ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ GMO-FREE XΩΡΙΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΛΟΥΤΕΝΗ MADE IN FRANCE

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ GMO-FREE XΩΡΙΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΛΟΥΤΕΝΗ MADE IN FRANCE"

Transcript

1 ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GMO-FREE XΩΡΙΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ MADE IN FRANCE

2 NATURALITY Φυσικής προέλευσης θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή Ποικιλία ζωικών πρωτεϊνών, υψηλής διατροφικής ποιότητας. Χωρίς χρωστικές GMO-FREE πρώτες ύλες Με φυσικά αντιοξειδωτικά HAPPINESS Ιδιαίτερα γευστική και προσαρμοσμένη στη φύση των σαρκοφάγων σκύλων Ιδιαίτερα εύπεπτα συστατικά και φρουκτοολιγοσακχαρίτες (πρεβιοτικά) για σωστή καθημερινή πέψη Μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών που τους παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το ανοσοποιητικό σύστημα και την ευημερία τους (αντιοξειδωτικά, ίνες, βιταμίνες...) Οι αποδεδειγμένες ιδιότητες της Aloe Vera παρέχουν στον σκύλο σας εύκολη πέψη και βοηθούν στην υγιή ανάρρωση των καθημερινών τραυματισμών. Ωμέγα 3 και 6 απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιολογικής προέλευσης πεπτίδια για υγιή επιδερμίδα και μεταξένιο τρίχωμα (Marine active benefit, κραμβέλαιο, λινάρι)

3 85 % ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 0 % ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ 0 % ΓΛΟΥΤΕΝΗ Πολυπρωτεϊνική σύσταση τροφής για αυξημένη γευστικότητα, υψηλή πεπτικότητα και περιορισμό εμφάνισης διατροφικών αλλεργιών. Χρησιμοποιούνται υψηλής διατροφικής αξίας ζωικές ύλες, κατάλληλες και για ανθρώπινη κατανάλωση, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, πάπια, λευκά ψάρια ωκεανού, σολομός και χοιρινό. Η ιδανική επιλογή των συστατικών, με γνώμονα την σαρκοφάγο φύση των σκύλων, εξασφαλίζει άριστη πεπτικότητα και ιδιαίτερα υψηλή μεταβολιστέα ενέργεια. % Αφυδατωμένο κρέας, ψάρι και αυγό Ισοδύναμο ποσοστό % φρέσκου κρέατος % Συνολική πρωτεΐνη % Ζωική πρωτεΐνη Καθαρό ποσοστό % ζωικής πρωτεΐνης επί συνόλου πρωτεΐνης PUPPY ΜΙΝΙ ΑDULT MEDIUM ADULT MAXI ADULT LIGHT and/or STERILIZED % Aφυδατωμένου κρέατος ψαριών και αυγών = % κρέας + αυγά + ψάρια (όλα αφυδατωμένα) που χρησιμοποιούνται στη συνταγή % Ισοδύναμο φρέσκου κρέατος = % αφυδατωμένων κρεάτων, ψαριών και αυγών, επανυπολογισμένα σαν να ήταν φρέσκα προϊόντα (τα ζωικά προϊόντα περιέχουν 75% υγρασία, ενώ τα αφυδατωμένα ζωικά προϊόντα περιέχουν στο μέγιστο 6% υγρασία) % Συνολικών πρωτεϊνών = % των πρωτεϊνών της τροφής (όπως αναγράφεται στη συσκευασία) % Πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης = % πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης Παράδειγμα: Η τροφή Pure Life Puppy περιέχει 40% κρέατος + ψαριών + αυγών, που αντιστοιχεί σε 75% πριν αυτές αφυδατωθούν. Η περιεκτικότητα πρωτεϊνών της Elite Puppy είναι 31%, που σημαίνει πως η τροφή περιέχει 27% πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης (=86% του συνόλου των πρωτεϊνών) + 4% φυτικής προέλευσης (=14% του συνόλου των πρωτεϊνών).

4 Κουκιά Ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργείται για 5000 χρόνια. Περιέχει μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών. Πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C, και φολικό οξύ. Μαύρο φραγκοστάφυλο Προστασία απο τον σχηματισμό τοξικών ουσιών στο σώμα, που προκαλούν γονιδιακές μεταλλάξεις και καρκίνο. Βοηθά σε ρευματικές παθήσεις, διάρροια, ηπατική δυσλειτουργία, σωματική και ψυχική εξάντληση. Πλούσιο σε φλαβονοειδή, Ω3, Ω6, οργανικά οξέα, ανθοκυάνες, τανίνες (αντιοξειδωτικά). Ταπιόκα Βοηθά στην εξισορρόπηση γαστρικών/πεπτικών διαταραχών ή περιπτώσεις διάρροιας, ενίσχυει τη γονιμότητα. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Ψύλλιο Eπουλωτικό, αντικαταρροϊκό, αποχρεμπτικό, διουρητικό, στυπτικό, ωφέλιμο στη διάρροια και τη δυσκοιλιότητα. Οι σπόροι χρησιμοποιούνται και στην θεραπεία των παρασιτικών σκουληκιών. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι μια από τις υψηλότερες πηγές ινών που υπάρχουν στις τροφές. γνωρίζετε ότι... Οι αιμοστατικές ιδιότητες του ψύλλιου αναφέρονται από τον Διοσκουρίδη και τον Γαληνό. Αγκινάρα Περιέχει βιταμίνες Α, C και του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, φώσφορο. Καθαρίζει το αίμα και μειώνει τη χοληστερίνη, τονώνει την καρδιά, ωφελεί τα νεφρά, το συκώτι και βοηθά στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, των ρευματισμών και της παχυσαρκίας. Μοναδικά ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦ Καρότο Η υψηλή συγκέντρωση βιταμινών Β1, Β2, νιασίνης, Ε, μετάλλων (κάλλιο, νάτριο, ασβέστιο, φώσφορο, χαλκό κ.α.) βοηθούν τον οργανισμό να προλάβει και να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας. Το Β καροτένιο, πρόδρομος της βιταμίνης Α, είναι ένα δυνατό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τον εκφυλισμό των κυττάρων. Έτσι προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονα, του δέρματος, του παχέως εντέρου. Προστατεύει το στομάχι τονώνει το ήπαρ, προλαμβάνει λοιμώξεις του αναπνευστικού, προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία. γνωρίζετε ότι... Το καρότο έχει ευεργετική δράση στην όραση, δρα ως προστατευτικό του αμφιβληστροειδούς, βοηθάει όμως και στην ημεραλωπία (μείωση της όρασης την ημέρα) αλλά και προληπτικά στον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην αύξηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης.

5 Άλγη Υπερτροφή με τη μεγαλύτερη θρεπτική συγκέντρωση στον πλανήτη, και ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Περιέχει: Πρωτεΐνες και αμινοξέα, Βιταμίνες A (Β-carotene), C, E και K, βιταμίνες Β συμπεριλαμβανομένων B1 (θειαμίνη), B2 (ριβοφλαβίνη), B6 (πυριδοξίνη), χολίνη, βιοτίνη, νιασίνη, φολικό οξύ, παντοθενικό οξύ, και B12. Επίσης μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, Ω3 λιπαρά οξέα, ενεργά ένζυμα, χλωροφύλλη και φουκοξανθίνη. Συστατικά Η ΤΟY ΣΚYΛΟY Αλόη Ισχυρή δράση με πάνω από 200 συστατικά. Φημίζεται για τις αναπλαστικές της ιδιότητες έχει αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει το ανοσοποιητικό και είναι πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων (π.χ. σιδήρου, χρωμίου, μαγγανίου, φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου κ.ά.), ενζύμων (έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς), αμινοξέων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Αγκινάρα Ιερουσαλήμ περιέχει πρεβιοτικές ίνες και συγκεκριμένα είναι πολύ πλούσια σε ινουλίνη. Περιέχει επίσης βιταμίνη C, φώσφορο, Θειαμίνη, κάλιο και είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου. Ντομάτα Έχει αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχει β-καροτένιο, Λυκοπένιο για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος, του ανοσοποιητικού συστήματος, των ιστών και της όρασης. Περιέχει φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη καλή λειτουργία του έντερου και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Λινάρι Μια τροφή με μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Βοηθάει στη χοληστερίνη, καθώς είναι ένα τρόφιμο με χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και νάτριο και αποτελεί καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων και κυρίως α-λινολεϊκό οξύ (ALA), μαγνησίου, φωσφόρου, χαλκού, μαγγανίου, φυτικών ινών και βιταμίνης Β6. γνωρίζετε ότι......οι φαρμακευτικές ιδιότητες των σπόρων του λιναριού ήταν γνωστές στους αρχαίους Έλληνες. Ο Ιπποκράτης, όπως και ο Θεόφραστος (5ος και 4ος αιώνας), τους συνιστούσαν για φλεγμονές των βλεννογόνων. Ο Διοσκουρίδης (1ος αιώνας π.χ.) αναφέρεται στις μαλακτικές του ιδιότητες.

6 Επειδή ο σκύλος σας αξίζει να τρέφεται με ό,τι του ταιριάζει καλύτερα, οι τροφές Pure Life είναι άριστα προσαρμοσμένες στη φύση του, έτσι ώστε να διασφαλίζεται καθημερινά η ευημερία του. Παστινάκι Γνωστό από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Περιέχει αντιοξειδωτικά με αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βοηθά στην πρόληψη δυσκοιλιότητας και τη μείωση των επίπεδων της χοληστερόλης στο αίμα. Πεπόνι Πλούσιο σε βιταμίνες και φτωχό σε θερμίδες. Πλούσιο σε αριθμό συστατικών που είναι γνωστό ότι μειώνουν την πίεση του αίματος και τη χοληστερόλη και συνάμα προστατεύουν από διάφορους τύπους καρκίνου. Εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει: βιταμίνη C β-καροτίνη βιταμίνη Α (19%/100gr) σημαντική για καλύτερη όραση βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου και συνεπώς στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία. Ασερόλα Είναι πλούσια σε περιεκτικότητα βιταμίνης C (65 φορές περισσότερη από τα πορτοκάλια) και περιέχει επίσης: βιταμίνες Α, Β1, Β2 και Β3, καθώς και καροτενοειδή και βιοφλαβονοειδή που παρέχουν αντιοξειδωτική δράση (προστασία από καρκίνο). Η βιταμίνη C που παράγεται από την Acerola απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό και βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες ενώ έχει αντιγηραντική δράση & χαρίζει τόνωση. γνωρίζετε ότι... Οι καρποί της Acerola θεωρούνται ευεργετικοί κατά ηπατικών προβλημάτων, διάρροιας, δυσεντερίας, βήχα, καθώς και στα κρυολογήματα. H Αcerola βοηθάει στην πρόληψη και βελτίωση των ασθματικών κρίσεων, την επούλωση πληγών ενώ διατηρεί υγιείς τους συνδέσμους και τους τένοντες Δεντρολίβανο Βοηθάει στην υπερκόπωση και στην αδυναμία. Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα Θεωρείται αντιβακτηριδιακό, αντιμυκητιακό και αντιρρευματικό, τονωτικό της όρασης αλλά και κατά του διαβήτη.

7 MARINE ACTIVE BENEFIT Αποκλειστικά και μόνο στην PURE LIFE, τα θαλάσσια βιολογικά ενεργά συστατικά πλούσια σε Ωμέγα 3 και αμινοξέα, κατέχουν θεμελιώδη ρόλο για την ισορροπημένη διατροφή και ευεξία του σκύλου σας. ΟΡΓΑΝΟΛYΤΕΣ Το βιολογικό σύμπλεγμα ΟΡΓΑΝΟΛΥΤΩΝ παρέχει τα απαραίτητα συστατικά για υψηλή ποιότητα ζωής και καλή υγεία. Περιέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα, Ω-3, Ω-6, βιταμίνες και φυσικά αντιοξειδωτικά τα οποία έχουν αποδεδειγμένα, ευεργετικά αποτελέσματα. Λαμπερό τρίχωμα και υγιές δέρμα Ευεξία και ισχυρό ανοσοποιητικό Υγιή εντερική χλωρίδα για καλύτερη πέψη Όλα τα συστατικά των τροφών της Flatazor, προέρχονται από πηγές κατάλληλες και για ανθρώπινη κατανάλωση. ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Περιλαμβάνει τη συνειδητή επιλογή τροφών που προάγουν τη ζωτική φυσική και πνευματική υγεία ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις ασθένειες. Η ολιστική διατροφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν φάρμακο για τον περιορισμό ή την αναστροφή πολλών προβλημάτων υγείας. H ολιστικότητα της διατροφής ολοκληρώνεται με την αγάπη μας προς τα κατοικίδια!

8 ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GMO-FREE XΩΡΙΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

9 PUPPY ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΛΕYKA ΨΑΡΙΑ Πλήρης τροφή για κουτάβια και θηλυκούς σκύλους στο τέλος της κυοφορίας ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Κατάλληλο επίσης για ευαίσθητα κουτάβια. Εύκολη πέψη (Υψηλής πεπτικότητας συστατικά, φυτικός άνθρακας, άργιλος, μαγιά μπύρας, ίνες ψυλλόχορτου, αλόη) Ευχάριστη, αρμονική ανάπτυξη (χονδροϊτίνη 1000mg/kg, γλυκοζαμίνη 1000mg/kg, υδρολυμένος χόνδρος αρθρώσεων) Εγγυημένη ζωτικότητα (φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, εκχυλίσματα μαγιάς) ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ 12 KG & 2 KG Άλγη Υπερτροφή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών Ταπιόκα Υγιές γαστρεντερικό, άριστη πέψη ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Αφυδατωμένες ζωικές πρωτεΐνες (κοτόπουλο 15,4%, πάπια 3%, γαλοπούλα 2%, χοιρινό 9%), Ταπιόκα, Αρακάς, Άμυλο πατάτας, Ζωικό λίπος, Λίπος πάπιας, Λινάρι, Ίνες μήλου, Αφυδατωμένα ψάρια (min 4%), Αφυδατωμένες πρωτεΐνες σολομού (min 4%), Υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, Κραμβέλαιο, Αγκινάρα, Αυτολυμένα ψάρια (0,6%), Αφυδατωμένα καρότα, Ψυλλόχορτο, Πεπόνι, Μαύρο φραγκοστάφυλλο, Φρουκτοολιγοσακχαρίτες, Μαγιά μπύρας, Παστινάκι, Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, Ντομάτα, Ασερόλα, Άλγη, Φυτικός άνθρακας, Άργιλος, Εκχυλίσματα μαγιάς, Υδρολυμένος χόνδρος αρθρώσεων, Θειική χονδροϊτίνη 1000mg/kg, θειική γλυκοζαμίνη 1000mg/kg, Αλόη, Εκχύλισμα Δενδρολίβανου, Προπιονικό Ασβέστιο, Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. ΑΝΑΛΥΣΗ: Πρωτεΐνες 31%, Λίπη και έλαια 18%, Ίνες 2%, Ανόργανες ύλες 6%, Φώσφορος 0,9%, Ασβέστιο 1,4%, Νάτριο 0,33%, Κάλιο 0,6%, Μαγνήσιο 0,15%, Λινολεϊκό οξύ 22 g/kg, Άλφα-Λινολεϊκό οξύ 13 g/kg, Λυσίνη 18,4 g/kg, Μεθειονίνη 5,8 g/kg, Χαλκός 21 mg/kg, Ψευδάργυρος 236 mg/kg (συμπεριλαμβανομένου χηλικού ψευδαργύρου 80 mg/kg), Μαγγάνιο 67 mg/kg, Ιώδιο 13 mg/kg, Σελήνιο 0,9 mg/kg, Βιταμίνη Α UI, Βιταμίνη D UI, Βιταμίνη Ε 220 UI, Βιταμίνη Β1 106 mg/kg, Βιταμίνη Β2 13 mg/kg, Παντοθενικό οξύ 48 mg/kg, Βιταμίνη Β6 12 mg/kg, Βιταμίνη Β12 0,28 mg/kg, Βιταμίνη ΡΡ 41 mg/kg, Βιοτίνη 0,8 mg/kg, Χολίνη 1800 mg/kg, Φολικό οξύ 2,7 mg/kg, Βιταμίνη C 50 mg/kg, Μεταβολιστέα ενέργεια 4220 kcal/kg. Αγκινάρα Βιταμίνες Α, C, B, Aσβέστιο, Φώσφορος, Προστασία ζωτικών οργάνων

10 ΜΙΝΙ ΑDULT ME ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΛΕYKA ΨΑΡΙΑ Πλήρης τροφή για ενήλικους μικρόσωμους σκύλους. Ιδανική και για ευαίσθητους σκύλους. Εγγύηση πληρότητας και διατήρησης ιδανικού βάρους (πλούσια σε πρωτεΐνες με ισορροπημένη λήψη διαλυτών και αδιάλυτων ινών) Ορθή οδοντική υγιεινή (ιδανικό μέγεθος κροκέτας με προσθήκη άλγης και ινών για τον περιορισμό σχηματισμού οδοντικής πλάκας) ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 2 KG Ντομάτα Β-καροτένιο, Λυκοπένιο για την ενίσχυση της υγείας του δέρματος και του ανοσοποιητικού, αντικαρκινικές ιδιότητες ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Αφυδατωμένες ζωικές πρωτεΐνες (πάπια 10%, κοτόπουλο 10%, γαλοπούλα 2%, χοιρινό 6,4%), Ταπιόκα, Άμυλο πατάτας, Αρακάς, Ίνες κουκιών, Ίνες μήλου, Λίπος πάπιας, Ζωικό λίπος, Λιναρόσπορος, Αφυδατωμένα ψάρια (min 4%), Υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, Κραμβέλαιο, Αγκινάρα, Αυτολυμένα ψάρια (0,6%), Αφυδατωμένα καρότα, Πεπόνι, Μαύρο φραγκοστάφυλο, Φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, Παστινάκι, Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, Ντομάτα, Ασερόλα, Άλγη, Αλόη, Εκχύλισμα δενδρολίβανου, Προπιονικό Ασβέστιο, Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. ΑΝΑΛΥΣΗ: Πρωτεΐνες 27 %, Λίπη και έλαια 16 %, Ίνες 5 %, Ανόργανες ύλες 6 %, Φώσφορος 0,9 %, Ασβέστιο 1,3 %, Νάτριο 0,27 %, Κάλιο 0,6 %, Μαγνήσιο 0,15 %, Λινολεϊκό οξύ 20 g/kg, Άλφα-λινολεϊκό οξύ 10 g/kg, Λυσίνη 15,7 g/kg, Μεθιονίνη 4,8 g/kg, Χαλκός 23 mg/kg, Ψευδάργυρος 282 mg/kg (περιελαμβανομένου χηλικού ψευδάργυρου 50 mg/kg), Μαγγάνιο 63 mg/kg, Ιώδιο 11 mg/kg, Σελήνιο 0,6 mg/kg, Βιταμίνη A UI, Βιταμίνη D UI, Βιταμίνη E 160 UI, Βιταμίνη B1 47 mg/kg, Βιταμίνη B2 11 mg/kg, Παντοθενικό οξύ 31 mg/kg, Βιταμίνη B6 12 mg/kg, Βιταμίνη B12 0,26 mg/kg, Βιταμίνη PP 31 mg/kg Βιοτίνη 0,9 mg/kg, Χολίνη 1800 mg/kg, Φολικό οξύ 1,5 mg/kg, Μεταβολιστέα Ενέργεια 4000kcal/kg. Παστινάκι Αντιοξειδωτικά με αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες

11 MEDIUM ΑDULT ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΠΙΑ Πλήρης τροφή για ενήλικους σκύλους. Ιδανική και για ευαίσθητους σκύλους. Ποιοτική ζωή και ιδανικό βάρος (βέλτιστη ισορροπία πρωτεινών/ενέργειας) Απόλαυση σε κάθε γεύμα (ιδανικό μέγεθος και υφή κροκέτας για ευχάριστο μάσημα) ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ 12 KG & 2 KG Αγκινάρα Ιερουσαλήμ Πρεβιοτικές ίνες, πλούσια σε ινουλίνη, άριστη πηγή σιδήρου ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Αφυδατωμένες ζωικές πρωτεΐνες (πάπια 8%, κοτόπουλο 8%, γαλοπούλα 2%, χοιρινό 10,4%), Ταπιόκα, Αρακάς, Άμυλο πατάτας, Ζωικό λίπος, Ίνες μήλου, Λίπος πάπιας, Αφυδατωμένες πρωτεΐνες σολομού (min 4%), Λιναρόσπορος, Υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, Ίνες κουκιών, Κραμβέλαιο, Αγκινάρα, Αυτολυμένα ψάρια (0,6%), Αφυδατωμένα καρότα, Πεπόνι, Μαύρο φραγκοστάφυλο, Φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, Παστινάκι, Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, Ντομάτα, Ασερόλα, Άλγη, Αλόη, Εκχύλισμα δενδρολίβανου, Προπιονικό Ασβέστιο, Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. ΑΝΑΛΥΣΗ: Πρωτεΐνες 28 %, Λίπη και έλαια 18 %, Ίνες 3 %, Ανόργανες ύλες 6 %, Φώσφορος 0,9 %, Ασβέστιο 1,3 %, Νάτριο 0,23 %, Κάλιο 0,6 %, Μαγνήσιο 0,14 %, Λινολεϊκό οξύ 22 g/kg, Άλφα-λινολεϊκό οξύ 11 g/kg, Λυσίνη 16,6 g/kg, Μεθιονίνη 5,1 g/kg, Χαλκός 23 mg/kg, Ψευδάργυρος 282 mg/kg (περιελαμβανομένου χηλικού ψευδάργυρου 50 mg/kg), Μαγγάνιο 63 mg/kg, Ιώδιο 13 mg/kg, Σελήνιο 0,6 mg/kg, Βιταμίνη A UI, Βιταμίνη D UI, Βιταμίνη E 160 UI, Βιταμίνη B1 47 mg/kg, Βιταμίνη B2 11 mg/kg, Παντοθενικό οξύ 31 mg/kg, Βιταμίνη B6 12 mg/kg, Βιταμίνη B12 0,26 mg/kg, Βιταμίνη PP 31 mg/kg Βιοτίνη 0,9 mg/kg, Χολίνη 1800 mg/kg, Φολικό οξύ 1,5 mg/kg, Μεταβολιστέα Ενέργεια 4180kcal/kg. Λινάρι Μείωση χοληστερόλης, διατήρηση μυϊκής μάζας, σταθεροποίηση σακχάρου, ενίσχυση ανοσοποιητικού

12 ΜΑΧΙ ΑDULT ME ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΛΕYKA ΨΑΡΙΑ Πλήρης τροφή για ενήλικους μεγαλόσωμους σκύλους. Ιδανική και για ευαίσθητους σκύλους. Ευέλικτες αρθρώσεις (θειική χονδροϊτίνη 1000mg/kg, θειική γλυκοζαμίνη 1000mg/kg, υδρολυμένος χόνδρος) Υποστήριξη μυϊκής μάζας (ισορροπημένη πρόσληψη πρωτεΐνης) Εύκολη πέψη (ιδανικό μέγεθος κροκέτας για ευχάριστο μάσημα) ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 12 KG Ασερόλα Βιταμίνη C (65 φορές περισσότερο από τα πορτοκάλια) και με καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό, καροτενοειδή, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Αφυδατωμένες ζωικές πρωτεΐνες (πάπια 10%, κοτόπουλο 9%, γαλοπούλα 2%, χοιρινό 9,4%), Ταπιόκα, Άμυλο πατάτας, Αρακάς, Ζωικά λίπη, Ψυλλόχορτο, Ίνες μήλου, Λίπος πάπιας, Αφυδατωμένα ψάρια (min 4%), Υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, Κραμβέλαιο, Αγκινάρα, Αυτολυμένα ψάρια (0,6%), Αφυδατωμένα καρότα, Πεπόνι, Μαύρο φραγκοστάφυλο, Φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, Παστινάκι, Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, Ντομάτα, Ασερόλα, Άλγη, Υδρολυμένος χόνδρος, Θειική χονδροϊτίνη 1000 mg/kg, Θειική γλυκοζαμίνη 1000 mg/kg, Αλόη, Εκχύλισμα δενδρολίβανου, Προπιονικό Ασβέστιο, Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. ΑΝΑΛΥΣΗ: Πρωτεΐνες 29 %, Λίπη και έλαια 17 %, Ίνες 2,5%, Ανόργανες ύλες 6 %, Φώσφορος 0,9 %, Ασβέστιο 1,3 %, Νάτριο 0,27 %, Κάλιο 0,6 %, Μαγνήσιο 0,14 %, Λινολεϊκό οξύ 22 g/kg, Άλφα- λινολεϊκό οξύ 13 g/kg, Λυσίνη 16,9 g/kg, Μεθιονίνη 5,1 g/kg, Χαλκός 23 mg/kg, Ψευδάργυρος 265 mg/kg (περιελαμβανομένου χηλικού ψευδάργυρου 60 mg/kg), Μαγγάνιο 66 mg/kg, Ιώδιο 13 mg/kg, Σελήνιο 0,7 mg/kg, Βιταμίνη A UI, Βιταμίνη D UI, Βιταμίνη E 175 UI, Βιταμίνη B1 47 mg/kg, Βιταμίνη B2 11 mg/kg, Παντοθενικό οξύ 36 mg/kg, Βιταμίνη B6 12 mg/kg, Βιταμίνη B12 0,26 mg/kg, Βιταμίνη PP 34 mg/kg Βιοτίνη 0,9 mg/kg, Χολίνη 1800 mg/kg, Φολικό οξύ 1,8 mg/kg, Βιταμίνη C 15 mg/kg, Μεταβολιστέα Ενέργεια 4150 kcal/kg. Καρότο Υψηλή συγκέντρωση βιταμινών Ε, Α, συμπλέγματος Β. Καταπολέμηση ελεύθερων ριζών και προστασία από καρκίνο πνεύμονα, δέρματος και παχέος εντέρου Αλόη Βέρα Αντιοξειδωτικό, προστασία ανοσοποιητικού συστήματος, δέρματος και ιστών

13 LIGHT AND OR STERILIZED ME ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΛΕYKA ΨΑΡΙΑ Πλήρης τροφή για στειρωμένoυς σκύλους και/ή σκύλους με τάση παχυσαρκίας. Ιδανική και για ευαίσθητους σκύλους. Εγγυημένη κάλυψη αναγκών με ταυτόχρονο περιορισμό αύξησης βάρους (ισορροπημένη λήψη διαλυτών και αδιάλυτων ινών και μέτρια επίπεδα λιπαρών) Για υγιή επιδερμίδα και τρίχωμα (εμπλουτισμένη με απαραίτητα λιπαρά οξέα) Ενίσχυση οργανισμού (με ωμέγα 3 και προσθήκη βιταμίνης C) ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ 12 KG & 2 KG Κουκιά Μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, Βιταμίνες Α,Β,C, φολικό οξύ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Αφυδατωμένες ζωικές πρωτεΐνες (πάπια 7,4%, κοτόπουλο 11%, γαλοπούλα 2%, χοιρινό 9,4%, Ταπιόκα, Ίνες κουκιών, Άμυλο πατάτας, Αφυδατωμένο ψάρι (min 4%), Αρακάς, Λιναρόσπορος, Ίνες μήλου, Λίπος πάπιας, Υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, Κραμβέλαιο, Αγκινάρα, Αυτολυμένα ψάρια (0,6%), Αφυδατωμένα καρότα, Πεπόνι, Μαύρο φραγκοστάφυλο, Φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, Παστινάκι, Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, Ντομάτα, Ασερόλα, Άλγη, Αλόη, Εκχύλισμα δενδρολίβανου, Προπιονικό Ασβέστιο, Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (και με αδρανοποιημένη μαγιά σελήνιου). ΑΝΑΛΥΣΗ: Πρωτεΐνες 28 %, Λίπη και έλαια 11 %, Ίνες 8 %, Ανόργανες ύλες 6 %, Φώσφορος 0,9 %, Ασβέστιο 1,3 %, Νάτριο 0,3 %, Κάλιο 0,7 %, Μαγνήσιο 0,17 %, Λινολεϊκό οξύ 16 g/kg, Άλφα- λινολεϊκό οξύ 12 g/kg, Λυσίνη 16,6 g/kg, Μεθιονίνη5,2 g/kg, Χαλκός 23 mg/kg, Ψευδάργυρος 214 mg/kg (περιελαμβανομένου χηλικού ψευδάργυρου 60 mg/kg), Μαγγάνιο 65 mg/kg, Ιώδιο 12 mg/kg, Σελήνιο 0,9 mg/kg, Βιταμίνη A UI, Βιταμίνη D UI, Βιταμίνη E 150 UI, Βιταμίνη B1 46 mg/kg, Βιταμίνη B2 8 mg/kg, Παντοθενικό οξύ 29 mg/kg, Βιταμίνη B6 9 mg/kg, Βιταμίνη B12 0,22 mg/kg, Βιταμίνη PP 39 mg/kg Βιοτίνη 0,8 mg/kg, Χολίνη 1800 mg/kg, Φολικό οξύ 1,7 mg/kg, Βιταμίνη C 80 mg/kg, Μεταβολιστέα Ενέργεια 3245 kcal/kg. Πεπόνι Χαμηλές θερμίδες, εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, προστασία από καρκίνο Ψιλόχορτο Επουλωτικό, αντιδιαρροϊκό, κατά της δυσκοιλιότητας, Αντιπαρασιτικές ιδιότητες.

14 Μέση ανάλυση συστατικών PUPPY MINI ADULT MEDIUM ADULT MAXI ADULT LIGHT AND/OR STERILIZED Πρωτεΐνες % Λίπη και έλαια % Ίνες % ,5 8 Ανόργανες ύλες % Μεταβολιστέα ενέργεια kcal/kg kj/kg Φώσφορος % 0,9 0,9 0,9 0,9 0,9 Ασβέστιο % 1,4 1,3 1,3 1,3 1,3 Nάτριο % 0,33 0,27 0,23 0,27 0,3 Κάλιο % 0,6 0,6 0,6 0,6 0,7 Μαγνήσιο % 0,15 0,15 0,14 0,14 0,17 Λινολεϊκό οξύ g/kg Άλφα λινολεϊκό οξύ g/kg Λυσίνη g/kg 18,4 15,7 16,6 16,9 16,6 Μεθειονίνη g/kg 5,8 4,8 5,1 5,1 5,2 Χαλκός mg/kg Ψευδάργυρος mg/kg Χηλικός Ψευδάργυρος mg/kg Μαγγάνιο mg/kg Ιώδιο mg/kg Σελήνιο mg/kg 0,9 0,6 0,6 0,7 0,9 Βιταμίνη A UI Βιταμίνη D3 UI Βιταμίνη E UI Βιταμίνη B1 mg/kg Βιταμίνη B2 mg/kg Παντοθενικό οξύ mg/kg Βιταμίνη B6 mg/kg Βιταμίνη B12 mg/kg 0,28 0,26 0,26 0,26 0,22 Βιταμίνη PP mg/kg Βιοτίνη mg/kg 0,8 0,9 0,9 0,9 0,8 Χολίνη mg/kg Φολικό οξύ mg/kg 2,7 1,5 1,5 1,8 1,7 Βιταμίνη C mg/kg Οι ποσότητες που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα είναι οι μέσες τιμές που περιέχονται στα τρόφιμα

15 Για περισσότερα από 50 χρόνια, η Pro-Nutrition έχει αφιερώσει όλη την τεχνογνωσία και το πάθος της στη δημιουργία εξαιρετικών τροφών που εγγυώνται την ευημερία και ευεξία σκυλιών και γατιών. Μια Γαλλική εταιρεία με ανθρώπινο πρόσωπο, η Pro-Νutrition έχει βαθιά δέσμευση για την αειφόρο ανάπτυξη: Συμμετέχοντας στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής της Βρετάνης Προμηθευόμενη πρώτες ύλες από την τοπική κοινωνία όποτε απαιτείται συνεισφέροντας στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα Ακολουθώντας μια αυστηρή πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας (Πιστοποίηση ISO 50001) Κάθε μια συσκευασία των τροφών Pro-Nutrition παράγεται στη Γαλλία, σε ένα μόνο εργοστάσιο που εξειδικεύεται αποκλειστικά στην παραγωγή τροφών για σκύλους και γάτες. MADE IN FRANCE

16 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ: Θέση Αιματόριζα, Καλύβια Αττικής - Τ.Θ.: 72, Τ.Κ.: τηλ: , fax: info@orion-ae.gr

Canine & feline formulas. Προσφέρουμε λύσεις στα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. γάτες και σκύλοι. Made in France

Canine & feline formulas. Προσφέρουμε λύσεις στα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. γάτες και σκύλοι. Made in France Canine & feline formulas Προσφέρουμε λύσεις στα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν γάτες και σκύλοι Made in France Η σειρά Protect δημιουργήθηκε ειδικά για τη φροντίδα των πιο κοινών προβλημάτων που

Διαβάστε περισσότερα

premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ

premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΕΞΙΑ. ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΞΗΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

PREMIUM CAT FOOD. Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd :46

PREMIUM CAT FOOD. Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd :46 PREMIUM CAT FOOD Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd 1 13.04.16 17:46 + ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας για να έχουν μία μεγάλη πορεία ζωής, γεμάτη ζωντάνια και ευεξία.

Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας για να έχουν μία μεγάλη πορεία ζωής, γεμάτη ζωντάνια και ευεξία. Η σειρά MONGE Natural Super premium Quality σας προσφέρει νόστιμες συνταγές, πλούσιες με φρέσκα συστατικά, απαραίτητα για την καθημερινή υγεία του σκύλου σας. Βοηθήστε τους αγαπημένους σας φίλους να μεγαλώσουν,

Διαβάστε περισσότερα

super premium nutrition Αποκλειστικός αντιπρόσωπος

super premium nutrition Αποκλειστικός αντιπρόσωπος super premium nutrition Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Σκυλοτροφές θρεπτικά συστατικά Η Golosi Food Generation αποτελεί μία καθημερινή σκυλοτροφή που προσφέρει στο σκύλο σας μία ολοκληρωμένη διατροφική ποικιλλία,

Διαβάστε περισσότερα

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Μπάρα Chia Μπανάνα Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Οι σπόροι Chia περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα. Χάρη στις φυτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΟΥΣΑΜΙ Το σουσάμι αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο, που περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα όπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ. Φυσική Ολοκληρωμένη Διατροφή, για όλα τα στάδια ζωής του σκύλου.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ. Φυσική Ολοκληρωμένη Διατροφή, για όλα τα στάδια ζωής του σκύλου. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ Φυσική Ολοκληρωμένη Διατροφή, για όλα τα στάδια ζωής του σκύλου. «Η αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε σκύλος σε όλο τον

Διαβάστε περισσότερα

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής. της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής. Μπορεί να μην έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως άλλα λαχανικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ: 2 ο Λύκειο Κομοτηνής ΜΑΘΗΜΑ: Ερευνητική Εργασία ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

ΣΧΟΛΕΙΟ: 2 ο Λύκειο Κομοτηνής ΜΑΘΗΜΑ: Ερευνητική Εργασία ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΟ: 2 ο Λύκειο Κομοτηνής ΜΑΘΗΜΑ: Ερευνητική Εργασία ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-2012 a. Υδατάνθρακες : i. μονοσακχαρίτες (π.χ. γλυκόζη, φρουκτόζη κ.α.) ii. iii. δισακχαρίτες ( π.χ. λακτόζη (γάλα),

Διαβάστε περισσότερα

GRAIN-FREE POTATO-FREE

GRAIN-FREE POTATO-FREE GRAIN-FREE POTATO-FREE Επιστρέψτε φύση και δείστην άγρια σέβεστε την πξτε ότι των σκύλων, ροέλευση σας και τη φύτον εαυτό ση. Carnilove Η Carnilove έχει σχεδιαστεί με σεβασμό τη φυσική διατροφή των σκύλων.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΤΌ:: Γλυστρίδα Είναι ένα φυτό με πολλές βιταμίνες, θεωρείται μια πολύ καλή πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, καθώς και βιταμίνης C, D, E και σιδήρου.

ΦΥΤΌ:: Γλυστρίδα Είναι ένα φυτό με πολλές βιταμίνες, θεωρείται μια πολύ καλή πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, καθώς και βιταμίνης C, D, E και σιδήρου. Τα βότανα της φύσης ΦΥΤΌ:: Πικραλίδα ή Αγριοράδικο ή Ταραξάκο Είναι αγριόχορτο πλούσιο σε κάλιο καθώς επίσης και ένα αποτελεσματικό τονωτικό του συκωτιού και του πεπτικού συστήματος. ΦΥΤΌ:: Βήχιο ή Χαμολεύκη

Διαβάστε περισσότερα

r health& vita Delicate cat food for a premium cat life

r health& vita Delicate cat food for a premium cat life r health& vita Delicate cat food for a premium cat life ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΣΑΣ; Η σειρά Brit Premium για γάτες, εξασφαλίζει καθημερινά την υγιεινή διατροφή της γάτας σας. Η Brit

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή ονομάζουμε τον τρόπο διατροφής ο οποίος αποτελείται από τροφές με ακόρεστα ή χαμηλά λιπαρά.αυτός ο τρόπος διατροφής είναι

Μεσογειακή διατροφή ονομάζουμε τον τρόπο διατροφής ο οποίος αποτελείται από τροφές με ακόρεστα ή χαμηλά λιπαρά.αυτός ο τρόπος διατροφής είναι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μεσογειακή διατροφή ονομάζουμε τον τρόπο διατροφής ο οποίος αποτελείται από τροφές με ακόρεστα ή χαμηλά λιπαρά.αυτός ο τρόπος διατροφής είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνες τις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε τα νηστίσιμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 14 Φεβρουάριος :44

Γνωρίστε τα νηστίσιμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 14 Φεβρουάριος :44 Γράφει: Κωνσταντίνου Κρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τα λαχανικά, τα όσπρια, οι πατάτες, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, οι ξηροί καρποί, οι ελιές, τα φρούτα, τα θαλασσινά, ο ταραμάς, τα τουρσί ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

PREVENTION BY NUTRITION SUPER PREMIUM DOG FOOD

PREVENTION BY NUTRITION SUPER PREMIUM DOG FOOD PREVENTION BY NUTRITION SUPER PREMIUM DOG FOOD ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

«Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr!

«Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr! «Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr! Όλοι γνωρίζουν την παροιμία»ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Πλέον έχει

Διαβάστε περισσότερα

Bozita Feline Funktion

Bozita Feline Funktion Bozita Feline Funktion 1 Γιατί θα πρέπει να ταΐζω τη γάτα μου υγρή αλλά και ξηρά τροφή; Ο φυσικός τρόπος ζωής, είναι ο καλύτερος! Όλες οι γάτες το γνωρίζουν αυτό. Ποια είναι η έννοια του φυσικού για την

Διαβάστε περισσότερα

GRAIN-FREE POTATO-FREE

GRAIN-FREE POTATO-FREE GRAIN-FREE POTATO-FREE "Η γάτα ήταν και θα είναι πάντα ένα ανεξάρτητο πλάσμα το οποίο γνωρίζει πραγματικά πώς να εκτιμάει την ανθρώπινη φροντίδα. Με σεβασμό στο αρχέγονο ένστικτο για κρέας και τον απαιτητικό

Διαβάστε περισσότερα

Σύμμαχος για όλη την οικογένεια!

Σύμμαχος για όλη την οικογένεια! Σύμμαχος για όλη την οικογένεια! Βιταμίνη Α Θειαμίνη (Β1) Ριβοφλαβίνη (Β2) Παντοθενικό Οξύ (B5) 800 mcg 1,1 mg 6,0 mg 13 βιταμίνες 11 μεταλλικά στοιχεία Ανά ημερήσια δόση (1 δισκίo) Βιταμίνη Ε Βιταμίνη

Διαβάστε περισσότερα

Landfleisch με λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας

Landfleisch με λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας Landfleisch με λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας Παρασκευάζεται μόνο από φρέσκο κρέας-90% κρέας- Super Premium Πλήρης τροφή για ενήλικες σκύλους με βιοτίνη, Ινουλίνη και Ωμέγα 3+6 400g/800g με ολόκληρα

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τους περισσότερους: αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια, κάσιους, κτλ προτιμώνται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA Χωρίς Ζάχαρη, Γλουτένη, Λακτόζη. Απαλλαγμένο από Τεχνητές Γεύσεις κaι Συντηρητικά Σωματική & Πνευματική

Διαβάστε περισσότερα

Λιποδιαλυτές: Βιταμίνη Α (ρετινόλη, καροτινοειδή) Επιδρά στην όραση & το δέρμα. Αποθηκεύεται στο συκώτι μας.

Λιποδιαλυτές: Βιταμίνη Α (ρετινόλη, καροτινοειδή) Επιδρά στην όραση & το δέρμα. Αποθηκεύεται στο συκώτι μας. Είναι οργανικές ενώσεις απαραίτητες για την λειτουργία του οργανισμού μας, που είτε δεν μπορεί να τις συνθέσει μόνος του, είτε τις συνθέτει αλλα σε μικρότερες από τις αναγκαίες ποσότητες. Ταξινομούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. Λ. Αλεποχωρίου & Ανωνύμου Μέγαρα Αττικής Τ.Κ.: 19 100 Τηλ.: 22960-81640 Φαξ: 22960-27499 e-mail: info@ktiniatriki.gr PRODUCER: VAFO PRAHA s.r.o. Chrášťany

Διαβάστε περισσότερα

Ασβέστιο Πηγές ασβεστίου:

Ασβέστιο Πηγές ασβεστίου: Ασβέστιο Αποτελεί βασικό δομικό συστατικό των οστών. Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την πήξη του αίματος και την ορμονική λειτουργία, την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης,

Διαβάστε περισσότερα

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr ------ Χυμοί & Νέκταρ Royal Berry ------- Οι χυμοί και τα νέκταρ Royal Berry αποτελούν μια νέα καινοτόμα

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση

Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση ΕΦΕΤ/Δνση Αξιολόγησης - Εγκρίσεων Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση Δρ.Αγγελική Καρπούζα Προϊσταμένη Δ/νσης Αξιολόγησης-Εγκρίσεων Κανονισμός (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Η διαφορά μας. είναι στο. ψήσιμο. ovenbakedtradition.com. catalogue 2015 grec NO ENG.indd 1

Η διαφορά μας. είναι στο. ψήσιμο. ovenbakedtradition.com. catalogue 2015 grec NO ENG.indd 1 Η διαφορά μας είναι στο ψήσιμο ovenbakedtradition.com catalogue 2015 grec NO ENG.indd 1 16-09-20 10:35 «Όταν δημιουργήσαμε την OVEN-BAKED TRADITIONMC για τροφές γάτας και σκύλου, θέλαμε κάτι διαφορετικό,

Διαβάστε περισσότερα

Η σπιρουλίνα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Αποτελεί πηγή βιοχημικού οργανικού σιδήρου και, ως τροφή, δεν είναι

Η σπιρουλίνα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Αποτελεί πηγή βιοχημικού οργανικού σιδήρου και, ως τροφή, δεν είναι Σπιρουλίνα Η σπιρουλίνα (Spirulina) είναι γένος (βρώσιμων) κυανοβακτηρίων. Γνωστότερα είδη είναι η Spirulina maxima (απαντά κυρίως σε Αφρική και Ευρώπη) και η Spirulina platensis (απαντά κυρίως στην Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά

John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά ΕΙΚΟΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ JOHN NOA LTD John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ KAI ΤΟΝΩΣΗ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ. ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ & ΜΕΙΩΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο. Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου

Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο. Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου Μακροζωία του σκύλου Μακροζωία του σκύλου Ο οδηγός αυτός περιγράφει ακριβώς τη φιλοσοφία

Διαβάστε περισσότερα

12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!!

12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!! 12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!! Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσο πιο αλκαλικό είναι το PH τόσο περισσότερη είναι η ενέργεια, η ζωτικότητα και τα οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας βομβαρδισμός από πληροφορίες οτι το αυγό, που είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, τον κίνδυνο δημιουργίας αρτηριοσκλήρωσης

Διαβάστε περισσότερα

[H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ

[H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ 2017 ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Οι Αλχημιστές [H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ Πράσινο χρώμα Σπανάκι, μπρόκολο, αβοκάντο, αρακάς, φασολάκια, πιπεριές,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ οι χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον οργανισμό για την παραγωγή ενέργειας και τη διατήρηση της ζωής αναβολισμός

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Τα κάστανα αποτελούν εποχιακό καρπό του φθινοπώρου και του χειμώνα αφού συλλέγονται από τα μέσα Οκτώβρη έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Κατά τη φύλαξη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ SUPERPREMIUM ΠΛΗΡΗΣ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ SUPERPREMIUM ΠΛΗΡΗΣ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ SUPERPREMIUM ΠΛΗΡΗΣ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ Ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθώς και η ανάγκη κυρίως των παιδιών να συναναστρέφονται με κάποιο ζωάκι έχει οδηγήσει στην αυξητική

Διαβάστε περισσότερα

Ευαίσθητη στη ζέστη το οξυγόνο το αλκαλικό περιβάλλον και τις λάμπες UV. Μερικές τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Β1 (100g τροφής /mg Βιταμίνης)

Ευαίσθητη στη ζέστη το οξυγόνο το αλκαλικό περιβάλλον και τις λάμπες UV. Μερικές τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Β1 (100g τροφής /mg Βιταμίνης) Τις Βιταμίνες τις χωρίζουμε σε δυο κατηγορίες α) Υδατοδιαλυτές Βιταμίνες (B ομάδα και C) β) Λιποδιαλυτές Βιταμίνες (A, D, E, K) α) Υδατοδιαλυτές Βιταμίνες (B ομάδα και C) Βιταμίνη Β1 (Θιαμίνη) Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

Ποια η χρησιμότητα των πρωτεϊνών;

Ποια η χρησιμότητα των πρωτεϊνών; ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ Τι είναι οι πρωτεϊνες; Η ονομασία πρωτεϊνες προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και σημαίνει την εξαιρετική σημασία που έχουν οι πρωτεϊνες για την υγεία του ανθρώπινου σώματος. Από την εποχή των Ολυμπιακών

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε όλες τις βιταμίνες και πού σας ωφελούν

Γνωρίστε όλες τις βιταμίνες και πού σας ωφελούν Γνωρίστε όλες τις βιταμίνες και πού σας ωφελούν Όλοι γνωρίζουμε ότι οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι σημαντικά για τη διατροφή και την ευεξία μας. Πράγματι, το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνες & Ιχνοστοιχεία Βιταμίνη Β 1 (Θειαμίνη)

Βιταμίνες & Ιχνοστοιχεία Βιταμίνη Β 1 (Θειαμίνη) Βιταμίνη Β 1 (Θειαμίνη) Η θειαμίνη αποτελεί μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη. Η θειαμίνη είναι η πρώτη βιταμίνη που ταυτοποιήθηκε, το 1926 από τους Jansen & Donath οι οποίοι εργάζονταν με εκχύλισμα από πίτυρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β, πρωτεΐνες,

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β, πρωτεΐνες, ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β, πρωτεΐνες, άπεπτες φυτικές ίνες, σίδηρο και άλλα

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία της μεσογειακής διατροφής

Η Ιστορία της μεσογειακής διατροφής Η Ιστορία της μεσογειακής διατροφής Η μεσογειακή διατροφή όπως έχει γίνει σήμερα γνωστό από πολλά άρθρα και δημοσιεύματα αποτελεί την βάση μιας υγιεινής διατροφής. Το πρότυπο αυτό διατροφής συναντάται

Διαβάστε περισσότερα

ρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου Επίκ. Καθηγήτρια Επιστήµης Τροφίµων & ιατροφής Τοµέας Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο

ρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου Επίκ. Καθηγήτρια Επιστήµης Τροφίµων & ιατροφής Τοµέας Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο ρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου Επίκ. Καθηγήτρια Επιστήµης Τροφίµων & ιατροφής Τοµέας Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Συµβολή του γάλακτος και των

Διαβάστε περισσότερα

Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σκύλου

Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σκύλου Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σκύλου Η Φιλοσοφία μας: Αυθεντική εκ φύσεως Στις μέρες μας τα κατοικίδια αποτελούν μέλη της οικογένειας. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 2013 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΚΑΜΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΥΤΙΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της ημέρας; 3 (2 μεγάλα και 1 μικρό) 4 (2 μεγάλα και 2 μικρά) 5 (3 μεγάλα και 2 μικρά)

2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της ημέρας; 3 (2 μεγάλα και 1 μικρό) 4 (2 μεγάλα και 2 μικρά) 5 (3 μεγάλα και 2 μικρά) 1. Ποιον θεωρείτε καλύτερο τρόπο, ώστε ένας αθλητής μειώσει το βάρος του; Να κάνει πιο έντονη προπόνηση Να κάνει περισσότερα μικρά γεύματα 2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφή των εφήβων

Η διατροφή των εφήβων ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Σχολικό έτος 2014-15 Ερευνητική εργασία Η διατροφή των εφήβων Α τάξη Α Τρίμηνο Συμμετέχοντες Μαθητές: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΜΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΕΤΚΟΒ ΜΑΡΙΑΝ, ΠΡΑΣΑΤΖΗ ΕΛΕΝΗ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Minette Culinesse Catelux NatureCat Marinesse SensiCat Léger Carismo. Χωρίς την προσθήκη τεχνητών χρωστικών, βελτιωτικών γεύσης και συντηρητικών

Minette Culinesse Catelux NatureCat Marinesse SensiCat Léger Carismo. Χωρίς την προσθήκη τεχνητών χρωστικών, βελτιωτικών γεύσης και συντηρητικών Minette Culinesse Catelux NatureCat Marinesse SensiCat Léger Carismo Χωρίς την προσθήκη τεχνητών χρωστικών, βελτιωτικών γεύσης και συντηρητικών JOSERA Η γεύση της φιλίας! Η JOSERA είναι μια οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

1-7 C GRIEGO copia.pdf 2 19/02/15 20:51 C M Y CM MY CY Ποιος σε αγαπάει; CMY K

1-7 C GRIEGO copia.pdf 2 19/02/15 20:51 C M Y CM MY CY Ποιος σε αγαπάει; CMY K Ποιος σε αγαπάει; 1-7 C GRIEGO copia.pdf C M Y CM MY CY CMY K 3 19/02/15 20:51 1-7 C GRIEGO copia.pdf 4 19/02/15 20:51 Παρουσιάζουμε τη νέα σειρά PREMIUM: Dibaq Φυσικά Καλύτερα. Σε αυτήν έχουμε βάλει το

Διαβάστε περισσότερα

Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γάτας

Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γάτας Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γάτας Η Φιλοσοφία μας: Αυθεντική εκ φύσεως Στις μέρες μας τα κατοικίδια αποτελούν μέλη της οικογένειας. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας βομβαρδισμός από πληροφορίες ότι το αυγό, που είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα

Διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής e-catalogue 2012 Βιταμίνες Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία Αμινοξέα & Πρωτεΐνες Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Πεπτικά/Προβιοτικά Βοηθήματα Βιταμίνες Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Το φρέσκο σύκο καταναλώνεται κυρίως στις Μεσογειακές και Ανατολικές χώρες προς το τέλος του καλοκαιριού. Είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο,

Διαβάστε περισσότερα

Μια εύκολη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής για όλα τα στάδια της ζωής

Μια εύκολη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής για όλα τα στάδια της ζωής Μια εύκολη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής για όλα τα στάδια της ζωής Για την καθημερινή υγεία Το VitPlus+ είναι μια Βρετανική σειρά 11 προϊόντων που στοχεύει τις πιο συχνές μας ανάγκες σε κάθε στάδιο της

Διαβάστε περισσότερα

www.vapostoleris.gr/foreverlivingproducts Forever ARGI+ - 69,85 ευρώ/30 σακουλάκια - Τόνωση Παρέχει στο σώμα σας, τη δύναμη που χρειάζεται! Forever Nutra Q10-30,65 ευρώ/30 σακουλάκια - Λαμβάνεται μαζί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ Φωτεινή Ραζάκου, MSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Εργ. Συνεργάτης ΑΤΕΙΘ-Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας Σωστή διατροφή Θρεπτικά συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε καρδιαγγειακές ασθένειες, σε διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα, σε δυσλειτουργία στύσης, δερματικά προβλήματα από

Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε καρδιαγγειακές ασθένειες, σε διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα, σε δυσλειτουργία στύσης, δερματικά προβλήματα από ΡΟΔΙ Το ρόδι ονομάζεται από πολλούς κόκκινος χρυσός, αφού μία πληθώρα ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία. Το ρόδι είναι ένα φρούτο με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Πρόσφατες

Διαβάστε περισσότερα

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν ιδανική περίοδο για την υιοθέτηση της αποκαλούμενης «μεσογειακής διατροφής». Η μεσογειακή διατροφή, η οποία πήρε το όνομά της από τον τρόπο διατροφής των λαών της Μεσογείου,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ- ΑΝΑΓΚΕΣ v Επιτάχυνση ρυθμού ανάπτυξης v Ωρίμανση και αύξηση ιστών v Αποκτά το 20% του ύψους και το 50% του βάρους του ενήλικα, ενώ οι μύες, ο όγκος του αίματος και γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή;

Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή; Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή; Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα, γνωστή ως η μελέτη των 7 χωρών, όπου μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες ανθρώπων από τις εξής

Διαβάστε περισσότερα

Ελαιόλαδο: Το πολύτιμο όπλο έναντι πολλών ασθενειών. Το ελαιόλαδο, "υγρό χρυσάφι" κατά τον Όμηρο αποτελεί θαυματουργή πηγή

Ελαιόλαδο: Το πολύτιμο όπλο έναντι πολλών ασθενειών. Το ελαιόλαδο, υγρό χρυσάφι κατά τον Όμηρο αποτελεί θαυματουργή πηγή ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ, ΜSc Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ελαιόλαδο: Το πολύτιμο όπλο έναντι πολλών ασθενειών Το ελαιόλαδο, "υγρό χρυσάφι" κατά τον Όμηρο αποτελεί θαυματουργή πηγή θρεπτικών συστατικών

Διαβάστε περισσότερα

Μέχρι σήµερα γνωρίζατε ότι η κατανάλωση ψωµιού είναι µία απολαυστική και θρεπτική συνήθεια. Από σήµερα η αγαπηµένη σας αυτή καθηµερινή συνήθεια µπορεί να παρέχει στον οργανισµό ακόµη περισσότερα θρεπτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜOΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜOΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΔΑΜ: 17PROC005695732 ΑΔΑ: Ψ5ΙΦΟΡΙΕ-ΙΞΤ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κορυδαλλός, 13.01.2017 Αρ. Πρωτ. 77 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

20 Τροφές Χωρίς Θερμίδες Για Υγιεινό Αδυνάτισμα, από την Δήμητρα Νάσιου και το rogmes.gr!

20 Τροφές Χωρίς Θερμίδες Για Υγιεινό Αδυνάτισμα, από την Δήμητρα Νάσιου και το rogmes.gr! 20 Τροφές Χωρίς Θερμίδες Για Υγιεινό Αδυνάτισμα, από την Δήμητρα Νάσιου και το rogmes.gr! Υγιεινές τροφές χωρίς θερμίδες για αδυνάτισμα και χάσιμο λίπους; Υπάρχουν πραγματικά; Και πως είναι δυνατόν να

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Εύα Μακρή, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. MSc

Γράφει: Εύα Μακρή, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. MSc Γράφει: Εύα Μακρή, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. MSc Τα μήλα είναι ένα από τα πιο ευρέως καλλιεργούμενα φρούτα που καταναλώνει ο άνθρωπος. Είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, η συγκέντρωση των οποίων

Διαβάστε περισσότερα

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση Μενού 1 ης εβδομάδας Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 2 4,45 γρ. 14,2 γρ. 3,28

Διαβάστε περισσότερα

Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από

Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από την ποσότητα των υδατανθράκων που αποθηκεύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Διατροφή στην εφηβεία και στις εξετάσεις: ποια τρόφιµα βελτιώνουν τη µνήµη, τη συγκέντρωση και την πνευµατική απόδοση Δρ. Αρετή Τσόγκα Επιστηµονική Συνεργάτιδα Τοµέα Διατροφής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Sport Nutrition by ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Ενέργεια που καταναλώνουμε Βασικός μεταβολισμός: 1800 kcal + καθημερινή δραστηριότητα Μια ημέρα στο γραφείο: 150 με 200 kcal Μια ώρα αθλητικής δραστηριότητας: 500

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Παυλίδου. 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Σοφία Παυλίδου. 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Σοφία Παυλίδου Ιατρός, Επιστημονική Συνεργάτης Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης, Β Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Σχέση Διατροφής-Ιώσεων-Ανοσοποιητικού Συστήματος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 08 Οκτώβριος :40

Σχέση Διατροφής-Ιώσεων-Ανοσοποιητικού Συστήματος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 08 Οκτώβριος :40 Γράφει: Κωνσταντίνου Κρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Οι ιώσεις ανεξάρτητα από το εάν είναι ήπιες ή όχι έχουν αρνητικές επιδράσεις στη διατροφική κατάσταση του ατόμου. Οι σπουδαιότητα των επιδράσεων

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να «κόψετε» το κρέας;

Θέλετε να «κόψετε» το κρέας; > της Νεκταρίας Καρακώστα Θέλετε να «κόψετε» το κρέας; Για λόγους οικονομικούς, ηθικούς, θρησκευτικούς, λόγους υγείας και περιβαλλοντικούς, χιλιάδες καταναλωτές αναζητούν τρόπους και λύσεις σε μια προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT. Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας. Ελαιόλαδο και υγεία

PROJECT. Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας. Ελαιόλαδο και υγεία ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: Γιώργος Δερμιτζάκης Δημήτρης Δημητρουλόπουλος Έλενα Ξενάκη Μαργαρίτα Χατζοπούλου PROJECT Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας Ελαιόλαδο και υγεία ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Λαγουτάρη Ελένη Σούσου

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό. Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο

Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό. Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο ELIXIR ΥΓΙΟΥΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο Περιέχει αλόη βέρα, χυμό νόνι, MSM (οργανικό θείο), τα μούρα goji και τζίντζερ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Παγκύπρια Μέρα Διατροφής 10-5-2009 Ποικιλία - Μέτρο Ισορροπία στην Διατροφή Η Παγκύπρια μέρα Διατροφής που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10/5 (από το 2008) φέτος είναι αφιερωμένη στις βασικές αρχές της διατροφής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΥΤΡΑ KAI ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΥΤΡΑ KAI ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΥΤΡΑ KAI ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΥΤΡΑ Τα ΦΥΤΡΑ είναι μια «ζωντανή τροφή». Αντιπροσωπεύουν το θαύμα της γέννησης! Μονοπάτι που οδηγεί στη διατήρηση της νεότητας! Τα φύτρα είναι η πιο

Διαβάστε περισσότερα

Είδη Γιαουρτιού. Ανάλογα με την παρασκευή του διακρίνεται σε: Κανονικό : Παράγεται με όλα του τα συστατικά

Είδη Γιαουρτιού. Ανάλογα με την παρασκευή του διακρίνεται σε: Κανονικό : Παράγεται με όλα του τα συστατικά ΓΕΝΙΚΑ Το γιαούρτι προέρχεται από το αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, το οποίο βράζεται και αργότερα, όταν η θερμοκρασία του κατέβει στους 40 50 ο C προστίθεται η μαγιά και αφήνεται να πήξει. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Θρεπτικά Συστατικά Κυριακή, 03 Απρίλιος :00 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 09 Απρίλιος :32

Θρεπτικά Συστατικά Κυριακή, 03 Απρίλιος :00 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 09 Απρίλιος :32 Για γερή καρδιά, γερό σκελετό και καλή όραση!! Κάθε θρεπτικό συστατικό είναι σημαντικό για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Κάποια όμως ξεχωρίζουν καθώς συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού

Διαβάστε περισσότερα

(dietary fiber, nonnutritive fiber)

(dietary fiber, nonnutritive fiber) KΥΤΤΑΡΙΝΗ - ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ Στα τρόφιμα, παράλληλα με τους υδατάνθρακες που πέπτονται στον ανθρώπινο οργανισμό (δηλαδή που υδρολύονται, απορροφώνται και μεταβολίζονται κατά τα γνωστά), υπάρχουν και υδατάνθρακες

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 3664 final - ANNEXES 1 to 2.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 3664 final - ANNEXES 1 to 2. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Ιουνίου 2017 (OR. en) 10021/17 ADD 1 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: DENLEG 47 AGRI 309 SAN 242 DELACT 91 Για τον Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Μεγάλης Εβδομάδας

Μενού Μεγάλης Εβδομάδας Μενού Μεγάλης Εβδομάδας Μ. Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 3 γρ. 23 γρ. 4,45

Διαβάστε περισσότερα

PURINA VETERINARY DIETS ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ & ΓΑΤΕΣ

PURINA VETERINARY DIETS ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ & ΓΑΤΕΣ PURINA VETERINARY DIETS ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ & ΓΑΤΕΣ Πλήρης, συνοπτική και αποτελεσματική. Συνιστώμενες κλινικές δίαιτες Τροφικές αλλεργίες (με δερματικά και /ή γαστρεντερικά συμπτώματα) Κολίτιδα Δυσκοιλιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλή κατανάλωση οσπρίων Υψηλή κατανάλωση δημητριακών Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών. 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας

Υψηλή κατανάλωση οσπρίων Υψηλή κατανάλωση δημητριακών Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών. 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας Υψηλή κατανάλωση οσπρίων Υψηλή κατανάλωση δημητριακών Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών Υψηλή κατανάλωση οσπρίων. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και φυσικά λόγω της χαμηλής

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή και Υγεία. Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων

Διατροφή και Υγεία. Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Διατροφή και Υγεία Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Μαθητές Α Τάξης ΕΠΑ.Λ. Σχ. έτος 2015-2016 Διατροφή και Υγεία Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Μαθητές Α Τάξης ΕΠΑ.Λ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!

ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ! ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ! Παράγεται στην Αµερική 100% Φυσικά Συστατικά Πατενταρισµένη Σύνθεση Περιέχει Olea25 TM & Βιταµίνη C Εργαστηριακά Ελεγµένο Εξαγωγή χωρίς χρήση χηµικών Φυσική πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος

ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ Υδατάνθρακες Λίπη Πρωτεΐνες Νερό Ανόργανα συστατικά Βιταμίνες Υπευθ. Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Οι

Διαβάστε περισσότερα

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Δευτ έρα Τρί τη Τετάρτη Πέμπτ η Παρασκευή

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Δευτ έρα Τρί τη Τετάρτη Πέμπτ η Παρασκευή Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ J 1 η Eβδομάδα 30/10-03/11 Σούπα γιουβαρλάκια + σαλάτα μπρόκολο Ιδιαίτερα αγαπητή σούπα για τα παιδάκια, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Τι είναι ο καρκίνος; Ο καρκίνος περιλαμβάνει μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό μη υγιών κυττάρων σε

Διαβάστε περισσότερα

Αλέξανδρος. Σουλελες ΟΣΠΡΙΑ. Κωνσταντίνο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. Παπαχρηστου. Φώτης Μαυράκης Αλέξανδρος Σουλελές Κωνσταντίνος Παπαχρήστου

Αλέξανδρος. Σουλελες ΟΣΠΡΙΑ. Κωνσταντίνο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. Παπαχρηστου. Φώτης Μαυράκης Αλέξανδρος Σουλελές Κωνσταντίνος Παπαχρήστου Σουλελες Παπαχρηστου ΟΣΠΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Αλέξανδρος Κωνσταντίνο Φώτης Μαυράκης Αλέξανδρος Σουλελές Κωνσταντίνος Παπαχρήστου ΟΣΠΡΙΑ Όσπρια ονοµάζονται τα φυτά και οι καρποί µιας ολόκληρης οικογένειας φυτών,

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε ότι τρώμε. Θετικές επιδράσεις της διατροφής

Είμαστε ότι τρώμε. Θετικές επιδράσεις της διατροφής Είμαστε ότι τρώμε Θετικές επιδράσεις της διατροφής Ζιούλη Ελευθερία, Κοτσώνης Χρήστος, Κουκλαμάνη Αναστασία, Κουμπούλη Αφροδίτη, Κριτσαντώνης Παρασκευάς ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ,ΣΤΗ,ΣΥΓΧΡΟΝΗ,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΜΑΣ,, Θεσσαλονίκη!20.3.2013!!! Αναστασία!Δ.!Κόκκαλη! Κλινικός!Διαιτολόγος!!Διατροφολόγος!

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ,ΣΤΗ,ΣΥΓΧΡΟΝΗ,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΜΑΣ,, Θεσσαλονίκη!20.3.2013!!! Αναστασία!Δ.!Κόκκαλη! Κλινικός!Διαιτολόγος!!Διατροφολόγος! Φαρμακευτικός,Σύλλογος,Θεσσαλονίκης, ΔΙΑ,ΒΙΟΥ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ,ΣΤΗ,ΣΥΓΧΡΟΝΗ,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΜΑΣ,, Θεσσαλονίκη20.3.2013 ΑναστασίαΔ.Κόκκαλη ΚλινικόςΔιαιτολόγος Διατροφολόγος ΥπεύθυνηΤομέαΔιαιτολογίαςΙΕΚΞΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η σωστή διατροφή του αθλητή είναι τόσο σημαντική, όσο και η προπόνηση.

Η σωστή διατροφή του αθλητή είναι τόσο σημαντική, όσο και η προπόνηση. Η σωστή διατροφή του αθλητή είναι τόσο σημαντική, όσο και η προπόνηση. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη καθ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Στον αθλητισμό είναι αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

Λ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Βιολόγος

Λ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Βιολόγος Λ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Βιολόγος Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος ΒΜΙ Ιδανικού Βάρους Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ, Body Mass Index (BMI), ή Quetelet index) είναι μια μέτρηση που θεωρείται ως ο πιο ενδεδειγμένος

Διαβάστε περισσότερα

CAT FOOD PREMIUM ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗ. krmivo-brit.cz

CAT FOOD PREMIUM ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗ. krmivo-brit.cz VAFO PRAHA s.r.o. Chrášťany 94, Rudná u Prahy Tel.: +420 257 952 141 Fax: +420 257 952 141 brit@brit-petfood.com ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. Αλεποχωρίου & Ανωνύμου Μέγαρα Αττικής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ. Τι είναι οι υδατάνθρακες;

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ. Τι είναι οι υδατάνθρακες; ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Τι είναι οι υδατάνθρακες; Οι υδατάνθρακες είναι τα νομίσματα ενέργειας του σώματός μας. Τα περισσότερα τρόφιμα που τρώμε καθημερινά αποτελούνται από υδατάνθρακες. Ο οργανισμός μας, σπα τους

Διαβάστε περισσότερα

Ξηροί Καρποί: Ένας θησαυρός για την υγεία σας!

Ξηροί Καρποί: Ένας θησαυρός για την υγεία σας! Ξηροί Καρποί: Ένας θησαυρός για την υγεία σας! της Αθηνάς Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική ιαιτολόγος- ιατροφολόγος, M.Sc. Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τους περισσότερους: αµύγδαλα, καρύδια,

Διαβάστε περισσότερα

Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης

Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης 2 ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΟΛΗ ΗΜΕΡΑ 7 πμ Πρωινό 19 g 10 πμ Σνακ 10 g 12 μμ Μεσημεριανό 19-25 g 4 μμ Σνακ 15 g 7 μμ Βραδινό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1.1 Εισαγωγή...27 1.2 Νερό...29 1.3 Ξηρή Ουσία...30 1.4 Ανάλυση του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών...32

Περιεχόμενα. 1.1 Εισαγωγή...27 1.2 Νερό...29 1.3 Ξηρή Ουσία...30 1.4 Ανάλυση του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών...32 Πρόλογος...7 Αρκτικόλεξα και σύμβολα...21 1 Συστατικά του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών 1.1 Εισαγωγή...27 1.2 Νερό...29 1.3 Ξηρή Ουσία...30 1.4 Ανάλυση του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών...32

Διαβάστε περισσότερα