Εγχειρίδιο του Accerciser, έκδοση 0.2.0

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο του Accerciser, έκδοση 0.2.0"

Transcript

1 i Εγχειρίδιο του Accerciser,

2 ii Copyright 2006, 2007, 2008 IBM Corporation Ανάδραση Για να αναφέρετε ένα σφάλμα ή να κάνετε μια εισήγηση σχετικά με την εφαρμογή Accerciser ή με αυτό τον εγχειρίδιο, ακολουθήστε τις οδηγίες στη Σελίδα ανάδραση του GNOME.

3 iii COLLABORATORS TITLE : Εγχειρίδιο του Accerciser, έκδοση ACTION NAME DATE SIGNATURE WRITTEN BY Eitan Isaacson and Peter Parente May 27, 2009 REVISION HISTORY NUMBER DATE DESCRIPTION NAME Εγχειρίδιο του Accerciser, Eitan Isaacson eitan@ascender.com Ομάδα Accerciser

4 iv Contents 1 Εισαγωγή 1 2 Ξεκινώντας Για να εκκινήστε το Accerciser Αφού εκκινήστε το Accerciser Διαχείρισης προβολής πρόσθετων Χρήση Επιλογή μιας πρόσβασης από τη δενδρική πρόβολή Χρήση των σελιδοδεικτών Προεπιλεγμένα πρόσθετα Προβολή διεπαφής Παρακολούθηση γεγονότων Κονσόλα IPython Περιηγητής API Εγγραφέας σεναρίων Γρήγορη επιλογή Εγκυρότητα Προτιμήσεις Διάταξη πρόσθετων Γενική ρύθμιση συντομεύσεων πληκτρολογίου Περί του Accerciser 11

5 v List of Figures 1 Το βασικό παράθυρο του Accerciser Προβολή διεπαφής Παρακολούθηση γεγονότων Περιηγητής API Εγγραφέας σεναρίων Abstract Αυτό το εγχειρίδιο περιγράφει τη χρήση του Accerciser.

6 1 / 11 1 Εισαγωγή Το Accerciser είναι ένας διαδραστικός περιηγητής προσβασιμότητας για το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας GNOME, γραμμένο σε Python. Χρησιμοποιεί το AT-SPI για να επιθεωρήσει και να χειριστεί μικροεφαρμογές, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε αν μια εφαρμογή παρέχει σωστές πληροφορίες σε βοηθητικές τεχνολογίες και σε αυτοματοποιημένα πλαίσια δοκιμών. Το Accerciser έχει ένα απλό πλαίσιο ανάπτυξης πρόσθετων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε εξατομικευμένες απόψεις των πληροφοριών προσβασιμότητας. Ουσιαστικά, το Accerciser είναι το εργαλείο at-poke της επόμενης γενιάς. 2 Ξεκινώντας 2.1 Για να εκκινήστε το Accerciser Μπορείτε να εκκινήσετε το Accerciser με τους εξής τρόπους: Μενού Εφαρμογές Επιλέξτε το Προγραμματισμός Accerciser. Γραμμή εντολής Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή σε ένα παράθυρο κονσόλας, και μετά πατήστε το Return: accerciser 2.2 Αφού εκκινήστε το Accerciser Αφού εκκινήσετε το Accerciser, εμφανίζεται το ακόλουθο παράθυρο.

7 2 / 11 Figure 1: Το βασικό παράθυρο του Accerciser Το βασικό παράθυρο του Accerciser περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία: Μπάρα μενού Η μπάρα μενού περιέχει εντολές για τη διαχείριση των πρόσθετων, τη διαχείριση και τη χρήση των σελιδοδεικτών, την ανανέωση του δέντρου πρόσβασης, και το άνοιγμα αυτού του συστήματος βοήθειας. Δέντρο πρόσβασης Το δέντρο εμφάνισης πρόσβασης σας επιτρέπει να βλέπετε όλες τις προσβάσεις ξεκινώντας από την επιφάνεια εργασίας. Η επιλογή μιας πρόσβασης την διαθέτει για περισσότερη εξέταση μέσω της χρήσης των εγκατεστημένων πρόσθετων. Δεξιά προβολή πρόσθετων Αυτή είναι η μία από τις δύο προεπιλεγμένες προβολές πρόσθετων. Όταν το Accerciser ξεκινάει για πρώτη φορά, τα περισσότερα πρόσθετα θα βρίσκονται εδώ.

8 3 / 11 Μπορείτε να σύρετε τις καρτέλες των πρόσθετων στην κάτω προβολή πρόσθετων ή στην επιφάνεια εργασίας για να εμφανίσετε δύο ή περισσότερα πρόσθετα ταυτόχρονα. Κάτω προβολή πρόσθετων Μπορείτε να σύρετε πρόσθετα σε αυτή ή από αυτή την περιοχή ακριβώς όπως στη δεξιά προβολή πρόσθετων. 2.3 Διαχείρισης προβολής πρόσθετων Το Accerciser έχει δύο μοντέλα για την εμφάνιση των πρόσθετων. Η τρέχουσα μορφή προβολής μπορεί να αλλάξει με Προβολή Προβολή ενός πρόσθετου ή πατώντας Control-τ. Όταν είναι ενεργοποιημένη η Προβολή ενός πρόσθετου, όλα τα πρόσθετα θα τοποθετούνται στην πάνω δεξιά προβολή πρόσθετων και θα ταξινομούνται αλφαβητικά. Αυτό βοηθήσει χρήστες με screen reader στους οποίους δεν είναι χρήσιμη η ευέλικτη διάταξη προβολής πρόσθετων του Accerciser. Όταν η Προβολή ενός πρόσθετου είναι απενεργοποιημένη οι καρτέλες πρόσθετων μπορούν να συρθούν σε διαφορετικές προβολές, ή μπορούν να συρθούν στην επιφάνεια εργασίας για να τοποθετηθεί το τρέχον πρόσθετο σε μια νέα προβολή. Η τοποθέτηση των πρόσθετων μπορεί επίσης να γίνει από το μενού περιεχομένου πρόσθετων το οποίο εμφανίζεται είτε από την καρτέλα του πρόσθετου είναι από το διάλογο προτιμήσεων για τα πρόσθετα. 3 Χρήση Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Accerciser για να επιθεωρήσετε οποιαδήποτε διαθέσιμη μικροεφαρμογή που εμφανίζεται στη δενδρική προβολή χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα πρόσθετα. Το πρώτο βήμα είναι να διαλέξετε μία πρόσβαση που θέλετε να ελέγξετε με ένα από τους πιο κάτω τρόπους: Section 3.1 Section Επιλογή μιας πρόσβασης από τη δενδρική πρόβολή. Χρησιμοποιήστε τη δενδρική προβολή για να περιηγηθείτε στην ιεραρχία των αντικειμένων πρόσβασης που πηγάζουν από την επιφάνεια εργασίας. Με την ανάπτυξη ενός κόμβου εμφανίζονται οι άμεσοι θυγατρικοί του, ενώ με τη σύμπτυξή του κρύβονται. Κάθε κόμβος εμφανίζει ένα εικονίδιο για την συσχετισμένη του εφαρμογή ή μικροεφαρμογή και το όνομα της πρόσβασής της, αν υπάρχει. Η δεύτερη στήλη δείχνει πόσοι κόμβοι θα εμφανιστούν αν αναπτυχθεί το αντικείμενο. 3.2 Χρήση των σελιδοδεικτών Το Accerciser επιτρέπει την φύλαξη συγκεκριμένων προσβάσεων για μελλοντική εξέταση. Αυτό είναι βοηθητικό αν η εφαρμογή πρέπει να επανεκκινηθεί, για παράδειγμα μετά την ανακατασκευή της. Για να βάλετε ένα σελιδοδείκτη στην τρέχουσα επιλεγμένη πρόσβαση, πατήστε Σελιδοδείκτες Προσθήκη σελιδοδείκτη... ή πατήστε Control-δ. Οι σελιδοδείκτες προς προσβάσεις στο Accerciser ορίσονται από ένα όνομα εφαρμογής και ένα "μονοπάτι" στην εσωτερική ιεραρχία προσβάσεων της εφαρμογής προς την επιλεγμένη πρόσβαση. Όταν η εν λόγω εφαρμογή είναι σε διαφορετική φάση (π.χ. πολλαπλά πλαίσια πρώτου πλαισίου) τότε το μονοπάτι μπορεί να μην είναι σωστό. Μπορείτε να διαχειριστείτε τους σελιδοδείκτες στο διάλογο διαχείρισης, από το Σελιδοδείκτες Επεξεργασία σελιδοδεικτών...

9 4 / 11 4 Προεπιλεγμένα πρόσθετα Το Accerciser έρχεται με μερικά προεπιλεγμένα πρόσθετα. Αυτά σας επιτρέπουν να βλέπετε διάφορες πληροφορίες για την τρέχουσα επιλεγμένη πρόσβαση στη δενδρική προβολή και τις γειτονικές της. Τα προεπιλεγμένα πρόσθετα στην έκδοση είναι τα εξής: Section 4.1 Section 4.2 Section 4.3 Section 4.4 Section 4.5 Section 4.6 Section Προβολή διεπαφής Αυτό το πρόσθετο εμφανίζει πληροφορίες για τις διαθέσιμες διεπαφές για την επιλεγμένη πρόσβαση στη δενδρική προβολή. Οι μη διαθέσιμες διεπαφές εμφανίζονται με γκρι χρώμα. Διάφορα όργανα για την προβολή και τον έλεγχο μιας διεπαφής είναι διαθέσιμα κάτω από κάθε επέκταση.

10 5 / 11 Figure 2: Προβολή διεπαφής

11 6 / Παρακολούθηση γεγονότων Αυτό το πρόσθετο παρακολουθεί τους επιλεγμένους τύπους γεγονότων από την επιλεγμένη πρόσβαση στη δενδρική προβολή, από την επιλεγμένη εφαρμογή ή από ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας.

12 7 / 11 Figure 3: Παρακολούθηση γεγονότων

13 8 / 11 Tip Πατώντας Control-Alt-λ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας, το πιο πρόσφατο καταγεγραμμένο γεγονός θα φωτιστεί για περαιτέρω αναφορά. Για να αλλάξετε αυτή τη συντόμευση πληκτρολογίου δείτε το Section Κονσόλα IPython Αυτό το πρόσθετο είναι μια πλήρης κονσόλα IPython. Πατήστε το Tab για να εμφανιστούν υποδείξεις συμπλήρωσης για την τρέχουσα εντολή. Πατήστε το Enter για να εκτελέσετε οποιοδήποτε έγκυρο κώδικα Python. Οι εντολές στην κονσόλα έχουν πρόσβαση στην τρέχουσα επιλεγμένη πρόσβαση στο δέντρο μέσω της μεταβλητής acc. Επιπλέον, όλες οι ρουτίνες και οι σταθερές από το πακέτο pyatspi είναι διαθέσιμες ως τοπικές στην κονσόλα. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι οι ρουτίνες για επίδραση σε άλλες διεπαφές προσβασιμότητας. Για παράδειγμα, για επίδραση στη διεπαφή Text: t = acc.querytext(). Επίσης επιτρέπονται εισαγωγές από τον τρέχοντα κατάλογο εργασίας ή από τον κατάλογο της Python. 4.4 Περιηγητής API Αυτό το πρόσθετο δείχνει τις διεπαφές, τις μεθόδους, και τις ιδιότητες που υποστηρίζονται από την πρόσβαση που είναι επιλεγμένη στη δενδρική προβολή.

14 9 / 11 Figure 4: Περιηγητής API 4.5 Εγγραφέας σεναρίων Ο εγγραφέας σεναρίων του Accerciser επιτρέπει στους χρήστες να εγγράψουν τη διάδραση του πληκτρολογίο με άλλες εφαρμογές για το σκοπό της δημιουργίας σεναρίων δοκιμών. Μέχρι στιγμής το πρόσθετο υποστηρίζει τη δημιουργία σεναρίων για τρεις πλατφόρμες: Dogtail, LDTP, και το API που είναι ενσωματωμένο στο Accerciser. Όταν πατήσετε το κουμπί "Εγγραφή" όλες οι διαδράσεις του πληκτρολογίου θα καταγράφονται σε ένα σενάριο που θα μπορεί να εκτελεστεί αργότερα ανεξάρτητα.

15 10 / 11 Figure 5: Εγγραφέας σεναρίων 4.6 Γρήγορη επιλογή Αυτό το πρόσθετο παρέχει συντομεύσεις πληκτρολογίου που επιτρέπουν τη γρήγορη επιλογή προσβάσεων μέσα από το περιβάλλον εργασίας της επιθυμητής εφαρμογής. Πατώντας Control-Alt-α θα επιλεγεί η πρόσβαση της πιο πρόσφατα εστιασμένης μικροεφαρμογής στο Accerciser. Πατώντας Control-Alt-τ θα επιλεγεί η πρόσβαση της μικροεφαρμογής που είναι κάτω από το δείκτη του ποντικιού. 4.7 Εγκυρότητα Αυτό το πρόσθετο ελέγχει τις εφαρμογές για προβλήματα προσβασιμότητας και δημιουργεί μια αναφορά που περιλαμβάνει τη σοβαρότητα και την περιγραφή του προβλήματος. Η αναφορά συνδέει τα λάθη με τεκμηρίωση για τον τρόπο διόρθωσης κοινών λαθών. Το πρόσθετο είναι επεκτάσιμο με σχήματα ελέγχου που ορίζουν κανόνες εγκυρότητας. Για να τρέξετε την Εγκυρότητα, πρώτα επιλέξτε ένα αντικείμενο από το δέντρο προσβάσεων. Το πρόσθετο θα ελέγξει την επιλεγμένη πρόσβαση και όλες τις θυγατρικές της. Μετά επιλέξτε ένα σχήμα ελέγχου που θα χρησιμοποιηθεί. Μετά πατήστε στο Έλεγχος εγκυρότητας για να ξεκινήσετε τον έλεγχο. Ενόσω ο έλεγχος εκτελείτε, ξαναπατήστε για να τον ακυρώσετε. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος, η αναφορά δείχνει τη σοβαρότητα και την περιγραφή όλων των σφαλμάτων. Διπλοπατήστε σε μια σειρά στον πίνακα για να εμφανιστεί η σχετική πρόσβαση στο δέντρο. Με επιλεγμένο ένα αντικείμενο, πατήστε στο Βοήθεια για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τη λύση του προβλήματος. 5 Προτιμήσεις Υπάρχουν μερικά στοιχεία στο Accerciser που είναι παραμετροποιήσιμα:

16 11 / 11 Section 5.1 Section Διάταξη πρόσθετων Η διάταξη των πρόσθετων ρυθμίζεται με δύο τρόπους στο Accerciser. Πρώτα επιλέξτε Επεξεργασία Προτιμήσεις για να ανοίξετε το διάλογοπροτιμήσεις. Αυτός ο διάλογος περιέχει καρτέλες για κάθε τμήμα, επιλέξτε την καρτέλα Πρόσθετα. Κάτω από αυτό το τμήμα θα βρείτε μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα πρόσθετα. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε για να ρυθμίσετε την προβολή του. Μπορείτε να παρακάμψετε τον διάλογο Προτιμήσεις σύροντας τις καρτέλες των πρόσθετων. Σύροντας μια καρτέλα πρόσθετου στην κάτω ή στη δεξιά περιοχή πρόσθετων θα μετακινήσει το πρόσθετο. Σύροντας μια καρτέλα στην επιφάνεια εργασίας θα δημιουργήσετε ένα νέο παράθυρο με το πρόσθετο. 5.2 Γενική ρύθμιση συντομεύσεων πληκτρολογίου Μερικά στοιχεία στο Accerciser μπορούν να ενεργοποιήσουν κάποια λειτουργία μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου. Οι συντομεύσεις μπορούν να ρυθμιστούν από το διάλογο Προτιμήσεις, για να το κάνετε αυτό επιλέξτε επεξεργασία Προτιμήσεις για να ενεργοποιήσετε το διάλογο Προτιμήσεις. Αυτός ο διάλογος περιέχει καρτέλες για κάθε τμήμα, επιλέξτε το Γενικές συντομεύσεις πληκτρολογίου. Σ' αυτό το τμήμα θα βρείτε μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες συντομεύσεις. Αλλάξτε τις όπως σας βολεύει. 6 Περί του Accerciser Το Accerciser γράφτηκε από τον Eitan Isaacson (eitan@ascender.com). Για περισσότερες πληροφορίες για το Accerciser, επισκεφθείτε τη σελίδα του Accerciser στο GNOME Live!. Για να αναφέρετε ένα σφάλμα ή να κάνετε μια εισήγηση σχετικά με αυτή την εφαρμογή ή αυτό το εγχειρίδιο, ακολουθήστε τις οδηγίες σ' αυτό το έγγραφο. Η αναδιανομή και η χρήση σε μορφή κώδικα ή εκτελέσιμη, με ή χωρίς μετατροπές, επιτρέπονται υπό τους όρους της άδειας BSD.

Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6 i. Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6

Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6 i. Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6 i της CD V2.6 ii Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής (steriosprosinikls@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λεξικού i. Εγχειρίδιο Λεξικού

Εγχειρίδιο Λεξικού i. Εγχειρίδιο Λεξικού i Εγχειρίδιο Λεξικού ii Copyright 2005 Emmanuele Bassi Copyright 2006. Nikos Charonitakis (team@gnome.gr) Παρέχεται άδεια για την αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης επιλογέα χαρακτήρων

Οδηγός χρήσης επιλογέα χαρακτήρων i ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2002, 2003, 2004 Copyright 2000 Dan Mueth Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής(steriosprosiniklis@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του πίνακα χαρακτήρων

Εγχειρίδιο του πίνακα χαρακτήρων i Εγχειρίδιο του πίνακα ii Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2003, 2004 Chee Bin HOH Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του επεξεργαστή ρυθμίσεων

Εγχειρίδιο του επεξεργαστή ρυθμίσεων i Εγχειρίδιο του επεξεργαστή ii Copyright 2004 Sun Microsystems Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU (GFDL), Έκδοση 1.1

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ i. Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ

Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ i. Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ i Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Ίδρυμα GNOME Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Sticky Notes i. Εγχειρίδιο Sticky Notes

Εγχειρίδιο Sticky Notes i. Εγχειρίδιο Sticky Notes i Εγχειρίδιο Sticky Notes ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Shaun McCance Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2003 Loban A Rahman Σας παρέχεται άδεια

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ιδιοτήτων GStreamer V2.4

Οδηγός Ιδιοτήτων GStreamer V2.4 i Οδηγός Ιδιοτήτων GStreamer ii Copyright 2003 Christian Fredrik Kalager Schaller Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος i. Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος

Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος i. Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος i Οδηγός ς ii Copyright 2003 Sun Microsystems Copyright 2000 Judith Samson Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU (GFDL),

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός του Deskbar Applet i. Οδηγός του Deskbar Applet

Οδηγός του Deskbar Applet i. Οδηγός του Deskbar Applet i Οδηγός του Deskbar Applet ii Copyright 2007 GNOME Documentation Project Χορηγείται η άδεια για αντιγραφή, διανομή ή/και τροποποίηση αυτού του εγγράφου κάτω από τους όρους του GNU Free Documentation License

Διαβάστε περισσότερα

Ένδειξη Γλώσσας Πληκτρολογίου

Ένδειξη Γλώσσας Πληκτρολογίου i Ένδειξη Γλώσσας ii Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2004 Sergey Udaltsov Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε ή/και να τροποποιήσετε το υπάρχον κείμενο υπό τους όρους της άδειας GNU Free

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Vinagre i. Εγχειρίδιο του Vinagre

Εγχειρίδιο του Vinagre i. Εγχειρίδιο του Vinagre i Εγχειρίδιο του Vinagre ii Copyright 2007, 2008 Jonh Wendell (wendell@bani.com.br) Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Επιτρέπεται η αντιγραφή, η αναδιανομή και/ή η τροποποίηση αυτού

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση Προβολέα Εγγράφου Evince

Τεκμηρίωση Προβολέα Εγγράφου Evince i Τεκμηρίωση Προβολέα ii Copyright 2005 Nickolay V. Shmyrev Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2005. Στυλιανός Παπαναστασίου (stelios@dcs.gla.ac.uk) Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Προσάρτησης δίσκων

Εγχειρίδιο Προσάρτησης δίσκων i Εγχειρίδιο Προσάρτησης ii Copyright 2005 Trent Lloyd Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2002 John Fleck Copyright 2000 Dan Mueth Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση Tetravex i. Τεκμηρίωση Tetravex

Τεκμηρίωση Tetravex i. Τεκμηρίωση Tetravex i Τεκμηρίωση Tetravex ii Copyright 2001 Rob Bradford Copyright 2007-2008 Χρήστος Μπούνταλης (mpounta@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ελέγχου έντασης ήχου

Εγχειρίδιο ελέγχου έντασης ήχου i έντασης ii Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Dan Mueth Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Invest i. Εγχειρίδιο Invest

Εγχειρίδιο Invest i. Εγχειρίδιο Invest i Εγχειρίδιο Invest ii Copyright 2004, 2005 Raphael Slinckx Copyright 2007 Terrence Hall Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους ""όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Geyes i. Εγχειρίδιο του Geyes

Εγχειρίδιο του Geyes i. Εγχειρίδιο του Geyes i Εγχειρίδιο του Geyes ii Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Telsa Gwynne Copyright 2000 Arjan Scherpenisse Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Επιτρέπεται η

Διαβάστε περισσότερα

Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο i. Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο

Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο i. Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο i Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο ii Copyright 2003 William Jon McCann Copyright 2008 Σταύρος Δαλιακόπουλος (stavros_daliakopoulos@yahoo.gr) Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του παρόντος εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο γραμμής εντολών i. Εγχειρίδιο γραμμής εντολών

Εγχειρίδιο γραμμής εντολών i. Εγχειρίδιο γραμμής εντολών i εντολών ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2002, 2003, 2004 Copyright 1998 Oliver Maruhn Copyright 1998 Dan Mueth Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Empathy Manual V2.2 i. Empathy Manual V2.2

Empathy Manual V2.2 i. Empathy Manual V2.2 i Empathy Manual V2.2 ii Copyright 2008, 2009 Έργο τεκμηρίωσης του GNOME Copyright 2009 GNOME Documentation Project Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Κλότσκι i. Εγχειρίδιο Κλότσκι

Εγχειρίδιο Κλότσκι i. Εγχειρίδιο Κλότσκι i Εγχειρίδιο Κλότσκι ii Copyright 2002 Andrew Sobala Copyright επισκεφθείτε την σελίδα http://www.gnome.gr/ Για περισσότερες πληροφορίες Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade i. Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade

Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade i. Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade i του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade ii Copyright 2006 Vincent Geddes Copyright 2004, 2003 Sun Microsystems Copyright 2002, 2000 Michael Vance Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εργαλείου Διαχείρισης Χρήστη

Εγχειρίδιο Εργαλείου Διαχείρισης Χρήστη i Εγχειρίδιο Εργαλείου ii Copyright 2004 Carlos Garnacho Parro Παρέχεται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του παρόντος εγγράφου υπό τους όρους της Άδειας Ελεύθερης Τεκμηρίωσης GNOME (GFDL),

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών i. Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών

Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών i. Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών i Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών ii Copyright 2005, 2006, 2007, 2008 Jacob Perkins και Adam Schreiber Copyright επισκεφθείτε την σελίδα http://www.gnome.gr Για περισσότερες πληροφορίες Χορηγείται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Τάλι i. Εγχειρίδιο του Τάλι

Εγχειρίδιο του Τάλι i. Εγχειρίδιο του Τάλι i Εγχειρίδιο του Τάλι ii Copyright 2001 Scott D. Heavner Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της GNU Free Documentation License (GFDL), Έκδοση 1.1 ή μεταγενέστερη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κοινής χρήσης αρχείων

Εγχειρίδιο κοινής χρήσης αρχείων i Εγχειρίδιο κοινής χρήσης ii Copyright 2009 Red Hat, Inc. Παρέχεται η άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους της GNU Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης (GFDL), έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ψαριού i. Εγχειρίδιο Ψαριού

Εγχειρίδιο Ψαριού i. Εγχειρίδιο Ψαριού i Ψαριού ii Copyright 2002, 2003 Sun Microsystems Copyright 2000 Telsa Gwynne Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε ή/και να τροποποιήσετε το υπάρχον κείμενο υπό τους όρους της άδειας GNU Free

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

System Monitor Manual V2.2 i. System Monitor Manual V2.2

System Monitor Manual V2.2 i. System Monitor Manual V2.2 i System Monitor Manual V2.2 ii Copyright 2009 Paul Cutler Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2001, 2002, 2004 Bill Day Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής (steriosprosiniklis@gmail.com) Δίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο της Ανάλυσης χρήσης δίσκου

Εγχειρίδιο της Ανάλυσης χρήσης δίσκου i Εγχειρίδιο της Ανάλυσης ii Copyright 2006 Fabio Marzocca Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδιανομή και/ή η τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ίδια GNOME i. Εγχειρίδιο Ίδια GNOME

Εγχειρίδιο Ίδια GNOME i. Εγχειρίδιο Ίδια GNOME i Εγχειρίδιο Ίδια GNOME ii Copyright 2005 Callum McKenzie Copyright 2009 Φώτης Τσάμης (ftsamis@gmail.com) Παρέχεται άδεια για την αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel 2002... 9 Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων...

Διαβάστε περισσότερα

Atlantis - Νέο user interface

Atlantis - Νέο user interface New Desktop 1 Atlantis - Νέο user interface ATLANTIS - ΝΕΟ USER INTERFACE... 2 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ... 3 ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 4 ΜΠΑΡΑ ΧΡΗΣΤΗ (USER TOOLBAR)... 5 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 6 Κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference

Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference Περιεχόμενα Περιβάλλον Εφαρμογής... 3 1. Σύνδεση... 3 2. Κατάσταση Σύνδεσης... 3 3. Συνδεδεμένοι Χρήστες... 4 4. Συμμετέχοντες... 4 Διάταξη Push to

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς 3.3.1.1 Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Η λέξη γραμματοσειρά αναφέρεται στο στυλ που εμφανίζονται τα γράμματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD 1. Προσθήκη στηλών σε τμήμα εγγράφου 2. Εσοχή παραγράφου 3. Εισαγωγή Κεφαλίδας, Υποσέλιδου και Αριθμού Σελίδας 4. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα 3.4.1.1 Δημιουργία ενός κενού πίνακα Ένας πίνακας αποτελείται από έναν αριθμό γραμμών και στηλών που δημιουργούν ένα πλέγμα. Σε αυτό το πλέγμα είναι πιθανή η ύπαρξη ή μη περιθωρίων. Κάθε κελί του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης «Αναζήτησης αρχείων»

Οδηγός χρήσης «Αναζήτησης αρχείων» i ii Copyright 2005 Dennis Cranston Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Alexander Kirillov Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής (steriosprosiniklis@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη επιφάνειας εργασίας

Οδηγός χρήστη επιφάνειας εργασίας i Οδηγός χρήστη επιφάνειας ii Copyright 2005 Shaun McCance Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2003 Sun Microsystems Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows 1. Βασικές Λειτουργίες των Windows Α - Εκκίνηση του Υπολογιστή και των Windows XP Για να εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας πατάμε το κουμπί ανοίγματος της μονάδας συστήματος και το αντίστοιχο κουμπί της οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Το Microsoft Office Word 2003 είναι το πρόγραµµα επεξεργασίας κειµένου που κάνει ευκολότερη τη δηµιουργία, την κοινή χρήση και την ανάγνωση εγγράφων. Οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows 2.3.1 Βασικές πληροφορίες συστήματος Για να δούμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας, πατάμε το κουμπί «Έναρξη» και επιλέγουμε διαδοχικά «Πίνακας Ελέγχου», «Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

να ακολουθήσουμε Έναρξη Όλα τα Προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Microsoft Word.

να ακολουθήσουμε Έναρξη Όλα τα Προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Microsoft Word. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ WORD Περιεχόμενα Εκκίνηση του Microsoft Word... 3 Το παράθυρο του Word... 3 Η Κορδέλα με τις καρτέλες... 4 Κεντρική... 4 Εισαγωγή... 4 Διάταξη Σελίδας... 5 Αναφορές... 5 Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 1. 3.1.2.1. Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 2. Πλήρης οθόνη Εάν επιθυμείτε να εργάζεστε σε ένα έγγραφο, το οποίο δε θα εμφανίζει τη γραμμή μενού, τις γραμμές εργαλείων και αντικειμένων ή τις

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις στο PowerPoint

Σημειώσεις στο PowerPoint Σημειώσεις στο PowerPoint Τι είναι το PowerPoint; Το PowerPoint 2010 είναι μια οπτική και γραφική εφαρμογή που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων i. Εγχειρίδιο του Διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων

Εγχειρίδιο του Διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων i. Εγχειρίδιο του Διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων i Εγχειρίδιο του Διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων ii Copyright 2009 Paul Cutler Copyright 2006, 2008 Paolo Bacchilega Copyright 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2003 Paolo Bacchilega Copyright 2002

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ σ. 1 από 18 _ Εγχειρίδιο ρυθµίσεων για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους bibliotecas Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0

Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0 Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0 (Για όλα τα Λειτουργικά Συστήματα) Το Jitsi (πρώην SIP Communicator) είναι ένα πρόγραμμα επικοινωνίας με ήχο/εικόνα και chat που υποστηρίζει πρωτόκολλα επικοινωνίας SIP, XMPP/Jabber,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios Οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής Gitden Reader για την ανάγνωση βιβλίων epub σε smartphone ή tablet. Βήμα 1ο: Εγκατάσταση της εφαρμογής ανάγνωσης epub

Διαβάστε περισσότερα

Atlantis - Νέο user interface

Atlantis - Νέο user interface New Desktop 1 Atlantis - Νέο user interface ATLANTIS - ΝΕΟ USER INTERFACE...2 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ...3 ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...4 ΜΠΑΡΑ ΧΡΗΣΤΗ (USER TOOLBAR)...5 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...6 Κεντρικό μενού

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εντολές κίνησης και στροφής στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εντολές κίνησης και στροφής στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εντολές κίνησης και στροφής στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: 1. Ανοίξτε τον φυλλομετρητή Mozilla Firefox και στην γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογήστε την διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας eurobanktrader WEB Χρήσης Πλατφόρμας χρήσης πλατφόρμας Είσοδος, απόκτηση, ανάκτηση κωδικών εισόδου Πατώντας στο κουμπί Είσοδος στην ιστοσελίδα eurobanktrader Ελληνικά Παράγωγα, ή απλά πληκτρολογώντας grdrv.eurobanktrader.gr

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ)

Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) http://multimia-library.prosvasimo.gr Στον παρόν οδηγό μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τις δυνατότητες, τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android Οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής Gitden Reader για την ανάγνωση βιβλίων epub σε smartphone ή tablet Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση της εφαρμογής ανάγνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Ρομπότ i. Εγχειρίδιο του Ρομπότ

Εγχειρίδιο του Ρομπότ i. Εγχειρίδιο του Ρομπότ i Εγχειρίδιο του Ρομπότ ii Copyright 2001 Patanjali Somayaji, Mark Rae Επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδιανομή και/η τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU (GFDL),

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

http://www.advanced-ip-scanner.com/gr/ Σο Advanced IP Scanner είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη λύση σάρωσης δικτύου. ας επιτρέπει εύκολα και γρήγορα να ανακτήσετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τους

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Dir Me Up

Εισαγωγή στο Dir Me Up Εισαγωγή στο Dr Me Up V2.00 / 2013-05-18 [Τα νέα χαρακτηριστικά από την προηγούμενη 1.30 έκδοση εμφανίζονται με μπλέ χρώμα] Bong Atttude 2013 Εισαγωγή 1/ Επιστρέψτε στην προηγούμενη τοποθεσία. 2/ Πηγαίνετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Excel 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων

Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων Άσκηση 1: Επιλέξτε τη σωστή απάντηση 1. Ποιες από τις παρακάτω πορείες μας οδηγούν στο να επανεκκινήσουμε τον υπολογιστή μας; o Έναρξη Τερματισμός Επανεκκίνηση o Ctrl + Alt

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Πως θα κατασκευάσω το πρώτο πρόγραμμα;

Πως θα κατασκευάσω το πρώτο πρόγραμμα; Εργαστήριο Δομημένος Προγραμματισμός (C#) Τμήμα Μηχανολογίας Νικόλαος Ζ. Ζάχαρης Καθηγητής Εφαρμογών Σκοπός Να γίνει εξοικείωση το μαθητών με τον ΗΥ και το λειτουργικό σύστημα. - Επίδειξη του My Computer

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Αριστείδης Παλιούρας Ανακαλύψτε το Scratch 2

Αριστείδης Παλιούρας Ανακαλύψτε το Scratch 2 Παιχνίδι Bounce Ball Στη δραστηριότητα αυτή θα δημιουργήσεις το παιχνίδι Bounce Ball στο οποίο η μπάλα κινείται συνεχώς και ο χρήστης προσπαθεί με το ποντίκι του να μετακινεί την πράσινη μπάρα για να χτυπήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΙ Python. 1η Ομάδα Ασκήσεων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΙ Python. 1η Ομάδα Ασκήσεων ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΙ Python 1η Ομάδα Ασκήσεων Περιεχόμενο εργαστηρίου: - Το περιβάλλον ανάπτυξης προγραμμάτων IDLE - Διαδικασία ανάπτυξης προγραμμάτων Python - Εισαγωγικά προγράμματα / print / μεταβλητές / input

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος - 217 - Το στοιχείο που θέλετε να επιλέξετε επισημαίνεται ξεκάθαρα με λαβές επιλογής. Συμβουλή: Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το στοιχείο γραφήματος που θέλετε να επιλέξετε, το Microsoft Office Excel

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Ψηφιακές εικόνες... 9 2 Adobe Photoshop CS2... 15 3 Το σύστημα Βοήθειας του Adobe Photoshop CS2... 23 4 Άνοιγμα αρχείου εικόνας και μετακίνηση... 31 5 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο... 39

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο... 39 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9 Βασικές έννοιες... 10 Το παράθυρο του PowerPoint... 13 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 15 Βασικές εργασίες με διαφάνειες... 22 Προβολές παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά Στοιχεία Μορφοποίησης

Βασικά Στοιχεία Μορφοποίησης Βασικά Στοιχεία Μορφοποίησης Φύλλων Εργασίας 3 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Επιλογή διαφόρων στοιχείων ενός φύλλου Αλλαγή μεγέθους γραμμών και στηλών Εισαγωγή και διαγραφή γραμμών και στηλών Εισαγωγή και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης της MySQL

Οδηγίες Χρήσης της MySQL ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χρήσης της MySQL Διδάσκων: Γιάννης Θεοδωρίδης Συντάκτης Κειμένου: Βαγγέλης Κατσικάρος Νοέμβριος 2007 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή...2

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8

Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8 Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8 Βιβλιογραφία: https://support.microsoft.com/el-gr/help/17145/windows-homegroup-from-start-to-finish ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων...

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... Μέρος 2 Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων... 211 Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων... 241 Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... 257 Kεφάλαιο 14 Συναρτήσεις Μέρος Β... 285 Kεφάλαιο 15 Ευρετήριο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Tomboy i. Εγχειρίδιο Tomboy

Εγχειρίδιο Tomboy i. Εγχειρίδιο Tomboy i Εγχειρίδιο Tomboy ii Copyright 2009 Alex Graveley Copyright 2009 Brent Smith Copyright 2009 Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού Copyright 2009 Boyd Timothy Copyright 2009 Sandy Armstrong Copyright 2009 Paul

Διαβάστε περισσότερα

Αριστείδης Παλιούρας Ανακαλύψτε το Scratch 2

Αριστείδης Παλιούρας Ανακαλύψτε το Scratch 2 Αριθμομηχανή Στη δραστηριότητα αυτή θα δημιουργήσεις μια απλή αριθμομηχανή η οποία θα μπορεί να εκτελεί τις 4 βασικές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός, διαίρεση) ανάμεσα σε 2 αριθμούς. Άνοιξε

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ LOGO

ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ LOGO ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ LOGO Βασίλης Χρυσοχοΐδης Καθ. Πληροφορικής Μαθηματικός Msc στα Πολυμέσα Υπ. ιδάκτορας Παιδαγωγικής Πληροφορικής Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ν. Φλώρινας 21η Συνάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή/ απομάκρυνση συμβόλων παραγράφου

Εισαγωγή/ απομάκρυνση συμβόλων παραγράφου 3.3.2.1 Εισαγωγή/ απομάκρυνση συμβόλων παραγράφου Υπάρχει μία μικρή διαφορά μεταξύ της λέξης παράγραφος, όπως τη χρησιμοποιούμε εδώ και όπως κοινώς χρησιμοποιείται. Τεχνικά, μία παράγραφος είναι ένα μπλοκ,

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20 1 Εκκίνηση για πρώτη φορά Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του OpenOffice, έτσι και το Impress μπορούμε να το εκκινήσουμε μέσω της συντόμευσης που εγκαθίσταται αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Cheese Οδηγός i. Cheese Οδηγός

Cheese Οδηγός i. Cheese Οδηγός i Cheese Οδηγός ii Copyright 2007,2008 daniel g. siegel (dgsiegel@gmail.com), Jaap A. Haitsma (jaap@haitsma.org) Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε ή/και να τροποποιήσετε το υπάρχον κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch

A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch Τι θα μάθουμε σήμερα: Να ενεργοποιούμε το λογισμικό Scratch Να αναγνωρίζουμε τα κύρια μέρη του περιβάλλοντος του Scratch Να δημιουργούμε/εισάγουμε/τροποποιούμε

Διαβάστε περισσότερα