ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ"

Transcript

1 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Παρουσίαση στην ΟΕΒ, 16 Νοεμβρίου 2016

2 Πιστοποίηση Εγκαταστατών Μικρής Κλίμακας Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Η πιστοποίηση της επαγγελματικής επάρκειας των ατόμων που πραγματοποιούν εγκαταστάσεις ή συντήρηση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) μικρής κλίμακας και διεκπεραίωσης όλων των καθηκόντων και υποχρεώσεων τους συμφώνα με τους σχετικούς κανονισμούς. Αρμόδια αρχή για την εφαρμογή των κανονισμών είναι το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Εγκαταστάτης σημαίνει πρόσωπο που είναι εγγεγραμμένο από την αρμόδια αρχή στο μητρώο εγκαταστατών τεχνικών συστημάτων και που προβαίνει σε εγκατάσταση ή/και συντήρηση μικρής κλίμακας λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας ή/και ηλιακών φωτοβολταϊκών ή/και ηλιοθερμικών συστημάτων ή/και γεωθερμικών συστημάτων μικρού βάθους και αντλιών θερμότητας, σύμφωνα με τα άρθρα 22 και 23 του Νόμου Ν.112(Ι)/2013.

3 Εγκαταστάτες μικρής κλίμακας συστημάτων ΑΠΕ Σχετική Νομοθεσία Άρθρα 22 έως 25 του περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Νόμου του Ν112(Ι)/2013. Οι περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Πιστοποίηση Εγκαταστατών Μικρής Κλίμακας Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Κανονισμοί του Κ.Δ.Π.374/2015. Το περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κριτήρια που πρέπει να πληροί ο φορέας κατάρτισης και ο εξεταστικός οργανισμός εγκαταστατών μικρής κλίμακας λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας, ή /και ηλιακών φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών συστημάτων, ή /και γεωθερμικών συστημάτων μικρού βάθους και αντλιών θερμότητας και διαδικασία αξιολόγησής τους) Διάταγμα του Κ.Δ.Π.442/2013. Το περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Εξεταστέα Ύλη για τις Εξετάσεις Εγκαταστατών Μικρής Κλίμακας Λεβήτων και Θερμαστρών Βιομάζας, ή/και Ηλιακών Φωτοβολταϊκών και Ηλιοθερμικών Συστημάτων, ή/και Γεωθερμικών Συστημάτων Μικρού Βάθους και Αντλιών Θερμότητας) Διάταγμα του Κ.Δ.Π.443/2013.

4 Μητρώο Εγκαταστατών Οι εγκαταστάτες μπορούν να εγγραφούν στο μητρώο εγκαταστατών, που τηρεί η αρμόδια αρχή, σε μια ή περισσότερες από τις πιο κάτω κατηγορίες εγκαταστατών μικρής κλίμακας συστημάτων ΑΠΕ Κατηγορία Α: Εγκαταστάτες λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας Κατηγορία B: Εγκαταστάτες αντλιών θερμότητας. Κατηγορία Γ: Εγκαταστάτες ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων. Κατηγορία Δ: Εγκαταστάτες ηλιακών θερμικών συστημάτων. Η εγγραφή στο μητρώο πιστοποιεί την επαγγελματική επάρκεια των εγκαταστατών, σύμφωνα με τα κριτήρια που καθορίζονται στους Κανονισμούς. Η εγγραφή στο μητρώο είναι εθελοντική (Ν.157(Ι)/2015). Μικρής κλίμακας σύστημα ΑΠΕ σημαίνει σύστημα του οποίου η ονομαστική ισχύς δεν ξεπερνά τα 30kW.

5 Πρόνοια του Σχεδίου «Ηλιακή ενέργεια για όλους» Το σχέδιο «Ηλιακή ενέργεια για όλους» περιλαμβάνει την απαίτηση οι εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών συστημάτων (net-metering, αυτοπαραγωγής ισχύος μέχρι 30kW ) να γίνονται από πρόσωπο εγγεγραμμένο στο μητρώο εγκαταστατών (Κατηγορία Γ εγκαταστάτες ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων). Μαζί με την αίτηση για διασύνδεση του ΦΒ συστήματος θα πρέπει να υποβάλλεται και το Πιστοποιητικό ικανότητας εγκαταστάτη που παρέχει η αρμόδια αρχή στους εγγεγραμμένους στην κατηγορία Γ: Εγκαταστάτες ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων του Μητρώου εγκαταστατών μικρής κλίμακας συστημάτων ΑΠΕ. Σημειώνεται ότι για την εγγραφή ικανοποιητικού αριθμού εγκαταστατών στο Μητρώο, δίνεται μεταβατική περίοδος, η οποία θα είναι σε ισχύ μέχρι σχετικής Ανακοίνωσης του αρμόδιου Υπουργού, κατά την οποία εναλλακτικά θα μπορούν να υποβάλλονται τα στοιχεία εργολήπτη (εγκαταστάτη/ προμηθευτή) και κατάλογος με τα στοιχεία του απασχολούμενου προσωπικού.

6 Περιεχόμενο και τήρηση του μητρώου Η τήρηση και διαχείριση του μητρώου γίνεται από την αρμόδια αρχή. Τα στοιχεία του μητρώου τα οποία είναι διαθέσιμα στο κοινό, από το διαδίκτυο ή αλλιώς, περιορίζονται στα ακόλουθα: (α) το ονοματεπώνυμο του εγκαταστάτη, (β) την επαγγελματική διεύθυνση, (γ) τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, φαξ και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), (δ) την κατηγορία ή κατηγορίες εγκαταστάτη για την οποία ισχύει η εγγραφή, (ε) το κράτος μέλος εξασφάλισης πιστοποιητικού ικανότητας (για τις περιπτώσεις εγκαταστατών που έχουν εξασφαλίσει πιστοποίηση εγκαταστάτη από φορείς άλλου κράτους μέλους).

7 Πιστοποιητικό ικανότητας εγκαταστάτη Η αρμόδια αρχή παρέχει σε κάθε εγκαταστάτη πιστοποιητικό ικανότητας για την καθορισμένη κατηγορία ή κατηγορίες συστημάτων στην οποία ή στις οποίες αναφέρεται η εγγραφή του, το οποίο παρουσιάζει στο χώρο εγκατάστασης σε περίπτωση που αυτό του ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του συστήματος ή από τον εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη, ανάλογα με την περίπτωση. Το πιστοποιητικό ικανότητας θεωρείται αυτόματα άκυρο, όταν ο κάτοχός του καταστεί σωματικά ή πνευματικά ανίκανος να εκτελεί σχετική εργασία, νοουμένου ότι, η ανικανότητα αυτή πιστοποιείται με σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό κρατικού ή ιδιωτικού νοσηλευτηρίου το οποίο δύναται ανά πάσα στιγμή να ζητηθεί από την αρμόδια αρχή.

8 Υποχρεώσεις και καθήκοντα εγκαταστατών Ο εγκαταστάτης ΑΠΕ 1. Διενεργεί εγκατάσταση ή συντήρηση συστήματος ΑΠΕ, σύμφωνα διαδικασία που καθορίζεται στους Κανονισμούς Κ.Δ.Π. 374/2015. με τη 2. Μετά από την εγκατάσταση, εκδίδει βεβαίωση προς τον ιδιοκτήτη σχετικά με την εγκατάσταση του συστήματος και τη λειτουργία του, 3. Συμμορφώνεται (i) με το Νόμο, τους Κανονισμούς και τα Διατάγματα που εκδίδονται δυνάμει αυτού, όπως αυτά τροποποιούνται ή αντικαθίστανται (ii) τις διατάξεις της οικείας νομοθεσίας που ρυθμίζει τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία 4. Αποστέλλει στην αρμόδια αρχή, το αργότερο μέχρι τις 15 Μαρτίου κάθε έτους πλήρη κατάλογο των εγκαταστάσεων που διενήργησε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. 5. Για κάθε έργο ο εγκαταστάτης διατηρεί αρχείο με τις ακόλουθες πληροφορίες και στοιχεία: Διεύθυνση εγκατάστασης Διαστασιολόγηση και σχέδιο εγκατάστασης εξοπλισμού Συμβόλαιο ανάθεσης εργασίας από τον ιδιοκτήτη του συστήματος Ημερομηνία αποπεράτωσης έργου Περιγραφή του συστήματος και του αριθμός μοντέλου, σειριακός αριθμός) εξοπλισμού (κατασκευαστής, τύπος,

9 Διαδικασία εγράφης στο Μητρώο Οι ενδιαφερόμενοι πριν από την εγράφη τους στο μητρώο θα πρέπει : να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης από εξουσιοδοτημένο φορέα και να επιτύχουν σε εξετάσεις που διοργανώνεται από εξουσιοδοτημένο εξεταστικό οργανισμό. Η εξέταση περιλαμβάνει πρακτικό και θεωρητικό μέρος. Ο υποψήφιος Εγκαταστάτης θεωρείται ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία αν έχει εξασφαλίσει βαθμολογία τουλάχιστον 50% σε κάθε μέρος, και η συνολική του βαθμολογία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 70%.

10 Προαπαιτούμενοι τύποι κατάρτισης Τα προγράμματα κατάρτισης προσφέρονται από τους εξουσιοδοτημένους φορείς κατάρτισης σε υποψήφιους εγκαταστάτες που διαθέτουν τα ακαδημαϊκά προσόντα, την επαγγελματική πείρα και έχουν παρακολουθήσει τους προαπαιτούμενους τύπους κατάρτισης όπως αναφέρονται στο Παράρτημα ΙΙΙ των Κανονισμών Κ.Δ.Π. 374/2015.

11 AS5 Προαπαιτούμενοι τύποι κατάρτισης

12 Slide 11 AS5 δυσανγνωστο Αννα Συμεου; 15/11/2016

13 Προαπαιτούμενοι τύποι κατάρτισης

14 Προαπαιτούμενοι τύποι κατάρτισης

15 Εξεταστέα ύλη Η εξεταστέα ύλη στην οποία θα βασίζονται οι εξετάσεις που θα διενεργούνται από αδειούχους εξεταστικούς οργανισμούς, θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τα ακόλουθα: Τη σχετική ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία που διέπει την εγκατάσταση μικρής κλίμακας συστημάτων ΑΠΕ (λέβητες και θερμαστρών βιομάζας, αντλιών θερμότητας, ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, ηλιοθερμικών συστημάτων). Τις τεχνικές προδιαγραφές του εξοπλισμού και των συστημάτων ΑΠΕ. Τα συστήματα και τον εξοπλισμό της κατηγορίας στην οποία θα εγγραφούν οι εγκαταστάτες, τα επιμέρους μέρη του συστήματος και τον τρόπο λειτουργίας τους. Τους κανόνες ασφάλειας και υγείας που σχετίζονται με την εργασία την οποία θα εκτελεί ο εγκαταστάτης. Οι σχετικές χορηγίες/επιδοτήσεις. Τη διαστασιολόγηση, διάταξη και τη διαμόρφωση του συστήματος/εξοπλισμού. Την ορθή εγκατάσταση του συστήματος/εξοπλισμού, την επιθεώρηση και τη συντήρηση του. Τους κινδύνους που συνδέονται με την εκτέλεση της εργασίας τους, καθώς και με την αναγνώριση των αστοχιών, λαθών ή/και παραβλέψεων της εγκατάστασης.

16 Φορείς Κατάρτισης & Εξεταστικοί Οργανισμοί ΑΙΤΗΣΕΙΣ και ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ Σύμφωνα με τη νομοθεσία (Κ.Δ.Π. 442/2013, Κ.Δ.Π. 443/2013) η Αρμόδια Αρχή κατόπιν υποβολής αιτήσεως και αξιολόγησης βάσει καθορισμένων κριτήριων, προβαίνει σε έγκριση των Φορέων Κατάρτισης και των Εξεταστικών Οργανισμών για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της εξέτασης αντίστοιχα. Οι εγκεκριμένοι Φορείς Κατάρτισης(ΦΚ) και Εξεταστικοί Οργανισμοί (ΕΟ) βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (

17 Φορείς Κατάρτισης & Εξεταστικοί Οργανισμοί ΑΙΤΗΣΕΙΣ και ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί, προς την Υπηρεσία Ενέργειας, συνολικά 5 αιτήσεις για έγκριση φορέα κατάρτισης και 1 αίτηση για έγκριση εξεταστικού οργανισμού Από τις υποβληθείσες αιτήσεις : 1 αίτηση καλύπτει και τις 4 κατηγορίες εγκαταστατών. 3 αιτήσεις καλύπτουν μόνο την κατηγορία εγκαταστατών ΦΒ συστημάτων. Εγκεκριμένοι Φορείς Κατάρτισης: 1. Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ως φορέας κατάρτισης για εγκαταστάτες λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας 2. Εργαστήριο Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως φορέας κατάρτισης για εγκαταστάτες ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, Εγκεκριμένοι Εξεταστικοί Οργανισμοί: Εργαστήριο Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως εξεταστικός οργανισμός για εγκαταστάτες ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η έγκριση των Φορέων Κατάρτισης και των Εξεταστικών Οργανισμών είναι διάρκειας τριών χρόνων.

18 Αίτηση για εγγραφή στο μητρώο Ο υποψήφιος εγκαταστάτης υποβάλει προς την Υπηρεσίας Ενέργειας αίτηση για εγγραφή στο μητρώο σύμφωνα με τους τύπους που καθορίζονται στο Παράρτημα Ι στους Κανονισμούς 374/2015. Η αίτηση για εγγραφή συνοδεύεται από: (i) απόδειξη πληρωμής του τέλους εγγραφής ( ΦΠΑ) (ii) απόδειξη εγγραφής στο ΦΠΑ του εγκαταστάτη ή του εργοδότη του (iii) φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου (iv) αντίγραφο του αναλυτικού προγράμματος που παρακολούθησε από εξουσιοδοτημένο φορέα κατάρτισης. (v) βεβαίωση επιτυχίας σε εξετάσεις εγκαταστατών συστημάτων ΑΠΕ από εξουσιοδοτημένο εξεταστικό οργανισμό. Το τέλος εγγραφής στο μητρώο εγκαταστατών ανέρχεται στα ΦΠΑ Η εγγραφή στο μητρώο έχει διάρκεια έξι (6) χρόνια. Για σκοπούς ανανέωσης της εγγραφής, ο εγκαταστάτης καταβάλει τέλος 80 + ΦΠΑ. Δεν καταβάλλεται επιπλέον τέλος για εγγραφή σε πρόσθετη κατηγορία εγκαταστατών συστημάτων ΑΠΕ.

19

20 Ανανέωση εγγραφής εγκαταστάτη Η πιστοποίηση του κάθε εγκαταστάτη έχει χρονική διάρκεια έξι (6) χρόνια. Κάθε εξαετία ο εγκαταστάτης πρέπει να παρακολουθεί βραχύτερους κύκλους επιμόρφωσης από τους φορείς κατάρτισης, επί επίκαιρων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών, νομοθεσιών και προτύπων που να επιτρέπουν τη δια βίου μάθηση και το δικαίωμα του για ανανέωση της εγγραφής στο μητρώο Ο φορέας κατάρτισης εκδίδει βεβαίωση παρακολούθησης βραχύτερων κύκλων επιμόρφωσης στον εγκαταστάτη για κάθε κύκλο επιμόρφωσης που ολοκληρώνει. Η εγγραφή εγκαταστάτη ανανεώνεται κάθε 6 χρόνια νοουμένου ότι: (α) ο εγκαταστάτης ενημερώσει γραπτώς την αρμόδια αρχή για την πρόθεση του να λάβει ανανέωση της εγγραφής του, (β) εξακολουθούν να τηρούνται οι προϋποθέσεις εγγραφής των Κανονισμών, (γ) ο εγκαταστάτης έχει παρακολουθήσει βραχύτερους κύκλους επιμόρφωσης από εγκεκριμένο φορέα κατάρτισης, (δ) ο εγκαταστάτης καταβάλλει τα αντίστοιχα τέλη ανανέωσης εγγραφής (τέλος 80 + ΦΠΑ).

21 Ειδικές περιπτώσεις 1. Πιστοποιητικά από άλλα κράτη μέλη Η αρμόδια αρχή αναγνωρίζει την πιστοποίηση εγκαταστάτη από φορείς άλλου κράτους μέλους και δύναται να τους εγγράψει στο μητρώο, νοουμένου ότι τηρούνται οι πρόνοιες του Νόμου και των Κανονισμών ΚΔΠ.374/ Υποψήφιοι εγκαταστάτες που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία ισοδύναμα προγράμματα κατάρτισης ή/και εξετάσεις πριν από την ψήφιση των Κανονισμών Κ.Δ.Π. 374/2015 (13/11/2015). Η Υπηρεσία Ενέργειας κατά την κρίση της, δύναται να εξαιρέσει από την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος θεωρητικής ή/και πρακτικής κατάρτισης ή/και από την εξέταση υποψήφιους εγκαταστάτες που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία ισοδύναμα προγράμματα κατάρτισης ή/και εξετάσεις πριν από την ψήφιση των Κανονισμών Κ.Δ.Π. 374/2015.

22 Μητρώο Εγκαταστατών Το Μητρώο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα και είναι κοινό με το μητρώο εγκαταστατών τεχνικών συστημάτων κτιρίου. Μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί μια αίτηση στη βάση του κανονισμού 15 της Κ.Δ.Π.374/2015 που αφορά την αξιολόγηση προγράμματος και εξέτασης που ολοκλήρωσε υποψήφιος εγκαταστάτης πριν τεθεί σε ισχύ η ΚΔΠ374/2015.

23 Τερματισμός εγγραφής στο μητρώο Η αρμόδια αρχή δύναται να αναστείλει ή να τερματίσει την εγγραφή εγκαταστάτη όταν ο εγκαταστάτης: αποτυγχάνει να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε υποχρέωση με βάση τις διατάξεις των Κανονισμών Αποτυγχάνει συστηματικά να διεκπεραιώσει σωστά τα καθήκοντα του Διαπράττει, παρέχει βοήθεια ή υποκινεί τη διάπραξη αδικήματος με βάση τις διατάξεις των Κανονισμών

24 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Παρουσίαση στην ΟΕΒ, 16 Νοεμβρίου 2016 Πιστοποίηση Εγκαταστατών Μικρής Κλίμακας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4200, 3/4/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4200, 3/4/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L1, 4.1.2003,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 19 (2)(η) και (θ)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 19 (2)(η) και (θ) 448 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 62/2017 Αρ. 5000, 24.2.2017 Αριθμός 62 Οι περί Ρύθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (Επιθεώρηση Συστημάτων Κλιματισμού) Κανονισμοί του 2017, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Χαράλαμπος Μαλαματένιος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ (PhD) ΥπεύθυνοςΤμήματοςΕκπαίδευσης Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής & Σχεδιασμού

Χαράλαμπος Μαλαματένιος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ (PhD) ΥπεύθυνοςΤμήματοςΕκπαίδευσης Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής & Σχεδιασμού Πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται η 2 η Συνάντηση Εργασίας με θέμα: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ» Χαράλαμπος Μαλαματένιος Μηχανολόγος Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 63/2017 Αρ. 5000, Αριθμός 63

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 63/2017 Αρ. 5000, Αριθμός 63 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 63/2017 Αρ. 5000, 24.2.2017 Αριθμός 63 Οι περί Ρύθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (Επιθεώρηση Συστημάτων Θέρμανσης) Κανονισμοί του 2017, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 Ν. 188(Ι)/2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Εξετάσεις για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες

Εξετάσεις για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες Εξετάσεις για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, η επιτυχία στην εξέταση είναι ένα από τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

816 Κ.Δ.Π. 164/2009. Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚτΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ. Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 19

816 Κ.Δ.Π. 164/2009. Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚτΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ. Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 19 Ε.Ε. Παρ. ΙΙι(ι) Αρ. 4350 16.4.2009 Αριθμός 164 816 Κ.Δ.Π. 164/2009 Οι περί Ρύθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης τών Κτιρίων (Ενεργειακή Πιστοποίηση των Κτιρίων) Κανονι σμοί του 2009, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτές τις περιπτώσεις και αφού προσκομισθεί το απαιτούμενο πιστοποιητικό, παραχωρείται έκπτωση στο κόστος των διδάκτρων ίση με 12%.

Σε αυτές τις περιπτώσεις και αφού προσκομισθεί το απαιτούμενο πιστοποιητικό, παραχωρείται έκπτωση στο κόστος των διδάκτρων ίση με 12%. ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Για συμμετοχή στο εγκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης υποψήφιων Ενεργειακών Ελεγκτών Κατηγορίας Α (ΚΔΠ 184/2012)για εγγραφή στο Μητρώο των Ενεργειακών Ελεγκτών Επεξηγηματικό σημείωμα

Διαβάστε περισσότερα

(W/m 2 K) 0.75 0.85 2.0

(W/m 2 K) 0.75 0.85 2.0 Ενεργειακή Αϖόδοση Κτιρίων και Νοµικό Πλαίσιο Οδηγίες 2002/91/ΕΚ και 2010/31/ΕΚ και ϖρακτική εφαρµογή στην Κύϖρο Σεµινάριο ΕΤΕΚ µε θέµα «Ενεργειακή Αναβάθµιση Κτιρίων στην Κύπρο» 2 Μαρτίου 2013 Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Χριστόδουλος Ελληνόπουλος Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Υπηρεσία Ενέργειας 1. Οι περί Ρύθμισης της

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ο περί Συμβούλων Αφερεγγυότητας Νόμος του 2015 (Ν.64(Ι)/2015) Αδειοδότηση Συμβούλων Αφερεγγυότητας

Θέμα: Ο περί Συμβούλων Αφερεγγυότητας Νόμος του 2015 (Ν.64(Ι)/2015) Αδειοδότηση Συμβούλων Αφερεγγυότητας ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2015 (ΓΕ 16_2015) Προς: Όλα τα Μέλη του Συνδέσμου Ημερομηνία: 25 Μαΐου 2015 Θέμα: Ο περί Συμβούλων Αφερεγγυότητας Νόμος του 2015 (Ν.64(Ι)/2015) Αδειοδότηση Συμβούλων Αφερεγγυότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 39/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4757 Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014 99 Αριθμός 39 Οι περί Ρύθμισης της Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Δεξιότητες και προσόντα των εγκαταστατών συστημάτων ΑΠΕ»

«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Δεξιότητες και προσόντα των εγκαταστατών συστημάτων ΑΠΕ» «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Δεξιότητες και προσόντα των εγκαταστατών συστημάτων ΑΠΕ» Λευτέρης Γιακουμέλος Φυσικός Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΑΠΕ Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής & Σχεδιασμού Ημερίδα ΔΑΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Για συμμετοχή στο εγκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης υποψήφιων Ενεργειακών Ελεγκτών Κατηγορίας Γ - Μεταφορές, βασισμένο στην ΚΔΠ 184/2012, για εγγραφή στο Μητρώο των Ενεργειακών

Διαβάστε περισσότερα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη Λευκωσία (http://www.unic.ac.cy/).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη Λευκωσία (http://www.unic.ac.cy/). ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Για συμμετοχή στο εγκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης υποψήφιων Ενεργειακών Ελεγκτών Κατηγορίας A και Α & B (ΚΔΠ 184/2012) για εγγραφή στο Μητρώο των Ενεργειακών Ελεγκτών - ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ια), 20 (κδ), 53, 62 και 152 του περί Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομικών

Διαβάστε περισσότερα

Εγκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης εγκαταστατών λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας (Κατηγορία A) Σεπτέμβριος Οκτώβριος ΕΝΟΤΗΤΑ 4: Νομοθετικό πλαίσιο

Εγκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης εγκαταστατών λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας (Κατηγορία A) Σεπτέμβριος Οκτώβριος ΕΝΟΤΗΤΑ 4: Νομοθετικό πλαίσιο Εγκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης εγκαταστατών λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας (Κατηγορία A) Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016 ΕΝΟΤΗΤΑ 4: Νομοθετικό πλαίσιο Ανθή Χαραλάμπους Χημικός Μηχανικός (ΕΜΠ) MSc Περιβαλλοντική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΗ ΑΡΘΡΟ 23 Ν.29(Ι)/2001

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΗ ΑΡΘΡΟ 23 Ν.29(Ι)/2001 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ανδροκλέους 9, 2ος όροφος, Γραφ.204, 1060 Λευκωσία Τ.Θ. 20595 1660 Λευκωσία ΤΗΛ. 22206306, ΦΑΞ: 22206360 & 22206370, www.contractorscouncil.org.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ 1 Ο ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΤΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ 2 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Διεξαγωγή εξετάσεων για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Διεξαγωγή εξετάσεων για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Διεξαγωγή εξετάσεων για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών επιθυμεί να ενημερώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ανδροκλέους 9, 2 ος όροφος Γρ. 204, 1060 Λευκωσία Τηλ. 22206306 Φαξ. 22206360,22206370 Τ.Θ. 20595, 1660, Λευκωσία www.contractorscouncil.org.cy

Διαβάστε περισσότερα

03/10/2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

03/10/2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 03/10/2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ) Οκτώβριος 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (2007-2013)

ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (2007-2013) ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (2007-2013) Πρόσκληση για Επίδειξη Ενδιαφέροντος από Εξεταστές για την Εξασφάλιση Υπηρεσιών έναντι αμοιβής με σκοπό την Εξέταση

Διαβάστε περισσότερα

09/03/2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

09/03/2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 09/03/2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ) Μάρτιος 2018

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4281, 21/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4281, 21/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 352. 83(Ι) του 1999 143(Ι) του 2002 64(Ι) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4138, 14/8/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4138, 14/8/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 135. 44 του 1961 109 του 1968 2 του 1970 9 του 1972 19 του 1981 210 του 1987 170 του 1990

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Αίτησης: Υποβολής: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Έντυπα πιστοποιητικών τα οποία συμπληρώνονται όπως περιγράφεται στις οδηγίες στο Μέρος IV

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Έντυπα πιστοποιητικών τα οποία συμπληρώνονται όπως περιγράφεται στις οδηγίες στο Μέρος IV ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ανδροκλέους 9, 2 ος όροφος Γρ. 204, 1060 Λευκωσία Τηλ. 22206306 ΦΑΞ. 22206360, 22206370 Τ.Θ. 20595, 1660, Λευκωσία www.contractorscouncil.org.cy

Διαβάστε περισσότερα

Διάσκεψη Τύπου ΣΕΑΠΕΚ Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου

Διάσκεψη Τύπου ΣΕΑΠΕΚ Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου Διάσκεψη Τύπου ΣΕΑΠΕΚ Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου Σύνδεσμος Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (Σ.Ε.Α.Π.Ε.Κ.) Ιστορία Ο ΣΕΑΠΕΚ ιδρύθηκε το

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018)

Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018) Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018) Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ Περιεχόμενα Μέρος Α Β Γ Θέμα Ερμηνεία

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθετικές Ρυθμίσεις που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Νομοθετικές Ρυθμίσεις που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Νομοθετικές Ρυθμίσεις που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων «SERPENTE Ειδικό εργαστήριο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων» Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κοφίνου 3 Δεκεμβρίου 2014 Νίκος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Έργο PVTRIN

Το Ευρωπαϊκό Έργο PVTRIN Kατάρτιση και Πιστοποίηση Εγκαταστατών Φ/Β Συστημάτων στην Ευρώπη Το Ευρωπαϊκό Έργο PVTRIN Toυρνάκη Σταυρούλα Senior Advisor PVTRIN project manager IEE/09/928/SI2.558379, 1/05/2010-30/4/2013 To Eυρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 210/2014 Αρ. 4773, 15.4.2014

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 210/2014 Αρ. 4773, 15.4.2014 679 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 210/2014 Αρ. 4773, 15.4.2014 Αριθμός 210 Οι περί της Ενεργειακής Απόδοσης κατά την Τελική Χρήση και τις Ενεργειακές Υπηρεσίες (Πάροχοι Ενεργειακών Υπηρεσιών) Κανονισμοί του

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή απόδοση κτιρίων και σχετικά Διατάγματα και Κανονισμοί

Ενεργειακή απόδοση κτιρίων και σχετικά Διατάγματα και Κανονισμοί Ενεργειακή απόδοση κτιρίων και σχετικά Διατάγματα και Κανονισμοί «Διαλέξεις ΟΕΒ σε θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος» ΟΕΒ 22 Φεβρουαρίου 2017 Νίκος Χατζηνικολάου Οδηγία 2010/31/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν εγκριθεί για επιχορήγηση από την ΑνΑΔ (Π007815 και Π007816)

Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν εγκριθεί για επιχορήγηση από την ΑνΑΔ (Π007815 και Π007816) ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ 1 Για συμμετοχή στο εγκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης υποψήφιων Ενεργειακών Ελεγκτών Κατηγορίας A και Α & B (ΚΔΠ 184/2012) για εγγραφή στο Μητρώο των Ενεργειακών Ελεγκτών - ΛΕΥΚΩΣΙΑ Τα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ FREDERICK

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ FREDERICK ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: Παρακαλώ όπως αποστείλετε το έντυπο : στο Φαξ: 22349555 ή στο Email: n.christfides@frederick.ac.cy ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΜΕΡΟΣ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΤΙΤΛΟΣ: ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 17 Μαρτίου Όλους τους ενδιαφερόμενους

Λευκωσία, 17 Μαρτίου Όλους τους ενδιαφερόμενους Λευκωσία, 17 Μαρτίου 2017 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ: Όλους τους ενδιαφερόμενους Παναγιώτη Παναγή, Λειτουργό Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων ΘΕΜΑ: Οι περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός ενημέρωσης και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στις Κοινότητες της Κύπρου

Βαθμός ενημέρωσης και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στις Κοινότητες της Κύπρου Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Βαθμός ενημέρωσης και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στις Κοινότητες της Κύπρου Συνεισφορά της Ένωσης Κοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Kατάρτιση και Πιστοποίηση Εγκαταστατών Φ/Β Συστημάτων στην Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Έργο PVTRIN

Kατάρτιση και Πιστοποίηση Εγκαταστατών Φ/Β Συστημάτων στην Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Έργο PVTRIN Kατάρτιση και Πιστοποίηση Εγκαταστατών Φ/Β Συστημάτων στην Ευρώπη Το Ευρωπαϊκό Έργο PVTRIN To Eυρωπαϊκό έργο PVTRIN Ανάπτυξη συστήματος κατάρτισης και πιστοποίησης τεχνικών που δραστηριοποιούνται στην

Διαβάστε περισσότερα

Εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εγκαταστατών μικρής κλίμακας λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας από την Υπηρεσία Ενέργειας

Εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εγκαταστατών μικρής κλίμακας λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας από την Υπηρεσία Ενέργειας Εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εγκαταστατών μικρής κλίμακας λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας από την Υπηρεσία Ενέργειας με σκοπό την εκπαίδευση υποψήφιων Εγκαταστατών μικρής κλίμακας λεβήτων και θερμαστρών

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας

Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας Σχέδιο για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για ίδια κατανάλωση 02/07/2018 30/10/2018 (ΝΕΤ-BILLING) Κλάδος

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 1 Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τις πιο κάτω κατηγορίες αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΔΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ ΑΘΗΝΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΔΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ ΑΘΗΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΔΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ ΑΘΗΝΑ 22-12-2012 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των ΠΕΑ στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

Ο ρόλος των ΠΕΑ στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων Ο ρόλος των ΠΕΑ στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων Ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Οι δράσεις του έργου Request2Acrtion ΟΕΒ -13 Ιουνίου2017 Νίκος Χατζηνικολάου Απαιτήσεις ελάχιστης ενεργειακής απόδοσης

Διαβάστε περισσότερα

10:00 10:10 10:10 12:10 12:10-12:15 12:15-14:00

10:00 10:10 10:10 12:10 12:10-12:15 12:15-14:00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΑ -ΚΕΠΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ) Α ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρεχόμενο ηλεκτρικό ρεύμα από Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρισμού Ισχύος kwp, 3-Φ, 400V/11-22kV, 50Hz

Παρεχόμενο ηλεκτρικό ρεύμα από Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρισμού Ισχύος kwp, 3-Φ, 400V/11-22kV, 50Hz ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Φ.Π.Α. ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Αρ. Αίτησης ΔΣΔ (ΑΗΚ) : Αρ. Πρωτ. σας : : 90000020C Ημερομηνία : Αγαπητοί Κύριοι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ (ΟΡΟΙ) ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

DOSSIER DE MEDIOS AVANCE. Nota de Prensa

DOSSIER DE MEDIOS AVANCE. Nota de Prensa DOSSIER DE MEDIOS AVANCE Nota de Prensa Se crea PROINSO Solar Training School, programa internacional de formación para instaladores de energía solar fotovoltaica 4 de mayo de 2011 Η PROINSO δηµιουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 3 Μαρτίου 2014. Αθήνα. Μέρος Α

Τρίτη 3 Μαρτίου 2014. Αθήνα. Μέρος Α ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Οι πρόσφατες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο του επαγγέλματος και των σπουδών της ειδικότητας του Ηλεκτρολόγου στην Ελλάδα» Τρίτη 3 Μαρτίου 2014 5.15 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Αθήνα Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 4. στην Έκδοση των Κανόνων Μεταφοράς και Διανομής. Δημόσια Διαβούλευση 25 Ιουνίου Ιουλίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 4. στην Έκδοση των Κανόνων Μεταφοράς και Διανομής. Δημόσια Διαβούλευση 25 Ιουνίου Ιουλίου 2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 4 στην Έκδοση 4.0.0 των Κανόνων Μεταφοράς και Διανομής Δημόσια Διαβούλευση 25 Ιουνίου 2015 25 Ιουλίου 2015 Τίτλος Περιγραφή Πρόταση Τροποποιήσεων Αρ. 4 στην Έκδοση 4.0.0 των Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ασκώντας τις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΑΞΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΟΥ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΑΞΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ανδροκλέους 9, 2 ος όροφος Γρ. 204, 1060 Λευκωσία Τηλ. 22206306 ΦΑΞ. 22206360, 22206370 Τ.Θ. 20595, 1660, Λευκωσία www.contractorscouncil.org.cy

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 1 Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τις πιο κάτω κατηγορίες αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

«Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.

«Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΑΠΟΦΑΣΗ 2 «Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του Άρθρου 3.11

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 1191/2014 ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ 1191/2014 ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ 1191/2014 ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Τα Μέλη της ΡΑΕΚ αφού έλαβαν, μεταξύ άλλων,

Διαβάστε περισσότερα

1/3/2016 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1/3/2016 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1/3/2016 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ) Version 1.0 ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 15(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012

Αριθμός 15(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 176 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 15(Ι)/2017 Αρ. 4590, 24.2.2017 Ο περί Ρύθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (Τροποποιητικός) Νόμος 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Αίτησης: Ημερομηνία Υποβολής: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΕΤΕΚ 2015 (Κ.Δ.Π.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΕΤΕΚ 2015 (Κ.Δ.Π. Υποδείξεις ΕΤΕΚ προς Μελετητές, αναφορικά με τον Ορισμό συντονιστών για τα θέματα ασφάλειας και υγείας κατά την εκπόνηση της μελέτης (συντονιστής μελέτης) και κατά την εκτέλεση του έργου (συντονιστής εκτέλεσης)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΜΕΡΟΣ ΙΙ Έντυπα πιστοποιητικών τα οποία συμπληρώνονται όπως περιγράφεται στις οδηγίες στο Μέρος ΙΙΙ.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΜΕΡΟΣ ΙΙ Έντυπα πιστοποιητικών τα οποία συμπληρώνονται όπως περιγράφεται στις οδηγίες στο Μέρος ΙΙΙ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ανδροκλέους 9, 2 ος όροφος Γρ. 204, 1060 Λευκωσία Τ.Θ. 20595, 1660, Λευκωσία Τηλ. 22206306 ΦΑΞ. 22206360, 22206370 www.contractorscouncil.org.cy

Διαβάστε περισσότερα

Ο περί Συμβούλων Αφερεγγυότητας Νόμος 64(Ι)/2015. Α. & Α. Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Ο περί Συμβούλων Αφερεγγυότητας Νόμος 64(Ι)/2015. Α. & Α. Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Ο περί Συμβούλων Αφερεγγυότητας Νόμος 64(Ι)/2015 1 Πεδίο Εφαρμογής Νόμου Αδειοδότηση και ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στους συμβούλους αφερεγγυότητας. Έναρξη ισχύος 7/5/2015. Δεν εφαρμόζεται για διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του ΔΣΔ στο νέο περιβάλλον της αγοράς ηλεκτρισμού Στρατηγική επιτυχίας και πρωτοπορίας

Ο ρόλος του ΔΣΔ στο νέο περιβάλλον της αγοράς ηλεκτρισμού Στρατηγική επιτυχίας και πρωτοπορίας Σύνδεση και Λειτουργία Συστημάτων Παραγωγής Ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τελική κατάληξη την ένταξη των Έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού Ο ρόλος του ΔΣΔ στο νέο περιβάλλον της

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι όροι Άδειας Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΡΟ Α» ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΡΟ Α» ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 1 ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΡΟ Α» ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ν.Π.Ι.. - Α.Φ.Μ. 997562542 ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΡ. 54-85100 ΡΟ ΟΣ Τηλ.: (22410) 22259 /36370 /36360 Fax : (22410) 27462 Ρόδος, 08/12/2016

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Διαδικασιών Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (ΣΕΑ) ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018)

Εγχειρίδιο Διαδικασιών Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (ΣΕΑ) ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018) Εγχειρίδιο Διαδικασιών Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (ΣΕΑ) ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018) Εγχειρίδιο Διαδικασιών Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (ΣΕΑ) ΣΕΛΚ Περιεχόμενα Μέρος Α Β Γ Δ Ε ΣΤ Θέμα Ερμηνεία όρων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΡΟΔΑ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ν.Π.Ι.Δ. - Α.Φ.Μ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΡΟΔΑ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ν.Π.Ι.Δ. - Α.Φ.Μ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΡΟΔΑ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ν.Π.Ι.Δ. - Α.Φ.Μ. 997562542 ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΡ. 54-85100 ΡΟΔΟΣ Τηλ.: (22410) 22259 /36370 /36360 Fax : (22410) 27462 Ρόδος, 13/10/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 )

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 ) ΑΠΟΦΑΣΗ 2 «Επαγγελματική επάρκεια Εκκαθαριστικών Μελών ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 ) Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις της 2.10.7 της Ενότητας 2 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΣΤΕΓΗΣ. Διαγωνισμός Αρ. ΟΧΣ 5/2019

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΣΤΕΓΗΣ. Διαγωνισμός Αρ. ΟΧΣ 5/2019 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΣΤΕΓΗΣ Διαγωνισμός Αρ. ΟΧΣ 5/2019 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΡΟΣ Α: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μητρώο Ενεργειακών Ελεγκτών και διαδικασία εγγραφής

Μητρώο Ενεργειακών Ελεγκτών και διαδικασία εγγραφής Μητρώο Ενεργειακών Ελεγκτών και διαδικασία εγγραφής Δημοσιεύθηκε η κ.υ.α. για την κατάρτιση του Μητρώου των Ενεργειακών Ελεγκτών, του καθορισμού του καθεστώτος επαγγελματικών προσόντων αυτών και την πιστοποίησή

Διαβάστε περισσότερα

15(I)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012

15(I)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4590, 24.2.2017 Ν. 15(Ι)/2017 15(I)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 Προοίμιο. Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Αποθήκευση ενέργειας: Υφιστάμενη κατάσταση και τεχνολογίες αποθήκευσης» 11 Δεκεμβρίου 2014, Λευκωσία Διάρκεια 8 ώρες,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ. Εμπιστευτική στο Συμβούλιο Εγγραφής

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ. Εμπιστευτική στο Συμβούλιο Εγγραφής ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου Τ.Κ. 22103, 1517 Λευκωσία Κύπρος Τηλ. 22452258, Φαξ: 22452292 Εμπιστευτική

Διαβάστε περισσότερα

Κύπρος-Λευκωσία: Ιατρικά αναλώσιμα 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες

Κύπρος-Λευκωσία: Ιατρικά αναλώσιμα 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες 1 / 9 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:151352-2017:text:el:html Κύπρος-Λευκωσία: Ιατρικά αναλώσιμα 2017/S 078-151352 Προκήρυξη σύμβασης Προμήθειες Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Οι περί της Ασκήσεως Ασφαλιστικών Εργασιών και άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 2002 έως (Αρ. 6) του 2004

Οι περί της Ασκήσεως Ασφαλιστικών Εργασιών και άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 2002 έως (Αρ. 6) του 2004 Οι περί της Ασκήσεως Ασφαλιστικών Εργασιών και άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 2002 έως (Αρ. 6) του 2004 Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 169, 172, 173, 177, 182, 185 και 229 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Όροι Ενοικίασης Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων (Ι.Τ.Θ.)

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Όροι Ενοικίασης Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων (Ι.Τ.Θ.) ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Όροι Ενοικίασης Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων (Ι.Τ.Θ.) Ο Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών με βάση τον Περί Ταχυδρομείων (Εγκατάσταση Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων)

Διαβάστε περισσότερα

Αν κατά την ημερομηνία πληρωμής των όρων ισχύει διαφορετικός συντελεστής ΦΠΑ, το ολικό ποσό πληρωμής θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα.

Αν κατά την ημερομηνία πληρωμής των όρων ισχύει διαφορετικός συντελεστής ΦΠΑ, το ολικό ποσό πληρωμής θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα. ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Φ.Π.Α. ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Αρ. Αίτησης ΔΣΔ (ΑΗΚ) : Αρ. Τιμολογίου : Αρ. Αναφοράς : Αρ. Προσφοράς : Αρ. Αίτησης : Αρ. Έργου : Αρ. Εγγράφου : Αρ. Πρωτ. σας : Λογαριασμός Πελάτη: Ημερομηνία : : 90000020C

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση. Επισυνάπτεται ανακοίνωση. 0117/ /el Ανακοινώσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Cyprus Securities and Exchange Commision CySEC

Ανακοίνωση. Επισυνάπτεται ανακοίνωση. 0117/ /el Ανακοινώσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Cyprus Securities and Exchange Commision CySEC 0117/00001191/el Ανακοινώσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Cyprus Securities and Exchange Commision CySEC Επισυνάπτεται ανακοίνωση Ανακοίνωση Attachment: 1. CYSEC Announcement Non Regulated Publication Date:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αρ. Φακέλου: 13.32.31.6.5 Αίτηση.. /17 Ημερομηνία Υποβολής Αίτησης:.. /.. / 2017 Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ. Σχέδιο Επιχορήγησης Εργοληπτικών Επιχειρήσεων για την Αναβάθμιση του Εξοπλισμού τους. για το έτος 2006

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ. Σχέδιο Επιχορήγησης Εργοληπτικών Επιχειρήσεων για την Αναβάθμιση του Εξοπλισμού τους. για το έτος 2006 α.α. 13.14.05 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ Αρ. Αίτησης: Ημερ. Υποβολής:.. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Σχέδιο Επιχορήγησης Εργοληπτικών Επιχειρήσεων για την Αναβάθμιση του Εξοπλισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε. ΣΧΕΔΙΟ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε. ΣΧΕΔΙΟ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αρ. Φακέλου: 13.32.31.8.1.Φ /14 Ημερομηνία Υποβολής Αίτησης:.. /.. /2014 Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη.. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3927 Κ.Δ.Π. 472/2004

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμενοι τίτλοι σπουδών- Δικαιούχοι- Προϋπηρεσία

Απαιτούμενοι τίτλοι σπουδών- Δικαιούχοι- Προϋπηρεσία Βεβαίωση αναγγελίας έναρξης της επαγγελματικής δραστηριότητας του Αρχιτεχνίτη Οξυγονοκολλητή ή Ηλεκτροσυγκολλητή Β τάξης. Αφορά στην έναρξη της τεχνικής επαγγελματικής δραστηριότητας Αρχιτεχνίτη Οξυγονοκολλητή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ (GDRS) ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ (GDRS) ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ (GDRS) ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ (GDR s) ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγία 1/2010 Συχνά Υποβαλλόμενες Ερωτήσεις (Frequently Asked Questions)

Οδηγία 1/2010 Συχνά Υποβαλλόμενες Ερωτήσεις (Frequently Asked Questions) Οδηγία 1/2010 Συχνά Υποβαλλόμενες Ερωτήσεις (Frequently Asked Questions) Οι πιο κάτω ερωτήσεις-απαντήσεις αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τα μέλη των Διαχειριστικών Επιτροπών των Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Σχέδια Παροχής Χορηγιών για Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ενθάρρυνση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Θέμα: Σχέδια Παροχής Χορηγιών για Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ενθάρρυνση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Αρ.α.265/2013 26 η Ιουλίου, 2013 Προς Όλα τα Μέλη Θέμα: Σχέδια Παροχής Χορηγιών για Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ενθάρρυνση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Σε συνέχεια της εγκυκλίου με ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θάλασσα» 2014-2020 Μέτρο 4.3: Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης Αλιευτικών Περιοχών Λάρνακας Αμμοχώστου 2014-2020 «Σχέδιο Χορηγιών για Ίδρυση και Εκσυγχρονισμό Κέντρων Εστίασης και

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση των περί Χορηγήσεως Αδείας εις Τελωνειακούς Πράκτορας και Βοηθούς Τελωνειακούς Πράκτορας Κανονισμών, Κ..Π. 119/1974

Τροποποίηση των περί Χορηγήσεως Αδείας εις Τελωνειακούς Πράκτορας και Βοηθούς Τελωνειακούς Πράκτορας Κανονισμών, Κ..Π. 119/1974 Λευκωσία, 6 Απριλίου 2016 ΠΡΟΣ: Ολους τους Ενδιαφερομένους Κυρίες/Κύριοι, Τροποποίηση των περί Χορηγήσεως Αδείας εις Τελωνειακούς Πράκτορας και Βοηθούς Τελωνειακούς Πράκτορας Κανονισμών, Κ..Π. 119/1974

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 56(1 )(α) και (β)

Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 56(1 )(α) και (β) Ε.Ε. Παρ. 111(1) 3002 Κ.Δ.Π. 440/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 440 Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 56(1 )(α) και (β) του 2004. Το Υπουργικό Συμβούλιο ασκώντας τις

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις και σύντομη αναφορά στα σχέδια χορηγιών Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ 23/11/18

Στόχοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις και σύντομη αναφορά στα σχέδια χορηγιών Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ 23/11/18 Στόχοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις και σύντομη αναφορά στα σχέδια χορηγιών Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ 23/11/18 Χριστόδουλος Ελληνόπουλος Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Υπηρεσία Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου

Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου Εκδήλωση ενδιαφέροντος για υπηρεσίες ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΥ στον Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου Προϋπολογισμός Σύμβασης : 18.000 Οκτώβριος 2019 Εκδήλωση Ενδιαφέροντος ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών «Μεθοδολογία και εκμάθηση λογισμικού isbemcy» Σεμινάριο κατάρτισης και Εργαστήριο εκμάθησης λογισμικού Διάρκειας 14 ωρών, 1, 2 ή 3 Σεπτεμβρίου 2015 και 7 * Σεπτεμβρίου (*προαιρετική παρακολούθηση 4 επιπλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙKHΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙKHΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙKHΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σχέδιο Παροχής Κρατικών Χορηγιών για την Εισαγωγή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152 Κ.Δ.Π. 247/2018 Ε.Ε. 5107, 17.8.2018 Παρ. Τρίτο, Μέρος Ι Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152 112(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 5037, 1.9.2017 Κ.Δ.Π. 287/2017 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια με Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας

Κτίρια με Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας Κτίρια με Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας Στα πλαίσια της παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Αύξησης των Κτιρίων με Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας ΟΕΒ 26 Οκτωβρίου 2016 Νίκος Χατζηνικολάου

Διαβάστε περισσότερα

ιευρυμένη εφαρμογή των Συστημάτων Net-Metering σε οικίες και κτίρια Τοπικών Αρχών & καταναλωτές

ιευρυμένη εφαρμογή των Συστημάτων Net-Metering σε οικίες και κτίρια Τοπικών Αρχών & καταναλωτές ιευρυμένη εφαρμογή των Συστημάτων Net-Metering σε οικίες και κτίρια Τοπικών Αρχών & Αυτοπαραγωγής σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές ιασφάλιση ουσιαστικού και υγιούς ανταγωνισμού Προστασία Συμφερόντων

Διαβάστε περισσότερα