Σχέδιο Πολιτικής Διακήρυξης: Ανατροπή & Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σχέδιο Πολιτικής Διακήρυξης: Ανατροπή & Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση"

Transcript

1 Σχέδιο Πολιτικής Διακήρυξης: Ανατροπή & Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση Συμπολίτες και Συμπολίτισσες, Τα τελευταία τέσσερα χρόνια βιώνουμε όλοι μας, με τον πιο βάρβαρο τρόπο, τα αποτελέσματα της εφαρμογής των σκληρών μνημονιακών- νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνία σε απόγνωση. Απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, Ακύρωση εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων δεκαετιών, Ανεργία που υπερβαίνει το 30% (το μεγαλύτερο στην Ευρώπη) και που στους νέους έως 25 ετών φτάνει το 64%, Άγρια περικοπή εισοδημάτων, συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, Αφανισμός της μεσαίας τάξης, λουκέτα, φτωχοποίηση και εξαθλίωση, Άγρια φοροεπιδρομή, χαράτσια, κατασχέσεις σε μικροκαταθέσεις και πλειστηριασμοί, ακόμα και της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, για χρέη στην Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και αύριο και για χρέη στις Τράπεζες, Νοσοκομεία και σχολεία χωρίς προσωπικό, Ανασφάλιστοι πολίτες χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παιδιά ανεμβολίαστα, Χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα και θέρμανση, παιδιά χωρίς φαγητό, νεκροί από ανέχεια, Νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν για να επιβιώσουν, Περιορισμός της δημοκρατίας και ένταση της καταστολής. Συμπολίτες, Συμπολίτισσες, Στις συνθήκες αυτές η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τα μεγαλύτερα θύματα και η ίδια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των μνημονίων, επιβάλλεται να δώσει το δικό της αγώνα. Να γίνει ο κυματοθραύστης στις πολιτικές εξαθλίωσης που γεννούν τη δυστυχία και το φασισμό. Να συμβάλει στην κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν πλήξει συνεχίζουν να πλήττουν βάναυσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Της έχουν επιβάλλει ακραία λιτότητα, της αφαίρεσαν τα ουσιαστικά δημοκρατικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της και ισοπέδωσαν τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Με την εφαρμογή του μνημονιακού «Καλλικράτη», μιας νεοφιλελεύθερης, βαθιάς αντιδημοκρατικής και συγκεντρωτικής μεταρρύθμισης, διαμορφώνεται μία κατ όνομα Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βρίσκεται έξω και μακριά από τους πολίτες, ενισχύεται η μονοπρόσωπη εξουσία και δημιουργείται ένας νέος άλλης μορφής- φοροεισπρακτικός πελατειακός δημόσιος τομέας υπηρέτης των ιδιωτικών συμφερόντων μικρών και μεγάλων. Ενδεικτικά, η εφαρμογή του «Καλλικράτη» έχει τα δύο τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα :

2 -Τη μείωση των θεσμοθετημένων πόρων των δήμων κατά 60% ενώ σχεδιάζεται νέα μείωση της τάξης του 29%, -Απολύσεις εργαζομένων, αρχικά εργαζομένων με σύμβαση έργου και σήμερα, με τα επονομαζόμενα σχέδια «διαθεσιμότητας», «κινητικότητας», «μετατάξεων», «εφεδρείας», και μονίμων, όπως δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων κ.λ.π., -Τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, με εργαζόμενους «δανεικούς» από ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ, με εργασία δύο ή πέντε μηνών, -Την οικονομική ασφυξία και την αδυναμία αντιμετώπισης ακόμα και στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών, -Τη συρρίκνωση, υποβάθμιση και κατάργηση σε πολλές περιπτώσεις των κοινωνικών υπηρεσιών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, «βοήθεια στο σπίτι», προνοιακά επιδόματα κ.λ.π.), -Τη μεταφορά 240 αρμοδιοτήτων χωρίς τη μεταφορά των αναγκαίων πόρων, -Την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, με πρώτο στόχο τις υπηρεσίες καθαριότητας, -Το κατ επίφαση «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που επιβάλλει την πλήρη επιτροπεία των Δήμων και έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος για τη Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Για εμάς, σε αντίθεση με το μνημονιακό «Καλλικράτη» και τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες-μνημονιακές πολιτικές, Αυτοδιοίκηση και Δήμος σημαίνουν δημοκρατία, εξυπηρέτηση του πολίτη, λαϊκή συμμετοχή, κοινωνικές δομές, ανάπτυξη με δημοκρατικό και περιβαλλοντικό προγραμματισμό σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες. Αυτό θέλουμε, αυτό επιδιώκουμε και γι αυτό αγωνιζόμαστε. Ο «Καλλικράτης» και οι πολιτικές που τον σχεδίασαν και τον επέβαλαν πρέπει να ανατραπούν. Για το σκοπό αυτό δουλεύουμε, συνεργαζόμαστε, δημιουργούμε μέτωπα, συμμετέχουμε σε κινήματα και δράσεις που επιδιώκουν: -Την ανατροπή της μνημονιακής δικομματικής κυβέρνησης και την αποτροπή της συνέχισης, με όποιον τρόπο, της ίδιας ή παρόμοιας πολιτικής. -Την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων. -Την ανάδειξη φιλολαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση του τόπου. -Την απαλλαγή της χώρας μας από τις συμβάσεις που την έχουν καταστήσει «αποικία χρέους». -Την αποκατάσταση όλων των δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων. -Τη λήψη μέτρων ανακούφισης του λαού και πρώτα απ όλα των κοινωνικά ασθενέστερων.

3 -Την απόκρουση του νεοφασιστικού και νεοναζιστικού φαινομένου στη χώρα. Ο Δήμος της Μεταμόρφωσης, προεξάρχοντος του Δημάρχου κου Καρπέτα, είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά και ταυτοχρόνως χειρότερα παραδείγματα άσκησης «καλλικρατικής» και μνημονιακής πολιτικής. Το αποδεικνύουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι του Δήμου, οι σε εφεδρεία και διαθεσιμότητα υπάλληλοι του Δήμου, η υπολειτουργία των δημοτικών ιατρείων, η κατάσταση με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα συσσίτια της εκκλησίας κ.λ.π. Απέναντι στην πολιτική αυτή βρισκόμαστε εμείς, η δημοκρατική αντιμνημονιακή δημοτική κίνηση, η δημοτική κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ», που προτείνουμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε να οργανώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μιαν άλλη, διαφορετική Αυτοδιοίκηση, έναν άλλο, διαφορετικό Δήμο, που οι αποφάσεις λαμβάνονται και η πολιτική ασκείται από τα συλλογικά όργανα και όχι από κλειστά ή μονοπρόσωπα/δημαρχοκεντρικά όργανα, που οι αιρετοί εκλέγονται με απλή αναλογική και το έργο τους ελέγχεται από την τοπική κοινωνία μέσω συμμετοχικών θεσμών, που ο ίδιος ο Δήμος θα είναι φορέας κοινωνικής πολιτικής, πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προπύργιο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, βασικό στήριγμα του τοπικού και περιφερειακού σχεδιασμού. Προτείνουμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε ο Δήμος μας : -Να γίνει ο κυματοθραύστης στις πολιτικές εξαθλίωσης που γεννούν τη δυστυχία και το φασισμό. - Να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας -Να ασκήσει κοινωνική πολιτική ανακούφισης των ασθενέστερων, με μέτρα όπως ο ορθολογισμός των ανταποδοτικών τελών ανάλογα με τα πραγματικά εισοδήματα και τις ανάγκες, η πλήρης λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και η αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων παιδιών, η μείωση των συνδρομών στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, η λειτουργία κοινωνικών φροντιστηρίων, η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, η πλήρωση των κενών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις σαν πάγιο αίτημα και η κάλυψη των επιπλέον αναγκών με προσωπικό του Δήμου αξιοποιώντας τα ανταποδοτικά τέλη (πχ συνδρομές) των δημοτών και όχι από «ΜΚΟ», η πλήρης λειτουργία των δημοτικών ιατρείων και του κοινωνικού φαρμακείου, διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου και κάθε άλλο μέτρο στήριξης και ενίσχυσης των πληττόμενων από την κρίση κατοίκων. - Να ασκήσει αναπτυξιακή πολιτική με βάση τα δυναμικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον. Να φροντίσει για τη στήριξη και βελτίωση της τοπικής αγοράς, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη και στήριξη μορφών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σε παραγωγικούς τομείς, ενεργοποιώντας νέους εργαζόμενους, εστιάζοντας σε μικρά κυρίως έργα και σε κοινωνικές υπηρεσίες, σε δίκτυα αλληλεγγύης και κοινωνικές δομές για την υποστήριξη ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

4 - Να προχωρήσει σε οργανωτική και παραγωγική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του, με εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος, με αξιοκρατική αξιοποίηση του προσωπικού του Δήμου, με διαφάνεια στο προγραμματισμό έργων και προμηθειών, με τη διασφάλιση δημοσιότητας στους διαγωνισμούς κλπ. - Να αναμορφώσει τις γειτονιές ούτως ώστε να γίνουν κέντρα αθλητικής, πολιτιστικής και μορφωτικής δημιουργίας. Για εμάς, οι έννοιες Δημοκρατία, Συμμετοχή, Διαφάνεια, Αξιοκρατία, Αλληλεγγύη στο Δήμο είναι δεσμευτικές έννοιες της δικής μας πολιτικής και όχι κούφια λόγια. Συνεπάγονται σύγκρουση με το κατεστημένο και τις μέχρι τώρα ασκούμενες πολιτικές, σύγκρουση με το υπάρχον γραφειοκρατικό και πελατειακό μοντέλο, που και αναποτελεσματικό για τους πολίτες είναι και αλλοιώνει συνειδήσεις. Θέλουμε μία (νέα) δημοτική αρχή και ένα (νέο) δημοτικό δημόσιο λειτουργό που θα εξυπηρετούν το δημότη όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, με όλες τις «παλιές» και νέες υπηρεσίες και κοινωνικές δομές, αναβαθμισμένες. Μέτρα σ αυτήν την κατεύθυνση μπορούν να είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, η εξασφάλιση της συμμετοχής όλων των παρατάξεων, των κοινωνικών φορέων, των συλλόγων και των πολιτών στα τυπικά κι άτυπα όργανα διοίκησης του Δήμου που υπάρχουν ή που θα δημιουργηθούν, η διασφάλιση της συμμετοχής των μαζικών φορέων στις αποφάσεις που αφορούν το αντικείμενο δραστηριότητάς τους, ο ουσιαστικός ετήσιος Δημοτικός Απολογισμός, η συμμετοχική διαμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου,, οι λαϊκές συνελεύσεις, τα τοπικά δημοψηφίσματα με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, η αξιοποίηση του επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, η δημιουργική αφομοίωση και συμμετοχή των οικονομικών μεταναστών στη ζωή και την ανάπτυξη της πόλης (πχ ετήσιο πολυ-πολιτισμικό φεστιβάλ) κλπ. Συμπολίτες και συμπολίτισσες, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα επιλεγούν πολιτικές, όχι μόνο πρόσωπα. Οι εκλογές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση αποτελούν μείζον πολιτικό γεγονός που έχει άμεση σχέση με τη ζωή όλων μας και την πορεία της χώρας. Για εμάς, τη Δημοτική Κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ», οι εκλογές αυτές δεν είναι μια απλή διαδικασία ανάδειξης τοπικών ηγεσιών, αλλά αποτελούν καθοριστική ιδεολογική και πολιτική επιλογή ανάμεσα στη συντήρηση και την πρόοδο, στην περαιτέρω διάλυση της κοινωνίας και στην αναγέννησή της. Σε αυτήν την αντιπαράθεση καλούνται να συμμετάσχουν συντεταγμένα όλες οι προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις και οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες. Σ αυτή τη λογική, η Δημοτική εξουσία θα αναβαθμιστεί και θα στηριχτεί μόνο από μια διευρυμένη και ισχυρή τοπική προοδευτική, αντιμνημονιακή πλειοψηφία, αποτέλεσμα της λαϊκής συναίνεσης και αλληλεγγύης και όχι βέβαια απλά από την επικράτηση των όποιων τοπικών εκλεκτών και παραγόντων. Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» λοιπόν αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου κινήματος που θα απορρίψει και θα τερματίσει την πορεία της υποταγμένης μνημονιακής διοίκησης του Δήμου και που θα

5 συμβάλει στη γενικότερη ανατροπή αυτής της πολιτικής και σε κυβερνητικό επίπεδο, με μια άλλη ενδεχόμενα κυβέρνηση του τόπου, κυβέρνηση που θα διατυπώνει με σαφήνεια την ανάγκη κατάργησης των μνημονίων και την εφαρμογή μιας πολιτικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της χώρας. Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» σας καλεί όλους να διεκδικήσουμε μαζί έναν Δήμο που θα ακούγεται η φωνή μας, που θα εξασφαλίζεται η συμμετοχή μας στη λήψη των αποφάσεων, που θα ενισχύονται και θα αξιοποιούνται η λαϊκή συλλογική πρωτοβουλία και τα κινήματα, που η διαφάνεια θα είναι παντού. Μαζί μας, σ αυτό το κίνημα, σ αυτές τις πρωτοβουλίες, χωράει κάθε πολίτης που τα προηγούμενα χρόνια περπάτησε στις μικρές και μεγάλες πορείες ενάντια στα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενάντια στις πολιτικές των απολύσεων και της ανεργίας, ενάντια στις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα και τη ζωή μας. Δεν χωράνε και είναι ξένοι με μας οι υπηρέτες του μνημονίου, οι γνωστοί υπηρέτες δύο αφεντάδων, αυτοί που ξαφνικά, όταν βλέπουν ότι το πλοίο βουλιάζει, είναι οι πρώτοι που θα πηδήξουν για να σωθούν. Δεν χωράνε οι διαπλεκόμενοι, οι ρουσφετολόγοι, οι εκμεταλλευτές της ανθρώπινης ανάγκης για δουλειά και ζωή, οι εκμαυλιστές συνειδήσεων, οι «ειδικοί» της προσωπικής εξυπηρέτησης «ημετέρων», όλοι αυτοί που στην πράξη διόριζαν από το παράθυρο και επικαλούνταν το ΑΣΕΠ για αξιοκρατία, όλοι αυτοί που και σήμερα, «κουνάνε» το δάχτυλο σε όλους εμάς, σε όλους τους πολίτες και μας λένε ότι «μαζί τα φάγαμε» και ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος... Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας που αξιολόγησαν αλλιώς τα πράγματα. Που αποδέχτηκαν τις αυταπάτες των κομμάτων του μνημονίου και αρκετοί, ανέχτηκαν πλευρές της σημερινής πολιτικής, τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό απέναντι στους αποτυχημένους που το σύστημα δήθεν αξιοκρατικά τους κατέταξε εκεί και οι οποίοι φοβήθηκαν να φωνάξουν δυνατά ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Και με αυτούς μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία. Να απαιτήσουμε διαφάνεια και δημοκρατία. Να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια. Πρέπει να αναμετρηθούμε με το παρελθόν αλλά και με το μέλλον. Πρέπει να συναντηθούμε όλοι, όσοι συμφωνούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να γράψει την δική της ιστορία στον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας και ότι δεν θα είναι θεατής των κεντρικών εκφωνήσεων της πολιτικής σκηνής. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΔΡΑΣΗΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Πρόγραμμα. για την. Αττική

Πρόγραμμα. για την. Αττική Πρόγραμμα για την Αττική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Δύναμη Ζωής, Δύναμη δημοκρατικής ανατροπής Φτάνει πια. Όχι άλλα ψέματα 15+1 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΑΣ Περισσότερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο 43ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΗΝΑ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 43ο Tακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση Προς διαβούλευση. 1. Θέσεις για το Θεσμικό Πλαίσιο του Α Βαθμού Αυτοδιοίκησης (Δήμος)

Προγραμματικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση Προς διαβούλευση. 1. Θέσεις για το Θεσμικό Πλαίσιο του Α Βαθμού Αυτοδιοίκησης (Δήμος) Προγραμματικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση Προς διαβούλευση 1. Θέσεις για το Θεσμικό Πλαίσιο του Α Βαθμού Αυτοδιοίκησης (Δήμος) Α. Εισαγωγικές επισημάνσεις Οι συνέπειες του «Καλλικράτη»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ 1. Το όραμά μας για το Δήμο Ποιοι είμαστε; Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν δημιουργήθηκε σε κενό, αλλά αποτελεί συνέχεια των καλύτερων εμπειριών και παραδόσεων των

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς δεν ξαναγράφουμε το πρόγραμμά μας από την αρχή!

Εμείς δεν ξαναγράφουμε το πρόγραμμά μας από την αρχή! Ποιοι είμαστε Η «Δράση για μια άλλη πόλη» είναι μια αυτόνομη αγωνιστική τοπική προσπάθεια, που ξεκίνησε σαν χώρος συζητήσεων μεταξύ απλών δημοτών και κατέληξε στη δημιουργία δημοτικής κίνησης. Στην Κίνησή

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη: Τοπική Αυτοδιοίκηση: Οικονομι κή κατάσταση, εκ χώρηση αρμοδιοτήτων, επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των Δήμων και στα δημόσια αγαθά

Σύνοψη: Τοπική Αυτοδιοίκηση: Οικονομι κή κατάσταση, εκ χώρηση αρμοδιοτήτων, επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των Δήμων και στα δημόσια αγαθά Τοπιική Αυτοδιιοίίκηση: Οιικονομιική κατάσταση,, εκχώρηση αρμοδιιοτήτων,, επιιπτώσειις στο ανθρώπιινο δυναμιικό των Δήμων καιι στα δημόσιια αγαθά Κύριια σημείία - συνοπτιικά συμπεράσματα Αθήνα,, Μάιος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΗΜΑΡΧΟΣ:ΛΑΖΑΡΟΣ ΝΑΤΣΗΣ

ΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΗΜΑΡΧΟΣ:ΛΑΖΑΡΟΣ ΝΑΤΣΗΣ ΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΑΙΟΣ 2014 ΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΗΜΑΡΧΟΣ:ΛΑΖΑΡΟΣ ΝΑΤΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ Πρόλογος Πολίτες του ήµου µας, γυναίκες και άνδρες, νέες και νέοι. Εµείς που συµµετέχουµε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ 1 ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, 14 και 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 1 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 - Έναρξη Τακτικού Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡYΞΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡYΞΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡYΞΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Η δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας έχει ως αφετηρία το συντριπτικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Απέναντι στην τρομοκρατία των κυρίαρχων

Διαβάστε περισσότερα

ΟIKONOMIKA ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε. Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΣΠΑ

ΟIKONOMIKA ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε. Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΣΠΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟIKONOMIKA ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε. Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΣΠΑ Τα έσοδα των δήμων προέρχονται από : Α. την επιχορήγησή τους από το κεντρικό κράτος. Το ποσό καθορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα!

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! Αυτό το μήνα κλείνουμε τρία χρόνια που η δημοτική μας κίνηση ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ διαχειρίζεται τα προβλήματα της πόλης μας. Το Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή εντάσσεται στη στρατηγική της κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Η προγραμματική πρόταση του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 Πίνακας Περιεχομένων A. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΙΕΞΟ ΟΥ...5 Β. ΚΡΙΣΗ: ΝΑ ΕΠΕΝ ΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΙΕΞΟ Ο...9 B.1 Άλλο δημοσιονομική εξυγίανση, άλλο επίθεση

Διαβάστε περισσότερα

Με θέση και άποψη. Δράσεις Δ.Σ. Οκτώβριος. Πρόγραμμα Δράσης

Με θέση και άποψη. Δράσεις Δ.Σ. Οκτώβριος. Πρόγραμμα Δράσης Τεύχος 26/1e Ιανουάριος 2014 Με θέση και άποψη Δράσεις Δ.Σ. Οκτώβριος Δεκέμβριος 2013 7 ο Συνέδριο ΠΟΜΗΤΕΔΥ Πρόγραμμα Δράσης 2013 2016 Άρθρα Η σύνθεση του Δ.Σ. της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. Πρόεδρος Λιόντης Στέφανος

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα δημόσια αγαθά

Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα δημόσια αγαθά ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα δημόσια αγαθά ΑΘΗΝΑ, ΜΑΙΟΣ 2014 Έκδοση του Κοινωνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» 10 01 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 Α ΜΕΡΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 Δήμος Αγ. Δημητρίου ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 27-2-2013 Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τη χώρα μας οικονομικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Α. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: ΕΝΑ ΟΧΥΡΟ ΠΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ 1. Εισαγωγή Η 25η Ιανουαρίου σηματοδότησε μια πολιτική τομή άνευ προηγουμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 81ης Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 81ης Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ P O S T P R E S S ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ Ταχ. Γραφείο KEMΠ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ Αριθµός Αδείας X+7 P O S T P R E S S ENTYΠO KΛEIΣTO AP. A EIAΣ 1117/1996 KEMΠA Ξενοφώντος 15A 105 57 Aθήνα, Tηλ. 210-32.21.316 Κωδικός 01-2753

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Αθήνα 4/09/2014 Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα χρόνια του Μνημονίων Οι μνημονιακές κυβερνήσεις επέφεραν βαρύτατα πλήγματα στους μισθούς,

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της χώρας μας στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. σελ.21-22 ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ O ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ

Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. σελ.21-22 ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ O ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ - NOTIALIFE / ΤΕΥΧΟΣ 102 - ΕΤΟΣ 12ο ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΟΣ 0,35 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 13 ΔΗΜΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ του σχεδίου νόμου «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ του σχεδίου νόμου «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ του σχεδίου νόμου «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» Προς τη Βουλή των Ελλήνων Ι. ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Κεντρική προγραμματική δέσμευση

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ό γ ρ α μ μ α & Υ π ο ψ ή φ ι ο ι

Π ρ ό γ ρ α μ μ α & Υ π ο ψ ή φ ι ο ι Π ρ ό γ ρ α μ μ α & Υ π ο ψ ή φ ι ο ι Δ η μ ο τ ι κ έ ς Ε κ λ ο γ έ ς 2 0 1 4 Αξίζουμε έναν καλύτερο δήμο! υ π ο ψ ή φ ι ο ς δ ή μ α ρ χ ο ς Π ε ν τ έ λ η ς Πολίτες των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΟΚΤΩ ΚΥΚΛΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 1 Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Oμιλία Νίκου Χιωτάκη για Εκδήλωση Απολογισμού

Oμιλία Νίκου Χιωτάκη για Εκδήλωση Απολογισμού 404 Oμιλία Νίκου Χιωτάκη για Εκδήλωση Απολογισμού Φίλες και φίλοι, 01-04 -14 Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση του Δήμου μας. Η παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Συντονιστής: Παύλος Χαραμής

Συντονιστής: Παύλος Χαραμής 5 η Ομάδα Εργασίας Συντονιστής: Παύλος Χαραμής Μέλη: Σπύρος Καλούδης Αγγελής Κάμπρας Γιώργος Κρεασίδης Γιάννης Λαθήρας Χρήστος Μασούρας Δέσποινα Μαυροματάκη Μανώλης Ορφανουδάκης Στέφανος Παπαλέξης Μαριάννα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η Αυτοδιοίκηση μέρος της λύσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η Αυτοδιοίκηση μέρος της λύσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «Οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι Επιπτώσεις της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» (Θεσσαλονίκη 12 Ιουνίου 2015) Εισήγηση του Σίμου Δανιηλίδη,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ 2007 2010 Αιγάλεω, Απρίλιος 2008 ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ (Δ.Ο.Ε.) Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 5 2. Στόχοι, Μεθοδολογία και Προϋποθέσεις επιτυχίας του

Διαβάστε περισσότερα