Από τη φόρµα του ακινήτου επιλέξτε το Αγγελία που βρίσκεται ψηλά στη φόρµα. Εδώ θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το κείµενο της αγγελίας που θα εµφανιστεί στην ιστοσελίδα σας. Η σύνταξη της αγγελίας αποτελείται από 3 πεδία. Το πρώτο πεδίο είναι ο τίτλος της αγγελίας. Το δεύτερο πεδίο είναι το κείµενο της αγγελίας. Εδώ θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν κάποιες λέξεις κλειδιά οι οποίες εµφανίζονται µέσα σε "< >". Αυτές οι λέξεις αντικαθίστανται αυτόµατα από το πρόγραµµα, ανάλογα µε τα στοιχεία που έχετε εισάγει στην φόρµα του ακινήτου. Αυτό σηµαίνει ότι αν π.χ. αλλάξετε τα τετραγωνικά µέτρα από τη φόρµα του ακινήτου, η αγγελία θα ενηµερωθεί αυτόµατα. Για να προσθέσετε κάποια τέτοια λέξη κλειδί στο κείµενο της αγγελίας, δεν έχετε παρά να µετακινήσετε τον κέρσορα στο σηµείο του κειµένου που θέλετε και να την επιλέξετε από τη λίστα που εµφανίζεται στα δεξιά της φόρµας. Το τρίτο πεδίο είναι η προεπισκόπηση της αγγελίας, δηλαδή το κείµενο µε τις τιµές που περιέχουν οι λέξεις κλειδιά.

9 Αφού τελειώσετε µε την αγγελία πατήστε το κουµπί Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε το νέο ακίνητο. Πριν την εισαγωγή των φωτογραφιών θα πρέπει να αποθηκεύσετε το νέο ακίνητο για να δηµιουργηθεί ο φάκελός του στη βάση δεδοµένων της εφαρµογής. Για να εισάγετε φωτογραφίες στην αγγελία σας, πατήστε µε το ποντίκι στον τίτλο Φωτογραφίες που βρίσκεται ψηλά στη φόρµα. Επιλέξτε µε το ποντίκι τον τίτλο Εικόνες αγγελίας (για το web). Οι φωτογραφίες που θα προσθέσετε είναι αυτές που θα εµφανίζονται στην ιστοσελίδα σας. Κάντε δεξί κλικ µε το ποντίκι στον κενό χώρο και από το µενού που εµφανίζεται επιλέξτε το Προσθήκη νέας εικόνας ή πατήστε το κουµπί µε το εικονίδιο.

10 Από το παράθυρο διαλόγου που ακολουθεί, µεταφερθείτε στον κατάλογο που βρίσκονται οι φωτογραφίες του ακινήτου και επιλέξτε τις. Μπορείτε να επιλέξετε µια ή περισσότερες φωτογραφίες. Πατήστε το κουµπί 'Aνοιγµα για να τις προσθέσετε στην εφαρµογή. Αν προσθέσετε πάνω από µια φωτογραφία θα πρέπει να επιλέξετε ποια θα εµφανίζεται δίπλα από το κείµενο της αγγελίας στην ιστοσελίδα. Επιλέξτε την φωτογραφία και κάντε πάνω της δεξί κλικ µε το ποντίκι. Από το µενού που εµφανίζεται επιλέξτε το Ορισµός εικόνας ως βασική.

11 Αφού τελειώσετε µε τις φωτογραφίες πατήστε το κουµπί Αποθήκευση για να αποθηκευτούν οι αλλαγές και µετά Κλείσιµο. ιαβάστε την επόµενη ενότητα για να δείτε πως θα δηµοσιεύσετε το ακίνητο στην ιστοσελίδα δοκιµής.

12 Για να "ανεβάσετε" το ακίνητο στην ιστοσελίδα, από το κεντρικό µενού επιλέξτε Ακίνητα» Κατάλογος ακινήτων ή πατήστε το κουµπί µε το εικονίδιο. Θα εµφανιστεί ο κατάλογος µε τα ακίνητα που έχετε καταχωρήσει στην εφαρµογή. Επιλέξτε το ακίνητο και κάντε δεξί κλικ πάνω του µε το ποντίκι. Από το µενού που εµφανίζεται επιλέξτε το ηµοσίευση αγγελιών στο web. Θα εµφανιστεί η φόρµα δηµοσίευσης ακινήτων που περιέχει όλα τα ακίνητα που δηµοσιεύετε στην ιστοσελίδα. Το ακίνητο που επιλέξατε από τη προηγούµενη φόρµα έχει σαν ενέργεια το "ΠΡΟΣΘΗΚΗ". Αν κάνετε δεξί κλικ µε το ποντίκι πάνω στο ακίνητο, θα εµφανιστεί ένα µενού από όπου µπορείτε να δηλώσετε αν θέλετε το ακίνητο να εµφανίζεται στην ενότητα Προτεινόµενα της ιστοσελίδας, αν το ακίνητο θα εµφανιστεί στην αρχή ή στο τέλος της λίστας ακινήτων της ιστοσελίδας κ.λ.π.

13 Μετά πατήστε το κουµπί Εκτέλεση για να ξεκινήσετε τη διαδικασία δηµοσίευσης. Ο χρόνος που χρειάζεται για να εκτελεστεί η διαδικασία δηµοσίευσης εξαρτάται από τη ταχύτητα της γραµµής που διαθέτετε για το internet, καθώς και από τον όγκο των φωτογραφιών που έχετε εισάγει στο ακίνητο που δηµοσιεύετε. 'Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η αγγελία του ακινήτου σας έχει πλέων δηµοσιευτεί στην ιστοσελίδα. Τώρα στον κατάλογο ακινήτων θα δείτε ότι το ακίνητο που δηµοσιεύσατε είναι µε µπλε χρώµα αντί για µαύρο που ήταν αρχικά. Κατά την πρώτη δηµοσίευση ενός ακινήτου από το πρόγραµµα, η ιστοσελίδα ενηµερώνετε σχετικά µε τις διαθέσεις, τα είδη ακινήτων και τις τοποθεσίες που έχετε καταχωρήσει στην εφαρµογή. Αν χρειαστεί να κάνετε κάποια αλλαγή στην αγγελία ή να προσθέσετε φωτογραφίες στο ακίνητο που δηµοσιεύσατε, µπορείτε να ανανεώσετε την ιστοσελίδα ακολουθώντας τα ίδια βήµατα. ηλαδή επιλέγετε το ακίνητο από τον κατάλογο, κάνετε δεξί κλικ πάνω του µε το ποντίκι και επιλέγετε το ηµοσίευση αγγελιών στο web. Σε αυτή τη περίπτωση το ακίνητο στη φόρµα δηµοσίευσης ακινήτων έχει σαν τίτλο ενέργειας το "ΑΝΑΝΕΩΣΗ". Μετά πατάτε το Εκτέλεση και περιµένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

14 Για να καταργήσετε µια αγγελία από την ιστοσελίδα ακολουθήστε τα παρακάτω βήµατα. Πατήστε το κουµπί ηµοσίευση που βρίσκεται κάτω από το κεντρικό µενού του προγράµµατος για να εµφανίσετε την λίστα µε τα δηµοσιευµένα ακίνητα. Επιλέξτε το ακίνητο που θέλετε να καταργήσετε από τη λίστα και κάντε δεξί κλικ πάνω του. Από το µενού που εµφανίζεται επιλέξτε το Κατάργηση αγγελίας και πατήστε το κουµπί Εκτέλεση. Περιµένετε να ολοκληρωθεί η διεργασία.

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP Οδηγός χρήστη Lenovo Security Solution FP Οι πληροφορίες που παρέχονται θεωρούνται ακριβείς και έγκυρες. Ωστόσο, η Upek, Inc δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67

Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67 Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Meridian Order POS Για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Meridian Order POS θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω: Ένα υπολογιστή με λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING - 2 -

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING - 2 - - 2 - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Περιεχόµενα Εγκατάσταση λογισµικού Οθόνη καλωσορίσµατος στην εγκατάσταση...4 Πληροφορίες ιδρύµατος και λογισµικού...5 ηµιουργία συντόµευσης στο µενού έναρξης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.9.2.5

Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.9.2.5 Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.9.2.5 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Meridian Order II Για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Meridian Order II θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω: Ένα υπολογιστή χειρός PDA με λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.8.2.1

Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.8.2.1 Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.8.2.1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Meridian Order II Για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Meridian Order II θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω: Ένα υπολογιστή χειρός PDA με λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εισαγωγή Η εφαρμογή των περιοδικών etwinning δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

και Μεγάλους Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr

και Μεγάλους Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr Υπολογιστές για Μικρούς και Μεγάλους Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr MICROSOFT WINDOWS XP Ξεκινώντας με τα WINDOWS Επιφάνεια Εργασίας Επιμέλεια: ΚΩΛΕΤΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Για Τη Δημιουργία Ψηφιακής Υπογραφής

Οδηγίες Για Τη Δημιουργία Ψηφιακής Υπογραφής Οδηγίες Για Τη Δημιουργία Ψηφιακής Υπογραφής Για να δημιουργήσετε τη δική σας Ψηφιακή Υπογραφή χρησιμοποιώντας την υπηρεσία που σας παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.sch.gr/

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.3 εκέµβριος 2012 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά µε την εφαρµογή 4 3. Είσοδος στην εφαρµογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με ποιο τρόπο µπορείτε να εκκινήσετε τον Internet Explorer; Γνωρίζετε από ποια τµήµατα αποτελείται το παράθυρο του Ι.Ε.; Είναι συγκεκριµένη η µορφή των

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 6.2. Παραδείγµατα χρήσης των ΤΠΕ από έναν εκπαιδευτικό. Ειδικοί Στόχοι. Στην ενότητα αυτή θα δούµε παραδείγµατα καθηµερινής χρήσης

Ενότητα 6.2. Παραδείγµατα χρήσης των ΤΠΕ από έναν εκπαιδευτικό. Ειδικοί Στόχοι. Στην ενότητα αυτή θα δούµε παραδείγµατα καθηµερινής χρήσης Ενότητα 6.2 Παραδείγµατα χρήσης των ΤΠΕ από έναν εκπαιδευτικό Ειδικοί Στόχοι Στην ενότητα αυτή θα δούµε παραδείγµατα καθηµερινής χρήσης του υπολογιστή. Θα µάθουµε να προσθαφαιρούµε κάποιο λογισµι- Ποιο

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις

1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις Οδηγός για τον Mozilla Firefox 3.5 για χρήστες Microsoft Windows 1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις 1.1.Λήψη και Εγκατάσταση του Firefox 1.1.1.Εγκατάσταση σε συστήματα Windows Σημείωση: Εάν κάνετε αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

ICDL Ενότητα 6. Παρουσιάσεις με τη χρήση. OpenOffice.org Impress

ICDL Ενότητα 6. Παρουσιάσεις με τη χρήση. OpenOffice.org Impress ICDL Ενότητα 6 Παρουσιάσεις με τη χρήση OpenOffice.org Impress 1 Περιεχόμενα σελίδες 2 ICDL Ενότητα 6 Παρουσιάσεις με τη χρήση OpenOffice.org Impress 1η ενότητα: Χρήση της εφαρμογής 3 6.1.1 Τα πρώτα βήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Έκδοση 1.0 Δημιουργός Εκδότης, 2008 SIEM Τηλ. 210-7299571, Φαξ: 210-7299572 email: siem@siem.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. ΥΠ.ΕΣ. Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. v.1.3 Ιούνιος 2013 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 4 2. Είσοδος στην εφαρμογή...

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

GUnet eclass 2.0 Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

GUnet eclass 2.0 Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης GUnet eclass 2.0 Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήστη - Φοιτητή Η πλατφόρµα eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα ιαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Ακαδηµαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μαθηματικά A - B Δημοτικού Έκδοση 1.0 Δημιουργός Εκδότης, 2008 SIEM Τηλ. 210-7299571, Fax: 210-7299572 email: siem@siem.gr ΥΠΕΠΘ / ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. URL Διεύθυνση WebMail... 3 2. Εγκατάσταση Πιστοποιητικού Ασφάλειας... 3 2.1 Εγκατάσταση Πιστοποιητικού στον Internet Explorer... 3 2.2 Εγκατάσταση Πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Πρόγραμμα Διαχείρισης Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Πρόγραμμα Διαχείρισης Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ Πρόγραμμα Διαχείρισης Α.Π.Δ. Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εγκατάσταση του προγράμματος 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Οδηγίες χρήσης προγράμματος με παράδειγμα 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Αντιγραφή Α.Π.Δ. προηγούμενης περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Meridian είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ενότητα: Υποενότητα: Διαδικτυακές Υπηρεσίες κι Εφαρμογές Υ8 - Δημοτικοί Ιστότοποι / Google Sites Λίστα Δραστηριοτήτων Κωδικός Τίτλος Επίπεδο Υ8.Δ1 Αναζήτηση δημοτικών ιστοτόπων και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 1.3. Εξοικείωση µε τον Υπολογιστή και το. Ειδικοί Στόχοι

Ενότητα 1.3. Εξοικείωση µε τον Υπολογιστή και το. Ειδικοί Στόχοι Κεφάλαιο 1 : Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Εξοικείωση µε τον υπολογιστή και το Γ.Π. Εργασίας Ενότητα 1.3 Εξοικείωση µε τον Υπολογιστή και το Γραφικό Περιβάλλον Εργασίας Ειδικοί Στόχοι Οι εκπαιδευόµενοι

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 4.3. Πλοήγηση Ανάκτηση και διαχείριση. Ειδικοί Στόχοι

Ενότητα 4.3. Πλοήγηση Ανάκτηση και διαχείριση. Ειδικοί Στόχοι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 : ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Πλοήγηση Ανάκτηση και διαχείριση πληροφοριών Ενότητα 4.3 Πλοήγηση Ανάκτηση και διαχείριση πληροφοριών Ειδικοί Στόχοι Οι επιµορφούµενοι πρέπει: Να µπορούν

Διαβάστε περισσότερα