ŠkodaAuto ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BOLERO SIMPLY CLEVER

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ŠkodaAuto ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BOLERO SIMPLY CLEVER"

Transcript

1 ŠkodaAuto ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BOLERO SIMPLY CLEVER

2

3 Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις Περιγραφή συσκευής Σημαντικές σημειώσεις Αντικλεπτική προστασία Γενικές οδηγίες χειρισμού Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση συστήματος Βασική ρύθμιση Ρυθμίσεις ήχου Πλήκτρο επιλογής RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ).... Πλήκτρο επιλογής MEDIA (ΜΕΣΑ) Πλήκτρο επιλογής SETUP (ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ) Πλήκτρο επιλογής PHONE (ΤΗΛΕΦΩΝΟ) Ευρετήριο

4 2 Γενικές σημειώσεις Γενικές σημειώσεις Περιγραφή συσκευής A1 A2 Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση: Περιστρεφόμενος διακόπτης για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του συστήματος πλοήγησης (πίεση) και για τη ρύθμιση της έντασης ήχου (περιστροφή) Πλήκτρο επιλογής για την επιλογή του αντίστοιχου μενού: RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ) Ενεργοποίηση του ραδιόφωνου, αλλαγή ζώνης συχνοτήτων κατά τη λειτουργία ραδιοφώνου. MEDIA (ΜΕΣΑ) Ενεργοποίηση της τελευταίας πηγής μέσων ή επιλογή άλλης πηγής μέσων. PHONE (ΤΗΛΕΦΩΝΟ) Λειτουργία τηλεφώνου, σίγαση της επιλεγμένης πηγής ήχου. TIM (ΜΝΗΜΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ) Λειτουργία TIM (Traffic Information Memory) για την αναπαραγωγή προφορικών δελτίων κυκλοφορίας που έχουν καταγραφεί στη μνήμη του συστήματος. Ορίζοντας ένα ή δύο χρονικά διαστήματα καταγραφής μηνυμάτων στο μενού SETUP (ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ), μπορεί να γίνεται καταγραφή προφορικών δελτίων κυκλοφορίας ακόμα και όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. TP (ΟΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ) Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας μετάδοσης οδικών πληροφοριών (Traffic Program), διακοπή της μετάδοσης ενός δελτίου κυκλοφορίας. SETUP (ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ) Μενού με ρυθμίσεις για τις διάφορες λειτουργίες. A3 και : Τα πλήκτρα «Προηγούμενο» και «Επόμενο», αφορούν πάντοτε την «ενεργοποιημένη» πηγή ήχου. ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Επιλογή σταθμού από τη μνήμη σταθμών. A4 ΜΕΣΑ Επιλογή του προηγούμενου ή επόμενου κομματιού. Υποδοχή CD A5 A6 Touchscreen (oθόνη αφής): Οι περιοχές της οθόνης που έχουν χρωματιστό πλαίσιο είναι «ενεργές» και δέχονται εντολές με το άγγιγμα της οθόνης. Πλήκτρο εξαγωγής / Με ένα σύντομο πάτημα αυτού του πλήκτρου, εξάγεται το CD που βρίσκεται μέσα στη συσκευή. A7 Άνοιγμα του μενού ρυθμίσεων ήχου και έντασης. A8 Κουμπί ρύθμισης ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Περιστροφή για χειροκίνητη επιλογή σταθμού. Σύντομο πάτημα για έναρξη ή διακοπή της αυτόματης αναζήτησης σταθμών (Scan). A9 ΜΕΣΑ Περιστροφή για αλλαγή κομματιού. Σύντομο πάτημα για έναρξη ή διακοπή της ταχείας αναπαραγωγής κομματιών (Scan). Υποδοχή κάρτας μνήμης: Η συσκευή υποστηρίζει κάρτες μνήμης τύπου SD («Secure Digital Memory Cards»), SDHC («Secure Digital High Capacity Card») και MMC («Multimedia Cards») με διαστάσεις 32 mm x 24 mm x 2,1 mm και χωρητικότητα έως 32 GB. Η υποδοχή για την κάρτα μνήμης βρίσκεται κάτω από την οθόνη. Εξήγηση συμβόλων * Εξοπλισμός που χαρακτηρίζεται με αυτό τον τρόπο περιλαμβάνεται μόνο σε ορισμένα μοντέλα ή διατίθεται ως πρόσθετος εξοπλισμός. Τέλος ενότητας. Η ενότητα συνεχίζεται στην επόμενη σελίδα. Σημείωση Στις παρούσες Οδηγίες Χρήσης περιγράφονται οι λειτουργίες του εξοπλισμού κατά τον χρόνο έκδοσης. Κάποιες λεπτομέρειες στις εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από την εμφάνιση της συσκευής σας.

5 Γενικές σημειώσεις 3 Σημαντικές σημειώσεις Εγγύηση Για τη συσκευή ισχύουν οι ίδιοι όροι εγγύησης όπως και για τα καινούργια αυτοκίνητα. Μετά τη λήξη της εγγύησης, μια συσκευή που χρειάζεται επισκευή ανταλλάσσεται με μια ελεγμένη συσκευή σε άριστη κατάσταση, η οποία καλύπτεται από εγγύηση ανταλλακτικών. Ως προϋπόθεση ισχύει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ζημιές στο εξωτερικό της συσκευής και ότι δεν έχουν γίνει προσπάθειες επισκευής από αναρμόδια άτομα. Σημείωση Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες που οφείλονται σε κακή χρήση του συστήματος ή σε προσπάθειες επισκευής από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Επιπλέον δεν επιτρέπεται να υπάρχουν εξωτερικές ζημιές. Χειρισμός Χειρισμός του ραδιοφώνου επιτρέπεται μόνο εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της κυκλοφορίας. Οι ρυθμίσεις έντασης πρέπει να είναι τέτοιες ώστε τυχόν ακουστικά σήματα από έξω, όπως π.χ. σειρήνες από οχήματα δημόσιων υπηρεσιών (περιπολικά αστυνομίας, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά), να ακούγονται πάντοτε καθαρά. ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Μην αφήνετε οποιεσδήποτε ασχολίες να αποσπάσουν την προσοχή σας από την οδήγηση! Ως οδηγός φέρετε την πλήρη ευθύνη για την οδική ασφάλεια. Χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες του ραδιοφώνου μόνο με τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρείτε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας κάτω από όλες τις συνθήκες κυκλοφορίας! Προσοχή! Η τοποθέτηση δεύτερου CD, ενώ εξάγεται το CD που βρίσκεται μέσα στη συσκευή, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον οδηγό CD της συσκευής. Έχετε υπόψη σας, ότι μετά το πάτημα του πλήκτρου εξαγωγής / θα περάσουν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να εξαχθεί το CD. Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος, η υποδοχή για CD είναι ανοιχτή. Περιμένετε οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί η εξαγωγή του CD, προτού να προσπαθήσετε να τοποθετήσετε ένα νέο CD. Μην πιέζετε τα κουμπιά και τα πλήκτρα της συσκευής με πολύ μεγάλη δύναμη, διαφορετικά θα προκληθεί ζημιά. Για τον χειρισμό της συσκευής αρκεί ένα ελαφρύ πάτημα. Έχετε υπόψη σας ότι τα κουμπιά είναι σχεδιασμένα να σπάσουν όταν δέχονται ορισμένη δύναμη, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού. Μη χρησιμοποιείτε μυτερά ή κοφτερά αντικείμενα για τον χειρισμό της οθόνης αφής. Για τον χειρισμό αρκεί ένα ελαφρύ πάτημα με το δάχτυλο. Ένδειξη στην οθόνη που δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα ελαφρύ πάτημα, δεν είναι διαθέσιμη. Περιποίηση οθόνης Μεταχειριστείτε την οθόνη με προσοχή, γιατί η πίεση με τα δάχτυλα και η επαφή με μυτερά αντικείμενα μπορούν να προκαλέσουν μικρά βαθουλώματα ή γρατζουνιές. Αν χρειάζεται, μπορείτε να καθαρίσετε την οθόνη από δακτυλικά αποτυπώματα με ένα μαλακό πανί, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως καθαρό οινόπνευμα. Σημείωση Μη χρησιμοποιείτε διαλύτες όπως βενζίνη ή νέφτι, γιατί θα προκαλέσουν ζημιά στην επιφάνεια της οθόνης.

6 4 Γενικές σημειώσεις Αντικλεπτική προστασία Αντικλεπτικός κωδικός Το ραδιόφωνό σας είναι εφοδιασμένο με ένα αντικλεπτικό σύστημα με διπλό κωδικό ασφαλείας. Κατά την πρώτη θέση σε λειτουργία, ο κωδικός ασφαλείας δεν αποθηκεύεται μόνο στο ραδιόφωνο, αλλά και στο αυτοκίνητο. Μετά από αποσύνδεση και επανασύνδεση της μπαταρίας, ανάψτε πρώτα την ανάφλεξη και στη συνέχεια το ραδιόφωνο. Αν θέλετε να μεταφέρετε το ραδιόφωνο σε άλλο αυτοκίνητο, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας. Στην περίπτωση αυτή, επικοινωνήστε με έναν αντιπρόσωπο της koda ή με τον εισαγωγέα της koda. Επειδή η συσκευή λειτουργεί μόνο μετά από εισαγωγή του κωδικού ασφαλείας, η χρήση της μετά από κλοπή είναι πρακτικά αδύνατη. Έτσι αποθαρρύνεται η κλοπή της συσκευής. Σημείωση Ο κωδικός είναι αποθηκευμένος στον πίνακα οργάνων. Με τον τρόπο αυτό, η συσκευή αποκωδικοποιείται αυτόματα, και δεν απαιτείται χειροκίνητη εισαγωγή του κωδικού κατά την κανονική χρήση. Εισαγωγή κωδικού Αν κατά την ενεργοποίηση της συσκευής εμφανίζεται ένα πληκτρολόγιο με την υπόδειξη να εισαγάγετε τον κωδικό, πρέπει να ξεκλειδώσετε τη συσκευή με την εισαγωγή του σωστού τετραψήφιου κωδικού. Η δεύτερη γραμμή της οθόνης δείχνει τον αριθμό των επιτρεπτών προσπαθειών. Στο πληκτρολόγιο της οθόνης, πατήστε έναν αριθμό από 0 έως 9. Ο αριθμός εισάγεται στο πεδίο εισαγωγής. Μετά την εισαγωγή του τετραψήφιου αριθμού, το πληκτρολόγιο γίνεται γκρι (ανενεργό) και δεν μπορείτε να εισαγάγετε άλλους αριθμούς στο πεδίο εισαγωγής. Αν χρειαστεί να διορθώσετε τους αριθμούς που πληκτρολογήσατε, πιέστε στην οθόνη για να σβήσετε τους αριθμούς στο πεδίο εισαγωγής από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αφού βεβαιωθείτε ότι το πεδίο εισαγωγής δείχνει τον σωστό κωδικό, πατήστε OK. Κωδικός αριθμός Για ακόμα καλύτερη αποτελεσματικότητα της αντικλεπτικής προστασίας, μπορείτε να ζητήσετε τον κωδικό αριθμό μόνο «online» μέσω του συστήματος koda System. Σε περίπτωση ανάγκης, απευθυνθείτε στον αντιπρόσωπο της koda. Εσφαλμένος κωδικός αριθμός Αν κατά λάθος επιβεβαιώσετε εσφαλμένο κωδικό, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία εισαγωγής μία φορά. Η δεύτερη γραμμή της οθόνης δείχνει τον αριθμό των προσπαθειών. Αν εισαγάγετε ξανά λάθος κωδικό αριθμό, η συσκευή θα κλειδωθεί για περίπου μία ώρα. Μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά να εισαγάγετε τον κωδικό αριθμό μετά από μία ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας η συσκευή πρέπει να μείνει ενεργοποιημένη και το κλειδί δεν επιτρέπεται να αφαιρεθεί από τον διακόπτη ανάφλεξης. Αν γίνει λάθος και στη δεύτερη προσπάθεια, το σύστημα πλοήγησης θα ξανακλειδώσει ξανά για μία ώρα. Ισχύει ο ίδιος κύκλος όπως πριν: Δύο προσπάθειες, κλείδωμα για μία ώρα. Σημείωση Ο κωδικός κανονικά είναι αποθηκευμένος στον πίνακα οργάνων. Με τον τρόπο αυτό, η συσκευή αποκωδικοποιείται αυτόματα, και δεν απαιτείται χειροκίνητη εισαγωγή του κωδικού κατά την κανονική χρήση.

7 Γενικές σημειώσεις 5 Γενικές οδηγίες χειρισμού «Μπάρα κύλισης» Η κάθετη λωρίδα στη δεξιά άκρη της οθόνης, με ένα πλαίσιο κύλισης ανάμεσα στα βέλη και, ονομάζεται «μπάρα κύλισης». Η μπάρα δείχνει ότι θα εμφανιστούν και άλλες επιλογές στο μενού, όταν μετακινείτε το πλαίσιο κύλισης προς τα κάτω. Ρυθμίσεις οθόνης Στα μενού ρυθμίσεων, μπορείτε να αλλάξετε μια ρύθμιση ή μια τιμή χωρίς προκαθορισμένες διαβαθμίσεις. Για να αλλάξετε μια ρύθμιση, μετακινήστε το πλαίσιο κύλισης ή πατήστε τα πλήκτρα + ή -. Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας για να επιβεβαιώσετε τη νέα ρύθμιση και να επιστρέψετε στο αρχικό μενού. Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση συστήματος Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το σύστημα, πιέστε το περιστρεφόμενο κουμπί A1. Αυτόματα αρχίζει η αναπαραγωγή της πηγής ήχου που είχατε επιλέξει πριν την τελευταία απενεργοποίηση της συσκευής. Αν τραβήξετε το κλειδί από τον διακόπτη ανάφλεξης ενώ η συσκευή είναι σε λειτουργία, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή ξανά. Αν ο κινητήρας είναι σβηστός, το σύστημα θα απενεργοποιηθεί αυτόματα μετά από περίπου μία ώρα (για προστασία της μπαταρίας από εκφόρτιση). Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή όσες φορές θέλετε. «Αναδυόμενο παράθυρο» Ένα πλήκτρο λειτουργίας με βέλος δίπλα σε άλλο πλήκτρο λειτουργίας δείχνει την επιλεγμένη ρύθμιση, π.χ. Confirmation tone (Τόνος επιβεβαίωσης) Off. Αν πατήσετε το πλήκτρο λειτουργίας Off στην οθόνη, θα εμφανιστεί ένα «αναδυόμενο παράθυρο» όπου παρουσιάζονται όλες οι πιθανές επιλογές. Πατήστε σύντομα την επιθυμητή επιλογή ρύθμισης. Το αναδυόμενο παράθυρο κλείνει και απεικονίζεται η επιλεγμένη ρύθμιση. Για να κλείσετε το αναδυόμενο παράθυρο χωρίς να αλλάξετε τη ρύθμιση, πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας. «Πλαίσιο επιλογής» Μπροστά σε λειτουργίες που δέχονται μόνο ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση, υπάρχει ένα «πλαίσιο επιλογής». Ένα σημάδι μέσα στο πλαίσιο επιλογής δείχνει ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, ένα κενό πλαίσιο επιλογής δείχνει ότι η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε μια λειτουργία, πιέστε μία φορά το αντίστοιχο πλήκτρο.

8 6 Βασική ρύθμιση Βασική ρύθμιση Ρυθμίσεις ήχου Με το πλήκτρο μπορείτε να επιλέξετε τις παρακάτω παραμέτρους: Tone setups (Πρίμα-Μεσαία-Μπάσα) - Ρυθμίσεις για πρίμα, μεσαία και μπάσα Balance-Fader (Κατανομή ήχου) - Κατανομή της έντασης του ήχου (Balance = αριστερά/δεξιά, Fader = μπροστά/πίσω) Volume (Ένταση ήχου) - Startup volume (Αρχική ένταση ήχου), Traffic announcements (Δελτία κυκλοφορίας) και PDC (Ηχητική σήμανση απόστασης) * - Αρχική ένταση ήχου, δελτία κυκλοφορίας και ένταση κατά τη λειτουργία της ηχητικής σήμανσης απόστασης GALA - Αυτόματη προσαρμογή της έντασης ήχου ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου Confirmation tone (Τόνος επιβεβαίωσης) Μείωση της έντασης ήχου κατά τη λειτουργία της ηχητικής σήμανσης απόστασης (PDC) * Αν το αυτοκίνητό σας είναι εφοδιασμένο με «ηχητική σήμανση απόστασης», η ένταση του ήχου μειώνεται αυτόματα σε μια προκαθορισμένη τιμή κατά την ενεργοποίηση της «ηχητικής σήμανσης απόστασης». GALA Το ραδιόφωνο αυξάνει αυτόματα την ένταση του ήχου καθώς αυξάνεται η ταχύτητα του αυτοκινήτου. Όσο μεγαλύτερη η τιμή, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ένταση του ήχου. Πλήκτρο επιλογής RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ) Επιλογή ραδιοφωνικού σταθμού Άνοιγμα κεντρικού μενού RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ) και επιλογή ζώνης συχνοτήτων Πιέστε το πλήκτρο RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ) για να ανοίξετε το κεντρικό μενού RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ). Ο σταθμός που ακούγεται φαίνεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Για να αλλάξετε τη ζώνη συχνοτήτων, πιέστε το πλήκτρο λειτουργίας Band (Ζώνη) και επιλέξτε FM ή AM στο παράθυρο που εμφανίζεται. Η επιλεγμένη ζώνη συχνοτήτων απεικονίζεται στην αριστερή πάνω πλευρά της οθόνης. Αλλαγή ραδιοφωνικού σταθμού Με ένα σύντομο πάτημα στα πλήκτρα βέλους της συσκευής A3 ή στα πλήκτρα βέλους στην οθόνη του κεντρικού μενού RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ) μπορείτε να συντονίσετε το ραδιόφωνο στον προηγούμενο ή επόμενο σταθμό. Επιλογή ραδιοφωνικού σταθμού από τη λίστα σταθμών Πιέστε σύντομα το πλήκτρο λειτουργίας Station list (Λίστα σταθμών) για να εμφανίσετε μια λίστα με όλους τους ραδιοσταθμούς που λαμβάνονται. Η λίστα «πηδά» αμέσως στην ένδειξη του ραδιοσταθμού που ακούτε. Επιλέξτε τον επιθυμητό σταθμό με ένα πάτημα. Αν δεν κάνετε κανένα χειρισμό, η λίστα σταθμών θα κλείσει αυτόματα μετά από περίπου 20 δευτερόλεπτα.

9 Βασική ρύθμιση 7 Πλήκτρα λειτουργίας στο κεντρικό μενού RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ) 1... έως...42 Πλήκτρα σταθμών για την αποθήκευση ή την επιλογή ενός αποθηκευμένου ραδιοσταθμού. Τα πλήκτρα σταθμών που απεικονίζονται ορίζονται στο μενού Ρυθμίσεις ραδιοφώνου. Band (Ζώνη) Πλήκτρο για την επιλογή της επιθυμητής ζώνης συχνοτήτων. Station list (Λίστα σταθμών) Άνοιγμα της λίστας με τους ραδιοσταθμούς που λαμβάνονται από τον δέκτη. Memory (Μνήμη) Άνοιγμα της λίστας με τους αποθηκευμένους ραδιοσταθμούς. Extras (Πρόσθετα) Πλήκτρο για ταχεία αναζήτηση Scan ή για την εμφάνιση ραδιοκειμένου. Man. Άνοιγμα της επιλεγμένης ζώνης συχνοτήτων. Αναζήτηση και αποθήκευση ραδιοφωνικών σταθμών Χειροκίνητη αναζήτηση Στο κεντρικό μενού RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ), στρέψτε το κουμπί A8 ή πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Man. (Χειροκίνητα). Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται η κλίμακα της επιλεγμένης ζώνης συχνοτήτων. Πιέστε σύντομα το κουμπί ρύθμισης για να τερματίσετε τον χειροκίνητο συντονισμό και να εμφανίσετε πάλι τα κάτω πλήκτρα λειτουργιών. Αποθήκευση ραδιοφωνικού σταθμού σε πλήκτρο σταθμού Πιέστε ένα από τα έξι πλήκτρα σταθμών 1... έως 6... του κεντρικού μενούradio (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ) και κρατήστε το πατημένο μέχρι να ακούσετε ένα ηχητικό σήμα. Με τον τρόπο αυτό, ο σταθμός που ακούτε στο ραδιόφωνο αποθηκεύεται στο αντίστοιχο πλήκτρο σταθμού. Διαγραφή ραδιοφωνικού σταθμού από τη μνήμη σταθμών Στο κεντρικό μενού RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ), πιέστε το πλήκτρο Memory (Μνήμη) για να ανοίξετε τη μνήμη σταθμών. Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Delete (Διαγραφή) δίπλα στον σταθμό που θέλετε να διαγράψετε. Επιβεβαιώστε τη διαγραφή πατώντας Delete (Διαγραφή) για να απομακρύνετε τον σταθμό από τη μνήμη σταθμών. Αν ο ραδιοσταθμός που ακούτε είναι ήδη αποθηκευμένος στη μνήμη σταθμών, τότε ο αριθμός καταχώρισής του στη μνήμη απεικονίζεται δίπλα στην ένδειξη της ζώνης συχνοτήτων (FM ή AM). Στο μενού Ρυθμίσεις ραδιοφώνου μπορείτε να καθορίσετε τα έξι πλήκτρα σταθμών που θα εμφανίζονται στο κεντρικό μενού RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ). Λειτουργία ταχείας αναζήτησης (Scan) Με τη λειτουργία αυτή μπορείτε να αναζητήσετε σταθμούς σε μια ζώνη συχνοτήτων, με σύντομη αναπαραγωγή του καθενός (δέκα δευτερόλεπτα). Πιέστε το κουμπί A8. Το ραδιόφωνο θα αναζητήσει αυτόματα όλους τους διαθέσιμους σταθμούς της επιλεγμένης ζώνης συχνοτήτων. Εναλλακτικά, πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Extras (Πρόσθετα) και στη συνέχεια πατήστε Scan (Ταχεία αναζήτηση) στο παράθυρο που εμφανίζεται. Κατά τη διάρκεια της ταχείας αναζήτησης, το πλήκτρο λειτουργίας Extras (Πρόσθετα) αλλάζει σε Scan (Ταχεία αναζήτηση). Για να σταματήσετε την ταχεία αναζήτηση σταθμών και να μείνετε συντονισμένος στον ραδιοσταθμό που ακούτε, πιέστε ξανά το κουμπί ρύθμισης A8 ή το πλήκτρο λειτουργίας Scan (Ταχεία αναζήτηση).

10 8 Βασική ρύθμιση Λειτουργία RDS Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση ραδιοκειμένου Στο κεντρικό μενού RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ), πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Extras (Πρόσθετα) και επιλέξτε Radio text (Ραδιοκείμενο) στο παράθυρο που εμφανιζεται. Αντί για τα έξι πλήκτρα σταθμών, το κάτω μέρος της οθόνης δείχνει τώρα το παράθυρο για την απεικόνιση ραδιοκειμένου. Για να εμφανίσετε ξανά τα πλήκτρα σταθμών, πρέπει να κλείσετε το παράθυρο για την απεικόνιση ραδιοκειμένου. Πιέστε σύντομα το παράθυρο απεικόνισης του ραδιοκειμένου. Εναλλακτικά, πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Extras (Πρόσθετα) και στη συνέχεια το πλήκτρο λειτουργίας Radio text (Ραδιοκείμενο) στο παράθυρο που εμφανίζεται. Η λειτουργία RDS («Radio Data System») χρησιμεύει για τη μετάδοση γραπτών κειμένων για την αναγνώριση εκπομπών και πρόσθετων υπηρεσιών, και με τον τρόπο αυτό επιτρέπει μεταξύ άλλων την αυτόματη ανίχνευση σταθμών. Στους ραδιοσταθμούς RDS, εφόσον υπάρχει καλή λήψη, η οθόνη δεν δείχνει τη συχνότητα του σταθμού αλλά το όνομά του. Όταν ένας ραδιοσταθμός εκπέμπει πρόσθετες πληροφορίες μέσω της λειτουργίας RDS τη στιγμή που αποθηκεύετε τον σταθμό στη μνήμη, ενδέχεται το όνομα του ραδιοσταθμού να μην εμφανίζεται σωστά στη μνήμη σταθμών. Οδικές πληροφορίες Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση οδικών πληροφοριών TP (Traffic Program) Πιέστε το πλήκτρο TP για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία οδικών πληροφοριών. Η ένδειξη «TP» δίπλα στο όνομα ενός σταθμού (π.χ. στη λίστα σταθμών ή στη μνήμη σταθμών) δείχνει ότι πρόκειται για σταθμό που μεταδίδει οδικές πληροφορίες. Ανεξάρτητα από τον ραδιοσταθμό που ακούτε, ένας πρόσθετος δέκτης μέσα στη συσκευή φροντίζει ώστε να λαμβάνεται πάντα ένας σταθμός οδικών πληροφοριών όσο η λειτουργία οδικών πληροφοριών είναι ενεργοποιημένη. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας οδικών πληροφοριών επισημαίνεται με την ένδειξη «TP» στη δεξιά πάνω πλευρά της οθόνης. Κάποιες στιγμές, όταν δεν λαμβάνεται σταθμός οδικών πληροφοριών (π.χ. όταν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα λήψης), αντί για την ένδειξη «TP» απεικονίζεται η ένδειξη «No TP» (Δεν γίνεται λήψη οδικών πληροφοριών). Έχετε υπόψη σας ότι το ραδιοφωνικό σήμα μπορεί να είναι ασθενές ή να χάνεται εντελώς σε κλειστούς σταθμούς αυτοκινήτων, σήραγγες, ανάμεσα σε ψηλά κτίρια και στα βουνά. Εισερχόμενο προφορικό δελτίο κυκλοφορίας Κατά τη λήψη δελτίου οδικής κυκλοφορίας, εμφανίζεται ένα παράθυρο. Αν θέλετε να διακόψετε το προφορικό δελτίο κυκλοφορίας, πατήστε το Cancel (Ακύρωση) στο παράθυρο Προφορικό δελτίο κυκλοφορίας. Η λειτουργία οδικών πληροφοριών παραμένει ωστόσο ενεργοποιημένη και το επόμενο προφορικό δελτίο κυκλοφορίας θα παρεμβληθεί κανονικά στη ροή ήχου. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία οδικών πληροφοριών, πιέστε το πλήκτρο λειτουργίας TP deaktiv. (Απενεργοποίηση οδικών πληροφοριών). Μνήμη δελτίων κυκλοφορίας Αυτόματη καταγραφή δελτίων κυκλοφορίας Όταν η λειτουργία οδικών πληροφοριών είναι ενεργοποιημένη και το αυτοκίνητο βρίσκεται μέσα στην εμβέλεια ενός σταθμού που μεταδίδει τέτοιου είδους πληροφορίες, τα εισερχόμενα δελτία καταγράφονται όσο η ανάφλεξη είναι αναμμένη. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενημερωθείτε για την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας, ακόμα και όταν το ραδιόφωνό σας ήταν κλειστό για αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας. Όταν σβήνετε το αυτοκίνητο (ανάφλεξη σβηστή) ενώ βρίσκεται μέσα στην εμβέλεια λήψης ενός σταθμού οδικών πληροφοριών, και εφόσον η λειτουργία

11 Βασική ρύθμιση 9 οδικών πληροφοριών είναι ενεργοποιημένη, τα εισερχόμενα δελτία του συγκεκριμένου σταθμού εξακολουθούν να καταγράφονται για διάστημα δύο ωρών. Κατά το σβήσιμο της ανάφλεξης, η συσκευή δείχνει για περίπου πέντε δευτερόλεπτα τον σταθμό οδικών πληροφοριών από τον οποίο θα καταγράφονται τα δελτία κυκλοφορίας για τα επόμενα 65 λεπτά. Κατά το διάστημα αυτό των πέντε δευτερολέπτων μπορείτε ενδεχομένως να επιλέξετε κάποιον άλλον σταθμό οδικών πληροφοριών, χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους της συσκευής. Αν στο διάστημα που το αυτοκίνητο είναι κλειστό, η λήψη του επιλεγμένου σταθμού οδικών πληροφοριών χειροτερέψει λόγω εξωτερικών επιδράσεων, η συσκευή θα αναζητήσει αυτόματα έναν άλλο σταθμό οδικών πληροφοριών. Στη συσκευή μπορούν να αποθηκευθούν μέχρι εννέα δελτία κυκλοφορίας, με συνολική διάρκεια έως και τεσσάρων λεπτών. Όταν η μνήμη προφορικών μηνυμάτων είναι γεμάτη, θα διαγραφεί το παλαιότερο δελτίο κυκλοφορίας. Χρονικά διαστήματα καταγραφής TIM Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε δύο χρονικά διαστήματα καταγραφής TIM μέσα στα οποία η συσκευή θα καταγράψει τα δελτία κυκλοφορίας, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σβηστό. Έτσι το ραδιόφωνο καταγράφει όλα τα εισερχόμενα δελτία κυκλοφορίας του επιλεγμένου σταθμού οδικών πληροφοριών, τα οποία μεταδίδονται μέσα στα χρονικά διαστήματα που έχετε ορίσει. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας κάθε μέρα σε μια συγκεκριμένη ώρα για να πηγαίνετε στη δουλειά σας, δεν χρειάζεται παρά μόνο να ορίσετε την ώρα που ξεκινάτε. Το ραδιόφωνο αρχίζει την καταγραφή κατά την ώρα εκκίνησης που ορίσατε, και σταματά την καταγραφή 65 λεπτά μετά την ώρα εκκίνησης. Έτσι μπορείτε να ακούσετε τα τελευταία δελτία κυκλοφορίας πριν ξεκινήσετε, και ενδεχομένως να προσαρμόσετε τη διαδρομή σας ανάλογα με την κατάσταση της κυκλοφορίας. Σημείωση Εάν ένα δελτίο έχει διάρκεια άνω των τεσσάρων λεπτών, η αρχή του δελτίου θα σβηστεί. Αν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται για περισσότερες από τρεις μέρες, η καταγραφή των δελτίων κυκλοφορίας θα διακοπεί ώστε να μην εκφορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου. Αναπαραγωγή δελτίων κυκλοφορίας Πιέστε το πλήκτρο INFO (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ) για να ακούσετε τα αποθηκευμένα δελτία κυκλοφορίας. Η αναπαραγωγή ξεκινά με το τελευταίο δελτίο κυκλοφορίας που καταγράφηκε και συνεχίζει αναποδα, μέχρι το παλαιότερο δελτίο κυκλοφορίας. Πατήστε το πλήκτρο για να μεταβείτε στην αρχή του δελτίου κυκλοφορίας που ακούτε. Για να παραλείψετε ένα δελτίο κυκλοφορίας, πιέστε το πλήκτρο. Για να διακόψετε την αναπαραγωγή, πατήστε το πλήκτρο. Το πλήκτρο αλλάζει σε. Αν πιέσετε το πλήκτρο, η αναπαραγωγή θα συνεχιστεί από το σημείο όπου διακόπηκε. Πλήκτρο επιλογής MEDIA (ΜΕΣΑ) Κεντρικό μενού MEDIA (ΜΕΣΑ) Άνοιγμα μενού MEDIA (ΜΕΣΑ) και αλλαγή πηγής μέσων Όταν πιέζετε το πλήκτρο MEDIA (ΜΕΣΑ), συνεχίζεται η αναπαραγωγή της πηγής μέσων που είχατε επιλέξει την τελευταία φορά. Αν η συσκευή επιτρέπει την επιλογή διάφορων πηγών ήχου, μπορείτε να εναλλάξετε τις τελευταίες πηγές με το πλήκτρο επιλογής MEDIA (ΜΕΣΑ). Αν επιλέξετε ξανά την ίδια πηγή μέσων που είχατε επιλέξει κατά την τελευταία λειτουργία, η αναπαραγωγή θα συνεχίσει από το σημείο όπου διακόπηκε.

12 10 Βασική ρύθμιση Αν κάποια πηγή ήχου δεν είναι διαθέσιμη, π.χ. όταν δεν έχετε τοποθετήσει κάποιον φορέα δεδομένων (π.χ. κάρτα μνήμης), το αντίστοιχο πλήκτρο λειτουργίας απεικονίζεται με γκρι φόντο. Πλήκτρα συσκευής για τον έλεγχο της επιλεγμένης πηγής ήχου Πιέστε μία φορά για μετάβαση στην αρχή του τρέχοντος κομματιού ή κεφαλαίου, πιέστε ξανά για μετάβαση στην αρχή του προηγούμενου κομματιού ή κεφαλαίου. Πιέστε μία φορά για μετάβαση στην αρχή του επόμενου κομματιού ή κεφαλαίου. Στο μενού της επιλεγμένης πηγής ήχου μπορείτε να αλλάξετε κομμάτια και με το κουμπί χειρισμού A1. Πλήκτρα λειτουργιών για τον έλεγχο της επιλεγμένης πηγής ήχου Πιέστε μία φορά για μετάβαση στην αρχή του τρέχοντος κομματιού ή κεφαλαίου, πιέστε ξανά για μετάβαση στην αρχή του προηγούμενου κομματιού ή κεφαλαίου. Πιέστε μία φορά για μετάβαση στην αρχή του επόμενου κομματιού ή κεφαλαίου. Παύση: Η αναπαραγωγή διακόπτεται και το σύμβολο αλλάζει σε. Πιέζοντας το, η αναπαραγωγή συνεχίζεται από το σημείο όπου διακόπηκε. Διαθέσιμες πηγές ήχου στο μενού MEDIA (ΜΕΣΑ) CD Επιλογή του CD στον εσωτερικό εναλλάκτη CD που ακούσατε την τελευταία φορά. SD-Card (Κάρτα SD) Επιλογή της κάρτας μνήμης, αν έχει τοποθετηθεί. AUX Επιλογή εξωτερικής πηγής ήχου*. Οι δυνατότητες χειρισμού της εξωτερικής πηγής ήχου είναι περιορισμένες και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το είδος της σύνδεσης. Πρόσθετα πλήκτρα λειτουργιών στο κεντρικό μενού MEDIA (ΜΕΣΑ) Scan (Ταχεία αναζήτηση) Έναρξη της ταχείας αναζήτησης. Αν η οθόνη δείχνει Scan (Ταχεία αναζήτηση), τότε η ταχεία αναζήτηση είναι σε εξέλιξη. Πιέστε το πλήκτρο για να τερματίσετε τη λειτουργία. Mix (Τυχαία σειρά) Αναπαραγωγή κομματιών με τυχαία σειρά. Αν η οθόνη δείχνει Mix (Τυχαία σειρά), τότε η αναπαραγωγή με τυχαία σειρά είναι ήδη ενεργοποιημένη. Πιέστε το πλήκτρο για να τερματίσετε τη λειτουργία. Repeat (Επανάληψη) Εμφάνιση αναδυόμενου παράθυρου για την ενεργοποίηση της λειτουργίας επανάληψης. Επιπλέον ορίζεται εδώ, αν η επανάληψη θα ισχύει μόνο για το επιλεγμένο κομμάτι ( Titel ), για το επιλεγμενο CD ή - κατά τη λειτουργία MP3 - για τον επιλεγμένο φάκελο ( Folder ) ή τη λίστα αναπαραγωγής ( Playliste ). Selection (Επιλογή) Ανοίγει μια λίστα με τα κομμάτια της επιλεγμένης πηγής μέσων, απ' όπου μπορείτε να επιλέξετε άλλο κομμάτι ή άλλη πηγή μέσων. Τοποθέτηση και εξαγωγή CD Εισαγωγή CD Πιέστε το πλήκτρο /. Επιλέξτε τη θέση του εσωτερικού εναλλάκτη CD όπου θέλετε να τοποθετήσετε το CD. Περιμένετε μέχρι η οθόνη να δείξει το μήνυμα «Please insert CD» (Τοποθετήστε το CD). Σπρώξτε ένα CD μέσα στην υποδοχή CD, με την τυπωμένη πλευρά στραμμένη προς τα πάνω, μέχρι το σημείο όπου ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός εισαγωγής. Η αναπαραγωγή ξεκινά αυτόματα. Εξαγωγή CD Πιέστε το πλήκτρο /. Το CD εξάγεται από τη συσκευή. Αν δεν αφαιρέσετε το CD εντός 10 δευτερολέπτων, η συσκευή θα το τραβήξει πάλι προς τα μέσα για λόγους ασφαλείας. Αρχεία WMA (Windows Media Audio) Αρχεία ήχου που είναι συμπιεσμένα με το πρωτόκολλο WMA (Windows Media Audio), ενδέχεται να είναι προστατευμένα με τη μέθοδο DRM (Digital Rights Management). Η συσκευή δεν υποστηρίζει τέτοιου είδους αρχεία WMA.

13 Βασική ρύθμιση 11 Τοποθέτηση και αφαίρεση κάρτας μνήμης Τοποθέτηση κάρτας μνήμης Σπρώξτε την κάρτα μνήμης μέσα στην ειδική υποδοχή, με τη λοξή γωνία στραμμένη προς τα δεξιά (οριζόντια υποδοχή) ή προς τα πάνω (κατακόρυφη υποδοχή), μέχρι να κλειδώσει στη θέση της. Η αναπαραγωγή ξεκινά αυτόματα. Αφαίρεση κάρτας μνήμης Πιέστε την κάρτα μέσα στην υποδοχή, κόντρα στην αντίσταση του ελατηρίου. Η κάρτα μνήμης «ξεκλειδώνει» και μπορείτε να την αφαιρέσετε. Η συσκευή μπορεί να διαβάσει μόνο τα αρχεία MP3 και τα μη προστατευμένα αρχεία WMA που υπάρχουν αποθηκευμένα στην κάρτα SD. Όλα τα άλλα αρχεία αγνοούνται. Άδεια κάρτα μνήμης ή ακατάλληλα αρχεία Αν τοποθετήσετε μια κάρτα μνήμης στην οποία δεν υπάρχουν αρχεία ήχου, η λειτουργία της κάρτας μνήμης δεν ενεργοποιείται μετά τη φόρτωση της κάρτας. Το πλήκτρο λειτουργίας SD Card (Κάρτα SD) στο πάνω μέρος του μενού MEDIA (ΜΕΣΑ) παραμένει απενεργοποιημένo και δεν μπορείτε να επιλέξετε την αντίστοιχη λειτουργία. Απαιτήσεις στην κάρτα μνήμης Η υποδοχή της συσκευής δέχεται κάρτες μνήμης με διαστάσεις 32 mm x 24 mm x 2,1 mm ή 1,4 mm. Η συσκευή δεν αναγνωρίζει άλλες κάρτες μνήμης, έστω και αν αυτές εφαρμόζουν στην υποδοχή, όπως κάρτες SDHC. Επιλογή CD από τον εναλλάκτη CD Αν η συσκευή δεν είναι ήδη σε λειτουργία CD, πιέστε το πλήκτρο στην πάνω γραμμή της οθόνης. Πατήστε το πλήκτρο Selection (Επιλογή) για να εμφανίσετε τη λίστα κομματιών του CD που αναπαράγεται. Πιέστε το πλήκτρο λειτουργίας όσες φορές χρειάζεται, για να εμφανιστεί το μενού επιλογής CD. Πιέστε ένα από τα πλήκτρα CD 1: έως CD 6: για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή από την αντίστοιχη θήκη CD. Αν στο μενού επιλογής CD επιλέξετε το CD που ήδη αναπαράγεται, θα ανοίξει η λίστα με τα κομμάτια. Θήκη CD στην οποία δεν υπάρχει CD χαρακτηρίζεται ως «Empty» (Κεν;h) και το αντίστοιχο πλήκτρο λειτουργίας είναι ανενεργό. Το CD που αναπαράγεται απεικονίζεται στο κεντρικό μενού MEDIA (ΜΕΣΑ), στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνης. Mix (Τυχαία σειρά) Αναπαραγωγή των κομματιών με τυχαία σειρά. Scan (Ταχεία αναζήτηση) Γρήγορη διερεύνηση του CD. Η συσκευή αναπαράγει τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα από κάθε κομμάτι. Σημείωση CD που για κάποιον λόγο δεν μπορούν να διαβαστούν από τον εναλλάκτη CD, δεν μπορούν να επιλεγούν στο μενού επιλογής CD του ραδιοφώνου (ένδειξη: «Empty» (Κενό)). Επιλογή κομματιού Πιέστε το πλήκτρο επιλογής MEDIA (ΜΕΣΑ) για να ανοίξετε το κεντρικό μενού MEDIA (ΜΕΣΑ). CD Πιέστε το πλήκτρο MEDIA (ΜΕΣΑ) για να ανοίξετε το κεντρικό μενού MEDIA (ΜΕΣΑ).

14 12 Βασική ρύθμιση CD ήχου: Επιλογή κομματιού Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Selection (Επιλογή) για να εμφανίσετε τη λίστα κομματιών του CD ήχου που αναπαράγεται. Το κομμάτι που αναπαράγεται εμφανίζεται τονισμένο. Στη λίστα κομματιών, επιλέξτε το κομμάτι που θέλετε να ακούσετε πατώντας Track... (Κομμάτι...). Αρχεία MP3: Επιλογή κομματιού Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Selection (Επιλογή) για να εμφανίσετε τη λίστα κομματιών, με το κομμάτι που αναπαράγεται και ενδεχομένως τους υποφακέλους που υπάρχουν στον τρέχοντα φάκελο. Το κομμάτι που αναπαράγεται εμφανίζεται τονισμένο. Επιλέξτε ένα άλλο κομμάτι με ένα πάτημα. Αν το κομμάτι που ψάχνετε βρίσκεται σε άλλο φάκελο, θα πρέπει πρώτα να εξερευνήσετε τη δομή των φακέλων. Για να ανοίξετε έναν φάκελο, πατήστε πάνω στην ένδειξή του (στην εικόνα: F1.1.1 ). Για να ανοίξετε τον αμέσως παραπάνω φάκελο, πιέστε το πλήκτρο λειτουργίας. Επανάληψη κομματιού Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Repeat (Επανάληψη). Στο παράθυρο που ανοίγει, πατήστε Titel (Κομμάτι) για αυτόματη επανάληψη της αναπαραγωγής του επιλεγμένου κομματιού, όταν αυτό τελειώσει. Αν στο παράθυρο που εμφανίζεται πατήσετε CD (κατά την αναπαραγωγή CD ήχου) ή Folder (κατά την αναπαραγωγή MP3), θα επαναληφθούν αυτόματα όλα τα κομμάτια που υπάρχουν στο CD ή στον επιλεγμένο φάκελο. Σημείωση Στο μενού MEDIA (ΜΕΣΑ) μπορείτε να αλλάξετε κομμάτι, περιστρέφοντας το κουμπί ρύθμισης A8. Όταν αναπαράγεται φορέας δεδομένων που βρίσκεται μέσα στον εσωτερικό οδηγό CD, υπάρχει η ένδειξη «CD int. (Εσωτερικός οδηγός CD)» στην αριστερή πάνω πλευρά της οθόνης. Κατά την αναπαραγωγή αρχείων MP3, μπορούν να απεικονίζονται το όνομα του καλλιτέχνη, ο τίτλος του δίσκου και ο τίτλος του κομματιού, εφόσον οι πληροφορίες αυτές είναι διαθέσιμες με τη μορφή ID3-Tag. Αν δεν υπάρχουν πληροφορίες ID3-Tag, θα απεικονίζεται το όνομα του φακέλου ή του αρχείου. Ορισμένα CD ήχου υποστηρίζουν «CD-Text». Σε CD αυτού του τύπου, αντί για τη γενική ένδειξη «Track» (Κομμάτι) απεικονίζεται το όνομα του κομματιού. Γενικές σημειώσεις σχετικά με τη χρήση αρχείων MP3 Απαιτήσεις σε αρχεία MP3 και μέσα αποθήκευσης αρχείων MP3 CD-ROM, CD-R, CD-RW με χωρητικότητα 650 MB ή 700 MB. Τα CD πρέπει να ικανοποιούν το πρότυπο ISO 9660-Level 2 και το πρωτόκολλο Joliet (single session και multisession). Τα ονόματα των αρχείων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν τους 64 χαρακτήρες. Η δομή των φακέλων περιορίζεται σε βάθος 8 επιπέδων. Κατά την αναπαραγωγή αρχείων MP3 μπορούν να απεικονίζονται το όνομα του καλλιτέχνη, ο τίτλος του δίσκου και ο τίτλος του κομματιού, εφόσον οι πληροφορίες αυτές είναι διαθέσιμες με τη μορφή ID3-Tag. Αν δεν υπάρχουν πληροφορίες ID3-Tag, θα απεικονίζεται το όνομα του φακέλου ή του αρχείου. Δεν υποστηρίζονται λίστες αναπαραγωγής (playlist). Η συσκευή υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων WMA (Windows Media Audio), εφόσον δεν είναι προστατευμένα ως προς τα πνευματικά δικαιώματα με τη μέθοδο DRM (Digital Rights Management). Η συσκευή δεν υποστηρίζει τέτοιου είδους αρχεία WMA.

15 Βασική ρύθμιση 13 Bitrate (ρυθμός ροής δεδομένων) Η συσκευή υποστηρίζει αρχεία MP3 με ρυθμό ροής δεδομένων (bitrate) από 32 έως 320 kbit/s καθώς και αρχεία MP3 με μεταβλητό ρυθμό ροής δεδομένων (VBR). Σε αρχεία με μεταβλητό ρυθμό bitrate, η ένδειξη της διάρκειας μπορεί να είναι ανακριβής. Οδηγίες για τη μεταχείριση των CD Μικροδιακοπές στην αναπαραγωγή Αν η ποιότητα του οδοστρώματος είναι κακή ή σε περίπτωση έντονων κραδασμών από άλλη αιτία, μπορούν να παρουσιαστούν μικροδιακοπές στην αναπαραγωγή. Σχηματισμός συμπυκνωμάτων Με κρύο καιρό και μετά από έντονη βροχή, μπορεί να συγκεντρωθεί υγρασία (συμπυκνώματα) μέσα στη συσκευή CD. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μικροδιακοπές στην αναπαραγωγή ή να καταστήσει αδύνατη την αναπαραγωγή. Σε τέτοια περίπτωση, περιμένετε μέχρι η υγρασία να εξατμιστεί. ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Συνέχεια βλάβης ή όταν η συσκευή χρειάζεται επισκευή, απευθυνθείτε σε ειδικευμένο κατάστημα. Προσοχή! Μη χρησιμοποιείτε ποτέ υγρά όπως βενζίνη, διαλύτη ή καθαριστικό για δίσκους βινυλίου, γιατί μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην επιφάνεια του CD! Μην εκθέτετε το CD στην άμεση ακτινοβολία του ήλιου! Μην κολλάτε αυτοκόλλητα και μη γράφετε πάνω στα CD! Σημείωση Κάθε ακαθαρσία ή ζημιά ενός CD μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην «ανάγνωση» των πληροφοριών. Η σοβαρότητα των σφαλμάτων ανάγνωσης εξαρτάται από τον βαθμό ρύπανσης και τη σοβαρότητα της μηχανικής ζημιάς. Έντονες γρατζουνιές προκαλούν σφάλματα ανάγνωσης που μπορούν να οδηγήσουν σε πήδημα ή «κόλλημα» του CD. Μεταχειρίζεστε όλα τα CD με προσοχή και φυλάσσετέ τα πάντοτε σε μια προστατευτική θήκη. Οδηγίες για την περιποίηση των CD Αν ένα CD είναι βρόμικο, μην το καθαρίζετε κυκλικά αλλά σκουπίστε το ακτινικά, από το κέντρο προς την περιφέρεια, με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αν το CD είναι πολύ βρόμικο, συνιστούμε να το καθαρίσετε με ένα καθαριστικό υγρό για CD. Και στην περίπτωση αυτή, μην καθαρίσετε το CD κυκλικά, αλλά από το κέντρο προς την περιφέρεια, και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει. ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Ο οδηγός CD είναι προϊόν λέιζερ της κατηγορίας 1. Σε περίπτωση ανοίγματος της συσκευής, υπάρχει κίνδυνος για την υγεία από μη ορατή ακτινοβολία. Η συσκευή CD δεν περιέχει εξαρτήματα που χρειάζονται συντήρηση ή μπορούν να επισκευαστούν από τον χρήστη. Σε περίπτωση μηχανικής

16 14 Βασική ρύθμιση AUX-IN * συνδεθεί ταυτόχρονα κάποιο μέσο αποθήκευσης δεδομένων στην υποδοχή MEDIA-IN. Για την υποδοχή AUX-IN χρησιμοποιείται τυπικό βύσμα των 3,5 mm. Αν η εξωτερική πηγή ήχου δεν διαθέτει βύσμα αυτού του τύπου, πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατάλληλος προσαρμογέας, Εικ. 1 Υποδοχές AUX-IN και MEDIA-IN Ανάλογα με το αυτοκίνητο, η υποδοχή AUX-IN βρίσκεται είτε μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, είτε στο στήριγμα των χεριών ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα. Για να ενεργοποιήσετε την υποδοχή AUX-IN, πιέστε το πλήκτρο λειτουργίας AUX στο μενού Ρυθμίσεις μέσων. Εξωτερική πηγή ήχου που συνδέεται στην υποδοχή AUX-IN μόνο αναπαράγεται μέσω του ραδιοφώνου και των ηχείων. Δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της εξωτερικής πηγής ήχου μέσω του ραδιοφώνου. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επιλέξετε κάποια άλλη πηγή ήχου στο ραδιόφωνο. Όσο δεν απενεργοποιείτε την εξωτερική πηγή ήχου, αυτή θα εξακολουθεί να λειτουργεί παράλληλα, χωρίς να ακούγεται. Για τον χειρισμό των εξωτερικών πηγών ήχου, συμβουλευθείτε τις οδηγίες χρήσης από τον κατασκευαστή. Αν το σύστημα επιπλέον διαθέτει και υποδοχή MEDIA-IN, απεικονίζεται στο μενού Ήχος αντί του πλήκτρου λειτουργίας AUX το πλήκτρο PD. Πηγή ήχου που είναι συνδεμένη στην υποδοχή AUX-IN μπορεί να αναπαραχθεί μόνο, αν δεν έχει Ρύθμιση έντασης ήχου της εξωτερικής πηγής ήχου Η ένταση του ήχου της εξωτερικής πηγής ήχου μπορεί να ρυθμιστεί με τον ρυθμιστή έντασης του ραδιοφώνου. Ανάλογα με το είδος της εξωτερικής πηγής, η ένταση εξόδου μπορεί να ρυθμιστεί στην εξωτερική πηγή. Επιπλέον μπορείτε να μεταβάλετε την ευαισθησία εισόδου της υποδοχής AUX-IN, για να προσαρμόσετε την ένταση ήχου της εξωτερικής πηγής στις άλλες πηγές ήχου, ή για να αποφύγετε παραμόρφωση του ήχου. ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Μην τοποθετείτε εξωτερικές πηγές ήχου πάνω στο ταμπλό. Σε περίπτωση απότομου ελιγμού, μπορεί να πεταχτούν προς τον χώρο των επιβατών και να τραυματίσουν τους επιβάτες. Μην τοποθετείτε εξωτερικές πηγές ήχου κοντά στον αερόσακο. Σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου, μπορεί να εκσφενδονιστούν προς τον χώρο των επιβατών και να τραυματίσουν τους επιβάτες. Μην κρατάτε τις εξωτερικές πηγές ήχου στο χέρι ή στα γόνατά σας κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Σε περίπτωση απότομου ελιγμού, μπορεί να πεταχτούν προς τον χώρο των επιβατών και να τραυματίσουν τους επιβάτες. Τοποθετείτε το καλώδιο σύνδεσης της εξωτερικής πηγής ήχου με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη σας εμποδίζει κατά την οδήγηση. Προσοχή! Η υποδοχή AUX-IN επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για πηγές ήχου!

17 Βασική ρύθμιση 15 Υποδοχή πολυμέσων MEDIA-IN * Για να ενεργοποιήσετε την υποδοχή MEDIA-IN, πιέστε το πλήκτρο λειτουργίας PD στο μενού Ρυθμίσεις μέσων. Ανάλογα με το αυτοκίνητο, η υποδοχή πολυμέσων MEDIA-IN βρίσκεται είτε μέσα στο ντουλαπάκι του οδηγού, είτε στο στήριγμα των χεριών ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα. Μέσω της υποδοχής MEDIA-IN μπορούν να αναπαραχθούν αρχεία ήχου των τύπων MP3, WMA, OGG και ACC που είναι αποθηκευμένα σε εξωτερικά μέσα αποθήκευσης δεδομένων. Προσαρμογέας για τη σύνδεση μέσου αποθήκευσης δεδομένων Για τη σύνδεση ενός εξωτερικού μέσου αποθήκευσης δεδομένων χρειάζεται ένας προσαρμογέας που συνδέεται στην υποδοχή πολυμέσων MEDIA-IN. Σε περίπτωση ανάγκης, απευθυνθείτε στον αντιπρόσωπο της koda. Πλήκτρο επιλογής SETUP (ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ) Κεντρικό μενού ρυθμίσεων (Setup) Πιέστε το πλήκτρο SETUP (ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ) για να ανοίξετε το κεντρικό μενού Ρυθμίσεις. Με ένα πάτημα, επιλέξτε την κατηγορία λειτουργιών για την οποία θέλετε να ορίσετε ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις. Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας για να επιστρέψετε στο προηγούμενο μενού. Διαθέσιμα μενού ρυθμίσεων Radio (Ραδιόφωνο) Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των πλήκτρων βέλους κατά τη χρήση του ραδιοφώνου, για τα απεικονιζόμενα πλήκτρα μνήμης, για τη μνήμη σταθμών και για τα δελτία κυκλοφορίας. Traffic program (Οδικές πληροφορίες) Επιλογή του προτιμώμενου σταθμού TMC και καθορισμός της περιοχής για δελτία κυκλοφορίας TMC. Display (Οθόνη) Ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης, επιλογή φωτισμού ημέρας/νύχτας του χάρτη και ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του τόνου επιβεβαίωσης στα πλήκτρα. Media (Μέσα) Ρυθμίσεις για την αναπαραγωγή και εμφάνιση αρχείων MP3 και ενεργοποίηση/απενεργοποίηση εξωτερικών συνδέσεων. System (Σύστημα) Αλλαγή ρυθμίσεων συστήματος, όπως γλώσσα και ώρα, και ακύρωση ή διαγραφή των ρυθμίσεων που έχετε πραγματοποιήσει ή αποθηκεύσει για τις διάφορες κατηγορίες λειτουργιών. Telephone (Τηλέφωνο) Ενημέρωση τηλεφωνικού καταλόγου της συσκευής, διαγραφή κλήσεων και επεξεργασία πλήκτρων ταχείας κλήσης. Ρυθμίσεις ραδιοφώνου Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις ραδιοφώνου πιέζοντας το πλήκτρο επιλογής SETUP (ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ) και το πλήκτρο λειτουργίας Radio (Ραδιόφωνο). Πατήστε Station list (Λίστα σταθμών) ή Memory list (Μνήμη σταθμών) για να καθορίσετε τη λίστα, από την οποία θα επιλέγονται οι ραδιοσταθμοί κατά την αλλαγή σταθμών με τα πλήκτρα βέλους. Αν επιλέξετε Memory list (Μνήμη σταθμών), τότε οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που θα μπορείτε να επιλέξετε με τα πλήκτρα βέλους περιορίζονται στους σταθμούς που είναι αποθηκευμένοι στη μνήμη. Στο κεντρικό μενού RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ) φαίνεται στην πάνω αριστερή πλευρά η ένδειξη «Speicher» (Μνήμη). Επιλογή απεικονιζόμενων πλήκτρων σταθμών Στο μενού Ρυθμίσεις ραδιοφώνου, πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Station keys (Πλήκτρα σταθμών). Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε τα πλήκτρα σταθμών που θέλετε να φαίνονται στο κεντρικό μενού RADIO (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ).

18 16 Βασική ρύθμιση Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση λειτουργίας RDS (RDS- Regional) Πατήστε το πλήκτρο RDS Regional (Τοπικοί σταθμοί) και επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις στο παράθυρο που ανοίγει. Αν επιλέξετε Automatic (Αυτόματα), το ραδιόφωνο θα συντονίζεται αυτόματα στη συχνότητα του επιλεγμένου σταθμού που εξασφαλίζει την καλύτερη λήψη. Αν επιλέξετε Fix (Σταθερά), η συσκευή θα προσπαθεί να παραμείνει συντονισμένη στον επιλεγμένο τοπικό σταθμό μέχρι η ποιότητα λήψης να πέσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα που επίκειται απώλεια σήματος. Διαγραφή μνήμης ραδιοφωνικών σταθμών Στο μενού Ρυθμίσεις ραδιοφώνου, κινήστε το πλαίσιο κύλισης προς τα κάτω για να εμφανίσετε το πλήκτρο λειτουργίας Delete memory list (Διαγραφή μνήμης σταθμών). Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Delete memory list (Διαγραφή μνήμης σταθμών) και επιβεβαιώστε στη συνέχεια την επιλογή σας, για να διαγράψετε όλους τους ραδιοσταθμούς που είναι αποθηκευμένοι στη μνήμη. Προτιμώμενος σταθμός TMC Αν δεν είναι δυνατή η λήψη του «προτιμώμενου» σταθμού TMC, το σύστημα θα αναζητήσει αυτόματα τον σταθμό TMC με την καλύτερη λήψη μέσα στην περιοχή όπου κινείστε. Οι σταθμοί TMC από τους οποίους προβάλλονται τα δελτία, φαίνονται στο μενού Ρυθμίσεις ραδιοφώνου. Ρυθμίσεις για οδικές πληροφορίες Ανοίξτε το μενού Ρύθμιση ώρας καταγραφής TIM, πιέζοντας το πλήκτρο επιλογής SETUP (ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ) και το πλήκτρο λειτουργίας Traffic information (Οδικές πληροφορίες). Πιέστε την ένδειξη της ώρας καταγραφής TIM στην αριστερή πλευρά για να ανοίξετε το μενού Ρύθμιση ώρας. Στο μενού Ρύθμιση ώρας, πιέστε σύντομα τα βέλη ή στην οθόνη, κάτω από την ένδειξη ώρας ή λεπτών, για να αυξήσετε ή να μειώσετε την αντίστοιχη μονάδα χρόνου. Για πιο γρήγορη αλλαγή της μονάδας χρόνου, κρατήστε το αντίστοιχο βέλος πατημένο. Ελευθερώστε το πλήκτρο μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή τιμή. Πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την ώρα καταγραφής TIM που απεικονίζεται και να κλείσετε το μενού Ρύθμιση ώρας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ορίσετε τις δύο ώρες καταγραφής TIM που θέλετε. Απενεργοποιήστε ή ενεργοποιήστε την επιθυμητή ώρα καταγραφής TIM πιέζοντας το πλήκτρο Aktiv (Ενεργοποίηση). Όταν το πλαίσιο επιλογής είναι ενεργοποιημένο, η αντίστοιχη ώρα καταγραφής TIM είναι ενεργοποιημένη. Η συσκευή αρχίζει την καταγραφή 90 λεπτά πριν την ώρα που ξεκινάτε, και σταματά την καταγραφή 30 λεπτά μετά την ώρα εκκίνησης. Ρυθμίσεις μέσων Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις μέσων, πιέζοντας το πλήκτρο επιλογής SETUP (ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ) και το πλήκτρο λειτουργίας Media (Μέσα). Πλήκτρα λειτουργίας στο μενού Einstellungen Medien (Ρυθμίσεις μέσων) Activate AUX input (Ενεργοποίηση εισόδου AUX) Για την αναπαραγωγή ήχου από εξωτερική πηγή. Activate Bluetooth Audio (Ενεργοποίηση Bluetooth) - Επιτρέπει ασύρματη μεταφορά αρχείων MP3 στην προεγκατάσταση τηλεφώνου.

19 Βασική ρύθμιση 17 Deactivate artist/track names (Απόκρυψη ονόματος καλλιτέχνη/κομματιού) Ανάλογα με τις ρυθμίσεις, απεικονίζεται κατά την αναπαραγωγή CD ήχου με CD- Text και MP3 ο τίτλος του κομματιού και το όνομα του καλλιτέχνη, ή μόνο το όνομα του αρχείου και του φακέλου. Scan/Mix/Repeat including subfolders (Ταχεία αναζήτηση/τυχαία σειρά/επανάληψη μαζί με υποφακέλους) Αναπαράγει όλα τα αρχεία MP3 που είναι αποθηκευμένα σε φακέλους και υποφακέλους, σύμφωνα με την ιεραρχία των φακέλων. AUX input level (Στάθμη εισόδου AUX) Επιτρέπει ρύθμιση της ευαισθησίας εισόδου της υποδοχής AUX-IN σε τρεις διαφορετικές σκάλες, για την προσαρμογή της έντασης ήχου από εξωτερική πηγή στις υπόλοιπες πηγές ήχου. Πατήστε το πλήκτρο AUX Eingangslevel (Στάθμη εισόδου AUX) και επιλέξτε την επιθυμητή ευαισθησία εισόδου στο παράθυρο που ανοίγει. Αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει επίσης υποδοχή πολυμέσων MEDIA-IN, η ρύθμιση αυτή ισχύει και για ipod που συνδέεται στην υποδοχή πολυμέσων. Ρυθμίσεις συστήματος Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις συστήματος, πιέζοντας το πλήκτρο επιλογής SETUP (ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ) και το πλήκτρο λειτουργίας System (Σύστημα). Αλλαγή γλώσσας συστήματος Πατήστε το πλήκτρο System language (Γλώσσα συστήματος) και επιλέξτε την επιθυμητή γλώσσα στο παράθυρο που ανοίγει. Η γλώσσα συστήματος είναι συνήθως η ίδια που χρησιμοποιείται και για τον πίνακα οργάνων «Automatic» (Αυτόματα). Αν θέλετε, μπορείτε να ορίσετε άλλη γλώσσα για το ραδιόφωνο, με τον παραπάνω τρόπο. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων Πατήστε το πλήκτρο Factory settings (Εργοστασιακές ρυθμίσεις). Αν απαντήσετε θετικά στην ερώτηση ασφαλείας που εμφανίζεται, η συσκευή θα επαναφερθεί στην αρχική της κατάσταση και όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα θα διαγραφούν. Φωτισμός κουμπιών χειρισμού Όσο η ανάφλεξη είναι αναμμένη, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον φωτισμό πίσω από τα κουμπιά χειρισμού A1 και A2 της συσκευής, πιέζοντας το πλήκτρο 2 ή 1 αντίστοιχα. Ρυθμίσεις τηλεφώνου Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις τηλεφώνου, πιέζοντας το πλήκτρο επιλογής SETUP (ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ) και το πλήκτρο λειτουργίας Telefon (Τηλέφωνο). Ενημέρωση τηλεφωνικού καταλόγου συσκευής Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Update phone book (Ενημέρωση τηλεφωνικού καταλόγου), για να ενημερώσετε όλες τις επαφές που έχουν αλλάξει στον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού σας τηλεφώνου ή της κάρτας SIM από την τελευταία σύζευξη με τη συσκευή. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Επιβεβαιώστε, όταν σας ζητηθεί. Όσο τα δεδομένα ενημερώνονται, τα «παλιά» δεδομένα στον τηλεφωνικό κατάλογο της συσκευής παραμένουν διαθέσιμα. Συμβουλευθείτε τις οδηγίες χρήσης που ισχύουν για το αυτοκίνητό σας. Διαγραφή κλήσεων Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Delete call lists (Διαγραφή κλήσεων).

20 18 Βασική ρύθμιση Αν στη συνέχεια επιβεβαιώσετε την επιλογή σας με Delete (Διαγραφή), θα διαγραφούν όλοι οι αριθμοί των εισερχόμενων, εξερχόμενων και αναπάντητων κλήσεων που είναι αποθηκευμένοι στη συσκευή. Επεξεργασία πλήκτρων ταχείας κλήσης Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Speed dial (Ταχεία κλήση), για να επεξεργαστείτε τα πλήκτρα ταχείας κλήσης. Στο μενού που ακολουθεί, επιλέξτε το πλήκτρο ταχείας κλήσης του οποίου θέλετε να αλλάξετε τον αριθμό κλήσης. Αλλάξτε την καταχώριση σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες. Πλήκτρο επιλογής PHONE (ΤΗΛΕΦΩΝΟ) Κεντρικό μενού PHONE (ΤΗΛΕΦΩΝΟ) Συνδέστε το κινητό σας τηλέφωνο στην προεγκατάσταση κινητού τηλεφώνου σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που ισχύουν για το αυτοκίνητό σας. Πιέστε το πλήκτρο PHONE (ΤΗΛΕΦΩΝΟ) για να ανοίξετε το κεντρικό μενού PHONE (ΤΗΛΕΦΩΝΟ). Μετά τη διαδικασία σύζευξης, θα περάσουν μερικά λεπτά μέχρι τα στοιχεία από τον τηλεφωνικό κατάλογο του συνδεμένου κινητού τηλεφώνου να γίνουν διαθέσιμα στο ραδιόφωνο. Πλήκτρα λειτουργίας στο κεντρικό μενού PHONE (ΤΗΛΕΦΩΝΟ) Απάντηση, πραγματοποίηση ή κράτηση κλήσης. Με ένα πάτημα, εμφανίζεται στο κεντρικό μενού PHONE (ΤΗΛΕΦΩΝΟ) μια λίστα με τους αριθμούς κλήσης που έχετε σχηματίσει. Τερματισμός ή απόρριψη κλήσης. SOS Μετά από σχετική επιβεβαίωση, πραγματοποιεί κλήση σε αριθμό έκτακτης ανάγκης. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη και χωρίς να έχει συνδεθεί κινητό τηλέφωνο, εφόσον μπορεί να αποκατασταθεί σύνδεση μέσω κάποιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Voice mailbox (Ταχυδρομείο φωνής) και Memory 2 (Μνήμη 2) έως Memory 6 (Μνήμη 6) Πλήκτρα ταχείας κλήσης: Σε καθένα από τα πλήκτρα αυτά μπορείτε να αντιστοιχίσετε έναν αριθμό τηλεφώνου. [:::] Ανοίγει ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο για τον σχηματισμό αριθμού κλήσης. Calls (Κλήσεις) Ανοίγει ένα παράθυρο για την επιλογή μιας λίστας κλήσεων. Διατίθενται μόνο λίστες με τις αναπάντητες, εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις που γίνονται μέσω της προεγκατάστασης κινητού τηλεφώνου. Extras (Πρόσθετα) και Microphone off (Σίγαση μικροφώνου) Απενεργοποιεί το μικρόφωνο κατά τη διάρκεια μιας συνδιάλεξης. Όσο το μικρόφωνο είναι απενεργοποιημένο, ο συνομιλητής σας στο τηλέφωνο δεν μπορεί να ακούσει τις συζητήσεις που γίνονται μέσα στο αυτοκίνητο. Ανοίγει τον τηλεφωνικό κατάλογο του συνδεμένου κινητού τηλεφώνου, για την επιλογή ενός αριθμού τηλεφώνου. Σχηματισμός αριθμού κλήσης Σχηματισμός και επιλογή αριθμού Στο κεντρικό μενού PHONE (ΤΗΛΕΦΩΝΟ), πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας [:::] για να ανοίξετε το πληκτρολόγιο αριθμών. Πατήστε τα πλήκτρα αριθμών για να σχηματίσετε τον αριθμό κλήσης. Κάθε αριθμός που επιλέγετε, μεταφέρεται στο πεδίο εισαγωγής. Για να διαγράψετε τους χαρακτήρες στο πεδίο εισαγωγής από τα δεξιά προς τα αριστερά, πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας. Όταν ο αριθμός που φαίνεται στο πεδίο εισαγωγής είναι σωστός, πιέστε το πλήκτρο λειτουργίας. Η συσκευή αποκαθιστά σύνδεση με τον αριθμό κλήσης που σχηματίσατε.

21 Βασική ρύθμιση 19 Για να σχηματίσετε τον κωδικό χώρας μπορείτε αντί για τα πρώτα δύο ψηφία (για παράδειγμα «00») να χρησιμοποιήσετε το σήμα «+». Για τον σκοπό αυτό, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας 0 με το μικρό τρίγωνο, μέχρι να εμφανιστεί ένα παράθυρο με τα πλήκτρα λειτουργίας 0 και +. Επιλέξτε τον επιθυμητό χαρακτήρα, πιέζοντάς το. Το παράθυρο κλείνει. Αν δεν επιλέξετε κανέναν χαρακτήρα, το παράθυρο θα κλείσει αυτόματα μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Τα ειδικά πλήκτρα «αστερίσκος» * και «δίεση» # έχουν τις ίδιες λειτουργίες όπως σε ένα πληκτρολόγιο τηλεφώνου. Τα πλήκτρα αυτά χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για τη μετάδοση τονικών σημάτων κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Τηλεφωνικός κατάλογος Άνοιγμα τηλεφωνικού καταλόγου Στο κεντρικό μενού PHONE (ΤΗΛΕΦΩΝΟ), πιέστε το πλήκτρο λειτουργίας κάτω δεξιά για να ανοίξετε τον τηλεφωνικό κατάλογο. Κλήση αριθμού από τον τηλεφωνικό κατάλογο Στο μενού Τηλεφωνικός κατάλογος, μετακινήστε το πλαίσιο της μπάρας κύλισης προς τα κάτω, για να δείτε περισσότερες επαφές. Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Search (Αναζήτηση) για να αναζητήσετε κάποια επαφή στον τηλεφωνικό κατάλογο. Πατήστε την ένδειξη της επαφής στην αριστερή στήλη. Το σύστημα αποκαθιστά σύνδεση με τον πρώτο αριθμό κλήσης που είναι καταχωρισμένος για την επιλεγμένη επαφή. Εμφάνιση πληροφοριών για μια επαφή στον τηλεφωνικό κατάλογο Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας στα δεξιά της επαφής που θέλετε να εμφανίσετε. Η οθόνη δείχνει τους αριθμούς κλήσης που αντιστοιχούν στην επιλεγμένη επαφή. Αν πατήσετε πάνω στην ένδειξη ενός αριθμού κλήσης, θα αποκατασταθεί σύνδεση με τον επιλεγμένο αριθμό κλήσης. Αναζήτηση επαφής στον τηλεφωνικό κατάλογο Στο μενού Τηλεφωνικός κατάλογος, πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας Search (Αναζήτηση) για να ανοίξετε την οθόνη αναζήτησης επαφών. Πατήστε τους χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο της οθόνης αναζήτησης για να τους μεταφέρετε στο πεδίο εισαγωγής. Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας για να ανοίξετε την οθόνη εισαγωγής για αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες. Πιέστε το πλήκτρο λειτουργίας A-Z για να επιστρέψετε στην οθόνη εισαγωγής γραμμάτων. Για να διαγράψετε τους χαρακτήρες στο πεδίο εισαγωγής από τα δεξιά προς τα αριστερά, ξεκινώντας από τη θέση του δρομέα, πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας. Αν πατήσετε το πλήκτρο, θα πραγματοποιηθεί σύνδεση με τον πρώτο αριθμό κλήσης που είναι καταχωρημένος στον τηλεφωνικό κατάλογο στο όνομα που φαίνεται στο πεδίο εισαγωγής. Για την αναζήτηση επαφής στον τηλεφωνικό κατάλογο, δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε πεζά ή κεφαλαία γράμματα. Πεδίο επεξεργασίας: Εισαγωγή ειδικών χαρακτήρων Ορισμένα γράμματα συνοδεύονται από ένα μικρό τρίγωνο. Το τρίγωνο αυτό δείχνει ότι μπορείτε να επιλέξετε κάποιον ειδικό χαρακτήρα που βασίζεται στο αντίστοιχο γράμμα. Πιέστε το αντίστοιχο πλήκτρο και κρατήστε το πατημένο, μέχρι να εμφανιστεί ένα παράθυρο με τους ειδικούς χαρακτήρες. Επιλέξτε τον επιθυμητό χαρακτήρα, πιέζοντάς το. Το παράθυρο κλείνει. Αν δεν επιλέξετε κανέναν χαρακτήρα, το παράθυρο θα κλείσει αυτόματα μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BLUES

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BLUES SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BLUES Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Ραδιόφωνο.............................. Ραδιόφωνο - Γενική άποψη.................. Σημαντικές πληροφορίες.....................

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ BLUES ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

SIMPLY CLEVER ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ BLUES ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ SIMPLY CLEVER ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ BLUES ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις........................ 2 Οδηγίες χρήσης.................................... 2 Χαρακτήρες στο

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Ραδιόφωνο Blues Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. Ραδιόφωνο Blues Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER Ραδιόφωνο Blues Οδηγίες χρήσης Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις Οδηγίες χρήσης 2 Χαρακτήρες στο κείμενο των οδηγιών χρήσης 2 Γενική άποψη της συσκευής 2 Σημαντικές σημειώσεις 2 Αντικλεπτική

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BLUES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BLUES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BLUES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις................... Γενική άποψη της συσκευής.................. Σημαντικές σημειώσεις.......................

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ BOLERO ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

SIMPLY CLEVER ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ BOLERO ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ SIMPLY CLEVER ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ BOLERO ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις........................ 2 Οδηγίες χρήσης.................................... 2 Χαρακτήρες στο

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ BLUES ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

SIMPLY CLEVER ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ BLUES ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ SIMPLY CLEVER ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ BLUES ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις........................ 2 Οδηγίες χρήσης.................................... 2 Χαρακτήρες στο

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ SWING ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ SWING ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ SWING ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B1Z-6000F Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις................... Οδηγίες χρήσης............................... Χαρακτήρες στο κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BOLERO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BOLERO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BOLERO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις................... Οδηγίες χρήσης............................... Χαρακτήρες στο κείμενο των

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER PΑΔΙΟ SWING ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

SIMPLY CLEVER PΑΔΙΟ SWING ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ SIMPLY CLEVER PΑΔΙΟ SWING ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις........................ 2 Οδηγίες χρήσης.................................... 2 Χαρακτήρες στο κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Ραδιόφωνο Bolero Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. Ραδιόφωνο Bolero Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER Ραδιόφωνο Bolero Οδηγίες χρήσης Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις Οδηγίες χρήσης 2 Χαρακτήρες στο κείμενο των οδηγιών χρήσης 2 Γενική άποψη της συσκευής 2 Σημαντικές σημειώσεις 2 Αντικλεπτική

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER Radio Funky Οδηγίες χρήσης Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις Οδηγίες χρήσης 2 Σημαντικές σημειώσεις 2 Γενική άποψη της συσκευής 3 Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής 3 Ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Γενικές σημειώσεις........................ 2 Οδηγίες χρήσης.................................... 2 Σημαντικές σημειώσεις............................

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΟΥ DANCE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΟΥ DANCE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΟΥ DANCE Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Ραδιόφωνο.............................. Ραδιόφωνο - Γενική άποψη.................. Σημαντικές πληροφορίες.....................

Διαβάστε περισσότερα

MICRO SET / CD / MP3 / USB / AUX AMC306

MICRO SET / CD / MP3 / USB / AUX AMC306 MICRO SET / CD / MP3 / USB / AUX AMC306 1. Χρήση Το mini ηχοσύστημα αναπαράγει μουσική από CD και USB. Η μουσική μπορεί επίσης να αναπαραχθεί μέσω της θύρας LINE-IN. Η λειτουργία FM σας επιτρέπει να ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΔΙΟΠΛΟΗΓΗΣΗΣ COLUMBUS ŠkodaSuperb ŠkodaOctavia ŠkodaYeti SIMPLY CLEVER

ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΔΙΟΠΛΟΗΓΗΣΗΣ COLUMBUS ŠkodaSuperb ŠkodaOctavia ŠkodaYeti SIMPLY CLEVER ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΔΙΟΠΛΟΗΓΗΣΗΣ COLUMBUS ŠkodaSuperb ŠkodaOctavia ŠkodaYeti SIMPLY CLEVER Εισαγωγή Αγοράσατε ένα αυτοκίνητο Skoda το οποίο είναι εφοδιασμένο με σύστημα ραδιοπλοήγησης Columbus (καλούμενο στο εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής...

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής... Περιεχόμενα Ξεκινώντας... 6 Αφαίρεση πίσω καλύμματος... 6 Τοποθέτηση καρτών SIM... 7 Φόρτιση της μπαταρίας... 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης... 10 Ενεργοποίηση της συσκευής... 10 Απενεργοποίηση της συσκευής...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ FM ΡΑΔΙΟ-CD PLAYER ΜΕ USB MP3 SCD-38 USB

ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ FM ΡΑΔΙΟ-CD PLAYER ΜΕ USB MP3 SCD-38 USB ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ FM ΡΑΔΙΟ-CD PLAYER ΜΕ USB MP3 SCD-38 USB Οδηγίες Χρήσης Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα www.lenco.com Προσοχή! Σημαντικές Πληροφορίες Ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΟΡΑΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Motorola S2000 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία... 3 1.1 Ημερομηνία...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM Εισαγωγή IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex USB Internet Phone with Display. Με αυτό το τηλέφωνο εύκολης σύνδεσης μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

SD -1 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

SD -1 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ SD -1 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ SD 1 2 SD 1 3 1. ΙΑΚΟΠΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Όταν ο διακόπτης είναι σε θέση ΟΝ η συσκευή είναι ενεργοποιημένη. 2. ΚΑΛΩ ΙΟ ΤΡΟΦΟ ΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΙΚΤΥΟ 3. ΣΗΜΕΙΟ ΓΕΙΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΔΙΟΠΛΟΗΓΗΣΗΣ AMUNDSEN+ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΔΙΟΠΛΟΗΓΗΣΗΣ AMUNDSEN+ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΔΙΟΠΛΟΗΓΗΣΗΣ AMUNDSEN+ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Εισαγωγή Αγοράσατε ένα αυτοκίνητο Skoda το οποίο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ραδιοπλοήγησης Amundsen+ (καλούμενο στο εξής: σύστημα ραδιοπλοήγησης).

Διαβάστε περισσότερα

COBRA MRF 300BT MRF 300BT 1. Άγκιστρο στερέωσης. Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα. λειτουργιών. Κουµπί ενεργοποίησης. Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο

COBRA MRF 300BT MRF 300BT 1. Άγκιστρο στερέωσης. Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα. λειτουργιών. Κουµπί ενεργοποίησης. Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο COBRA MRF 300BT Οδηγίες χρήσης Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα λειτουργιών Άγκιστρο στερέωσης Κουµπί ενεργοποίησης Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο Κουµπί οµιλίας Οθόνη ενδείξεων Κουµπιά επιλογής λειτουργιών

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΛΟΉΓΗΣΗΣ AMUNDSEN+ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

SIMPLY CLEVER ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΛΟΉΓΗΣΗΣ AMUNDSEN+ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ SIMPLY CLEVER ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΛΟΉΓΗΣΗΣ AMUNDSEN+ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ Εισαγωγή Αγοράσατε ένα αυτοκίνητο ŠKODA το οποίο είναι εφοδιασμένο με σύστημα πλοήγησης Amundsen (καλούμενο στο εξής: σύστημα πλοήγησης). Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Display keypad. Εγχειρίδιο χρήστη 11/09-01 PC

Display keypad. Εγχειρίδιο χρήστη 11/09-01 PC Display keypad Εγχειρίδιο χρήστη 675 07 11/09-01 PC Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 5 Ο Συνδετήρας πληκτρολογίου με οθόνη 6 Το πληκτρολόγιο 7 Πλήκτρα περιήγησης 7 Η οθόνη 7 Κύρια οθόνη 7 Σε περίπτωση συναγερμού

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N 1 Ελληνικά Ευρετήριο 1. Επισκόπηση....3 2. Έναρξη χρήσης...5 3. Σύνδεση του κεφαλόφωνου Bluetooth.....6 4. Χρήση του κεφαλόφωνου Bluetooth... 9 5. Τεχνικές προδιαγραφές.

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε διαβάστε και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Παρακαλούμε διαβάστε και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Μην τοποθετείτε αντικείμενα με φλόγα, όπως αναμμένα κεριά κοντά στο προϊόν. Μην τοποθετείτε αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. BT-03i εγχειρίδιο χρήστη

Ελληνικά. BT-03i εγχειρίδιο χρήστη BT-03i εγχειρίδιο χρήστη 1 Γενική επισκόπηση Ευρετήριο Ξεκινώντας Πως να απαντήσετε στην τηλεφωνική κλήση Κατασκευαστικά χαρακτηριστικά 2 1. Γενική επισκόπηση A B E Δ ΣΤ 1-1 Πλήκτρα λειτουργίας: Γ A B

Διαβάστε περισσότερα

BeoSound 9000 Οδηγ ς

BeoSound 9000 Οδηγ ς BeoSound 9000 Οδηγός BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Περιεχόµενα του Οδηγού 3 Υπάρχουν δύο οδηγοί στη διάθεση σας, για να γνωρίσετε τη δική σας συσκευή Bang & Olufsen. Ο οδηγός Το

Διαβάστε περισσότερα

Radio R 4.0 IntelliLink Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Radio R 4.0 IntelliLink Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) Περιεχόµενα 1. Audio. 2. Σύστηµα Πλοήγησης... 3. Τηλέφωνο.... 4. Φωνητική Αναγνώριση. 5. Λοιπά. 1. Audio Πώς µπορώ να µεταβαίνω διαδοχικά από το ηχοσύστηµα στις πηγές πολυµέσων, π.χ. από το ραδιόφωνο FM

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ADAM. Infotainment System

OPEL ADAM. Infotainment System OPEL ADAM Infotainment System Περιεχόμενα IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 65 FlexDock... 115 IntelliLink Εισαγωγή... 6 Ραδιόφωνο... 22 Εξωτερικές συσκευές... 34 Τηλέφωνο... 48 Ευρετήριο... 60 6

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Σύστημα πλοήγησης Amundsen+ Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. Σύστημα πλοήγησης Amundsen+ Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER Σύστημα πλοήγησης Amundsen+ Οδηγίες χρήσης Предговор Αγοράσατε ένα αυτοκίνητο ŠKODA το οποίο είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πλοήγησης Amundsen+ (καλούμενο στο εξής: σύστημα ραδιοπλοήγησης).

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND 1. Ένδειξη συχνότητας/ ώρας 2. Ένδειξη μπάσου 3. Ένδειξη FM 4. Ένδειξη έντασης σήματος 5. Ένδειξη λειτουργίας για το ξυπνητήρι 6. Ένδειξη λειτουργίας αυτόματης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑ ΙΑΣ ΥΝ ΕΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥ ΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ D. KS-PD500 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑ ΙΑΣ ΥΝ ΕΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥ ΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ D. KS-PD500 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑ ΙΑΣ ΥΝ ΕΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥ ΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ D. KS-PD500 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα 1 Υποστηριζόμενοι δέκτες αυτοκινήτου της JVC Αυτός ο προσαρμογέας υποστηρίζει τους παρακάτω δέκτες

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z3. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Αγγίξτε τα «άκρα» με τη δική σας μουσική. Αισθανθείτε ελεύθερος

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα.1/1 www.1999.gr

Σελίδα.1/1 www.1999.gr Σελίδα.1/1 LXT-4 WATCH GPS GSM TRACKER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κεφάλαιο 1 γενική εισαγωγή 1.1 Εμφάνιση 1.2 Λειτουργίες Ο κάθε επιλεγμένος αριθμός μπορεί να πάρει τις πληροφορίες θέσης άμεσα μέσω της ερώτησης SMS,

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μην αποσυνδέετε των αγωγό γείωσης από το καλώδιο τροφοδοσίας. Η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Ποτέ μην αποσυνδέετε των αγωγό γείωσης από το καλώδιο τροφοδοσίας. Η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ PA MUSP 080 / 120 / 180 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν για πρώτη φορά. Στις οδηγίες που ακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων...... EL 1 Γενικές υποδείξεις.......... EL 1 Παραλλαγές εκδόσεων / Πληροφορίες......... EL 1 Περιγραφή................ EL 1 Λειτουργία........... EL 1 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

SENSUS Web edition. Infotainment guide ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ INFOTAINMENT SENSUS

SENSUS Web edition. Infotainment guide ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ INFOTAINMENT SENSUS Infotainment guide SENSUS Web edition ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ INFOTAINMENT SENSUS Ο σκοπός αυτού του συμπληρωματικού εντύπου είναι να παράσχει μια σύντομη παρουσίαση των πιο συνήθων λειτουργιών του συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

MOTOROLA. TLKR-T80 Extreme. Εγχειρίδιο χρήστη

MOTOROLA. TLKR-T80 Extreme. Εγχειρίδιο χρήστη MOTOROLA TLKR-T80 Extreme Εγχειρίδιο χρήστη Ενδείξεις Οθόνης 1. Δείκτης έντασης ήχου 2. Δείκτης εκπομπής 3. Δείκτης λήψης 4. Δείκτης dual watch 5. Δείκτης αυτόματης απενεργοποίησης λειτουργίας 6. Δείκτης

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ Κεραία οθόνη ON/OFF Αλλαγή ταχύτητας συντονισµού Σίγαση Αύξηση έντασης φωνής Πλήκτρο FM ιαγραφή/επιστροφή Μείωση έντασης φωνής Εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Ασύρματο Τηλέφωνο DECT με αναγνώριση κλήσης Σύντομη περιγραφή λειτουργιών ακουστικού Λειτουργία Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση ακουστικού Συνδυασμός πλήκτρων Μενού Κάτω

Διαβάστε περισσότερα

SRM Γνωρίζοντας τη συσκευή σας. Μπαταρία

SRM Γνωρίζοντας τη συσκευή σας. Μπαταρία SRM-8340 Γνωρίζοντας τη συσκευή σας Μπαταρία Η μπαταρία είναι πλήρης στα 3.8V. Όσο περνάει ο χρόνος η χωρητικότητα της ένδειξης θα εξαντλείται. Η ένδειξη είναι κενή όταν η μπαταρία έχει σχεδόν τελειώσει.

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ι Ν Η Τ Ο Τ Η Λ Ε Φ Ω Ν Ο G S 5 0 3

Κ Ι Ν Η Τ Ο Τ Η Λ Ε Φ Ω Ν Ο G S 5 0 3 Κ Ι Ν Η Τ Ο Τ Η Λ Ε Φ Ω Ν Ο G S 5 0 3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΡΤΑ SIM ΜΕ GPRS ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. Περιεχόμενο 1. Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑΣ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ για το ipod KS-PD100 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑΣ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ για το ipod KS-PD100 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑΣ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ για το ipod KS-PD100 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα 1 Υποστηριζόμενοι δέκτες αυτοκινήτου της JVC Αυτός ο προσαρμογέας υποστηρίζει τους παρακάτω δέκτες αυτοκινήτου της

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάφωνο HP UC. Οδηγός χρήσης

Μεγάφωνο HP UC. Οδηγός χρήσης Μεγάφωνο HP UC Οδηγός χρήσης Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Bluetooth είναι εμπορικό σήμα που ανήκει στον κάτοχό του και χρησιμοποιείται από τη Hewlett-Packard

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Σύστημα πλοήγησης Columbus Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. Σύστημα πλοήγησης Columbus Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER Σύστημα πλοήγησης Columbus Οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Αγοράσατε ένα αυτοκίνητο ŠKODA το οποίο είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πλοήγησης Columbus (καλούμενο στο εξής: σύστημα ραδιοπλοήγησης).

Διαβάστε περισσότερα

3 x 4. Illustration II. 8.Option 2. 7. Option 1 8.1 7.1 8.2 9.1. a SM3. 9.Option 3. Illustration I. Illustration III

3 x 4. Illustration II. 8.Option 2. 7. Option 1 8.1 7.1 8.2 9.1. a SM3. 9.Option 3. Illustration I. Illustration III BC m CZ SK EST 1 3 4 2 3 x 4 1 2 6 5 4 Illustration II 7. Option 1 8.Option 2 8.1 b 7.1 8.2 9.1 9.Option 3 a SM3 10 Illustration I Illustration III ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ Ι GR 1. Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV Ένδειξη καταγραφής Οθόνη LCD Πλήκτρο μενού Ένδειξη μνήμης που απομένει Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης Πλήκτρο REW/FF Πλήκτρο Rec/Stop Ενσωματωμένο μικρόφωνο Είσοδος μικροφώνου Έξοδος ακουστικού

Διαβάστε περισσότερα

1. POW/MOD: 2. CLK: MUTE: BAND: AMS: 1/PAU: 10. 2/INT: 11. 3/RPT:

1. POW/MOD: 2. CLK: MUTE:  BAND: AMS: 1/PAU: 10. 2/INT: 11. 3/RPT: OSIO ACO-4290U I. Βασικές Λειτουργίες: 1. POW/MOD: Πιέστε για να αλλάξετε λειτουργία αναπαραγωγής, όπως παρακάτω: Radio USB SD AUX(Αν εισάγετε USB ή κάρτα µνήµης.).πιέστε παρατεταµένα για να απενεργοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω;

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Ερωτήσεις 1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Απαντήσεις Υπάρχουν 3 κύριοι πιθανοί λόγοι για αυτό το πρόβλημα: κακή σύνδεση, ακατάλληλη θερμοκρασία, κατεστραμμένη μπαταρία ή τροφοδοτικό. Σε

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση της αναπαραγωγής ipod

Χρήση της αναπαραγωγής ipod Χρήση της αναπαραγωγής ipod Χρήση της αναπαραγωγής ipod Μόλις συνδέσετε ένα ipod, μπορείτε να εκτελέσετε αναπαραγωγή αρχείων μουσικής ή βίντεο ipod. Με τη χρήση του δέκτη, μπορείτε να εκτελέσετε λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΔΙΟΠΛΟΗΓΗΣΗΣ CRUISE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΔΙΟΠΛΟΗΓΗΣΗΣ CRUISE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΔΙΟΠΛΟΗΓΗΣΗΣ CRUISE Σχετικά με αυτό το βιβλίο Αυτό το βιβλίο περιέχει σημαντικές πληροφορίες και προειδοποιήσεις για τη χρήση του συστήματος ραδιοπλοήγησης. Περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1 Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1. Πατήστε το Πλήκτρο Κεντρικής Σελίδας > > Επαφές. 2. Πατήστε το Πλήκτρο Μενού > Εισαγωγή / Εξαγωγή > Εισαγωγή από κάρτα SIM. Η συσκευή σας ZTE-RACER θα διαβάσει αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ FM, USB/SD/MMC ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CA-2786SU

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ FM, USB/SD/MMC ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CA-2786SU ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ FM, USB/SD/MMC ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CA-2786SU www.fandu.gr Πρόσοψη Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση Επιλογή λειτουργίας Επόμ/Προηγ κομμάτι Επιλογή σταθμού Εισαγωγή κομματιών Αναπαράγει

Διαβάστε περισσότερα

1 Πατήστε. 1 Πατήστε ή. 2 Αγγίξτε AM ή FM. Χρήση του ραδιοφώνου. Συντονισμός σταθμού. Χρήση του ραδιοφώνου. Ακρόαση ραδιοφώνου

1 Πατήστε. 1 Πατήστε ή. 2 Αγγίξτε AM ή FM. Χρήση του ραδιοφώνου. Συντονισμός σταθμού. Χρήση του ραδιοφώνου. Ακρόαση ραδιοφώνου Χρήση του ραδιοφώνου Χρήση του ραδιοφώνου Συντονισμός σταθμού ΠPOΦYΛAΞH Εάν η μπαταρία του οχήματος αποσυνδεθεί (για επισκευές στο όχημα ή για την αφαίρεση της κύριας μονάδας), όλοι οι σταθμοί που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη. Θυροτηλεόραση με μόνιτορ 3,5".

Εγχειρίδιο χρήστη. Θυροτηλεόραση με μόνιτορ 3,5. Εγχειρίδιο χρήστη Θυροτηλεόραση με μόνιτορ 3,5". 2 Περιεχόμενα 1. ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ... 4 2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ... 6 2.1 Απάντηση κλήσεων 6 2.2 Λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης 7 2.3 Απόρρητο συνομιλίας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX BZ3 BLUETOOTH

ENERGY MUSIC BOX BZ3 BLUETOOTH ENERGY MUSIC BOX BZ3 BLUETOOTH ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box BZ3 Bluetooth. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Φορητό συσκευή αναπαραγωγής MP3 με

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL AIR+ KAI TO DJUCED 40

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL AIR+ KAI TO DJUCED 40 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL IR+ KI TO DJUCED 40 ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ 1 - ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ, ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΗΧΕΙΩΝ Εισάγετε το CD-ROM. ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΠΑΝ: ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

MP3 PLAYER/ ΔΕΚΤΗΣ / USB / SD / MMC / AUX SLOT

MP3 PLAYER/ ΔΕΚΤΗΣ / USB / SD / MMC / AUX SLOT Εγχειρίδιο Χρήστη MP3 PLAYER/ ΔΕΚΤΗΣ / USB / SD / MMC / AUX SLOT Εγκατάσταση 02 Επιπλέον πληροφορίες 04 Γενικές λειτουργίες 05 Λειτουργίες ραδιοφώνου 09 Λειτουργίες USB/SD 10 Διάταξη τηλεχειριστηρίου 11

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z1. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Φορητό ηχείο με λειτουργία line-in και θύρα micro SD/SDHC

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY SISTEM H3 MP3 HEADPHONES SERIES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY SISTEM H3 MP3 HEADPHONES SERIES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY SISTEM H3 MP3 HEADPHONES SERIES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που αγοράσατε τα Η3 MP3 ακουστικά της Energy Sistem. Ελπίζουμε να τα απολαύσετε. Με αυτά τα ακουστικά μπορείτε να ακούτε τη

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

2. Για να σβήσετε το MEGA STICK,

2. Για να σβήσετε το MEGA STICK, Tοποθέτηση Μπαταρίας 1. Αφαιρέστε το καπάκι του συνδετήρα USB. 2. Ανοίξτε το καπάκι της µπαταρίας. 3. Τοποθετήστε µια µπαταρία ΑΑΑ και βεβαιωθείτε ότι η µπαταρία έχει τοποθετηθεί στη σωστή θέση. 4. Κλείστε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ HERCULES DJCONTROLWAVE Το Hercules DJControlWave είναι ένας ελεγκτής για DJ με 2 πλατό με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth.

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν Sweex Wireless Internet Phone. Αυτό το Τηλέφωνο Διαδικτύου σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε γρήγορα και εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά Plantronics M70 -M90. Εγχειρίδιο χρήσης

Σειρά Plantronics M70 -M90. Εγχειρίδιο χρήσης Σειρά Plantronics M70 -M90 Εγχειρίδιο χρήσης Περιεχόμενα Λίγα λόγια για τον αγοραστή 3 Περιεχόμενα συσκευασίας* 4 Επιλογή γλώσσας 5 Σύζευξη 6 Επισκόπηση ακουστικού 7 Η ασφάλεια προέχει 7 Χειρισμός 8 Απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

WALKIE-TALKIE TLKR T50

WALKIE-TALKIE TLKR T50 WALKIE-TALKIE TLKR T50 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (9) (8) (10) 1) Κεραία 2)Πλήκτρο Έντασης/Καναλιού 3)Πλήκτρο Ομιλίας 4)Πλήκτρο Μενού/Ενεργοποίησης 5)Πλήκτρο Κλήσης 6)Πλήκτρο Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Τα παρακάτω σύμβολα βρίσκονται μπροστά από πληροφορίες χρήσιμες για την αποτροπή βλάβης στην κεντρική μονάδα καθώς και για την ομαλή λειτουργία.

Τα παρακάτω σύμβολα βρίσκονται μπροστά από πληροφορίες χρήσιμες για την αποτροπή βλάβης στην κεντρική μονάδα καθώς και για την ομαλή λειτουργία. Τα σύμβολα που περιγράφονται παρακάτω υπάρχουν σε αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών καθώς και επάνω στην ίδια τη συσκευή, για να εξασφαλιστεί η σωστή και ασφαλής χρήση και για να αποτραπούν τραυματισμοί και πρόκληση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματα ακουστικά 2.4G

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματα ακουστικά 2.4G Εγχειρίδιο χρήσης Ασύρματα ακουστικά 2.4G Κατάλληλα για PC,MP3 και άλλες συσκευές ήχου. Χαρακτηριστικά. Ψηφιακή τεχνολογία 2.4GHz δύο κατευθύνσεων 2. Εμβέλεια μεγαλύτερη των 0 μέτρων χωρίς εμπόδια. 3.

Διαβάστε περισσότερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που αγοράσατε τα BT7 ασύρματα ακουστικά της Energy Sistem. Ελπίζουμε να τα απολαύσετε. Με αυτά τα ακουστικά μπορείτε να ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

CHEVROLET MYLINK. Συνοπτικός οδηγός

CHEVROLET MYLINK. Συνοπτικός οδηγός CHEVROLET MYLINK Συνοπτικός οδηγός Το Chevrolet MyLink είναι ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που ενισχύει την οδηγική σας εμπειρία. Λειτουργεί με απλή συνδεσιμότητα, ένα smartphone και μια υπέροχη

Διαβάστε περισσότερα

Τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας της Ατμοκαμπίνας

Τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας της Ατμοκαμπίνας Τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας της Ατμοκαμπίνας Το ηλεκτρονικό πάνελ της Ατμοκαμπίνας-Υδρομασάζ Perseo-Circe - Danae BF0-K Δέκτης του σήματος του τηλεκοντρόλ. Διακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Πίνακας ελέγχου

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Πίνακας ελέγχου Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον Oδηγό χρήσης. 3 5 Απασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 EL 2 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 Το πληκτρολόγιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

JABRA MOVE WIRELESS ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ. jabra.com/movewireless ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ jabra.com/movewireless 1. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ:...3 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 4 3. ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ...5 3.1 ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΨΟΥΣ 4. ΤΡΟΠΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ... 6 4.1 ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΠΑΤΑΡΊΑΣ 5. ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ...7

Διαβάστε περισσότερα

Πριν τη χρήση ΠPOΦYΛAΞH. Αναχώρηση

Πριν τη χρήση ΠPOΦYΛAΞH. Αναχώρηση ΠPOΦYΛAΞH Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός και να δίνεται μεγάλη σημασία στην ασφάλεια κατά τη χρήση των χειριστηρίων ήχου ενώ οδηγείτε. Υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Επίσης, φροντίστε να ρυθμίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY SISTEM CAR FM-T CAR MP3 F2. Εγχειρίδιο χρήσης

ENERGY SISTEM CAR FM-T CAR MP3 F2. Εγχειρίδιο χρήσης ENERGY SISTEM CAR FM-T CAR MP3 F2 Εγχειρίδιο χρήσης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Car MP3 f2. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Αυτό το MP3 player αυτοκινήτου έχει έναν πομπό

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Windows και Windows Vista είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΛΟΉΓΗΣΗΣ COLUMBUS ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

SIMPLY CLEVER ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΛΟΉΓΗΣΗΣ COLUMBUS ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ SIMPLY CLEVER ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΛΟΉΓΗΣΗΣ COLUMBUS ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ Εισαγωγή Αγοράσατε ένα αυτοκίνητο ŠKODA το οποίο είναι εφοδιασμένο με σύστημα πλοήγησης Columbus (καλούμενο στο εξής: σύστημα πλοήγησης). Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα