ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING - 2 -

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING - 2 -"

Transcript

1

2 - 2 - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Περιεχόµενα Εγκατάσταση λογισµικού Οθόνη καλωσορίσµατος στην εγκατάσταση...4 Πληροφορίες ιδρύµατος και λογισµικού...5 ηµιουργία συντόµευσης στο µενού έναρξης µε οποιοδήποτε όνοµα...5 ηµιουργία συντόµευσης στην επιφάνεια εργασίας ή στην γραµµή εκκίνησης...6 Οθόνη εγκατάστασης του λογισµικού e-learning...6 Οθόνη προόδου εγκατάστασης...7 Ολοκλήρωση εγκατάστασης του λογισµικού...7 Εγκατάσταση γλώσσας προγραµµατισµού TCL/TK Οθόνη εγκατάστασης TCL/TK...8 Άδεια χρήσης της TCL/TK και αποδοχή αυτής...9 Επιλογή διαδροµής που θα εγκατασταθεί η TCL/TK...9 Επιλογή διαδροµής εγκατάστασης των παραδειγµάτων της TCL/TK...10 Έναρξη εγκατάστασης...10 Πρόοδος αντιγραφής αρχείων στο σύστηµα...11 Τέλος εγκατάστασης της TCL/TK...11 Επανεκίνηση του υπολογιστή...12 Εικόνες λογισµικού e-learning Καθηγητές Εισαγωγή κωδικού χρήστη και ονόµατος χρήστη...14 ηµιουργία κωδικού χρήστη και ονόµατος χρήστη...15 Κεντρική σελίδα λογισµικού...15 Φόρµα εισαγωγής ερωτήσεων...21 Υπόδειγµα αρχείου ερωτήσεων (σύνταξη)...22 Φόρµα εισαγωγής εργαστηρίων και σύνταξη του αρχείου...23 Φόρµα εισαγωγής ερωτήσεων για αξιολόγηση και σύνταξη του αρχείου...24 Σπουδαστές Οθόνη καλωσορίσµατος των σπουδαστών...26 Φόρµα µε ερωτήσεις προς εξέταση για τους σπουδαστές...27 Φόρµα για εγγραφή εργαστηρίων...28 Φόρµα ερωτήσεων για την αξιολόγηση...29

3 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Μέρος 1 ο Οδηγίες Εγκατάστασης

4 - 4 - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Στο πρώτο µέρος του εγχειριδίου χρήσης, βρίσκονται οι οδηγίες εγκατάστασης του λογισµικού. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες : Οθόνη καλωσορίσµατος εγκατάστασης. Πατήστε Next για να συνεχίσετε διαφορετικά πατήστε Cancel για να ακυρώσετε την εγκατάσταση. Άδεια χρήσης του Λογισµικού. Επιλέξτε I accept the Agreement και πατήστε Next να συνεχιστεί η εγκατάσταση.

5 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Εµφάνιση Πληροφοριών και έκδοση Προγράµµατος, καθώς και πληροφορίες του ιδρύµατος. Πατήστε Next για να συνεχίσετε. ηµιουργία συντόµευσης στο Start Menu και δυνατότητα αλλαγής του ονόµατος «e-learning» µε την επιλογή «Browse». Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

6 - 6 - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Επιλέξτε ποιες συντοµεύσεις (Επιφάνεια εργασίας και γρήγορης εκκίνησης) θα δηµιουργηθούν, επιλέγοντας το αντίστοιχο Check Box. Πατήστε Next για να συνεχίσετε. Πατήστε Install για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του λογισµικού.

7 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Οθόνη προόδου εγκατάστασης του λογισµικού στον υπολογιστή σας. Ο χρόνος εξαρτάται από την ταχύτητα του υπολογιστή σας. Ολοκληρώνοντας την εγκατάσταση του λογισµικού...

8 - 8 - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING... ξεκινάει η εγκατάσταση της γλώσσας προγραµµατισµού TCL/TK. Θα πρέπει να την εγκαταστήσετε, διαφορετικά δεν θα εκτελεστεί ο Server του λογισµικού που είναι υλοποιηµένος µε την συγκεκριµένη γλώσσα. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

9 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Άδεια χρήσης της γλώσσας. Επιλέξτε I accept the terms in the License Agreement και πατήστε Next να συνεχιστεί η εγκατάσταση. Επιλέξτε την διαδροµή της επιλογή σας πατώντας το κουµπί µε τον φάκελο ή αφήστε την όπως έχει και πατήστε Next να συνεχιστεί η εγκατάσταση.

10 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Επιλέξτε την διαδροµή που θέλετε να αποθηκευτούν τα demos της γλώσσας ή αφήστε την όπως έχει και πατήστε Next να συνεχιστεί η εγκατάσταση. Πατήστε Next για να ξεκινήσει η εγκατάσταση της γλώσσας.

11 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Οθόνη προόδου αντιγραφής αρχείων στον υπολογιστή σας. Η εγκατάσταση της γλώσσας τελείωσε. Πατήστε Finish για να κλείσει το παράθυρο τέλους εγκατάστασης της γλώσσας.

12 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Η εγκατάσταση του λογισµικού ολοκληρώθηκε. Επιλέξτε «Yes, restart my computer now» ώστε να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και πατήστε Finish.

13 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Μέρος 2 ο Οδηγίες Χρήσης

14 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Από το Start Menu του υπολογιστή σας (Start Programs e-learning Start elearning µπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραµµα ή από την επιφάνεια εργασίας (Desktop) και πατώντας διπλό κλικ στην συντόµευση e- Learning. Προτεινόµενο πρόγραµµα ο Internet Explorer της Microsoft. Η παρακάτω φόρµα είναι η πρώτη που βλέπετε όταν εκτελέσετε το πρόγραµµα. Οι προτεινόµενες αναλύσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του είναι : 1024x768 και 1152x864. Για να εισέλθετε στο λογισµικό θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης και το όνοµα χρήστη που έχετε καταχωρήσει έχοντας κάνει δηµιουργία νέου λογαριασµού. Αν δεν έχετε λογαριασµό θα πρέπει να πατήσετε τον σύνδεσµο Νέος Λογαριασµός και θα εµφανιστεί η παρακάτω φόρµα που σας δίνει την δυνατότητα να ανοίξετε νέο λογαριασµό ώστε να είστε σε θέση να χρησιµοποιήσετε το πρόγραµµα.

15 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Εδώ γίνεται η εισαγωγή νέου χρήστη. Πληκτρολογήστε τα στοιχεία σας, το Username και το Password και έτσι αποκτάτε Login για να σας δέχεται το λογισµικό. Μετά την επιτυχή πρόσβαση σας στο λογισµικό, θα εµφανιστεί ένας σύνδεσµος που σας επιτρέπει την είσοδο στην κεντρική φόρµα του προγράµµατος που εµφανίζεται παρακάτω.

16 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Στο δεξιό µέρος της φόρµας βρίσκονται οι εργασίες που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς. Οι εργασίες αυτές είναι : 1. Εισαγωγή ερωτήσεων για εξέταση 2. Εισαγωγή των εργαστηριακών οµάδων και 3. Εισαγωγή των ερωτήσεων για αξιολόγηση του λογισµικού. Στο αριστερό µέρος της φόρµας βρίσκονται οι εργασίες που αφορούν τους εκπαιδευόµενους και αυτές είναι : 1. ιεξαγωγή ηλεκτρονικών εξετάσεων 2. ηλώσεις εργαστηρίων σε εργαστηριακές οµάδες 3. Αξιολόγηση του λογισµικού. Οι εργασίες αυτές χρησιµεύουν στην δοκιµαστική διεξαγωγή εξετάσεων, εγγραφών και αξιολόγησης από τους εκπαιδευτικούς. Τέλος από το κεντρικό µέρος της φόρµας βρίσκονται οι εργασίες ηµέρας και αυτές είναι: 1. Ηλεκτρονικές Εξετάσεις 2. Εγγραφές Εργαστηρίων 3. Αξιολόγηση Λογισµικού. Επιλέξτε µία από τις παραπάνω επιλογές και πατήστε το κουµπί «Επιλογή». Με το κουµπί «Καθαρισµός» καθαρίζετε την υπάρχων επιλογή σας για να επιλέξετε κάποια άλλη. Μετά την επιλογή οποιασδήποτε ηµερήσιας εργασίας, θα εµφανιστεί η παρακάτω φόρµα η οποία ενηµερώνει τον εκπαιδευτικό ότι έχει επιλέξει κάποια λειτουργία, για παράδειγµα «Ηλεκτρονικές Εξετάσεις», και το µόνο που έχει να κάνει είναι να υποδείξει στους εκπαιδευόµενους της διεύθυνση που θα πρέπει να πληκτρολογήσουν ώστε να συνδεθούν µε το λογισµικό. Η διεύθυνση εµφανίζεται µε µπλε χρώµα. Οι εκπαιδευόµενοι θα πρέπει να έχουν τελειώσει µε την απάντηση των ερωτήσεων ή την εγγραφή σε εργαστηριακή οµάδα ή την αξιολόγηση λογισµικού, ώστε να γίνει κάποια άλλη επιλογή Ηµερήσιας Εργασίας από τον εκπαιδευτικό.

17 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Έχετε δύο επιλογές για να δείτε τα αποτελέσµατα των εξετάσεων. Πατώντας το 1 ο κουµπί «αποτελέσµατα» και µετά το τέλος των εξετάσεων, θα εµφανιστούν τα αποτελέσµατα αναλυτικά ενώ µε το 2 ο κουµπί, θα έχετε τα αποτελέσµατα συγκεντρωτικά για κάθε εξεταζόµενο σε πίνακα καθώς και µια αναφορά για το πλήθος των εξεταζοµένων, των επιτυχόντων και όσον απέτυχαν στο τεστ όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες :

18 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Αναλυτικά Αποτελέσµατα Συγκεντρωτικά Αποτελέσµατα

19 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Για τις εγγραφές των εργαστηρίων εµφανίζονται τα παρακάτω αποτελέσµατα όπως φαίνονται στην εικόνα : Για την αξιολόγηση λογισµικού τα αποτελέσµατα εµφανίζονται αναλυτικά όπως στην παρακάτω εικόνα:

20 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Ο εκπαιδευτικός για να αποθηκεύσει τα αποτελέσµατα ή τις εγγραφές των εργαστηρίων, έχει δύο εναλλακτικές λύσεις. 1. Από τα αρχεία txt που έχουν αποθηκευτεί τα αποτελέσµατα και βρίσκονται στην διαδροµή: α. Για τις Ηλεκτρονικές Εξετάσεις «C:\eLearning\quest_ans\answers.txt» και «C:\eLearning\quest_ans\answers_html.txt» β. Για τις Εγγραφές «C:\eLearning\quest_ans\results.txt» και «C:\eLearning\quest_ans\results_html.txt» γ. Για την Αξιολόγηση «C:\eLearning\quest_ans\Answers_feedback.txt Τα αρχεία txt είναι κωδικοποιηµένα σε html format και για να τα δείτε σωστά θα πρέπει να τα ανοίξετε µε το λογισµικό Microsoft Word και να τα κωδικοποιήσετε σε html format. Ο καλύτερος όµως τρόπος για να αποθηκεύσετε τα αποτελέσµατα είναι ο παρακάτω: 2. Απευθείας από την παραπάνω σελίδα, εφόσον έχετε το λογισµικό Microsoft Excel εγκατεστηµένο στον υπολογιστή σας και χρησιµοποιείτε το πρόγραµµα Internet Explorer, πατώντας δεξί κλικ µε το ποντίκι και επιλέξτε Export to Microsoft Excel. Έτσι θα έχετε τα αποτελέσµατα πιο οργανωµένα για καλύτερη επεξεργασία. Εισαγωγή Ερωτήσεων Πριν την εισαγωγή νέων ερωτήσεων για εξέταση και εφόσον το επιθυµείτε, θα πρέπει να διαγράψετε τις ερωτήσεις που έχουν µείνει από προηγούµενες εξετάσεις. Αυτό γίνεται µε το πάτηµα του κουµπιού «Καθαρισµός Αρχείου Ερωτήσεων».

21 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Εισάγετε τον τίτλο της ερώτησης και στην αµέσως επόµενη ερώτηση αν Η ερώτηση απαιτεί πληκτρολόγηση στοιχείων επιλέγετε Όχι αν ο σπουδαστής θα επιλέξει την απάντηση µέσα από κάποιες έτοιµες απαντήσεις τις οποίες εσείς θα εισάγετε στα πεδία πιθανών απαντήσεων ή Ναι αν ο σπουδαστής θα πρέπει να απαντήσει µε εισαγωγή κειµένου στην ερώτηση. Η σωστή απάντηση καταχωρείται στο πεδίο Σωστή Απάντηση Για να γίνει αποθήκευση πατήστε το κουµπί Αποθήκευση Σηµείωση! Όταν γίνει εισαγωγή πιθανών απαντήσεων, σε κάθε πεδίο εµφανίζεται ένα αναγνωριστικό για κάθε απάντηση π.χ a), b),c). Έτσι στο πεδίο σωστή απάντηση πληκτρολογείτε το αναγνωριστικό της σωστής απάντησης πχ c. Αν ξεχάσετε να συµπληρώσετε ένα απαιτούµενο στοιχείο στην φόρµα, τότε εµφανίζονται αντίστοιχα µηνύµατα που θα σας βοηθήσουν στην εισαγωγή των ερωτήσεων.

22 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Υπόδειγµα αρχείου ερωτήσεων: Οι ερωτήσεις αποθηκεύονται στο αρχείο questions.txt µε την εξής µορφή: Q Για την πρόσθεση 2 αριθµών των 3 bit απαιτούνται: Aa) 3 Half Adder Ab) 1 Half Adder & 2 Full Adder Ac) 3 Full Adder Cb Το Q(Question) υποδηλώνει την ερώτηση µέσα στο αρχείο Το Α(Answer) υποδηλώνει τις πιθανές απαντήσεις και Το C(Correct) υποδηλώνει την σωστή απάντηση εν θα πρέπει να εισάγετε τις ερωτήσεις απευθείας από το αρχείο ερωτήσεων. Μόνο από την ειδική φόρµα. Για τις ερωτήσεις που χρειάζονται εισαγωγή κειµένου από τον χρήστη η σύνταξη είναι η εξής: π.χ Q Για την πρόσθεση 2 αριθµών των 3 bit απαιτούνται: Τ Με την χρήση του αναγνωριστικό Τ(Text Area) εµφανίζεται ένα πλαίσιο εισαγωγής κειµένου στον χρήστη. Στην συνέχεια αφού ολοκληρώσετε τις επιθυµητές ερωτήσεις µπορείτε να επιλέξετε αν αυτές θα εµφανίζονται στον σπουδαστή τυχαία, ή µε σειρά ή ορισµένες από αυτές π.χ από τις 10 που καταχωρήσατε να εµφανιστούν οι 5 για εξέταση. Τέλος πατήστε το κουµπί Αποθήκευση ρυθµίσεων. Πριν από κάθε εξέταση θα πρέπει να καθαρίσετε το περιεχόµενο των αρχείων εξόδου ώστε να µην έχουν µείνει αποτελέσµατα από προηγούµενες εξετάσεις. Αυτό

23 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING γίνετε µε το πάτηµα του κουµπιού «Καθαρισµός Αρχείων Αποτελεσµάτων». Εισαγωγή Εργαστηριακών Οµάδων Πριν την εισαγωγή νέων εργαστηριακών οµάδων για εγγραφή, θα πρέπει να διαγράψετε τις οµάδες που έχουν µείνει από προηγούµενες εγγραφές. Αυτό γίνεται µε το πάτηµα του κουµπιού «Καθαρισµός Αρχείου Εργαστηρίων». Στην φόρµα εισαγωγής εργαστηρίων εισάγετε την ηµέρα, την ώρα, καθώς το όνοµα του εργαστηρίου που θα διεξαχθεί το µάθηµα και το όριο σπουδαστών ανά οµάδα και πατήστε το κουµπί Αποθήκευση. Με το κουµπί Καθαρισµός καθαρίζονται τα πεδία. Τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονται στο αρχείο days.txt Η σύνταξη του αρχείου είναι η εξής: D ευτέρα H 16:00-18:00 E Lab 8a L 20

24 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Το αναγνωριστικό D(Day) υποδηλώνει την ηµέρα Το αναγνωριστικό H(Hour) υποδηλώνει την ώρα Το αναγνωριστικό E(Εργαστήριο) υποδηλώνει το όνοµα του εργαστηρίου και το L(Limit) υποδηλώνει το όριο σπουδαστών ανά οµάδα Πριν από κάθε εγγραφή θα πρέπει να καθαρίσετε το περιεχόµενο των αρχείων εξόδου ώστε να µην έχουν µείνει οι εγγραφές από προηγούµενες δηλώσεις εργαστηρίων. Αυτό γίνεται µε το πάτηµα του κουµπιού «Καθαρισµός Αρχείων ηλώσεων». Εισαγωγή Ερωτήσεων για Αξιολόγηση Πριν την εισαγωγή νέων ερωτήσεων για αξιολόγηση, θα πρέπει να διαγράψετε τις ερωτήσεις που έχουν µείνει από προηγούµενες αξιολογήσεις. Αυτό γίνεται µε το πάτηµα του κουµπιού «Καθαρισµός Αρχείου Ερωτήσεων».

25 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Η αξιολόγηση λογισµικού είναι παρόµοια µε την εισαγωγή ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις αποθηκεύονται στο αρχείο feedback.txt µε την εξής µορφή: Q Πώς κρίνετε το λογισµικό ως προς την λειτουργικότητά του; Aa) Κακό Ab) Μέτριο Ac) Καλό Το Q (Question) υποδηλώνει την ερώτηση µέσα στο αρχείο Το Α (Answer) υποδηλώνει τις πιθανές απαντήσεις Αυτό σηµαίνει ότι αν θέλετε να εισάγετε τις ερωτήσεις απευθείας στο αρχείο θα πρέπει να χρησιµοποιήσετε αυτά τα αναγνωριστικά. Για τις ερωτήσεις που χρειάζονται εισαγωγή κειµένου από τον χρήστη η σύνταξη είναι η εξής: Q Τι προτείνετε για να γίνει καλύτερο; T Με την χρήση του αναγνωριστικό Τ(Text Area) εµφανίζεται ένα πλαίσιο εισαγωγής κειµένου στον χρήστη. Πριν από κάθε αξιολόγηση θα πρέπει και εφόσον το επιθυµείτε να καθαρίσετε το περιεχόµενο των αρχείων εξόδου ώστε να µην έχουν µείνει τα αποτελέσµατα από προηγούµενες αξιολογήσεις του λογισµικού. Αυτό γίνετε µε το πάτηµα του κουµπιού «Καθαρισµός Αρχείων Αποτελεσµάτων».

26 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Οθόνη Καλωσορίσµατος Εκπαιδευόµενων Πρόκειται για την φόρµα που βλέπουν οι εκπαιδευόµενοι όταν δώσουν σε έναν browser την διεύθυνση που τους έχει υποδείξει ο εκπαιδευτικός. π.χ «όνοµα υπολογιστή που έχει εγκατασταθεί το λογισµικό»: «Θύρα του Server»/eLearning.cgi π.χ Οι εκπαιδευόµενοι το µόνο που έχουν να κάνουν είναι να πατήσουν το κουµπί είσοδος. Θα τους εµφανιστεί η λειτουργία ηµέρας που έχει επιλέξει ο εκπαιδευτικός από τις λειτουργίες ηµέρας του προγράµµατος. ηλαδή αν ο εκπαιδευτικός έχει επιλέξει «Ηλεκτρονικές Εξετάσεις», τότε στον browser των εκπαιδευόµενων µετά το κουµπί είσοδος θα εµφανιστεί η φόρµα µε το τεστ ερωτήσεων που έχει θέσει ο εκπαιδευτικός.

27 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Η παραπάνω φόρµα εµφανίζει τις ερωτήσεις από το αρχείο ερωτήσεων. Η σειρά των ερωτήσεων εξαρτάται από τις ρυθµίσεις που έχετε επιλέξει. Μπορούν να εµφανιστούν µε την σειρά όπως είναι αποθηκευµένες στο αρχείο ή µε τυχαία σειρά. Επιπλέον ο αριθµός των ερωτήσεων που εµφανίζονται, εξαρτάται από το πλήθος των ερωτήσεων που έχει θέσει ο εκπαιδευτικός. Αν το πλήθος των ερωτήσεων που έχετε υποβάλει είναι µεγαλύτερο από αυτό του πλήθους των ερωτήσεων που είναι αποθηκευµένες στο αρχείο, τότε εµφανίζονται όλες οι ερωτήσεις. Ο εκπαιδευόµενος συµπληρώνει τα στοιχεία του (Επώνυµο, Όνοµα, Αριθµό Μητρώου και Εξάµηνο), επιλέγει κατά την γνώµη του την απάντηση για κάθε ερώτηση και πατάει το κουµπί αποδοχή. Εάν κάποια ερώτηση απαιτεί πληκτρολόγηση στοιχείων από τον χρήστη τότε ο εκπαιδευόµενος πληκτρολογεί την απάντηση που πιστεύει ότι είναι σωστή κατά την γνώµη του. Σε αυτού του είδους ερωτήσεις, το πρόγραµµα δεν µπορεί να κάνει απευθείας έλεγχο για την ορθότητα της απάντησης. Επιπλέον, δεν είναι αναγκαίο να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Στην συνέχεια και πατώντας το κουµπί αποδοχή, ο εκπαιδευόµενος βλέπει τα αποτελέσµατα των εξετάσεων αναλυτικά. Βλέπει την κάθε ερώτηση µε τις πιθανές απαντήσεις, αν απάντησε σωστά ή λάθος ή δεν απάντησε καθόλου. Στην συνέχεια βλέπει τα αποτελέσµατα σε

28 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING πίνακα που περιλαµβάνει, το σύνολο των σωστών, λανθασµένων, αναπάντητων ερωτήσεων, απαντήσεων µε εισαγωγή κειµένου καθώς και το ποσοστό επιτυχίας του τεστ. Τα αποτελέσµατα των εξετάσεων αποθηκεύονται στα αρχείο answers.txt και answers_html.txt. Εγγραφές Εργαστηρίων

29 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Πρόκειται για την φόρµα δηλώσεων εργαστηρίων όπως εµφανίζεται στον χρήστη. Οι ηµέρες, οι ώρες και τα ονόµατα των εργαστηρίων διαβάζονται από το αρχείο days.txt. Ο Σπουδαστής συµπληρώνει όλα τα στοιχεία που του ζητούνται, επιλέγει την οµάδα που θέλει να εγγραφεί και πατάει το κουµπί δήλωση. Η δήλωσή του αποθηκεύεται στα αρχεία results.txt και results_html.txt. εν έχει δικαίωµα να αλλάξει την οµάδα που έχει εγγραφεί γιατί κάθε φορά που γίνεται εγγραφή, γίνεται έλεγχος για τον αριθµό µητρώου του Σπουδαστή. Σε µία τέτοια περίπτωση, ο Σπουδαστής επικοινωνεί µε τον αρµόδιο καθηγητή του εργαστηρίου. Αν κάποια οµάδα έχει φτάσει το όριο Σπουδαστών, τότε ο Σπουδαστής θα πρέπει να επιλέξει κάποια άλλη οµάδα. Αξιολόγηση Λογισµικού Η παραπάνω φόρµα χρησιµοποιείται για την αξιολόγηση του λογισµικού. Ο χρήστης που επιθυµεί να αξιολογήσει το λογισµικό συµπληρώνει τα στοιχεία που του ζητούνται, επιλέγει τον τοµέα που ανήκει και απαντάει στις ερωτήσεις.

30 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ E-LEARNING Οι απαντήσεις που έδωσε ο χρήστης αποθηκεύονται σε ένα αρχείο µε το πάτηµα του κουµπιού αποθήκευση.

31 Copyright Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Λαµίας 2005

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ Πράξη 2.2.2.α. «Προπτυχιακά Προγράµµατα Σπουδών» Κεντρική Υποστήριξη H πλατφόρµα ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ w: http://www.admin.upatras.gr/dkm/pub/main.aspx e: tmx@upatras.gr

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης Οδηγίες εγκατάστασης SingularLogic Control 4 rel 3.03 SingularLogic Control 1, 2, 3 rel 3.03 SingularLogic Accountant rel 3.03 SingularLogic Λογιστικά rel 3.03 ή µεταγενέστερες εκδόσεις µε MICROSOFT SQL

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης HUNE RF CARD LOCK SOFTWARE. Version 19.0

Οδηγίες Χρήσης HUNE RF CARD LOCK SOFTWARE. Version 19.0 Οδηγίες Χρήσης HUNE RF CARD LOCK SOFTWARE Version 19.0 RF 1 Εισαγωγή στην ηλεκτρονική κλειδαριά θυρών με χρήση κάρτας RF Το σύστημα ηλεκτρονικής κλειδαριάς, που απαρτίζεται από την συσκευή ανάγνωσης προγραμματισμού

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle

Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle Συντάκτης: Γιάννης Σιακαβάρας Επιμέλεια: Μαρίνα Παπαστεργίου Moodle Ερευνητικό Έργο: Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP Οδηγός χρήστη Lenovo Security Solution FP Οι πληροφορίες που παρέχονται θεωρούνται ακριβείς και έγκυρες. Ωστόσο, η Upek, Inc δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014 Σελίδα 2 Πίνακας περιεχομένων Α. Εισαγωγή... 3 Τι είναι η εκπαίδευση εξ αποστάσεως και πώς διεξάγεται... 3 Τι είναι η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση - Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Πρόγραμμα Διαχείρισης Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Πρόγραμμα Διαχείρισης Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ Πρόγραμμα Διαχείρισης Α.Π.Δ. Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εγκατάσταση του προγράμματος 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Οδηγίες χρήσης προγράμματος με παράδειγμα 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Αντιγραφή Α.Π.Δ. προηγούμενης περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισµικού. (Software User Manual) ΜΗΤΡΩΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ & ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισµικού. (Software User Manual) ΜΗΤΡΩΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ & ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισµικού (Software User Manual) ΜΗΤΡΩΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ & ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ Συντάκτης (Author) : Παππά Γεωργία Δ/νση Πληροφορικής Ανάλυση σχεδιασμό : Παππά Γεωργία Ανάλυση Προδιαγραφών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ. Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.Χ Manufacturer: DocImagination Software homepage: http://www.opendental.gr/docimagination

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Περιεχόμενα Εγκατάσταση Joomla, JoomFish και VirtueMart... 3 Αποστολή αρχείων Joomla στο Διακομιστή (Host)... 3 Εγκατάσταση Joomla... 4 Εγκατάσταση VirtueMart... 9

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 4.5. Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο. Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Ειδικοί Στόχοι

Ενότητα 4.5. Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο. Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Ειδικοί Στόχοι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 : ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο Ενότητα 4.5 Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου Ειδικοί Στόχοι Οι επιµορφούµενοι πρέπει: Να µπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ON-LINE ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ON-LINE ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ON-LINE ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 1. Εισαγωγή στην on-line βάση 1. Ο φοιτητής εισέρχεται στην ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2011

Ο ΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2011 Ο ΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2011 ΕΚ ΟΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Keystone, 2011 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Τα Βήµατα για τη Συµπλήρωση του Μηχανογραφικού 3 2. Εγκατάσταση - B ackup - Απαιτήσεις 4 2.1

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης. Εγχειρίδιο Χρήσης. Νεοελληνική Γλώσσα. Κατηγορία Λογισμικού / Θεματική Ενότητα. Νεοελληνική Γλώσσα / Γενική Αγωγή.

Οδηγός Εγκατάστασης. Εγχειρίδιο Χρήσης. Νεοελληνική Γλώσσα. Κατηγορία Λογισμικού / Θεματική Ενότητα. Νεοελληνική Γλώσσα / Γενική Αγωγή. Οδηγός Εγκατάστασης Εγχειρίδιο Χρήσης Νεοελληνική Γλώσσα Α-Γ Γυμνασίου Κατηγορία Λογισμικού / Θεματική Ενότητα Νεοελληνική Γλώσσα / Γενική Αγωγή Τάξεις-Βαθμίδα Α-Γ Γυμνασίου Ειδική Εκπαιδευτική Ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού για την δημιουργία Ψηφιακών Βιβλιοθηκών «Greenstone» Για το μάθημα Πληροφοριακά Συστήματα Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία. Κατασκευή ιστοσελίδας

Πτυχιακή Εργασία. Κατασκευή ιστοσελίδας ΑΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Πτυχιακή Εργασία Κατασκευή ιστοσελίδας Παύλος Κόττος (ΑΜ: 241 ) E-mail:pakottos@yahoo.com pavlos.kottos@cchellenic.com Επόπτρια καθηγήτρια : Αικατερίνη Μήτσα ΚΑΒΑΛΑ 2013 Ευχαριστίες Θα ήθελα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Antivirus + Firewall

Antivirus + Firewall Panda Antivirus + Firewall NEO Titanium 2007 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την ενότητα εγγραφή online του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα