Α2. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Α2. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ"

Transcript

1 Α2. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: Αριστοµένης Βαρουδάκης Αριστείδης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 2/11/1947 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΥΠΗΚΟΟΤΗΣ: Χανιά Ελληνική ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: Υπηρέτησε στην Πολεµική Αεροπορία ( ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΜΕΛΟΣ Τ.Ε.Ε.: ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΓΕΜ: Έγγαµος, 1 παιδί ΜΕΛΟΣ Σ.Α.Δ.Α.Σ.: Αρ. Μητρώου 3603 ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: ΓΛΩΣΣΕΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Αρ. Μητρώου: Δ Τάξης στις κατηγορίες 6,7 (Αρχιτεκτονικές Μελέτες Κτιριακών Έργων, Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες) µε τους Γιώργο Βαρουδάκη και Κώστα Μαυρακάκη. Αρ. Μητρώου: 280 Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής Αγγλικά (άριστα) ΤΗΛ. ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΤΗΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ: FAX: Δηµητρακάκη 4, Χανιά Βιβιλάκη 17, Χανιά papa-var@tee.gr

2 ΣΠΟΥΔΕΣ 1965 Απόφοιτος του Οικονοµικού Λυκείου Χανίων College of San Mateo, San Francisco, California, USA - Προπτυχιακός Τίτλος Associate in Arts ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ University of Florida University of Florida, Gainesville, Florida, USA College of Architecture and Fine Arts - Bachelor of Architecture Επαγγελµατικός τίτλος πενταετούς φοίτησης: Graduate School - Μεταπτυχιακός τίτλος Master of Arts in Architecture - Urban and Regional Development Center Μεταπτυχιακός τίτλος Certificate of Urban studies Διπλωµατική εργασία για το πτυχίο Bachelor: Αρχιτεκτονική στην πολεοδοµική κλίµακα, σχεδιασµός ενός µικτού οικιστικού συγκροτήµατος στην περιοχή του Σαπωνοποιείου ΑΒΕΑ στην περιοχή Νέας Χώρας Χανίων, για µόνιµους και εποχιακούς κατοίκους, ως µία πρόταση ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Αντικείµενο µεταπτυχιακών σπουδών: Αρχιτεκτονική στην πολεοδοµική κλίµακα - ένταξη σύγχρονων µορφών στον υπάρχοντα ιστό. Μεταπτυχιακή εργασία: Μορφολογική επεξεργασία, επέκταση και σύνδεση του Πανεπιστηµιακού συγκροτήµατος (CAMPUS) του Πανεπιστηµίου της Φλόριντα στον πολεοδοµικό ιστό της παρακείµενης πόλης.

3 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως µελετητής, µε µερική απασχόληση σε κατασκευαστική εταιρία µε έδρα την Gainesville, που είχε αναλάβει την µελέτη-κατασκευή ενός προαστιακού οικισµού 100 κατοικιών περίπου, σε αγροτική περιοχή της βόρειας κοµητείας Alachua της Florida, στο πλαίσιο ενός οµοσπονδιακού προγράµµατος στέγασης µειονοτήτων. Αντικείµενο εργασίας: µελέτη 6 διαφορετικών τύπων ισόγειων κατοικιών µέχρι και το στάδιο µελέτης εφαρµογής και χωροθέτησή τους στο ήδη διαµορφωµένο πολεοδοµικό σχέδιο, σε συνεργασία µε εκπρόσωπο της µαύρης µειονότητας της περιοχής (το έργο κατασκευάστηκε). Καλοκαίρι 1972 Μελέτη εξοχικής κατοικίας Βαρουδάκη στο Νιο Χωριό Αποκορώνου σε συνεργασία µε την αρχιτέκτονα Μαρία Λυγιδάκη Συνεργάτης του Γραφείου "ANTONIADIS ASSOCIATES, ARCHITECTS - PLANNERS" MIAMI, FLORIDA, USA. Αντικείµενο εργασίας: Αρχιτεκτονικός Σχεδιασµός έργων µικρής κλίµακας, κυρίως κατοικιών, µε συµµετοχή από το στάδιο της προµελέτης έως και την µελέτη εφαρµογής. Το µικρό µέγεθος του γραφείου (4 άτοµα) έδινε την δυνατότητα συµµετοχής όλων σε όλα τα στάδια των µελετών Συνεργάτης του Αρχιτεκτονικού Γραφείου του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΑΚΑΚΗ στα Χανιά. Αντικείµενο εργασίας: Αρχιτεκτονικός Σχεδιασµός έργων µικρής και µεσαίας κλίµακας. Σε αρκετές περιπτώσεις, ήταν υπεύθυνος έργου από την προµελέτη µέχρι και την επίβλεψη του έργου στο εργοτάξιο έως σήµερα Ίδρυση προσωπικού γραφείου σε συνεργασία µε τον αδερφό του ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΡΟΥΔΑΚΗ. Αντικείµενο εργασιών του γραφείου: µελέτες και επιβλέψεις ιδιωτικών έργων µικρής και µεσαίας κλίµακας, κυρίως κατοικιών, µελέτες έργων Δηµόσιου χαρακτήρα και συµµετοχή σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισµούς. Σε όλα τα πραγµατοποιούµενα έργα, αποδίδεται µεγάλη σηµασία στην επίβλεψη των εργασιών, ακόµα και σε έργα Δηµοσίων Φορέων και για τον λόγο αυτό, συµµετέχουν στην επίβλεψη προσωπικά.

4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Τα στοιχεία που διαµόρφωσαν καθοριστικά την αρχιτεκτονική ταυτότητα του διδάσκοντος είναι τα εξής: - Τα βιώµατα των παιδικών και εφηβικών χρόνων στο κοινωνικό περιβάλλον της επαρχιακής Ελλάδας, που στις δεκαετίες του 50 και του 60, ανήκε ακόµα στην προ-βιοµηχανική περίοδο του δυτικού κόσµου, - Η απότοµη µετάβαση στο San Francisco της δεκαετίας του 60, σε µία κοινωνία στην αιχµή του δυτικού πολιτισµού. Τότε είχε την πρώτη επαφή µε τα προβλήµατα µίας ευηµερούσας κοινωνίας. - Η ακαδηµαϊκή εµπειρία στις Ηνωµένες Πολιτείες στο χώρο των αρχιτεκτονικών σπουδών, οι οποίες βρίσκονταν την περίοδο εκείνη στη φάση µετασχηµατισµού τους, από µία, υψηλής στάθµης επαγγελµατική σπουδή, σε ελεύθερη ανθρωπιστική, οικολογική, σχεδιαστική έρευνα, επηρεασµένη από τα νέα κινήµατα που αναπτύχθηκαν στην Ευρώπη και το Νέο Κόσµο (Γαλλικός Μάης 1968, κ.ά.) Και οι δύο τάσεις υπήρχαν στην Αρχιτεκτονική Σχολή. - Δύο χρόνια πρακτικής εµπειρίας σε ένα µικρό γραφείο, σ ένα ιδιαίτερο τροπικό περιβάλλον, µε κοσµοπολίτικα και πολύ-πολιτισµικά στοιχεία. - Η συνειδητοποίηση της αξίας του χειροποίητου, σε ένα κόσµο που κυριαρχεί η βιοµηχανική τυποποίηση. - Τα πρώτα ταξίδια µέσα στις Ηνωµένες Πολιτείες µετά τις αρχιτεκτονικές σπουδές στα έργα των Αµερικανών πρωτοπόρων αρχιτεκτόνων, που συνέβαλαν στην αναγνώριση της επινοητικότητας και της ποιότητας της κατασκευασµένης αρχιτεκτονικής λεπτοµέρειας -κάτι που ήταν δύσκολα αντιληπτό στην διάρκεια των σπουδών. - Η τεράστια επιρροή δύο αρχιτεκτόνων συνεργατών: του Γιάννη Αντωνιάδη (παρορµητικού χειρώνακτα µε τον οποίο απέκτησε βιωµατική σχέση µε την κατασκευή, καθώς κατασκεύασαν οι ίδιοι µε τα χέρια ένα ξύλινο ξενώνα στην αυλή του αρχιτεκτονικού γραφείου) και του Ronald Tzerandsen (ορθολογιστή απόφοιτου φιλοσοφίας, µε τον οποίο οι ατέλειωτες περιηγήσεις και συζητήσεις για τη σύνδεση της αρχιτεκτονικής µε τον πολιτισµό και την τέχνη, συνέβαλαν στη συνειδητοποίηση ότι η αρχιτεκτονική είναι υψηλή τέχνη µε δικά της εκφραστικά µέσα). - Η επιστροφή στην Ελλάδα της µεταπολίτευσης και η ένταξη στο περιβάλλον του Ελληνικού Στρατού.

5 - Η εγκατάσταση σε ένα πάγκο-γραφείο στο σπίτι στον Αποκόρωνα, σε µία προσπάθεια κατανόησης της ακαδηµαϊκής εµπειρίας και επανασύνδεσης µε έναν τόπο, που ακόµα και ο περιορισµένος τοµέας των υπηρεσιών στηριζόταν άµεσα από το αγροτικό εισόδηµα. - Η εµπειρία στο γραφείο του Κώστα Μαυρακάκη υπήρξε µία εξαίρετη σπουδή για τη δοµηµένη Ελληνική πραγµατικότητα. - Η συνεργασία, από το 1981, µε τον Γιώργο Βαρουδάκη, απόφοιτο της Royal Academy of Arts της Κοπεγχάγης - Κλασσικό εκπρόσωπο της Σκανδιναβικής Αρχιτεκτονικής Σχολής µε έµφαση στον εκλεπτυσµένο µοντερνισµό. Οι δύο αυτές διαφορετικές ακαδηµαϊκές εµπειρίες, που προσπάθησαν να συνυπάρξουν στην Ελληνική επαρχία της µεταπολίτευσης, κατέληξαν σε µία γόνιµη συνισταµένη. - Η µελέτη κυρίως έργων µικρής κλίµακας µε κυρίαρχη την κατοικία που επέτρεψε την προσπάθεια ανίχνευσης της τοπικής ταυτότητας µε τα εργαλεία της νεοτερικότητας του 20 ου αιώνα, αποφεύγοντας την παγίδα του γραφικού. - Τα ταξίδια υπήρξαν σταθµοί ανασυγκρότησης και ανανέωσης των αρχιτεκτονικών απόψεων του υποψηφίου. Τα σπουδαιότερα από αυτά, διάρκειας 1-2 µηνών το καθένα, είναι: - Άνοιξη 1977: Φινλανδία - Δανία - Φθινόπωρο 1984: Ηνωµένες Πολιτείες - Φθινόπωρο 1986: Δυτικό Βερολίνο (Πρόγραµµα ΙΒΑ χρόνια από τη γέννηση του Mies van der Rohe) - Χειµώνας :Γαλλία (100 χρόνια από τη γέννηση του Le Corbusier). - Φθινόπωρο 1991: Ινδία (Le Corbusier - Louis Kaan: 2 πρωτοπόροι του 20 ου αιώνα έξω από το δυτικό κόσµο) - Η προσπάθεια του γραφείου Βαρουδάκη, να αναδείξει την αξία της αρχιτεκτονικής ως ξεχωριστής τέχνης και βασικής συνιστώσας του πολιτισµού ήταν δύσκολη όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα περιβάλλον που έχει ταυτίσει την αρχιτεκτονική µε την γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης µιας οικοδοµικής άδειας ή µε την εξασφάλιση της στατικής επάρκειας των έργων, ή, όταν βελτιώθηκε το οικονοµικό επίπεδο, µε τον επιφανειακό καλλωπισµό των κτιρίων. - Οι δυσκολίες του κατασκευαστικού τοµέα που δεν µπορεί να κατανοήσει µια µελέτη εφαρµογής, οδήγησε στη λύση της εντατικής προσωπικής επίβλεψης στο εργοτάξιο, για να εξασφαλισθεί η αρχιτεκτονική λεπτοµέρεια, απαραίτητο στοιχείο της αρχιτεκτονικής συγκρότησης.

6 - Στα πρώτα χρόνια, µέχρι τα µέσα της δεκαετίας του 80, η νεοτερική γραφή προσπαθούσε να έρθει σε διάλογο µε το Μεσογειακό τοπίο µέσα από µια σύνθετη µορφολογική επεξεργασία (ξενοδοχείο σε πτέρυγες 1982, Πολιτιστικό Κέντρο Δήµου Ηρακλείου, 1983) την ίδια περίοδο που στην Ελλάδα βρισκόταν στην ακµή του ο µεταµοντερνισµός και µάλιστα στη, φορτωµένη από διάκοσµο, εκδοχή του. Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος που αντιµετωπίζεται ο σχεδιασµός στο ίδιο Μεσογειακό τοπίο έχει διαφοροποιηθεί, αν και ο στόχος της αναζήτησης της τοπικότητας µέσα από το διεθνές λεξιλόγιο παραµένει. Η γραφή γίνεται περισσότερο αφαιρετική απλουστεύοντας τη γεωµετρία των κτιριακών όγκων αποδεχόµενοι τη δωρικότητα και τη συµµετρία ως διαχρονικές αξίες. - Η ανάδειξη της τοπικότητας, πέρα από την ένταξη στο τοπίο επιδιώκεται µέσα από την έκφραση της υλικότητας των µορφών. Με την παραδοχή ότι το οπλισµένο σκυρόδεµα αποτελεί πλέον µέρος της Ελληνικής κατασκευαστικής παράδοσης, όπως και η λιθοδοµή, επιχειρήθηκε η επαναχρησιµοποίηση της λιθοδοµής ως κύριου δοµικού υλικού σε συνδυασµό µε τη χρήση οπλισµένου σκυροδέµατος ως υλικού στερέωσης χωρίς να υπάρχει σαφής συµβολικός διαχωρισµός µεταξύ των δύο στοιχείων. Πιστεύεται από τον αρχιτέκτονα, ότι το παραδοσιακό αυτό κράµα προσφέρει µεγαλύτερη πλαστικότητα και δυνατότητες έκφρασης. Ταυτόχρονα µπορεί να συλλειτουργήσει µε όλα τα παλαιότερα και σύγχρονα κατασκευαστικά υλικά.

7 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΡΓΟ Κατοικία Μιγλάκη στο Σταλό Χανίων * Δύο κατοικίες αδελφών Μεσσαριτάκη στον Προφήτη Ηλία Χανίων * Πολιτιστικό κέντρο Δήµου Ηρακλείου, στο Ηράκλειο * Κέντρο Υγειάς Βάµου Αποκορώνου * Κέντρο Υγειάς Βάµου Αποκορώνου * Κέντρο Υγειάς Αγίας Φωτεινής Αµαρίου * Κέντρο Υγειάς Περάµατος Μυλοποτάµου * Κέντρο Υγειάς Περάµατος Μυλοποτάµου * Διεθνές Workshop Νέων Αρχιτεκτόνων στην Σκύρο, µε 40 επιλεγµένους νέους Αρχιτέκτονες Κεντρική βιβλιοθήκη Πανεπιστηµίου Κρήτης στο Ρέθυµνο * Φοιτητική εστία Πολυτεχνείου Κρήτης στο Ακρωτήρι * Λαογραφικό Μουσείο Οµαλού * Νοσοκοµείο ηµέρας και κέντρο ψυχικής υγείας στην οδό Κροκιδά στα Χανιά * Μετατροπή Δηµόσιου Ταµείου σε Δηµοτική Πινακοθήκη στα Χανιά * Οριστική µελέτη µε αναδιάταξη εσωτερικών χώρων, µελέτη εφαρµογής, επίβλεψη κατασκευής για το Μεγάλο Αρσενάλι στο µεσαιωνικό λιµάνι Χανίων. (Η προµελέτη πραγµατοποιήθηκε στα πλαίσια ερευνητικού προγράµµατος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου µε υπεύθυνο τον Γ. Κίζη) * Βραβείο Εφαρµοσµένης Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΧΩΔΕ Βραβείο για την Περιφέρεια Κρήτης στην κατηγορία "Μελέτες Κατοικιών" Συµµετοχή στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό διαγωνισµό. 'Α Βραβείο για τη µελέτη στο σχετικό διαγωνισµό µελέτης-κατασκευής σε συνεργασία µε το Γιάννη Καλλιγέρη. Βραβείο Εφαρµοσµένης Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία µε το Γιάννη Καλλιγέρη. Ά Βραβείο για τη µελέτη στο σχετικό διαγωνισµό µελέτης-κατασκευής σε συνεργασία µε το Γιάννη Καλλιγέρη. 'Α Βραβείο για τη µελέτη στο σχετικό διαγωνισµό µελέτης-κατασκευής σε συνεργασία µε το Γιάννη Καλλιγέρη. Βραβείο διαγωνισµού Εφαρµοσµένης Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία µε το Γιάννη Καλλιγέρη. Απέσπασε το 2 ο Βραβείο για τον επανασχεδιασµό του Δηµοτικού Μεγάρου Σκύρου και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, στο πλαίσιο Συµµετοχή στον διαγωνισµό µελέτη-κατασκευή σε συνεργασία µε τον Κώστα Μαυρακάκη Συµµετοχή στον διαγωνισµό µελέτη-κατασκευή σε συνεργασία µε τον Κώστα Μαυρακάκη. 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισµό σε συνεργασία µε το Γιάννη Καλλιγέρη. Μελέτη, συµµετοχή στον διαγωνισµό µελέτηκατασκευή. Συµµετοχή στον διαγωνισµό µελέτη-κατασκευή σε συνεργασία µε Μ. Δουκάκη, Γ. Καλλιγέρη, Κ. Μαυρακάκη και Α. Μπλέτσα. 1 ο Βραβείο και ανάθεση. Το έργο εκπονήθηκε σε συνεργασία µε τον Κώστα Μαυρακάκη και το γραφείο "Αρχιτεκτονική Ε.Π.Ε." - Γραµµατόπουλος, Πανουσάκης. ΕΤΟΣ

8 Κεντρικό κτήριο Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων * 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισµό σε συνεργασία µε τους Νίκο Βενιανάκη, Γιάννη Κίζη, Κώστα Μαυρακάκη * Η µελέτη εκπονήθηκε σε συνεργασία µε το Γιώργο Βαρουδάκη

9 ΕΚΘΕΣΕΙΣ 1985 ΤΡΙΕΝΑΛΛΕ ΣΟΦΙΑΣ: Συµµετοχή µε τα έργα «Μελέτη Πολιτιστικού Κέντρου Δήµου Ηρακλείου» και «Προσθήκη δύο στούντιο σε νεοκλασικό κτίσµα στα Χανιά» 1998 Συγκρότηµα 21 κατοικιών στην οδό Πολογιώργη στη Δεξαµενή Χανίων, Ξενοδοχείο ΜΙΝΟΑ, Προσθήκη κατοικίας Ζουρίδη-Παπουτσάκη η µεγάλη έκθεση Ελληνικής Αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα στη Φρανκφούρτη στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής. Το έργο Συγκρότηµα 21 κατοικιών στην οδό Πολογιώργη στη Δεξαµενή Χανίων, επελέγη µαζί µε 112 έργα Ελλήνων Αρχιτεκτόνων του 20ου αιώνα. Η έκθεση µετά τη Φρανκφούρτη, περιόδευσε στο Παρίσι, Ρώµη, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Χανιά (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) 1999 Συµµετοχή σε 3 εκθέσεις Αρχιτεκτονικού έργου για την περιοχή της Κρήτης στα πλαίσια της Trienalle του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου µε τα έργα: 2001 Μετατροπή στάβλου σε κατοικία Καλλιτεράκη, Προσθήκη κατοικίας Τραχαλάκη, Κατοικία Μανουσάκη στην Αγία Μαρίνα Κατοικία σε ελαιώνα, κατοικία Παπαδάκη, Κατοικία Λιόκουρα Μεγάλο Αρσενάλι. Έκθεση βραβευµένων έργων Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, Μουσείο Μπενάκη, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Συµµετοχή στην Biennale της Βενετίας µε τίτλο «Αιγαίο µια διάσπαρτη πόλη» µε 9 έργα Συµµετοχή στην έκθεση «Η κατοικία - από τον 20ο στον 21ο αιώνα», Μουσείο Μπενάκη Με τον Γιώργο Βαρουδάκη, ατοµική έκθεση ( Αριστοµένη Βαρουδάκης- Γιώργος Βαρουδάκης - Αρχιτεκτονικοί Διάλογοι µε το Κρητικό τοπίο.) Μουσείο Μπενάκη Με τον Γιώργο Βαρουδάκη, ατοµική έκθεση ( Αριστοµένη Βαρουδάκης- Γιώργος Βαρουδάκης - Αρχιτεκτονικοί Διάλογοι µε το Κρητικό τοπίο.) Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Συµµετοχή στην Trienalle: «Αρχιτεκτονική στην Κρήτη», στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ Ο διδάσκων επιµελήθηκε µε ανάθεση από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου τις εκθέσεις: 2002 Έκθεση Ελληνικής Αρχιτεκτονικής του 20 ου Αιώνα (έκθεση Φρανκφούρτης) σε συνεργασία µε τον Ηλία Κωνσταντόπουλο Έκθεση Νέας Ελβετικής Αρχιτεκτονικής

10 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΕΡΓΟ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΤΟΣ Μετατροπή Βυρσοδεψείου σε Αρχιτεκτονικό Γραφείο Βαρουδάκη στα Χανιά "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1985 Κατοικία Μιγλάκη στο Σταλό Χανίων "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1987 Οδοντιατρείο σε πολυκατοικία στα Χανιά "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1987 Κέντρο Υγειάς Βάµου Αποκορώνου "Αρχιτεκτονικά Θέµατα" 1987 Κέντρο Υγειάς Περάµατος Μυλοποτάµου "Αρχιτεκτονικά Θέµατα" 1987 Μελέτη συγκροτήµατος 12 επιπλωµένων διαµερισµάτων στον Πλατανιά Χανίων Ανακατασκευή ισογείου κτίσµατος σε κατοικία Καρυδάκη στη Χαλέπα Ανακατασκευή ισογείου κτίσµατος σε κατοικία Καρυδάκη στη Χαλέπα "Αρχιτεκτονικά θέµατα" 1989 "Αρχιτεκτονικά Θέµατα" 1989 Περιοδική έκδοση "European Masters of Interior Design". Ανακατασκευή µικρής κατοικίας στη Χαλέπα Χανίων "Αρχιτεκτονικά θέµατα" 1989 Κατοικία Κατσίβαλη στις Κορακιές Χανίων "Μεσογειακά Σπίτια - Ελλάδα" 1993 Ανακαίνιση διαµερίσµατος Βαρουδάκη - Παπαβασιλείου στην οδό Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα Συγκρότηµα 21 κατοικιών στην οδό Πολογιώργη στη Δεξαµενή Χανίων Συγκρότηµα 29 κατοικιών στην οδό 'Αγίου Ιωάννου στο Ρέθυµνο 1989 "Αρχιτεκτονικά Θέµατα" 1996 "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 Κατοικία Περράκη στα Ταµπακαριά Χανίων "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 Κατοικία Ε.Μανουσάκη στη Μόντε Βάρδια Χανίων "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" Κατοικία Τσιριντάνη στις Κορακιές Χανίων "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 Προσθήκη δύο στούντιο για το ζεύγος Καλούτση σε νεοκλασικό κτίσµα στα Χανιά Μετατροπή εγκαταλελειµµένου ελαιοτριβείου και παρακείµενων κτισµάτων στον πάνω Πλατανιά Χανίων σε στούντιο και κατοικία Θ.Πιµπλή Ανακατασκευή στάβλου και µετατροπή του σε κατοικία Καλλιτεράκη σε τουρκικό µετόχι στη Χρυσοπηγή Χανίων Κατοικία Ζουρίδη. Προσθήκη καθ' ύψος και κατ' επέκταση σε ισόγεια µονοκατοικία της δεκαετίας τού 50 στα Παχιανά Χανίων Συγκρότηµα επιπλωµένων διαµερισµάτων στη Χρυσή Ακτή Χανίων Ξενοδοχείο σε πτέρυγες σε ελαιώνα στο Μεϊντάνι Χανίων "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 "Θέµατα Χώρου και Τεχνών 1999 "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999

11 Μεταποίηση και προσθήκη σε κλινική τού µεσοπολέµου και µετατροπή σε ξενοδοχείο στά Χανιά Μελέτη κεντρικής βιβλιοθήκης στο Πανεπιστήµιο Κρήτης στο Ρέθυµνο "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 Μελέτη Λαογραφικού Μουσείου Οµαλού "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 Φοιτητική εστία Πολυτεχνείου Κρήτης στο Ακρωτήρι "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 Εσωτερική διαµόρφωση νεωρίων στην πλατεία Κουντουριώτου στο Ηράκλειο Συγκρότηµα 21 κατοικιών στην οδό Πολογιώργη στη Δεξαµενή Χανίων Μεταποίηση και προσθήκη σε κλινική τού µεσοπολέµου και µετατροπή σε ξενοδοχείο στα Χανιά Συγκρότηµα 21 κατοικιών στην οδό Πολογιώργη στη Δεξαµενή Χανίων Προσθήκη διώροφης κατοικίας Τραχαλάκη σε υπάρχον διώροφο στα Μπάνια Χανίων Κείµενο για τη µελέτη εφαρµογής στο Μεγάλο Αρσενάλι Κατοικία Κουµπιάδη στο Πανόραµα Νέας Κυδωνίας Κατοικία στο ακρωτήρι Μετατροπή Ερειπίου σε Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) Μεταποίηση και προσθήκη σε κλινική τού µεσοπολέµου και µετατροπή σε ξενοδοχείο στά Χανιά Μετατροπή Βυρσοδεψείου σε Αρχιτεκτονικό Γραφείο Βαρουδάκη στα Χανιά "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 1999 "Αρχιτεκτονική του 20 ου αιώνα στην Ελλάδα, Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής - Deutsches Architektur- Museum Prestel Περιοδικό Ταχυδρόµος, τεύχος 81 Αρχιτεκτονικό έργο στην Ελλάδα "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" χρόνια Κ.Α.Μ. - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Ελληνικές κατασκευές, τεύχος 99 Συγχρονη Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα Αρχιτεκτονικές Μεταµορφώσεις ΙΙ.Ελληνική περιφέρεια Αρχιτεκτονικές Μεταµορφώσεις ΙΙ.Ελληνική περιφέρεια Αρχιτεκτονικές Μεταµορφώσεις ΙΙ.Ελληνική περιφέρεια Προσθήκη δύο στούντιο για το ζεύγος Καλούτση σε νεοκλασικό κτίσµα στα Χανιά Αρχιτεκτονικές Μεταµορφώσεις ΙΙ.Ελληνική περιφέρεια 2006 Μετατροπή εγκαταλελειµµένου ελαιοτριβείου και παρακείµενων κτισµάτων στον πάνω Πλατανιά Χανίων σε στούντιο και κατοικία Θ.Πιµπλή Ανακατασκευή στάβλου και µετατροπή του σε κατοικία Καλλιτεράκη σε τουρκικό µετόχι στη Χρυσοπηγή Χανίων Κατοικία Ζουρίδη. Προσθήκη καθ' ύψος και κατ' επέκταση σε ισόγεια µονοκατοικία της δεκαετίας τού 50 στα Παχιανά Χανίων Αρχιτεκτονικές Μεταµορφώσεις ΙΙ.Ελληνική περιφέρεια Αρχιτεκτονικές Μεταµορφώσεις ΙΙ.Ελληνική περιφέρεια Αρχιτεκτονικές Μεταµορφώσεις ΙΙ.Ελληνική περιφέρεια

12 Κατοικία στον Καλαθά Ακρωτηρίου Ελληνικές Κατασκευές (Special Edition- VIllas) Διώροφη κατοικία στα Κουνουπιδιανά "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" Κατοικία στην οδό Τσόντου Βάρδα στα Χανιά "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 2007 Κατοικία στον Καλαθά Ακρωτηρίου "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 2007 Κατοικία σε ηµιεπίπεδα στα Κουνουπιδιανά ακρωτηρίου Χανίων. "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 2007 Κατοικία στον Προφήτη Ηλία Χανίων "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 2007 Κατοικία στην θέση Πανόραµα της νέας Κυδωνίας "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 2007 Ισόγεια κατοικία στα Κουνουπιδιανά ακρωτηρίου Χανίων. "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 2007 Εξοχική κατοικία σε ανακατασκευασµένο ενετικό κτίριο στα Ρούστικα Ρεθύµνης "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 2007 Κατοικία στα Αφράτα Κισσάµου Χανίων "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 2007 Κατοικία στο Λουτράκι Ακρωτηρίου "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 2007 Συγκρότηµα οκτώ κατοικιών στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" 2007 Κατοικία στα Αφράτα Κισσάµου Χανίων Maison de Campagne 2007 Κατοικία σε ηµιεπίπεδα στα Κουνουπιδιανά ακρωτηρίου Χανίων. Ελληνικές Κατασκευές 2008 Κατοικία στον Προφήτη Ηλία Χανίων Ελληνικές Κατασκευές 2008 Κατοικία στην οδό Τσόντου Βάρδα στα Χανιά ΚΤΙΡΙΟ, Νέα Υλικά 2008

13 Ανακαίνιση κατοικίας στα Ρούστικα Ρεθύµνης Maison de Campagne 2008 Κατοικία στο Λουτράκι Ακρωτηρίου Σύγχρονη Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα- Μονοκατοικίες εξοχικές Κατοικία στην οδό Τσόντου Βάρδα στα Χανιά Σύγχρονες ελληνικές κατοικίες Πολυκατοικία στην Οδό Βενιζέλου στην Χαλέπα Χανίων Σύγχρονες Πολυκατοικίες 2009 Κατοικία στον Καλαθά Ακρωτηρίου Σύγχρονες ελληνικές κατοικίες 2009 Κατοικία στο Λουτράκι Ακρωτηρίου Ελληνικές Κατασκευές 2009 Διπλοκατοικία στην Χαλέπα Χανίων Σύγχρονη Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα -Εσωτερικοί Χώροι 2010 Ισόγειο διαµέρισµα στα Χανιά Σύγχρονη Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα -Εσωτερικοί Χώροι 2010 Διπλοκατοικία στην Χαλέπα Χανίων Δοµές-επετηρίδα ελληνικής Αριτεκτονικής 2010 Πολυκατοικία στην Οδό Βενιζέλου στην Χαλέπα Χανίων Δοµές-επετηρίδα ελληνικής Αριτεκτονικής 2010 Κατοικία στο Μαράθι Χανίων ΚΤΙΡΙΟ, Αρχιτεκτονική και Design 2011 Κατοικία στο Γεράνι Χανίων Δοµές 2012

14 ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΕΛ. ARCHITETTURA GRECA CONTEMPORANEA, Guida Orestis Doumanis Aletheia Εφηµερίδα "Το ΒΗΜΑ", Τέχνες και Ιδέες Α.Γιακουµακάτος 4/6/1 989 Ανάµεσα στην παράδοση και τον µεταµοντερνισµό 62 Τηλεοπτική εκποµπή στη ΝΕΤ Γιώργος Σηµαιοφορίδης 1989 "Η αρχιτεκτονική των Χανίων" Ετήσια Επιθεώρηση "Αρχιτεκτονικά Θέµατα" Νο Τάσεις στην σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική - έξι σχόλια 18 >> Σάββας Κονταράτος , 20 >> Δ.Φιλιππίδης 1990 Η υψηλή τέχνη της µαντικής 24 Τηλεοπτική αφιέρωµα πέντε εκποµπών για την Ελληνική αρχιτεκτονική Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Γιώργος Σηµαιοφορίδης, Ανδρέας Κούρκουλας, Δηµήτρης Φατούρος 1990 Εφηµερίδα "Η Καθηµερινή", Γεώργιος Τζιρτζιλάκης 3/12/ 1997 Ράθυµη Νεωτερικότητα; Περιοδικό "The Architectural Review", USA 11/1 999 Greece on show 28 Εφηµερίδα "Η Καθηµερινή" Παναγιώτης Παναγόπουλος 2/5/1 999 Κέντρο Πολιτισµού το Μεγάλο Αρσενάλι 45 Εφηµερίδα "Ελευθεροτυπία" Μαρία Μαραγκού 13/5/ 1999 Ένα περιοδικό ετήσιο και πολύτιµο

15 Μοντέρνα Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα Δηµήτρης Φιλιππίδης Εκδοτικός Οίκος "Μέλισσα" , 47, 172 Μηνιαία εφηµερίδα Τα νέα της Τέχνης Αιµιλία Μαυροµιχάλη 2/ 2002 Η Αρχιτεκτονική και η κριτική 12/4/2 003 Οάσεις από µπετό- Κτίρια που ξεχωρίζουν από Αρχιτέκτονες που βαδίζουν στα χνάρια Κωνσταντινίδη και Πικιώνη 26 Ιστορία της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής, 20ος αιώνας Αντρέας Γιακουµακάτος Νεφέλη Τηλεοπτική εκποµπή ΕΤ Design Περιοδικό "ΔΟΜΕΣ" - Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής, Τεύχος 39 Γεώργιος Α.Πανέτσος 10/ 2005 Νεώτερη Ελληνική Αρχιτεκτονική: Μία Συνοπτική Επισκόπηση 62, 72, 73 10η Biennale Βενετίας, Το Αιγαίο µια διάσπαρτη πόλη 2006 Εφηµερίδα Τα Νέα - Ένθετο Ορίζοντες Έφη Φαλίδα 23/ 12/ 2009 Αρχιτεκτονική µε οδηγό το Κρητικό τοπίο 5 Εφηµερίδα Το Βήµα - Ένθετο Πολιτισµός Μαρία Θέρµου- Γιώργος Τζιρτζιλάκης- Δηµήτρης ΦΙλλιπίδης 8/ 12/ 2009 Οι αδελφοί Βαρουδάκη στο µουσείο Μπενάκη- Παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία συνδυάζει το έργο των δύο ταλαντούχων Αρχιτεκτόνων από την Κρήτη. Α21 Εφηµερίδα Ελευθεροτυπία Φωτεινή Μπάρκα 8/ 12/ 2009 Από το Όσλο στο µαράθι της Κρήτης 28

16 Εφηµερίδα Η καθηµερινή Δηµήτρης Ρηγόπουλος 17/ 12/ 2009 Με έµνευση από το τοπίο της Κρήτης- Έκθεση Αρχιτεκτονικής στο Μπενάκη- Ο Αριστοµένης και Γιώργος Βαρουδάκης δηµιουργούν µε βάση το φυσικό στοιχείο και τις παραδοσιακές αξίες 18 Έκθεση Αριστοµένης και Γιώργος Βαρουδάκης- Αρχιτεκτονικοί διάλογοι µε το Κρητικό τοπίο Συντονιστής Ηµερίδας: Νίκος Κωνσταντάρας 1/ 2010 Η Αρχιτεκτονική στην Ελληνική περιφέρεια - Περιορισµοί και δυνατότητες

17 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΕΥ ΧΟ Σ ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΕ Λ. Περιοδικό "αντί" Δεκ-92 Το αποµεσήµερο ενός αρχιτέκτονα Δ. Φιλιππίδης 61, 61 Περιοδικό "Κρητικό Σπίτι & Επαγγελµατικός χώρος" 6 Νοέ/ Δεκ-2000 Αριστοµένης και Γιώργος Βαρουδάκης: Ο Αρχιτέκτονας πρέπει να βάζει πάντα την υπογραφή του Νίκος Σκουτέλης Περιοδικό "ΕΡΕΙΣΜΑ" Φθινόπωρο -Χειµώνας 2001 Αδελφοί Βαρουδάκη: αρχιτέκτονες Μαίρη Φραγκάκη Τηλεοπτική εκποµπή ΕΤ Τόποι - Πόλεις - Άνθρωποι Ελληνικές Κατασκευές 127 Μαίος 2008 Με έµφαση στην Αρχιτεκτονική λεπτοµέρεια ΚΤΙΡΙΟ, Αρχιτεκτονική και Design Καθηµερινή Ένθετο Τέχνες - Γράµµατα 10 Δεκέµβριος 2008 Κυριακή 10\1\ 2010 Λιθοδοµή και Νεωτερικότητα Αριστοµένης και ΓΙώργος Βαρουδάκης: Το πρόβληµα είναι η έλλειψη παιδείας Νεφέλη Παπαδηµητρίου Δηµήτρης Ρηγόπουλος 3

18 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 1994 Σεµινάριο σε µεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, µε θέµα «Ο σχεδιασµός της αστικής κατοικίας στην Ελληνική Περιφέρεια» Μέλος της κριτικής επιτροπής διπλωµατικών εργασιών σπουδαστών αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Διδάσκει το µάθηµα: «Αρχιτεκτονικός Σχεδιασµός 1 και 2: Θεωρία και Πρακτική» στο Τµήµα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης µε το Ν.407/80. Τα θέµατα που δόθηκαν προς επεξεργασία στο α εξάµηνο, είχαν στόχο την ενίσχυση της παρατήρησης των σπουδαστών, της καταγραφής και της κριτικής ερµηνείας, την εξοικείωση µε ποικιλία µέσων, την απόκτηση δεξιοτήτων (σχέδιο, φωτογραφία, µακέτα) και την κατανόηση εννοιών τάξης, ιεραρχίας και σύνθεσης. Τα θέµατα ήταν: - Η κατασκευή ενός «κινητού µουσείου» µε τη µορφή ενός «κουτιού», µιας µικρής βαλίτσας που περιέχει 5 στοιχεία που αποδίδουν την «αύρα» της πόλης των Χανίων. - Η επεξεργασία αρχιτεκτονικής πρότασης σε συγκεκριµένο εσωτερικό χώρο για την έκθεση γλυπτών γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών. Το θέµα του β εξαµήνου ήταν ο σχεδιασµός µικρής κατοικίας στο σχεδιαστικό ύφος ενός γνωστού αρχιτέκτονα της επιλογής των σπουδαστών, ως αναγνώριση της σχεδιαστικής γλώσσας του αρχιτέκτονα που επέλεξαν. Σκοπός της άσκησης ήταν να θέσει µία σειρά αρχιτεκτονικών προβληµάτων, όπως γεωµετρία και η κατασκευαστική δοµή του κτίσµατος, σχέση κτίσµατος-υπαίθριου χώρου, διαµόρφωση των ορίων, λειτουργία του φωτός, υλικότητα και χρώµα, κ.ά.. Υπεύθυνη για τον συντονισµό του µαθήµατος ήταν η καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. Μπούκη Μπαµπάλου. Στην οµάδα διδασκόντων συµµετείχαν ακόµη οι αρχιτέκτονες Κώστας Μαυρακάκης και Αριάδνη Βοζάνη. Η συµβολή του υποψηφίου στη διδασκαλία του µαθήµατος περιλάµβανε: συµµετοχή στην οργάνωση, την κατάρτιση του προγράµµατος και την µεθοδολογία διεξαγωγής των διαλέξεων, παρακολουθήσεις και διορθώσεις των σπουδαστικών εργασιών, διαλέξεις, συµµετοχή στις παρουσιάσεις, παρακολούθηση των διαλέξεων άλλων διδασκόντων, παροχή εκπαιδευτικής βοήθειας στους σπουδαστές στο εργαστήριο του Τµήµατος πέρα από την κανονική διάρκεια του µαθήµατος, συµµετοχή στην οργάνωση της έκθεσης των σπουδαστικών εργασιών το Μάιο του Διδάσκει το µάθηµα: «Αρχιτεκτονικός Σχεδιασµός 3: Θεωρία και Πρακτική» και «Εισαγωγή στην Αρχιτεκτονική του τοπίου» στο Τµήµα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης µε το Ν.407/ έως σήµερα Αναπληρωτής καθηγητής µε γνωστικό αντικείµενο: Αρχιτεκτονικός Σχεδιασµός - Θεωρία και Πρακτική στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

19 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ ΒΑΡΟΥΔΑΚΗ Α/Α ΕΡΓΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Κατοικία Βαρουδάκη στο Νιο Χωριό Αποκορώνου Αποπερατώθηκε µε σηµαντικές αλλοιώσεις και κατασκευαστικές κακοτεχνίες λόγω έλλειψης επίβλεψης Κατοικία Klein στο Μαϊάµι (1) Αποπερατώθηκε µε την επίβλεψη του Γιάννη Αντωνιάδη. 3 Υπόσκαφο κτίσµα για γραφεία τελετών και παρεκκλήσι σε νεκροταφείο στη δυτική Φλόριντα (1) 1975 Αποπερατώθηκε µε την επίβλεψη του Γιάννη Αντωνιάδη. 4 Επέκταση ναού για µία αίρεση βαπτιστών στο Μαϊάµι (2) Mελέτη Κατοικία Γ.Παπαδάκη στις Καλύβες Χανίων Αποπερατώθηκε αλλοιωµένο σηµαντικά. 6 Κατοικία Ν.Παπαδάκη στο Μαραθίτη Ηρακλείου Mελέτη Κατοικία και στούντιο Βαρουδάκη σε προσθήκη καθ' ύψος σε υπάρχον κτίσµα στη µεσαιωνική πόλη Χανίων Mελέτη 8 Ξενώνας Ε.Ο.Τ. 60 κλινών στον 'Οµαλό Χανίων (3) Ίσως πραγµατοποιηθεί µε σηµαντικές αλλαγές από τον υπεύθυνο Οργανισµό Συγκρότηµα 12 κατοικιών στις Κορακιές Χανίων (3) Αποπερατώθηκε µε ελαφρές αλλοιώσεις από τον ιδιοκτήτη και σηµαντικές κακοτεχνίες από τον κατασκευαστή. 10 Κατοικία Μ.Πιµπλή στο Αρώνι Χανίων Πραγµατοποιήθηκε το µισό κτίσµα ελαφρά αλλοιωµένο. 11 Κατοικία Ν.Παττακού στα Περβόλια Χανίων (3) Ολοκληρώθηκε ο φέρων οργανισµός και οι τοιχοποιίες. Αναστολή εργασιών από το Κατοικία Σγουρού στα Χανιά (3) Ολοκληρώθηκε µε ελαφρές αλλοιώσεις. 13 Κατοικία Δ.Μανουσάκη στον Κάµπο του Πλατανιά στα Χανιά (3) Mελέτη Κατοικία Μιγλάκη στο Σταλό Χανίων * Ολοκληρώθηκε. Δηµοσίευση ολοκληρωµένου έργου στα "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" Βραβείο Εφαρµοσµένης Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΧΩΔΕ Μετατροπή εγκαταλελειµµένου ελαιοτριβείου και παρακείµενων κτισµάτων στον πάνω Πλατανιά Χανίων σε στούντιο και κατοικία Θ.Πιµπλή * Αποπερατώθηκε το τµήµα του ελαιοτριβείου. Δηµοσίευση ολοκληρωµένου έργου στα "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" Κατοικία Παπαγρηγοράκη στον Ταρσανά Χανίων * Mελέτη

20 17 Υπόστεγο συναρµολόγησης, γραφεία και εκθετήριο αυτοκινήτων VOLKS WAGEN σε υποθετικό οικόπεδο έξω από τα Χανιά * Mελέτη 18 Τριώροφη διπλοκατοικία Μαθιουλάκη στα Χανιά (3) Αποπερατώθηκε µε σηµαντικές αλλοιώσεις. 19 Κατοικία Καραγιαννάκη στο Νιό Χωριό Αποκορώνου * Αποπερατώθηκε µε σηµαντικές αλλοιώσεις Μετατροπή Βυρσοδεψείου σε Αρχιτεκτονικό Γραφείο Βαρουδάκη στα Χανιά * 21 Μετατροπή κτίσµατος σε επιπλωµένα διαµερίσµατα στη µεσαιωνική πόλη Χανίων * Αποπερατώθηκε.Δηµοσίευση ολοκληρωµένου έργου στα "Θέµατα Χώρου και Τεχνών" Αποπερατώθηκε αλλοιωµένο Μικρή κατοικία Βαρουδάκη στις Κορακές Χανίων * Mελέτη 23 Ξενοδοχείο σε πτέρυγες 60 κλινών έξω από τα Χανιά * Αποπεράτωση φέροντος οργανισµού µε πιθανή ολοκλήρωση του έργου. 24 Δύο κατοικίες αδελφών Μεσσαριτάκη στον Προφήτη Ηλία Χανίων * Αποπεράτωση φέροντος οργανισµού και τοιχοποιίας. Βραβείο για την Περιφέρεια Κρήτης στην κατηγορία "Μελέτες Κατοικιών" Δύο µικρές κατοικίες στις Κορακιές Χανίων * Mελέτη Πολιτιστικό κέντρο Δήµου Ηρακλείου, στο Ηράκλειο * Συµµετοχή στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό διαγωνισµό. 27 Πνευµατικό κέντρο Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου * Mελέτη σε συνεργασία µε τον Κώστα Μαυρακάκη Κατοικία Φαντριδάκη και έξι µικρά ενοικιαζόµενα διαµερίσµατα στην Αγία Μαρίνα Χανίων * Αποπερατώθηκε πλήρως αλλοιωµένο. 29 Κέντρο Υγειάς Βάµου Αποκορώνου * Αποπερατώθηκε. Η µελέτη εκπονήθηκε σε συνεργασία µε το Γιάννη Καλλιγέρη. 'Α Βραβείο για τη µελέτη στο σχετικό διαγωνισµό µελέτης-κατασκευής. Δηµοσίευση ολοκληρωµένου έργου στα "Αρχιτεκτονικά Θέµατα" Βραβείο διαγωνισµού Εφαρµοσµένης Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΧΩΔΕ Κέντρο Υγειάς Αγίας Φωτεινής Αµαρίου * Η µελέτη εκπονήθηκε σε συνεργασία µε το Γιάννη Καλλιγέρη. Ά Βραβείο για τη µελέτη στο σχετικό διαγωνισµό µελέτης-κατασκευής 31 Κέντρο Υγειάς Περάµατος Μυλοποτάµου * Αποπερατώθηκε. Η µελέτη εκπονήθηκε σε συνεργασία µε το Γιάννη Καλλιγέρη. 'Α Βραβείο για τη µελέτη στο σχετικό διαγωνισµό µελέτης-κατασκευής. Δηµοσίευση ολοκληρωµένου έργου στα "Αρχιτεκτονικά Θέµατα" Βραβείο διαγωνισµού Εφαρµοσµένης Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΧΩΔΕ 1988

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕ ΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΙΩΡΟΦΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕ ΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΙΩΡΟΦΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΜΕΑΣ 4 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 3ο ΕΞΑΜΗΝΟ Περιοχή ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ & Περιοχή ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Μάθημα: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ 1 ιδάσκοντες

Διαβάστε περισσότερα

ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΔΕ ΧΑΝΙΩΝ CH1 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1 ΠΛΑΤΕΙΑ 1866 ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ CH2 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ CH3 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3 ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Εκλογές 2009. Νοµαρχιακή Σύµβουλος Αχαΐας. e-mail: info@georgakopoulou-basta.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Εκλογές 2009. Νοµαρχιακή Σύµβουλος Αχαΐας. e-mail: info@georgakopoulou-basta. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - 1 - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ : ΕΠΩΝΥΜΟ : ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ : ήµητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ι ΙΟΤΗΤΑ : Γενική Γραµµατέας Περιφέρειας Ηπείρου Υποψήφια Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

Η λαϊκή μας τέχνη κι εμείς Δημήτρης Πικιώνης, 1925. Γύρω από ένα συνέδριο Δημήτρης Πικιώνης, 1933. Αρχιτεκτονική Πάτροκλος Καραντίνας, 1937

Η λαϊκή μας τέχνη κι εμείς Δημήτρης Πικιώνης, 1925. Γύρω από ένα συνέδριο Δημήτρης Πικιώνης, 1933. Αρχιτεκτονική Πάτροκλος Καραντίνας, 1937 Π Ε Ρ Ν Πρόλογος Η λαϊκή μας τέχνη κι εμείς Δημήτρης Πικιώνης, 1925 13 Ο συνοικισμός «Νέας Αλεξανδρείας» και η εδαφική οικονομία των Αθηνών Στάμος Παπαδάκης, 1933 17 Γύρω από ένα συνέδριο Δημήτρης Πικιώνης,

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ο Μ Ε Σ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Δ Ο Μ Ε Σ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ Δ Ο Μ Ε Σ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ A. ΕΙΣΑΓΩΓΗ B. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ (ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ) B2. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ (ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ) Γ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ATHENS 2004 Δ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ-ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ (ΕΠΙΛΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ο Μ Ε Σ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Δ Ο Μ Ε Σ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ Δ Ο Μ Ε Σ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ A. ΕΙΣΑΓΩΓΗ B. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ (ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ) Γ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ATHENS 2004 Δ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ-ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ (ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ) Α Διαμόρφωση Θαλάσσιου Μετώπου Θες/νικης.

Διαβάστε περισσότερα

Δράση εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ

Δράση εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ Δήμος Αποκορώνου 3 ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ 209 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΡΜΕΝΩΝ 213 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 2 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ 30 26 26 2.800,00 Ωράριο: 07:00 - :00 2.800,00

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Τ.Ε.Ι. ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΑΡΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ / ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Τ.Ε.Ι. ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΑΡΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ / ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΧΟΛΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Τ.Ε.Ι. ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΑΡΙΝΟ 2011-12 ΜΑΘΗΜΑ: AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ / ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ επίκουρος καθηγητής. Γνωστικό αντικείμενο: Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός. Προσωπικά δεδομένα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ επίκουρος καθηγητής. Γνωστικό αντικείμενο: Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός. Προσωπικά δεδομένα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ επίκουρος καθηγητής Γνωστικό αντικείμενο: Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός Προσωπικά δεδομένα Γεννήθηκε στην Σητεία Κρήτης το 1961. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ουάσιγκτων

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕ ΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ.

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕ ΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΜΕΑΣ 4 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Περιοχή ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΗΣ & Περιοχή ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 2008-2009 3ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Μάθηµα: ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΗ 1 ιδάσκοντες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΑΜΗΝΟΥ. Η μελέτη γενικών κατασκευαστικών σχεδίων μικρής μονοκατοικίας, που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα.

ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΑΜΗΝΟΥ. Η μελέτη γενικών κατασκευαστικών σχεδίων μικρής μονοκατοικίας, που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 3 ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΜΕΑΣ 4 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ Μάθημα: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ 1 Διδάσκοντες (θεωρία & ασκήσεις) :

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν ΤΙ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ε Υ ΤΙ Κ Α Ε Ρ Γ Α ΑΠΟΚ ΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Κ ΤΙΡΙΩΝ - ΝΕΟΚ Λ ΑΣΣΙΚ Α

Α Ν ΤΙ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ε Υ ΤΙ Κ Α Ε Ρ Γ Α ΑΠΟΚ ΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Κ ΤΙΡΙΩΝ - ΝΕΟΚ Λ ΑΣΣΙΚ Α Α Ν ΤΙ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ε Υ ΤΙ Κ Α Ε Ρ Γ Α ΑΠΟΚ ΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Κ ΤΙΡΙΩΝ - ΝΕΟΚ Λ ΑΣΣΙΚ Α ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΘΕΣΗ: ΑΘΗΝΑΣ & ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Σ. ΜΠΟΥΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: VERITAS A.E. ΜΕΛΕΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ:ΚΩΣΤΑΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Π.Θ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ TICCIH

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ:ΚΩΣΤΑΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Π.Θ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ TICCIH ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ:ΚΩΣΤΑΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Π.Θ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ TICCIH S0 ΜΑΘΗΜΑ 13 Ο (25.1.2013) ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές Ημερίδες ΤΕΕ/ΕΜΠ Εισαγωγικό σημείωμα

Επιστημονικές Ημερίδες ΤΕΕ/ΕΜΠ Εισαγωγικό σημείωμα Επιστημονικές Ημερίδες ΤΕΕ/ΕΜΠ Εισαγωγικό σημείωμα Έλενα Κωνσταντινίδου, Επικ. καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται συνοπτικά στη σειρά ημερίδων που πραγματοποιήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο ΣΧ ΟΛΗ Α Ρ Χ ΙΤ Ε Κ Τ Ο Ν ΩΝ Μ Η Χ Α Ν Ι Κ ΩΝ Τ Ο Μ Ε Α Σ Ι Ι Ι Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Η Γ Λ Ω Σ Σ Α - Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Κ Α Ι Σ Χ Ε Δ Ι Α Σ Μ Ο Σ

Διαβάστε περισσότερα

Η σημασία του φέροντος οργανισμού στην αρχιτεκτονική σύνθεση

Η σημασία του φέροντος οργανισμού στην αρχιτεκτονική σύνθεση Η σημασία του φέροντος οργανισμού στην αρχιτεκτονική σύνθεση Εισηγήτρια: Μπίλυ Γιαννούτσου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ε.Μ.Π. Δευτέρα 8/5/17 Κάθε κατασκευή αποτελεί μέσο για τη δημιουργία μιάς αρχιτεκτονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019 Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ καθορίζεται από τις γενικότερες απαιτήσεις της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά και από τις ειδικότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ

ΕΞΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΕΞΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ 3 ΕΞΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ Κατοικία, Αστική Πολυκατοικία, Συλλογική Κατοικία ΤΟΜΕΑΣ Ι ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΕΜΠ 5 Οι έξι διαλέξεις που παρουσιάζονται

Διαβάστε περισσότερα

27o ΓΕΛ Αθηνών, τμήμα: Α 3, Οι Ερευνητές της Πόλης

27o ΓΕΛ Αθηνών, τμήμα: Α 3, Οι Ερευνητές της Πόλης 27o ΓΕΛ Αθηνών, τμήμα: Α 3, Οι Ερευνητές της Πόλης Συμμετοχή με την Ερευνητική Εργασία της Α Λυκείου, σχολικό έτος 2017-18 Εκπαιδευτικός : Μαρίνα Γρηγοροπούλου, ΠΕ81, Αρχιτέκτων Μηχανικός Η πρότασή μας:

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Σπουδές στην Αρχιτεκτονική»

«Οι Σπουδές στην Αρχιτεκτονική» ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Αρχιτεκτόνων Καθηγητής Μιχαήλ Ε. Νομικός «Οι Σπουδές στην Αρχιτεκτονική» Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 27.05.2017 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 ΜΑΙΟΣ 2017 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 ΜΑΙΟΣ 2017 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ: ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ: ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ 2012-13 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ: ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑ 1 ΕΠΑΛ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ-ΔΑΡΑΤΣΟ-ΓΑΛΑΤΑΣ-ΑΓΥΙΑ (Φυλακές, διασταύρωση με Γαλατά)-στάση ΣΥΚΟΛΙΑ-ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ-ΚΛΑΔΙΣΟΣ-ΠΕΛΕΚΑΠΙΝΑ-

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Σ Χ Ο Λ Η Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ω Ν Τομέας 1 -Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΟΣ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 42, ΑΘΗΝΑ 10682 ΤΗΛ: 010-772

Διαβάστε περισσότερα

Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ

Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΟΤΑ : Δήμος Αποκορώνου Δομές στον ΟΤΑ: 3 Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αποκορώνου Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αποκορώνου Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αποκορώνου Κωδικός Επωνυμία 21509 Παιδικός Σταθμός Αρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class) 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επώνυμο: ΜΑΥΡΙΔΗΣ Όνομα: ΗΡΑΚΛΗΣ Ημερομηνία γέννησης: 7 Σεπτεμβρίου 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος - 2 παιδιά Διεύθυνση κατοικίας: Μελπομένης 3, Βάρη, Αττική 166 72

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης

ΠΡΟΤΑΣΗ για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης ΠΡΟΤΑΣΗ για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Φ. Μαλλούχου, Δ. Διμέλλη, Δ. Χατζησάββα, Ν. Σκουτέλης, Δ. Τσακαλάκης, Π. Παρθένιος ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Μανούσος Μ. Κωνσταντουλάκης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 23 Ιουνίου 1965 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αθήνα ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Κάλβου 24, Π. Ψυχικό 15452 Αθήνα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Η Α Ν Α Λ Υ Σ Η Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Ι Α Κ Ω Ν Κ Τ Ι Ρ Ι Ω Ν - Σ Υ Ν Ο Λ Ω Ν

Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Η Α Ν Α Λ Υ Σ Η Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Ι Α Κ Ω Ν Κ Τ Ι Ρ Ι Ω Ν - Σ Υ Ν Ο Λ Ω Ν 1 Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Η Α Ν Α Λ Υ Σ Η Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Ι Α Κ Ω Ν Κ Τ Ι Ρ Ι Ω Ν - Σ Υ Ν Ο Λ Ω Ν Έλενα Κωνσταντινίδου, Επ. Καθηγήτρια ΕΜΠ Σας καλοσωρίζουμε στο μάθημα της «Αρχιτεκτονικής ανάλυσης παραδοσιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Νέες Πολιτείες ΙΙΙ : Λαχανόκηποι Μενεμένης Στα ενδιάμεσα όρια της πόλης Στην περιοχή Λαχανόκηποι, που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Μενεμένης, εντοπίστηκε ένας τρίτος, εντελώς νέος για τα δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Φθινόπωρο-Χειμώνας Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Φθινόπωρο-Χειμώνας Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011 Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Διοικητικό Συμβούλιο: Αλέξης Δημαράς Σάββας Κονταράτος Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»

ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» και «ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Ιστορία Κατασκευών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Ιστορία Κατασκευών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Ιστορία Κατασκευών Ενότητα 4.3: Αρχιτεκτονικές - οικοδομικές λεπτομέρειες αστικών κτιρίων 19 ου αιώνα στην Ελλάδα. Μελέτη περίπτωσης:

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικά αναφέρονται οι συνεργασίες με τα ακόλουθα αρχιτεκτονικά γραφεία:

Ενδεικτικά αναφέρονται οι συνεργασίες με τα ακόλουθα αρχιτεκτονικά γραφεία: Το αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών "ΑΚΚΜ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ" ξεκίνησε την δραστηριότητά του το 1992. Έχει αναλάβει και εκπονήσει ποικιλία αρχιτεκτονικών μελετών και επιβλέψεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΜΠ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΜΠ (ΕΠΙΣΤΗΜ.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ) ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. sep4u.gr

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. sep4u.gr ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. Ιστορική Αναδρομή Π.Τ.Δ.Ε. Μερικά ιστορικά στοιχεία Μέχρι το Ακαδημαϊκό έτος 1986-87 λειτουργούσαν μόνο οι Παιδαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

2007 Διδακτορική Διατριβή στην Τέχνη και το Design, University of Derby, Μεγάλη Βρετανία

2007 Διδακτορική Διατριβή στην Τέχνη και το Design, University of Derby, Μεγάλη Βρετανία Γιώργης Γερόλυµπος Γεννήθηκε στο Παρίσι, 1973 2008-2011 Διδάσκων Φωτογραφίας (Π.Δ.407/80) στο τµήµα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστηµίου της Θεσσαλίας. Φωτογράφος, αρχιτέκτωv-µηχανικός. Εκπαίδευση 2007 Διδακτορική

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 66 Αtelier 66

Εργαστήριο 66 Αtelier 66 Επιστημονική Ημερίδα Εργαστήριο 66 Αtelier 66 ΔημήτρηΣ και Σουζάνα Αντωνακάκη ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 10:00 π.μ. Το περιοδικό ek σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Τεντολούρης Νικόλαος ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 05/07/1962 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αρματολικό Δήμου Πύλης Τρικάλων ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Λακωνίας 33 Αμπελόκηποι Αθήνα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

12-14/06/2015 Περιφερειακό Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή

12-14/06/2015 Περιφερειακό Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή Το e-επιστημονικό περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα» και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (EΔΕΕΚ) σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης - Σχολή Αρχιτεκτόνων

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ερευνητική δραστηριότητα κατά την τελευταία δεκαετία.

Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ερευνητική δραστηριότητα κατά την τελευταία δεκαετία. Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ερευνητική δραστηριότητα κατά την τελευταία δεκαετία. Όνομα, ειδικότητα, θέση στο Ίδρυμα: Γιώργος Παρμενίδης, αρχιτέκτων μηχανικός, δρ. Καθηγητής στην περιοχή του Αρχιτεκτονικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ Στόχοι: Προστασία, συντήρηση και αναστήλωση ιστορικών μνημείων Ανάπλαση ιστορικών κέντρων και συνόλων Ανακαίνιση και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Γ ρ α μ μ α τ ε ί α Πολυτεχνειούπολη, 7100 Χανιά Κρήτης Τηλ.: (810) 710-4 * Fax: (810) 718 e-mail: secretary_arch@lists.tuc.gr * http://www.arch.tuc.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

αρχιτεκτονική μελέτη - επίβλεψη ΜΥΡΤΩ ΜΗΛΙΟΥ σύνθεση ΜΥΡΤΩ ΜΗΛΙΟΥ, ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΛΕΒΙΔΗΣ και τη διώροφη μορφή του

αρχιτεκτονική μελέτη - επίβλεψη ΜΥΡΤΩ ΜΗΛΙΟΥ σύνθεση ΜΥΡΤΩ ΜΗΛΙΟΥ, ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΛΕΒΙΔΗΣ και τη διώροφη μορφή του Ο προσανατολισμός της κατοικίας συνιστά το ιδιαίτερο πλεονέκτημά της, αφού το κτίριο έχει στηθεί ακριβώς πάνω στον άξονα της κοιλάδας των Δελφών και επωφελείται από μια συγκλονιστική θέα. Ο χώρος της αυλής,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ 1. Παπαδάκη Πολυξένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, γνωστικό αντικείμενο «Γενική Πολιτειολογία», Φ.Ε.Κ. διορισμού: 1/ 11-1-2016. 2. Διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο: Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

«γεωγραφικές δυναμικές και σύγχρονοι μετασχηματισμοί του ελληνικού χώρου» σ. αυγερινού- κολώνια, ε. κλαμπατσέα, ε.χανιώτου ακαδημαϊκό έτος

«γεωγραφικές δυναμικές και σύγχρονοι μετασχηματισμοί του ελληνικού χώρου» σ. αυγερινού- κολώνια, ε. κλαμπατσέα, ε.χανιώτου ακαδημαϊκό έτος «γεωγραφικές δυναμικές και σύγχρονοι μετασχηματισμοί του ελληνικού χώρου» σ. αυγερινού- κολώνια, ε. κλαμπατσέα, ε.χανιώτου ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 «ηοργανωμένηδόμησηστοελληνικόαστικότοπίο» φοιτήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

Απογραφές Γεωμετρικό μοντέλο Γραμμικό μοντέλο

Απογραφές Γεωμετρικό μοντέλο Γραμμικό μοντέλο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Υδατικών Πόρων Μάθημα: Αστικά Υδραυλικά Έργα Μέρος Α: Υδρευτικά έργα Άσκηση ΔΕ1: Εκτίμηση παροχών σχεδιασμού έργων υδροδότησης οικισμού Σύνταξη

Διαβάστε περισσότερα

ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ Οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (676)

Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (676) Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (676) Το Τμήμα Το Τμήμα με το νόμο 4521/2018 εντάχτηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μετά την κατάργηση του ΤΕΙ Αθήνας. Το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπολεμική αρχιτεκτονική (παγκόσμιος πόλεμος κ ύστερα)

Μεταπολεμική αρχιτεκτονική (παγκόσμιος πόλεμος κ ύστερα) Μεταπολεμική αρχιτεκτονική (παγκόσμιος πόλεμος κ ύστερα) ΔΑΛΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΦΩΝΟΥ ΥΑΚΙΝΘΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ ΚΟΥΦΟΛΑΜΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΓΑ ΕΛΕΝΑ Πολυκατοικίες σε μεγάλες πόλεις από

Διαβάστε περισσότερα

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στοχοθεσία και Προγραµµατισµός Δράσεων για το ΠΠΣ του ΤΦ 5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στόχοι του ΠΠΣ Κεντρικός εκπαιδευτικός προσανατολισµός του ΠΠΣ του ΤΦ είναι η καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ενιαίο Τμήμα στην παρούσα πρόσκληση) 1 Τα τρία νέα Τμήματα που προήλθαν από την κατάτμηση του Τμήματος ΚΔΠΕ θεωρούνται ως ένα

ενιαίο Τμήμα στην παρούσα πρόσκληση) 1 Τα τρία νέα Τμήματα που προήλθαν από την κατάτμηση του Τμήματος ΚΔΠΕ θεωρούνται ως ένα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων Κινητικότητα Προσωπικού με σκοπό τη Διδασκαλία ή τη συνδυασμένη περίοδο Διδασκαλίας και Επιμόρφωσης (STΑ) στο πλαίσιο του Erasmus+ για το 2018/2019 Σας γνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Οι σπουδές στην Αρχιτεκτονική

Οι σπουδές στην Αρχιτεκτονική ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Οι σπουδές στο ΑΠΘ Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Αναστάσιος Τέλλιος, Επίκουρος καθηγητής Οι σπουδές στην Αρχιτεκτονική Ιανουάριος 2016 Αιγυπτιακός

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ «Υπαίθρια Θεατρική Σκηνή»

ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ «Υπαίθρια Θεατρική Σκηνή» ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΜΕΑΣ 4 6ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ 6Α ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Διδάσκοντες : Ε. Αλεξάνδρου,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ «Το φαινόμενο της αστικοποίησης στο Δήμο Ζωγράφου»

ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ «Το φαινόμενο της αστικοποίησης στο Δήμο Ζωγράφου» ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ.Π.Μ.Σ. «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ» ΜΑΘΗΜΑ: «ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αθανασία Σταμάκου-Συρμακέζη

Αθανασία Σταμάκου-Συρμακέζη ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αθανασία Σταμάκου-Συρμακέζη Νικηφόρου Μανδηλαρά 8, 55337 Θεσσαλονίκη 2310 991291 6945 697700 astamako@nured.auth.gr Ημερομηνία γέννησης: 01/12/1966 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Για τη χρήση των ιστορικών ιχνών στο σχεδιασμό

Για τη χρήση των ιστορικών ιχνών στο σχεδιασμό Για τη χρήση των ιστορικών ιχνών στο σχεδιασμό Νίκος Μπελαβίλας Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Άδεια Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό,

Διαβάστε περισσότερα

Β βραβείο: η αστική γέφυρα

Β βραβείο: η αστική γέφυρα Μελέτη ενοποίησης σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλασης της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών. Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, Περιφέρεια Δυτικής

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ» Παραλλαγές του οικείου

«ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ» Παραλλαγές του οικείου . «ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ» Παραλλαγές του οικείου Διάλεξη 15/3/2018 Τμήμα ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΘ ΠΜΣ «Χωροταξία-Πολεοδομία» Υπεύθυνος Καθηγ. Άρης Σαπουνάκης Κώστας Αδαμάκης: PHD Αρχιτέκτων Α.Π.Θ Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚO ΜΕΤΣOΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕIΟ ΣΧΟΛH ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Επίκουρη Καθηγήτρια

ΕΘΝΙΚO ΜΕΤΣOΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕIΟ ΣΧΟΛH ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΘΝΙΚO ΜΕΤΣOΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕIΟ ΣΧΟΛH ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τομέας I : Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Τομέας IV : Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

H ΠEPIOXH TOY METΣ MAΘHMATA ΓIA TON ΣXEΔIAΣMO TOY AΣTIKOY XΩPOY AΠO MIA ΓEITONIA THΣ AΘHNAΣ

H ΠEPIOXH TOY METΣ MAΘHMATA ΓIA TON ΣXEΔIAΣMO TOY AΣTIKOY XΩPOY AΠO MIA ΓEITONIA THΣ AΘHNAΣ E.M.Π. ΣXOΛH APXITEKTONΩN AKAΔHMAΪKO ETOΣ 2008-09 TOMEIΣ I, II, III 9ο XEIMEPINO EΞAMHNO MAΘHMA: APXITEKTONIKOΣ ΣXEΔIAΣMOΣ 9: AΣTIKOΣ ΣXEΔIAΣMOΣ H ΠEPIOXH TOY METΣ MAΘHMATA ΓIA TON ΣXEΔIAΣMO TOY AΣTIKOY

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ ΠΗΓΗ γραφημάτων, εικόνων, τμημάτων κειμένου: http://plandevel.web.auth.gr/studies/undergraduate/odigos_spoydon.pdf Παρουσίαση στην

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Γραφείο Διασύνδεσης ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τμήμα Τίτλος Απόφοιτου: Αντικείμενο του τμήματος: Κατευθύνσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Γ ρ α μ μ α τ ε ί α Πολυτεχνειούπολη, 73100 Χανιά ΤΗΛ: 28210-37102-4, 373111, FAX: 28210-37183 e-mail: secretary_arch@lists.tuc.gr, www.arch.tuc.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Γνωριμίας Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Ημέρα Γνωριμίας Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 Ημέρα Γνωριμίας Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 Στόχος Προπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Αγγλικών Σπουδών Καλλιέργεια ενσυνείδητης κριτικής σκέψης που χαρακτηρίζει ευρύτερα τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Τεχνικό Σχέδιο

Ειδικό Τεχνικό Σχέδιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Ειδικό Τεχνικό Σχέδιο Ενότητα 1: Εισαγωγή Δρ Σταματίνα Γ. Μαλικούτη Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10)

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ 7 ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-2012 ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Σ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ-ΚΟΛΩΝΙΑ, ΛΕΚΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 1989 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ

Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 1989 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΙΒΥΛΛΑΣ Γ. ΧΑΪΝΗ Όνομα Χαϊνη Σίβυλλα Εθνικότητα Ελληνική Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65 Επάγγελμα Πολ. Μηχανικός Ε.Μ.Π. Διεύθυνση : Αγ. Τριάδος 2 14122 Τηλ. Επικοινωνίας 6937111018 Επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

majestic insight in living

majestic insight in living Ψυχικό Πρεσβεία ή Ιδιωτική Κατοικία ή Συγκρότημα Κατοικιών (Υπό κατασκευή) Κτίσμα 1800 μ2 σε οικόπεδο 1300μ2 Μοναδική θέση στην καλύτερη περιοχή του Ψυχικού Κορυφαία Αρχιτεκτονική Σχεδίαση από τον Αλέξανδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΤΑΛΙΑ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΝΑΤΑΛΙΑ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΛΕΩΦ. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 160, ΧΑΝΙΑ Τ.Κ. 73-136. ΚΡΗΤΗ. ΤΗΛ. 28210-93778 28210-88682 28210-63939 6944-466522 e-mail address: natalyvalyraki@yahoo.gr facebook: Natalia Valyraki

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Γραφεία: Κτήριο Αποστολίδη, Καλλιπόλεως και Ερεσού 1 T.K. 20537, 1678 Λευκωσία, Τηλ.: + 357 22893850, Τηλομ.: + 357 22 894491 Παρουσίαση 26 Ιανουαρίου 2014 2. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Για μια αειφόρο προσέγγιση της οικιστικής ανάπτυξης. Θάνος Παγώνης, αρχιτέκτων - πολεοδόμος

Για μια αειφόρο προσέγγιση της οικιστικής ανάπτυξης. Θάνος Παγώνης, αρχιτέκτων - πολεοδόμος Για μια αειφόρο προσέγγιση της οικιστικής ανάπτυξης Θάνος Παγώνης, αρχιτέκτων - πολεοδόμος Διαπιστώσεις Ο μισός πληθυσμός της γης στεγάζεται ήδη σε πόλεις καταναλώνοντας περίπου τα ¾ των πόρων του πλανήτη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση απασχόλησης στο έργο ''Πανδέκτης: Ψηφιακός θησαυρός πρωτογενών τεκµηρίων ελληνικής ιστορίας και πολιτισµού''

Πρόσκληση απασχόλησης στο έργο ''Πανδέκτης: Ψηφιακός θησαυρός πρωτογενών τεκµηρίων ελληνικής ιστορίας και πολιτισµού'' Πρόσκληση απασχόλησης στο έργο ''Πανδέκτης: Ψηφιακός θησαυρός πρωτογενών τεκµηρίων ελληνικής ιστορίας και πολιτισµού'' Οι παρακάτω προσκλήσεις εντάσσονται στο Έργο «ΠΑΝ ΕΚΤΗΣ Νο2- Ψηφιακός Θησαυρός Πρωτογενών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΔΑ: Β4ΘΕ9-591 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΔΑ: Β4ΘΕ9-591 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. &.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Π.Ε. &.Ε. ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. /νση: Α.Παπανδρέου 37 Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Εκπ/κό Ίδρυμα - Τμήμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Εκπ/κό Ίδρυμα - Τμήμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Προσωπικά στοιχεία υπαλλήλου: 1. Όνομα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2. Επώνυμο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 3. Ημερομηνία Γέννησης: 18-08-1955 4. Οικογενειακή κατάσταση: ΕΓΓΑΜΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Τίτλοι σπουδών: 1. Βασικός Τίτλος Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΜΠ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Πρόγραμμα Διατμηματικών Μεταπτυχιακών Σπουδών Εξειδίκευσης ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Σοφία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. 21η ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. 21η ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 21η ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 1 Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ 1989 : Ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου 1991 : Πρόσληψη των πρώτων μελών του προσωπικού 1992 : Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα Αικατερίνη Α. Μπλάντα, Μ. Ed. Τίτλοι σπουδών Σεπτέμβριος 1999 Οκτώβριος 2004: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σημείωμα Europass

Βιογραφικό σημείωμα Europass Βιογραφικό σημείωμα Europass Προσωπικές πληροφορίες πώνυμο (-α) / Όνομα (-τα) Διεύθυνση (-εις) ΨΑΡΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 19, ΑΘΗΝΑ, 17121 Ν.ΣΜΥΡΝΗ Τηλέφωνο (-α) 2109329890, 6948595973 Διεύθυνση E-mail mpsarrakou@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση συμμετοχής. στην Πράξη: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης»

Αίτηση συμμετοχής. στην Πράξη: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης» 1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Αριθμ. Πρωτ. Αίτησης (συμπληρώνεται από το Φορέα) Αίτηση συμμετοχής στην Πράξη: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης» που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1ο χειμ. Εξαμηνο, 2013-2014

1ο χειμ. Εξαμηνο, 2013-2014 1ο χειμ. Εξαμηνο, 2013-2014 Το σκίτσο: μέσο διερεύνησης - ερμηνείας - έκφρασης τεχνική και αποτέλεσμα Εισαγωγη στην Αρχιτεκτονικη Συνθεση Θεμα 1ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΡΑΦΑΚΟΥ Καθηγητρια της Σχολης Αρχιτεκτονων Ε.Μ.Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ο Τεχνικός Δομικών Έργων αποτελεί την ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στους μελετητές, στους κατασκευαστές και στο εργοτεχνικό προσωπικό που μετέχει στην κατασκευή του έργου.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α.

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α. Η δυνατότητα για εργασιακή απασχόληση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους δείκτες κοινωνικής καταξίωσης και αποδοχής του ατόμου από το κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Αντικείµενο του Εργαστηρίου >Aστική αναβάθµιση και ανάπλαση προµαχώνα και επιπροµαχώνα Vitturi και σύνδεσή τους µε το δίκτυο δηµοσίων χώρων της πόλης

Αντικείµενο του Εργαστηρίου >Aστική αναβάθµιση και ανάπλαση προµαχώνα και επιπροµαχώνα Vitturi και σύνδεσή τους µε το δίκτυο δηµοσίων χώρων της πόλης εργαστηριο αρχιτεκτονικου σχεδιασµου (workshop) προκηρυξη προσκληση συµµετοχης Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νοµού Ηρακλείου (Σ.Α.Ν.Η.) συνδιοργανώνει µε το Τµήµα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Φθιώτιδα, Σπετσών 21, Κυψέλη Αττική, ΤΗΛΕΦΩΝΑ: , ,

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Φθιώτιδα, Σπετσών 21, Κυψέλη Αττική, ΤΗΛΕΦΩΝΑ: , , ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Καρούμπης Ευστ. Γεώργιος Αθ. Ευταξία 29, Αμφίκλεια Φθιώτιδα, 35002 Σπετσών 21, Κυψέλη Αττική, 11362 ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6980 970 280, 22340 22773,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Φθιώτιδα, Σπετσών 21, Κυψέλη Αττική, ΤΗΛΕΦΩΝΑ: , ,

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Φθιώτιδα, Σπετσών 21, Κυψέλη Αττική, ΤΗΛΕΦΩΝΑ: , , ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Καρούμπης Ευστ. Γεώργιος Αθ. Ευταξία 29, Αμφίκλεια Φθιώτιδα, 35002 Σπετσών 21, Κυψέλη Αττική, 11362 ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6980 970 280, 22340 22773,

Διαβάστε περισσότερα

Διονύσιος Ι. Παρίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διονύσιος Ι. Παρίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1 Διονύσιος Ι. Παρίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 2 Προσωπικά Στοιχεία Όνομα : Διονύσιος Επίθετο : Παρίδης Όνομα πατρός : Ιωάννης Ημερομηνία γέννησης : Μάιος 3, 1971 Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΙΟΓΡΑΝΩΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΣΥΝΔΙΟΓΡΑΝΩΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΝΔΙΟΓΡΑΝΩΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 1 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 14.00-16.00: Υποδοχή συνέδρων 16.30: Ξενάγηση στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού Σάββατο 12 Μαΐου 2018 Αίθουσα Συνεδρίων «Εύβοια»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ «ΣΠΕ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ».

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ «ΣΠΕ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ». Δημοσιογραφική Διάσκεψη Δημάρχου Αγίου Αθανασίου Κυριάκου Χατζηττοφή με την ευκαιρία της υπογραφής του συμβολαίου για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών δημιουργίας του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : 56 /16-01-2014 ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ο /2014 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό: 6972015621

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό: 6972015621 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΝΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΣ Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό:

Διαβάστε περισσότερα

ι. ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ιι. ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ιιι. ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ & ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

ι. ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ιι. ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ιιι. ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ & ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ & ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ι. ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ιι. ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ιιι. ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ι. ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ α. Αρχειακή έρευνα β. Βιβλιογραφική έρευνα γ. Έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων Διακίνησης Προϊόντων www.logistics.teithe.gr Επιστημονικός Συνεργάτης Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον Ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ. 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων Ψάλλα Αθανασία

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ. 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων Ψάλλα Αθανασία ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων Ψάλλα Αθανασία ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΒΡΑΔΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ 1ο ΜΕΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΟΝΑΧΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Ο Σ Σ Χ Ε Δ Ι Α Σ Μ Ο Σ 3 : Κ Α Τ Ο Ι Κ Ι Α / Α Κ Α Δ Η Μ Α Ι Κ Ο Ε Τ Ο Σ

Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Ο Σ Σ Χ Ε Δ Ι Α Σ Μ Ο Σ 3 : Κ Α Τ Ο Ι Κ Ι Α / Α Κ Α Δ Η Μ Α Ι Κ Ο Ε Τ Ο Σ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ III ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Ο Σ Σ Χ Ε Δ Ι Α Σ Μ Ο Σ 3 : Κ Α Τ Ο Ι Κ Ι Α / Α Κ Α Δ Η Μ Α Ι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Ιστορία Κατασκευών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Ιστορία Κατασκευών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Ιστορία Κατασκευών Ενότητα 4.2b: Η αρχιτεκτονική των κτιρίων στα αστικά κέντρα του 19 ου αιώνα στην Ελλάδα: πλαίσιο και κύρια

Διαβάστε περισσότερα

STUDIO V ΔΟΧΕΙΟ ΔΩΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ. Διδάσκοντες: Δραμυτινός Π., Σκουρμπούτης Ε., Φωτιάδης Σ., Παπακωστόπουλος Β.

STUDIO V ΔΟΧΕΙΟ ΔΩΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ. Διδάσκοντες: Δραμυτινός Π., Σκουρμπούτης Ε., Φωτιάδης Σ., Παπακωστόπουλος Β. STUDIO V ΕΡΓΑΣΙΑ 1 η / 2011-12 ΔΟΧΕΙΟ ΔΩΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ Διδάσκοντες: Δραμυτινός Π., Σκουρμπούτης Ε., Φωτιάδης Σ., Παπακωστόπουλος Β. ΘΕΜΑ Δοχείο δωρεών για Μουσείο Μπενάκη ΠΛΑΙΣΙΟ Το Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Ετυμολογικά είναι «αρχή και τεκτονική».

Ετυμολογικά είναι «αρχή και τεκτονική». Αρχιτεκτονική ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : Κωνσταντίνος Κυπρής ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Ετυμολογικά είναι «αρχή και τεκτονική». Είναι η τέχνη και επιστήμη που αντικείμενό της είναι ο σχεδιασμός κτηρίων, κατασκευών και περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα