AMAZONE BBG Οδηγίες χειρισμού Δισκοκαλλιεργητής Kompakt

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "AMAZONE BBG Οδηγίες χειρισμού Δισκοκαλλιεργητής Kompakt"

Transcript

1 AMAZONE BBG Οδηγίες χειρισμού Δισκοκαλλιεργητής Kompakt CATROS 3001, 4001 CATROS , , MG 1672 Τυπωµένο στη Γερµανία Διαβάστε και τηρήστε τις οδηγίες του εγχειριδίου χειρισμού και τις οδηγίες ασφαλείας, προτού θέσετε το μηχάνημα σε λειτουργία!

2

3 3 Copyright 2006 AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH & Co. KG D Hasbergen-Gaste Γερµανία Επιφυλασσόµαστε όλων των δικαιωµάτων µας.

4 4 Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχοµένων... Σελίδα 1. Στοιχεία σχετικά µε το µηχάνηµα Σκοπός χρήσης Κατασκευαστής ήλωση συµµόρφωσης Στοιχεία για ερωτήσεις και παραγγελίες Σήµανση Τεχνικά χαρακτηριστικά Απαιτήσεις στο υδραυλικό σύστηµα/τρακτέρ Προβλεπόµενη χρήση Ασφάλεια Κίνδυνος σε περίπτωση µη τήρησης των οδηγιών ασφαλείας Εξειδίκευση του χειριστή Σήµανση οδηγιών στις οδηγίες χειρισµού Γενικό σύµβολο κινδύνου Σύµβολο "Κίνδυνος" Σύµβολο "Οδηγία" Προειδοποιητικές εικόνες και άλλες σηµάνσεις επάνω στο µηχάνηµα Ασφαλής τρόπος εργασίας Γενικές οδηγίες ασφαλείας και πρόληψης ατυχηµάτων Προσαρτώµενα µηχανήµατα/ρυµουλκούµενα Οδηγίες ασφαλείας κατά τη λειτουργία του υδραυλικού συστήµατος Γενικοί κανονισµοί ασφαλείας και πρόληψης ατυχηµάτων κατά τη συντήρηση την επισκευή και τη φροντίδα Μεταφορά σε δηµόσιους δρόµους Συνδυασµός τρακτέρ και προσαρτώµενου µηχανήµατος Υπολογισµός του συνολικού βάρους, των φορτίων ανά άξονα και της φέρουσας ικανότητας των ελαστικών, καθώς και το απαιτούµενο ελάχιστο φορτίο έρµατος Περιγραφή προϊόντος ίσκοι Κύλινδρος Σβάρνα (προαιρετικά) Επιπρόσθετα φορτία (προαιρετικά) Υδραυλικές συνδέσεις Περιοχές κινδύνου Παραλαβή Σύνδεση και αποσύνδεση Σύνδεση Αποσύνδεση Η διαδροµή προς το χωράφι Μεταφορά σε δηµόσιους δρόµους και δηµόσιες οδούς Θέση µεταφοράς και θέση εργασίας Ρυθµίσεις Βάθος εργασίας των κοίλων δίσκων Απόσταση των σειρών δίσκων Ρύθµιση της ξύστρας στον κύλινδρο µε κωνικούς δακτυλίους Χρήση Οδήγηση στο προγύρισµα Καθαρισµός, συντήρηση και επισκευή Κανονισµός λίπανσης Εύκαµπτοι υδραυλικοί αγωγοί Χρονικά διαστήµατα αντικατάστασης Σήµανση Τι θα πρέπει να προσέχετε κατά τη σύνδεση και αποσύνδεση των υδραυλικών αγωγών Καθαρισµός του µηχανήµατος Σχεδιάγραµµα υδραυλικού συστήµατος...34

5 Στοιχεία σχετικά με το μηχάνημα 5 1. Στοιχεία σχετικά με το μηχάνημα 1.1 Σκοπός χρήσης Ο δισκοκαλλιεργητής Kompakt CATROS προβλέπεται για τη συνήθη χρήση στην επεξεργασία του εδάφους σε συνδυασµό µε κύλινδρο Amazone-BBG. 1.5 Σήμανση Πινακίδα τύπου επί του µηχανήµατος Ολόκληρη η σήµανση επέχει θέση εγγράφου και δεν επιτρέπονται τροποποιήσεις ή επεµβάσεις οι οποίες την καθιστούν δυσανάγνωστη! 1.2 Κατασκευαστής BBG Bodenbearbeitungsgeräte Leipzig GmbH & Co.KG Μια επιχείρηση του οµίλου AMAZONEN Weidenweg Leipzig 1.3 Δήλωση συμμόρφωσης Ο προσαρτώµενος δισκοκαλλιεργητής πληρεί τις προδιαγραφές της οδηγίας της Ε.Ε. για τις µηχανές 98/37/ΕΕ. 1.4 Στοιχεία για ερωτήσεις και παραγγελίες Εικ. 1 Τύπος Αρ. Μηχανήµατος. Σε περίπτωση που θέλετε να παραγγείλετε ειδικό εξοπλισµό και ανταλλακτικά πρέπει να αναφέρετε πάντοτε τον χαρακτηρισµό του τύπου και τον αριθµό του µηχανήµατος. Η απαιτήσεις σχετικά µε την τεχνική ασφάλεια πληρούνται µόνο, εάν σε περίπτωση επισκευών χρησιµοποιείτε αυθεντικά ανταλλακτικά AMAZONE- BBG. Η χρήση ανταλλακτικών τρίτων κατασκευαστών µπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του δικαιώµατος της εγγύησης για ζηµιές που ενδεχοµένως προκληθούν από τα ανταλλακτικά αυτά!

6 6 Στοιχεία σχετικά με το μηχάνημα 1.6 Τεχνικά χαρακτηριστικά ισκοκαλλιεργητ ής Catros 3001 Catros 4001 Catros Catros Catros Έκδοση Σταθερή Σταθερή Πτυσσόµενη Πτυσσόµενη Πτυσσόµενη Βασικό βάρος [kg] Επιτρεπόµενο συνολικό βάρος [kg] Πλάτος µεταφοράς [mm] Ύψος µεταφοράς [mm] Συνολικό µήκος [mm] Πλάτος εργασίας [mm] Κατανάλωση ισχύος [kw] Απόσταση δίσκων [mm] ιάµετρος δίσκων [mm] Ρύθµιση της απόστασης σειρών δίσκων Μηχανική Μηχανική Μηχανική Μηχανική Μηχανική Βάθος εργασίας [mm] Σύνδεση συσκευών Κατ. II και III Κατ. II και III Κατ. II και III Κατ. II και III Κατ. II και III Απόσταση κέντρου βάρους ( d ) [mm] Απαιτήσεις στο υδραυλικό σύστηµα/τρακτέρ Για τη σύνδεση του δισκοκαλλιεργητή στο υδραυλικό σύστηµα του τρακτέρ απαιτείται: Για τις πτυσσόµενες παραλλαγές απαιτείται βαλβίδα ελέγχου διπλής ενέργειας. Η µέγιστη επιτρεπόµενη πίεση του υδραυλικού συστήµατος του τρακτέρ είναι 230 bar. 1.7 Προβλεπόμενη χρήση Ο δισκοκαλλιεργητής BBG Catros προβλέπεται για τη συνήθη χρήση στην εντατική, επίπεδη επεξεργασία του εδάφους. Οποιαδήποτε άλλη χρήση θεωρείται µη προβλεπόµενη. Για ζηµιές που προκύπτουν από τέτοιου είδους χρήση ο κατασκευαστής δεν αναλαµβάνει καµία ευθύνη. Την ευθύνη για τη χρήση αναλαµβάνει αποκλειστικά ο χρήστης. Στα πλαίσια της προβλεπόµενης χρήσης περιλαµβάνεται και η τήρηση των καθορισµένων από τον κατασκευαστή προδιαγραφών λειτουργίας, συντήρησης και επισκευής, καθώς και η αποκλειστική χρήση αυθεντικών ανταλλακτικών BBG του κατασκευαστή. Σε περίπτωση που προβείτε σε αυθαίρετες τροποποιήσεις στο µηχάνηµα ο κατασκευαστής δεν φέρει καµία ευθύνη για ενδεχόµενες επακόλουθες ζηµιές!

7 Ασφάλεια 7 2. Ασφάλεια Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χειρισµού περιέχει βασικές οδηγίες, τις οποίες πρέπει να τηρείτε κατά την σύνδεση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του µηχανήµατος. Για το λόγο αυτό πρέπει ο χειριστής, πριν θέσει σε λειτουργία το µηχάνηµα και πριν από τη χρήση του, να διαβάσει τις οδηγίες χειρισµού και να έχει πάντα πρόσβαση σε αυτές. Όλες οι οδηγίες ασφαλείας του παρόντος εγχειριδίου πρέπει να λαµβάνονται υπόψη από τον χειριστή και να τηρούνται πάντα επακριβώς. 2.1 Κίνδυνος σε περίπτωση μη τήρησης των οδηγιών ασφαλείας Η µη τήρηση των οδηγιών ασφαλείας µπορεί να θέσει σε κίνδυνο άτοµα, καθώς και το περιβάλλον και το µηχάνηµα. µπορεί να επιφέρει απώλεια όλων των δικαιωµάτων απαίτησης αποζηµιώσεων. Συγκεκριµένα, η µη τήρηση των οδηγιών ασφαλείας µπορεί να έχει, π.χ. τις εξής συνέπειες: Έκθεση ατόµων σε κίνδυνο λόγω µη ασφαλισµένων περιοχών εργασίας. Απώλεια σηµαντικών λειτουργιών του µηχανήµατος. Αποτυχία εφαρµογής των προβλεπόµενων µεθόδων συντήρησης και επισκευής. Έκθεση ατόµων σε κίνδυνο από µηχανικά εξαρτήµατα και χηµικές ουσίες. Κίνδυνος περιβαλλοντικής µόλυνσης από διαρροή υδραυλικού ελαίου. 2.3 Σήμανση οδηγιών στις οδηγίες χειρισμού Γενικό σύµβολο κινδύνου Οι οδηγίες ασφαλείας που περιλαµβάνονται στο παρόν εγχειρίδιο, των οποίων η παράβαση µπορεί να θέσει σε κίνδυνο άτοµα, φέρουν το γενικό σύµβολο κινδύνου (Σήµα ασφαλείας σύµφωνα µε το πρότυπο DIN 4844-W9) Σύµβολο "Κίνδυνος" Οι οδηγίες ασφαλείας, των οποίων η παράβαση ενδέχεται να επιφέρει κινδύνους για το µηχάνηµα και για τη σωστή λειτουργία του, φέρουν το σήµα "Κίνδυνος" Σύµβολο "Οδηγία" Το σύµβολο αυτό επισηµαίνει ιδιαίτερες απαιτήσεις του µηχανήµατος, οι οποίες πρέπει να τηρούνται προκειµένου να λειτουργεί σωστά το µηχάνηµα. 2.2 Εξειδίκευση του χειριστή Το µηχάνηµα επιτρέπεται να χρησιµοποιείται, να συντηρείται και να επισκευάζεται µόνο από άτοµα, τα οποία το γνωρίζουν και έχουν γνώση των υφιστάµενων κινδύνων που απορρέουν από τη χρήση του µηχανήµατος.

8 8 Ασφάλεια 2.4 Προειδοποιητικές εικόνες και άλλες σημάνσεις επάνω στο μηχάνημα Οι προειδοποιητικές εικόνες επισηµαίνουν τα επικίνδυνα σηµεία του µηχανήµατος. Η τήρηση των προειδοποιητικών εικόνων αυτών συνεισφέρει στην ασφάλεια όλων των ατόµων, που εργάζονται µε το µηχάνηµα. Οι προειδοποιητικές εικόνες χρησιµοποιούνται πάντα σε συνδυασµό µε το σύµβολο ασφάλειας κατά την εργασία. Οι πινακίδες οδηγιών επισηµαίνουν ιδιαίτερες απαιτήσεις του µηχανήµατος, τις οποίες πρέπει να τηρείτε προκειµένου να εξασφαλίσετε την άψογη λειτουργία του µηχανήµατος. Τηρείτε πάντοτε τις οδηγίες των προειδοποιητικών εικόνων και των πινακίδων οδηγιών! Ενηµερώστε και τους άλλους χειριστές σχετικά µε τις οδηγίες ασφαλείας! ιατηρείτε όλες τις προειδοποιητικές εικόνες και τις πινακίδες οδηγιών πάντα καθαρές και ευανάγνωστες! Παραγγείλετε κατεστραµµένες ή δυσανάγνωστες προειδοποιητικές εικόνες και πινακίδες οδηγιών από την αντιπροσωπεία και τοποθετήστε τις στις προβλεπόµενες θέσεις! (Αρ. Εικόνας: = Αριθµός παραγγελίας:) Η παρακάτω εικόνα δείχνει τα σηµεία στερέωσης των προειδοποιητικών εικόνων και των πινακίδων οδηγιών. Τις σχετικές επισηµάνσεις θα τις βρείτε στις παρακάτω σελίδες.

9 Ασφάλεια 9 MD 095 MD 078 MD089 MD 078 MD 084 MD089 MD 095 MD MD 084 MD089

10 10 Ασφάλεια Αρ. Εικόνας: MD 095 Επεξήγηση: ιαβάστε και τηρήστε τις οδηγίες του εγχειριδίου χειρισµού και τις οδηγίες ασφαλείας, προτού θέσετε το µηχάνηµα σε λειτουργία! MD 095 Αρ. Εικόνας: MD 096 Επεξήγηση: Προσέξτε τα υδραυλικά υγρά τα οποία εξέρχονται υπό πίεση. Λάβετε υπόψη σας την σηµείωση στο τεχνικό εγχειρίδιο! Αρ. Εικόνας: MD 078 Επεξήγηση: Μην βάζετε τα χέρια σας στην περιοχή του µηχανήµατος όπου υπάρχει κίνδυνος σύνθλιψης, όσο κινούνται ακόµη µέρη του µηχανήµατος! MD 078 Αρ. Εικόνας: MD 084 Επεξήγηση: Μην παραµένετε στην περιοχή περιστροφής του µηχανήµατος! Αρ. Εικόνας: MD 089 MD 084 Επεξήγηση: Μην παραµένετε στην περιοχή κινδύνου ανυψούµενων, ανασφάλιστων φορτίων! MD 089 Αρ. Εικόνας: MD Επεξήγηση: Μην αποθέτετε το µηχάνηµα ενώ βρίσκεται σε θέση µεταφοράς! Αρ. Εικόνας: MD Επεξήγηση: Το σήµα CE σηµαίνει, ότι το µηχάνηµα πληρεί τις προδιαγραφές της οδηγίας της Ε.Ε. περί µηχανών 98/37/ΕΕ καθώς και τις αντίστοιχες συµπληρωµατικές οδηγίες.

11 Ασφάλεια Ασφαλής τρόπος εργασίας Παράλληλα µε τις οδηγίες ασφαλείας του παρόντος εγχειριδίου χειρισµού υποχρεούστε να τηρείτε τις εθνικές, και γενικά ισχύουσες προδιαγραφές προστασίας στην εργασία, καθώς και τις προδιαγραφές πρόληψης ατυχηµάτων. Πρέπει να τηρείτε ιδιαίτερα τον κανονισµό πρόληψης ατυχηµάτων VSG 3.1. Πρέπει να τηρείτε τις οδηγίες ασφαλείας που βρίσκονται επάνω στα αυτοκόλλητα του µηχανήµατος. Όταν κυκλοφορείτε σε δηµόσιους δρόµους και οδούς πρέπει να τηρείτε τους σχετικούς κανονισµούς (για την Γερµανία ισχύει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και ο Κώδικας για την ταξινόµηση των οχηµάτων). 2.6 Γενικές οδηγίες ασφαλείας και πρόληψης ατυχημάτων Βασικός κανόνας: Ελέγχετε πριν από κάθε ενεργοποίηση του µηχανήµατος και του τρακτέρ, αν τηρούνται τα προβλεπόµενα για την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια λειτουργίας! 1. Παράλληλα µε τις οδηγίες του παρόντος εγχειριδίου, τηρείτε και τους γενικά ισχύοντες κανονισµούς ασφαλείας και τους κανονισµούς πρόληψης ατυχηµάτων. 2. Ελέγχετε το τρακτέρ και το µηχάνηµα σχετικά µε την οδική ασφάλεια και την ασφαλή λειτουργία, κάθε φορά πριν θέσετε σε λειτουργία το µηχάνηµα! 3. Οι εκάστοτε υπεύθυνοι είναι υποχρεωµένοι να ενηµερώνουν το προσωπικό χειρισµού και να του διαθέτουν για ανάγνωση το εγχειρίδιο χειρισµού! 4. Οι αναρτηµένες πινακίδες προειδοποίησης και οδηγιών, δίνουν σηµαντικές οδηγίες για την ακίνδυνη λειτουργία του µηχανήµατος. Η τήρηση των οδηγιών ωφελεί την ασφάλεια! 5. Όταν χρησιµοποιείτε δηµόσιους δρόµους τηρείτε τους εκάστοτε κανονισµούς! 6. Πριν από την έναρξη της εργασίας εξοικειωθείτε µε όλα τα συστήµατα και τα στοιχεία χειρισµού του µηχανήµατος, καθώς και µε τις λειτουργίες τους. Κατά τη διάρκεια της εργασίας µε το µηχάνηµα είναι πολύ αργά για να εξοικειωθείτε µε αυτό! 7. Ο χειριστής θα πρέπει να φορά εφαρµοστά ρούχα. Αποφεύγετε να φοράτε φαρδιά ρούχα! 8. Για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς: ιατηρείτε το µηχάνηµα καθαρό! 9. Πριν ξεκινήσετε να κινείτε και πριν θέσετε σε λειτουργία το µηχάνηµα, ελέγξτε τον περιβάλλοντα χώρο (Παιδιά)! Φροντίστε να έχετε πάντοτε επαρκή ορατότητα! 10. Απαγορεύεται η επιβίβαση και η µεταφορά ατόµων µε το µηχάνηµα την ώρα που αυτό κινείται! 11. Τοποθετήστε τα βάρη στα προβλεπόµενα σηµεία στερέωσης! 12. Λαµβάνετε υπόψη σας και τηρείτε τα επιτρεπόµενα φορτία αξόνων, τα συνολικά φορτία, καθώς και τις διαστάσεις µεταφοράς! 13. Τηρείτε τις εξωτερικές διαστάσεις µεταφοράς σύµφωνα µε τον Κώδικα ταξινόµησης οχηµάτων! 14. Ελέγξτε τον εξοπλισµό µεταφοράς, όπως π.χ. φωτισµός, διατάξεις προειδοποίησης και τοποθετήστε, εάν απαιτείται, συστήµατα προστασίας! 15. Τα σχοινιά ενεργοποίησης των ταχυσυνδέσµων πρέπει να κρέµονται ελεύθερα και δεν επιτρέπεται να ενεργοποιούν από µόνα τους στη χαµηλή θέση! 16. Κατά την κίνηση δεν επιτρέπεται σε καµιά περίπτωση ο οδηγός να εγκαταλείψει τη θέση του! 17. Απαγορεύεται η παραµονή στην περιοχή εργασίας! 18. Μην παραµένετε στην περιοχή περιστροφής και µετακίνησης του µηχανήµατος! 19. Ο χειρισµός υδραυλικών πτυσσόµενων πλαισίων επιτρέπεται µόνο, όταν δεν υπάρχουν άτοµα στην περιοχή περιστροφής του µηχανήµατος! 20. Στα µέρη του µηχανήµατος τα οποία κινούνται από άλλα εξαρτήµατα (π.χ. υδραυλικά) υπάρχει πάντα ο κίνδυνος σύνθλιψης και διάτµησης! 21. εν επιτρέπεται σε άτοµα η παραµονή στην περιοχή ανάµεσα στο τρακτέρ και στο µηχάνηµα, εάν το όχηµα δεν είναι ασφαλισµένο κατά ακούσιας κύλισης µέσω του χειρόφρενου και/ή µε σφήνες! 22. Ασφαλίστε τα κινητά τµήµατα του µηχανήµατος στη θέση µεταφοράς! Προσαρτώµενα µηχανήµατα/ρυµουλκούµενα 1. Συνδέστε τα µηχανήµατα σύµφωνα µε τους κανονισµούς και µόνο στις προβλεπόµενες για το σκοπό αυτό διατάξεις! 2. Κατά τη σύνδεση και την αποσύνδεση µηχανηµάτων στο/από το τρακτέρ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή! 3. Κατά τη σύνδεση και αποσύνδεση των µηχανηµάτων φέρετε πάντα τις διατάξεις στις εκάστοτε απαιτούµενες θέσεις (Σταθερή τοποθέτηση)! 4. Κατά τη σύνδεση µε το σύστηµα σύζευξης τριών σηµείων πρέπει να συµφωνούν οι κατηγορίες του τρακτέρ και του µηχανήµατος! 5. Συνδέστε το µηχάνηµα µέσω της τραβέρσας έλξης µε τους κάτω βραχίονες έλξης του συστήµατος σύζευξης τριών σηµείων του τρακτέρ!

12 12 Ασφάλεια 6. Η οδική συµπεριφορά, η ικανότητα αλλαγής κατεύθυνσης και η ικανότητα πέδησης επηρεάζονται από την σύνδεση ή αποσύνδεση µηχανηµάτων ή φορτίων έρµατος στο τρακτέρ. Για το λόγο αυτό φροντίστε να υπάρχει πάντα επαρκής ικανότητα αλλαγής κατεύθυνσης και πέδησης! 7. Κατά την ανύψωση ενός µηχανήµατος µε σύζευξη τριών σηµείων µειώνεται η φόρτιση του πρόσθιου άξονα του τρακτέρ, ανάλογα µε το µέγεθος του µηχανήµατος. Πρέπει να προσέχετε ώστε να τηρείται το απαιτούµενο φορτίο του πρόσθιου άξονα (20% του βάρους του τρακτέρ)! 8. Σε διαδροµές µε στροφές και ενώ έχετε συνδεδεµένα ή αναρτηµένα µηχανήµατα, λάβετε υπόψη σας τη µεγάλη ακτίνα στροφής και/ή την επιταχυνόµενη µάζα του µηχανήµατος! 9. Θέτετε το µηχάνηµα σε λειτουργία, µόνο όταν είναι όλα τα συστήµατα προστασίας τοποθετηµένα και σε θέση λειτουργίας! 10. Προτού αποβιβαστεί ο οδηγός από το τρακτέρ πρέπει να καταβιβάζει το µηχάνηµα στο έδαφος, να σβήνει τον κινητήρα και να αφαιρεί το κλειδί από τη µίζα! 2.7 Οδηγίες ασφαλείας κατά τη λειτουργία του υδραυλικού συστήματος 1. Το υδραυλικό σύστηµα βρίσκεται υπό υψηλή πίεση! 2. Κατά τη σύνδεση υδραυλικών κυλίνδρων και υδραυλικών κινητήρων φροντίστε να γίνεται η προβλεπόµενη σύνδεση των υδραυλικών αγωγών! 3. Προσέξτε κατά τη σύνδεση των υδραυλικών αγωγών στο υδραυλικό σύστηµα του τρακτέρ, το υδραυλικό σύστηµα τόσο του τρακτέρ όσο και του ρυµουλκούµενου να µην βρίσκεται υπό πίεση! 4. Στις υδραυλικές συνδέσεις λειτουργιών µεταξύ τρακτέρ και µηχανήµατος θα πρέπει οι µούφες σύνδεσης και τα βύσµατα σύνδεσης να σηµαίνονται, ώστε να αποκλείεται να δηµιουργηθούν λανθασµένοι χειρισµοί! Σε περίπτωση που µπερδέψετε τις συνδέσεις προκύπτουν αντίστροφες λειτουργίες, π.χ. ανύψωση αντί για καταβίβαση. Κίνδυνος ατυχήµατος! 5. Ελέγχετε τους εύκαµπτους υδραυλικούς αγωγούς πριν θέσετε το µηχάνηµα για πρώτη φορά σε λειτουργία, και στη συνέχεια τουλάχιστον µια φορά το χρόνο ως προς την ασφαλή λειτουργία τους! 6. Ελέγχετε τακτικά τους εύκαµπτους υδραυλικούς αγωγούς και αντικαταστήστε τους εάν διαπιστώσετε ζηµιές ή εάν εµφανίζουν σηµάδια γήρανσης! Οι ανταλλακτικοί εύκαµπτοι υδραυλικοί αγωγοί πρέπει να πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή! 7. Ο χρόνος χρήσης των υδραυλικών αγωγών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα έξι χρόνια, συµπεριλαµβανοµένου και ενός ενδεχόµενου µέγιστου χρόνου αποθήκευσης δύο χρόνων. Ακόµη και µε ορθή αποθήκευση και προβλεπόµενη καταπόνηση, οι αγωγοί και οι συνδέσεις των αγωγών υπόκεινται σε φυσιολογική γήρανση. Για το λόγο αυτό ο χρόνος αποθήκευσης και ο χρόνος χρήσης τους είναι περιορισµένος. Σε απόκλιση από τα παραπάνω, ο χρόνος χρήσης µπορεί να καθοριστεί και σύµφωνα µε εµπειρικές τιµές, ιδιαίτερα λαµβάνοντας υπόψη το δυνητικό κίνδυνο. Για σωλήνες και αγωγούς από θερµοπλαστικό υλικό µπορεί να διαφέρουν οι τιµές αναφοράς. 8. Πριν από την έναρξη εργασιών στο υδραυλικό σύστηµα καταβιβάστε τα µηχανήµατα, αφαιρέστε την πίεση από το υδραυλικό σύστηµα και σβήστε τον κινητήρα! 9. Χρησιµοποιήστε οπωσδήποτε κατάλληλα βοηθητικά µέσα για την αναζήτηση σηµείων διαρροής! 10. Υγρά τα οποία εξέρχονται υπό πίεση (υδραυλικό έλαιο) µπορούν να διαπεράσουν το δέρµα και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυµατισµούς! Σε περίπτωση τραυµατισµού απευθυνθείτε αµέσως στο γιατρό! Κίνδυνος µόλυνσης! 2.8 Γενικοί κανονισμοί ασφαλείας και πρόληψης ατυχημάτων κατά τη συντήρηση την επισκευή και τη φροντίδα Απαγορεύεται η επιβίβαση στο µηχάνηµα µε σκοπό τη συντήρηση, τον καθαρισµό ή άλλου σκοπού, µε ή χωρίς βοηθητικά µέσα! Κίνδυνος ατυχήµατος! 1. Απαγορεύεται η παραµονή κάτω από ανυψωµένα, µη ασφαλισµένα µηχανήµατα. Κατά τη διαδικασία περιστροφής των τµηµάτων των δίσκων, διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από το πλαίσιο του µηχανήµατος (εκτός του οδηγού)! 2. Εκτελείτε εργασίες συντήρησης, επισκευής και καθαρισµού, καθώς και εργασίες αποκατάστασης προβληµάτων λειτουργίας, κατά κανόνα όταν είναι σβησµένος ο κινητήρας και είναι αποσυνδεδεµένες οι υδραυλικές συνδέσεις! Αφαιρείτε το κλειδί της µίζας! 3. Φοράτε προστατευτικό εξοπλισµό για το κεφάλι σας όταν εκτελείτε εργασίες καθαρισµού και επισκευής στο µηχάνηµα! 4. Ελέγχετε τακτικά εάν είναι καλά σφιγµένα τα παξιµάδια και οι βίδες και, εάν απαιτείται, συσφίξτε!

13 Ασφάλεια Επανασυσφίξτε όλες τις βίδες στερέωσης και όλα τα περικόχλια σύµφωνα µε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή! 6. Όταν πραγµατοποιείτε εργασίες συγκόλλησης στο τρακτέρ και στα συνδεδεµένα µηχανήµατα, αποσυνδέετε τα καλώδια ρεύµατος από το τρακτέρ και τη µπαταρία του τρακτέρ! 7. Η αντικατάσταση των τροχών (σύστηµα τροχών) πρέπει να γίνεται µόνο όταν το µηχάνηµα είναι σε θέση εργασίας! 8. Κατά την αντικατάσταση εργαλείων τα οποία κόβουν, χρησιµοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία και φορέστε προστατευτικά γάντια! 9. Τα ανταλλακτικά εξαρτήµατα πρέπει να πληρούν τουλάχιστον τις προκαθορισµένες τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή του µηχανήµατος! Αυτό εξασφαλίζεται για παράδειγµα, εάν χρησιµοποιείτε αυθεντικά ανταλλακτικά της εταιρείας BBG! 10. Εάν πραγµατοποιήσετε διορθώσεις στο χρώµα του µηχανήµατος αντικαταστήστε τις προειδοποιητικές οδηγίες µε καινούργιες! 2.9 Μεταφορά σε δημόσιους δρόμους Παρακαλούµε τηρήστε τις παρακάτω οδηγίες. Βοηθούν στην αποφυγή ατυχηµάτων κατά την κίνηση σε δηµόσιους δρόµους. 1. Όταν κινείστε σε δρόµους µε ανυψωµένο µηχάνηµα, πρέπει ο µοχλός χειρισµού να είναι ασφαλισµένος ενάντια ακούσιας καταβίβασης! 2. Όταν το µηχάνηµα βρίσκεται σε θέση µεταφοράς, φροντίστε να υπάρχει επαρκής πλευρική ασφάλιση της διάταξης ράβδων σύνδεσης τριών σηµείων του ελκυστήρα! 3. Στη θέση µεταφοράς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού από δίσκους που εξέχουν πλευρικά!. 4. Η βαλβίδα διεύθυνσης ροής που βρίσκεται στη ράβδο έλξης πρέπει κατά τη µεταφορά να βρίσκεται στη θέση Endstellung (Τερµατική θέση). εν επιτρέπεται να γίνεται χειρισµός του υδραυλικού συστήµατος περιστροφής! 5. Τα σχοινιά ενεργοποίησης των ταχυσυνδέσµων πρέπει να κρέµονται ελεύθερα και δεν επιτρέπεται να ενεργοποιούν από µόνα τους στη χαµηλή θέση! 6. εν πρέπει να γίνεται υπέρβαση του πλάτους µεταφοράς των 3 m! 7. Για µηχανήµατα µε πλάτος µεταφοράς µεγαλύτερο των 3 m απαιτείται η έκδοση ειδικής άδειας από την υπηρεσία συγκοινωνιών! 8. Ελκυστήρες και µηχανήµατα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές του Κώδικα ταξινόµησης οχηµάτων! 9. Προσαρµόστε και ελέγξτε το φωτισµό, τα συστήµατα προειδοποίησης και τα συστήµατα προστασίας. 10. Κατά τη µεταφορά προσαρτώµενων µηχανηµάτων, δεν πρέπει να καλύπτονται τα φώτα του ελκυστήρα αλλιώς πρέπει να προσαρµόζεται εκ νέου η διάταξη φώτων! Σηµαντική είναι σε αυτήν την περίπτωση η ισχύουσα έκδοση του Κώδικα ταξινόµησης οχηµάτων. Με βάση των Κώδικα ταξινόµησης οχηµάτων υπεύθυνος για το φωτισµό και τη σήµανση των µηχανηµάτων είναι ο χρήστης των µηχανηµάτων! 11. Ελέγξτε τη διάταξη φωτισµού ως προς τη λειτουργική της ικανότητα! 12. Τοποθετήστε µπροστά και πίσω, δεξιά και αριστερά αντίστοιχες προειδοποιητικές πινακίδες σύµφωνα µε το πρότυπο DIN ή πινακίδες προειδοποίησης στάσης! 13. Η απόσταση µεταξύ του άνω άκρου της προειδοποιητικής πινακίδας και του οδοστρώµατος επιτρέπεται να είναι το πολύ 1,5 m. Τοποθετήστε την προειδοποιητική πινακίδα σε απόσταση το πολύ 10 cm από το εξωτερικό άκρο του µηχανήµατος! 14. Η µέγιστη δυνατότητα ανάβασης πλαγιάς (µε τα µηχανήµατα σε θέση µεταφοράς) είναι 20%. Η µέγιστη δυνατότητα ανάβασης πλαγιάς µε τα µηχανήµατα σε θέση εργασίας, αντιστοιχεί στην δυνατότητα ανάβασης του τρακτέρ. Μην ανοίγετε και κλείνετε τα πλαίσια κυλίνδρων σε πλαγιές και σε ανεπίπεδες επιφάνειες! 15. Η κίνηση προς τα πίσω µε το µηχάνηµα σε θέση µεταφοράς, επιτρέπεται µόνο µε οδηγό εδάφους και τηρώντας την παράγραφο 16 (2) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ισχύει για τη Γερµανία).

14 14 Ασφάλεια 2.10 Συνδυασμός τρακτέρ και προσαρτώμενου μηχανήματος Η προσάρτηση µηχανηµάτων στην πρόσθια και στην οπίσθια διάταξη ράβδων συστήµατος σύζευξης τριών σηµείων, δεν πρέπει να επιφέρει υπέρβαση του µέγιστου επιτρεπόµενου συνολικού βάρους, των επιτρεπόµενων αξονικών φορτίων της φέρουσας ικανότητας των ελαστικών του τρακτέρ. Ο πρόσθιος άξονας του τρακτέρ πρέπει πάντοτε να φέρει τουλάχιστον το 20% του απόβαρου του τρακτέρ. Βεβαιωθείτε πριν από την αγορά του µηχανήµατος, ότι πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, εκτελώντας τους παρακάτω υπολογισµούς ή ζυγίζοντας το συνδυασµό τρακτέρ- µηχανήµατα

15 Ασφάλεια Υπολογισµός του συνολικού βάρους, των φορτίων ανά άξονα και της φέρουσας ικανότητας των ελαστικών, καθώς και το απαιτούµενο ελάχιστο φορτίο έρµατος Για τον υπολογισµό απαιτούνται τα παρακάτω δεδοµένα: T L [kg]: Απόβαρο του τρακτέρ❶ T V [kg]: Φορτίο πρόσθιου άξονα του τρακτέρ άνευ φορτίου❶ T H [kg]: Φορτίο οπίσθιου άξονα του τρακτέρ άνευ φορτίου❶ G V T V T H G H G H [kg]: Συνολικό βάρος πίσω προσαρµοζόµενου µηχανήµατος / οπίσθιου φορτίου έρµατος❷ G V [kg]: Συνολικό βάρος µπροστά προσαρµοζόµενου µηχανήµατος / πρόσθιου φορτίου έρµατος❷ Εικ. 2 a b c d a [m]: b [m]: c [m]: a [m]: Απόσταση µεταξύ κέντρου βάρους µπροστά προσαρµοζόµενου µηχανήµατος / πρόσθιου φορτίου έρµατος και µέσου του πρόσθιου άξονα❷❸ Μεταξόνιο του τρακτέρ❶❸ Απόσταση µεταξύ µέσου οπίσθιου άξονα και µέσου της µπίλιας του κάτω βραχίονα έλξης❶❸ Απόσταση µεταξύ µέσου µπίλιας κάτω βραχίονα έλξης και κέντρου βάρους πίσω προσαρµοζόµενου µηχανήµατος / οπίσθιου φορτίου έρµατος❹ ❶ Βλέπε οδηγίες χειρισµού του τρακτέρ! ❷ Βλέπε κατάλογο τιµών! ❸ Μετρήστε! ❹ Βλέπε τεχνικά χαρακτηριστικά µηχανήµατος

16 16 Ασφάλεια Πίσω προσαρµοζόµενο µηχάνηµα ή συνδυασµοί πρόσθιας-οπίσθιας προσάρτησης: 1) Υπολογισµός ελάχιστου πρόσθιου φορτίου έρµατος G V min: G G = ( c + d) T a H V V min + b + 0,2 T b L b Συµπληρώστε το ελάχιστο φορτίο έρµατος, το οποίο απαιτείται στο πρόσθιο µέρος του τρακτέρ, στον πίνακα. 2) Υπολογισµός του πραγµατικού πρόσθιου αξονικού φορτίου tv tat: (Εάν µε την προσάρτηση του µπροστά προσαρµοζόµενου µηχανήµατος (G V ) δεν επιτευχθεί το ελάχιστο πρόσθιο φορτίο έρµατος (G V min ), πρέπει να αυξηθεί το βάρος του µπροστά προσαρµοζόµενου µηχανήµατος στα επίπεδα του ελάχιστου πρόσθιου φορτίου έρµατος!) T V tat G = V ( a + b) + T b G ( c + d) V H b Συµπληρώστε το πραγµατικό φορτίο πρόσθιου άξονα που υπολογίσατε και το πρόσθιο φορτίο έρµατος που αναφέρεται στις οδηγίες χειρισµού του τρακτέρ, στον 3) Υπολογισµός του πραγµατικού συνολικού βάρους G tat (Εάν µε την προσάρτηση του πίσω προσαρµοζόµενου µηχανήµατος (G V ) δεν επιτευχθεί το ελάχιστο οπίσθιο φορτίο έρµατος (G V min ), πρέπει να αυξηθεί το βάρος του πίσω προσαρµοζόµενου µηχανήµατος στα επίπεδα του ελάχιστου οπίσθιου φορτίου έρµατος!) G = G + T + G tat V Συµπληρώστε το πραγµατικό συνολικό βάρος που υπολογίσατε και το συνολικό βάρος που αναφέρεται στις οδηγίες χειρισµού του τρακτέρ, στον πίνακα. 4) Υπολογισµός του πραγµατικού φορτίου οπίσθιου άξονα T H tat T H tat = G tat L T H V tat Συµπληρώστε το πραγµατικό φορτίο οπίσθιου άξονα που υπολογίσατε και το φορτίο οπίσθιου άξονα που αναφέρεται στις οδηγίες χειρισµού του τρακτέρ, στον πίνακα. 5) Φέρουσα ικανότητα ελαστικών Συµπληρώστε στον πίνακα τη διπλάσια τιµή (για δύο ελαστικά) της επιτρεπόµενης φέρουσας ικανότητας των ελαστικών βλέπε π.χ. τα έγγραφα των κατασκευαστών των ελαστικών. πίνακα.

17 Ασφάλεια 17 ιπλάσια ΠΙΝΑΚΑΣ Πραγµατική τιµή σύµφωνα µε τους υπολογισµούς Επιτρεπόµενη τιµή σύµφωνα µε τις οδηγίες χειρισµού επιτρεπόµενη φέρουσα ικανότητα ελαστικών (για δύο ελαστικά) Ελάχιστο φορτίο έρµατος kg Πρόσθιο / Οπίσθιο Συνολικό βάρος kg kg --- Φορτίο πρόσθιου άξονα kg kg kg Φορτίο οπίσθιου άξονα kg kg kg Το ελάχιστο φορτίο έρµατος πρέπει να προσαρµοστεί στο τρακτέρ είτε ως προσαρτώµενο µηχάνηµα είτε ως έρµα! Οι τιµές που υπολογίσατε πρέπει να είναι µικρότερες ή ίσες ( ) µε τις επιτρεπόµενες τιµές.

18 18 Περιγραφή προϊόντος 3. Περιγραφή προϊόντος Ο δισκοκαλλιεργητής Kompakt της Catros προβλέπεται για επίπεδη επεξεργασία µε έντονη ανάµειξη σε µεσαία και βαριά εδάφη. Ο δισκοκαλλιεργητής Catros 3001 (Εικ. 4) και 4001 έχει πλάτος εργασίας 3 και 4m, διατίθεται ως άκαµπτο µηχάνηµα. Οι εκδόσεις Catros , και (Εικ. 3) µε πλάτος εργασίας 4, 5 ή και 6 m διαθέτουν πτυσσόµενο πλαίσιο. Για την σύµπτυξη και την ανάπτυξη του µηχανήµατος απαιτείται να υπάρχει στον ελκυστήρα βαλβίδα ελέγχου διπλής ενέργειας. Για την µεταφορά σε δρόµους σύµφωνα µε τους κανονισµούς πρέπει να ασφαλίζεται το µηχάνηµα, µε κλείσιµο της βαλβίδας φραγής του εύκαµπτου υδραυλικού αγωγού. Εικ Δίσκοι Οι κοίλοι δίσκοι που λειτουργούν χωρίς να φράζουν (Εικ. 4/1) είναι συναρµολογηµένοι σε γωνία διείσδυσης 17 µπροστά και 14 πίσω, ως προς την κατεύθυνση πορείας. Οι κοίλοι δίσκοι µε διάµετρο 460 mm επαναφέρονται στη θέση εργασίας τους µετά από υπέρβαση εµποδίου, µέσω στοιχείων ελαστικών ελατηρίων (Εικ. 4/2). Η έδραση των κοίλων δίσκων (Εικ. 4/3) αποτελείται από ένα κωνικό ρουλεµάν δύο σειρών µε στεγάνωση ολισθαίνοντος δακτυλίου και πλήρωση λαδιού και δεν χρειάζεται συντήρηση. Η απόσταση των δύο σειρών δίσκων ρυθµίζεται µέσω µιας µονάδας µετατόπισης (Εικ. 4/4) ανάλογα µε το βάθος εργασίας και την ταχύτητα. Η ρύθµιση γίνεται µε τους έκκεντρους πείρους AMAZONE. Εικ. 4

19 Περιγραφή προϊόντος 19 Catros 3001, 4001: Για τη µεταφορά σε δρόµο πρέπει οι σειρές των δίσκων να ασφαλίζονται στη θέση µεταφοράς, κάτι που γίνεται εάν κάνετε οπισθοπορεία έχοντας καταβιβασµένο το µηχάνηµα. Οι σειρές των δίσκων είναι ασφαλισµένες, όταν τα νύχια (Εικ. 5/1) που βρίσκονται αριστερά και δεξιά στις σειρές των δίσκων, ασφαλίσουν στις χαλύβδινες ράβδους(εικ. 5/2)κυκλικής διατοµής. Στη δεξιά πλευρά του µηχανήµατος βρίσκεται ένας δείκτης (Εικ. 5/3), ο οποίος δείχνει εάν έχει ασφαλίσει η οπίσθια σειρά δίσκων. Η απασφάλιση είναι δυνατή από τον ελκυστήρα µε χειρισµό του σκοινιού (Εικ. 5/4). Εµπροσθοπορεία µε καταβιβασµένο µηχάνηµα φέρνει τους δίσκους σε θέση εργασίας. Εικ Κύλινδρος Ο κύλινδρος µε κωνικούς δακτυλίους (Εικ. 6/1) χρησιµεύει στην εκ νέου συµπίεση του εδάφους και τον έλεγχο του βάθους εργασίας των κοίλων δίσκων. Η ρύθµιση του βάθους γίνεται µέσω τω ρυθµιστών βάθους (Εικ. 4/5). Ο καλλιεργητής Catros µπορεί να εξοπλιστεί εναλλακτικά µε σωληνωτό κύλινδρο. Από κατασκευής όµως είναι πάντοτε συναρµολογηµένος ο κύλινδρος µε κωνικούς δακτυλίους. Εικ Σβάρνα (προαιρετικά) Η σβάρνα που βρίσκεται πίσω από τον κύλινδρο θρυµµατίζει το συµπιεσµένο έδαφος και το προετοιµάζει για σπορά. Εικ. 7

20 20 Περιγραφή προϊόντος 3.4 Επιπρόσθετα φορτία (προαιρετικά) Ο δισκοκαλλιεργητής Catros µπορεί να εξοπλιστεί µε επιπρόσθετα φορτία (Εικ. 8). Τα επιπρόσθετα φορτία αυτά δίνουν τη δυνατότητα καλύτερης διείσδυσης των δίσκων στο έδαφος σε συνθήκες ξηρασίας. Ένα σετ επιρόσθετων φορτίων αποτελείται από 4 φορτία των 25 kg. Catros 3001, 4001: Προσαρµόστε το πολύ 2 σετ. Catros έως : Προσαρµόστε το πολύ 3 σετ. Προσαρµογή των επιπρόθετων φορτίων: Εικ. 8 - Βιδώστε το σωλήνα συγκράτησης (Εικ. 9/1) µε 4 βίδες (Εικ. 9/2) εξωτερικά στο κινούµενο τµήµα του µηχανήµατος. - Βιδώστε κάθε φορά δύο επιπρόσθετα φορτία (Εικ. 9/3) στον σωλήνα συγκράτησης (Εικ. 9/4) και ασφαλίστε τα µε αυτόν τον τρόπο. Εικ Υδραυλικές συνδέσεις Όλοι οι εύκαµπτοι υδραυλικοί αγωγοί διαθέτουν χρωµατική σήµανση, για την αντιστοίχιση της κάθε υδραυλικής λειτουργίας µε έναν αγωγό πίεσης µιας συσκευής ελέγχου του τρακτέρ! Μία σήµανση στον εύκαµπτο αγωγό σηµαίνει: Μεταγωγή σε θέση εργασίας. ύο σηµάνσεις στον εύκαµπτο αγωγό σηµαίνουν: Μεταγωγή σε θέση µεταφοράς. Συσκευή ελέγχου Λειτουργία Σήµανση εύκαµπτου αγωγού 1 ιπλής ενέργειας Ανάπτυξη του κινούµενου τµήµατος 1 x µπλε (Πτυσσόµενα µηχανήµατα) Σύµπτυξη του κινούµενου τµήµατος 2 x µπλε 2 ιπλής ενέργειας Αύξηση του βάθους εργασίας 1 x πράσινο (Προαιρετικά) Μείωση του βάθους εργασίας 2 x πράσινο

21 Παραλαβή Περιοχές κινδύνου Οι περιοχές κινδύνου βρίσκονται: Μεταξύ τρακτέρ και µηχανήµατος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια σύνδεσης και αποσύνδεσης. Στην περιοχή κινούµενων συγκροτηµάτων: - στον κύλινδρο µε κωνικούς δακτυλίους που ακολουθεί, - στους περιστρεφόµενους δίσκους, - στις µετατοπιζόµενες σειρές δίσκων στην περιοχή περιστροφής του µηχανήµατος, Στην περιοχή του υδραυλικού συστήµατος του µηχανήµατος: - κατά τη διάρκεια εργασιών µε του εύκαµπτους υδραυλικούς αγωγούς κατά την επιβίβαση στο µηχάνηµα, κάτω από την ανυψωµένο και µη ασφαλισµένο µηχάνηµα ή ανυψωµένα και µη ασφαλισµένα εξαρτήµατα του µηχανήµατος. Στα επικίνδυνα αυτά σηµεία υπάρχουν µόνιµα υπαρκτοί ή απρόσµενα εµφανιζόµενοι κίνδυνοι. Σύµβολα ασφαλείας επισηµαίνουν τις περιοχές κινδύνου (βλέπε Κεφάλαιο 2.4). 4. Παραλαβή Παρακαλούµε να βεβαιώνεστε κατά την παραλαβή του µηχανήµατος, εάν υπάρχουν ζηµιές από τη µεταφορά ή εάν λείπουν εξαρτήµατα! Μπορείτε να αποζηµιωθείτε µόνο εάν δηλώσετε άµεσα τις ενστάσεις σας στην µεταφορική εταιρεία. Παρακαλούµε ελέγξτε την πληρότητα προσαρτώµενου δισκοκαλλιεργητή καθώς και την πληρότητα του ειδικού εξοπλισµού που έχετε παραγγείλει. Πριν θέσετε το µηχάνηµα σε λειτουργία αφαιρέστε πλήρως τη συσκευασία και τα σύρµατα!

22 22 Σύνδεση και αποσύνδεση 5. Σύνδεση και αποσύνδεση Κατά τη σύνδεση και αποσύνδεση του µηχανήµατος τηρείτε τις οδηγίες ασφαλείας! Συνδέστε τα µηχανήµατα σύµφωνα µε τους κανονισµούς και µόνο στις προβλεπόµενες για το σκοπό αυτό διατάξεις! Κατά τη σύνδεση και την αποσύνδεση µηχανηµάτων στο/από το τρακτέρ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή! 5.1 Σύνδεση Λάβετε υπόψη σας το µέγιστο φορτίο ανά άξονα του ελκυστήρα! Οι κάτω βραχίονες έλξης του υδραυλικού συστήµατος τριών σηµείων του τρακτέρ πρέπει να διαθέτουν είτε ράβδους ασφάλισης, είτε αλυσίδες. Ασφαλίστε τους κάτω βραχίονες έλξης του ελκυστήρα µε τις ράβδους ασφάλισης, για να αποτρέψετε απότοµες κινήσεις του µηχανήµατος προς τα δεξιά και προς τα αριστερά! Ο δισκοκαλλιεργητής CATROS είναι σχεδιασµένος για συζεύξεις τριών σηµείων των κατηγοριών II και III στο πίσω µέρος του τρακτέρ. Κατά τη σύνδεση στο πίσω µέρος του τρακτέρ µε σύζευξη τριών σηµείων στην κατηγορία III, µην χρησιµοποιείτε τους πείρους της κατηγορίας II.

23 Σύνδεση και αποσύνδεση 23 - Προσαρµόστε τους κάτω βραχίονες έλξης του ελκυστήρα µέσω των πείρων του κάτω βραχίονα έλξης (Εικ. 10/2) στα κάτω σηµεία σύνδεσης του µηχανήµατος και ασφαλίστε τους µέσω αυτοασφαλιζόµενων πείρων (Εικ. 10/3). - Προσαρµόστε τον άνω βραχίονα έλξης του ελκυστήρα µέσω των πείρων του άνω βραχίονα έλξης (Εικ. 10/1) στο άνω σηµείο σύνδεσης του µηχανήµατος και ασφαλίστε τον µέσω αυτοασφαλιζόµενου πείρου (Εικ. 10/3). - Συνδέστε την υδραυλική σύνδεση διπλής ενέργειας, για σύµπτυξη και ανάπτυξη του µηχανήµατος. Εικ Αποσύνδεση - Καταβιβάστε το µηχάνηµα µέχρι να σταθεί επάνω στους δίσκους/κυλίνδρους. Τους δισκοκαλλιεργητές CATROS , , µην τους αποθέτετε όσο βρίσκονται σε θέση µεταφοράς. Πριν την συναρµολόγηση αναπτύξτε το µηχάνηµα. Εάν πρόκειται να αποθέσετε το µηχάνηµα για µεγάλο χρονικό διάστηµα, πρέπει να επιχρίσετε τους δίσκους σποράς µε αντιδιαβρωτικό µέσο Πριν αποσυνδέσετε τον δισκοκαλλιεργητή, φροντίστε να µην ασκούνται δυνάµεις στα σηµεία σύνδεσης (άνω και κάτω βραχίονας έλξης).

24 24 Η διαδρομή προς το χωράφι Μεταφορά σε δημόσιους δρόμους και δημόσιες οδούς 6. Η διαδρομή προς το χωράφι Μεταφορά σε δημόσιους δρόμους και δημόσιες οδούς Όταν κινείστε σε δηµόσιους δρόµους και σε δηµόσιες οδούς, πρέπει ο ελκυστήρας και τα µηχανήµατα να συµφωνούν µε τους σχετικούς κανονισµούς του εκάστοτε Κώδικα ταξινόµησης οχηµάτων. Ο ιδιοκτήτης του οχήµατος και ο οδηγός του οχήµατος είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των νοµικών διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του Κώδικα ταξινόµησης των οχηµάτων! Όταν το µηχάνηµα είναι σε θέση µεταφοράς, ελέγχετε πάντα όλα τα συστήµατα οδικής ασφάλειας ως προς τη λειτουργική τους ικανότητα! - Σύµφωνα µε τον Κώδικα ταξινόµησης οχηµάτων StVZO (της Γερµανίας) πρέπει σε προσαρτώµενα αγροτικά µηχανήµατα να τοποθετούνται µονάδες φώτων και προειδοποιητικές πινακίδες. Η διάταξη φώτων πρέπει να συµφωνεί µε την Παράγραφο 53b του Κώδικα ταξινόµησης οχηµάτων StVZO (της Γερµανίας) Εικ. 11 Ελέγχετε την λειτουργική ικανότητα του συστήµατος φώτων! - εν πρέπει να γίνεται υπέρβαση του πλάτους µεταφοράς των 3 m! CATROS , , : - Συµπτύξτε το κινούµενο τµήµα του µηχανήµατος (Εικ. 11) και ασφαλίστε το µέσω της βαλβίδας φραγής έναντι ακούσιου ανοίγµατος! CATROS 3001, 4001: - Ασφαλίστε τους δίσκους στη θέση µεταφοράς. Κατά την κίνηση σε οδούς µε ανυψωµένο µηχάνηµα πρέπει οι µοχλοί χειρισµού στο τρακτέρ να είναι ασφαλισµένοι έναντι ακούσιας καταβίβασης και ανάπτυξης! Όταν το µηχάνηµα βρίσκεται σε θέση µεταφοράς, φροντίστε να υπάρχει επαρκής ασφάλιση της διάταξης ράβδων σύζευξης τριών σηµείων!

25 Η διαδρομή προς το χωράφι Μεταφορά σε δημόσιους δρόμους και δημόσιες οδούς Θέση μεταφοράς και θέση εργασίας Πριν Ρυθµίστε από την διαδικασία σύµπτυξης/ανάπτυξης πρέπει να ανυψώσετε τη συσκευή τόσο, ώστε να υπάρχει αρκετή απόσταση από το έδαφος στην περιοχή περιστροφής των εργαλείων εργασίας του µηχανήµατος. Προσέξτε: Εάν απαιτείται πρέπει να µειώσετε οµοιόµορφα τις ατράκτους των βραχιόνων ανύψωσης! τον άνω βραχίονα έλξης έτσι, ώστε το πλαίσιο του δισκοκαλλιεργητή Catros να βρίσκεται κατά το διαµήκη και κατά τον εγκάρσιο άξονά του παράλληλα προς το έδαφος. Αποµακρύνετε άτοµα από την περιοχή κινδύνου του µηχανήµατος, διότι υπάρχει το ενδεχόµενο το µηχάνηµα να ανατραπεί προς τα πίσω, τα δύο τµήµατα του άνω βραχίονα έλξης να ξεβιδωθούν και να αποσυνδεθούν ακούσια, ή να αποσυνδεθούν απότοµα λόγω έλξης. Κατά την ανάπτυξη του µηχανήµατος πρέπει να προσέχετε, και οι δύο πλευρές του µηχανήµατος να αναπτύσσονται µέχρι την τερµατική θέση. Προσέξτε: Λόγω του κατανοµέα ροής υδραυλικού υγρού υπάρχει περίπτωση, µέχρι την επίτευξη της τερµατικής θέσης, να υπάρξει καθυστέρηση στην ανάπτυξη του δεύτερου κυλίνδρου ιατηρήστε το µοχλό της βαλβίδας ελέγχου τόση ώρα στη θέση Senken (καταβίβαση), µέχρι τα εξωτερικά πλαίσια να βρίσκοναι σε µια ευθεία µε το µεσαίο τµήµα του µηχανήµατος! Εικ. 12

26 26 Η διαδρομή προς το χωράφι Μεταφορά σε δημόσιους δρόμους και δημόσιες οδούς Μετάβαση από τη θέση εργασίας στη θέση µεταφοράς (Εικ. 12) Catros 3001 και 4001: - Οδηγήστε το µηχάνηµα για λίγο προς τα πίσω, ενώ βρίσκεστε ακόµη στο χωράφι, µέχρι να ασφαλίσουν οι σειρές των δίσκων στη θέση µεταφοράς! Θέση ασφάλισης πίσω σειράς δίσκων: είκτης (Εικ. 13) στη θέση A. - Ανύψωση της συσκευής - Καθαρίστε τα εξωτερικά εργαλεία του µηχανήµατος! Catros , και : - Ανυψώστε το µηχάνηµα όσο χρειάζεται, ώστε η απόσταση από το έδαφος να επαρκεί για απρόσκοπτη σύµπτυξη του µηχανήµατος! - Συµπτύξτε το µηχάνηµα. Εικ Κλείστε τη βαλβίδα φραγής (Εικ. 14/1) (Θέση A). Το µηχάνηµα είναι ασφαλισµένο έναντι ακούσιας ανάπτυξης. - Καθαρίστε τα µεσαία εργαλεία του µηχανήµατος! - Καθαρίστε τα φώτα! - Ανυψώστε το µηχάνηµα έτσι, ώστε να υπάρχει επαρκής απόσταση από το έδαφος. Catros 3001 και 4001: Ελέγξτε την ασφάλιση των δύο σειρών δίσκων! Εικ. 14 Μετάβαση από τη θέση µεταφοράς στη θέση εργασίας Catros 3001 και 4001: - Καταβιβάστε το µηχάνηµα. - Τραβήξτε το σκοινί απασφάλισης. - Μετακινήστε το τρακτέρ λίγο προς τα εµπρός. Απασφαλίζει ο µηχανισµός ασφάλισης των δίσκων. Catros , και : - Ανυψώστε το µηχάνηµα όσο χρειάζεται, ώστε η απόσταση από το έδαφος να επαρκεί για απρόσκοπτη ανάπτυξη του µηχανήµατος! - Ανοίξτε τη βαλβίδα φραγής (Εικ. 14/1) (Θέση Β). - Αναπτύξτε το µηχάνηµα. - Καταβιβάστε το µηχάνηµα.

27 Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις 7.1 Βάθος εργασίας των κοίλων δίσκων Για να είναι δυνατός ο ακριβής έλεγχος του βάθους εργασίας ο κύλινδρος µε κωνικούς δακτυλίους είναι ρυθµιζόµενος καθ' ύψος. Το µέγιστο βάθος εργασίας είναι 12 cm. - Η ρύθµιση του βάθους γίνεται µε περιστροφή του ρυθµιστή βάθους (Εικ. 15/1) µέσω χειροµοχλού (Εικ. 15/2). Catros , και : Ρυθµίστε στο ίδιο µήκος τους ρυθµιστές βάθους και στις δύο πλευρές! Εικ Ρυθµίστε το βάθος εργασίας µέσω της κλίµακας που βρίσκεται στους φέροντες βραχίονες του κυλίνδρου µε κωνικούς δακτυλίους (Εικ. 16/1). - Για µικρότερο βάθος εργασίας: Μετακίνηση κατά τη διεύθυνση 2. - Για µεγαλύτερο βάθος εργασίας: Μετακίνηση κατά τη διεύθυνση Στηρίξτε τον ρυθµιστή βάθους στη θέση του µε το µοχλό αναστολής (Εικ. 16/2). Εικ. 16

28 28 Ρυθμίσεις Απόσταση των σειρών δίσκων Η απόσταση των σειρών δίσκων ρυθµίζεται µε έναν έκκεντρο πείρο AMAZONE σύµφωνα µε τις απαιτήσεις σας. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν 6 θέσεις ασφάλισης. Catros 3001, 4001: Εικ. 17 Catros έως : Εικ Χαλαρώστε τον αυτοασφαλιζόµενο πείρο (Εικ. 17/3 και Εικ. 18/1). - Εισάγετε τον έκκεντρο πείρο (Εικ. 17/2 και Εικ. 18/2) στην επιθυµητή θέση ασφάλισης. - Ασφαλίστε τον αυτοασφαλιζόµενο πείρο. Κίνδυνος σύνθλιψης µεταξύ έκκεντρου πείρου και του τερµατικού σηµείου σύνδεσης της σειράς δίσκων! Εικ. 17 Μια Catros θέση ρύθµισης κινούµενης σειράς σηµειώνεται µε βέλος (Εικ. 17/3) έως : Επιλέξτε αριστερά και δεξιά τις ίδιες θέσεις ασφάλισης! Εικ. 18 Η ακριβής ρύθµιση γίνεται µε περιστροφή του έκκεντρου πείρου (Εικ. 19) µεταξύ της θέσης 1 και της θέσης 4. - Χαλαρώστε τον αυτοασφαλιζόµενο πείρο. - Περιστρέψτε τον έκκεντρο πείρο (Θέση 1-4). - Ασφαλίστε τον αυτοασφαλιζόµενο πείρο. Πριν ρυθµίσετε την απόσταση των σειρών δίσκων ενδεχοµένως να χρειαστεί να οδηγήσετε στο χωράφι µια µικρή απόσταση προς τα πίσω, µε το µηχάνηµα καταβιβασµένο, προκειµένου να είναι προσβάσιµες οι θέσεις ασφάλισης. Εικ. 19 Κίνδυνος σύνθλιψης µεταξύ έκκεντρου πείρου και του τερµατικού σηµείου σύνδεσης της σειράς δίσκων!

29 Ρυθμίσεις 29 Το αποτέλεσµα της εργασίας πρέπει να ελέγχεται απελευθερώνοντας την επιφάνεια επεξεργασίας πίσω από το µηχάνηµα: Εικ. 20/1, Εικ. 21/1, Εικ. 22/1: Ακµή κοπής 1ης σειράς δίσκων Εικ. 20/2, Εικ. 21/2,: Ακµή κοπής 2ης σειράς δίσκων Σωστή ρύθµιση της απόστασης των σειρών δίσκων (Εικ. 20). Εικ. 20 Μετακινήστε την 1η σειρά δίσκων προς τα δεξιά και ελέγξτε εκ νέου (Εικ. 21): Εάν η ακµή κοπής της 2ης σειράς δίσκων δεν είναι ορατή και ακολουθεί την ακµή κοπής της 1ης σειράς δίσκων (Εικ. 22): µετακινήστε την 1η σειρά δίσκων προς τα αριστερά. Εικ. 21 Εικ Ρύθµιση της ξύστρας στον κύλινδρο µε κωνικούς δακτυλίους Οι ξύστρες είναι ρυθµισµένες εργοστασιακά. Για να προσαρµόσετε τη ρύθµιση στις συνθήκες εργασίας: - χαλαρώστε την κοχλιωτή σύνδεση (Εικ. 23/1), - ρυθµίστε την ξύστρα κατά µήκος της επιµήκους οπής, - συσφίξτε ξανά την κοχλιωτή σύνδεση. ιατηρήστε ελάχιστη απόσταση 1 cm µεταξύ ξύστρας και πλαστικού δακτυλίου! Εικ. 23

30 30 Χρήση 8. Χρήση Συνιστάται η χρήση του δισκοκαλλιεργητή Kompakt, µε το υδραυλικό σύστηµα σύζευξης τριών σηµείων του τρακτέρ να βρίσκεται στην ελεύθερη θέση. Ο έλεγχος βάθους εργασίας γίνεται µέσω του κυλίνδρου µε κωνικούς δακτυλίους (βλέπε Κεφάλαιο 7.1). Κατά τη χρήση στο χωράφι ο χειρισµός της συσκευής περιορίζεται στην ανύψωση και στην επαναφορά στη θέση εργασίας στο προγύρισµα. Το µηχάνηµα πρέπει να ρυθµίζεται µέσω των ατράκτων των βραχιόνων ανύψωσης και του άνω βραχίονα έλξης του τρακτέρ µε τρόπο τέτοιο, ώστε το πλαίσιο κατά την εργασία, να στέκεται κατά τον διαµήκη άξονα και κατά τον εγκάρσιο άξονα του µηχανήµατος, παράλληλα µε την επιφάνεια του εδάφους! ιορθώστε τη ρύθµιση στον άνω βραχίονα έλξης, όταν το µηχάνηµα δεν ακολουθεί ευθεία πίσω από το τρακτέρ: - Εάν το µηχάνηµα τραβάει προς τα δεξιά: Εικ Αναπτύξτε τον άνω βραχίονα έλξης - Εάν το µηχάνηµα τραβάει προς τα αριστερά: - Συµπτύξτε τον άνω βραχίονα έλξης. 8.1 Οδήγηση στο προγύρισμα Κατά τη στροφή στο προγύρισµα πρέπει να ανυψώνετε το µηχάνηµα, για να αποφύγετε πλευρικές καταπονήσεις των εργαλείων του µηχανήµατος. Όταν πραγµατοποιείτε µεγάλες στροφές στο προγύρισµα, ανυψώστε το µηχάνηµα! Η επαναφορά του µηχανήµατος στη θέση εργασίας πρέπει να γίνεται, µόλις η κατεύθυνση του µηχανήµατος είναι ίδια µε την κατεύθυνση εργασίας.

31 Καθαρισμός, συντήρηση και επισκευή Καθαρισμός, συντήρηση και επισκευή Οι εργασίες καθαρισµού, συντήρησης και επισκευής, καθώς και η αποκατάσταση προβληµάτων λειτουργίας πρέπει να πραγµατοποιούνται κατά κανόνα, µε απενεργοποιηµένη µετάδοση κίνησης και µε σβησµένο κινητήρα! Κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο ανυψωµένο µηχάνηµα πρέπει πάντοτε να χρησιµοποιούνται κατάλληλα µέσα στήριξης! Όταν πραγµατοποιείτε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης στο τρακτέρ και στα συνδεδεµένα µηχανήµατα, αποσυνδέετε τα καλώδια ρεύµατος από το τρακτέρ και την µπαταρία του τρακτέρ! Ελέγχετε τακτικά εάν είναι καλά σφιγµένα τα παξιµάδια και οι βίδες και, εάν απαιτείται, συσφίξτε! Κατά την αποσυναρµολόγηση ελατηριωτών στοιχείων (στοιχεία δίσκων) προσέξτε την προϋπάρχουσα τάση των ελατηρίων! Χρησιµοποιήστε για το σκοπό αυτό κατάλληλη διάταξη! Για την συναρµολόγηση και την αποσυναρµολόγηση χρησιµοποιήστε επιπλέον µακρύτερες βίδες ως βοηθητικά εργαλεία! (Εικ. 25) Ελέγξτε τη διάταξη φωτισµού ως προς τη λειτουργική της ικανότητα! ιεξάγετε τακτικούς ελέγχους για τη σωστή τοποθέτηση των εύκαµπτων αγωγών και των καλωδιώσεων, καθώς και ελέγχους στεγανότητας των υδραυλικών συνδέσεων και των κοχλιωτών συνδέσεων του υδραυλικού συστήµατος! Εικ. 25

32 32 Καθαρισμός, συντήρηση και επισκευή Τις κοχλιωτές συνδέσεις των υδραυλικών κυλίνδρων (Εικ. 26/1,2) πρέπει να τις ελέγχετε κάθε 100 ώρες λειτουργίας / κάθε µήνα: Προβλεπόµενο βάθος κοχλίωσης (Εικ. 27) Σε Φθαρµένα Όλα Μετά Ροπή σύσφιξης Nm (Εικ. 28) εργασίες γενικής επισκευής που ακολουθούνται από εργασίες βαφής πρέπει να ανανεώνετε τα σύµβολα ασφαλείας και τις πινακίδες οδηγιών! και ελαττωµατικά εξαρτήµατα πρέπει να αντικαθίστανται. Χρησιµοποιείτε αποκλειστικά τα αυθεντικά ανταλλακτικά! τα σηµεία λίπανσης πρέπει να λιπαίνονται σύµφωνα µε το σχέδιο λίπανσης (Κεφάλαιο 9.1) ή να λιπαίνονται όπως πρέπει τα σηµεία ολίσθησης και αρθρώσεων! την ολοκλήρωση της εργασίας πρέπει να καθαρίζετε τα εργαλεία! Εικ. 26 Εικ. 27 Εικ Κανονισμός λίπανσης Αρ. Χαρακτηρισµός Περίοδοι λίπανσης µετά από ώρες λειτουργίας Χαρακτηρισµός του µέσου λίπανσης 1 Φλάντζα κουζινέτου του κυλίνδρου 50 SWA Μεσαίο τµήµα αρθρωτού εδράνου δεξιά και αριστερά 50 SWA Ρυθµιστής βάθους 50 SWA 532

33 Καθαρισμός, συντήρηση και επισκευή Εύκαμπτοι υδραυλικοί αγωγοί Κατά τη θέση του µηχανήµατος σε λειτουργία και κατά τη λειτουργία, πρέπει να ελέγχει ειδικός τεχνικός την ασφαλή λειτουργία των εύκαµπτων αγωγών. Αποκαταστήστε σφάλµατα τα οποία ενδεχοµένως εντοπίσατε κατά τον έλεγχο. Η τήρηση των περιόδων ελέγχων καταγράφεται από τον χρήστη. Περίοδοι ελέγχου Πρώτη φορά κατά τη θέση σε λειτουργία Στη συνέχεια 1 φορά ετησίως Σηµεία ελέγχου Ελέγξτε τον εύκαµπτο αγωγό για φθορές (ρωγµές, εγκοπές, φθαρµένα σηµεία) Ελέγξτε εάν ο εύκαµπτος αγωγός παρουσιάζει σηµάδια ευθρυπτότητας Ελέγξτε τον εύκαµπτο αγωγό για παραµορφώσεις (δηµιουργία φυσαλίδων, κάµψεις, σύνθλιψη, αποκόλληση στρωµάτων) Ελέγξτε τη στεγανότητα των εύκαµπτων αγωγών Ελέγξτε τη σωστή τοποθέτηση των εύκαµπτων αγωγών Ελέγξτε τη σωστή σύνδεση του εύκαµπτου αγωγού µε το συγκρότηµα σύνδεσης Ελέγξτε το συγκρότηµα σύνδεσης ως προς ζηµιές και παραµορφώσεις Ελέγξτε για την ύπαρξη διάβρωσης µεταξύ συγκροτήµατος σύνδεσης και εύκαµπτου αγωγού Τήρηση της επιτρεπόµενης διάρκειας χρήσης Τι θα πρέπει να προσέχετε κατά τη σύνδεση και αποσύνδεση των υδραυλικών αγωγών Τοποθετήστε τους εύκαµπτους υδραυλικούς αγωγούς στα προδιαγραφόµενα από τον κατασκευαστή σηµεία στερέωσης, δηλαδή: Φροντίζετε πάντοτε για την καθαριότητα. Τοποθετείτε τους εύκαµπτους αγωγούς µε τρόπο τέτοιο, ώστε να µην εµποδίζεται η φυσική τους θέση και κίνηση. Κατά τη λειτουργία οι αγωγοί δεν πρέπει ποτέ να εκτίθενται σε εξωτερικές επιδράσεις όπως έλξη, συστροφή και σύνθλιψη. Μην τοποθετείτε τους αγωγούς µε µικρότερες ακτίνες κάµψης από τις επιτρεπόµενες. Μην βάφετε τους εύκαµπτους αγωγούς µε χρώµα. 9.3 Καθαρισμός του μηχανήματος Καθαρίστε το µηχάνηµα µε δέσµη νερού ή µε καθαριστή υψηλής πίεσης! Λιπάνετε το µαστό λίπανσης (διατηρήστε καθαρές όλες τις στεγανώσεις) Χρονικά διαστήµατα αντικατάστασης Αντικαταστήστε τους εύκαµπτους υδραυλικούς αγωγούς το αργότερο µετά από χρήση 6 ετών (συµπεριλαµβανοµένου του χρόνου αποθήκευσης, που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2 έτη) Σήµανση Σηµάνετε τους εύκαµπτους υδραυλικούς αγωγούς ως εξής: Όνοµα κατασκευαστή Ηµεροµηνία κατασκευής Μέγιστη επιτρεπόµενη δυναµική πίεση λειτουργίας

34 34 Καθαρισμός, συντήρηση και επισκευή 9.4 Σχεδιάγραμμα υδραυλικού συστήματος Εικ Σύνδεση στη συσκευή ελέγχου 1 (Σήµανση εύκαµπτου αγωγού 1 x µπλε) 2 Σύνδεση στη συσκευή ελέγχου 1 (Σήµανση εύκαµπτου αγωγού 2 x µπλε) 3 Σύνδεση στη συσκευή ελέγχου 2 (Σήµανση εύκαµπτου αγωγού 1 x πράσινο) 4 Σύνδεση στη συσκευή ελέγχου 2 (Σήµανση εύκαµπτου αγωγού 2 x πράσινο) 5 Υδραυλικός κύλινδρος για την σύµπτυξη/ανάπτυξη 6 Βαλβίδα πέδησης καθοδικής κίνησης 7 Στρόφιγγα 8 Κατανοµέας ροής υδραυλικού υγρού 9 Υδραυλικός κύλινδρος ρύθµισης βάθους εργασίας 10 Συγκρότηµα φραγής

35 Σημειώσεις 35

36 H. DREYER GmbH & Co. KG Postfach (ταχ. θυρίδα) 51 D Hasbergen-Gaste Germany Τηλ.: ++49 (0) Φαξ: ++49 (0) Παραρτήµατα εργοστασίου: D Hude D Leipzig F Forbach Αντιπροσωπείες της εταιρείας στην Αγγλία και τη Γαλλία Εργοστάσιο παραγωγής λιπασµατοδιανοµέων, γεωργικών ψεκαστήρων, σπαρτικών µηχανών, µηχανηµάτων επεξεργασίας εδάφους αποθηκών πολλαπλών χρήσεων και µηχανηµάτων για δήµους

Για τη δική σας ασφάλεια

Για τη δική σας ασφάλεια Για τη δική σας ασφάλεια Αυτό το παράρτημα στις οδηγίες χρήσης περιλαμβάνει γενικούς κανόνες συμπεριφοράς για χρήση του μηχανήματος σύμφωνα με τις προδιαγραφές καθώς και τεχνικές υποδείξεις ασφάλειας που

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χειρισμού

Εγχειρίδιο χειρισμού Εγχειρίδιο χειρισμού az Catros 3001, 3501, 4001 Catros 4001-2, 5001-2, 6001-2 Δισκοκαλλιεργητής Kompakt MG 2538 BAG0053.1 05.08 Printed in Germany Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού

Διαβάστε περισσότερα

KG KG KG

KG KG KG Οδηγίες λειτουργίας az Μηχάνημα κατεργασίας εδάφους Περιστροφικός καλλιεργητής KG 4001-2 KG 5001-2 KG 6001-2 MG4958 BAH0060-3 02.14 Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες λειτουργίας προτού θέσετε το

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χειρισμού

Εγχειρίδιο χειρισμού Εγχειρίδιο χειρισμού az Catros 3001-T Catros 4001-T Δισκοκαλλιεργητής Kompakt MG 1998 BAG0036.1 04.07 Printed in Germany Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού θέσετε το μηχάνημα πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού. KE 3000 Super KE 4000 Super. Σβωλοκόπτης

Οδηγίες χειρισμού. KE 3000 Super KE 4000 Super. Σβωλοκόπτης Οδηγίες χειρισμού az KE 3000 Super KE 4000 Super Σβωλοκόπτης MG3576 BAG0068.2 10.08 el Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού θέσετε το μηχάνημα πρώτη φορά σε λειτουργία! Φυλάξτε το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας. Πρόσθια δεξαμενή σε συνδυασμό με EDX FRS 204 FPS 204

Οδηγίες λειτουργίας. Πρόσθια δεξαμενή σε συνδυασμό με EDX FRS 204 FPS 204 Οδηγίες λειτουργίας az Πρόσθια δεξαμενή σε συνδυασμό με EDX FRS 204 FPS 204 MG4382 BAH0057-1 10.14 Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες λειτουργίας προτού θέσετε το μηχάνημα για πρώτη φορά σε λειτουργία!

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού Προσθετική σπαρτική AD-P 303 Special AD-P 353 Special AD-P 403 Special

Οδηγίες χειρισμού Προσθετική σπαρτική AD-P 303 Special AD-P 353 Special AD-P 403 Special Οδηγίες χειρισμού az Προσθετική σπαρτική AD-P 303 Special AD-P 353 Special AD-P 403 Special MG3383 BAH0018-3 08.09 Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού θέσετε το μηχάνημα για πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού. Σπαρτικές μηχανές

Οδηγίες χειρισμού. Σπαρτικές μηχανές Οδηγίες χειρισμού az Σπαρτικές μηχανές D9-25 Special D9-30 Special D9-30 Super D9-40 Super MG3882 BAH0007.3 08.10 el Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού θέσετε το μηχάνημα για πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Επεξήγηση των προειδοποιητικών σημάτων (Εικονογράμματα)

Επεξήγηση των προειδοποιητικών σημάτων (Εικονογράμματα) Επεξήγηση των προειδοποιητικών σημάτων (Εικονογράμματα) Τα προειδοποιητικά σήματα υποδεικνύουν πιθανά επικίνδυνα σημεία. Δίνουν υποδείξεις για την ακίνδυνη λειτουργία του μηχανήματος. Τα προειδοποιητικά

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου (Greek) DM-HB0004-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Κέντρο δισκόφρενου δρόμου HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού. Προσθετική σπαρτική. AD Super

Οδηγίες χειρισμού. Προσθετική σπαρτική. AD Super Οδηγίες χειρισμού az Προσθετική σπαρτική AD - 253 Special AD - 303 Super AD - 303 Special AD - 353 Super AD - 403 Super MG3282 BAH0008-4 06.09 Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού. Cirrus Special 3001 / 4001 / 6001

Οδηγίες χειρισμού. Cirrus Special 3001 / 4001 / 6001 Οδηγίες χειρισμού az Cirrus Special 3001 / 4001 / 6001 MG 1748 BAH0009.1 12.06 Printed in Germany Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού θέσετε το μηχάνημα για πρώτη φορά σε λειτουργία!

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού. ZA-M 1500 profis. Λπασματοδιανομέας με τεχνολογία ζύγισης

Οδηγίες χειρισμού. ZA-M 1500 profis. Λπασματοδιανομέας με τεχνολογία ζύγισης Οδηγίες χειρισμού az ZA-M 1500 profis Λπασματοδιανομέας με τεχνολογία ζύγισης MG 2092 BAG0039.1 09.07 Printed in Germany Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού θέσετε το μηχάνημα για

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας UX 3200 UX 4200 UX Ψεκαστικό προσάρτησης

Οδηγίες λειτουργίας UX 3200 UX 4200 UX Ψεκαστικό προσάρτησης Οδηγίες λειτουργίας az UX 3200 UX 4200 UX 5200 Ψεκαστικό προσάρτησης MG3105 BAG0054.0 11.07 Printed in Germany Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού θέσετε το μηχάνημα για πρώτη φορά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού Σπαρτικές μηχανές D9 2500/3000 Special D9 3000/3500/4000 Super

Οδηγίες χειρισμού Σπαρτικές μηχανές D9 2500/3000 Special D9 3000/3500/4000 Super Οδηγίες χειρισμού az Σπαρτικές μηχανές D9 2500/3000 Special D9 3000/3500/4000 Super MG4076 BAH0041-3 08.14 Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού θέσετε το μηχάνημα πρώτη φορά σε λειτουργία!

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Αναλυτικές οδηγίες για το κιτ CT884 K1 σε οχήματα Opel Omega B (25_,26_,27_) 2,5l. V6 με κωδικό κινητήρα X25XE Έτος κατασκευής 1997

Διαβάστε περισσότερα

Σπαρτική μηχανή μεμονωμένου σπόρου

Σπαρτική μηχανή μεμονωμένου σπόρου Σπαρτική μηχανή μεμονωμένου σπόρου MG4172 BAH0002 10.05 Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες λειτουργίας προτού θέσετε το μηχάνημα για πρώτη φορά σε λειτουργία! Φυλάξτε το εγχειρίδιο αυτό για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το Ford Focus C-Max 1,6 ltr. Ti με κωδικό κινητήρα HXDA,SIDA Κατά την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού, συχνά γίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανισμοί πρόωσης 2SB5

Μηχανισμοί πρόωσης 2SB5 Μηχανισμοί πρόωσης 2SB5 Συμπλήρωμα των οδηγιών λειτουργίας SIPOS 5 Έκδοση 03.13 Με επιφύλαξη αλλαγών! Περιεχόμενα Συμπλήρωμα των οδηγιών λειτουργίας SIPOS 5 Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1 Βασικά... 3 1.1 Υποδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργίας

Εγχειρίδιο λειτουργίας Εγχειρίδιο λειτουργίας az ZA-V ZA-V Easy ZA-V Profis ZA-V Hydro ZA-V Control ZA-V Tronic Λιπασματοδιανομέας MG5460 BAG0087.7 09.16 Printed in Germany Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού. Σπαρτικές μηχανές. AD 2500/3000 Special. AD 3000/3500/4000 Super

Οδηγίες χειρισμού. Σπαρτικές μηχανές. AD 2500/3000 Special. AD 3000/3500/4000 Super Υποδείξεις για τον χρήστη Οδηγίες χειρισμού az Σπαρτικές μηχανές AD 2500/3000 Special AD 3000/3500/4000 Super MG4097 BAH0042-3 08.14 Διαβάστε και τηρήστε το παρόν εγχειρίδιο λειτουργίας πριν θέσετε τη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρµολόγησης

Οδηγίες συναρµολόγησης 6303 5779 03/003 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρµολόγησης Πλακέτες λειτουργίας xm10 για Επίτοιχους λέβητες και επιδαπέδιους λέβητες καθώς και τοποθέτηση σε τοίχο ιαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρµολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων (Greek) DM-HB0003-04 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

DM-RBRD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο. Πίσω εκτροχιαστής

DM-RBRD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο. Πίσω εκτροχιαστής (Greek) DM-RBRD001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Πίσω εκτροχιαστής CLARIS RD-R2000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Fiat 500 1,2 ltr. Κωδικός κινητήρα 169 A4.000 Η ContiTech σάς παρέχει τρόπους αποφυγής σφαλμάτων κατά την

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργίας

Εγχειρίδιο λειτουργίας Εγχειρίδιο λειτουργίας az Μηχανήματα επεξεργασίας εδάφους Περιστροφικός καλλιεργητής KG Special KG Super Περιστροφικός καλλιεργητής KX Σβωλοκόπτης KE Special KE Super MG4320 BAH0063-6 04.16 ιαβάστε και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Το set γρήγορης sυνaρμολόγηsης κυκλωμάtων θέρμaνsης KAS 1 γιa GB225. Παρελκόμενα. Για τον τεχνικό

Οδηγίες εγκατάστασης. Το set γρήγορης sυνaρμολόγηsης κυκλωμάtων θέρμaνsης KAS 1 γιa GB225. Παρελκόμενα. Για τον τεχνικό Οδηγίες εγκατάστασης Παρελκόμενα Το set γρήγορης sυνaρμολόγηsης κυκλωμάtων θέρμaνsης KAS 1 γιa GB225 Για τον τεχνικό Διαβάστε προσεκτικά το παρόν πριν από τη συναρμολόγηση και τη συντήρηση. 6 720 618 119-2008/02

Διαβάστε περισσότερα

DM-CD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. Διάταξη αλυσίδας SM-CD50

DM-CD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. Διάταξη αλυσίδας SM-CD50 (Greek) DM-CD0001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Διάταξη αλυσίδας SM-CD50 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΤΗΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο του αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες μηχανικούς ποδηλάτων. Οι χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού. Συνδεόμενες σπαρτικές μηχανές. AD-P 303 Super AD-P 403 Super

Οδηγίες χειρισμού. Συνδεόμενες σπαρτικές μηχανές. AD-P 303 Super AD-P 403 Super Οδηγίες χειρισμού az Συνδεόμενες σπαρτικές μηχανές AD-P 303 Super AD-P 403 Super MG5254 BAG0061-2 10.14 ιαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού θέσετε το μηχάνημα πρώτη φορά σε λειτουργία!

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης BWR5015

Οδηγίες χρήσης BWR5015 Οδηγίες χρήσης BWR5015 Γενικά Ένας καροτσόγρυλος χρησιμοποιείτε για ανύψωση αυτοκίνητων και φορτηγών. Ο τύπος του καροτσόγρυλου εξαρτάται από την μέγιστη δυνατότητα ανύψωσης που έχει (από 2 έως 20 TN).

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-FD0002-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΡΥΘΜΙΣΗ... 9

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Αναλυτικές οδηγίες για το CT1015 WP1 και CT1018K1 σε οχήματα Audi A4 (B6) 2,5ltr. V6 TDI με κωδικό κινητήρα AKE Έτος κατασκευής 2001

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης BWR5013

Οδηγίες χρήσης BWR5013 Οδηγίες χρήσης BWR5013 Γενικά Ένας καροτσόγρυλος χρησιμοποιείτε για ανύψωση αυτοκίνητων και φορτηγών. Ο τύπος του καροτσόγρυλου εξαρτάται από την μέγιστη δυνατότητα ανύψωσης που έχει (από 2 έως 20 TN).

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Audi A3 1,8 ltr. T με κωδικό κινητήρα ARZ Η ContiTech σάς παρέχει τρόπους αποφυγής σφαλμάτων κατά

Διαβάστε περισσότερα

Σετ κέντρων (Δισκόφρενου)

Σετ κέντρων (Δισκόφρενου) (Greek) DM-RAHB002-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Σετ κέντρων (Δισκόφρενου) HB-RS770 FH-RS770 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γρασαδόροι πεπιεσμένου αέρα

Γρασαδόροι πεπιεσμένου αέρα Γρασαδόροι πεπιεσμένου αέρα Οδηγίες Χρήσης Περιεχόμενα: 1. Γενικά στοιχεία 1.1 Χρήση σύμφωνα με τον προορισμό 1.2 Δομή και περιγραφή λειτουργίας 1.3 Τεχνικά στοιχεία 1.4 Πεδίο χρήσης 2. Γενικές υποδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Συμπλέκτης - Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης Συσκευή ελέγχου στρεβλότητας Άξονας κεντραρίσματος

Οδηγίες χρήσης Συμπλέκτης - Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης Συσκευή ελέγχου στρεβλότητας Άξονας κεντραρίσματος Αρ. προϊόντος 4200 080 560 Περιεχόμενα 1. Πρόλογος... 1 2. Περιεχόμενα συσκευασίας... 2 3.... 2 3.1 Συναρμολόγηση συσκευής μέτρησης στρεβλότητας... 3 3.2 Συναρμολόγηση δίσκου συμπλέκτη... 4 3.3 Μοντάρισμα

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί ηλεκτρικοί στρεπτικοί μηχανισμοί κίνησης 2SG5

Μικροί ηλεκτρικοί στρεπτικοί μηχανισμοί κίνησης 2SG5 Μικροί ηλεκτρικοί στρεπτικοί μηχανισμοί κίνησης 2SG5 Πρόσθετες οδηγίες λειτουργίας SIPOS 5 Έκδοση 05.13 Με την επιφύλαξη τροποποιήσεων! Περιεχόμενα Πρόσθετες οδηγίες λειτουργίας SIPOS 5 Περιεχόμενα Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Επίπεδο πεντάλ. Εγχειρίδιο αντιπροσώπου DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Εκτός σειράς PD-GR500. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ

Επίπεδο πεντάλ. Εγχειρίδιο αντιπροσώπου DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Εκτός σειράς PD-GR500. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ (Greek) DM-PD0001-03 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Επίπεδο πεντάλ DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Εκτός σειράς PD-GR500 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιεχόμενα 1. Περιγραφή μηχανήματος 2. Τεχνικά χαρακτηριστικά 3. Οδηγίες ασφαλείας 4. Συναρμολόγηση 5. Συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινό κέντρο/ Ελεύθερο κέντρο (Δισκόφρενου)

Μπροστινό κέντρο/ Ελεύθερο κέντρο (Δισκόφρενου) (Greek) DM-HB0005-03 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινό κέντρο/ Ελεύθερο κέντρο (Δισκόφρενου) HB-M4050 FH-M4050 HB-M3050 FH-M3050 HB-RM33

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ.

ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ. ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ www.agromelca.com ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ 3 Έκδοση VTL

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρµολόγησης

Οδηγίες συναρµολόγησης 60 5 /00 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρµολόγησης Σετ σύνδεσης Logano G5/G5 Logalux LT00 Logano G5/G5 µε καυστήρα Logalux LT00 ιαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρµολόγηση Περιεχόµενα Τοποθέτηση................................................

Διαβάστε περισσότερα

Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης. BWR5070 ΚΑΡΟΡΟΤΣΟΓΡΥΛΟΣ

Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης.   BWR5070 ΚΑΡΟΡΟΤΣΟΓΡΥΛΟΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual BWR5070 ΚΑΡΟΡΟΤΣΟΓΡΥΛΟΣ Οδηγίες ασφάλειας. 1. Διαβάστε και κατανοήστε πλήρως τις ακόλουθες οδηγίες χρήσης. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 604 968 0/005 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Σετ σύνδεσης λέβητα-μπόιλερ Logano G5/G5 Logalux LT00 Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση...............................................

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΊΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ.

ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΊΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ. ΟΠΊΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ www.agromelca.com 3 ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Έκδοση VTL

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-TRFD001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής DEORE XT FD-T8000 DEORE FD-T6000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Πνευματικός ενεργοποιητής τύπου 3271. Επιφάνεια ενεργοποιητή 1000 cm². Οδηγίες Εγκατάστασης και Λειτουργίας EB 8310-2 EL

Πνευματικός ενεργοποιητής τύπου 3271. Επιφάνεια ενεργοποιητή 1000 cm². Οδηγίες Εγκατάστασης και Λειτουργίας EB 8310-2 EL Πνευματικός ενεργοποιητής τύπου 3271 Επιφάνεια ενεργοποιητή 1000 cm² Οδηγίες Εγκατάστασης και Λειτουργίας Έκδοση Ιούλιος 2014 Ορισμός των σημάνσεων ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Επικίνδυνες καταστάσεις οι οποίες, εάν δεν

Διαβάστε περισσότερα

Κουτί αποσυναρμολόγησης για την αποσύσφιξη μπουλονιών RUPEX. Οδηγίες λειτουργίας BA EL 11/2010. FLENDER couplings

Κουτί αποσυναρμολόγησης για την αποσύσφιξη μπουλονιών RUPEX. Οδηγίες λειτουργίας BA EL 11/2010. FLENDER couplings Κουτί αποσυναρμολόγησης για την αποσύσφιξη μπουλονιών RUPEX Οδηγίες λειτουργίας FLENDER couplings Κουτί αποσυναρμολόγησης για την αποσύσφιξη μπουλονιών RUPEX Κουτί αποσυναρμολόγησης Αποσύσφιξη των μπουλονιών

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Βάση μαρσπιέ HP

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Βάση μαρσπιέ HP BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης Οδηγίες χειρισμού Βάση μαρσπιέ HP Γενικές οδηγίες z Εισαγωγή Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη βάση μαρσπιέ HP της BMW Motorrad. Με θερμό κινητήρα ή θερμό σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Αναρτώμενα αναστρεφόμενα άροτρα (Super-)Albatros / - (Hydro)Avant

Οδηγίες χρήσης Αναρτώμενα αναστρεφόμενα άροτρα (Super-)Albatros / - (Hydro)Avant Αρ. παραγγελίας 9900.00.0EL02 Οδηγίες χρήσης Αναρτώμενα αναστρεφόμενα άροτρα (Super-)Albatros / - (Hydro)Avant Οδηγίες χρήσης Αναρτώμενα αναστρεφόμενα άροτρα Albatros / - Avant / - HydroAvant Super-Albatros

Διαβάστε περισσότερα

Σετ κέντρων (Δισκόφρενου)

Σετ κέντρων (Δισκόφρενου) (Greek) DM-MBHB001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE SLX HB-M7000 HB-M7010 HB-M7010-B FH-M7000 FH-M7010 FH-M7010-B Σετ κέντρων (Δισκόφρενου)

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστής οχήματος AMALOG+

Υπολογιστής οχήματος AMALOG+ Υπολογιστής οχήματος AMALOG+ MG4507 BAH0017.2 08.10 Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού προτού θέσετε το μηχάνημα για πρώτη φορά σε λειτουργία! Φυλάξτε το εγχειρίδιο αυτό για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Μειωτήρες στρέψης GS 50.3 GS 250.3 Με πόδι και μοχλό

Μειωτήρες στρέψης GS 50.3 GS 250.3 Με πόδι και μοχλό Μειωτήρες στρέψης GS 50.3 GS 250.3 Με πόδι και μοχλό Για χρήση μόνο σε συνδυασμό με το εγχειρίδιο οδηγιών λειτουργίας! Αυτό το συνοπτικό εγχειρίδιο ΔΕΝ αντικαθιστά το κανονικό εγχειρίδιο λειτουργίας! Προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης Οδηγίες χειρισμού Σάκος ρεζερβουάρ Γενικές οδηγίες z Εισαγωγή Ο σάκος ρεζερβουάρ τηςbmw Motorrad είναι ο ιδανικός συνοδός για εκδρομές με τη μοτοσικλέτα. ΗBMW Motorrad

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου. Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO

Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου. Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Έκδοση 2 Το παρόν έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

GR - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Σημαντικό: Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεχτικά. Σημειώστε τις οδηγίες ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά

GR - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Σημαντικό: Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεχτικά. Σημειώστε τις οδηγίες ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά GR - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Σημαντικό: Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεχτικά. Σημειώστε τις οδηγίες ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά και τις προειδοποιήσεις. Χρησιμοποιήστε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου)

Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου) (Greek) DM-HB0001-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου) ΔΡΟΜΟΥ HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800

Διαβάστε περισσότερα

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για γρύλλο BWR2075. Ευθύνη χρήστη Ο χρήστης θα πρέπει να μελετήσει καλά τις οδηγίες χρήσης και να της διατηρήσει για μελλοντική χρήση.

Οδηγίες χρήσης για γρύλλο BWR2075. Ευθύνη χρήστη Ο χρήστης θα πρέπει να μελετήσει καλά τις οδηγίες χρήσης και να της διατηρήσει για μελλοντική χρήση. Οδηγίες χρήσης για γρύλλο BWR2075 Ευθύνη χρήστη Ο χρήστης θα πρέπει να μελετήσει καλά τις οδηγίες χρήσης και να της διατηρήσει για μελλοντική χρήση. Λειτουργία Ο χρήστης θα πρέπει να κατανοήσει το μηχάνημα,

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-MBFD001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 6720 647 950 09/2000 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Δοχείο αδρανείας PL750 / 1000 / 1500 Να διαβάζονται προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Πρόλογος Σημαντικές γενικές υποδείξεις χρήσης Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-MDFD001-02 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής ALIVIO FD-M4000 FD-M4020 Εκτός σειράς FD-MT400 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Ford Galaxy (WRG) 2000-2006, 1,9 ltr. 85KW με κωδικό κινητήρα AUY, από το μοντέλο 2003 Κιτ ιμάντα

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Αναλυτικές οδηγίες για το κιτ τραπεζοειδούς ιμάντα CT881K2 / CT881WP1 σε ένα Ford Fiesta V έτους κατασκευής 2004 (JH_JD_) 1,4 ltr.

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Ελληνικά 62

Ελληνικά. Ελληνικά 62 Οδηγίες χρήσης Ελληνικά 62 Ελληνικά 68 Περιεχόμενα ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑ ΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 63

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη ουδετεροποίησης συμπυκνωμάτων

Διάταξη ουδετεροποίησης συμπυκνωμάτων Οδηγίες εγκατάστασης για τον τεχνικό Διάταξη ουδετεροποίησης συμπυκνωμάτων NE0.1 V3 6 720 817 040 (2010/03) GR Επεξήγηση συμβόλων και υποδείξεις ασφαλείας 1 Επεξήγηση συμβόλων και υποδείξεις ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

Γρασαδόρος χειρομοχλού

Γρασαδόρος χειρομοχλού Γρασαδόρος χειρομοχλού 00 729 A402 GR Σύμφωνα με την οδηγία DIN 1283-H-500 Βιομηχανικός ELITE K9 Βιομηχανικός 1 και 2 Στάνταρ K Οδηγίες Χρήσης Γρασαδόρος χειρομοχλού Περιεχόμενα 1. Γενικά στοιχεία 2 1.1

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά Ελληνικά Περιεχόμενα 1. Εφαρμογή... 62 2. Περιγραφή... 63 3. Τεχνικά χαρακτηριστικά... 64 4. Οδηγίες χρήσης... 64 4.1 Εγκατάσταση...

Διαβάστε περισσότερα

Γρασαδόρος χειρομοχλού

Γρασαδόρος χειρομοχλού Γρασαδόρος χειρομοχλού Σύμφωνα με την οδηγία DIN 1283-H-500 Βιομηχανικός γρασαδόρος ELITE K9 Βιομηχανικός γρασαδόρος 1 και 2 Στάνταρ γρασαδόρος Οδηγίες Χρήσης Περιεχόμενα: 1. Γενικά στοιχεία 1.1 Χρήση

Διαβάστε περισσότερα

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 (Greek) DM-FC0001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΤΗΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο του αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες μηχανικούς ποδηλάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 604 00 0/005 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Σετ σύνδεσης λέβητα-μπόιλερ Logano G5/G5 Logalux SU60/00/00 Logalux ST50/00/00 Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Περιεχόμενα Τοποθέτηση................................................

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Fiat Doblò Panel Van/Crewbus (263) 1.6 D Multijet Η ContiTech σάς παρέχει τρόπους αποφυγής σφαλμάτων κατά

Διαβάστε περισσότερα

somfy.gr Ixengo S 230V Μοτέρ για ανοιγόμενες αυλόπορτες-γκαραζόπορτες

somfy.gr Ixengo S 230V Μοτέρ για ανοιγόμενες αυλόπορτες-γκαραζόπορτες somfy.gr Ixengo S 230V Μοτέρ για ανοιγόμενες αυλόπορτες-γκαραζόπορτες Εγχειρίδιο εγκατάστασης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2 Προειδοποίηση 2 Οδηγίες ασφαλείας 2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού Διανομέας λεπτόκοκκου κοκκώδους υλικού πνευματικός Διανομέας λεπτόκοκκου κοκκώδους υλικού μηχανικός Για το ED 02

Οδηγίες χειρισμού Διανομέας λεπτόκοκκου κοκκώδους υλικού πνευματικός Διανομέας λεπτόκοκκου κοκκώδους υλικού μηχανικός Για το ED 02 Οδηγίες χειρισμού az Διανομέας λεπτόκοκκου κοκκώδους υλικού πνευματικός Διανομέας λεπτόκοκκου κοκκώδους υλικού μηχανικός Για το ED 02 MG4196 BAG0009.0 04.05 Printed in Germany Διαβάστε και τηρήστε τις

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Ford Focus 2,0 ltr. 16V με κωδικό κινητήρα EDDB, EDDC, EDDD Η ContiTech σάς παρέχει τρόπους αποφυγής σφαλμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN 1 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN Περιμετρικός οπτικός έλεγχος. Είναι απαραίτητο πριν οδηγήσουμε το αστικό λεωφορείο να κάνουμε ένα οπτικό έλεγχο γύρω από το όχημα.αυτός ο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης BWR5035 GR Οδηγίες χρήσης και ασφάλειας για ανυψωτικό υδραυλικό τραπέζι 135 KG με πετάλι ποδιού. Εισαγωγή Διαβάστε και κατανοήστε πλήρως τις οδηγίες πριν χειριστείτε το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Διαβάστε περισσότερα

KFV Συστήματα πολλαπλού κλειδώματος ενεργοποιούμενα με κλειδί

KFV Συστήματα πολλαπλού κλειδώματος ενεργοποιούμενα με κλειδί ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΎ KFV Συστήματα πολλαπλού κλειδώματος ενεργοποιούμενα με κλειδί BS 230X BS 250X BS 260X με πρόσθετους μηχανισμούς κλειδώματος ύψους 50 mm Σύρτης ασφαλείας πόρτας T2 Πρόσθετη κλειδαριά

Διαβάστε περισσότερα

KFV Συστήματα πολλαπλού κλειδώματος ενεργοποιούμενα με κλειδί

KFV Συστήματα πολλαπλού κλειδώματος ενεργοποιούμενα με κλειδί ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΎ KFV Συστήματα πολλαπλού κλειδώματος ενεργοποιούμενα με κλειδί BS 2100 BS 2800 Στελέχη επέκτασης A 2100 A 2800 Window systems Door systems Comfort systems Συστήματα πολλαπλού κλειδώματος

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200. Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC

Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200. Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200 Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC TO ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ. Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη διενέργεια των οπτικών ελέγχων των οχηµάτων.

Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη διενέργεια των οπτικών ελέγχων των οχηµάτων. ΣΕΛΙ Α 1 ΑΠΟ 7 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη διενέργεια των οπτικών ελέγχων των οχηµάτων. 2. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Εκάστοτε Υπεύθυνος (Τεχνικός ιευθυντής, Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ SFT-17K. Οδηγίες Χρήσης

ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ SFT-17K. Οδηγίες Χρήσης ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ SFT-17K Οδηγίες Χρήσης 5202650054975 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά αυτού του προϊόντος BUDGET. Όπως όλα τα προϊόντα BUDGET έτσι και αυτό κατασκευάστηκε µε

Διαβάστε περισσότερα

Εμπρόσθιο κέντρο/οπίσθιο κέντρο (Κανονικού τύπου)

Εμπρόσθιο κέντρο/οπίσθιο κέντρο (Κανονικού τύπου) (Greek) DM-MEHB001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Εμπρόσθιο κέντρο/οπίσθιο κέντρο (Κανονικού τύπου) HB-TX500 FH-TX500 FH-TY500 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης Οδηγίες χειρισμού Σάκος ρεζερβουάρ Γενικές οδηγίες z Εισαγωγή Ο σάκος ρεζερβουάρ της BMW Motorrad είναι ο ιδανικός συνοδός για εκδρομές με τη μοτοσικλέτα. ΗBMW Motorrad

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. The Ultimate Riding Machine. Εγχειρίδιο ιδιοκτήτη. Σάκος ρεζερβουάρ

BMW Motorrad. The Ultimate Riding Machine. Εγχειρίδιο ιδιοκτήτη. Σάκος ρεζερβουάρ BMW Motorrad The Ultimate Riding Machine Εγχειρίδιο ιδιοκτήτη Σάκος ρεζερβουάρ Στοιχεία μοτοσικλέτας / εμπόρου Στοιχεία μοτοσικλέτας Στοιχεία εμπόρου Μοντέλο Υπεύθυνος για το Service Αριθμός πλαισίου Κυρία

Διαβάστε περισσότερα

NE1.1. Διάταξη εξουδετέρωσης. Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό

NE1.1. Διάταξη εξουδετέρωσης. Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό Διάταξη εξουδετέρωσης NE1.1 Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου 6 720 817 043 (2010/01) GR Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Επεξήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού. ZA-X Perfect 602 ZA-X Perfect 902 ZA-X Perfect ZA-X Perfect 502. Λιπασματοδιανομέας

Οδηγίες χειρισμού. ZA-X Perfect 602 ZA-X Perfect 902 ZA-X Perfect ZA-X Perfect 502. Λιπασματοδιανομέας Οδηγίες χειρισμού az ZA-X Perfect 602 ZA-X Perfect 902 ZA-X Perfect 1402 ZA-X Perfect 502 Λιπασματοδιανομέας MG 1848 BAG0038.0 01.07 Printed in Germany Διαβάστε και τηρήστε τις παρούσες οδηγίες χειρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση CE & TUV Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη συναρμολόγηση,εγκατάσταση ή τη λειτουργία του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

TE DRS S. Ελληνικά. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01

TE DRS S. Ελληνικά. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01 TE DRS S Ελληνικά 1 Στοιχεία για την τεχνική τεκμηρίωση 1.1 Σχετικά με την παρούσα τεκμηρίωση Πριν από την πρώτη θέση σε λειτουργία διαβάστε την παρούσα τεκμηρίωση. Αποτελεί προϋπόθεση για ασφαλή εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης BWR5011 Εισαγωγή Το συγκεκριμένο ανυψωτικό έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα λειτουργίας. 1. Τελειά σχεδίαση για καθάρισμα και service μοτοσυκλετών 2. Χαμηλού προφίλ σχεδίαση

Διαβάστε περισσότερα

HDM 330 HDM 500 Ελληνικά

HDM 330 HDM 500 Ελληνικά HDM 330 HDM 500 Ελληνικά 1 Στοιχεία για την τεχνική τεκμηρίωση 1.1 Σχετικά με την παρούσα τεκμηρίωση Πριν από την πρώτη θέση σε λειτουργία διαβάστε την παρούσα τεκμηρίωση. Αποτελεί προϋπόθεση για ασφαλή

Διαβάστε περισσότερα

Υπόδειξη ασφαλείας ELTENS Σύστημα μέτρησης δύναμης διαδρόμου Σύστημα ρύθμισης δύναμης διαδρόμου

Υπόδειξη ασφαλείας ELTENS Σύστημα μέτρησης δύναμης διαδρόμου Σύστημα ρύθμισης δύναμης διαδρόμου Υπόδειξη ασφαλείας ELTENS Σύστημα μέτρησης δύναμης διαδρόμου Σύστημα ρύθμισης δύναμης διαδρόμου EL 1. Τεκμηρίωση 2 2. Ενδεδειγμένη χρήση 2 3. Ομάδες χρηστών 3 4. Εξήγηση συμβόλων 3 5. Υποδείξεις ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργίας

Εγχειρίδιο λειτουργίας Εγχειρίδιο λειτουργίας az Cayros M Cayros XM Cayros XMS Cayros XS Cayros XS-Pro Cayros Cayros M V Cayros XM V Cayros XMS V Cayros XS V Cayros XS-Pro V Πλήρως περιστρεφόμενο άροτρο MG5786 BAG0172.2 07.17

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-UAFD001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring / Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής METREA FD-U5000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο τσέπης συνεργείου SAF-άξονες με σύστημα αεροανάρτησης

Εγχειρίδιο τσέπης συνεργείου SAF-άξονες με σύστημα αεροανάρτησης Εγχειρίδιο τσέπης συνεργείου SAF-άξονες με σύστημα αεροανάρτησης Πνευματικά δικαιώματα Σύμφωνα με το νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού, το συγκεκριμένο εγχειρίδιο τσέπης χαρακτηρίζεται ως επίσημο έγγραφο.

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα στις Οδηγίες Λειτουργίας. Σετ μετατροπής MOVIMOT MM..D για τριφασικό κινητήρα DRS/DRE/DRP. Έκδοση 02/2008 16603001 / EL

Συμπλήρωμα στις Οδηγίες Λειτουργίας. Σετ μετατροπής MOVIMOT MM..D για τριφασικό κινητήρα DRS/DRE/DRP. Έκδοση 02/2008 16603001 / EL Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες SEWEURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 D76642 Bruchsal / Germany Phone +49 7251 750 Fax +49 7251 751970

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες ελικοειδών συμπιεστών Grasso SSP1. Βιβλίο συντήρησης (Αρχική γλώσσα, Γερμανικά) P_252515_4

Μονάδες ελικοειδών συμπιεστών Grasso SSP1. Βιβλίο συντήρησης (Αρχική γλώσσα, Γερμανικά) P_252515_4 Βιβλίο συντήρησης (Αρχική γλώσσα, Γερμανικά) P_252515_4 Πνευματικά δικαιώματα Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. Δεν επιτρέπεται η ανατύπωση ή η διάδοση κανενός τμήματος με κανέναν τρόπο (εκτύπωση,

Διαβάστε περισσότερα

Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων

Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων Πριν από την πρώτη χρήση της συσκευής, διαβάστε τις υποδείξεις ασφαλείας και ενεργήστε βάσει αυτών. Φυλάξτε τις παρούσες υποδείξεις

Διαβάστε περισσότερα