E-Class Saloon και Estate.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "E-Class Saloon και Estate."

Transcript

1 E-Class Saloon και Estate.

2 λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός σας σε κάθε μετακίνηση. Και, πολύ πιθανόν δρόμους. Αυτό οφείλεται στις πολυάριθμες τεχνολογικές λεπτομέρειες, τα πρ όπως το ATTENTION ASSIST. Το σύστημα παρακολουθεί τον τρόπο οδήγησης ίθεση, πρόκειται για την έκφραση εξαιρετικής ιδιαιτερότητας. Διότι με το πά όρτωσης. Ο χώρος για τα πόδια - επειδή η φιλοξενία πρέπει να υπάρχει παντο πειδή πρέπει να είσαι τυχερός στην ατυχία σου. Ο κλιματισμός επειδή σας δια ο σε ηχητική μεγαλοπρέπεια. Το ATTENTION ASSIST επειδή προτείνει τη σ

3 αται αιχμηρό, οι πλευρές αθλητικά απλωμένες, ο πρόβολος χαρακτηριστικά αναγνωρίσει και να προβάλλει πινακίδες ορίων ταχύτητας και οχήματα στη, ο φύλακας άγγελός σας σε περίπτωση κινδύνου.μία βόλτα με την E-Class α οαιρετικά συστήματα υποβοήθησης, τη μεγαλοπρεπή ευστάθειά της. Δεν είνα και σε περίπτωση που αναγνωρίσει σημάδια κόπωσης σάς προειδοποιεί. Οδηγ τημα ενός πλήκτρου μπορείτε να προσδιορίσετε το χαρακτήρα της E 63 AMG ύ. Η βαφή επειδή αντικατοπτρίζει την ίδια τη ζωή. Η γλώσσα της μορφής - ε τηρεί φρέσκους. Η νέα έννοια της «χωροκομψότητας». E-Class Estate. Τα καθί ωστή στιγμή ένα διάλειμμα. Το πίσω κάθισμα επειδή το μέγεθος πρέπει να

4 Μαγεία Saloon. Αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας: επιβιβαστείτε σε ένα από τα πιο ασφαλή και άνετα αυτοκίνητα στον κόσμο. Κάθε λεπτομέρεια είναι προσαρμοσμένη σε εσάς, πάνω από 80 αισθητήρες εξασφαλίζουν την άνεση και την ηρεμία σας, αμέτρητες πρωτοποριακές τεχνολογίες από το ATTENTION ASSIST έως και τον αερόσακο γονάτων σάς εξασφαλίζουν ένα αίσθημα ασφάλειας. Μία ματιά στη μάσκα της νέας E-Class με τα τέσσερα φωτιστικά σώματα δημιουργεί την αίσθηση πως πίσω από τη χαρακτηριστική σχεδίαση κρύβεται υπερσύγχρονη τεχνολογία. Η Ε-Class Saloon άνεση και ασφάλεια εδώ και εννέα γενιές. Σύνοψη από σελίδα 4 Μαγεία Estate. Σε μία E-Class Estate δεν ρωτάς ποτέ το γιατί. Η E-Class Estate δίνει απαντήσεις στην καθημερινότητα, στον ελεύθερο χρόνο, στα ταξίδια. Θα το αντιληφθείτε από τις πολλές χρήσιμες ιδέες που κρύβει από τον ηλεκτροϋδραυλικό χειρισμό της πόρτας του χώρου αποσκευών έως και τον ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών. Θα το νιώσετε στην οδήγηση, μόλις βιώσετε το αρμονικό δέσιμο της κομψότητας και των χώρων. Η E-Class Estate λόγοι υπάρχουν αρκετοί. Σύνοψη από σελίδα 20 E-Class Saloon και Estate.

5 Στοιχεία. Άνετη οδηγική απόλαυση: Κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων, ανάρτηση AIRMATIC και μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC. Κινητήρες & ανάρτηση από σελίδα 36 Ακόμη καλύτερη προστασία από την αφετηρία ως τον προορισμό σας: σύγχρονες τεχνολογίες για τις φάσεις «Ασφαλής οδήγηση», «Σε περίπτωση κινδύνου» και «Στην περίπτωση ατυχήματος» καθώς και για την ενσωματωμένη προστασία E-Guard. Βιώστε την πραγματική, άνετη οδήγηση: από την ξεκούραστη και άνεση θέση των καθισμάτων στην οδηγική άνεση έως και τα συστήματα πλοήγησης και ήχου καθώς και τον ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών της Estate. Άνεση από σελίδα 50 Η sport πλευρά της E-Class: ο εξοπλισμός της E 63 AMG και οι δυνατότητες του AMG Performance Studio. Η εξατομικευμένη E-Class: εκδόσεις και πακέτο εξοπλισμού, designo, βαφές, βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός, ζάντες και γνήσια αξεσουάρ. Εξοπλισμός από σελίδα 68 Όταν θέλετε να είστε άρτια ενημερωμένοι: τεχνικά χαρακτηριστικά και διαστάσεις. Αριθμοί & στοιχεία από σελίδα 94 Υπηρεσίες αλά Mercedes-Benz: Mercedes-Benz Centers, Μουσείο Mercedes-Benz, Μercedes-Benz Mobility, Mercedes-Benz Bank, Test drive, Interactive οδηγίες χρήσεως, Mobile Marketing. Υπηρεσίες από σελίδα 100 Α σ φ ά λ ε ι α α π ό σ ε λ ί δ α 4 6 AMG από σελίδα 60

6

7 Σύνοψη 5 Η αρχή ενός οικονομικού θαύματος. Η ιστορία της E-Class Saloon ξεκινά στις αρχές του 20 ου αιώνα. Ο άμεσος πρόγονός της βγαίνει από την παραγωγή το 1947: η 170 V ήταν το πρώτο επιβατικό Mercedes-Benz της μεταπολεμικής περιόδου. Είναι στενά συνδεδεμένη με το οικονομικό θαύμα όπως και η αντικαταστάτης της, η Ponton-Mercedes. Αποτελούν το πρότυπο για οχήματα που θέτουν τα μέτρα σύγκρισης, τεχνολογικά αλλά και οικονομικά. Θρυλικές είναι και η Fintail και η Stroke 8, η οποία χρωστάει την ονομασία της στο έτος παρουσίασης Η διαχρονική της σχεδίαση ενθουσιάζει τους λάτρεις της Mercedes ακόμη και σήμερα. Όπως και η αντικαταστάτης της, η W 123, έχει μείνει ζωντανή στις μνήμες των Γερμανών προπάντων σε ένα χρώμα σε κρεμ ως ταξί. Η W 124 που παρουσιάστηκε το 1984 ονομάστηκε επίσημα E-Class το Και δύο χρόνια αργότερα η E-Class έγραψε σχεδιαστική ιστορία με την πρωτοποριακή μάσκα τεσσάρων φωτιστικών. Τα καλύτερα από 8 γενιές E-Class συνδυάζει η ένατη: η W 212. Τα πίσω φτερά είναι μία ωδή στην Ponton, οι προβολείς της θυμίζουν τους άμεσους προκατόχους της, η ασφάλεια και η άνεσή της αποτελούν το εξελικτικό αποτέλεσμα πολλών δεκαετιών από τη Mercedes-Benz.

8

9 Σύνοψη 7 Το διαφορε τ ι κό ευ κατοικείν. Η ένατη γενιά της E-Class συνδυάζει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν μία Mercedes. Ταυτόχρονα, όμως, διαθέτει έναν δικό της, ξεχωριστό χαρακτήρα. Το εμπρόσθιο τμήμα έχει δυναμική, σφηνοειδή σχεδίαση, οι πλευρές τονίζονται με έντονες γραμμές ενώ ο πίσω πρόβολος είναι ιδιαίτερα πλατύς. Η σχεδίαση δεν αφήνει καμία αμφιβολία: με αυτήν την Ε-Class αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο.

10 Συ ναρ πασ τ ι κά ξεκούραστη. Σας κυνηγά το άγχος της καθημερινότητας; Η E-Class αποτελεί το ιδανικό μέσο διαφυγής. Ήδη με την επιβίβαση θα διαπιστώσετε τα πλεονεκτήματα άνεσης που διαθέτει: τα χειριστήρια ελέγχου είναι προσαρμοσμένα σε εσάς. Οι τεχνολογίες ακολουθούν τις ανάγκες σας. Το εσωτερικό σάς καλομαθαίνει με την μεγαλοπρέπειά του. Βιώστε ένα Saloon που προηγείται της εποχής του.

11 Σύνοψη 9

12

13 Σύνοψη 11 Προκ λ ητ ι κά αποστασιοποιημένη. Η ασφάλεια και η άνεση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες στην E-Class. Προαιρετικά μπορεί να αναγνωρίζει οδικά σήματα και να προβάλει οχήματα από τη νεκρή γωνία ορατότητας. Εκτός αυτών μπορεί να υποστηρίζει τον οδηγό στην διατήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. Έτσι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός σας σε κάθε μετακίνηση. Και, πολύ πιθανόν, ο φύλακας άγγελός σας σε περίπτωση κινδύνου. Σελίδες 46 48, 52, 53 Οι επιλογές σας: υποβοήθηση διατήρησης ορίων ταχύτητας Υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας Αυτόνομο σύστημα διατήρησης απόστασης και ταχύτητας DISTRONIC PLUS.

14

15 Σύνοψη 13 Υπε υ θ υ νό τ η τα με ταμπεραμέντο. Μία βόλτα με την E-Class αποκαλύπτει όλα όσα υπόσχεται η sport, κομψή εξωτερική εμφάνισή της. Με κάθε έκδοση κινητήρα θα «αιωρείστε» άνετα πάνω από τους δρόμους. Αυτό οφείλεται στις πολυάριθμες τεχνολογικές λεπτομέρειες, τα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης, τη μεγαλοπρεπή ευστάθειά της. Εν ολίγοις: η γνώση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Σελίδες 46 53

16

17 Σύνοψη 15 Ησ υχασ τ ή ριο ασφαλείας. Είναι καλό να ξέρεις ότι έχεις έναν προσεκτικό συνοδό που σε γνωρίζει πολύ καλά και επεμβαίνει μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται. Έναν συνοδό όπως το ATTENTION ASSIST: το σύστημα παρακολουθεί το οδηγικό σας στιλ και σάς προειδοποιεί με την εμφάνιση χαρακτηριστικών κόπωσης ή απροσεξίας. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερα καρδιοχτύπια. Σελίδα 46 Οι επιλογές σας: ατομικά καθίσματα άνεσης πίσω.

18 Καθ' οδόν με σπιτική θαλπωρή. Η E-Class σχεδιάστηκε για να δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό της. Για αυτό το λόγο η ποιότητα και η ακρίβεια στην κάθε λεπτομέρεια είναι αυτονόητα. Η ιδιαιτερότητα στη νέα E-Class είναι ότι θα βιώνετε καθημερινά εκ νέου την ποιότητα κατασκευής και τα ποιοτικά υλικά κατασκευής της. Και καθημερινά θα σας εντυπωσιάζει εκ νέου. Σελίδες Οι επιλογές σας: δερμάτινη επένδυση.

19 Σύνοψη 17

20

21 Σύνοψη 19 Σύγ χ ρονος συναισθηματισμός. Στην E 63 ΑΜG συναντώνται ο κόσμος των αγώνων ταχύτητας με τη μεγαλοπρέπεια ενός υπερsaloon. Οδηγική δυναμική, ευελιξία και δύναμη αποτελούν αρετές της όπως και η χαλαρότητα και η μέγιστη δυνατή άνεση. Δεν πρόκειται για μία αντίθεση, πρόκειται για την έκφραση εξαιρετικής ιδιαιτερότητας. Διότι με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορείτε να προσδιορίσετε το χαρακτήρα της E 63 AMG που προτιμάτε. Σελίδες 60 67

22

23 Σύνοψη 21 Η εφεύρεση της πολυτελούς Estate. Μία Mercedes ως Estate; Έως τα μέσα της δεκαετίας του 70 φαντάζει αδύνατο. Όποιος ήθελε τότε να οδηγήσει μία Estate, έπρεπε να απευθυνθεί σε εταιρείες που κατασκεύαζαν Estate βάσει των μοντέλων της Mercedes-Benz. Η επιτυχημένη ιστορία της Mercedes Estate ξεκίνησε σχετικά αργά με τη W123. Παρουσιάστηκε το 1977 στην ΙΑΑ στην Φρανκφούρτη και ήδη το 1978 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στη Βρέμη η πρώτη έκδοση Τ. Ένα πολλά υποσχόμενο όνομα, διότι το γράμμα «Τ» εξέφραζε τις λέξεις «touristic» και «transport». Και το σλόγκαν «Ο πιο πολύπλευρος τρόπος οδήγησης μίας Mercedes» εξέφραζε το νόημα του οχήματος η έκδοση Τ ήταν αυτοκίνητο με οποίο μπορούσες να κινηθείς άνετα σε ένα εργοτάξιο όπως και μπροστά από την όπερα. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν πολύ το αναμενόμενο και η ώρα γέννησης της πολυτελούς Estate ήταν γεγονός. Αυτή η έκδοση αμαξώματος αποτελεί, μέχρι και σήμερα, άρρηκτο κομμάτι της E-Class. Διότι με το μοναδικό χαρακτήρα της συνδυάζει δύο στιλιστικά διαφορετικούς κόσμος: την άνεση, την ασφάλεια και την κομψότητα της Saloon με την ωφέλιμη χρήση της Estate. Χαρακτηριστικά που αποδεικνύει περίτρανα και η νέα γενιά Estate.

24 Η αεροδυναμική επειδή κάνει τον αέρα σύμμαχό της. Η γλώσσα της μορφής επειδή δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Η βαφή επειδή αντικατοπτρίζει την ίδια τη ζωή. Ο πρόβολος επειδή αφήνει πίσω του την καθημερινότητα.

25 Σύνοψη 23

26 Το ενεργό εμπρόσθιο τμήμα επειδή πρέπει να είσαι τυχερός στην ατυχία σου. Ο κλιματισμός επειδή σας διατηρεί φρέσκους.

27 Τα καθίσματα επειδή ξεκουράζουν την πλάτη σε κάθε διαδρομή. Σύνοψη 25

28 Οι ράγες οροφής επειδή μπορεί να μεταφέρει μεγάλα αντικείμενα. Το ηχοσύστημα επειδή μετατρέπει κάθε ήχο σε ηχητική μεγαλοπρέπεια.

29 Το ATTENTION ASSIST επειδή προτείνει τη σωστή στιγμή ένα διάλειμμα. Σύνοψη 27

30 Ο χώρος αποσκευών επειδή, ακόμη και οι επιφάνειες φόρτωσης μπορούν να γίνουν προκλητικές. Το εσωτερικό επειδή είναι χώρος ζωής αλλά και φόρτωσης. Το σύστημα διαχείρισης χώρου αποσκευών EASY-PACK επειδή 1950 λίτρα απαιτούν σωστή διαχείριση. Ο όγκος φόρτωσης επειδή η φαντασία δεν έχει όρια.

31 Σύνοψη 29

32 Ο χώρος επιβατών επειδή η ελευθερία βρήκε τον κατάλληλο χώρο έκφρασης. Το εσωτερικό επειδή σάς ξεκουράζει ήδη με την επιβίβαση. Η πλάτη του πίσω καθίσματος επειδή το μέγεθος πρέπει να μοιράζεται.

33 Ο χώρος για τα πόδια επειδή η φιλοξενία πρέπει να υπάρχει παντού. Σύνοψη 31

34 μός κυλίνδρων/διάταξη 4/εν σειρά Κυβισμός 2143 cm 3 E 220 CDI BlueEFFICI ητα 231 km/h Συμπίεση 16,2 Ονομαστική ροπή στρέψης 400/ (40 τόματο κιβώτιο) Διαστάσεις ελαστικών εμπρόσθιος/πίσω άξονας 205/60 R 16 cm3 Αριθμός κυλίνδρων Επιτάχυνση km/h 8,7 (8,8) s (αυτόματο κιβώτ υ αποσκευών 540 l Καύσιμο Διάμετρος κύκλου στροφής 11,25 m Κενό βάρος 1 ξη 4/εν σειρά E 200 CGI BlueEFFICIENCY Κυβισμός 1796 cm 3 Ονομαστική ισ άξονας Συμπίεση 9,3 Ονομαστική ροπή στρέψης (270/ ) Nm σε 1/mi 2) km/h (αυτόματο κιβώτιο) Καύσιμο Super αμόλυβδη Συμπίεση 9,3 Διαστά σχύς 225/55 R 16 Μικτό βάρος (2310) kg (αυτόματο κιβώτιο) Διαστάσει

35 ENCY Ονομαστική ισχύς 170/ (170/ ) hp σε 1/min Τελ 0/ ) Nm σε 1/min (αυτόματο κιβώτιο) Επιτάχυνση km/h 8,7 Καύσιμο Diesel Χωρητικότητα χώρου αποσκευών 540 l Κύκλος στροφής 11,25 ιο) Ονομαστική ισχύς 170/ hp σε 1/min (αυτόματο κιβώτιο) Συμπί 735 (1735) kg (αυτόματο κιβώτιο) Μικτό βάρος 2270 (2270) kg (αυτόματο κι χύς (184/5250) hp σε 1/min (αυτόματο κιβώτιο) Διαστάσεις ελαστικών εμπ n (αυτόματο κιβώτιο) Επιτάχυνση km/h (8,8) s (αυτόματο κιβώτιο) ταχύτ σεις ελαστικών Τα δεδομένα. Εμπρόσθιος/πίσω άξονας 225/55 R 16 Ονομα ς κύκλου στροφής 11,25 m Κενό βάρος (1735) kg (αυτόματο κιβώτιο)

36 3 4 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση 36 BlueEFFICIENCY 37 E-Class BlueEFFICIENCY 38 Πετρελαιοκινητήρες 4κύλινδροι 6κύλινδροι 40 Βενζινοκινητήρες 4κύλινδροι 6κύλινδροι 8κύλινδροι 42 Κιβώτια ταχυτήτων Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων 7G-TRONIC 4 4 Ανάρτηση 4MATIC (τετρακίνηση) DIRECT CONTROL ανάρτηση DIRECT STEERING AIRMATIC (αερανάρτηση) 46 Ασφαλής οδήγηση ATTENTION ASSIST Nightview Assist Plus Πακέτο διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας DISTRONIC PLUS Πακέτο φωτισμού 48 Σε περίπτωση κινδύνου και στην περίπτωση ατυχήματος Σύστημα ασφάλειας PRE-SAFE Αερόσακοι Εμπρόσθιο τμήμα ενεργητικής ασφάλειας 49 E-Guard E-Class Saloon και Estate αναλυτικά. 50 Συστήματα πολυμέσων COMAND APS Audio 50 APS Ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 Σύστημα ψυχαγωγίας πίσω επιβατών 52 Συστήματα υποβοήθησης Υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας Σύστημα PARKTRONIC με υποβοήθηση στάθμευσης Camera ελέγχου οπισθοπορείας 54 Κλιματισμός THERMATIC THERMOTRONIC Κλιματιζόμενα καθίσματα 55 Καθίσματα Ενεργά ανατομικά καθίσματα Πακέτο μνήμης 56 Σύστημα διαχείρισης χώρου αποσκευών EASY-PACK-Quickfold Αναδιπλούμενο δάπεδο φόρτωσης EASY-PACK EASY-PACK Fixkit 58 Χώροι Οδηγική άνεση Κάλυμμα χώρου αποσκευών EASY-PACK Πόρτα χώρου αποσκευών EASY-PACK

37 AMG Εξοπλισμός Αριθμοί & στοιχεία Υπηρεσίες AMG E 63 AMG εξωτερικό E 63 AMG εσωτερικό E 63 AMG τεχνολογία AMG Performance Studio 68Εξοπλιστικές εκδόσεις με επενδύσεις και διάκοσμο Βασικός εξοπλισμός ELEGANCE ΑVANTGARDE 80 Πακέτα εξοπλισμού Πακέτο Exclusive Sport πακέτο AMG designo 94 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τεχνικά χαρακτηριστικά Saloon Τεχνικά χαρακτηριστικά Estate 98 Διαστάσεις Διαστάσεις Saloon Διαστάσεις Estate 100 Υπηρεσιες Mercedes-Benz επί τόπου Μουσείο Mercedes-Benz MercedesCard Mercedes-Benz Κινητικότητα Mercedes-Benz Bank Test drive Interactive οδηγίες χρήσεως Mobile Internet 86 Χρώματα εξωτερικής βαφής 88 Βασικός εξοπλισμός 89 Προαιρετικός εξοπλισμός 90 Ζάντες Ζάντες βασικού εξοπλισμού Ζάντες προαιρετικού εξοπλισμού Ζάντες AMG Ζάντες incenio 92 Γνήσια αξεσουάρ

38 3 6 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Σελίδες Άνεση Σελίδες Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY. Ως εφευρέτης του αυτοκινήτου, η Mercedes-Benz έχει ιδιαίτερη ευθύνη στην εξέλιξη τεχνολογιών που θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και θα προστατεύουν τις ενεργειακές πρώτες ύλες χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια, την άνεση και την οδηγική απόλαυση. Ο στόχος μας είναι η αντιρρυπαντική κινητικότητα. Για να τον πετύχουμε, εξελίξαμε διάφορες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα τις τεχνολογίες BlueEFFICIENCY που μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου έως και 23 %: σε κάθε μοντέλο εφαρμόζονται διαφορετικές βελτιώσεις της αεροδυναμικής και της διαχείρισης ενέργειας, για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμιση καυσίμου. Στους κινητήρες diesel, η Mercedes-Benz εισήγαγε την τεχνολογία BlueTEC, η οποία βασίζεται στον άμεσο ψεκασμό Common-Rail (CDI). Η τεχνολογία αυτή αποτελεί τον ορισμό της καθαρότερης τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρων στον κόσμο, διότι μειώνει τα οξείδια του αζώτου έως και 95 %. Πολλά υποσχόμενη είναι και η τεχνολογία HYBRID, ο συνδυασμός ενός αποδοτικότατου κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρα. Οχήματα με αυτήν την τεχνολογία φθάνουν ένα νέο επίπεδο σε θέματα εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου, όπως θα αποδείξει από το 2009 η S-Class. BlueTEC HYBRID ονομάζεται στη Mercedes-Benz η αντίστοιχη τεχνολογία για πετρελαιοκινητήρες. Με αυτήν μπορούμε να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα ενός υβριδικού οχήματος με αυτά της τεχνολογίας BlueTEC: έξυπνη διαχείριση ενέργειας και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Μεγάλες δυνατότητες βλέπουμε και στην έρευνα ηλεκτροκινητήρων καθημερινής χρήσης βασισμένους σε μπαταρίες υψηλής τάσης Volt ιόντων λιθίου. Με την τεχνολογία Concept BlueZERO η Mercedes-Benz παρουσιάζει τρεις συνδυασμούς κινητήρων: ηλεκτροκινητήρας μπαταρίας (E-Cell), ηλεκτροκινητήρας μπαταρίας με κινητήρα εσωτερικής καύσης (Cell Plus) για την παραγωγή ρεύματος και με ενεργειακές κυψέλες ο οποίος θα διατίθεται στην B-Class F-CELL από το Τα ολοκληρωτικά μέτρα αποδοτικότητας για την προστασία του περιβάλλοντος δεν περιλαμβάνουν μόνο νέες κινητήριες τεχνολογίες. Με τον όρο Design for Environment (σχεδιασμός για το περιβάλλον) μελετάμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος από τη σχεδίαση έως και την ανακύκλωση. Το ίδιο ισχύει για την κατασκευή και λειτουργία νέων εργοστασίων. Εξοικονομούμε ενέργεια, αποφεύγουμε τις ρυπογόνες ουσίες και χρησιμοποιούμε αυξανόμενα, ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες. Επίσης η Mercedes-Benz είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο με περιβαλλοντικά πιστοποιητικά από τον ανεξάρτητο φορέα TÜV SÜD. Η εταιρεία και οι συνεργάτες της όμως συμβάλλουν ενεργά και με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα και έξω από τα εργοστάσια. Ή και την συμμετοχή στην εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων της δεύτερης γενιάς (BTL/Biomass-to-Liquid) όπως το SunDiesel.

39 AMG Σελίδες Εξοπλισμός Σελίδες Αριθμοί & στοιχεία Σελίδες Υπηρεσίες Σελίδες E-Class BlueEFFICIENCY. Η E-Class ανέκαθεν ήταν ένα όχημα που θέτει οικονομικά και τεχνολογικά μέτρα σύγκρισης. Κατά συνέπεια τα μέτρα μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων είναι πρότυπα. Εκτός αυτού παρουσιάζει, π.χ. έναν καταπληκτικό συντελεστή αεροδυναμικής c w. Όταν πρόκειται για την εξέλιξη ενός οχήματος, η υπευθυνότητά μας απέναντι στο περιβάλλον παίζει έναν πολύ μεγάλο ρόλο. Η οικολογική συνείδηση των ανθρώπων μεγαλώνει, η κατανάλωση καυσίμου και οι τιμές των καυσίμων αποτελούν κύριο θέμα όλων μας. Για αυτό το λόγο είναι αυτονόητο πως οι περισσότερες εκδόσεις της E-Class διαθέτουν μέτρα BlueEFFICIENCY. Στόχος μας δεν είναι μόνο ένα καθαρότερο περιβάλλον, διότι τα μέτρα BlueEFFICIENCY περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο συγκεκριμένων μέτρων: Λειτουργία ECO Start-Stop στην E 200 CGI BlueEFFICIENCY. (ενδεικτικά διαθέσιμο από 1 τετράμηνο 2010) 2 Αεροδυναμικές βελτιώσεις της μάσκας ψυγείου για 4κύλινδρες εκδόσεις και στην E 350 CGI BlueEFFICIENCY. 3 Δυναμό απενεργοποιημένο κατά την μέγιστη επιτάχυνση. 4 Τεχνολογίες κινητήρων όπως άμεσος ψεκασμός, υπερτροφοδότηση (Turbo) και downsizing (μείωση κυβισμού) 5 Ένδειξη αλλαγής ταχυτήτων για όλους τους κινητήρες με μηχανικό κιβώτιο. 6 Αντλία υδραυλικού τιμονιού, ενεργή μόνο όταν απαιτείται. 7 Βελτιστοποιημένη λειτουργία αντλίας καυσίμου. 8 H E 350 BlueTEC ως ένα από τα πιο οικολογικά πετρελαιοκίνητα στον κοσμό πληροί ήδη την Προδιαγραφή EU6. 9 Τροχοί 16" έως 17" με μειωμένη αντίσταση κύλισης. 10 Βελτιστοποιημένη λειτουργία συμπιεστή συστήματος κλιματισμού (4κύλινδρες εκδόσεις).

40 3 8 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Σελίδες Άνεση Σελίδες Πετρελαιοκινητήρες. Δυνατότερη, οικονομικότερη, καθαρότερη: με την E-Class ξεκινά και η πιο σύγχρονη τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων από τη Mercedes-Benz. Οι κινητήρες είναι δυναμικοί, ήσυχοι και ενθουσιάζουν με τις χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. 4κύλινδροι εν σειρά κινητήρες. Ο 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας σε τρία επίπεδα ισχύος θέτει τα μέτρα σύγκρισης στην κατηγορία του. Διαθέτει μεγάλη ροπή και είναι πολύ ελαστικός, ακόμη και από το χαμηλό φάσμα στροφών. Εκτός αυτών, οι πετρελαιοκινητήρες έχουν χαμηλή κατανάλωση, χαμηλές εκπομπές, είναι ήσυχοι και με μεγάλα αποθέματα ισχύος. Όλα αυτά γίνονται δυνατά χάρη σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο νέων τεχνολογιών. Η τέταρτη γενιά πετρελαιοκινητήρων Common-Rail με πίεση ψεκασμού στα 2000 bar, βελτιωμένους θαλάμους καύσης καθώς και ιδιαίτερα ακριβή πιεζοηλεκτρικά μπεκ. Υψηλή ροπή στρέψης σε όλο το φάσμα των στροφών εξασφαλίζει η υψηλή πίεση ανάφλεξης καθώς και η υπερπλήρωση. Πολιτισμένη λειτουργία εξασφαλίζουν δύο άξονες εξισορρόπησης Lanchester. Χάρη στη βελτιωμένη διαχείριση του δυναμό γίνεται συνεπής εκμετάλλευση των φάσεων ώθησης του κινητήρα καθώς αποθηκεύεται και ενέργεια από την πέδηση. Η μάσκα ψυγείου μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση, εφόσον δεν απαιτείται εισροή αέρα για την ψύξη του κινητήρα. Η νέα γενιά κινητήρων είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη: η ισχύς αυξήθηκε έως και 20 % και η ροπή έως και 25 %. Ταυτόχρονα μειώθηκαν η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO 2 έως και 23 %. Έτσι, η νέα γενιά κινητήρων πληροί τις προδιαγραφές EU5. Οι νέοι πετρελαιοκινητήρες διατίθενται με τα ακόλουθα επίπεδα ισχύος: στην E 200 CDI BlueEFFICIENCY με 136 hp (100 kw) και μέγιστη ροπή στρέψης 360 Nm στην E 220 CDI BlueEFFICIENCY με 170 hp (125 kw) και 400 Nm στην E 250 CDI BlueEFFICIENCY με 204 hp (150 kw) και 500 Nm 6κύλινδροι κινητήρες σε διάταξη V. Η E 350 CDI BlueEFFICIENCY διαθέτει τον ισχυρότερο πετρελαιοκινητήρα V6. Ακριβή και γρήγορα πιεζοηλ εκτρικά μπεκ, μεγάλη πίεση ψεκασμού και μέγιστη ροπή στρέψης 540 Nm ο ορισμός της ελαστικής ισχύος. Ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων εξασφαλίζει η βελτιωμένη τεχνολογία BlueTEC στην Ε 350

41 AMG Σελίδες Εξοπλισμός Σελίδες Αριθμοί & στοιχεία Σελίδες Υπηρεσίες Σελίδες BlueTEC (διαθέσιμη αρχικά στη Saloon) με 211 hp (155 kw). Η BlueTEC περιλαμβάνει μέτρα μείωσης της κατανάλωσης και επεξεργασίας και καθαρισμού των καυσαερίων. Αυτή η τεχνολογία καθιστά αυτήν την έκδοση την καθαρότερη πετρελαιοκίνητη στον κόσμο. Πρότυπες εκπομπές ρύπων που πληρούν ήδη τις Προδιαγραφές Καυσαερίων του μέλλοντος (EU6), χαμηλή κατανάλωση καυσίμου με δυναμικές επιδόσεις και υψηλή ροπή στρέψης 540 Nm είναι περαιτέρω χαρακτηριστικά της E 350 BlueTEC. E 220 CDI BlueEFFICIENCY kw Nm Poπή (Nm) Στροφές (σ.α.λ.) lσχύς (kw) Ο νέος 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας διατίθεται σε τρία επίπεδα ισχύος (εδώ ως E 220 CDI BlueEFFICIENCY). Η E 220 CDI BlueEFFICIENCY διαθέτει κορυφαίες επιδόσεις σε θέματα ισχύος και ροπής.

42 4 0 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Σελίδες Άνεση Σελίδες Βενζινοκινητήρες Η Mercedes-Benz προσφέρει μία μεγάλη γκάμα οικολογικών κινητήρων. Νέες τεχνολογίες μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 στο πιο χαμηλό σημείο που είχε ποτέ μία E-Class από τη Mercedes-Benz. 4κύλινδροι εν σειρά κινητήρες. Ο βελτιωμένος 4κύλινδρος κινητήρας με 1,8 l κυβισμό, άμεσο ψεκασμό καυσίμου, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και υπερπλήρωση προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις σε ροπή και ισχύ ενώ, ταυτόχρονα, έχει χαμηλή κατανάλωση και χαμηλές εκπομπές ρύπων. φών. Οι 4κύλινδροι εν σειρά κινητήρες διατίθενται σε δύο επίπεδα ισχύος: στην E 200 CGI BlueEFFICIENCY με 184 hp (135 kw) και μέγιστη ροπή στρέψης 270 Nm στην E 250 CGI BlueEFFICIENCY με 204 hp (150 kw) και μέγιστη ροπή στρέψης 310 Nm Και οι δύο κινητήρες είναι ιδιαίτερα αθόρυβοι και πληρούν τα αυστηρότερα όρια σε θέματα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων (EU5). 6κύλινδροι κινητήρες σε διάταξη V. Ο κινητήρας της E 350 CGI BlueEFFICIENCY κρύβει υπερσύγχρονη τεχνολογία: 4βάλβιδη τεχνολογία, με- Χάρη στη σχεδόν πλήρη καύση ο άμεσος ψεκασμός καυσίμου εκμεταλλεύεται αποδοτικότερα την βενζίνη. Ο μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων εξασφαλίζει την ιδανική πλήρωση των κυλίνδρων και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, κάτι που οφείλεται και στο μειωμένο βάρος και στις μειωμένες εσωτερικές τριβές. Χάρη σε δύο άξονες εξισορρόπησης οι κινητήρες παρουσιάζουν πολιτισμένη λειτουργία σε ολόκληρο το φάσμα στροταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρων εισαγωγής και εξαγωγής καθώς και άξονα εξισορρόπησης. Επιπλέον, η E 350 CGI BlueEFFICIENCY διαθέτει προσαρμοζόμενη λειτουργία δυναμό και προσαρμοζόμενη λειτουργία αντλίας καυσίμου. Οικονομική και οικολογική: η E 350 CGI BlueEFFICIENCY εξοικονομεί καύσιμο, μειώνει τις εκπομπές CO 2 και βελτιώνει την πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα. Αυτά τα πλεονεκτήματα oφείλονται, προπάντων, στη δεύτερη γενιά του άμεσου ψεκασμού καυσίμου της Mercedes-Benz. Το σύστημα λειτουργεί με διαδικασία καύσης με έγχυση δέσμης καυσίμου υπό υψηλή πίεση μέσω πιεζοηλεκτρικών μπεκ. Η ισχύς ανέρχεται στους 292 hp (215 kw) και η μέγιστη ροπή στρέψης των 365 Nm διατίθεται από τις /min. Και σε αυτήν την

43 AMG Σελίδες Εξοπλισμός Σελίδες Αριθμοί & στοιχεία Σελίδες Υπηρεσίες Σελίδες περίπτωση ο κινητήρας πληροί την ισχύουσα Προδιαγραφή Καυσαερίων (EU5). Η Ε 350 διατίθεται και ως έκδοση 4MATIC. 8κύλινδροι κινητήρες σε διάταξη V. Από τα μοντέλα της E-Class η E 500 εκφράζει τη μέγιστη δυνατή μεγαλοπρέπεια σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Ο 8κύλινδρος κινητήρας με 388 hp (285 kw) αναπτύσσει ροπή 530 Nm και φθάνει τελική ταχύτητα με ηλεκτρονικό περιορισμό στα 250 km/h. Η E 500 διατίθεται και ως Saloon με τετρακίνηση 4MATIC. Την κορυφαία έκδοση αποτελεί η E 63 AMG με 525 hp (386 kw) και μέγιστη ροπή στρέψης 630 Nm. E 350 CGI BlueEFFICIENCY Nm 215 kw Poπή (Nm) Στροφές (σ.α.λ.) lσχύς (kw) Υπερσύγχρονη τεχνολογία κινητήρων με άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης μέσω πιεζοηλεκτρικών μπεκ στην E 350 CGI BlueEFFICIENCY. E 350 CGI BlueEFFICIENCY: ιδανικός συνδυασμός αρμονικής επιτάχυνσης, οδηγικής απόλαυσης και ενεργειακής αποδοτικότητας.

44 42 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Σελίδες Άνεση Σελίδες Κιβώτια ταχυτήτων. Μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο, οικονομική ή sport οδήγηση τα κιβώτια ταχυτήτων της E-Class είναι ιδανικά προσαρμοσμένα στο όχημα. Επιπλέον χαρακτηρίζονται από την ενστικτώδη και εργονομική ευχρηστία τους. Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι 4κύλινδροι κινητήρες (εκτός της E 250 CGI BlueEFFICIENCY) διαθέτουν standard το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Διαθέτει μικρές και ακριβείς διαδρομές ενώ η ισχύς κινητήρα, η κλιμάκωση του κιβωτίου και η μετάδοση πίσω άξονα είναι ιδανικά εναρμονισμένα μεταξύ τους. Μία ένδειξη στην οθόνη πολυλειτουργικών ενδεί ξεων σάς ενημερώνει για τον ιδανικό χρόνο αλλαγής σχέσης, ώστε να οδηγείτε ακόμη πιο οικονομικά. Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Οι 4κύλινδροι κινητήρες διατίθενται προαιρετικά (Ε 250 CGI BlueEFFICIENCY) standard) με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτό ματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Με δύο προγράμματα αλλαγών σάς δίνει τη δυνατότητα οικονομικής και sport οδήγησης. Εν ανάγκει μπορείτε να κάνετε και χειροκίνητες αλλαγές. 7G-TRONIC. Οι κινητήρες V6 και V8 διατίθενται standard με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC καθώς και τον επιλογέα DIRECT SELECT στην κολόνα τιμονιού. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει εάν θα ελέγχει τις αλλαγές ταχυτήτων μέσω των χειριστηρίων αλλαγής ταχυτήτων πίσω από τις ακτίνες τιμονιού ή θα αφήσει το αυτόματο κιβώτιο να αναλάβει τη διαδικασία. Οι επτά σχέσεις εμπρόσθιας μετάδοσης του 7G-TRONIC επιτρέπουν τη συνεχή λειτουργία στο ωφέλιμο φάσμα στροφών, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Ο μικρότερος χρόνος μεταξύ των αλλαγών και οι ομαλές μεταβάσεις αυξάνουν την άνεση ενώ, ταυτόχρονα, αυξάνεται και η οδηγική απόλαυση. Για ακόμη καλύτερη επιτάχυνση το κιβώτιο μπορεί να υπερπηδήσει ενδιάμεσες σχέσεις στο κατέβασμα. Αλλαγές ταχυτήτων στις εκδόσεις V6 και V8 με το πάτημα ενός πλήκτρου με τον επιλογέα DIRECT SELECT στο τιμόνι.

45 AMG Σελίδες Εξοπλισμός Σελίδες Αριθμοί & στοιχεία Σελίδες Υπηρεσίες Σελίδες Το 7G-TRONIC: ένα από τα έντεκα εκατομμύρια και πλέον κατασκευασμένα κιβώτια ταχυτήτων σε πάνω από 40 χρόνια.

46 4 4 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Σελίδες Άνεση Σελίδες Ανάρτηση. Η μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC προσφέρει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση και αυξημένη οδηγική ευστάθεια. Το νέο σύστημα απόσβεσης και η αερανάρτηση δείχνουν τα πλεονεκτήματά τους στο δρόμο: προσφέρουν άνεση και ταυτόχρονα μεγάλη ευελιξία. 4MATIC (προαιρετικά). Επειδή το 4MATIC είναι πάντα ενεργό δεν χρειάζεται χρόνο αντίδρασης για να επέμβει σε κακές οδηγικές συνθήκες όπως βρεγμένο οδόστρωμα, πάγο ή χιόνι. Το 4MATIC υποστηρίζεται από το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας ESP και το 4ΕΤS, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης. Το 4ETS επιβραδύνει ολισθαίνοντες τροχούς και μεταφέρει την ισχύ στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση. Αυτό εξασφαλίζει δυναμική εκκίνηση και επιτάχυνση, ιδιαίτερα σε οδόστρωμα κακής κατάστασης. Χάρη στο 4MATIC δεν χρειάζονται πλέον τα κοινά διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης: οι αυτόματες πεδητικές επεμβάσεις βελτιώνουν την εκκίνηση σε ολισθηρό οδόστρωμα και αυξάνουν την οδηγική ευστάθεια σε κρίσιμους ελιγμούς αποφυγής. Ένα ακόμη πλεονέκτημα: χάρη στη συμπαγή κατασκευή του, την έξυπνη επιλογή υλικών και τον υψηλό βαθμό αποδοτικότητας, η διαφορά βάρους εν συγκρίσει με τις πισωκίνητες εκδόσεις είναι ελάχιστη. Το 4MATIC διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρες V6 ή V8 (E 350 CDI BlueEFFICIENCY και E 350, E 500 Saloon). Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης 4ETS αναδιανέμει την ισχύ του κινητήρα αυτόματα στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση.

47 AMG Σελίδες Εξοπλισμός Σελίδες Αριθμοί & στοιχεία Σελίδες Υπηρεσίες Σελίδες Ανάρτηση DIRECT CONTROL (standard). Η ανάρτηση DIRECT CONTROL με προσαρμοζόμενο σύστημα απόσβεσης κραδασμών συνδυάζει την ευελιξία με την οδηγική άνεση. Οι αποσβεστήρες προσαρμόζονται στις οδηγικές συνθήκες. Τα πλεονεκτήματα της προσαρμοζόμενης απόσβεσης και σταθεροποίησης του οχήματος φαίνονται προπάντων σε κακής κατάστασης οδόστρωμα. Ευελιξία με μεγάλη άνεση η ανάρτηση DIRECT CONTROL προσαρμόζει αυτόματα τον βαθμό απόσβεσης. Η ανάρτηση DIRECT CONTROL διατίθεται προαιρετικά με sport ρύθμιση και χαμηλωμένη κατά 15 mm (standard με το πακέτο AVANTGARDE ή με Sport πακέτο AMG). Η E-Class Estate διαθέτει αερανάρτηση με ρύθμιση ύψους αμαξώματος στον πίσω άξονα. Έτσι διατηρείται σταθερό το ύψος του αμαξώματος αναξαρτήτου φορτίου. Με τη βοήθεια της αερανάρτησης AIRMATIC η απόσταση από το έδαφος παραμένει σταθερή, ακόμη και με πλήρες φορτίο. Άμεσο σύστημα διεύθυνσης DIRECT STEERING (standard για τις εκδόσεις V6 και V8). Το άμεσο σύστημα διεύθυνσης προσφέρει αμεσότερη μετάδοση του συστήματος διεύθυνσης και μειώνει τις στροφές τιμονιού, λόγου χάρη σε κλειστές στροφές. Έτσι βελτιώνεται η ευελιξία και οδηγική άνεση. AIRMATIC (προαιρετικά για V6, standard E 500). Η αερανάρτηση AIRMATIC με προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες προσαρμόζεται ιδανικά στις εκάστοτε συνθήκες φόρτωσης, οδοστρώματος ή οδήγησης. Ο οδηγός μπορεί χειροκίνητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο ρυθμίσεις, την άνετη ή τη sport ρύθμιση. Εάν χρειαστεί, το σύστημα μπορεί αυτόματα να επιλέξει μία πιο σκληρή ρύθμιση ανάρτησης. Με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορείτε να ρυθμίσετε και το ύψος του οχήματος.

48 4 6 Κινητήρες & ανάρτηση Σελίδες Ασφάλεια Άνεση Σελίδες Ασφαλής οδήγηση. Στη φάση «Ασφαλής οδήγηση» μπορούν να επέμβουν συστήματα για την αποφυγή ενός ατυχήματος. Για παράδειγμα, τα συστήματα υποβοήθησης της Ε-Class: η προσοχή σας φτάνει για να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο κρίσιμες καταστάσεις και αποτελεί την καλύτερη βάση για άνετες μετακινήσεις. ATTENTION ASSIST (standard). Το νέο αυτό σύστημα αναγνώρισης κόπωσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μεγάλες διαδρομές. Μεταξύ 80 και 180 km/h το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό μόλις αναγνωρίσει σημάδια κόπωσης ή απροσεξίας. Η βάση του: αισθητήρες που αναλύουν την οδική συμπεριφορά του οδηγού και αναγνωρίζουν μεταβολές σε αυτήν. Nightview Assist Plus (προαιρετικά). Η camera υπερύθρων του συστήματος προβάλλει ασπρόμαυρα ολόκληρη την περιοχή εμβέλειας των φώτων πορείας στην κεντρική οθόνη. Έτσι, ο οδηγός έχει καλύτερη ορατότητα χωρίς τα φώτα πορείας και μπορεί να αναγνωρίσει νωρίτερα τυχών εμπόδια, πεζούς ή ζώα που βρίσκονται στην πορεία του. Πακέτο διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (προαιρετικά). Αναγνωρίζει τις άσπρες λωρίδες κυκλοφορίας. Προειδοποιεί τον οδηγό, εφόσον τείνει να ξεφύγει από την λωρίδα του χωρίς πρόθεση, ασκώντας μία μικρή δόνηση στο τιμόνι. Η υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας ελέγχει με δύο radar τη νεκρή γωνία ορατότητας από ταχύτητες 30 km/h και άνω. Μόλις εμφανιστούν σημάδια κόπωσης του οδηγού το ATTENTION ASSIST συνιστά ένα διάλειμμα. Για ακόμη καλύτερη ορατότητα το Nightview Assist Plus διαθέτει μία ειδική σημείωση των πεζών στην οθόνη. Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας: προειδοποιούν τον οδηγό σε περιπτώσεις κινδύνου.

Το δικό σας μοντέλο B-Class: B 180 d

Το δικό σας μοντέλο B-Class: B 180 d Ενδεικτική απεικόνιση Ενδεικτική απεικόνιση Σύνοψη Βασική τιμή B 180 d Ειδικά μοντέλα & Πακέτα Χρώμα Μαύρο "night" Τροχός Ζάντες αλουμινίου[ 16"] 40.6 cm, 10 ακτινών Επένδυση Ύφασμα venlo μαύρο Διακοσμητικά

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας μοντέλο C-Class: C 180

Το δικό σας μοντέλο C-Class: C 180 Ενδεικτική απεικόνιση Ενδεικτική απεικόνιση Σύνοψη Βασική τιμή C 180 Ειδικά μοντέλα & Πακέτα Χρώμα Μεταλλικό ασημί "diamond" Τροχός Ζάντες αλουμινίου [17"] 43.2 cm, σχεδιασμός 5 διπλών ακτινών Επένδυση

Διαβάστε περισσότερα

99000-SWIFT-014 02/2015

99000-SWIFT-014 02/2015 99000-SWIFT-014 02/2015 5MT ΑΝΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 1,2 L 5MT GL+ GL+ Ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Ρύθμιση τιμονιού καθ ύψος Ρύθμιση τιμονιού τηλεσκοπική Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα γενιά GL - Class.

Η νέα γενιά GL - Class. Η νέα γενιά GL - Class. Φροντίζει τις αισθήσεις, οξύνει την αντίληψη. Η νέα GL - Class συνδυάζει την ελευθερία και την πολυτέλεια με έναν ανεπανάληπτο τρόπο. Πολυτελή υλικά και λαμπερές λεπτομέρειες χρωμίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKWAGEN ΕΚΔΟΣΗ CC / P / KW Ανώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή προ Φόρων (ΑΠΛΤΠΦ) ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) Polo

Διαβάστε περισσότερα

On: Άνεση. Off: Καθημερινότητα.

On: Άνεση. Off: Καθημερινότητα. Η M-Class. On: Άνεση. Off: Καθημερινότητα. Η M-Class μπαίνει σε «λειτουργία άνεσης» πριν ακόμη εκκινήσετε τον κινητήρα. Χάρη στη μεγάλη ευρυχωρία και τα πολυτελή υλικά, νιώθετε αμέσως την αίσθηση άνεσης.

Διαβάστε περισσότερα

Μαγνήτης! Δεν έχει νόημα να αντιστέκεστε!

Μαγνήτης! Δεν έχει νόημα να αντιστέκεστε! E - Class Coupé. Μαγνήτης! Δεν έχει νόημα να αντιστέκεστε! Η μηχανή ξύπνησε. Η νέα E - Class Coupé δείχνει το πρόσωπό της. Επιδεικνύει την ομορφιά της. Τεντώνει τους μύες της. Επαναπροσδιορίζει την κομψότητα.

Διαβάστε περισσότερα

E-Class. Saloon και Estate.

E-Class. Saloon και Estate. E-Class. Saloon και Estate. Μαγεία. Saloon. Σκοπός της νέας E-Class είναι να σας διευκολύνει. Ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Saloon εντυπωσιάζει από όλες τις απόψεις. Ενώ η γραμμή εξοπλισμού ELEGANCE,

Διαβάστε περισσότερα

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 5, ΑΘΗΝΑ 24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΛ.: 210 9988168 www.suzuki.gr 20 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαβάστε περισσότερα

1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής

1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής Περιγραφή S 417 HDH Τεχνικά στοιχεία Μήκος 14.050 mm Φάρδος 2.550 mm Ύψος 3.860 mm Εσωτερικό ύψος διαδρόμου 2.100 mm Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) 1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός 7.110 mm Μεταξόνιο πίσω 1.350 mm

Διαβάστε περισσότερα

Euro IV (Blue Tec 4) 6 - κύλινδροι - V - κινητήρας. Διάμετρος / διαδρομή

Euro IV (Blue Tec 4) 6 - κύλινδροι - V - κινητήρας. Διάμετρος / διαδρομή Περιγραφή S 411 HD Τεχνικά στοιχεία Μήκος 10.160 mm Φάρδος 2.550 mm Ύψος 3.760 mm Εσωτερικό ύψος διαδρόμου 2.100 mm Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) 1.060 mm Μεταξόνιο 4.985 mm Εμπρόσθιος πρόβολος 2.215 mm Οπίσθιος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ήλιος θα λάμψει περισσότερο. Δυναμική ακόμη και εν στάσει: η sport σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος εκτείνεται από τη μάσκα σε όλο το καπό.

Ο ήλιος θα λάμψει περισσότερο. Δυναμική ακόμη και εν στάσει: η sport σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος εκτείνεται από τη μάσκα σε όλο το καπό. E-Class Cabrio. Ο ήλιος θα λάμψει περισσότερο. Δυναμική ακόμη και εν στάσει: η sport σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος εκτείνεται από τη μάσκα σε όλο το καπό. Προκαλεί δέος και ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

13.350 900 300 12.150

13.350 900 300 12.150 ΜΟΝΤΕΛΟ/ΕΚΔΟΣΗ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤ. ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ RENAULT ΔΩΡΕΑΝ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤ. ΤΙΜΗ NEO CLIO Βενζίνη 0.9 TCe Energy 90hp Ecoleader Stop&Start Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας

Διαβάστε περισσότερα

C-Class Saloon και Estate.

C-Class Saloon και Estate. C-Class Saloon και Estate. αταφέρνει άνετα: με αλαζονικό ύφος, η νέα γενιά της C-Class χαράσσει το δρόμο της. ανή απόδειξη, ότι η χρηστικότητα δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι ανιαρή. Σας συνα φυλακτήρες.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά στοιχεία. Εσ. ύψος διαδρόμου πάνω. Ύψος χώρου οδηγού. Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής

Τεχνικά στοιχεία. Εσ. ύψος διαδρόμου πάνω. Ύψος χώρου οδηγού. Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής Περιγραφή S 431 DT Τεχνικά στοιχεία Μήκος Φάρδος Ύψος Εσ. ύψος διαδρόμου κάτω Εσ. ύψος διαδρόμου πάνω Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος

Διαβάστε περισσότερα

Mazda6 MPS. e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr

Mazda6 MPS. e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr Η Mazda Motor Europe διατηρεί το δικαίωµα τροποποίησης των προδιαγραφών και του εξοπλισµού λόγω της εξελισσόµενης ανάπτυξης της παραγωγής. Τα χρώµατα και τα δείγµατα των διακοσµητικών του φυλλαδίου µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM!

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM! ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM! Με τη δυναμική σχεδίαση, το ελαφρύ πλαίσιο και το καθαρόαιμο DNA του Yamaha X-MAX, αυτό το σκούτερ γενικής χρήσης και υψηλής απόδοσης έχει κατασκευαστεί για μια συναρπαστική

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Polo BlueMotion

Το νέο Polo BlueMotion Το νέο Polo BlueMotion ΣΕ ΠΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ. TO NEO POLO BLUEMOTION ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ CO₂.

Διαβάστε περισσότερα

E-Class Coupé και Cabrio.

E-Class Coupé και Cabrio. E-Class Coupé και Cabrio. πό της. Επιδεικνύει τη γοητεία της. Τεντώνει τους μύες της. Επαναπροσδιορί όρο «ισχύς». E-Class Coupé. Ένα αντικείμενο πόθου. Ανάρτηση που «ισοπεδώ. Έχει τα πάντα. Το μόνο που

Διαβάστε περισσότερα

Μεγαλειώδες. Μοναδικό.

Μεγαλειώδες. Μοναδικό. V-Class. Μεγαλειώδες. Μοναδικό. Δυναμικό μπροστινό τμήμα και υποδειγματική σχεδίαση. Έχοντας αναπτυχθεί με πάθος για τις χαρές και τις απαιτήσεις της ζωής, η νέα V-Class προσφέρει έναν πολυμορφικό σχεδιασμό

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδική σχεδίαση. Οδήγηση μέσα στην πόλη, πιο απολαυστική από ποτέ.

Μοναδική σχεδίαση. Οδήγηση μέσα στην πόλη, πιο απολαυστική από ποτέ. www.toyota.gr Μοναδική σχεδίαση Νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «J-Playful» που αναδεικνύει το χαρούμενο, «παιχνιδιάρικο» και νεανικό του χαρακτήρα. Εμβληματική σχεδίαση στην μπροστινή μάσκα με το χαρακτηριστικό

Διαβάστε περισσότερα

DUCATO NATURAL POWER

DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.

TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. Το νέο Golf Variant 02 ΤΟ ΝΕΟ GOLF VARIANT ΤΟ ΝΕΟ GOLF VARIANT 03 TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. 100% Golf. Μεγαλύτερη φιλοφρόνηση δεν μπορεί να υπάρξει για ένα μοντέλο της κατηγορίας.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα Mercedes-AMG GT. Σχεδιασμένη από πρωταθλητές.

Η νέα Mercedes-AMG GT. Σχεδιασμένη από πρωταθλητές. Mercedes-AMG GT. T Η νέα Mercedes-AMG GT. Σχεδιασμένη από πρωταθλητές. S Ήρθε για να σας απογειώσει. Είναι εδώ. Η δήλωση από το Affalterbach: μακρύ καπό, θέση οδηγού τοποθετημένη αρκετά πίσω, φαρδύ και

Διαβάστε περισσότερα

BASE FWD M/T ΕΚΔΟΣΗ. Συνδυασμένος κύκλος (λιτ./100χλμ) 5,5 Ρύποι CO2 (γραμ./χλμ) 154

BASE FWD M/T ΕΚΔΟΣΗ. Συνδυασμένος κύκλος (λιτ./100χλμ) 5,5 Ρύποι CO2 (γραμ./χλμ) 154 TIVOLI GA ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ & ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗ BAE FWD TD FWD DLX FWD DLX FWD A/T DLX 2 TONE FWD DLX 2 TONE FWD A/T ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ 17.900 18.900 20.200 21.800 21.800 23.400 ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρoηγμένες Λύσεις Φυσικού Αερίου από τη Mercedes-Benz. Αντώνης Ευαγγελούλης, Γενικός Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων Mercedes Benz Ελλάς Α.Ε.Ε.

Πρoηγμένες Λύσεις Φυσικού Αερίου από τη Mercedes-Benz. Αντώνης Ευαγγελούλης, Γενικός Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων Mercedes Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. Πρoηγμένες Λύσεις Φυσικού Αερίου από τη Mercedes-Benz Αντώνης Ευαγγελούλης, Γενικός Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων Mercedes Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. Transport Show, 1 η Ιουνίου 2014 Η τεχνολογία BlueEFFICIENCY

Διαβάστε περισσότερα

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake.

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. εί τους κανόνες, μένει πίσω από τις τάσεις. Όποιος υιοθετεί το κατεστημένο, δεν πρόκε Brake που σαρώνει το δρόμο στο πέρασμά της. Γίνετε κι εσείς κυνηγοί. Με ελαστικούς

Διαβάστε περισσότερα

TOUAREG. ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ.

TOUAREG. ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. TOUAREG. ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. TO TOUAREG. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ. Έκδοση Κυβισμός, Lt Ιπποδύναμη, PS Κατανάλωση, lt/100 km Εκπομπές CO2, gr/km Κιβώτιο Ταχυτήτων, σχέσεις Λιανική Τιμή V6 TDI BlueMotion

Διαβάστε περισσότερα

Η ευτυχία κρύβεται στην οδήγηση.

Η ευτυχία κρύβεται στην οδήγηση. E-Class. Saloon. Προσωπικός απολογισμός: Η ευτυχία κρύβεται στην οδήγηση. Από την εντύπωση της πρώτης ματιάς μέχρι το ρίγος στις άκρες των δαχτύλων από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της γνωριμίας

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα γενιά S - Class.

Η νέα γενιά S - Class. Η νέα γενιά S - Class. Ισχύς Χαρακτηριστικό μίας ανώτερης κλάσης. Εντύπωση προκαλεί η επίτευξη υψηλών στόχων με μικρή προσπάθεια κάτι το οποίο στο άμεσο μέλλον θα αποτελεί μέτρο σύγκρισης και για την κινητικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Πίνακας περιεχομένων 1 Συμπεριφορά υβριδικού συστήματος σε διαφορετικές θέσεις του επιλογέα ταχυτήτων...3 2 Συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση...4

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ WAY OF NEWS. Way of Life! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Νέο ALTO, Multimedia Cyber Station Swift Plug in Hybrid και SX4 FCV Νέο SX4 Οθόνηπίσωεπιβατών

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ WAY OF NEWS. Way of Life! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Νέο ALTO, Multimedia Cyber Station Swift Plug in Hybrid και SX4 FCV Νέο SX4 Οθόνηπίσωεπιβατών Ηλεκτρονική Περιοδική Έκδοση Δεκέμβριος 2009 Τεύχος 7 WAY OF NEWS Life! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Νέο ALTO, Multimedia Cyber Station Swift Plug in Hybrid και SX4 FCV Νέο SX4 Οθόνηπίσωεπιβατών ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Νέο Alto

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. Sport ανάρτηση. Εφεδρικός τροχός / Ρεζέρβα ανάγκης / Kit επισκευής ελαστικού (4MOTION & BLUEMOTION) S S S S S. Φώτα ημέρας S S S S S

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. Sport ανάρτηση. Εφεδρικός τροχός / Ρεζέρβα ανάγκης / Kit επισκευής ελαστικού (4MOTION & BLUEMOTION) S S S S S. Φώτα ημέρας S S S S S Νέο Golf Design Generation Highline 4MOTION BLUEMOTION Ατσάλινες ζάντες 6 J X 15 με ελαστικά 195 / 65 / R15 Ζάντες αλουμινίου ''Lyon'' 6 J X 15 με ελαστικά 195 / 65 / R15 με αντικλεπτικά μπουλόνια ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα

Seat 1500 (1963) Written by cordova

Seat 1500 (1963) Written by cordova Το 1965 η Seat παρουσίασε στην αγορά το Seat 1500 (δύο χρόνια πριν -1963- είχε παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Βαρκελώνης). Λόγω του μεγαλύτερου και ισχυρότερου κινητήρα, των χώρων που πρόσφερε

Διαβάστε περισσότερα

RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ. drive the change

RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ. drive the change RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ drive the change ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ροζ μποεμ ΖΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ζαντες amperatrice 15" μαυρο nacre ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1.2 16V Σύστημα μετάδοσης κίνησης/κιβώτιο

Διαβάστε περισσότερα

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ;

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ; Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 6 ου κεφαλαίου 1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; 197 1. τον κινητήριο άξονα ( περιστρέφεται με τις μισές στροφές του στροφάλου για 4-χρονο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Είναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση με χαρακτηριστικά συνεχούς μεταβαλλόμενου βαθμού απόσβεσης. Πρώτη χρήση της είχαμε στο Audi Α7 ενώ σήμερα υπάρχει σε διάφορα μοντέλα όπως το Audi Q7. Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενος Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος 2014

Προτεινόμενος Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος 2014 Προτεινόμενος Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος 2014 Τεχνικά χαρακτηριστικά Προτεινόμενη τιμή μεταλλικού χρώματος Προτεινόμενη τιμή Παστέλ χρώματος ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO 2 (g/km) Κατανάλωση ΕΕ 1999/100 Κυβισμός Μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder.

Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder. Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder. Κορυφαία ισχύς για υψηλές απαιτήσεις. Το Arocs Loader και το Arocs Grounder. Για ιδιαίτερα υψηλό ωφέλιμο φορτίο και ακραία φορτία. Με το Arocs Loader και το

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32

Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32 CLS - Class. Περιεχόμενα. H CLS - Class 1 Εξωτερική σχεδίαση 4 Ευελιξία 6 Αποδοτικότητα 6 Πετρελαιοκινητήρες 8 Βενζινοκινητήρες 10 AIRMATIC 12 Κιβώτια ταχυτήτων 14 Ασφάλεια 16 Σύστημα φωτισμού στροφών

Διαβάστε περισσότερα

Πολυαξονικά Φορτηγά DAF. Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα

Πολυαξονικά Φορτηγά DAF. Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα Πολυαξονικά Φορτηγά DAF Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα Πολυαξονικά οχήματα CF Σχεδιασμένα για σκληρή δουλειά Το CF αποτελεί ένα όχημα πολλαπλών εφαρμογών, σχεδιασμένο για βαριές δουλειές. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Coupé θα σας μένει αξέχαστη: Η αλλαγή των ταχυτήτων γίνεται αισθητή μόνο από την ήρες. Το μόνο που δουλεύει ακατάπαυστα στο αυτοκίνητο είναι το

Coupé θα σας μένει αξέχαστη: Η αλλαγή των ταχυτήτων γίνεται αισθητή μόνο από την ήρες. Το μόνο που δουλεύει ακατάπαυστα στο αυτοκίνητο είναι το Η C-Class Coupé. Coupé θα σας μένει αξέχαστη: Η αλλαγή των ταχυτήτων γίνεται αισθητή μόνο από την ήρες. Το μόνο που δουλεύει ακατάπαυστα στο αυτοκίνητο είναι το στροφόμετρο. Η χαμ μικό οπίσθιο τμήμα. Κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Ambiance 1.6 105 hp 4X2. Laureate 1.6 105hp 4X2

Ambiance 1.6 105 hp 4X2. Laureate 1.6 105hp 4X2 DUSTER Ambiance 1.6 105 hp 4X2 Laureate 1.6 105hp 4X2 Ambiance 1.6 105 hp Laureate 1.6 105hp Ambiance 1.5 dci 110 hp Laureate 1.5 dci 110hp ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ TIMH 13.990 15.550 16.550 17.550 19.050

Διαβάστε περισσότερα

Ολότελα νέο Toyota PROACE

Ολότελα νέο Toyota PROACE ALWAYS A BETTER WAY Ολότελα νέο Toyota PROACE Ο Επαγγελματίας Συνεργάτης σας! Εξοπλισμός Comfort Grade: Ατσάλινες ζάντες 16 ή 17 στο Αυτόματο (additional to Comfort): Αυτόματος πιλότος Ζάντες αλουμινίου

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Kia Picanto. Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα

Νέο Kia Picanto. Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα Νέο Kia Picanto Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα Τίποτα δεν περιορίζει το στυλ σας στο νέο Kia Picanto. Αυτό το εντυπωσιακό μικρό αυτοκίνητο, παρέχει επίπεδα τεχνολογίας και άνεσης που δεν

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενος Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος 2014

Προτεινόμενος Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος 2014 Προτεινόμενος Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος 2014 Τεχνικά χαρακτηριστικά Προτεινόμενη τιμή μεταλλικού χρώματος Προτεινόμενη τιμή Παστέλ χρώματος ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO 2 (g/km) Κατανάλωση ΕΕ 1999/100 Κυβισμός Μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

http://www.skoda.gr https://media.skoda-auto.com USERNAME:primporter PASSWORD: skoda123

http://www.skoda.gr https://media.skoda-auto.com USERNAME:primporter PASSWORD: skoda123 Τιμοκατάλογος ογος 2014 http://www.skoda.gr https://media.skoda-auto.com USERNAME:primporter PASSWORD: skoda123 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩ Προτεινόμενη Τιμή Πώλησης ŠKODA Octavia G-TEC 5E32K5

Διαβάστε περισσότερα

DOBLÒ WORK UP DOBLÒ WORK UP

DOBLÒ WORK UP DOBLÒ WORK UP DOBLÒ WORK UP Φτιαγμένο στα μέτρα της δουλειάς σας. Φτιαγμένο στα μέτρα της πόλης σας. Ο κατάλληλος σύμμαχος για τη δουλειά σας, το νέο Doblò Work Up είναι η ιδανική λύση για όσους χρειάζονται περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ. renault. clio ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. drive the change

ΝΕΟ. renault. clio ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. drive the change ΝΕΟ renault clio ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ drive the change ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ CLIO & CLIO SPORT TOURER 1.2 16V 75 ENERGY TCe 90 ENERGY TCe 90 dci 75 ENERGY dci 90 dci 90 EDC ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ LX Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ Με την εμφάνιση των 3-βάλβιδων κινητήρων 125 και 150 κυβικών, που προσφέρουν απαράμιλλη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και οικονομίας καυσίμου, η Vespa LX και η Vespa

Διαβάστε περισσότερα

ENΔΕΙΚΤΙΚΟΣ TIMOKATAΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΥ GOLF Ισχύει από 17/10/2012

ENΔΕΙΚΤΙΚΟΣ TIMOKATAΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΥ GOLF Ισχύει από 17/10/2012 ENΔΕΙΚΤΙΚΟΣ TIMKATAΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΥ GLF Ισχύει από 17/10/2012 ΚΩΔΙΚΟΣ MΟΝΤΕΛΟ CC / P / KW ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ & ΤΕΛΟΣ ΤΑΞ/ΣΗΣ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ C2 (g/km) ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

NEW FLY 125 3V / 50 4T4V

NEW FLY 125 3V / 50 4T4V NEW FLY 125 3V / 50 4T4V Η πόλη είναι το φυσικό του περιβάλλον. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, μετατρέπει σε απόλαυση κάθε μετακίνησή σας. Συμπαγείς διαστάσεις και τροχοί 12 το καθιστούν εξαιρετικά ευέλικτο.

Διαβάστε περισσότερα

DESIGN ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΘΟΣ

DESIGN ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΘΟΣ DESIGN ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΘΟΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΠΟΡ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΟΥ DESIGN. Από τους πρωτοπόρους των αρχών του 20ού αιώνα, η ιστορία της Gilera είναι συνώνυμο της Ιταλικής επιτυχίας που εξακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

Γενική επισκοπηση συστηματος οχηματος

Γενική επισκοπηση συστηματος οχηματος Υβριδικο Vlv FE υβριδικο vlv FE Γενική επισκοπηση συστηματος οχηματος Κινητηρας D7F Eur 5 Κινητήρας ντίζελ με παράλληλο υβριδικό Ροπή 3 2 1 Σ.Α.Λ. 1. Ηλεκτροκινητήρας 2. Πετρελαιοκινητήρας 3. Υβριδική

Διαβάστε περισσότερα

10 Το δεύτερό σας σπίτι. 16 Mazda2 Core. 21 Mazda2 Sport. 22 Δύο φορές μοναδικό.

10 Το δεύτερό σας σπίτι. 16 Mazda2 Core. 21 Mazda2 Sport. 22 Δύο φορές μοναδικό. Mazda2 Mazda2. 5 Αποκτήστε το καλύτερο κι από τους δύο κόσμους. Ευέλικτοι χώροι σε ένα κομψό εξωτερικό. 6 Γνωρίστε τον άλλο σας εαυτό. Προετοιμαστείτε για μια δυναμική οδηγική εμπειρία. 8 Χώροι και ευελιξία

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά Επιβατικού. Κωδικός Τύπου 4533421. Βασικός Εξοπλισµός Οχήµατος (1)

Προσφορά Επιβατικού. Κωδικός Τύπου 4533421. Βασικός Εξοπλισµός Οχήµατος (1) 1 Βασικός Εξοπλισµός Οχήµατος (1) Κωδικός 001U 0213 0240 0268 0294 0410 0440 04U5 050U 0584 0840 0916 0927 09U6 0B01 0B03 0B51 0B80 0B90 0C65 0E18 0E23 0I09 0I15 0I16 0I22 0I34 0I39 0I60 0J36 0J56 0J60

Διαβάστε περισσότερα

scudo ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ www.fiatprofessional.gr

scudo ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ www.fiatprofessional.gr scudo O εξοπλισμός των μοντέλων δύναται να αλλάξει λόγω ειδικών αναγκών της αγοράς ή εξαιτίας νομικών ζητημάτων. Tα στοιχεία του παρόντος καταλόγου δόθηκαν με ενδεικτικό τίτλο. H Fiat διατηρεί το δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

H νέα C-Class. Μια κλάση πιο ψηλά.

H νέα C-Class. Μια κλάση πιο ψηλά. C-Class. H νέα C-Class. Μια κλάση πιο ψηλά. Δίνει τον ορισμό της προόδου και κυριαρχεί. Με αεροδυναμική που καταλύει την έννοια της αντίστασης. Βασισμένη σε ένα πλαίσιο που ακολουθεί μόνο τα υψηλότερα

Διαβάστε περισσότερα

Χρωματισμοί και υλικά 28 Χρώματα εξωτερικής βαφής 28 Επενδύσεις και διάκοσμοι εσωτερικού 29 Δυνατότητες συνδυασμών 30. Τεχνικά χαρακτηριστικά 31

Χρωματισμοί και υλικά 28 Χρώματα εξωτερικής βαφής 28 Επενδύσεις και διάκοσμοι εσωτερικού 29 Δυνατότητες συνδυασμών 30. Τεχνικά χαρακτηριστικά 31 GLK - Class. Περιεχόμενα. H GLK. 1 Σχεδίαση 2 Άνεση 6 Cockpit 6 Εσωτερικό 8 Ευελιξία 10 Δυνατότητες εκτός δρόμου 10 Αποδοτικότητα 12 Κινητήρες 14 Ασφάλεια 16 Εξοπλισμός 18 Οπτικό πακέτο Off - road 18 Εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

C - Class Saloon και Estate.

C - Class Saloon και Estate. C - Class Saloon και Estate. «Οδηγική απόλαυση, σχεδίαση, ασφάλεια. Η C - Class είναι μία πραγματική Mercedes. Ζήστε την εμπειρία.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H C - Class. 3 Ευελιξία 12 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα γενιά B-Class. Για τα καλύτερα που θα έρθουν.

Η νέα γενιά B-Class. Για τα καλύτερα που θα έρθουν. Η B-Class. Προσωπική απόδραση, οικογενειακή εκδρομή ή οδηγική απόλαυση στη νέα γενιά της B-Class τα πάντα βρίσκουν άψογα τη θέση τους. Εμπνευστείτε από τις καινοτόμες τεχνολογίες. Εντυπωσιαστείτε από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη, όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Στουτγάρδη. Στη δεκαετία του '80 η Porsche ανέπτυξε μια παγκόσμια τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

λονίζει: το βλέμμα σας, την καρδιά σας, τις προσδοκίες σας από την Mercedes-Benz. Η α και δεν συμβιβάζεται. Σχεδίαση εμπνευσμένη από το μέλλον:

λονίζει: το βλέμμα σας, την καρδιά σας, τις προσδοκίες σας από την Mercedes-Benz. Η α και δεν συμβιβάζεται. Σχεδίαση εμπνευσμένη από το μέλλον: Η A-Class. λονίζει: το βλέμμα σας, την καρδιά σας, τις προσδοκίες σας από την Mercedes-Benz. Η α και δεν συμβιβάζεται. Σχεδίαση εμπνευσμένη από το μέλλον: Δεδομένη. Ασυγκράτητ όβει την ανάσα. Επιβιβαστείτε

Διαβάστε περισσότερα

Η κορυφή ανήκει στους επαγγελματίες.

Η κορυφή ανήκει στους επαγγελματίες. Η κορυφή ανήκει στους επαγγελματίες. Θέλετε να κάνετε τη σωστή επιλογή για την επιχείρησή σας; Τότε επιλέξτε ένα από τα επαγγελματικά Fiat. Γιατί μόνο στη Fiat θα βρείτε μία ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων,

Διαβάστε περισσότερα

Επαναστατικό στυλ: η σχεδίαση του εξωτερικού

Επαναστατικό στυλ: η σχεδίαση του εξωτερικού H CLA έρχεται να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία, με παγκοσμίως κορυφαία αεροδυναμικά χαρακτηριστικά (αεροδυναμικός συντελεστής Cd 0,22 στην έκδοση BlueEFFICIENCY), πρωτοποριακή σχεδίαση coupe και (προαιρετικά)

Διαβάστε περισσότερα

Υποκλινόμαστε στη δυναμική της.

Υποκλινόμαστε στη δυναμική της. GLE. Coupé. Έντονο στυλ με πολιστισμένο σπορτίφ χαρακτήρα. Γνωρίστε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο κόσμος της αυτοκίνησης σε μία νέα συναρπαστική μορφή: τη μοντέρνα πολυτέλεια μιας Mercedes-Benz. Το

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche H A - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H A - Class. 1 Εξωτερική σχεδίαση 6 Ευελιξία 14 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Αποβίβαση 36 // 37 Εξοπλισμοί 38 // 47 Τεχνικά χαρακτηριστικά, Διαστάσεις 48 // 49

Αποβίβαση 36 // 37 Εξοπλισμοί 38 // 47 Τεχνικά χαρακτηριστικά, Διαστάσεις 48 // 49 Εισαγωγή 04 // 07 Σχεδιασμός 08 // 13 Κουκούλα 14 // 17 Δυναμική οδήγησης 18 // 23 Εσωτερικός χώρος 24 // 29 quattro 30 // 33 Audi drive select 34 // 35 Αποβίβαση 36 // 37 Εξοπλισμοί 38 // 47 Τεχνικά χαρακτηριστικά,

Διαβάστε περισσότερα

Αναπνεύστε ελευθερία. Αποπνεύστε ελευθερία.

Αναπνεύστε ελευθερία. Αποπνεύστε ελευθερία. GLE. Αναπνεύστε ελευθερία. Αποπνεύστε ελευθερία. Δυναμισμός. Πυγμή. Η τέχνη της ανεξαρτησίας. Όποιος συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά αποπνέει μία ηρεμία, ξέρει να εκτιμά όσα έχει καταφέρει και να απολαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι!

Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι! CLA-Class. Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι! Ξεχάστε όσα έχετε συνηθίσει να βλέπετε: η νέα CLA καταργεί όλους τους κανόνες, εκτός από τους κανόνες αισθητικής. Η επιβλητική μάσκα ψυγείου, η γεμάτη ενέργεια σιλουέτα

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>>

Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>> The new Kia Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>> Επαναπροσδιορίστε τη σκέψη σας! Διαγράψτε την παλιά νοοτροπία. Αποκτήστε την τελευταία έκδοση της οικογένειας του Kia Cee d. Το

Διαβάστε περισσότερα

Κατακτήστε το μέλλον.

Κατακτήστε το μέλλον. Η S-Class. Κατακτήστε το μέλλον. Ο χρόνος αρχίζει να μετρά μόλις αφήσετε τη θέση στάθμευσης. Η επιβλητική μάσκα της νέας S-Class ξεπροβάλλει και οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται πάνω στο μυώδες καπό

Διαβάστε περισσότερα

Nέα ŠKODA Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ

Nέα ŠKODA Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ Nέα ŠKODA Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ > Καθαρό συναίσθημα Η νέα ŠKODA Octavia RS > Τέλειος συνδυασμός του σπορτίφ χαρακτήρα, με την ευρυχωρία και τη λειτουργικότητα. > Από 0

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο SYM. SYM Citycom 300. Το Citycom 300i είναι το scooter που φέρνει τη SYM μπροστά από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου

Το καλύτερο SYM. SYM Citycom 300. Το Citycom 300i είναι το scooter που φέρνει τη SYM μπροστά από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου Το καλύτερο SYM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AUTOMAG ΜΟΤΟ ΔΟΚΙΜΕΣ 073 SYM Citycom 300 ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ Το Citycom 300i είναι το scooter που φέρνει τη SYM μπροστά από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου Τις

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά 5GL. Τρακτέρ χαμηλού προφίλ 57 kw (75 hp) 65 kw (85 hp) (97/68 EC)

Σειρά 5GL. Τρακτέρ χαμηλού προφίλ 57 kw (75 hp) 65 kw (85 hp) (97/68 EC) Σειρά 5GL Τρακτέρ χαμηλού προφίλ 57 kw (75 hp) 65 kw (85 hp) (97/68 EC) 2 Τρακτέρ σειράς 5GL Επισκόπηση 5G Χαμηλού προφίλ Μια καινούργια λύση από την John Deere Μπορεί να είναι μικρό σε μεγεθος και ευέλικτο,

Διαβάστε περισσότερα

BASE FWD M/T ΕΚΔΟΣΗ. Συνδυασμένος κύκλος (λιτ./100χλμ) 6,6 Ρύποι CO2 (γραμ./χλμ) 154

BASE FWD M/T ΕΚΔΟΣΗ. Συνδυασμένος κύκλος (λιτ./100χλμ) 6,6 Ρύποι CO2 (γραμ./χλμ) 154 TIVOLI GA ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ & ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΕΚΔΟΣΗ BAE FWD TD FWD A/T FWD FWD A/T ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ 17.900 18.900 20.200 21.800 21.800 23.400 ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 16.400

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Kia Picanto Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα

Νέο Kia Picanto Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα Νέο Kia Picanto Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα Τίποτα δεν περιορίζει το στυλ σας στο νέο Kia Picanto. Αυτό το εντυπωσιακό μικρό αυτοκίνητο, παρέχει επίπεδα τεχνολογίας και άνεσης που δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ KAI ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ KAI ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ DOBLO` CARGO FIAT PROFESSIONAL 1.4 B EURO 6 ABS 009 Ρυθµιζόµενο τιµόνι ως προς το ύψος 011 Υδραυλικό τιµόνι 014 Ηλεκτρικά παράθυρα 028 Εσωτερικά ρυθµιζόµενοι καθρέπτες 043 Πίνακας οργάνων µε στροφόµετρο

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche H B - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H B-Class. 1 Εξωτερική σχεδίαση 4 Ευελιξία 14 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Χρόνος Εικόνα Κωδικός Τοποθέτησης Εμπρός κάτω αεροτομή 990E0-51K02 Πλαϊνές αεροτομές 990E0-51K03 Πίσω κάτω αεροτομή 990E0-51K04

Περιγραφή Χρόνος Εικόνα Κωδικός Τοποθέτησης Εμπρός κάτω αεροτομή 990E0-51K02 Πλαϊνές αεροτομές 990E0-51K03 Πίσω κάτω αεροτομή 990E0-51K04 ΑΞΕΣΟΥΑΡ SPLASH SPORT Εμπρός κάτω αεροτομή 990E0-51K02 Έτοιμη για βαφή, δεν απαιτεί προεργασία. 0,3h Πλαϊνές αεροτομές 990E0-51K03 Έτοιμες για βαφή, δεν απαιτείται προεργασία. 0,5h Πίσω κάτω αεροτομή 990E0-51K04

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το καλύτερο.» Δр. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το καλύτερο.» Δр. Dieter Zetsche Η M - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το καλύτερο.» Δр. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H νέα γενιά M - Class. 4 Εξωτερική σχεδίαση 8 Ευελιξία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 101/2016

ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 101/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 101/2016 Προμήθεια αυτοκινήτων Δήμου Αγράφων Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

H MAN έδωσε την πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας μηχανής της ναυαρχίδας των φορτηγών της στην πρόσφατη έκθεση IAA Hanover CV.

H MAN έδωσε την πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας μηχανής της ναυαρχίδας των φορτηγών της στην πρόσφατη έκθεση IAA Hanover CV. Ο κινητήρας με την κωδική ονομασία D3876 θα προσφέρει ιπποδύναμη 520 hp (390 kw), 560 hp (420 kw) και 640 hp (470 kw), ενώ η μέγιστη ροπή που θα παράγεται μεταξύ 930 και 1350 rpm, λέγεται ότι θα καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

DOWNTOWN 350i ABS. Sport Touring Reinvented

DOWNTOWN 350i ABS. Sport Touring Reinvented DOWNTOWN 350i ABS Sport Touring Reinvented Με το αρχικό μοντέλο να έχει πετύχει πωλήσεις πάνω από 100.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο, η KYMCO παρουσιάζει το εντελώς νέο Downtown 350, στοχεύοντας στην άνεση

Διαβάστε περισσότερα

Ambiance hp 4X2. Laureate hp 4X2

Ambiance hp 4X2. Laureate hp 4X2 DUSTER Ambiance 1.6 105 hp 4X2 Laureate 1.6 105hp 4X2 Ambiance 1.6 105 hp Laureate 1.6 105hp Ambiance 1.5 dci 110 hp 110hp ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ TIMH 13.990 15.550 16.550 17.550 19.050 20.050 Κυβισμός (κ.εκ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία και Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle

C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle T-Modell Πιο ψηλά. Πιο μακριά. Ζήστε κάθε διαδρομή σας σε ένα νέο επίπεδο: με τη νέα GLC. Πιο προηγμένη και πιο αθλητική από ποτέ και ταυτόχρονα σχεδόν αθόρυβη και αποδοτική

Διαβάστε περισσότερα

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma Aventa comfort Aventa eco Saphir compact Saphir comfort Saphir vario 28 59 N 4 56 E ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Τάση τροφοδοσίας Τάση

Διαβάστε περισσότερα

Media Information. Νέα γκάμα Opel Astra: Τεχνικά Χαρακτηριστικά. Αύγουστος 2012. 5-θ. 4-θ sedan. Station Wagon. D-65423 Rüsselsheim

Media Information. Νέα γκάμα Opel Astra: Τεχνικά Χαρακτηριστικά. Αύγουστος 2012. 5-θ. 4-θ sedan. Station Wagon. D-65423 Rüsselsheim Media Information Αύγουστος 2012 Νέα γκάμα Opel Astra: Τεχνικά Χαρακτηριστικά 5-θ 4-θ sedan Station Wagon Adam Opel AG D-65423 Rüsselsheim media.opel.com Σελίδα 2 Νέα γκάμα Opel Astra: Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ρακτήρας της φαίνεται από την πρώτη ματιά. Και αυτό που υπόσχεται η σχεδίαση του ως η άνεση και η πολυτέλεια είναι μιας χαρακτηριστικής

ρακτήρας της φαίνεται από την πρώτη ματιά. Και αυτό που υπόσχεται η σχεδίαση του ως η άνεση και η πολυτέλεια είναι μιας χαρακτηριστικής Η SLK-Class. ρακτήρας της φαίνεται από την πρώτη ματιά. Και αυτό που υπόσχεται η σχεδίαση του ως η άνεση και η πολυτέλεια είναι μιας χαρακτηριστικής Mercedes-Benz. Στο εσωτερ ι παλμοί αυξάνονται κατακόρυφα.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

TMAX SX. Ξαναγράφει τους κανόνες του MAX

TMAX SX. Ξαναγράφει τους κανόνες του MAX . Ξαναγράφει τους κανόνες του MAX Εκτός από τη λίστα με τα κυριότερα στοιχεία του TMAX που υπάρχουν στη βασική έκδοση, το σπορ διαθέτει ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά. Με το σύστημα D-MODE μπορείτε να

Διαβάστε περισσότερα

Από την παραγωγή ονείρων της Mercedes - Benz.

Από την παραγωγή ονείρων της Mercedes - Benz. SLK - Class. Από την παραγωγή ονείρων της Mercedes - Benz. Περιεχόμενα. H SLK.4 Ευελιξία6 Σχεδίαση εξωτερικού6 Δυναμική οδήγησης14 Μεταλλική οροφή16 Αποδοτικότητα18 Βενζινοκινητήρες20 Κιβώτια ταχυτήτων24

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ VESPA ΜΕ ΤΗ ΣΠΟΡ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, Η VESPA SPRINT ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ,

Διαβάστε περισσότερα

XCITING 400i ABS. Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter. της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης!

XCITING 400i ABS. Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter. της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης! XCITING 400i ABS Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης! Θέλεις να κινηθείς γρήγορα αλλά και με άνεση. Να έχεις στην διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Eco-Driving Οικονομική-Οικολογική Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ Ημερίδα Μεταφορές & Αειφορία: Δυνατότητες, Κατευθύνσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία.

Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία. Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία. Το «αμορτισέρ» ή ελληνιστί «Αποσβεστήρας Ταλαντώσεων» αποτελεί τον «συνεργάτη

Διαβάστε περισσότερα