ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ."

Transcript

1 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. Με στόχο την ανάπτυξη ερευνητικών δραστηριοτήτων με πεδίο, σε πρώτο στάδιο, το Αρχείο της Φ.Α.Α.Θ. και στη συνέχεια αρχεία και άλλες πηγές, που άπτονται της κοινωνικής πρόνοιας και της φιλανθρωπίας στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, εν γένει, αποφασίσθηκε από το Δ. Σ., ύστερα από εισήγηση του Προέδρου κ. Θ. Ι. Δαρδαβέση, η οργάνωση «Κέντρου Ερευνών της Φ.Α.Α.Θ.». Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκαν και υλοποιήθηκαν τα εξής:. Μετακινήθηκαν οι διοικητικές υπηρεσίες της Αδελφότητος σε διαμέρισμα του 4 ου ορόφου του Μεγάρου της Φ.Α.Α.Θ., ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την εγκατάσταση και την ανάπτυξη του Κέντρου. 2. Ύστερα από έρευνα αγοράς έγινε προμήθεια υπολογιστών, εξωτερικών σκληρών δίσκων, πολυμηχανήματος ψηφιοποίησης αρχειακού υλικού και άλλων απαραίτητων υποδομών. 3. Έναρξη συνεργασίας με τα «Γενικά Αρχεία του Κράτους - Γ.Α.Κ.», όπου υπάρχει ο απαραίτητος ειδικός εξοπλισμός για την ψηφιοποίηση μεγαλόσχημων Βιβλίων Πρακτικών και άλλων εγγράφων της Φ.Α.Α.Θ. 4. Συνεργασία με τον ειδικό επιστήμονα κ. Λάμπρο Μακρή για τον σχεδιασμό web application παρόμοιας με αυτήν που σχεδίασε ο ίδιος για τα Γ.Α.Κ. 5. Χορήγηση υποτροφίας σε δύο ειδικούς επιστήμονες με σκοπό την ενασχόλησή τους με το Ιστορικό Αρχείο της Φ.Α.Α.Θ. ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. Με εισήγηση του Προέδρου κ. Θ.Ι. Δαρδαβέση και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. χορηγήθηκε υποτροφία στους υποψήφιους διδάκτορες του πεδίου της Ιστορίας κ. Μαριάννα Δ. Χριστοπούλου και κ. Δημήτριο Μ. Κοντογεώργη με την υποχρέωση να επιληφθούν της ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης του Ιστορικού Αρχείου της Φ.Α.Α.Θ., ώστε να αναρτηθεί στο διαδίκτυο σε μια web application, παρόμοια με εκείνες άλλων Ιδρυμάτων και Φορέων, που επέλεξαν να δώσουν ηλεκτρονική πρόσβαση στο αρχειακό τους υλικό.

2 Οι προαναφερθέντες επιστήμονες εργαζόμενοι με συνέπεια και επιστημονική εγκυρότητα την περίοδο 5 Σεπτεμβρίου - 30 Δεκεμβρίου 20, συνεισέφεραν στα εξής:. Σχεδιασμός web-application, με τη συνδρομή του κ. Λ. Μακρή. Ως βάση για την καταχώρηση και οργάνωση των πληροφοριών τέθηκαν οι αρχές του ΔΙ.Π.Α.Π. (Διεθνές Πρότυπο Αρχειακής Περιγραφής). Η web application είναι ήδη έτοιμη, με την επιφύλαξη κάποιων τροποποιήσεων που θα χρειαστούν μετά την εγκατάστασή της στους υπολογιστές της Αδελφότητος. 2. Διαίρεση του υλικού του Αρχείου σε σειρές (σύμφωνα, περίπου, με την αρχική του ταξινόμηση από τον κ. Θ. Ι. Δαρδαβέση). Ακολούθησε η αναλυτική καταγραφή του υλικού, η επιλογή των τμημάτων, που θα ψηφιοποιηθούν και υπολογισμός της έκτασής του. Στην αναλυτική καταγραφή σημειώθηκαν οι διαστάσεις των Βιβλίων, ο αριθμός των εγγράφων των φακέλων κ.ά. 3. Ψηφιοποίηση δώδεκα (2), μέχρι στιγμής, Βιβλίων Πρακτικών στα Γενικά Αρχεία του Κράτους με τη συνδρομή του κ. Νέστορα Μπαμίδη, υπευθύνου των Γ.Α.Κ. Θεσσαλονίκης. 4. Έναρξη αποδελτίωσης Βιβλίων των Πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των Γενικών Συνελεύσεων της Φ.Α.Α.Θ. με τη σύνταξη, ανά συνεδρίαση, μιας περιεκτικής περίληψης και την καταγραφή ονομάτων και τόπων, με στόχο την ταχύτερη καταχώρηση στη web application. Μέχρις στιγμής έχουν αποδελτιωθεί.722 σελίδες (5) Βιβλίων Πρακτικών. 5. Οργάνωση ενός excel με τα θησαυρικά πεδία της web application: τόποι, ονόματα, λέξεις - κλειδιά, συνοικίες - ενορίες Θεσσαλονίκης, νεκροταφεία Θεσσαλονίκης, τα οποία διαρκώς εμπλουτίζονται. Στους τόπους εντοπίσθηκαν παλαιές και νέες ονομασίες, στα ονόματα ιδιότητες, χρονολογία γέννησης - θανάτου. Για τα τελευταία, έγινε μια εκτενής έρευνα σε βιβλιοθήκες της πόλης με στόχο την ταυτοποίησή τους. 6. Συνεχής συμπλήρωση ονομάτων μελών της Αδελφότητας, της περιόδου , η οποία έχει αποδώσει μέχρι στιγμής 987 περιπτώσεις. Παράλληλα έγιναν ορισμένες χρήσιμες ταυτίσεις (π.χ. μέλη Φ.Α.Α.Θ. με βλάχικες ρίζες κ.ά.). 7. Καταγραφή μελετών και μονογραφιών με στόχο την καλύτερη βιβλιογραφική ενημέρωση σε θέματα κοινοτικής οργάνωσης και φιλανθρωπικής δραστηριότητας στην περιοχή της Μακεδονίας κατά τον 9ο αιώνα και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Οι συγκεκριμένες μελέτες καταχωρήθηκαν σε ειδικές κατηγορίες ανά πόλη, ενώ συγκεντρώθηκαν όσες είναι προσβάσιμες σε ηλεκτρονική μορφή. Ειδικότερα, αποδελτιώθηκαν οι τόμοι των περιοδικών «Ελληνικά» και «Μακεδονικά» της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και προετοιμάζεται η αποδελτίωση άλλων τοπικών περιοδικών, όπως είναι τα «Ελιμειακά», τα «Χρονικά Χαλκιδικής» κ.ά. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η οργάνωση μια μικρής «ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης», η οποία θα εγκατασταθεί στους υπολογιστές του Ιστορικού Αρχείου, για να διευκολυνθεί το έργο της τεκμηρίωσης και των μελλοντικών ερευνητών. 8. Προσπάθεια συγκέντρωσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αρχειακού υλικού σχετικά με την Φ.Α.Α.Θ. με την αποδελτίωση τμήματος του Αρχείου της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλονίκης που απόκειται στα Γ.Α.Κ. Θεσσαλονίκης και είναι

3 ψηφιοποιημένο (περιλαμβάνεται για παράδειγμα αρχειακό υλικό για τη σύμβαση, που υπέγραψε η Αδελφότητα με τη Μητρόπολη σχετικά με τα νεκροταφεία, κ.ά.). Γενικότερα, ερευνήθηκαν και άλλες μικρότερες αρχειακές μονάδες των Γ.Α.Κ. Θεσσαλονίκης, όπως της επισκοπής Αρδαμερίου και της επισκοπής Καμπανίας, χωρίς όμως γόνιμο αποτέλεσμα. 9. Σύνταξη αναθεωρημένης πρότασης συγκρότησης και λειτουργίας του εσωτερικού οργανισμού του Ιστορικού Αρχείου. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου 3 Δεκεμβρίου 202 τα πεπραγμένα επί της ψηφιοποίησης και της έρευνας του Ιστορικού Αρχείου της Φ.Α.Α.Θ., αφορούν στα εξής:. Από τον Ιανουάριο του 202 το Δ.Σ. της Φ.Α.Α.Θ. συνέχισε τη συνεργασία του με τους δύο υποτρόφους- διδάκτορες Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και Αθηνών αντιστοίχως, κυρία Μαριάννα Δ. Χριστοπούλου και κύριο Δημήτριο Μ. Κοντογεώργη για την αξιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου της Αδελφότητας. 2. Μέχρι και τον Φεβρουάριο του 202 ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση των βιβλίων Πρακτικών, Νεκροταφείων και Ταμείου της Αδελφότητας. Συνολικά ψηφιοποιήθηκαν 3 βιβλία (σύνολο ψηφιακών αντιγράφων: 5.886). 3. Τον Μάρτιο έγινε η εγκατάσταση του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού στον χώρο του Αρχείου (δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερική μνήμη και ένα πολυμηχάνημα της Canon). Εγκαταστάθηκε, επίσης, στους υπολογιστές, μια διαδικτυακή εφαρμογή για την καταχώρηση των ψηφιακών αντιγράφων, η οποία σχεδιάστηκε στα πρότυπα του ΔΙΠΑΠ (Διεθνές Πρότυπο Αρχειακής Περιγραφής) από τον Δρ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Η/Υ κ. Λάμπρο Μακρή σε συνεργασία με την κ. Χριστοπούλου και τον κ. Κοντογεώργη. Ακολούθησε η εκπαίδευση των δύο ιστορικών στη χρήση των μηχανημάτων και της εφαρμογής. 4. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο προχώρησε η ιστορική αποδελτίωση των βιβλίων πρακτικών. Το διάστημα Απρίλιος Ιούνιος και Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος αφιερώθηκε κατά κύριο λόγο στην οργάνωση των ψηφιακών αντιγράφων με τρόπο που θα επέτρεπε την ταχύτερη και ορθότερη σύνδεσή τους με τη διαδικτυακή εφαρμογή, την επεξεργασία των θησαυρικών πεδίων της με την καταχώρηση θεμάτων, τοπωνυμίων και προσώπων, την τεκμηρίωσή τους και εν τέλει την οργανωμένη καταχώρηση των ψηφιακών αντιγραφών. Στην εφαρμογή έχουν γίνει.680 καταγραφές. 5. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με διάφορους σημαντικούς ιστορικούς σχετικά με ζητήματα του αρχείου της Αδελφότητας. 6. Στις 20 Δεκεμβρίου διεξήχθη με επιτυχία μια ειδική εκδήλωση με τίτλο: «Συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον: Το Ιστορικό Αρχείο της Φ.Α.Α.Θ. και η διαδικτυακή εφαρμογή καταχώρησής του», που απευθυνόταν στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της πόλης, όπως και στους εκπροσώπους των ιστορικών φιλανθρωπικών σωματείων. Στην εκδήλωση αυτήν παρουσιάστηκαν τόσο τα περιεχόμενα του Ιστορικού Αρχείου, όσο και η διαδικτυακή εφαρμογή. Η διαδικτυακή εφαρμογή θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο τους πρώτους μήνες του 203 και η πρόσβαση σε αυτήν θα είναι ελεύθερη για όλους τους χρήστες.

4 7. Η κ. Χριστοπούλου και ο κ. Κοντογεώργης προχώρησαν στην έρευνα και άλλων ιστορικών αρχείων της πόλης (Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας, Αρχείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και αρχείο του ιδρύματος «Μέριμνα του Παιδιού»), εφημερίδων («Ερμής» (875-88), «Φάρος της Μακεδονίας» (88-895), αλλά και της σχετικής βιβλιογραφίας για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με την ιστορία της Αδελφότητας. 8. Από την εν γένει έρευνά τους προέκυψαν δύο μελέτες, οι οποίες ανακοινώθηκαν στο Ιστορικό Συνέδριο Θεσσαλονίκης στις 27 Μαΐου 202 και βρίσκονται υπό δημοσίευση στα πρακτικά του συνεδρίου. Οι μελέτες φέρουν τους ακόλουθους τίτλους: α. Χριστοπούλου, Μαριάννα Δ., Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης και οι πρόσφυγες της πόλης (94-922). β. Κοντογεώργης, Δημήτριος Μ., Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των απόρων της πόλης κατά το τελευταίο τέταρτο του 9ου αιώνα. Προετοιμάζεται, επίσης, από την κυρία Χριστοπούλου, μελέτη σχετικά με το κτίριο της Αδελφότητας στην οδό Αγίας Σοφίας, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί εντός του 203. Το έργο το οποίο παρατέθηκε, επιγραμματικά, προηγουμένως θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου της Φ.Α.Α.Θ. και να οργανωθούν επαρκείς υποδομές ανάπτυξης ερευνών. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκπόνησης επιδοτούμενων ερευνών και συνεργασίας με διάφορα Μορφωτικά Ιδρύματα, με κύριο στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της Φ.Α.Α.Θ. και της φιλανθρωπίας, εν γένει, στη Μακεδονία και δευτερευόντως την εξεύρεση πόρων.

5 ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΘΗΚΗΣ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. Η «Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης» είναι κάτοχος σημαντικού αριθμού φωτογραφικών ντοκουμέντων, τα οποία αφορούν, κατά κύριο λόγο, σε δραστηριότητές της και τοποθετούνται χρονικά από το 950 έως τις μέρες μας. Επιπρόσθετα, η Αδελφότητα είναι κάτοχος φωτογραφικών πορτραίτων Προέδρων, Ευεργετών και διακεκριμένων μελών της, τα οποία είναι αναρτημένα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων και στα γραφεία της Φ.Α.Α.Θ. Ένα μικρό μέρος των φωτογραφικών ντοκουμέντων εντοπίστηκε σε δύο άλμπουμ, χωρίς λογική θεματικής και χρονολογικής ταξινόμησης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους εντοπίστηκε διάσπαρτο ή εντός φακέλων αλληλογραφίας χωρίς καμία τεκμηρίωση. Με το δεδομένο ότι το φωτογραφικό υλικό άπτεται της ιστορίας και του έργου της Φ.Α.Α.Θ., συνδεόμενο παράλληλα με την ιστορία της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου κ. Θ.Ι. Δαρδαβέση, η οργάνωση Φωτοθήκης Ταινιοθήκης. Σκοποί της Φωτοθήκης Ταινιοθήκης της Αδελφότητος είναι οι εξής:. Η συγκέντρωση, συντήρηση, ταξινόμηση και τεκμηρίωση των φωτογραφικών ντοκουμέντων που υπάρχουν ήδη και ανήκουν στην Αδελφότητα. 2. Ο συνεχής εμπλουτισμός της με φωτογραφίες, ταινίες και DVD από τις ποικίλες δραστηριότητες που αναπτύσσει η Αδελφότητα. 3. Ο εμπλουτισμός της με φωτογραφικά και κινηματογραφικά τεκμήρια και καρτποστάλ της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, που αφορούν στην τοπογραφία και την ιστορία. 4. Ο εμπλουτισμός της με φωτογραφίες και ταινίες που αφορούν σε φιλανθρωπικές και ιατροκοινωνικές δραστηριότητες, που επιτελούνται στη Θεσσαλονίκη από διάφορους Φορείς. 5. Ο εμπλουτισμός της με φωτογραφικά πορτραίτα προσωπικοτήτων που έχουν συνδράμει στο έργο της Αδελφότητος. 6. Η προβολή του περιεχομένου της Φωτοθήκης με την οργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας, την έκδοση λευκωμάτων και άλλα. Το έργο της πρώτης φάσης της συγκρότησης της Φωτοθήκης - Ταινιοθήκης το ανέλαβε ο κ. Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, ο οποίος ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη

6 προσπάθεια την περίοδο Οκτώβριος Δεκέμβριος 2009, με την εξής μεθοδολογία, η οποία έκτοτε εφαρμόζεται μέχρι σήμερα:. Συγκεντρώθηκαν όλα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εντοπίστηκαν σε διάφορους χώρους των γραφείων της Αδελφότητος, καθώς και 4 DVD. 2. Ανατέθηκε στον φωτογράφο κ. Ν. Ζησιάδη (Dark Room) η φωτογράφηση έργων τέχνης (πίνακες, αγιογραφίες, γλυπτά, μετάλλια κ.ά.) και διαφόρων αντικειμένων (έπιπλα, διακοσμητικά, περγαμηνές κ.ά.), τα οποία ανήκουν στην Αδελφότητα, καθώς και η συστηματική φωτογράφηση του κτήματος της Αδελφότητος στο Δήμο Αγίου Παύλου. 3. Συγκεντρώθηκαν φωτογραφίες από διάφορες φάσεις των επιτελούμενων τεχνικών έργων σε ακίνητα της Αδελφότητος. 4. Συντηρήθηκαν ή επαναφωτογραφήθηκαν ορισμένες φωτογραφίες που παρουσίαζαν φθορές. 5. Αγοράστηκαν ειδικές ζελατίνες, τριών τύπων, αρχειοθέτησης των φωτογραφιών. 6. Αγοράστηκαν τριαντάεξι (36) ειδικά ντοσιέ κιβώτια (εισαγωγή από Γερμανία) προς φύλαξη των φωτογραφιών. 7. Αγοράστηκαν τρεις (3) ειδικοί φάκελοι με ζελατίνες προς φύλαξη μεγαλόσχημων φωτογραφιών. 8. Ταξινομήθηκε το σύνολο του φωτογραφικού υλικού κατά θεματικές κατηγορίες και με χρονολογική σειρά (όπου αυτό ήταν εφικτό). 9. Έγινε η απαρχή τεκμηρίωσης προσώπων και γεγονότων που απεικονίζονται σε φωτογραφίες. 0. Καταβλήθηκε προσπάθεια φωτογραφικής καταγραφής κάθε εκδήλωσης και δραστηριότητας της Φ.Α.Α.Θ. κατά την περίοδο Δημιουργήθηκε αρχείο ηλεκτρονικών δίσκων διαφόρων θεμάτων που αφορούν στη Φ.Α.Α.Θ. Η συγκεκριμένη προσπάθεια μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 202 απέδωσε τα εξής:. Συγκρότηση 45 φακέλων και 5 υποφακέλων φωτογραφιών (πίνακας 20). 2. Συγκρότηση 6 φακέλων και 25 υποφακέλων ηλεκτρονικών δίσκων (πίνακας 2). 3. Συγκρότηση 3 φακέλων και 2 υποφακέλων μεγαλόσχημων φωτογραφιών (πίνακας 22).

7 4. Συγκρότηση ενός φακέλου φύλαξης φωτογραφικών φιλμς. Στη Φωτοθήκη Ταινιοθήκη της Αδελφότητος εντάχθηκε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες, το οποίο είχε προσφερθεί στην Αδελφότητα από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα. Εντάχθηκε, επίσης, ένα άλμπουμ με αταύτιστες οικογενειακές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ της Θεσσαλονίκης της δεκαετίας του 960, το οποίο είχε προσφερθεί στην Αδελφότητα το 2008 από τον κ. Δ. Καμπούρη. Επιπρόσθετα, ένας σημαντικός αριθμός φωτογραφιών, που λήφθηκαν την περίοδο Απρίλιος Δεκέμβριος 2008 με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Θ.Ι. Δαρδαβέση και αφορούν σε πάγια της Αδελφότητος (έργα τέχνης, αγιογραφίες, έπιπλα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά.) τοποθετήθηκαν στους αντίστοιχους φακέλους του Αρχείου με θεματικό αντικείμενο την κινητή περιουσία της Αδελφότητος. Κατά την περίοδο Ιανουάριος Δεκέμβριος 20 εντάχθηκαν στη Φωτοθήκη Ταινιοθήκη της Φ.Α.Α.Θ. 95 DVD ταινίες τις οποίες προσέφεραν πέντε (5) φυσικά πρόσωπα και πέντε (5) Φορείς. Κατά την περίοδο Ιανουάριος Δεκέμβριος 202 εντάχθηκαν στη Φωτοθήκη Ταινιοθήκη της Φ.Α.Α.Θ. άλλα 7 DVD ταινίες τις οποίες προσέφεραν δύο (2) φυσικά πρόσωπα και πέντε (5) Φορείς (πίνακας 23). Πρέπει, επίσης, να αναφερθεί η σημαντική προσφορά του κ. Δημοσθένη Τσολάκη, μέλους του Δ.Σ. της Φ.Α.Α.Θ., ο οποίος με δικά του μέσα και πόρους βιντεοσκόπησε το σύνολο, σχεδόν, των εκδηλώσεων της Φ.Α.Α.Θ. την περίοδο και προσέφερε το σχετικό υλικό στην Ταινιοθήκη της Αδελφότητος. Το συγκεκριμένο υλικό αποτελεί μία σημαντική ιστορική παρακαταθήκη εικόνας και ήχου, το οποίο, εν καιρώ, μπορεί να αξιοποιηθεί δεόντως. Τέλος, επισημαίνεται ότι επιλογή του φωτογραφικού υλικού και των βιντεοσκοπήσεων εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων της Αδελφότητος, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το 2008 έως σήμερα έχει αναρτηθεί, με την αντίστοιχη τεκμηρίωση, στην ιστοσελίδα της Φ.Α.Α.Θ. Σε δεύτερο στάδιο, το προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος, πρέπει να επιληφθεί των παρακάτω πρωτοβουλιών, που αφορούν στη Φωτοθήκη Ταινιοθήκη:. Δημιουργία προϋποθέσεων ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης του περιεχομένου της Φωτοθήκης Ταινιοθήκης. 2. Φωτογράφηση, βιντεοσκόπηση και ταυτοποίηση ταφικών μνημείων των Κοιμητηρίων της Ευαγγελίστριας και Αγίας Παρασκευής.

8 3. Φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των ακινήτων της Αδελφότητος ιδιαίτερα πριν και μετά την επιτέλεση τεχνικών εργασιών. 4. Συνεχής προσπάθεια για τεκμηρίωση (πρόσωπα, γεγονότα και χρονολογίες) των φωτογραφιών με τη συνδρομή παλαιών μελών της Αδελφότητος. 5. Ανάπτυξη επαφών, συνεργασίας και ανταλλαγών φωτογραφικού υλικού με Μουσεία Φωτογραφίας και άλλες Φωτοθήκες. 6. Οργάνωση εκθέσεων φωτογραφικών ντοκουμέντων, έκδοση Λευκωμάτων και Ημερολογίου κ.ά. Πίνακας 20. Κατανομή των φακέλων της Φωτοθήκης της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης» κατά θεματικό περιεχόμενο φακέλου και αριθμό υποφακέλων. Α/Α ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΩΝ ΦΩΤΟΘΗΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΦΑΚΕΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ, ( ) 2 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ, 2 (2008 Οκτώβριος 2009) 3 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ, 3 (Νοέμβριος Δεκέμβριος 2009) 4 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ, 4 (από έως ) 5 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ, 5 (από έως ) 6 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ, 6 (από έως ) 7 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ, 7 (από έως ) 8 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ, 8 (από έως ) 9 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ, 9

9 (από έως ) 0 ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, ( ) ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, 2 (200 ) 2 ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΙΔΡΥΤΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΩΝ, ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. 3 ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. 4 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ.», 5 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ.», 2 6 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ.», 3 (συνεχίζεται)

10 Πίνακας 20. (συνέχεια η ) Α/Α ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΩΝ ΦΩΤΟΘΗΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΦΑΚΕΛΩΝ 7 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ.», 4 8 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ.», 5 ΕΚΘΕΣΕΙΣ. Έργων τέχνης 9 2. Φωτογραφιών 4 3. Ιστορικού περιεχομένου και κειμηλίων 4. Άλλες 20 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ.Α.Α.Θ.: 2 - Εγκαίνια εκθέσεων γλυπτών - Απαγγελίες ποιημάτων, Θεατρικές παραστάσεις. Άλλες εκδηλώσεις 4 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ.Α.Α.Θ.: Εγκαίνια εκθέσεων γλυπτών - Απαγγελίες ποιημάτων, Θεατρικές παραστάσεις. Άλλες εκδηλώσεις 4 23 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Θεμελιώσεις κτιρίων. Εγκαίνια εγκαταστάσεων. Άλλα 3 ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. 24. Διοικητικά Συμβούλια της Φ.Α.Α.Θ. 2. Πρόεδροι της Φ.Α.Α.Θ Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Φ.Α.Α.Θ. 4. Μέλη των Εξελεγκτικών Επιτροπών της Φ.Α.Α.Θ.

11 5. Επίτιμοι Πρόεδροι της Φ.Α.Α.Θ. 6. Συμπαραστάτες του έργου της Φ.Α.Α.Θ. 7. Ευεργέτες και Δωρητές της Φ.Α.Α.Θ. 8. Εργαζόμενοι στη Φ.Α.Α.Θ. 9. Συνεργάτες της Φ.Α.Α.Θ. 0. Επιτροπές Εργασίας της Φ.Α.Α.Θ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. 25 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. 3 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. 26 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΗΘΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΗ Φ.Α.Α.Θ. ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ 27 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΗΘΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Φ.Α.Α.Θ. ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ 28 ΤΕΛΕΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Φ.Α.Α.Θ. (συνεχίζεται)

12 Πίνακας 20. (συνέχεια 2 η ) Α/Α ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΩΝ ΦΩΤΟΘΗΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΦΑΚΕΛΩΝ 29 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2 30 ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ., 3 ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ., 2 32 ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ., 3 33 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ Φ.Α.Α.Θ.: 34 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ Φ.Α.Α.Θ.: 2 35 ΑΚΙΝΗΤΑ Φ.Α.Α.Θ., Μέγαρο οδών Αγ. Σοφίας 38 και Κεραμοπούλου ΑΚΙΝΗΤΑ Φ.Α.Α.Θ., 2. Οικοδομή οδών Στ. Κυριακίδη και Αμυνταίου Οικοδομή οδού Στ. Τάττη 3. Οικοδομή οδού Υπουργού Φ. Δραγούμη 5 4. Οικοδομή οδού Δουμπιώτη 5. Υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων Φ.Α.Α.Θ. ΚΤΗΜΑ Φ.Α.Α.Θ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 37. Ι. Ναός Αγίου Παύλου (εξωτερικές όψεις) 2. Ι. Ναός Αγίου Παύλου (εσωτερικό Ι. Ναού) 8 3. Διάφορα σημεία του κτήματος 4. Αγίασμα Αγ. Παύλου

13 5. Περιμετρικός τοίχος του κτήματος 6. Οικία φύλακος του κτήματος 7. Παρεμβάσεις στο κτήμα της Ε.Υ.Α.Θ.-Ο.Υ.Θ. 8. Ιστορικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το κτήμα ΚΤΗΜΑ Φ.Α.Α.Θ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΚΑΙ ΜΕΤΑ):. Περιτείχιση και περιφράξεις 2. Κατασκευή θυρών 3. Τειχία αντιστήριξης Διαμόρφωση πλατείας κεντρικής εισόδου 5. Διαμόρφωση δρομίσκου προς το Ναό 0 6. Διαμόρφωση πλατείας πέριξ του Ναού 7. Κατασκευή δρόμου προς Αγίασμα 8. Διαμόρφωση δρομίσκου προς το «Βήμα του Αγίου Παύλου 9. Διαμόρφωση Αγιάσματος 0. Διαμόρφωση «Βήματος Αγίου Παύλου» (συνεχίζεται)

14 Πίνακας 20. (συνέχεια 3 η ) Α/Α ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΩΝ ΦΩΤΟΘΗΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΦΑΚΕΛΩΝ ΚΤΗΜΑ Φ.Α.Α.Θ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΚΑΙ ΜΕΤΑ): 2. Δημιουργία αναψυκτηρίου 2. Κατασκευή αποθήκης 3. Διαμόρφωση χώρου πέριξ του αναψυκτηρίου 4. Κατασκευή γεφυρών Κατασκευή υδατοδεξαμενών 6. Δημιουργία υποδομών ύδρευσης ποτίσματος 2 7. Αποψιλώσεις εδαφών 8. Δημιουργία παρτεριών Κηποτεχνικές εργασίες 9. Ανακύκλωση 20. Διάφορα σημεία του κτήματος 2. Έρευνα αγοράς για προμήθεια υλικών 22. Αρχείο διπλών φωτογραφιών ΚΤΗΜΑ Φ.Α.Α.Θ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΚΑΙ ΜΕΤΑ): Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο εξωτερικού του Ι. Ναού 24. Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης περιμετρικά του Ι. Ναού 25. Αντικατάσταση στέγης του Ι. Ναού Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο εσωτερικό του Ι. Ναού 27. Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης τέμπλου του Ι. Ναού

15 28. Εργασίες αγιογράφησης Ι. Ναού 29. Κατασκευή νέων επίπλων για τον Ι. Ναό 30. Συντήρηση και φιλοτέχνηση έργων τέχνης για τον Ι. Ναό 3. Δημιουργία υπαίθριας γλυπτοθήκης 32. Δημιουργία «Ελαιώνα Μακεδόνων Ποιητών και Λογοτεχνών» 4 ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ. Ευαγγελίστριας 2 2. Αγίας Παρασκευής (συνεχίζεται)

16 Πίνακας 20. (συνέχεια 4 η ) Α/Α ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΩΝ ΦΩΤΟΘΗΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΦΑΚΕΛΩΝ ΠΟΙΚΙΛΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Φωτογραφίες από τον Μακεδονικό Αγώνα Φωτογραφίες του βιβλίου: Θ. Δαρδαβέσης. Φ.Α.Α.Θ. Τα Δ.Σ. και οι διατελέσαντες Πρόεδροι ( ). Θεσσαλονίκη, Φωτογραφίες ιστορικού ενδιαφέροντος 6 4. Πορτραίτα Σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 5. Λογότυποι Φ.Α.Α.Θ. 6. Ιεραποστολικό έργο 43 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ 44 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 45 ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ CARD POSTAL

Στιγμιότυπο από την τελετή θεμελίωσης του νέου κτιρίου πολιτιστικών δραστηριοτήτων Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου, το οποίο ανοικοδομείται με σημαντική

Στιγμιότυπο από την τελετή θεμελίωσης του νέου κτιρίου πολιτιστικών δραστηριοτήτων Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου, το οποίο ανοικοδομείται με σημαντική Στιγμιότυπο από την τελετή θεμελίωσης του νέου κτιρίου πολιτιστικών δραστηριοτήτων Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου, το οποίο ανοικοδομείται με σημαντική χορηγία της Φ.Α.Α.Θ. και αναμένεται να αποδοθεί προς χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Οι διαφοροποιήσεις στις σχέσεις εργασίας μελών του υπαλληλικού προσωπικού και εξωτερικών συνεργατών την περίοδο 1 Ιανουαρίου 31 Δεκεμβρίου 2012, αφορούν στα εξής: 1. Μουζάκης

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -1- ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1871 Αγ. Σοφίας 38, Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη τηλ.: 2310-220.700, 2310-277.911 fax: 2310-277.768 web site: www.faath.org.gr e-mail: faath@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ. ^^ ζωντανεύει η παράδοση, η ιστο. Η^ μας, φιλοδοξούν να δημιουρ. ^t Η^ να ψηφιακό φωτογραφικό άλ. Η μπουμ, μέσα από το οποίο θα

ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ. ^^ ζωντανεύει η παράδοση, η ιστο. Η^ μας, φιλοδοξούν να δημιουρ. ^t Η^ να ψηφιακό φωτογραφικό άλ. Η μπουμ, μέσα από το οποίο θα ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΜΠΟΥΜ Έκκληση σ' όλους να συνεισφέρουν στη διάσωση ιης ιστορικής μνήμης και ίου πολιτισμού νια τις μελλοντικές γενιές, απευθύνει ο δρ Μαρίνος Ιωαννίδης Γης Άντρης Κούννου andri.kounnou@imhbusiness.com

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1871 Αγ. Σοφίας 38, Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη τηλ.: 2310-220.700, 2310-277.911 fax: 2310-277.768 web site: www.faath.org.gr e-mail: faath@otenet.gr ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -1- ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1871 Αγ. Σοφίας 38, Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη τηλ.: 2310-220.700, 2310-277.911 fax: 2310-277.768 web site: www.faath.org.gr e-mail: faath@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ

ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ Η παρούσα βάση δεδομένων έχει ως αντικείμενο την καταγραφή των πατριδοτοπικώνεθνοτοπικών-πολιτιστικών σωματείων που εδρεύουν σ όλο τον

Διαβάστε περισσότερα

«DARIAH-ΑΤΤΙΚΗ Ανάπτυξη της ελληνικής ερευνητικής υποδομής για τις ανθρωπιστικές επιστήμες ΔΥΑΣ» Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2015

«DARIAH-ΑΤΤΙΚΗ Ανάπτυξη της ελληνικής ερευνητικής υποδομής για τις ανθρωπιστικές επιστήμες ΔΥΑΣ» Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2015 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2015 Αξιότιμες

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο;

Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Ένας σύντομος οδηγός για να σας διευκολύνει στη λήψη αποφάσεων για τη διάθεση του αρχείου σας σε αποθετήριο του

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης

Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Τομέας/Δείκτης: Ανάπτυξη και εφαρμογή διδακτικών πρακτικών Δείκτης 3.1 Τίτλος: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ"

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου Φωτεινή Αραβανή Βιβλιοθήκη Αρχείο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1 Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, στο 13 ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας, την Παρασκευή, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στο πολιτικό κέντρο «Π. Σολομωνίδης» με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Με την έναρξη των εργασιών του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού στην ανακαινισμένη πρώην Οικία Έπαρχου, ο Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

V. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΟΥΜΠΙΩΤΗ 12 (έτος ανοικοδόμησης 1959)

V. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΟΥΜΠΙΩΤΗ 12 (έτος ανοικοδόμησης 1959) V. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΟΥΜΠΙΩΤΗ 12 (έτος ανοικοδόμησης 1959) Κατά τη διάρκεια του 2011 η Αδελφότητα έγινε κάτοχος διαμερίσματος σε πολυκατοικία ευρισκόμενη επί της οδού Δουμπιώτη αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -1- ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1871 Αγ. Σοφίας 38, Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη τηλ.: 2310-220.700, 2310-277.911 fax: 2310-277.768 web site: www.faath.org.gr e-mail: faath@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιοποίηση του Αρχειακού Υλικού του ΣΙΜΑΕ από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ψηφιοποίηση του Αρχειακού Υλικού του ΣΙΜΑΕ από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου Ψηφιοποίηση του Αρχειακού Υλικού του ΣΙΜΑΕ από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου Φίλιππος Τσιμπόγλου - Γενική Εποπτεία - Βιβλιοθηκονομική Υποστήριξη Μάριος Ζέρβας - Τεχνική Υποστήριξη Σύλβια Κουκουνίδου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018 ΣΧΕΤ.: Το από 2-1-2018 έγγραφό μας με θέμα «Οι τριάντα δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο χώρο του πολιτισμού το έτος 2017»: http://www.isotita.gr/οι-τριάντα-δράσεις-της-γενικής-γραμμα/.

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 3. Κατανομή των φακέλων του Αρχείου της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης» κατά θεματικό περιεχόμενο φακέλου και αριθμό υποφακέλων.

Πίνακας 3. Κατανομή των φακέλων του Αρχείου της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης» κατά θεματικό περιεχόμενο φακέλου και αριθμό υποφακέλων. Πίνακας 3. Κατανομή των φακέλων του Αρχείου της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης» κατά θεματικό περιεχόμενο φακέλου και αριθμό υποφακέλων. Α/Α ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΦΑΚΕΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

http://parallaximag.gr/thessaloniki/megaro-faath-mpenoume-se-ena-ktirio-stolidi-tisthessalonikis Μέγαρο ΦΑΑΘ: Μπαίνουμε σε ένα κτίριο-στολίδι της Θεσσαλονίκης! Από Κύα Τζήμου - November 15, 2016 Το διατηρητέο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση απασχόλησης στο έργο ''Πανδέκτης: Ψηφιακός θησαυρός πρωτογενών τεκµηρίων ελληνικής ιστορίας και πολιτισµού''

Πρόσκληση απασχόλησης στο έργο ''Πανδέκτης: Ψηφιακός θησαυρός πρωτογενών τεκµηρίων ελληνικής ιστορίας και πολιτισµού'' Πρόσκληση απασχόλησης στο έργο ''Πανδέκτης: Ψηφιακός θησαυρός πρωτογενών τεκµηρίων ελληνικής ιστορίας και πολιτισµού'' Οι παρακάτω προσκλήσεις εντάσσονται στο Έργο «ΠΑΝ ΕΚΤΗΣ Νο2- Ψηφιακός Θησαυρός Πρωτογενών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ/-ΩΝ ΠΕ17.01

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ/-ΩΝ ΠΕ17.01 - ΖΩΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ/-ΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Νικόλ Βρυσούλη ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕ17.01 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1.1 ΤΙΤΛΟΣ «Τα Κτήρια της περιοχής μας μέσα από

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιοποίηση Κινητών Μνημείων της Εφ. Α. Ηλείας

Ψηφιοποίηση Κινητών Μνημείων της Εφ. Α. Ηλείας Ψηφιοποίηση Κινητών Μνημείων της Εφ. Α. Ηλείας Ψηφιοποίηση τεκμηρίωση (εισαγωγή) κινητών μνημείων της Εφ.Α. Ηλείας στην πλατφόρμα του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού Το 2015, έπειτα

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

ΓΣΕΒΕΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΉΣΙΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΏΝ ΔΡΆΣΕΩΝ

ΓΣΕΒΕΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΉΣΙΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΏΝ ΔΡΆΣΕΩΝ ΕΤΉΣΙΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΏΝ ΔΡΆΣΕΩΝ Το 2019 είναι έτος ορόσημο για τη λειτουργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της.

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των (β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδοµών για την προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής

Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής ημήτριος Μαυροματίδης, Πρόεδρος ιοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/Τ Μ Παρασκευή Χριστοπούλου, Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/Τ Μ Forum

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019-2020 Τριάντα χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας! Οι άνθρωποι του το ανέδειξαν και ο κόσμος το αγάπησε Τριάντα χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας! Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΑΠΑΠ) ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

Κύριες δραστηριότητες εργοταξίου

Κύριες δραστηριότητες εργοταξίου 2012 Προκαταρκτικές εργασίες: Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2012 Περίφραξη και καθαρισμός του οικοπέδου Εξυγίανση εδάφους και διαχωρισμός / αποθήκευση προϊόντων εκσκαφής Έναρξη αρχαιολογικών ερευνών 28 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΙΤΛΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΣ: 3028/2002 ΦΕΚ: Α 153/28.06.2002 ΤΙΤΛΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 1. Στην προστασία που παρέχεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ Ιούνιος 2016 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 28 Μαΐου Κυριακή 29 Μαΐου Μέγας Αρχιερατικός

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 Διεύθυνση κατοικίας Εγνατίας 125, 54635 - Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 535354, 6936127493 Φαξ 2310 530468 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή. 2. Η φιλοσοφία της ΒΚΠ

1. Εισαγωγή. 2. Η φιλοσοφία της ΒΚΠ Οι ψηφιακές συλλογές της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών: Εργαλεία συνεργασίας για τη συστηματική ανάδειξη του ελληνικού επιστημονικού και πολιτιστικού αποθέματος Κατερίνα Συνέλλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ Α. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ. (Άθλημα :.)

ΙΔΡΥΜΑ Α. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ. (Άθλημα :.) ΙΔΡΥΜΑ Α. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 2017-2018 ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ (Άθλημα :.) 01. Επώνυμο... : (...) 02. Όνομα:... : (...) επικολλήσατε 03. Επάγγελμα ή ιδιότητα.. : (...) τη φωτογραφία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ

ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ «Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας» ************** Προκήρυξη Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation) ενισχύοντας με συνέπεια, και για 19η συνεχή χρονιά, την προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

Παιδί και Ιστορικά Αρχεία: Προβληματισμοί, Μεθοδολογία, Μελέτη περίπτωσης. Λεωνίδας Κ. Πλατανιώτης Εκπαιδευτικός ΠΕ 02 (Φιλόλογος)

Παιδί και Ιστορικά Αρχεία: Προβληματισμοί, Μεθοδολογία, Μελέτη περίπτωσης. Λεωνίδας Κ. Πλατανιώτης Εκπαιδευτικός ΠΕ 02 (Φιλόλογος) Παιδί και Ιστορικά Αρχεία: Προβληματισμοί, Μεθοδολογία, Μελέτη περίπτωσης Λεωνίδας Κ. Πλατανιώτης Εκπαιδευτικός ΠΕ 02 (Φιλόλογος) 1. Εισαγωγή Σκοπός της παρούσας ανακοίνωσης είναι: να αναδείξει τη σημασία

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου

Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου Αρχαιολογική έρευνα, προβολή και ανάδειξη µε τη χρήση ψηφιακών καινοτοµιών Το Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου Στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου αποκαλύπτονται, συντηρούνται, µελετώνται

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ Ευρυδίκη Αμπατζή. Ίδρυμα Ευγενίδου Παρασκευή 19 Μαΐου 2006

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ Ευρυδίκη Αμπατζή. Ίδρυμα Ευγενίδου Παρασκευή 19 Μαΐου 2006 Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ Ευρυδίκη Αμπατζή Ίδρυμα Ευγενίδου Παρασκευή 19 Μαΐου 2006 Σχεδόν δύο αιώνες αδιάσπαστης λειτουργίας καλύπτει μέχρι σήμερα η Bιβλιοθήκη της Βουλής. Ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3 ΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΡ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3 ΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της 3ης ΠΕ Χαλκιδικής ανακαλύπτουν και μελετούν την τοπική τους ιστορία μέσα από τη διερεύνηση ιστορικών πηγών του τόπου τους ΔΡ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016

Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016 ΣΧΕΤ.: Το από 4-9-2017 έγγραφό μας με θέμα «44 δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την εκπαίδευση το σχολικό έτος 2016-2017»: http://www.isotita.gr/44-δράσεις-της-γενικής-γραμματείας-ισότ/.

Διαβάστε περισσότερα

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων: µια ιστορική Βιβλιοθήκη µε πολλαπλές αποστολές

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων: µια ιστορική Βιβλιοθήκη µε πολλαπλές αποστολές Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων: µια ιστορική Βιβλιοθήκη µε πολλαπλές αποστολές Παγκόσµια Ηµέρα Βιβλιοθηκών ιεθνής Έκθεση Βιβλίου-Θεσσαλονίκη Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 Ευρυδίκη Αµπατζή ιευθύντρια της

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους 2017-2018 προς διευκόλυνση της συνεργασίας του Τμήματος Παιδείας με τους Δ/ντες των Σχολείων Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ρεθύμνης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 1 1/9 2 1/9

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις. Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού.

Απαντήσεις. Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού. Απαντήσεις 1. ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού. 100.225 Λόγω του ότι η απόφαση για µεταφορά του Κινηµατογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ Με απόφαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου (συνεδρίαση 29-10-2013), πραγματοποιήθηκαν δύο μονοήμερες Εκπαιδευτικές Εκδρομές στις οποίες συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Τ Α Κ Η Σ Κ Α Ν Ε Λ Λ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α. Ι.Π. 1 ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Πανεπιστήμιο Σχολή Τμήμα: Τομέας: Όνομα και τίτλος διδάσκοντος: Επιστημονική ειδίκευση Τίτλοι και κωδικοί διδασκόμενων μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ονοματεπώνυμο Γεώργιος Γαϊτάνος Μάθημα Μεθοδολογία έρευνας και συγγραφής επιστημονικής μελέτης Κωδικός 1799 Περίοδος Διδασκαλίας Χειμερινό Εξάμηνο Α. Γενική περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

GR PIOP FOD2. Αρχείο. 72 κατάστιχα, φάκελοι.

GR PIOP FOD2. Αρχείο. 72 κατάστιχα, φάκελοι. GR PIOP FOD2 Ανώνυμος Υφαντουργική Εταιρεία Μουταλάσκη Χρονολογία (ες): 1927-1978 Επίπεδο Μέγεθος και υπόστρωμα της ενότητας Ιστορικό της ενότητας Διαδικασία πρόσκτησης: 72 κατάστιχα, φάκελοι. Ανώνυμος

Διαβάστε περισσότερα

Πλατεία Aριστοτέλους 10 Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7 Θεσσαλονίκη Aθήνα 11742

Πλατεία Aριστοτέλους 10 Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7 Θεσσαλονίκη Aθήνα 11742 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ε.Π. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΜΚ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

http://didefth.gr ΘΕΜΑ : «2 ο πανελλήνιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ)»

http://didefth.gr ΘΕΜΑ : «2 ο πανελλήνιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ)» Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Προτεραιότητας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 12.00 20.00 Αίθουσα Τελετών ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ με τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 1938 2018: ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ», με αποσπάσματα υλικού από το ιστορικό αρχείο του Ιδρύματος (η έκθεση θα παραμείνει

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας. Οδηγός Συµµετοχής

Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας. Οδηγός Συµµετοχής Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας Οδηγός Συµµετοχής Το «Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας» είναι πρωτοβουλία και δράση της Κίνησης «ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ-ΔΡΑΣΗ», µε την υποστήριξη του Τµήµατος Δηµοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Ησυνδυαστικήαναζήτηση& ο ρόλος της στην εκπαιδευτική διαδικασία: το παράδειγμα του Livesearch

Ησυνδυαστικήαναζήτηση& ο ρόλος της στην εκπαιδευτική διαδικασία: το παράδειγμα του Livesearch Ησυνδυαστικήαναζήτηση& ο ρόλος της στην εκπαιδευτική διαδικασία: το παράδειγμα του Livesearch Κατερίνα Λενάκη, Πόπη Παπαδάκη, Γιάννης Κοσμάς Βιβλιοθήκη Πανεπιστήμιου Κρήτης 1 ο Επιστημονικό Συμπόσιο «Πληροφοριακή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το πρόβλημα του σεισμού στην Ελλάδα ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑ 09-09-1999 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑ 09-09-1999 ΠΑΡΝΗΘΑ 09-09-1999 ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. ΔΑΡΔΑΒΕΣΗΣ Ιατρός Υγιεινολόγος Βιοπαθολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Θεόδωρος I. Δαρδαβέσης γεννήθηκε στη Φλώρινα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Πράξη «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 4.1 Τίτλος 4ης Επιμέρους Δράσης: Αξιοποίηση του Stop Motion Animation (χειροποίητη κινούμενη εικόνα ) στην αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων ΤΑΞΗ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΑΞΗΣ : : Δ 39 ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Website:

Website: 25523 13-11-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ----- Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65 Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Το Κάστρο του Πλαταμώνα μέσα στην Iστορία

Το Κάστρο του Πλαταμώνα μέσα στην Iστορία ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σχολείο : 9/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ Τίτλος/Θέμα Προγράμματος Το Κάστρο του Πλαταμώνα μέσα στην Iστορία Τάξεις ή Τμήματα συμμετοχής: ΣΤ1, ΣΤ2 Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

2. Πραγματοποιήθηκε ορθομαρμάρωση στο τέλος του κλιμακοστασίου και χαράχθηκε πάνω στο μάρμαρο η επωνυμία και ο λογότυπος της Αδελφότητος.

2. Πραγματοποιήθηκε ορθομαρμάρωση στο τέλος του κλιμακοστασίου και χαράχθηκε πάνω στο μάρμαρο η επωνυμία και ο λογότυπος της Αδελφότητος. Ζ. ΧΩΡΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΩΝ ΤΗΣ «ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Φ.Α.Α.Θ.» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ Φ.Α.Α.Θ.»: Οι εκτεταμένες εργασίες οι οποίες υλοποιήθηκαν με στόχο την εκ βάθρων βελτίωση του συγκεκριμένου χώρου, αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3 ΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΡ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3 ΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΡ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3 ΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Είναι ένα αδειοδοτημένο ετήσιο διεπιστημονικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας κ Θρησκευμάτων με την έγκριση του ΙΕΠ Βαθμός Ασφαλείας:

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μικρό μουσείο Μια μεγάλη ιστορία

Ένα μικρό μουσείο Μια μεγάλη ιστορία Ένα μικρό μουσείο Μια μεγάλη ιστορία Το μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στον κερκυραίο Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας και κορυφαίο ευρωπαίο διπλωμάτη, βρίσκεται στην γενέτειρά του, την Κέρκυρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Βραβεία Αρχιτεκτονικής ΕΙΑ 2017 + Βραβεία Σπουδαστικής Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας 1. ΓΕΝΙΚΑ Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας. Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας. Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας Αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά του κατηχητικού και τους συνοδούς. Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους Με πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Αιμιλία Μαργέτη Γεώργιος Σκούμας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Αιμιλία Μαργέτη Γεώργιος Σκούμας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αιμιλία Μαργέτη Γεώργιος Σκούμας ΣΚΟΠΟΣ Η ταξινόμηση & αρχειοθέτηση σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή αρχειακού υλικού του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο αφορούσε σωματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Ονομασία Φορέα: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ - ΘΑΣΟΥ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΚΑΒΑΛΑ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Ονομασία Φορέα: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ - ΘΑΣΟΥ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΚΑΒΑΛΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ονομασία Φορέα: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ - ΘΑΣΟΥ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΚΑΒΑΛΑ Όνομα συντάκτη: Δρ. Αντώνιος Κώστας Στοιχεία επικοινωνίας: (τηλέφωνο, e-mail)

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Καλύτερων Ψηφιακών Μαθημάτων & Βέλτιστων Πρακτικών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Διαδικασία αξιολόγησης και επιβράβευσης

Διαγωνισμός Καλύτερων Ψηφιακών Μαθημάτων & Βέλτιστων Πρακτικών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Διαδικασία αξιολόγησης και επιβράβευσης Διαγωνισμός Καλύτερων Ψηφιακών Μαθημάτων & Βέλτιστων Πρακτικών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας Διαδικασία αξιολόγησης και επιβράβευσης Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2015 1 1. Γενικό πλαίσιο Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Δήμαρχος Πλατανιά 4-8 Δεκεμβρίου 2015 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Μεσόγειος-Ίσαλος Γραμμή: με το Μίτο της Αριάδνης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. 1) Ηλεκτρονική τεκμηρίωση του φωτογραφικού αρχείου του γλύπτη Γ. Παππά (άτομο 1)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. 1) Ηλεκτρονική τεκμηρίωση του φωτογραφικού αρχείου του γλύπτη Γ. Παππά (άτομο 1) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ», ΥΕ 1 Τεκμηρίωση με ίδια μέσα, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ INTRAWAY ΕΠΕ Μετα-ανάλυση των ερευνών που έχουν διεξαχθεί για τη μετανάστευση σε σημαντικά και σχετικά με την ένταξη πεδία (υγεία, κοινωνική ασφάλιση, εργασία, εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Πρυτάνεως του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Χαιρετισμός Πρυτάνεως του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Χαιρετισμός Πρυτάνεως του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Σε εκδήλωση με θέμα «Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κύπρο με Ιδιαίτερη Έμφαση στο ΤΕΠΑΚ Προβλήματα και Προοπτικές» 26 Σεπτεμβρίου 2013, Λεμεσός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: «ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ». Φοιτητές:

Διαβάστε περισσότερα

Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π. Υλικό Σεμιναρίων (για προπτυχιακούς φοιτητές)

Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π. Υλικό Σεμιναρίων (για προπτυχιακούς φοιτητές) Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π. Υλικό Σεμιναρίων (για προπτυχιακούς φοιτητές) Γραφείο Δανεισμού & Διαδανεισμού Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ Νοέμβριος 2012 Περιεχόμενα Περιγραφή Χώρου ανά όροφο... 3 Δεκαδική Ταξινόμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ΘΕΜΑ: 1 Ο Αρ. Απόφασης: 4/2011 Περί: Έγκρισης Προγράμματος Δράσης Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ έχει ως εξής :

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ΘΕΜΑ: 1 Ο Αρ. Απόφασης: 4/2011 Περί: Έγκρισης Προγράμματος Δράσης Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ έχει ως εξής : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΝΠΔΔ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 16 Τ.Κ. 171 21 ΤΗΛ.: 213.2025.922 έως 926 FAX: 210-9310408 e-mail: politistika@0149.syzefxis.gov.gr ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Fall 08 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Θεσσαλονίκη, Μάιος 2011 ΙΔΡΥΣΗ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ» ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΠΑΚ: ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ»

ΤΕΠΑΚ: ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ» ΤΕΠΑΚ: ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ» ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΕΠΑΚ 4 ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ (7/6/2017)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ (7/6/2017) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ (7/6/2017) Ο Σχολικός Σύμβουλος, 3 ης Περιφέρειας Χαλκιδικής, Δρ. Απόστολος Παρασκευάς σε συνεργασία: 1. Τη Διεύθυνση Α/θμιας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ MΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ MΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ MΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2016 ΔΠΘ/ΠΤΔΕ: Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZAAR 17/12/2016 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 24/12-08/01/2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΡΑ ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Υ Π Ο Β Ο Λ Η Σ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Τ Η Τ Ω Ν

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Υ Π Ο Β Ο Λ Η Σ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Τ Η Τ Ω Ν Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Υ Π Ο Β Ο Λ Η Σ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Τ Η Τ Ω Ν ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΩ ΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Ηµερ. ηµοσίευσης Καταληκτική Ηµεροµηνία «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας Νέος Ερευνητής 2014» ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΒΡ-ΝΕ/0514 23

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθ. 18/2003 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθ. 18/2003 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας Αρ. απόφ. 587/2003 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθ. 18/2003 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας Π ε ρ ί λ η ψ η Έγκριση απόδοσης τιμητικών διακρίσεων. Σήμερα 29 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Σ1.1. Ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των φοιτητών/τριών στα ΠΠΣ

Σ1.1. Ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των φοιτητών/τριών στα ΠΠΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΙΚΤΕΣ (2016-17) ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ/ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓ ΡΑΜΜΑ Σ1.1. Ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των φοιτητών/τριών στα ΠΠΣ Ποσοστό ενεργών προπτυχιακών φοιτητών/τριών

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη χαρά ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑΝΩΝ παρουσιάζει το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Με ιδιαίτερη χαρά ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑΝΩΝ παρουσιάζει το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Ημερολόγιο 2017 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Με ιδιαίτερη χαρά ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑΝΩΝ παρουσιάζει το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του, για το έτος 2017. Η φετινή έκδοση με τοπία, όλα επιλεγμένα από την ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΕΡΜΟΥΠΟ- ΛΗ, δεν

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Σεπτέμβριος 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ VII»

ΘΕΜΑ: «ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ VII» ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ VII» Επιμέλεια: Ηλιάδου Σοφία Επόπτης καθηγητής: Νέστορ Μπαμίδης ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Αρχείο - Αρχειακή υπηρεσία -

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος του διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας

Στόχος του διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας Μάρτιος 2012 1 Στόχος του διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας Να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις, να ενθαρρύνουμε την έρευνα και την καινοτομία και τη διασύνδεση της με την επιχειρηματικότητα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

3η Ανακοίνωση- Ενημέρωση. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα:

3η Ανακοίνωση- Ενημέρωση. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα: Δράμα, 9 / 03 / 2015 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ eκπ@ιδευτικός κύκλος ------------------ Ταχ.Δ/νση :Πύρρου 2 66100 Δράμα Πληροφορίες :Σ. Κιουλάνης Τηλέφωνο :2521351224-23 FAX :2521351293 E-mail

Διαβάστε περισσότερα

Ως Μεταδεδοµένα ορίζονται τα δοµηµένα και κωδικοποιηµένα στοιχεία τα οποία περιγράφουν χαρακτηριστικά πληροφοριακών οντοτήτων, µε στόχο την

Ως Μεταδεδοµένα ορίζονται τα δοµηµένα και κωδικοποιηµένα στοιχεία τα οποία περιγράφουν χαρακτηριστικά πληροφοριακών οντοτήτων, µε στόχο την ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ 325 ΗΜΟΥΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 I. ΓΕΝΙΚΑ Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. στο πλαίσιο της Πράξης «Ψηφιοποίηση δεδοµένων στους 325 ήµους» έχει αναλάβει την οργάνωση, τον συντονισµό, την υποστήριξη και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ [ Κ Ε Δ Ε Κ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ [ Κ Ε Δ Ε Κ ] Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η Σ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ [ Κ Ε Δ Ε Κ ] Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Σ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ Α

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά εργασιών για το δίμηνο Μάϊος Ιούνιος Ανάδοχος. Καμάτσος Παρασκευάς

Αναφορά εργασιών για το δίμηνο Μάϊος Ιούνιος Ανάδοχος. Καμάτσος Παρασκευάς Στο πλαίσιο της πράξης «Αναβάθμιση και Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΣΑΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΣΑΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΑΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Κατά το διάστημα //0 έως 0/0/05 στα πλαίσια του προγράμματος «Πρακτικής Άσκησης» ασκήθηκαν συνολικά 5 φοιτητές/τριες του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών. Πριν

Διαβάστε περισσότερα