Σημεία από την Ομιλία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. στη 13 η Ετήσια Γενική Συνέλευση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σημεία από την Ομιλία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. στη 13 η Ετήσια Γενική Συνέλευση"

Transcript

1 13/7/2015 Σημεία από την Ομιλία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. στη 13 η Ετήσια Γενική Συνέλευση Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 στην Αθήνα, η 13 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ Α.Ε., με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μανόλη Παναγιωτάκη να παρουσιάζει τα πεπραγμένα της περίοδο που πέρασε αλλά και τις προκλήσεις και προοπτικές που η επιχείρηση αναμένεται να αντιμετωπίσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στα σημαντικά γεγονότα του 2014 αλλά και στη σημαντική εξοικονόμηση των λειτουργικών δαπανών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «στις κρίσιμες περιστάσεις που περνά η πατρίδα μας, με δεδομένο το μέγεθος και τη σημασία της ΔΕΗ στην κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας, η σημερινή Γενική μας Συνέλευση προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία. Η ΔΕΗ ήταν και παραμένει ένας από τους βασικότερους πυλώνες σταθερότητας για την εθνική μας οικονομία και την κοινωνική ζωή και, βέβαια, καθοριστικός παράγοντας για

2 το ξεπέρασμα της κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη. Αυτό το απέδειξε τις δύο, τελευταίες κρίσιμες εβδομάδες. Θα το αποδείξουμε και στη συνέχεια. Παρά τις όποιες δυσκολίες σε ότι αφορά στην εισπραξιμότητα διαχειριζόμαστε τα προβλήματα με επιτυχία καλύπτοντας τις βασικές μας υποχρεώσεις προς τους αναδόχους των έργων μας. Έτσι εξασφαλίζουμε τόσο την επάρκεια εφοδιασμού, όσο και την καλή λειτουργία των μονάδων μας και των δικτύων μας. Στο σημείο αυτό κρίνω, σκόπιμο να ευχαριστήσω δημόσια τους πελάτες μας εκείνους, και είναι πολλοί και μάλιστα στην πλειοψηφία τους από τα λαϊκά στρώματα, που ανταποκρίθηκαν όπως έκαναν πάντα στις υποχρεώσεις τους στη ΔΕΗ, στις σημερινές μέρες. Kαι βέβαια να τονίσω ότι δεν διαλανθάνει της προσοχής μας ότι πολλοί εκμεταλλεύονται και την παρούσα συγκυρία και ενώ μπορούν δεν πληρώνουν. Έχουμε πλήρη επίγνωση για το ρόλο μας και ειδικότερα το προϊόν που παράγουμε και διαχειριζόμαστε, το αγαθό του ηλεκτρισμού με τον αυτονόητο αναπτυξιακό και κοινωνικό του χαρακτήρα. Γι αυτό πάγιος κεντρικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε την ηλεκτρική ενέργεια σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με όσο το δυνατό χαμηλότερες τιμές και με τους ευνοϊκότερους όρους. Έμπρακτη απόδειξη οι πρόσφατες γενναίες διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών και των Επιχειρήσεων.

3 Ταυτόχρονα η ΔΕΗ είναι Ανώνυμη Εταιρεία, εκτεθειμένη στον ανταγωνισμό και μάλιστα με όρους όχι πάντοτε ισότιμους, με μετόχους τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και ιδιώτες επενδυτές, Έλληνες και ξένους, τα συμφέροντα των οποίων οφείλουμε, και δεν παραλείπουμε να το κάνουμε, να διαχειριζόμαστε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Από αυτή τη σκοπιά, εκτός των άλλων, πήραμε θέση ως Διοίκηση εναντίον της πώλησης του ΑΔΜΗΕ, καθώς εκτιμάμε ως εντελώς ασύμφορο για την εταιρεία το να αποστερηθεί ενός τόσο πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου όπως είναι το δίκτυο υψηλής και υπερυψηλής τάσης, έναντι κάποιου τιμήματος με εντελώς πρόσκαιρο και αμφισβητουμενο οικονομικό όφελος. Ας προχωρήσουμε τώρα στην ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ το διάστημα που εξετάζουμε.» Στη συνέχεια ο κος Μ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στα κόστη καυσίμων, άλλες δαπάνες και EBITDA, υπογραμμίζοντας ότι: «Το 2014, το 47,8% των συνολικών εσόδων της ΔΕΗ απορροφήθηκε από τις δαπάνες καυσίμων, CO2 και αγορών ενέργειας, έναντι 49,8% το Σημειώνεται ότι, οι δαπάνες για αγορές ενέργειας το 2014 απορρόφησαν το 25,1% των εσόδων έναντι 26,7% το Όσον αφορά στην εξέλιξη των προβλέψεων, εξαιρουμένης της εφάπαξ πρόβλεψης για το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, αυτές απορρόφησαν το 6,5% των συνολικών εσόδων από 6% το Το ποσοστό που απορρόφησε η μισθοδοσία παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό σε 15,6%.

4 Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σταθώ στο ζήτημα των πιστοποιητικών CO 2. Το 2014 η ΔΕΗ κατέβαλε 220 εκατομμύρια ευρώ. Το 2015 το ποσό αυτό αναμένεται να προσεγγίσει τα 280 εκατομμύρια με τιμή πιστοποιητικών CO /τόννο. Με την τιμή αυτή η επιβάρυνση της λιγνιτικής παραγωγής είναι περίπου 11 /MWh. Οι κίνδυνοι για το εγγύς μέλλον είναι πολύ μεγάλοι. Πραγματική απειλή για την Επιχείρηση αλλά και την ίδια την Εθνική Οικονομία. Εκτός των άλλων υφίστανται αθέμιτος ανταγωνισμός από γειτονικές χώρες που δεν πληρώνουν πιστοποιητικά CO 2. Τον Οκτώβριο του 2014 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την σύμφωνη γνώμη δυστυχώς της χώρας μας αποφάσισε τη χορήγηση δωρεάν πιστοποιητικών CO 2 στις χώρες, των οποίων το ΑΕΠ κατά το 2013 ήταν κάτω από το 60% του μέσου κοινοτικού. Το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν 62%!!! Και μάλιστα η χώρα μας είναι η μοναδική με αυτό το επίπεδο ΑΕΠ που διαθέτει λιγνίτη.» Ειδική αναφορά έγινε και για το θέμα του ΕΤΜΕΑΡ, για το οποίο τονίστηκε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αύξηση των προβλέψεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, συνέβαλε επίσης η θεαματική αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ) το 2014 σε 1 δισ από μόλις 100 εκατ το 2011.

5 Η αύξηση αυτή, έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στο βαθμό εισπραξιμότητας της ΔΕΗ. Υπενθυμίζουμε ότι το τέλος ΕΤΜΕΑΡ δεν είναι έσοδο της ΔΕΗ ενώ επιβαρύνει πλέον ουσιαστικά το τελικό ποσό των λογαριασμών ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές, με αποτέλεσμα ακόμα και οι συνεπείς πελάτες να αντιμετωπίζουν δυσχέρεια στην εξόφλησή του. Να σημειωθεί επίσης ότι η ΔΕΗ υποχρεούται να αποδίδει το τέλος αυτό ακόμη και αν δεν το έχει εισπράξει.» Στη συνέχεια ο Πρόεδρος & ΔΝΣ αναφέρθηκε στο ζήτημα της βελτίωσης της εισπραξιμότητας: «Η βελτίωση της εισπραξιμότητας και η μείωση των συσσωρευμένων οφειλών προς τη ΔΕΗ αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για την Επιχείρηση. Η οικονομική σημασία είναι αυτονόητη. Τόσο από την άποψη της βελτίωσης της ρευστότητας, και της μείωσης της ανάγκης για πρόσθετο δανεισμό, και μάλιστα για κεφάλαιο κίνησης, όσο και από την άποψη των οικονομικών αποτελεσμάτων, καθώς στόχος είναι η μείωση των προβλέψεων. Τονίζουμε ακόμη ότι η αύξηση ρευστότητας της ΔΕΗ ανατροφοδοτεί άμεσα την πραγματική οικονομία μέσω των πληρωμών των κάθε είδους υποχρεώσεών της (εργολάβοι, προμηθευτές κ.λπ)

6 Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη διάσταση θεμελειώδους σημασίας. Τα τελευταία χρόνια συνεπεία της κρίσης, αλλά ας μου επιτραπεί να τονίσω, και με πρόσχημα την κρίση, ένας μεγάλος - αυξανόμενος αριθμός πελατών μας σταμάτησαν να ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι της ΔΕΗ. Η πρόσθετη επιβάρυνση των λογαριασμών λόγω του ΕΕΤΗΔΕ έπαιξε το δικό της σημαντικό ρόλο σ αυτό. Έτσι, σε συνδυασμό με ορισμένη χαλαρότητα που επιδείχθηκε για την αντιμετώπιση του φαινομένου, και του δυσμενούς πολιτικού κλίματος σε βάρος της επιχείρησης, φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση του 1,9 δις συσσωρευμένων οφειλών. Πέραν αυτού, σε μερίδα των πελατών μας επικράτησε συν τω χρόνω η αντίληψη, ότι μπορούν να μην πληρώνουν χωρίς συνέπειες, πράγμα ιδιαίτερα αρνητικό. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει ριζικά. Ήδη είχε αρχίσει να αλλάζει μέχρι την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων. Οι σχέσεις της ΔΕΗ με τους πελάτες της πρέπει να επαναπροσδιοριστούν. Να γίνουν κανονικές σχέσεις πελάτη προμηθευτή. Η ΔΕΗ, παρά τις δυσκολίες, σε μια εκδήλωση του κοινωνικού της προσανατολισμού αλλά και του ενδιαφέροντος και της συμβολής της στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας προχώρησε στις πρόσφατες γενναίες διευκολύνσεις. Τώρα, για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση της επικαιρότητας, η μπάλα είναι στο γήπεδο των πελατών μας. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΑΣ. Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό μας για αποκοπές ηλεκτρικής ενέργειας με εκκίνηση από πελάτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η υποχρέωση αφορά τους πάντες. Όλοι οφείλουν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Σε όλους θα απευθυνθούμε, εφόσον είναι ασυνεπείς, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο νόμιμο μέσο. Οι διευκολύνσεις παρέχουν σε όλους την ευχέρεια να καταστούν συνεπείς. Η ΔΕΗ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Ο ΔΕΔΔΗΕ, καλείται να βελτιώσει ουσιαστικά τους ελέγχους και την ποιότητα της καταμέτρησης. Ούτε ένας μετρητής ασφράγιστος, και πολύ περισσότερο «πειραγμένος». Δεν παραλείπω να τονίσω ότι η ασυνέπεια ορισμένων δρά σε βάρος των υπολοίπων, και μειώνει τη δυνατότητα της Επιχείρησης να διαδραματίσει τον αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο. Τέλος, υπογραμμίζεται η ανάγκη αλλαγής της στάσης των ΟΤΑ και ειδικότερα των ελεγχόμενων απ αυτούς ΔΕΥΑ σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους προς της ΔΕΗ. Οι ΔΕΥΑ δεν είναι δυνατό εκμεταλλευόμενες τη διαχείριση του κρίσιμου αγαθού, του νερού, να αποφεύγουν συστηματικά να πληρώνουν τη ΔΕΗ. Θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο. Η κατάσταση της γενικευμένης ασυνέπειας, που κάθε άλλο παρά σε σύγχρονη ευνομούμενη Πολιτεία αντιστοιχεί πρέπει να τερματιστεί.»

7 Ειδική αναφορά έγινε για το κρίσιμο ζήτημα της αναδόμησης της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρας μας. «Η ΔΕΗ είναι υπέρ μιας ριζικής αναδόμησης της αγοράς Η/Ε. Το σημερινό μοντέλο Φρανκεστάιν αποτέλεσμα των εμβαλωματικών παρεμβάσεων και ρυθμίσεων ανάλογα με την πολιτική συγκυρία και τις πιέσεις συμφερόντων, όχι μόνο δεν είναι λειτουργικό αλλά έχει μεγάλη συμμετοχή στη σημαντική αύξηση των τιμών στην κατανάλωση. Η κατάσταση επιτείνεται από την τεράστια ανισορροπία προσφοράς ζήτησης. Η προσέγγιση ορισμένων, δυστυχώς και επίσημων, κοινοτικών παραγόντων, συνεπεία ίσως μονόπλευρης πληροφόρησης, ότι η αγορά δεν λειτουργεί λόγω της μονοπωλιακής θέσης της ΔΕΗ, είναι και άδικη και παντελώς αβάσιμη. Μάλιστα, θα τη χαρακτήριζα από μια άποψη και ως αλυσιτελή, καθώς ενόψη του επανασχεδιασμού της αγοράς μπορεί να οδηγήσει σε νέες αστοχίες, εμβαλωματικές ρυθμίσεις, που θα προκαλέσουν νέα οξύτερα προβλήματα, με ζημία της εθνικής οικονομίας. Μια εύρωστη και αποδοτικά λειτουργούσα ΔΕΗ, είναι εγγυητής όχι μόνο για την ασφάλεια του εφοδιασμού, αλλά και αυτής της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Στόχος της αγοράς δεν μπορεί παρά να είναι η μείωση του κόστους και η ποιοτική εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

8 Προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς είναι : Η επιστημονική και τεχνική επάρκεια και η αντικειμενική λειτουργία των θεσμών και των φορέων της αγοράς. Η επικράτηση των αρχών της διαφάνειας, αντικειμενικότητας και ακεραιότητας, όπως αυτές καθορίζονται στον Κανονισμό REMIT της Ε.Ε. Ήδη η ΔΕΗ με απόφαση του προχθεσινού Δ.Σ. της ξεκινά τις διαδικασίες και τη λήψη μέτρων για τη συμμόρφωσή της, με το REMIT και την εγγραφή της ως Εγγεγραμμένου Μηχανισμού Αναφορών στην πλατφόρμα ARIS του Οργανισμού ACER. Οι ειλικρινείς σχέσεις και διάλογος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό, και την προσπάθεια διασφάλισης μεγαλύτερων μεριδίων της αγοράς. Η ανάληψη από όλους του αναγκαίου ρίσκου. Τερματισμός των «κρατικοδιαίτων» δραστηριοτήτων. Όχι αγορά αλά κάρτ. Αγορά παντού, και όχι μόνο όπου μας συμφέρει, ενώ όπου δε μας συμφέρει να απαιτούμε ρυθμιστικές παρεμβάσεις. Στο σημείο αυτό κρίνω σκόπιμο να σχολιάσω τα τεκταινόμενα στην προμήθεια ηλεκτρισμού, στη λιανική αγορά. Πράγματι η ΔΕΗ κατέχει το 97% της προμήθειας. Αλλά τι εμποδίζει τους επίδοξους ανταγωνιστές της να κερδίσουν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς ; Το ρυθμιστικό πλαίσιο υπάρχει, όπως και η τεχνική δυνατότητα. Ο ΔΕΔΔΗΕ λειτουργεί χωρίς καμμία διάκριση έναντι όλων των Προμηθευτών. Ας μη κρυβόμαστε. Για να αποσπάσει κανείς πελάτες από τη ΔΕΗ χρειάζεται να επενδύσει. Να αναπτύξει δίκτυο καταστημάτων. Να προσλάβει προσωπικό. Να μειώσει το περιθώριο κέρδους ώστε να ανταγωνιστεί τις τιμές της ΔΕΗ. Να κάνει ανάλογες διευκολύνσεις στους πελάτες, ενόψη της σημερινής δυσμενούς συγκυρίας. Να αναλάβει το ρίσκο από τις αυξομειώσεις της οριακής τιμής του συστήματος, με την οποία προμηθεύεται την ενέργεια που πωλεί. Απ ότι φαίνεται ο υφιστάμενος στη χώρα μας ανταγωνισμός δεν έχει αυτή τη στρατηγική. Γι αυτό πάλι επιστρατεύεται η γνωστή συνταγή. Ρυθμιστικές παρεμβάσεις για μηδενισμό του ρίσκου και αύξηση τους περιθωρίου κέρδους : Προμήθεια του προϊόντος ηλεκτρισμού όχι από το Σύστημα, αλλά από ένα μέρος της Παραγωγής, τη φθηνότερη. Κακέκτυπο των Γαλλικών ΝΟΜΕ με την πυρηνική παραγωγή. Δυστυχώς αυτή η αντίληψη βρήκε έδαφος στους θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε. οι οποίοι επιμένουν να συμπεριληφθούν τα ΝΟΜΕ στη συμφωνία με τη χώρα μας. Εάν τελικά ισχύσει αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και να εφαρμοστούν τα σωστότερα κατά το δυνατό μέτρα, ώστε να μην επιβαρυνθεί μέσω των ΝΟΜΕ η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, και μάλιστα οι πιο ευάλωτοι».

9 Εκτενής αναφορά έγινε και σε σχέση με την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ Α.Ε. «Όπως έχει τονιστεί κατ επανάληψη ο Όμιλος ΔΕΗ ήταν και παραμένει ο μεγαλύτερος επενδυτικός φορέας της χώρας μας μετά το ίδιο το Δημόσιο. Οι επενδύσεις στο σύστημα ηλεκτρισμού είναι αδήριτη ανάγκη για τη συνεχή προσαρμογή και εκσυγχρονισμό του ώστε ν ανταποκρίνεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας και να ενσωματώνει τις κατακτήσεις της τεχνολογίας που εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι κύριες επενδύσεις μας στοχεύουν στην ανανέωση του παραγωγικού μας δυναμικού και στη βελτίωση της αποδοτικότητας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μονάδων μας Μεγαλόπολη V ισχύος 811 MW, με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής Φ.Α. : Εμπορική λειτουργία τέλος του Πτολεμαΐδα V ισχύος 660 MW : Θα είναι η ναυαρχίδα του παραγωγικού μας στόλου τις επόμενες 10ετίες. Η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα τα τελευταία χρόνια, Προϋπολογισμού 1,4 δισ. Η πιο σύγχρονη μονάδα, με το μέγιστο δυνατό βαθμό αποδόσεων, 41,5% για τον ελληνικό λιγνίτη. Η φιλικότερη περιβαλλοντικά μονάδα λιγνιτικής παραγωγής, που θα

10 αντικαταστήσει ανάλογης ισχύος παλαιές μονάδες. Η κατασκευή προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, και να περατωθεί το Περιβαλλοντική αναβάθμιση (αποθείωση) των Μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου συνολικής ισχύος MW. Ήδη τα έργα βρίσκονται στο στάδιο της ανάθεσης ή της διαδικασίας επιλογής αναδόχου. Υδροηλεκτρικοί σταθμοί : Ενεργούμε για την ολοκλήρωση του ΥΗΣ Μεσοχώρας, συνολικής ισχύος 161,6 MW με προοπτική θέσης σε λειτουργία το 2018, και απαιτούμενο κόστος 120 εκατομ. Το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορούν σε απαλλοτριώσεις. ΥΗΣ Μετσοβίτικου, 29 MW. Συνολική επένδυση 80 εκατ. Απομένουν 42. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : Σημαντικά έργα σε 17 νησιά όπως Σαντορίνη, Λέσβος, Κάλυμνος, Πάρος, Μύκονος, Σάμος κ.λπ με προσθήκη νέων μονάδων για την ασφάλεια εφοδιασμού, με αντικατάσταση μονάδων παλαιάς τεχνολογίας με νέες φιλικότερες στο περιβάλλον, και με αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εξοπλισμού των Σταθμών και των υποδομών τους. ΑΠΕ : Μέσω της θυγατρικής μας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει σχεδιαστεί και αρχίζει να υλοποιείται από τη νέα Διοίκηση με επιταχυνόμενους θέλω να πιστεύω ρυθμούς ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο Αιολικά Πάρκα στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, συνολικής ισχύος άνω των 150 MW. Eπίσης επιχειρείται επανεκκίνηση στην εκμετάλλευση της γεωθερμίας, και συνεχίζεται η κατασκευή Μικρών Υδροηλεκτρικών Σταθμών.

11 Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Μανόλης Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκατάστασης της εταιρικής λειτουργία της ΔΕΗ ΑΕ. «Άφησα για το τέλος την αναφορά σε τέσσερα στρατηγικά ζητήματα μείζονος σημασίας για την εταιρεία μας, στα οποία θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας το επόμενο διάστημα : ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Αποκατάσταση της εταιρικής λειτουργίας της ΔΕΗ με τις αρχές και τους κανόνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης. Αυτό προϋποθέτει : 1. Επαναπροσδιορισμό των σχέσεων ΔΕΗ Κράτους, με αποδέσμευση της Επιχείρησης από όλο το πλέγμα των ρυθμίσεων και πρακτικών των τελευταίων ιδιαίτερα χρόνων που καταπνίγουν την επιχειρηματική της λειτουργία. 2. Να ενισχύσει η ΔΕΗ τους δικούς της μηχανισμούς ελέγχου. Στην κατεύθυνση αυτή θα θεσπίσουμε το συντομότερο δυνατό μηχανισμό συμμόρφωσης (compliance office) στα πρότυπα των πλέον σύγχρονων μεγάλων επιχειρήσεων. H ΔΕΗ αποδεικνύει τόσο στην Πολιτεία όσο και στην Κοινωνία, ότι όχι μόνο χρειάζεται αλλά και μπορεί να λειτουργήσει με την αναγκαία επιχειρηματικότητα και αυτοτέλεια, τηρώντας τις αρχές της ακεραιότητας και της διαφάνειας Στο πλαίσιο αυτό σημειώνουμε δύο κορυφαία ζητήματα.

12 α. Θεσμικό πλαίσιο προσλήψεων. Η ΔΕΗ, όπως και κάθε εταιρεία, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει, πάντα μέσω ΑΣΕΠ, το προσωπικό που χρειάζεται, όταν το χρειάζεται και όπου το χρειάζεται, με τα δικά της κριτήρια, χωρίς άλλο περιορισμό, σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο και τον προϋπολογισμό της. β. Ανάθεση προμηθειών και έργων. Να γίνονται όπως πάντοτε σύμφωνα με το δικό της κανονισμό στο πλαίσιο της Κοινοτικής και Εθνικής Νομοθεσίας. Ο Ν. 4281/2014 σύμφωνα με τον οποίο οι συμβάσεις και της ΔΕΗ θα ακολουθούν τη διαδικασία και την πορεία των συμβάσεων του Δημοσίου, πέραν της αναποτελεσματικότητας του θα έχει εξαιρετικά επιζήμιες επιπτώσεις. Συνεπεία των καθυστερήσεων και της γραφειοκρατίας υπολογίζεται ότι τα αποθέματα και το συναφές κόστος για τη ΔΕΗ θα αυξηθούν τουλάχιστον 10%. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ενίσχυση της διοικητικής λειτουργίας (management) σε όλα τα επίπεδα. Από τα όργανα διοίκησης μέχρι τη μικρότερη μονάδα. Ο ρόλος των στελεχών που ασκούν διοίκηση θα ενδυναμωθεί σημαντικά. Η εκπαίδευση, η αναδιοργάνωση, με περιορισμό των θέσεων διοικητικής ευθύνης, και ο διαχωρισμός των managers από τους experts, είναι εργαλεία που θα αξιοποιηθούν για το στόχο της βελτίωσης της διοικητικής λειτουργίας στα πρότυπα των πλέον σύγχρονων επιχειρήσεων. Αυτό εκτός των άλλων θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του R + D στην εταιρεία, στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας, στην αφομοίωση και ενσωμάτωση των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων και στην ανταπόκριση της στις νέες και συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στα πλαίσια της Ε.Ε. ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ενίσχυση της παρουσίας μας στους θεσμούς, και στα όργανα της Ε.Ε., και των επαφών μας με όλους τους αρμόδιους παράγοντες, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των σχέσεων μας με άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις της αλλοδαπής. Το φαινόμενο της στρεβλής ή ελλιπούς ή και μονόπλευρης πληροφόρησης των θεσμικών παραγόντων της Ε.Ε. που υπάρχει σήμερα, πρέπει να τερματιστεί οριστικά. Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθεί τόσο η δική μου προσωπική παρουσία, καθώς και όλων των στελεχών μας συντονισμένα, όσο και κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο φορέας ή υποδομή. ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ολοι οι managers και οι γκουρού του management διακηρύσσουν ότι οι εργαζόμενοι είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο κάθε εταιρείας. Υπερθεματίζω. Ωστόσο το ζήτημα είναι πως εκφράζεται αυτό στο πλαίσιο των σχέσεων εταιρείας εργαζομένων. Και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης όπως σήμερα. Θέτουμε τρεις (3) στόχους. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, με πρώτιστο το θέμα της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

13 Ενδυνάμωση του Επαγγελματισμού των στελεχών και του προσωπικού, διαρκής βελτίωση του επιπέδου τους μέσω της εκπαίδευσης. Ενίσχυση της αφοσίωσης και των δεσμών με την Εταιρεία, και του σεβασμού και της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και στις διαδικασίες της Εταιρείας, άριστο εργασιακό κλίμα, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα σε όλο το πλέγμα των σχέσεων εργαζομένων εταιρείας. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πρέπει να είναι και να αισθάνονται υπερήφανοι για τη δουλειά τους σ αυτή την Επιχείρηση, με το συγκεκριμένο ειδικό βάρος και Κοινωνική αποστολή. Ως Διοίκηση αποκρούουμε συστηματικά και αποφασιστικά τις ενίοτε επιθέσεις εναντίον τους, ως στρεφόμενες εναντίον της ίδιας της ΔΕΗ, αλλά και του μοντέλου εργασιακών σχέσεων με κατοχυρωμένα τα εργασιακά δικαιώματα, με το οποίο λειτουργούμε. Αναντικατάστατος παράγοντας είναι το συνδικαλιστικό κίνημα. Έχουμε πλήρη επίγνωση για τις δοκιμασίες των προηγουμένων χρόνων. Δοκιμασίες που είχαν την επιζήμια αντανάκλασή τους και στις σχέσεις συνδικάτων επιχείρησης. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Ως Διοίκηση θα συνεργαστούμε συστηματικά και αρμονικά με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και γενικά τα συνδικάτα του προσωπικού. Θα συμβάλουμε σε ότι μας αφορά στην ανόρθωσή τους. Μοναδικός, αλλά απαράβατος όρος, η διάκριση των ρόλων σε όλα τα επίπεδα.» Σημείωση προς τους Συντάκτες: Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. στη 13 η Ετήσια Γενική Συνέλευση στη διεύθυνση ή%20συνέλευση%20μετόχων%20gr_ιούν%202015%20-%20ceo%20( ).pdf Μερικές από τις πληροφορίες που παρέχονται περιέχουν εκτιμήσεις / προβλέψεις για το μέλλον. Επισημαίνεται ότι ο Όμιλος είναι εκτεθειμένος, μεταξύ άλλων, σε κινδύνους που σχετίζονται με τις μεταβολές της ισοτιμίας /$ και των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και δικαιωμάτων CO 2, καθώς και από μεταβολές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και του νομοθετικού, ρυθμιστικού και δημοσιονομικού πλαισίου και της εξέλιξης των επισφαλειών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απόκλιση των αποτελεσμάτων από τα προβλεπόμενα μεγέθη. ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2018 Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2018 Οικονομικά Αποτελέσματα 1/1/2018 30/6/2018 Αλεξάνδρα Κονίδα Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

NORTHERN GREECE AT THE CROSSROADS OF THE ENERGY ROADMAP. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ Α.Ε.

NORTHERN GREECE AT THE CROSSROADS OF THE ENERGY ROADMAP. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ Α.Ε. THESSALONIKI SUMMIT 2016 NORTHERN GREECE AT THE CROSSROADS OF THE ENERGY ROADMAP Σταύρος Γούτσος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ Α.Ε. Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι, Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Έτους Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Έτους Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Έτους 2015 Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016 Οικονομικά Αποτελέσματα Γεώργιος Αγγελόπουλος, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Προτεραιότητες Προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2017 Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2017 Οικονομικά Αποτελέσματα Γεώργιος Αγγελόπουλος, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Πρόσφατες

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Βασικά Λειτουργικά & Οικονομικά Μεγέθη Εννεαμήνου Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2016

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Βασικά Λειτουργικά & Οικονομικά Μεγέθη Εννεαμήνου Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Βασικά Λειτουργικά & Οικονομικά Μεγέθη Εννεαμήνου 216 Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 216 Βασικά Λειτουργικά & Οικονομικά Μεγέθη Εννεαμήνου 216 Γεώργιος Αγγελόπουλος, Γενικός Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 14 ης εταιρικής χρήσης

Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 14 ης εταιρικής χρήσης Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 14 ης εταιρικής χρήσης 01.01.2015 31.12.2015 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Αθήνα, 11 Ιουλίου 2016 Εμμανουήλ Παναγιωτάκης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Μετόχων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΗ ΑΕ. Οικονομικά Αποτελέσματα 1/1/ /3/2012. Αθήνα, 29 Μαΐου 2012

ΔΕΗ ΑΕ. Οικονομικά Αποτελέσματα 1/1/ /3/2012. Αθήνα, 29 Μαΐου 2012 ΔΕΗ ΑΕ Οικονομικά Αποτελέσματα 1/1/212 31/3/212 Αθήνα, 29 Μαΐου 212 1 Οικονομικά Αποτελέσματα Οικονομικά Αποτελέσματα 1.1 3.9.29 1/1/212 31/3/212 Γεώργιος Αγγελόπουλος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ. Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου 2017

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ. Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου 2017 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 21 Δεκεμβρίου ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου Βασικά λειτουργικά μεγέθη Το εννεάμηνο,

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α τριμήνου 2015 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Α τριμήνου 2015 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 28 Μαΐου Αποτελέσματα Α τριμήνου Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Α τρίμηνο Α τρίμηνο

Διαβάστε περισσότερα

[ 1 ] Η ΔΕΗ διαθέτει μια πολύ μεγάλη υποδομή σε εγκαταστάσεις ορυχείων λιγνίτη,

[ 1 ] Η ΔΕΗ διαθέτει μια πολύ μεγάλη υποδομή σε εγκαταστάσεις ορυχείων λιγνίτη, [ 1 ] [ 1 ] >> Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με περισσότερους από 7,5 εκατομμύρια πελάτες. Μέσα σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

11 η Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων

11 η Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. 11 η Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων Αθήνα 29 Ιουνίου 2013 Αρθούρος Ζερβός Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος 11 η Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων 1 Ανασκόπηση δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 19 th Roundtable with the Government of Greece EUROPE : THE COMEBACK? GREECE : HOW RESILIENT? Αθήνα, 15 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα 2014 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα 2014 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 27 Μαρτίου 2015 Αποτελέσματα Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Κύκλος εργασιών 5.863,6 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτον, στις απαιτούμενες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσα σε μία ολοένα και αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία,

Πρώτον, στις απαιτούμενες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσα σε μία ολοένα και αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία, Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής και την Capital Link για αυτήν την πρωτοβουλία ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μία χρονική στιγμή

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου Αθήνα, 28 Αυγούστου 2014

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου Αθήνα, 28 Αυγούστου 2014 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2014 Αθήνα, 28 Αυγούστου 2014 Οικονομικά Αποτελέσματα Γεώργιος Αγγελόπουλος, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Ανασκόπηση &

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κ.εμ.παναγιωτάκη στο 20 ο Εθνικό Συνέδριο του ΙΕΝΕ

Ομιλία Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κ.εμ.παναγιωτάκη στο 20 ο Εθνικό Συνέδριο του ΙΕΝΕ Ομιλία Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κ.εμ.παναγιωτάκη στο 20 ο Εθνικό Συνέδριο του ΙΕΝΕ Κυρίες και Κύριοι Ποια είναι τα θεμελιώδη ζητήματα στα οποία καλούμαστε να απαντήσουμε σήμερα όσοι

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μιχάλης Θωμαδάκης Αντιπρόεδρος Β της ΡΑΕ. Βασικά σημεία ομιλίας κατά την Ημερίδα «Ενέργεια: ο νέος επενδυτικός χάρτης»

Δρ. Μιχάλης Θωμαδάκης Αντιπρόεδρος Β της ΡΑΕ. Βασικά σημεία ομιλίας κατά την Ημερίδα «Ενέργεια: ο νέος επενδυτικός χάρτης» Δρ. Μιχάλης Θωμαδάκης Αντιπρόεδρος Β της ΡΑΕ Βασικά σημεία ομιλίας κατά την Ημερίδα «Ενέργεια: ο νέος επενδυτικός χάρτης» Της Εφημερίδας «Απογευματινή» Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 ΕΒΕΑ 1. Γενική αναφορά στην

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ)

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) Ιωάννης Μάργαρης Αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ. Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη α τριμήνου 2019

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ. Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη α τριμήνου 2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 28 Ιουνίου 2019 ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη α τριμήνου 2019 Για λόγους συγκρισιμότητας, η παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση. Εισαγωγή-χαιρετισμός Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση. Το 2015 ήταν μια ιστορική και εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας, για τον λαό μας, για όλους

Διαβάστε περισσότερα

H Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Μετάβαση Τελευταίες Εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αθήνα, 28 Μαρτίου 2018

H Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Μετάβαση Τελευταίες Εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αθήνα, 28 Μαρτίου 2018 H Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Μετάβαση Τελευταίες Εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη Αθήνα, 28 Μαρτίου 2018 ΔΕΗ Η μεγαλύτερη εταιρία ενέργειας στην Ελλάδα πάντα δίπλα σας Όραμα Με τον Ηλεκτρισμό Κοντά σας

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2015 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2015 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 26 Νοεμβρίου Αποτελέσματα Εννεαμήνου Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Κύκλος εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2015 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2015 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 27 Αυγούστου Αποτελέσματα Α εξαμήνου Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξάμηνο Α εξάμηνο

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έτους 2011

Αποτελέσματα Έτους 2011 Αποτελέσματα Έτους 2011 Ικανοποιητικά Λειτουργικά Αποτελέσματα (- 29εκ.) το 2011, παρά τη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας Συνολικές Ζημιές Μετά από Φόρους 5,5δισ., εκ των οποίων 4,6δισ. από το PSI

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση»

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση» Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση» Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης 5 Ιουλίου, 2013 Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Εμμανουήλ Μ. Παναγιωτάκη

Ομιλία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Εμμανουήλ Μ. Παναγιωτάκη Ομιλία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Εμμανουήλ Μ. Παναγιωτάκη στο Συνέδριο του ECONOMIST: «A Compass for Europe A Fair Wind for Greece» Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, Grand Resort Lagonissi

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιζόμενα τιμολόγια σε συνθήκες ενεργειακής ανεπάρκειας

Ρυθμιζόμενα τιμολόγια σε συνθήκες ενεργειακής ανεπάρκειας ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. Ρυθμιζόμενα τιμολόγια σε συνθήκες ενεργειακής ανεπάρκειας Καθ. Νίκος Χατζηαργυρίου Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΙΕΝΕ, 2 η Εβδομάδα Ενέργειας 13 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

«ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» Διαμαντής Βαχτσιαβάνος Διευθύνων Σύμβουλος 08 Μαΐου 2014 Προκλήσεις στις Πολιτικές των ΑΠΕ Οι ΑΠΕ ως βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

«ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» Διαμαντής Βαχτσιαβάνος Διευθύνων Σύμβουλος EUPHORES WORKSHOP, 5 Δεκ 2013, Βουλή των Ελλήνων Προκλήσεις στις Πολιτικές των ΑΠΕ Οι

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα 2015 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα 2015 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016 Αποτελέσματα Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Κύκλος εργασιών 5.735,7

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές Εισαγωγή ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ AΝHKOYN ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. H ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Εισαγωγή

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Εισαγωγή ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Εισαγωγή Οι δημόσιες συμβάσεις είναι ένα νομικό και αναπτυξιακό εργαλείο μέσω του οποίου το κράτος αγοράζει από τον ιδιωτικό τομέα αγαθά και υπηρεσίες ή αναθέτει στον ιδιωτικό τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α εξαμήνου 2009 του Ομίλου ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α εξαμήνου 2009 του Ομίλου ΔΕΗ Αθήνα 27 Αυγούστου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α εξαμήνου του Ομίλου ΔΕΗ Το α εξάμηνο του,σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, χαρακτηρίζεται από μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας (Η/Ε) και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΧΑΣΙΣ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ» ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΧΑΣΙΣ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ» ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΧΑΣΙΣ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ» ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (Η/Ε). Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ

Διαβάστε περισσότερα

The energy market in Europe-«The role of the Greek DSO- HEDNO» Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO

The energy market in Europe-«The role of the Greek DSO- HEDNO» Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO The energy market in Europe-«The role of the Greek DSO- HEDNO» Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO 19thRoundtable with the Government of Greece-The Economist Kυρίες και Κύριοι Πριν ξεκινήσω

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ. Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου 2018

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ. Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου 2018 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 20 Δεκεμβρίου 2018 ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου 2018 Τα αποτελέσματα του Ομίλου έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α εξαμήνου 2007 του Ομίλου ΔΕΗ. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 2,47 δις από 2,33 δις, το α εξάμηνο του 2006,αυξημένα κατά 6%.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α εξαμήνου 2007 του Ομίλου ΔΕΗ. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 2,47 δις από 2,33 δις, το α εξάμηνο του 2006,αυξημένα κατά 6%. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α εξαμήνου του Ομίλου ΔΕΗ Αθήνα 28 Αυγούστου Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 2,47 δις από 2,33 δις, το α εξάμηνο του,αυξημένα κατά 6%. Το πολύ χαμηλό ύψος χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Χατζηαργυρίου: «O ΔΕΔΔΗΕ καθοδηγεί τη μετάβαση σε μια έξυπνη αγορά ενέργειας»

Ν. Χατζηαργυρίου: «O ΔΕΔΔΗΕ καθοδηγεί τη μετάβαση σε μια έξυπνη αγορά ενέργειας» Ν. Χατζηαργυρίου: «O ΔΕΔΔΗΕ καθοδηγεί τη μετάβαση σε μια έξυπνη αγορά ενέργειας» Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Ευχαριστώ θερμά το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την πρόσκληση και την ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

με Θέμα : ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ξενοδοχείο ATHENAEUM INTERCONTINENTAL Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

με Θέμα : ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ξενοδοχείο ATHENAEUM INTERCONTINENTAL Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ ΣTO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ : Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» με Θέμα : ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ)

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) Ιωάννης Μάργαρης Αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2014 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2014 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 27 Νοεμβρίου Αποτελέσματα Εννεαμήνου Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Κύκλος εργασιών: EBITDA:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΛΙΚΚΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΛΙΚΚΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΛΙΚΚΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 59 Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΠΑΗΚ ΣΑΒΒΑΤΟ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΑΙΘΟΥΣΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝ, ΑΗΚ Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητές φίλες και

Διαβάστε περισσότερα

Κέρδη 0,5 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2015

Κέρδη 0,5 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2015 Κέρδη 0,5 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2015 Οριακή κερδοφορία για τους πρώτους έξι μήνες Στο 61% τα ΜΕΔ Παραμένουν η μεγαλύτερη πρόκληση Ενθαρρυντικές οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων Θετικό το μομέντουμ

Διαβάστε περισσότερα

Επενδυτικό Πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής Φώτιος Ε. Καραγιάννης Διευθυντής ΔΜΚΘ

Επενδυτικό Πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής Φώτιος Ε. Καραγιάννης Διευθυντής ΔΜΚΘ Επενδυτικό Πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής Φώτιος Ε. Καραγιάννης Διευθυντής ΔΜΚΘ Αθήνα, 24 1 2013 Αποστολή της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής (ΓΔ/Π) Η λειτουργία και συντήρηση των Θερμοηλεκτρικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα Χρήσεως 2006 του Ομίλου ΔΕΗ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,6% και ανήλθαν σε 4,79 δις από 4,29 δις, το 2005.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα Χρήσεως 2006 του Ομίλου ΔΕΗ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,6% και ανήλθαν σε 4,79 δις από 4,29 δις, το 2005. Αθήνα 27 Μαρτίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα Χρήσεως του Ομίλου ΔΕΗ Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,6% και ανήλθαν σε 4,79 δις από 4,29 δις, το. Tα κέρδη προ αποσβέσεων τόκων και φόρων (EBITDA)

Διαβάστε περισσότερα

«Το κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο της ΔΕΗ σε περίοδο κρίσης»

«Το κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο της ΔΕΗ σε περίοδο κρίσης» «Το κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο της ΔΕΗ σε περίοδο κρίσης» KΙΜΩΝ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ Διευθυντής Τύπου & ΜΜΕ και Αναπλ. Δντής ΔΕΣΕ 2 ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: «Η Κρίση ως Ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010 Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010 Βελτίωση δεικτών ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου παρά τη δυσμενή συγκυρία Καθαρά κέρδη 105εκ. 1 το εννεάμηνο του 2010, μειωμένα κατά 62% έναντι της αντίστοιχης

Διαβάστε περισσότερα

Κοπή πίτας ΔΕΔΔΗΕ 19 Ιανουαρίου 2015, Κωνσταντίνος Ζωντανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Κοπή πίτας ΔΕΔΔΗΕ 19 Ιανουαρίου 2015, Κωνσταντίνος Ζωντανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Κοπή πίτας ΔΕΔΔΗΕ 19 Ιανουαρίου 2015, Κωνσταντίνος Ζωντανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Κύριε Υπουργέ Κύριε Πρόεδρε της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων Κύριε εκπρόσωποι

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Συνέλευση. Πέμπτη, 24 Ιουνίου Ομιλία του Προέδρου, κ. ΒΑΣΙΛΗ Θ. ΡΑΠΑΝΟΥ

Γενική Συνέλευση. Πέμπτη, 24 Ιουνίου Ομιλία του Προέδρου, κ. ΒΑΣΙΛΗ Θ. ΡΑΠΑΝΟΥ Γενική Συνέλευση Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 Ομιλία του Προέδρου, κ. ΒΑΣΙΛΗ Θ. ΡΑΠΑΝΟΥ Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και κύριοι, Η σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών γίνεται σε μια περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α τριμήνου 2012 του Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Α τριμήνου 2012 του Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Μαΐου Αποτελέσματα Α τριμήνου του Ομίλου ΔΕΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Κύκλος εργασιών: 1.549,8

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οικονομικά αποτελέσματα Έτους 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οικονομικά αποτελέσματα Έτους 2017 30 Απριλίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οικονομικά αποτελέσματα Έτους 2017 Σταθερότητα του Κύκλου Εργασιών στα 1.080 εκ. και Μείωση Ζημιών για τον Όμιλο MIG Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου το 2017 παρέμειναν

Διαβάστε περισσότερα

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη ΔΕΗ

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη ΔΕΗ Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη ΔΕΗ Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Στηρίζω» Αθήνα, Ιούνιος 2011 Λένα Σαρικάκη Τομεάρχης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Διεύθυνση Στρατηγικής Τομέας Εταιρικής

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές του Συνεδρίου για την πρόσκληση. Θεωρώ μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι η Κύπρος δίνει το

Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές του Συνεδρίου για την πρόσκληση. Θεωρώ μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι η Κύπρος δίνει το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2012 ΟΜΙΛΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ K.ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST THE CYPRUS-EU PRESIDENCY SUMMIT: LEADERSHIP STRATEGY FOR STABILITY, PROGRESS AND PROSPERITY

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα έτους 2012 του Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα έτους 2012 του Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013 Αποτελέσματα έτους του Ομίλου ΔΕΗ Μείωση συνολικής μισθοδοσίας, συμπεριλαμβανομένης

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2018 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2018 Αποτελέσματα α εξαμήνου 2018 Ομίλου ΔΕΗ Τα αποτελέσματα του Ομίλου έχουν επηρεαστεί

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ CHAIRMAN AND CEO, PUBLIC POWER CORPORATION, GREECE TO THE GREEK EU PRESIDENCY SUMMIT «THE SEA OF EUROPE: ROUTING THE MAP FOR ECONOMIC GROWTH» ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα εννεαμήνου 2012 του Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα εννεαμήνου 2012 του Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 27 Νοεμβρίου Αποτελέσματα εννεαμήνου του Ομίλου ΔΕΗ Μείωση συνολικής μισθοδοσίας κατά 155,2 εκατ. (-16,3%)

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΕΗ στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτροκίνηση. Φώτιος Ε. Καραγιάννης Διευθυντής Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων ΔΕΗ A.E.

Η ΔΕΗ στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτροκίνηση. Φώτιος Ε. Καραγιάννης Διευθυντής Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων ΔΕΗ A.E. Η ΔΕΗ στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτροκίνηση 22 3 2018 Φώτιος Ε. Καραγιάννης Διευθυντής Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων ΔΕΗ A.E. Η ΔΕΗ σήμερα Αντιμετωπίζει πολλές και ποικίλες προκλήσεις Με πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ. Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ. Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010 Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010 Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας για να απευθύνω

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση ΕΣΑΗ. Η λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ : ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 18 Μαρτίου 2011

Παρουσίαση ΕΣΑΗ. Η λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ : ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 18 Μαρτίου 2011 Παρουσίαση ΕΣΑΗ Η λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ : ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 18 Μαρτίου 2011 Μανώλης Κακαράς, Γενικός Διευθυντής ΕΣΑΗ, Καθηγητής ΕΜΠ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Στοιχεία Β Τριμήνου

Οικονομικά Στοιχεία Β Τριμήνου 1 Οικονομικά Στοιχεία Β Τριμήνου 2016 1 Καθαρά Κέρδη 46εκ. το Β τρίμηνο και 106εκ. το Α εξάμηνο 2016 Αύξηση καθαρών εσόδων από τόκους κατά 1,3% έναντι του Α τριμήνου σε 388εκ. Αύξηση εσόδων από προμήθειες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2009 έως 30 ης Ιουνίου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2009 έως 30 ης Ιουνίου 2009 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2009 έως 30 ης Ιουνίου 2009 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Α! ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009 Κέρδη προ φόρων 122,94 εκ. ευρώ για το Α! εξάμηνο του 2009 (κέρδη Β!

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Νικόλαου Καραμούζη Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Eurobank EFG. στην εκδήλωση πελατών Corporate Banking.

Ομιλία κ. Νικόλαου Καραμούζη Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Eurobank EFG. στην εκδήλωση πελατών Corporate Banking. Ομιλία κ. Νικόλαου Καραμούζη Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Eurobank EFG στην εκδήλωση πελατών Corporate Banking με θέμα «Οι Νέες Πρωτοβουλίες της Eurobank EFG» Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 Grande

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST - THE SUSTAINABILITY SUMMIT FOR SOUTHEAST EUROPE AND THE MEDITERRANEAN: ADAPT OR DIE?

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST - THE SUSTAINABILITY SUMMIT FOR SOUTHEAST EUROPE AND THE MEDITERRANEAN: ADAPT OR DIE? ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. κ. ΕΜΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST - THE SUSTAINABILITY SUMMIT FOR SOUTHEAST EUROPE AND THE MEDITERRANEAN: ADAPT OR DIE? ΤΕΤΑΡΤΗ 30

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2014 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2014 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 28 Αυγούστου Αποτελέσματα Α εξαμήνου Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Κύκλος εργασιών: EBITDA:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα εννεαμήνου 2009 του Ομίλου ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα εννεαμήνου 2009 του Ομίλου ΔΕΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 10 Νοεμβρίου Αποτελέσματα εννεαμήνου του Ομίλου ΔΕΗ Κατά το γ τρίμηνο του, συνεχίσθηκε η ευνοϊκή εξέλιξη των παραγόντων που διαμόρφωσαν την κερδοφορία της Εταιρείας στα δύο πρώτα τρίμηνα

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα σας. Εισαγωγή

Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα σας. Εισαγωγή Οµιλία Προέδρου και ιευθύνοντος Συµβούλου Ε ΗΕ, κ. Κωνσταντίνου Ζωντανού, στο Συνέδριο «Recent Developments in the Greek Gas and Power Markets, 16 εκεµβρίου. Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα σας. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα εννεαμήνου 2011 του Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα εννεαμήνου 2011 του Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 25 Νοεμβρίου 2011 Αποτελέσματα εννεαμήνου 2011 του Ομίλου ΔΕΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΟΥ Κύκλος εργασιών:

Διαβάστε περισσότερα

[ 1 ] H ΔΕΗ έχει θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες

[ 1 ] H ΔΕΗ έχει θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες [ 1 ] [ 1 ] >> H ΔΕΗ έχει θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακός Σχεδιασμός της χώρας και η ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη

Ενεργειακός Σχεδιασμός της χώρας και η ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη Ενεργειακός Σχεδιασμός της χώρας και η ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη Ι. Κοπανάκης Γενικός Διευθυντής Παραγωγής ΔΕΗ Α.Ε. Κοζάνη, 9.7.2016 Διαδρομή στον Ιστορικό Ρόλο της Λιγνιτικής Ηλεκτροπαραγωγής Ιστορικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΟΜΙΛΙΑ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 Φίλες και Φίλοι Χαίρομαι που σας καλωσορίζω ξανά σ αυτό τον χώρο, μετά από πεντέμισι περίπου χρόνια. Ο Βασίλης και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Β! ΤΡΙΜΗΝΟ 2007 To Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο Ελλάδος συνέχισε και κατά το Β! Τρίµηνο του 2007 την επιτυχηµένη πορεία ανάπτυξης τ

ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Β! ΤΡΙΜΗΝΟ 2007 To Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο Ελλάδος συνέχισε και κατά το Β! Τρίµηνο του 2007 την επιτυχηµένη πορεία ανάπτυξης τ To Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο Ελλάδος συνέχισε και κατά το Β! Τρίµηνο του 27 την επιτυχηµένη πορεία ανάπτυξης των εργασιών του αυξάνοντας τόσο τα βασικά µεγέθη του ισολογισµού του όσο και τα αποτελέσµατά

Διαβάστε περισσότερα

Ρύθμιση Πρόσβασης στην Παραγωγή Μονάδων Χαμηλού Κόστους της ΔΕΗ: Ανάλυση Συνεπειών για την Ελληνική Αγορά

Ρύθμιση Πρόσβασης στην Παραγωγή Μονάδων Χαμηλού Κόστους της ΔΕΗ: Ανάλυση Συνεπειών για την Ελληνική Αγορά Ρύθμιση Πρόσβασης στην Παραγωγή Μονάδων Χαμηλού Κόστους της ΔΕΗ: Ανάλυση Συνεπειών για την Ελληνική Αγορά Ι.Κατσουλάκος, Κ.Κουρκουμπέτης, Γ.Δ.Σταμούλης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ημερίδα: «Θέματα Ανταγωνισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Η Επόμενη μέρα της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. «Ο Ρόλος των Δικτύων στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής Ενέργειας»

Η Επόμενη μέρα της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. «Ο Ρόλος των Δικτύων στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής Ενέργειας» 1o Ελληνο-Ρωσικό Ενεργειακό Συνέδριο Η Επόμενη μέρα της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας «Ο Ρόλος των Δικτύων στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής Ενέργειας» Ν. Χατζηαργυρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων

Διαβάστε περισσότερα

Η Ηλεκτρική Αγορά στην Ελλάδα

Η Ηλεκτρική Αγορά στην Ελλάδα 17 ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας, «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» Public Power Corporation SA Η Ηλεκτρική Αγορά στην Ελλάδα Corporate και ο ρόλος Presentation της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2017 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2017 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου Αποτελέσματα Α εξαμήνου Ομίλου ΔΕΗ Βασικά οικονομικά μεγέθη Ομίλου συμπεριλαμβανομένης

Διαβάστε περισσότερα

Η ενεργειακή αγορά και η. Παντελής Κάπρος Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ Συνέδριο Ενέργεια και Ανάπτυξη ΙΕΝΕ 2011 Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2011

Η ενεργειακή αγορά και η. Παντελής Κάπρος Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ Συνέδριο Ενέργεια και Ανάπτυξη ΙΕΝΕ 2011 Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2011 Η ενεργειακή αγορά και η οικονομική κρίση Παντελής Κάπρος Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ Συνέδριο Ενέργεια και Ανάπτυξη ΙΕΝΕ 2011 Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2011 2 Η οικονομική κρίση 1. Μείωση της ζήτησης

Διαβάστε περισσότερα

Η βιώσιμη ανάπτυξη έχει πυροδοτήσει αρκετές διαφωνίες ως προς την έννοια, τη χρησιμότητα αλλά και τη σκοπιμότητά της τα τελευταία χρόνια.

Η βιώσιμη ανάπτυξη έχει πυροδοτήσει αρκετές διαφωνίες ως προς την έννοια, τη χρησιμότητα αλλά και τη σκοπιμότητά της τα τελευταία χρόνια. Ν. Χατζηαργυρίου: «Έξυπνη προσαρμογή ή θάνατος;» Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Economist για το σημερινό Συνέδριο που έχει ως επίκεντρο ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ 1 ου 3ΜΗΝΟΥ Αποτελέσματα

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ 1 ου 3ΜΗΝΟΥ Αποτελέσματα Έμφαση στην Ποιότητα Ενεργητικού και Ιδίων Κεφαλαίων Ποιότητα ενεργητικού, επάρκεια κεφαλαίων, υψηλή ρευστότητα, σημαντική συγκράτηση δαπανών ήταν οι προτεραιότητές μας για το α τρίμηνο 2009, με σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μ Ι Λ Ο Σ A T E b a n k - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009

Ο Μ Ι Λ Ο Σ A T E b a n k - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009 26Αυγούστου 2009 Ο Μ Ι Λ Ο Σ A T E b a n k - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009 Καθαρά κέρδη Ομίλου: 71,3εκ. (+1,8%), Τράπεζα: 84,7 (+56,9%) Διατήρηση υψηλών ρυθμών αύξησης χορηγήσεων (22,9% έναντι 7,6% της

Διαβάστε περισσότερα

1. Ιστορικό ίδρυσης ΑΔΜΗΕ. 2. Ρόλος του ΑΔΜΗΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. 3. Βασικές εταιρικές αρχές λειτουργίας ΑΔΜΗΕ

1. Ιστορικό ίδρυσης ΑΔΜΗΕ. 2. Ρόλος του ΑΔΜΗΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. 3. Βασικές εταιρικές αρχές λειτουργίας ΑΔΜΗΕ 1. Ιστορικό ίδρυσης ΑΔΜΗΕ 2. Ρόλος του ΑΔΜΗΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας 3. Βασικές εταιρικές αρχές λειτουργίας ΑΔΜΗΕ 2 Ο ΑΔΜΗΕ είναι θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ που δημιουργήθηκε μετά τη συγχώνευση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα α τριμήνου 2010 του Ομίλου ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα α τριμήνου 2010 του Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 19 Μαΐου Αποτελέσματα α τριμήνου του Ομίλου ΔΕΗ Τα προ φόρων κέρδη του α τριμήνου, ανήλθαν σε 343,6 εκατ., έναντι 329,0 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτόκια Προθεσμιακών Καταθέσεων 31/12/12 31/03/13 30/06/13 30/09/13 31/12/13 Ετήσια. μεταβολή σε μονάδες βάσης Τριμηνιαία μεταβολή

Επιτόκια Προθεσμιακών Καταθέσεων 31/12/12 31/03/13 30/06/13 30/09/13 31/12/13 Ετήσια. μεταβολή σε μονάδες βάσης Τριμηνιαία μεταβολή Ετήσια Αποτελέσματα Ομίλου GENIKI Bank Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το και ένα χρόνο μετά την επιτυχή ένταξή της στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, η GENIKI Bank βελτίωσε σταδιακά το λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Χθες ήταν µία σηµαντική ηµέρα για την ελληνική αγορά ηλεκτρισµού. Για. πρώτη φορά οι συµµετέχοντες στην αγορά απέκτησαν πρόσβαση σε

Χθες ήταν µία σηµαντική ηµέρα για την ελληνική αγορά ηλεκτρισµού. Για. πρώτη φορά οι συµµετέχοντες στην αγορά απέκτησαν πρόσβαση σε Κυρίες και Κύριοι, Χθες ήταν µία σηµαντική ηµέρα για την ελληνική αγορά ηλεκτρισµού. Για πρώτη φορά οι συµµετέχοντες στην αγορά απέκτησαν πρόσβαση σε λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή, κάτι που για

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα α τριμήνου 2011 του Ομίλου Marfin Popular Bank

Αποτελέσματα α τριμήνου 2011 του Ομίλου Marfin Popular Bank Δελτίο τύπου 26 Μαΐου Αποτελέσματα α τριμήνου του Ομίλου Marfin Popular Bank Τα καθαρά κέρδη του α τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 71 εκατ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 181.5 εκατ. το α τρίμηνο, ενισχυμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚYΠΡΟY ΕΥΡΩΣYΣΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ Οκτώβριος 214 Συνοπτικά αποτελέσματα για την Κύπρο Προσφορά Στην Κύπρο καταγράφηκε αύξηση στο βαθμό θέσπισης αυστηρότερων κριτηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Δ. Παπακωνσταντίνου, Δρ. Δ. Κανελλόπουλος. Αθήνα 31 Μαρτίου 2006 Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1

Δρ. Δ. Παπακωνσταντίνου, Δρ. Δ. Κανελλόπουλος. Αθήνα 31 Μαρτίου 2006 Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 Δρ. Δ. Παπακωνσταντίνου, Δρ. Δ. Κανελλόπουλος Διευθυντής ΔΣΠ Τομεάρχης ΔΣΠ Αθήνα 31 Μαρτίου 2006 Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 Περιεχόμενο παρουσίασης Στρατηγική της ΔΕΗ για την Κλιματική Αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α τριμήνου 2007 του Ομίλου ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α τριμήνου 2007 του Ομίλου ΔΕΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α τριμήνου του Ομίλου ΔΕΗ Αθήνα 22 Μαΐου Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 1,24 δις από 1,2 δις, το α τρίμηνο του, αυξημένα κατά 3,5%. Το πολύ χαμηλό ύψος χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Έτους/ Δ τριμήνου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Έτους/ Δ τριμήνου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 Φεβρουαρίου 2012 Αποτελέσματα Έτους/ Δ τριμήνου 2012 Ικανοποιητικά αποτελέσματα σε ένα δύσκολο περιβάλλον Έναρξη συνεισφοράς διυλιστηρίου Ελευσίνας Επιτυχής ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Draft for discussion purposes only

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Draft for discussion purposes only ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Draft for discussion purposes only 1 2 3 4 Οι κύριες αρµοδιότητες της ενδυναµωµένης Ρυθµιστικής Αρχής συνοψίζονται ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Α) ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Α) ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ Μελέτη του ΔΝΤ για 17 χώρες του ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι για κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης του πρωτογενούς πλεονάσματος, το ΑΕΠ μειώνεται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

(7,7) (3,7) 109,7% Δικαιώματα μειοψηφίας (0,7) (0,4) Καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους 41,7 40,0 4,3%

(7,7) (3,7) 109,7% Δικαιώματα μειοψηφίας (0,7) (0,4) Καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους 41,7 40,0 4,3% ΟΜΙΛΟΣ MARFIN POPULAR BANK ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ 31.03.2010 Καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους 41,7 εκατ. Αύξηση χορηγήσεων κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 2016-2020 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Οι δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες ενισχύουν την απαίτηση της κοινωνίας, τόσο για αυξημένη αποδοτικότητα,

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Ομίλου ΕΤΕ: α τρίμηνο 2012

Αποτελέσματα Ομίλου ΕΤΕ: α τρίμηνο 2012 Αποτελέσματα Ομίλου ΕΤΕ: α τρίμηνο 2012 Κεφαλαιακή Επάρκεια: Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 8,1% μετά την καταβολή από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κεφαλαιακής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Τι μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Οι ΟΤΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέχουν πρωταγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 22.4.2013 B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 σύμφωνα με το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ «ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» Ανδρέας Φρίξου Λειτουργός Α (Παρακολούθηση Αγοράς και Ανταγωνισμού) ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 1. ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕΚ 2. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ποια είναι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ Ποια είναι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ Η ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. ιδρύθηκε στις 30.12.2016 και ασκεί τις δραστηριότητες του Διαχειριστή Δικτύου Διανοµής Φυσικού Αερίου εντός των γεωγραφικών περιοχών του Νοµού Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα