15PROC

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "15PROC"

Transcript

1 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΤΠΕ (ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΠΕ» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου» Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» πρόκειται να δημιουργήσει μητρώο «Κέντρων Πιστοποίησης Μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)» (ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ). Πιο συγκεκριμένα, οι φορείς που θα δηλώσουν ενδιαφέρον και θα ενταχθούν στο μητρώο των ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ της πράξης, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προγράμματα πιστοποίησης μαθητών των ελληνικών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο μητρώο, που θα συγκροτείται σταδιακά, θα μπορούν να ενταχθούν εξοπλισμένα εργαστήρια δημόσιων σχολικών μονάδων B θμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι σχολικές μονάδες που διαθέτουν εξοπλισμένα εργαστήρια, τα οποία πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και λειτουργικές απαιτήσεις, όπως αυτές περιγράφονται στη συνέχεια. Η δημιουργία του Μητρώου ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ θα εγκριθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΥΕ «Διόφαντος».

2 15PROC ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και ειδικότερα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση», το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» υλοποιεί την Πράξη: «Πιστοποίηση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΤΠΕ», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους. Η Πράξη αυτή, συνοπτικά, θα αναπτύξει και θα παρέχει τις ακόλουθες βασικές υπηρεσίες: Δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών. Σύστημα πιστοποίησης μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ικανότητες ΤΠΕ, με ικανό εύρος δοκιμασιών και αυτοματοποιημένη παραγωγή τεστ για την διάγνωση επάρκειας ικανοτήτων ΤΠΕ σε δύο επίπεδα: για μαθητές γυμνασίου και λυκείου αντίστοιχα. Διενέργεια πιστοποιήσεων μαθητών γυμνασίου και λυκείου σε ικανότητες ΤΠΕ. Εκπαιδευτικό υλικό ενίσχυσης της μαθησιακής διαδικασίας και υποστηρικτικές υπηρεσίες για την απόκτηση των στοχευόμενων ικανοτήτων ΤΠΕ και την αυτοαξιολόγηση μαθητών. Οι ικανότητες στις ΤΠΕ που θα αξιολογούνται και θα πιστοποιούνται καλύπτουν γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις στη χρήση των ΤΠΕ. Στα συστήματα πιστοποίησης θα αναπτυχθούν οι εφαρμογές συγγραφής και χαρακτηρισμού των δοκιμασιών που αντιστοιχούν και διαπιστώνουν αυτές τις ικανότητες. Το εκπαιδευτικό υλικό θα προσανατολίζεται στην ενίσχυση των στοχευόμενων ικανοτήτων, και θα αξιοποιηθεί στη φάση της προετοιμασίας των μαθητών για τη τελική πιστοποίηση, παρέχοντας δυνατότητες αυτοαξιολόγησης τους. Η τελική αξιολόγηση πιστοποίηση των μαθητών στις ΤΠΕ, θα υλοποιείται μέσα από αυτοματοποιημένο σύστημα πιστοποίησης που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της πράξης. Η εξέταση θα περιλαμβάνει ένα σύνολο από δοκιμασίες που είναι εντός του εύρους των στοχευόμενων ικανοτήτων στις ΤΠΕ. Η διαδικασία εξέτασης-πιστοποίησης ικανοτήτων στις ΤΠΕ, θα πραγματοποιηθεί σε πιστοποιημένα κέντρα εξέτασης (ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ). ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Το φυσικό αντικείμενο της πράξης στοχεύει στην υλοποίηση εξετάσεων για την πιστοποίηση ικανοτήτων σε Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, σε κέντρα που θα επιλεγούν και θα πιστοποιηθούν για την καταλληλότητά τους (ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ). Κάθε διαδικασία εξέτασης μαθητών θα διαρκεί περίπου 3 (τρεις) ώρες. Κατά τις ώρες διεξαγωγής εξετάσεων, οι αίθουσες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες κατά αποκλειστικότητα για το σκοπό αυτό. Η τεχνική καταλληλότητα και ετοιμότητα του εξοπλισμού και των χώρων θα διαπιστώνεται, με τη συνδρομή στελεχών ή συνεργατών του ΙΤΥΕ, κατά την αρχική διαμόρφωση (βλέπε Παράρτημα Γ), πριν την πρώτη λειτουργία, καθώς και σε περιοδική βάση.

3 Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα πραγματοποιούνται με αυτοματοποιημένο σύστημα μέσω του οποίου θα παράγονται τα τεστ για τους προς πιστοποίηση μαθητές και στη συνέχεια θα υλοποιούνται στους σταθμούς εργασίας (Η/Υ) στα ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ. Οι μαθητές θα συμμετέχουν κατόπιν αίτησης δήλωσης τους. Οι διαδικασίες που θα εφαρμόζονται για κάθε κύκλο (χρονική περίοδο) διεξαγωγής πιστοποιήσεων θα περιλαμβάνουν κατ ελάχιστο: 1. Τον προγραμματισμό και καθορισμό ημερομηνιών διαθεσιμότητας εκ μέρους των ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ. 2. Την έγκριση του προγραμματισμού διαθεσιμότητας από το ΙΤΥΕ. 3. Την υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των μαθητών για να πιστοποιηθούν. 4. Την οριστικοποίηση του προγράμματος (ποιος μαθητής σε ποιο ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ και πότε) πιστοποίησης. 5. Την πραγματοποίηση των εξετάσεων πιστοποίησης, σύμφωνα με τους κανόνες που θα ανακοινωθούν, στα ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ. Όλες οι ανωτέρω διαδικασίες θα υποστηρίζονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εισαγωγής, αναζήτησης και διαχείρισης στοιχείων καθώς και από τυποποιημένα έντυπα. Για την πραγματοποίηση των διαδικασιών πιστοποίησης, κάθε ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ θα πρέπει να διαθέτει εκτός των απαιτούμενων τεχνολογικών υποδομών, τους ακόλουθους συνεργάτες: Συντονιστή Έργου / Επόπτη, ο οποίος θα είναι μόνιμος εκπαιδευτικός, μέλος του συλλόγου διδασκόντων της οικίας σχολικής μονάδας, με τις ακόλουθες αρμοδιότητες: o o o o o o θα αποτελεί το σύνδεσμο επικοινωνίας με το ΙΤΥΕ, θα φροντίζει για την προετοιμασία του φακέλου της πρότασης / αίτησης και την αποστολή του, παρέχοντας αναγκαίες πληροφορίες, θα φροντίζει για την υποβολή στοιχείων στο πληροφοριακό σύστημα του έργου, θα συλλέγει τα αναγκαία στοιχεία προγραμματισμού και διεξαγωγής εξετάσεων πιστοποίησης, θα φροντίζει για τη διεκπεραίωση του οικονομικού αντικειμένου του έργου σε σχέση με τη συλλογή των αναγκαίων δικαιολογητικών και παραστατικών, θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα των διαδικασιών πιστοποίησης. Για τον συντονιστή έργου / επόπτη θα πρέπει να ορίζεται και ένας αναπληρωτής του, που θα τον αντικαθιστά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επιτηρητή/ές, οι οποίοι θα γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της διαδικασίας πιστοποίησης, ώστε να εξασφαλίζουν την αξιόπιστη και ομαλή διεξαγωγή της. Οι επιτηρητές είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης από την ίδια ή άλλη σχολική μονάδα. Για κάθε επιτηρητή όταν θα ορίζεται να συμμετάσχει σε

4 εξετάσεις πιστοποίησης, θα πρέπει να ορίζεται και ο αναπληρωτής του που θα τον αντικαθιστά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Τεχνικό Υπεύθυνο, ο οποίος: o o o o o θα είναι υπεύθυνος για την απρόσκοπτη λειτουργία του εργαστηρίου, θα συνεργάζεται με τον συντονιστή έργου, τον επόπτη και τον επιτηρητή, θα έχει την ευθύνη της προσαρμογής των εγκαταστάσεων στις λειτουργικές και τεχνικές απαιτήσεις συνθήκες εφαρμογής των διαδικασιών πιστοποίησης, θα συνεργάζεται με την τεχνική ομάδα του ΙΤΥΕ και θα φροντίζει για την έγκαιρη διεκπεραίωση των διαδικασιών μεταφοράς δεδομένων από και προς τις διαθέσιμες για την πιστοποίηση υποδομές του ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ. Για κάθε Τεχνικό Υπεύθυνο όταν θα ορίζεται να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης, θα πρέπει να ορίζεται και ο αναπληρωτής που θα τον αντικαθιστά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο Τεχνικός Υπεύθυνος θα προέρχεται από τη οικία σχολική μονάδα ( λόγω αρμοδιοτήτων είναι σκόπιμο να είναι ο υπεύθυνος σχολικού εργαστηρίου πληροφορικής και εφαρμογών Η/Υ ΣΕΠΕΗΥ). Σε περίπτωση διατυπωμένου κωλύματος, η επιλογή θα γίνεται είτε από τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής του σχολείου (κλάδου ΠΕ19 ή ΠΕ20) είτε από ΣΕΠΕΗΥ άλλης σχολικής μονάδας. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την απαίτηση για ακώλυτη υλοποίηση των πιστοποιήσεων σε συνδυασμό με την απρόσκοπτη λειτουργία του εργαστηρίου. Ο Τεχνικός Υπεύθυνος θα είναι υποχρεωμένος να παρίσταται σε κάθε εξέταση πιστοποίησης. Το ελάχιστο πλήθος φυσικών προσώπων είναι έξι (6) άτομα: συντονιστής έργου/επόπτης με αναπληρωτή, επιτηρητής με αναπληρωτή και τεχνικός υπεύθυνος με αναπληρωτή. Όμως κάθε φορέας πρέπει να δηλώσει όσους εκπαιδευτικούς προορίζει να απασχολήσει σε ρόλο επιτηρητή και τεχνικού υπευθύνου, ώστε να έχει τη δυνατότητα επιλογής τους κατά τη διαδικασία του προγραμματισμού και της υλοποίησης των πιστοποιήσεων. Ο κατάλογος του προτεινόμενου προσωπικού και ο ρόλος που θα αναλάβει καθένας εκ των συμμετεχόντων είναι υποχρεωτικό να δηλωθεί με την πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κάθε σχολικής μονάδας για λόγους πληρότητας αλλά και για την αξιοποίηση στα επόμενα στάδια συνεργασίας (προγραμματισμός πιστοποιήσεων, συμβάσεις κτλ). Ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα δηλωθούν κατά την υποβολή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ορίζεται μετά από συνεδρίαση του συλλόγου των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας. Το απόσπασμα του πρακτικού που αφορά στις αναθέσεις των ρόλων υποβάλλεται μαζί με τα υπόλοιπα έντυπα της πρότασης (σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα στο Παράρτημα Β). Κατά τη διεξαγωγή προγραμματισμένης πιστοποίησης δεν θα επιτρέπεται, ένα φυσικό πρόσωπο να αναλαμβάνει περισσότερους από έναν ρόλους.

5 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Προϋποθέσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος βάσει της παρούσας, είναι οι υποψήφιοι φορείς να είναι δημόσιες σχολικές μονάδες της Β θμιας εκπαίδευσης, που διαθέτουν εξοπλισμένα εργαστήρια πληροφορικής τα οποία πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές και λειτουργικές απαιτήσεις που ορίζονται στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης (βλέπε παρακάτω αλλά και στο Παράρτημα Γ ). ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ των αιτήσεων που θα υποβληθούν μπορεί να είναι: ο υποψήφιος φορέας δεν πληροί την προαναφερόμενη προϋπόθεση, η αίτηση δεν είναι πλήρης και συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα έντυπα υπεύθυνες δηλώσεις (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Α και Β), ή δεν φέρει τις απαιτούμενες υπογραφές υπευθύνων ή τη σφραγίδα του Φορέα, ο υποψήφιος φορέας δεν έχει ακολουθήσει την αναφερόμενη στη συνέχεια διαδικασία υποβολής αιτήσεων (ηλεκτρονική και έντυπη), Ο υποψήφιος φορέας δεν πληροί τις παρακάτω ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά στην εργαστηριακή μονάδα: Α/Α Περιγραφή Απαίτησης Ανά Αίθουσα Εργαστηρίου (δέκα) σταθμοί εργασίας (κατ ελάχιστο) 2. 1 (ένας) εξυπηρετητής αρχείων (file server) 3. Σύνδεση του εξυπηρετητή στο διαδίκτυο με ταχύτητα >= 4Mbps 4. Σύνδεση των σταθμών εργασίας και του εξυπηρετητή σε τοπικό δίκτυο (LAN) 30 μ 2 ελάχιστο εμβαδό για 12 σταθμούς εργασίας (θα πρέπει να ετοιμαστεί 5. και να κατατεθεί σχετικό σκαρίφημα και ενδεικτικές φωτογραφίες της αίθουσας βλ. παράρτημα Δ) 6. Ικανοποίηση προδιαγραφών Παραρτήματος Γ 7. Διαθεσιμότητα δύο (2) εφεδρικών σταθμών εργασίας Κατ ελάχιστο δύο τρίωρα πλήρους και αποκλειστικής διαθεσιμότητας της αίθουσας εργαστηρίου για πιστοποιήσεις ανά εβδομάδα (οποιαδήποτε 8. μέρα της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των αργιών Σάββατο/Κυριακή). Οι φορείς καλούνται να δηλώσουν τη μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητά τους για τους σκοπούς του έργου. Α/Α Περιγραφή Απαίτησης Ανά Κέντρο Πιστοποίησης 9. Συντονιστής έργου / επόπτης (με τον αναπληρωτή του) και Κατάλογος Επιτηρητών και Τεχνικών Υποστήριξης Πέραν των παραπάνω ελάχιστων απαιτήσεων εξοπλισμού, κάθε φορέας μπορεί να προτείνει επιπλέον εξοπλισμό με βάση τα ακόλουθα:

6 1. Πλήθος διαθέσιμων σταθμών εργασίας επιπλέον των ελάχιστων απαιτούμενων που αναφέρονται παραπάνω: Μέχρι δέκα (10) το πολύ (σύνολο είκοσι) πέραν των ελαχίστων δέκα (10). 2. Για κάθε επιπλέον σταθμό εργασίας θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχα διαθέσιμος χώρος δυόμιση (2,5) μ 2 πλέον των ελαχίστων. Δομή Κέντρων Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ) Κάθε δημόσιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να δημιουργήσει ένα Κέντρο Πιστοποίησης αποτελούμενο από επιμέρους αίθουσες εργαστηρίων (μία ή περισσότερες). Για κάθε Κέντρο Πιστοποίησης ορίζεται ένας συντονιστής έργου. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να υποβάλει μία μόνο πρόταση δημιουργίας Κέντρου Πιστοποίησης. Ο κατάλογος του προτεινόμενου προσωπικού που θα συνοδεύει την εκάστοτε πρόταση, αξιοποιείται για την κατάρτιση επιμέρους μητρώου συνεργατών και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εκάστοτε υποβληθείσας πρότασης. Τα επιμέρους στοιχεία που αφορούν καθεμιά εκ των αιθουσών (εφόσον προτείνεται να αξιοποιηθούν περισσότερες της μιας) κατατίθενται διακριτά εντός της εκάστοτε πρότασης. Κατά συνέπεια μπορεί να υποβληθεί: Ένας φάκελος αίτησης για δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης από τη σχολική μονάδα στην οποία λειτουργούν οι αναγκαίες υποδομές. Όσες προτάσεις δεν τηρούν οποιονδήποτε από τους όρους της παρούσας, θα αποκλείονται. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από επιτροπή που θα ορισθεί με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ΙΤΥΕ. Οι φορείς των οποίων οι προτάσεις είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις στην παρούσα πρόσκληση θα εντάσσονται σε προκαταρκτικό κατάλογο, προκειμένου ακολούθως να λάβουν οδηγίες για τη διευθέτηση του εξοπλισμού και των αναγκαίων λογισμικών με σκοπό να πραγματοποιηθεί τεχνικός έλεγχος. Μόνο μετά τον επιτυχή έλεγχο εγκρίνεται και οριστικοποιείται η ένταξη στο Μητρώο «ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ». ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Το προσωπικό των ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ δεν θα πρέπει να ορίζεται για συμμετοχή σε διαδικασίες πιστοποίησης στις οποίες λαμβάνουν μέρος συγγενικά του πρόσωπα Α ή Β βαθμού. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

7 Οι διαδικασίες πιστοποίησης των ικανοτήτων των μαθητών διεξάγονται σε χρονικές περιόδους που καθορίζονται από το ΙΤΥΕ και μέχρι τη λήξη της πράξης. ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Για κάθε διεξαγωγή πιστοποίησης μίας ομάδας μαθητών αποτελούμενης από 10 έως 20 άτομα (μίας αίθουσας), που θα υλοποιηθεί σε ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ, καταβάλλεται το ποσό των 200 (διακοσίων ευρώ). Το ποσό αυτό, αφορά στην κάλυψη των συγκεκριμένων δαπανών που αναφέρονται παρακάτω και αποκλειστικά στο πλαίσιο υλοποίησης των πιστοποιήσεων, εφόσον τηρούνται τα σχετικά παραστατικά: 1. Για αμοιβή Συντονιστή έργου / Επόπτη, ποσό μέχρι 80 ευρώ. 2. Για αμοιβή Επιτηρητή, ποσό μέχρι 50 ευρώ. 3. Για αμοιβή Τεχνικού Υποστήριξης, ποσό μέχρι 70 ευρώ. Στα παραπάνω ποσά περιλαμβάνεται και κάθε φόρος ή νόμιμη κράτηση που προβλέπεται. Κατά την πρώτη φάση υλοποίησης της πράξης, θα πραγματοποιηθούν πιστοποιήσεις των οποίων η αξία δεν θα υπερβεί τις Με επόμενη πρόσκληση θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση για την οποία θα καθοριστεί το ύψος του προϋπολογισμού των πιστοποιήσεων που θα υλοποιηθούν σε αυτή. ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ Τα δικαιολογητικά λαμβάνουν τη μορφή διακριτής πρότασης για κάθε προτεινόμενο κέντρο πιστοποίησης χωριστά. Για κάθε δημόσιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρεται να αξιολογηθεί πρότασή του για δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης, θα πρέπει να συμπληρωθούν: 1. Το έντυπο αίτησης (Α), που συνοδεύει την παρούσα Πρόσκληση ως Παράρτημα Α και 2. Τα τυποποιημένα έντυπα, που περιλαμβάνονται στην παρούσα Πρόσκληση ως Παράρτημα Β. Τα στοιχεία των αιτήσεων και των σχετικών συνοδευτικών εντύπων θα συμπληρώνονται ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής καταχώρισης στοιχείων στην διεύθυνση Η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα της παραπάνω διεύθυνσης, για την καταχώριση που αφορά σε κάθε διακριτή πρόταση, θα είναι εφικτή σύμφωνα με την ακόλουθη διαδικασία:

8 i. Το σχολείο (διευθυντής) θα επιλέγει την ένδειξη «είσοδος ως σχολείο». Οι κωδικοί που θα ζητηθούν είναι οι κωδικοί του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ - myschool): αναγνωριστικό: επταψήφιος αριθμητικός κωδικός σχολείου. ii. Με την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα θα καταχωρούνται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (προσωπικό, Αίθουσα/ες), iii. Θα γίνεται η οριστική υποβολή των στοιχείων (στο σημείο αυτό το σύστημα ελέγχει αν πληρούνται οι βασικές ελάχιστες απαιτήσεις). iv. Θα εκτυπώνονται όλα τα απαιτούμενα τυποποιημένα έντυπα μέσω της εφαρμογής. v. Τα έντυπα θα υπογράφονται, θα σφραγίζονται και θα αποστέλλονται στη διεύθυνση του ΙΤΥΕ που αναφέρεται παρακάτω. Η αναλυτική διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης περιγράφεται στο Παράρτημα Δ. ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση / πρόταση τους (έντυπο Α) και τα συνοδευτικά έντυπα (Παράρτημα Β), σύμφωνα με τα οριζόμενα στη παρούσα πρόσκληση, εντός προθεσμίας (ήτοι 27/03/2015), που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης της παρούσας στον ιστότοπο του ΙΤΥΕ ( και στον τύπο. Η δαπάνη δημοσίευσης θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό της πράξης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λαμβάνεται υπόψη για την αποστολή του φυσικού φακέλου της αίτησης και των συνοδευτικών εντύπων της παρούσας πρόσκλησης και όχι για την ηλεκτρονική καταχώρισή τους. Τα πρωτότυπα των αιτήσεων και των συνοδευτικών εντύπων, θα εκτυπώνονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής εισαγωγής στοιχείων, θα υπογράφονται, θα σφραγίζονται και ακολούθως θα κατατίθενται, ή θα αποστέλλονται (Ημερομηνία Σφραγίδας Ταχυδρομείου), στο Πρωτόκολλο του ΙΤΥΕ, στη διεύθυνση: με την ένδειξη: Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Κτίριο "Δ. Μαρίτσας", Νίκου Καζαντζάκη Πανεπιστημιούπολη Πατρών Ρίον Για το έργο «Πιστοποίηση Δεξιοτήτων Μαθητών» στο πλαίσιο της Πράξης ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΠΕ Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις που αφορούν στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων και το περιεχόμενο των αιτήσεων σε ηλεκτρονική μορφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με την ομάδα

9 υποστήριξης του έργου, μέσω της επιλογής που διατίθεται στο μενού «Υπηρεσία Help Desk»( στην διεύθυνση ). Η επιλογή αυτή οδηγεί σε φόρμα υποβολής αιτήματος ερωτήματος αποκλειστικά για τεχνική υποστήριξη των ενδιαφερομένων αναφορικά με την υποβολή των στοιχείων εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του πληροφοριακού συστήματος. Ερωτήματα που σχετίζονται με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να αποστέλλονται με fax καθημερινά στον αριθμό « » με την ένδειξη: Για το έργο «Πιστοποίηση Δεξιοτήτων Μαθητών» στο πλαίσιο της Πράξης ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΠΕ. Τα ερωτήματα που αφορούν στο περιεχόμενο της πρόσκλησης θα γίνονται δεκτά μέχρι και την 16/03/2015 και θα απαντηθούν το αργότερο μέχρι την 23/03/2015 προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Την παρούσα συνοδεύουν ως παραρτήματα και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της τα παρακάτω: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α : ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β : ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ : ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ : ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του ΙΤΥΕ Καθηγ. Χρήστος Κακλαμάνης ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Πίνακα Αποδεκτών: 1. Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

10 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α: ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α: ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ (Στοιχεία Φορέα) (Αρ. Πρωτοκόλλου Εξερχομένων) Προς Το ΙΤΥΕ Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Κτίριο "Δ. Μαρίτσας", Νίκου Καζαντζάκη Πανεπιστημιούπολη Πατρών Ρίον ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ) Σε συνέχεια της από 24/2/2015 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΙΤΥΕ, στο πλαίσιο της Πράξης «Πιστοποίηση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΤΠΕ», σας υποβάλουμε τα σχετικά έγγραφα. 1. Συνοπτικά πληροφοριακά στοιχεία σχολικής μονάδας: Επωνυμία Σχολικής Μονάδας Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ονοματεπώνυμο Διευθυντή μονάδας ΤΚ Πόλη Νομός Τηλέφωνο Fax

11 2. Πληροφοριακά στοιχεία συντονιστή έργου για τη δομή που θα αξιολογηθεί για ένταξη στους καταλόγους ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ: Όνομα Επώνυμο Θέση στη σχολική μονάδα Διεύθυνση ΤΚ Πόλη Νομός Κινητό Τηλέφωνο Fax ΑΦΜ Ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας Ο Συντονιστής έργου ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: 1. Βεβαίωση / Δήλωση Συμμετοχής (Β-1) 2. Κατάλογος Στοιχείων Διαθέσιμου Προσωπικού ανά κατηγορία απασχόλησης (Β-2) 3. Έντυπα Δηλώσεων διαθεσιμότητας προσωπικού (Β-3) 4. Έντυπο Δήλωσης Στοιχείων Κέντρου Πιστοποίησης (Β-4) 5. Έντυπο Δήλωσης Προγράμματος Διαθεσιμότητας (Β-5) 6. Σκαρίφημα, φωτογραφίες του χώρου (να εκτυπωθούν και να επισυναφτούν)

12 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β: ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β-1: ΒΕΒΑΙΩΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2 Οι υπογράφοντες βεβαιώνουν ότι η σχολική μονάδα «.» υπέβαλε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να εντάξει υποδομές της στο μητρώο των Κέντρων Πιστοποίησης, που θα καταρτισθεί από το ΙΤΥΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Πιστοποίηση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΤΠΕ». Επίσης βεβαιώνουν ότι έλαβαν πλήρη γνώση του περιεχομένου της σχετικής πρόσκλησης. Ειδικότερα: Βεβαιώνουν ότι η σχολική μονάδα αναλαμβάνει να διαθέσει: α) τους αναγκαίους σύμφωνα με τη δήλωση πόρους για τη λειτουργία 3 αίθουσας / αιθουσών του προτεινόμενου Κέντρου Πιστοποίησης της σχολικής μονάδας για την διενέργεια των διαδικασιών πιστοποίησης μαθητών καθώς και β) το απαιτούμενο προσωπικό (Επόπτες, Επιτηρητές και Τεχνικούς Υπεύθυνους). Δηλώνουν ότι θα εφαρμόζονται οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του ΙΤΥΕ, σχετικά με τον προγραμματισμό και την εφαρμογή των διαδικασιών πιστοποίησης μαθητών καθώς και ότι θα συνεργάζονται με το ΙΤΥΕ για την διασφάλιση της απρόσκοπτης υλοποίησης του έργου. Αποδέχονται τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στην από 24/2/2015 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας Ο Συντονιστής έργου 2 Το παρόν αποτελεί υπόδειγμα ενημέρωσης. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα γίνει ηλεκτρονικά όπως αναφέρεται στην Ενότητα 8 της παρούσας πρόσκλησης. 3 Πλήθος προσφερόμενων αιθουσών

13 Β-2: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 4 Β-2.1 Επόπτες Συντονιστής Έργου/Επόπτης Όνομα Επώνυμο Θέση στη σχολική μονάδα Διεύθυνση Επικοινωνίας ΤΚ Πόλη Νομός Κινητό Τηλέφωνο Fax ΑΦΜ Αναπλ. Συντονιστής έργου/επόπτης Όνομα Επώνυμο Θέση στη σχολική μονάδα Διεύθυνση Επικοινωνίας ΤΚ Πόλη Νομός Κινητό Τηλέφωνο Fax ΑΦΜ Σημειώνεται πως στο πληροφοριακό σύστημα οι ρόλοι Συντονιστή Έργου - Επόπτη φαίνονται διακριτοί αλλά το σύστημα αυτόματα αποδίδει το ρόλο του επόπτη στο μέλος που θα οριστεί ως Συντονιστής Έργου, ενώ ο αναπληρωτής του δηλώνεται στο σύστημα απλά ως επόπτης. Τέλος το σύστημα επιτρέπει την οριστική υποβολή της αίτησης μόνο εάν ο ρόλος του Επόπτη ανατεθεί ακριβώς σε δύο μέλη: το ένα είναι εξ ορισμού (βλ. παραπάνω) ως συντονιστής έργου και το άλλο ως αναπληρωτής. 4 Το παρόν αποτελεί υπόδειγμα ενημέρωσης. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα γίνει ηλεκτρονικά όπως αναφέρεται στην Ενότητα 8 της παρούσας πρόσκλησης.

14 Β-2.2 Επιτηρητές 5 Επιτηρητής-1 Όνομα Επώνυμο Θέση στη σχολική μονάδα Διεύθυνση Επικοινωνίας ΤΚ Πόλη Νομός Κινητό Τηλέφωνο Fax ΑΦΜ Επιτηρητής -2 Όνομα Επώνυμο Θέση στη σχολική μονάδα Διεύθυνση Επικοινωνίας ΤΚ Πόλη Νομός Κινητό Τηλέφωνο Fax ΑΦΜ κ.ο.κ. 5 Το παρόν αποτελεί υπόδειγμα ενημέρωσης. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα γίνει ηλεκτρονικά όπως αναφέρεται στην Ενότητα 8 της παρούσας πρόσκλησης.

15 Β-2.3 Τεχνικοί Υπεύθυνοι 15PROC Τεχνικός-1 Όνομα Επώνυμο Θέση στη σχολική μονάδα Διεύθυνση Επικοινωνίας ΤΚ Πόλη Νομός Κινητό Τηλέφωνο Fax ΑΦΜ Τεχνικός-2 Όνομα Επώνυμο Θέση στη σχολική μονάδα Διεύθυνση Επικοινωνίας ΤΚ Πόλη Νομός Κινητό Τηλέφωνο Fax ΑΦΜ κ.ο.κ. 6 Το παρόν αποτελεί υπόδειγμα ενημέρωσης. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα γίνει ηλεκτρονικά όπως αναφέρεται στην ενότητα 8 της παρούσας πρόσκλησης.

16 Β-3: ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 7 ΒΕΒΑΙΩΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ 8 Ο κάτωθι υπογεγραμμένος: Όνομα: Επώνυμο: Όνομα Πατρός: ΑΦΜ: δηλώνω ότι αποδέχομαι να συμμετέχω με την ιδιότητα του (Επόπτη/ Επιτηρητή/ Τεχνικού Υποστήριξης) 9 στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο Κέντρο Πιστοποίησης της Σχολικής Μονάδας. Ημερομηνία, Ο Συντονιστής Έργου Ο Συμμετέχων 7 Το παρόν αποτελεί υπόδειγμα ενημέρωσης. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα γίνει ηλεκτρονικά όπως αναφέρεται στην ενότητα 8 της παρούσας πρόσκλησης. 8 Η δήλωση δεσμεύει το αναφερόμενο σε αυτή πρόσωπο για συνεργασία με το δηλούμενο ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ. Για κάθε πρόσωπο θα συντάσσεται ένα ξεχωριστό έντυπο Β-3. 9 Υπογραμμίζεται αναλόγως.

17 Β-4: ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑΣ 10 Δηλώστε τα παρακάτω στοιχεία της αίθουσας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της πιστοποίησης. Για κάθε αίθουσα αξιοποιήστε ένα ξεχωριστό έντυπο Β Επωνυμία Σχολικής Μονάδας 2. Ονομασία Αίθουσας Διεύθυνση (οδός, αριθμός) 4. Τ.Κ. 5. Πόλη 6. Νομός 7. Αριθμός σταθμών εργασίας (θέσεις εργασίας) Αριθμός εφεδρικών υπολογιστών 9. Εξυπηρετητή ς Ύπαρξη τοπικού δικτύου 11. Σύνδεση στο internet (ταχύτητα σε Mbps) 12. Εκτυπωτής (inkjet ή laser) [10 έως 20 με βάση τις απαιτήσεις της παρούσας] [>=2 με βάση τις απαιτήσεις της παρούσας] [ΝΑΙ/ΟΧΙ] [ΝΑΙ/ΟΧΙ] [Είδος εκτυπωτή] Ο Συντονιστής Έργου 10 Το παρόν αποτελεί υπόδειγμα ενημέρωσης. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα γίνει ηλεκτρονικά όπως αναφέρεται στην ενότητα 8 της παρούσας πρόσκλησης. 11 Κάθε ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ προσδιορίζεται μονοσήμαντα από τις αίθουσες και τον εξοπλισμό που δηλώνεται ότι διαθέτει καθεμιά από αυτές καθώς και από το διαθέσιμο προσωπικό που δηλώνεται ότι θα συμμετέχει σε διαδικασίες πιστοποίησης, εφόσον αξιολογηθεί θετικά η υποβαλλόμενη πρόταση. 12 Οι υπολογιστές που δηλώνονται θα πρέπει να υπερκαλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις. 13 Ο εξυπηρετητής που δηλώνεται θα πρέπει να υπερκαλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις.

18 Β-5: Πρόγραμμα Διαθεσιμότητας Αίθουσας 14 Δηλώστε τα στοιχεία διαθεσιμότητας της αίθουσας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της πιστοποίησης. Για κάθε αίθουσα αξιοποιήστε ένα ξεχωριστό έντυπο Β-5. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ:.. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Α ΠΕΡΙΟΔΟΥ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ) Ημέρα της Εβδομάδας Αριθμός Διαθέσιμων Τρίωρων Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Β ΠΕΡΙΟΔΟΥ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ) Ημέρα της Εβδομάδας Αριθμός Διαθέσιμων Τρίωρων Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή Ο Συντονιστής Έργου 14 Το παρόν αποτελεί υπόδειγμα ενημέρωσης. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα γίνει ηλεκτρονικά όπως αναφέρεται στην ενότητα 8 της παρούσας πρόσκλησης. 15 Η ώρα λήξης των διαθέσιμων τρίωρων δεν πρέπει να ξεπερνά την 9 η απογευματινή.

19 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 16 ΠΡΑΚΤΙΚΟ Αριθμ... - / /... ΘΕΜΑ: Ορισμός προσωπικού για τη λειτουργία του σχολείου ως Κέντρου Πιστοποίησης Μαθητών Στ... και στο γραφείο του σχολείου σήμερα././20.., ημέρα.. και ώρα. :. συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας και ασχολήθηκε με την επιλογή του προσωπικού και την ανάθεση ρόλων στα μέλη του προκειμένου η σχολική μονάδα να υποβάλλει πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ανακοινώθηκε από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» για τις ανάγκες της συγχρηματοδοτούμενης πράξης με τίτλο: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΠΕ» Δ/ντ.. του Σχολείου, εισηγήθηκε την συμμετοχή στην παραπάνω πρόσκληση και τα μέλη του συλλόγου ενημερώθηκαν για τους ρόλους που δύνανται να αναλάβουν καθώς και τις υποχρεώσεις που αναλογούν αντιστοίχως. υπόψη του: Μετά από διαλογική συζήτηση, ο σύλλογος διδασκόντων αφού έλαβε α) Την εισήγηση τ. Δ/ντ β) Το κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. α π ο φ ά σ ι σ ε 1. Να πραγματοποιηθεί η συμμετοχή στην προαναφερόμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 2. Εξουσιοδότησε τον/την.. να αναλάβει την προετοιμασία και την υποβολή της πρότασης 16 Το παρόν αποτελεί υπόδειγμα και δύναται να διαμορφωθεί σύμφωνα με την πρακτική που τηρεί κάθε σχολική μονάδα υπό την προϋπόθεση να διατυπώνονται με ευκρίνεια οι αναθέσεις ρόλων

20 3. Συντονιστή Έργου / Επόπτη όρισε τον/την με αναπληρωτή του/της τον/την.. 4. Ως Επιτηρητές όρισε τους ακόλουθους: Ως Τεχνικούς Υπεύθυνους όρισε τους ακόλουθους: Το Πρακτικό αυτό αφού γράφτηκε και διαβάστηκε, υπογράφεται ως ακολούθως και θα υποβληθεί μαζί με τα υπόλοιπα έντυπα του φακέλου εκδήλωσης ενδιαφέροντος.. Δ/ντ.. του Σχολείου Οι εκπαιδευτικοί Ακριβές αντίγραφο από το Βιβλίο Πράξεων του Συλλόγου Διδασκόντων Αυθημερόν Ο Δ/ντής του Σχολείου

21 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1 Περιγραφή Απαιτήσεων Λειτουργίας και Στοιχείων Τεχνολογικής Υποδομής 1.1 Απαιτήσεις Λειτουργίας Κατά τη διάρκεια της διενέργειας εξετάσεων πιστοποίησης μαθητών σε ΤΠΕ, η εκάστοτε αίθουσα θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο για χρήση από τους μαθητές που θα συμμετέχουν στη διαδικασία και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή τρίτων σε αυτή. Ο Συντονιστής έργου/επόπτης, ο Επιτηρητής και ο Τεχνικός Υπεύθυνος θα πρέπει να είναι παρόντες καθ όλη τη διάρκεια διενέργειας μιας εξέτασης. Ο Συντονιστής έργου/επόπτης θα έχει τη συνολική ευθύνη του ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ και θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα των διαδικασιών πιστοποίησης. Το μέγιστο πλήθος υποδοχής μαθητών προς πιστοποίηση δεν θα ξεπερνά τους είκοσι (20) και σε κάθε περίπτωση τη δηλωμένη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας της εκάστοτε αίθουσας, μη συμπεριλαμβάνοντας τους εφεδρικούς σταθμούς εργασίας. Οι σταθμοί εργασίας θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένο μόνο το απαιτούμενο λογισμικό και λειτουργικό σύστημα (βλ. στη συνέχεια), σε ξεχωριστή partition του σκληρού δίσκου ή σε ξεχωριστό δίσκο όπως θα υποδειχθεί κατά την αρχική διαμόρφωση. Σε κάθε σταθμό εργασίας θα πρέπει να υπάρχει ένας λογαριασμός (account) του οποίου θα κάνει αποκλειστική χρήση ο μαθητής που θα προσέρχεται να πιστοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της αίθουσας. Πριν από κάθε διενέργεια εξέτασης πιστοποίησης θα ελέγχεται η καταλληλότητα και η ετοιμότητα του εξοπλισμού και του λογισμικού από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και θα επιλύονται τυχόν προβλήματα σε συνεργασία με στέλεχος συνεργάτη του ΙΤΥΕ, εφόσον απαιτηθεί. Ο χώρος της εκάστοτε δηλωθείσας αίθουσας αλλά και ο περιβάλλων χώρος θα πρέπει να καλύπτουν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: i. Πρόσβαση των μαθητών με ασφάλεια σε αναγκαίους κοινόχρηστους χώρους ii. Διαρκή σηματοδότηση των εξόδων iii. Ασφαλή παραμονή των μαθητών σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα των εργαστηριακών χώρων διδασκαλίας

22 1.2 Πίνακας Ελάχιστων Τεχνικών Προδιαγραφών Εξοπλισμού Εξυπηρετητή Επεξεργαστής Μνήμη RAM Σκληρός Δίσκος Οθόνη INTEL Core 2 DUO, >=2.0GHz ή καλύτερος ή αντίστοιχος (ισοδύναμος) >= 3072 ΜΒ >= 200 GΒ* ΝΑΙ (προαιρετικά) Μονάδα DVD** DVD-R/RW DL (ταχύτητα εγγραφής >= 8Χ) Λογισμικό συστήματος Το οποίο να υποστηρίζει File Serving (διαμοίραση αρχείων) Σύνδεση σε UPS >=8 λεπτά λειτουργίας εκτός ρεύματος Εκτυπωτής Inkjet ή Laser * Δεν προσδιορίζει απαιτούμενη χωρητικότητα για αποκλειστικές ανάγκες διεξαγωγής πιστοποιήσεων αλλά μια εν γένει ικανοποιητική ελάχιστη απαίτηση ** To DVD-R δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στον εξυπηρετητή. Μπορεί να είναι και μια εξωτερική μονάδα, ή να βρίσκεται σε άλλο υπολογιστή, αρκεί να μπορεί ο τεχνικός υπεύθυνος να δημιουργεί εφεδρικά αντίγραφα από τον εξυπηρετητή.

23 Πίνακας Ελάχιστων Τεχνικών Προδιαγραφών Εξοπλισμού Σταθμών Εργασίας Απαιτούμενα Χαρακτηριστικά Επεξεργαστής Μνήμη RAM Σκληρός Δίσκος* Τρόπος Διάθεσης Σκληρού Δίσκου Οθόνη Λογισμικό συστήματος INTEL Core 2 DUO, >=2.0GHz ή καλύτερος ή αντίστοιχος (ισοδύναμος) >= 2048 ΜΒ >= 80 GΒ Εναλλακτικά: Διακριτό partition (εκκίνηση από αυτό) Διακριτός δίσκος (Εξωτερικός ή Εσωτερικός) με δυνατότητα εκκίνησης λειτουργικού συστήματος >= 17 (1024x768 στα 75 MHz) Microsoft Windows 7 Professional Ελληνικά (32-bit) SP1 Πρόσθετα Χαρακτηριστικά που θα απαιτηθούν κατά τη διαδικασία πιστοποίησης της σχολικής μονάδας σε στάδιο μετά την υποβολή της τρέχουσα πρότασης Λογισμικό Γραφείου Λογισμικό πλοήγησης στο διαδίκτυο Microsoft Office 2007 Standard** Ελληνικό Google Chrome * Αναφέρεται στο σκληρό δίσκο ή τη διαμέριση (partition) που θα χρησιμοποιείται κατ αποκλειστικότητα για τις ανάγκες του έργου. ** H έκδοση που περιέχει τις εφαρμογές Word, Excel, Power Point και Outlook. Σημείωση 1: Υπάρχει απαίτηση για «καθαρή εκκίνηση» του υπολογιστή ούτως ώστε να μην υπάρχει Antivirus πρόγραμμα και να μην έχει άλλος χρήστης τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το χώρο του δίσκου που θα χρησιμοποιήσουν οι εξεταζόμενοι. Αυτό μπορεί να γίνει με όποιο τρόπο τεκμηριωμένα επιλέξει στην πρότασή του ο φορέας, προτείνεται όμως η εκκίνηση από ξεχωριστό δίσκο ή partition ώστε να ικανοποιούνται οι συνθήκες αυτές. Σημείωση 2: Οι απαιτήσεις στις οποίες δεν γίνεται αναφορά για ισοδύναμο ή αντίστοιχο προϊόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εξασφάλιση καλής λειτουργίας των διαδικασιών πιστοποίησης. Εφόσον στο μέλλον οι συνθήκες αυτές θα εξασφαλίζονται και για άλλα προϊόντα, οι προδιαγραφές αυτές θα διευρύνονται αναλόγως.

24 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑΔΙΟ 1 ο : Το σχολείο (ο διευθυντής) εισέρχεται στο δικτυακό τόπο ( Επιλέγει την ένδειξη «Είσοδος». Στο σημείο αυτό του ζητούνται όνομα χρήστη και κωδικός: θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτά που του έχουν αποδοθεί από το ΠΣΔ (myschool). Μετά την εισαγωγή του, στο πάνω δεξιά τμήμα της οθόνης, εμφανίζεται το όνομα χρήστη και το όνομα του σχολείου. ΣΤΑΔΙΟ 2 ο : Έχοντας εισέλθει στο σύστημα, εφόσον δεν επιθυμεί να είναι ο ίδιος «συντονιστής έργου» κάνει τη σχετική επιλογή και ορίζει το φυσικό πρόσωπο που θα αναλάβει το ρόλο αυτό (Διαχείριση ΚΕΠΙΣ Διαχείριση Προσωπικού Εισαγωγή Νέου Μέλους). Ακολουθεί η συμπλήρωση των στοιχείων της πρότασης από τον ορισμένο ως «συντονιστή έργου». Εφόσον απαιτηθούν αλλαγές κατά τη δήλωση προσώπων και την ανάθεση ρόλων, ο υπεύθυνος ενημερώνει σχετικά το σύστημα επιλέγοντας (Διαχείριση ΚΕΠΙΣ Διαχείριση Προσωπικού Τροποποίηση Στοιχείων μέλους). Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρωθούν: Α) Το προσωπικό που θα συμμετάσχει στην πρόταση και οι ρόλοι του καθενός (κάθε φυσικό πρόσωπο, μπορεί να έχει μόνο ένα ρόλο, εκτός του συντονιστή που ορίζεται αυτόματα και επόπτης). Β) Η/Οι αίθουσα/ες που θα αξιοποιηθούν (χαρακτηριστικά, εξοπλισμός, διαθεσιμότητα, κτλ) Πιο συγκεκριμένα: Από την επιλογή «Διαχείριση ΚΕΠΙΣ Διαχείριση Προσωπικού» παρέχεται η δυνατότητα καταχώρισης και διαχείρισης των απαιτούμενων στοιχείων των ανθρώπινων πόρων που θα διατεθούν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εδάφιο Β-2 του Παραρτήματος Β της πρόσκλησης αυτής. Από την επιλογή «Διαχείριση ΚΕΠΙΣ Διαχείριση Αιθουσών» δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης και διαχείρισης των στοιχείων που αφορούν στους διαθέσιμους πόρους της εκάστοτε αίθουσας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εδάφιο Β-4 του Παραρτήματος Β της πρόσκλησης αυτής. Από την επιλογή «Διαχείριση ΚΕΠΙΣ Επισύναψη Αρχείων Αίθουσας» ο χρήστης έχει τη δυνατότητα εισαγωγής τεχνικών στοιχείων, υπό μορφή αρχείου, για κάθε έναν από τους σταθμούς εργασίας και τον εξυπηρετητή. Με τον τρόπο αυτό δηλώνονται όλες οι απαιτούμενες τεχνικές λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά τους για την αξιολόγηση της πρότασης ανά προσφερόμενη αίθουσα. Οδηγία: Για κάθε σταθμό εργασίας από αυτούς που κατά δήλωση θα διατεθούν, πρέπει να παραχθεί αρχικά το αντίστοιχο αρχείο πληροφοριών συστήματος (τύπου.nfo). Η παραγωγή του αρχείου για κάθε σταθμό εργασίας θα γίνει με ειδική εφαρμογή που διατίθεται στην παραπάνω σελίδα: «Εφαρμογή Καταγραφής Σταθμών Εργασίας Κέντρου». Στη συνέχεια τα παραγόμενα αρχεία συμπιέζονται σε ένα αρχείο μορφής.zip

25 ή.rar και αποστέλλονται μέσω της λειτουργίας «Διαχείριση ΚΕΠΙΣ Επισύναψη Αρχείων Αίθουσας». Αντικατάσταση του αρχείου που υποβλήθηκε είναι δυνατή με την επανάληψη της διαδικασίας. Επισήμανση-1: Τα αρχεία με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σταθμών εργασίας και του εξυπηρετητή δεν εκτυπώνονται και δεν επισυνάπτονται σε έντυπη μορφή. Είναι υποχρεωτικό όμως να κατατεθούν ηλεκτρονικά. Επισήμανση-2: Με την ίδια επιλογή «Επισύναψη Αρχείων Αίθουσας» δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης του ηλεκτρονικού αρχείου που περιλαμβάνει το σκαρίφημα της αίθουσας που δηλώνεται καθώς και κάποιων ενδεικτικών φωτογραφιών της αίθουσας (χαμηλής ανάλυσης). Το ή τα αρχεία θα πρέπει να συμπιεστούν (zipped) σε ένα αρχείο μορφής.zip ή.rar ώστε να γίνουν αποδεκτά από το σύστημα κατά την καταχώριση. Μεγάλου όγκου αρχεία προκαλούν καθυστέρηση κατά την καταχώρισή τους ενώ υπάρχει και περιορισμός όγκου στα 20MB για το συμπιεσμένο αρχείο που υποβάλλεται. Αντικατάσταση του αρχείου που υποβλήθηκε είναι δυνατή με την επανάληψη της διαδικασίας. ΣΤΑΔΙΟ 3 ο : Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταχώρισης στοιχείων που αφορούν στη δήλωση πόρων της εργαστηριακής μονάδας, πραγματοποιείται αρχικά η «Οριστικοποίηση Υποβολής Αίτησης» και στη συνέχεια από την επιλογή «Έντυπα / Εκτυπώσεις» γίνεται η εκτύπωση όλων των απαιτούμενων εντύπων που προβλέπονται από την παρούσα πρόσκληση. Σημειώνεται ότι πριν την «οριστικοποίηση υποβολής αίτησης» στην εκτύπωση των εντύπων υπάρχει η επισήμανση «προσχέδιο» για να γνωρίζει ο χρήστης ότι τα έντυπα ίσως δεν είναι τα τελικά. Επί πλέον σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία «Οριστικοποίησης Υποβολής Αίτησης» το σύστημα κάνει ορισμένους ελέγχους σε σχέση με τις ελάχιστες απαιτήσεις της πρόσκλησης, ώστε να καθοδηγήσει σχετικά τον χρήστη αν η αίτησή του δεν είναι πλήρης. Τέλος επισημαίνεται ότι μετά την «οριστικοποίηση Υποβολής Αίτησης» δεν είναι πλέον δυνατή η επεξεργασία των στοιχείων από το χρήστη αν παραστεί ανάγκη για κάτι τέτοιο θα πρέπει να έρθει σε επαφή με το διαχειριστή του συστήματος. Η επιλογή «Εκτύπωση» για κάθε έντυπο οδηγεί το χρήστη σε προβολή του προς εκτύπωση εγγράφου στην οθόνη του υπολογιστή και ακολούθως δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης στον διαθέσιμο κατά περίπτωση εκτυπωτή ή επιστροφής στην προηγούμενη σελίδα επιλογών. Επισήμανση-3: Δεν αρκεί η ηλεκτρονική καταχώριση στοιχείων για την υποβολή πρότασης. Θα πρέπει να εκτυπωθούν τα σχετικά έντυπα, να υπογραφούν από τους ενδιαφερόμενους και να σφραγιστούν όπου προβλέπεται και ακολούθως να προσκομισθούν ή να αποσταλούν έγκαιρα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παρούσας πρόσκλησης.

ΑΠΟΦΑΣΗ Π 175 /

ΑΠΟΦΑΣΗ Π 175 / ΑΠΟΦΑΣΗ Π 175 / 25.2.2015 (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) 1 Θέμα: Δημιουργία Μητρώου Κέντρων Πιστοποίησης σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Πράξης «Πιστοποίηση των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΤΠΕ»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΕΝΤΡΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΚΗΕ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΕΝΤΡΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΚΗΕ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΕΝΤΡΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΚΗΕ) στο πλαίσιο των δράσεων της Πράξης με τίτλο: «ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ ΤΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή αίτησης ένταξης σχολικής μονάδας στο Μητρώο Κέντρων Ηλεκτρονικών Εξετάσεων (ΚΗΕ)

Υποβολή αίτησης ένταξης σχολικής μονάδας στο Μητρώο Κέντρων Ηλεκτρονικών Εξετάσεων (ΚΗΕ) Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης «Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης πιστοποίησης μαθητών Γ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση ΚΠπ» Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) Υποβολή αίτησης ένταξης

Διαβάστε περισσότερα

«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση»,

«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση», Να διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γραφείο «Κοινωνία της Πληροφορίας» Ερμού 15, 101 85 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Ε. Παπακίτσος Αθήνα : 04-01-2005

Διαβάστε περισσότερα

Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ----- Αθήνα, 18-09-2015 Αρ. Πρωτ. 146908/Δ2 -----

Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ----- Αθήνα, 18-09-2015 Αρ. Πρωτ. 146908/Δ2 ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Δικαιούχος Φορέας Συμπράττων Επιστημονικός Φορέας Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Αρ. Πρωτ. 7896/12.12.2013 για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων κατά την 5 η επιμορφωτική περίοδο των Πράξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη»

«Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» Δικαιούχος Φορέας Συμπράττοντες Επιστημονικοί Φορείς Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης (MIS)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού

Διαβάστε περισσότερα

(ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β1 ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ ΣΤΑ ΚΣΕ)

(ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β1 ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ ΣΤΑ ΚΣΕ) Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.) Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)» http://e-pimorfosi.cti.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Πράξης με τίτλο

Περιγραφή Πράξης με τίτλο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ (έως 1) ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΟΥ Π382_22-04-2013 (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ) Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών

Οδηγίες για την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών Οδηγίες για την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης Αθήνα, Ιούνιος 2014 Περιεχόμενα 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ... 3 1.1 Η εξέταση... 3 2 ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ), της Πράξης «Επιµόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. : 38615/ΚΓ Ηµερ.: 18/04/2003 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αρ. Πρωτ. : 38615/ΚΓ Ηµερ.: 18/04/2003 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» ΠΡΑΞΗ: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ» ΜΕΤΡΟ 1.2 ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πιστοποίηση Δεξιοτήτων των Εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας

ΘΕΜΑ: Πιστοποίηση Δεξιοτήτων των Εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑΔΑ Α1 Ταx. Δ/νση : Ξενοφώντος 15Α 105 57 Αθήνα Αθήνα 14-02-2007 Ιστοσελίδα: eye-ypepth@mou.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑ Α Α 1 Ταx. /νση : Ξενοφώντος 15 Α 105 57 Αθήνα e-mail : eye-ypepth@mou.gr Ιστοσελίδα: www.eye-ypepth.gr

Διαβάστε περισσότερα

(ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β1 ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ ΣΤΑ ΚΣΕ)

(ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β1 ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ ΣΤΑ ΚΣΕ) Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.) Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ19/20

ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ19/20 Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

h t t p s : / / k p p. c t i. g r

h t t p s : / / k p p. c t i. g r Οδηγός Αξιοποίησης Υποστηρικτικού Υλικού για την προετοιμασία του μαθητή Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν την υποστήριξη μαθητών και στους μαθητές που ενδιαφέρονται να προετοιμαστούν για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π8.1 Εξαμηνιαία αναφορά εργασιών υλοποίησης σεμιναρίων πρακτικής. Έκδοση 1.1, Ιανουάριος 2014

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π8.1 Εξαμηνιαία αναφορά εργασιών υλοποίησης σεμιναρίων πρακτικής. Έκδοση 1.1, Ιανουάριος 2014 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2007-2013 ΠΡΑΞΗ: «ΣΤΗΡΙΖΩ Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Δικαιούχος Φορέας Συνδικαιούχος Φορέας Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης (MIS) για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Υλοποίησης Δράσης Α8. ΠΕ 8.1 «Σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού ενδοσχολικής τεχνικής στήριξης»

Οδηγός Υλοποίησης Δράσης Α8. ΠΕ 8.1 «Σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού ενδοσχολικής τεχνικής στήριξης» Οδηγός Υλοποίησης Δράσης Α8 ΠΕ 8.1 «Σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού ενδοσχολικής τεχνικής στήριξης» 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα... 2 Εισαγωγή... 3 1. Συμπράττοντες Φορείς... 4 1.1 Διαδικασία σεμιναριων...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΚΕ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΚΕ Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 131 Εκπαιδευτικό Ίδρυµα (1) Έντυπο Π2 Π2 Έντυπο Πιστοποίησης ΚΕΠΙΣ Ονοµασία /Κωδικός (2) ιεύθυνση (3).. Ονοµατεπώνυµο Υπεύθυνου (4) Τηλ/Fax (5) e-mail (6)...

Διαβάστε περισσότερα

Σχετ. Υπ. Αριθμ /ΚΚΚ/ εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Σχετ. Υπ. Αριθμ /ΚΚΚ/ εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θέμα: «Αναβάθμιση Ψηφιακών Υποδομών Σχολείων» Σχετ. Υπ. Αριθμ. 9999999/ΚΚΚ/00-00-2016 εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού σας ενημερώνουμε ότι το

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ: (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) Π244_12-04-2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ: Α) ΕΜΠΕΙΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Εγγραφή χρήστη δικαιούχου. Οδηγία Έκδοση 5.0 Μάιος 2017

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Εγγραφή χρήστη δικαιούχου. Οδηγία Έκδοση 5.0 Μάιος 2017 ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: Εγγραφή χρήστη δικαιούχου Οδηγία Έκδοση 5.0 Μάιος 2017 [Η παρούσα οδηγία συντάχθηκε για τους χρήστες του ΟΠΣ 2014-2020 και αφορά στην εγγραφή χρήστη δικαιούχου] Σελίδα 1 από 13 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑ Α Α 1 Ταx. /νση : Ξενοφώντος 15 Α 105 57 Αθήνα e-mail : eye-ypepth@mou.gr Ιστοσελίδα: www.eye-ypepth.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης (MIS) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών - «Πολλαπλασιαστών»

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης (MIS) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών - «Πολλαπλασιαστών» «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» Δικαιούχος Φορέας Συμπράττοντες Επιστημονικοί Φορείς Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης (MIS)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)» http://e-pimorfosi.cti.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Mεσογείων 14-18,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ενημέρωση για τη διεξαγωγή εξετάσεων αξιολόγησης επιπέδου γλωσσομάθειας μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

Θέμα: Ενημέρωση για τη διεξαγωγή εξετάσεων αξιολόγησης επιπέδου γλωσσομάθειας μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α -----

Διαβάστε περισσότερα

«Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη»

«Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» Δικαιούχος Φορέας Συμπράττων Επιστημονικός Φορέας Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης (MIS)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Εγγραφή χρήστη δικαιούχου. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Εγγραφή χρήστη δικαιούχου. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: Εγγραφή χρήστη δικαιούχου Οδηγία Έκδοση 4.0 Δεκέμβριος 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ικαιούχος Φορέας Συµπράττοντες Επιστηµονικοί Φορείς Ανακοίνωση Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εµπλουτισµό και επικαιροποίηση του Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Εγγραφή χρήστη δικαιούχου. Οδηγία Έκδοση 7.0 Ιούνιος 2018

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Εγγραφή χρήστη δικαιούχου. Οδηγία Έκδοση 7.0 Ιούνιος 2018 ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: Εγγραφή χρήστη δικαιούχου Οδηγία Έκδοση 7.0 Ιούνιος 2018 [Η παρούσα οδηγία συντάχθηκε για τους χρήστες του ΟΠΣ 2014-2020 και αφορά στην εγγραφή χρήστη δικαιούχου] Σελίδα 1 από 8 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)» http://e-pimorfosi.cti.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Αρ. πρόσκλησης: 471710- (13) Αθήνα, 23/03/2015

Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Αρ. πρόσκλησης: 471710- (13) Αθήνα, 23/03/2015 Αρ. πρόσκλησης: 471710- (13) Αθήνα, 23/03/2015 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός Οδηγός Υλοποίησης για την Πρακτική Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Συνοπτικός Οδηγός Υλοποίησης για την Πρακτική Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ - Διόφαντος) Συνοπτικός Οδηγός Υλοποίησης για την Πρακτική Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Έκδοση 6.2 Ιανουάριος 2015 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

επίσης, τηλεφωνική συσκευή και να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

επίσης, τηλεφωνική συσκευή και να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ECDL Οι ελάχιστες προδιαγραφές που πρέπει να ικανοποιεί μία επιχείρηση ώστε να πιστοποιηθεί ως Εξεταστικό Κέντρο ECDL χωρίζονται σε: Α. Χώροι / Απαιτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

ξεχωριστό από τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους και τη Γραμματεία.

ξεχωριστό από τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους και τη Γραμματεία. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ECDL Οι ελάχιστες προδιαγραφές που πρέπει να ικανοποιεί μία επιχείρηση ώστε να πιστοποιηθεί ως Εξεταστικό Κέντρο ECDL χωρίζονται σε: Α. Χώροι / Απαιτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ: (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) Π229_06-03-2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ: Α) ΕΜΠΕΙΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Help-File) Για το περιβάλλον ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην πιστοποίηση

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Help-File) Για το περιβάλλον ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην πιστοποίηση Πράξη: «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Βασικές Δεξιότητες των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)στην Εκπαίδευση» Είναι ενταγμένη στο Μέτρο 2.1 και

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.

Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε. Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π8.1 Εξαμηνιαία αναφορά εργασιών υλοποίησης σεμιναρίων πρακτικής. Έκδοση 2.0 Νοέμβριος 2014

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π8.1 Εξαμηνιαία αναφορά εργασιών υλοποίησης σεμιναρίων πρακτικής. Έκδοση 2.0 Νοέμβριος 2014 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2007-2013 ΠΡΑΞΗ: «ΣΤΗΡΙΖΩ Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ 3: «Αναφορά επιμορφούμενου σχετικά με την υλοποίηση πρακτικής άσκησης/ εφαρμογής στην τάξη»

ΦΟΡΜΑ 3: «Αναφορά επιμορφούμενου σχετικά με την υλοποίηση πρακτικής άσκησης/ εφαρμογής στην τάξη» ΦΟΡΜΑ 3: «Αναφορά επιμορφούμενου σχετικά με την υλοποίηση πρακτικής άσκησης/ εφαρμογής στην τάξη» Συμπλήρωση: ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Υποβολή/ Κατάθεση: ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ/ΕΣ Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ(1)

Διαβάστε περισσότερα

στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 16

στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 16 (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) Π243_12-04-2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ: Α) ΕΜΠΕΙΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ταχ. Δ/νση : Διοικητήριο 531 00 Φλώρινα Φλώρινα, 13-5-2002 (Γραφεία Δ/νσης Β /θμιας Εκπ/σης) Αρ.Πρωτ.: 14 Τηλ. & Fax : 03850-44038 Πληροφορίες : Στυλιάδης Κων/νος e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ενημέρωση για τη διεξαγωγή εξετάσεων αξιολόγησης επιπέδου γλωσσομάθειας μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

Θέμα: Ενημέρωση για τη διεξαγωγή εξετάσεων αξιολόγησης επιπέδου γλωσσομάθειας μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή Θέμα: Ενημέρωση για τη διεξαγωγή εξετάσεων αξιολόγησης επιπέδου γλωσσομάθειας μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή Η πράξη με τίτλο «Δημιουργία Συστήματος Ηλεκτρονικών Εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Αρ.Πρωτ.: Βόλος, 30/5/2014

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Αρ.Πρωτ.: Βόλος, 30/5/2014 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Αρ.Πρωτ.: 10454 Βόλος, 30/5/2014 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων προς σύναψη 1 σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου, για την παροχή έργου στο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α : ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ...5 ΜΕΡΟΣ Β : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ...6 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Συγκρότημα Πολυτεχνικής Σχολής, Βασ. Σοφίας 12, 671 00 ΞΑΝΘΗ Ξάνθη, 08/04/2015 Αρ.Πρωτ. 9936 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α : ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...5 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ...5 ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: Εγγραφή χρήστη δικαιούχου. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: Εγγραφή χρήστη δικαιούχου. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: Εγγραφή χρήστη δικαιούχου Οδηγία Έκδοση 2.0 Νοέμβριος 2015

Διαβάστε περισσότερα

της κατηγορίας πράξεων θ.: «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)»

της κατηγορίας πράξεων θ.: «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑΔΑ Α1β ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Α.Π. 3726 Αθήνα, 5-3-2008

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μαρούσι, 18 09-2009 Αρ. πρωτ.:114880/γ1

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μαρούσι, 18 09-2009 Αρ. πρωτ.:114880/γ1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Μαρούσι, 18 09-2009 Αρ. πρωτ.:114880/γ1 ΠΡΟΣ: Περ/κές

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΕ Πράξη «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων ΙΕΚ, ΕΠΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΛ» (κωδικός ΟΠΣ 491402) Αριθ. Πρωτ.: 396 / 04-05-2015 Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης

Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης Δικαιούχος Φορέας Συμπράττων Επιστημονικός Φορέας Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης (MIS) για την καταχώριση προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Β Επιπέδου από τα Κέντρα Στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παραδοτέο 1.2.1 Αναφορά Έκθεση διαδικασίας επιλογής προσωπικού ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2: Πλαισίωση ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ με εξειδικευμένο Δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή αιτήματος απόκτησης κωδικών πρόσβασης [Μαθητές]

Υποβολή αιτήματος απόκτησης κωδικών πρόσβασης [Μαθητές] Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης «Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης πιστοποίησης μαθητών Γ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση ΚΠπ» Υποβολή αιτήματος απόκτησης κωδικών πρόσβασης [Μαθητές] Πάτρα, Απρίλιος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2011-2012 Σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 71 11 Ιανουαρίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 16 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ.: 1816 /ΓΔ4 Προγραμματισμός και Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διαδικασία ένταξης των σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών

ΘΕΜΑ: Διαδικασία ένταξης των σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη : 15180 Μαρούσι Ιστοσελίδα :

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π8.2 Εξαμηνιαία αναφορά εργασιών πρακτικής εκπαίδευσης εξ α- ποστάσεως προσωπικού ενδοσχολικής υποστήριξης Έκδοση 1.

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π8.2 Εξαμηνιαία αναφορά εργασιών πρακτικής εκπαίδευσης εξ α- ποστάσεως προσωπικού ενδοσχολικής υποστήριξης Έκδοση 1. Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2007-2013 ΠΡΑΞΗ: «ΣΤΗΡΙΖΩ Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες και Στήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Α /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Α /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Α /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στα σημερινά σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)» http://e-pimorfosi.cti.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ - Αρ.Πρωτ /Γ2/ /ΥΠΑΙΘ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ - Αρ.Πρωτ /Γ2/ /ΥΠΑΙΘ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ - Αρ.Πρωτ.141290/Γ2/08-09-2014/ΥΠΑΙΘ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Πρωτ.: ΕΛ/1902 Fax: 2102835647 Ημερομηνία: 12/4/2013 e-mail: eidlog@aspete.gr

Αριθμ. Πρωτ.: ΕΛ/1902 Fax: 2102835647 Ημερομηνία: 12/4/2013 e-mail: eidlog@aspete.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π8.2 Εξαμηνιαία αναφορά εργασιών πρακτικής εκπαίδευσης εξ α- ποστάσεως προσωπικού ενδοσχολικής υποστήριξης Έκδοση 2.

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π8.2 Εξαμηνιαία αναφορά εργασιών πρακτικής εκπαίδευσης εξ α- ποστάσεως προσωπικού ενδοσχολικής υποστήριξης Έκδοση 2. Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2007-2013 Υποέργο 10: «Υλοποίηση Πράξης «ΣΤΗΡΙΖΩ» για το ΠΣΔ και το Ψηφιακό Σχολείο ΠΡΑΞΗ: «ΣΤΗΡΙΖΩ Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Σύστηµα ιαχείρισης Πληροφορίας Οδηγός διαδικασιών Έκδοση 1.1 Μάιος 2002

Ηλεκτρονικό Σύστηµα ιαχείρισης Πληροφορίας Οδηγός διαδικασιών Έκδοση 1.1 Μάιος 2002 Ηλεκτρονικό Σύστηµα ιαχείρισης Πληροφορίας Οδηγός διαδικασιών Έκδοση 1.1 Μάιος 2002 1 1. ιαδικασία Ενηµέρωσης ΕΕ από τον Τεχνικό & Επιστηµονικό Σύµβουλο Υπεύθυνος Ενέργειας: Σύµβουλος Τεχνικής και Επιστηµονικής

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή εντύπων ΟΠΣ του ΕΣΠΑ από τους δικαιούχους μέσω του συστήματος της Ηλεκτρονικής Υποβολής

Υποβολή εντύπων ΟΠΣ του ΕΣΠΑ από τους δικαιούχους μέσω του συστήματος της Ηλεκτρονικής Υποβολής Υποβολή εντύπων ΟΠΣ του ΕΣΠΑ από τους δικαιούχους μέσω του συστήματος της Ηλεκτρονικής Υποβολής Σύμφωνα με την αριθμ. 38590/ΟΠΣ 1140/7-9-2011 επιστολή της Ειδικής Γραμματείας ΕΣΠΑ, από 3-10-2011 γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΣΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΣΕ Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.) Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ » ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ » ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ταχ. Δ/νση : Λ. Γεωργικής Σχολής 65 Ταχ. Κώδικας :57001 Πληροφορίες: Χριστίνα Εδιππίδη Τηλέφωνο :2313 321 723 Fax :2313

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Π995_

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Π995_ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Π995_30-07-2015 (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ηράκλειο 19-12-2014 Αριθμ.Πρωτ.: 13328 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ για συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης επιμορφωτών Β Επιπέδου Τ.Π.Ε.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ για συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης επιμορφωτών Β Επιπέδου Τ.Π.Ε. Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Γ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Γ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Γ Από σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2013 η διαδικασία καταγραφής και διαχείρισης των προγραμμάτων κατάρτισης της πρόσκλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (2006-2008)

ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (2006-2008) Πράξη: «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Βασικές Δεξιότητες των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)στην Εκπαίδευση» Είναι ενταγμένη στο Μέτρο 2.1 και

Διαβάστε περισσότερα

CY-Λευκωσία: Υπηρεσίες αναπαραγωγής λογισμικού 2008/S ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Υπηρεσίες

CY-Λευκωσία: Υπηρεσίες αναπαραγωγής λογισμικού 2008/S ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Υπηρεσίες 1/5 CY-Λευκωσία: Υπηρεσίες αναπαραγωγής λογισμικού 2008/S 112-150335 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Υπηρεσίες ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ(Α) ΕΠΑΦΗΣ: Υπουργείο Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Καταγραφής και Αναβάθμισης Ψηφιακών Υποδομών Σχολείων. Κοζάνη, Μάρτιος 2016

Εφαρμογή Καταγραφής και Αναβάθμισης Ψηφιακών Υποδομών Σχολείων. Κοζάνη, Μάρτιος 2016 Εφαρμογή Καταγραφής και Αναβάθμισης Ψηφιακών Υποδομών Σχολείων Κοζάνη, Μάρτιος 2016 Σχετικά με τη δράση Η αναβάθμιση αφορά συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις ψηφιακές υποδομές του σχολείου που βελτιώνουν την

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ανακοινοποίηση στο ορθό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ανακοινοποίηση στο ορθό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Ανακοινοποίηση στο ορθό ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ HΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Π.Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ) Διεύθυνση : Κ. Τσολάκη 44 Πόλη /ΤΚ : Καβάλα/ 65403 Πληροφορίες : Κατερίνα Σιώτη Τηλέφωνο :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Τηλέφωνο: 2102896762 Αριθμ. Πρωτ.: ΕΛ/1088 Fax: 2102835647 Ημερομηνία: 25/2/2014 e-mail: eidlog@aspete.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Τηλέφωνο: 2102896762 Αριθμ. Πρωτ.: ΕΛ/1088 Fax: 2102835647 Ημερομηνία: 25/2/2014 e-mail: eidlog@aspete. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πλήρωση κενών θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων, Εργαστηριακών Κέντρων, καθώς και υπεύθυνου τομέα Ε.Κ της Δ.Δ.

ΘΕΜΑ: «Πλήρωση κενών θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων, Εργαστηριακών Κέντρων, καθώς και υπεύθυνου τομέα Ε.Κ της Δ.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ταχ. Δ/νση: Ταχ. Κώδικας: Ιστοσελίδα: Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Ηµεροµηνία : 15/03/2016 Αρ. Πρωτ.: 2792 Προς Κάθε ενδιαφερόμενο

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Ηµεροµηνία : 15/03/2016 Αρ. Πρωτ.: 2792 Προς Κάθε ενδιαφερόμενο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Ακαδημίας 60 Τ.Κ. 10679 Τηλ.: 210-3398270, 271 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Ηµεροµηνία : 15/03/2016 Αρ. Πρωτ.: 2792 Προς Κάθε ενδιαφερόμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υποστηρικτικές λειτουργίες διοικητικών διαδικασιών των έργων υπό τη διαχείριση του ΕΛΚΕ

Υποστηρικτικές λειτουργίες διοικητικών διαδικασιών των έργων υπό τη διαχείριση του ΕΛΚΕ Υποστηρικτικές λειτουργίες διοικητικών διαδικασιών των έργων υπό τη διαχείριση του ΕΛΚΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ: (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) Π515_04-05-2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ: Α) ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αν. Τσόχα 36 Τ. Κ. Πόλη : 115 21- Αμπελόκηποι, ΑΘΗΝΑ Ιστοσελίδα : www.iep.edu.gr Πληροφορίες : Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΜΟΔΙΠ ΣΤΗΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΜΟΔΙΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ηράκλειο 08-04-2015 Αριθμ.Πρωτ.:3274 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΥΙ46941Δ-ΠΑ6 ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΑΔΑ: ΒΕΥΙ46941Δ-ΠΑ6 ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ (έως 16) ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Π129_04-02-2013 (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ικαιούχος Φορέας Συµπράττοντες Επιστηµονικοί Φορείς Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Αρ. Πρωτ. 21 / 12.01.2011 για τη βαθµολόγηση «ηλεκτρονικών γραπτών» επιµορφούµενων στο πλαίσιο των δοκιµασιών πιστοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ--ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ--ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ταχ. Δ/νση : Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα