ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ημερολόγιο 2017

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ημερολόγιο 2017"

Transcript

1 Σ ΥΛΛΟΓΟΣ Υ ΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε ΘΝΙΚΗΣ Τ ΡΑΠΕΖΑΣ ημερολόγιο2017

2 Το Πρωτόκολλο τιμής και αλληλεγγύης των ιδρυτικών μελών του ΣΥΕΤΕ (Μάιος 1917) Ευχαριστούμε θερμά τον ιστορικό κ. Ζήσιμο Χ. Συνοδινό για την πολύτιμη συμβολή του στο φετινό επετειακό ημερολόγιο του Συλλόγου μας.

3 Εκατό χρόνια Διεκδικήσεων και Προάσπισης των Δικαιωμάτων στην Εργασία, στην Ασφάλιση, στην Υγεία Εκατό χρόνια Προσφοράς στους Εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, στο Συνδικαλιστικό Κίνημα και στην Ελληνική Κοινωνία Το Ημερολόγιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας για το 2017 είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 χρόνων ιστορίας, συνδικαλιστικής δράσης και κοινωνικών αγώνων. Στις 20 Μαΐου 1917, έναν χρόνο πριν από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, μια ομάδα στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Κοριζής, μετέπειτα Πρωθυπουργός του Δεύτερου «ΟΧΙ» το 1941, ιδρύουν τον ΣΥΕΤΕ. Στα 100 χρόνια της Ιστορίας του ο ΣΥΕΤΕ έμελλε να συνδεθεί απόλυτα με τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα και την πορεία του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η ύπαρξη, η διεκδίκηση και η διασφάλιση των συλλογικών και των ατομικών δικαιωμάτων είναι το στοιχείο εκείνο που διαχωρίζει τις Δημοκρατίες από τις κοινωνίες του αυταρχισμού, της απαξίωσης και υποβάθμισης της ανθρώπινης υπόστασης. Από τις κοινωνίες της αυθαιρεσίας, της εργασιακής και της κοινωνικής ζούγκλας, που αντιμετωπίζουν τα ατομικά και πολύ περισσότερο τα συλλογικά δικαιώματα ως «περιττή πολυτέλεια», ως ανεπίτρεπτα «βαρίδια»! Στο μέτρο που συνθέτουν, διεκδικούν, προασπίζουν και διευρύνουν τόσο τα ατομικά, όσο και τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων, τα εργατικά συνδικάτα αποτελούν βασικό και απαραίτητο πυλώνα της Δημοκρατίας. Είναι ασπίδα προάσπισης, μοχλός διεύρυνσης, προόδου και εμπλουτισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων. Αντλώντας από την αρχικά περιορισμένη δύναμη του κάθε εργαζόμενου, τα συνδικάτα δημιουργούν μια συλλογικότητα συντονισμένη, εμπνευσμένη και πολλαπλάσια ισχυρή. Συνθέτουν, τεκμηριώνουν και προωθούν σταθερά τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ανάγκες των πολλών, αποτελώντας ένα αναγκαίο στις Δημοκρατίες αντίβαρο στη διαπραγματευτική υπεροχή των εργοδοτών. Δεν μπορεί πλέον κανείς να φανταστεί μια σύγχρονη κοινωνία, που να ισχυρίζεται πως λειτουργεί δημοκρατικά, χωρίς συνδικάτα. Αποτελούν απαραίτητους θεσμούς στη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Στην εκατοντάχρονη διαδρομή του, ο ΣΥΕΤΕ έδωσε σάρκα και οστά στον ρόλο του συνδικάτου ως πυλώνα Δημοκρατίας, συλλογικής παρέμβασης, αγώνα και προοπτικής.

4 Έκανε πράξη το κεντρικό του σύνθημα «Ο Σύλλογός μας, η δύναμή μας». Το χρονολόγιο της δράσης και των παρεμβάσεων του ΣΥΕΤΕ, ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές, είναι γεμάτο με γεγονότα και αποτελέσματα, που δικαιωματικά μας κάνουν υπερήφανους, αλλά και μας γεμίζουν ευθύνη για τη βαριά κληρονομιά της Ιστορίας και των αγώνων του Συλλόγου. Παρών σε κάθε χώρο της Τράπεζας, δίπλα στον συνάδελφο και στις ανάγκες του, ο ΣΥΕΤΕ αφουγκράζεται διαχρονικά τις αγωνίες του. Διεκδίκησε και έδωσε λύσεις, από τα πιο καθημερινά και «μικρά», μέχρι τα πιο μεγάλα και σύνθετα θέματα. Από την ίδρυσή του χτίζει τη συλλογικότητα, την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ισχύ των συναδέλφων, με στόχο να τις μετουσιώσει σε εργασιακές κατακτήσεις, σε ειδικές συλλογικές συμβάσεις και συμφωνίες, αλλά και σε πρόσθετα δικαιώματα και θεσμούς ασφάλισης και περίθαλψης, τα Ταμεία μας, που αποτέλεσαν και αποτελούν πρότυπο για ολόκληρο τον κλάδο αλλά και την ελληνική κοινωνία. Αγωνίστηκε αποτελεσματικά για την αναγνώριση και προστασία της συνδικαλιστικής ελευθερίας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της συνδικαλιστικής δράσης. Με την ίδρυση του Ταμείου Υγείας, με τις Κλαδικές και Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τον νέο σύγχρονο Κανονισμό Εργασίας των αρχών της δεκαετίας του 2000, με ειδικούς Κανονισμούς Αξιολόγησης και με πλήθος παρεμβάσεων στα εργασιακά θέματα της Εθνικής Τράπεζας, ο ΣΥΕΤΕ καταξιώθηκε στη συνείδηση των συναδέλφων και ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος ως το μεγαλύτερο και το πιο πρωτοπόρο πρωτοβάθμιο σωματείο του κλάδου και της χώρας. Με προσφορά και ευαισθησία απέναντι στα μέλη μας, στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους. Με αξιόπιστο, τεκμηριωμένο λόγο, με διάλογο και διαπραγμάτευση, αλλά και με αγωνιστικές παρεμβάσεις για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Με σύνεση, αλλά και με αποφασιστικότητα. Με σεβασμό στην εταιρική φήμη και παράδοση, αλλά και με άνοιγμα στην καινοτομία, στην κοινωνία, στην κοινωνική υπευθυνότητα. Οι αγώνες και οι παρεμβάσεις του ΣΥΕΤΕ έδωσαν πνοή και στήριγμα σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου. Ενεργό μέλος και πρωτεργάτης της Ομοσπονδίας μας, της ΟΤΟΕ, ο ΣΥΕΤΕ συνέβαλε στην αναγνώριση και διασφάλιση της κανονιστικής ενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη διαμόρφωση και τη θεμελίωση των κλαδικών δικαιωμάτων, στην προστασία του δικαιώματος της απεργίας, του Ενιαίου Μισθολογίου και των κλαδικών επιδομάτων. Αλλά και του ωραρίου, των αδειών, των κοινωνικών παροχών, του Ασφαλιστικού και ενός μεγάλου καταλόγου μικρών και μεγάλων διεκδικήσεων, παρεμβάσεων και αποτελεσμάτων. Ο ΣΥΕΤΕ υπήρξε ένα φυτώριο παραγωγής πολιτικής σκέψης και δράσης. Τροφοδότησε με ικανά στελέχη του τόσο το κλαδικό, όσο και το πανελλαδικό συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου. Συμμετείχε ενεργά και στήριξε όλες τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες για τα δικαιώματα των συναδέλφων ολόκληρου του κλάδου.

5 Έδωσε απτές αποδείξεις αξιοπιστίας και συνέπειας στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, στην Εθνική Τράπεζα και στον κλάδο. Ήταν σταθερά παρών στα δύσκολα, στηρίζοντας με αποφασιστικότητα τα μέλη του, την Τράπεζα και την πελατεία, αποτελώντας καταλύτη για τις διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης της Εθνικής Τράπεζας με την ελληνική κοινωνία. Η ιστορική μνήμη 100 χρόνων δράσης σηματοδοτεί ταυτόχρονα και τις ευθύνες του ΣΥΕΤΕ απέναντι στα νέα δεδομένα και στις προκλήσεις. Στις πιο αντίξοες συνθήκες, με τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα να μπαίνουν ξανά και ξανά στην κλίνη του Προκρούστη των πιστωτών της χώρας, καλούμαστε να προασπίσουμε τη βαριά κληρονομιά του ΣΥΕΤΕ, η οποία κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες δεκαετιών. Με τη δύναμη που του παρέχουν οι συνάδελφοι-μέλη του, ο ΣΥΕΤΕ έδωσε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει αγώνες δύσκολους αλλά απαραίτητους, για την προάσπιση: της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που είναι ο κύριος κορμός των συλλογικών μας δικαιωμάτων, των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του Κανονισμού Εργασίας, των ειδικών κανονισμών και ρυθμίσεων που ορίζουν δημοκρατικά και με διαφάνεια την εργασιακή μας ζωή, πορεία και προοπτική μέσα στην ΕΤΕ, των εργασιακών, υγειονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που εδώ και καιρό στη χώρα μας αποψιλώνονται, με συνέπεια την έξαρση της εργασιακής ανασφάλειας, των ανισοτήτων και την απορρύθμιση που δυναμιτίζουν κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής. του ρόλου, της φήμης και της εταιρικής ταυτότητας της ίδιας της Εθνικής Τράπεζας, που απειλούνται άμεσα μετά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, στο μέτρο που αυτή εκχώρησε την Τράπεζα σε συμφέροντα ασύμβατα με το στόχο της ανάταξης και της στήριξης της οικονομίας μας και προκρίνει τη συρρίκνωση, αντί για την αναγκαία ανάκτηση του κομβικού ρόλου της ΕΤΕ και του ομίλου της, μέσα αλλά και έξω από τα εθνικά σύνορα. Τιμώντας την εκατοντάχρονη δράση μας, συνθέτοντας την ευθύνη, τη συνέπεια, τη θέληση, με θέσεις, αποφάσεις, επιλογές και πρωτοβουλίες που τιμούν την ιστορία μας και τους αγώνες μας, δίνουμε στην ιστορική μας μνήμη την υπόσχεση που της αρμόζει: να φανούμε αντάξιοι της Ιστορίας, της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών των συναδέλφων μας. Να γίνουμε η συλλογικά και γι αυτό πολλαπλά ενισχυμένη φωνή τους, η έκφραση της βούλησής τους. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και αξιοπιστία. Ο ΣΥΕΤΕ ήταν, είναι και θα είναι πάντα η δύναμή μας!!! Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΕΤΕ

6 Ιανουάριος Ίδρυση ΣΥΕΤΕ Το πρακτικό ίδρυσης του Συλλόγου (20 Μαΐου 1917). Στις ένθετες φωτογραφίες ο πρώτος Πρόεδρος Θεμιστοκλής Κανάρης και ο πρώτος Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Κοριζής.

7 Ιανουάριος Έκδοση Τραπεζιτικής Το πρώτο φύλλο (Οκτώβριος 1934) της εφημερίδας Τραπεζιτική, οργάνου του ΣΥΕΤΕ, η οποία αποτελεί το μακροβιότερο φύλλο στην ιστορία του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στην ένθετη φωτογραφία το Δελτίο Ταυτότητας Μέλους (1933) του αντιστασιακού Προέδρου του ΣΥΕΤΕ της περιόδου Φεβρ έως Οκτ

8 Φεβρουάριος Ίδρυση ΤΥΠΕΤ Ιστορικής σημασίας ήταν η πρωτοβουλία του ΣΥΕΤΕ να ιδρυθεί το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) το Στις φωτογραφίες ο δεύτερος Ετήσιος Απολογισμός του ΤΥΠΕΤ, ο πρώτος Πρόεδρός του Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου καθώς και η υπερσύγχρονη κλινική «Υγείας Μέλαθρον» όπως είναι σήμερα.

9 Φεβρουάριος Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια Ο ΣΥΕΤΕ στήριξε με συνέπεια την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Εκτός από το ΤΥΠΕΤ, υπεράσπισε με αποφασιστικότητα το Ταμείο Συντάξεων, ένα από τα ισχυρότερα και παλαιότερα στη χώρα μας (ίδρ. 1867). Στις φωτογραφίες το ΦΕΚ ίδρυσης του Ταμείου Συντάξεων και στιγμιότυπο από εκδήλωση στις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ στον Διόνυσο Αττικής τη δεκαετία του 1950.

10 Μάρτιος Ταμείο Αυτασφάλειας - Επικουρικό Διεύρυνση της κοινωνικής ασφάλισης (Επικουρικό, Αυτασφάλεια, παιδική μέριμνα). Το πρακτικό της πρώτης συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Αυτασφάλειας (12 Μαΐου 1927).

11 Μάρτιος Συνεταιρισμός - Λέσχη Ανάπτυξη θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης (Συνεταιρισμός, Λέσχη-Εστιατόριο). Το πρατήριο τροφίμων του Συνεταιρισμού το Στην ένθετη φωτογραφία φύλλο της Τραπεζιτικής του 1969 για την προάσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

12 Απρίλιος Απεργίες στην Κατοχή Κάλεσμα του ΣΥΕΤΕ στην πρώτη μεγάλη απεργία μέσα στην Κατοχή τον Σεπτέμβριο του Η γενναία υπεράσπιση του πλούσιου χαρτοφυλακίου της ΕΤΕ από το προσωπικό («Μάχη των χρεογράφων», Οκτώβριος-Νοέμβριος 1943) υπήρξε κορυφαία αντιστασιακή πράξη στο τραπεζοϋπαλληλικό κίνημα της εποχής.

13 Απρίλιος Κατοχή-Αντίσταση Ο ΣΥΕΤΕ πρωτοστατεί στους αγώνες των εργαζομένων για την επιβίωση, αλλά και στην ηρωική αντίσταση του λαού μας κατά των ξένων κατακτητών και των κατοχικών συνεργατών τους. Στη φωτογραφία το Κεντρικό Κατάστημα της ΕΤΕ στην Αθήνα την ημέρα της Απελευθέρωσης (12 Οκτωβρίου 1944), όπως το στόλισαν τότε οι εργαζόμενοι γιορτάζοντας το μεγάλο γεγονός.

14 Μάιος Διαχρονική μάχη για δικαιώματα Συνδικαλιστικοί αγώνες για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, συνδικαλιστικές ελευθερίες, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο.

15 Μάιος Διαχρονική μάχη για δικαιώματα Συνδικαλιστικοί αγώνες για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, συνδικαλιστικές ελευθερίες, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο.

16 Ιούνιος Συμβολή στην ίδρυση της ΟΤΟΕ Ο ΣΥΕΤΕ πρωτοστατεί στην ίδρυση της ΟΤΟΕ (1955) και στην ανάπτυξή της, συμβάλλοντας καθοριστικά στην έναρξη των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας. Ο πρώτος Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Γιάννης Αλευράς το 1958 και ο σημερινός Πρόεδρός της Σταύρος Κούκος (στην ένθετη φωτογραφία) που για χρόνια διετέλεσε και Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ.

17 Ιούνιος Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας Παρεμβάσεις και συνεισφορά για την ενότητα και αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο. Ο ΣΥΕΤΕ συμβάλλει καθοριστικά στην έναρξη των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας το 2006 (ένθετη φωτογραφία).

18 Ιούλιος Αγώνες για τη Δημοκρατία Ενεργή συμμετοχή στη δημιουργία ισχυρού, ανεξάρτητου από εργοδοσία, κυβέρνηση και κόμματα δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος μετά τον πόλεμο (ΔΣΚ, προάσπιση των ταμείων στη χούντα, αγώνες για πλήρη εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος-διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη μεταπολίτευση).

19 Ιούλιος Απεργίες σε Χούντα και Μεταπολίτευση Ενεργή συμμετοχή στη δημιουργία ισχυρού, ανεξάρτητου από εργοδοσία, κυβέρνηση και κόμματα δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος μετά τον πόλεμο (ΔΣΚ, προάσπιση των ταμείων στη χούντα, αγώνες για πλήρη εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος-διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη μεταπολίτευση).

20 Αύγουστος Ενιαίο Μισθολόγιο - Ωράριο Νέοι μεγάλοι αγώνες για τις συνθήκες εργασίας, το ωράριο και το ενιαίο μισθολόγιο των τραπεζοϋπαλλήλων.

21 Αύγουστος Κανονισμός Εργασίας - Θεσμικές κατακτήσεις Διαχρονικές θεσμικές παρεμβάσεις στην εργασία και στη λειτουργία της ΕΤΕ: Επιχειρησιακές συμβάσεις, Κανονισμός εργασίας, πορεία της τράπεζας και συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στη Διοίκησή της.

22 Σεπτέμβριος Επιχειρησιακές Συμβάσεις Ο ΣΥΕΤΕ στην πρωτοπορία των εργατικών διεκδικήσεων συνάπτει συνεχώς από το 1995 Επιχειρησιακές Συμβάσεις που θεσπίζουν και διασφαλίζουν δικαιώματα και δημοκρατικές εργασιακές σχέσεις. Υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης 1996.

23 Σεπτέμβριος Επιχειρησιακή Σύμβαση Ο ΣΥΕΤΕ στην πρωτοπορία των εργατικών διεκδικήσεων συνάπτει συνεχώς από το 1995 Επιχειρησιακές Συμβάσεις που θεσπίζουν και διασφαλίζουν δικαιώματα και δημοκρατικές εργασιακές σχέσεις. Υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης 2016.

24 Οκτώβριος Πολιτισμός Ανάπτυξη, στήριξη και προώθηση του πολιτισμού μεταξύ των εργαζομένων στην ΕΤΕ.

25 Οκτώβριος Αθλητισμός Στήριξη και ανάπτυξη του αθλητισμού μεταξύ των εργαζομένων στην ΕΤΕ.

26 Νοέμβριος Αλληλεγγύη - Διεθνείς Σχέσεις Διαρκής στήριξη των κοινωνικών κινημάτων, αντιπολεμικών-φιλειρηνικών, αντιρατσιστικών, εκδημοκρατισμού και αλληλεγγύης των λαών.

27 Νοέμβριος Τιμή στο Πολυτεχνείο Ο ΣΥΕΤΕ τιμά την αντιδικτατορική πάλη και τη θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

28 Δεκέμβριος Νέοι αγώνες στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων Σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ, ο ΣΥΕΤΕ πρωτοστατεί στην προάσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, στην κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διασφάλιση της απασχόλησης και τη διατήρηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

29 Δεκέμβριος Νέοι αγώνες στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων Σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ, ο ΣΥΕΤΕ πρωτοστατεί στην προάσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, στην κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διασφάλιση της απασχόλησης και τη διατήρηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

30 100 χρόνια συνδικαλιστικής δράσης και κοινωνικών αγώνων ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ Μαΐου. Ίδρυση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ), ένα χρόνο πριν από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, από ομάδα στελεχών της Τράπεζας, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Κοριζής, πρωθυπουργός της χώρας το Με πρωτοβουλία του Συλλόγου συστήνεται επίσης ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός των Υπαλλήλων της ΕΤΕ Ο Σύλλογος πρωτοστατεί στην ίδρυση του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης (ΤΥΠΕΤ) Οκτώβριος. Αρχίζει η έκδοση της εφημερίδας «Τραπεζιτική», Συλλογικόν Δελτίον, μηνιαίο όργανο του ΣΥΕΤΕ, το μακροβιότερο συνδικαλιστικό φύλλο στη χώρα. Την ίδια χρονιά ο Σύλλογος αντιδρά σθεναρά μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, στις πρώτες προσπάθειες που γίνονται για ενοποίηση-υποβάθμιση των ασφαλιστικών ταμείων Εγκαινιάζονται τα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στην Αθήνα, οδό Ακαδημίας 60 (δύο όροφοι που στεγάζουν επίσης τη λέσχη, το εστιατόριο και τις λοιπές δραστηριότητές του) Στο Αλβανικό έπος ο Σύλλογος συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τον αγώνα στα μετόπισθεν, κινητοποιώντας τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, ενώ το ΤΥΠΕΤ αναλαμβάνει την περίθαλψη τραυματιών στρατιωτών του πολέμου Μέσα στη μαύρη τριπλή Κατοχή ο ΣΥΕΤΕ, υπό την καθοδήγηση των νεοεκλεγμένων αντιστασιακών εαμικών προεδρείων, οργανώνει την αντίσταση στον κατακτητή και συντονίζει τους αγώνες για το ψωμί και την επιβίωση των εργαζομένων στην Τράπεζα, με τη διεκδίκηση συσσιτίων για όλο το προσωπικό και τις οικογένειες τους, με διανομή δωρεάν αγαθών, κινητοποιήσεις για την έγκαιρη καταβολή του μισθού, τις αναπροσαρμογές του κλπ. Ο Σύλλογος πρωτοστατεί επίσης στη σύσταση της «Επιτροπής Συνεργασίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων (Ε.Σ.Τ.Ο)», μαζί με τους αδελφούς συλλόγους των εργαζομένων στις τράπεζες Αγροτική, Αθηνών, Ελλάδος, καθώς και με την ηγεσία του «Εθνικού Παντραπεζικού Συλλόγου» Ο ΣΥΕΤΕ συμμετέχει στις μαχητικές πανεργατικές απεργίες για την επιβίωση και στις αντιστασιακές κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων και κατά της βουλγαρικής επέκτασης στη Μακεδονία, καθώς και σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατοχική τρομοκρατία, τις συλλήψεις συνδικαλιστών, την ομηρία, τις φυλακίσεις, τους βασανισμούς και τις εκτελέσεις πατριωτών. Τον Οκτώβρη, επικεφαλής όλου του προσωπικού, υπερασπίζεται με αίσθημα ευθύνης και πατριωτική αυταπάρνηση το πλούσιο χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας που επιβουλεύονται κατοχικοί παράγοντες και οι κερδοσκόποι συνεργάτες τους («μάχη των χρεογράφων»).

31 1944. Στο πλαίσιο των εργατικών κινητοποιήσεων, οργανώνονται από το Σύλλογο νέοι αγώνες και απεργίες για τη μείωση των συσσιτίων, την επιβίωση, αλλά και την προστασία, ξανά, του πλούσιου χαρτοφυλακίου της Τράπεζας, διαμαρτυρίες για την εντεινόμενη κατοχική τρομοκρατία κλπ Ο Σύλλογος πρωτοστατεί στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) Συμμετοχή του ΣΥΕΤΕ στον αγώνα του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος για τον εκδημοκρατισμό του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος και τη διασφάλιση των μισθών, την καθιέρωση ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων, την προάσπιση των ασφαλιστικών ταμείων, την Κύπρο, την ειρήνη κλπ Σταθερή αντίσταση του Συλλόγου, στο πλαίσιο του τραπεζοϋπαλληλικού κινήματος, στα σχέδια της χούντας περί «ενοποιήσεως» των ασφαλιστικών ταμείων. Τότε ακούστηκε σθεναρά το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα ταμεία» Στο πλαίσιο του γενικότερου εργατικού κινήματος, ο ΣΥΕΤΕ αναδεικνύεται στυλοβάτης των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του αντεργατικού νόμου 330/76. Παλεύει μαζί με την ΟΤΟΕ για τον πλήρη εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την εξασφάλιση κοινωνικού ελέγχου στο τραπεζικό σύστημα της χώρας Ο ΣΥΕΤΕ πρωτοστατεί στους παντραπεζικούς αγώνες για τις συλλογικές συμβάσεις και το ωράριο, ιδίως στον μεγαλειώδη αγώνα της ΟΤΟΕ των 39 ημερών ( ), κόντρα στους αντεργατικούς νόμους και την επιστράτευση απεργών Με επικεφαλής την ΟΤΟΕ, ο ΣΥΕΤΕ συμμετέχει αποφασιστικά στον μεγάλο αγώνα των 42 ημερών συνεχούς παντραπεζικής απεργίας ( ) για το ενιαίο μισθολόγιο των τραπεζοϋπαλλήλων Ο ΣΥΕΤΕ συντονίζει τους αγώνες των «Εθνοτραπεζιτών» στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας για την κατάργηση του άρθρου 4 του ν. 1365/83 που περιορίζει το απεργιακό δικαίωμα, για τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Την ίδια εποχή θεσπίζεται η λειτουργία των συνδικαλιστικών «Επιτροπών Καταστημάτων», με στόχο την άμεση συμμετοχή όλων των συναδέλφων στα θέματα που τους αφορούν Τα συνδικαλιστικά στελέχη και τα μέλη του ΣΥΕΤΕ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των μεγάλων παντραπεζικών κινητοποιήσεων που συντονίζει η ΟΤΟΕ για το ασφαλιστικό και την υπεράσπιση των ταμείων μας Ο ΣΥΕΤΕ και οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα βρίσκονται στην πρώτη σειρά των νέων αγώνων της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ για το ασφαλιστικό, καθώς και για την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων Μέσα στο γενικότερο κλίμα ύφεσης, παρατεταμένης κρίσης της χώρας, και υπό το βάρος της υψηλής ανεργίας, του τεράστιου χρέους και των επιλογών των ξένων πιστωτών, όπου αμφισβητούνται όλες σχεδόν οι κατακτήσεις εκατό χρόνων αγώνων και θυσιών της εργατικής τάξης, ο ΣΥΕΤΕ, σε στενή συνεργασία με την ΟΤΟΕ και τη ΓΣΕΕ, συμμετέχει ενεργά στους αγώνες για την κατοχύρωση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, τη διατήρηση των ταμείων καθώς και για τη διασφάλιση της απασχόλησης και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

32 ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Πρόεδρος ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α Αντιπρόεδρος ΠΟΥΠΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Β Αντιπρόεδρος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γεν. Γραμματέας ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΥΜΙΟΣ Αν. Γεν. Γραμματέας ΜΟΤΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ταμίας ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Αναπλ. Ταμίας ΜΟΥΤΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Έφορος ΧΑΛΙΟΥ ΕΦΗ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΗΣ, ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΚΟΝΤΟΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΚΑΝΑΒΟΥ ΓΙΑΝΝΑ, ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΚΟΥΤΚΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΜΑΝΤΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΝΤΕΚΟΥΜΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΞΙΦΑΡΑ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΝΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ, ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ, ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΙΑΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΙΑΤΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΚΟΥΚΟΥΝΟΣ ΑΡΗΣ, ΠΥΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ, ΦΑΚΙΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ Αθλητισμού και Πολιτισμού ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Αλληλεγγύης ΚΑΝΑΒΟΥ ΓΙΑΝΝΑ Ασφάλειας και Υγιεινής ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ασφαλιστικού ΜΟΤΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Διεθνών Σχέσεων ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Εκπαίδευσης ΜΑΝΤΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Ενοποίησης Συλλόγων ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ Επικοινωνίας - Εκδόσεων - Τύπου ΜΟΥΤΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΚΟΥΤΣΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Επιστημονικής Στήριξης και Τεκμηρίωσης ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΥΜΙΟΣ Εργασιακών Σχέσεων ΠΟΥΠΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Θεμάτων τέως FBB ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΝΑ Θεμάτων τέως ProBank ΚΟΥΤΚΙΑΣ ΝΙΚΟΣ, αναπλ. ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θεσμών, Καταστατικού και Συνδικαλιστικής Δράσης ΝΤΕΚΟΥΜΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ίσων Ευκαιριών ΠΑΝΤΑΖΗ ΕΛΕΝΗ, ΛΙΤΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ Λέσχης ΓΕΩΡΓΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Νέων ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ Οργανωτικού ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Χρηματοπιστωτικού Συστήματος ΓΚΟΝΤΟΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΕ ΚΟΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.: Σοφοκλέους 15-3ος όροφος Αθήνα, τηλ , fax , , διαδίκτυο: syete@otenet.gr ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΕΣΧΗΣ: Ακαδημίας 60-6ος όροφος, Τηλ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ερμού 28, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ , τηλ , , , fax , gbe@otenet.gr ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ: ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΕΒΕ Αντιγόνης 60, τηλ

ΣΥΕΤΕ , ένας αιώνας αγώνες

ΣΥΕΤΕ , ένας αιώνας αγώνες Γιώργος Αρβανίτης Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ ΣΥΕΤΕ 1917-2017, ένας αιώνας αγώνες Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι, Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση χαιρετίζω τη σημερινή μας εκδήλωση. Η παρουσία σας

Διαβάστε περισσότερα

αγώνες και κατακτήσεις

αγώνες και κατακτήσεις Ημερολόγιο 2008 αγώνες και κατακτήσεις Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Ζήσιμο Χ. Συνοδινό (Ιστορικό Αρχείο Ε.Τ.Ε.) και Αλέξανδρο Ρ. Κράους (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.) για την έρευνα και την επιλογή θεμάτων καθώς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤ - ΟΤΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε. Ημερολόγιο

ΠΕΤ - ΟΤΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε. Ημερολόγιο Ημερολόγιο Το δικό μας ημερολόγιο Η ΠΕΤ ΟΤΕ συνεχίζοντας την παράδοση να βγάζει κάθε χρόνο ημερολόγιο σας παραδίδει και φέτος τη δουλειά της με μια εντελώς ξεχωριστή θεματολογία. Παρακολουθώντας την επικαιρότητα

Διαβάστε περισσότερα

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ο. Τ. Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ο. Τ. Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ο. Τ. Ε. Ένα ακόμα ετήσιο ημερολόγιο της ΠΕΤ-ΟΤΕ βρίσκεται στα χέρια όλων μας, ένα ημερολόγιο το οποίο κάθε χρόνο φροντίζουμε να έχει μια ξεχωριστή αίσθηση ούτως ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ο. Τ. Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ο. Τ. Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ο. Τ. Ε. Ένα ακόμα ετήσιο ημερολόγιο της ΠΕΤ-ΟΤΕ βρίσκεται στα χέρια όλων μας, ένα ημερολόγιο το οποίο κάθε χρόνο φροντίζουμε να έχει μια ξεχωριστή αίσθηση ούτως ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΣΕΒΕΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΉΣΙΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΏΝ ΔΡΆΣΕΩΝ

ΓΣΕΒΕΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΉΣΙΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΏΝ ΔΡΆΣΕΩΝ ΕΤΉΣΙΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΏΝ ΔΡΆΣΕΩΝ Το 2019 είναι έτος ορόσημο για τη λειτουργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της.

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 14/11/2005 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ 41 η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ 1. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2015 και Προϋπολογισμός έτους 2016 2. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής επί της

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε.

Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι μέτοχοι, Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς ως εκπρόσωπος του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.. Ως εκπρόσωπος του μεγαλύτερου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ 21 MAΪΟΥ 2010 Ο ΣΥΕΤΕ, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΕΤΕ προσδοκούν σε ταχύτερες

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 Βασικές προϋποθέσεις συγχωνεύσεων: Η μη αλλοίωση της μετοχικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ημερομηνία Ανάρτησης: 08/12/2003 ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Εισήγηση Μανώλη Μαθιουδάκη Προέδρου ΕΣΗΕΑ στο Μικτό Συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου 2003 Στην προηγούμενη συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Συνδικαλιστική Ελευθερία Δικαιώματα Υποχρεώσεις των μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Ουρανία Κοσµίδου - Μέλος Συλλόγου ικ. Υπαλ.

Συνδικαλιστική Ελευθερία Δικαιώματα Υποχρεώσεις των μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Ουρανία Κοσµίδου - Μέλος Συλλόγου ικ. Υπαλ. Συνδικαλιστική Ελευθερία Δικαιώματα Υποχρεώσεις των μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης Ουρανία Κοσµίδου - Μέλος Συλλόγου ικ. Υπαλ. ράµας Συνταγματική κατοχύρωση: Άρ. 23 Σ. Προστασία με διεθνείς συμβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Χαιρετίζω εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το Συνέδριο της ΠΕΟ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που εκπροσωπώ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥΕΤΕ) Εκατό χρόνια συνδικαλιστικής δράσης και κοινωνικών αγώνων 1

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥΕΤΕ) Εκατό χρόνια συνδικαλιστικής δράσης και κοινωνικών αγώνων 1 Ζήσιμος Χ. Συνοδινός Ιστορικός-αρχειονόμος Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥΕΤΕ) Εκατό χρόνια συνδικαλιστικής δράσης και κοινωνικών αγώνων 1 Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Τραπέζης

Διαβάστε περισσότερα

Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι

Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι Συμπληρώθηκαν φέτος 25 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε. 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Τραπεζιτική 648 Για να έχουμε πραγματικά στο μέλλον ένα υγιές

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ À O O À πoàãø πo π π ƒ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ À O O À πoàãø πo π π ƒ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Αφιέρωμα στο Ανθρώπινο Δυναμικό της ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Το Ημερολόγιό μας έτους κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή και είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που εργάσθηκαν, μόχθησαν και αγωνίσθηκαν,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ Από το 2008, οπότε άρχισε η οικονομική κρίση, η κεφαλαιακή βάση των τραπεζών

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικά κτήρια της Εθνικής Τράπεζας

Ιστορικά κτήρια της Εθνικής Τράπεζας Ιστορικά κτήρια της Εθνικής Τράπεζας ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Στο ημερολόγιο του, ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, συνδέει χαρακτηριστικά και εμβληματικά καταστήματα της ΕΤΕ με τις πόλεις που ανήκουν.

Διαβάστε περισσότερα

Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Τι είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις; Διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων εργοδοτών και εργαζομένων που στοχεύουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο έχουμε ξεκινήσει ήδη από

Διαβάστε περισσότερα

Στην εκατοντάχρονη διαδρομή του, ο ΣΥΕΤΕ

Στην εκατοντάχρονη διαδρομή του, ο ΣΥΕΤΕ Μάρτιος 2017 Αριθμός φύλλου 656 διεκδίκησης και προάσπισης των εργασιακών, υγειονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων προσφοράς στον εργαζόμενο, στην ΕΤΕ, στην κοινωνία Στην εκατοντάχρονη διαδρομή του,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017

Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017 Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017 Συνάδελφε Γενικέ Γραμματέα της ΠΕΟ Συνάδελφοι άλλων Συντεχνιών της ΠΕΟ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι στελέχη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Ημερομηνία Ανάρτησης: 28/01/2012 ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τις προτάσεις, που κατατέθηκαν κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34

1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34 1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1.1 Δραστηριότητες Γνωριμία & συνεργασία των μελών της ομάδας γνωριμίας & σ. 19 συνεργασίας των εκπαιδευομένων ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1.1 (Ανά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Κοινωνική Έρευνα Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: alco ΜΕΛΟΣ ΣΕΔΕΑ - ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12 ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΤΥΠΟΣ: ΔΕΙΓΜΑ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ: ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

χρεωκοπημένες πολιτικές τους...

χρεωκοπημένες πολιτικές τους... μπροστά στις χρεωκοπημένες πολιτικές τους... Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται σε ένα ανατρεπτικό κλίμα. Τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και η συντριβή του δικομματισμού, όσο και οι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2001

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2001 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η νέα κλαδική ΣΣΕ, το κείµενο της οποίας ακολουθεί, αποτελεί ακόµα µια σηµαντική κατάκτηση των εργαζοµένων του κλάδου µας. Συµφωνήθηκε µετά από επίπονες και σκληρές διαπραγµατεύσεις, που απασχόλησαν

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση: 1. Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε. 2. Κοινωνικές Επιθεωρήσεις Εργασίας όλης της χώρας

Κοινοποίηση: 1. Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε. 2. Κοινωνικές Επιθεωρήσεις Εργασίας όλης της χώρας 1 Γ.Σ.Ε.Ε. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ υπ αριθμ.2 Αθήνα, 14/3/2012 Εβ/ζχ/130312 ΠΡΟΣ Τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα Δύναμης Γ.Σ.Ε.Ε. Κοινοποίηση: 1. Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε. 2. Κοινωνικές Επιθεωρήσεις Εργασίας όλης

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μου.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μου. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΡΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Βρυξέλλες 4/12/2013) Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της

Διαβάστε περισσότερα

Παράταξη Ευθύνης για τις προκλήσεις των καιρών

Παράταξη Ευθύνης για τις προκλήσεις των καιρών ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Παράταξη Ευθύνης για τις προκλήσεις των καιρών ΕΚΛΟΓΕΣ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. 23-28 Απριλίου 2018 ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Ζητούμε την ψήφο ΟΛΩΝ των

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Κυπριακή Δημοκρατία ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «Ο Ρόλος και η Σημαντικότητα του Εκπαιδευτικού Συστήματος στην Ανάπτυξη της Συνεργατικής Κουλτούρας» Εκπρόσωπε του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα η χώρα των ονείρων...

Ελλάδα η χώρα των ονείρων... Ημερολόγιο 2005 Ελλάδα η χώρα των ονείρων... μέσα από τις τουριστικές αφίσες των Ελλήνων ζωγράφων Αντί προλόγου Η περιήγηση ασκεί μία παράξενη γοητεία στον άνθρωπο από τα πανάρχαια χρόνια. Οι εμπειρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μερικά απλά λόγια για την κρίση Η κρίση ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΛΟΣ: Ο.Τ.Ο.Ε - Ε.Κ.Α. ΣΙΝΑ 18-106 72 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 3669180, 1,2,4,5, FAX: 210 3669414 mail: syta@atticabank.gr Αριθ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 754/1974 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 129

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 31 ΤΡΊΤΗ 1 ΚΥΡΙΑΚΉ 30 ΔΕΥΤΈΡΑ 20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 25 ΤΕΤΆΡΤΗ 26 ΠΈΜΠΤΗ 28 ΣΆΒΒΑΤΟ 22 ΚΥΡΙΑΚΉ 6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 7 ΣΆΒΒΑΤΟ 8 ΚΥΡΙΑΚΉ 9 ΔΕΥΤΈΡΑ

ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 31 ΤΡΊΤΗ 1 ΚΥΡΙΑΚΉ 30 ΔΕΥΤΈΡΑ 20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 25 ΤΕΤΆΡΤΗ 26 ΠΈΜΠΤΗ 28 ΣΆΒΒΑΤΟ 22 ΚΥΡΙΑΚΉ 6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 7 ΣΆΒΒΑΤΟ 8 ΚΥΡΙΑΚΉ 9 ΔΕΥΤΈΡΑ ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ Δεκέμβριος 2016 1 ΚΥΡΙΑΚΉ Πρωτοχρονιά 17 ΤΡΊΤΗ Φεβρουάριος 1 Πέμπτη 2 Παρασκευή 3 Σάββατο 4 Κυριακή 5 Δευτέρα 6 Τρίτη 7 Τετάρτη 8 Πέμπτη 9 Παρασκευή 10 Σάββατο 11 Κυριακή 12 Δευτέρα 13 Τρίτη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι.

3ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι. 3ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Παρόντες Σύλλογοι Μέλη: από ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΕΚΠΑ, Πολυτεχνείου Κρήτης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Ποιοι είμαστε; Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ν. Ξάνθης είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και ιδρύθηκε το 1948 με σκοπό την καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 ΑΘΗΝΑ, 24.8.2012 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2012-2015 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. 9 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. 9 Απριλίου 2013 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 9 Απριλίου 2013 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΣΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΑΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΣΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΑΣ Αθήνα, 6/3/2006 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΣΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΑΣ Η ΑΣ για να καλύψει µια ανάγκη αµφίδροµης επικοινωνίας µε τους εργαζόµενους στην Εθνική Τράπεζα, προχώρησε το προηγούµενο

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συνδικαλιστική ομοσπονδία «Μεταλλουργοί» Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συνδικαλιστική ομοσπονδία «Μεταλλουργοί» Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συνδικαλιστική ομοσπονδία «Μεταλλουργοί» Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας Ιανουάριος 2009, Σόφια ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ -IG Metall- Γερμανία -Nezavisnost- Σερβία -SIER- ΠΓΔΜ

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρης αποκατάσταση του εφάπαξ. Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ- ΙΚΑ. Συνάδελφοι,

Πλήρης αποκατάσταση του εφάπαξ. Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ- ΙΚΑ. Συνάδελφοι, Ο νυν υπέρ πάντων Αγώνας μας Ξεκίνησε! Η δυναμική φωνή της Ιονικής αντήχησε ξανά στους δρόμους! Συνεχίζουμε την κινητοποίηση διαρκείας, αύριο Τρίτη και κάθε μέρα από τις 9 πμ έξω από το Κεντρικό, για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΕΛΕΓΧΩ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ ΕΝΙΣΧΥΩ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο κοινωνικός διάλογος στη Ρουμανία. Άρπαντ Σούμπα Ομοσπονδία των μεταλλουργών «Μετάλ»

Ο κοινωνικός διάλογος στη Ρουμανία. Άρπαντ Σούμπα Ομοσπονδία των μεταλλουργών «Μετάλ» Ο κοινωνικός διάλογος στη Ρουμανία Άρπαντ Σούμπα Ομοσπονδία των μεταλλουργών «Μετάλ» Γενική κατάσταση Για την εξασφάλιση σταθερού περιβάλλοντος και κοινωνικής ειρήνης, ο νόμος ορίζει τους κανόνες για τη

Διαβάστε περισσότερα

14 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΞΥΛΟΥ (UITBB)

14 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΞΥΛΟΥ (UITBB) 14 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΞΥΛΟΥ (UITBB) ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΟΥΛΑ Από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑ 2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ο ΣΥΓΤΕ διατηρεί έντοκο λογαριασμό με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙ Α. ΟΜΙΛΙΑ Προέδρου Ο.ΜΕ.. Άγγελου Ζησιµόπουλου

ΗΜΕΡΙ Α. ΟΜΙΛΙΑ Προέδρου Ο.ΜΕ.. Άγγελου Ζησιµόπουλου ΗΜΕΡΙ Α ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ «Εργασιακές Συγκρούσεις / Εργασιακές ιαπραγµατεύσεις» ΟΜΙΛΙΑ Προέδρου Ο.ΜΕ.. Άγγελου Ζησιµόπουλου Καληµέρα σας. Κατ αρχήν θέλω να συγχαρώ το ΕΑΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Δήλωση Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Αριστερό ενωτικό ψηφοδέλτιο

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Αριστερό ενωτικό ψηφοδέλτιο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Αριστερό ενωτικό ψηφοδέλτιο ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ 26,27ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Αριστερό ενωτικό ψηφοδέλτιο Ενάντια στην πασαρέλα (14) υποψηφίων

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα Ενότητα 8: Σωματεία και ιδρύματα Δρ. Ανδρονίκη Καταραχιά Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο 10/6/2014

Ενημερωτικό Δελτίο 10/6/2014 Ενημερωτικό Δελτίο 10/6/2014 www.dhsye.gr www.facebook.com/dhsye email: DhsyeEte@gmail.com Συνάδελφοι, Επικοινωνούμε μαζί σας μετά από μια σημαντική εκλογική διαδικασία (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και

Διαβάστε περισσότερα

Στη Β Αθήνας. Νίκος Δένδιας. Μπορεί! Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθήνας

Στη Β Αθήνας. Νίκος Δένδιας. Μπορεί! Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθήνας Στη Β Αθήνας Νίκος Δένδιας Μπορεί! Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθήνας Στη Β Αθήνας Νίκος Δένδιας Μπορεί! 11 βασικές θέσεις του Νίκου Δένδια, για τους πολίτες της Β Αθήνας Έχουμε ένα μεγάλο πατριωτικό καθήκον

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΟΤΕ: Ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

ENA, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών Ζαλοκώστα 8, 2ος όροφος T enainstitute.org

ENA, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών Ζαλοκώστα 8, 2ος όροφος T enainstitute.org Ιδρυτική Διακήρυξη 1. 2. 3. Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών - ΕΝΑ ενεργοποιείται σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι κοινωνικοί και πολιτικοί θεσμοί λειτουργούν

Διαβάστε περισσότερα

8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link "Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ"

8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link "Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ" Ενότητα: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ιωάννα Σαπουντζή Εθνική Τράπεζα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΣΤΟ 16 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΣΤΟ 16 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΣΤΟ 16 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ (ΑΘΗΝΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ) Η πρόταση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. προς τη Γ.Σ. για τη διαγραφή της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρότυπων

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωτικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη αγωνιστικού απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου Μαρτίου 2014

Οργανωτικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη αγωνιστικού απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου Μαρτίου 2014 Αθήνα 13.02.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 82 Προς: Ομοσπονδίες-Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων.

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Κατ αρχήν θα ήθελα να σας χαιρετίσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους των 100 εκατομμυρίων Αράβων εργαζομένων

Διαβάστε περισσότερα

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας.

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας. Αθήνα Μάρτιος 2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 13/02/2019

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 13/02/2019 Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382-33 11 338 www.olme.gr email: olme@otenet.gr Αθήνα, 13/02/2019 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας» Δράμα 29-10-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Νίκη της Δράμας» Πραγματοποιήθηκαν στις 28 Οκτώβρη 2013 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου - σύμβολο για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του τόπου μας, που γιορτάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΕΦΚΑ. επιστολή της ΓΣΕΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα

9/2/2014 ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΜ

9/2/2014 ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΜ 9/2/2014 ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΜ 2014-2016 Οι εκλογές των Μηχανικών στο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας εξέπεμψαν αρκετά μηνύματα

Διαβάστε περισσότερα

5/3/2014 ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Γιατί η επιχείρηση θεωρείται υποσύστημα του οικονομικού συστήματος;

5/3/2014 ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Γιατί η επιχείρηση θεωρείται υποσύστημα του οικονομικού συστήματος; ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Κεφάλαιο 1 ο Επιχειρήσεις και Οργανισμοί Παράγραφος 1.4 Υποπαράγραφος 1.4.1 Εισαγωγή Το οικονομικό Σύστημα παράγει και διανέμει αγαθά που θα καλύψουν

Διαβάστε περισσότερα

ο ορ Θέλο υμε ξέρουμε ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ

ο ορ Θέλο υμε ξέρουμε ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Θέλο υμε ξέρουμε π μ ε μ ύ ο ορ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. 8-13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Με οδηγό τις αρχές και τις αξίες μας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ιδρυτική διακήρυξη Η Ελλάδα βιώνει για άλλη μια φορά μια εθνική τραγωδία που απειλεί την κοινωνία με διάλυση και υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του έθνους. Η χώρα παγιδευμένη στη μέγγενη παράνομων διεθνών

Διαβάστε περισσότερα

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/0310(NLE)

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/0310(NLE) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 24.10.2012 2010/0310(NLE) *** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη συμφωνίας εταιρικής σχέσης και συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΩΝ 2019 2022 Στην Αθήνα σήμερα, 28 Ιουνίου 2019, οι υπογεγραμμένοι αφενός ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος ως εκπρόσωπος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ Αθήνα, 25 Ιουλίου 2019 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Συμφωνία σταθμός,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 29-08-2012: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΟΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Η ΑΝΑΓΚΗ Η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644

Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644 Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644 Επιχειρησιακή σύμβαση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε - Ε.Τ.Ε 2009 Συνάδελφοι, Μέσα σε ένα κλίμα ύφεσης και αμφισβήτησης των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ: 18:00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ: 18:00 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ: 18:00 Ομιλία του Βασίλειου Ν. Μαγγίνα Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, στο 6 ο Συνέδριο ΔΑΚΕ Αθήνα, 15 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε. κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να κοινό εργατικό μέτωπο ρήξηςαντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.-δντ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΔ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ 01/2015 12/2015

ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΔ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ 01/2015 12/2015 ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΔ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ 01/2015 12/2015 ΜΗΝΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ Α.Π.Δ. ΣΕ ΥΠΟΚ/ΜΑ ή ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΜΗΝΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ Α.Π.Δ. ΜΕΣΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΕΔ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ:ΕΤΟΣ 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ KATA MHNA ΕΤΟΥΣ 2017

ΟΑΕΔ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ:ΕΤΟΣ 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ KATA MHNA ΕΤΟΥΣ 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ KATA MHNA ΕΤΟΥΣ 2017 1 Α. ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ] 2 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ] ΕΤΟΥΣ 2017 ΘΡΑΚΗ 52.742

Διαβάστε περισσότερα

10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές

10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS) 11 Μαΐου 2014 10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές Ευαγόρας Λ. Ευαγόρου Λέκτορας

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση ανθρωπίνων Πόρων. Ενότητα 12: Εργατικό κίνημα και συνδικάτα Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Διοίκηση ανθρωπίνων Πόρων. Ενότητα 12: Εργατικό κίνημα και συνδικάτα Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκηση ανθρωπίνων Πόρων Ενότητα 12: Εργατικό κίνημα και συνδικάτα Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0079/204. Τροπολογία. Linda McAvan, Ελένη Θεοχάρους εξ ονόματος της Επιτροπής Ανάπτυξης

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0079/204. Τροπολογία. Linda McAvan, Ελένη Θεοχάρους εξ ονόματος της Επιτροπής Ανάπτυξης 8.3.2019 A8-0079/204 204 Αιτιολογική σκέψη 6 (6) Οι δραστηριότητες αλληλεγγύης που παρέχονται στους νέους θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε εκκρεμείς

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση με Διοίκηση

Συνάντηση με Διοίκηση ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Παναγή Τσαλδάρη 9-11, Αθήνα, ΤΚ 10552 (1ος Ορ.) Τηλ; 211 411 4001-5 Fax: 211 40 300 20 Email :syllogos@sett.gr URL: www.sett.gr Αθήνα 22/01/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 02 Συνάντηση με Διοίκηση Συναδέλφισσες,

Διαβάστε περισσότερα

Α.Π.: 8067 Αθήνα, 3/7/2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Α.Π.: 8067 Αθήνα, 3/7/2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 3 ης Σεπτεμβρίου 36 (1 ος Όροφος) - 10432, ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ ΑΘΗΝΑ 2012 Τηλέφωνο: 210-5218750 Fax: 210-5218754 E-mail: akadimiaergasias@kanep-gsee.gr Δικτυακός τόπος: www.kanep-gsee.gr Α.Π.: 8067 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Περιβαλλοντική ευθύνη και απασχόληση. ρ Χριστίνα Θεοχάρη

Κοινωνική Περιβαλλοντική ευθύνη και απασχόληση. ρ Χριστίνα Θεοχάρη Κοινωνική Περιβαλλοντική ευθύνη και απασχόληση Συνάντηση Εργασίας ρ Χριστίνα Θεοχάρη Περιβαλλοντολόγος Μηχανικός Γραµµατέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος ΓΣΕΕ 7 Ιουνίου 2006 1 1. Η Κοινωνική εταιρική ευθύνη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ & ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ & ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1945 Αιόλου 86-3ος Όροφος-ΤΚ 10559 Τηλ. 210 3342768-9, 210 3342771-4 FAX:210 3342767 Web site: www.sytate.gr ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ & ΟΜΑΤΑ σύμφωνα με την.

Διαβάστε περισσότερα

Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης

Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης Αθήνα, 09/03/2011 ΑΡΘΡΟ της Αικ. Ζαφείρη Καμπίτση Επιτ. Γεν. Διευθυντού ΟΑΕΕ Τ. Προέδρου Δ.Σ ΤΑΠΟΤΕ ΘΕΜΑ : Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης Ι. Είναι γνωστό

Διαβάστε περισσότερα