ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ"

Transcript

1 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους συνοδούς και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι καιρικές συνθήκες λαμβάνονται πάντα υπόψη και είναι δυνατό να τροποποιήσουν το πρόγραμμα. Υπάρχει δυνατότητα να σχεδιάσουμε προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες επιθυμίες σας (π.χ. σχολική εκδρομή, εταιρική εκδρομή κτλ.). Σε περίπτωση που επιλεχτεί κάποια από τις παρακάτω προτάσεις θα λάβετε λεπτομερή περιγραφή με φωτογραφίες χάρτες κτλ. Πεζοπορίες Ιδανικός προορισμός το Καταφύγιο Οίτης καθώς βρίσκεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας (Γκιώνα, Βαρδούσια, Οίτη). Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής είναι τόσο πλούσια που ο επισκέπτης πεζοπόρος θα μείνει ενθουσιασμένος γνωρίζοντας την αυθεντική ελληνική ύπαιθρο. Ενδεικτικά προτείνουμε τρεις (3) από τις αμέτρητες διαδρομές της περιοχής. 1. Καταφύγιο Οίτης Καλοσκοπή Μονοπάτι ήπιων κλήσεων για αρχάριους. Μέσα στο ελατόδασος ο πεζοπόρος απολαμβάνει την πλούσια βλάστηση και συναντά ξωκλήσια, ρυάκια και παλιές στάνες. Ιδανική διαδρομή για να γνωρίσει τον τόπο και τη ζωή των κατοίκων των ορεινών χωριών. Διάρκεια: 1:30 ώρα Πλήρης διάρκεια: 2 ώρες (με μεταφορά Καλοσκοπή Καταφύγιο Οίτης) Βαθμός δυσκολίας: 1 (Κλίμακα 1-5) Κόστος: 100 & Φ.Π.Α. (περίπου 7 /άτομα)

2 2. Πυρά Ηρακλέους Η Οίτη έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός καθώς στις πλαγιές της φιλοξενούνται περισσότερα από1500 είδη φυτών, κάτι που πιθανόν να αποτελεί παγκόσμια πρωτιά. Η πεζοπορία ξεκινά κοντά στο Καταφύγιο Οίτης και οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο «Πυρά Ηρακλέους». Εκεί υπάρχουν ερείπια Ναού αφιερωμένου στον Ηρακλή και ο βωμός. Σε υψόμετρο 1560μ. αποτελούσε τον ψηλότερα χτισμένο ναό στον Ελλαδικό χώρο. Η μυθολογία λέει ότι εδώ έδωσε τέλος στη ζωή του ο μυθικός ήρωας. Ένα σύννεφο τον πήρε μέσα από την Πυρά για να τον πάει στον Όλυμπο σαν ημίθεο! Διάρκεια: 4 ώρες Πλήρης διάρκεια: 5 ώρες (με μεταφορά Καταφύγιο Οίτης χωριό Πυρά & επιστροφή από Παύλιανη) Βαθμός δυσκολίας: 2 (Κλίμακα 1-5) Κόστος: 150 & Φ.Π.Α. (περίπου 10 /άτομα) 3. Ανάβαση Γκιώνας Η Γκιώνα γνωστή και σαν Ασέληνων όρος είναι το πέμπτο ψηλότερο βουνό της χώρας μας. Η κορυφή της η Πυραμίδα με υψόμετρο 2510μ. προσφέρει εξαιρετική θέα προς όλη τη κεντρική Ελλάδα, από τον Όλυμπο μέχρι και τα βουνά της Πελοποννήσου. Διάρκεια: 6 ώρες Πλήρης διάρκεια: 2 ώρες (με μεταφορά Καταφύγιο Οίτης Μνήματα και επιστροφή) Βαθμός δυσκολίας: 5 (Κλίμακα 1-5) Κόστος: 150 & Φ.Π.Α. (περίπου 10 /άτομα)

3 Η συνοδεία στις διαδρομές αυτές γίνεται από τον Λουκά Πρατίλα (Β. Εκπαιδευτής Αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α.) ή κάποιον άλλο συνοδό (πιστοποιημένο) που συνεργάζεται με το γραφείο μας. Πρωταρχικός τους στόχος είναι η ασφάλεια της ομάδας σε όλη τη διαδρομή. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας γίνεται ξενάγηση για την τοπική χλωρίδα - πανίδα αλλά και τα ιστορικά ή αρχαιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Στο τέλος της διαδρομής οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρόγραμμα διατατικών ασκήσεων (stretching), μέσα στη φύση, που θα τους χαλαρώσουν από την άσκηση. Πάρκο Περιπέτειας Βρίσκεται στο καταπράσινο λιβάδι του Καταφυγίου Οίτης. Ένα adventure park μέσα στη φύση που είναι ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά ή όσους νιώθουν παιδιά. Ιδανικό για σχολικές εκδρομές, εταιρικές εκδηλώσεις (team building) και Family Days (οικογενειακές δραστηριότητες). Flying fox, αναρρίχηση σε τεχνητό τοίχο, ραπέλ, εναέρια περάσματα και πολλά άλλα. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

4 Διάρκεια: 1-2 ώρες Βαθμός δυσκολίας: 1 (Κλίμακα 1-5) Κόστος ανά άτομο: 7 Ειδικές τιμές για γκρουπ

5 Αναρρίχηση Βράχου Ιδανικός προορισμός το Καταφύγιο Οίτης καθώς βρίσκεται κοντά στο Αναρριχητικό Πάρκο Γκιώνας. Η Γκιώνα έχει την μεγαλύτερη ορθοπλαγιά της Ελλάδας (και δεύτερη μεγαλύτερη των Βαλκανίων), την Πλάκα Συκιάς, με υψομετρική διαφορά χιλίων μέτρων. Ιδιαίτερα γνωστές είναι και οι ορθοπλαγιές Πυραμίδας & Λαζορέματος. Ακόμα όμως και για τον αρχάριο που επιθυμεί να πάρει μια γεύση από το συναρπαστικό άθλημα υπάρχουν διαδρομές sport climbing στο χωριό Συκιά. Για γκρουπ προτείνουμε το sport climbing πεδίο στο χωριό Συκιά. Η αναλογία εκπαιδευτών συμμετεχόντων είναι 1/5. Η εκμάθηση γίνεται με απόλυτη ασφάλεια. Παρέχονται όλα τα απαραίτητα υλικά (σχοινιά, κράνη, ζώνες μέσης και ειδικά παπουτσάκια). Προαιρετικά στο τέλος υπάρχει η δυνατότητα οι συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και ραπέλ. Διάρκεια: 3 ώρες Πλήρης διάρκεια: 4 ώρες (με μεταφορά Καταφύγιο Οίτης Συκιά - Καταφύγιο Οίτης) Βαθμός δυσκολίας: 1 (Κλίμακα 1-5) Κόστος για γκρουπ των 5: 100 & Φ.Π.Α. (20 /άτομο) Η συνοδεία στις αναρριχητικές διαδρομές γίνεται από τον Λουκά Πρατίλα (Β. Εκπαιδευτής Αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α.) ή κάποιον άλλο συνοδό (πιστοποιημένο) που συνεργάζεται με το γραφείο μας. Πρωταρχικός τους στόχος είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων, η άθληση και η διασκέδαση. Στο τέλος της διαδρομής οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρόγραμμα διατατικών ασκήσεων (stretching), μέσα στη φύση, που θα τους χαλαρώσουν από την άσκηση.

6 Ορεινή ποδηλασία (mountain bike) Στο Καταφύγιο Οίτης υπάρχει η δυνατότητα ο επισκέπτης να ενοικιάσει ποδήλατο για να περιηγηθεί στην περιοχή και να γνωρίσει τις ομορφιές της. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα για οργανωμένες ποδηλατικές βόλτες εκδρομές σε κατάλληλες διαδρομές και με συνοδεία από εξειδικευμένο οδηγό. Ένα πλήθος από δασικούς δρόμους και μονοπάτια στην Οίτη, τη Γκιώνα και τα Βαρδούσια προσφέρουν ιδανικές αποδράσεις. Παρακάτω παρουσιάζουμε ενδεικτικά μερικές προτάσεις. 4. Γύρος ορεινών χωριών Διαδρομή ήπιων κλήσεων, σε επαρχιακούς δρόμους, ιδανική για αρχάριους. Από το Καταφύγιο Οίτης θα ξεκινήσουμε και θα επισκεφθούμε τα χωριά Πυρά, Μαυρολιθάρι και Καστριώτισσα. Η θέα προς τα Βαρδούσια, τη Γκιώνα και το Μόρνο είναι εξαιρετική. Η επιστροφή θα περιλαμβάνει και δασικούς ελατοσκέπαστους χωματόδρομους. Διάρκεια: 2 ώρες Πλήρης διάρκεια: 3 ώρες (με στάσεις) Βαθμός δυσκολίας: 2 (Κλίμακα 1-5) Κόστος: 100 & Φ.Π.Α. (10 /άτομο) Κόστος με ενοικίαση ποδηλάτου: 150 & Φ.Π.Α. (15 /άτομο)

7 5. Πυρά Ηρακλέους Οροπέδιο Καταβόθρας Η Οίτη έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός καθώς στις πλαγιές της φιλοξενούνται περισσότερα από1500 είδη φυτών, κάτι που πιθανόν να αποτελεί παγκόσμια πρωτιά. Η ποδηλατική εξόρμηση ξεκινά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο «Πυρά Ηρακλέους». Εκεί υπάρχουν ερείπια Ναού αφιερωμένου στον Ηρακλή και ο βωμός. Σε υψόμετρο 1560μ. αποτελούσε τον ψηλότερα χτισμένο ναό στον Ελλαδικό χώρο. Η μυθολογία λέει ότι εδώ έδωσε τέλος στη ζωή του ο μυθικός ήρωας. Ένα σύννεφο τον πήρε μέσα από την Πυρά για να τον πάει στον Όλυμπο σαν ημίθεο! Η διαδρομή περιλαμβάνει περιήγηση στο οροπέδιο Καταβόθρας και επίσκεψη στο ομώνυμο σπήλαιο. Ο τερματισμός θα γίνει στο χωριό Παύλιανη και κατά την επιστροφή μπορεί να γίνει μάθημα τεχνικών κίνησης σε μονοπάτι (προαιρετικό). Η διαδρομή κινείται είναι εξ ολοκλήρου σε χωμάτινους δασικούς δρόμους. Διάρκεια: 4 ώρες Πλήρης διάρκεια: 5 ώρες (με μεταφορά Καταφύγιο Οίτης Πυρά Ηρακλέους & επιστροφή από Παύλιανη). Βαθμός δυσκολίας: 3 (Κλίμακα 1-5) Κόστος: 130 & Φ.Π.Α. (13 /άτομα) Κόστος με ενοικίαση ποδηλάτου: 180 & Φ.Π.Α. (18 /άτομο)

8 6. Γύρος Οίτης Γκιώνας - Βαρδουσίων Μια εκπληκτική διαδρομή που απευθύνεται σε ποδηλάτες. Ο γύρος των τριών μεγάλων βουνών που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ποδηλάτη. Δασικοί χωματόδρομοι, ποδηλατικά μονοπάτια, γραφικά χωριά, περάσματα ποταμών και πολλά άλλα. Πραγματικό mountain bike! Διάρκεια: 6 ώρες Βαθμός δυσκολίας: 5 (Κλίμακα 1-5) Κόστος: 150 & Φ.Π.Α. (περίπου 15 /άτομο) Κόστος με ενοικίαση ποδηλάτου: 200 & Φ.Π.Α. (20 /άτομο) Παροχές που περιλαμβάνονται Συνοδεία από πιστοποιημένο οδηγό. Τοπικές μεταφορές. Ομαδικό φαρμακείο. CD με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από την εκδρομή. Απόδειξη ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

9 Freeride ski Το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που προσφέρει freeride ski & snowboard χωρίς να υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο. Με τη χρήση ειδικού ρατράκ μεταφέρονται οι χιονοδρόμοι στις ψηλότερες πλαγιές της Οίτης και από εκεί έχουν τη δυνατότητα καταβάσεων σε «απάτητες» πλαγιές. Η απόλυτη ελευθερία για τους σκιέρ!!! Το ρατράκ μεταφέρει τους σκιέρ στην θέση «Πυρά Ηρακλέους» μέσα από ελατοσκέπαστη διαδρομή. Στη συνέχεια τους ανεβάζει τρεις φορές στην κορυφή του Ξεροβουνίου για να απολαύσουν τρεις υπέροχες καταβάσεις. Πριν την πρώτη κατάβαση ο συνοδός κάνει τομή στο χιόνι για να ελεγχτεί η ποιότητα του χιονιού και να αξιολογηθεί η ασφάλεια της πλαγιάς. Γίνεται μικρό μάθημα τεχνικών αποφυγής χιονοστιβάδας. Δείτε τα σχετικά βίντεο Πλήρης διάρκεια: 5 ώρες Κόστος για γκρουπ των 7: 140 & Φ.Π.Α. (20 /άτομο) Η συνοδεία γίνεται από τον Λουκά Πρατίλα (ψηλότερη ελληνική ανάβαση κατάβαση με σκι στο Muztag Ata 7546m. της οροσειράς Pamir). Πρωταρχικός τους στόχος είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων, η άθληση και η διασκέδαση.

10 Βόλτες στην γύρο περιοχή με snowmobile(ερπυστριοφόρα διθέσια μηχανάκια για χιόνι) Επιλογή τεσσάρων διαδρόμων μέσα στο δάσος με οδηγό. Διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες βάση του βαθμού δυσκολίας και της διάρκειας κάθε διαδρομής. Η πρώτη κατηγορία είναι η ευκολότερη και η τέταρτη η δυσκολότερη. Η πρώτη διαδρομή είναι διάρκειας 20 λεπτών και με μικρο βαθμό δυσκολίας (20 ανά μηχανάκι,μέχρι 11 άτομα ) Η δεύτερη διαδρομή είναι διάρκειας 1:00 ώρας και πραγματοποιείτε στην κορυφή Πυργακι του όρους Οίτη με βαθμό δυσκολίας δεύτερης κατηγορίας (40 ανά μηχανάκι, μέχρι 6 άτομα ) Η τρίτη διαδρομή είναι διάρκειας 2:30 ώρες και πραγματοποιείτε στον αρχαιολογικό χώρο στα Πυρά του Ηρακλέους σε ένα οροπέδιο στο βουνό Οίτη, ο βαθμός δυσκολίας είναι τρίτης κατηγορίας. ( 60 ανά μηχανάκι, μέχρι 6 άτομα, κατόπιν συνεννόησης) Η τετάρτη διαδρομή είναι διάρκειας 3:00 ώρες και πραγματοποιείτε στην κορυφή του βουνού Οίτη διασχίζοντας και τα πυρά του Ηρακλέους. (70 ανά μηχανάκι, μέχρι 6 άτομα,κατόπιν συνεννόησης)

11 Βόλτες στην γύρο περιοχή με επιβατικό ερπυστριοφόρο μηχάνημα σε χιόνι Οι διαδρομές που πραγματοποιούνται είναι οι εξής: Η πρώτη διαδρομή είναι στην κορυφή Πυργάκη του όρους Οίτη μέσα σε μια ελατοσκέπαστη διαδρομή μέσα στο δάσος (60 ανά 7 άτομα ) Η δεύτερη διαδρομή είναι στον αρχαιολογικό χώρο στα Πυρά του Ηρακλέους με μισάωρη στάση για συζήτηση και φυσιολατρία ( 80 ανά 7 άτομα, κατόπιν συνεννόησης) Η τρίτη διαδρομή είναι στην κορυφή ξεροβούνι του ορούς Οίτη ( 140 ανά 16 άτομα, κατόπιν συνεννόησης)

12 Παροχές που περιλαμβάνονται Συνοδεία από πιστοποιημένο οδηγό. Διαδρομή καταγεγραμμένη με gps (ακόμα και με ομίχλη μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδρομή). Ασύρματοι επικοινωνίας. Τοπικές μεταφορές. Όχημα θα υπάρχει σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κάποιοι κουραστούν στη μέση της διαδρομής. Ομαδικό φαρμακείο. CD με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από την εκδρομή. Πριν από την εκδρομή δίνεται στον ενδιαφερόμενο σύλλογο περιγραφή της διαδρομής, χάρτης και φωτογραφικό υλικό (μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσέλκυση περισσότερων μελών στην εκδρομή). Απόδειξη ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 40 (π.χ. 2 λεωφορεία) είναι απαραίτητη η χρήση δύο συνοδών. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν περισσότερες από 30 πεζοπορικές διαδρομές με ποικιλία στο βαθμό δυσκολίας.

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

EXTREME SPORTS ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ ΛΑΔΙΑ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ

EXTREME SPORTS ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ ΛΑΔΙΑ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ EXTREME SPORTS ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ ΛΑΔΙΑ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Ο Eναλλακτικός τουρισμός είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει όλες τις μορφές τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Το όρος Πίνοβο είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό. Ο ορεινός του όγκος απλώνεται στα βορειοδυτικά του νομού Πέλλας, ανάμεσα στα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Τζένα.

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Δημητρίου & Παπαναστασίου Ψυχικό, Τηλέφωνο Μανιταροεξόρμηση παρέα με τον ΣΑΣΜ!

Αγ. Δημητρίου & Παπαναστασίου Ψυχικό, Τηλέφωνο Μανιταροεξόρμηση παρέα με τον ΣΑΣΜ! Αγ. Δημητρίου & Παπαναστασίου Ψυχικό, 15452 Τηλέφωνο 210 6756 970 Email info@sasm.gr Μανιταροεξόρμηση παρέα με τον ΣΑΣΜ! «Εκδρομή!» όπως και τότε που πηγαίναμε Σχολείο! Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2019

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2019 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2019 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2014

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2014 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2014 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες αναρριχητές να πραγματοποιούν με τη μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Ραιδεστός 11/01/2017. Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ»

Ν. Ραιδεστός 11/01/2017. Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ» Ν. Ραιδεστός 11/01/2017 Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ» Αγαπητοί συνάδελφοι, Σε συνέχεια των ορειβατικών δραστηριοτήτων μας και μετά από τις προηγούμενες απόλυτα επιτυχημένες εξορμήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2384091423, 6946066130 e-mail: filoksenoi@yahoo.gr

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2384091423, 6946066130 e-mail: filoksenoi@yahoo.gr 2108832450 Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2384091423, 6946066130 e-mail: filoksenoi@yahoo.gr Eκ του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων Σε αυτό τον οδηγό μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για το Λουτράκι Αριδαίας-Πόζαρ,τα

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2015

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2015 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2015 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Adventure Mountain Park

Adventure Mountain Park ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2018 Adventure Mountain Park Εξωτερικές δραστηριότητες Εξωτερικές δραστηριότητες Κατώτατο όριο ηλικίας Ελάχιστος αρ. συμμετεχόντων Τιμή Paintball 14 4 Από 9 μέχρι 30 Woodland Paintball Σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτο Εργασιών 6: Προετοιμασία Ωρίμανση μελλοντικών παρεμβάσεων επενδύσεων

Πακέτο Εργασιών 6: Προετοιμασία Ωρίμανση μελλοντικών παρεμβάσεων επενδύσεων Environmental Actions for the promotion of alternative forms of tourism Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013 Πακέτο Εργασιών 6: Προετοιμασία Ωρίμανση μελλοντικών παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2015

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2015 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2015 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες αναρριχητές να πραγματοποιούν με τη μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2017

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2017 Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2017 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και με ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον,

Διαβάστε περισσότερα

Η βόρεια ράχη του Χατζή

Η βόρεια ράχη του Χατζή Η βόρεια ράχη του Χατζή Το Χατζή αποτελεί ένα μεγάλο ορεινό όγκο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Τρικάλων με ψηλότερη κορυφή το Χατζή 2038μ και άλλες ψηλές κορυφές όπως το Κάστρο 1963μ, η Βρωμέρη 1955μ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών. Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2010

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών. Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2010 Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2010 Η Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων που που διοργανώνει ο ΕΟΣ Αθηνών, είναι οργανωμένη σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ 2017

Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ 2017 Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ 2017 Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να ηγηθούν ομάδων ορεινής πεζοπορίας

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2018

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2018 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2018 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα 25-28 Δεκεμβρίου 2014 1 η Ημέρα: Πέμπτη 25/12/14: Αναχώρηση από το Πεδίον του Άρεως στις 07:00 με προορισμό τα Τζουμέρκα (432 χμ.) στην Νότια Πίνδο. Τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2015

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2015 Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2015 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες ορειβάτες να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

7 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ. Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους

7 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ. Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 7 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014 «Δίκτυο μονοπατιών Ξάνθης» και «Εναλλακτικές διαδρομές στην Ξάνθη» Επιλογή θέματος Η αρχική επιλογή του θέματος έγινε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/ η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα. ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07/ η ημέρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/ η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα. ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07/ η ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 06/07/2017(μετά τη δουλειά) Αναχώρηση: 16:00 από Τρίπολη για Ηγουμενίτσα Αναχώρηση: 11:00 από Ηγουμενίτσα για Αγκόνα Διανυκτέρευση στο πλοίο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/2017. 1 η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα

Διαβάστε περισσότερα

1 of 10 12/11/2014 4:45 µµ

1 of 10 12/11/2014 4:45 µµ 1 of 10 12/11/2014 4:45 µµ ρεις φίλοι, τρεις ηµέρες, 2917 µέτρα. Αυτό που δεν είχαν προβλέψει στο σχεδιασµό τους ο Αχιλλέας, ο Πάνος και ο Γιώργος, ήταν ότι στην ανάβασή τους στο «βουνό των Θεών», τον

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2018

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2018 Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2018 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και με ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον,

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2018

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2018 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2018 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2018

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2018 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2018 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ β Γυµνασίου

ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ β Γυµνασίου ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ β Γυµνασίου Οι µαθητές: Γεωργακοπούλου Ελευθερία Κατσαρός Νίκος Νάκου Τζωρτζίνα Πατρίκη Μαίρη Φωνιαδάκη Μαρία Οι Καθηγητές: ηµακοπούλου Ελένη Λιάπη Βασιλική Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (ΧΚΠ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (ΧΚΠ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (ΧΚΠ) ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΡΩΝ Επιλογή νέων βέλτιστου τύπου αναβατήρων για αντικατάσταση υφιστάμενων πεπαλαιωμένων μικρής μεταφορικής ικανότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής

Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής: Ορεινή Πεζοπορία Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Προορισμός: 3-5 Πηγάδια Το χιονοδρομικό κέντρο των τεσσάρων εποχών Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο σε υψόμετρο 1430-2005

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10 ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ Αναχώρηση στις 7.00 με προορισμό το καταφύγιο του Πάρνωνα. Από εκεί θα ακολουθήσουμε μονοπάτι και δασικούς δρόμους που θα μας οδηγήσουν μέσα στα πυκνά δάση

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2017

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2017 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2017 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής

Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής: Ορεινή ποδηλασία Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 2 Απριλίου Παύλιανη. Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης. Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στο Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης. Ν.

Κυριακή 2 Απριλίου Παύλιανη. Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης. Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στο Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης. Ν. Κυριακή 2 Απριλίου 2017 Παύλιανη Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στο Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης Ν. Φθιώτιδας Η σημερινή μας εξόρμηση θα μας φέρει στην Οίτη, το βουνό των χρωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 28/10. Πρώτος σταθμός το Μαντείο των Δελφών. Η ξενάγησή μας στον Ομφαλό της

Σάββατο 28/10. Πρώτος σταθμός το Μαντείο των Δελφών. Η ξενάγησή μας στον Ομφαλό της Το Σαββατοκύριακο του ΟΧΙ, οι συνάδελφοι είπαν ΝΑΙ στην εκδρομή του ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (28-29/10: Δελφοί Αράχωβα Δίστομο Όσιος Λουκάς Κάτω Τιθορέα Αμφίκλεια Γραβιά Βάργιανη Μεταλλευτικό Πάρκο Παύλιανη)!

Διαβάστε περισσότερα

29/10/2017 Κυριακή: Νεραϊδοσπηλιά Βάργιανη - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Βαγονέτο) - Δαμάστα Ψωρονέρια

29/10/2017 Κυριακή: Νεραϊδοσπηλιά Βάργιανη - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Βαγονέτο) - Δαμάστα Ψωρονέρια 29/10/2017 Κυριακή: Νεραϊδοσπηλιά Βάργιανη - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Βαγονέτο) - Δαμάστα Ψωρονέρια 07:00 Αναχώρηση οδικός από τα γραφεία του συλλόγου για Γραβιά 09:30 Ξενάγηση στο Χάνι της Γραβιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ Θεσσαλονίκη-Τέμπη-Καλαμπάκα- Τρίκαλα-Πύλη-Ελάτη-Περτούλι- Μετέωρα-Μέτσοβο-Γρεβενά- Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο- Πτολεμαίδα-Κοζάνη-Φλώρινα- Εδεσσα-Νάουσα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7,

Διαβάστε περισσότερα

BANSKO. ζωής. Snowboard, Ski, Party & Relax. Εκδροµές 28ης Οκτωβρίου. Autumn is a second spring! Θεσσαλονίκη:

BANSKO. ζωής. Snowboard, Ski, Party & Relax. Εκδροµές 28ης Οκτωβρίου. Autumn is a second spring!   Θεσσαλονίκη: www.dieseltravel.gr Θεσσαλονίκη: Βενιζέλου 2, Τηλ.: 2310 288 488 & 2310 256 205-6 Fax: 2310 256 207, e-mail: info@dieseltravel.gr Autumn is a second spring! AUTUMN 2018 BANSKO Εκδροµές 28ης Οκτωβρίου Snowboard,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ Μεγάλη Παρασκευή 18/4/2014 Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30 με προορισμό την Καστοριά μέσω Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ. PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ. PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ (Ε.Ο.Σ. ΧΑΝΙΩΝ) Στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ

ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισµού στην περιοχή του ήµου Αµυνταίου αποτελεί βασική προτεραιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου Φθινόπωρο 2014

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου Φθινόπωρο 2014 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου Φθινόπωρο 2014 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες αναρριχητές να πραγματοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΜΑΡΟΣΑΣ ΑΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΜΑΡΟΣΑΣ ΑΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΜΑΡΟΣΑΣ ΑΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ Μια νέα ορειβατική διαδρομή ανοίχτηκε στην Μαρόσα-Αυγό, η διάσχιση από την κορυφογραμμή Πολλές φορές ακούγεται στο ορειβατικό χώρο η διάσχιση των κορυφών της

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Στις 17 Φεβρουαρίου 2014, οι τετάρτες τάξεις του Θ Δημοτικού Σχολείου Πάφου πήγαν εκδρομή στο Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού. Ο σκοπός τους ήταν να περπατήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2017

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2017 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2017 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Πρόγραμμα Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 1 1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Πρόγραμμα Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 2017-2018 Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, ΕΟΣ Αχαρνών, 20.00 Συνάντηση γνωριμίας. Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής. Για την υποβολή της

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές πληροφορίες για τη μετακίνησή σας στη Βουλγαρία

Σημαντικές πληροφορίες για τη μετακίνησή σας στη Βουλγαρία Στον παραπάνω τιμοκατάλογο βλέπετε αναλυτικά τις τιμές ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ανάλογα με την εκδρομή που Από 20 Δεκεμβρίου ξεκινάμε καθημερινές οργανωμένες εκδρομές για το χιονοδρομικό κέντρο του Bansko για όλη την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Περιπατητικές διαδρομές στο Νέστο, τη Βιστωνίδα και την Ισμαρίδα

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Περιπατητικές διαδρομές στο Νέστο, τη Βιστωνίδα και την Ισμαρίδα 10005334, Λέξεις:958 Συντάκτης:Γιούλτση Π. Επείγον:5 Κατηγορία:Εσωτερικό Είδος:Ειδικό θέμα-ανάλυση Θέματα:Περιβάλλον, Ταξίδια και διαδρομές Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), 31/05/2011 10:12 (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Η Δημοτική Ενότητα Καλλιέων, θεωρείται μία απ τις ομορφότερες περιοχές στην Ελλάδα, με πλούσια βλάστηση, ποτάμια, μεγάλους ορεινούς όγκους,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα Δελφοί-Παρνασσός-Γραβιά- Αγόριανη-Θερμοπύλες-Βόλος-Πήλιο- Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα-Αθήνα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012 Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012 Στα πλαίσια της Σχολής Προχωρημένων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την πέμπτη εκδρομή της Σχολής για την φετινή περίοδο στο ποτάμι Μόρνος. Η συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου

Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Λίμνη Δόξα H ορεινή Κορινθία είναι ένας από τους ωραιότερους προορισμούς, όχι μόνο για τους Πελλοπονήσιους αλλά και για τους Αθηναίους. Έχει μια σειρά από λίμνες, φυσικές ή τεχνιτές, οι οποίες αλλάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΝΗΣΟΣ ΔΟΚΟΣ Προβλήτα στο ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΑΣΤΡΟ Κορυφή ΔΟΚΟΥ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 5,8 χλμ. 2 ώρ. 05 3 * Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος. 28/01 Τζουμέρκα: Σκοπός(2.058) & Τρία Σύνορα (1.932μ)

Ιανουάριος. 28/01 Τζουμέρκα: Σκοπός(2.058) & Τρία Σύνορα (1.932μ) Πρόγραμμα 2018 Ιανουάριος 14/01 Κοπή πίτας στο καταφύγιο Καταρράκτη Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας θα γίνει φέτος στον πανέμορφο Καταρράκτη όπου θα περπατήσουμε μέχρι το πετρόχτιστο καταφύγιο! Μια

Διαβάστε περισσότερα

Ποδηλατικός Σύλλογος Napoca Ενεργός τουρισμός- τουρισμός με ποδήλατα στην επαρχία Cluj

Ποδηλατικός Σύλλογος Napoca Ενεργός τουρισμός- τουρισμός με ποδήλατα στην επαρχία Cluj Ποδηλατικός Σύλλογος Napoca Ενεργός τουρισμός- τουρισμός με ποδήλατα στην επαρχία Cluj Radu Mititean - Clubul de Cicloturism Napoca Τοποθεσία Ο χάρτης με τις 100 ποδηλατικές διαδρομές στην περιοχή Cluj

Διαβάστε περισσότερα

Θεµατικές Ενότητες Εταιρικών προγραµµάτων

Θεµατικές Ενότητες Εταιρικών προγραµµάτων Ποια είναι η Experience Outdoor Activities; Η Experience Outdoor Activities, γραφείο Τουρισµού Υπαίθριων ραστηριοτήτων και Αναψυχής, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί προγράµµατα εταιρικών διοργανώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ Το φετινό καλοκαίρι (2013), το διάστημα 29 Αυγούστου έως και 7 Σεπτεμβρίου μια 6μελής ελληνική ορειβατική αποστολή ταξίδεψε στο Αζερμπαϊτζάν με στόχο τα βουνά

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτο Εργασιών 6: Προετοιμασία Ωρίμανση μελλοντικών παρεμβάσεων επενδύσεων

Πακέτο Εργασιών 6: Προετοιμασία Ωρίμανση μελλοντικών παρεμβάσεων επενδύσεων Environmental Actions for the promotion of alternative forms of tourism Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013 Πακέτο Εργασιών 6: Προετοιμασία Ωρίμανση μελλοντικών παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για να γνωρίσει κάποιος τα Μετέωρα και να βιώσει τη μαγεία του πέτρινου δάσους, ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος είναι να πεζοπορήσει ανάμεσα στους Μετεωρίτικους πύργους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΓΙΔΟΥ (Rupicapra rupicapra balcanica) ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΟΙΤΗΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΓΙΔΟΥ (Rupicapra rupicapra balcanica) ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΟΙΤΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΓΙΔΟΥ (Rupicapra rupicapra balcanica) ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΟΙΤΗΣ Παπαϊωάννου Χαριτάκης (Βιολόγος Msc), 2013 1. Η ΟΙΤΗ Η Οίτη είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας και καταλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΣ AΘΗΝΩΝ. Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2009

ΕΟΣ AΘΗΝΩΝ. Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2009 ΕΟΣ AΘΗΝΩΝ Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2009 Η Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων που διοργανώνει ο ΕΟΣ Αθηνών, είναι οργανωμένη σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης.

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ασφάλειας Ομίλου Ορειβασίας

Κώδικας Ασφάλειας Ομίλου Ορειβασίας Κώδικας Ασφάλειας Ομίλου Ορειβασίας Α. Εισαγωγή Τα βουνά προσφέρονται για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορεινή πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση κλπ, κρύβουν όμως κινδύνους. Για την αποφυγή δυσάρεστων

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος. 20/01 Τζουμέρκα: Σκοπός(2.058) - Σκλάβα & Τρία Σύνορα (1.932μ)

Ιανουάριος. 20/01 Τζουμέρκα: Σκοπός(2.058) - Σκλάβα & Τρία Σύνορα (1.932μ) Πρόγραμμα 2019 Ιανουάριος 13/01 Κοπή πίτας στη Χελώνα (1.538μ) Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας θα γίνει φέτος στην ελατόφυτη Χελώνα! Μια πανέμορφη βόλτα για μικρούς και μεγάλους!!! Β. Δ.: 1 Αρχηγός:

Διαβάστε περισσότερα

του Χριστόφορου Κουνιάκη

του Χριστόφορου Κουνιάκη του Χριστόφορου Κουνιάκη Η "Κόψη Ναούµ" (AD+, 2500µ), ή "Ξερολάκκι" όπως είναι γνωστότερη, σκαρφαλώθηκε για πρώτη φορά στις 15-16/7/1975 από τους Σ. Σπανούδη - Π. Τυρνινή - Π. Μποτίνη - Ε. Ελευθεριάδη.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ Γεωγραφικά στοιχεία Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου, γνωστός και ως Βάλια Κάλντα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ- ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ HELLENIC FEDERATION OF MOUNTAINEERING AND CLIMBING FEDERATION HELLENIQUE D'ALPΙNΙSΜΕ ET DE L ESCALADE GRIECHISCHER BERGSTEIGER VERBAND EOOA ΜΗΛΙΩΝΗ 5, 106

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 13 : Γομαρόσταλος και Γκαβός

Κεφ. 13 : Γομαρόσταλος και Γκαβός Κεφ. 13 : Γομαρόσταλος και Γκαβός Η διαδρομή του Γομαρόσταλου, όπως και αυτή από Πετρόστρουγκα για το ρέμα του Γκαβού, καθαρίστηκε και σημαδεύτηκε από το Σάκη το Σπανούδη και τη παρέα του από Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : 2016-17 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1 η μέρα Ξεκινήσαμε το πρωί στις 8:00 από τα Ν. Μουδανιά και, μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines Λάρνακα Θεσσαλονίκη OA 553 18:10 20:10 Θεσσαλονίκη Λάρνακα OA 552 20:50 22:40 1η

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ένα παζλ της φύσης» Σχολικό έτος

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ένα παζλ της φύσης» Σχολικό έτος Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ένα παζλ της φύσης» Σχολικό έτος 2018-2019 Γεωπαιδεία Κοιν.Σ.Επ. Ολυμπιονικών 9Α ΤΚ 15232, Χαλάνδρι τηλ. 2130299551 κιν. 6984198181 info@geopedia.gr www.geopedia.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ 2018

ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ 2018 ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ 2018 Ο ΕΟΣ Αθηνών διοργανώνει Σχολή Ορειβατικού Σκι για το χειμώνα 2018. Συνεχίζοντας την πλούσια και πρωτοπόρα δράση στην ορειβασία και την χιονοδρομία, ο σύλλογος μας έρχεται να

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ε.Ο.Ο.Α Α. ΓΕΝΙΚΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ε.Ο.Ο.Α Α. ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ε.Ο.Ο.Α ΑΡΘΡΟ 1. Α. ΓΕΝΙΚΑ 1.1. Η εκπαίδευση είναι ο πυρήνας για την εκπλήρωση των σκοπών κάθε μεγάλου αθλητικού ή/και κοινωνικού οργανισμού. Η εκπαίδευση απαιτεί και προϋποθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος»

Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΧΕΛΜΟΥ Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» Το τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με το όνομα «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής

Διαβάστε περισσότερα

4ήμερη εκδρομή στο Καταπράσινο Θέρετρο των Θεών. Κεντρική Ελλάδα. Σο Πήλιο, τα Μετέωρα και όλες οι ομορφιές της Θεσσαλικής Γης

4ήμερη εκδρομή στο Καταπράσινο Θέρετρο των Θεών. Κεντρική Ελλάδα. Σο Πήλιο, τα Μετέωρα και όλες οι ομορφιές της Θεσσαλικής Γης 4ήμερη εκδρομή στο Καταπράσινο Θέρετρο των Θεών Κεντρική Ελλάδα Σο Πήλιο, τα Μετέωρα και όλες οι ομορφιές της Θεσσαλικής Γης Αναχωρήσεις: 17/11 05/01 23/03 4 Ημέρες Μετέωρα: Σο πέτρινο δάσος Σα Μετέωρα

Διαβάστε περισσότερα

Λαναρά Θεοδώρα Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος MSc Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Λαναρά Θεοδώρα Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος MSc Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού Λαναρά Θεοδώρα Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος MSc Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού Ορισμός: Μια χερσαία και/ή θαλάσσια έκταση με ιδιαίτερα οικολογικά και τοπικά χαρακτηριστικά, αφιερωμένη στην

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ 3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ... (Επωνυμία του Συλλόγου) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Από Απρίλιο μέχρι και Νοέμβριο 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ 1.1 Αναβάσεις σε κορυφές από 1.401μ.

Διαβάστε περισσότερα

Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ

Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ Προορισμός: Θεσσαλονίκη Ημερομηνίες: 3/3/2015 7/3/2015 Ξενοδοχείο: Porto Palace Hotel 5* Deluxe Αριθμός συμμετεχόντων: 53 Αριθμός συνοδών: 5 Πρόγραμμα πολυήμερης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ 2015

ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ 2015 ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ 2015 Ο ΕΟΣ Αθηνών προκηρύσσει την οργάνωση Σχολής Ορειβατικού Σκι για το χειµώνα 2015. Συνεχίζοντας την πλούσια και πρωτοπόρα στον ελλαδικό χώρο παράδοση στην ορειβασία και την χιονοδροµία

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση της σχολικής Φυσικής Αγωγής και των σχολικών δραστηριοτήτων µε δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον

Σύνδεση της σχολικής Φυσικής Αγωγής και των σχολικών δραστηριοτήτων µε δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον Σύνδεση της σχολικής Φυσικής Αγωγής και των σχολικών δραστηριοτήτων µε δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον ρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύµβουλος Φυσικής Αγωγής ιπλή εκπαιδευτική λειτουργία των δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

105 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

105 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 105 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ο Όλυμπος αποτελεί το πιο δημοφιλές βουνό της Ελλάδας. Σύμφωνα με στοιχεία του Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου πάνω από 150.000 επισκέπτες περνάνε από το μοναδικό φυλάκιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Όραμα μας Το χτίσιμο της ποδηλατικής περιοχής του Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Όραμα μας Το χτίσιμο της ποδηλατικής περιοχής του Αιγαίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Όραμα μας Το χτίσιμο της ποδηλατικής περιοχής του Αιγαίου Η Ελλάδα, όπως και η ορεινή ποδηλασία έχουν το ίδιο πραγματικό αίσθημα της ζωής! Τα νησιά στο Ελληνικό πέλαγος του Αιγαίου καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Σλοβενία: Ανάβαση στο Τρίγκλαβ

Σλοβενία: Ανάβαση στο Τρίγκλαβ Σλοβενία: Ανάβαση στο Τρίγκλαβ Διασχίζοντας τις Ιουλιανές Άλπεις 9 ΜΕΡΕΣ 03/07 11/07/2019 Σ ένα ταξίδι περιπέτειας, θα πάμε στην καρδιά της Ευρώπης και θα αναρριχηθούμε στην ψηλότερη κορφή του Τρίγκλαβ,

Διαβάστε περισσότερα

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eναλλακτικός Τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση ελεύθερου χρόνου - Ψυχαγωγία πελατών 4 η διάλεξη Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής και Περιπέτειας

Διαχείριση ελεύθερου χρόνου - Ψυχαγωγία πελατών 4 η διάλεξη Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής και Περιπέτειας Διαχείριση ελεύθερου χρόνου - Ψυχαγωγία πελατών 4 η διάλεξη Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής και Περιπέτειας Εισηγητής: Μπακιρτζόγλου Παντελεήμων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Πέμπτη 13 / ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ / ΓΚΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΩΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πέμπτη 20 / ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ / ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ Πέμπτη 27 / ΟΙ ΕΞΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΟΡΘΟΠΛΑΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ / ΤΣΙΑΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα-Δελφοί-Ιτέα-Γραβιά- Γοργοπόταμος-Στυλίδα-Βόλος- Πήλιο-Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα- Αθήνα Αναχωρήσεις: 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8 Με απευθείας πτήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ 2019

ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ 2019 ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ 2019 Ο ΕΟΣ Αθηνών διοργανώνει Σχολή Ορειβατικού Σκι για το χειμώνα 2019. Συνεχίζοντας την πλούσια και πρωτοπόρα δράση στην ορειβασία και την χιονοδρομία, ο σύλλογος μας έρχεται να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Μη σωστή αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει ο δήμος. Μη σωστή χρήση της προώθησης του τοπικού τουρισμού

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Μη σωστή αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει ο δήμος. Μη σωστή χρήση της προώθησης του τοπικού τουρισμού ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Με μια πρώτη ματιά και συζήτηση καταλήγουμε σε κάποια πρώτα εμφανή συμπεράσματα τα οποία είναι πως πολλοί δεν γνωρίζουν τη γεωγραφική θέση ή και σε άλλες περιπτώσεις την ύπαρξη του Δήμου Αγιάς.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ & AΤΕΙ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ & AΤΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ & AΤΕΙ Η δράση «Προπατώ στην Κρήτη» απαρτίζεται από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου και του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης που συνεργάζονται με εθελοντές των ορειβατικών συλλόγων της

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου Ε.Ο.Ο.Α.

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου Ε.Ο.Ο.Α. Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου Ε.Ο.Ο.Α. Η Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου απευθύνεται στους απόφοιτους των Σχολών Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου & Ορειβασίας Αρχαρίων που θέλουν να βελτιώσουν το γνωστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ... (Επωνυμία του Συλλόγου) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Από Απρίλιο μέχρι και Νοέμβριο 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ 1.1 Αναβάσεις σε κορυφές από 1.401μ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Περιόδου 2010

Πρόγραµµα Περιόδου 2010 Πρόγραµµα Περιόδου 2010 ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ & ΑΓΩΓΗΣ To ECOCAMP υλοποιείται την πρώτη εβδοµάδα του Αυγούστου και διαρκεί επτά ηµέρες. Στο πρόγραµµα µπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Αναχώρηση 08:00 για Λιουμπλιάνα. Στο δρόμο επισκεπτόμαστε τα υπόγεια σπήλαια stokjan

Αναχώρηση 08:00 για Λιουμπλιάνα. Στο δρόμο επισκεπτόμαστε τα υπόγεια σπήλαια stokjan Αναχώρηση 16:00 (μετά τη δουλειά) από Τρίπολη για Ηγουμενίτσα Αναχώρηση πλοίου: 11:00 από Ηγουμενίτσα για Ανγκόνα στο πλοίο Να θυμηθούμε. Στο πλοίο δεν θα κατεβάσουμε βαλίτσες από το λεωφορείο. Πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΓΕΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στα Ιόνια Νησιά

Διαβάστε περισσότερα

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση - δραστηριότητα.

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση - δραστηριότητα. Φιλική Ιππική Πορεία στα Μετέωρα 20-21 - 22 Απριλίου - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ CITY KALAMPAKA METEORA Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 2 η μέρα 5/3/12: ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άφιξη το πρωί στο λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012

Διαβάστε περισσότερα