2 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Λάρισας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Λάρισας"

Transcript

1 2 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Λάρισας Πρόσφατες Δραστηριότητες Βρείτε σε αυτό το τεύχος: Δραστηριότητες ΟΠΔ Δράσεις Καθηγητών Σχέδιο ΑΘΗΝΑ Συνέντευξη Τεχνολόγου Τροφίμων Πτυχιακές Εργασίες Άρθρο: Κρέας Αλόγου Διεθνείς Ενώσεις Φοιτητών 18/12/2012 Συμμετοχή σε ημερίδα του ΚΠΕ Μουζακίου με θέμα: Κοινωνικές και Οικονομικές Διαστάσεις της Διατροφής των Παιδιών στο Σχολείο /2/2013 Συμμετοχή στη 13 η έκθεση ΑΡΤΟΖΑ με την υποστήριξη της ΠΕΤΕΤ /2/2013 Open Days από ΔΑΣΤΑ: Ξενάγηση μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τμήμα. m/groups/opd.tetro.teilar 20/3/2013 Η Ομάδα απέκτησε χώρο στην είσοδο του Τμήματος! Ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα Σχεδιασμού-Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου για την παραχώρηση γραφείου και πίνακα ανακοινώσεων.

2 Δράσεις καθηγητών Εισηγήσεις σε ημερίδες Συμμετοχή του κ.καραθάνου ως κριτή σε τέσσερις από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς οίνων στον κόσμο. Συγκεκριμένα ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής στο 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος επιτροπής οργανοληπτικού ελέγχου στον 11ο Διαγωνισμό Bacchus της Μαδρίτης και μέλος των οργανοληπτικών επιτροπών στους διαγωνισμούς Vinitaly της Βερόνα και Berliner Wine Trophy του Βερολίνου. Συμμετοχή της κας. Μαλισσιόβα, Καθηγήτριας Εφαρμογών στην ημερίδα του Κ.Π.Ε Μουζακίου που πραγματοποιήθηκε στις 18/12/2012 στην Καρδίτσα, με θέμα: Διατροφική αξία και ασφάλεια των τροφίμων στα κυλικεία. Συμμετοχή του κ. Γεωργόπουλου Καθηγητή Εφαρμογών, στην Ημερίδα του προγράμματος Q-bake, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης ΑΡΤΟΖΑ, στις 25/2/2013 στην Αθήνα, με θέμα: Παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης για εργαζομένους στις αρτοποιητικές μονάδες. Μεθοδολογία ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού και εργαλεία αξιολόγησης. Συμμετοχή της κας. Μαλισσιόβα, Καθηγήτριας Εφαρμογών στην ημερίδα του προγράμματος AGRO-START, στις 30/3/2013, στην Πάτρα με θέμα: Ποιότητα και καινοτομία στην παραγωγή ζωοκομικών προϊόντων: κινητήριες δυνάμεις ανταγωνιστικότητας για την Ελλάδα. Δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών Παρουσιάσεις εργασιών συνέδρια με κριτές: σε επιστημονικά O. Gortzi, V. Athanasiadis, S. Lalas, J. Tsaknis (2013). Preparation and characterization of Chios mastic gum fractions before and after encapsulation in liposomes by three different methods. 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Σύγχρονες Τάσεις στον Τομέα των Λιπιδίων». Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα (29 Mαρτίου 2013). Ο κ. Γιαβάσης συμμετέχει ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και ως Κριτής (Reviewer) στο διεθνές συνέδριο FABE 2013 (Food and Bioprocess Engineering), 30 Mαίου-2 Ιουνίου 2013, Σκιάθος, όπου θα παρουσιάσει και δύο ερευνητικές εργασίες. Th. Dourtoglou, V. Dourtoglou, V. Diamadopoulou and S. Lalas. (2013). An improved method for the discrimination of oils and fats. Analytical Methods, 5(2), Giavasis, I., Apostolopoulou, A., Deirmentzoglou, A., Katsanidis, E. (2013).Combined Hurdle Effects of Process Parameters on Biochemical, Microbiological and Sensory Attributes of Trout Fillets. Journal of Food Processing and Preservation. Article in Press. Belias, D. and Koustelioς, A. (2012) An Application of ICT technologies on the Teaching of Accounting: The Case of LMS" Διεθνές συνέδριο LICE-2012 και conference proceedings (International Journal for e- Learning Security (IJeLS), Volume 3,Issues 1/2, ISSN

3 Επικαιρότητα Συνέντευξη Θωμάς Λουπέτης Τεχνολόγος Τροφίμων, ΒΙΟΡΥΛ του Μίρον Άρη Σχέδιο ΑΘΗΝΑ της Κάμπα Κατερίνα Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού το Μάρτιο του 2013 πήρε την τελική απόφαση για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Πολλά τμήματα ΤΕΙ καταργούνται, άλλα συγχωνεύονται, ενώ άλλα παραμένουν ανοιχτά έως την αποφοίτηση των ενεργών φοιτητών τους. Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Παραρτήματος Καρδίτσας, του ΤΕΙ Λάρισας παραμένει στην έδρα του μαζί με τους φοιτητές του και εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Η σχολή θα περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: Τεχνολογίας Τροφίμων (Καρδίτσα) Διατροφής και Διαιτολογίας (Καρδίτσα) Γεωπονίας (Λάρισα) με κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής Ζωικής Παραγωγής Αγροτικής Οικονομίας Μηχανικής Βιοσυστημάτων (Λάρισα), το οποίο παραμένει μέχρι την αποφοίτηση των ενεργών φοιτητών. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως οι πτυχιούχοι του τμήματος μας θα αποφοιτούν ως Τεχνολόγοι Τροφίμων. Ποιός είναι ο κύριος ρόλος και οι ευθύνες σας στην εργασία σας; Περιγράψτε μας μια μέρα στην επαγγελματική ζωή σας. Εργάζομαι στην ΒΙΟΡΥΛ, στον τομέα παραγωγής αρωμάτων τροφίμων εδώ και 8 χρόνια στην θέση του υπεύθυνου ως ειδικός επιστήμονας τεχνολόγος τροφίμων. Βασική μου ευθύνη είναι η διαχείριση, οργάνωση και προγραμματισμός της παραγωγής, δηλαδή η βιομηχανοποίηση των παραγγελιών και η έγκαιρη παράδοση των προϊόντων στον πελάτη ανάλογα με τις ανάγκες του. Για την πραγμάτωση του στόχου απαιτείται στενή συνεργασία με το εμπορικό τμήμα που ουσιαστικά ορίζει τις προτεραιότητες αλλά και τα τμήματα του ποιοτικού και των προμηθειών που έκαστο φροντίζει για την διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος μέσα από ελέγχους και την προμήθεια των απαραίτητων υλικών αντίστοιχα. Τα παραπάνω αφορούν δουλειά γραφείου από τη μια και από την άλλη εμπλοκή σε όλα τα στάδια της παραγωγής ανάλογα με τις ανάγκες και το φόρτο εργασίας. Τι είδους κατάρτιση / εκπαίδευση χρειάζεστε για την εργασία σας ; Η ιδιότητα του τεχνολόγου τροφίμων και γενικά όλο το γνωστικό υπόβαθρο επιτρέπει την διεκπεραίωση της υπευθυνότητας μου με ευελιξία, δηλαδή θεωρώ απαραίτητο για την θέση να υπάρχει πιστοποιημένη γνώση. Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα σας; Προκλήσεις υπάρχουν καθημερινά, αλλά θεωρώ πως η σημαντικότερη είναι να αποδείξεις την ικανότητα σου να διαχειρίζεσαι καταστάσεις και να προλαμβάνεις προβλήματα πριν αυτά δημιουργηθούν. Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η επιχείρησή σας ; Σε ότι αφορά την ΒΙΟΡΥΛ νομίζω πως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι οι οικονομικές συγκυρίες της εποχής μας. Να σταθεί δηλαδή βιώσιμη χωρίς να μειώσει το εργατικό προσωπικό και τις αποδοχές των υπαλλήλων της, κάτι το οποίο έχει πετύχει και με το παραπάνω. Στεκόμαστε στα πόδια μας με αξιοπρέπεια.

4 ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ 2012 του Σέργιου Τουχικιάν Παραγωγή γαλακτικού οξέος με ζύμωση αποπρωτεϊνωμένου τυρογάλακτος από Lactobacillus casei και Kluυveromyces lactis της Εύα Γκόγκου Μπισκότα μειωμένης θερμιδικής αξίας της Ευγενίας Νικολάου και της Αφροδίτη Βόγιοβιτς Στην εργασία μελετήθηκε η παραγωγή γαλακτικού οξέος, από υγρά απόβλητα τυροκομείου, που χρησιμοποιήθηκε ως υπόστρωμα ζύμωσης, από το οποίο είχαν απομακρυνθεί οι πρωτεΐνες και προστέθηκαν διάφορα επιπλέον συστατικά μεταξύ αυτών συμπυκνωμένο αποπρωτεϊνωμένο τυρόγαλα, πολυφαινόλη ελεύθερη και ενθυλακωμένη προερχόμενη από υγρά απόβλητα ελαιουργείου και οινοποιίας, φωσφορικά άλατα. Μελετήθηκαν επίσης οι επιδράσεις διαφορετικών περιβαλλοντικών συνθηκών ζύμωσης. Η μέγιστη παραγωγή γαλακτικού οξέος ήταν 28,305 gr/l για το απόγαλα με 5% συγκέντρωση στερεών συστατικών. Με την προσθήκη υγρού συμπυκνώματος πολυφαινόλης από υγρά απόβλητα ελαιουργείου είχε την υψηλότερη παραγωγή γαλακτικού οξέος. Η μέγιστη παραγωγή γαλακτικού οξέος παρατηρήθηκε σε ph 5.7, θερμοκρασία ζύμωσης 37 C, ταχύτητα ανάδευσης 100 rpm σε υπόστρωμα ζύμωσης απόγαλο 5% (ολικά στερεά) μετά από πλήρη απομάκρυνση πρωτεϊνών. Δηλαδή ένα φτωχό σε γαλακτικό υπόστρωμα μετατράπηκε σε ένα υπόστρωμα πλούσιο σε γαλακτικό οξύ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διατροφή του ανθρώπου, στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και γενικά στις βιομηχανίες τροφίμων λόγω της οξίνισης και της υπόξινης γεύσης που προσδίδει στα διάφορα τρόφιμα. Στόχος της εργασίας ήταν η παραγωγή μπισκότων μειωμένης θερμιδικής αξίας αντικαθιστώντας κάποια από τα βασικά θερμιδογόνα συστατικά με συστατικά που θα έδιναν ένα τελικό προϊόν ισάξιο σε όλα τα χαρακτηριστικά με ένα πρότυπο μπισκότο χωρίς εμφανείς διαφορές ώστε να είναι αποδεκτό από τους καταναλωτές. Σε πειραματικό στάδιο παρασκευαστήκαν 9 διαφορετικά μπισκότα που στο καθένα είχε μειωθεί η θερμιδική του αξία με αντικατάσταση και προσθήκη διαφορετικού συστατικού σε σχέση με το πρότυπο με τις εξής διαφορές: Μπισκότο χωρίς προσθήκη ζάχαρης,με φρουκτόζη, με ασπαρτάμη, χωρίς μαργαρίνη, αντικατάσταση μέρους της μαργαρίνης με πηκτίνη μήλου (20%), με αντικατάσταση μαργαρίνης με δεξτρόζη, με κρόκο αυγού, με σκόνη αλβουμίνης, με 50% μειωμένο ποσοστό αυγού και προσθήκη 10% του αρχικού ποσοστού με υποκατάστατο γάλακτος. Από τα 9 διαφορετικά μπισκότα μετρήθηκαν οι θερμιδικές-θρεπτικές άξιες και με τελικό αποτέλεσμα σε αρεστότητα με βάση το πρότυπο και επικρατέστερο σε σχέση με τα υπόλοιπα ήταν το μπισκότο με πηκτίνη μήλου και σε δεύτερη επιλογή το μπισκότο με 10% CMC. Σε σύγκριση των 2, το πρώτο μπισκότο έχει μειωμένο κατά -6% λιπαρά, αλλά λόγω πηκτίνης αυξήθηκαν κατά +18% τα σάκχαρα, ενώ το δεύτερο επικρατέστερο είχε μειωμένα λιπαρά (-1,27%) και κυρίως στα κορεσμένα με (-1,37%) πάντα σε σχέση με το πρότυπο μπισκότο.

5 ΑΡΘΡΑ Τελικά τι έγινε με το κρέας αλόγου; του Ευθύμη Τσιμτσιράκη Μπορεί το πιο πρόσφατο διατροφικό σκάνδαλο να μην απειλεί σοβαρά την ανθρώπινη υγεία και να αποτελεί, κυρίως, μια τεράστια ηθική, νομική και οικονομική απάτη, όμως, περισσότερο από κάθε άλλο τα τελευταία χρόνια, μας αποκάλυψε μερικά ανησυχητικά δεδομένα για την διατροφή μας. Όσον αφορά τη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των βιομηχανιών, υπάρχει το ISO Δυστυχώς, το σύστημα αυτό έχει γίνει τόσο δαιδαλώδες που πολλοί μηχανισμοί, ενώ θεωρητικά δεν μπορούν να αποκρύψουν στοιχεία, αποδεικνύεται πρακτικά ότι το κάνουν. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση με ένα παραστατικό πέρασαν το κρέας ως μοσχαρίσιο και από τη στιγμή που δεν έχεις ολόκληρο το σφάγιο, αλλά κομμάτια κρέατος ή, χειρότερα, κιμά, δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτό που γράφει το παραστατικό είναι αλήθεια». Μπορεί δηλαδή οι εταιρείες που το παρέλαβαν να έπεσαν και αυτές θύματα απάτης; «Αυτό δεν το ξέρουμε, είναι πιθανό. Όμως, από τη στιγμή που εκείνες είναι υποχρεωμένες να διασφαλίζουν την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων τους, θα έπρεπε να το έχουν εντοπίσει. Μόνο που οι έλεγχοι DNA δεν προβλέπονται και είναι ακριβοί Ο υπεύθυνος ποιότητας της εταιρείας θα έπρεπε να σκεφτόταν την πιθανότητα αυτό το κρέας να μην είναι μοσχαρίσιο, μόνο και μόνο από τη χαμηλή τιμή του. Ίσως κάποια εταιρεία να το εντόπισε, αλλά να το έκρυψε» Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, εισήχθησαν στη χώρα 74 τόνοι αλογίσιου κρέατος το Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ψάχνει να δει πού πήγε όλο αυτό το κρέας, σε μια χώρα που δεν τρώμε άλογο... Πηγές: Εφημερίδα Καθημερινή 9/4/13 newsnow.gr tovima.gr

6 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ του Γιώργου Προύσαλη Η Ομάδα Προβολής και Δημοσιότητας του Τμήματος μας επιχειρεί να δικτυωθεί με αντίστοιχες ομάδες ξένων πανεπιστημίων ή διεθνείς ενώσεις Τεχνολόγων Τροφίμων. Στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων των ΗΠΑ (IFT) υπάρχει το IFT Student Association (IFTSA) που είναι μια ένωση φοιτητών που έχει σαν στόχο να κάνει τον φοιτητή πιο επιτυχημένο και ολοκληρωμένο ως προς την επιστήμη και τεχνολογία των τροφίμων. Συγκεκριμένα διοργανώνει διαγωνισμούς, παρέχει υποτροφίες, δικτύωση και διεκδίκηση θέσης στην ηγεσία που είναι σημαντικά οφέλη για φοιτητές του κλάδου μας. Για περισσότερες πληροφορίες: nts.aspx Άλλες διεθνείς ενώσεις φοιτητών : Η Ομάδα Προβολής και Δημοσιότητας αποκτά διαρκώς νέα μέλη και ξεκινά νέες δραστηριότητες!!! Κάθε Τρίτη στις 16:00, στο Εργαστήριο του Γάλακτος, γίνονται συναντήσεις για την οργάνωση των μελλοντικών μας δράσεων. Σας περιμένουμε Βρείτε το 2 ο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικά: Ομάδα σύνταξης 2 ου Ενημερωτικού Δελτίου: Α.Μίρον, Α.Κάμπα, Μ.Κανδυλάκης, Σ.Τουχικιάν, Γ.Προύσαλης, Ε.Τσιμτσιράκης και Ε.Μαλισσιόβα με την ουσιαστική υποστήριξη των νέων μελών της Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας

Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Θεσσαλίας. Zavazingo. 4 ο Ενημερωτικό Δελτίο

Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Θεσσαλίας. Zavazingo. 4 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Θεσσαλίας Zavazingo 4 ο Ενημερωτικό Δελτίο Περιεχόμενα Σελίδα Προβολή ομάδας, στόχοι, συμμετοχές...1 Συνέντευξη...4

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού info Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 ΔΡΑΣΕΙΣ 2008 ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Στη σημερινή πραγματικότητα, οι υπηρεσίες συμβουλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 2010 Θέμα:Πρόταση Ίδρυσης Νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαιτολογίας και Επιστήμης του Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός Διαχείρισης Σταδιοδρομίας» Τίτλος Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ. Τ.Ε.Ι. Πειραιά» με κωδικό MIS 299929

Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός Διαχείρισης Σταδιοδρομίας» Τίτλος Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ. Τ.Ε.Ι. Πειραιά» με κωδικό MIS 299929 ISBN: 978-960-99431-6-1 ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2013 Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός Διαχείρισης Σταδιοδρομίας» Τίτλος Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ. Τ.Ε.Ι. Πειραιά» με κωδικό MIS 299929 Υπεύθυνος Πράξης: Δρ Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμοσμένη Έρευνα του Μάρκετινγκ

Εφαρμοσμένη Έρευνα του Μάρκετινγκ Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατεύθυνση Μάρκετινγκ Εφαρμοσμένη Έρευνα του Μάρκετινγκ Εργαστηριακές Σημειώσεις Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Η πόλη του Ηρακλείου, όπως είναι γνωστό, έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία καθώς υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της ελληνικής ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαια ηλεκτρονικη εφημεριδα αγροτικης ενημερωσης. Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 Τεύχος 49 agrotypos.gr

Εβδομαδιαια ηλεκτρονικη εφημεριδα αγροτικης ενημερωσης. Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 Τεύχος 49 agrotypos.gr ΑγροΤύπος Εβδομαδιαια ηλεκτρονικη εφημεριδα αγροτικης ενημερωσης Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 Τεύχος 49 agrotypos.gr Ιδιοκτησία: ΑγροΤύπος ΑΕ Ευβοίας 5, 151 25 Μαρούσι Τηλ. 210-6142550 & 8064002 Fax 210-6125141

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Θέμα πτυχιακής εργασίας:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΕΙ Υποβληθείσα στην Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ. Χρήση συστημάτων ποιότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης. Εισηγητής : ΠΕΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ (568/Β) ΡΙΦΟΥΝΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (117/Β)

ΘΕΜΑ. Χρήση συστημάτων ποιότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης. Εισηγητής : ΠΕΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ (568/Β) ΡΙΦΟΥΝΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (117/Β) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Χρήση συστημάτων ποιότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης. Εισηγητής : ΠΕΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ Ημερίδα Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ 11 Νοεμβρίου 2013 Επιμελητήριο Φλώρινας Φλώρινα Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έναρξη - Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β2β Βιομηχανία Χυμών ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γενικός Διευθυντής : ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ/ντής Προσωπικού : ΛΥΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β3β

1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β3β 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β3β Γαλακτοβιομηχανία ΑΣΠΡΟΥΛΗΣ Α.Ε. ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γενικός Διευθυντής : ΜΟΥΚΑΝΤΕΜΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Δ/ντής Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η Σχολή Ο συνδυασμός της θεωρίας της Διοικητικής επιστήμης με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ "Εμπειρική έρευνα για τη μελέτη της άποψης των φοιτητών Λογιστικής για την προοπτική της επαγγελματικής τους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Η διαδικασία διαμόρφωσης της στρατηγικής στο τμήμα διοίκησης ανθρωπίνων πόρων, ο ρόλος και η σύνδεσή της με την επιχειρηματική στρατηγική του οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Παυλίνα Μιλτιάδου Θέμα της μεταπτυχιακής εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Εργαστήριο Διοικητικών Συστημάτων

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Εργαστήριο Διοικητικών Συστημάτων ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Εργαστήριο Διοικητικών Συστημάτων ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΤΕΕ-ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ)

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΤΕΕ-ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΤΕΕ-ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ) ΑΘΗΝΑ 2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σελίδα2 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Συγκομιδή, Εφοδιασμός και Εμπόριο Ξυλώδους Βιομάζας» ΗΜΕΡΙΔΑ «Συγκομιδή, Εφοδιασμός και Εμπόριο Ξυλώδους

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά φυτά. Ο θησαυρός της ελληνικής γης με... άρωμα ανάπτυξης

Αρωματικά φυτά. Ο θησαυρός της ελληνικής γης με... άρωμα ανάπτυξης ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 03 ΤΕΥΧΟΣ Νο ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 Αρωματικά φυτά Ο θησαυρός της ελληνικής γης με... άρωμα ανάπτυξης ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η ανταγωνιστικότητα περνά

Διαβάστε περισσότερα

Νανοτεχνολογία και Πράσινη Χημεία

Νανοτεχνολογία και Πράσινη Χημεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ Διαπανεπιστημιακό, Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διδακτική της Χημείας και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών Νανοτεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» Υπό της φοιτήτριας: ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Ανάπτυξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας Έρευνα για την στάση των φοιτητών του

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β4α. Γαλακτοβιομηχανία ΕΛΓΑΛ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β4α. Γαλακτοβιομηχανία ΕΛΓΑΛ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β4α Γαλακτοβιομηχανία ΕΛΓΑΛ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γενικός Διευθυντής : Παϊπέτη Άννα Δ/ντρια Προσωπικού : Πάμπορη Ζαχαρούλα

Διαβάστε περισσότερα

οι μεταπτυχιακοί, οι καθηγητές, οι ερευνητές δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες και προσδοκίες από την βιβλιοθήκη. Η έννοια του ανταγωνισμού έρχεται σε

οι μεταπτυχιακοί, οι καθηγητές, οι ερευνητές δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες και προσδοκίες από την βιβλιοθήκη. Η έννοια του ανταγωνισμού έρχεται σε ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών. Η αυτοματοποίηση των βιβλιοθηκονομικών λειτουργιών, η εξοικείωση των χρηστών με καινούργια

Διαβάστε περισσότερα

Με την ολοκλήρωση της παρούσας πτυχιακής εργασίας νιώθουμε μεγάλη συγκίνηση και χαρά. Δεν είναι μόνο η ολοκλήρωση που μας κάνει χαρούμενες, είναι η

Με την ολοκλήρωση της παρούσας πτυχιακής εργασίας νιώθουμε μεγάλη συγκίνηση και χαρά. Δεν είναι μόνο η ολοκλήρωση που μας κάνει χαρούμενες, είναι η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΙΚΟ ΕΚΠΑΙΙΔΕΥΤΙΙΚΟ ΙΙΔΡΡΥΜΑ ΚΡΡΗΤΗΣ Σ..Ε.Υ.Π.. ΤΜΗΜΑ: : ΚΟΙΙΝΩΝΙΙΚΗ ΕΡΡΓΑΣΙΙΑ ««ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΙΚΕΣ ΠΡΡΟΣΔΟΚΙΙΕΣ ΕΚΠΑΙΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΙΝΩΝΙΙΚΩΝ ΛΕΙΙΤΟΥΡΡΓΩΝ ΛΙΙΓΟ ΠΡΡΙΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Εργαστήρια Δραστηριότητες ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ www.amc.edu.gr Η Σχολή Ο συνδυασμός της θεωρίας της Διοικητικής επιστήμης με την επαγγελματική πρακτική και τη μελέτη της τοπικής και διεθνούς

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Δομή Απασχόλησης Σταδιοδρομίας Γραφείο Διασύνδεσης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Δομή Απασχόλησης Σταδιοδρομίας Γραφείο Διασύνδεσης Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Οδηγός Επαγγέλματος Πτυχιούχου Ηλεκτρονικού Μηχανικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΑΙΓΑΛΕΩ 2012 ISBN: 978-618-5085-05-6 Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΣΗΣ Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης Ακαδημαϊκό έτος 2012-13 Κιλκίς Δεκέμβριος 2013 1

Διαβάστε περισσότερα