Α ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Κουράκος Βασίλης Μαλακάση Μαρίλια Μπεκύρη Μαριλένα Παρασκευουλάκου Βασιλειάννα Πετράκη Στέλλα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Α ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Κουράκος Βασίλης Μαλακάση Μαρίλια Μπεκύρη Μαριλένα Παρασκευουλάκου Βασιλειάννα Πετράκη Στέλλα"

Transcript

1 Α ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κουράκος Βασίλης Μαλακάση Μαρίλια Μπεκύρη Μαριλένα Παρασκευουλάκου Βασιλειάννα Πετράκη Στέλλα

2

3 Jacques Pepin Marie- Antoine Careme Prosper Montagne Κατάγεται από το Παρίσι. Ήταν ο αγαπημένος chef του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας (Charles De Gaule). Έγινε διάσημος σε Γαλλία και Αμερική με τις μαγειρικές του εκπομπές. ( ) Τον αποκάλεσαν αρχιτέκτονα της γαλλικής κουζίνας. Σχεδίαζε πελώριες, εξεζητημένες διακοσμήσεις τραπεζιών που ονόμαζε συνθέσεις (pieces montees) και ήταν αληθινά αρχιτεκτονήματα ( ) Δημιουργός του «Larousse Gastronomique» (1938), το ευαγγέλιο της γαλλικής γαστρονομίας.

4 Georges- Auguste Escoffier Bernard Loiseau ( ) Απλοποίησε την κουζίνα, τα εδεσματολόγια, επιταχύνοντας το σερβίρισμα και οργανώνοντας τις ομάδες των μαγείρων. Συνέβαλε στη δημιουργία της μεγάλης αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων ανά τον κόσμο «Ritz». Μπήκε στη λίστα των 100 πιο σημαντικών Γάλλων του εικοστού αιώνα. Τρία αστέρια στον Michelin, ανώτατες διακρίσεις σε όλους τους γαστρονομικούς οδηγούς και μια πληθωρική κουζίνα που αποθεώνει τη γεύση και τον κατατάσσει στην πρώτη θέση. Εγκαινίασε μια σειρά μαγειρεμένων σπεσιαλιτέ εν κενώ με το όνομά του και είναι ο μόνος μάγειρας σε όλο τον κόσμο που έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

5 «50 καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως για το 2011» Σύμφωνα με στοιχεία από μια ψηφοφορία του περιοδικού Restaurant βρήκαμε τα καλύτερα 50 εστιατόρια ανά τον κόσμο που ανάμεσα σε αυτά ήταν και 7 Γαλλικά. Η Γαλλία είχε τα περισσότερα εστιατόρια μέσα στον κατάλογο του 2011 συνολικά οκτώ, στις θέσεις 9, 13, 14, 16, 19, 30, 44 και 45

6 O Paul Bocuse είναι ένας γάλλος σεφ με βάση του τη Λυών, γνωστός για την υψηλή ποιότητα των εστιατορίων του και τις καινοτόμες προσεγγίσεις του στην κουζίνα. Αυτός είναι ένας από τους πιο εξέχοντες σεφ που σχετίζονται με την nouvelle cuisine, η οποία είναι λιγότερο πλούσια σε θερμίδες από την παραδοσιακή Classique cuisine, και τονίζει τη σημασία της φρέσκα συστατικά της υψηλότερης ποιότητας. Έχει τιμηθεί με το "Chef of the Century" βραβείο. Το πολυτελές εστιατόριο L Auberge du Pont des Collonges, στη Λυών.

7 Κατάγεται από τη Γαλλία. Ζει και εργάζεται στην Αγγλία από το 1972, όπου ξεκίνησε ως σερβιτόρος σε ένα μικρό, επαρχιακό εστιατόριο. Κάποια στιγμή που ο μάγειρας του εστιατορίου αρρώστησε, ο Blanc προθυμοποιήθηκε να πάρει τη θέση του στην κουζίνα. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια το εστιατόριο μπήκε στον Οδηγό Υψηλής Κουζίνας Michelin και όλος ο κόσμος άρχισε να μιλάει για εκείνον. H πιο μεγάλη διάκριση για εκείνον - όπως λέει ο ίδιος- ήταν το 1999, όταν, στο πλαίσιο δημοσκόπησης του κλαδικού περιοδικού «Caterer & Hotelkeeper», σύσσωμος ο κλάδος των εστιατόρων, ξενοδόχων και σεφ της Αγγλίας τον τίμησε για την προσφορά του και αναγνώρισε το εστιατόριό του ως «εκείνο που ο κλάδος θα προτιμούσε να επισκεφτεί».

8 «Δώστε μεγάλη προσοχή στη σωστή θερμοκρασία στη μαγειρική. Η θερμότητα μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος ή ο χειρότερος εχθρός της γεύσης»! Όταν μαγειρεύεται το κρασί» Αυτό που αξιοποιούμε από το κρασί είναι η οξύτητά του, για να δώσει σπιρτάδα στο φαγητό, αλλά και το άρωμά του, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τους υπόλοιπους γευστικούς καταλύτες της συνταγής, όπως το λεμόνι, η κρέμα ή τα μυρωδικά. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, ένα αδιάφορο κρασί έχει και αδιάφορη επιρροή στο μαγείρεμα»... «Το κακό κρασί προδίδει πάντα τον μάγειρα. Να θυμάστε ότι λίγοι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν την ποικιλία ή την προέλευση ενός κρασιού, σχεδόν όλοι όμως μπορούν να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό κρασί...»

9 Η haute cuisine η οποία διαθέτει σταθερή κλασσική βάση και στηρίζεται σε μακρόχρονες, φιλόπονες και δύσκολες μαθητείες και σπουδαίες τεχνικές, είναι η μαγειρική των επαγγελματιών σεφ των υψηλών επιδόσεων. Η nouvelle cuisine είναι μια σύγχρονη απόδοση της haute cuisine. Οι κορυφαίοι σεφ έδωσαν μια νέα μορφή σε κλασσικά γαλλικά πιάτα ανταποκρινόμενη στη ζήτηση της δεκαετίας του 80 για ελαφρότερα, πιο διακοσμητικά και ευφάνταστα εδέσματα που βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό σε πολύ αραιωμένες σάλτσες που αναδείκνυαν τα αρώματα. Η improvisée cuisine έχει χωριάτικη ή αγροτική προέλευση και τρόπο μαγειρέματος. Η cuisine bourgeoise, δηλαδή η γαλλική τοπική κουζίνα, βασίζεται στα απλά καθημερινά πιάτα της συνηθισμένης μαγειρικής των γάλλων μεσοαστών. Η cuisine regionale χαρακτηρίζεται από τις θαυμάσιες τοπικές σπεσιαλιτέ της Γαλλίας, αντιπροσωπευτικές των προϊόντων των διάφορων περιοχών, όπως η μπουγάτσες και το estoufant de bef (βοδινό ψητό κατσαρόλας) της Προβηγίας.

10 Τα φαγητά της Προβηγκίας δικαίως είναι γνωστά ως cuisine du soleil («κουζίνα του ήλιου»). Γνωστή για την αφθονία των φρούτων και των λαχανικών, η προβηγκιανή κουζίνα είναι επίσης πλούσια σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και καλής ποιότητας άπαχα κρέατα από τα ορεινά βοσκοτόπια

11 Τα περίπλοκα γλυκά σπανίζουν, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία από νόστιμα φρούτα για να διαλέξει κανείς. Τα πεπόνια του Cavayion είναι από τα καλύτερα της Γαλλίας, ενώ τα περίφημα λεμόνια του Menton υμνούνται στο ετήσιο φεστιβάλ του λεμονιού. Ζαχαρωμένα φρούτα παράγονται στην Apt συνεχώς από το Μεσαίωνα έως σήμερα. Το ντόπιο μέλι έχει άρωμα κάστανου, λεβάντας ή δενδρολίβανου.

12 ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ: Beignets de fleurs de courgettes!(τηγανητοί κολοκυθανθοί) Fougasse (ψωμί με ελαιόλαδο, συχνά γεμιστό με ελιές) Ratatouille (ραγού με μελιτζάνες,ντομάτες,κολοκυθάκια και πιπεριές) Salade nicoise (Μαρούλι με σφιχτά βραστά αβγά,ελιές και φασολάκια,ντομάτες και αντσουγιες) Socca (τηγανίτες με ρεβίθια, μια σπεσιαλιτέ της Νίκαιας) Τarte tropezienne (αφράτο παντεσπάνι του Σαν Τροπέ γεμισμένο με κρέμα ζαχαροπλαστικής ) Tourte de blettes (πίτα με σέσκουλα, σταφίδες και κουκουνάρια)

13 Η περιοχή της Προβηγκίας είναι από τις πλουσιότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας. ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ Clos Ste-Magdeleine (Chassis) Chateaux Vol Joanis (côte du luberon) Domaine St-Andre-de-Figuiere (côte de provence) Domaines Gavoty (côte de provence) Chateau Romassan (Bandol) Commanderie de Bargemone(côte de provence) Commanderie de Peyrassol(côte de provence) Domaine la Forcadiere(Tavel ) Domaines Gavoty(côte de provence)

14 Τίποτα δεν είναι πιο Παριζιάνικο από τα καφέ. Από τα διάσημα, του συρμού και τα εξωτικά έως το στέκι της γειτονιάς, το Παρίσι δεν θα ήταν Παρίσι χωρίς τα περίπου καφέ του. Υπάρχει ένα σχεδόν σε κάθε σταυροδρόμι, ένα μέρος όπου συναντιούνται φίλοι και από όπου θα χαζέψετε τον κόσμο. Από τον 17 ο αιώνα, τα καφέ σημείωσαν αμέσως επιτυχία ως μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να αποβάλλουν τις κοινωνικές και ταξικές τους διακρίσεις και να συζητήσουν ελεύθερα για την πολιτική και για θέματα της επικαιρότητας. Τα καφέ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του Παρισιού, είτε επιλέξετε το παραδοσιακό zinc café(αποκαλούμενο έτσι λόγω του μεταλλικού του πάγκου) ή ένα philo-café στην Αριστερή όχθη (που έγινε διάσημη από τους «κουλτουριάδηδες» θαμώνες της.

15 Le fouquet Σε αυτό το κομψό καφέ, σε περίοπτη θέση των Ηλυσίων Πεδίων, σύχναζε κάποτε ο Ιρλανδός συγγραφέας Τζέημς Τζόυς. Στις μέρες μας, είναι το μέρος όπου θα δείτε ντόπιους αστέρες της γαλλικής ραδιοφωνίας, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Εάν μπορείτε, δηλαδή, να πληρώσετε τον καφέ σας εκεί! Café Marly Τα τελευταία χρόνια, διάσημοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές σχεδίασαν διάφορα καφέ στο Παρίσι, χαρίζοντάς τους αμέσως κύρος. Το συγκεκριμένο, σχεδιασμένο από τον Ολιβιέ Γκανιέ, έχει να επιδείξει ένα γοητευτικό περιβάλλον, τη γυάλινη πυραμίδα του Ι.Μ. Πέι, και προσφέρει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη μνημειακή αρχιτεκτονική του Λούβρου, την ανάγκη απομόνωσης και την ανάγκη να σας δουν.

16 Le Procope Το πρώτο καφέ του Παρισιού, και συνεπώς το πρώτο στον κόσμο (σήμερα είναι εστιατόριο), άνοιξε το Σημείωσε αμέσως επιτυχία, και με το πέρασμα του χρόνου, έχει προσελκύσει την ντόπια πολιτική και λογοτεχνική ελίτ, συμπεριλαμβανομένων των Ρουσσώ και Βολταίρου, που έπιναν εδώ καθημερινά 40 φλιτζάνια καφέ με σοκολάτα. Ο Όσκαρ Ουάιλντ ήταν επίσης τακτικός θαμώνας. Φημολογείται ότι εδώ ο Μαρά σχεδίασε τη γαλλική επανάσταση και ο Ναπολέων Βοναπάρτης, τότε άφραγκος νεαρός αξιωματικός του πυροβολικού, υποχρεώθηκε να αφήσει ως εγγύηση το καπέλο του για να φέρει χρήματα για τον λογαριασμό.

17 Εσωτερικός χώρος του «Le Procope»

18 Le deux Magots : Τo le deux magots, το οποίο ο δημοσιογράφος Αλμπέρ Τιμπωντέ περιέγραψε ως «μια διασταύρωση δρόμων, ένα σταυροδρόμια επαγγελμάτων, ένα σταυροδρόμι ιδεών», ιδρύθηκε το 1881 και πήρε το όνομα του από τα ξύλινα αγάλματα δύο Κινέζων αξιωματούχων (magots) που κάθονται πάνω σε δύο κάσες με χρήματα και βρίσκονται πάνω σε ένα βάθρο μέσα στο καφέ. Ήταν το αγαπημένο στέκι του Πικάσο και του Χέμινγουεϊ, ο οποίος διάβαζε δυνατά τα έργα του εδώ. Ωστόσο, ο Ζαν-Πωλ Σαρτ και η Σιμόν ντε Μποβουάρ, προτιμούσαν το γειτονικό café de flore, ενώ η brasserie lipp ήταν το στέκι των Σαιν-Εξιπερί, του Καμύ και του εκλιπόντος Προέδρου Μιτεράν. Σήμερα, τα καφέ αυτά είναι δημοφιλή τουριστικά στέκια, αλλά οι θρύλοι πεθαίνουν δύσκολα και ακόμα προσελκύουν έναν αριθμό διασημοτήτων και μελών της λογοτεχνικής ελίτ που ξαφνιάζει.

19

20 Ιδρύθηκε το 1880 από τον Leonard Lipp Brasserie έχει μια ισχυρή λογοτεχνική και πολιτική φήμη. Είναι η διασημότερη brasserie του Παρισιού. Φιλοξενεί μεγάλα ονόματα που σημάδεψαν γαλλική φιλολογία (Ζιντ, Μαλρό, ο Προυστ, St Exupéry, Camus, Sartre) Φιλοξενεί όλες τις πολιτικές, δημοσιογραφικές, λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές λογαριασμό του Παρισιού, όπως Fabrice Luccini, Jean Paul Gaultier, ο Jack Nickolson, Σοφία Κόπολα, Sandrine Kimberlain, Benjamin Biolay όπως και ο συμβολιστής συγγραφέας Αντρέ Γκιντ. Στην brasserie Lipp o χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει, αποτελεί ένα ιστορικό μνημείο με τον αξιοθαύμαστο διάκοσμο της δεκαετίας του 20.

21 Είναι ένας από τους εξέχοντες εκπροσώπους της σύγχρονης μαγειρικής ψαριών της πρωτεύουσας Μια από τις δημιουργίες συνδυάζει το ωμό ψαρί fois gras. H τραπεζαρία έχει θέα στην Esplanade des Invalides και η διακόσμηση έχει ναυτικό θέμα, το οποίο πλαισιώνει την απλή αλλά πρωτοποριακή κουζίνα.

22 Στη διάσημη πελατεία του φιγουράρουν ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο Εμίλ Ζολά, και, δεδομένου ότι βρίσκεται δίπλα στην Οπερα, η Μαρία Κάλλας και ο Πλάθινο Ντομίγκο. Αξίζει να αφεθείτε στην απόλαυση των άψογων γλυκών και των τεράστιων διαστάσεων παγωτών. Ο καφές είναι επίσης υψηλής ποιότητας αλλά θα πληρώσετε το κάτι παραπάνω για τη θέα Όπερας και του πλήθους των περαστικών Παριζιάνων. Ο Σαρλ Γκαρνιέ έχει σχεδιάσει το εσωτερικό, και οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ωραίες τοιχογραφίες της Δεύτερης Αυτοκρατορίας.

23 Eίναι ένα από τα ιστορικότερα εστιατόρια της πόλης, στο οποίο κατά το παρελθόν σύχναζε ο Ροβεσπιέρος. Άνοιξε το 1792 σε κάποιο περίπτερο κοντά στο petit palais στους Κήπους των Ηλυσίων Πεδίων, και η πολύ κομψή τραπεζαρία του πρώτου ορόφου βλέπει στους κήπους. Το έχει ζωγραφίσει ο Τισό και έγραψε γι αυτό ο Μωπασάν. Τα σύγχρονα πιάτα που περιγράφονται απλά και παρασκευάζονται με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

24

25 Αυτό το ανθοστόλιστο κατάστημα της Montmartre που δημιούργησε με αγάπη ο σεφ και ιδιοκτήτης του Εντουάρ Καρλιέ έχει μια πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα Το μενού περιλαμβάνει διάφορες παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, όπως καβούρι με αγκινάρες, πέρκα με ζαφορά, γλυκάδια μοσχαριού γιαχνί με μανιτάρια και κλαφουτί κόκκινων μούρων

26 Ο εσωτερικός χώρος του Beauvillier

27 Παρόλο ότι το φαγητό που σερβίρεται στις Βαυαρικές Άλπεις δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη φαντασία, είναι πάντα νόστιμο και χορταστικό. Ψητό χοιρινό κότσι, λουκάνικα και η απαραίτητη μπύρα στο ποτήρι του λίτρο. Αυτό είναι το βασικό μενού σε όλα τα πανδοχεία, καθώς και στις περίφημες παμπ του Μονάχου.

28 Παρόλο ότι το φαγητό που σερβίρεται στις Βαυαρικές Άλπεις δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη φαντασία, είναι πάντα νόστιμο και χορταστικό. Ψητό χοιρινό κότσι, λουκάνικα και η απαραίτητη μπύρα στο ποτήρι του λίτρο. Αυτό είναι το βασικό μενού σε όλα τα πανδοχεία, καθώς και στις περίφημες παμπ του Μονάχου.

29 Οι υπαίθριες μπυραρίες (Biergarten) είναι το σήμα κατατεθέν της Βαυαρίας. Οι γνωστότερες που συνήθως βρίσκονται κοντά σε ζυθοποιίες μοναστηριών, αποτελούν δημοφιλή σημεία συνάντησης των ντόπιων, αλλά και των τουριστών

30 Στην Βαυαρία σερβίρονται γεύσεις που δεν τις βρίσκει κανείς σε άλλες περιοχές τις Γερμανίας. Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα είναι το Weisswurst, βραστό λευκό λουκάνικο που τρώγεται με γλυκιά μουστάρδα. Άλλο δημοφιλές πιάτο είναι το Leberkäse, που σημαίνει τυρί συκωτιού αν και δεν έχει καμία σχέση ούτε με συκώτι ούτε με τυρί (πρόκειται για ένα είδος λουκάνικου που τρώγεται ζεστό). Δύο γνωστά πιάτα της Σουηδίας είναι το Kasespätzle, νταμπλινγκ που σερβίρονται ζεστά με τριμμένο τυρί και το Maultaschen, πιτούλες γεμιστές με κρέας και λαχανικά.

31 Η Βαυαρία φημίζεται για την εξαιρετική μπύρα της, που εξάγεται σε 140 χώρες. Οι Βαυαροί σέβονται και τηρούν κατά γράμμα τον Reinheitsgebot, νόμο του 1516, σύμφωνα με τον οποίο τα μόνα συστατικά της μπύρας πρέπει να είναι το κριθάρι, ο λυκίσκος και το νερό. Οι Βαυαροί προσχώρησαν, το 1919 στη Δημοκρατία της Βαϊμάρη υπό τον όρο να γίνει δεκτός ο νόμος. Κάθε χρόνο η Oκτόμπερφεστ αποτελεί κορυφαία έκφραση της παράδοσης που έχει η Βαυαρία στην παραγωγή και κατανάλωση μπύρας

32 Το 1040 οι μοναχοί του μοναστηρίου Weihenstephan, που σήμερα βρίσκεται στα περίχωρα του Φράιζινγκ πήραν από τον αρχιεπίσκοπο της πόλης άδεια για να παρασκευάσουν μπίρα. Η ζυθοποιία αυτή που ακόμα παράγει μπύρα είναι η παλαιότερη στον κόσμο. Μια στις δύο ζυθοποιίας της Γερμανίας βρίσκονται στην Βαυαρία.

33 Oktoberfest Γιορτή διάρκειας δυο εβδομάδων στο Μόναχο της Βαυαρίας, όπου κυριαρχεί η μπύρα, το λουκάνικο και η εύθυμη μουσική της περιοχής από ορχήστρες πνευστών. Η Οκτόμπερφεστ, παρότι Γιορτή του Οκτωβρίου, ανοίγει τις πύλες της 16 μέρες πριν από την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου σε μια περιοχή του Μονάχου, ονόματι Theresienwiese (Το λιβάδι της Τερέζας). Η μπύρα παίζει τον κεντρικότερο ρόλο στη γιορτή. Μόλις το ρολόι σημάνει 12 το μεσημέρι την ημέρα των εγκαινίων, ο δήμαρχος του Μονάχου θα ανοίξει με ένα σφυράκι το πρώτο βαρέλι μπύρας, αναφωνώντας: «O zapft is!», σε ελεύθερη μετάφραση «Το βαρέλι είναι στη διάθεσή σας!»

34

35

Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα. Φωτιάδης Νίκος Executive Chef

Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα. Φωτιάδης Νίκος Executive Chef Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα Φωτιάδης Νίκος Executive Chef Θα πρέπει να υπάρχει μενού ή κατάλογος εστιατορίου; Μενού ή κατάλογος εστιατορίου; Τι είναι αυτό το «τετράδιο» που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι

ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι Τι προσδιορίζουν οι όροι menu α) a la carte και β) table d' hote; Τι προσδιορίζουν οι όροι menu α) a la carte και β) table d' hote; Σε κάθε εστιατόριο συναντάμε

Διαβάστε περισσότερα

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας!

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας! 1. Βρέστε την άσχετη λέξη 2. Μήλο/ κιμά/ αχλάδι/ σταφύλι/ καρπούζι 3. Μουσακάς/ γεμιστά/ τζατζίκι/ γάλα/ φασολάδα 4. Μοσχάρι/ χοιρινό/ ψάρι/ κοτόπουλο/ μπριζόλα 5. Αλάτι/ λάχανο/ μαρούλι/ κρεμμύδι/ σκόρδο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ!! ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ Μεσογειακή Διατροφή Η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, ύστερα από μελέτες και στη χώρα μας και αλλού, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή.η Mεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς του κόσμου

Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς του κόσμου Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς του κόσμου Ο γύρος του κόσμου ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο λαχταριστά και δημοφιλή σάντουιτς από διάφορες χώρες του κόσμου. Αν τύχει και τις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ. Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ. Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr ΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Υπάρχουν δυο είδη βασικών γευμάτων που σερβίρονται σε ένα εστιατόριο. Α) Τα κύρια γεύματα: Είναι τα υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΣΗ 1 Η... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η κουζίνα της Μακεδονίας αντανακλά την πολιτισμική και γαστρονομική

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές oι Aγαπηµένες µου Συνταγές περιεχόµενα Εισαγωγή Βασικά υλικά Σούπες & σάλτσες Λαχανικά & σαλάτες Ζυμαρικά & ρύζι Κρέας & ψάρι Αυγά & τυριά Γλυκά Ιδέες για πάρτι Κομπόστες & τρόφιμα σε άλμη Πηγές Ευχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

Callaloo Φυλλώδες λαχανικό που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική, είναι θρεπτικό Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να το δοκιμάσει κανείς είναι

Callaloo Φυλλώδες λαχανικό που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική, είναι θρεπτικό Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να το δοκιμάσει κανείς είναι ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΖΑΜΑΙΚΑ Jerk Chicken To jerk πάει μπροστά από κάθε τύπο κρέατος στη Τζαμάικα και είναι ο τρόπος που ουσιαστικά μαρινάρουνε το κρέας. Το κοτόπουλο, όμως, φαίνεται πως είναι το αγαπημένο

Διαβάστε περισσότερα

Οι Κυκλάδες στο πιάτο στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015 στην Τεχνόπολη.

Οι Κυκλάδες στο πιάτο στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015 στην Τεχνόπολη. Τμήμα Επικοινωνίας & Κατάρτισης Απόλλωνος & Λαδοπούλου Τ. Κ. 84100, Ερμούπολη (Σύρος) +30 22810 82346 +30 22810 86555 estamiri@cycladescc.gr www.e-kyklades.gr Οι Κυκλάδες στο πιάτο στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οινοφόρος (Βag in Box)

Οινοφόρος (Βag in Box) Οίνος Λευκός Ξηρός Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλία: Ορεινός Ροδίτης Χαρακτηριστικά: Χρώμα λευκό, χρυσοκίτρινο. Άρωμα φρουτώδες, νεανικό. Γεύση, γεμάτο φρεσκάδα, με νότες εσπεριδοειδών

Διαβάστε περισσότερα

SENSE FINE DINING RESTAURANT

SENSE FINE DINING RESTAURANT SENSE FINE DINING RESTAURANT Το «Sense Fine Dining Restaurant» αποτελεί την κορυφαία γαστρονομική έκφραση του ξενοδοχείου «ATHENSWAS», ενός Boutique ξενοδοχείου, μέλους των Design Hotel TM, στην ιστορική

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρασιά μας. Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml: ml:5.5 1l:7.5

Τα κρασιά μας. Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml: ml:5.5 1l:7.5 Τα κρασιά μας Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml:3.5 500ml:5.5 1l:7.5 Ροζέ ημίξηρος μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου 250ml:3.5 500ml:5.5 1l:7.5

Διαβάστε περισσότερα

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry Μαρινάτες ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Ένα από τα σπουδαιότερα και παλαιότερα βοηθήματα της μαγειρικής τέχνης. Ένας πολύτιμος

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρική του κόσμου. Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική. Ομάδα Γ. Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα

Μαγειρική του κόσμου. Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική. Ομάδα Γ. Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα Μαγειρική του κόσμου Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική Ομάδα Γ Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα Βόρια και Νότια Αμερική Η αμερικάνικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ. «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ. «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw ΖΕΣΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Γαρίδες* σαγανάκι σε πήλινο 9,50 Ελαιόλαδο, κρεµµύδι, σκόρδο,

Διαβάστε περισσότερα

Zωμοί Kονσομέ Fonds. > Ζωμοί σε κόκκους > Ζωμοί σε πάστα > Χωρίς γλουταμινικό > Κονσομέ > Fonds

Zωμοί Kονσομέ Fonds. > Ζωμοί σε κόκκους > Ζωμοί σε πάστα > Χωρίς γλουταμινικό > Κονσομέ > Fonds Zωμοί Kονσομέ Fonds ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙ ΖΩΜΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ. Με προσήλωση στα αγνά υλικά μοναδικής ποιότητας, σε

Διαβάστε περισσότερα

Ροπακά Μαρίλια Σακελλαροπούλου Μαυρουδή Ελένη Σιμοπούλου Μαρίνα Τσουκαλά Σελένα Φυτράκη Λυδία

Ροπακά Μαρίλια Σακελλαροπούλου Μαυρουδή Ελένη Σιμοπούλου Μαρίνα Τσουκαλά Σελένα Φυτράκη Λυδία Ροπακά Μαρίλια Σακελλαροπούλου Μαυρουδή Ελένη Σιμοπούλου Μαρίνα Τσουκαλά Σελένα Φυτράκη Λυδία Γαλλία του 16ου αιώνα, η προερχόμενη εκ Ιταλίας Αικατερίνη των Μεδίκων, παντρεύεται τον Ερρίκο Β` της Γαλλίας

Διαβάστε περισσότερα

Α Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού Τάξη: Β Σχολικό έτος: «Η υψηλή γαλλική γαστρονομία συναντά την γερμανική παραδοσιακή κουζίνα»

Α Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού Τάξη: Β Σχολικό έτος: «Η υψηλή γαλλική γαστρονομία συναντά την γερμανική παραδοσιακή κουζίνα» Α Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού Τάξη: Β Σχολικό έτος: 2012-13 Ερευνητική εργασία με θέμα: «Η υψηλή γαλλική γαστρονομία συναντά την γερμανική παραδοσιακή κουζίνα» Δ Ομάδα: «Διάσημοι γάλλοι και γερμανοί σέφ, διάσημα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ» 4,5 και 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ (Τράπεζα Ελλάδος) Το Γραφείο Υποστήριξης Προϊόντων της Νομαρχιακής

Διαβάστε περισσότερα

Ντακάκια με ρακή, ντομάτα, ρόκα, παρθένο ελαιόλαδα και ξύγαλο. Ελιές από Κρητικά τυριά και πιπεριές Φλωρίνης με φιλέ αμυγδάλου

Ντακάκια με ρακή, ντομάτα, ρόκα, παρθένο ελαιόλαδα και ξύγαλο. Ελιές από Κρητικά τυριά και πιπεριές Φλωρίνης με φιλέ αμυγδάλου Mικρές Μπουκιές Ντακάκια με ρακή, ντομάτα, ρόκα, παρθένο ελαιόλαδα και ξύγαλο Ελιές από Κρητικά τυριά και πιπεριές Φλωρίνης με φιλέ αμυγδάλου 1,00 1,00 Απάκι με γραβιέρα Κρήτης και πιπεριά σουβλάκι 1,50

Διαβάστε περισσότερα

Τ:

Τ: DELIVERY MENU ψηmena στα καρβουνα Α ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ www.sefkal.gr Έκδοση 05, Ιανουάριος 2016 Λαχταριστές γεύσεις με γνήσια υλικά delivery Τ: 27210 81067 69 77 44 3210 1o Φαρών 133, Καλαμάτα 2o Ναυαρίνου 79,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΛΑΜΙΑ

ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΛΑΜΙΑ 6 7 8 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΛΑΜΙΑ Αναδεικνύουμε τους Γαστρονομικούς Προορισμούς της Φθιώτιδας! Δικτύωση Εκδηλώσεις Έκθεση Γαστρονομία Νέες καλλιέργειες Παρουσίαση Τοπικής Ταυτότητας Κερνάμε

Διαβάστε περισσότερα

Η Κύπρος έχει μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων

Η Κύπρος έχει μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων Μεσογειακή Κουζίνα Η μεσογειακή διατροφή πρωτοεμφανίστηκε στις χώρες της Μεσογείου από όπου πήρε το όνομά της. Έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της άυλης κληρονομιάς της UNESCO. Eίναι η πιο διαδεδομένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ Βrunch (Γεύμα ανάμεσα στο πρωϊνό και το μεσημεριανό) ME BAΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗ ΦΕΤΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ Βrunch (Γεύμα ανάμεσα στο πρωϊνό και το μεσημεριανό) ME BAΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗ ΦΕΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ Βrunch (Γεύμα ανάμεσα στο πρωϊνό και το μεσημεριανό) ME BAΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗ ΦΕΤΑ ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΕ.80) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα μενού για τη δεξίωση Γάμου

Προτεινόμενα μενού για τη δεξίωση Γάμου Ya Cafe Restaurant Προτεινόμενα μενού για τη δεξίωση Γάμου Λ. Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4 -Τ.Θ. 14185 - Τηλ.: 210-7711480, fax:210-7711674 Mail : yarest@tenet.gr -1- Εναλλακτική πρόταση 1η - Menu Buffet (min 60

Διαβάστε περισσότερα

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση Μενού 1 ης εβδομάδας Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 2 4,45 γρ. 14,2 γρ. 3,28

Διαβάστε περισσότερα

Του Α. Καστρίωτη TouristikiEkpaideysi.gr ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Του Α. Καστρίωτη TouristikiEkpaideysi.gr ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Ερυθρές ποικιλίες Cabernet Sauvignon Syrah Merlot Pinot Noir Grenache Λευκές ποικιλίες Chardonnay Gewürztraminer Riesling Sauvignon Blanc Sylvaner

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Η εταιρεία μας Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2011. Όραμα και οδηγός των Vakakis Wines είναι η δημιουργία περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασιών υψηλής ποιότητας. Στην παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 20565 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 9342 Έγκριση ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών καθώς επίσης και του εξοπλισμού των ερ γαστηρίων των Επαγγελματικών

Διαβάστε περισσότερα

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht βραδινό Τρώω µε τον πατέρα µου στις 18 ώρα βραδινό.τρώµε ψωµί µε τυρί και αλλαντικά. δείπνο Παίρνω µε τον πατέρα µου δείπνο στις 18 ώρα. Τρώµε σούπα µε µακαρόνια. κούπα οι κούπες Πίνω νερό από την κούπα.

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ

Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Οι τυποποιημένες τροφές του Δυτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Τόπος διεξαγωγής ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ Ημερομηνία 2-3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Δειάρκεια εκδήλωσης Σάββατο 17:00-24:00 Κυριακή 13:00 23:00 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ANA FLAVIA SALES

Διαβάστε περισσότερα

1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας 2014 υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας 2014 υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος 1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας 2014 υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Hellenic chef s Association Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων Το μεγάλο γεγονός το 2016 Chef s club of Greece Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Καλή σας όρεξη! Σας ευχαριστούμε Μαίρη Πετρουλάκη

Καλή σας όρεξη! Σας ευχαριστούμε Μαίρη Πετρουλάκη Καλή σας όρεξη! Το Νοέμβριο του 2007 ξεκινήσαμε μια πορεία που στόχο είχε τη διαφορετικότητα της εστίασης στην πόλη μας. Βασικοί άξονες του εγχειρήματός μας ήταν η χρησιμοποίηση κορυφαίων πρώτων υλών,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Ελιές Πράσινες/Μαύρες 2,25 1,80 Ταχίνι 2,25 1,80 Ταραμοσαλάτα 2,25 1,80 Γιαούρτι 2,38 1,90 Τζατζίκι 2,38 1,90 Τυροκαφτερή 3,75 3,00 Λουκάνικο Χωριάτικο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αφρικάνικη κουζινα. Εριέττα Γρέκα Ερρίκος Παπαθεοδώρου Στέλιος Δημητρακόπουλος Λήδα Καβαλλιεράτου

Αφρικάνικη κουζινα. Εριέττα Γρέκα Ερρίκος Παπαθεοδώρου Στέλιος Δημητρακόπουλος Λήδα Καβαλλιεράτου Αφρικάνικη κουζινα Εριέττα Γρέκα Ερρίκος Παπαθεοδώρου Στέλιος Δημητρακόπουλος Λήδα Καβαλλιεράτου Boerewors Μπορεί οι νοτιοαφρικανοί να υπερηφανεύονται στους τουρίστες τους ότι τα Boerewors είναι ψητά φίδια,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΗ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Ελιές Πράσινες/Μαύρες 1,88 1,50 Ταχίνι 1,88 1,50 Ταραμοσαλάτα 1,88 1,50 Γιαούρτι 2,00 1,60 Τζατζίκι 2,00 1,60 Τυροκαφτερή 3,13 2,50 Λουκάνικο Χωριάτικο 3,13 2,50

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μαζεύτηκαν όλα τα τρόφιμα που βρίσκει ο άνθρωπος στη φύση. Σκέφτηκαν να παίξουν ένα παιχνίδι και χωρίστηκαν σε ομάδες.

Μια μέρα μαζεύτηκαν όλα τα τρόφιμα που βρίσκει ο άνθρωπος στη φύση. Σκέφτηκαν να παίξουν ένα παιχνίδι και χωρίστηκαν σε ομάδες. Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Κείμενο 1 Διαβάζουμε το παρακάτω κείμενο για τα τρόφιμα και απαντάμε στις ερωτήσεις που ακολουθούν, βάζοντας κάτω

Διαβάστε περισσότερα

Υπολιπιδαιμική Δίαιτα

Υπολιπιδαιμική Δίαιτα Υπολιπιδαιμική Δίαιτα ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά, φρυγανιές, ρύζι Κρουασάν, τσουρέκι, ζαχαρωμένα δημητριακά ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Αποβουτυρωμένο γάλα, άπαχα τυριά, άπαχο γιαούρτι, ασπράδια αυγού,

Διαβάστε περισσότερα

Στα συμπόσιά τους τα τραπέζια ήταν βαρυφορτωμένα και το κρασί έρεε άφθονο.

Στα συμπόσιά τους τα τραπέζια ήταν βαρυφορτωμένα και το κρασί έρεε άφθονο. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν καλοφαγάδες. Γενικά όμως ήταν λιτοδίαιτοι, σκοπό είχαν να ερεθίσουν και όχι να βαρύνουν το στομάχι, γι αυτό άλλωστε ήταν πλούσιες σε καρυκεύματα και αρωματικά βότανα Στα συμπόσιά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΗ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Ελιές Πράσινες/Μαύρες 1,88 1,50 Ταχίνι 1,88 1,50 Ταραμοσαλάτα 1,88 1,50 Γιαούρτι 2,00 1,60 Τζατζίκι 2,00 1,60 Τυροκαφτερή 3,13 2,50 Λουκάνικο Χωριάτικο 3,13 2,50

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΦΥΛΛΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΦΥΛΛΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ Αριθμός Τύπος ΠΠΥ Κουζίνα RDC-CFP-CMR-42000109-B Εστιατόριο Θαλασσινά και Ζυμαρικά Μεσογειακή Κουζίνα ΠΠΥ = Πιστοποιημένος Πάροχος Υπηρεσίας (Επιχείρηση) Διεύθυνση Ποσειδώνος 12, Μαρίνα, 24100 Καλαμάτα

Διαβάστε περισσότερα

Η συνταγή πρέπει να είναι γραμμένη σε κατευθυντικό λόγο. Στα κείμενα που περιέχουν οδηγίες ο αναγνώστης πρέπει να οδηγηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες

Η συνταγή πρέπει να είναι γραμμένη σε κατευθυντικό λόγο. Στα κείμενα που περιέχουν οδηγίες ο αναγνώστης πρέπει να οδηγηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες Συνταγές μαγειρικής Η συνταγή πρέπει να είναι γραμμένη σε κατευθυντικό λόγο. Στα κείμενα που περιέχουν οδηγίες ο αναγνώστης πρέπει να οδηγηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και για αυτό ο λόγος πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ 7. Μέρος Α': ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ 7. Μέρος Α': ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ 7 Μέρος Α': ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Κεφ. Ιο ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 18 1.1. Επιλογή των τροφών 19 1.2. Τα θρεπτικά στοιχεία 20 1.2.1. Πρωτεΐνες ή λευκώματα 21 1.2.2. Υδατάνθρακες ή σάκχαρα 22 1.2.3.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Πληροφοριακά σας λέμε.. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί η παραδοσιακή Μεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΚΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΩΣ 2017 10-20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Χαιρετίζω την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα. Το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ανάπτυξη της

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος-Ιούνιος 2018

Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος-Ιούνιος 2018 Η εκπομπή μαγειρικής «ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΕΥΣΕΙΣ» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, που στόχο έχει να μας ταξιδέψει στον κόσμο μέσω της γαστρονομίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα

ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα 1 Ξενοδοχείο 4 αστέρων Βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ενότητα: ιατροφή (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ PORTO PALACE THESSALONIKI

ΤΟ PORTO PALACE THESSALONIKI ΤΟ PORTO PALACE THESSALONIKI Το ξενοδοχείο μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση έως και 2000 άτομα. Διοργανώνονται συνήθως ομιλίες, επαγγελματικές συνεστιάσεις, ημερίδες, εκθέσεις, γαμήλιες δεξιώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακές. Ελληνικές Σαλάτες

Παραδοσιακές. Ελληνικές Σαλάτες Παραδοσιακές Ελληνικές Σαλάτες Παραδοσιακά με Φέτα Ελληνικά Αιγοπρόβεια Τυριά Πράσινη Καυτερή Πιπεριά KOΠΑΝΙΣΜΕΝΗ με Φέτα και Κόκκινες Πιπεριές Κόκκινες Ψητές Πιπεριές Πράσινη Καυτερή Πιπεριά Η παράδοση

Διαβάστε περισσότερα

Agios Stefanos 49081 Corfu Greece Tel +30 26630 51629 www.delfinoblu.gr info@delfinoblu.gr

Agios Stefanos 49081 Corfu Greece Tel +30 26630 51629 www.delfinoblu.gr info@delfinoblu.gr Agios Stefanos 49081 Corfu Greece Tel +30 26630 51629 www.delfinoblu.gr info@delfinoblu.gr ορεκτικά τζατζίκι δροσερή γεύση με στραγγιστό γιαούρτι, αγγουράκι & σκόρδο μελιτζανοσαλάτα παραδοσιακή σαλάτα

Διαβάστε περισσότερα

Όλα μας τα είδη παρασκευάζονται στο χώρο μας την στιγμή της παραγγελίας και τηρούν όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές.

Όλα μας τα είδη παρασκευάζονται στο χώρο μας την στιγμή της παραγγελίας και τηρούν όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές. Ψωμί ανά άτομο.....1,00 Χωριάτικη Σαλάτα....6,80 (Μαρούλι, Ντομάτα, Αγγουράκι, Βραστό Παντζάρι, Φέτα, Ελιές) Σαλάτα Νέα Διαγώνιος.....6,40 (Συνδυασμός Μαρούλι-Ρόκα, Ντομάτα, Ρόδι, Παρμεζάνα, με ντρέσιγκ

Διαβάστε περισσότερα

Menu ΟΡΕΚΤΙΚΑ. Καπρέζε μοτσαρέλα, ντομάτα, πέστο. Φρέσκα μανιτάρια αλά κρεμ. Μανιτάρια γεμιστά γκρατινέ. Σκορδόψωμο

Menu ΟΡΕΚΤΙΚΑ. Καπρέζε μοτσαρέλα, ντομάτα, πέστο. Φρέσκα μανιτάρια αλά κρεμ. Μανιτάρια γεμιστά γκρατινέ. Σκορδόψωμο Menu ΟΡΕΚΤΙΚΑ Καπρέζε μοτσαρέλα, ντομάτα, πέστο Φρέσκα μανιτάρια αλά κρεμ Μανιτάρια γεμιστά γκρατινέ Σκορδόψωμο Φρέσκα μανιτάρια ινφέρνο καυτερή κόκκινη σάλτσα Μανιτάρια πλευρώτους σχάρας Μελιτζάνα «Parmigiano»

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΌΚΤΩΒΡΙΌΣ του Κυπριακού Προγεύματος. The Golden Bay Beach Hotel

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΌΚΤΩΒΡΙΌΣ του Κυπριακού Προγεύματος. The Golden Bay Beach Hotel 1 Τα νέα μέλη του Κυπριακού Προγεύματος! The Golden Bay Beach Hotel Το πρωινό στο Golden Bay θεωρείται γαστρονομική εμπειρία! Η διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου έχουν αγκαλιάσει το Κυπριακό Πρόγευμα

Διαβάστε περισσότερα

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1η ΗΜΕΡΑ B ΠΡΩΙΝΟ: Καφές ή πράσινο τσάι ή ρόφημα από βότανα. Ένα πορτοκάλι ή δύο μέτρια ακτινίδια ή τρία ξερά δαμάσκηνα. Ένα φλιτζάνι άπαχο φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά) με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόγευμα Λευκά δημητριακά πρωινού (χωρίς αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) Σοκολατούχα δημητριακά πρωινού Κρύο ημι-αποβουτυρωμένο γάλα (2% λιπαρά) Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΜΕ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΜΕ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΜΕ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Ψωμί(κατ άτομο)...1 ΟΡΕΚΤΙΚΑ Τζατζίκι...... 2.5 Σκορδαλιά...2.5 Πιπεριά τηγανητή... 3.5 Κολοκυθάκια τηγανητά... 3,5 Τυροσαλάτα πικάντικη...3.5 Φάβα.....2.5 Ντάκος Κρητικός....4,5

Διαβάστε περισσότερα

ADD A LITTLE HILTON TO YOUR HOLIDAY

ADD A LITTLE HILTON TO YOUR HOLIDAY ADD A LITTLE HILTON TO YOUR HOLIDAY Βασιλίσσης Σοφίας 46 115 28 Αθήνα τηλ: 210 7281000 festivities.athens@hilton.com www.hiltonathens.gr ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 24 Δεκεμβρίου 2016 20:00-01:00 Δείπνο Παραμονής

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα κομμάτι πίτα. Οι παραδοσιακές πίτες της Ελλάδας ως αντικείμενο γαστρονομικού τουρισμού

Για ένα κομμάτι πίτα. Οι παραδοσιακές πίτες της Ελλάδας ως αντικείμενο γαστρονομικού τουρισμού Για ένα κομμάτι πίτα. Οι παραδοσιακές πίτες της Ελλάδας ως αντικείμενο γαστρονομικού τουρισμού Γκίκα Ελένη, Καλλιντέρη Κυριακή, Παλησίδης Γεώργιος, Λουπασάκη Σοφία, Μπόσκου Γεώργιος Μεσογειακό Αγρονομικό

Διαβάστε περισσότερα

www.tonfronimontapedia.com

www.tonfronimontapedia.com www.tonfronimontapedia.com η αιθουσα διaτiθεται για εκδηλωσεις οπως βαφτίσια, γαμουσ και γενeθλια δωρεαν διανομη κατ οικον: κυριακη- πεμπτη 12.00-0.00 παρασκευη- σαββατο 12.00-01.00 δευτερα κλειστα φιλολαου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤA ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Μεγάλης Εβδομάδας

Μενού Μεγάλης Εβδομάδας Μενού Μεγάλης Εβδομάδας Μ. Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 3 γρ. 23 γρ. 4,45

Διαβάστε περισσότερα

DELIVERY MENU. Delivery Κέντρο: 2310 24 49 24 & 22 22 50. Λαχταριστή αφράτη ζύμη φτιαγμένη καθημερινά με τον παραδοσιακό τρόπο!

DELIVERY MENU. Delivery Κέντρο: 2310 24 49 24 & 22 22 50. Λαχταριστή αφράτη ζύμη φτιαγμένη καθημερινά με τον παραδοσιακό τρόπο! Λαχταριστή αφράτη ζύμη φτιαγμένη καθημερινά με τον παραδοσιακό τρόπο! DELIVERY MENU Delivery Κέντρο: 2310 24 49 24 & 22 22 50 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 13:00 MM - 02.30 ΠΜ WIND: 6992 266 942 WHAT S UP: 6982 374

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΑΝΘΟΓΑΛΟ ΦΕΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΛΟΘΥΚΕΦΤΕ ΕΣ ΧΟΥΜΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΥΟΣΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

κατάλογος προϊόντων HO.RE.CA. από βουβαλίσιο & χοιρινό ελληνικό κρέας

κατάλογος προϊόντων HO.RE.CA. από βουβαλίσιο & χοιρινό ελληνικό κρέας κατάλογος προϊόντων HO.RE.CA. από βουβαλίσιο & χοιρινό ελληνικό κρέας Η εταιρεία μας είναι μια αμιγώς Ελληνική και οικογενειακή επιχείρηση που για το ξεκίνημα της το 1987 βασίστηκε στην εμπειρία και την

Διαβάστε περισσότερα

ιανοµή κατ οίκον Ώρες διανοµής 12:00-01:00

ιανοµή κατ οίκον Ώρες διανοµής 12:00-01:00 ιανοµή κατ οίκον Ώρες διανοµής 12:00-01:00 Για εµάς η ποιότητα των υλικών είναι αδιαπραγµάτευτη και µόνο αυτή µπορεί να σας εξασφαλίσει ένα λαχταριστό πιάτο. Μαζί µε τη µαεστρία των ψηστών και των µαγείρων

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας

Σας ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας ºº ØŒ ΕΚΤΟΣ από τις ακρογιαλιές τις εύκολες γραφικότητες, ίσως και τ αρχαία ερείπια υπάρχει μια άλλη ευχάριστη μέθοδος γνωριμίας μιας περιοχής. Εκείνη της γαστρονομίας. Στην εξωραϊσμένη και απλή εκδοχή

Διαβάστε περισσότερα

Εστιατόριο - Grill House. Μεσογειακή διατροφή. Μεσογείων Νέο Ψυχικό. Μαζί σας από το 1989

Εστιατόριο - Grill House. Μεσογειακή διατροφή. Μεσογείων Νέο Ψυχικό. Μαζί σας από το 1989 Εστιατόριο - Grill House Μαζί σας από το 1989 Μεσογειακή διατροφή Μεσογείων 171 - Νέο Ψυχικό 210 67 44 832 210 67 19 466 210 67 15 300 6948 609 294 6908 512 068 6555 275 088 www.mesogeion-geuseis.gr Fb

Διαβάστε περισσότερα

Παρίσι: Τα καλύτερα low budget εστιατόρια

Παρίσι: Τα καλύτερα low budget εστιατόρια Παρίσι: Τα καλύτερα low budget εστιατόρια Στο Παρίσι βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα αλλά και τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου. Η υπόθεση καλό και φτηνό φαγητό θέλει σίγουρα αρκετό ψάξιμο. Συγκεντρώσαμε

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιές του καλού καιρού...

Νοστιμιές του καλού καιρού... Νοστιμιές του καλού καιρού... ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2019 ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ classic Η μουστάρδα Classic από τις «οι Γουμένισσες», απογειώνει γευστικά ψητά κρέατα, λουκάνικα και κοτόπουλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 2108707818, 2108707725 E-MAIL:

Διαβάστε περισσότερα

Βυζαντινά Χρόνια. Τι έτρωγαν, Τι έπιναν Οι συνήθειες τους, Ενδυμασία

Βυζαντινά Χρόνια. Τι έτρωγαν, Τι έπιναν Οι συνήθειες τους, Ενδυμασία Βυζαντινά Χρόνια Τι έτρωγαν, Τι έπιναν Οι συνήθειες τους, Ενδυμασία Τι έτρωγαν Στη διατροφή των Βυζαντινών βασικό ρόλο είχαν το ψωμί, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά που τα μαγείρευαν με διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

Φρούτα και Λαχανικά, μια Υγιεινή Ιδέα

Φρούτα και Λαχανικά, μια Υγιεινή Ιδέα Φρούτα και Λαχανικά, μια Υγιεινή Ιδέα Ποίημα για την υγιεινή διατροφή από την ομάδα: Chocolate Ice-cream Φρούτα και λαχανικά Μια υγιεινή ιδέα Όλα τα παιδιά μαζί Να τους κάνουμε παρέα Τα fast-food, τα γαριδάκια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Νόστιμα ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ. τετράδιa. χωρίς. μαγείρεμα ΒΗΜΑ

ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Νόστιμα ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ. τετράδιa. χωρίς. μαγείρεμα ΒΗΜΑ 16 τετράδιa ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ Νόστιμα χωρίς μαγείρεμα ΒΗΜΑ Νόστιμα χωρίς μαγείρεμα Δεν χρειάζεται καν να ανάψετε το μάτι της κουζίνας για να απολαύσετε ένα νόστιμο, αλλά και γρήγορο γεύμα. Εκτός

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνη προγράμματος Δανάη Ιωακειμίδη. Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κατερίνα Σπυροπούλου. Υπεύθυνη Σχεδιασμού Εντύπου Ασημένια Μπάρμπα

Υπεύθυνη προγράμματος Δανάη Ιωακειμίδη. Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κατερίνα Σπυροπούλου. Υπεύθυνη Σχεδιασμού Εντύπου Ασημένια Μπάρμπα Υπεύθυνη προγράμματος Δανάη Ιωακειμίδη Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κατερίνα Σπυροπούλου Υπεύθυνη Σχεδιασμού Εντύπου Ασημένια Μπάρμπα Πληροφορίες-Εγγραφές : 2310 821231-115 dioakimidis@ift.gr Τι είναι η εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ DIAMOND Το Κτήμα DIAMOND διαθέτει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα για την λειτουργία του χώρου και είναι πιστοποιημένο με

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ DIAMOND Το Κτήμα DIAMOND διαθέτει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα για την λειτουργία του χώρου και είναι πιστοποιημένο με ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ DIAMOND Το Κτήμα DIAMOND διαθέτει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα για την λειτουργία του χώρου και είναι πιστοποιημένο με ΗΑCCP - ISO 22000/2005. Ο chef μας ετοιμάζει όλα τα εδέσματα

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! «Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! Οι παγωμένες μπύρες και τα παγωτά έκαναν τη δουλειά τους! Ο δείκτης της ζυγαριάς είναι ανεβασμένος.κατεβάστε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΩΙΝΟ - Μπορείτε να πιείτε καφέ ή τσάι ή τσάι από βότανα χωρίς ζάχαρη 11:00 με 12:00 ΣΝΑΚ Μπορείτε να συνδυάζετε τις τροφές που βρίσκονται στην

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Σχολικό έτος: 2013-2014 Από την αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή, ο αθλητισμός και τα φαινόμενα της βίας και του ντόπινγκ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Τα μεγάλα καλέσματα. τετράδιa ΒΗΜΑ

ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Τα μεγάλα καλέσματα. τετράδιa ΒΗΜΑ 15 τετράδιa ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Τα μεγάλα καλέσματα ΒΗΜΑ Τα μεγάλα καλέσματα Πολλές οι ευκαιρίες για καλέσματα στο σπίτι. Γενέθλια, ονομαστικές εορτές, πάρτι, επέτειοι, παραμονές Χριστουγέννων είναι

Διαβάστε περισσότερα

Καρυκεύματα. > Γενικά καρυκεύματα. > Ελληνικής κουζίνας. > Ethnic καρυκεύματα. > Μίγματα αρωματικών φυτών

Καρυκεύματα. > Γενικά καρυκεύματα. > Ελληνικής κουζίνας. > Ethnic καρυκεύματα. > Μίγματα αρωματικών φυτών ΔΙΝΟΥΝ ΓΕΥΣΗ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ, ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. Καρυκεύματα Μίγματα μπαχαρικών, βοτάνων και άλλων γευστικών υλών, προσεκτικά επιλεγμένα, εγγυώνται την ένταση αλλά και μία εκλεπτυσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry Μαρινάτες ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Ένα από τα σπουδαιότερα και παλαιότερα βοηθήματα της μαγειρικής τέχνης. Ένας πολύτιμος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΏΤΗ ΧΑΝΙΏΤΙΚΗ ΜΠΎΡΑ! Η πρώτη Χανιώτικη μπύρα!

Η ΠΡΏΤΗ ΧΑΝΙΏΤΙΚΗ ΜΠΎΡΑ! Η πρώτη Χανιώτικη μπύρα! Η ΠΡΏΤΗ ΧΑΝΙΏΤΙΚΗ ΜΠΎΡΑ! Η πρώτη Χανιώτικη μπύρα! ΜΙΑ ΓΝΉΣΙΑ ΧΑΝΙΏ- ΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΊ- ΡΗΣΗ Η Κρητική Ζυθοποιία είναι μία αμιγώς τοπική επιχείρηση. Στο εργοστάσιό μας, στο Ζουνάκι του Δήμου Πλατανιά Χανίων,

Διαβάστε περισσότερα

ορεκτικά ντάκος 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο 9,80 φέτα 5,80 ψητά μανιτάρια

ορεκτικά ντάκος 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο 9,80 φέτα 5,80 ψητά μανιτάρια ορεκτικά ντάκος κρίθινο παξιμάδι με τριμμένη φρέσκια ντομάτα, πηχτόγαλο χανίων, ελαιόλαδο και ελιές 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο μοσχαρίσιο φιλέτο, άγριες αγκινάρες

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Εβδομάδας του Πάσχα

Μενού Εβδομάδας του Πάσχα Μενού Εβδομάδας του Πάσχα Τρίτη του Πάσχα Κυρίως πιάτο : ψαροκροκέτες ψητές* με ρύζι : βραστά λαχανικά (πατάτα, καρότο, κολοκύθι) 447 θερμίδες 14 γρ. 75 γρ 9 γρ. 2,5 γρ. 4,5 γρ. 1 γρ. 0,7 γρ. 155 θερμίδες

Διαβάστε περισσότερα

Γαλήνη (επόλια) (Αμφιαράου & Γερακίου 24, Αθήνα) Μενού

Γαλήνη (επόλια) (Αμφιαράου & Γερακίου 24, Αθήνα) Μενού Γαλήνη (επόλια) (Αμφιαράου & Γερακίου 24, Αθήνα) Μενού Ορεκτικά κορδόψωμο 1,30 κορδόψωμο με τυρί 1,90 Πατάτες τηγανητές (κατ.) 2,50 Φέτα λαδορίγανη 2,50 Συροκαυτερή 2,50 Σζατζίκι 2,50 Μελιτζανοσαλάτα 2,50

Διαβάστε περισσότερα

Ορεκτικά 4,50 4,50 4,00 7,50 4,00 2,80 3,10 3,40 2,60 4,50 3,50 3,50 3,40 2,00 0,30 0,50. Στο Κυρ Αρίστο όλα είναι Αρίστης ποιότητας!

Ορεκτικά 4,50 4,50 4,00 7,50 4,00 2,80 3,10 3,40 2,60 4,50 3,50 3,50 3,40 2,00 0,30 0,50. Στο Κυρ Αρίστο όλα είναι Αρίστης ποιότητας! Ορεκτικά Παστουρμάς με πίτα, ντομάτα & μαϊντανό Παστουρμαλί χειροποίητο Σουτζούκι με πίτα, ντομάτα & μαϊντανό Σουτζούκι - Παστουρμάς με πίτα, ντομάτα & μαϊντανό Λουκάνικο μοσχαρίσιο χειροποίητο με χωριάτικο

Διαβάστε περισσότερα

γάμος καθιστής δεξίωσης menu 1 στην είσοδο Sangria με κύβους από φρέσκα φρούτα tortilla rolls γεμιστά με τυρί κρέμα και άπαχο φιλέτο γαλοπούλας

γάμος καθιστής δεξίωσης menu 1 στην είσοδο Sangria με κύβους από φρέσκα φρούτα tortilla rolls γεμιστά με τυρί κρέμα και άπαχο φιλέτο γαλοπούλας γάμος καθιστής δεξίωσης menu 1 στην είσοδο Sangria με κύβους από φρέσκα φρούτα tortilla rolls γεμιστά με τυρί κρέμα και άπαχο φιλέτο γαλοπούλας salad bar σαλάτα του καίσαρα δροσερή χωριάτικη σαλάτα με

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα Menu Βάπτισης:

Προτεινόμενα Menu Βάπτισης: Ya Cafe Restaurant Προτεινόμενα Menu Βάπτισης: Για min 40 άτομα Για min 50 άτομα Για min 60 άτομα. -1- Menu 1β, buffet (min 40 άτομα) - Υποδεχόμαστε τους καλεσμένους σας, με: o SANGRIA και φρέσκα φρούτα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΕΜΙΛΥ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ & ΝΙΚΟΛΑΣ Χ ΣΟΛΩΜΟΥ Ε ΤΑΞΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΕΜΙΛΥ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ & ΝΙΚΟΛΑΣ Χ ΣΟΛΩΜΟΥ Ε ΤΑΞΗ ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΕΜΙΛΥ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ & ΝΙΚΟΛΑΣ Χ ΣΟΛΩΜΟΥ Ε ΤΑΞΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ Η Ιρλανδία είναι ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης, δυτικά από τη Μεγάλη Βρετανία. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού ανήκει

Διαβάστε περισσότερα

Honeymoon & Anniversary. Delfino Blu. Οι επιλογές σας...οι αναμνήσεις σας... οι αξέχαστες μέρες σας!

Honeymoon & Anniversary. Delfino Blu. Οι επιλογές σας...οι αναμνήσεις σας... οι αξέχαστες μέρες σας! Honeymoon & Anniversary by Delfino Blu Οι επιλογές σας...οι αναμνήσεις σας... οι αξέχαστες μέρες σας! Honeymoon & Anniversary Αρχίστε την Νέα σας Ζωή ή ανανεώστε τη φλόγα... στο τέλος του νησιού, όπου

Διαβάστε περισσότερα

Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης Ξέρεις πως η Θεσσαλονική είναι η πόλη του φαγητού. Δεν χρειάζεται να στο επιβεβαιώσω ούτε εγώ ούτε κανείς. Φαγητό καλό, μαζί με λίγο κρασάκι, καλή παρέα

Διαβάστε περισσότερα