Αυγά μέσα σε ντομάτα, πορτοκάλι και ψωμί

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αυγά μέσα σε ντομάτα, πορτοκάλι και ψωμί"

Transcript

1 Αυγά μέσα σε ντομάτα, πορτοκάλι και ψωμί Tο πρωινό είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Θα πρέπει να φροντίσεις πολύ να τρως κάθε πρωί πλήρες και γευστικό πρωινό καθώς είναι ένα γεύμα αναντικατάστατο. Εγώ θα σου βρω τον τέλειο τρόπο για να φας το πρωινό σου αυγουλάκι με τον πιο ιδιαίτερο και γευστικό τρόπο. Πάμε να μάθουμε πως. Υλικά: 6 αυγά ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ 2 ψωμάκια αλάτι Ιμαλαίων Saltic πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ γάλα 2 ντομάτες ελαιολαδο ARISTON 1 πορτοκάλι Εκτέλεση: Παίρνεις ένα ψωμάκι και κόβεις λίγο από πάνω, σαν καπάκι. Αδειάζεις την ψίχα και βάζεις μέσα λίγο λάδι. Σπας μέσα ένα αυγό και από πάνω ρίχνεις αλάτι και πιπέρι. Με τον ίδιο τρόπο κόβεις το καπάκι της ντομάταας και την αδειάζεις. Σπας το αυγό μέσα και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι. Στίβεις ένα πορτοκάλι, και κρατάς τις κούπες.ρίχνεις εκεί το αυγό και από πάνω πάλι αλάτι και πιπέρι.

2 Ψήνεις για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ΤΙΡ: Ρίχνεις πρώτα τον κρόκο και μετά το ασπράδι γιατί μπορεί να είναι πολύ και να ξεχειλίσει.

3 Πεϊνιρλί Θέλεις να φτιάξεις νόστιμα, λαχταριστά πεινιρλί; Σου έχουμε την τέλεια λύση! Εμείς σας δείχνουμε δύο επιλογές. Μια πιο νηστίσιμη εκδοχή αλλά και μια πιο πλούσια γευστικά επιλογή. Πάμε να δούμε την εκτέλεση και τα υλικά. peynir στα τουρκικά σημαίνει τυρί peynirli με τυρί, το li ως κατάληξη είναι το με γι αυτούς το σωστό είναι peynirli b?rek = τυρόπιτα ή πίτα με τυρί ή k?ymal? b?rek κιμαδόπιτα ή κρεατόπιτα όπως τη λέμε και εμείς. ΥΛΙΚΑ γρ. Αλεύρι για κάθε χρήση (ή σκληρό) 150 ml νερό 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά ξερή μαγιά 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη Σάλτσα Ντομάτας (προαιρετικά) Ψιλοκομμένα ντοματάκια, ρίγανη, λάδι, αλάτι, πιπέρι Αβοκάντο, Μανιτάρια, Πιπεριά Φλωρίνης Κασέρι, Καπνιστή Γαλοπούλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και την μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε λάδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Φτιάχνουμε την ζύμη και όταν είναι έτοιμη πλάθουμε την ζύμη επάνω στον πάγκο μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα σκεύος για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Όσο το ζυμάρι ετοιμάζεται εμείς καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο ανοίγουμε τη ζύμη και το ανοίγουμε σε πλάτος περίπου ενός εκατοστού και σε σχήμα παραλληλόγραμμο. Μπορούμε με το ίδιο ζυμάρι να κάνουμε και πίτσα. Όταν τα ανοίξουμε προσθέτουμε μέσα τα υλικά της αρεσκείας μας και τα κλείνουμε σαν βαρκούλες. Τα βάζουμε στον φούρνο για λίγο λιγότερο από 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

4

5

6

7 Ντομάτα ~ Συντήρηση, Σάλτσα και Αποξήρανση Oι ντομάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά που καταναλώνουμε ωμή ή μαγειρεμένη με πάρα πολλούς τρόπους. Όταν είναι η εποχή τους δηλαδή από Απρίλιο-Μάιο μέχρι αρχές Φθινοπώρου, οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές και η ποιότητα ασύγκριτη σε σχέση με τις χειμωνιάτικες ντομάτες. Συνεπώς μία έξυπνη συμβουλή μαγειρικής Οικονομίας είναι να αγοράσεις μεγάλες ποσότητες σε οικονομική τιμή και να τις αποθηκεύσεις σωστά, φτιάχνοντας σάλτσα ή αποξηραίνοντας τες στον ήλιο ή τον φούρνο.

8 Φρόντισε να διαλέγεις ντομάτες με λεπτή φλούδα και έντονο κόκκινο χρώμα. Μην επιλέγεις όσες έχουν κίτρινίλες, γιατί δεν έχουν ωριμάσει σωστά. Επίσης οι ντομάτες με σχισμένη σάρκα, έχουν κατά κανόνα στεγνώσει. Συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας Για μερικά λαχανικά, όπως οι ντομάτες και οι μελιτζάνες, που δεν παγώνουν πολύ στην κανονική τους μορφή, ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις στο ψυγείο είναι να τα καταψύξεις πολτοποιημένα. Επιλέγεις ώριμες ντομάτες (οι μικρές και μακρόστενες είναι οι πιο κατάλληλες για σάλτσα!). Τις κόβεις σε χοντρά κομμάτια και τις περνάς από ένα σουρωτήρι για να βγάλουν όσα σποράκια και χυμό γίνεται. Τις ρίχνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν πάρουν μια βράση, χαμηλώνεις την φωτιά και τις αφήνεις να σιγοβράσουν για μια ώρα ή μέχρι να έχεις έναν παχύρρευστό πολτό. Ανακατεύεις συνεχώς για να πολτοποιηθούν οι ντομάτες και ξαφρίζεις συχνά. Το μίγμα είναι έτοιμο, όταν πιεί όλα τα υγρά του. Αν θες μπορείς να προσθέσεις μυρωδικά όπως βασιλικό, ή κρεμμύδι και σκόρδο για έξτρα γεύση. Αυτό είναι όλο! Περνάς τον πολτό από ένα τούλι, αν σε ενοχλούν τα σποράκια, τον μοιράζεις σε πλαστικά ή γυάλινα δοχεία και τον βάζεις στην κατάψυξη. Μπορείς επίσης να τον διατηρήσεις και χωρίς ψυγείο! Ακόμα πιο οικονομικό! Ακολουθείς την ίδια διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω και στην συνέχεια τον μοιράζεις σε καθαρά- ζεστάβαζάκια, όσο είναι ζεστός. Για να σφραγιστούν αεροστεγώς τα καπακώνεις και τα αναποδογυρίζεις αμέσως. Φρόντισε να έχεις αποστειρώσει τα βαζάκια: τα πλένεις και τα βάζεις χωρίς να τα σκουπίσεις στο φούρνο, για δέκα λεπτά. Όταν στεγνώσουν είναι έτοιμα.

9 Αποξήρανση Aν βρεις στην αγορά ντοματάκια σε καλή τιμή, αγόρασε μεγάλη ποσότητα και βάλτα στον ήλιο να λιαστούν. Η ταράτσα της πολυκατοικίας είναι ιδανικό μέρος, για όσους μένουν στις πόλεις! Επέλεξε ξηρές μέρες, με θερμοκρασία 32 βαθμών Κελσίου. Κόψε τα ντοματάκια στην μέση, τοποθέτησε τα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και πασπάλισε τα με λίγο αλάτι. Όταν βγάλουν τα υγρά τους αναποδογύρισε τα και στρώσε τα σε μια απλωτή επιφάνεια, χωρίς να ακουμπάνε το ένα το άλλο. Πρέπει η επιφάνεια να είναι ψηλά από το έδαφος, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα ο αέρας ανάμεσα τους. Φρόντισε να τα σκεπάσεις με ένα τούλι για να μην πάνε ζωύφια! Τα βράδια μάζευε τα μέσα στο σπίτι. Σε 2-4 μέρες, ανάλογα με τον καιρό, θα έχεις έτοιμα λιαστά ντοματάκια παραγωγής σου! Εναλλακτικά μπορείς να τις αφυδατώσεις στον φούρνο του σπιτιού σε πάρα πολύ χαμηλή θερμοκρασία (40-50 βαθμούς) για 8-10 ώρες. Φρούτα και Λαχανικά Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μη συμφωνεί με την άποψη ότι τα φρούτα και τα λαχανικά μας ωφελούν και μάλιστα πολύ, ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουμε καλά ό,τι περιέχουν πολλά συστατικά βιταμίνες, άλατα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα που τα έχει απόλυτη ανάγκη το ανθρώπινο σώμα. Το νερό που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά μεταφέρει όλες αυτές τις θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα του σώματος μας και, ταυτόχρονα, παρασύρει τις τοξικές ουσίες. Όταν τα τρώμε λοιπόν, είναι σαν να πίνουμε? κατά κάποιο τρόπο? και αρκετό νερό. Φαντάζομαι ότι όλοι έχουμε ακούσει πως πρέπει να τρώμε 5 φρούτα και λαχανικά την ημέρα. Δεν πρόκειται για υπερβολή! Αντίθετα, πιστεύω πως είναι λίγα, ειδικά όταν ζούμε σε μία μεσογειακή χώρα στην οποία αφθονούν. Αν δεν σε έχω πείσει ότι αυτό και μπορεί και πρέπει να το καθιερώσουμε όλοι, ελπίζω ότι θα σε πείσουν οι σύντομες οδηγίες που ακολουθούν και περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να βάλεις, στις καθημερινές σας συνήθειες και στο στομάχι σου, 5 φρούτα και 5 λαχανικά τη μέρα. Διάλεξε 3 από αυτές τις συνήθειες και ξεκίνα σήμερα! 10 τρόποι για να βάλεις φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σου: 1. Χυμός για αρχή. Πιες απαραιτήτως έναν χυμό πριν από το πρωινό: Μία πορτοκαλαδίτσα, ένα smoothie μπανάνας ή ότι άλλο τραβάει η δίψα σου. Σου δίνει άμεση ενέργεια για να ξυπνήσεις και να ξεκινήσεις την μέρα σου.

10 2. Φρούτα στο πρωινό. Πρόσθεσε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα στο πρωινό σου: Σταφίδες, Μπανάνα τσιπς, Παπάγια, αποξηραμένα βερίκοκα, χουρμάδες και δαμάσκηνα, μέσα στο δικό σου μιξ δημητριακών ή φυσική φρουτομαρμελάδα στο ψωμί. 3. φρουτο για κολατσιό. Κουβάλα μαζί σου φρούτα για να τρως ανάμεσα στα γεύματα. Μπανάνες ή μανταρίνια για δεκατιανό. Κουβαλιούνται εύκολα, δε θέλουν πλύσιμο και είναι, ειδικά η μπανάνα που θεωρείται ο βασιλιάς των σνακ, χορταστικά και θρεπτικά. 4. Φρουτοσνακ για απογευματινό. Αξίζει να συμπεριλάβεις φρέσκα φρούτα στο απογευματινό σου: Φράουλες, βατόμουρα ή τριμμένο μήλο στο σκέτο γιαούρτι ή μαζί με ανάλατους ξηρούς καρπούς. Μπορείς επίσης να φτιάξεις μία φρουτοσαλάτα ή και «φρουτοσουβλάκια». 5. Φρούτο αντί για γλυκό ή φρουτογλυκό. Αν και το φρούτα είναι καλό να τα τρώς με άδειο στομάχι, είναι προτιμότερο να φας ένα φρουτάκι για επιδόρπιο αντί για προφιτερόλ ή αλλο παχυντικό γλυκό. Αν θες γλυκό προτίμησε κάποιο που περιέχει φρούτα όπως αχλαδόπιτα, μήλο ψητό, κεικ καρότου, μπανάνα φλαμπέ ή φρουτοζελέ. 6. Σαλάτα με κάθε γεύμα. Ξεκίνα κάθε γεύμα σου με μία φρέσκια σαλάτα εποχής. Τα ένζυμα, οι βιταμίνες και οι φυτικές ίνες βοηθάνε την χώνεψη του φαγητού και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. 7. Σαλατογεύμα. Δοκίμασε να φτιάξεις μια μεγάλη χορταστική σαλάτα, που από μόνη της, είναι ένα πλήρες γεύμα. Με πολλές πρασιάδες, πολύχρωμα λαχανικά και κάτι από τα παρακάτω: όσπρια, ζυμαρικά, ψάρι, κοτόπουλο, αβγό, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο επιθυμείς. 8. Φαγητό λαχανικών. Να επιδιώκεις να τρως τακτικά κάποιο φαγητό με λαχανικά, όπως γεμιστά, χορτόπιτα, τουρλού και σούπες με λαχανικά. 9. Γαρνιτούρα λαχανικά. Συνόδεψε κάθε φαγητό με το αγαπημένο σου λαχανικό: Μπροκολάκι, φασολάκι, Κολοκυθάκι, ψητή γλυκοπατάτα ή αληθινό πουρές πατάτας. 10. Λαχανικά στη συνταγή. Πρόσθεσε λαχανικά σε καθε συνταγή που μαγιερεύεις: Καρότα στη φασολάδα, πιπεριές στην σάλτσα, μανιτάρια στην πίτσα και ότι άλλο.

Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες

Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες Αγαπάμε την Λαγάνα! Τόσο που δε θέλουμε να περιμένουμε μία φορά τον μήνα για να τη φάμε! Επειδή στους φούρνους συνήθως βρίσκεις Λαγάνα μόνο την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1η ΗΜΕΡΑ B ΠΡΩΙΝΟ: Καφές ή πράσινο τσάι ή ρόφημα από βότανα. Ένα πορτοκάλι ή δύο μέτρια ακτινίδια ή τρία ξερά δαμάσκηνα. Ένα φλιτζάνι άπαχο φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά) με

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Νόστιμα, απλά και υγιεινά! ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011-2012 το σχολείο μας έθεσε ως ένα από τους στόχους του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μια πολύ τέλεια, ελαφριά και υγιεινή συνταγή! Ιδανική για τους ζεστούς μήνες. Τέλεια για γρήγορο γεύμα. Μπορείς να την κάνεις με ζυμαρικά που έχουν περισσέψει. Μπορείς επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Η ομελέτα είναι μια από τις πιο σίγουρες συνταγές και από αυτές που μπορούν οι περισσότεροι να φτιάξουν. Ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για γράμμωση και για διατροφή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΥΛΙΚΑ για την σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα 1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη ρίγανη 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ΥΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 2 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Αρακάς με λαχανικά 1. Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε. 2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν γίνει διάφανο προσθέτετε τον αρακά. Τον σοτάρετε για λίγο. 3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! «Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! Οι παγωμένες μπύρες και τα παγωτά έκαναν τη δουλειά τους! Ο δείκτης της ζυγαριάς είναι ανεβασμένος.κατεβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΛΙΚΑ 1κιλό μελιτζάνες 160 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 450 γρ. κιμά 1 ποτήρι άσπρο κρασί 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

Διαβάστε περισσότερα

Μπανάνα: Η Βασίλισσα των Σνακ

Μπανάνα: Η Βασίλισσα των Σνακ Μπανάνα: Η Βασίλισσα των Σνακ Η μπανάνα είναι η βασίλισσα των σνακ. Κουβαλιέται εύκολα, δε θέλει πλήσιμο, μπορεί να φαγωθεί οποιαδήποτε στιγμή και είναι χορταστική. Οι μπανάνες όμως έχουν και άλλα πολλά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Πληροφοριακά σας λέμε.. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί η παραδοσιακή Μεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή Άνσελ Κις

Μεσογειακή διατροφή Άνσελ Κις Μεσογειακή διατροφή Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στη Μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας!

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας! 1. Βρέστε την άσχετη λέξη 2. Μήλο/ κιμά/ αχλάδι/ σταφύλι/ καρπούζι 3. Μουσακάς/ γεμιστά/ τζατζίκι/ γάλα/ φασολάδα 4. Μοσχάρι/ χοιρινό/ ψάρι/ κοτόπουλο/ μπριζόλα 5. Αλάτι/ λάχανο/ μαρούλι/ κρεμμύδι/ σκόρδο

Διαβάστε περισσότερα

Γέμιση με μανιτάρια. Εκτέλεση:

Γέμιση με μανιτάρια. Εκτέλεση: Γέμιση με μανιτάρια Η γέμιση είναι μια υπόθεση που είμαι σίγουρος πως απασχολεί αυτή τη στιγμή κάθε Ελληνίδα νοικοκυρά. Σήμερα ήρθα να δώσω λύση σε όσες στερέψατε από ιδέες αλλά και σε όσες θέλετε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα Φρέσκες τυρομπουκιές Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη 100 γραμμάρια Philadelphia 70 γραμμάρια Arla το Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη 100 γραμμάρια

Διαβάστε περισσότερα

============================================================================

============================================================================ Γαρνιτούρες- Συνοδευτικά Δημοσιεύθηκε από Hlianna - 15/11/2010 12:02 Γαρνιτούρα για γαλοπούλα ή στην κατσαρόλα μισή κούπα μπασμάτι μισό κιλό κιμά χοιρινό μισή κούπα κρεμμύδια τριμ τα εντόσθια ψιλ/να 1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόγευμα Λευκά δημητριακά πρωινού (χωρίς αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) Σοκολατούχα δημητριακά πρωινού Κρύο ημι-αποβουτυρωμένο γάλα (2% λιπαρά) Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Διαβάστε περισσότερα

κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι

κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι 6 κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι ΥΛΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ κοτόπουλο φιλέτο ωμό (2 ανάλογα τις θερμίδες) 200 gr ντομάτες 20 gr κρασί άσπρο ξηρό τυρί λευκό light (12% λιπαρά) (40 ανάλογα τις θερμίδες)

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές γεμάτες νοστιμιά!

Συνταγές γεμάτες νοστιμιά! Συνταγές γεμάτες νοστιμιά! Πατατοσαλάτα με Tulip Chopped Ham 200 γρ. Tulip Chopped Ham κομμένο σε κύβους 2 μέτριου μεγέθους πατάτες, βρασμένες και ξεφλουδισμένες 50 γρ. βρασμένο μπιζέλι Χοντροκομμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 1 ος στόχος: 2 ος στόχος: ξέχασες το πρόγευμα σου! 3 ος στόχος:

ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 1 ος στόχος: 2 ος στόχος: ξέχασες το πρόγευμα σου! 3 ος στόχος: ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 1 ος στόχος: Προσπάθησε να τρως 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά τη μέρα. Αν δεν σου αρέσουν στην αρχή, δοκίμασε να τα καταναλώσεις σαν: Μικρά κομματάκια πιπεριάς, μανιταριών

Διαβάστε περισσότερα

g w w n lf o o d p l a.h d a.g

g w w n lf o o d p l a.h d a.g g w. or w w coo n lf o o d p l a et. ww w.efa d.o.eufic.org w ww w ww.h d a.g r rg Θυμάσαι πώς ήταν όταν μάθαινες ποδήλατο; Το πιο σημαντικό ήταν να μάθεις να κρατάς ισορροπία. Όταν κρατούσες ισορροπία,

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία.

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία. ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΗΣ Ζύμη για γεμιστό πιτάκι 1,5 kg αλεύρι 15 g αλάτι 250 g βούτυρο ή λίπος 3/8 l νερό Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιές του καλού καιρού...

Νοστιμιές του καλού καιρού... Νοστιμιές του καλού καιρού... ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2019 ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ classic Η μουστάρδα Classic από τις «οι Γουμένισσες», απογειώνει γευστικά ψητά κρέατα, λουκάνικα και κοτόπουλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες,

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Η ομελέτα είναι μια από τις πιο σίγουρες συνταγές και από αυτές που μπορούν οι περισσότεροι να φτιάξουν. Ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για γράμμωση και για διατροφή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Σαλάτα με αβοκάντο και τηγανιτά κρεμμύδια

Σαλάτα με αβοκάντο και τηγανιτά κρεμμύδια Σαλάτα με αβοκάντο και τηγανιτά κρεμμύδια Οι σαλάτες είναι η αδυναμία μου και όταν μάλιστα περιέχουν αβοκάντο γίνονται οι εξάρτησή μου. Σήμερα θέλω να σας δείξω μια τέλεια σαλάτα με αβοκάντο που είναι

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Καλοκαιρινό CAMP Ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών. Φρέσκα Φρούτα. Μπανάνα, νεκταρίνια κ.α. Παστέλι. Μπάρες Δημητριακών

1 ο Καλοκαιρινό CAMP Ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών. Φρέσκα Φρούτα. Μπανάνα, νεκταρίνια κ.α. Παστέλι. Μπάρες Δημητριακών Menu 16-Ιουνίου έως 4-Ιουλίου 2014 1 ο Καλοκαιρινό CAMP Ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών Συσκευασμένο κοκτέιλ Φρούτων σε χυμό. Ροδάκινο, Αχλάδι, Σταφύλι, Ανανάς,Κεράσι, Παπάγια σε χυμό φρούτων.

Διαβάστε περισσότερα

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ MENU No 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΝΟΥ ΜΕΝΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Β έτους OTEK Αναβυσσου 2012 Kostas Athanasopoulos CEC Amuse Bouche (Ταρτάρ Ψαριού και Μπιφτέκι με Μυρωδικά Σαλάτα Mesclun) ΤΑΡΤΑΡ

Διαβάστε περισσότερα

H κουζίνα της Αργεντινής

H κουζίνα της Αργεντινής H κουζίνα της Αργεντινής Αργεντινή Η Αργεντινή είναι μια χώρα που βρίσκεται κυρίως. Στο νότιο μισό της νότιας Αμερικής Το κλίμα: Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες.

Διαβάστε περισσότερα

Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας

Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας Χάρις Μαραθεύτη Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος τηλ: 99-720235 email: harismaratheftis@hotmail.com Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας Τα τελευταία 50 χρόνια οι διατροφικές μας συνήθειες άλλαξαν δραστικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά χυμό από 4 πορτοκάλια 1 / 5 ½ φλ. κονιάκ 2 φλ. γλυκό κρασί ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο Για τη γέμιση 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο

Διαβάστε περισσότερα

To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!!

To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!! To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!! Φέτος το καλοκαίρι ξοδεύουμε λιγότερα λεφτά μαγειρεύοντας εύκολα και γρήγορα. Νόστιμες συνταγές Μπορείτε να τυπώσετε και να πάρετε μαζί σας αυτό το μικρό βιβλίο,

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ενότητα: ιατροφή (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α 1 Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α Υλικά: 5 ρολάκια-σπαγγάκια, 250 γρ µανιτάρια, 50 γρ µπέικον, 200 ml κρέµα γάλακτος, ελαιόλαδο, µαϊντανός, αλάτι, πιπέρι. Προετοιµασία: Σε ζεστό λάδι

Διαβάστε περισσότερα

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι βέβαια

Διαβάστε περισσότερα

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) Αγκινάρες Πλούσιες σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και ίνες. Έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Οι διουρητικές της ιδιότητες βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Τρώει το παιδί σας σωστά;

Τρώει το παιδί σας σωστά; Τρώει το παιδί σας σωστά; Προσφορά σε συνεργασία µε την εταιρεία Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd Τα θεμέλια για την υγεία του παιδιού σας αρχίζουν από την καλή διατροφή Η καλή διατροφή δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τυρομπουκάκια σάντουιτς (τι να κάνεις αν σου έμειναν τυροκεκάκια)

Τυρομπουκάκια σάντουιτς (τι να κάνεις αν σου έμειναν τυροκεκάκια) Τυρομπουκάκια σάντουιτς (τι να κάνεις αν σου έμειναν τυροκεκάκια) Τα τυ ρο μπ ου κά κι α πο υ φτ ιά ξα με τα θυμάσαι; Είναι εκείνα τα νοστιμότατα σνακ/ορεκτικά που μπορείς να ξαναδεις εδώ. Αν έκανες λοιπόν

Διαβάστε περισσότερα

κοτόπουλο με πατάτες φούρνου

κοτόπουλο με πατάτες φούρνου 6 κοτόπουλο με πατάτες φούρνου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ 1000 gr πατάτες 10 gr σκόρδο 30 gr λεμόνι χυμός 30 gr ελαιόλαδο (6 κουταλάκια) Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 600 gr 1. Πλένετε το κοτόπουλο

Διαβάστε περισσότερα

Εσείς πώς θα ελέγξετε το βάρος σας;

Εσείς πώς θα ελέγξετε το βάρος σας; Εσείς πώς θα ελέγξετε το βάρος σας; Ο έλεγχος του βάρους δεν είναι συνώνυμος με τη «στέρηση». Η επίτευξη και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι μία διαδικασία ριζικής αλλαγής των διατροφικών επιλογών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤA ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

16 Τροφές που δεν χρειάζεται να είναι βιολογικές

16 Τροφές που δεν χρειάζεται να είναι βιολογικές 16 Τροφές που δεν χρειάζεται να είναι βιολογικές 16 Τροφές που δεν χρειάζεται πάντα να είναι βιολογικές Τα βιολογικά τρόφιμα είναι καλύτερα για την υγεία σας και το περιβάλλον αλλά είναι ακριβά. Τα παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht βραδινό Τρώω µε τον πατέρα µου στις 18 ώρα βραδινό.τρώµε ψωµί µε τυρί και αλλαντικά. δείπνο Παίρνω µε τον πατέρα µου δείπνο στις 18 ώρα. Τρώµε σούπα µε µακαρόνια. κούπα οι κούπες Πίνω νερό από την κούπα.

Διαβάστε περισσότερα

«Διατροφικές οδηγίες για να διώξεις τα ψωμάκια και τη κοιλιά», από την Νικόλ Τσιάνη, Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr!

«Διατροφικές οδηγίες για να διώξεις τα ψωμάκια και τη κοιλιά», από την Νικόλ Τσιάνη, Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! «Διατροφικές οδηγίες για να διώξεις τα ψωμάκια και τη κοιλιά», από την Νικόλ Τσιάνη, Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! H ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση, διώχνουν τα περιττά

Διαβάστε περισσότερα

κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν

κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν 2 περιεχόμενα 3...Κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν 4...Κοτόπουλο ψητό με πατάτες φούρνου 5...Κοτόπουλο με λαχανικά (κινέζικο) 6...Κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρί 7...Κοτόπουλο ψητό και πράσινη σαλάτα

Διαβάστε περισσότερα

ποιότητα που γεύεστε Αγαπημένη συνταγούλα με τον ζουμερό καβουρμά μας!

ποιότητα που γεύεστε Αγαπημένη συνταγούλα με τον ζουμερό καβουρμά μας! ποιότητα που γεύεστε με τον ζουμερό καβουρμά μας! 10 για την προετοιμασία Υλικά (χορταστική συνταγή για 3-4 άτομα) 1 «Καβουρμά μοσχαρίσιο Μπαντάκ» 1 πακέτο ψιλά μακαρόνια 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό 4 κουταλιές

Διαβάστε περισσότερα

Ο τρόπος αυτός διατροφής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πλήθος μελετών δείχνουν ότι οι κάτοικοι Μεσογειακών περιοχών

Ο τρόπος αυτός διατροφής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πλήθος μελετών δείχνουν ότι οι κάτοικοι Μεσογειακών περιοχών ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΑΤΤΑΛΑΣ Η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, ύστερα από μελέτες και στη χώρα μας και αλλού, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή. Η Μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από τις διατροφικές συνήθειες

Διαβάστε περισσότερα

Ντοματοκεφτέδες. Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες. Ντοματοκεφτέδες Ντοματοκεφτέδες Αυτή η καλοκαιρινή συνταγή είναι πολυ διαδεδομένη στην Σαντορίνη όπου και φτιάχνεται με τα πεντανόστιμα ντοματίνια του νησιού. Είναι όμως μία τέλεια ιδέα για να την φτιάξετε όπου κι αν

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου

Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου Η παρούσα εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθαίνουμε Παρέα που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μια πολύ τέλεια, ελαφριά και υγιεινή συνταγή! Ιδανική για τους ζεστούς μήνες. Τέλεια για γρήγορο γεύμα. Μπορείς να την κάνεις με ζυμαρικά που έχουν περισσέψει. Μπορείς επίσης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: Παραδοσιακές Συνταγές της Λήμνου 1. Μελιτζανοσαλάτα 2. Κριθαρένιος ντάκος Λήμνου 3. Κολοκυθοκεφτέδες 4. Πιπεριές γεμιστές με καλαθάκι Λήμνου 5. Πετεινός με τα φλωμάρια 6. Ψευτοπετεινός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΣΟΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΙΑΙΤΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΠΟΣΟΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΙΑΙΤΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΣΟΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΙΑΙΤΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΙ ΟΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΑ ΓΑΛΑ Γάλα φρέσκο 180-200 ml 124 6,4 9,6 6,8 Γάλα εβαπορέ ¼ κουτιού 158 8.6 11.3 9 Προκειµένου να καλύπτονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ. Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ. Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ Τα Barilla Integrale προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1 SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SLIMMER Α Διατροφικό πρόγραμμα: Το καλύτερο πρόγραμμα απώλειας βάρους που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα! Β Σύστημα διατροφής

Διαβάστε περισσότερα

Το φαλάφελ λέγεται πως κατάγεται από την Αίγυπτο όπου καταναλώνονταν από κόπτες και

Το φαλάφελ λέγεται πως κατάγεται από την Αίγυπτο όπου καταναλώνονταν από κόπτες και Φαλάφελ Το φαλάφελ όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις είναι αραβικό φαγητό. Oυσιαστικά μιλάμε για κροκέτες με βάση τα ρεβύθια ή την φάβα. Νόστιμο και νηστίσιμο το φαλάφελ μας χαρίζει τις ευεργετικές του ιδιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύουµε οικογενειακά!

Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά! Και αναµφισβήτητα είναι η εποχή που σηµατοδοτεί τα νέα ξεκινήµατα. Ας κάνουµε λοιπόν όλοι µαζί ένα γευστικό ξεκίνηµα

Διαβάστε περισσότερα

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ.

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ. Σε ισχύ τίθεται η νέα υπουργική απόφαση, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό των ειδών που διατίθενται στα κυλικεία των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα

MAPIA ΠAΠAΔOΔHMHTPAKH

MAPIA ΠAΠAΔOΔHMHTPAKH MAPIA ΠAΠAΔOΔHMHTPAKH ΔΕΥΤΕΡΑ Πρωϊνό: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι 2 φρυγανιές ή 1 φέτα ψωμί 1 φέτα τυρί κίτρινο Δεκατιανό: 1 μέτριο πορτοκάλι Μεσημεριανό: 1 μερίδα σούπα χριστουγεννιάτικη 1 φέτα ψωμί

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακής Διατροφής

Μεσογειακής Διατροφής mini Οδηγός Μεσογειακής Διατροφής Γιατί Μεσογειακή Διατροφή; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής των λαών που ζουν σε περιοχές που αναπτύσσονται γύρω από τη Μεσόγειο. Οι επιστημονικές

Διαβάστε περισσότερα

μαγειρεύουμε! μαγειρεύουμε! 1, 2, 3, 1, 2, 3, μαγειρεύουμε! 50 νόστιμες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν!

μαγειρεύουμε! μαγειρεύουμε! 1, 2, 3, 1, 2, 3, μαγειρεύουμε! 50 νόστιμες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν! Ποιος είπε ότι η μαγειρική είναι δύσκολη υπόθεση ή μόνο για τους μεγάλους; Παιδιά, μπορείτε κι εσείς να ακολουθήσετε τα εύκολα βήματα των συνταγών αυτού του βιβλίου και να δημιουργήσετε υπέροχα πιάτα.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ Τα κύρια θρεπτικά συστατικά που τροφοδοτούν καθημερινά τη Λιλιπούπολη, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, είναι το όραμα και η φαντασία. Με συνταγή την πίστη και

Διαβάστε περισσότερα

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι Το Πάσχα έρχεται παρέα με την Άνοιξη, ανοίγει η διάθεση, ανοίγουμε και το σπίτι μας για να υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς. Γύρω από το πασχαλινό

Διαβάστε περισσότερα

Πικάντικη πατατοσαλάτα

Πικάντικη πατατοσαλάτα Πικάντικη πατατοσαλάτα Υλικά 8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια 5 βρασμένες πατάτες σε κομματάκια 1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/4 κούπας αγγουράκι

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή & Καλοκαιρινές διακοπές!

Διατροφή & Καλοκαιρινές διακοπές! Διατροφή & Καλοκαιρινές διακοπές! Έφτασε η εποχή που περιμέναμε με ανυπομονησία για να ξεκουραστούμε και να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην παραλία! Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε,

Διαβάστε περισσότερα

12 απολαυστικές συνταγές με Fina. που συνδυάζουν γεύση και καλή διατροφή!

12 απολαυστικές συνταγές με Fina. που συνδυάζουν γεύση και καλή διατροφή! απολαυστικές συνταγές με Fina που συνδυάζουν γεύση και καλή διατροφή! Ευρετήριο συνταγών Σάντουιτς Μπαγκέτα με τυρί Σάντουιτς φέτες αγγουριού με καπνιστό κοτόπουλο Σάντουιτς με σάλτσα γιαουρτιού, ρόκα

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνες επιλογές να αλείψεις στο ψωμί;

Έξυπνες επιλογές να αλείψεις στο ψωμί; Έξυπνες επιλογές να αλείψεις στο ψωμί; Πολλοί με ρωτάνε τι είναι καλύτερο και πιο υγιεινό για να φάνε με το ψωμί για πρωινό. Βούτυρο ή μαργαρίνη; Η απάντησή μου είναι μία ερώτηση: «Μόνο αυτές οι 2 είναι

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό Μπουγάτσα σοκολάτας Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην λατρεύει την Μπουγάτσα ή να μη έχει φάει έστω μια φορά. Εμένα μου αρέσει πολύ και κάποιες φορές, όταν πάω Θεσσαλονίκη, χαζεύω σε μαγαζιά αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές της Άνοιξης

Συνταγές της Άνοιξης Μύρισε Άνοιξη και η ΓΙΩΤΗΣ σάς προτείνει µοναδικές συνταγές για το τραπέζι σας! Χρησιµοποιήστε αγαπηµένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ που σας δίνουν µαγειρικές και ζαχαροπλαστικές λύσεις για τις καθηµερινές απολαύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο Τσουρέκι - βήμα προς βήμα με βίντεο

Το καλύτερο Τσουρέκι - βήμα προς βήμα με βίντεο Το καλύτερο Τσουρέκι - βήμα προς βήμα με βίντεο Mας το ζητήσατε. Σας το φτιάξαμε. Ξετρελαθήκατε και τώρα ψάχνετε την συνταγή του. Ορίστε λοιπόν το στρογγυλό τσουρέκι που φτιάξαμε παρέα με την κυρία Ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Η σημασία των φρούτων και των λαχανικών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Η σημασία των φρούτων και των λαχανικών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

1 γιαούρτι 2 αβγά 1 ποτήρι λάδι 20 γρ. μαγιά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι νερό Αλεύρι 2-3 δάχτυλα λιγότερο από το πακέτο του ενός κιλού

1 γιαούρτι 2 αβγά 1 ποτήρι λάδι 20 γρ. μαγιά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι νερό Αλεύρι 2-3 δάχτυλα λιγότερο από το πακέτο του ενός κιλού Γ ΤΑΞΗ 2012-2013 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αγαπητοί μάγειρες, σ αυτό το βιβλίο θα μάθετε να μαγειρεύετε διάφορες λαχταριστές συνταγές, που εκτελέσαμε, εμείς τα παιδιά της Γ τάξης του σχολείου Ι.Κ.Θ.,με πολύ κέφι και μεράκι.

Διαβάστε περισσότερα

Easy Cook Diet (Διαιτολόγιο για 4 εβδομάδες), από την Διαιτολόγο Διατροφολόγο Μαργαρίτα Μπουλούμπαση και το logodiatrofis.gr!

Easy Cook Diet (Διαιτολόγιο για 4 εβδομάδες), από την Διαιτολόγο Διατροφολόγο Μαργαρίτα Μπουλούμπαση και το logodiatrofis.gr! Easy Cook Diet (Διαιτολόγιο για 4 εβδομάδες), από την Διαιτολόγο Διατροφολόγο Μαργαρίτα Μπουλούμπαση και το logodiatrofis.gr! Για εσένα που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις αλλά θες να τρως σωστά και να

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Θάλασσα, ήλιος, παιχνίδια στην άμμο... Το καλοκαίρι είναι υπέροχο! Και μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπέροχο αν το απολαύσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. ΣΟΥΠΕΣ VEGAN ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ Υλικά 300 gr κάστανα 2 καρότα 1 πράσο 1 χούφτα μαϊντανό αλάτι θαλασσινό 1,5 lt νερό Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Καλh αρχh και καλeς ετοιμασiες!

Καλh αρχh και καλeς ετοιμασiες! Τα µαθήµατα ξεκίνησαν στο σχολείο της ΓΙΩΤΗΣ! Κρατήστε σηµειώσεις γιατί στο νέο, φθινοπωρινό Τετράδιο Συνταγών µαθαίνουµε να ετοιµάζουµε αλµυρά και γλυκά σνακ για το κολατσιό όλης της οικογένειας. «Back

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Η ομελέτα είναι μια από τις πιο σίγουρες συνταγές και από αυτές που μπορούν οι περισσότεροι να φτιάξουν. Ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για γράμμωση και για διατροφή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Η σημασία των φρούτων και των λαχανικών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Η σημασία των φρούτων και των λαχανικών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 4 ο Η σημασία των φρούτων

Διαβάστε περισσότερα

Σαλάτα με πιπεριές και αυγά ορτυκιού

Σαλάτα με πιπεριές και αυγά ορτυκιού Σαλάτα με πιπεριές και αυγά ορτυκιού Σαλατούλα για να συνοδεύσουμε το κρασάτο κρέας μας που φτιάξαμε στο πρώτο μέρος της εκπομπής. Τέλεια ιδέα εύκολη και γρήγορη με σούπερ υλικά. Πάμε να την φτιάξουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Μους σοκολάτας με γιαούρτι

Μους σοκολάτας με γιαούρτι Μους σοκολάτας με γιαούρτι Η μους σοκολάτας είναι ένα εντελώς ενοχοποιημένο επιδόρπιο το οποίο ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε. Τίποτα άλλωστε δεν είναι βλαβερό αν είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά και τρώγεται

Διαβάστε περισσότερα

Χορτόσουπα καυτερή ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1-3 κουταλάκια του γλυκού καυτερή πιπεριά 4 μέτριες ντομάτες, σε κύβους 1 μέτριο

Διαβάστε περισσότερα

Πολύχρωμα ζυμαρικά σαλατα με παντζαρι, σπανακι και καρότο

Πολύχρωμα ζυμαρικά σαλατα με παντζαρι, σπανακι και καρότο Πολύχρωμα ζυμαρικά σαλατα με παντζαρι, σπανακι και καρότο Τα μακαρόνια είναι η τέλεια λύση για να φας ένα πλήρες σαλατογεύμα υπερβιταμινούχο και με πολλά λαχανικά και κυρίως με ιδιαίτερη γεύση. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα συ ντα γές ΤΣΟΥΡΕΚΙ Πασχαλινό YΛΙΚΑ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 1 κιλό (1 πακέτο) Μαγιά: 90 γρ. νωπή ή 27 γρ. ξηρή (3 φακελάκια) Ζάχαρη: 350 γρ. (1 & 1/2 κούπα) Νερό (χλιαρό): 100 γρ. (2/5 κούπας)

Διαβάστε περισσότερα

Δέσποινα Μάλλη Φρειδερίκη Ραχμανίδου Σοφία Ντούνη Χαρά Μπροτζάκη

Δέσποινα Μάλλη Φρειδερίκη Ραχμανίδου Σοφία Ντούνη Χαρά Μπροτζάκη Δέσποινα Μάλλη Φρειδερίκη Ραχμανίδου Σοφία Ντούνη Χαρά Μπροτζάκη Η διατροφή αποτελεί μοναδικό παράγοντα για την ανάπτυξη του σώματος, την καλή λειτουργία του, την διατήρηση της υγείας και την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής

για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2006 1 Αυτό το βιβλίο εργασίας ανήκει στ... µαθητ Αντώνης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛΑΦΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ Υλικά: 1 ½ ποτήρι κριθαράκι 4 ποτήρια νερό 2 ντοµάτες τριµµένες αλάτι 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο λίγο χαλούµι Βάζετε το νερό να βράσει µαζί µε το λάδι και ρίχνετε τις τριµµένες ντοµάτες

Διαβάστε περισσότερα

Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από

Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από την ποσότητα των υδατανθράκων που αποθηκεύονται

Διαβάστε περισσότερα

συλλογή Κ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 200 γρ. (1 & 1/3 κούπα) Νερό (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Γάλα πλήρες αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Βούτυρο: 100 γρ. (1/2 κούπα) Αυγό: 5-6

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα!

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Νέα εποχή, νέο ξεκίνημα! Φέτος οι μέρες μας θα είναι γεμάτες με οικογενειακές στιγμές, βόλτες με φίλους και καινούργιες προκλήσεις. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΙΚΑ: 4 στρογγυλά ψωμάκια ολικής 4 αβγά 1 σφηνάκι γάλα 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων SALTIC 100 γρ. γραβιέρα 8 φέτες μπέικον 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1

ΥΛΙΚΑ: 4 στρογγυλά ψωμάκια ολικής 4 αβγά 1 σφηνάκι γάλα 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων SALTIC 100 γρ. γραβιέρα 8 φέτες μπέικον 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1 Ομελέτα burger Σήμερα θα σας κάνουμε να νιώσετε για λίγο πως είναι να τρως ένα fast food νόστιμο και προπαντώς φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Το fast food δεν είναι απαραίτητο ότι είναι κακό, αρκεί να είναι

Διαβάστε περισσότερα

1. Αγριογούρουνο πρασοσέλινο

1. Αγριογούρουνο πρασοσέλινο Αγαπητοί αναγνώστες μας γεια σας! Επειδή στην περιοχή μας αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων είναι το κυνήγι, γι αυτό επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας συνταγές για κυνήγια, όπως

Διαβάστε περισσότερα

συνταγές της επιτυχίας!

συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Πανέτοιµοι να υποδεχτούµε το φθινόπωρο στην κουζίνα και να δηµιουργήσουµε γεύσεις µε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, για σίγουρη επιτυχία και σίγουρη οικονοµία! Με

Διαβάστε περισσότερα

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ Συνταγές Συλλογή Δ Kουλουράκια με Πορτοκάλι Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό: 1,5 κιλό (1 & 1/2 πακέτο) Βούτυρο: 500 γρ. (2 πακέτα) Ζάχαρη Άχνη: 500 γρ. (2 & 3/4 φλιτζανιού) Χυμός πορτοκαλιού: 300 γρ. (1 & 1/4

Διαβάστε περισσότερα

10 Healthy Lifestyle Tips for Adults

10 Healthy Lifestyle Tips for Adults 10 Healthy Lifestyle Tips for Adults 07 June 2017 1. Καταναλώνετε ποικιλία τροφίμων 2. Βασίστε τη δίαιτά σας σε άφθονα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες 3. Αντικαταστήστε τα κορεσμένα με τα ακόρεστα

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 3-5 ώρες Για 4 άτομα 350 γραμμάρια Philadelphia 150 ml κρέμα γάλακτος 180 ml γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Πίτες Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Υλικά (για 20 άτομα) Γέμιση ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο 300 γρ μελιτζάνες 200 γρ πράσα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Ζύμη 800 γρ αλεύρι για όλες

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολη Ζύμη σαν Σφολιάτα

Εύκολη Ζύμη σαν Σφολιάτα Εύκολη Ζύμη σαν Σφολιάτα Ξέρω πόσο πολύ σας αρέσουν οι πίτες, σας έχω εύκολη ζύμη να την φτιάξετε όλοι. Πολλές φορές μου ζητάτε κάτι απλό, γιατί δεν μπορείτε να ανοίξετε φύλλο για πίτα. Η συνταγή που θα

Διαβάστε περισσότερα