E-Class Saloon και Estate.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "E-Class Saloon και Estate."

Transcript

1 E-Class Saloon και Estate.

2 λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός σας σε κάθε μετακίνηση. Και, πολύ πιθανόν δρόμους. Αυτό οφείλεται στις πολυάριθμες τεχνολογικές λεπτομέρειες, τα πρ όπως το ATTENTION ASSIST. Το σύστημα παρακολουθεί τον τρόπο οδήγησης ίθεση, πρόκειται για την έκφραση εξαιρετικής ιδιαιτερότητας. Διότι με το πά όρτωσης. Ο χώρος για τα πόδια - επειδή η φιλοξενία πρέπει να υπάρχει παντο πειδή πρέπει να είσαι τυχερός στην ατυχία σου. Ο κλιματισμός επειδή σας δια ο σε ηχητική μεγαλοπρέπεια. Το ATTENTION ASSIST επειδή προτείνει τη σ

3 αται αιχμηρό, οι πλευρές αθλητικά απλωμένες, ο πρόβολος χαρακτηριστικά αναγνωρίσει και να προβάλλει πινακίδες ορίων ταχύτητας και οχήματα στη, ο φύλακας άγγελός σας σε περίπτωση κινδύνου.μία βόλτα με την E-Class α οαιρετικά συστήματα υποβοήθησης, τη μεγαλοπρεπή ευστάθειά της. Δεν είνα και σε περίπτωση που αναγνωρίσει σημάδια κόπωσης σάς προειδοποιεί. Οδηγ τημα ενός πλήκτρου μπορείτε να προσδιορίσετε το χαρακτήρα της E 63 AMG ύ. Η βαφή επειδή αντικατοπτρίζει την ίδια τη ζωή. Η γλώσσα της μορφής - ε τηρεί φρέσκους. Η νέα έννοια της «χωροκομψότητας». E-Class Estate. Τα καθί ωστή στιγμή ένα διάλειμμα. Το πίσω κάθισμα επειδή το μέγεθος πρέπει να

4 Μαγεία Saloon. Αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας: επιβιβαστείτε σε ένα από τα πιο ασφαλή και άνετα αυτοκίνητα στον κόσμο. Κάθε λεπτομέρεια είναι προσαρμοσμένη σε εσάς, πάνω από 80 αισθητήρες εξασφαλίζουν την άνεση και την ηρεμία σας, αμέτρητες πρωτοποριακές τεχνολογίες από το ATTENTION ASSIST έως και τον αερόσακο γονάτων σάς εξασφαλίζουν ένα αίσθημα ασφάλειας. Μία ματιά στη μάσκα της νέας E-Class με τα τέσσερα φωτιστικά σώματα δημιουργεί την αίσθηση πως πίσω από τη χαρακτηριστική σχεδίαση κρύβεται υπερσύγχρονη τεχνολογία. Η Ε-Class Saloon άνεση και ασφάλεια εδώ και εννέα γενιές. Σύνοψη από σελίδα 4 Μαγεία Estate. Σε μία E-Class Estate δεν ρωτάς ποτέ το γιατί. Η E-Class Estate δίνει απαντήσεις στην καθημερινότητα, στον ελεύθερο χρόνο, στα ταξίδια. Θα το αντιληφθείτε από τις πολλές χρήσιμες ιδέες που κρύβει από τον ηλεκτροϋδραυλικό χειρισμό της πόρτας του χώρου αποσκευών έως και τον ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών. Θα το νιώσετε στην οδήγηση, μόλις βιώσετε το αρμονικό δέσιμο της κομψότητας και των χώρων. Η E-Class Estate λόγοι υπάρχουν αρκετοί. Σύνοψη από σελίδα 20 E-Class Saloon και Estate.

5 Στοιχεία. Άνετη οδηγική απόλαυση: Κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων, ανάρτηση AIRMATIC και μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC. Κινητήρες & ανάρτηση από σελίδα 36 Ακόμη καλύτερη προστασία από την αφετηρία ως τον προορισμό σας: σύγχρονες τεχνολογίες για τις φάσεις «Ασφαλής οδήγηση», «Σε περίπτωση κινδύνου» και «Στην περίπτωση ατυχήματος» καθώς και για την ενσωματωμένη προστασία E-Guard. Βιώστε την πραγματική, άνετη οδήγηση: από την ξεκούραστη και άνεση θέση των καθισμάτων στην οδηγική άνεση έως και τα συστήματα πλοήγησης και ήχου καθώς και τον ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών της Estate. Άνεση από σελίδα 50 Η sport πλευρά της E-Class: ο εξοπλισμός της E 63 AMG και οι δυνατότητες του AMG Performance Studio. Η εξατομικευμένη E-Class: εκδόσεις και πακέτο εξοπλισμού, designo, βαφές, βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός, ζάντες και γνήσια αξεσουάρ. Εξοπλισμός από σελίδα 68 Όταν θέλετε να είστε άρτια ενημερωμένοι: τεχνικά χαρακτηριστικά και διαστάσεις. Αριθμοί & στοιχεία από σελίδα 94 Υπηρεσίες αλά Mercedes-Benz: Mercedes-Benz Centers, Μουσείο Mercedes-Benz, Μercedes-Benz Mobility, Mercedes-Benz Bank, Test drive, Interactive οδηγίες χρήσεως, Mobile Marketing. Υπηρεσίες από σελίδα 100 Α σ φ ά λ ε ι α α π ό σ ε λ ί δ α 4 6 AMG από σελίδα 60

6

7 Σύνοψη 5 Η αρχή ενός οικονομικού θαύματος. Η ιστορία της E-Class Saloon ξεκινά στις αρχές του 20 ου αιώνα. Ο άμεσος πρόγονός της βγαίνει από την παραγωγή το 1947: η 170 V ήταν το πρώτο επιβατικό Mercedes-Benz της μεταπολεμικής περιόδου. Είναι στενά συνδεδεμένη με το οικονομικό θαύμα όπως και η αντικαταστάτης της, η Ponton-Mercedes. Αποτελούν το πρότυπο για οχήματα που θέτουν τα μέτρα σύγκρισης, τεχνολογικά αλλά και οικονομικά. Θρυλικές είναι και η Fintail και η Stroke 8, η οποία χρωστάει την ονομασία της στο έτος παρουσίασης Η διαχρονική της σχεδίαση ενθουσιάζει τους λάτρεις της Mercedes ακόμη και σήμερα. Όπως και η αντικαταστάτης της, η W 123, έχει μείνει ζωντανή στις μνήμες των Γερμανών προπάντων σε ένα χρώμα σε κρεμ ως ταξί. Η W 124 που παρουσιάστηκε το 1984 ονομάστηκε επίσημα E-Class το Και δύο χρόνια αργότερα η E-Class έγραψε σχεδιαστική ιστορία με την πρωτοποριακή μάσκα τεσσάρων φωτιστικών. Τα καλύτερα από 8 γενιές E-Class συνδυάζει η ένατη: η W 212. Τα πίσω φτερά είναι μία ωδή στην Ponton, οι προβολείς της θυμίζουν τους άμεσους προκατόχους της, η ασφάλεια και η άνεσή της αποτελούν το εξελικτικό αποτέλεσμα πολλών δεκαετιών από τη Mercedes-Benz.

8

9 Σύνοψη 7 Το διαφορε τ ι κό ευ κατοικείν. Η ένατη γενιά της E-Class συνδυάζει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν μία Mercedes. Ταυτόχρονα, όμως, διαθέτει έναν δικό της, ξεχωριστό χαρακτήρα. Το εμπρόσθιο τμήμα έχει δυναμική, σφηνοειδή σχεδίαση, οι πλευρές τονίζονται με έντονες γραμμές ενώ ο πίσω πρόβολος είναι ιδιαίτερα πλατύς. Η σχεδίαση δεν αφήνει καμία αμφιβολία: με αυτήν την Ε-Class αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο.

10 Συ ναρ πασ τ ι κά ξεκούραστη. Σας κυνηγά το άγχος της καθημερινότητας; Η E-Class αποτελεί το ιδανικό μέσο διαφυγής. Ήδη με την επιβίβαση θα διαπιστώσετε τα πλεονεκτήματα άνεσης που διαθέτει: τα χειριστήρια ελέγχου είναι προσαρμοσμένα σε εσάς. Οι τεχνολογίες ακολουθούν τις ανάγκες σας. Το εσωτερικό σάς καλομαθαίνει με την μεγαλοπρέπειά του. Βιώστε ένα Saloon που προηγείται της εποχής του.

11 Σύνοψη 9

12

13 Σύνοψη 11 Προκ λ ητ ι κά αποστασιοποιημένη. Η ασφάλεια και η άνεση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες στην E-Class. Προαιρετικά μπορεί να αναγνωρίζει οδικά σήματα και να προβάλει οχήματα από τη νεκρή γωνία ορατότητας. Εκτός αυτών μπορεί να υποστηρίζει τον οδηγό στην διατήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. Έτσι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός σας σε κάθε μετακίνηση. Και, πολύ πιθανόν, ο φύλακας άγγελός σας σε περίπτωση κινδύνου. Σελίδες 46 48, 52, 53 Οι επιλογές σας: υποβοήθηση διατήρησης ορίων ταχύτητας Υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας Αυτόνομο σύστημα διατήρησης απόστασης και ταχύτητας DISTRONIC PLUS.

14

15 Σύνοψη 13 Υπε υ θ υ νό τ η τα με ταμπεραμέντο. Μία βόλτα με την E-Class αποκαλύπτει όλα όσα υπόσχεται η sport, κομψή εξωτερική εμφάνισή της. Με κάθε έκδοση κινητήρα θα «αιωρείστε» άνετα πάνω από τους δρόμους. Αυτό οφείλεται στις πολυάριθμες τεχνολογικές λεπτομέρειες, τα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης, τη μεγαλοπρεπή ευστάθειά της. Εν ολίγοις: η γνώση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Σελίδες 46 53

16

17 Σύνοψη 15 Ησ υχασ τ ή ριο ασφαλείας. Είναι καλό να ξέρεις ότι έχεις έναν προσεκτικό συνοδό που σε γνωρίζει πολύ καλά και επεμβαίνει μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται. Έναν συνοδό όπως το ATTENTION ASSIST: το σύστημα παρακολουθεί το οδηγικό σας στιλ και σάς προειδοποιεί με την εμφάνιση χαρακτηριστικών κόπωσης ή απροσεξίας. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερα καρδιοχτύπια. Σελίδα 46 Οι επιλογές σας: ατομικά καθίσματα άνεσης πίσω.

18 Καθ' οδόν με σπιτική θαλπωρή. Η E-Class σχεδιάστηκε για να δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό της. Για αυτό το λόγο η ποιότητα και η ακρίβεια στην κάθε λεπτομέρεια είναι αυτονόητα. Η ιδιαιτερότητα στη νέα E-Class είναι ότι θα βιώνετε καθημερινά εκ νέου την ποιότητα κατασκευής και τα ποιοτικά υλικά κατασκευής της. Και καθημερινά θα σας εντυπωσιάζει εκ νέου. Σελίδες Οι επιλογές σας: δερμάτινη επένδυση.

19 Σύνοψη 17

20

21 Σύνοψη 19 Σύγ χ ρονος συναισθηματισμός. Στην E 63 ΑΜG συναντώνται ο κόσμος των αγώνων ταχύτητας με τη μεγαλοπρέπεια ενός υπερsaloon. Οδηγική δυναμική, ευελιξία και δύναμη αποτελούν αρετές της όπως και η χαλαρότητα και η μέγιστη δυνατή άνεση. Δεν πρόκειται για μία αντίθεση, πρόκειται για την έκφραση εξαιρετικής ιδιαιτερότητας. Διότι με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορείτε να προσδιορίσετε το χαρακτήρα της E 63 AMG που προτιμάτε. Σελίδες 60 67

22

23 Σύνοψη 21 Η εφεύρεση της πολυτελούς Estate. Μία Mercedes ως Estate; Έως τα μέσα της δεκαετίας του 70 φαντάζει αδύνατο. Όποιος ήθελε τότε να οδηγήσει μία Estate, έπρεπε να απευθυνθεί σε εταιρείες που κατασκεύαζαν Estate βάσει των μοντέλων της Mercedes-Benz. Η επιτυχημένη ιστορία της Mercedes Estate ξεκίνησε σχετικά αργά με τη W123. Παρουσιάστηκε το 1977 στην ΙΑΑ στην Φρανκφούρτη και ήδη το 1978 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στη Βρέμη η πρώτη έκδοση Τ. Ένα πολλά υποσχόμενο όνομα, διότι το γράμμα «Τ» εξέφραζε τις λέξεις «touristic» και «transport». Και το σλόγκαν «Ο πιο πολύπλευρος τρόπος οδήγησης μίας Mercedes» εξέφραζε το νόημα του οχήματος η έκδοση Τ ήταν αυτοκίνητο με οποίο μπορούσες να κινηθείς άνετα σε ένα εργοτάξιο όπως και μπροστά από την όπερα. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν πολύ το αναμενόμενο και η ώρα γέννησης της πολυτελούς Estate ήταν γεγονός. Αυτή η έκδοση αμαξώματος αποτελεί, μέχρι και σήμερα, άρρηκτο κομμάτι της E-Class. Διότι με το μοναδικό χαρακτήρα της συνδυάζει δύο στιλιστικά διαφορετικούς κόσμος: την άνεση, την ασφάλεια και την κομψότητα της Saloon με την ωφέλιμη χρήση της Estate. Χαρακτηριστικά που αποδεικνύει περίτρανα και η νέα γενιά Estate.

24 Η αεροδυναμική επειδή κάνει τον αέρα σύμμαχό της. Η γλώσσα της μορφής επειδή δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Η βαφή επειδή αντικατοπτρίζει την ίδια τη ζωή. Ο πρόβολος επειδή αφήνει πίσω του την καθημερινότητα.

25 Σύνοψη 23

26 Το ενεργό εμπρόσθιο τμήμα επειδή πρέπει να είσαι τυχερός στην ατυχία σου. Ο κλιματισμός επειδή σας διατηρεί φρέσκους.

27 Τα καθίσματα επειδή ξεκουράζουν την πλάτη σε κάθε διαδρομή. Σύνοψη 25

28 Οι ράγες οροφής επειδή μπορεί να μεταφέρει μεγάλα αντικείμενα. Το ηχοσύστημα επειδή μετατρέπει κάθε ήχο σε ηχητική μεγαλοπρέπεια.

29 Το ATTENTION ASSIST επειδή προτείνει τη σωστή στιγμή ένα διάλειμμα. Σύνοψη 27

30 Ο χώρος αποσκευών επειδή, ακόμη και οι επιφάνειες φόρτωσης μπορούν να γίνουν προκλητικές. Το εσωτερικό επειδή είναι χώρος ζωής αλλά και φόρτωσης. Το σύστημα διαχείρισης χώρου αποσκευών EASY-PACK επειδή 1950 λίτρα απαιτούν σωστή διαχείριση. Ο όγκος φόρτωσης επειδή η φαντασία δεν έχει όρια.

31 Σύνοψη 29

32 Ο χώρος επιβατών επειδή η ελευθερία βρήκε τον κατάλληλο χώρο έκφρασης. Το εσωτερικό επειδή σάς ξεκουράζει ήδη με την επιβίβαση. Η πλάτη του πίσω καθίσματος επειδή το μέγεθος πρέπει να μοιράζεται.

33 Ο χώρος για τα πόδια επειδή η φιλοξενία πρέπει να υπάρχει παντού. Σύνοψη 31

34 μός κυλίνδρων/διάταξη 4/εν σειρά Κυβισμός 2143 cm 3 E 220 CDI BlueEFFICI ητα 231 km/h Συμπίεση 16,2 Ονομαστική ροπή στρέψης 400/ (40 τόματο κιβώτιο) Διαστάσεις ελαστικών εμπρόσθιος/πίσω άξονας 205/60 R 16 cm3 Αριθμός κυλίνδρων Επιτάχυνση km/h 8,7 (8,8) s (αυτόματο κιβώτ υ αποσκευών 540 l Καύσιμο Διάμετρος κύκλου στροφής 11,25 m Κενό βάρος 1 ξη 4/εν σειρά E 200 CGI BlueEFFICIENCY Κυβισμός 1796 cm 3 Ονομαστική ισ άξονας Συμπίεση 9,3 Ονομαστική ροπή στρέψης (270/ ) Nm σε 1/mi 2) km/h (αυτόματο κιβώτιο) Καύσιμο Super αμόλυβδη Συμπίεση 9,3 Διαστά σχύς 225/55 R 16 Μικτό βάρος (2310) kg (αυτόματο κιβώτιο) Διαστάσει

35 ENCY Ονομαστική ισχύς 170/ (170/ ) hp σε 1/min Τελ 0/ ) Nm σε 1/min (αυτόματο κιβώτιο) Επιτάχυνση km/h 8,7 Καύσιμο Diesel Χωρητικότητα χώρου αποσκευών 540 l Κύκλος στροφής 11,25 ιο) Ονομαστική ισχύς 170/ hp σε 1/min (αυτόματο κιβώτιο) Συμπί 735 (1735) kg (αυτόματο κιβώτιο) Μικτό βάρος 2270 (2270) kg (αυτόματο κι χύς (184/5250) hp σε 1/min (αυτόματο κιβώτιο) Διαστάσεις ελαστικών εμπ n (αυτόματο κιβώτιο) Επιτάχυνση km/h (8,8) s (αυτόματο κιβώτιο) ταχύτ σεις ελαστικών Τα δεδομένα. Εμπρόσθιος/πίσω άξονας 225/55 R 16 Ονομα ς κύκλου στροφής 11,25 m Κενό βάρος (1735) kg (αυτόματο κιβώτιο)

36 3 4 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση 36 BlueEFFICIENCY 37 E-Class BlueEFFICIENCY 38 Πετρελαιοκινητήρες 4κύλινδροι 6κύλινδροι 40 Βενζινοκινητήρες 4κύλινδροι 6κύλινδροι 8κύλινδροι 42 Κιβώτια ταχυτήτων Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων 7G-TRONIC 4 4 Ανάρτηση 4MATIC (τετρακίνηση) DIRECT CONTROL ανάρτηση DIRECT STEERING AIRMATIC (αερανάρτηση) 46 Ασφαλής οδήγηση ATTENTION ASSIST Nightview Assist Plus Πακέτο διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας DISTRONIC PLUS Πακέτο φωτισμού 48 Σε περίπτωση κινδύνου και στην περίπτωση ατυχήματος Σύστημα ασφάλειας PRE-SAFE Αερόσακοι Εμπρόσθιο τμήμα ενεργητικής ασφάλειας 49 E-Guard E-Class Saloon και Estate αναλυτικά. 50 Συστήματα πολυμέσων COMAND APS Audio 50 APS Ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 Σύστημα ψυχαγωγίας πίσω επιβατών 52 Συστήματα υποβοήθησης Υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας Σύστημα PARKTRONIC με υποβοήθηση στάθμευσης Camera ελέγχου οπισθοπορείας 54 Κλιματισμός THERMATIC THERMOTRONIC Κλιματιζόμενα καθίσματα 55 Καθίσματα Ενεργά ανατομικά καθίσματα Πακέτο μνήμης 56 Σύστημα διαχείρισης χώρου αποσκευών EASY-PACK-Quickfold Αναδιπλούμενο δάπεδο φόρτωσης EASY-PACK EASY-PACK Fixkit 58 Χώροι Οδηγική άνεση Κάλυμμα χώρου αποσκευών EASY-PACK Πόρτα χώρου αποσκευών EASY-PACK

37 AMG Εξοπλισμός Αριθμοί & στοιχεία Υπηρεσίες AMG E 63 AMG εξωτερικό E 63 AMG εσωτερικό E 63 AMG τεχνολογία AMG Performance Studio 68Εξοπλιστικές εκδόσεις με επενδύσεις και διάκοσμο Βασικός εξοπλισμός ELEGANCE ΑVANTGARDE 80 Πακέτα εξοπλισμού Πακέτο Exclusive Sport πακέτο AMG designo 94 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τεχνικά χαρακτηριστικά Saloon Τεχνικά χαρακτηριστικά Estate 98 Διαστάσεις Διαστάσεις Saloon Διαστάσεις Estate 100 Υπηρεσιες Mercedes-Benz επί τόπου Μουσείο Mercedes-Benz MercedesCard Mercedes-Benz Κινητικότητα Mercedes-Benz Bank Test drive Interactive οδηγίες χρήσεως Mobile Internet 86 Χρώματα εξωτερικής βαφής 88 Βασικός εξοπλισμός 89 Προαιρετικός εξοπλισμός 90 Ζάντες Ζάντες βασικού εξοπλισμού Ζάντες προαιρετικού εξοπλισμού Ζάντες AMG Ζάντες incenio 92 Γνήσια αξεσουάρ

38 3 6 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Σελίδες Άνεση Σελίδες Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY. Ως εφευρέτης του αυτοκινήτου, η Mercedes-Benz έχει ιδιαίτερη ευθύνη στην εξέλιξη τεχνολογιών που θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και θα προστατεύουν τις ενεργειακές πρώτες ύλες χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια, την άνεση και την οδηγική απόλαυση. Ο στόχος μας είναι η αντιρρυπαντική κινητικότητα. Για να τον πετύχουμε, εξελίξαμε διάφορες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα τις τεχνολογίες BlueEFFICIENCY που μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου έως και 23 %: σε κάθε μοντέλο εφαρμόζονται διαφορετικές βελτιώσεις της αεροδυναμικής και της διαχείρισης ενέργειας, για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμιση καυσίμου. Στους κινητήρες diesel, η Mercedes-Benz εισήγαγε την τεχνολογία BlueTEC, η οποία βασίζεται στον άμεσο ψεκασμό Common-Rail (CDI). Η τεχνολογία αυτή αποτελεί τον ορισμό της καθαρότερης τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρων στον κόσμο, διότι μειώνει τα οξείδια του αζώτου έως και 95 %. Πολλά υποσχόμενη είναι και η τεχνολογία HYBRID, ο συνδυασμός ενός αποδοτικότατου κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρα. Οχήματα με αυτήν την τεχνολογία φθάνουν ένα νέο επίπεδο σε θέματα εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου, όπως θα αποδείξει από το 2009 η S-Class. BlueTEC HYBRID ονομάζεται στη Mercedes-Benz η αντίστοιχη τεχνολογία για πετρελαιοκινητήρες. Με αυτήν μπορούμε να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα ενός υβριδικού οχήματος με αυτά της τεχνολογίας BlueTEC: έξυπνη διαχείριση ενέργειας και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Μεγάλες δυνατότητες βλέπουμε και στην έρευνα ηλεκτροκινητήρων καθημερινής χρήσης βασισμένους σε μπαταρίες υψηλής τάσης Volt ιόντων λιθίου. Με την τεχνολογία Concept BlueZERO η Mercedes-Benz παρουσιάζει τρεις συνδυασμούς κινητήρων: ηλεκτροκινητήρας μπαταρίας (E-Cell), ηλεκτροκινητήρας μπαταρίας με κινητήρα εσωτερικής καύσης (Cell Plus) για την παραγωγή ρεύματος και με ενεργειακές κυψέλες ο οποίος θα διατίθεται στην B-Class F-CELL από το Τα ολοκληρωτικά μέτρα αποδοτικότητας για την προστασία του περιβάλλοντος δεν περιλαμβάνουν μόνο νέες κινητήριες τεχνολογίες. Με τον όρο Design for Environment (σχεδιασμός για το περιβάλλον) μελετάμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος από τη σχεδίαση έως και την ανακύκλωση. Το ίδιο ισχύει για την κατασκευή και λειτουργία νέων εργοστασίων. Εξοικονομούμε ενέργεια, αποφεύγουμε τις ρυπογόνες ουσίες και χρησιμοποιούμε αυξανόμενα, ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες. Επίσης η Mercedes-Benz είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο με περιβαλλοντικά πιστοποιητικά από τον ανεξάρτητο φορέα TÜV SÜD. Η εταιρεία και οι συνεργάτες της όμως συμβάλλουν ενεργά και με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα και έξω από τα εργοστάσια. Ή και την συμμετοχή στην εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων της δεύτερης γενιάς (BTL/Biomass-to-Liquid) όπως το SunDiesel.

39 AMG Σελίδες Εξοπλισμός Σελίδες Αριθμοί & στοιχεία Σελίδες Υπηρεσίες Σελίδες E-Class BlueEFFICIENCY. Η E-Class ανέκαθεν ήταν ένα όχημα που θέτει οικονομικά και τεχνολογικά μέτρα σύγκρισης. Κατά συνέπεια τα μέτρα μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων είναι πρότυπα. Εκτός αυτού παρουσιάζει, π.χ. έναν καταπληκτικό συντελεστή αεροδυναμικής c w. Όταν πρόκειται για την εξέλιξη ενός οχήματος, η υπευθυνότητά μας απέναντι στο περιβάλλον παίζει έναν πολύ μεγάλο ρόλο. Η οικολογική συνείδηση των ανθρώπων μεγαλώνει, η κατανάλωση καυσίμου και οι τιμές των καυσίμων αποτελούν κύριο θέμα όλων μας. Για αυτό το λόγο είναι αυτονόητο πως οι περισσότερες εκδόσεις της E-Class διαθέτουν μέτρα BlueEFFICIENCY. Στόχος μας δεν είναι μόνο ένα καθαρότερο περιβάλλον, διότι τα μέτρα BlueEFFICIENCY περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο συγκεκριμένων μέτρων: Λειτουργία ECO Start-Stop στην E 200 CGI BlueEFFICIENCY. (ενδεικτικά διαθέσιμο από 1 τετράμηνο 2010) 2 Αεροδυναμικές βελτιώσεις της μάσκας ψυγείου για 4κύλινδρες εκδόσεις και στην E 350 CGI BlueEFFICIENCY. 3 Δυναμό απενεργοποιημένο κατά την μέγιστη επιτάχυνση. 4 Τεχνολογίες κινητήρων όπως άμεσος ψεκασμός, υπερτροφοδότηση (Turbo) και downsizing (μείωση κυβισμού) 5 Ένδειξη αλλαγής ταχυτήτων για όλους τους κινητήρες με μηχανικό κιβώτιο. 6 Αντλία υδραυλικού τιμονιού, ενεργή μόνο όταν απαιτείται. 7 Βελτιστοποιημένη λειτουργία αντλίας καυσίμου. 8 H E 350 BlueTEC ως ένα από τα πιο οικολογικά πετρελαιοκίνητα στον κοσμό πληροί ήδη την Προδιαγραφή EU6. 9 Τροχοί 16" έως 17" με μειωμένη αντίσταση κύλισης. 10 Βελτιστοποιημένη λειτουργία συμπιεστή συστήματος κλιματισμού (4κύλινδρες εκδόσεις).

40 3 8 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Σελίδες Άνεση Σελίδες Πετρελαιοκινητήρες. Δυνατότερη, οικονομικότερη, καθαρότερη: με την E-Class ξεκινά και η πιο σύγχρονη τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων από τη Mercedes-Benz. Οι κινητήρες είναι δυναμικοί, ήσυχοι και ενθουσιάζουν με τις χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. 4κύλινδροι εν σειρά κινητήρες. Ο 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας σε τρία επίπεδα ισχύος θέτει τα μέτρα σύγκρισης στην κατηγορία του. Διαθέτει μεγάλη ροπή και είναι πολύ ελαστικός, ακόμη και από το χαμηλό φάσμα στροφών. Εκτός αυτών, οι πετρελαιοκινητήρες έχουν χαμηλή κατανάλωση, χαμηλές εκπομπές, είναι ήσυχοι και με μεγάλα αποθέματα ισχύος. Όλα αυτά γίνονται δυνατά χάρη σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο νέων τεχνολογιών. Η τέταρτη γενιά πετρελαιοκινητήρων Common-Rail με πίεση ψεκασμού στα 2000 bar, βελτιωμένους θαλάμους καύσης καθώς και ιδιαίτερα ακριβή πιεζοηλεκτρικά μπεκ. Υψηλή ροπή στρέψης σε όλο το φάσμα των στροφών εξασφαλίζει η υψηλή πίεση ανάφλεξης καθώς και η υπερπλήρωση. Πολιτισμένη λειτουργία εξασφαλίζουν δύο άξονες εξισορρόπησης Lanchester. Χάρη στη βελτιωμένη διαχείριση του δυναμό γίνεται συνεπής εκμετάλλευση των φάσεων ώθησης του κινητήρα καθώς αποθηκεύεται και ενέργεια από την πέδηση. Η μάσκα ψυγείου μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση, εφόσον δεν απαιτείται εισροή αέρα για την ψύξη του κινητήρα. Η νέα γενιά κινητήρων είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη: η ισχύς αυξήθηκε έως και 20 % και η ροπή έως και 25 %. Ταυτόχρονα μειώθηκαν η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO 2 έως και 23 %. Έτσι, η νέα γενιά κινητήρων πληροί τις προδιαγραφές EU5. Οι νέοι πετρελαιοκινητήρες διατίθενται με τα ακόλουθα επίπεδα ισχύος: στην E 200 CDI BlueEFFICIENCY με 136 hp (100 kw) και μέγιστη ροπή στρέψης 360 Nm στην E 220 CDI BlueEFFICIENCY με 170 hp (125 kw) και 400 Nm στην E 250 CDI BlueEFFICIENCY με 204 hp (150 kw) και 500 Nm 6κύλινδροι κινητήρες σε διάταξη V. Η E 350 CDI BlueEFFICIENCY διαθέτει τον ισχυρότερο πετρελαιοκινητήρα V6. Ακριβή και γρήγορα πιεζοηλ εκτρικά μπεκ, μεγάλη πίεση ψεκασμού και μέγιστη ροπή στρέψης 540 Nm ο ορισμός της ελαστικής ισχύος. Ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων εξασφαλίζει η βελτιωμένη τεχνολογία BlueTEC στην Ε 350

41 AMG Σελίδες Εξοπλισμός Σελίδες Αριθμοί & στοιχεία Σελίδες Υπηρεσίες Σελίδες BlueTEC (διαθέσιμη αρχικά στη Saloon) με 211 hp (155 kw). Η BlueTEC περιλαμβάνει μέτρα μείωσης της κατανάλωσης και επεξεργασίας και καθαρισμού των καυσαερίων. Αυτή η τεχνολογία καθιστά αυτήν την έκδοση την καθαρότερη πετρελαιοκίνητη στον κόσμο. Πρότυπες εκπομπές ρύπων που πληρούν ήδη τις Προδιαγραφές Καυσαερίων του μέλλοντος (EU6), χαμηλή κατανάλωση καυσίμου με δυναμικές επιδόσεις και υψηλή ροπή στρέψης 540 Nm είναι περαιτέρω χαρακτηριστικά της E 350 BlueTEC. E 220 CDI BlueEFFICIENCY kw Nm Poπή (Nm) Στροφές (σ.α.λ.) lσχύς (kw) Ο νέος 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας διατίθεται σε τρία επίπεδα ισχύος (εδώ ως E 220 CDI BlueEFFICIENCY). Η E 220 CDI BlueEFFICIENCY διαθέτει κορυφαίες επιδόσεις σε θέματα ισχύος και ροπής.

42 4 0 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Σελίδες Άνεση Σελίδες Βενζινοκινητήρες Η Mercedes-Benz προσφέρει μία μεγάλη γκάμα οικολογικών κινητήρων. Νέες τεχνολογίες μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 στο πιο χαμηλό σημείο που είχε ποτέ μία E-Class από τη Mercedes-Benz. 4κύλινδροι εν σειρά κινητήρες. Ο βελτιωμένος 4κύλινδρος κινητήρας με 1,8 l κυβισμό, άμεσο ψεκασμό καυσίμου, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και υπερπλήρωση προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις σε ροπή και ισχύ ενώ, ταυτόχρονα, έχει χαμηλή κατανάλωση και χαμηλές εκπομπές ρύπων. φών. Οι 4κύλινδροι εν σειρά κινητήρες διατίθενται σε δύο επίπεδα ισχύος: στην E 200 CGI BlueEFFICIENCY με 184 hp (135 kw) και μέγιστη ροπή στρέψης 270 Nm στην E 250 CGI BlueEFFICIENCY με 204 hp (150 kw) και μέγιστη ροπή στρέψης 310 Nm Και οι δύο κινητήρες είναι ιδιαίτερα αθόρυβοι και πληρούν τα αυστηρότερα όρια σε θέματα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων (EU5). 6κύλινδροι κινητήρες σε διάταξη V. Ο κινητήρας της E 350 CGI BlueEFFICIENCY κρύβει υπερσύγχρονη τεχνολογία: 4βάλβιδη τεχνολογία, με- Χάρη στη σχεδόν πλήρη καύση ο άμεσος ψεκασμός καυσίμου εκμεταλλεύεται αποδοτικότερα την βενζίνη. Ο μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων εξασφαλίζει την ιδανική πλήρωση των κυλίνδρων και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, κάτι που οφείλεται και στο μειωμένο βάρος και στις μειωμένες εσωτερικές τριβές. Χάρη σε δύο άξονες εξισορρόπησης οι κινητήρες παρουσιάζουν πολιτισμένη λειτουργία σε ολόκληρο το φάσμα στροταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρων εισαγωγής και εξαγωγής καθώς και άξονα εξισορρόπησης. Επιπλέον, η E 350 CGI BlueEFFICIENCY διαθέτει προσαρμοζόμενη λειτουργία δυναμό και προσαρμοζόμενη λειτουργία αντλίας καυσίμου. Οικονομική και οικολογική: η E 350 CGI BlueEFFICIENCY εξοικονομεί καύσιμο, μειώνει τις εκπομπές CO 2 και βελτιώνει την πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα. Αυτά τα πλεονεκτήματα oφείλονται, προπάντων, στη δεύτερη γενιά του άμεσου ψεκασμού καυσίμου της Mercedes-Benz. Το σύστημα λειτουργεί με διαδικασία καύσης με έγχυση δέσμης καυσίμου υπό υψηλή πίεση μέσω πιεζοηλεκτρικών μπεκ. Η ισχύς ανέρχεται στους 292 hp (215 kw) και η μέγιστη ροπή στρέψης των 365 Nm διατίθεται από τις /min. Και σε αυτήν την

43 AMG Σελίδες Εξοπλισμός Σελίδες Αριθμοί & στοιχεία Σελίδες Υπηρεσίες Σελίδες περίπτωση ο κινητήρας πληροί την ισχύουσα Προδιαγραφή Καυσαερίων (EU5). Η Ε 350 διατίθεται και ως έκδοση 4MATIC. 8κύλινδροι κινητήρες σε διάταξη V. Από τα μοντέλα της E-Class η E 500 εκφράζει τη μέγιστη δυνατή μεγαλοπρέπεια σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Ο 8κύλινδρος κινητήρας με 388 hp (285 kw) αναπτύσσει ροπή 530 Nm και φθάνει τελική ταχύτητα με ηλεκτρονικό περιορισμό στα 250 km/h. Η E 500 διατίθεται και ως Saloon με τετρακίνηση 4MATIC. Την κορυφαία έκδοση αποτελεί η E 63 AMG με 525 hp (386 kw) και μέγιστη ροπή στρέψης 630 Nm. E 350 CGI BlueEFFICIENCY Nm 215 kw Poπή (Nm) Στροφές (σ.α.λ.) lσχύς (kw) Υπερσύγχρονη τεχνολογία κινητήρων με άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης μέσω πιεζοηλεκτρικών μπεκ στην E 350 CGI BlueEFFICIENCY. E 350 CGI BlueEFFICIENCY: ιδανικός συνδυασμός αρμονικής επιτάχυνσης, οδηγικής απόλαυσης και ενεργειακής αποδοτικότητας.

44 42 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Σελίδες Άνεση Σελίδες Κιβώτια ταχυτήτων. Μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο, οικονομική ή sport οδήγηση τα κιβώτια ταχυτήτων της E-Class είναι ιδανικά προσαρμοσμένα στο όχημα. Επιπλέον χαρακτηρίζονται από την ενστικτώδη και εργονομική ευχρηστία τους. Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι 4κύλινδροι κινητήρες (εκτός της E 250 CGI BlueEFFICIENCY) διαθέτουν standard το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Διαθέτει μικρές και ακριβείς διαδρομές ενώ η ισχύς κινητήρα, η κλιμάκωση του κιβωτίου και η μετάδοση πίσω άξονα είναι ιδανικά εναρμονισμένα μεταξύ τους. Μία ένδειξη στην οθόνη πολυλειτουργικών ενδεί ξεων σάς ενημερώνει για τον ιδανικό χρόνο αλλαγής σχέσης, ώστε να οδηγείτε ακόμη πιο οικονομικά. Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Οι 4κύλινδροι κινητήρες διατίθενται προαιρετικά (Ε 250 CGI BlueEFFICIENCY) standard) με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτό ματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Με δύο προγράμματα αλλαγών σάς δίνει τη δυνατότητα οικονομικής και sport οδήγησης. Εν ανάγκει μπορείτε να κάνετε και χειροκίνητες αλλαγές. 7G-TRONIC. Οι κινητήρες V6 και V8 διατίθενται standard με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC καθώς και τον επιλογέα DIRECT SELECT στην κολόνα τιμονιού. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει εάν θα ελέγχει τις αλλαγές ταχυτήτων μέσω των χειριστηρίων αλλαγής ταχυτήτων πίσω από τις ακτίνες τιμονιού ή θα αφήσει το αυτόματο κιβώτιο να αναλάβει τη διαδικασία. Οι επτά σχέσεις εμπρόσθιας μετάδοσης του 7G-TRONIC επιτρέπουν τη συνεχή λειτουργία στο ωφέλιμο φάσμα στροφών, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Ο μικρότερος χρόνος μεταξύ των αλλαγών και οι ομαλές μεταβάσεις αυξάνουν την άνεση ενώ, ταυτόχρονα, αυξάνεται και η οδηγική απόλαυση. Για ακόμη καλύτερη επιτάχυνση το κιβώτιο μπορεί να υπερπηδήσει ενδιάμεσες σχέσεις στο κατέβασμα. Αλλαγές ταχυτήτων στις εκδόσεις V6 και V8 με το πάτημα ενός πλήκτρου με τον επιλογέα DIRECT SELECT στο τιμόνι.

45 AMG Σελίδες Εξοπλισμός Σελίδες Αριθμοί & στοιχεία Σελίδες Υπηρεσίες Σελίδες Το 7G-TRONIC: ένα από τα έντεκα εκατομμύρια και πλέον κατασκευασμένα κιβώτια ταχυτήτων σε πάνω από 40 χρόνια.

46 4 4 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Σελίδες Άνεση Σελίδες Ανάρτηση. Η μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC προσφέρει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση και αυξημένη οδηγική ευστάθεια. Το νέο σύστημα απόσβεσης και η αερανάρτηση δείχνουν τα πλεονεκτήματά τους στο δρόμο: προσφέρουν άνεση και ταυτόχρονα μεγάλη ευελιξία. 4MATIC (προαιρετικά). Επειδή το 4MATIC είναι πάντα ενεργό δεν χρειάζεται χρόνο αντίδρασης για να επέμβει σε κακές οδηγικές συνθήκες όπως βρεγμένο οδόστρωμα, πάγο ή χιόνι. Το 4MATIC υποστηρίζεται από το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας ESP και το 4ΕΤS, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης. Το 4ETS επιβραδύνει ολισθαίνοντες τροχούς και μεταφέρει την ισχύ στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση. Αυτό εξασφαλίζει δυναμική εκκίνηση και επιτάχυνση, ιδιαίτερα σε οδόστρωμα κακής κατάστασης. Χάρη στο 4MATIC δεν χρειάζονται πλέον τα κοινά διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης: οι αυτόματες πεδητικές επεμβάσεις βελτιώνουν την εκκίνηση σε ολισθηρό οδόστρωμα και αυξάνουν την οδηγική ευστάθεια σε κρίσιμους ελιγμούς αποφυγής. Ένα ακόμη πλεονέκτημα: χάρη στη συμπαγή κατασκευή του, την έξυπνη επιλογή υλικών και τον υψηλό βαθμό αποδοτικότητας, η διαφορά βάρους εν συγκρίσει με τις πισωκίνητες εκδόσεις είναι ελάχιστη. Το 4MATIC διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρες V6 ή V8 (E 350 CDI BlueEFFICIENCY και E 350, E 500 Saloon). Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης 4ETS αναδιανέμει την ισχύ του κινητήρα αυτόματα στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση.

47 AMG Σελίδες Εξοπλισμός Σελίδες Αριθμοί & στοιχεία Σελίδες Υπηρεσίες Σελίδες Ανάρτηση DIRECT CONTROL (standard). Η ανάρτηση DIRECT CONTROL με προσαρμοζόμενο σύστημα απόσβεσης κραδασμών συνδυάζει την ευελιξία με την οδηγική άνεση. Οι αποσβεστήρες προσαρμόζονται στις οδηγικές συνθήκες. Τα πλεονεκτήματα της προσαρμοζόμενης απόσβεσης και σταθεροποίησης του οχήματος φαίνονται προπάντων σε κακής κατάστασης οδόστρωμα. Ευελιξία με μεγάλη άνεση η ανάρτηση DIRECT CONTROL προσαρμόζει αυτόματα τον βαθμό απόσβεσης. Η ανάρτηση DIRECT CONTROL διατίθεται προαιρετικά με sport ρύθμιση και χαμηλωμένη κατά 15 mm (standard με το πακέτο AVANTGARDE ή με Sport πακέτο AMG). Η E-Class Estate διαθέτει αερανάρτηση με ρύθμιση ύψους αμαξώματος στον πίσω άξονα. Έτσι διατηρείται σταθερό το ύψος του αμαξώματος αναξαρτήτου φορτίου. Με τη βοήθεια της αερανάρτησης AIRMATIC η απόσταση από το έδαφος παραμένει σταθερή, ακόμη και με πλήρες φορτίο. Άμεσο σύστημα διεύθυνσης DIRECT STEERING (standard για τις εκδόσεις V6 και V8). Το άμεσο σύστημα διεύθυνσης προσφέρει αμεσότερη μετάδοση του συστήματος διεύθυνσης και μειώνει τις στροφές τιμονιού, λόγου χάρη σε κλειστές στροφές. Έτσι βελτιώνεται η ευελιξία και οδηγική άνεση. AIRMATIC (προαιρετικά για V6, standard E 500). Η αερανάρτηση AIRMATIC με προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες προσαρμόζεται ιδανικά στις εκάστοτε συνθήκες φόρτωσης, οδοστρώματος ή οδήγησης. Ο οδηγός μπορεί χειροκίνητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο ρυθμίσεις, την άνετη ή τη sport ρύθμιση. Εάν χρειαστεί, το σύστημα μπορεί αυτόματα να επιλέξει μία πιο σκληρή ρύθμιση ανάρτησης. Με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορείτε να ρυθμίσετε και το ύψος του οχήματος.

48 4 6 Κινητήρες & ανάρτηση Σελίδες Ασφάλεια Άνεση Σελίδες Ασφαλής οδήγηση. Στη φάση «Ασφαλής οδήγηση» μπορούν να επέμβουν συστήματα για την αποφυγή ενός ατυχήματος. Για παράδειγμα, τα συστήματα υποβοήθησης της Ε-Class: η προσοχή σας φτάνει για να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο κρίσιμες καταστάσεις και αποτελεί την καλύτερη βάση για άνετες μετακινήσεις. ATTENTION ASSIST (standard). Το νέο αυτό σύστημα αναγνώρισης κόπωσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μεγάλες διαδρομές. Μεταξύ 80 και 180 km/h το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό μόλις αναγνωρίσει σημάδια κόπωσης ή απροσεξίας. Η βάση του: αισθητήρες που αναλύουν την οδική συμπεριφορά του οδηγού και αναγνωρίζουν μεταβολές σε αυτήν. Nightview Assist Plus (προαιρετικά). Η camera υπερύθρων του συστήματος προβάλλει ασπρόμαυρα ολόκληρη την περιοχή εμβέλειας των φώτων πορείας στην κεντρική οθόνη. Έτσι, ο οδηγός έχει καλύτερη ορατότητα χωρίς τα φώτα πορείας και μπορεί να αναγνωρίσει νωρίτερα τυχών εμπόδια, πεζούς ή ζώα που βρίσκονται στην πορεία του. Πακέτο διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (προαιρετικά). Αναγνωρίζει τις άσπρες λωρίδες κυκλοφορίας. Προειδοποιεί τον οδηγό, εφόσον τείνει να ξεφύγει από την λωρίδα του χωρίς πρόθεση, ασκώντας μία μικρή δόνηση στο τιμόνι. Η υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας ελέγχει με δύο radar τη νεκρή γωνία ορατότητας από ταχύτητες 30 km/h και άνω. Μόλις εμφανιστούν σημάδια κόπωσης του οδηγού το ATTENTION ASSIST συνιστά ένα διάλειμμα. Για ακόμη καλύτερη ορατότητα το Nightview Assist Plus διαθέτει μία ειδική σημείωση των πεζών στην οθόνη. Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας: προειδοποιούν τον οδηγό σε περιπτώσεις κινδύνου.

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr)

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr) ΝΕΟ renault megane coupe ΝΕΟ renault megane coupe (www.renault.gr) φωτογραφιεσ εκδοσησ: P. OTTO, R. SHOEHUYS, T. LEBRALY - προσαρμογη: GENCO POWER SA - εκτυπωθηκε στην ε.ε. - 7711MC3012 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ VOLVO ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X5 3.0si X5 4.8i X5 3.0d X5 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα γνωρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Θεσμική Αναβάθμιση της Εκπαίδευσης Οδήγησης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Οι προδιαγραφές χωρίζονται σε τρεις ενοτητες. Η πρώτη (Ι) ενότητα περιγράφει τις

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις.

Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις. Dacia Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις. Αυτό που σας συνδέει με τη Dacia είναι οι έξυπνες επιλογές. Σας αρέσουν οι έξυπνες λύσεις και θέλετε να τις αποκτήσετε σε καλή

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας

Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας ΧΡΥΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας Αρχική επιμόρφωση ÑÕÓÏÕÍ ÌÅÔÁËËÉÏÍ ÁÊÁÄÇÌÉÁÓ ÁÈÇÍÙÍ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων Υδραυλικές ράμπες, φυσούνες, συστήματα βιομηχανικών πορτών όλα από μία πηγή

Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων Υδραυλικές ράμπες, φυσούνες, συστήματα βιομηχανικών πορτών όλα από μία πηγή // ΝΕO: Σύστημα DOBO και βοηθητικό σύστημα Docking από τη Hörmann Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων Υδραυλικές ράμπες, φυσούνες, συστήματα βιομηχανικών πορτών όλα από μία πηγή 2 Η τεχνογνωσία του ειδικού 4-5

Διαβάστε περισσότερα

επιχείρηση σας είναι ζήτημα δικό μας ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VRV ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

επιχείρηση σας είναι ζήτημα δικό μας ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VRV ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ επιχείρηση σας είναι δικό μας ζήτημα ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VRV ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Οφέλη για τους ιδιοκτήτες κτιρίων Με την ειδική τεχνολογία inverter της Daikin και τη μεταβλητή θερμοκρασία ψυκτικού μέσου,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Να Βρίσκεται Πάντοτε στο Αυτοκίνητο. Περιέχει Χρήσιµες Πληροφορίες για την Ασφάλεια, Λειτουργία και Συντήρηση του Αυτοκινήτου σας.

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Να Βρίσκεται Πάντοτε στο Αυτοκίνητο. Περιέχει Χρήσιµες Πληροφορίες για την Ασφάλεια, Λειτουργία και Συντήρηση του Αυτοκινήτου σας. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SERVICE Συστάσεις για τα καύσιµα: είτε τη σελίδα 1-1 Συστάσεις για το λάδι του κινητήρα: Βενζινοκινητήρας: Ποιότητα: SG, SH, SJ, SL ή SM Ιξώδες: Κινητήρας 1.6 L ή 2.4 L: SAE 0W-20, 5W-30,

Διαβάστε περισσότερα

Ν Ν Ν Ν Ν Ν - Ν - Ν ΝRobonova : έ : Ν 5092 : Ν.. 2012

Ν Ν Ν Ν Ν Ν - Ν - Ν ΝRobonova : έ : Ν 5092 : Ν.. 2012 Ν Ν Ν Ν Ν Ν - Ν - Ν ΝRobonova : έ : Ν 5092 : Ν.. 2012 Τσαντάκη Μανώλη /Πτυχιακή εργασία Σελίδα 1 Ευχαριστίε Η πτυχιακή αυτή εργασία, αναπτύχθηκε στο εργαστήριο ρομποτική στο τμήμα Μηχανολόγων του Τ.Ε.Ι

Διαβάστε περισσότερα

4 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ + 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ

4 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ + 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ STEYR MOTORS MARINE 4 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ + 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ P/N Z001022/7 9η έκδοση Ιανουάριος 2009 www.steyr-motors.com STEYR MOTORS GmbH Im Stadtgut

Διαβάστε περισσότερα

ALTOSONIC V12. Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer. Εγχειρίδιο οδηγιών. KROHNE 06/2014-4003491001 - MA ALTOSONIC V12 R02 el

ALTOSONIC V12. Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer. Εγχειρίδιο οδηγιών. KROHNE 06/2014-4003491001 - MA ALTOSONIC V12 R02 el ALTOSONIC V12 Εγχειρίδιο οδηγιών Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer KROHNE : Βιβλιογραφικά στοιχεία ::::::::::::::::::::::::::::::::: Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX

MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX 1. Σηµαντικές Προειδοποιήσεις MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Μετά την αφαίρεση της συσκευασίας να γίνεται πάντα έλεγχος για την πληρότητα της παράδοσης, ενώ σε περίπτωση ελαττωµάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Ακόμα πιο... CC VW PASSAT CC. δες

Ακόμα πιο... CC VW PASSAT CC. δες 31 Πρώτο Θέμα Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 VW PASSAT CC Ακόμα πιο... CC το νέο VW Passat εν κινήσει Η τετραθέσια coupe έκδοση του Passat ξεκίνησε σαν ένα αυτοκίνητο για «εξειδικευμένο» κοινό, όμως η εμπορική

Διαβάστε περισσότερα

10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001. Honda PCX. Honda Motor Co., Ltd. 2010

10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001. Honda PCX. Honda Motor Co., Ltd. 2010 10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001 Honda PCX ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Honda Motor Co., Ltd. 2010 10/06/07 10:58:53 3GKWN600_002 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΗΣ Αυτό το σκούτερ είναι σχεδιασµένο για να

Διαβάστε περισσότερα

8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. 14. Ευέλικτο, άνετο και έτοιμο για όλες τις διαδρομές. 16. Σχεδιασμένο για την τελειότητα.

8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. 14. Ευέλικτο, άνετο και έτοιμο για όλες τις διαδρομές. 16. Σχεδιασμένο για την τελειότητα. Mazda6 Mazda6 4. Mazda6. Ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο. Το στιλ που κόβει την ανάσα είναι μόνο η αρχή. 8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. Έτοιμο να οδηγηθεί σε όλες τις συνθήκες. 10. Συντονισμένο

Διαβάστε περισσότερα

Κλασικά, µικροµεσαία,

Κλασικά, µικροµεσαία, NEA & AΡΙΘΜΟΙ Με ενδιαφέρον... > 2-3 Seat Ibiza 1.2 TSi ΤΕΣΤ SEAT LEON 1.6 TDI > 6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ PEUGEOT 107 > 8 ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Κλασικά, µικροµεσαία, πετρελαιοκίνητα CITROËN C4

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC 1. ΕΙΣAΓΩΓΗ...1 1.1 Τα συστήµατα HVAC...1 1.2 Βασικά χαρακτηριστικά...2 2. ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...5 2.1 Χωρισµός σε θερµικές ζώνες...5 2.2 Μονάδες ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν για την οδική ασφάλεια διασκεδάζοντας. τα νέα της. Οδηγοί και πεζοί: Απλές οδηγίες για ειρηνική συνύπαρξη

ΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν για την οδική ασφάλεια διασκεδάζοντας. τα νέα της. Οδηγοί και πεζοί: Απλές οδηγίες για ειρηνική συνύπαρξη τα νέα της ΤΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. ΤΕΥΧΟΣ 42 οκτωβριοσ 2014 ΟΔΟΥ Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν για την οδική ασφάλεια διασκεδάζοντας 10-11 Οδηγοί και πεζοί: Απλές οδηγίες για ειρηνική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ) ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCE

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCE Εγχειρίδιο χρήσης Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VPCE n 2 Περιεχόµενα Πριν από τη χρήση... 4 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή VAIO... 5 Θέματα εργονομίας... 7 Πρώτα βήματα... 9 Εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΗΝΑΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΣΕΜΗΝΑΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΕΜΗΝΑΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:> ΑΝΤΩΝΙΑ ΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΙΕΓΚΙ ΜΠΛΕΝΤΑΡ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Τεύχος 1.2 EL Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Περιεχόμενα Ασφάλεια 3 Ξεκινώντας 4 Πλήκτρα και μέρη 4 Τοποθέτηση της κάρτας SIM, της μπαταρίας και της κάρτας μνήμης 4 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχαν. Περιβάλλοντος. Σταματία. α: Φούντα. Φοιτήτρια. Επιβλέπων

Βιομηχαν. Περιβάλλοντος. Σταματία. α: Φούντα. Φοιτήτρια. Επιβλέπων Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχαν νικών Συστημάτωνν Ειδίκευση: Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας ς και Προστασίας Περιβάλλοντος Διπλωματική Εργασία Περιβαλλοντική Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική Εργασία Του φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών

Διπλωματική Εργασία Του φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ Διπλωματική Εργασία Του φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Συστηµάτων. Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές

Οδηγός Συστηµάτων. Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές Οδηγός Συστηµάτων Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Σύστηµα µόνο ψύξης Σύστηµα αντλίας

Διαβάστε περισσότερα

Energy. Intelligent. Παρουσιάζουμε τη Schneider Electric TV!

Energy. Intelligent. Παρουσιάζουμε τη Schneider Electric TV! Intelligent Ιούνιος 2011 Energy Έξυπνες και αποδοτικές λύσεις διαχείρισης ενέργειας από την παραγωγή έως την τελική διανομή Παρουσιάζουμε τη Schneider Electric TV! Το μέρος όπου μπορείτε να βρείτε τρέχοντα

Διαβάστε περισσότερα

colorexpert Συστήματα Βαφής Χρώματα Εκπαίδευση Μάρκετινγκ 20 χρόνια ποιότητα Permahyd.

colorexpert Συστήματα Βαφής Χρώματα Εκπαίδευση Μάρκετινγκ 20 χρόνια ποιότητα Permahyd. colorexpert Συστήματα Βαφής Χρώματα Εκπαίδευση Μάρκετινγκ 20 χρόνια ποιότητα Permahyd. Νέο βερνίκι. Permasolid HS Speed Clear Coat 8800. Για εξαιρετικά γρήγορο στέγνωμα. MyTraining. Το νέο online πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα