Αθήνα 16/10/2003. Αριθµ. Πρωτ. Ε57/87 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. 81. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ως ο συνηµµένος πίνακας διανοµής.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αθήνα 16/10/2003. Αριθµ. Πρωτ. Ε57/87 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. 81. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ως ο συνηµµένος πίνακας διανοµής."

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑTΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Τηλ. : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟ /ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Τηλ. : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Τηλ. : Ταχ. /νση: Αγ. Κων/νου ΑΘΗΝΑ FAX : Αθήνα 16/10/2003 Αριθµ. Πρωτ. Ε57/87 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. 81 ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ως ο συνηµµένος πίνακας διανοµής. ΘΕΜΑ : "Βεβαιώσεις Ασφαλιστικής Ενηµερότητας. Α) Τροποποίηση (διπλασιασµός) της διάρκειας ισχύος τους και επαναπροσδιορισµός της έννοιας του ασφαλιστικά ενήµερου δικαιούχου τους. Β) ιευκρινίσεις για τις χορηγούµενες µέσω τηλεοµοιοτυπίας (FAX) Βεβαιώσεις Μη Οφειλής σε αναπόγραφες ατοµικές επιχειρήσεις". ΣΧΕΤ. : Εγκ. : 45/01, 77/01, 102/01, 4/02 (Κεφ. ΣΤ ),12/02, 87/02 και 70/03. Γεν. έγγρ. : Ε57/50/ , Γ99/1/43/8-3-02, Ε57/47/ και Ε57/80/ Μετά τη δηµοσίευση των υπ' αριθ. Φ11321/647/27/03 (ΦΕΚ 1013/τ.Β / ) και Φ11321/12490/878/03 (ΦΕΚ 1138/τ.Β / ) Αποφάσεων του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, µε τις οποίες τροποποιήθηκαν και συµπληρώθηκαν οι διατάξεις της υπ'. αριθµ. Φ21/116/ Υ.Α, που αφορούν : την διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενηµερότητας από το Ι.Κ.Α., την έννοια του ασφαλιστικά ενήµερου δικαιούχου τους και την χορήγηση µέσω τηλεοµοιοτυπίας (FAX) Βεβαιώσεων Μη Οφειλής σε αναπόγραφες ατοµικές επιχειρήσεις, κρίνεται αναγκαία η αποστολή σχετικών οδηγιών, οι οποίες αντικαθιστούν ή συµπληρώνουν αυτές των εγκυκλίων 45/01 και 70/03 αντιστοίχως. Οι λοιπές οδηγίες, που περιλαµβάνονται τόσο στην εγκύκλιο 45/01 όσο και σε µεταγενέστερες, όπως αυτές αναφέρονται ανωτέρω, εξακολουθούν να ισχύουν. Με την ευκαιρία σας στέλνουµε νέο έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» µε τροποποιηµένες και προσαρµοσµένες στον θεσµό της Α.Π.. πληροφορίες για τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, το οποίο πρέπει να χρησιµοποιείται πλέον σε αντικατάσταση του προηγούµενου. Το

2 έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ» παραµένει ως έχει. 1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ Με την εκδοθείσα Υ.Α. ανακαθορίζεται η έννοια του ασφαλιστικά ενήµερου δικαιούχου βεβαίωσης ασφαλιστικής ενηµερότητας, αφού στις γνωστές προϋποθέσεις (µη ύπαρξη οφειλής, τµηµατική εξόφληση της οφειλής και τήρηση των όρων της ρύθµισης, ρύθµιση οφειλής «συνυπεύθυνων» επιχ/σεων κ.λ.π.) προστίθεται και αυτή της υποβολής στο Ι.Κ.Α. (έστω και εκπρόθεσµα) των Περιοδικών ηλώσεων (Αναλυτικές Περιοδικές ηλώσεις ή Συγκεντρωτικές Περιοδικές ηλώσεις) και των «ηλώσεων Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη», για τις οποίες, κατά την ηµεροµηνία έκδοσης της βεβαίωσης, παρήλθε η προθεσµία υποβολής τους. Με την παρούσα δεν τροποποιούνται οι οδηγίες της εγκ. 4/02 (Κεφ. ΣΤ ) που ορίζουν ότι, για την έκδοση της βεβαίωσης πρέπει, αφενός οι εργοδότες, που υποβάλλουν χειρόγραφες ή σε µαγνητικό µέσο Α.Π., να προσκοµίσουν αποδεικτικά στοιχεία υποβολής στο Ι.Κ.Α. των τριών τελευταίων µηνιαίων Α.Π.. ή της τελευταίας τρίµηνης Α.Π.. αναλόγως και αφετέρου οι εργοδότες, που υποβάλλουν τις Α.Π.. µέσω διαδικτύου (INTERNET), να υποβάλλουν κατάλληλα συµπληρωµένο το «ΕΝΤΥΠΟ ΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Α.Π.. & ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ» για τις τρείς τελευταίες µηνιαίες Α.Π.. ή την τελευταία τρίµηνη Α.Π... Επίσης, λαµβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της εγκυκλίου 87/02, µε την οποία, προκειµένου να αξιοποιηθούν κατά το δυνατόν περισσότερο οι δυνατότητες της Πληροφορικής, καθορίσθηκε από 1/12/2002 ως ενιαία καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής, αποκλειστικά για τις µέσω διαδικτύου (INTERNET) υποβαλλόµενες Κανονικές (01) Α.Π.., η τελευταία εργάσιµη για τις ηµόσιες Υπηρεσίες ηµέρα του επόµενου µήνα από τη λήξη του µηνός ή του τριµήνου στο οποίο αναφέρονται, ανεξάρτητα από τον Α.Μ.Ε., δεν θα πρέπει κατά την χορήγηση των βεβαιώσεων να ζητούνται αποδεικτικά στοιχεία υποβολής της τελευταίας µηνιαίας ή τρίµηνης Α.Π.., για την οποία δεν παρήλθε η προθεσµία υποβολής της µέσω διαδικτύου (INTERNET), έστω και αν η προθεσµία για την υποβολή τους χειρόγραφα ή σε µαγνητικό µέσο έχει λήξει και ο συγκεκριµένος εργοδότης δεν έχει εγγραφεί στην υπηρεσία ηλεκτρονικών συναλλαγών του Ιδρύµατος. Παράδειγµα 1 ο : Στις 30/10/2003 ζητούν βεβαιώσεις δύο επιχ/σεις που υποβάλλουν η µία τριµηνιαίες και η άλλη µηνιαίες Α.Π... Οι επιχ/σεις αυτές πρέπει να προσκοµίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την υποβολή της Α.Π.. του Β τριµήνου 2003 και των Α.Π.. των µηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2003 αντιστοίχως (η προθεσµία υποβολής µέσω INTERNET της Α.Π.. του Γ τριµήνου 2003 και του Σεπτεµβρίου 2003 λήγει στις 31/10/2003).

3 Παράδειγµα 2 ο : Την 1/12/2003 ζητούν βεβαιώσεις δύο επιχ/σεις που υποβάλλουν η µία τριµηνιαίες και η άλλη µηνιαίες Α.Π... Οι επιχ/σεις αυτές πρέπει να προσκοµίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την υποβολή της Α.Π.. του Γ τριµήνου 2003 και των Α.Π.. των µηνών Αυγούστου, Σεπτεµβρίου και Οκτωβρίου 2003 αντιστοίχως. 2. ΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ 2.1. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΟΣΙΟ, Ν.Π..., Ο.Τ.Α. κ.α., ΑΝΕΙΟ ΟΤΗΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΩΛΗΣΗ, ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ Ή ΩΡΕΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΛΗΝ ΟΙΚΟ ΟΜΩΝ) κ.λ.π. Με την νέα Υ.Α., αφενός αυξήθηκε (διπλασιάσθηκε) η διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων, που χορηγούνται από τα Τµήµατα Ελέγχου Κοινών Επιχειρήσεων (εκτός της περίπτωσης θεώρησης φορολογικών βιβλίων και στοιχείων) σε επιχειρήσεις ή επιτηδευµατίες που δεν οφείλουν στο Ι.Κ.Α. και αφετέρου καθορίσθηκε σε πέντε (5) από τέσσερις (4) που ήταν πριν, ο συνολικός αριθµός των εργαζοµένων ο οποίος αποτελεί τη βάση καθορισµού της διάρκειας ισχύος των βεβαιώσεων, που χορηγούνται στους δικαιούχους όταν αυτοί δεν οφείλουν (συνηµµένος πίνακας). Το ίδιο κριτήριο (συνολικός αριθµός εργαζοµένων κατά τον τελευταίο µήνα, για τον οποίο είναι απαιτητές οι εισφορές) ισχύει πλέον και για την διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων που χορηγούνται σε εποχικές επιχ/σεις, όταν αυτές δεν οφείλουν στο Ι.Κ.Α. (δηλ. καταργείται το κριτήριο της εποχικότητας). Για όσους έχουν οφειλή στο Ι.Κ.Α. (ρυθµισµένη ή µη) η διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων παραµένει ως είχε. Συγκεκριµένα, η διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων είναι κατά περίπτωση : α) ωδεκάµηνη για τις επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό καθώς και για εκείνες που δεν οφείλουν στο Ι.Κ.Α. και απασχολούν µέχρι και πέντε (5) εργαζόµενους (Υπόδειγµα 1). ωδεκάµηνη είναι η διάρκεια ισχύος και των βεβαιώσεων που χορηγούνται σε φυσικά πρόσωπα, τα οποία δεν ασκούν επιχειρηµατική δραστηριότητα, για τη λήψη δανείων καταναλωτικής πίστης, που υπερβαίνουν τις 6.000,00 Ευρώ. β) Εξάµηνη για τις επιχειρήσεις που απασχολούν από έξι (6) εργαζόµενους και άνω, εφόσον δεν οφείλουν στο Ι.Κ.Α. (Υπόδειγµα 1).

4 γ) Μηνιαία (όπως ίσχυε) για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν ρυθµίσει την οφειλή τους στο Ι.Κ.Α. και είναι ασφαλιστικά ενήµερες, ανεξαρτήτως συνολικού αριθµού εργαζοµένων (Υπόδειγµα 1). δ) Μέχρι το τέλος του µήνα έκδοσής της (όπως ίσχυε) για όλες τις επιχ/σεις που έχουν µη ρυθµισµένες οφειλές προς το Ι.Κ.Α. (Υπόδειγµα 2). Κατά τα λοιπά, ως προς τη διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων, ισχύουν οι οδηγίες της εγκ. 45/01 (παρ ). Παράδειγµα 1 ο : Στις 8/12/2003 υποβάλλονται αιτήσεις για βεβαιώσεις από δύο επιχ/σεις, που δεν οφείλουν στο Ι.Κ.Α. και τον τελευταίο µήνα, για τον οποίο είναι απαιτητές οι εισφορές (Οκτώβριος 2003), απασχόλησαν η µία πέντε και η άλλη έξι εργαζόµενους. Οι βεβαιώσεις (υπόδειγµα 1) θα έχουν δωδεκάµηνη (µέχρι 7/12/2004) και εξάµηνη (µέχρι 7/6/2004) διάρκεια ισχύος αντίστοιχα. Παράδειγµα 2 ο : Παράδειγµα 3 ο : Τον Νοέµβριο 2003 υποβάλλεται αίτηση για βεβαίωση από επιχ/ση που µέχρι 29/9/2003 δεν απασχολούσε προσωπικό και στις 30/9/2003 προσέλαβε έξι εργαζόµενους, καταβάλλοντας κανονικά τις αναλογούσες εισφορές. Η βεβαίωση (Υπόδειγµα 1) θα έχει εξάµηνη ισχύ. Τον Νοέµβριο 2003 υποβάλλεται αίτηση για βεβαίωση από επιχ/ση της οποίας το προσωπικό εντός του Σεπτεµβρίου 2003 µειώθηκε από έξι σε τρείς εργαζόµενους. Οφειλή δεν υπάρχει. Θα χορηγηθεί βεβαίωση (Υπόδειγµα 1) µε εξάµηνη διάρκεια ισχύος. Παράδειγµα 4 ο : Παράδειγµα 5 ο : Τον Μάιο 2004 υποβάλλεται αίτηση για βεβαίωση από επιχ/ση που µέχρι 29/2/2004 είχε δέκα εργαζόµενους. Τον Μάρτιο 2004 δεν απασχόλησε προσωπικό. Εφόσον δεν υπάρχει οφειλή η βεβαίωση (Υπόδειγµα 1) θα έχει δωδεκάµηνη ισχύ (λόγω µη απασχόλησης προσωπικού τον Μάρτιο 2004, που είναι ο τελευταίος µήνας για τον οποίο είναι απαιτητές οι εισφορές). Εποχική επιχ/ση (π.χ. θερινός κινηµατογράφος), που δεν οφείλει, υποβάλλει το Φεβρουάριο αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης. Θα χορηγηθεί βεβαίωση µε δωδεκάµηνη διάρκεια ισχύος, διότι τον τελευταίο µήνα, για τον οποίο είναι απαιτητές εισφορές ( εκέµβριος), δεν απασχολήθηκε στην επιχ/ση προσωπικό.

5 Παράδειγµα 6 ο : Υποβάλλεται αίτηση για βεβαίωση από επιχείρηση που στην έδρα της απασχολεί δύο εργαζόµενους και στο παράρτηµά της άλλους τέσσερις. Οφειλή δεν υπάρχει. Θα χορηγηθεί βεβαίωση (Υπόδειγµα 1) µε εξάµηνη διάρκεια ισχύος, διότι απασχολούνται περισσότεροι από πέντε εργαζόµενοι. Παράδειγµα 7 ο : Φυσικό πρόσωπο ζητά βεβαίωση προκειµένου να λάβει καταναλωτικό δάνειο 6.500,00 Ευρώ. εν ασκεί επιχειρηµατική δραστηριότητα, είναι /νων Σύµβουλος σε Α.Ε που απασχολεί 30 εργαζόµενους και έχει οφειλή προς το Ι.Κ.Α. την οποία έχει ρυθµίσει και τηρεί τη ρύθµιση. Θα χορηγηθεί στο όνοµα του εν λόγω φυσικού προσώπου βεβαίωση (Υπόδειγµα 1) µε δώδεκα µήνες διάρκεια ισχύος, διότι δεν απασχολεί προσωπικό για λογαριασµό του ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ, ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ) ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΟΣΙΟ, Ν.Π..., Ο.Τ.Α.κ.α., ΠΩΛΗΣΗ, ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ Ή ΩΡΕΑ ΟΙΚΟ ΟΜΩΝ Ή ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΤΟΥΣ. Η διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων που χορηγούνται από τα Τµήµατα Ελέγχου Οικοδοµοτεχνικών Έργων, είναι, σύµφωνα µε τις κοινοποιούµενες διατάξεις, κατά περίπτωση : α) Εξάµηνη για τη συµµετοχή σε δηµοπρασίες δηµοσίων έργων, την πώληση, γονική παροχή ή δωρεά ακινήτων (οικοδοµές ή αυτοτελείς ιδιοκτησίες τους), εφόσον ο ανάδοχος, ο πωλητής ή ο παρέχων τη γονική παροχή ή τη δωρεά αντίστοιχα, δεν οφείλει στο Ι.Κ.Α.. β) Μηνιαία για τη συµµετοχή σε δηµοπρασίες δηµοσίων έργων, την πώληση, γονική παροχή ή δωρεά ακινήτων (οικοδοµές ή αυτοτελείς ιδιοκτησίες τους), εφόσον ο ανάδοχος, ο πωλητής ή ο παρέχων τη γονική παροχή ή τη δωρεά αντίστοιχα, έχει ρυθµίσει την οφειλή του και είναι ασφαλιστικά ενήµερος γ) Μέχρι την είσπραξη του λογαριασµού για τον οποίο χορηγείται η βεβαίωση, κατ' εφαρµογή του άρθρου 8 παρ. 5 εδ. ε του Α.Ν. 1846/51.

6 2.3. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Η διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων, που χορηγούνται για την θεώρηση από τις.ο.υ. φορολογικών βιβλίων και στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευµατιών, παραµένει δωδεκάµηνη, όπως προβλέπουν οι διατάξεις τους παρ. 1 του άρθρου 63 του Ν. 2084/92 (ΦΕΚ 165 Α ). Με την παρούσα αποστέλλεται το τροποποιηµένο έντυπο βεβαίωσης (Υπόδειγµα 3), το οποίο πλέον θα χρησιµοποιείται, όποτε απαιτείται, αποκλειστικά για τη θεώρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευµατιών (βλ. και παρ της παρούσας) Απαλλαγή, υπό προϋποθέσεις, φυσικών προσώπων (επιχειρηµατίες επιτηδευµατίες) από την υποχρέωση προσκόµισης βεβαίωσης ασφαλιστικής ενηµερότητας από το Ι.Κ.Α. στις.ο.υ.. Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 3 της Φ21/116/ (ΦΕΚ 839 τ.β ) Υ.Α., όπως τροποποιήθηκαν µε αυτές του άρθρου 3 της Φ21/156/ (ΦΕΚ 287 τ. Β ) Υ.Α., φυσικά πρόσωπα που δεν είναι: υποκείµενα (υπόχρεα) καταβολής ασφαλιστικών εισφορών (δηλ. επιχειρηµατίες ή επιτηδευµατίες που δεν απασχολούν προσωπικό), µέλη κοινοπραξίας, αστικής εταιρείας, Ο.Ε., οµόρρυθµα µέλη Ε.Ε., ιαχειριστές ΕΠΕ, ιευθύνοντες Σύµβουλοι Α.Ε. κ.λ.π., υποκείµενα (υπόχρεα) καταβολής εισφορών οικοδοµικού έργου, απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόµισης στις αρµόδιες.ο.υ., βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενηµερότητας από το Ι.Κ.Α, προκειµένου να θεωρήσουν φορολογικά βιβλία και στοιχεία. Τα πρόσωπα αυτά υποβάλλουν, αντί για βεβαίωση ασφαλιστικής ενηµερότητας από το Ι.Κ.Α., σχετική υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οικεία.ο.υ. κατά την θεώρηση των φορολογικών βιβλίων και στοιχείων. Παράδειγµα: Για φυσικό πρόσωπο, ιδιοκτήτη ατοµικής επιχείρησης (εµπορικό κατάστηµα, αρχιτεκτονικό γραφείο κ.λ.π.), που δεν έχει καµία από τις προαναφερόµενες τρείς ιδιότητες, θα θεωρηθούν φορολογικά βιβλία και στοιχεία, εφόσον υποβάλλει στην αρµόδια.ο.υ. την προαναφερόµενη υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 και όχι βεβαίωση ασφαλιστικής ενηµερότητας από το Ι.Κ.Α. Επί του θέµατος έχουν δοθεί αντίστοιχες οδηγίες στις.ο.υ. µε την υπ'. αριθµ /442/0015/ΠΟΛ. 1160/ εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Οικονοµικών, που σας κοινοποιήσαµε µε το Ε57/50/ Γεν. Έγγραφό µας Εκπλήρωση υποχρεώσεων προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης από διοικούντες Νοµικά Πρόσωπα, (νέοι ασφαλισµένοι), οι οποίοι παρέχουν παράλληλα εξαρτηµένη εργασία σε άλλους εργοδότες. Υπάρχουν φυσικά πρόσωπα τα οποία τυγχάνει παράλληλα µε την απασχόλησή τους σε κάποιον εργοδότη (για την οποία ασφαλίζονται στο

7 Ι.Κ.Α.) να συµµετέχουν στην διοίκηση Νοµικών Προσώπων (µέλη.σ. Ανων. Εταιρειών κ.λ.π.). Τα πρόσωπα αυτά, εφόσον είναι νέοι ασφαλισµένοι (υπαγωγή στην κοινωνική ασφάλιση από 1/1/93 και µετά) έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν την απαλλαγή τους από την ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. (λόγω της ιδιότητός τους ως διοικούντες Νοµικά Πρόσωπα), επιλέγοντας ως ασφαλιστικό τους φορέα, για τους ίδιους κλάδους ασφάλισης, το Ι.Κ.Α. ( άρθρα 39 & 43 του Ν.2084/92, 2 παρ. 1 του Ν.2335/95 και 16 παρ. 1 του Ν. 2556/97, εγκ. 106/93, 44/96 & 24/98), λόγω της παροχής εξαρτηµένης εργασίας. Στην προκειµένη περίπτωση, για να θεωρηθούν φορολογικά βιβλία και στοιχεία των αντίστοιχων Νοµικών Προσώπων, δεν θα εκδοθεί βεβαίωση ασφαλιστικής ενηµερότητας από το Ι.Κ.Α. για τα προαναφερόµενα φυσικά πρόσωπα, που συµµετέχουν στη διοίκησή τους, αλλά θα κατατεθεί στην οικεία.ο.υ. σχετική υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα δηλώνουν την άσκηση του δικαιώµατος επιλογής του Ι.Κ.Α. ως ασφαλιστικού τους φορέα, εφαρµόζοντας τις προαναφερόµενες διατάξεις Εκπλήρωση υποχρεώσεων προς το Ι.Κ.Α. των διοικούντων Νοµικά Πρόσωπα, οι οποίοι παράλληλα παρέχουν σ αυτά και εξαρτηµένη εργασία. Οι βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενηµερότητας από το Ι.Κ.Α, που εκδίδονται για Νοµικά Πρόσωπα (Α.Ε., Ο.Ε., Ε.Π.Ε. κ.λ.π.) αφορούν και την καταβολή εισφορών υπέρ Ι.Κ.Α., όσων συµµετέχουν στη διοίκησή τους, εάν παράλληλα µε την ιδιότητά τους αυτή παρέχουν και εξαρτηµένη εργασία προς τα συγκεκριµένα Νοµικά Πρόσωπα. Συνεπώς, δεν χορηγούνται βεβαιώσεις για κάθε ένα από τα πρόσωπα αυτά, όταν, όπως προαναφέρεται, ασφαλίζονται στο Ι.Κ.Α. από τις αντίστοιχες επιχ/σεις ΕΚ ΟΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Α ΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Μετά την κατάργηση, µε τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 2910/01 (ΦΕΚ 91 Α ) αυτών του άρθρου 21 παρ. 2 του Ν. 1975/91 και τον καθορισµό των δικαιολογητικών ασφάλισης, που απαιτούνται για την νοµιµοποίηση των αλλοδαπών εργαζόµενων ασφαλισµένων στο Ι.Κ.Α. (εγκ. 78/03), δεν συντρέχουν λόγοι χρησιµοποίησης, για την αιτία αυτή, του Υποδείγµατος 3 των βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενηµερότητας. Οι οδηγίες της παρ της εγκυκλίου 45/01 παύουν πλέον να ισχύουν. Κατόπιν των ανωτέρω, από τη λήψη της παρούσας το τροποποιηµένο υπόδειγµα 3 των βεβαιώσεων (συν/νο υπόδειγµα) θα χρησιµοποιείται, όποτε απαιτείται, αποκλειστικά για τη θεώρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευµατιών (βλ. παρ. 2.3.).

8 2.5. ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Η διάρκεια ισχύος των Υπηρεσιακών Σηµειωµάτων, τα οποία, όπως είναι γνωστό, χρησιµοποιούνται αποκλειστικά από τις Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. για την µεταξύ τους ενηµέρωση, παραµένει ως είχε (εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση των συµβεβληµένων µε το Ι.Κ.Α. φαρµακείων, βλ. περ ). ηλαδή : α) Μέχρι το τέλος του µήνα έκδοσής τους (για τους εργοδότες που έχουν καταβάλει τις απαιτητές ασφαλιστικές εισφορές ή αυτές καταλογίσθηκαν µε τη σύνταξη Π.Ε.Ε. µετά τη διενέργεια ελέγχου ). β) Μέχρι το τέλος του επόµενου µήνα απ αυτόν της έκδοσής τους (για αναπόγραφες επιχ/σεις, για απογεγραµµένες επιχ/σεις οι οποίες τον προηγούµενο µήνα απ αυτόν που εκδίδεται το Υπηρ. Σηµείωµα δεν απασχολούσαν προσωπικό και για εργοδότες που κατέβαλαν τις ασφαλιστικές εισφορές του προηγούµενου µήνα απ αυτόν που εκδίδεται το Υπηρ. Σηµείωµα). Επισηµαίνεται ότι, η είσπραξη από το Ι.Κ.Α. εκκαθαρισµένων απαιτήσεων (ανεξάρτητα από το ύψος του ποσού τους) από προµηθευτές ή συµβασιούχους του Ιδρύµατος (φαρµακεία, νοσοκοµεία, κλινικές κ.λ.π.) γίνεται µε την προσκόµιση στην αρµόδια Οικονοµική Υπηρεσία Υπηρεσιακού Σηµειώµατος (όχι βεβαίωσης ασφαλιστικής ενηµερότητας), το οποίο έχει εκδοθεί από το Υποκ/µα Ι.Κ.Α. της έδρας τους (εγκ. 45/01, παρ. 13.5) Υπηρεσιακά Σηµειώµατα προς τα Τµήµατα Ελέγχου Κοινών Επιχειρήσεων. Μετά την εφαρµογή της Α.Π.. η προσκόµιση Υπηρεσιακού Σηµειώµατος, από Υποκ/µα Ι.Κ.Α. στην ασφαλιστική περιοχή του οποίου λειτουργούσε έως 31/12/2001, παράρτηµα της ενδιαφερόµενης επιχ/σης, είναι αναγκαία µόνο στην περίπτωση που δεν έχει διενεργηθεί σ αυτό τακτικός έλεγχος για την προαναφερόµενη χρονική περίοδο. Εφόσον από Υπηρεσιακό Σηµείωµα του αρµόδιου Υποκ/τος Ι.Κ.Α. προκύπτει ότι, έχει διενεργηθεί τακτικός έλεγχος σε συγκεκριµένο παράρτηµα επιχ/σης για τη χρονική περίοδο µέχρι 31/12/2001 ( Χ/01 και ΕΑ/01) ή δεν απασχολήθηκε σ αυτό προσωπικό την ίδια περίοδο, θα ενηµερώνεται το Β.Ε.Ε., που τηρείται στο Υποκ/µα Ι.Κ.Α. της έδρας της επιχ/σης, ώστε στο µέλλον να µην ζητηθεί εκ νέου Υπηρεσιακό Σηµείωµα. Όταν µετά από έκτακτο έλεγχο καταλογισθούν εισφορές ή επιβληθούν κυρώσεις (Π.Ε.Π.Α.Ε., Π.Ε.Π.Ε.Ε. ή Π.Ε.Α.Π.), για παράρτηµα επιχ/σης πρέπει το αρµόδιο Υποκ/µα Ι.Κ.Α. να ενηµερώσει άµεσα (µέσω FAX) µε Υπηρεσιακό Σηµείωµα αυτό της έδρας της επιχ/σης, ώστε σε περίπτωση µελλοντικής υποβολής αιτήµατος για

9 χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενηµερότητας να ληφθούν υπόψη και αυτές οι οφειλές Υπηρεσιακά Σηµειώµατα σε συµβεβληµένα µε το Ι.Κ.Α. φαρµακεία. Η διάρκεια ισχύος των Υπηρεσιακών Σηµειωµάτων που χορηγούνται στα συµβεβληµένα µε το Ι.Κ.Α. φαρµακεία, για την είσπραξη χρηµάτων από το Ίδρυµα, καθορίσθηκε µε την κοινοποιούµενη Υ.Α. σε δωδεκάµηνη από εξάµηνη, που ήταν πριν. 3. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑΣ (FAX) ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΜΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΕ ΑΝΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Όπως είναι ήδη γνωστό, από 4/9/2003 η χορήγηση των βεβαιώσεων µη οφειλής σε φυσικά πρόσωπα αναπόγραφα στο µητρώο εργοδοτών του Ι.Κ.Α. πραγµατοποιείται υποχρεωτικά µέσω του συστήµατος κεντρικής διαχείρισης µε την χρήση FAX (εγκ. 70/03), από οποιοδήποτε Υποκατάστηµα ή Παράρτηµα του Ι.Κ.Α. και όχι µόνο από εκείνο της έδρας της ατοµικής επιχείρησης ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Με την νέα ηλεκτρονική υπηρεσία εξυπηρετούνται τα φυσικά πρόσωπα που δεν είναι καταχωρισµένα, ούτε είχαν καταχωρισθεί ποτέ στο Μητρώο Εργοδοτών που τηρείται στο Ι.Κ.Α., δεν είναι υπεύθυνα για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, µέλη επιχειρήσεων, υπεύθυνα οικοδοµικών και τεχνικών έργων και δεν οφείλουν ληξιπρόθεσµες εισφορές στο Ι.Κ.Α. από οποιαδήποτε αιτία. Επισηµαίνεται ότι, για τους εργολήπτες δηµοσίων έργων (φυσικά πρόσωπα), που δεν απασχολούν άλλο προσωπικό, πλήν εκείνου που προσλαµβάνουν για την εκτέλεση των έργων, κατά τη χρήση της νέας υπηρεσίας εκδίδεται απάντηση, στην οποία εµφανίζονται ως απογεγραµµένοι στο Ι.Κ.Α. και υπεύθυνοι επιχειρήσεων µε Α.Μ.Ο.Ε. αυτούς των έργων που εκτελούν ή έχουν ολοκληρώσει την εκτέλεσή τους µετά την 1/1/2002 και δεν έχει γίνει εκκαθάρισή τους. Στις περιπτώσεις αυτές η βεβαίωση θα χορηγείται χειρόγραφα και µαζί µε την αίτηση θα καλείται ο ενδιαφερόµενος να µας υποβάλλει κατάσταση, στην οποία να εµφανίζονται τα Υποκαταστήµατα Ι.Κ.Α., στα οποία εκτελεί ή εκτέλεσε κάθε έργο. Η διαπίστωση ότι τα εν λόγω έργα είναι δηµόσια και όχι ιδιωτικά, θα γίνεται από το Υποκατάστηµα Ι.Κ.Α. της έδρας του εργολήπτη, µε αλληλογραφία (µέσω FAX) µε τα αντίστοιχα Υποκαταστήµατα Ι.Κ.Α., όπου εκτελούνται τα έργα. Η σχετική αλληλογραφία θα αρχειοθετείται µαζί µε την αίτηση και το αντίγραφο της χειρόγραφης βεβαίωσης. Οι βεβαιώσεις αυτές δεν

10 καταχωρούνται στην κατάσταση στην οποία καταγράφονται οι χειρόγραφα εκδιδόµενες βεβαιώσεις από άλλες αιτίες (Υπόδειγµα 7) ΦΟΡΕΙΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Με την κοινοποιούµενη Υ.Α. ορίζεται ότι, οι τράπεζες, οι συµβολαιογράφοι, οι.ο.υ., το δηµόσιο, τα Ν.Π..., οι οργανισµοί τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δηµόσιες, οι δηµοτικές και οι κοινοτικές επιχειρήσεις δηµόσιας ή κοινής ωφέλειας κ.λ.π. που διενεργούν πράξεις για τις οποίες απαιτείται προσκόµιση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενηµερότητας κατά τις ισχύουσες διατάξεις, µπορούν να πιστοποιηθούν από το Ι.Κ.Α., προκειµένου να ζητούν και να λαµβάνουν τηλεοµοιοτυπία µε την οποία βεβαιώνεται η ασφαλιστική ενηµερότητα των συναλλασσοµένων µ αυτούς. Επίσης, µπορούν να πιστοποιηθούν από το Ι.Κ.Α. τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών ηµόσιας ιοίκησης και Αποκέντρωσης, για να χορηγούν τις εν λόγω βεβαιώσεις µη οφειλής µέσω FAX. Επισηµαίνουµε ότι, η πιστοποίηση των προαναφεροµένων υπηρεσιών, φορέων και προσώπων είναι προαιρετική, ενώ οι υπηρεσίες µας έχουν ήδη πιστοποιηθεί και υποχρεούνται να χορηγούν τις βεβαιώσεις µη οφειλής στους δικαιούχους µόνο µέσω του συστήµατος κεντρικής διαχείρισης ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Η διαδικασία πιστοποίησης και οι υποχρεώσεις των προαναφεροµένων φορέων και προσώπων ορίζονται στα άρθρα 3 και 4 της Υ.Α.. Αρµόδια για την παραλαβή των σχετικών αιτήσεων και την χορήγηση πιστοποίησης είναι η /νση Πληροφορικής του Ι.Κ.Α. και οι ενδιαφερόµενοι (φορείς υπηρεσίες, συµβολαιογράφοι κ.λ.π.) για περισσότερες πληροφορίες µπορούν να απευθύνονται στην οµάδα Παρακολούθησης Ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα τηλέφωνα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ika.gr ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ Επειδή από την σχετική Υ.Α. δεν προβλέπεται η χορήγηση αντιγράφων µέσω του συστήµατος κεντρικής διαχείρισης, εφαρµόζονται τα οριζόµενα στο άρθρο 8 παρ. 4 της Φ21/116/00Υ.Α. (εγκ. 45/01, παρ. 5). Εάν ο ενδιαφερόµενος ζητήσει περισσότερα αντίγραφα παρέχεται η δυνατότητα έκδοσής τους πριν την υπογραφή τους από το αρµόδιο όργανο κι όχι µεταγενέστερα.

11 3.5. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚ Ι ΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑΣ. Όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο 70/03 (σελ. 3) πριν από την χορήγηση (υπογραφή και παράδοση στον δικαιούχο) βεβαίωσης, µέσω του συστήµατος κεντρικής διαχείρισης, θα πρέπει να παραβάλλονται τα αναγραφόµενα σ αυτή στοιχεία µε αυτά της αίτησης του ενδιαφερόµενου. ιαφορές στα στοιχεία της ταχυδροµικής διεύθυνσης αγνοούνται. Σε καµία περίπτωση δεν επιτρέπονται χειρόγραφες διορθώσεις στο σώµα της βεβαίωσης που εκδόθηκε µέσω FAX. Εάν, από την σύγκριση των στοιχείων της αίτησης και της εκδιδόµενης µέσω FAX βεβαίωσης εντοπισθούν διαφορές κι οι περιπτώσεις αυτές δεν αντιµετωπίζονται στην εγκύκλιο 70/03, οι υπηρεσίες µας πρέπει, πριν την χορήγηση της βεβαίωσης χειρόγραφα, να επικοινωνούν µε την οµάδα παρακολούθησης ηλεκτρονικών υπηρεσιών. ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΙΕΚ/ΣΗΣ & ΠΡΩΤ/ΛΟΥ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Μ. ΠΕ ΙΑ ΙΤΗ ΧΡ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΕΡΗΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ Κάθε ασφαλισμένος στο ΙΚΑ μπορεί να ζητήσει να του εκδοθεί βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας που αποδεικνύει ότι όντως είναι εργασιακά ασφαλισμένος. Η ισχύς της βεβαίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Χορήγηση Βεβαίωσης Ασφαλιστικής ενηµερότητας σε εργοδότες του τ. ΤΑΞΥ»

ΘΕΜΑ : «Χορήγηση Βεβαίωσης Ασφαλιστικής ενηµερότητας σε εργοδότες του τ. ΤΑΞΥ» Αθήνα 01 /08/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε57/42 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Κ. Ανδρεόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Άρθρο 1 Πιστοποίηση Φορέων, Υπηρεσιών και Προσώπων

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Άρθρο 1 Πιστοποίηση Φορέων, Υπηρεσιών και Προσώπων ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθ. Φ11321/12490/878 Παροχή τηλεοµοιοτυπίας προς πιστοποιηµένους στο ΙΚΑ φορείς, υπηρεσίες και πρόσωπα, για βεβαίωση ασφαλιστικής ενηµερότητας συναλλασσόµενου µε αυτούς. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 26/11/2008. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήµατα & Παραρτήµατα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. (Τµ. Εσόδων)

Αθήνα 26/11/2008. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήµατα & Παραρτήµατα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. (Τµ. Εσόδων) Αθήνα 26/11/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε40/414 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟ /ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4404691ΩΓ-ΓΛΟ. Αθήνα 6/3/2012. Αριθμ. Πρωτ. Ε41/113

ΑΔΑ: Β4404691ΩΓ-ΓΛΟ. Αθήνα 6/3/2012. Αριθμ. Πρωτ. Ε41/113 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔ/ΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας στους Φορείς Ψυχικής Υγείας»

«Χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας στους Φορείς Ψυχικής Υγείας» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΕΤΠ4691ΩΓ-Δ3Η Αθήνα, 20/02/2013 Αριθμ. Πρωτ.: Ε57/3 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: - ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε αναπόγραφους εργοδότες - φυσικά πρόσωπα (Ατομικές Επιχειρήσεις), μέσω FΑΧ.

ΘΕΜΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε αναπόγραφους εργοδότες - φυσικά πρόσωπα (Ατομικές Επιχειρήσεις), μέσω FΑΧ. ΘΕΜΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε αναπόγραφους εργοδότες - φυσικά πρόσωπα (Ατομικές Επιχειρήσεις), μέσω FΑΧ. 1. Εισαγωγή Η Διοίκηση του ΙΚΑ στοχεύοντας: στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη,

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.»

Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 85/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Α23/266/12/7-6-2007 Σας κοινοποιούµε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση νέου Πίνακα εργασιών και ειδικοτήτων του Κανονισµού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων Κ.Β.Α.Ε.»

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση νέου Πίνακα εργασιών και ειδικοτήτων του Κανονισµού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων Κ.Β.Α.Ε.» Αθήνα 20/3/2012 Αριθµ. Πρωτ. Α32/1150 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Χορήγηση Αποδεικτικών Ασφαλιστικής Ενηµερότητας Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. µέσω ιαδικτύου»

ΘΕΜΑ : «Χορήγηση Αποδεικτικών Ασφαλιστικής Ενηµερότητας Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. µέσω ιαδικτύου» Αθήνα 15/12/2011 Αριθ. Πρωτ.:Φ.11321/25754/1695 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ /ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ:Συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της εταιρείας «ΕΛΛΕΝΙΤ Α.Ε.» ΣΧΕΤ: Η εγκύκλιος 96/07

ΘΕΜΑ:Συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της εταιρείας «ΕΛΛΕΝΙΤ Α.Ε.» ΣΧΕΤ: Η εγκύκλιος 96/07 Αθήνα 11/8/2008 Αριθµ. Πρωτ. Α23/266/24 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ ΕΠ/ΤΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 20/10/2008 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ιανοµής

Αθήνα 20/10/2008 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ιανοµής Αθήνα 20/10/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε33/427 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Β. Οικονόµου

Διαβάστε περισσότερα

1. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Π.Ε.. ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ (παρ. 1.2 της εγκ. 94/07)

1. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Π.Ε.. ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ (παρ. 1.2 της εγκ. 94/07) Αθήνα 24/10 /2008 Αριθµ. Πρωτ. E41/207 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟ /ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου: 210

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 11/8/2008. Αριθµ. Πρωτ. Τ00/460/22

Αθήνα, 11/8/2008. Αριθµ. Πρωτ. Τ00/460/22 Αθήνα, 11/8/2008 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες :. Παπαχρήστου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ. Ονοματεπώνυμο Πατρώνυμο / Επωνυμία :.. ...

ΠΡΟΣ : ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ. Ονοματεπώνυμο Πατρώνυμο / Επωνυμία :.. ... ΑΔΑ: 45ΨΟ4691ΩΓ-ΥΕΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑ ΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΠΡΟΣ : Το Υποκ/μα / Παράρτημα Ι. Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.. Τμήμα Εσόδων ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ : ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : /../.. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2. ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 109/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Ε33/352/

1. ΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2. ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 109/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Ε33/352/ Ρύθµιση των οφειλών των εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων Οικοδοµοτεχνικών έργων που έχουν επαγγελµατική εγκατάσταση στις περιοχές της χώρας που επλήγησαν από πυρκαγιές κατά το έτος 2007. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ρύθµιση Οφειλών Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων»

ΘΕΜΑ : «Ρύθµιση Οφειλών Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων» Αθήνα 22/10/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε33/430 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου : 210 52

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 27/5/2009. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συν/νος πίνακας διανοµής

Αθήνα 27/5/2009. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συν/νος πίνακας διανοµής Αθήνα 27/5/2009 Αριθµ. Πρωτ. Ε40/238 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Κ. Ανδρεόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Αντιµετώπιση προβληµάτων που δηµιουργούνται στις περιπτώσεις µεταβίβασης ιδιωτικού οικοδοµικού έργου σε ηµιτελή κατάσταση.

ΘΕΜΑ : «Αντιµετώπιση προβληµάτων που δηµιουργούνται στις περιπτώσεις µεταβίβασης ιδιωτικού οικοδοµικού έργου σε ηµιτελή κατάσταση. Αθήνα 17/7/2009 Αριθµ. Πρωτ. Ε41/147 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟ /ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου : 210

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ : 1) η µε αριθµ. 75/08 εγκύκλιος ιοίκησης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. 2) Το µε αριθµ. πρωτ. Ε57/42/ Γενικό Έγγραφο.

ΣΧΕΤ : 1) η µε αριθµ. 75/08 εγκύκλιος ιοίκησης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. 2) Το µε αριθµ. πρωτ. Ε57/42/ Γενικό Έγγραφο. Αθήνα 29/08/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε33/350 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Οικονόµου Βασιλική

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Π. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Ι. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Π. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Αθήνα 19/6/2002 ΘΕΜΑΤΑ: Ι. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Π. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Ι. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΙΚΑ Συμπληρωματική

Διαβάστε περισσότερα

ιατάξεις της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006

ιατάξεις της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006 Κοινοποίηση διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν.3518/2006 (ΦΕΚ 272 τ. Α 21-12-2006) Κοινοποίηση διατάξεων της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006 (ΦΕΚ 276 τ. Α 22-12-2006) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας σε δικαιούχους επιχορηγήσεων από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας σε δικαιούχους επιχορηγήσεων από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». ΑΘΗΝΑ 05/09/2016 Αριθμ. Πρωτ: E57/35 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων περί συμψηφισμού οφειλών, Δήμων και Περιφερειών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων περί συμψηφισμού οφειλών, Δήμων και Περιφερειών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές. Αθήνα 3/12/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ασφαλιστικές κρατήσεις κλάδων κύριας και επικουρικής σύνταξης του ν.3620/2007 στο επίδοµα θέσης ευθύνης»

ΘΕΜΑ : «Ασφαλιστικές κρατήσεις κλάδων κύριας και επικουρικής σύνταξης του ν.3620/2007 στο επίδοµα θέσης ευθύνης» Αθήνα 17/2/2009 Αριθµ. Πρωτ. Α40/1 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Χορήγηση βεβαίωσης για εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων.

Α. Χορήγηση βεβαίωσης για εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις εργοδοτών κοινών επιχ/σεων για χρήση τους στο ΙΚΑ & σε λοιπούς φορείς.

ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις εργοδοτών κοινών επιχ/σεων για χρήση τους στο ΙΚΑ & σε λοιπούς φορείς. - 751 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 16 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ -ΕΣΟΔΩΝ Αθήνα, 22 Απριλίου 2002 Αριθμ. Πρωτ.: Γ99/1/60 ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ασφαλιστικές κρατήσεις κλάδων κύριας και επικουρικής σύνταξης του ν.3620/2007 στο επίδοµα θέσης ευθύνης»

ΘΕΜΑ : «Ασφαλιστικές κρατήσεις κλάδων κύριας και επικουρικής σύνταξης του ν.3620/2007 στο επίδοµα θέσης ευθύνης» Αθήνα 17/2/2009 Αριθµ. Πρωτ. Α40/1 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση Ξεναγών. Σχετ.: Εγκ. 1/78, 81/78, 103/78 & 19/96.

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση Ξεναγών. Σχετ.: Εγκ. 1/78, 81/78, 103/78 & 19/96. ΘΕΜΑ: Ασφάλιση Ξεναγών. Σχετ.: Εγκ. 1/78, 81/78, 103/78 & 19/96. Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις των άρθρων 11 του Ν. 2837/00 (ΦΕΚ 178/Α/3.8.00) «Ρύθμιση θεμάτων Ανταγωνισμού, Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3144/03 που αφορούν θέµατα Ασφάλισης και Εσόδων

ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3144/03 που αφορούν θέµατα Ασφάλισης και Εσόδων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΥΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εξ. Επείγον. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 22 εκεµβρίου 2004

Εξ. Επείγον. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 22 εκεµβρίου 2004 Εξ. Επείγον ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 22 εκεµβρίου 2004 ΓΕΝ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αριθ.Πρωτ.1102258/7766-11/0016 /ΝΣΗ 16 η (ΕΙΣΠΡ. ΗΜ. ΕΣΟ ΩΝ) ΠΟΛ.: 1147 ΤΜΗΜΑ: Α ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΚΠ4691Ω3-Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 22/2/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/57/19220 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΔΑ: 4ΑΚΠ4691Ω3-Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 22/2/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/57/19220 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΔΑ: 4ΑΚΠ4691Ω3-Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 22/2/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/57/19220 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ. ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση οφειλής άρθρου 12 ν. 4174/2013 (Α 170)».

ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ. ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση οφειλής άρθρου 12 ν. 4174/2013 (Α 170)». Αθήνα, 27 εκεµβρίου 2013 (ΦΕΚ Β' 3398/31-12-2013) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ /12/ Έναρξη εφαρμογής από 10/1/20

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ /12/ Έναρξη εφαρμογής από 10/1/20 Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Έναρξη εφαρμογής από 10/1/2012 συστήματος on line χορήγησης βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 97-29/12/2011 - Έναρξη εφαρμογής από 10/1/2012 συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 70

- 1 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 70 * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙ ΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 27/9/2005

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ : 1) η υπ αριθµ. 123/07 και 61/08 εγκύκλιοι ιοίκησης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. 2) Τα υπ αριθµ. Γ99/1/89/4-9-07, Τ00/530, Α12/902/ Γενικά Έγγραφα.

ΣΧΕΤ : 1) η υπ αριθµ. 123/07 και 61/08 εγκύκλιοι ιοίκησης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. 2) Τα υπ αριθµ. Γ99/1/89/4-9-07, Τ00/530, Α12/902/ Γενικά Έγγραφα. Αθήνα 5/08/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε33/324 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Οικονόµου Βασιλική

Διαβάστε περισσότερα

Εξαίρεση από τους κλάδους ανεργίας και εργατικής εστίας των ανέργων που επιδοτούνται από τον Ο.Α.Ε.., σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν.

Εξαίρεση από τους κλάδους ανεργίας και εργατικής εστίας των ανέργων που επιδοτούνται από τον Ο.Α.Ε.., σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν. Εξαίρεση από τους κλάδους ανεργίας και εργατικής εστίας των ανέργων που επιδοτούνται από τον Ο.Α.Ε.., σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 3227/04 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 50/2006 Αριθµ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης Ι.Κ.Α. 30/05.09.2016 Ι.Κ.Α. 30/05.09.2016 Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας σε δικαιούχους επιχορηγήσεων από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση ιεροδούλων.

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση ιεροδούλων. ΘΕΜΑ: Ασφάλιση ιεροδούλων. Σας κοινοποιούμε: α)τις διατάξεις του άρθρου 65 του ν. 2676/99 (ΦΕΚ 1/5-1-99 τ.α) για την «Οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και άλλες διατάξεις»

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Ε.: Α23/592/31/5/2006

Γ.Ε.: Α23/592/31/5/2006 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟ ΩΝ Γ.Ε.: Α23/592/31/5/2006 ΘΕΜΑ : ιευκρινήσεις επί θεµάτων ασφάλισης που αφορούν την υπ αρ.160/3-1-06 Κ.Υ.Α. Με την υπ αριθµ. 160/3-1-06 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αναγνώριση πλασµατικού χρόνου ασφαλισµένων µητέρων για τέκνα που αποκτούν από και εξής. Κοινοποίηση διατάξεων και παροχή οδηγιών.

ΘΕΜΑ: «Αναγνώριση πλασµατικού χρόνου ασφαλισµένων µητέρων για τέκνα που αποκτούν από και εξής. Κοινοποίηση διατάξεων και παροχή οδηγιών. ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 6.4. 2009 ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ & ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ταχ. /νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Σ40/38 ΑΡ.:26

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕ564691ΩΔ-Ε60 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4 / 2013 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. Νέο έντυπο ΑΤΕ (Κ.Μ.Π) 697

ΑΔΑ: ΒΕ564691ΩΔ-Ε60 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4 / 2013 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. Νέο έντυπο ΑΤΕ (Κ.Μ.Π) 697 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 30-4-2013 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑ ΟΙ: ΙΓ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & Γ ΥΓΕΙΑΣ Ταχ. ιεύθ.: Πατησίων 30-10170 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Κέντρο:2131519100

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (STAGE).

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (STAGE). ΘΕΜΑ: Ασφάλιση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (STAGE). Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 15, του αρ. 20, του Ν. 2639/98

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ. : Εγκ. 56/72, 33/74 και 81/03.

ΣΧΕΤ. : Εγκ. 56/72, 33/74 και 81/03. Αντιµετώπιση θεµάτων χορήγησης Βεβαιώσεων Ασφαλιστικής Ενηµερότητας, σύνταξης Πράξεων Επιβολής και Ποινικής ίωξης για εργοδότες, οι οποίοι έως 31/7/07 ασφάλιζαν το προσωπικό τους στον κλάδο κύριας σύνταξης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ΟΑΕ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τοµέα.

Οδηγίες ΟΑΕ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τοµέα. Οδηγίες ΟΑΕ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τοµέα. Σε εφαρµογή των προαναφεροµένων αποφάσεων εκδόθηκε από τον ΟΑΕ η εγκύκλιος 94200/5-8-86, µε την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3144/03 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων

ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3144/03 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3144/03 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του Ν.3144/03 (ΦΕΚ 111/τ.Α /8-5-03) "Κοινωνικός διάλογος για την προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα

Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα 28.5.08 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ Αρ.Πρωτ. ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Τ01/668/ 2 Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Καταβολή ωροσήµου Χριστουγέννων 2015 σε εργατοτεχνίτες οικοδόµους»

ΘΕΜΑ : «Καταβολή ωροσήµου Χριστουγέννων 2015 σε εργατοτεχνίτες οικοδόµους» Αθήνα 7/12/2015 Αριθµ. Πρωτ. Γ99/1/136 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ :

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 97 του ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85 Α') αναφορικά µε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α.

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 97 του ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85 Α') αναφορικά µε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α. Αθήνα, 11/7/2016 Αριθµ. Πρωτ. T01/652/18 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 2224/94(ΦΕΚ 112/τ.Α/6.7.94, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν.

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 2224/94(ΦΕΚ 112/τ.Α/6.7.94, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν. Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 2224/94(ΦΕΚ 112/τ.Α/6.7.94, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν. 2335/95 (ΦΕΚ 185Α/6-9-95 και σας γνωρίζουμε τα εξής: 1.Σύσταση Νέου Λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 3/9/2010. Αριθμ. Πρωτ. Ε57/36. ΠΡΟΣ: Τους αποδέκτες του Πίνακα Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συν/νος πίνακας διανομής

Αθήνα 3/9/2010. Αριθμ. Πρωτ. Ε57/36. ΠΡΟΣ: Τους αποδέκτες του Πίνακα Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συν/νος πίνακας διανομής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α 10432 ΑΘΗΝΑ ΠΛΗΡ. : ΧΡ. ΛΙΑΠΑΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 24 ΤΗΛ. : 210-5285567 210-5285580 FAX : 210-5229840

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α 10432 ΑΘΗΝΑ ΠΛΗΡ. : ΧΡ. ΛΙΑΠΑΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 24 ΤΗΛ. : 210-5285567 210-5285580 FAX : 210-5229840 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Οργανισμός ΑΘΗΝΑ, 19/4/2011 Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων ΑΡ. ΠΡΩΤ.ΔΙΑΣΦ/Φ3/30/34645 Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ.Πρωτ.:Γ99/1/118

Αριθμ.Πρωτ.:Γ99/1/118 - 1155 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 24 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΓΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Αθήνα, 29 Ιουλίου 2002 Αριθμ.Πρωτ.:Γ99/1/118

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.: 8. - 631 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 8. Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2002 Αριθμ.Πρωτ.: Γ99/1/9

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.: 8. - 631 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 8. Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2002 Αριθμ.Πρωτ.: Γ99/1/9 - 631 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2002 Αριθμ.Πρωτ.: Γ99/1/9 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΖΣ4691ΩΓ-ΕΔ5. Αριθ. Πρωτ. Ε41/210. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

ΑΔΑ: ΒΕΖΣ4691ΩΓ-ΕΔ5. Αριθ. Πρωτ. Ε41/210. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθθήννα 2200/ /66/ /22001133 ΕΕΛΛΗΝΙΙΚΗ ΔΔΗΜΟΚΡΡΑΤΤΙΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ ΙΙ Ο ΙΙ Κ Η ΣΣ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου : : FAX: Ε mail:

Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου : : FAX: Ε mail: Αθήνα 03/05/2012 Αριθµ. Πρωτ. Ε40/258 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΕΛΕΓΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.»

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 8/4/2014 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

Τρόπος Ασφάλισης - Κλάδοι Ασφάλισης

Τρόπος Ασφάλισης - Κλάδοι Ασφάλισης Θ Ε Μ Α : «Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ. αρθρ. 52-56). Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 26 του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα, 15. 5. 2009 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 12.5. 2009 ΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα, 15. 5. 2009 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 12.5. 2009 ΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα, 15. 5. 2009 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 12.5. 2009 ΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ταχ. /νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ. : Εγκ.: 154/80, 8/91

ΣΧΕΤ. : Εγκ.: 154/80, 8/91 Αναγνώριση στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. του από 1/8/51 έως 23/8/80 χρόνου υπηρεσίας των απασχοληθέντων στις διπλωµατικές αντιπροσωπείες ξένων κρατών ή τις διεθνείς επιτροπές ή τις ξένες αποστολές

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 20 Μαρτίου 2013 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Αθήνα 20 Μαρτίου 2013 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθµός Ασφαλείας.. Αθήνα 20 Μαρτίου 2013 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ Ταχ. /νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας: 104 37 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Βαθμός Ασφαλείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Βαθμός Ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Βαθμός Ασφαλείας ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ Αθήνα 13/11/2001 Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 Αριθμ. Πρωτ. Βαθμός Προτεραιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης

ΘΕΜΑ: Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης - 1 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΕΙ ΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔ04691ΩΓ-ΩΩ5 Α. ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΑ: ΒΕΔ04691ΩΓ-ΩΩ5 Α. ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

{googleads left} Εξαιρούνται οριστικά από την Πανελλαδική εφαρμογή του θεσμού της Α.Π.Δ. οι παρακάτω κατηγορίες:

{googleads left} Εξαιρούνται οριστικά από την Πανελλαδική εφαρμογή του θεσμού της Α.Π.Δ. οι παρακάτω κατηγορίες: Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.). Είναι η Δήλωση η οποία υποβάλλεται από τον εργοδότη και περιλαμβάνει πληροφορίες ή στοιχεία που αφορούν το χρόνο απασχόλησης κάθε ασφαλιζομένου, την αμοιβή, τους κλάδους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΠΩ4691ΩΓ-Α4Τ ΑΡ. : 15

ΑΔΑ: Β4ΠΩ4691ΩΓ-Α4Τ ΑΡ. : 15 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ :

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Α. ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Λαγουµιτζή 40 & Λ. Συγγρού ΑΘΗΝΑ 4. ΤΕΑ Υ Όθωνος ΑΘΗΝΑ

Λαγουµιτζή 40 & Λ. Συγγρού ΑΘΗΝΑ 4. ΤΕΑ Υ Όθωνος ΑΘΗΝΑ ΙΟΙΚΗΣΗ Aθήνα 10/9/2008 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΕΣΟ ΩΝ & Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ TO1/659/747 ΑΡ: 84 ΤΜΗΜΑΤΑ: ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΠΡΟΣ: ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στην ασφάλιση του κλάδου ασθενείας σε είδος των ανέργων νέων ηλικίας μέχρι 29 ετών.

ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στην ασφάλιση του κλάδου ασθενείας σε είδος των ανέργων νέων ηλικίας μέχρι 29 ετών. ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στην ασφάλιση του κλάδου ασθενείας σε είδος των ανέργων νέων ηλικίας μέχρι 29 ετών. Κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 2639/98 (ΦΕΚ 205/2.9.98 τ.α) σχετικά με τη «Ρύθμιση εργασιοικών

Διαβάστε περισσότερα

Α. Yπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό με τις εξής προϋποθέσεις:

Α. Yπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό με τις εξής προϋποθέσεις: ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναστολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης με την υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών προς το Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

ΘΕΜΑ: Αναστολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης με την υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών προς το Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΑΔΑ: 45Π54691ΩΓ-3Θ9 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : "Παράταση μέχρι 03/02/2003 των προθεσμιών υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και Δηλώσεων Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη"

ΘΕΜΑ : Παράταση μέχρι 03/02/2003 των προθεσμιών υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και Δηλώσεων Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη ΘΕΜΑ : "Παράταση μέχρι 03/02/2003 των προθεσμιών υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και Δηλώσεων Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη" ΣΧΕΤ. : Εγκ. : 4/02 και 50/02. Γ.Ε. : Γ99/1/193/27-12-02καιΓ99/1/79/30-01-03.

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Αθήνα: Αριθµ. Πρωτ: 30874

EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Αθήνα: Αριθµ. Πρωτ: 30874 EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ /ΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Ι Ταχ. /νση: Πειραιώς 40 Ταχ. Κώδικας: 10182 FAX: 5242942 ΤΗΛ: 5295227 Πληροφορίες:Ελισάβετ ανιήλ

Διαβάστε περισσότερα

/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 52/2006 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/18/30-8-2006

/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 52/2006 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/18/30-8-2006 Αυτεπάγγελτη αναζήτηση έντεκα (11) Πιστοποιητικών, αρµοδιότητας Υπουργείου ικαιοσύνης, που απαιτούνται για την έκδοση διοικητικής πράξης από τις υπηρεσίες µας /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 22/4/2008. ΠΡΟΣ: 1. Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α 2. Ο.Π.Σ. (Οµάδα Υποέργου Παροχών) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. Από ένα αντίτυπο σε κάθε υπάλληλο

Αθήνα 22/4/2008. ΠΡΟΣ: 1. Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α 2. Ο.Π.Σ. (Οµάδα Υποέργου Παροχών) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. Από ένα αντίτυπο σε κάθε υπάλληλο Αθήνα 22/4/2008 Αριθµ. Πρωτ. Τ00/514 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΙ ΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ : ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Υπόχρεοι απογραφής: ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ειδικά για τις οικοδομοτεχνικές εργασίες, ανάλογα αν πρόκειται για ιδιωτικό, δημόσιο ή τεχνικό έργο, υπόχρεος για την απογραφή του οικοδομοτεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΩΝ4691ΩΓ-Τ9Σ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αριθ. Πρωτ. Ε41/166 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

ΑΔΑ: Β4ΩΝ4691ΩΓ-Τ9Σ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αριθ. Πρωτ. Ε41/166 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΕΛΛΗΝΙΙΚΗ ΔΔΗΜΟΚΡΡΑΤΤΙΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ ΙΙ Ο ΙΙ Κ Η ΣΣ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΕΛΕΓΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ άρθρ ).

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ άρθρ ). -- 1063 -- * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-9-1998 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αριθμ.Πρωτ.: Α22/405 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. 84 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΣΗΣ-ΕΣΟΔΩΝ - ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. Ε41 / 104 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος πίνακας διανομής

Αριθ. Πρωτ. Ε41 / 104 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος πίνακας διανομής ΕΕΛΛΗΝΙΙΚΗ ΔΔΗΜΟΚΡΡΑΤΤΙΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ ΙΙ Ο ΙΙ Κ Η ΣΣ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1149/2015. Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 18 και 22 του Ν.4321/2015. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ.

ΠΟΛ 1149/2015. Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 18 και 22 του Ν.4321/2015. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ. ΠΟΛ 1149/2015 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 18 και 22 του Ν.4321/2015. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10.7.2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ. 1149 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: "Μηχανογραφικό Σύστημα Ασφάλισης στο ΙΚΑ με μετρητά (Σ.Μ.Μ.)".

ΘΕΜΑ: Μηχανογραφικό Σύστημα Ασφάλισης στο ΙΚΑ με μετρητά (Σ.Μ.Μ.). ΘΕΜΑ: "Μηχανογραφικό Σύστημα Ασφάλισης στο ΙΚΑ με μετρητά (Σ.Μ.Μ.)". ΣΧΕΤ.: 112/71 και 163/77 εγκύκλιοι Όπως είναι γνωστό με τις παραπάνω εγκυκλίους είχε παρασχεθεί η ευχέρεια στις επιχ/σεις που διαθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΝ84691ΩΓ-ΡΕΓ Γ Ε Ν Ι Κ Α

ΑΔΑ: ΒΕΝ84691ΩΓ-ΡΕΓ Γ Ε Ν Ι Κ Α ΒΕΝ84691ΩΓ-ΡΕΓ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2006. Α.Π. 10433 Προς: Περιφέρειες της χώρας. Δ/νσεις Αλλοδαπών &

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2006. Α.Π. 10433 Προς: Περιφέρειες της χώρας. Δ/νσεις Αλλοδαπών & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ& ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας: 105 63,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Περίοδοι υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μισθολογικών περιόδων από 1/2015 έως 12/2015»

ΘΕΜΑ: «Περίοδοι υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μισθολογικών περιόδων από 1/2015 έως 12/2015» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β43Λ4691ΩΓ-3ΞΙ. Αθήνα 16/10/2012. Αριθμ. Πρωτ. Ε33 / 781

ΑΔΑ: Β43Λ4691ΩΓ-3ΞΙ. Αθήνα 16/10/2012. Αριθμ. Πρωτ. Ε33 / 781 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΥΤΑΡΙΘΜΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ. Αθήνα, 17/6/2009. Αριθµ. Πρωτ. Τ01/550

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΥΤΑΡΙΘΜΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ. Αθήνα, 17/6/2009. Αριθµ. Πρωτ. Τ01/550 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΥΤΑΡΙΘΜΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ Αθήνα, 17/6/2009 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΙ ΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση βεβαίωση ασφ/κής ενημερότητας και ρύθμιση οφειλών, στις επιχ/σης που λειτουργούν στον ίδιο εργασιακό χώρο, με τον ίδιο εξοπλισμό, ή

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση βεβαίωση ασφ/κής ενημερότητας και ρύθμιση οφειλών, στις επιχ/σης που λειτουργούν στον ίδιο εργασιακό χώρο, με τον ίδιο εξοπλισμό, ή ΘΕΜΑ: «Χορήγηση βεβαίωση ασφ/κής ενημερότητας και ρύθμιση οφειλών, στις επιχ/σης που λειτουργούν στον ίδιο εργασιακό χώρο, με τον ίδιο εξοπλισμό, ή σε επιχ/σεις που μετετράπησαν, συγχωνεύθηκαν, κλπ.» Σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 23 / 9 / 2013 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Αθήνα, 23 / 9 / 2013 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙ ΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Προθεσµία υποβολής «ήλωσης Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη» από Ανώνυµες Εταιρείες. ΣΧΕΤ. : Εγκ. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. : 22/95 και 54/04.

ΘΕΜΑ : Προθεσµία υποβολής «ήλωσης Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη» από Ανώνυµες Εταιρείες. ΣΧΕΤ. : Εγκ. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. : 22/95 και 54/04. Αθήνα 24/11/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε40/410 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟ /ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241

Διαβάστε περισσότερα

3. Για τους εργοδότες που καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ μόνο για φορείς ή κλάδους και λογαριασμούς οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, η Α.Π.Δ.

3. Για τους εργοδότες που καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ μόνο για φορείς ή κλάδους και λογαριασμούς οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, η Α.Π.Δ. ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2972/2001 «Εκσυγχρονισμός της οργάνωσης και λειτουργίας του ΙΚΑ» και τις διατάξεις του άρθρου 37 του Κανονισμού Διαδικασιών Ασφάλισης για το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης

Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 80 Αριθµ. Πρωτ.: Τ01/550/30-5-2007

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις.

Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις. ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 4075/11-4-12 (ΦΕΚ 89Α) Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεωτική η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών ( 3 Υπουργικών Αποφάσεων).

Υποχρεωτική η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών ( 3 Υπουργικών Αποφάσεων). Υποχρεωτική η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών ( 3 Υπουργικών Αποφάσεων). /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 5/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/2/9-1-2007 Σχετ. Εγκ. 42/05 ( και 48/05) πιστοποιητικά

Διαβάστε περισσότερα

Καταληκτικές ηµεροµηνίες υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών ηλώσεων (Α.Π..) περιόδων απασχόλησης από 1/1/2007 έως 31/12/2007

Καταληκτικές ηµεροµηνίες υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών ηλώσεων (Α.Π..) περιόδων απασχόλησης από 1/1/2007 έως 31/12/2007 Καταληκτικές ηµεροµηνίες υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών ηλώσεων (Α.Π..) περιόδων απασχόλησης από 1/1/2007 έως 31/12/2007 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ Γ.Ε.: Ε40/14/18-1-2007 Σας κοινοποιούµε αναλυτικούς πίνακες

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 28/4/2009. Αριθµ. Πρωτ. Α02/1102 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ

Αθήνα 28/4/2009. Αριθµ. Πρωτ. Α02/1102 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ Αθήνα 28/4/2009 Αριθµ. Πρωτ. Α02/1102 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ ΕΠ/ΤΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες :. Παπαθανασίου

Διαβάστε περισσότερα

Πότε υφίσταται η υποχρέωση απογραφής: Με την έναρξη της απασχόλησης προσωπικού που υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σύμφωνα με τα παραπάνω.

Πότε υφίσταται η υποχρέωση απογραφής: Με την έναρξη της απασχόλησης προσωπικού που υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σύμφωνα με τα παραπάνω. ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Υπόχρεοι απογραφής: Κάθε εργοδότης που απασχολεί πρόσωπο ή πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή στην ασφάλιση των φορέων

Διαβάστε περισσότερα

INCOFRUIT - (HELLAS)

INCOFRUIT - (HELLAS) ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΞΑΓΩΓΗΣ, ΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ-ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΥΜΩΝ Αριθ. Πρωτ. 462/ Σελ 1 Αθήνα 6.5,2008 Προς ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ Κε Συνάδελφε Θέµα: «Εξαίρεση από την ασφάλιση του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/ της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/ της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ Γ.Ε.: Τ01/668/1/10-5-2007 Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/3.4.06 της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. α) Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κατά κλάση, των ασφαλισµένων του τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝ.ΕΓΓΡΑΦΟ : Αριθµ. Πρωτ.: Γ99/1/161/23/11/2005. ΘΕΜΑ : «Καταβολή ωροσήµου Χριστουγέννων 2005 σε εργατοτεχνίτες οικοδόµους»

ΓΕΝ.ΕΓΓΡΑΦΟ : Αριθµ. Πρωτ.: Γ99/1/161/23/11/2005. ΘΕΜΑ : «Καταβολή ωροσήµου Χριστουγέννων 2005 σε εργατοτεχνίτες οικοδόµους» /ΝΣΕΙΣ : ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΕΝ.ΕΓΓΡΑΦΟ : Αριθµ. Πρωτ.: Γ99/1/161/23/11/2005 ΘΕΜΑ : «Καταβολή ωροσήµου Χριστουγέννων 2005 σε εργατοτεχνίτες οικοδόµους»

Διαβάστε περισσότερα