ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΕΕΘΑ Αθήνα, 26 Μαρ 2009 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΕΕΘΑ Αθήνα, 26 Μαρ 2009 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ " ΣΤΗΝ ΚΛΑ ΟΣ ΠΟΡΩΝ/ ΕΚΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΕΕΘΑ Αθήνα, 26 Μαρ ΣΣΕ α. Έδρα της ΣΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ Η έδρα της Σχολής βρίσκεται νότια της Αθήνας στο ήµο Βάρης Αττικής και συγκεκριµένα επί του οδικού άξονα Βάρης - Κορωπίου. β. Επιστηµονικά Πεδία στα οποία ανήκει η ΣΣΕ Η ΣΣΕ ανήκει στα Επιστηµονικά Πεδία των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστήµων. την Αποφοίτηση. Η φοίτηση είναι τετραετής και ο χρόνος υποχρεωτικής παραµονής στο Στράτευµα µετά την αποφοίτηση είναι οκτώ (8) χρόνια. δ. Ειδικότητες και χρόνος Εντάξεως σ' αυτές (1) Οι απόφοιτοι από την Πτέρυγα των Όπλων ονοµάζονται Ανθυπολοχαγοί και κατατάσσονται σε ένα από τα έξι (6) Όπλα, ήτοι: ΠΕΖΙΚΟ, ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ, ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, µε τη διαδικασία που καθορίζεται από τον Οργανισµό της Σχολής. (2) Οµοίως οι απόφοιτοι της Πτέρυγας των Σωµάτων ονοµάζονται Ανθυπολοχαγοί και κατατάσσονται σ' ένα από τα τρία (3) Σώµατα ήτοι: ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και ΤΕΧΝΙΚΟΥ. (3) Οι απόφοιτοι από την πτέρυγα των Όπλων, εφόσον καταταγούν στο Όπλο της Αεροπορίας Στρατού και πριν τη φοίτησή τους στο Βασικό Τµήµα Εκπαιδεύσεως Χειριστών Αεροσκαφών-Ελικοπτέρων της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), εξετάζονται υγειονοµικά σύµφωνα µε το εκάστοτε ισχύον Π "Περί κρίσης σωµατικής ικανότητας", ώστε να κριθούν κατάλληλοι για Ιπτάµενοι Α' Κατηγορίας, άλλως µετατάσσονται στο Όπλο του Πεζικού. ε. Γενικά Θέµατα παρεχοµένης Εκπαιδεύσεως και Ευκολιών στη Σχολή (1) Η εκπαίδευση που παρέχεται στους σπουδαστές διακρίνεται σε Ακαδηµαϊκή και Στρατιωτική. (2) Όλα τα έξοδα φοιτήσεως (ενδιαίτιση βιβλία στολές φαρµακευτική περίθαλψη) βαρύνουν το δηµόσιο και επιπλέον, κατά τη διάρκεια φοιτήσεως λαµβάνουν µηνιαίο χρηµατικό βοήθηµα. (3) Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαµένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε µόνο µε άδεια του ιοικητού αυτής, τις ηµέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισµό της Σχολής. Σε όλους τους επιτυχόντες αποφοίτους, απονέµεται ο βαθµός του Ανθυπολοχαγού.

2 2 2. ΣΝ ζ. Ηλεκτρονική ιεύθυνση Η Ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής στο INTERNET α. Έδρα της ΣΝ Η Έδρα της Σχολής βρίσκεται στον Πειραιά (Χατζηκυριάκειο). β. Επιστηµονικά Πεδία στα οποία ανήκει η ΣΝ Η ΣΝ ανήκει στα Επιστηµονικά Πεδία των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστηµών. την Αποφοίτηση Η φοίτηση είναι τετραετής και ο χρόνος υποχρεωτικής παραµονής στο Στράτευµα µετά την αποφοίτηση είναι οκτώ (8) έτη. Γενικά Θέµατα παρεχοµένης εκπαίδευσης και ευκολιών στη Σχολή Η ΣΝ έχει δύο Τµήµατα, Μαχίµων και Μηχανικών, στα οποία εντάσσονται από την αρχή οι υποψήφιοι, σύµφωνα µε τη δήλωσή τους στο µηχανογραφικό δελτίο. (1) Η εκπαίδευση που παρέχεται στον σπουδαστή διακρίνεται σε Ακαδηµαϊκή Στρατιωτική και Ναυτική. (2) Τα έξοδα φοιτήσεως, βαρύνουν το ηµόσιο, ενώ από τον πρώτο µήνα οι σπουδαστές λαµβάνουν µηνιαίο χρηµατικό βοήθηµα. (3) Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαµένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε µόνο µε άδεια του ιοικητού αυτής, τις ηµέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισµό της Σχολής. Σηµαιοφόρου ΠΝ. Οι Ν. όκιµοι µετά από επιτυχή φοίτηση, αποφοιτούν µε το βαθµό του 3. ΣΙ ζ. Ηλεκτρονική ιεύθυνση Σχολής στο INTERNET είναι α. Έδρα της ΣΙ Η Σχολή έχει έδρα το αεροδρόµιο εκέλειας. β. Επιστηµονικά Πεδία στα οποία ανήκει η ΣΙ Η ΣΙ ανήκει στα Επιστηµονικά Πεδία των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστηµών. την Αποφοίτηση. Η φοίτηση είναι τετραετής και ο χρόνος υποχρεωτικής παραµονής στο Στράτευµα µετά την αποφοίτηση είναι (8) χρόνια.

3 3 Η ΣΙ έχει δύο Τµήµατα, Ιπταµένων και Μηχανικών, στα οποία εντάσσονται από την αρχή οι υποψήφιοι, σύµφωνα µε τη δήλωση τους στο µηχανογραφικό δελτίο. ε. Γενικά Θέµατα παρεχόµενης Εκπαιδεύσεως και Ευκολιών στη Σχολή (1) Η εκπαίδευση που παρέχεται στη Σχολή διακρίνεται σε Ακαδηµαϊκή- Στρατιωτική (επιπλέον δε για τους Ίκαρους του Τµήµατος Ιπταµένων και σε Πτητική). (2) Οι σπουδαστές του Τµήµατος Ιπταµένων της Σχολής Ικάρων που διαγράφονται κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών από το Τµήµα αυτό για λόγους πτητικής ανεπάρκειας, εισάγονται καθ' υπέρβαση του αριθµού εισακτέων σε Σχολή η Τµήµα επόµενης προτίµησης του µηχανογραφικού τους δελτίου, για το οποίο είχαν συγκεντρώσει βαθµολογία τουλάχιστον ίση µε αυτήν του τελευταίου εισαχθέντα το ακαδηµαϊκό έτος, κατά το οποίο εισήχθη στο τµήµα Ιπταµένων της Σχολής Ικάρων ο διαγραφόµενος. Η εισαγωγή των σπουδαστών αυτών στην επόµενη Σχολή η Τµήµα προτίµησής τους γίνεται µε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόµενου, που υποβάλλεται το πρώτο δεκαπενθήµερο του Σεπτεµβρίου του επόµενου ακαδηµαϊκού έτους από αυτό της διαγραφής του από το Τµήµα Ιπταµένων της Σχολής Ικάρων και συνοδεύεται απαραίτητα από αντίγραφο της απόφασης διαγραφής. (3) Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Σχολής Ικάρων του Τµήµατος Ιπταµένων κρίνονται ακατάλληλοι, εφόσον έχουν ανάστηµα µεγαλύτερο από ένα µέτρο και ενενήντα εκατοστά (1,90). Επίσης, ακατάλληλοι κρίνονται όσοι ανεξαρτήτως ύψους (µέχρι 1,90) έχουν καθήµενοι ύψος κορµού µεγαλύτερο των ενενήντα επτά (97) εκατοστών του µέτρου. (4) Οι Ίκαροι του Τµήµατος Ιπταµένων της Σχολής Ικάρων, που στο 2 ο,3 ο ή 4 ο έτος σπουδών αποτυγχάνουν στην Πτητική εκπαίδευση ή κρίνονται υγειονοµικά ακατάλληλοι για το ιπτάµενο προσωπικό, κατάλληλοι όµως για προσωπικό εδάφους, δύναται να εντάσσονται κατόπιν αιτήσεώς τους, σε Τµήµατα Ελεγκτών Αεράµυνας που συγκροτούνται ανάλογα µε τις εκάστοτε υφιστάµενες ανάγκες της Πολεµικής Αεροπορίας. (5) Οι Ίκαροι του Τµήµατος Μηχανικών, µε το πέρας του 1ου έτους σπουδών, εντάσσονται σε µία από τις ειδικότητες (Μηχανικών Αεροσκαφών, Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Αεροπορικών Εγκαταστάσεων), σύµφωνα µε τις εκάστοτε υφιστάµενες ανάγκες της Πολεµικής Αεροπορίας. (6) Οι σπουδαστές των παραπάνω Τµηµάτων κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαµένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε µόνο µε την άδεια του ιοικητού αυτής τις ηµέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισµό της Σχολής. (7) Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαµονής βαρύνουν το ηµόσιο και επιπλέον λαµβάνουν µηνιαίο χρηµατικό βοήθηµα.

4 4 Ανθυποσµηναγού. Σε όλους τους επιτυχόντες αποφοίτους απονέµεται ο βαθµός του 4. ΣΣΑΣ ζ. Ηλεκτρονική ιεύθυνση Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής στο INTERNET είναι : α. Έδρα της ΣΣΑΣ Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. β. Επιστηµονικά Πεδία στα οποία ανήκει η ΣΣΑΣ Η Σχολή διαιρείται σε δυο Πτέρυγες όπως παρακάτω: (1) Πτέρυγα Υγειονοµικού, στην οποία εντάσσονται τα Τµήµατα: Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρµακευτικού και Κτηνιατρικού και ανήκουν στο Επιστηµονικό Πεδίο των Επιστηµών Υγείας και το Τµήµα Ψυχολόγων, το οποίο ανήκει στο Επιστηµονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών, Νοµικών και Κοινωνικών Επιστηµών. (2) Πτέρυγα των άλλων Σωµάτων, στην οποία εντάσσονται τα Τµήµατα Στρατολογικού και Οικονοµικού και ανήκουν στα Επιστηµονικά Πεδία των Ανθρωπιστικών, Νοµικών, Κοινωνικών Επιστηµών και των Επιστηµών Οικονοµίας και ιοίκησης αντίστοιχα. την Αποφοίτηση (1) Η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια για το Ιατρικό, 5 για το Κτηνιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρµακευτικό Τµήµα και 4 χρόνια για το Οικονοµικό, Στρατολογικό και Τµήµα Ψυχολόγων. (2) Οι απόφοιτοι της Σχολής είναι υποχρεωµένοι µετά την αποφοίτησή τους, να µείνουν στο Στράτευµα: Οι Ιατροί 12 χρόνια, οι Κτηνίατροι, Οδοντίατροι και Φαρµακοποιοί 10 χρόνια και οι Οικονοµικοί, Στρατολόγοι Ψυχολόγοι 8 χρόνια. Οι σπουδαστές της Σχολής έχουν από την αρχή της φοιτήσεώς των τις ειδικότητες των Τµηµάτων αυτής, εις τα οποία πρόκειται να φοιτήσουν ως επιτυχόντες των εξετάσεων για πρόσβαση στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. ε. Γενικά Θέµατα παρεχόµενης Εκπαιδεύσεως και Ευκολιών στη Σχολή (1) Η εκπαίδευση των σπουδαστών είναι Ακαδηµαϊκή και Στρατιωτική. Η Ακαδηµαϊκή εκπαίδευση πραγµατοποιείται στις αντίστοιχες Σχολές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήµιου Θεσσαλονίκης, εκπαιδεύονται σε αυτό όπως όλοι οι άλλοι ιδιώτες φοιτητές και έχουν τις ίδιες µε αυτούς υποχρεώσεις. Η Στρατιωτική εκπαίδευση διεξάγεται στις εγκαταστάσεις τις Σχολής.

5 5 (2) Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαµένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε µόνο µε άδεια του ιοικητού αυτής, τις ηµέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισµό της Σχολής. Οι σπουδαστές που λαµβάνουν το πτυχίο της Σχολής του Πανεπιστήµιου, στην οποία φοιτούν και τελειώνουν µε επιτυχία τη στρατιωτική τους εκπαίδευση, αποφοιτούν από τη ΣΣΑΣ και ονοµάζονται Ανθυπολοχαγοί, Σηµαιοφόροι η Ανθυποσµηναγοί ανάλογα µε τον Κλάδο των Ένοπλων υνάµεων στον οποίο θα κατανεµηθούν. ζ. Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαµονής στη Σχολή βαρύνουν το ηµόσιο και επιπλέον λαµβάνουν µηνιαίο χρηµατικό βοήθηµα. 5. ΣΑΝ η. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής στο INTERNET είναι α. Έδρα της ΣΑΝ Η έδρα της Σχολής είναι στο Στρατόπεδο "ΣΑΚΕΤΤΑ Α" στην Αθήνα. β. Επιστηµονικό Πεδίο στο οποίο ανήκει η ΣΑΝ Η Σχολή ανήκει στο Επιστηµονικό Πεδίο των Επιστηµών Υγείας. την Αποφοίτηση. Η φοίτηση είναι τετραετής και ο χρόνος υποχρεωτικής παραµονής στο Στράτευµα µετά την αποφοίτηση είναι οκτώ (8) χρόνια. Οι σπουδαστές της Σχολής σε όλη τη διάρκεια της φοιτήσεώς τους σπουδάζουν το αντικείµενο της Νοσηλευτικής Επιστήµης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών, Τµήµα Νοσηλευτικής, συγχρόνως µε τη στρατιωτική εκπαίδευση στη Σχολή. ε. Γενικά Θέµατα παρεχόµενης Εκπαιδεύσεως και Ευκολιών στη Σχολή (1) Η εκπαίδευση των σπουδαστών, είναι Ακαδηµαϊκή και Στρατιωτική. Η Ακαδηµαϊκή εκπαίδευση απαρτίζεται από τη θεωρητική και την κλινική. Η Ακαδηµαϊκή εκπαίδευση διεξάγεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών, Τµήµα Νοσηλευτικής, εκπαιδεύονται όπως όλοι οι άλλοι φοιτητές και έχουν τις ίδιες µε αυτούς υποχρεώσεις. Η στρατιωτική εκπαίδευση διεξάγεται στη Σχολή και σε άλλες Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις. (2) Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαµένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε µόνο µε άδεια του ιοικητού αυτής, τις ηµέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισµό της Σχολής. Οι σπουδαστές που λαµβάνουν το πτυχίο της Σχολής του Πανεπιστήµιου και τελειώνουν µε επιτυχία τη στρατιωτική τους εκπαίδευση, αποφοιτούν από τη ΣΑΝ και ονοµάζονται Ανθυπολοχαγοί, Σηµαιοφόροι η Ανθυποσµηναγοί ανάλογα µε τον Κλάδο των Ενόπλων υνάµεων στον οποίο κατανέµονται και στελεχώνουν τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες των.

6 6 ζ. Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαµονής στη Σχολή βαρύνουν το ηµόσιο και επιπλέον οι µαθητές λαµβάνουν µηνιαίο χρηµατικό βοήθηµα. 6. ΣΜΥ η. Ηλεκτρονική ιεύθυνση Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής στο INTERNET είναι: α. Έδρα της Σχολής Η Σχολή έχει την έδρα της στα Τρίκαλα. β. Επιστηµονικά Πεδία στα οποία ανήκει Η ΣΜΥ ανήκει στα Επιστηµονικά Πεδία των Θετικών Επιστηµών και Τεχνολογικών Επιστηµών. γ. ιάρκεια Φοίτησης και Χρόνος Υποχρεωτικής Παραµονής στο Στράτευµα µετά την Αποφοίτηση Η φοίτηση είναι διετής και οι αποφοιτούντες από τη Σχολή αναλαµβάνουν υποχρέωση παραµονής στις τάξεις του Στρατεύµατος για 5 χρόνια µετά την αποφοίτησή τους. (1) Η είσοδος των υποψηφίων γίνεται στις κατηγορίες Όπλα και Σώµατα. είναι τα παρακάτω : (α) Τα Όπλα του Στρατού Ξηράς που κατανέµονται οι αποφοιτούντες 1/ Πεζικό 2/ Τεθωρακισµένα 3/ Πυροβολικό 4/ Μηχανικό 5/ ιαβιβάσεις 6/ Αεροπορία Στρατού 7/ Φροντιστές των παραπάνω Όπλων (β) Τα Σώµατα του Στρατού Ξηράς που κατανέµονται οι αποφοιτούντες είναι τα παρακάτω: 1/ Τεχνικό 2/ Εφοδιασµού Μεταφορών 3/ Υλικού Πολέµου 4/ Έρευνας Πληροφορικής 5/ Υγειονοµικό 6/ Γεωγραφικό 7/ Στρατιωτικών Γραµµατέων 8/ Ταχυδροµικό 9/ Φροντιστές Τεχνικού Υγειονοµικού

7 7 (2) Αµέσως µετά την κατάταξή τους ακολουθεί µια περίοδος προπαιδεύσεως, που διαρκεί το λιγότερο δύο µήνες. Μετά το τέλος αυτής, γίνονται επιλογικές διαδικασίες για την κατανοµή των σπουδαστών σε δύο επιµέρους κατηγορίες ( ιοικητικοί και Τεχνικοί). Αναλυτικα : (α) Όπλα/ ιοικητικοί (β) Όπλα/Τεχνικοί (γ) Σώµατα/ ιοικητικοί (δ) Σώµατα/Τεχνικοί (3) Οι ιοικητικοί σπουδαστές των Όπλων και των Σωµάτων µετά την ολοκλήρωση του 2ου έτους εκπαίδευσής τους κατανέµονται στα Όπλα -Σώµατα, ονοµάζονται Μόνιµοι Λοχίες και συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στις Σχολές Εφαρµογής Όπλων και Σωµάτων. Στη συνέχεια τοποθετούνται στις Μονάδες, όπου χρησιµοποιούνται αποκλειστικά σε διοικητικές θέσεις. (4) Οι Τεχνικοί σπουδαστές των Όπλων και Σωµάτων, µετά την ολοκλήρωση του 1ου έτους εκπαίδευσής των, κατανέµονται στα Όπλα - Σώµατα του Στρατού Ξηράς και στη συνέχεια γίνεται η απονοµή της ειδικότητάς τους. Με την ολοκλήρωση του δευτέρου έτους εκπαίδευσης ονοµάζονται Μόνιµοι Λοχίες, συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στις Σχολές Εφαρµογής Όπλων-Σωµάτων και στη συνέχεια τοποθετούνται στις Μονάδες. ε. Γενικά Θέµατα Παρεχόµενης Εκπαιδεύσεως και Ευκολιών στη Σχολή: (1) Η εκπαίδευση στη Σχολή διακρίνεται σε Ακαδηµαϊκή και Στρατιωτική. (2) Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους διαµένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε µόνο µε άδεια του ιοικητού αυτής τις ηµέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Οργανισµό της Σχολής. (3) Όλα τα έξοδα φοιτήσεως και διαµονής βαρύνουν το ηµόσιο και επιπλέον λαµβάνουν µηνιαίο χρηµατικό βοήθηµα. (4) Οι δευτεροετείς σπουδαστές της Σχολής, όταν αποβάλλουν για οποιοδήποτε λόγο την ιδιότητά τους, πλην λόγων υγείας, υποχρεούνται να καταβάλουν αποζηµίωση στο δηµόσιο. Βαθµοί Αποφοιτήσεως (1) Οι Σπουδαστές της Σχολής µετά από 2ετή επιτυχή φοίτηση, αποφοιτούν µε το βαθµό του Μόνιµου Λοχία. (2) Οι οργανικές θέσεις των Μονίµων Υπαξιωµατικών Λοχιών, Επιλοχιών και Αρχιλοχιών είναι ενοποιηµένες. Έτσι οι Μόνιµοι Υπαξιωµατικοί, εφόσον κριθούν προακτέοι από το αρµόδιο Συµβούλιο Κρίσεως, προάγονται στον επόµενο βαθµό, αφού συµπληρώσουν το χρόνο παραµονής που προβλέπει ο νόµος σε κάθε βαθµό. Η προαγωγή στο βαθµό του Ανθυπασπιστή γίνεται µετά από 12 χρόνια υπηρεσίας στους βαθµούς Λοχία Επιλοχία Αρχιλοχία.

8 8 (3) Οι Ανθυπασπιστές προάγονται στο βαθµό του Ανθυπολοχαγού, ανάλογα µε τα προσόντα τους, σύµφωνα µε το σχετικό νόµο και εισέρχονται στο Σώµα των Αξιωµατικών. (4) Οι Αξιωµατικοί, που προέρχονται από τη Σχολή Μονίµων Υπαξιωµατικών, έχουν µέχρι και τον καταληκτικό τους βαθµό εξέλιξη σε βαθµούς αντίστοιχους µε τους Αξιωµατικούς που προέρχονται απο τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. 7. ΣΜΥΝ ζ. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής στο INTERNET είναι α. Έδρα της ΣΜΥΝ Η Σχολή έχει την έδρα της στις εγκαταστάσεις του Πολεµικού Ναυτικού στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΠΑΛΑΣΚΑΣ, στον Σκαραµαγκά. β. Επιστηµονικά Πεδία στα οποία ανήκει η ΣΜΥΝ Η ΣΜΥΝ ανήκει στα Επιστηµονικά Πεδία των Θετικών Επιστηµών και Τεχνολογικών Επιστηµών. την Αποφοίτηση Η φοίτηση είναι διετής και οι αποφοιτούντες απο τη Σχολή αναλαµβάνουν υποχρέωση παραµονής στις τάξεις του Πολεµικού Ναυτικού επί 5 χρόνια µετά την αποφοίτησή τους. Αµέσως µετά την κατάταξή τους ακολουθεί µια περίοδος προπαιδεύσεως που διαρκεί το λιγότερο ένα µήνα κατά την οποία κατανέµονται σε ειδικότητες και τέχνες. Οι Ειδικότητες και Τέχνες έχουν ταξινοµηθεί σε τρεις Οµάδες: Πρώτη (Α), εύτερη (Β), Τρίτη (Γ) και κάθε µία περιλαµβάνει τα παρακάτω: (1) Οµάδα Α : Τηλεγραφητές - Τεχνίτες Πυροβόλων Σηµατωροί - ιαχειριστές Υλικού Αρµενηστές ιαχειριστές - Ραδιοεντοπιστές. (2) Οµάδα Β: Ηλεκτρολόγοι/Ηλεκτροτεχνίτες - Ηλεκτρονικοί/ ιευθύνσεως Βολής Ηλεκτρονικοί Ραδιοεντοπιστές Ηλεκτρονικοί Συνεννοήσεως. (3) Οµάδα Γ : Μηχανικοί. ε. Γενικά Θέµατα παρεχόµενης Εκπαιδεύσεως και Ευκολιών στη Σχολή (1) Η εκπαίδευση στη Σχολή διακρίνεται σε θεωρητική και πρακτική. Οι σπουδαστές της Σχολής λαµβάνουν µέρος σε εκπαιδευτικά ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Χώρας µε πλοία του ΠΝ. (2) Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαµονής βαρύνουν το ηµόσιο και επιπλέον λαµβάνουν µηνιαίο χρηµατικό βοήθηµα.

9 9 (3) Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαµένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε µόνο µε άδεια του ιοικητού αυτής, τις ηµέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισµό της Σχολής. (1) Οι σπουδαστές της Σχολής µετά από 2ετή επιτυχή φοίτηση, αποφοιτούν και ονοµάζονται Κελευστές. (2) Ο ελάχιστος χρόνος παραµονής σε κάθε βαθµό που χρειάζεται για την προαγωγή τους και εφόσον συντρέχουν οι λοιπές νόµιµες προϋποθέσεις είναι: (α) (β) (γ) Στο βαθµό του Κελευστού τρία (3) χρόνια. Στο βαθµό του Επικελευστού τρία (3) χρόνια. Στο βαθµό του Αρχικελευστού τρία (3) χρόνια. (δ) Στο βαθµό του Ανθυπασπιστού τέσσερα (4) χρόνια ή 15 χρόνια συνολικής στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους στη ΣΜΥΝ, εκ των οποίων δυο χρόνια στο βαθµό του Ανθυπασπιστού. Μετά την προαγωγή τους στο βαθµό του Σηµαιοφόρου µπορούν να εξελιχθούν µέχρι και το βαθµό του Αντιπλοίαρχου ή Πλοίαρχου (εφόσον αποκτήσουν πτυχίο από ΑΕΙ), σύµφωνα µε το Ν. 3648/08 και να αποστρατευθούν µε σύνταξη τα 2/3 της διαφοράς του βασικού µισθού του Αρχιπλοίαρχου. ζ. Ηλεκτρονική ιεύθυνση Η Ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής στο INTERNET είναι: 8. ΣΤΥΑ α. Έδρα της ΣΤΥΑ Η Σχολή έχει έδρα την Aεροπορική Βάση εκέλειας (Τατόι - Αττικής). β. Επιστηµονικό Πεδίο στο οποίο ανήκει η ΣΤΥΑ Η ΣΤΥΑ ανήκει στο Επιστηµονικό Πεδίο των Τεχνολογικών Επιστηµών. την Αποφοίτηση ΠΑ είναι 5 χρόνια. Η φοίτηση είναι διετής και ο χρόνος υποχρεωτικής παραµονής στις τάξεις της Μετά την κατάταξη τους οι όκιµοι εντάσσονται σε µια από τις παρακάτω ειδικότητες: Μηχανοσυνθέτου, Μηχανικού Μεταφορικών Μέσων και Μηχανηµάτων, Ηλεκτρολόγου Γενικού Οπλουργού, Συντηρητή Αεροπορικών Εγκαταστάσεων, Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρονικών, Ελεγκτού Αναχαιτήσεων και Γενικού Υλικονόµου, σύµφωνα µε τις εκάστοτε υφισταµένες ανάγκες της Πολεµικής Αεροπορίας.

10 10 ε. Γενικά Θέµατα παρεχόµενης Εκπαιδεύσεως και Ευκολιών στη Σχολή (1) Η εκπαίδευση στη Σχολή διακρίνεται σε Ακαδηµαϊκή και Στρατιωτική. (2) Οι όκιµοι των παραπάνω Τµηµάτων κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαµένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε µόνο µε άδεια του ιοικητή αυτής τις ηµέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισµό της Σχολής. (3) Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαµονής βαρύνουν το ηµόσιο και επιπλέον λαµβάνουν µηνιαίο χρηµατικό βοήθηµα. Σµηνία. (1) Σε όλους τους επιτυχόντες αποφοίτους απονέµεται ο Βαθµός του (2) Ο ελάχιστος χρόνος παραµονής σε κάθε βαθµό, που χρειάζεται για την προαγωγή τους και εφόσον συντρέχουν οι λοιπές νόµιµες προϋποθέσεις είναι : (α) (β) (γ) Στο βαθµό του Σµηνία τρία (3) χρόνια Στο βαθµό του Επισµηνία τρία (3) χρόνια Στο βαθµό του Αρχισµηνία τρία (3) χρόνια (δ) Στο βαθµό του Ανθυπασπιστή τέσσερα (4) χρόνια ή 15 χρόνια συνολικής στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους στη ΣΤΥΑ, εκ των οποίων δύο χρόνια στο βαθµό του Ανθυπασπιστή. Μετά την προαγωγή τους στο βαθµό του Ανθυποσµηναγού, µπορούν να εξελιχθούν µέχρι και το βαθµό του Σµηνάρχου. 9. ΣΥ α. Έδρα της ΣΥ Η Σχολή έχει έδρα το αεροδρόµιο Σέδες (Θεσσαλονίκη). β. Επιστηµονικό Πεδίο στο οποίο ανήκει η ΣΥ ιοίκησης. Η ΣΥ ανήκει στο Επιστηµονικό Πεδίο των Επιστηµών Οικονοµίας και γ. ιάρκεια Φοιτήσεως και Χρόνος Υποχρεωτικής Παραµονής στις Τάξεις της ΠΑ µετά την Αποφοίτηση Η φοίτηση είναι διετής και ο χρόνος παραµονής στις τάξεις της ΠΑ µετά την αποφοίτηση είναι 5 χρόνια. Μετά την κατάταξη της οι όκιµοι εντάσσονται σε µία από της παρακάτω Ειδικότητες: Μετεωρολόγου, Αµύνης Αεροδροµίων, Ταµειακού, Στρατολόγου και Πληροφοριών, σύµφωνα µε τις εκάστοτε υφισταµένες ανάγκες της Πολεµικής Αεροπορίας.

11 11 ε. Γενικά Θέµατα παρεχοµένης Εκπαιδεύσεως και Ευκολιών στη Σχολή (1) Η εκπαίδευση στη Σχολή διακρίνεται σε Ακαδηµαϊκή και Στρατιωτική. (2) Οι όκιµοι των παραπάνω Τµηµάτων κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαµένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε µόνο µε άδεια του ιοικητού αυτής τις ηµέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισµό της Σχόλης. (3) Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαµονής βαρύνουν το ηµόσιο και επιπλέον λαµβάνουν µηνιαίο χρηµατικό βοήθηµα. (1) Σε όλους τους επιτυχόντες αποφοίτους απονέµεται ο βαθµός του Σµηνία. (2) Ο ελάχιστος χρόνος παραµονής σε κάθε βαθµό, που χρειάζεται για την προαγωγή τους και εφόσον συντρέχουν οι λοιπές νόµιµες προϋποθέσεις είναι : (α) (β) (γ) Στο βαθµό του Σµηνία τρία (3) χρόνια. Στο βαθµό του Επισµηνία τρία (3) χρόνια. Στο βαθµό του Αρχισµηνία τρία (3) χρόνια. (δ) Στο βαθµό του Ανθυπασπιστή τέσσερα (4) χρόνια ή 15 χρόνια συνολικής στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξη τους στη ΣΥ, εκ των οποίων δύο χρόνια στο βαθµό του Ανθυπασπιστή. Μετά την προαγωγή τους στο βαθµό του Ανθυποσµηναγού, µπορούν να εξελιχθούν µέχρι και το βαθµό του Σµηνάρχου. 10. ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ α. Οι σπουδαστές-τριες των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ που αποβάλλουν την ιδιότητα τους αυτή, υποχρεούνται στην καταβολή αποζηµιώσεως στο ηµόσιο, σύµφωνα µε το άρθρο 8 του Ν. 1911/90. β. Οι σπουδαστές-τριες των ΑΣΕΙ ΑΣΣΥ που έχουν εισαχθεί σε αυτές, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 2525/1997 ( ΕΚ 188Α'), όπως αντικαταστάθηκαν µε το άρθρο 1 παράγραφος 2 του Ν. 2909/2001, ή µε το σύστηµα των γενικών εξετάσεων, οι οποίοι διαγράφονται από τις Σχολές αυτές για λόγους υγείας ή υγειονοµικής ακαταλληλότητας µέχρι και την 15η Νοεµβρίου κάθε ακαδηµαϊκού έτους, εγγράφονται για το ίδιο ακαδηµαϊκό έτος στο πρώτο έτος σπουδών της Σχολής ή Τµήµατος επόµενης προτίµησης τους στο µηχανογραφικό δελτίο του έτους εισαγωγής τους στη Σχολή από την οποία διαγράφονται. Η εγγραφή γίνεται µόνον αν είχαν συγκεντρώσει βαθµολογία ίση ή µεγαλύτερη µε αυτή του τελευταίου υποψηφίου που έχει εισαχθεί στη συγκεκριµένη Σχολή ή Τµήµα το ίδιο ακαδηµαϊκό έτος. Η εισαγωγή των σπουδαστών-τριών αυτών στη Σχολή ή Τµήµα επόµενης προτίµησης γίνεται µε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόµενου που υποβάλλεται το αργότερο µέσα σε ένα µήνα από τη διαγραφή του. Η αίτηση συνοδεύεται από αντίγραφο της απόφασης διαγραφής και της σχετικής γνωµάτευσης της οικείας, κατά περίπτωση, Ανωτάτης Υγειονοµικής Επιτροπής (ΑΥΕ).

http://sep4u.gr Καλοδήµος. 1

http://sep4u.gr Καλοδήµος. 1 Στρατιωτική Σχολή Αξιωµατικών Σωµάτων. (ΣΣΑΣ) Πλήθωνος Γεµιστού 2, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54638, τηλ. 2310 962190-1-2 2310-216948. Ποια είναι τα τµήµατα της Σχολής; Η Σχολή διαιρείται σε δύο πτέρυγες εκ των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 2665029462 E-

ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 2665029462 E- ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Στεγάζεται στο κτήριο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας. Λειτουργεί και με απογευματινό ωράριο Τηλ. Επικοινωνίας: 2665029462 E-mail: kesyp@dide.thesp.sch.gr Στρατιωτικές και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΙΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ & ΣΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΤΡΑΤΙΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ & ΣΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ & ΣΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Στρατιωτικές Σχολές Υπουργείου Εθνικής Άυνας A. Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) B. Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) 2 A. Ανώτατα Στρατιωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ- ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ / ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ- ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ / ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ- ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ / ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια. Να έχουν υγεία και να έχουν άρτια σωματική διάπλαση. Να είναι κάτοχοι τίτλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΔΑ: ΒΓΘ6-Γ ΑΝ ΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : Πίνακα Αποδεκτών ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β/ΤΜ. ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Τηλ. 10-657186 Φ.7.1//1575 Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΔΑ: ΑΘ6- ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β (ΔΕΚΠ) ΤΜΗΜΑ ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΔΑ:ΒΛΝ6-Μ7Π ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : Πίνακα Αποδεκτών ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β/ΤΜ. ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Τηλ. 10-657186

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Πίνακα Αποδεκτών ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β ΚΛΑΔΟΣ/Β2/1 ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ Άρθρο: 0601. Ισχύς των διατάξεων του Κεφαλαίου. Οι διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου παρατίθενται διά συστηµατικούς λόγους και δεν τροποποιούν κειµένη νοµοθεσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Πίνακα Αποδεκτών ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β ΚΛΑ ΟΣ/Β2/1 ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΙΑΚΛΑ ΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ Δ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ Δ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 1. Τρόπος παρουσίασης του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

. ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ Ι ΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΣΥ)

. ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ Ι ΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΣΥ) . ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ Ι ΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΣΥ) 1. ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ Ι ΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) Τα Ιδρύματα αυτά είναι: (α) Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Διαβάστε περισσότερα

10+1 Ερωτήσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές

10+1 Ερωτήσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές 10+1 Ερωτήσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές 1. Μέχρι πότε μπορώ να συμπληρώσω την αίτηση για τις στρατιωτικές σχολές και ποια η διαδικασία; Εισάγεσαι στην ιστοσελίδα (geetha.mil.gr), κατεβάζεις και αποθηκεύεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΣΥ)

ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΣΥ) ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΣΥ) ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ Τα Ιδρύματα αυτά είναι: (α) Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.),

Διαβάστε περισσότερα

864 Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.)

864 Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.) 864 Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.) Ολόκληρη η προκήρυξη των θέσεων Αν δεν έχεις τον Acrobat Reader κάνε click στο εικονίδιο και στο παράθυρο που θα ανοίξει διάλεξε "Ανοιγμα" Επικοινωνία Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ΑΣ ΑΣΕΙ (ΣΣΕ ΣΝΔ ΣΙ ΣΣΑΣ ΣΑΝ ) ΚΑΙ ΑΣΣΥ ( ΣΜΥ ΣΜΥΝ ΣΤΥΑ ΣΥΔ) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΑΣ «Α»

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ΑΣ ΑΣΕΙ (ΣΣΕ ΣΝΔ ΣΙ ΣΣΑΣ ΣΑΝ ) ΚΑΙ ΑΣΣΥ ( ΣΜΥ ΣΜΥΝ ΣΤΥΑ ΣΥΔ) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΑΣ «Α» Α/Α ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 7 / / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ (ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΙΚΟΛΛΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ, (ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗ) (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β' ΚΛΑΔΟΣ/ΔΝΣΗ Β2/1 ΤΜ. ΕΘΝ. ΚΑΙ ΣΤΡΑΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΛ. ΣΧΟΛΩΝ Τηλέφ. 2106574234 Φ.337.1/260/257234 Σ. 2009 Aθήνα, 5 Iουν 14 ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ «Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ΑΣ ΑΣΕΙ (ΣΣΕ ΣΝΔ ΣΙ ΣΣΑΣ ΣΑΝ ) ΚΑΙ ΑΣΣΥ ( ΣΜΥ ΣΜΥΝ ΣΜΥΑ) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΑΣ «Α»

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ΑΣ ΑΣΕΙ (ΣΣΕ ΣΝΔ ΣΙ ΣΣΑΣ ΣΑΝ ) ΚΑΙ ΑΣΣΥ ( ΣΜΥ ΣΜΥΝ ΣΜΥΑ) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΑΣ «Α» Α/Α ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 7 / / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ (ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΙΚΟΛΛΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ, (ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗ) (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις.

Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3883 (ΦΕΚ Α 167 24.9.2010) Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις. *** ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ ΚΩΔ ΣΧΟΛΗ ΠΕΔΙΑ ΕΙΔ.ΜΑΘ. 370 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Χανιά) 4 1 234 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ξάνθη) 4 1 231 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ (Αθήνα) 4 1 236 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

Tuesday, March 5, 13 ΔΑΕ/Β1 1

Tuesday, March 5, 13 ΔΑΕ/Β1 1 ΔΑΕ/Β1 1 ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Εγγυητής της ειρηνικής πορείας της χώρας Υπερασπιστής των αρχών και δικαίων της Συμμέτοχος στην κοινωνική πορεία του κράτους ΔΑΕ/Β1 1 ΔΑΕ/Β1 2 «ΈΈνα μεγάλο πουλί επέταξε χθες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 60 55 5 50 10 45 15 40 20 35 25 30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 60 55 5 50 10 45 15 40 20 35 25 30 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 55 60 5 50 10 45 15 40 20 35 30 25 ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΩΔ ΤΜΗΜΑ ΠΕΔΙΑ ΒΑΘ ΕΙΔ.ΜΑΘ Μ(max)ΜΟΡΙΑ 370 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Χανιά) 1 1 4000 34 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ξάνθη) 1 1 4000 31 36 33 519 50 517 748 409 Αρχιτεκτόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. 520 Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (Αθήνα) Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (Αθήνα) 4 2 1

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. 520 Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (Αθήνα) Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (Αθήνα) 4 2 1 ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΩΔ ΣΧΟΛΗ ΠΕΔΙΑ ΒΑΘ ΕΙΔ_ΜΑΘ 370 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Χανιά) 4 1 1 234 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ξάνθη) 4 1 1 231 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ (Αθήνα) 4 1 1 236 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ε.Σ.Π.Ε.Λ.

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ε.Σ.Π.Ε.Λ. ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.) Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ αριθμ. 58/2016 διάταξη του Ειρηνοδικείου Λάρισας, καταχωρημένο στα βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ. Ο τρόπος υπολογισμού είναι αρκετά απλός και εύκολος

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ. Ο τρόπος υπολογισμού είναι αρκετά απλός και εύκολος ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ Ο τρόπος υπολογισμού είναι αρκετά απλός και εύκολος Το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δέκατου, για τα τέσσερα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ. θεωρητική θετική τεχνολογική

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ. θεωρητική θετική τεχνολογική 1) ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Τάξη Κατ/νση Β ΛΥΚΕΙΟΥ θεωρητική θετική τεχνολογική Αρχαία Αρχές Φιλοσοφίας ή Πολιτική &Δίκαιο Λατινικά Μαθηματικά Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 16 ΝΟΜΟΣ 2439/1996 ιενέργεια κρίσεων Έκτακτες κρίσεις προς πλήρωση κενών θέσεων ανώτατων αξιωματικών

Άρθρο 16 ΝΟΜΟΣ 2439/1996 ιενέργεια κρίσεων Έκτακτες κρίσεις προς πλήρωση κενών θέσεων ανώτατων αξιωματικών Άρθρο 16 ΝΟΜΟΣ 2439/1996 ιενέργεια κρίσεων Έκτακτες κρίσεις προς πλήρωση κενών θέσεων ανώτατων αξιωματικών 1. Όταν κενούνται θέσεις Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων, όπως επίσης και θέσεις

Διαβάστε περισσότερα

846 Φαρμακευτικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης

846 Φαρμακευτικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης 846 Φαρμακευτικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης Ολόκληρη η προκήρυξη των θέσεων Αν δεν έχεις τον Acrobat Reader κάνε click στο εικονίδιο και στο παράθυρο που θα ανοίξει διάλεξε "Ανοιγμα" Σκοπός Aποστολή της Σχολής

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός της ενημέρωσης είναι να σας δοθούν πληροφορίες για την εισαγωγή και τη φοίτηση στη Σχολή Ικάρων, καθώς επίσης και για τις δυνατότητες εξέλιξης

Σκοπός της ενημέρωσης είναι να σας δοθούν πληροφορίες για την εισαγωγή και τη φοίτηση στη Σχολή Ικάρων, καθώς επίσης και για τις δυνατότητες εξέλιξης Σκοπός της ενημέρωσης είναι να σας δοθούν πληροφορίες για την εισαγωγή και τη φοίτηση στη Σχολή Ικάρων, καθώς επίσης και για τις δυνατότητες εξέλιξης των αποφοίτων της. 1. Επιλογή υποψηφίων 2. Παρεχόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 τα νέα δεδομένα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 τα νέα δεδομένα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 τα νέα δεδομένα Πρώτα οι απολυτήριες σε σχολικό επίπεδο και μετά οι Πανελλαδικές. Η έναρξη των Πανελλαδικών θα είναι στις αρχές Ιουνίου πιθανόν Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 Ένα μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 4 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 4 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ ΓΕΛ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Από 1 µέχρι 22 Φεβρουαρίου, οι µαθητές της Γ Λυκείου και οι απόφοιτοι που θα ξαναδώσουν πανελλήνιες καλούνται να συµπληρώσουν αίτηση δήλωση για τις πανελλήνιες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μη δήλωση αριθμητικής σειράς προτεραιότητας πεδίου αποτελεί λόγο απόρριψης για την προτίμηση του υποψηφίου για τη ΣΜΥΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μη δήλωση αριθμητικής σειράς προτεραιότητας πεδίου αποτελεί λόγο απόρριψης για την προτίμηση του υποψηφίου για τη ΣΜΥΝ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΩΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΣ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ α. Αν είσαι ανήλικος -η, η Αίτηση Υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνεται από τον - την ασκούντα -ούσα τη Γονική Μέριμνα ή Επιτροπεία. Στην περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΚ 127 Α. Νόµος υπ άριθ 324/1976. Περί Αξιωµατικών Αεροπορίας Στρατού Ειδικής Μονιµότητας. Άρθρο 1

ΦΕΚ 127 Α. Νόµος υπ άριθ 324/1976. Περί Αξιωµατικών Αεροπορίας Στρατού Ειδικής Μονιµότητας. Άρθρο 1 ΦΕΚ 127 Α Νόµος υπ άριθ 324/1976 Περί Αξιωµατικών Αεροπορίας Στρατού Ειδικής Μονιµότητας Άρθρο 1 Προέλευση Κατάταξη 1. όκιµοι έφεδροι αξκοί ανήκοντες εις τα Όπλα, το Σώµα Εφοδιασµού -Μεταφορών και εις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Γενική Επιμέλεια: Καραγιάννης Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 173 ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ ΕΥΡΟΣ: R=60 (+/-

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για το Πολεμικό Ναυτικό

Πληροφορίες για το Πολεμικό Ναυτικό Πληροφορίες για το Το αποτελεί ένα από τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και σε αυτό, όπως φυσικά και στα υπόλοιπα δύο, υπάρχουν κληρωτοί οπλίτες, όπως και εθελοντές και μόνιμοι αξιωματικοί. Όσοι από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ ΓΕΛ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ ΓΕΛ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ ΓΕΛ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Από 1 μέχρι 22 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Γ Λυκείου και οι απόφοιτοι που θα ξαναδώσουν πανελλήνιες καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση δήλωση για τις πανελλήνιες

Διαβάστε περισσότερα

Α) Γενικά στοιχεία που αφορούν τους υποψηφίους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2019

Α) Γενικά στοιχεία που αφορούν τους υποψηφίους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2019 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2019 17 Μαΐου 2019 Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΑ.Λ. Γεωργία Κωστοπούλου Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΑ.Λ. Γεωργία Κωστοπούλου Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΑ.Λ Γεωργία Κωστοπούλου Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Στην Α εγγράφονται κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου Στη Β τάξη οι προαγόμενοι στη από την Α τάξη

Διαβάστε περισσότερα

Α) Γενικά στοιχεία που αφορούν τους υποψηφίους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017

Α) Γενικά στοιχεία που αφορούν τους υποψηφίους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 12 Mα ί ου 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι με βάση τις αιτήσεις των υποψηφίων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Άρθρο 98 Τροποποίηση του ν. 4186/2013

Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Άρθρο 98 Τροποποίηση του ν. 4186/2013 Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Άρθρο 98 Τροποποίηση του ν. 4186/2013 1. Οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του ν. 4186/2013 (Α 193) αντικαθίστανται από το σχολικό έτος 2020-2021 ως εξής: «1. Η Α Τάξη και

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018

Στοιχεία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 18 Μαΐου 2018 Στοιχεία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 Η Υπηρεσιά Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι με βάση τις αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

TO NEO ΣΧΟΛΕΙΟ. Τα µαθήµατα του κοινού εκπαιδευτικού προγράµµατος (γενικής παιδείας) είναι τα εξής:

TO NEO ΣΧΟΛΕΙΟ. Τα µαθήµατα του κοινού εκπαιδευτικού προγράµµατος (γενικής παιδείας) είναι τα εξής: TO NEO ΣΧΟΛΕΙΟ «3. Στη Γ Τάξη Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου εφαρµόζεται πρόγραµµα µαθηµάτων τριάντα τριών (33) ωρών, που περιλαµβάνει µαθήµατα γενικής παιδείας δεκατριών (13) συνολικά διδακτικών ωρών εβδοµαδιαίως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 4-44/2002 ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΑΓΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 4-44/2002 ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΓΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 4-44/2002 ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Φ. 400/30/134255 Αθήνα,11 Iουν 2002 ΘΕΜΑ: Προσωπικό - ιοικητικά (Προσωπικό Αεροπορίας Στρατού) ΣΧΕΤ: α Β 154/62, Οργανισµός της ΣΜΥ β

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Διατάξεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Άρθρο 1 Διατάξεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Άρθρο 1 Διατάξεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 1. Ο ν. 4186/2013 (Α 193) τροποποιείται ως εξής: α) οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 αντικαθίστανται από το σχολικό έτος 2020-2021

Διαβάστε περισσότερα

7o ΓΕ.Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

7o ΓΕ.Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 7o ΓΕ.Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Στα επόμενα οι όροι «Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» ή «Ανωτάτη Εκπαίδευση» για ευκολία μας, περιλαμβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ Γραφείο Γενικού ιευθυντή. Θέμα: Νομοσχέδιο με τίτλο: "Ο περί Στρατού της ημοκρατίας Νόμος του 2015"

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ Γραφείο Γενικού ιευθυντή. Θέμα: Νομοσχέδιο με τίτλο: Ο περί Στρατού της ημοκρατίας Νόμος του 2015 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ Γραφείο Γενικού ιευθυντή Αρ. Φακ.: 12.03.001/6 22 Οκτωβρίου 2015 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ Γενική ιευθύντρια Βουλής των Αντιπροσώπων, Θέμα: Νομοσχέδιο με τίτλο: "Ο περί Στρατού

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Σύστημα Εισαγωγής Υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Νέο Σύστημα Εισαγωγής Υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Νέο Σύστημα Εισαγωγής Υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Β. ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών α) Μαθηματικά Προσανατολισμού [x 1,3] β) Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Νόμου "Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας"

Σχέδιο Νόμου Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Σχέδιο Νόμου "Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" Το σχέδιο νόμου "Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" που υποβλήθηκε προς δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΘΑ, καταστρώνεται σε τρεις βασικού

Διαβάστε περισσότερα

ένστολα επαγγέλματα Ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, αεροπορία, ναυτικό, εκκλησιαστικές ακαδημίες

ένστολα επαγγέλματα Ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, αεροπορία, ναυτικό, εκκλησιαστικές ακαδημίες 99 ένστολα επαγγέλματα Ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, αεροπορία, ναυτικό, εκκλησιαστικές ακαδημίες 100 2007-2008 Επάγγελμα Υπερασπίζομαι την Πατρίδα Έχουν περάσει πάνω από πενήντα χρόνια από τότε

Διαβάστε περισσότερα

Ν 2439/1996: Ιεραρχία εξέλιξη αξιωματικών ΒΛ.Ν.3883/2010 (168392) Αρθρο 0 Κατ'Εξουσιοδότηση εκδοθείσα Νομοθεσία 5

Ν 2439/1996: Ιεραρχία εξέλιξη αξιωματικών ΒΛ.Ν.3883/2010 (168392) Αρθρο 0 Κατ'Εξουσιοδότηση εκδοθείσα Νομοθεσία 5 Ν 2439/1996: Ιεραρχία εξέλιξη αξιωματικών ΒΛ.Ν.3883/2010 (168392) Αρθρο 0 Κατ'Εξουσιοδότηση εκδοθείσα Νομοθεσία 5 ΦΕΚ Α' 219/1996 ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2439 Ιεραρχία και εξέλιξη των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: Ν. 2936/01 «Επαγγελματίες Οπλίτες και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 166 Α /25-7-01), όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με το Ν.3036/02 (ΦΕΚ 171 Α /23-7-02) και το Ν.3648/08 (ΦΕΚ 38 Α /29-2-08 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δ. ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΣΣΥ)

Δ. ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΣΣΥ) Δ. ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΣΣΥ) 1. ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) Τα Ιδρύματα αυτά είναι: (α) Στρατιωτική Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ Α Α:.. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ:

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ Α Α:.. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ: Α Α:.. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/4δ Πίνακα Αποδεκτών Τηλ. (Εσωτ.) 3216 Φ.414.12/1/319339 ΚΟΙΝ.: Σ. 1764 Αθήνα, 26 Φεβ 16 ΘΕΜΑ: Αποστρατείες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/4γ Τηλέφ. (Εσωτ) 3233 Φ.400/33/356653

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ)

ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (Σ.Σ.Ε) ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (Σ.Ν.Δ) ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ (Σ.Ι.) ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Σύστημα Εισαγωγής Υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Νέο Σύστημα Εισαγωγής Υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Νέο Σύστημα Εισαγωγής Υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Β. ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών α) Μαθηματικά Προσανατολισμού [x 1,3] β) Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΡΙΑ (2015) ΜΟΡΙΑ (2014) ΔΙΑΦΟΡΑ (Μόρια) ΔΙΑΦΟΡΑ (%) ΙΔΡΥΜΑ. Page 3 of 21

ΜΟΡΙΑ (2015) ΜΟΡΙΑ (2014) ΔΙΑΦΟΡΑ (Μόρια) ΔΙΑΦΟΡΑ (%) ΙΔΡΥΜΑ. Page 3 of 21 ΟΝΟΜΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 129 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 20.206 20.759-553 -2,7% ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 231 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ. "Το Εθνικό Απολυτήριο" Άρθρο 1 Καθιέρωση του θεσµού. Σκοποί

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ. Το Εθνικό Απολυτήριο Άρθρο 1 Καθιέρωση του θεσµού. Σκοποί ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ "Το Εθνικό Απολυτήριο" Άρθρο 1 Καθιέρωση του θεσµού. Σκοποί 1. To Eθνικό Απολυτήριο χορηγείται στους αποφοίτους όλων των τύπων Λυκείου, που εγγράφονται στην Α τάξη του από την έναρξη του σχολικού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Καθορισµός Πρόσβασης στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση κατόχων απολυτηρίου Επαγγελµατικών Λυκείων Εξεταζόµενα µαθήµατα».

ΘΕΜΑ : «Καθορισµός Πρόσβασης στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση κατόχων απολυτηρίου Επαγγελµατικών Λυκείων Εξεταζόµενα µαθήµατα». ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚEYMAΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. /νση:

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος 3883/2010 (ΦΕΚ Α 167)

Νόμος 3883/2010 (ΦΕΚ Α 167) Νόμος 3883/2010 (ΦΕΚ Α 167) Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις Άρθρο 1 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Άρθρο 0201: Ορισµός του Πολεµικού Ναυτικού 1. Ο όρος "Πολεµικό Ναυτικό", όπως χρησιµοποιείται στο κείµενο των ιατάξεων, δηλώνει το σύνολο των Ναυτικών και Αεροναυτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ: Πίνακας Αποδεκτών «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛ ΥΚΟ-3 Β1( ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)/3 Τηλεφ.:210-6555145 Φ.400/94/576783 KOIN.:

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις - Απαντήσεις για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στον στρατό

Ερωτήσεις - Απαντήσεις για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στον στρατό Ερωτήσεις - Απαντήσεις για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στον στρατό Πότε είναι καλύτερα να πάρω αναβολή; Όταν περάσω σε κάποια σχολή ή όταν μου έρθει το χαρτί να παρουσιαστώ; Τι είναι καλύτερο; Να παρουσιάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ Αποδέκτες Πίνακα «B9» ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΤΕΣΑΦ - ΕΛ ΥΚΟ-3 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/4γ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/4γ Τηλέφ. (Εσωτ) 3233 Φ.400/42/367359

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: 1. Περιφερειακούς ιευθυντές Εκπ/σης. 2. /ντές /νσεων.ε. 3. /ντές ΓΕΛ (δια των /νσεων.ε.)

ΠΡΟΣ: 1. Περιφερειακούς ιευθυντές Εκπ/σης. 2. /ντές /νσεων.ε. 3. /ντές ΓΕΛ (δια των /νσεων.ε.) 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Μαρούσι, 6-12 - 2012 ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

836 Οδοντιατρικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης

836 Οδοντιατρικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης 836 Οδοντιατρικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης Ολόκληρη η προκήρυξη των θέσεων Αν δεν έχεις τον Acrobat Reader κάνε click στο εικονίδιο και στο παράθυρο που θα ανοίξει διάλεξε "Ανοιγμα" Σκοπός Aποστολή της Σχολής

Διαβάστε περισσότερα

Τα Νέα 23/10/1999. ιακόσιοι άνδρες στις... διαταγές της κυρίας λοχαγού

Τα Νέα 23/10/1999. ιακόσιοι άνδρες στις... διαταγές της κυρίας λοχαγού Τα Νέα 23/10/1999 ιακόσιοι άνδρες στις... διαταγές της κυρίας λοχαγού Θέµα χρόνου είναι η κατάκτηση και των τελευταίων «ανδρικών» οχυρών στον Στρατό και τα Σώµατα Ασφαλείας. Ήδη υπηρετούν σε πλοία, επιδιορθώνουν

Διαβάστε περισσότερα

πανελλαδικές εξετάσεις ή ενδοσχολικό απολυτήριο

πανελλαδικές εξετάσεις ή ενδοσχολικό απολυτήριο Υποβολή αίτησης δήλωσης για πανελλαδικές εξετάσεις ή ενδοσχολικό απολυτήριο Χρονικό διάστημα υποβολής Από Δευτέρα 10 έως και Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 Για κανένα λόγο δεν γίνεται δεκτή Αίτηση - δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Στην πορεία προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018. Τι καινούριο ισχύει φέτος. Τι αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Από το διδακτικό έτος 2017 2018 για τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.)

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 86 ΜΕΡΟΣ Ε ΝΟΜΟΣ 4307/2014

Άρθρο 86 ΜΕΡΟΣ Ε ΝΟΜΟΣ 4307/2014 Άρθρο 86 ΜΕΡΟΣ Ε ΝΟΜΟΣ 4307/2014 1. Οι διατάξεις των περιπτώσεων 31, 32 και 33 της υποπαραγράφου Γ.1 της παραγράφου Γ` του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α` 222) καταργούνται από τότε που ίσχυσαν. Με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Γενική Επιμέλεια: Καραγιάννης Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 250 ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ ΕΥΡΟΣ: R=60 (+/-

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Λ Φ Α

ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Λ Φ Α ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Στη Γ Λυκείου κάθε µαθητής θα φοιτήσει σε µια από τις τρεις κατευθύνσεις σπουδών. Αν θέλει, µπορεί να επιλέξει άλλη κατεύθυνση από αυτή που είχε επιλέξει στη Β Λυκείου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 Ενημέρωση μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχετικά Α. Με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 12/02/2018. Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 12/02/2018. Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 12/02/2018 Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ) ΕΓΓΡΑΦΕΣ Υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση (Μάϊος 2018) Κατάθεση δικαιολογητικών εγγραφής γίνεται μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ Β1( ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)/4 γ Τηλεφ.: 3233 Φ.400/31/412204

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2490 της 16ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1990 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2490 της 16ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1990 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 33/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2490 της 16ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1990 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Στρατού της Δημοκρατίας Νόμος του 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ν 3883/2010: Ενοπλες Δυνάμεις:Υπηρ.εξέλιξη-ιεραρχία,στρατολογία.Στρατ.Σχολές κλπ. (524996) Αρθρο 0

Ν 3883/2010: Ενοπλες Δυνάμεις:Υπηρ.εξέλιξη-ιεραρχία,στρατολογία.Στρατ.Σχολές κλπ. (524996) Αρθρο 0 Ν 3883/2010: Ενοπλες Δυνάμεις:Υπηρ.εξέλιξη-ιεραρχία,στρατολογία.Στρατ.Σχολές κλπ. (524996) Αρθρο 0 ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3883 (ΦΕΚ Α 167 24.9.2010) Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαβάστε περισσότερα

1 2 3 4 5 6 1o επιστημονικό πεδίο: Ανθρωπιστικών-Νομικών και Κοινωνικών επιστημών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Α ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ. 30 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Α ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ. 30 Νοεμβρίου 2014 ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Α ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ Σταδιοδρομία 2014 Σταδιοδρομία 2014 30 Νοεμβρίου 2014 Δομή παρουσίασης: Το μάθημα της Φυσικής και η ανάπτυξη του μαθητή Το μάθημα της Φυσικής και τα Επιστημονικά

Διαβάστε περισσότερα

α. Υποβολή Αίτησης-Δικαιολογητικών: έως 12 Μαΐου 2014 (Ηµεροµηνία στην οποία

α. Υποβολή Αίτησης-Δικαιολογητικών: έως 12 Μαΐου 2014 (Ηµεροµηνία στην οποία ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 1. Οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να μελετήσουν προσεκτικά την Προκήρυξη. 2. ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ Β1( ΙΜΣΠΡΟ)/4γ Τηλέφ. (Εσωτ) 3233 Φ.400/21/406108 ΚΟΙΝ. : ΓΕΣ/ ΙΜΣΠΡΟ/4δ Σ.5757

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ http://1kesyp-a-athin.att.sch.gr ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο Πρόσβασης 1. Πλαίσιο Πρόσβασης 2. Πλαίσιο Πρόσβασης 3. Πλαίσιο Πρόσβασης 4. Πλαίσιο Πρόσβασης 5

Πλαίσιο Πρόσβασης 1. Πλαίσιο Πρόσβασης 2. Πλαίσιο Πρόσβασης 3. Πλαίσιο Πρόσβασης 4. Πλαίσιο Πρόσβασης 5 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ Α.Α.Ε.Ι. ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ Η πρόσβαση σε όλες τις Πανεπιστημιακές Σχολές γίνεται με 4 εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών γίνεται με 3. Πλαίσιο Πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

866 Στρατολογικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης

866 Στρατολογικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης 866 Στρατολογικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης Ολόκληρη η προκήρυξη των θέσεων Αν δεν έχεις τον Acrobat Reader κάνε click στο εικονίδιο και στο παράθυρο που θα ανοίξει διάλεξε "Ανοιγμα" Σκοπός Aποστολή της Σχολής

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιημένο ΠΔ 292/2001 Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΦΕΚ Α 204/14-9-01)

Τροποποιημένο ΠΔ 292/2001 Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΦΕΚ Α 204/14-9-01) Τροποποιημένο ΠΔ 292/2001 Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΦΕΚ Α 204/14-9-01) [Με μαύρο και Bold, φαίνονται οι διατάξεις που τροποποιήθηκαν με το ΠΔ 6 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Επαγγελµατικό Λύκειο

Νέο Επαγγελµατικό Λύκειο Νέο Επαγγελµατικό Λύκειο Νέο Επαγγελµατικό Λύκειο (νέο Σύστηµα) Το Επαγγελµατικό Λύκειο είναι Σχολείο Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης που δεν ανήκει στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Μπορεί κάποιος να επιλέξει να

Διαβάστε περισσότερα

β. Φ.454/249446/Σ.878/8 Μαρ 13/ΓΕΕΘΑ/Β1

β. Φ.454/249446/Σ.878/8 Μαρ 13/ΓΕΕΘΑ/Β1 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : ΘΕΜΑ : κ.κ. Α/ΓΕΣ-Α/ΓΕΝ-Α/ΓΕΑ ΓΕΕΘΑ/Β ΚΛΑΔΟΣ ΓΕΕΘΑ/ΕΓΑ-Β1 Νομοθεσία ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΧΗΓΟΥ Τηλεφ. 210 6571037 Φ. 450/57/202501 Σ. 423 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΟΛΩΝ Σημείωση: Οι οδηγίες που ακολουθούν αποτελούν βοήθημα και δεν αντικαθιστούν την προκήρυξη, την οποία πρέπει οι υποψήφιοι να μελετήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Σημείωση: Οι οδηγίες που ακολουθούν αποτελούν βοήθημα και δεν αντικαθιστούν την προκήρυξη, την οποία πρέπει οι υποψήφιοι να μελετήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β ΚΛΑ ΟΣ/ Β2/1 ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ- ΙΑΚΛΑ ΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 2 Μαι 17

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β ΚΛΑ ΟΣ/ Β2/1 ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ- ΙΑΚΛΑ ΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 2 Μαι 17 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΣΤΗΝ Ε ΥΕΘΑ Φ.337.1/51/498660/ Σ.2223 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β ΚΛΑ ΟΣ/ Β2/1 ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ- ΙΑΚΛΑ ΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 2 Μαι 17 ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αιτήσεις από 11-29 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις- Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (11-29

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗ ΣΠΟΥ ΩΝ* ΕΙ ΟΣ ΘΕΣΗΣ

ΕΤΗ ΣΠΟΥ ΩΝ* ΕΙ ΟΣ ΘΕΣΗΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β 2000-129 231 127 875 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ 407 ΙΟΝΙΟ 831 867 295 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Πίνακα Αποδεκτών ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/4α Τηλεφ. (εσωτ) 3036 Φ.400/132/317922

Διαβάστε περισσότερα

http://sep4u.gr 1,251 7.8% ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 332 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ) 17,654 16,449 1,205 7.3%

http://sep4u.gr 1,251 7.8% ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 332 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ) 17,654 16,449 1,205 7.3% ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΔ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΟΡΙΑ (2014) ΜΟΡΙΑ (2013) ΔΙΑΦΟΡ Α (Μόρια) ΔΙΑΦΟΡ Α (%) 748 ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε. (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) 12,599 - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 6,916 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ 5,683 82.2% ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο σύστηµα Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το νέο σύστηµα Πανελλαδικών Εξετάσεων Το νέο σύστηµα Πανελλαδικών Εξετάσεων Το νέο σύστηµα πρόσβασης των υποψηφίων στην τριτοβάθµια εκπαίδευση, το οποίο θα «εγκαινιάσουν» οι µαθητές που θα φοιτήσουν το Σεπτέµβριο στη Γ Λυκείου, έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΠΚΕ)

ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΠΚΕ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΣΤΗΝ Ε ΥΕΘΑ Φ.337.1/119/284213/Σ.2417 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β ΚΛΑ ΟΣ/ Β2/1 ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ- ΙΑΚΛΑ ΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 9 Μαι 16 ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Ιανουάριος Ιούνιος 2010 VPRC / MONTHLY REVIEW Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Σκοπός : Η διερεύνηση των απόψεων του ειδικού πληθυσμού των αξιωματικών των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα

έξι (6). τέσσερα (4) µαθήµατα κατεύθυνσης και σε δύο (2) µαθήµατα γενικής παιδείας

έξι (6). τέσσερα (4) µαθήµατα κατεύθυνσης και σε δύο (2) µαθήµατα γενικής παιδείας Α) Σύµφωνα µε την αριθµ. Φ253/28934/Β6/30-3-2006(ΦΕΚ 391 Β ) Υπουργική Απόφαση µε θέµα «Πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου στην τριτοβάθµια εκπαίδευση», όπως τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα