Απάντηση Ericsson. ETG-11: Rev A

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Απάντηση Ericsson. ETG-11: Rev A"

Transcript

1 Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την άρση των περιορισμών στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz και τη χορήγηση των σχετικών δικαιωμάτων χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Απάντηση Ericsson ETG-11: Rev A

2

3 1 Εισαγωγή Η γενική άποψη της Ericsson Η Ericsson, όντας μια εταιρεία που ηγείται στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) παγκοσμίως και με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, εστιάζει με προσήλωση στο να φέρει τα πλεονεκτήματα των ευρυζωνικών επικοινωνιών στην ελληνική κοινωνία. Επιθυμούμε λοιπόν να συμβάλουμε στην παρούσα διαβούλευση ούτως ώστε να ληφθεί η βέλτιστη απόφαση ως προς την πιο αποδοτική κατανομή ενός τόσο σπάνιου εθνικού πόρου, όπως είναι το φάσμα συχνοτήτων GSM 900, με στόχο να υπάρξουν τα περισσότερα δυνατά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας και για τη μελλοντική της ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, καλωσορίζουμε το γεγονός ότι η ΕΕΤΤ, πλήρως εναρμονισμένη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στην εισαγωγή της τεχνολογικής ουδετερότητας στη ζώνη GSM 900, συνεχίζοντας παράλληλα να εξασφαλίζει στους Έλληνες υψηλή ποιότητα υπηρεσιών GSM. Κατά τη γνώμη μας, η πολιτική στον τομέα του ραδιοφάσματος πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την αυξανόμενη και συνεχώς εξελισσόμενη διαφορετικότητα στις πλατφόρμες ασύρματης πρόσβασης οι οποίες είναι διαθέσιμες για ασύρματες δημόσιες επικοινωνίες. Ταυτόχρονα, η πολιτική αυτή θα πρέπει να διασφαλίζει ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την τεχνολογική καινοτομία σύμφωνα με ένα εναρμονισμένο ευρωπαϊκό πρότυπο, ώστε να είναι εγγυημένη η προσήλωση στο συνολικό πολιτικό στόχο της ανάπτυξης της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της. Η επίτευξη του γενικού αυτού στόχου προωθείται ακόμα περισσότερο με την εισαγωγή διαφορετικών τεχνολογιών ασύρματων τηλεπικοινωνιών, όπως είναι το GSM και οι κατευθύνσεις εξέλιξής του (WCDMA, HSPA, LTE), στο ίδιο φάσμα, το οποίο στο παρελθόν είχε εκχωρηθεί αποκλειστικά στην τεχνολογία GSM, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει τεχνολογική συμβατότητα, διασφάλιση της συνέχειας των υπηρεσιών και διατήρηση της παρεχόμενης ποιότητας υπηρεσίας στους υπάρχοντες συνδρομητές GSM. Πριν παραθέσουμε τις απαντήσεις μας στις συγκεκριμένες ερωτήσεις της διαβούλευσης, θεωρήσαμε σημαντικό να επισημάνουμε τρεις παράγοντες που θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής κατά τη μελέτη των ζητημάτων που εγείρει η παρούσα δημόσια διαβούλευση: ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

4 1.1 Η διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη των παρόχων για νέο φάσμα Γενικά, λόγω της εξέλιξης των ασύρματων τεχνολογιών και της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών και της κίνησης στο δίκτυο, οι πάροχοι εμφανίζουν αυξανόμενες ανάγκες σε φάσμα συχνοτήτων, προκειμένου: Να διατηρήσουν τα επίπεδα της προσφερόμενης ποιότητας υπηρεσίας προς τους συνδρομητές τους καθώς αυξάνεται τόσο η συνδρομητική βάση όσο και η κίνηση στο δίκτυο Να υλοποιήσουν νέα ευρυζωνικά δίκτυα με μικρές μόνο τροποποιήσεις στο σχεδιασμό των καναλιών ραδιοσυχνοτήτων τους, ώστε τα κόστη τους να διατηρηθούν χαμηλά. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους της ΕΕΤΤ, δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην Ελλάδα, καθώς και της κατάστασης της χώρας και της Ευρώπης γενικότερα Να εξασφαλίσουν επαρκή χωρητικότητα στα ευρυζωνικά τους δίκτυα προκειμένου να διευρύνουν τη βάση των συνδρομητών 3G που διαθέτουν αλλά και να διευκολύνουν την εισαγωγή νέων, καινοτόμων ευρυζωνικών υπηρεσιών, όπως είναι η τηλεεκπαίδευση και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και άλλες, οι οποίες αποδεδειγμένα ενισχύουν το ΑΕΠ και την τοπική οικονομία και ανταγωνιστικότητα 1.2 Η σημασία των κινητών ευρυζωνικών επικοινωνιών για την ανάπτυξη της χώρας Σύμφωνα με πολλές διαφορετικές μελέτες και τις πιο πρόσφατες εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά, η Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. ως προς την ευρυζωνική διείσδυση (παρακαλούμε δείτε το διάγραμμα 1 που ακολουθεί). Αυτή η υστέρηση έχει άμεσες συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σε μια στιγμή μάλιστα όπου η χώρα μας πασχίζει να εισέλθει εκ νέου σε τροχιά ανάπτυξης. ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

5 Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ ("Κινητές Επικοινωνίες: Καταλύτης στο νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της Ελληνικής οικονομίας"): "...Τα αποτελέσματα τυχόν περαιτέρω καθυστέρησης στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών θα είναι η απώλεια της ανταγωνιστικότητας και η κοινωνική και πολιτιστική απομόνωση." Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, η μελλοντική πορεία της ευρυζωνικής διείσδυσης στην Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη των κινητών ευρυζωνικών δικτύων. Η έλλειψη υποδομής θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγαλύτερο ψηφιακό χάσμα, ενώ θα χαθούν σημαντικά πλεονεκτήματα λόγω της μη χρήσης νέων ευρυζωνικών εφαρμογών. Η περαιτέρω διάχυση της χρήσης των κινητών ευρυζωνικών επικοινωνιών και των σχετικών εφαρμογών από τους Έλληνες μπορεί να οδηγήσει στην εξοικονόμηση: Λειτουργικού κόστους για τις επιχειρήσεις: Βάσει συγκεκριμένων υποθέσεων σχετικά με την υιοθέτηση 14 επιλεγμένων εφαρμογών κινητών επικοινωνιών σε διάφορους τομείς, η μελέτη εκτιμά ότι, έως το 2020, οι επιχειρήσεις μπορούν να ελαττώσουν το λειτουργικό τους κόστος κατά 23,7 δις ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί κατά προσέγγιση στο 1% του προβλεπόμενου ΑΕΠ της χώρας. Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο περιβάλλον: Από την ανάλυση των εναλλακτικών σεναρίων προκύπτει ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα μπορούν να μειωθούν κατά 30% έως το Ελεύθερου χρόνου για προσωπική ζωή: Υιοθετώντας 6 εφαρμογές, ένα άτομο μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 10 ημέρες το χρόνο, το οποίο αντιστοιχεί στην εξοικονόμηση 2 ετών στη διάρκεια του βίου ενός ατόμου ηλικίας 75 ετών. ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

6 Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της ΕΕΚΤ, σε ένα από τα εξεταζόμενα σενάρια, ο κλάδος κινητών επικοινωνιών θα μπορούσε να συνεισφέρει στο μέλλον μέχρι και 2,2% του ΑΕΠ, ενώ έχει δημιουργήσει 69,000 θέσεις εργασίας Παρά τα ανωτέρω πλεονεκτήματα, οι υπάρχοντες πάροχοι κινητών τηλεπικοινωνιών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλα εμπόδια στην υλοποίηση των δικτύων τους, όπως είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απόκτηση αδειών για σημεία τοποθέτησης σταθμών βάσης, καθώς και η καχυποψία του κοινού, η οποία συχνά προκαλεί την απεγκατάσταση των υπαρχόντων σταθμών βάσης. Μια τέτοια κατάσταση προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα στους επενδυτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυξημένα κόστη και μεγάλους κινδύνους, ενώ εισάγει περαιτέρω καθυστερήσεις στις υλοποιήσεις δικτύων κινητών τηλεπικοινωνιών και διακυβεύει την ικανότητα της χώρας μας να ανταγωνίζεται αποτελεσματικά και να αναπτύσσει την οικονομία της. 1.3 Η οικονομική κατάσταση στον κλάδο των κινητών επικοινωνιών και γενικότερα στη χώρα Η παρούσα οικονομική κρίση επιβάλλει την εύρεση τρόπων ούτως ώστε όχι μόνο να διατηρηθούν οι υπάρχουσες επενδύσεις και θέσεις εργασίας στη χώρα, αλλά και να προσελκυσθούν νέες παραγωγικές επενδύσεις. Σύμφωνα με όσα αναλύθηκαν παραπάνω, ο κλάδος των κινητών επικοινωνιών αποτελεί έναν από τους βασικούς κλάδους ανάπτυξης της χώρας, έχοντας ήδη επενδύσει 6 δις και είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στην παρούσα συγκυρία όμως ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ταχύτατη μείωση τόσο των εσόδων όσο και του EBITDA (πηγή: πρόσφατη αναφορά ΕΕΚΤ). Επομένως επιβάλλεται στην παρούσα χρονική στιγμή η περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος του κλάδου μέσω της επίλυσης τυχόν εκκρεμών νομοθετικών, φορολογικών και ρυθμιστικών θεμάτων αλλά και η κατά το δυνατόν αποφυγή υπερβολικών επιβάρυνσεων του κλάδου, ούτως ώστε ο μεγαλύτερος όγκος των διαθέσιμων κεφαλαίων να διοχετευθεί προς την επιτάχυνση της περαιτέρω ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων 3G και 4G στη χώρα προς όφελος της οικονομίας και της ανάπυξης της χώρας. ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

7 2 Κατάλογος ερωτήσεων και οι απαντήσεις της Ericsson E1. Συμφωνείτε με τη διαδικασία που προτείνει η ΕΕΤΤ για τη χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης φάσματος στη ζώνη 900 MHz που λήγουν το 2012; Παρακαλούμε αιτιολογήστε τις απόψεις σας. Η Ericsson δε σκοπεύει να τηρήσει μια απόλυτη στάση στο ζήτημα αυτό. Ωστόσο, θα επιθυμούσαμε να συμβάλουμε μοιραζόμενοι τις γνώσεις μας σε θέματα της αγοράς και του τομέα τηλεπικοινωνιών, τόσο ως προς την τεχνολογία όσο και ως προς τη συνήθη πρακτική σε άλλες χώρες/αγορές, αξιοποιώντας έτσι την εμπειρία μας ανά τον κόσμο. Το φάσμα των 20 MHz στη ζώνη GSM 900, τα δικαιώματα χρήσης του οποίου βρίσκονται υπό συζήτηση, ήταν ιστορικά η πρώτη ζώνη φάσματος η οποία παραχωρήθηκε στους παρόχους για την υλοποίηση εθνικών υπηρεσιών GSM στην Ελλάδα. Το φάσμα αυτό είναι απλώς ένα μέρος του συνολικά διαθέσιμου φάσματος στα 900 MHz. Πέρα από κάθε αμφιβολία, η ζώνη GSM 900 έχει αποδειχθεί υψίστης σημασίας για την παροχή κάλυψης GSM στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη τα υπάρχοντα προβλήματα εξασφάλισης θέσεων για την τοποθέτηση σταθμών βάσης. ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

8 Τα στοιχεία του οργανισμού GSM Association (παρακαλούμε δείτε το παραπάνω διάγραμμα) τονίζουν ακόμα περισσότερο τη σημασία του φάσματος των 900 MHz για τις υπηρεσίες φωνής και δεδομένων και για τις δύο τεχνολογίες, GSM και WCDMA. Επίσης, παρουσιάζεται η σύγκριση μεταξύ των ζωνών οι οποίες έχουν παραχωρηθεί σήμερα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα των ζωνών 900 MHz, 1800 MHz και 2100 MHz. Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, ένας πάροχος ο οποίος για παράδειγμα δραστηριοποιείται στο φάσμα των 1800 MHz, σε σύγκριση με έναν άλλον που δραστηριοποιείται στα 900 MHz για υπηρεσίες GSM (ή οποιασδήποτε άλλες), χρειάζεται διπλάσιες θέσεις για να επιτύχει την ίδια κάλυψη. Μια φυσική συνέπεια των στοιχείων που παρουσιάστηκαν παραπάνω είναι ότι κάθε πάροχος λογικά θα αποζητά τη μεγιστοποίηση της κατοχής φάσματος 900 MHz, και αυτό είναι κάτι το οποίο λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από όλες τις ρυθμιστικές αρχές όταν πρόκειται να διανείμουν άδειες χρήσης φάσματος στη συγκεκριμένη ζώνη. Υπάρχει επίσης αυξημένος κίνδυνος κερδοσκοπίας σ' αυτή τη ζώνη και θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. Ένα άλλο γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι η χρήση του φάσματος των 900 MHz για άλλες υπηρεσίες, όπως π.χ. για υπηρεσίες 3G, παρέχει τη δυνατότητα επέκτασης των κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών σε αγροτικές περιοχές και, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να βοηθήσει τους παρόχους να επιτύχουν επίπεδα κάλυψης 3G συγκρίσιμα με αυτά του GSM, όπως υποδεικνύει η ΕΕΤΤ στη διαβούλευση. Ωστόσο, καθώς οι υπηρεσίες GSM θα συνεχίσουν να υπάρχουν για αρκετό καιρό και η εξασφάλιση σημείων τοποθέτησης σταθμών βάσης εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα στη χώρα μας, οι υπάρχοντες πάροχοι έχουν μεγάλη ανάγκη να διατηρήσουν και αν είναι δυνατόν να αποκτήσουν ακόμη περισσότερο από το πολύτιμο φάσμα των 900 MHz, ενώ αναμένεται ότι και οι πιθανοί νέοι πάροχοι θα ενδιαφερθούν για το φάσμα αυτό, για να εξασφαλίσουν ότι η επιχειρηματική τους δραστηριότητα είναι βιώσιμη. Σχετικά με μια πιθανή ανακατανομή του φάσματος των 900 MHz (δηλαδή μείωση) για τους υπάρχοντες παρόχους οι οποίοι ήδη προσφέρουν υπηρεσίες στη συγκεκριμένη ζώνη, μετά από μια ανοικτή διαδικασία πλειστηριασμού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα τεχνικά ζητήματα: Οι εν λόγω πάροχοι θα πρέπει να προβούν σε εκ νέου προγραμματισμό και σχεδιασμό δικτύου, καθώς και να αναζητήσουν και να υλοποιήσουν νέα σημεία τοποθέτησης σταθμών βάσης, προκειμένου να επιτύχουν το ίδιο επίπεδο κάλυψης, την ίδια ποιότητα στην προσφερόμενη υπηρεσία και την ίδια εμπειρία για τον τελικό χρήστη όπως πριν. Επιπλέον, θα πρέπει να αλλάξουν ορισμένα μέρη του εξοπλισμού των σταθμών βάσης τα οποία εξαρτώνται από τη δεδομένη συχνότητα, συνήθως στοιχεία ή τμήματα στοιχείων RF, σε όλες τις σχετικές τοποθεσίες, πιθανόν σε ολόκληρη τη χώρα. Τέλος, οι πάροχοι αυτοί θα πρέπει να ενισχύσουν την κάλυψη από τις υπάρχουσες τοποθεσίες με την εισαγωγή νέων δυνατοτήτων στο σχετικό λογισμικό ή νέου υλικού, για παράδειγμα κεραιών υψηλού κέρδους (High Gain Antennas, HiGA) και ενισχυτών τοποθετημένων σε ιστό (Tower Mounted Amplifiers, TMA). ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

9 Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία από τη διεθνή αγορά, ο ανοικτός πλειστηριασμός μετά τη μερική λήξη δικαιωμάτων χρήσης του φάσματος δεν φαίνεται να αποτελεί συνήθη πρακτική, καθώς δεν προσφέρει επαρκή αριθμό εναλλακτικών λύσεων, ούτε στους υπάρχοντες παρόχους ούτε σε πιθανούς νέους παρόχους, για την απόκτηση μιας λογικής ποσότητας φάσματος GSM 900. Ένας ανοικτός πλειστηριασμός θεωρείται καταλληλότερος όταν γίνεται διαθέσιμο και ταυτόχρονα προσφέρεται στην αγορά περισσότερο φάσμα, κυρίως κάτω από το 1 GHz, όπως για παράδειγμα η πλήρης ζώνη των 900 MHz ή των 800 MHz ή συνδυασμός τους. Πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων της, μια τέτοια προσέγγιση διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τον προγραμματισμό των παρόχων, ενώ παράλληλα συμβάλλει σε ένα πιο προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον και επιτρέπει την πραγματοποίηση περισσότερων επενδύσεων, προς όφελος της οικονομίας της χώρας. Τα πρόσφατα παραδείγματα της Γερμανίας και της Ιρλανδίας δείχνουν ότι οι πλειστηριασμοί τείνουν να συσχετίζονται με φάσματα πολλαπλών συχνοτήτων. Συγκεκριμένα, στη Γερμανία έγινε ταυτόχρονος πλειστηριασμός φάσματος στα 800, 1800, 2100 & 2600 MHz. Άλλο παράδειγμα είναι η Ιρλανδία, η οποία αποφάσισε να δημοπρατήσει ταυτόχρονα τις ζώνες των 800 MHz & 900 MHz. Ε2. Συμφωνείτε με την καταβολή τιμήματος υπεραξίας για την απελευθέρωση της χρήσης των δικαιωμάτων χρήσης φάσματος GSM 900 και GSM 1800 που λήγουν μετά το 2012; Παρακαλούμε αιτιολογήστε τις απόψεις σας. Η Ericsson δε σκοπεύει να τηρήσει μια απόλυτη στάση στο ζήτημα αυτό. Ως Ericsson μπορούμε μόνο, χάρη στην εμπειρία μας ανά τον κόσμο, να συμβάλουμε μοιραζόμενοι τις γνώσεις μας σε θέματα της αγοράς και του κλάδου τηλεπικοινωνιών όσον αφορά στη συνήθη πρακτική σε άλλες χώρες. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η εισαγωγή της τεχνολογικής ουδετερότητας, δηλαδή η προσθήκη της δυνατότητας ενός αδειοδοτημένου παρόχου να προβεί σε ανακατανομή του φάσματός του και να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες 3G σε φάσμα το οποίο προηγουμένως ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο για χρήση GSM, δεν έχει οδηγήσει στην εισαγωγή νέων τιμημάτων αδειών για τους επιλέξιμους παρόχους στην Ευρώπη. Βάσει μιας γρήγορης επισκόπησης της κατάστασης στην Ευρώπη (πηγή: δεν έχει απαιτηθεί (ούτε σχεδιάζεται να απαιτηθεί) κανένα τίμημα υπεραξίας για τη εισαγωγή της τεχνολογικής ουδετερότητας στις ακόλουθες Ευρωπαϊκές χώρες: Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ελβετία. Μάλιστα, μια συνήθης πρακτική που εφαρμόζεται από τις Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές είναι να δίνεται στους υπάρχοντες κατόχους αδειών το δικαίωμα εισαγωγής της τεχνολογίας UMTS στις ζώνες GSM μέσω μιας απλής αίτησης προς τη ρυθμιστική αρχή της χώρας. Περιληπτική παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης: AT οι άδειες λήγουν το , πιθανόν να επιτραπεί το 3G στις ζώνες GSM μόλις δοθούν οι άδειες στα 800 MHz σχεδιάζεται για το 2012: Δεν αναφέρεται νέο τίμημα για τις άδειες. ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

10 BE Επιτρέπεται ήδη δεν αναφέρεται νέο τίμημα για τις άδειες. DK ΟΚ από 1/5/2011 δεν αναφέρεται νέο τίμημα για τις άδειες. FI Σε λειτουργία δεν υπάρχει πρόσθετο τίμημα για τις άδειες. FR Επιτρέπεται δεν αναφέρεται νέο τίμημα για τις άδειες. DE Επιτρέπεται κατόπιν αιτήσεως δεν αναφέρεται νέο τίμημα για τις άδειες. IE Οι άδειες λήγουν το 2015, στη συνέχεια σχεδιάζεται να δημοπρατηθεί το φάσμα και επίσης θα αλλάξουν και οι προϋποθέσεις των αδειών. ΙΤ Αναμένεται η ανακατανομή του φάσματος το 2013 για να αλλάξουν και οι όροι & προϋποθέσεις των αδειών, ενώ δεν αναφέρεται νέο τίμημα για τις άδειες. NL Η τεχνολογική ουδετερότητα έχει ήδη εισαχθεί κατόπιν αιτήματος των παρόχων δεν αναφέρεται νέο τίμημα για τις άδειες. Οι άδειες λήγουν το PT Οι όροι των αδειών επιτρέπουν τη χρήση 3G σε ζώνες GSM χωρίς καμία αλλαγή στο τίμημα της άδειας. ES Οι άδειες λήγουν το 2015, αλλά προτείνεται αναδιευθέτηση των ζωνών ώστε να επιτραπεί η είσοδος ενός νέου παρόχου 3G στη ζώνη των 900 MHz το SE Η τεχνολογική ουδετερότητα έχει υλοποιηθεί, αλλά αναμένεται συμφωνία στην ανακατανομή του φάσματος των 900 MHz ώστε να είναι δυνατό να έχουν φάσμα 900 MHz όλοι οι πάροχοι 3G. Δεν υπήρξαν πρόσθετα τιμήματα αδειών μετά την εισαγωγή του 3G στις ζώνες GSM. CH Οι άδειες λήγουν το 2013 και το Η τεχνολογική ουδετερότητα εισήχθη χωρίς πρόσθετα τιμήματα αδειών. UK Υπάρχουν σχέδια για ανακατανομή και πλειστηριασμούς το Μετά τον πλειστηριασμό των 800 MHz και 2.6 GHz προτάθηκαν νέα ετήσια τμήματα. Συνοπτικά, η κοινή Ευρωπαϊκή πρακτική ως τώρα υπαγορεύει τη μη ενσωμάτωση τιμημάτων υπεραξίας για τη χρήση των υπαρχουσών ζωνών GSM για 3G ή άλλες μελλοντικές τεχνολογίες. E3. Συμφωνείτε με την επιβολή περιορισμού στο μέγιστο εύρος ζώνης φάσματος ανά πάροχο στην ζώνη των 900 MHz, όπως αυτή προτείνεται από την ΕΕΤΤ; Παρακαλούμε αιτιολογήστε κατάλληλα τις απόψεις σας. Για όλες τις ρυθμιστικές διατάξεις που αφορούν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός και η εξέλιξη όλων των τεχνολογιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σύγκλισης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, είναι χρήσιμο να αναλογιστούμε ότι για να συνυπάρξουν τα συστήματα GSM και UMTS στη ζώνη των 900 MHz, ο πάροχος θα πρέπει να έχει τη χρήση τουλάχιστον δύο μπλοκ των 5 MHz (ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί το ένα για 2G και το ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

11 άλλο για 3G, αν επιθυμεί/χρειάζεται να προβεί σε εισαγωγή 3G στα 900 MHz). Στη διαδικασία της εκχώρησης και εξορθολογισμού του φάσματος, η Ρυθμιστική Αρχή καλείται να λάβει υπόψη της αυτόν τον ελάχιστο δυνατό τεχνολογικό περιορισμό, ώστε να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες και ανταγωνιστική θέση στο φάσμα, τόσο για τους τρέχοντες όσο και για τους νεοεισερχόμενους παρόχους. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις απαιτήσεις της αγοράς, οι πάροχοι οδηγούνται στο να πρέπει να διατηρούν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τεχνολογίες πρόσβασης ταυτόχρονα στα δίκτυά τους (δηλαδή GSM, WCDMA & LTE) τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία. Κάθε τεχνολογία θα απαιτούσε (σε μια ιδεατή κατάσταση) περισσότερες της μίας ζώνες συχνοτήτων για την αποδοτική υλοποίηση και χρήση της, δηλαδή μια ζώνη «χαμηλών» συχνοτήτων, κατά προτίμηση κάτω του 1GHz, για την επίτευξη των απαιτήσεων κάλυψης και μια ζώνη «υψηλών» συχνοτήτων για την εκπλήρωση των αναγκών σε χωρητικότητα. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να επιτρέπεται σε έναν επίδοξο κάτοχο άδειας να αποκτήσει τουλάχιστον 100MHz του συνολικού φάσματος (δηλαδή σε όλες τις συχνότητες). Μια άλλη σημαντική πλευρά που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την κατανομή του φάσματος είναι να εξασφαλιστεί ότι κάθε κάτοχος άδειας θα έχει τη δυνατότητα απόκτησης συνεχόμενου φάσματος, το οποίο είναι πιο αποδοτικό και παράλληλα προσφέρει στον πάροχο τη δυνατότητα χρήσης πολλαπλών φέρουσων συχνοτήτων (multicarrier) στην περίπτωση του HSPA, σύμφωνα με την προτυποποίηση του 3GPP. Κατ αυτόν τον τρόπο μπορεί ένας πάροχος να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών και να αναβαθμίσει την εμπειρία του χρήστη μέσω των υψηλότερων ταχυτήτων που καθίστανται δυνατές. Βάσει των ανωτέρω, οι περιορισμοί στο συνολικό εύρος ζώνης φάσματος (spectrum caps) θα ήταν θεμιτό να χρησιμοποιηθούν μόνον ως μέτρο το οποίο θα βοηθούσε να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει ένας μόνο πάροχος, ή ένας μικρός αριθμός παρόχων, υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που θα αποκτήσει όλο, ή σχεδόν όλο, το προσφερόμενο φάσμα, είτε κατά την περίοδο των αρχικών αναθέσεων φάσματος είτε μέσω επακόλουθων συγχωνεύσεων ή συμφωνιών μεταξύ παρόχων. E4. Συμφωνείτε με τον τρόπο υπολογισμού που προτείνει η ΕΕΤΤ αναφορικά με το τίμημα υπεραξίας για την απελευθέρωση της χρήσης των δικαιωμάτων χρήσης φάσματος GSM 900 και GSM 1800 που λήγουν μετά το 2012; Παρακαλούμε αιτιολογήστε τις απόψεις σας. Παρακαλούμε ανατρέξτε στην απάντησή μας στην ανωτέρω ερώτηση Ε2. E5. Ποια από τις εναλλακτικές που προτείνει η ΕΕΤΤ για την διαδικασία χορήγησης των δικαιωμάτων χρήσης φάσματος στη ζώνη 900 MHz που λήγουν το 2012 θεωρείτε καταλληλότερη; Παρακαλούμε ανατρέξτε στην απάντησή μας στην ανωτέρω ερώτηση Ε1. ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

12 E6. Ποιες προϋποθέσεις οικονομικής ικανότητος θα έπρεπε να συμπεριληφθούν ως κριτήρια προ-επιλογής; Πρέπει να αποφευχθεί η κερδοσκοπική απόκτηση φάσματος από πιθανούς νεοεισερχόμενους παίκτες οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε νέο δίκτυο. Κατά συνέπεια, οι ελάχιστες οικονομικές και τεχνικές απαιτήσεις πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να παρέχονται οι αναγκαίες αποδείξεις για τις προγραμματισμένες επενδύσεις οι οποίες απαιτούνται για την ανάπτυξη των δικτύων αυτών. E7. Ποιες προϋποθέσεις τεχνικής ικανότητος θα έπρεπε να συμπεριληφθούν ως κριτήρια προεπιλογής; Πρέπει να αποφευχθεί η κερδοσκοπική απόκτηση φάσματος από πιθανούς νεοεισερχόμενους παίκτες οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε νέο δίκτυο. Κατά συνέπεια, οι ελάχιστες οικονομικές και τεχνικές απαιτήσεις πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να παρέχονται οι αναγκαίες αποδείξεις για τις προγραμματισμένες επενδύσεις οι οποίες απαιτούνται για την ανάπτυξη των δικτύων αυτών. E8. Πρέπει οι πληρωμές σε επόμενα έτη να αποτελέσουν επιλογή για την πληρωμή του τιμήματος του δικαιώματος χρήσης ραδιοσυχνοτήτων; Εάν ναι, ποιο πρέπει να είναι το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές; Ουδέν σχόλιον. E9. Ποιά θεωρείτε ότι πρέπει να είναι η τιμή εκκίνησης για κάθε τμήμα φάσματος εύρους ζώνης 2 5 MHz στην δημοπρασία για τη ζώνη των 900MHz; Ουδέν σχόλιον. E10. Ποιά είναι η κατάλληλη χρονική διάρκεια για την χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων; Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, οι περίοδοι ανάθεσης των αδειών για τα δικαιώματα φάσματος 900 MHz και 1800 MHz έχουν διάρκεια ετών και οι Ευρωπαϊκές βιομηχανίες, καθώς και η τεχνολογική εξέλιξη, έχουν κλιμακωθεί βάσει αυτής της διάρκειας. E11. Ποιές απαιτήσεις ανάπτυξης δικτύου πρέπει να προσδιοριστούν σε σχέση με τη χρονική στιγμή παροχής των υπηρεσιών, τη γεωγραφική και την πληθυσμιακή κάλυψη; Αυτές θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τη διεθνή πρακτική έτσι ώστε να εξασφαλίζεται αυξημένη ευρυζωνική κάλυψη του πληθυσμού, σύμφωνα με την εθνική στρατηγική και το πρόγραμμα Ψηφιακή Ελλάδα Όταν είναι δυνατόν, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κίνητρα, όπως τα κονδύλια της Ε.Ε. για την πρόσβαση αγροτικών περιοχών σε ευρυζωνικές υπηρεσίες (πρόγραμμα Rural Broadband), ως μέσο προώθησης της κάλυψης και σε αγροτικές και απομονωμένες περιοχές της χώρας. ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

13 Ωστόσο, όποιες και αν είναι οι ελάχιστες υποχρεώσεις υλοποίησης, θα πρέπει σίγουρα να λαμβάνουν υπόψη το υπάρχον καθεστώς αδειοδότησης σταθμών βάσης (ακόμα και αφού ψηφιστεί το νέο Σχέδιο Νόμου, καθώς θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστεί η νέα διαδικασία και να βελτιωθεί σημαντικά ο απαιτούμενος χρόνος) καθώς και τις σχετικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι πάροχοι κατά την υλοποίηση των δικτύων τους. E12. Θεωρείτε πως οι υφιστάμενες ελάχιστες απαιτήσεις υπηρεσιών και ποιότητας είναι ικανοποιητικές ή πρέπει να ληφθούν συμπληρωματικά / εναλλακτικά μέτρα; Τα μέτρα που αναφέρονται στην ενότητα της Διαβούλευσης έχουν σχέση κυρίως με μεταγωγή κυκλωμάτων, για παράδειγμα η πιθανότητα εμπλοκής κλήσεων να είναι μικρότερη από ένα καθορισμένο όριο. Επειδή τα δίκτυα 3G και η εξέλιξή τους προς HSPA και LTE έχουν μια διαρκώς αυξανόμενη συνιστώσα μεταγωγής πακέτων, παρουσιάζεται η ανάγκη εισαγωγής νέων, πιο κατάλληλων μετρήσιμων μεγεθών τα οποία θα συλλαμβάνουν με ακρίβεια την ποιότητα της εμπειρίας των τελικών χρηστών, όπως για παράδειγμα μέγιστα ποσοστά σφαλμάτων και απαιτήσεις μέγιστης καθυστέρησης εφαρμογών. Η Ομάδα Εργασίας 5Α του Τομέα Ραδιοεπικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU-R Working Party 5A, WP 5A) αυτό το διάστημα αναπτύσσει ένα προσχέδιο Σύστασης το οποίο ονομάζεται "Απαιτήσεις ως προς την ποιότητα υπηρεσιών και στόχοι για τα συστήματα ασύρματης πρόσβασης" ( Quality of service requirements and objectives for wireless access systems ) και είναι διαθέσιμο ως Παράρτημα 6 του Εγγράφου 5A/601. Μετά την ολοκλήρωση και έγκρισή της, η Σύσταση αυτή αναμένεται να αποτελέσει την κατάλληλη αναφορά για τους παρόχους ασυρμάτων επικοινωνιών και για τις ρυθμιστικές αρχές, βοηθώντας να εξασφαλιστεί ότι οι τελικοί χρήστες είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα υπηρεσιών (QoS) των συστημάτων ασύρματης πρόσβασης. Η χώρα μας, η Ελλάδα, θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στη διαδικασία και να υποβάλει τις προτάσεις της σχετικά με την ολοκλήρωση της ανωτέρω εργασίας στη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του Η Ericsson, όντας ένας από τους βασικούς συνεισφέροντες στις εργασίες της ITU, είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προαναφερθέν προσχέδιο, αν ζητηθεί. E13. Με στόχο την προώθηση της κοινής χρήσης τοποθεσιών ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη εγκατάστασης νέων ιστών ραδιοπομπών, θεωρείτε ότι πρέπει στους όρους των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων να υπάρχει η υποχρέωση παροχής συνεγκατάστασης; Η από κοινού χρήση δικτύων (network sharing) μεταξύ παρόχων είναι μια πρακτική η οποία συναντάται όλο και συχνότερα, πολλές φορές με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων και την ταχύτητα που μπορούν να επιτευχθούν στην υλοποίηση κινητών ευρυζωνικών δικτύων UMTS και LTE. Υπάρχουν δύο τύποι χρήσης δικτύων από κοινού: παθητική και ενεργητική. ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

14 Στην περίπτωση της χρήσης παθητικών υποδομών από κοινού, οι πάροχοι μοιράζονται τα μη ηλεκτρικά στοιχεία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων (στοιχεία ειδικότητας πολιτικού μηχανικού). Σε αυτά είναι πιθανό να περιλαμβάνονται δικαιώματα διέλευσης/χρήσης, σωλήνες, πυλώνες, ιστοί, χαντάκια, πύργοι, αίθουσες εξοπλισμού και οι αντίστοιχες πηγές τροφοδοσίας τους και τα συστήματα κλιματισμού και ασφάλειας αυτών. Οι πάροχοι δικτύων κινητών τηλεπικοινωνιών χρειάζονται πρόσβαση σε πύργους, ταράτσες και άλλες ελκυστικές τοποθεσίες. Τα δίκτυα οπτικών ινών, τόσο κορμού όσο και backhaul, απαιτούν δικαιώματα διέλευσης για την εγκατάσταση καλωδίων οπτικών ινών είτε σε ιστούς είτε σε χαντάκια. Οι εγκαταστάσεις διεθνών πυλών, όπως για παράδειγμα οι σταθμοί επίγειας σύνδεσης υποβρυχίων καλωδίων, μπορούν να είναι ανοικτές για συνεγκατάσταση και υπηρεσίες σύνδεσης, έτσι ώστε οι ανταγωνιστές πάροχοι να μπορούν να ανταγωνίζονται απευθείας στην αγορά διεθνών υπηρεσιών. Η Ericsson πιστεύει ότι τόσο για αστικές όσο και για αγροτικές περιοχές, η προγραμματισμένη χρήση παθητικού εξοπλισμού από κοινού, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων ψύξης και τροφοδοσίας, μπορεί να αποβεί χρήσιμη ως μέσο περιορισμού των επενδύσεων που απαιτούνται για την παροχή μιας υπηρεσίας, διατηρώντας παράλληλα τον ανταγωνισμό στις υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να ευνοείται η παθητική χρήση από κοινού, αλλά δε συνίσταται η υποχρεωτική επιβολή της, καθώς η χρήση ραδιοεξοπλισμού διαφορετικών προμηθευτών μπορεί να απαιτεί διαφορετικές αποστάσεις μεταξύ τοποθεσιών, ενώ και οι καινοτομίες στον τομέα αυτό, όπως για παράδειγμα οι λύσεις χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, μπορεί να αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, οι πύργοι, οι οικίσκοι κ.λπ. έχουν περιορισμένη χωρητικότητα και θα πρέπει πάντοτε να εξετάζεται προσεκτικά η ανάγκη κάθε παρόχου για επεκτάσεις. Γενικά πιστεύουμε ότι η αγορά είναι εκείνη που θα καθορίσει την από κοινού χρήση παθητικών υποδομών, εφόσον είναι γνωστά τα οικονομικά της πλεονεκτήματα. Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή θα μπορούσε να εισάγει κίνητρα βάσει ανοικτών μοντέλων για την από κοινού χρήση. Στην Ινδία, για παράδειγμα, οι πάροχοι (ή οι εταιρείες που κατέχουν πύργους) λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Καθολικής Υπηρεσίας (Universal Service Fund) όταν δύο ή περισσότεροι πάροχοι μοιράζονται παθητική υποδομή (πύργους) σε αγροτικές περιοχές. Σε κάθε περίπτωση, οι συμφωνίες χρήσης από κοινού θα πρέπει να βασίζονται σε υγιείς οικονομικούς όρους και προϋποθέσεις, ενώ είναι σημαντικό να έχει η ρυθμιστική αρχή την αρμοδιότητα να επιλύει διαφορές. Καθώς υπάρχουν αυξανόμενες απαιτήσεις για περισσότερο φάσμα, λόγω των τεχνολογικών πλεονεκτημάτων (LTE) των ευρύτερων φέρουσων συχνοτήτων (wider carriers) αλλά και λόγω της γενικότερης ανεπάρκειας του φάσματος να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις χωρητικότητας για κινητές ευρυζωνικές επικοινωνίες, υπάρχει μια τάση να συζητείται και η από κοινού χρήση ενεργών δικτύων. Στην περίπτωση ενεργής χρήσης από κοινού, δηλαδή όταν οι πάροχοι μοιράζονται τα ενεργά στοιχεία του δικτύου ή την ευφυία του δικτύου, πολλές χώρες έχουν εισάγει περιορισμούς λόγω της ανησυχίας μήπως τέτοιες πρακτικές μπορούν να επιτρέψουν συμπεριφορές που διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό, όπως αθέμιτη σύμπραξη σε θέματα ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

15 τιμών ή προσφορές υπηρεσιών που αποκλείουν τη δυνατότητα επιλογής του καταναλωτή. Αυτές οι επιφυλάξεις ισχύουν, αλλά θα πρέπει να σταθμιστούν λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις σε τεχνολογία και εφαρμογές που επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών να διαφοροποιήσουν τις προσφορές τους. Για παράδειγμα, σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, η ύπαρξη λιγότερων επιλογών για τον καταναλωτή μπορεί να σταθμιστεί έναντι της εναλλακτικής επιλογής να μην υπάρχουν καθόλου υπηρεσίες, ώστε να επιτραπεί τουλάχιστον η από κονού χρήση ενεργού υποδομής για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έως ότου η ζήτηση για υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών αυξηθεί επαρκώς ώστε να υποστηρίζεται η ύπαρξη πολλών παρόχων. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πλεονέκτημα της από κοινού χρήσης ενεργών στοιχείων (ραδιοεξοπλισμού και/ή φάσματος) είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί στην πράξη, καθώς οι περισσότεροι πάροχοι διαθέτουν ένα συνδυασμό νέων και κληροδοτημένων (legacy) τεχνολογιών που λειτουργούν παράλληλα. Ακόμα, η ενεργή χρήση από κοινού μπορεί να περιορίσει τον ανταγωνισμό των παρόχων και τις καινοτομίες των προμηθευτών, καθώς συχνά τα προϊόντα ραδιοεξοπλισμού έχουν διαφορετικά, ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά. Επίσης, οι πάροχοι μπορεί να έχουν διαφορετικές στρατηγικές αναβάθμισης προς νέες δυνατότητες, οι οποίες να απαιτούν επενδύσεις σε ενεργό εξοπλισμό, οπότε η κοινή χρήση μπορεί να λειτουργήσει περιοριστικά ως προς τη διαφοροποίηση. Συνοπτικά, η Ericsson πιστεύει ότι όλοι οι τύποι χρήσης από κοινού πρέπει να βασίζονται σε λογικούς εμπορικούς όρους και προϋποθέσεις που θα στοχεύουν στη διατήρηση ενός ανταγωνιστικού και δίκαιου πεδίου δραστηριότητας. ETG-11: Rev A Ericsson AB (15)

Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά με τη διερεύνηση χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη

Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά με τη διερεύνηση χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά με τη διερεύνηση χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Απρίλιος 2009 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή...3

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις της Forthnet Α.Ε. στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz

Παρατηρήσεις της Forthnet Α.Ε. στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Παρατηρήσεις της Forthnet Α.Ε. στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Σε απάντηση των ερωτήσεων που τίθενται στην δημόσια διαβούλευση «ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz

Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Απαντήσεις και σχόλια στις ερωτήσεις Ε1. Εκτιμάτε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση Δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

INFOCOM WORLD CONFERENCE 2017 «Fiber to the people: The Gigabit Era!»

INFOCOM WORLD CONFERENCE 2017 «Fiber to the people: The Gigabit Era!» INFOCOM WORLD CONFERENCE 2017 «Fiber to the people: The Gigabit Era!» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 Το 2016, η συνεισφορά των Κινητών Επικοινωνιών στο παγκόσμιο ΑΕΠ ανήλθε στο 4.4% Καλύτερα δίκτυα: Τα δίκτυα 4G καλύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Ζώνη των 1500 MHz

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Ζώνη των 1500 MHz ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Ζώνη των 1500 MHz Μαρούσι, Μάιος 2019 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Μάρτιος 25 1 Αδειοδότηση Το πλαίσιο αδειοδότησης που εισήχθηκε από την ΕΕΤΤ το 21, έχει οδηγήσει στην εισαγωγή νέων παρόχων στην Ελληνική Αγορά Τηλεπικοινωνιών, όπως αναδεικνύεται

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιστικές προκλήσεις & προοπτικές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ

Ρυθμιστικές προκλήσεις & προοπτικές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ Ρυθμιστικές προκλήσεις & προοπτικές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ 18o GREEEK ICT FORUM 26 Οκτωβρίου 2016 Agenda Σχετικά με την ΕΕΤΤ Ιστορική αναδρομή Σημερινή κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 3,4-3,8 GHz

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 3,4-3,8 GHz AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 3,4-3,8 GHz Μαρούσι, Απρίλιος 2013 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική Διαφάνεια (1) ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Αρχική Διαφάνεια (1) ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Αρχική Διαφάνεια (1) ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Εισαγωγή Διαφάνεια 2 Οι στόχοι του Ψηφιακού Θεματολογίου είναι πλέον πολύ γνωστοί σε όλους μας. Η ΕΕ επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι, μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

- Αθήνα, 2 Ιουνίου

- Αθήνα, 2 Ιουνίου Ομιλία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια στο 6 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ: «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης» - Αθήνα, 2 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματες καινοτόμες ευρυζωνικές υπηρεσίες,

Ασύρματες καινοτόμες ευρυζωνικές υπηρεσίες, ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Τ.Τ. - 20-21 ΜΑΙΟΥ 2009 Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, Ευχαριστώ την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για

Διαβάστε περισσότερα

«Διαχωρισμός Δικτύων και Υπηρεσιών: Βασική Προϋπόθεση Ανάπτυξης στην Νέα Ψηφιακή Εποχή της Ευρυζωνικής Σύγκλισης»

«Διαχωρισμός Δικτύων και Υπηρεσιών: Βασική Προϋπόθεση Ανάπτυξης στην Νέα Ψηφιακή Εποχή της Ευρυζωνικής Σύγκλισης» «Διαχωρισμός Δικτύων και Υπηρεσιών: Βασική Προϋπόθεση Ανάπτυξης στην Νέα Ψηφιακή Εποχή της Ευρυζωνικής Σύγκλισης» Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης Πρόεδρος ΕΕΤΤ 4 ο Συνέδριο ΕΕΤΤ, «Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ MOBILE & CONNECTED WORLD

9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ MOBILE & CONNECTED WORLD «ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ» 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ MOBILE & CONNECTED WORLD Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 Γεώργιος Στεφανόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2006

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2006 ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2006 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 3 2. Ευρυζωνική πρόσβαση... 4 3. Πρόσβαση xdsl... 7 4. Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόγχο (ΑΠΤΒ)...11

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 2007/0174(COD) 20.12.2007 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας προς την Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Ζώνη MHz

Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Ζώνη MHz Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Ζώνη 1452-1492 MHz Μαρούσι, Φεβρουάριος 2017 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών & ΜΜΕ

Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών & ΜΜΕ Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών & ΜΜΕ Παντελής Τζωρτζάκης Διευθύνων Σύμβουλος Forthnet Nova 20 Μαΐου 2009 Θέματα Τηλεπικοινωνίες, Ευρυζωνικότητα και Οικονομική Ανάπτυξη Ευρυζωνική διείσδυση και σύγκλιση

Διαβάστε περισσότερα

8 ο MOBILE & CONNECTED WORLD CONFERENCE «Στοχεύοντας σε μια αναπτυγμένη οικονομία & κοινωνία»

8 ο MOBILE & CONNECTED WORLD CONFERENCE «Στοχεύοντας σε μια αναπτυγμένη οικονομία & κοινωνία» 8 ο MOBILE & CONNECTED WORLD CONFERENCE «Στοχεύοντας σε μια αναπτυγμένη οικονομία & κοινωνία» ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 4,5% η συνεισφορά των Κινητών Επικοινωνιών στο παγκόσμιο ΑΕΠ (2017) Περισσότερη συνδεσιμότητα: 5,0

Διαβάστε περισσότερα

8ο MOBILE & CONNECTED WORLD CONFERENCE «Στοχεύοντας σε μια αναπτυγμένη οικονομία & κοινωνία»

8ο MOBILE & CONNECTED WORLD CONFERENCE «Στοχεύοντας σε μια αναπτυγμένη οικονομία & κοινωνία» 8ο MOBILE & CONNECTED WORLD CONFERENCE «Στοχεύοντας σε μια αναπτυγμένη οικονομία & κοινωνία» ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 4,5% η συνεισφορά των Κινητών Επικοινωνιών στο παγκόσμιο ΑΕΠ (2017) Περισσότερη συνδεσιμότητα: 5,0

Διαβάστε περισσότερα

Για την εταιρεία Forthnet Α.Ε.,

Για την εταιρεία Forthnet Α.Ε., Προς: Ε.Ε.Τ.Τ. Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Κηφισίας 60, 15125 Μαρούσι, Αττική E-mail: fwa@eett.gr Φαξ: 2106105049 Θέμα: Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Ζώνη των

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Νοέμβριος 2018 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Μαρούσι, Νοέμβριος 2018 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για τη δοκιμαστική λειτουργία δικτύων 5 ης γενιάς στις ζώνες 3400-3800 ΜΗz και 24,25-27,5 GHz Μαρούσι, Νοέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.»

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.» ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.» επί της Δημόσιας Διαβούλευσης της ΕΕΤΤ αναφορικά με: «τη διερεύνηση χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6GHz» Παρατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Γίνεται αναφορά στις πρωτοβουλίες της ΕΕΤΤ για να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ευρυζωνικότητα.

Γίνεται αναφορά στις πρωτοβουλίες της ΕΕΤΤ για να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ευρυζωνικότητα. Η 14 η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της Αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ευρώπη Συμπεράσματα για την Ελληνική Αγορά και το έργο της ΕΕΤΤ Σύνοψη Δόθηκε στη δημοσιότητα η 14 η Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2007

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2007 ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2007 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...3 2. Ευρυζωνική πρόσβαση... 4 3. Πρόσβαση xdsl... 8 4. Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόγχο (ΑΠΤΒ)...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: ΕΕΤΤ Φεβρουάριος 2009 «Δημόσια διαβούλευση αναφορικά με την διερεύνηση χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz

ΣΧΕΤ.: ΕΕΤΤ Φεβρουάριος 2009 «Δημόσια διαβούλευση αναφορικά με την διερεύνηση χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Προς Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας 60 15125, Μαρούσι N. Ψυχικό, 6 Απριλίου 2009 ΣΧΕΤ.: ΕΕΤΤ Φεβρουάριος 2009 «Δημόσια διαβούλευση αναφορικά με την διερεύνηση χορήγησης δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

«Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ

«Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ «Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ 18 o Συνέδριο InfoCom World 2016 2 Νοεμβρίου 2016 Agenda Ο ρόλος της ΕΕΤΤ Η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών Στόχοι και προοπτικές 2

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος Πρόεδρος ΕΕΤΤ

Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος Πρόεδρος ΕΕΤΤ Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος Πρόεδρος ΕΕΤΤ Περιεχόµενα ΤΠΕ και πράσινη ανάπτυξη Άµεσες επιπτώσεις των ΤΠΕ στο περιβάλλον Η συµβολή της ΕΕΤΤ στην πράσινη ανάπτυξη Συµπεράσµατα ΤΠΕ και πράσινη ανάπτυξη Η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Οι Κινητές Επικοινωνίες στο κέντρο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης

Οι Κινητές Επικοινωνίες στο κέντρο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης Οι Κινητές Επικοινωνίες στο κέντρο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης 1 Συμβολή Κινητών Επικοινωνιών στην παγκόσμια οικονομία 4,2% του Παγκόσμιου ΑΕΠ 7,3 δισ. κινητές συνδέσεις (οι συνδέσεις ξεπέρασαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας 2008/0214(COD) 1.4.2009 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 1 1 Σχέδιο έκθεσης Francisca Pleguezuelos Aguilar (PE416.636v02-00) σχετικά με την πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 2,6 GHZ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 2,6 GHZ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 2,6 GHZ Μαρούσι, Ιούνιος 2009 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή ευρυζωνικότητα: Αγορά, πόροι & εφαρμογές. Ιωάννα Αλεξοπούλου Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων

Κινητή ευρυζωνικότητα: Αγορά, πόροι & εφαρμογές. Ιωάννα Αλεξοπούλου Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων Κινητή ευρυζωνικότητα: Αγορά, πόροι & εφαρμογές Ιωάννα Αλεξοπούλου Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων Mobility Everywhere: The Touch n Go era! 26 Φεβρουαρίου 2015 Agenda Σύντομο προφίλ Η αγορά κινητής ευρυζωνικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη διερεύνηση χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Zώνη MHz

Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη διερεύνηση χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Zώνη MHz Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη διερεύνηση χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Zώνη 3400-3800 MHz Μαρούσι, Φεβρουάριος 2018 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2008

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2008 ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2008 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 3 2. Ευρυζωνική πρόσβαση... 4 3. Πρόσβαση xdsl... 7 4. Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόγχο (ΑΠΤΒ)...11

Διαβάστε περισσότερα

Ξεπέρασαν τις οι Χρήστες Υπηρεσιών Αδεσμοποίητου Τοπικού Βρόχου (ΑΠΤΒ)

Ξεπέρασαν τις οι Χρήστες Υπηρεσιών Αδεσμοποίητου Τοπικού Βρόχου (ΑΠΤΒ) 12 Ιουλίου 2007 Ξεπέρασαν τις 100.000 οι Χρήστες Υπηρεσιών Αδεσμοποίητου Τοπικού Βρόχου (ΑΠΤΒ) Ξεπέρασαν τις 100.000 οι Τοπικοί Βρόχοι που διέθεσαν οι πάροχοι στους καταναλωτές για την παροχή τηλεπικοινωνιακών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ

Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011 20 Ιανουαρίου 2011 1. ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Στρατηγικός άξονας Α: Προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και συνεχής ανάπτυξη της

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Δημόσια Διαβούλευση για την Ανάδειξη Επιχειρηματικού Σχήματος εκμετάλλευσης αξιοποίησης (Διαχειριστή) των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών.

Θέμα : Δημόσια Διαβούλευση για την Ανάδειξη Επιχειρηματικού Σχήματος εκμετάλλευσης αξιοποίησης (Διαχειριστή) των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών. Θέμα : Δημόσια Διαβούλευση για την Ανάδειξη Επιχειρηματικού Σχήματος εκμετάλλευσης αξιοποίησης (Διαχειριστή) των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών. Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των έργων των προσκλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Εμπορική αξιοποίηση εθνικών δικτύων

Εμπορική αξιοποίηση εθνικών δικτύων Εμπορική αξιοποίηση εθνικών δικτύων 10 Σεπτεμβρίου 2018, 5:00 πμ O τομέας των τηλεπικοινωνιών, με τις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές που τον χαρακτηρίζουν, είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους σε

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνέχεια της προαναφερόµενης εξαγγελθείσας δηµόσιας διαβούλευσης, σας υποβάλλουµε τις

Σε συνέχεια της προαναφερόµενης εξαγγελθείσας δηµόσιας διαβούλευσης, σας υποβάλλουµε τις ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Μαρούσι, 13.02.2017 Τηλ.. 210 6116802-3 Αριθµ.: 17/77 ΠΡΟΣ: Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων Λ. Κηφισίας 60 151 25 Μαρούσι ΘΕΜΑ: ηµόσια ιαβούλευση

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών»

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών» 11-12-07 Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών» Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, Ο κόσμος τρέχει, οι κοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την εισαγωγή άλλων τεχνολογιών εκτός GSM στις ζώνες 900 MHz και 1800MHz

Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την εισαγωγή άλλων τεχνολογιών εκτός GSM στις ζώνες 900 MHz και 1800MHz Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την εισαγωγή άλλων τεχνολογιών εκτός GSM στις ζώνες 900 MHz και 1800MHz ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ

«Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ «Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ 18 o Συνέδριο InfoCom World 2016 2 Νοεμβρίου 2016 Agenda Ο ρόλος της ΕΕΤΤ Η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών Προοπτικές & Στόχοι 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΕΤΤ αξιοποιεί την τεχνολογία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS)

Η ΕΕΤΤ αξιοποιεί την τεχνολογία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) Η ΕΕΤΤ αξιοποιεί την τεχνολογία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) Στην πορεία της τεχνολογικής ανάπτυξης της Χώρας οι υποδομές των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών αποκτούν ιδιαίτερα σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Αποτίμηση και Προκλήσεις του Κλάδου της ΚινητήςΤηλεφωνίαςστηνΕλλάδα

Αποτίμηση και Προκλήσεις του Κλάδου της ΚινητήςΤηλεφωνίαςστηνΕλλάδα Αποτίμηση και Προκλήσεις του Κλάδου της ΚινητήςΤηλεφωνίαςστηνΕλλάδα Γιώργος Στεφανόπουλος Γενικός Διευθυντής www.eekt.gr Ιούνιος 2010 1 Συνεισφορά του κλάδου στην Εθνική Οικονομία Η Κινητή Τηλεφωνία συνεισφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα Εργασίας ΣΤ 1. Εισαγωγές Παρατηρήσεις

Ομάδα Εργασίας ΣΤ 1. Εισαγωγές Παρατηρήσεις Ομάδα Εργασίας ΣΤ 1 Ανάλυση και Επίδραση του υπό διαμόρφωση Νέου Θεσμικού Πλαισίου στη Δικτυακή Οικονομία και στη διάθεση & προσφορά Νέων Υπηρεσιών- Εφαρμογών Εισαγωγές Παρατηρήσεις - Γενικές παρατηρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Μαρούσι, 09/6/2006 ΑΡΙΘ.: 523/17125

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Μαρούσι, 09/6/2006 ΑΡΙΘ.: 523/17125 ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Μαρούσι, 09/6/2006 ΑΡΙΘ.: 523/17125 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Γ. Γεωργιάδης Τηλ. 210 611 8101 e-mail:ggeorgiadis@ote.gr ΠΡΟΣ : Την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδροµείων

Διαβάστε περισσότερα

Forum Ομάδα Εργασίας ΣΤ1

Forum Ομάδα Εργασίας ΣΤ1 ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ στο πλαίσιο του έργου της 1 Rapporteurs: Δρ. Ιωάννης Π. ΧΟΧΛΙΟΥΡΟΣ Γιώργος ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ Επιμέλεια: Δρ. Ι. Π. Χοχλιούρος 1 Το προτεινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

«Η ευρυζωνική αγορά σήμερα στην Ελλάδα» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ

«Η ευρυζωνική αγορά σήμερα στην Ελλάδα» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ «Η ευρυζωνική αγορά σήμερα στην Ελλάδα» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ Stakeholder meeting Cyprus ΓΕΡΗΕΤ 17 Μαΐου 2017 Agenda Ο ρόλος της ΕΕΤΤ Η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών Περιγραφή της ρυθμιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 30.4.2018 L 110/127 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2018/661 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Απριλίου 2018 για την τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης (ΕΕ) 2015/750 σχετικά με την εναρμόνιση της ζώνης συχνοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ / ICT

ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ / ICT ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / ICT Η στροφή προς τις υψηλές τεχνολογίες, κυρίως στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής (2006-2013) έχει οδηγήσει στην βελτίωση των περισσότερων δεικτών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ A ΕΞΑΜΗΝΟ 2007

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ A ΕΞΑΜΗΝΟ 2007 ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ A ΕΞΑΜΗΝΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΣ 27 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...3 2. Ευρυζωνική πρόσβαση... 4 3. Πρόσβαση xdsl... 7 4. Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόγχο (ΑΠΤΒ)... 1 5. Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρµα Ευρυζωνικών ικτύων - Στρατηγική Ερευνητική Ατζέντα

Πλατφόρµα Ευρυζωνικών ικτύων - Στρατηγική Ερευνητική Ατζέντα Εισηγητής: Γιώργος Καλπάκης MSc Πλατφόρµα Ευρυζωνικών ικτύων - Στρατηγική Ερευνητική Ατζέντα 1 Θέµατα Κίνητρο της Ε1 Παρούσα Κατάσταση στην Ευρώπη Παρούσα Κατάσταση στην Ελλάδα Προϋποθέσεις Προώθησης της

Διαβάστε περισσότερα

Ανατομία ενός πομποδέκτη σταθμού βάσης HSDPA (Node-B)

Ανατομία ενός πομποδέκτη σταθμού βάσης HSDPA (Node-B) ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Ανατομία ενός πομποδέκτη σταθμού βάσης HSDPA (Node-B) Anatomy of a Node B (HSDPA)

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια και απαντήσεις ΟΤΕ. στη ηµόσια ιαβούλευση ΕΕΤΤ αναφορικά µε τη χορήγηση Αδειών ή

Σχόλια και απαντήσεις ΟΤΕ. στη ηµόσια ιαβούλευση ΕΕΤΤ αναφορικά µε τη χορήγηση Αδειών ή Σχόλια και απαντήσεις ΟΤΕ στη ηµόσια ιαβούλευση ΕΕΤΤ αναφορικά µε τη χορήγηση Αδειών ή ικαιωµάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Σταθερής Ασύρµατης Πρόσβασης στην ζώνη συχνοτήτων 3,5 GHz Α. Γενικά Όπως αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικοί στόχοι για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης* μέχρι το 2020

Στρατηγικοί στόχοι για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης* μέχρι το 2020 Στρατηγικοί στόχοι για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης* μέχρι το 2020 Η Ευρωπαϊκή τυποποίηση θα αποτελέσει ουσιαστικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο, την ανάπτυξη,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ. hstellakis@gmail.com

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ. hstellakis@gmail.com ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ hstellakis@gmail.com (Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων: Θα ανακοινωθεί την Τρίτη) Απαιτήσεις επιτυχούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. Σάββας Ανδρεάδης Μηχανικός Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, MBA Στέλεχος Γραφείου Προέδρου ΕΕΤΤ

ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. Σάββας Ανδρεάδης Μηχανικός Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, MBA Στέλεχος Γραφείου Προέδρου ΕΕΤΤ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (GIS) ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Σάββας Ανδρεάδης Μηχανικός Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, MBA Στέλεχος Γραφείου Προέδρου ΕΕΤΤ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2008

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2008 ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2008 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 3 2. Ευρυζωνική πρόσβαση... 4 3. Πρόσβαση xdsl... 7 4. Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόγχο (ΑΠΤΒ)...11

Διαβάστε περισσότερα

06-06-08 Σημεία Ομιλίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στο 3 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο

06-06-08 Σημεία Ομιλίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στο 3 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο 06-06-08 Σημεία Ομιλίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στο 3 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο Την ώρα που κάποιος Αμερικάνος βλέπει ένα βίντεο στο youtube,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής εταιρικής σχέσης της Μάλτας

Πρόταση ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής εταιρικής σχέσης της Μάλτας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.11.2013 COM(2013) 909 final 2013/0399 (NLE) Πρόταση ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής εταιρικής σχέσης της Μάλτας EL EL 2013/0399 (NLE) Πρόταση ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ

Ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ Ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ «ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Νέα Ψηφιακή Εποχή» Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 Κυρίες και Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας

Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας Αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα - Μάιος 2013 Αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα σε 31 συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/000(INI) Σχέδιο έκθεσης Ildikó Gáll-Pelcz (PE v01-00)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/000(INI) Σχέδιο έκθεσης Ildikó Gáll-Pelcz (PE v01-00) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 9.12.2014 2014/000(INI) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 162-181 Σχέδιο έκθεσης Ildikó Gáll-Pelcz (PE541.454v01-00) Διακυβέρνηση της

Διαβάστε περισσότερα

Κτιριακός τομέας και τεχνικός κόσμος στην περίοδο οικονομικής κρίσης: Υφιστάμενη κατάσταση, ευκαιρίες και μελλοντικές προκλήσεις

Κτιριακός τομέας και τεχνικός κόσμος στην περίοδο οικονομικής κρίσης: Υφιστάμενη κατάσταση, ευκαιρίες και μελλοντικές προκλήσεις ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κτιριακός τομέας και τεχνικός κόσμος στην περίοδο οικονομικής κρίσης: Υφιστάμενη κατάσταση, ευκαιρίες και μελλοντικές προκλήσεις Άνθιμος Αμανατίδης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών 14.1.2015 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με την ειδική έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου αριθ. 20/2014 (απαλλαγή 2013): Ήταν επιτυχής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Διαβούλευση που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση "MARKT"

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Διαβούλευση που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση MARKT ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Διαβούλευση που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση "MARKT" Εισαγωγή Αρχική παρατήρηση: Το παρακάτω έγγραφο συντάχθηκε από τις

Διαβάστε περισσότερα

- Αθήνα, 13 Απριλίου

- Αθήνα, 13 Απριλίου Ομιλία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ με θέμα: «Προς Απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς: Ευρωπαϊκή Πρακτική και Εθνική Πρωτοβουλία» - Αθήνα, 13 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ 11 ΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ SAVENERGY 2015 Κεντρικά Γραφεία ΑΗΚ (ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 11, ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ) Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 Ομιλία του Αν. Διευθυντή

Διαβάστε περισσότερα

«20 χρόνια συνεισφοράς των Κινητών Επικοινωνιών στην οικονομία και κοινωνία» Συμβολή στην ανάπτυξη με παρόν και μέλλον

«20 χρόνια συνεισφοράς των Κινητών Επικοινωνιών στην οικονομία και κοινωνία» Συμβολή στην ανάπτυξη με παρόν και μέλλον «20 χρόνια συνεισφοράς των Κινητών Επικοινωνιών στην οικονομία και κοινωνία» Συμβολή στην ανάπτυξη με παρόν και μέλλον 1 H εξέλιξη των Κινητών Επικοινωνιών 1993-2013 2 Κινητή Τηλεφωνία: 20 χρόνια κοντά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Α ΤΡΙΜΗΝΟ 2006

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Α ΤΡΙΜΗΝΟ 2006 ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Α ΤΡΙΜΗΝΟ 2006 Ιούνιος 2006 Περιεχόµενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Ευρυζωνική πρόσβαση... 4 3. Πρόσβαση xdsl... 7 4. Αδεσµοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόγχο (ΑΠΤΒ)...

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης

Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με την εφαρμογή της Εκτελεστικής Απόφασης της ΕΕ 2017/191 για την τροποποίηση της απόφασης 2010/166/ΕΕ, με σκοπό την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και ζωνών συχνοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας

Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας από την Accenture υπό την αιγίδα του Καθοδηγώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό Ένας νέος τρόπος για ηγέτες κυβερνήσεων και επιχειρήσεων για να κατανοήσουν, να μετρήσουν και να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2006

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2006 ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2006 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2006 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 3 2. Ευρυζωνική πρόσβαση... 4 3. Πρόσβαση xdsl... 7 4. Αδεσµοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόγχο (ΑΠΤΒ)...11

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 25.3.2011 2010/2304(INI) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-26 Malcolm Harbour (PE458.563v01-00) Ευρωπαϊκά δίκτυα ευρυζωνικότητας επένδυση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΜοΚΕ)

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΜοΚΕ) ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΜοΚΕ) Αθήνα 24.2.2011 ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελληνική περιφέρεια στο επίκεντρο των έργων ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών Ευρυζωνικότητας

Η Ελληνική περιφέρεια στο επίκεντρο των έργων ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών Ευρυζωνικότητας Η Ελληνική περιφέρεια στο επίκεντρο των έργων ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών Ευρυζωνικότητας Γιώργος Μουζακίτης Strategic Marketing Manager Forthnet A.E. Η Ευρυζωνικότητα στη περιφέρεια σήμερα Δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη

εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη Ο χάρτης δεσμεύσεων που ακολουθεί κάνει λόγο για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής μέσα από προσπάθειες και πρωτοβουλίες των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

Στην Ελλάδα, η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ξεκίνησε με δειλά βήματα πριν χρόνια. Η Πολιτεία, αξιοποιώντας και χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ,

Στην Ελλάδα, η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ξεκίνησε με δειλά βήματα πριν χρόνια. Η Πολιτεία, αξιοποιώντας και χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ, 1 Στην Ελλάδα, η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ξεκίνησε με δειλά βήματα πριν 11-12 χρόνια. Η Πολιτεία, αξιοποιώντας και χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ, σχεδίασε και υλοποίησε πολλά έργα μικρού και μεγαλύτερου

Διαβάστε περισσότερα

(Πρόεδρος ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ) Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ.: Fax: Ανοιχτή γραμμή: 11721

(Πρόεδρος ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ) Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ.: Fax: Ανοιχτή γραμμή: 11721 1970-2008 38 ΧΡΟΝΙΑ Ομιλητής: Γεώργιος Λεχουρίτης (Πρόεδρος ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ) Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ.: 210 36 32 443 Fax: 210 36 33 976 Url: www.inka.gr E-mail: inka@inka.gr Ανοιχτή γραμμή: 11721 Ονομασία:

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραμματική Περίοδος

Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραμματική Περίοδος Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραμματική Περίοδος 2014-2015 Στάθης Ραγκούσης Διευθύνων Σύμβουλος Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

Ταχεία πορεία ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας

Ταχεία πορεία ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας 4 Φεβρουαρίου 2008 Ταχεία πορεία ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας - 300.000 τοπικοί βρόχοι σε εναλλακτικούς παρόχους - 1.000.000 ευρυζωνικές συνδέσεις - πάνω από 9% διείσδυση ευρυζωνικότητας στον πληθυσμό

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχοµένων. 1 Εισαγωγή...3

Πίνακας Περιεχοµένων. 1 Εισαγωγή...3 Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη ηµόσια ιαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά µε τη Χορήγηση ικαιώµατος Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Σταθερής Ασύρµατης Πρόσβασης στη ζώνη συχνοτήτων 3,5 GHz ΙΟΥΝΙΟΣ 2006 VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Νομικό πλαίσιο διασύνδεσης ασύρματων δικτύων. Κ. Πλούμπης Γεν. /ντης Ρυθμιστικών Θεμάτων ΟΤΕ ΑΕ

Νομικό πλαίσιο διασύνδεσης ασύρματων δικτύων. Κ. Πλούμπης Γεν. /ντης Ρυθμιστικών Θεμάτων ΟΤΕ ΑΕ Νομικό πλαίσιο διασύνδεσης ασύρματων δικτύων Κ. Πλούμπης Γεν. /ντης Ρυθμιστικών Θεμάτων ΟΤΕ ΑΕ Ασύρματη Κοινότητα (Community Network) Κοινότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που βασίζονται στην εθελοντική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΙΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΙΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΙΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Πως επιτυγχάνεται; ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ GREEK Γ. Γ. ΕΜΗΕΤ ΟΤΕ ICT FORUM Τι είναι η ευρυζωνικότητα; (Επισήμως) ως ευρυζωνικότητα ορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Η Cyta διαµορφώνει τις εξελίξεις στον ψηφιακό µετασχηµατισµό της χώρας

Η Cyta διαµορφώνει τις εξελίξεις στον ψηφιακό µετασχηµατισµό της χώρας Η Cyta διαμορφώνει τις εξελίξεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2018, 9:04 πμ Μετά την πλήρη απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών σε όλους τους τομείς, οι επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟ 2008

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟ 2008 ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΣ 28 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 3 2. Ευρυζωνική πρόσβαση... 4 3. Πρόσβαση xdsl... 6 4. Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόγχο (ΑΠΤΒ)... 9 5.

Διαβάστε περισσότερα

9 η Εξαμηνιαία Αναφορά για την Ευρυζωνικότητα

9 η Εξαμηνιαία Αναφορά για την Ευρυζωνικότητα 9 η Εξαμηνιαία Αναφορά για την Ευρυζωνικότητα Αύγουστος 2009 Περιεχόμενα Εξέλιξη Λιανικού Κόστους Πρόσβασης 3 Εξέλιξη Ευρυζωνικών Συνδέσεων 5 Εξέλιξη Συνδέσεων ΑΠΤΒ (LLU) και ΑΡΥΣ 7 Εκτίμηση Βραχυχρόνιας

Διαβάστε περισσότερα

Ηαγορά της ευρυζωνικότητας Επενδυτικές προκλήσεις. Μάιος 2006 Του Ανδρέα Αναστασόπουλου, Προέδρου του ΣΑΤΠΕ

Ηαγορά της ευρυζωνικότητας Επενδυτικές προκλήσεις. Μάιος 2006 Του Ανδρέα Αναστασόπουλου, Προέδρου του ΣΑΤΠΕ Ηαγορά της ευρυζωνικότητας Επενδυτικές προκλήσεις Μάιος 2006 Του Ανδρέα Αναστασόπουλου, Προέδρου του ΣΑΤΠΕ ΟΣΑΤΠΕ Ιδρύθηκε το 2003 ως µη κερδοσκοπικό σωµατείο Αντιπροσωπεύει µεγάλο τµήµα της εγχώριας αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη»

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση σεναρίου (1) Σενάριο 1: Μη παρέμβασης (do-nothing case)

Αξιολόγηση σεναρίου (1) Σενάριο 1: Μη παρέμβασης (do-nothing case) Αξιολόγηση σεναρίου (1) Σενάριο 1: Μη παρέμβασης (donothing case) Συνάφεια με τις κατευθύνσεις άλλων μορφών στρατηγικού σχεδιασμού Η υπάρχουσα κατάσταση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον κεντρικό αναπτυξιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟ 2010

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟ 2010 ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΣ 20 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...3 2. Εξέλιξη ευρυζωνικών γραμμών...4 3. Πορεία σε σύγκριση με τη λοιπή Ευρώπη...5 4. Ανάλυση με βάση τον τύπο πρόσβασης...6

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τοµέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραµµατική Περίοδος 2014-2015

Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τοµέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραµµατική Περίοδος 2014-2015 Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τοµέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραµµατική Περίοδος 2014-2015 Στάθης Ραγκούσης Διευθύνων Σύµβουλος Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα και Ανάλυση Παρατηρητήριο Ανταγωνιστικότητας ΕΛΛΑ Α 2002: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Έρευνα και Ανάλυση Παρατηρητήριο Ανταγωνιστικότητας ΕΛΛΑ Α 2002: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Έρευνα και Ανάλυση Παρατηρητήριο Ανταγωνιστικότητας Τεύχος 6 Φεβρουάριος 2003 Μηνιαίο ελτίο Ανταγωνιστικότητας ΕΛΛΑ Α 2002: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Σύνοψη Στις 14/1/2003 η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Γεφύρωση Ψηφιακού Χάσματος. Κινητών Τηλεπικοινωνιών. Φεβρουάριος 2008. Ελίνα Θεοδωροπούλου Προϊστ. Τμ. Νέων Τεχνολογιών Δικτύου Πρόσβασης

Γεφύρωση Ψηφιακού Χάσματος. Κινητών Τηλεπικοινωνιών. Φεβρουάριος 2008. Ελίνα Θεοδωροπούλου Προϊστ. Τμ. Νέων Τεχνολογιών Δικτύου Πρόσβασης Γεφύρωση Ψηφιακού Χάσματος Η Οπτική του Κλάδου των Κινητών Τηλεπικοινωνιών Ελίνα Θεοδωροπούλου Προϊστ. Τμ. Νέων Τεχνολογιών Δικτύου Πρόσβασης Φεβρουάριος 2008 Υποδ/νση Νέων Τεχνολογιών Ref.No: P00-2006

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Μάιος 2017 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Μαρούσι, Μάιος 2017 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την εφαρμογή της Εκτελεστικής Απόφασης της ΕΕ 2017/191 για την τροποποίηση της απόφασης 2010/166/ΕΕ, με σκοπό την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και ζωνών συχνοτήτων για τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX SWD(2017) 479/2 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση»

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση» Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση» Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης 5 Ιουλίου, 2013 Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακό περιβάλλον

ενεργειακό περιβάλλον Προστατεύει το ενεργειακό περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ δημιουργεί ένα βιώσιμο Ενεργειακό Περιβάλλον βελτιώνει την

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωφόρος Κηφισίας 60, Μαρούσι Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωφόρος Κηφισίας 60, Μαρούσι Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου για τη προσωρινή χρήση ραδιοσυχνοτήτων για σκοπούς δοκιμαστικής λειτουργίας Σελ. 1 / 7 Πρόλογος Το παρόν Κείμενο Δημόσιας Διαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο 01.06.2004-30.09.2004 Μέρος Ι Στοιχεία Χώρα AT - Αυστρία 1 (1.4) BE - Βέλγιο 4 (5.8) DE

Διαβάστε περισσότερα