ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ. Θύμιου Παπαγιάννη και συνεργατών ΑΕΜ. (Πρότυπος Κτηματική-Τουριστική Α.Ε.)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ. Θύμιου Παπαγιάννη και συνεργατών ΑΕΜ. (Πρότυπος Κτηματική-Τουριστική Α.Ε.)"

Transcript

1 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 1 η πρόταση ανάπλασης: Θύμιου Παπαγιάννη και συνεργατών ΑΕΜ (Πρότυπος Κτηματική-Τουριστική Α.Ε.) Ο τομέας της εμπορικής ναυτιλίας και των θαλάσσιων μεταφορών στο λιμάνι του Πειραιά πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Οι ναυτιλιακές και εφοπλιστικές εταιρίες εγκαθίστανται σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου (π.χ. Φάληρο, Βουλιαγμένη, Κηφισιά) χάρη στη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών και τις καλύτερες συνθήκες περιβάλλοντος. Eπομένως, πρέπει να ενθαρρυνθεί η συγκέντρωση του ναυτιλιακού επιχειρηματικού κόσμου. Η παράκτια ζώνη της Δραπετσώνας είναι χώρος ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας και προσφέρει πολυάριθμες ευκαιρίες για παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας. Ο χώρος μπορεί να γίνει ένα υπερτοπικό Ναυτιλιακό Επιχειρηματικό Κέντρο διεθνούς εμβέλειας και υψηλών προδιαγραφών που θα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και των εργαζομένων στο επιχειρηματικό και εμπορικό αυτό κέντρο. Οι υπόλοιπες κύριες χρήσεις προτείνεται να είναι επίσης εμπορικέςεπιχειρηματικές. Συγκεκριμένα, στους δύο όρμους της περιοχής σχεδιάζονται δύο πυρήνες εμπορίου, εστίασης και αναψυχής. Ο βορειότερος όρμος προσανατολίζεται κυρίως στην ψυχαγωγία και την εστίαση, ενώ μπορούν να ελλιμενίζονται εκεί μικρά αλιευτικά ώστε ο χώρος να αποκτήσει χαρακτήρα ενός νέου «Μικρολίμανου». Ο νοτιότερος όρμος προτείνεται να μεταβληθεί σε υψηλού επιπέδου Ναυτικό Όμιλο, προσανατολισμένο στο ναυταθλητισμό. Πέρα από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου και τον ελλιμενισμό ιδιωτικών σκαφών, προτείνεται και η δημιουργία ενός καρνάγιου για τα σκάφη αυτά, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες του Κερατσινίου. Οι παραπάνω χρήσεις συνοδεύονται από δύο περιοχές με κατοικίες υψηλής στάθμης, ιδιαίτερα προνομιούχες, με σχετική απομόνωση και διασφάλιση του ιδιωτικού τους χαρακτήρα. Στο νοτιότερο άκρο της περιοχής, σε άμεση γειτνίαση με την κατοικία και τη θάλασσα, προτείνεται ακόμη η εγκατάσταση ξενοδοχειακής μονάδας. Όλες αυτές οι χρήσεις οργανώνονται διαδοχικά κατά μήκος της παραλίας. Ας δούμε τώρα τις άλλες χρήσεις στο εσωτερικό της περιοχής. Έχει γίνει πρόβλεψη να υπάρχουν στο εσωτερικό της περιοχής μικρά κέντρα τοπικού εμπορίου και κοινωφελείς εγκαταστάσεις (ένα δημοτικό γυμναστήριο, ένα δημοτικό θέατρο και ένα μουσείο και Κέντρο Μελέτης της προσφυγικής κοινωνίας του Πειραιά στα προτεινόμενα για διατήρηση κτίρια με τις καμινάδες στο συγκρότημα της ΑΓΕΤ). Προβλέπεται να υπάρχει και ένα Μουσείο Ναυτικής και Ναυτιλιακής Ιστορίας της Αθήνας και του Πειραιά, το οποίο τοποθετείται δίπλα στη θάλασσα

2 στο διατηρητέο συγκρότημα της ΕΤΕ με το Υαλουργείο, το Σιλό, την Καμινάδα και το πρώην κτίριο Ηλεκτρικής Ενέργειας. Τα διατηρητέα κτίρια θα αντιμετωπίζονται ως σύμβολα του νέου Ναυτιλιακού Επιχειρηματικού Κέντρου και όχι ως σύμβολα μνήμης της πρόσφατης παραγωγικής και κοινωνικής οργάνωσης της περιοχής αυτής, η οποία χαρακτήρισε την τοπική κοινωνία τα τελευταία εκατό χρόνια περίπου. Χαρακτηριστική είναι και η πρόταση να προστεθεί στο Μουσείο Ναυτικής και Ναυτιλιακής Ιστορίας ένα Συνεδριακό Κέντρο, καθώς επίσης και ένα Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης, εξειδικευμένο στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και στην ανάπτυξη νέων μορφών επιχειρηματικότητας και νέων προοπτικών. Το διατηρητέο κτίριο των Σφαγείων, στο μυχό του νοτιότερου κόλπου, προτείνεται να ανακατασκευαστεί και να αποτελέσει τον πυρήνα του εμπορικού κέντρου που θα αναπτυχθεί γύρω από την προτεινόμενη μαρίνα, με καταστήματα και χώρους εστίασης. Το διατηρητέο κτίριο Χημικών Ερευνών Ν. Κανελλόπουλου προτείνεται να στεγάσει τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης της έκτασης. Όσον αφορά στους ελεύθερους πράσινους χώρους, η πρόταση προβάλλει ως κυρίαρχο στοιχείο το παραλιακό περίπατο και τις εγκάρσιες ακτινωτές πράσινες συνδέσεις του με την περίμετρο της περιοχής μελέτης. Βέβαια, το θαλάσσιο μέτωπο έχει καταληφθεί από εμπορικές δραστηριότητες και χώρους αναψυχής «υψηλών προδιαγραφών», ένα Ναυτιλιακό Επιχειρηματικό Κέντρο που θα ερημώνει μετά τις απογευματινές ώρες και από ιδιωτικές και απομονωμένες περιοχές προνομιούχας αμιγούς κατοικίας. Συνολικά, η πρόταση Παπαγιάννη προτείνει μια αρκετά εντατική εκμετάλλευση της γης. Η έκταση των εκμεταλλεύσιμων Ο.Τ. καταλαμβάνει το 34,84% του συνόλου, ενώ η έκταση των κοινόχρηστων/κοινωφελών καταλαμβάνει το 65,16% (εκ των οποίων μόνο το 34,59% είναι αμιγώς κοινόχρηστοι χώροι). Η πρόταση, γενικά, έχει έντονα επενδυτικό, επιχειρηματικό και εμπορικό χαρακτήρα. Ο τρόπος με τον οποίο κατανέμει το χώρο ανά χρήση γης προδιαγράφει παράλληλα και τους χρήστες στους οποίους απευθύνεται. Προσαρμογή από Μπαλαμπανίδη Δημ., Αναπλάσεις σε παράκτιες λιμενοβιομηχανικές ζώνες-το παράδειγμα των Λιπασμάτων Δραπετσώνα, ΕΜΠ, διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών-αρχιτεκτονική-σχεδιασμός του χώρου, Η εργασία αυτή στηρίχθηκε στην ακόλουθη πηγή : Παπαγιάννης Θ. και Συνεργάτες ΑΕΜ, Ανάπτυξη Παραθαλάσσιας περιοχής Δραπετσώνας- Κερατσινίου, Πολεοδομική Μελέτη Έκθεση Α φάσης. Αθήνα, Αύγουστος 2005.

3 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 2 η πρόταση ανάπλασης: Ουρανίας Κλουτσινιώτη και Σέργιου-Σαχίν Μεσαρέ (Δήμος Δραπετσώνας) Αντί για το Ναυτιλιακό Επιχειρηματικό Κέντρο (της πρότασης του Θ. Παπαγιάννη και Συνεργατών) η πρόταση αυτή προτείνει ένα Πολεοδομικό Κέντρο με μεικτή χρήση του χώρου, δηλαδή ειδικές χρήσεις ιδιωτικού τομέα (ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, κολυμβητήριο, εστίαση και αναψυχή) στο νοτιότερο δρόμο και το νοτιότερο άκρο της περιοχής, και συγχρόνως προτείνει να υπάρχουν δύο περιοχές αμιγούς κατοικίας. Η μεικτή αυτή χρήση αναμένεται να εξασφαλίσει την απαραίτητη κίνηση προκειμένου να υπάρχει ζωή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο παραλιακό μέτωπο, τους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους πρασίνου. Προτείνεται ένα πλέγμα κοινόχρηστων πράσινων χώρων, συνδυασμένων με ευρεία ζώνη αναψυχής κατά μήκος του που θα συνδέει τις περιβάλλουσες περιοχές κατοικίας με την παραλία. Ξεκινώντας από το σύνολο του Υαλουργείου, των Σιλό και της Καμινάδας δημιουργείται μία πρώτη μεγάλη έκταση κοινόχρηστου πάρκου. Η δεύτερη μεγάλη έκταση κοινόχρηστου πάρκου διατάσσεται στο κέντρο της περιοχής ανάπλασης, συνεχίζοντας βόρεια και δυτικά προς τη ζώνη του πρώην Γυψάδικου. Τέλος, όσον αφορά τα διατηρητέα και τα προτεινόμενα για διατήρηση κτίρια (Υαλουργείο, Σιλό, Καμινάδα, Ηλεκτρική Εταιρία, Σφαγεία, Ίδρυμα Κανελλοπούλου, Υδατόπυργος, εργοστάσιο ΑΓΕΤ, Γυψάδικο) καταρχάς εντάσσονται στο συνεχές πλέγμα κοινόχρηστων πράσινων χώρων και έπειτα προτείνεται να στεγάσουν κοινωφελείς δραστηριότητες, χώρους πολιτισμού και αναψυχής (Τεχνολογικό Πάρκο και Πάρκο Επιστημών, Μουσείο για το τσιμέντο κ.ά.). Ενταγμένα σε ένα συνεχή πράσινο περίπατο και φιλοξενώντας κοινωφελείς δραστηριότητες πολιτισμού και αναψυχής, τα ζωντανά αυτά δείγματα βιομηχανικής κληρονομιάς αναδεικνύονται καλύτερα και δημιουργούν πιθανόν τις προϋποθέσεις για ένα υπερτοπικό ενδιαφέρον. Αν τη συγκρίνουμε με την πρόταση του Θύμιου Παπαγιάννη και Συνεργατών, η πρόταση αυτή δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους πρασίνου και μειώνει τον εμπορικό χαρακτήρα της περιοχής αποφεύγοντας να προσανατολίσει αυστηρά τις επενδυτικές δραστηριότητες στον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό κόσμο. Προτείνει μια ήπια εκμετάλλευση της γης, χωρίς όμως να αποκλείει την επιχειρηματική και εμπορική αξιοποίηση της περιοχής. Η έκταση των εκμεταλλεύσιμων Ο.Τ. καταλαμβάνει το 30,68% του συνόλου, ενώ η έκταση των κοινωφελών/κοινόχρηστων χώρων καταλαμβάνει το 69,32% (εκ των οποίων το 56,34% είναι αμιγώς κοινόχρηστοι χώροι).

4 Προσαρμογή από Μπαλαμπανίδη, Δημ., Αναπλάσεις σε παράκτιες λιμενοβιομηχανικές ζώνες-το παράδειγμα των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, μεταπτυχιακή εργασία, ΕΜΠ, διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών-αρχιτεκτονική-σχεδιασμός του χώρου, Η εργασία αυτή στηρίχθηκε στην ακόλουθη πηγή : Κλουτσινιώτη Ο. και Μεσαρέ Σ.Σ., Χωροταξική-Πολεοδομική Μελέτη Ανάπλασης της Βιομηχανικής περιοχής στα όρια του Δήμου Δραπετσώνας, Αθήνα Μάρτιος 2006.

5 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 3 η Πρόταση : «Δημιουργία πίστας Formula 1 στον πρώην βιομηχανικό χώρο του εργοστασίου Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα» Η πρόταση έγινε από τη Dielpis F1 και τη στήριξαν ο Πρόεδρος της ΕΛΠΑ κ. Βασ. Δεσποτόπουλος, ο αρχιτέκτονας κ. Θαν. Παπαθεοδώρου και ο Δήμαρχος του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Προϋπόθεση για την υλοποίηση της πρότασης αυτής είναι να εξασφαλιστεί η ομόφωνη γνώμη όχι μόνο των ιδιοκτητών της έκτασης (κάτι που ισχύει και για τις άλλες προτάσεις) αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του Bernie Ecclestone και της FIA και της FOM για διοργάνωση αγώνα Grand Prix Formula 1 στο χώρο αυτό. Άλλη προϋπόθεση είναι να αναζητηθούν και ιδιώτες επενδυτές που θα συνεισφέρουν στην υλοποίηση της πρότασης, εφόσον έχει υπολογισθεί ότι τα απαιτούμενα έξοδα για την υλοποίηση της πρότασης είναι περίπου 100 εκατομμύρια Ευρώ! Το γεγονός είναι ότι η έκταση αυτή αποτελεί «φιλέτο» που θα αποφέρει μεγάλα οικονομικά κέρδη από τη διεξαγωγή αγώνων Formula 1. Η αγορά μόνο ενός εισιτηρίου Formula κοστίζει ευρώ! Οι επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα ακριβά και επώνυμα καταστήματα των μεγάλων εταιριών. Χρειάζεται να προβλεφθεί μεγάλη έκταση του χώρου για τέτοια καταστήματα γιατί οι εύποροι πελάτες που θα έρχονται να παρακολουθήσουν τους αγώνες Formula δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από την τοπική αγορά και τα συνοικιακά μαγαζιά της περιοχής. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γίνουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνες, κλπ για να ανταποκριθεί το έργο στις ανάγκες και το αυξανόμενο ενδιαφέρον που θα δείξει η εύπορη μερίδα του πληθυσμού που θα παρακολουθεί τους αγώνες. Επομένως, η Formula 1 θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας. Δεδομένου όμως ότι υπάρχει οικονομική κρίση και θα έχει γίνει μεγάλη επένδυση από τη μεριά των μετόχων, ακόμη και αν μείωνε τους μισθούς για να μη μειώσει το δικό της κέρδος, αυτό θα ήταν ακόμη θετικό γιατί έστω και με μικρότερα μεροκάματα, θα υπήρχαν θέσεις εργασίας. Θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν επίσης από τις ανάγκες συντήρησης του χώρου της πίστας. Ίσως κάποια στιγμή να πρέπει να κλείσει ο δρόμος που περνάει δίπλα από την πίστα (όταν γίνεται συντήρηση του χώρου), ίσως και να υπάρχει κάποια ηχορύπανση λόγω της συντήρησης των εγκαταστάσεων και κατά την περίοδο της διεξαγωγής των αγώνων. Ακόμη και αν πρέπει να υπερπηδήσουν εκατοντάδες μέτρα εγκαταστάσεων, δρόμων και εμποδίων, για να έχουν πρόσβαση οι πολίτες και οι κάτοικοι της περιοχής στο θαλάσσιο μέτωπο, εφόσον δεν επιτρέπεται, για ευνόητους λόγους, να

6 έχουν πρόσβαση προς και γύρω από την πίστα, ακόμη και τότε συμφέρει η ύπαρξη πίστας γιατί προσφέρει θέσεις εργασίας. Ως ιδέα είναι εξαιρετική, καθώς το σκηνικό της προσεγμένης ακτής με τα μονοθέσια να προσπερνούν το ένα το άλλο και τα κρουαζιερόπλοια να προσφέρουν θέαμα σε «πρώτο πιάτο» είναι σπουδαία συνταγή από πλευράς εμπορικότητας. Προσαρμογή από (Αθ. Παπαθεοδώρου). Για την έμμεση διατύπωση της αρνητικής κριτικής προσαρμογή από Μπ. Μανουσιάδη, Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα Πέρα από το Μύθο, , (τελευταία πλοήγηση 24/1/2013).

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 4 η πρόταση ανάπλασης: Πρωτοβουλίας Αγώνα για Ενιαίο Άλσος Η «Πρωτοβουλία Αγώνα για Ενιαίο Άλσος» συγκροτήθηκε από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Πειραιά με στόχο να αναδεικνύει ζητήματα ποιότητας ζωής των κατοίκων (ιδρυτική συνέλευση: ). Σύμφωνα με την πρόταση της Πρωτοβουλίας, το σύνολο της έκτασης των 650 περίπου στρεμμάτων του πρώην βιομηχανικού χώρου του εργοστασίου Λιπασμάτων της Δραπετσώνας μπορεί να γίνει ένα Ενιαίο Άλσος, δηλαδή, χώρος υψηλού πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα για όλους τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και της υπόλοιπης Αττικής. Για την υλοποίηση της πρότασης προτείνεται η απαλλοτρίωση όλων των ιδιοκτησιών από το Δημόσιο με τη βοήθεια διαφόρων χρηματοδοτικών ταμείων (χρηματοδότηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κρατική ή ευρωπαϊκή) και με την ενεργοποίηση του άρθρου 15 του νόμου 2508/97 για υποχρεωτική εισφορά σε γη από κάθε ιδιοκτήτη. Χάρη στη συγκεκριμένη νομοθεσία, η απαλλοτρίωση ή διαπραγμάτευση για αγορά της γης από το Δημόσιο μπορεί να γίνει όχι για το σύνολο της ιδιοκτησίας, αλλά για το κομμάτι που απομένει μετά την υποχρεωτική εισφορά σε γη. Πράγματι, η δημιουργία Ενιαίου Άλσους υψηλού πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα παρουσιάζει υπερτοπικό ενδιαφέρον καθώς θα προσελκύσει επισκέπτες από διάφορες περιοχές και θα αποτελέσει τη μοναδική δυτική έξοδο στη θάλασσα. Επειδή δεν προβλέπεται εμπορική χρήση του χώρου, η πρόταση αυτή δεν αποδίδει κέρδη (για ορισμένες ομάδες πληθυσμού) αλλά αποδίδει κέρδος για τους πολλούς κατοίκους της Αθήνας και του Πειραιά που στερούνται εκτεταμένους ελεύθερους χώρους πρασίνου και περιπάτου, καθώς επίσης την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Σε σχέση με τις δύο πρώτες προτάσεις ανάπλασης (Θυμίου Παπαγιάννη και Ουρ. Κλουτσινιώτη / Σέργιου-Σαχίν Μεσαρέ του Δήμου Δραπετσώνας) δεν υπάρχει πρόβλεψη για εμπορική αλλά ούτε και για μεικτή χρήση του χώρου. Δεν υπάρχει επίσης πρόταση για την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων βιομηχανικών κτιρίων.

8 Προσαρμογή από Μπαλαμπανίδη, Δημ., Αναπλάσεις σε παράκτιες λιμενοβιομηχανικές ζώνες - το παράδειγμα των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, ΕΜΠ, διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών-αρχιτεκτονική- Σχεδιασμός του χώρου, Η εργασία αυτή στηρίχθηκε στο πληροφοριακό υλικό από την ιστοσελίδα : 5 η πρόταση ανάπλασης : Ενώσεων πολιτών Σύμφωνα με πρόταση που διατυπώθηκε από διάφορες ενώσεις κατοίκων των περιοχών Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περάματος και Πειραιά, σχετικά με την ανάπλαση του πρώην βιομηχανικού χώρου του εργοστασίου Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, προβλέπονται τα ακόλουθα: Θαλάσσια μετόπη : Ελεύθερη πρόσβαση και αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης που περιλαμβάνει τους όρμους (από το Μόλο Κράκαρη μέχρι το Νέο Μόλο Δραπετσώνας) συνολικής έκτασης 94 στρεμμάτων. Κατασκευή Νοσοκομείου Παίδων για την ευρύτερη περιοχή Πειραιά και νησιών. Δημιουργία χώρων πρασίνου. Δημιουργία Δημοτικού Ανοιχτού Αθλητικού Κέντρου. Δημιουργία χώρων πολιτισμού με παράλληλη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης της περιοχής και ανάδειξη της σύγχρονης και αρχαίας ιστορίας. Μουσείο Σύγχρονης Βιομηχανικής Ιστορίας ή άλλης δραστηριότητας διατηρώντας και αξιοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα κτίσματα με αρχιτεκτονική και ιστορική αξία. Ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων της περιοχής. Κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη και να κατασκευαστεί δίκτυο σταθερής τροχιάς.

ΠΕ 2: Ιεράρχηση Προτάσεων Πρώτη Επιλογή

ΠΕ 2: Ιεράρχηση Προτάσεων Πρώτη Επιλογή ΠΕ 2: Ιεράρχηση Προτάσεων Πρώτη Επιλογή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΕΛΙ Α 1 Κατηγοριοποίηση και οµάδες αστικών αναπλάσεων 4 2 Μήτρες αξιολόγησης και βαθµολόγησης κριτηρίων 26 3 Αποτελέσµατα

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Παραθαλάσσια Μητρόπολη: Παρεμβάσεις ανάδειξης του παράκτιου μετώπου του Σαρωνικού

Αθήνα, Παραθαλάσσια Μητρόπολη: Παρεμβάσεις ανάδειξης του παράκτιου μετώπου του Σαρωνικού ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ Αθήνα, Παραθαλάσσια Μητρόπολη: Παρεμβάσεις ανάδειξης του παράκτιου μετώπου του Σαρωνικού Ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στις ακτές κολύμβησης

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2021 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 20112021 2021 ΤΕΛΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Δομικών Έργων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Δομικών Έργων Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Δομικών Έργων Θέμα: Η μεταβολή του θαλάσσιου μετώπου της Αθήνας από τα Ολυμπιακά έργα. Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Σταματίνα Μαλικούτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Β : ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Β : ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Β : ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ Μάθημα: ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Οµάδα Εργασίας ΤΕΕ/ΤΚΜ Μέλη Οµάδας Εργασίας: Αδαµογιάννης Βαγγέλης, ΑΜ ράγκος Γιάννης, ΑΜ Καραδήµου Αλέκα,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΟΚΤΩ ΚΥΚΛΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 1 Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΤΙΤΛΟΣ: «Ανάπλαση Παραθαλάσσιου Μετώπου. Περίπτωση Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.» ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: Αχιλλέας Καμπούρης

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΤΙΤΛΟΣ: «Ανάπλαση Παραθαλάσσιου Μετώπου. Περίπτωση Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.» ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: Αχιλλέας Καμπούρης Τ.Ε.Ι. Καβάλας Παράρτημα Δράμας Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας (Σ.ΤΕ.Γ.) Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ: «Ανάπλαση Παραθαλάσσιου Μετώπου. Περίπτωση Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.» ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4 Περιγραφή και Προτάσεις Μεταολυμπιακής Αξιοποίησης των Αθλητικών Υποδομών

Κεφάλαιο 4 Περιγραφή και Προτάσεις Μεταολυμπιακής Αξιοποίησης των Αθλητικών Υποδομών Κεφάλαιο 4 Περιγραφή και Προτάσεις Μεταολυμπιακής Αξιοποίησης των Αθλητικών Υποδομών 4.1. Εισαγωγή Σ το πρώτο κεφάλαιο της μελέτης αναφέρθηκε ότι η μεγαλύτερη κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτός από

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες Πτυχιακή Εργασία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: DR ΒΑΡΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

H μετατροπή πρώην βιομηχανικών περιοχών του κέντρου σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές περιοχές: Η περίπτωση του Γκαζιού στην Αθήνα.

H μετατροπή πρώην βιομηχανικών περιοχών του κέντρου σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές περιοχές: Η περίπτωση του Γκαζιού στην Αθήνα. H μετατροπή πρώην βιομηχανικών περιοχών του κέντρου σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές περιοχές: Η περίπτωση του Γκαζιού στην Αθήνα. ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΚΟΝΗ Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Πολιτική ολοκληρωµένου σχεδιασµού και διαχείρισης του παράκτιου µητροπολιτικού χώρου

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Πολιτική ολοκληρωµένου σχεδιασµού και διαχείρισης του παράκτιου µητροπολιτικού χώρου ΕΜΠ-ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Πολιτική ολοκληρωµένου σχεδιασµού και διαχείρισης του παράκτιου µητροπολιτικού χώρου

Διαβάστε περισσότερα

Α.6. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ

Α.6. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ Α.6. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ Α.6.1. Γενικά Στο παρόν κεφάλαιο αναπτύσσεται η προκαταρκτική πρόταση και παρατίθενται τα βασικά στοιχεία των σεναρίων σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης

Διαβάστε περισσότερα

Γούρνες Μάρτιος 2012

Γούρνες Μάρτιος 2012 Γούρνες Μάρτιος 2012 Σελίδα 2 από 97 ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ειδικοί Σύμβουλοι Δημάρχου 1. Περδικογιάννη Ειρήνη του Μηνά, ΠΕ Αρχιτεκτόνων 2. Βαϊλάκης

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός πάρκου σε αστική παράκτια ζώνη Μελέτη περίπτωσης: Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

Σχεδιασμός πάρκου σε αστική παράκτια ζώνη Μελέτη περίπτωσης: Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Β : ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΑΚ. ΕΤΟΣ : 2011 2012 ΜΑΘΗΜΑ : ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της νίκης και της ευημερίας θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι. Γιατί ο δικός μας Πειραιάς, μας χρειάζεται όλους Πειραιώτισσες,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στο σχέδιο νόμου. Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις ΜΕΡΟΣ 1 Ο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στο σχέδιο νόμου. Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις ΜΕΡΟΣ 1 Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στο σχέδιο νόμου Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις ΜΕΡΟΣ 1 Ο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής Παράρτημα Ι Άρθρο 4, Παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

αρχιτέκτονες Περιοδική έκδοση του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ / Περίοδος Γ / Τεύχος 11 / Απρίλιος 2014

αρχιτέκτονες Περιοδική έκδοση του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ / Περίοδος Γ / Τεύχος 11 / Απρίλιος 2014 11 αρχιτέκτονες Περιοδική έκδοση του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ / Περίοδος Γ / Τεύχος 11 / Απρίλιος 2014 Διατίθεται δωρεάν Σελίδα 2 Σημείωμα της σύνταξης Σελίδα 12 Η εναλλακτική πρόταση στην εκποίηση και καταστροφή του

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό ΑΕ. Hellinikon SA

Ελληνικό ΑΕ. Hellinikon SA Ελληνικό ΑΕ HELLINIKON SA Administration & Management of Hellinikon Airport ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ Διαχείριση & Αξιοποίηση Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου www.hellinikon.com ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΟΡΑΜΑ και ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισµός Ρυθµιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,

Οργανισµός Ρυθµιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οργανισµός Ρυθµιστικού Σχεδίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος Αθήνας Ερευνητικό πρόγραµµα: Ολοκλήρωση και επικαιροποίηση του ερευνητικού προγράµµατος «Ανάπτυξη του χώρου του Αεροδροµίου του Ελληνικού»

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές αρχές σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

Βασικές αρχές σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος Βασικές αρχές σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού Ερευνητικό Πρόγραμμα Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο για τον Πειραιά

Το σχέδιο για τον Πειραιά Το σχέδιο για τον Πειραιά Όραμα της πόλης μας αποτελεί η ανάδειξη του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό και Τουριστικό Κέντρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους Πειραιώτες

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βήμα μπροστά από την ανάγκη του πολίτη!

Ένα βήμα μπροστά από την ανάγκη του πολίτη! Κοινωνική Μέριμνα Ένα βήμα μπροστά από την ανάγκη του πολίτη! Η κοινωνική μέριμνα, η πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, του πιο ζωντανού κυττάρου της κοινωνίας, που σήμερα πλήττονται περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Θέμα πτυχιακής εργασίας: Πρόταση επανάχρησης διατηρητέου κτηρίου στο

Διαβάστε περισσότερα

Βάζουμε πλώρη στο μέλλον ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. 2012-2016

Βάζουμε πλώρη στο μέλλον ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. 2012-2016 Βάζουμε πλώρη στο μέλλον ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. 2012-2016 2012-2016 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κύριοι στόχοι του προγράμματός μας....4 2012-2016 Επενδυτικό Πρόγραμμα Ολπ Α.Ε.....5

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα