Εγχειρίδιο του Gtranslator i. Εγχειρίδιο του Gtranslator

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο του Gtranslator i. Εγχειρίδιο του Gtranslator"

Transcript

1 i Εγχειρίδιο του Gtranslator

2 ii Copyright 2008 Igalia Copyright 2001 Emese Kovacs Πληροφορίες ανάδρασης Για να αναφέρετε ένα σφάλμα ή να κάνετε μια πρόταση σχετικά με αυτή την εφαρμογή ή αυτή την τεκμηρίωση, παρακαλώ δείτε τη Σελίδα ανάδρασης του GNOME.

3 iii COLLABORATORS TITLE : Εγχειρίδιο του Gtranslator ACTION NAME DATE SIGNATURE WRITTEN BY Pablo Sanxiao and Emese Kovacs May 27, 2009 REVISION HISTORY NUMBER DATE DESCRIPTION NAME Εγχειρίδιο του Gtranslator, έκδοση 0.6 Σεπτέμβριος 2008 Pablo Sanxiao Igalia Εγχειρίδιο του Gtranslator, έκδοση 0.6 Αύγουστος 2003 Abel Cheung Έργο τεκμηρίωσης του GNOME Εγχειρίδιο του Gtranslator, έκδοση 0.4 Αύγουστος 2001 Emese Kovacs Έργο τεκμηρίωσης του GNOME

4 iv Contents 1 Εισαγωγή 1 2 Χρήση του Gtranslator Βασική χρήση Ρύθμιση Φόρτωση ενός αρχείου PO Επεξεργασία ενός αρχείου PO Αποθήκευση ενός αρχείου PO Προχωρημένα χαρακτηριστικά Προφίλ Μεταφραστική μνήμη Εργαλειοθήκη Κουμπιά διαχείρισης αρχείων στην εργαλειοθήκη Κουμπιά περιήγησης στην εργαλειοθήκη Γραμμή μενού Διαθέσιμες επιλογές στη γραμμή εντολών Ρύθμιση Καρτέλα Αρχείο Καρτέλα Επεξεργαστής Καρτέλα προφίλ Καρτέλα Διεπαφή Καρτέλα Μεταφραστική μνήμη Καρτέλα Πρόσθετες λειτουργίες Γνωστά Σφάλματα και Περιορισμοί 14 5 Συγγραφείς Συγγραφείς εφαρμογής Συνεισφέροντες Δημιουργοί πακέτων Συγγραφείς τεκμηρίωσης Άδεια 16

5 v List of Figures 1 Βασικό παράθυρο Διάλογος κλεισίματος Διάλογος προφίλ Μεταφραστική μνήμη Εργαλειοθήκη Διάλογος προτιμήσεων Καρτέλα Επεξεργαστής Καρτέλα προφίλ Διάλογος προφίλ Καρτέλα Διεπαφή Καρτέλα Μεταφραστική μνήμη Abstract Το Gtranslator είναι ένας εξελιγμένος επεξεργαστής για αρχεία gettext PO για το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας του GNOME.

6 1 / 16 1 Εισαγωγή Το Gtranslator σας προσφέρει μια βολική γραφική διεπαφή για να επεξεργάζεστε αρχεία gettext PO. Σας επιτρέπει να περιηγήστε εύκολα ανάμεσα στα ασαφή, τα μεταφρασμένα και τα αμετάφραστα μηνύματα και έχει μια γραμμή κατάστασης που εμφανίζει τον αριθμό των μηνυμάτων σε κάθε κατηγορία. Το Gtranslator μπορεί να ανοίξει και να επεξεργαστεί μερικά αρχεία PO ταυτόχρονα, να διαχειριστεί τις κεφαλίδες τους, να δείξει τις πληροφορίες του προγραμματιστή για κάθε μήνυμα (σχόλια και πληροφορίες περιεχομένου) και να ορίσει νέα προσωπικά σχόλια. Η λειτουργία των προφίλ σας επιτρέπει να έχετε διαφορετικούς λογαριασμούς με τις απαραίτητες πληροφορίες που γεμίζουν την κεφαλίδα. Η επιλογή για Χρήση τιμών προφίλ για την κεφαλίδα στο διάλογο επεξεργασίας της κεφαλίδας, παίρνει τις πληροφορίες από το ενεργό προφίλ και γεμίζει τις τιμές στην κεφαλίδα. Το νέο σύστημα μεταφραστικής μνήμης σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε μεταφρασμένο αρχείο PO για να δημιουργείτε μια βάση δεδομένων η οποία θα σας προσφέρει εισηγήσεις για τη μετάφραση του τρέχοντος μηνύματος. Το Gtranslator παρέχει ένα σύστημα πρόσθετων λειτουργιών που διευκολύνει την επέκτασή του. Περιέχει μερικές χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες όπως μια πρόσθετη λειτουργία svn η οποία εκτελεί τα checkout από το αποθετήριο και υποβάλλει τις νέες μεταφράσεις. Υπάρχουν επίσης πρόσθετες λειτουργίες για οπτικοποίηση της θέσης ενός μηνύματος μέσα στον πηγαίο κώδικα, για αναζήτηση σε βάσεις δεδομένων μεταφράσεων από διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Open Tran και πολλές άλλες. Για να εκτελέσετε το Gtranslator, επιλέξτε Εφαρμογές Προγραμματισμός Gtranslator PO Editor από το Κύριο μενού, ή πληκτρολογήστε gtranslator στη γραμμή εντολών. 2 Χρήση του Gtranslator Το Gtranslator είναι ένα γραφικό περιβάλλον με πολλά χαρακτηριστικά που κάνουν τη μετάφραση αρχείων PO παιχνιδάκι. Αυτή η ενότητα περιγράφει τη βασική χρήση του Gtranslator. 2.1 Βασική χρήση Η εκκίνηση του Gtranslator ανοίγει το Βασικό παράθυρο.

7 2 / 16 Figure 1: Βασικό παράθυρο Το Κύριο παράθυρο χωρίζεται σε τρεις βασικές περιοχές: Η γραμμή μενού σας δίνει πρόσβαση στα μενού της εφαρμογής. Η εργαλειοθήκη σας δίνει γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες διαχείρισης αρχείων, περιήγησης και μεταγλώττισης, που χρησιμοποιούνται συχνά. Ο χώρος εργασίας οπτικοποιεί και επιτρέπει την επεξεργασία των μηνυμάτων που περιέχονται στο αρχείο PO. Αυτή η περιοχή είναι χωρισμένη σε τρεις μικρότερες. Στο πάνω μέρος είναι η περιοχή μηνυμάτων, με όλα τα μηνύματα από το αρχείο PO και την κατάστασή τους. Κάτω από την περιοχή μηνυμάτων στα αριστερά, εμφανίζεται το αρχικό μήνυμα και δίπλα του βρίσκεται το πεδίο όπου ο μεταφραστής γράφει τη μετάφραση. Τέλος, στα δεξιά βρίσκεται ένα πλαίσιο με πρόσθετες πληροφορίες που υποβοηθούν τη διαδικασία της μετάφρασης Ρύθμιση Η ρυθμίσεις του Gtranslator μπορούν να τροποποιηθούν επιλέγοντας από το μενού Επεξεργασία Προτιμήσεις.

8 3 / Φόρτωση ενός αρχείου PO Για να φορτώσετε ένα αρχείο PO, επιλέξτε από το μενού Αρχείο Άνοιγμα. Αυτό θα εμφανίσει το διάλογο Άνοιγμα αρχείου για μετάφραση. Περιηγηθείτε στο σύστημα αρχείων σας, επιλέξτε το αρχείο PO που θέλετε να ανοίξετε και πατήστε Άνοιγμα Επεξεργασία ενός αρχείου PO Η περιοχή μηνυμάτων εμφανίζει όλα τα μηνύματα στο αρχείο PO και την κατάστασή τους. Μπορείτε να μεταβείτε σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα, πατώντας απ' ευθείας πάνω του. Μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε ανάμεσα στα μηνύματα με τα κουμπιά Μπροστά και Πίσω της εργαλειοθήκης. Από το μενού χρησιμοποιώντας το Μετάβαση Επόμενο ασαφές και Μετάβαση Προηγούμενο ασαφές μπορείτε να μετακινηθείτε ανάμεσα στα ασαφή μηνύματα και χρησιμοποιώντας το Μετάβαση Επόμενα αμετάφραστο και Μετάβαση Προηγούμενο αμετάφραστο μπορείτε να μετακινηθείτε ανάμεσα στα αμετάφραστα μηνύματα Αποθήκευση ενός αρχείου PO Όταν ένα αρχείο PO έχει τροποποιηθεί (σε ένα μήνυμα ή στην κεφαλίδα) ένα * εμφανίζεται πριν από το όνομά του στη γραμμή τίτλου ή στην καρτέλα αν επεξεργάζεστε πολλά αρχεία PO ταυτόχρονα. Αν κλείσετε το αρχείο PO αυτή τη στιγμή, τότε ο διάλογος κλεισίματος θα εμφανιστεί με αυτή την άποψη: Figure 2: Διάλογος κλεισίματος 2.2 Προχωρημένα χαρακτηριστικά Το Gtranslator προσφέρει στο μεταφρασή πολλά χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαδικασία της μετάφρασης πιο εύκολη και πιο άνετη Προφίλ Τα προφίλ παρέχουν στο μεταφραστή τη δυνατότητα να έχει διαφορετικούς λογαριασμούς με ξεχωριστές βασικές πληροφορίες για το μεταφραστή και για τη γλώσσα. Υπάρχει πάντα μόνο ένα ενεργό προφίλ κάθε στιγμή. Μπορείτε να Προσθέσετε, να Επεξεργαστείτε και να Αφαιρέσετε λογαριασμούς. Όταν αποθηκεύετε ένα αρχείο PO ενώ έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Χρήση των επιλογών μου για τη συμπλήρωση των παρακάτω εγγραφών στο διάλογο κεφαλίδας, το Gtranslator θα συμπληρώσει τα πεδία της κεφαλίδας με τις πληροφορίες από το ενεργό προφίλ.

9 4 / 16 Figure 3: Διάλογος προφίλ Μεταφραστική μνήμη Η μεταφραστική μνήμη σας επιτρέπει να επαναχρησιμοποιείτε μεταφράσεις. Είναι μια βάση δεδομένων η οποία περιέχει μηνύματα και τις αντίστοιχες μεταφράσεις για μια συγκεκριμένη γλώσσα. Το Gtranslator προσφέρει τη δυνατότητα της δημιουργίας μεταφραστικής μνήμης με δύο διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να δημιουργήσετε μεταφραστική μνήμη από ένα φάκελο που περιέχει αρχεία PO (δείτε την Section 3). Η εφαρμογή θα δημιουργεί επίσης μια νέα καταχώρηση στη μεταφραστική μνήμη κάθε φορά που μεταφράζετε ένα νέο μήνυμα. Ο τρόπος που χρησιμοποιείται η μεταφραστική μνήμη είναι πολύ απλός. Με το πλαίσιο της μεταφραστικής μνήμης ενεργό (αν δεν είναι ενεργό πηγαίνετε στο μενού Προβολή Μεταφραστική μνήμη) μπορείτε να δείτε τις επιλογές που σας προσφέρει η μεταφραστική μνήμη για τη μετάφραση του τρέχοντος μηνύματος. Αν κάποια από αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί, απλά χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου που σχετίζεται με εκείνη την επιλογή.

10 5 / 16 Figure 4: Μεταφραστική μνήμη Η στήλη επιπέδου δείχνει σε ποσοστό πόσο καλά η κάθε επιλογή ταιριάζει στο επιλεγμένο μήνυμα. Οι επιλογές είναι ταξινομημένες ανάλογα με το πόσο καλά ταιριάζουν. 2.3 Εργαλειοθήκη Η εργαλειοθήκη παρέχει πρόσβαση σε διάφορες συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες. Ρυθμίζεται εύκολα, και μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κουμπιά με τον εξής τρόπο: Πηγαίνετε στο μενού Επεξεργασία Εργαλειοθήκη. Θα εμφανιστεί ο εξής διάλογος:

11 6 / 16 Figure 5: Εργαλειοθήκη Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κουμπιά. εργαλειοθήκη και τον επεξεργαστή εργαλειοθήκης. Απλά σύρτε τα και αφήστε τα ανάμεσα στην Κουμπιά διαχείρισης αρχείων στην εργαλειοθήκη Τα κουμπιά διαχείρισης αρχείων επιταχύνουν την πρόσβαση στις πιο συχνές λειτουργίες διαχείρισης αρχείων. Άνοιγμα Ανοίγει το διάλογο Άνοιγμα αρχείου για μετάφραση. Αποθήκευση Αποθηκεύει το αρχείο PO. Αποθήκευση ως Αποθηκεύει το αρχείο PO με ένα διαφορετικό όνομα. Κεφαλίδα Ανοίγει το διάλογο Επεξεργασία κεφαλίδας με μια φόρμα που σας επιτρέπει να συμπληρώσετε τα πεδία στην κεφαλίδα του αρχείου PO. Αναίρεση Αναιρεί την τελευταία σας ενέργεια Κουμπιά περιήγησης στην εργαλειοθήκη Τα κουμπιά περιήγησης σας επιτρέπουν να περιηγείστε ανάμεσα στα μηνύματα. Επίσης σας επιτρέπουν να αναζητάτε συμβολοσειρές ή να αναζητάτε και να αντικαθιστάτε συμβολοσειρές.

12 7 / 16 Πρώτο Μετάβαση στο πρώτο μήνυμα. Τελευταίο Μετάβαση στο τελευταίο μήνυμα. Μπροστά Μετάβαση στο επόμενο μήνυμα. Πίσω Μετάβαση στο προηγούμενο μήνυμα. Επόμενο ασαφές Μετάβαση στο επόμενο ασαφές μήνυμα. Προηγούμενο ασαφές Μετάβαση στο προηγούμενο ασαφές μήνυμα. Επόμενο αμετάφραστο Μετάβαση στο επόμενο αμετάφραστο μήνυμα. Προηγούμενο αμετάφραστο Μετάβαση στο προηγούμενο αμετάφραστο μήνυμα. Επόμενο ασαφές ή αμετάφραστο Μετάβαση στο επόμενο ασαφές ή αμετάφραστο μήνυμα. Προηγούμενο ασαφές ή αμετάφραστο Μετάβαση στο προηγούμενο ασαφές ή αμετάφραστο μήνυμα. Πήγαινε στο μήνυμα Μετάβαση στο μήνυμα με τον καθορισμένο αριθμό. Εύρεση Ανοίγει το διάλογο Εύρεση. Αυτός ο διάλογος σας επιτρέπει να αναζητήσετε συμβολοσειρές μέσα στο αρχείο PO. Μπορείτε να επιλέξετε να αναζητήσετε συμβολοσειρές ανάμεσα στα αρχικά μηνύματα μόνο, ανάμεσα στα μεταφρασμένα μόνο, ανάμεσα στα σχόλια ή σε όλα τα προηγούμενα. Εύρεση και αντικατάταση Ανοίγει το διάλογο Εύρεση και αντικατάσταση. Αυτός ο διάλογος σας επιτρέπει να εισάγετε μια συμβολοσειρά για αναζήτηση και μια συμβολοσειρά για να την αντικαταστήσετε. 2.4 Γραμμή μενού Η γραμμή μενού, που βρίσκεται στο πάνω μέρος του Κύριου παράθυρου, περιέχει τα εξής μενού: Αρχείο Αυτό το μενού περιέχει: Άνοιγμα (Control-O) Ανοίγει ένα αρχείο PO Πρόσφατα αρχεία Εμφανίζει μια λίστα με τα αρχεία PO που ανοίξατε πρόσφατα Αποθήκευση (Ctrl-S) Αποθηκεύει το αρχείο σας Αποθήκευση ως (Ctrl-Shift-S) Αποθηκεύει το αρχείο PO με ένα διαφορετικό όνομα. Κλείσιμο (Ctrl-W) Κλείνει το αρχείο σας. Έξοδος (Ctrl-Q) Κλείνει την εφαρμογή. Επεξεργασία Αυτό το μενού περιέχει: Αναίρεση (Ctrl-Z) Αναιρεί την τελευταία σας αλλαγή. Αποκοπή (Ctrl-X) Αφαιρεί κείμενο ή δεδομένα που είναι επιλεγμένα και τα τοποθετεί στο πρόχειρο. Αντιγραφή (Ctrl-C) Αντιγράφει κείμενο ή δεδομένα που είναι επιλεγμένα και τα τοποθετεί στο πρόχειρο. Επικόλληση (Ctrl-V) Επικολλά κείμενο ή δεδομένα που είναι αντιγραμμένα στο πρόχειρο. Εκκαθάριση Αφαιρεί το επιλεγμένο κείμενο Κεφαλίδα... Ανοίγει ένα διάλογο που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στην κεφαλίδα του αρχείου PO. Σχόλιο... Σας επιτρέπει να γράψετε ένα σχόλιο σχετικά με ένα μήνυμα. Αντιγραφή του Αρχικού κειμένου στη μετάφραση (Ctrl-Space) Αντιγράφει το κείμενο από το αρχικό μήνυμα στο μεταφρασμένο μήνυμα.

13 8 / 16 Εναλλαγή ασαφούς κατάστασης (Ctrl-U) Εναλλάσσει την κατάσταση ασάφειας του τρέχοντος μηνύματος. Μεταφραστική μνήμη Δείχνει τις επιλογές στη μεταφραστική μνήμη για το τρέχον μήνυμα. Εργλειοθήκη Ανοίγει τον Επεξεργαστή εργαλειοθήκης. Προτιμήσεις Ανοίγει το διάλογο Προτιμήσεις. Προβολή Αυτό το μενού περιέχει: Περιεχόμενο Εμφανίζει ή κρύβει το πλαίσιο περιεχομένου. Μεταφραστική μνήμη Εμφανίζει ή κρύβει το πλαίσιο μεταφραστικής μνήμης. Μετάβαση Αυτό το μενού περιέχει: Πρώτο Μετάβαση στο πρώτο μήνυμα. Πίσω Μετάβαση στο προηγούμενο μήνυμα. Επόμενο Μετάβαση στο επόμενο μήνυμα. Τελευταίο Μετάβαση στο τελευταίο μήνυμα. Επόμενο ασαφές Μετάβαση στο επόμενο ασαφές μήνυμα. Προηγούμενο ασαφές Μετάβαση στο προηγούμενο ασαφές μήνυμα. Επόμενο αμετάφραστο Μετάβαση στο επόμενο αμετάφραστο μήνυμα. Προηγούμενο αμετάφραστο Μετάβαση στο προηγούμενο αμετάφραστο μήνυμα. Επόμενο ασαφές ή αμετάφραστο Μετάβαση στο επόμενο ασαφές ή αμετάφραστο μήνυμα. Προηγούμενο ασαφές ή αμετάφραστο Μετάβαση στο προηγούμενο ασαφές ή αμετάφραστο μήνυμα. Πήγαινε στο μήνυμα Μετάβαση σε μήνυμα με συγκεκριμένο αριθμό. Αναζήτηση Αυτό το μενού περιέχει: Εύρεση Ανοίγει το διάλογο Εύρεση. Εύρεση και αντικατάσταση Ανοίγει το διάλογο Αντικατάσταση. Βοήθεια Αυτό το μενού περιέχει: Περιεχόμενα Ανοίγει τον Περιηγητή βοήθειας του GNOME (ή το Ναυτίλο) και εμφανίζει αυτό το εγχειρίδιο. Ιστότοπος του Gtranslator Ανοίγει την ιστοσελίδα του Gtranslator. Περί Ανοίγει το διάλογο About ο οποίος δείχνει βασικές πληροφορίες για το Gtranslator, όπως το όνομα του συγγραφέα, τον αριθμό έκδοσης της εφαρμογής και το URL της ιστοσελίδας της εφαρμογής. 2.5 Διαθέσιμες επιλογές στη γραμμή εντολών Το Gtranslator καταλαβαίνει μερικές επιλογές στη γραμμή εντολών: --help Εμφανίζει ένα σύντομο μήνυμα βοήθειας στη γραμμή εντολών.

14 9 / 16 3 Ρύθμιση Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, επιλέξτε Επεξεργασία Προτιμήσεις. Αυτό ανοίγει το διάλογο Προτιμήσεις. Figure 6: Διάλογος προτιμήσεων 3.1 Καρτέλα Αρχείο Οι ιδιότητες στην καρτέλα Αρχείο είναι: Αυτόματη αποθήκευση κάθε ν λεπτά Αυτή η επιλογή καθορίζει πόσο συχνά το Gtranslator πρέπει να αποθηκεύει το τρέχον αρχείο. Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας αρχείων πριν την αποθήκευση Αν αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, δημιουργείται ένα αντίγραφο ασφαλείας του τρέχοντος αρχείο όταν το αποθηκεύετε. Αν το Gtranslator κολλήσει, τα αρχεία μπορούν να επανέλθουν από τα αντίγραφα ασφαλείας. 3.2 Καρτέλα Επεξεργαστής Οι ιδιότητες στην καρτέλα Επεξεργαστής είναι:

15 10 / 16 Figure 7: Καρτέλα Επεξεργαστής Επισήμανση σύνταξης μηνύματος Αυτή η επιλογή ενεργοποιεί την επισήμανση της σύνταξης στα πλαίσια του αρχικού και του μεταφρασμένου μηνύματος. Τα κενά να είναι ορατά Με ενεργοποιημένη αυτή την επιλογή, τα κενά στο αρχικό και στο μεταφρασμέν μήνυμα θα εμφανίζονται ως τελείες. Χρήση προσαρμοσμένης γραμματοσειράς Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να διαλέξετε μια προσαρμοσμέ γραμματοσειρά για τα πλαίσια του αρχικού και του μεταφρασμένου μηνύματος. Απομάκρυνση ασαφούς κατάστασης εάν το μήνυμα αλλαχτεί Αν αυτή η επιλογή είναι ενεργή, τότε η κατάσταση θα αλλάζει αυτόματα μόλις επεξεργάζεστε ένα μήνυμα. Ορθογραφικός έλεγχος Αυτή η επιλογή ενεργοποιεί τον ορθογραφικό έλεγχο στη γλώσσα σας στα πλαίσια του αρχικού και του μεταφρασμένου μηνύματος. 3.3 Καρτέλα προφίλ Η καρτέλα Επεξεργαστής περιέχει:

16 11 / 16 Figure 8: Καρτέλα προφίλ Κουμπί Προσθήκη Εμφανίζει το διάλογο Προφίλ για τη δημιουργία ενός νέου προφίλ. Κουμπί Επεξεργασία Εμφανίζει το διάλογο Προφίλ για την επεξεργασία ενός υπάρχοντος προφίλ. Κουμπί Διαγραφή Διαγράφει το επιλεγμένο προφίλ. Οι καταχωρήσεις στο διάλογο Προφίλ είναι:

17 12 / 16 Figure 9: Διάλογος προφίλ Όνομα προφίλ Είναι το όνομα του προφίλ. Αντιπροσωπεύει το προφίλ και πρέπει να είναι μοναδικό. Όνομα μεταφραστή Αυτό είναι το όνομα του μεταφραστή, με το οποίο συμπληρώνεται η τιμή στην κεφαλίδα. Ηλεκτρονική αλληλογραφία του μεταφραστή Αυτή είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του μεταφραστή, με την οποία συμπληρώνεται η τιμή στην κεφαλίδα. Γλώσσα Το όνομα της γλώσσας στην οποία θα γίνονται οι μεταφράσεις. Κωδικός γλώσσας Αυτός είναι ο κωδικός της γλώσσας, κατά το πρότυπο ISO 639-2, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη γλώσσα που επιλέχθηκε πιο πάνω. Το όνομα το αρχείου PO θα βασίζεται σ' αυτή την επιλογή.

18 13 / 16 Κωδικοσελίδα Αυτή είναι η κωδικοσελίδα για τα αρχεία PO. Το GNOME 2.x χρησιμοποιεί την κωδικοσελίδα UTF-8 για όλες τις γλώσσες. Κωδικοποίηση μεταφοράς Αυτή είναι η κωδικοποίηση που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση του αρχείου PO. Ηλ. αλληλογραφία ομάδας Αυτή είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της ομάδας της γλώσσας. Μορφές πληθυντικού Πληροφορίες για τις μορφές του πληθυντικού στα αρχεία PO. 3.4 Καρτέλα Διεπαφή Η καρτέλα Διεπαφή περιέχει: Figure 10: Καρτέλα Διεπαφή Στυλ αγκύρωσης Σας επιτρέπει να διαλέξετε αν θέλετε να βλέπετε μόνο εικονίδια στην εργαλειοθήκη, εικονίδια μαζί με κείμενο ή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις προτιμήσεις του GNOME. Συνδυασμός χρωμάτων Αυτός είναι ο συνδυασμός χρωμάτων για τα πλαίσια του αρχικού και του μεραφρασμένου μηνύματος. 3.5 Καρτέλα Μεταφραστική μνήμη Η καρτέλα Μεταφραστική μνήμη περιέχει:

19 14 / 16 Figure 11: Καρτέλα Μεταφραστική μνήμη Να εμφανίζονται οι επιλογές για τα μεταφρασμένα μηνύματα Με αυτή την επιλογή ενεργοποιημέ το Gtranslator εμφανίζει τις επιλογές της μεταφραστικής μνήμης για όλα τα μηνύματα συμπεριλαμβανο των μεταφρασμένων. Αν δεν είναι ενεργοποιημένη τότε οι επιλογές εμφανίζονται μόνο για τα ασαφή και τα αμετάφραστα μηνύματα. Χρήση μόνο αρχείων με αυτό το όνομα Αν χρησιμοποιείται αυτή η επιλογή τότε η μεταφραστική μνήμη θα δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας μόνο τα αρχεία με αυτό το όνομα στον επιλεγμένο φάκελο. Μέγιστος αριθμός λέξεων που λείπουν Ο μέγιστος αριθμός λέξεων που μπορούν να λείπουν από ένα μήνυμα που εμφανίζεται ως ταιριαστό από τη μεταφραστική μνήμη. Μέγιστη διαφορά στο μήκος της πρότασης Η μέγιστη διαφορά στο μήκος μεταξύ των μηνυμάτων που εμφανίζονται ως ταιριαστά από τη μεταφραστική μνήμη. 3.6 Καρτέλα Πρόσθετες λειτουργίες 4 Γνωστά Σφάλματα και Περιορισμοί Μπορείτε να ψάξετε για σφάλματα σχετικά με το Gtranslator στη βάση δεδομένων καταγραφής σφαλμάτων του GNOME.

20 15 / 16 5 Συγγραφείς 5.1 Συγγραφείς εφαρμογής Το Gtranslator γράφτηκε από τον Fatih Demir kabalak@kabalak.net και τον Gediminas Paulauskas menesis@kabalak.net. Ο Ross Golder rossg@golder.org ήταν ο συντηρητής του GTK+ 2.x port του Gtranslator μέχρι τον Οκτώβριο του Το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης 2.0 γράφτηκα από τον Pablo Sanxiao psanxiao@gmail.com και τον Ignacio Casal Quinteiro nacho.resa@gmail.com. Οι τρέχοντες συντηρητές είναι ο Pablo Sanxiao και ο José Sánchez Penas jjsanchez@igalia.com. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Gtranslator, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Gtranslator. Παρακαλώ στείλτε όλα σας τα σχόλια, εισηγήσεις και αναφορές στη βάση δεδομένων καταγραφής σφαλμάτων του GNOME. (Οδηγίες για την υποβολή αναφορών σφαλμάτων μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο.) Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο αναφοράς σφαλμάτων (bug-buddy), διαθέσιμο από το μενού Εφαρμογές Προγραμματισμός για την υποβολή αναφορών σφαλμάτων. 5.2 Συνεισφέροντες Άτομα που έχουν συνεισφέρει στο έργο Gtranslator: Seán de Búrca leftmostcat@gmail.co Thomas Ziehmer thomas@kabalak.net για την υλοποίηση του διαλόγου εύρεσης. Όλοι οι μεταφραστές του Gtranslator. Η λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gnome-i18n@gnome.org Alexandre Hautequest hquest@fesppr.br Denis Pleić dpleic@linux.hr Josh Jackson pturing@mailandnews.com Robert Brady robert@suse.co.uk 5.3 Δημιουργοί πακέτων Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρέχουν πακέτα για τις αντίστοιχες μορφές του Gtranslator. Josh Jackshon pturing@mailandnews.com για τα πακέτα του Gtranslator 0.34 για το Mandrake. Mike Newman mike@gtnorthern.demon.co.uk για τα (S)RPMs του Gtranslator για το RH7. Martijn van de Streek martijn@foodfight.org για τα Debian πακέτα του Gtranslator. Maxim Sobolev sobomax@freebsd.org για τα FreeBSD ports του Gtranslator. 5.4 Συγγραφείς τεκμηρίωσης Αυτό το εγχειρίδιο γράφτηκε από τον Pablo Sanxiao (psanxiao@gmail.com) βασισμένο στην τελευταία έκδοση του εγχειριδίου που έγραψε ο Emese Kovacs (emese@gnome.hu). Παρακαλώ στείλτε όλα τα σχόλια και τις εισηγήσεις σας σχετικά με αυτό το εγχειρίδιο στο Έργο τεκμηρίωσης του GNOME στέλνοντας ένα στο docs@gnome.org. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα σχόλιά σας χρησιμοποιώντ τον Πίνακα κατάστασης εγγράφων του GNOME.

21 16 / 16 6 Άδεια Αυτή η εφαρμογή είναι ελεύθερο λογισμικό. Μπορείτε να την αναδιανείμετε ή/και να την τροποποιήσετε υπό τους όρους της Γενικής Δημόσιας Άδειας GNU όπως αυτή εκδόθηκε από το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού, είτε στην έκδοση 2 της Άδειας, είτε (κατ' επιλογήν σας) σε οποιαδήποτε νεότερη έκδοση. Αυτό το πρόγραμμα διανέμεται με την ελπίδα ότι θα είναι χρήσιμο, αλλά ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ, χωρίς καν την νοούμενη εγγύηση της ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ή της ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝ ΣΚΟΠΟ. Δείτε τη Γενική Δημόσια Άδεια GNU για περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα αντίγραφο της Γενικής Δημόσιας Άδειας GNU συμπεριλαμβάνεται ως παράρτημα στον Οδηγό χρήστη GNOME. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ένα αντίγραφο της Γενικής Δημόσιας Άδειας GNU από το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό τους ή γράφοντας στη διεύθυνση Free Software Foundation, Inc. 59 Temple Place - Suite 330 Boston, MA USA

Εγχειρίδιο του πίνακα χαρακτήρων

Εγχειρίδιο του πίνακα χαρακτήρων i Εγχειρίδιο του πίνακα ii Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2003, 2004 Chee Bin HOH Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση Tetravex i. Τεκμηρίωση Tetravex

Τεκμηρίωση Tetravex i. Τεκμηρίωση Tetravex i Τεκμηρίωση Tetravex ii Copyright 2001 Rob Bradford Copyright 2007-2008 Χρήστος Μπούνταλης (mpounta@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6 i. Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6

Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6 i. Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6 i της CD V2.6 ii Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής (steriosprosinikls@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λεξικού i. Εγχειρίδιο Λεξικού

Εγχειρίδιο Λεξικού i. Εγχειρίδιο Λεξικού i Εγχειρίδιο Λεξικού ii Copyright 2005 Emmanuele Bassi Copyright 2006. Nikos Charonitakis (team@gnome.gr) Παρέχεται άδεια για την αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade i. Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade

Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade i. Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade i του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade ii Copyright 2006 Vincent Geddes Copyright 2004, 2003 Sun Microsystems Copyright 2002, 2000 Michael Vance Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Accerciser, έκδοση 0.2.0

Εγχειρίδιο του Accerciser, έκδοση 0.2.0 i Εγχειρίδιο του Accerciser, ii Copyright 2006, 2007, 2008 IBM Corporation Ανάδραση Για να αναφέρετε ένα σφάλμα ή να κάνετε μια εισήγηση σχετικά με την εφαρμογή Accerciser ή με αυτό τον εγχειρίδιο, ακολουθήστε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Vinagre i. Εγχειρίδιο του Vinagre

Εγχειρίδιο του Vinagre i. Εγχειρίδιο του Vinagre i Εγχειρίδιο του Vinagre ii Copyright 2007, 2008 Jonh Wendell (wendell@bani.com.br) Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Επιτρέπεται η αντιγραφή, η αναδιανομή και/ή η τροποποίηση αυτού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης επιλογέα χαρακτήρων

Οδηγός χρήσης επιλογέα χαρακτήρων i ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2002, 2003, 2004 Copyright 2000 Dan Mueth Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής(steriosprosiniklis@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του επεξεργαστή ρυθμίσεων

Εγχειρίδιο του επεξεργαστή ρυθμίσεων i Εγχειρίδιο του επεξεργαστή ii Copyright 2004 Sun Microsystems Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU (GFDL), Έκδοση 1.1

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση Προβολέα Εγγράφου Evince

Τεκμηρίωση Προβολέα Εγγράφου Evince i Τεκμηρίωση Προβολέα ii Copyright 2005 Nickolay V. Shmyrev Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2005. Στυλιανός Παπαναστασίου (stelios@dcs.gla.ac.uk) Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Κλότσκι i. Εγχειρίδιο Κλότσκι

Εγχειρίδιο Κλότσκι i. Εγχειρίδιο Κλότσκι i Εγχειρίδιο Κλότσκι ii Copyright 2002 Andrew Sobala Copyright επισκεφθείτε την σελίδα http://www.gnome.gr/ Για περισσότερες πληροφορίες Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Sticky Notes i. Εγχειρίδιο Sticky Notes

Εγχειρίδιο Sticky Notes i. Εγχειρίδιο Sticky Notes i Εγχειρίδιο Sticky Notes ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Shaun McCance Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2003 Loban A Rahman Σας παρέχεται άδεια

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος i. Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος

Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος i. Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος i Οδηγός ς ii Copyright 2003 Sun Microsystems Copyright 2000 Judith Samson Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU (GFDL),

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ i. Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ

Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ i. Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ i Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Ίδρυμα GNOME Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός του Deskbar Applet i. Οδηγός του Deskbar Applet

Οδηγός του Deskbar Applet i. Οδηγός του Deskbar Applet i Οδηγός του Deskbar Applet ii Copyright 2007 GNOME Documentation Project Χορηγείται η άδεια για αντιγραφή, διανομή ή/και τροποποίηση αυτού του εγγράφου κάτω από τους όρους του GNU Free Documentation License

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Invest i. Εγχειρίδιο Invest

Εγχειρίδιο Invest i. Εγχειρίδιο Invest i Εγχειρίδιο Invest ii Copyright 2004, 2005 Raphael Slinckx Copyright 2007 Terrence Hall Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους ""όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κοινής χρήσης αρχείων

Εγχειρίδιο κοινής χρήσης αρχείων i Εγχειρίδιο κοινής χρήσης ii Copyright 2009 Red Hat, Inc. Παρέχεται η άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους της GNU Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης (GFDL), έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Τάλι i. Εγχειρίδιο του Τάλι

Εγχειρίδιο του Τάλι i. Εγχειρίδιο του Τάλι i Εγχειρίδιο του Τάλι ii Copyright 2001 Scott D. Heavner Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της GNU Free Documentation License (GFDL), Έκδοση 1.1 ή μεταγενέστερη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εργαλείου Διαχείρισης Χρήστη

Εγχειρίδιο Εργαλείου Διαχείρισης Χρήστη i Εγχειρίδιο Εργαλείου ii Copyright 2004 Carlos Garnacho Parro Παρέχεται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του παρόντος εγγράφου υπό τους όρους της Άδειας Ελεύθερης Τεκμηρίωσης GNOME (GFDL),

Διαβάστε περισσότερα

Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο i. Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο

Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο i. Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο i Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο ii Copyright 2003 William Jon McCann Copyright 2008 Σταύρος Δαλιακόπουλος (stavros_daliakopoulos@yahoo.gr) Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του παρόντος εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ελέγχου έντασης ήχου

Εγχειρίδιο ελέγχου έντασης ήχου i έντασης ii Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Dan Mueth Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU

Διαβάστε περισσότερα

Ένδειξη Γλώσσας Πληκτρολογίου

Ένδειξη Γλώσσας Πληκτρολογίου i Ένδειξη Γλώσσας ii Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2004 Sergey Udaltsov Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε ή/και να τροποποιήσετε το υπάρχον κείμενο υπό τους όρους της άδειας GNU Free

Διαβάστε περισσότερα

Empathy Manual V2.2 i. Empathy Manual V2.2

Empathy Manual V2.2 i. Empathy Manual V2.2 i Empathy Manual V2.2 ii Copyright 2008, 2009 Έργο τεκμηρίωσης του GNOME Copyright 2009 GNOME Documentation Project Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο γραμμής εντολών i. Εγχειρίδιο γραμμής εντολών

Εγχειρίδιο γραμμής εντολών i. Εγχειρίδιο γραμμής εντολών i εντολών ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2002, 2003, 2004 Copyright 1998 Oliver Maruhn Copyright 1998 Dan Mueth Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών i. Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών

Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών i. Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών i Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών ii Copyright 2005, 2006, 2007, 2008 Jacob Perkins και Adam Schreiber Copyright επισκεφθείτε την σελίδα http://www.gnome.gr Για περισσότερες πληροφορίες Χορηγείται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ιδιοτήτων GStreamer V2.4

Οδηγός Ιδιοτήτων GStreamer V2.4 i Οδηγός Ιδιοτήτων GStreamer ii Copyright 2003 Christian Fredrik Kalager Schaller Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Προσάρτησης δίσκων

Εγχειρίδιο Προσάρτησης δίσκων i Εγχειρίδιο Προσάρτησης ii Copyright 2005 Trent Lloyd Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2002 John Fleck Copyright 2000 Dan Mueth Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης «Αναζήτησης αρχείων»

Οδηγός χρήσης «Αναζήτησης αρχείων» i ii Copyright 2005 Dennis Cranston Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Alexander Kirillov Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής (steriosprosiniklis@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ίδια GNOME i. Εγχειρίδιο Ίδια GNOME

Εγχειρίδιο Ίδια GNOME i. Εγχειρίδιο Ίδια GNOME i Εγχειρίδιο Ίδια GNOME ii Copyright 2005 Callum McKenzie Copyright 2009 Φώτης Τσάμης (ftsamis@gmail.com) Παρέχεται άδεια για την αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Εννοιολογικός Χάρτης Cmap Tools

Εννοιολογικός Χάρτης Cmap Tools Εννοιολογικός Χάρτης Cmap Tools Angelos Giannoulas http://cmap.ihmc.us/ http://cmap.ihmc.us/download/ Εγκατάσταση του λογισμικού Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο εγκατάστασης της εφαρμογής Εγκατάσταση του

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Geyes i. Εγχειρίδιο του Geyes

Εγχειρίδιο του Geyes i. Εγχειρίδιο του Geyes i Εγχειρίδιο του Geyes ii Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Telsa Gwynne Copyright 2000 Arjan Scherpenisse Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Επιτρέπεται η

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Word Δημιουργία νέου εγγράφου Το σύστημα Βοήθειας του Word...

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Word Δημιουργία νέου εγγράφου Το σύστημα Βοήθειας του Word... ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Microsoft Word 2007... 9 92 Δημιουργία νέου εγγράφου... 20 93 Το σύστημα Βοήθειας του Word... 38 94 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου...

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση Gnometris i. Τεκμηρίωση Gnometris

Τεκμηρίωση Gnometris i. Τεκμηρίωση Gnometris i Τεκμηρίωση Gnometris ii Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2007 Χρήστος Μπούνταλης (mpounta@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής Μάθημα 7ο Πολυμέσα 7.Α.1 Παρουσιάσεις Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών μας. Αποτελούν μια συνοπτική μορφή των εργασιών μας. Μέσω δημιουργίας διαφανειών, μορφοποιήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows 1. Βασικές Λειτουργίες των Windows Α - Εκκίνηση του Υπολογιστή και των Windows XP Για να εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας πατάμε το κουμπί ανοίγματος της μονάδας συστήματος και το αντίστοιχο κουμπί της οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΗΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗ 1 (ΘΕΩΡΙΑ) - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Επεξεργαστής (CPU) : (ταχύτητα, εταιρία, μοντέλο, πυρήνες) Windows XP : (ταχύτητα, εταιρία, μοντέλο) : Πηγαίνουμε Έναρξη / Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Κουμπί Κενή βάση δεδομένων Κουμπί του Office Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στο κουμπί «Κενή βάση δεδομένων»

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Windows Phone Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το Windows Phone για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση του Νάρκες i. Τεκμηρίωση του Νάρκες

Τεκμηρίωση του Νάρκες i. Τεκμηρίωση του Νάρκες i Τεκμηρίωση του Νάρκες ii Copyright 2006 Callum McKenzie Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Αυτό το έγγραφο έχει διπλή άδεια χρήσης. Μπορείτε είτε να το διανέμετε και/ή να το τροποποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος...

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος... Περιεχόμενα Πρόλογος...11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών... 13 1.1 Εισαγωγή στους υπολογιστές... 15 1.2 Μονάδες μέτρησης... 27 1.3 Οι βασικές λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή...

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Excel 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2007...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 15 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 18 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 20 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών 3.5.1.1 Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών Ένα σύνηθες πρόβλημα που υπάρχει, είναι η ανάγκη αποστολής επιστολών ή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Μάθημα 6ο Σουίτα Γραφείου LibreOffice 2 Ύλη Μαθημάτων V Μαθ. 5/6 : Σουίτα Γραφείου LibreOffice LibreOffice Γενικά, Κειμενογράφος - LibreOffice Writer,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Περιεχόµενα Σύνδεση στον προσωπικό χώρο...2 Το κεντρικό παράθυρο...3 ιαδροµή φακέλου...3 ιαχείριση αρχείων και φακέλων...4 Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ψαριού i. Εγχειρίδιο Ψαριού

Εγχειρίδιο Ψαριού i. Εγχειρίδιο Ψαριού i Ψαριού ii Copyright 2002, 2003 Sun Microsystems Copyright 2000 Telsa Gwynne Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε ή/και να τροποποιήσετε το υπάρχον κείμενο υπό τους όρους της άδειας GNU Free

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel 2002... 9 Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων...

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 4ο. Προγράμματα

Μάθημα 4ο. Προγράμματα Μάθημα 4ο Προγράμματα Σελίδα 47 από 106 4.1 Εγκατάσταση προγραμμάτων Όπως έχουμε πει στο πρώτο μάθημα (Σημειώσεις 1ου Μαθήματος 1.3.3.Β σελ. 12) τα προγράμματα ή αλλιώς εφαρμογές αποτελούν μέρος του λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

A ΕΠΑ.Λ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 7η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Εκπαιδευτικοί: ΓΑΛΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

A ΕΠΑ.Λ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 7η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Εκπαιδευτικοί: ΓΑΛΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ A ΕΠΑ.Λ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 7η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Εκπαιδευτικοί: ΓΑΛΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1 Περιβάλλον εργασίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: Το περιβάλλον εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση εγγράφων MICROSOFT OFFICE WORD

Διαχείριση εγγράφων MICROSOFT OFFICE WORD Διαχείριση εγγράφων MICROSOFT OFFICE WORD ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Να χειρίζονται οι σπουδαστές θέματα επεξεργασίας κειμένου όπως είναι: Εξοικείωση με το βασικό μενού ενός αρχείου και

Διαβάστε περισσότερα

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Word 2010... 7 Κεφάλαιο 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 13 Κεφάλαιο 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 26 Κεφάλαιο 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 31 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας από βάση δεδομένων Όταν εκκινήσουμε τον Discoverer εμφανίζεται στην οθόνη μας το παράθυρο διαλόγου του βοηθητικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7

Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Σχεδιασμός βάσης δεδομένων και δημιουργία πίνακα...9 Κεφάλαιο 2: Περαιτέρω τροποποίηση δομής πίνακα...41 Κεφάλαιο 3: Σχέσεις...84 Κεφάλαιο 4: Ερωτήματα...105

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα Πρόλογος... 3 1. Εισαγωγή και Έξοδος απο το Σύστημα... 4 2. Κουμπί Βοήθεια... 4 3. Μενού Επιλογών...

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Εργαλεία Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Σ ε λ ί δ α 1 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι η εξοικείωση με κάποιες εφαρμογές που θα μας φανούν πολύ χρήσιμες κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Εισαγωγής στον Προγραμματισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία. Ιστολογίου (blog) 7/5/2015. Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δημιουργία. Ιστολογίου (blog)  7/5/2015. Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ Δημιουργία 7/5/2015 Ιστολογίου (blog) www.blogger.com Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ TI EINAI TO ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ... 2 ΓΙΑΤΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ;... 2 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ... 2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows 2.3.1 Βασικές πληροφορίες συστήματος Για να δούμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας, πατάμε το κουμπί «Έναρξη» και επιλέγουμε διαδοχικά «Πίνακας Ελέγχου», «Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου Μενού Προβολή Προβολές εγγράφου Το Word παρέχει πέντε διαφορετικού είδους προβολές στον χρήστη, οι οποίες και βρίσκονται στο μενού Προβολή (View). Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε το είδος προβολής που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

να ακολουθήσουμε Έναρξη Όλα τα Προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Microsoft Word.

να ακολουθήσουμε Έναρξη Όλα τα Προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Microsoft Word. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ WORD Περιεχόμενα Εκκίνηση του Microsoft Word... 3 Το παράθυρο του Word... 3 Η Κορδέλα με τις καρτέλες... 4 Κεντρική... 4 Εισαγωγή... 4 Διάταξη Σελίδας... 5 Αναφορές... 5 Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας

Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας 1 Γενικές Οδηγίες Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας Βήμα 2: Τίτλος και κείμενο εργασίας Βήμα 3: Συγγραφείς Βήμα 4: Προεπισκόπηση εργασίας και υποβολή 2 Σε περίπτωση που δεν

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Η Microsoft Access 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Αλλαγή του

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Publisher 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 1. ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 2. ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Κάθε μενού έχει τις δικές της δυνατότητες, όπως για παράδειγμα μόλις πατήσετε το κουμπί κεντρική βγαίνουν τα εικονίδια των δυνατοτήτων που

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Περιγραφή και επεξήγηση της χρήσης του χώρου διαχείρισης της ιστοσελίδας για τους καλλιτέχνες 1 Περιεχόμενα Είσοδος στο χώρο διαχείρισης...3 Επεξεργασία της σελίδας

Διαβάστε περισσότερα

HP Workspace. Οδηγός χρήσης

HP Workspace. Οδηγός χρήσης HP Workspace Οδηγός χρήσης Copyright 2016 HP Development Company, L.P. 2016 Google Inc. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Η ονομασία Google Drive είναι εμπορικό σήμα της Google Inc. Η ονομασία Windows είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9. Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9. Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44 Κεφάλαιο 3: Σχεδίαση γραφικών...78 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση εικόνων...111 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Στο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφίου, για την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών. Version 4 12/07/2018 1. Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων

Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων Παρουσίαση Γραμμών Εργαλείων Ανοίγουμε τον περιηγητή ιστού Firefox. Αποθήκευση εικόνων Ανοίγουμε την σελίδα www.google.gr Στην πάνω αριστερά γωνία κάνουμε αριστερό κλικ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία.

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάντε περισσότερα όπου και αν βρίσκεστε με ασφαλή πρόσβαση, κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων. Πραγματοποιήστε είσοδο στη συνδρομή σας στο Office 365 και επιλέξτε το SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα