ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Κ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΤΙΑ ΜΑΪΟΣ (προς το 14 ο Συνέδριο της ΟΚΟΕ)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Κ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΤΙΑ ΜΑΪΟΣ 2013-2015. (προς το 14 ο Συνέδριο της ΟΚΟΕ)"

Transcript

1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Κ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ (Ο.Κ.Ο.Ε.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΤΙΑ ΜΑΪΟΣ (προς το 14 ο Συνέδριο της ΟΚΟΕ)

2 2 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Κ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ (Ο.Κ.Ο.Ε.) Στόχος του παρόντος είναι να παρουσιάσει επιγραµµατικά τα δρώµενα της Ο.Κ.Ο.Ε. για την περίοδο Μαΐου 2013 Μαΐου 2015 (13ο ως 14ο Συνέδριό). Η Ο.Κ.Ο.Ε. ως κορυφαία εκπροσώπηση των Κυπριακών οργανώσεων της Ελλάδας εργάστηκε το διάστηµα αυτό ώστε να καταστήσει ακόµα πιο έντονη την παρουσία της. Επεδίωξε µε τις δράσεις της, ώστε να αποτελέσει µοχλό επιρροής αλλά και παρέµβασης για θέµατα που αφορούν την Κύπρο µας. Η προβολή του Κυπριακού, η αδειάλειπτη συνεισφορά των Κυπριακών σωµατείων αλλά και γενικότερα των Κυπρίων για το µεγάλο εθνικό θέµα στον Ελλαδικό χώρο, ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της. Χωρίς αµφιβολία η περίοδος που διανύουµε είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η πολύπλευρη οικονοµική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο δεν µας αφήνει ανεπηρέαστους. Μια οικονοµικά αδύναµη Κύπρος µε µια αδύναµη Ελλάδα παροτρύνει πολλούς να επιθυµούν αλλά και να επιδιώκουν το «κλείσιµο» και όχι τη δίκαιη και βιώσιµη λύση. Στο διάστηµα που πέρασε η Ο.Κ.Ο.Ε., ως δευτεροβάθµιο συντονιστικό όργανο των σωµατείων συµµετείχε και ενίσχυσε δεκάδες πρωτοβουλίες και προσπάθειες των κυπριακών οργανώσεων στην Ελλάδα. Ανάµεσα σε άλλα: - Υποβοήθησε και συντόνισε τη διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων, εικαστικών εκθέσεων, παρουσιάσεων βιβλίων, Φεστιβάλ Κυπριακών Παραδοσιακών Χορών & Μουσικής, Θεατρικές Παραστάσεις, και άλλα. - Προώθησε σειρά εκδηλώσεων, µε σκοπό την ενηµέρωση για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονοµιάς από την Τουρκία στην Κύπρο. - Παρουσίασε µέσα από πολύπλευρα πολιτικο-καλλιτεχνικά και εκθεσιακά δρώµενα τους κατεχόµενους δήµους και περιοχές της Κύπρου: Καρπασία, Ακανθού, Τρίκωµο, Αµµόχωστος, Κερήνεια, Λευκόνοικο, Κυθρέα, Μόρφου, Λάπηθο, Καραβά... - Υποβοήθησε στη διοργάνωση µαζικών εκδηλώσεων για τις µαύρες επετείους της Ιουλίου (πραξικόπηµα, εισβολή), της 15 Νοεµβρίου (ανακήρυξη ψευδοκράτους), αλλά και εθνικές επετείους όπως της 1ης Απριλίου (απελευθερωτικός αγώνας) και 1ης Οκτωβρίου ( Κυπριακή Ανεξαρτησία).

3 3 - Υποβοήθησε την προσπάθεια κυπριακών οργανώσεων, τόσο για τη δηµιουργία, όσο και τη διατήρηση και αναβάθµιση χώρων αναφοράς για την Κύπρο σε διάφορα µέρη της Ελλάδας (πάρκα, πλατείες, µνηµεία). - ιοργάνωσε ενηµερωτικές συζητήσεις για το Κυπριακό, την ΑΟΖ, τους Υδρογονάνθρακες, και την Οικονοµική Κρίση. Ενδυναµώνοντας το συντονισµό δράσης και λειτουργίας της, προσπάθησε να ενισχύσει τους στόχους της και να πετύχει τη διατήρηση του ενδιαφέροντος για την Κύπρο, αλλά και να επιλύσει προβλήµατα που αφορούν τους Κύπριους της Ελλάδας. Παραδείγµατα τέτοιας δράσης της Ο.Κ.Ο.Ε. προς την κατεύθυνση της Ελληνικής και Κυπριακής πολιτείας για ζητήµατα που απασχόλησαν την παροικία είναι: - Οι ενέργειες προς την Κυπριακή Πολιτεία για ισότιµη µεταχείριση των Κυπρίων Προσφύγων της Ελλάδας, µε εκείνους που παρέµειναν στην Κύπρο, µε αιχµή την πρόταση για προώθηση ειδικού σχεδίου επιδότησης δανείου για στέγαση. Οι ενέργειες µας για ένταξη και των Κυπρίων προσφύγων στην Ελλάδα στους δικαιούχους εκπτώσεων για τους ηµιυπαίθριους & αυθαίρετα. - Οι ενέργειες της Ο.Κ.Ο.Ε. για τα εκλογικά δικαιώµατα των αποδήµων Κυπρίων πολιτών. Τονίζουµε την ανάγκη ενεργοποίησης µας ως ΠΟΜΑΚ, ιδιαίτερα τώρα που άνοιξε διάλογος για νέο εκλογικό νόµο (καθιέρωση Βουλευτών Επικρατείας που θα ψηφίζονται στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού) και την ευρύτερη ερµηνεία του όρου «προσωρινά απόδηµος», ώστε να περιλαµβάνει όσους µετοίκησαν στο εξωτερικό εξαιτίας της εισβολής. - Οι ενέργειες προς τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κύπρου και Ελλάδας µε στόχο την επίλυση, σε διµερή βάση, θεµάτων που αφορούν στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, που θα οδηγήσει στην επίλυση σωρείας προβληµάτων που αντιµετωπίζουν κυρίως οι κύπριοι εργαζόµενοι στην Ελλάδα. Ακόµη συνεχείς ήταν οι ενέργειες της Ο.Κ.Ο.Ε. προς το Υπουργείο Εργασίας και Εθνικής Άµυνας της Ελλάδας µε αίτηµα την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας στην Κύπρο, ως χρόνου που θα µπορεί να εξαγοραστεί ως συντάξιµος στην Ελλάδα. - Σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα και την Κύπρο ήταν απαραίτητο η ΟΚΟΕ να εντείνει την κοινωνική ανθρωπιστική δραστηριότητά της βασιζόµενη και στην ανιδιοτελή εργασία, που µε ιδιαίτερη προθυµία προσφέρουν µέλη της σε όλη την Ελλάδα. - Σε συνεργασία µε την Εκκλησία της Κύπρου, τους «Γιατρούς του Κόσµου» και τη ιπλωµατική Αποστολή της Κύπρου στην Ελλάδα µεριµνά, πάνω σε

4 4 µια συνεχή βάση, για τη στήριξη αναξιοπαθούντων συµπατριωτών µας σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Η ΟΚΟΕ λειτούργησε θεσµικά για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναδιοργάνωση του κυπριακού παροικιακού κινήµατος στην Ελλάδα και παγκόσµια. Ανάµεσα στα άλλα: - Συµµετείχε ενεργά και δραστήρια στη λειτουργία και αναβάθµιση της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ και παρουσίασε διάφορες εισηγήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη τους (ΣΑΕ, προβλήµατα αποδήµων, συµµετοχή σε διεθνείς ιακυβερνητικούς Οργανισµούς). - Είχε ενεργό συµµετοχή στις συζητήσεις για το µέλλον του Σ.Α.Ε. (Συµβούλιο Απόδηµου Ελληνισµού) εκπροσωπώντας τις ΠΟΜΑΚ- ΠΣΕΚΑ, - Συµµετείχε µε προτάσεις και εισηγήσεις στις διαδικασίες για αναδιάταξη και βελτίωση των κρατικών Υπηρεσιών για τους Απόδηµους και Παλιννοστούντες της Κυπριακής ηµοκρατίας. - Στήριξε, ως αυτοτελή δοµή, τις επιτροπές Νεολαίας Σωµατείων µελών και συνέβαλε στη δραστηριοποίηση της Νεολαίας Ο.Κ.Ο.Ε., σε πανελλαδικό αλλά και σε παγκόσµιο επίπεδο. Συµµετοχή στη ΝΕ.Π.ΟΜ.Α.Κ. (Νεολαία της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας Απόδηµων Κυπρίων) και στα ίκτυα Νεολαίας του Σ.Α.Ε. ( Συµβουλίου Απόδηµου Ελληνισµού). - Ανέπτυξε σχέσεις συνεργασίας και κοινές δραστηριότητες τόσο µε τις οργανώσεις του Φοιτητικού Κινήµατος στην Ελλάδα αλλά και µε τα Κυπριακά Πανεπιστήµια. - Ενδυνάµωσε τους δεσµούς ΟΚΟΕ και Ελλαδικών φορέων (Οµοσπονδίες Ποντίων, Μικρασιατών, Θρακών, Κωνσταντινουπολιτών, Αρµενίων κ.α.) µε τη συνέχιση πραγµατοποίησης κοινών εκδηλώσεων και δράσεων. Η Ο.Κ.Ο.Ε. εκπροσωπώντας τους Κύπριους της Ελλάδας διατήρησε άµεση επικοινωνία και επαφές µε την Ελληνική και την Κυπριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Υπογραµµίζουµε κυρίως: - Τις ενηµερωτικές συναντήσεις που είχε η Ο.Κ.Ο.Ε. µε τον Πρόεδρο της Κυπριακής ηµοκρατίας, τους Προέδρους της Βουλής, αλλά και αρχηγούς και εκπροσώπους κυπριακών κοµµάτων, τον Προεδρικό Επίτροπο αρµόδιο για τους Απόδηµους. ιοργάνωση Ενηµερωτικών Οµιλιών από όλους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κοµµάτων. - Την άριστη σχέση και συνεργασία µε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και τη Γενική Γραµµατεία Απόδηµου Ελληνισµού.

5 5 - Την άριστη συνεργασία µε την εκπροσώπηση της Κυπριακής ηµοκρατίας στην Ελλάδα ( Πρέσβη στην Αθήνα, τους ιπλωµάτες και Σύµβουλους και τον Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα διάφορα τµήµατα της Πρεσβείας ) και την άριστη συνεργασία µε την Υπηρεσία Αποδήµων της Κυπριακής ηµοκρατίας. - Την επαφή µε αρχηγούς και εκπροσώπους Ελλαδικών και Κυπριακών (Ε/Κ και Τ/Κ) κοµµάτων. Στο Κυπριακό η στάση της Ο.Κ.Ο.Ε. ήταν η υπεύθυνη και κριτική στήριξη της Κυβέρνησης της Κυπριακής ηµοκρατίας και των επιλογών του Εθνικού Συµβουλίου, απαιτώντας η όποια λύση να στηρίζεται στις αρχές και ψηφίσµατα του Ο.Η.Ε. για την Κύπρο, τις αρχές του ιεθνούς ικαίου, το Ευρωπαϊκό Κεκτηµένο, τις αποφάσεις και τα ανακοινωθέντα Υψηλού Επιπέδου µεταξύ των ηγετών των 2 κοινοτήτων. Λύση που να είναι ταυτόχρονα Βιώσιµη και Λειτουργική. Στη βάση αυτή έγιναν: - Επαφές µε την πολιτική την πολιτειακή ηγεσία και µαζικούς φορείς στην Κύπρο και στην Ελλάδα. - Ενηµέρωση της διεθνούς κοινής γνώµης και των διεθνών οργανισµών και οργανώσεων σε συνεργασία µε το Παγκόσµιο αποδηµικό κίνηµα των Κυπρίων, το Συµβούλιο Απόδηµου Ελληνισµού και ελλαδικών φορέων αποδήµων. - Παραστάσεις προς τις χώρες µέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ίδιο τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. - Ανέπτυξε συνεργασία µε φορείς που εκφράζουν Αλληλεγγύη στην Κύπρο ή αποτελούν οργανώσεις που έχουν σχέση µε την Κύπρο (Ελλαδίτες Αγνοούµενοι, πολεµιστές 1974), κ.ά. - Επαφές µε τις δηµοκρατικές οργανώσεις των Τουρκοκυπρίων, ιδιαίτερα τις οργανώσεις των αποδήµων τους. Υπογραµµίζουµε τη διοργάνωση κοινών δραστηριοτήτων στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες µε επίσκεψη στο Βρετανικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παρεµβάσεις και ενηµερώσεις µέσω του Τύπου Μ.Μ.Ε ιαδικτύου και η επέκταση µας και στο χώρο του Facebook. Οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι. Χρέος µας όµως είναι να ανταποκριθούµε. Να αγωνιστούµε:. Για αλληλεγγύη µεταξύ µας. Για προώθηση των φλεγόντων ζητηµάτων µας. Για µια δίκαιη, βιώσιµη και λειτουργική λύση. Για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου µας. Για την επικράτηση µιας µόνιµης και αδιατάρακτης ειρήνης που να αγκαλιάζει όλους τους νόµιµους κατοίκους του τόπου µας.

6 6 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΩΝ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΟΚΟΕ ΤΟ / ΑΘΗΝΑ: ΜΑΙΟΥ ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΟΚΟΕ 2/ ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΡΟ Ο, ΛΑΡΙΣΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΧΑΛΚΙ Α, ΧΑΝΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΞΑΝΘΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΑΘΗΝΑ: ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΘΗΝΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ, ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΨΕΥ ΙΏΤΗΣ, ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3/ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΑΠΟ ΗΜΩΝ 4/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΑΘΗΝΑ - Νοέµβριος ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" - ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΣΗΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΒΑΛΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΗΣ ΟΚΟΕ 5/ ΛΟΝ ΙΝΟ, Νοεµβρίος 2013 ικοινοτική Συνάντηση Επαναπροσέγγισης Αποδήµων ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΚΟΕ 6/ ΣΕΡΡΕΣ, 2 εκεµβρίου 2013 ΕΚ ΗΛΩΣΗ «Η Κύπρος το χθες, το σήµερα, και το αύριο» - ΤΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΗΣ ΟΚΟΕ 7/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ- ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Βιβλιοπαρουσίαση: "90 χρόνια Μικρασιατικής καταστροφής - Έκθεση κειµηλίων - έργων τέχνης των προσφύγων της Μικρασίας στην Κύπρο" - ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΗΣ ΟΚΟΕ 8/ ΑΘΗΝΑ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, ΑΓ. ΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΑΛΕΚΤΟ «Οι όρνιθες τ Αριστοφάνη» - ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΗΣ ΟΚΟΕ 9/ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΚΟΕ 10/ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΡΟΥ: «Ιλιάδα η Εµή» (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΑΘΗΝΑ) 11/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ: "ΚΥΠΡΙΟΙ ΝΕΟΙ ΗΜΙΟΥΡΓΟΙ", "ΒΡΑ ΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ", "ΒΡΑ ΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ", ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΚΟΕ 12/ 2014 ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΧΑΝΙΑ, ΠΑΤΡΑ, ΞΑΝΘΗ) 13/ ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΟΚΟΕ 14/ ΠΑΤΡΑ - 30 ΜΑΪΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ «Ζωγραφίζουµε για την Κύπρο» - ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΚΟΕ

7 7 15/ ΠΑΤΡΑ - 31 Μαΐου 2014, ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» - ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΚΟΕ 16/ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΚΟΕ & ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΤΡΑ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ 17/ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΡΟ ΟΣ, ΚΛΠ) 18/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 4 Ιουνίου "Ταξιδεύοντας µε νησιώτικους χορούς" ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΗΣ ΟΚΟΕ 19/ ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΒΕΡΓΙΝΑ, ΠΑΤΡΑ, ΡΟ Ο, ΛΑΡΙΣΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΧΑΝΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΑΘΗΝΑ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΪ ΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑ ΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙ ΕΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 20/ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ η ΣΥΝΟ ΟΣ ΚΣ ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ & ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΝΕΠΟΜΑΚ 21/ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΑΘΗΝΑ, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία για τους «εν Κύπρω διαλάµψαντες αγίους» και αναπέµφθηκε δοξολογία για την επέτειο της Ανεξαρτησίας. Παρόµοιες τελετές έγιναν στην Πάτρα και Χαλκίδα. 22/ Η ΟΚΟΕ συµµετείχε σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουµένων για τα 40 χρόνια. 23/ ιοργανώθηκαν από την Ν.ΟΚΟΕ περιβαλλοντικές εθελοντικές δράσεις κάτω από τη πλαίσιο του Lets Do it Greece (Αθήνα και Πάτρα) 24/ 2015 ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - 60 χρόνια µε κυριότερες στην Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η επέτειος τιµήθηκε σε Λάρισα, Ξάνθη, Χανιά, Πάτρα, Ρόδο, Καβάλα. 25/ 2014&2015 Συµµετοχή σε εκδηλώσεις για τις επετείους της Γενοκτονίας των Ποντίων. 26/ Συµµετοχή σε εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Αρµενικής Γενοκτονίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΧΩΝ LIONS Π. Θ. 117 ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΘΕΜΑ 117 Α ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ 2012-2013 ΠΕΝΝΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Αγαπητές φίλες και φίλοι Lions,

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΧΩΝ LIONS Π. Θ. 117 ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΘΕΜΑ 117 Α ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ 2012-2013 ΠΕΝΝΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Αγαπητές φίλες και φίλοι Lions, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ Αγαπητές φίλες και φίλοι Lions, D.117A G. www.emmanouil.com.gr Με χαρά σας παρουσιάζω το «Γράμμα του Κυβερνήτη» της Λαϊονικής χρονιάς 2012-13 που είναι ένα μέσο επικοινωνίας μαζί

Διαβάστε περισσότερα

25η γενική συνέλευση ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΚYΠΡΟΥ 2006/07. Χορηγός

25η γενική συνέλευση ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΚYΠΡΟΥ 2006/07. Χορηγός 25η γενική συνέλευση ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΚYΠΡΟΥ 2006/07 Χορηγός Νοέμβριος 2007 Αγαπητοί συνάδελφοι, Αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο από την πρώτη του συνεδρία έθεσε τα θέματα

Διαβάστε περισσότερα

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014. Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014. Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015 Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014 Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015 Ενότητες Παρουσίασης 1) Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ, ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ/ΤΚΜ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ, ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ/ΤΚΜ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ, ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ/ΤΚΜ 2010 2013 1. Αρχές και στόχοι Στην παρούσα χρονική συγκυρία ο Έλληνας Μηχανικός και ευρύτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΚΕΝ 14 ΚΑΙ 15 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001 SN 300/1/01 REV 1 EL

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΚΕΝ 14 ΚΑΙ 15 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001 SN 300/1/01 REV 1 EL ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΚΕΝ 14 ΚΑΙ 15 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001 SN 300/1/01 REV 1 Συµπεράσµατα της Προεδρίας - Λάκεν, 14 και 15 εκεµβρίου 2001 1. Τη στιγµή που η Ευρωπαϊκή Ένωση καθιερώνει

Διαβάστε περισσότερα

Κίνηση Αδελφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας. www.kinapsi.gr. Μαζί είναι καλύτερα. Ετήσιος Απολογισμός

Κίνηση Αδελφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας. www.kinapsi.gr. Μαζί είναι καλύτερα. Ετήσιος Απολογισμός Κίνηση Αδελφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας www.kinapsi.gr Μαζί είναι καλύτερα Ετήσιος Απολογισμός 2012 Κίνηση Αδελφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας www.kinapsi.gr, info@kinapsi.gr Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση Ο οδηγός σας στα θεσμικά όργανα της ΕΕ Ευρωπαϊκή Ένωση ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Τ Η Σ Β Ο Υ Λ Η Σ

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Τ Η Σ Β Ο Υ Λ Η Σ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Τ Η Σ Β Ο Υ Λ Η Σ (ΜΕΡΟΣ Β - ΦΕΚ 51/Α/10-4-1997) ΑΤΥΠΗ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Με ενσωματωμένες τις τροποποιήσεις και προσθήκες που έγιναν μεταγενέστερα με αποφάσεις της Ολομέλειας και των Προέδρων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009. Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους

ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009. Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009 Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους Μια μοναδική ευκαιρία για Ηγέτες με Όραμα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) Μερικής φοίτησης για επαγγελματίες, στην

Διαβάστε περισσότερα

Σιγκούδης Γρηγόριος ΠΕ19-ΠΕ09

Σιγκούδης Γρηγόριος ΠΕ19-ΠΕ09 Φυσικές - Θετικές Ανθρωπιστικές - Θεωρητικές Εισαγωγή Για την αντιμετώπιση ευρύτερων και σύνθετων προβλημάτων πρέπει: Οι επιστήμες να συνεργάζονται Διεπιστημονικότητα Μαθηματικά Ιστορία Κοινωνιολογία Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙ ΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΙ ΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙ ΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΙΒ ΣΥΝΟ ΟΣ Α ΕΙ ΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙ ΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κατά την Α' Τακτική Σύνοδο

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 40η Αύγουστος 2014 Σελίδα 16

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 23 Φεβρουαρίου 2012 Κοινοτικό Μέγαρο Βορόκληνης Ώρα 16:30 21:30 1 Εισαγωγή Η Συνάντηση της Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ INTERCOLLEGE ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Φ.ΕΝ.Ι.Λ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ INTERCOLLEGE ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Φ.ΕΝ.Ι.Λ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ INTERCOLLEGE ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Φ.ΕΝ.Ι.Λ) -1- Άρθρο 1ο Ι ΡΥΣΗ Ε ΡΑ- ΣΦΡΑΓΙ Α α) Ιδρύεται στη Λευκωσία Φοιτητική Ένωση µε την επωνυµία «Φοιτητική Ένωση Intercollege Λευκωσίας ( Φ.ΕΝ.Ι.Λ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Α.ΔΙ.Π. 2011-12

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Α.ΔΙ.Π. 2011-12 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Α.ΔΙ.Π. 2011-12 ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 1 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Α.ΔΙ.Π. 2011-12 ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 2 ΣΥΝΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΕ - ΟΤΕ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 80 ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ; Μία σημαντική παράμετρος για την ανάπτυξη και επιτυχή πορεία μιας επιχείρησης αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 2. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ... 6

1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 2. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ... 6 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 2. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ... 6 3. ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΕΙΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... 16 2.1. Θεσµικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β434ΩΚΠ-64Γ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΔΑ: Β434ΩΚΠ-64Γ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθ. 29/28-9-2012 πρακτικού τακτικής συνεδριάσεως του ηµοτικού Σ/λίου ήµου Μεγάρων. Αριθ.αποφ. 261/2012 Ψήφιση Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισµός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιµης Ανάπτυξης

Απολογισµός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιµης Ανάπτυξης Απολογισµός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιµης Ανάπτυξης 2010 Απολογισµός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιµης Ανάπτυξης 2010 Πίνακας περιεχοµένων 1. ΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΚΑΙ ΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση στον πολίτη

Παρουσίαση στον πολίτη Το Σύνταγµα της Ευρώπης Το Σύνταγµα που εγκρίθηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων Παρουσίαση στον πολίτη EL Ευρωπαϊκή Ένωση Η συνθήκη για τη θέσπιση Συντάγµατος της Ευρώπης ( 1 ) εγκρίθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ELLINIKI GNOMI Die Zeitung der Griechen in Europa.» Blog Archive» Δίκτυο για την ενίσχυση της συνεργασίας µεταξύ των Ελλήνων και Γερµανών

ELLINIKI GNOMI Die Zeitung der Griechen in Europa.» Blog Archive» Δίκτυο για την ενίσχυση της συνεργασίας µεταξύ των Ελλήνων και Γερµανών elliniki-gnomi.eu ELLINIKI GNOMI Die Zeitung der Griechen in Europa.» Blog Archive» Δίκτυο για την ενίσχυση της συνεργασίας µεταξύ των Ελλήνων και Γερµανών ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ By Elliniki Gnomi on November

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ http://galaxy.hua.gr/~metanastes/

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ http://galaxy.hua.gr/~metanastes/ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Oδηγός ΜΚΟ και Συλλόγων Μεταναστών Καταγραφή φορέων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια σε θέματα μετανάστευσης Αθήνα, Δεκέμβριος 2009 Φορείς υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά κείµενα. Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού. κοινοτικού δικαίου. του Dr Klaus-Dieter Borchardt. Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ευρωπαϊκά κείµενα. Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού. κοινοτικού δικαίου. του Dr Klaus-Dieter Borchardt. Ευρωπαϊκή Επιτροπή Το αλφάβητο του κοινοτικού δικαίου Ευρωπαϊκά κείµενα Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού Το αλφάβητο του κοινοτικού δικαίου του Dr Klaus-Dieter Borchardt Ευρωπαϊκή Επιτροπή Το έντυπο αυτό εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα