Το Τουρνουά Neymar Jr s Five έχει δικούς του συγκεκριμένους κανονισμούς. Οι παρακάτω κανονισμοί αφορούν το τουρνουά Neymar Jr s Five.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το Τουρνουά Neymar Jr s Five έχει δικούς του συγκεκριμένους κανονισμούς. Οι παρακάτω κανονισμοί αφορούν το τουρνουά Neymar Jr s Five."

Transcript

1

2 NEYMAR JR S FIVE ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1. OUTPLAY THEM ALL 2. Ο AΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 3. ΤΕΡΜΑΤΑ 4. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΏΝ 5. Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ 6. Η ΜΠΑΛΑ 7. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ 9. ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10. Η ΜΠΑΛΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ/ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ 11. Η ΜΠΑΛΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ/ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ 12. ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 13. ΦΑΟΥΛ 14. ΠΕΝΑΛΤΙ 15. ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ (1 vs 1) 16. ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 17. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 18. ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Το Τουρνουά Neymar Jr s Five έχει δικούς του συγκεκριμένους κανονισμούς. Οι παρακάτω κανονισμοί αφορούν το τουρνουά Neymar Jr s Five. *Αυτή είναι η δεύτερη έκδοση κανονισμών (1.2) για το Neymar Jr s Five Όλοι οι παρακάτω κανονισμοί ενδέχεται να τροποποιηθούν.

3 1. OUTPLAY THEM ALL 1.1. Όταν μία ομάδα σκοράρει ένα γκολ, η αντίπαλη ομάδα χάνει έναν παίκτη Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες στο γήπεδο (ή αλλιώς τα περισσότερα γκολ) μετά από δέκα λεπτά ή όταν όλοι οι παίκτες μίας ομάδας έχουν αποκλειστεί. Εάν και οι δύο ομάδες σημειώσουν ίσο αριθμό γκολ ή εάν δεν σκοράρει κανένας, ο αγώνας είναι ισόπαλος. 2. Ο AΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 2.1. Τα παιχνίδια μπορούν να διεξαχθούν σε οποιοδήποτε έδαφος δηλαδή γρασίδι, τεχνητό χλοοτάπητα, άσφαλτο, χώμα κλπ Ο αγωνιστικός χώρος είναι ορθογώνιος και ορίζεται από γραμμές. Οι δύο μεγαλύτερες σε μήκος γραμμές ονομάζονται πλάγιες γραμμές. Οι δύο μικρότερες γραμμές ονομάζονται γραμμές τέρματος. Ο αγωνιστικός χώρος χωρίζεται σε δύο ίσα μέρη από τη μεσαία γραμμή Το μήκος της πλάγιας γραμμής είναι μεγαλύτερο από το μήκος της γραμμής τέρματος. Μήκος (πλάγια γραμμή): ελάχιστο 25 m - μέγιστο 35 m Πλάτος (γραμμή τέρματος): ελάχιστο 15 m - μέγιστο 21m 2.4. Η περιοχή του τέρματος είναι ένα ημικύκλιο με ακτίνα 2 m και κέντρο στο μέσο της γραμμής τέρματος Το σημείο του πέναλτυ βρίσκεται στο μέσο της μεσαίας γραμμής Το τέρμα τοποθετείται στο μέσο κάθε γραμμής τέρματος Ο πίνακας με το σκορ τοποθετείται στο μέσο μίας πλάγιας γραμμής Ο πάγκος (για τους αναπληρωματικούς) τοποθετείται στην απέναντι πλάγια γραμμή.

4 3. ΤΕΡΜΑΤΑ Τα τέρματα είναι ενσωματωμένα στον ειδικό πίνακα τέρματος Ο πίνακας τέρματος έχει 4 m πλάτος και 2 m ύψος Τα τέρματα βρίσκονται στο χαμηλότερο κεντρικό σημείο του πίνακα τέρματος και έχουν διαστάσεις 1,5 m πλάτος και 0,8 m ύψος. 4. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ 4.1. Ένας αγώνας παίζεται από δύο ομάδες, καθεμία αποτελούμενη από όχι περισσότερους από πέντε παίκτες Ένας αγώνας μπορεί να ξεκινήσει και με τις ομάδες να έχουν λιγότερους από πέντε παίκτες (λόγω τραυματισμού, ασθένειας κλπ.) 4.3. Κάθε ομάδα μπορεί να καταχωρήσει ένα μέγιστο αριθμό των επτά παικτών (5 παίκτες + 2 αναπληρωματικοί) Οι ομάδες μπορούν να είναι μικτές. Δεν θα διεξαχθούν διαφορετικά τουρνουά για τα δύο φύλα 4.5. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι ετών (πρέπει να έχουν γεννηθεί μεταξύ 1 ης Αυγούστου 1991 και 1 ης Ιανουαρίου 2001). Δύο παίκτες επιτρέπεται να είναι πάνω από 25 ετών Δεν υπάρχει τερματοφύλακας (κανένας παίκτης δεν μπορεί να μπλοκάρει το τέρμα ή να εισέλθει μέσα στην περιοχή τέρματος) Όταν μια ομάδα σκόραρει ένα γκολ ο αντίπαλος παίκτης με το αντίστοιχο νούμερο πρέπει να φύγει από το γήπεδο και να κάτσει στην απέναντι πλευρά του πίνακα με το σκορ, δηλαδή στο πρώτο γκολ φεύγει ο παίκτης με τον αριθμό 1, στο δεύτερο ο παίκτης με τον αριθμό 2 κ.ο.κ. Αν ένας παίκτης βγει, δεν επιτρέπεται να εισέλθει ξανά στον αγωνιστικό χώρο ως αναπληρωματικός Αν γίνει αλλαγή, ο παίκτης που αναπληρώνεται πρέπει να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια ο νέος παίκτης μπορεί να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν σταματάει ο χρόνος για τις αλλαγές!

5 5. Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ 5.1. Όλοι οι παίκτες στο γήπεδο πρέπει να φορούν μια μπλούζα με αριθμό από το 1 έως το 5 - ίδιο χρώμα με τους συμπαίκτες τους. Οι μπλούζες αυτές θα παρέχονται από το διοργανωτή Τα αθλητικά παπούτσια είναι υποχρεωτικά. Ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες δεν επιτρέπονται. 5.3.Δε θα επιτραπεί στους παίκτες να φορούν δική τους POV Camera. Μπορεί όμως να τους ζητηθεί από το Διοργανωτή να φορέσουν μία που θα τους παρέχει ο ίδιος για τη δημιουργία τηλεοπτικού υλικού (εμπορικού ή διαφημιστικού κτλ.) για οποιαδήποτε χρήση. Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση τέτοιας κάμερας είναι στη απόλυτη ευχέρεια του συμμετέχοντα. 6. Η ΜΠΑΛΑ Όλα τα παιχνίδια παίζονται με μπάλα ποδοσφαίρου σάλας μεγέθους 4 (63,5-66 εκατοστά ή 25-26in). 7. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 7.1. Θα υπάρχει ένας διαιτητής ανά αγώνα στον αγωνιστικό χώρο Όλες οι αποφάσεις των διαιτητών θεωρούνται τελικές και δεν αναιρούνται. 8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ 8.1. Ένας αγώνας διαρκεί το πολύ 10 λεπτά (ή σταματάει όταν μία ομάδα μείνει χωρίς παίκτες) Ο χρόνος δεν πρέπει να σταματήσει για οποιονδήποτε λόγο! 8.3. Στην περίπτωση σοβαρού τραυματισμού, ο χρόνος μπορεί να σταματήσει. 9. ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 9.1. Θα γίνεται κλήρωση (με κέρμα) για να καθοριστεί η πρώτη κατοχή μπάλας Η σέντρα αποτελεί τον τρόπο έναρξης ή επανέναρξης του παιχνιδιού στην αρχή του αγώνα και μετά από κάθε γκολ. Όταν μία ομάδα σκοράρει ένα γκολ, η κατοχή της μπάλας περνάει στην αντίπαλη ομάδα. Σέντρα: Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι στο δικό τους μισό του γηπέδου Οι αντίπαλοι της ομάδας που εκτελεί έχει την κατοχή πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 2 m από την μπάλα - έξω από τον κεντρικό κύκλο μέχρι αυτή να γίνει διεκδικίσημη Η μπάλα πρέπει να είναι ακίνητη στο σημείο του κέντρου Ο διαιτητής δίνει σήμα Η μπάλα είναι στο παιχνίδι όταν κάποιος παίκτης την κλωτσήσει και κινείται προς τα εμπρός Ο παίκτης που κλώτσησε την μπάλα δεν πρέπει να αγγίξει την μπάλα ξανά πριν την αγγίξει άλλος παίκτης Αν υπάρχει μόνο ένας παίκτης, επιτρέπεται να την αγγίξει ξανά ή να επιχειρήσει να σκοράρει από τη σέντρα Σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης της διαδικασίας της σέντρας, αυτή 9.3. To Ελεύθερο Διαιτητή (Dropped Ball) είναι η μέθοδος της επανέναρξης του παιχνιδιού ενώ η μπάλα παίζεται και ο διαιτητής πρέπει να σταματήσει τη ροή του αγώνα προσωρινά για

6 οποιονδήποτε λόγο που δεν αναφέρεται στους κανόνες του παιχνιδιού. Ο διαιτητής ρίχνει την μπάλα στο σημείο όπου βρισκόταν όταν διακόπηκε το παιχνίδι. Το παιχνίδι ξαναρχίζει μόλις η μπάλα αγγίξει το έδαφος. 10. Η ΜΠΑΛΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ/ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ Η μπάλα είναι εκτός παιχνιδιού όταν: Έχει εξ ολοκλήρου περάσει την γραμμή του τέρματος ή την πλάγια γραμμή είτε στο έδαφος είτε στον αέρα. Η μπάλα εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή τέρματος και κανένας παίκτης δεν είναι σε θέση να την επαναφέρει χωρίς να πατήσει μέσα στην περιοχή. Το παιχνίδι έχει διακοπεί από τον διαιτητή. Εάν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος, ο αγώνας συνεχίζεται, είτε με κόρνερ ή με άουτ Κόρνερ: To κόρνερ δίνεται όταν ολόκληρη η μπάλα περάσει την γραμμή τέρματος, ύστερα από προσπάθεια αμυνόμενου παίκτη Η μπάλα πρέπει να τοποθετηθεί στη γωνία της πλευράς από την οποία πέρασε την γραμμή του τέρματος Οι αντίπαλοι πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 2 m μακριά από τη γωνία μέχρι η μπάλα να είναι και πάλι στο παιχνίδι Η μπάλα πρέπει να μπει στο παιχνίδι από έναν παίκτη της επιτιθέμενης ομάδας Ο εκτελεστής του κόρνερ δεν πρέπει να ξαναγγίξει την μπάλα πριν την αγγίξει άλλος παίκτης Μπορεί να σημειωθεί γκολ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ Εάν σε μία ομάδα έχει μείνει μόνο ένας παίκτης, έχει δικαίωμα να ντριμπλάρει από το κόρνερ Σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης της εκτέλεσης του κόρνερ, η εκτέλεση 10.2 Άουτ: To άουτ δίνεται όταν ολόκληρη η μπάλα περάσει την γραμμή τέρματος, ύστερα από προσπάθεια επιτιθέμενου παίκτη Ύστερα από άουτ η μπάλα επαναφέρεται στο παιχνίδι από οποιοδήποτε σημείο της γραμμής τέρματος και από παίκτη της αμυνόμενης ομάδας Ο εκτελεστής δεν πρέπει να ξαναγγίξει την μπάλα πριν την αγγίξει άλλος παίκτης Οι παίκτες παραμένουν στο δικό τους μισό του γηπέδου Μπορεί να σημειωθεί γκολ από απευθείας εκτέλεση άουτ Εάν σε μία ομάδα έχει μείνει μόνο ένας παίκτης, έχει δικαίωμα να ντριμπλάρει προς την αντίπαλη εστία Σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης της εκτέλεσης του άουτ, η εκτέλεση Εάν η μπάλα περάσει την πλάγια γραμμή, ο αγώνας συνεχίζεται με πλάγιο άουτ.

7 10.3. Πλάγιο Άουτ: Όταν ένας παίκτης ακουμπήσει την μπάλα και αυτή περάσει την πλάγια γραμμή (πλάγιο άουτ), τότε η κατοχή περνάει στην αντίπαλη ομάδα Το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα πόδια, από το σημείο από το οποίο η μπάλα βγήκε έξω Οι αντίπαλοι πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 2 m μακριά από το σημείο εκτέλεσης του πλαγίου άουτ Ο εκτελεστής δεν πρέπει να ξαναγγίξει την μπάλα πριν την αγγίξει άλλος παίκτης Δεν επιτρέπεται να σημειωθεί γκολ από απευθείας εκτέλεση πλαγίου άουτ Εάν σε μία ομάδα έχει μείνει μόνο ένας παίκτης, επιτρέπεται να ντριμπλάρει ή να κάνει προσπάθεια για γκολ από απευθείας εκτέλεση πλαγίου άουτ Σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης της εκτέλεσης του πλαγίου άουτ, η εκτέλεση Εάν η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή τέρματος και κανένας παίκτης δεν είναι σε θέση να την επαναφέρει χωρίς να πατήσει μέσα στην περιοχή τότε το παιχνίδι συνεχίζεται με ελεύθερο στο κέντρο του γηπέδου. Η μπάλα είναι στο παιχνίδι σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ακόμη και όταν αναπηδήσει στον πίνακα τέρματος ή τον διαιτητή και παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο. 11. Η ΜΠΑΛΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ/ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ Η μπάλα είναι εκτός παιχνιδιού όταν: Έχει περάσει εξ ολοκλήρου τις πινακίδες δίπλα στο τέρμα ή τις πλάγιες πινακίδες, βρισκόμενη στον αέρα. Η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή τέρματος και κανένας παίκτης δεν είναι σε θέση να την επαναφέρει χωρίς να πατήσει μέσα στην περιοχή. Το παιχνίδι έχει διακοπεί από τον διαιτητή. Εάν η μπάλα περάσει τις πινακίδες δίπλα από το τέρμα, ο αγώνας συνεχίζεται, είτε με κόρνερ είτε με άουτ Κόρνερ: To κόρνερ δίνεται όταν ολόκληρη η μπάλα περάσει πάνω από τις πινακίδες της γραμμής τέρματος, ύστερα από προσπάθεια αμυνόμενου παίκτη Η μπάλα πρέπει να τοποθετηθεί στη γωνία της πλευράς από την οποία πέρασε τις πινακίδες της γραμμής του τέρματος Οι αντίπαλοι πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 2 m μακριά από τη γωνία μέχρι η μπάλα να είναι και πάλι στο παιχνίδι Η μπάλα πρέπει να μπει στο παιχνίδι από έναν παίκτη της επιτιθέμενης ομάδας Ο εκτελεστής του κόρνερ δεν πρέπει να ξαναγγίξει την μπάλα πριν την αγγίξει άλλος παίκτης Μπορεί να σημειωθεί γκολ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ Εάν σε μία ομάδα έχει μείνει μόνο ένας παίκτης, έχει δικαίωμα να ντριμπλάρει από το κόρνερ.

8 11.2 Άουτ: To άουτ δίνεται όταν ολόκληρη η μπάλα περάσει πάνω από τις πινακίδες της γραμμής τέρματος, ύστερα από προσπάθεια επιτιθέμενου παίκτη Ύστερα από άουτ η μπάλα επαναφέρεται στο παιχνίδι από οποιοδήποτε σημείο μπροστά από τις πινακίδες της γραμμής τέρματος και από παίκτη της αμυνόμενης ομάδας Ο εκτελεστής δεν πρέπει να ξαναγγίξει την μπάλα πριν την αγγίξει άλλος παίκτης Οι παίκτες παραμένουν στο δικό τους μισό του γηπέδου Μπορεί να σημειωθεί γκολ από απευθείας εκτέλεση άουτ Εάν σε μία ομάδα έχει μείνει μόνο ένας παίκτης, έχει δικαίωμα να ντριμπλάρει προς την αντίπαλη εστία Σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης της εκτέλεσης του άουτ, η εκτέλεση Εάν η μπάλα περάσει πάνω από τις πλαϊνές πινακίδες, ο αγώνας συνεχίζεται με πλάγιο άουτ Πλάγιο Άουτ: Όταν ένας παίκτης ακουμπήσει την μπάλα και αυτή περάσει ολόκληρη πάνω από τις πινακίδες της πλάγιας γραμμής (πλάγιο άουτ), τότε η κατοχή περνάει στην αντίπαλη ομάδα Το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα πόδια, μπροστά παό τις πινακίδες στο σημείο από το οποίο η μπάλα βγήκε έξω Όλοι οι αντίπαλοι πρέπει να σταθούν όχι λιγότερο από 2 m από το σημείο στο οποίο θα εκτελεστεί το πλάγιο άουτ Ο εκτελεστής δεν πρέπει να ξαναγγίξει την μπάλα πριν την αγγίξει άλλος παίκτης Δεν επιτρέπεται να σημειωθεί γκολ από απευθείας εκτέλεση πλαγίου άουτ Εάν σε μία ομάδα έχει μείνει μόνο ένας παίκτης, επιτρέπεται να ντριμπλάρει ή να κάνει προσπάθεια για γκολ από απευθείας εκτέλεση πλαγίου άουτ Σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης της εκτέλεσης του πλαγίου άουτ, η εκτέλεση 12. ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Ένα φάουλ απονέμεται στην αντίπαλη ομάδα, εάν ένας παίκτης διαπράξει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις κατά έναν τρόπο που θεωρείται από το διαιτητή ως απρόσεκτος, ριψοκίνδυνος, ή με χρήση υπερβολικής δύναμης: Κλωτσήσει ή προσπαθήσει να κλωτσήσει έναν αντίπαλο Πηδήσει πάνω σε έναν αντίπαλο Χτυπήσει ή προσπαθήσει να χτυπήσει έναν αντίπαλο Σπρώξει έναν αντίπαλο Κάνει τάκλιν σε έναν αντίπαλο Ρίξει στο έδαφος ή επιχειρήσει να ρίξει στο έδαφος έναν αντίπαλο Κρατήσει έναν αντίπαλο Φτύσει έναν αντίπαλο Χειριστεί τη μπάλα με σκοπό να τραυματίσει κάποιον Δεν επιτρέπεται σε παίκτη να μπλοκάρει το τέρμα ούτε να πατήσει μέσα στην περιοχή του τέρματος Εάν ένας αμυντικός μπει στην περιοχή τέρματος για να εμποδίσει έναν γκολ ή σουτ, τότε κατακυρώνεται πέναλτυ.

9 Εάν ένας επιθετικός μπει στην περιοχή του τέρματος για να προσπαθήσει να σκοράρει, η αμυνόμενη ομάδα κερδίζει φάουλ το οποίο εκτελείται μπροστά από αυτή την περιοχή Αν παίκτες και των δύο ομάδων μπουν μέσα στην περιοχή τέρματος, το παιχνίδι συνεχίζεται με ελεύθερο από τον διαιτητή. 13. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ Κίτρινη Κάρτα Η κίτρινη κάρτα χρησιμοποιείται προκειμένου να γνωστοποιηθεί ότι ένας παίκτης, αναπληρωματικός ή κανονικός έχει προειδοποιηθεί Ένας παίκτης προειδοποιείται και δέχεται κίτρινη κάρτα εάν διαπράξει οποιαδήποτε από τα ακόλουθα αδικήματα: Αντιαθλητική συμπεριφορά Διαφωνία ή αψιμαχία Συνεχιζόμενη παράβαση των Κανόνων του Παιχνιδιού Καθυστέρηση της επανέναρξης του παιχνιδιού Σε περίπτωση μη τήρησης της απαιτούμενης απόστασης όταν το παιχνίδι ξαναρχίζει με κόρνερ, άουτ, φαουλ ή πλάγιο άουτ Σκόπιμα κλωτσάει την μπάλα εκτός γηπέδου Kόκκινη κάρτα Η κόκκινη κάρτα χρησιμοποιείται προκειμένου να γνωστοποιηθεί ότι ένας παίκτης, αναπληρωματικός ή μη, αποβάλλεται Ένας παίκτης, αναπληρωματικός ή μη αποβάλλεται εάν διαπράξει οποιαδήποτε από τα ακόλουθα αδικήματα: Σοβαρή παραβατική συμπεριφορά Βίαιη συμπεριφορά Φτύσιμο σε αντίπαλο ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο Eμποδίζει την αντίπαλη ομάδα να σκοράρει ή εμποδίζει μια προφανή ευκαιρία επίτευξης γκολ, αγγίζοντας τη μπάλα με τα χέρια Εμποδίζει αντικανονικά ένα αντίπαλο που βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ Χρησιμοποιεί ενοχλητική, προσβλητική ή υβριστική γλώσσα ή / και χειρονομίες Λάβει δεύτερη παρατήρηση (κίτρινη κάρτα) στον ίδιο αγώνα Μια κόκκινη κάρτα προς έναν παίκτη καταχωρείται ως γκολ κατά της δικής τους ομάδας, επειδή ο παίκτης οφείλει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο. 14. ΦΑΟΥΛ Ένα φάουλ εκτελείται από το σημείο στο οποίο διαπράχθηκε η παράβαση Η μπάλα πρέπει να είναι ακίνητη όταν εκτελείται το φάουλ και ο εκτελεστής δεν επιτρέπεται να αγγίξει την μπάλα ξανά πριν την αγγίξει άλλος παίκτης Αν υπάρχει μόνο ένας παίκτης, έχει δικαίωμα να ντριμπλάρει από το φάουλ Εάν ένα φάουλ πάει απευθείας μέσα στο αντίπαλο τέρμα, το γκολ ισχύει Εάν ένα φάουλ πάει απευθείας μέσα στο τέρμα της ομάδας που το εκτέλεσε, η αντίπαλη ομάδα κερδίζει κόρνερ. Εάν η μπάλα αγγίξει έναν άλλο παίκτη πριν μπει στο τέρμα της ίδιας ομάδας, τότε είναι γκολ Όλοι οι αντίπαλοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 m από τη μπάλα.

10 14.7. Η μπάλα είναι στο παιχνίδι όταν ένας παίκτης την κλώτσησε και αυτή κινείται Σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης κατά την εκτέλεση του φάουλ, η εκτέλεση 15. ΠΕΝΑΛΤΙ Η εκτέλεση πέναλτι γίνεται από το κεντρικό σημείο του γηπέδου (σημείο του πέναλτι) χωρίς τερματοφύλακα Η μπάλα πρέπει να είναι ακίνητη όταν εκτελείται το πέναλτυ και ο εκτελεστής δεν επιτρέπεται να αγγίξει την μπάλα ξανά πριν την αγγίξει άλλος παίκτης Διαδικασία εκτέλεσης πέναλτυ έχουν στην περίπτωση της ισοπαλίας μετά το πέρας των 10 λεπτών και μόνο στη φάση των νοκ άουτ αγώνων Στην διαδικασία των πέναλτι κάθε ομάδα δικαιούται να εκτελέσει τρία. Εάν το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ίδιο στη συνέχεια θα συμβεί ο λεγόμενος «ξαφνικός θάνατος», δηλαδή ένα πέναλτι κάθε φορά μέχρι μία ομάδα να σκοράρει Σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης κατά την εκτέλεση ενός πέναλτι, το πέναλτι 16. ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ (1 vs 1) Ο κανόνας του Χρυσού Γκολ εφαρμόζεται μόνο στη φάση των νοκ άουτ. Δύο αντίπαλοι παίκτες παίζουν ένας εναντίον ενός μέχρι να επιτευχθεί ένα γκολ. Το παιχνίδι ξεκινάει με ελεύθερο διαιτητή από το κέντρο του γηπέδου. Η μπάλα πρέπει να ακουμπήσει στο έδαφος πριν τη διεκδικήσουν οι αντίπαλοι. Όταν η μία ομάδα πετύχει γκολ, ο αγώνας λήγει υπέρ της Χρυσό Γκολ Αν ένας παίκτης αποτρέψει ένα προφανές γκολ με επικίνδυνο τρόπο, τότε καταλογίζεται πέναλτι εναντίον του. 17. ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Όλα τα τουρνουά θα έχουν δύο φάσεις: τη φάση των ομίλων και τη φάση των νοκ άουτ αγώνων Οι όμιλοι είναι τέσσερις και αποτελούνται από πέντε ομάδες Στη φάση των ομίλων οι νίκες βαθμολογούνται με τρεις βαθμούς, οι ισοπαλίες με έναν και οι ήττες με κανέναν Αν δύο ή περισσότερες ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό πόντων στο τέλος της φάσης των ομίλων, τότε η ομάδα με την μεγαλύτερη διαφορά γκολ έχει το προβάδισμα στη βαθμολογία. Αν οι ομάδες είναι ακόμα ισόπαλες, τότε η ομάδα που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ έχει το προβάδισμα. Αν οι ομάδες είναι ακόμα ισόπαλες, τότε μετράει το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα. Αν οι ομάδες είναι ακόμα ίσες τότε η διαδικασία του Χρυσού Γκολ θα καθορίσει το νικητή Οι τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο περνάνε στη φάση των νοκ άουτ αγώνων Οι δύο φιναλίστ του κάθε προκριματικού τουρνουά προκρίνονται στον τελικό της χώρας τους Οι κανόνες 17.5 και 17.6 μπορούν να τροποποιηθούν πριν την έναρξη των αγώνων και κατά την κρίση του διοργανωτή, ανάλογα με το συνολικό αριθμό συμμετοχών στον εκάστοτε προκριματικό. Σε κάθε περίπτωση οι τροποποιήσεις αυτές ανακοινώνονται στους συμμετέχοντες από το διοργανωτή πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα του προκριματικού.

11 18. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων βρίσκονται στο γήπεδο είναι πολύ σημαντική για τους διοργανωτές του Neymar Jr s Five. Στην περίπτωση που κάποια απειλητική περίσταση γίνει αντιληπτή από τους διοργανωτές (ακραία καιρικά φαινόμενα, φωτιά, παρουσία παρείσακτων στο χώρο κλπ.), τότε αυτοί έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από όλους τους συμμετέχοντες να απομακρυνθούν από το χώρο και να μεταβούν σε ένα ασφαλές σημείο που θα τους υποδείξουν οι διοργανωτές, ανάλογα με την περίσταση, αναμένοντας το πέρας της απειλητικής περίστασης ή την υπόδειξη των διοργανωτών για τη συνέχιση των αγώνων. 19. ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να διαβάσουν και να τηρήσουν τον παραπάνω κώδικα συμπεριφοράς και να συμπεριφέρονται με σεβασμό προς τους συμπαίκτες και αντιπάλους του Σοβαρή παραβατική συμπεριφορά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποβολή ολόκληρης της ομάδας του παραβάτη.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Διευκρινήσεις σς Νέους Κανονισμούς Υδατοσφαίρισης Αθήνα:08 :08/11/ 11/2005 Ποια είναι η ποινή για ένα αμυνόμενο παίκτη που προσπαθεί να μπλοκάρει την μπάλα με τα δύο χέρια;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008 Άρθρο 1: ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ 4.5m 9m 6m 4m 7m 20m 7m 4m 6m 9m 40m ΓΗΠΕΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1 ΚΑΝΟΝΑΣ 1 Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου Οι αγώνες μπορούν να διεξάγονται σε φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα πράσινου χρώματος. Χάραξη του Αγωνιστικού Χώρου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΜΙΝΙ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΜΙΝΙ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΜΙΝΙ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ Mini Handball (1) Τι είναι το mini handball ; Πρωταρχικός στόχος Προβάλλονται: το παιγνίδι και η αποκόμιση θετικών στοιχείων από αυτό Mini Handball (2) Προτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Ομιλητής: Στέλιος Κυριακάκης

Παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Ομιλητής: Στέλιος Κυριακάκης Παίξιμο της μπάλας με το χέρι Ομιλητής: Στέλιος Κυριακάκης Επειδή κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές και διάφορες συζητήσεις για το πότε πρέπει και πότε δεν πρέπει να τιμωρείται ένα χέρι. Στον Κανόνα 12 παραβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Άρθρο 1ο ΤΟ ΓΗΠΕ Ο Ορθογώνιο παραλληλόγραµµο ιαστάσεις 20 Χ 40 µέτρα 2 περιοχές τέρµατος και το υπόλοιπο γήπεδο Οι µεγάλες γραµµές ονοµάζονται πλάγιες γραµµές Οι µικρές γραµµές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ : ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ 4.5m 20m

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρειών. Κανονισμοί Διαιτησίας EΚΔΟΣΗ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών

Εταιρειών. Κανονισμοί Διαιτησίας EΚΔΟΣΗ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Κανονισμοί Διαιτησίας EΚΔΟΣΗ 2016 2016 Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Πρωτάθλημα Μίνι Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κανονισμός Διαιτησίας 01 Οι αγώνες θα διεξαχθούν με τους βασικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ mini-handball

ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ mini-handball ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ mini-handball MINI HANDBALL Έχετε µπροστά σας ένα καινούριο παιχνίδι. Οι κανονισµοί είναι οι ίδιοι µε το χάντµπωλ, αλλά είναι προσαρµοσµένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η διεθνής κοινότητα του ποδοσφαίρου συμμετέχει στους Παραoλυμπιακούς αγώνες με ομάδες από αθλητές με εγκεφαλική παράλυση και με προβλήματα στην όραση. Στις μέρες μας μόνο ομάδες ανδρών συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρειών. Κανονισμοί Διαιτησίας Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών.

Εταιρειών. Κανονισμοί Διαιτησίας Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών. Κανονισμοί Διαιτησίας 2015-2016 2016 Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Πρωτάθλημα Μίνι Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κανονισμός Διαιτησίας 01 Οι αγώνες θα διεξαχθούν με τους βασικούς κανονισμούς

Διαβάστε περισσότερα

«Στέρηση Προφανούς ευκαιρίας για γκολ Σταμάτημα υποσχόμενης επίθεσης» Ομιλητής: Νίκος Ρουμπάνης

«Στέρηση Προφανούς ευκαιρίας για γκολ Σταμάτημα υποσχόμενης επίθεσης» Ομιλητής: Νίκος Ρουμπάνης «Στέρηση Προφανούς ευκαιρίας για γκολ Σταμάτημα υποσχόμενης επίθεσης» Ομιλητής: Νίκος Ρουμπάνης DOGSO VS SPA DOGSO: Αποστέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος, με όχι κανονικό τρόπο. Τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Μάθημα επιλογής-παραολυμπιακα ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Σοφία Μπάτσιου Οκτώβριος 2013 ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Άθλημα στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής άνδρες και γυναίκες με κινητικές

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιήσεις Κανόνων Ποδοσφαίρου 2012-13

Τροποποιήσεις Κανόνων Ποδοσφαίρου 2012-13 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ 2012-2013 Τροποποιήσεις Κανόνων Ποδοσφαίρου 2012-13 126 η Ετήσια Γενική Συνάντηση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) 3 Μαρτίου 2012 Pennyhill Park Hotel, Surrey,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (με βάση τις οδηγίες της CMAS) Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού: Το υποβρύχιο ράγκμπυ είναι ένα τρισδιάστατο άθλημα που παίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Αναθεώρηση των Κανόνων του Παιχνιδιού Έχουν τεθεί σε ισχύει από 1 Ιουνίου 2016

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Αναθεώρηση των Κανόνων του Παιχνιδιού Έχουν τεθεί σε ισχύει από 1 Ιουνίου 2016 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 2016-17 Αναθεώρηση των Κανόνων του Παιχνιδιού Έχουν τεθεί σε ισχύει από 1 Ιουνίου 2016 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι βασικοί τομείς των αλλαγών είναι οι εξής: Μια πιο απλή δομή, Κανόνες και Ερμηνεία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ. Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ. Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν Άρθρο 1 Το γήπεδο ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 20 Χ 40 Το τέρμα ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΡΜΑΤΟΣ 3 Χ 2 Άρθρο 2 Ο χρόνος του παιγνιδιού Tοσήμα λήξης και Η διακοπή του

Διαβάστε περισσότερα

Οι Κανόνες. Της Χειροσφαίρισης

Οι Κανόνες. Της Χειροσφαίρισης Οι Κανόνες Της Χειροσφαίρισης Η χειροσφαίριση είναι ένα απο τα πιο γρήγορα ομαδικά αθλήματα κλειστού χώρου. Είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα το οποίο διεξάγεται σε περισσότερες απο 150 χώρες. Είναι ένα άθλημα

Διαβάστε περισσότερα

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH SOCCER OPEN 2012 21-24 Ιουνίου 2012 Η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου στην προσπάθεια της για ανάπτυξη του αθλήματος του beach soccer στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΠΑΛΑ Ξεφουσκώνει η μπάλα (αέρας 0,30 0,325 κιλά ανά τετρ. εκατοστό) (4,26 έως 4,61 psi) (294,3 έως 318,82 mbar) Είναι πλέον έγχρωμη ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. άθλημα. Αναψυχή (όλες οι κατηγορίες αναπήρων) Συναγωνιστικό (IPC:εγκεφαλική παράλυση 1992- τυφλοί 2004)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. άθλημα. Αναψυχή (όλες οι κατηγορίες αναπήρων) Συναγωνιστικό (IPC:εγκεφαλική παράλυση 1992- τυφλοί 2004) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σοφία Μπάτσιου Δεκέμβριος 2013 Αναψυχή (όλες οι κατηγορίες αναπήρων) άθλημα Συναγωνιστικό (IPC:εγκεφαλική παράλυση 1992- τυφλοί 2004) Διάρκεια παιχνιδιού: 2 Χ 25 min Διάλειμμα = 10 min 1 time-out

Διαβάστε περισσότερα

3)Ο βασικός μπορεί να καθίσει στον πάγκο σαν αναπληρωματικός

3)Ο βασικός μπορεί να καθίσει στον πάγκο σαν αναπληρωματικός ΚΑΝΟΝΑΣ 1 ΚΑΝΟΝΑΣ 3 Επιφάνεια Αγωνιστικού χώρου Ο τάπητας του αγωνιστικού χώρου πρέπει να είναι εξολοκλήρου φυσικός, ή εάν επιτρέπεται από την διοργάνωση εξολοκλήρου τεχνητός, ή εάν επιτρέπεται από την

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Επεξήγηση συντομογραφιών: ΒΔ = Βοηθός Διαιτητής. ΕΒΔ = Επιπρόσθετος Βοηθός Διαιτητής

Εισαγωγή. Επεξήγηση συντομογραφιών: ΒΔ = Βοηθός Διαιτητής. ΕΒΔ = Επιπρόσθετος Βοηθός Διαιτητής Πρακτικές Οδηγίες για Αξιωματούχους αγώνα 2016/17 1 Εισαγωγή Αυτές οι οδηγίες περιέχουν πρακτικές συμβουλές για τους αξιωματούχους αγώνα και συμπληρώνουν την πληροφόρηση του τμήματος των Κανόνων του Παιχνιδιού.

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστικό Δοκίμιο. (ερωτήσεις-απαντήσεις)

Εξεταστικό Δοκίμιο. (ερωτήσεις-απαντήσεις) Εξεταστικό Δοκίμιο (ερωτήσεις-απαντήσεις) 1. Αντικανονικό επιθετικό χτύπημα από παίκτη της πίσω ζώνης και προσπάθεια για μπλοκ από το Λίμπερο. Τι πρέπει να κάνει ο 1ος διαιτητής; α) Να σφυρίξει διπλό σφάλμα.

Διαβάστε περισσότερα

2 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2011-2012. Οποιαδήποτε ή όλες από τις πιο κάτω τροποποιήσεις είναι επιτρεπτές.

2 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2011-2012. Οποιαδήποτε ή όλες από τις πιο κάτω τροποποιήσεις είναι επιτρεπτές. Κανονισμοί Ποδοσφαίρου 2011 / 2012 2 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2011-2012 Τροποποιήσεις Μετά από συμφωνία με τις αρμόδιες Ομοσπονδίες και δεδομένου ότι οι αρχές αυτών των κανονισμών τηρούνται,

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Παιχνιδιού 2012/2013

Κανόνες Παιχνιδιού 2012/2013 Κανόνες Παιχνιδιού 2012/2013 2 FEDERATION INTERNATIONALE DE FOOTBALL ASSOCIATION (FIFA) ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (FIFA) Πρόεδρος: Γενικός Γραμματέας: Joseph S. Blatter (Ελβετία) Jerome Valcke

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 26 ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 26 ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 26 ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ EΡΩΤΗΣΕΙΣ 1o ΓΚΡΟΥΠ 1. 2. 3. 4.- 5.- 6.- 7.- 8.- 9.- 10.- Η ομάδα Α διαπράττει παράβαση μπρος-πίσω. Πρέπει το παιχνίδι να ξαναρχίσει

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιήσεις Κανόνων Ποδοσφαίρου 2012-13

Τροποποιήσεις Κανόνων Ποδοσφαίρου 2012-13 Τροποποιήσεις Κανόνων Ποδοσφαίρου 2012-13 126 η Ετήσια Γενική Συνάντηση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) 3 Μαρτίου 2012 Pennyhill Park Hotel, Surrey, England 1 Κανόνες του Παιχνιδιού και Αποφάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Kαραγιαννίδης Θεόδωρος. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-ΜSc. Προπονητής Ποδοσφαίρου

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Kαραγιαννίδης Θεόδωρος. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-ΜSc. Προπονητής Ποδοσφαίρου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Kαραγιαννίδης Θεόδωρος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-ΜSc. Προπονητής Ποδοσφαίρου Κανόνες παιχνιδιού 2016 17 17 Κανόνες Σε ισχύ από τον Ιούνιο 2016 120-90μ 120-90μ ΚΑΝΟΝΑΣ 1 Ο Αγωνιστικός

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Παιχνιδιού 2013/2014

Κανόνες Παιχνιδιού 2013/2014 Κανόνες Παιχνιδιού 2013/2014 2 FEDERATION INTERNATIONALE DE FOOTBALL ASSOCIATION (FIFA) ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (FIFA) Πρόεδρος: Γενικός Γραμματέας: Joseph S. Blatter (Ελβετία) Jerome Valcke

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) 1 ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) Ομαδική δουλειά,στρατηγική,ένταση Το άθλημα της πετοσφαίρισης για τα άτομα με κινητική αναπηρία παίζεται από όρθια ή καθιστή θέση (δύο τύποι).. Μ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

[ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ]

[ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ] 1 Μπορεί ένας παίκτης να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο για να πιεί νερό χωρίς να πάρει πρώτα άδεια από το διαιτητή; Α Ναι, κατά τη διάρκεια μιας διακοπής του παιχνιδιού. Β Ναι, οποτεδήποτε. Γ Ναι,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) 1 ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) Ομαδική δουλειά,στρατηγική,ένταση Το άθλημα της πετοσφαίρισης στους παραλυμπιακούς αγώνες χωρίζoνταν σε δύο είδη : όρθια και καθιστή πετοσφαίριση. Μ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου Εισαγωγή:

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου Εισαγωγή: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου 2016 Εισαγωγή: Η ομάδα επεξεργασίας των τροποποιήσεων των Κανόνων του Παιχνιδιού της IHF εκπόνησε τις ακόλουθες τροποποιήσεις, με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

για νεοεισερχόμενους Αθλητές

για νεοεισερχόμενους Αθλητές ΟΔΗΓΟ για νεοεισερχόμενους Αθλητές αλλά & τους Γονείς των περί της ΤΔΑΣΟΥΑΙΡΙΗ WaterPolo Σμήμα Ανδρών Υδατοσφαίρισης Α.. Π.Α.Ο.Κ. Επικοινωνία : http://waterpolopaokjouniors.wordpress.com E-mail : waterpolo.paok@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ Ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του PASP-OPAP BEACH SOCCER 2016, διοργανώνει σε συνεργασία με το CYPRUSACADEMIES.COM, το 1ο

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Παιχνιδιού 2009/2010

Κανόνες Παιχνιδιού 2009/2010 Κανόνες Παιχνιδιού 2009/2010 2 FEDERATION INTERNATIONALE DE FOOTBALL ASSOCIATION (FIFA) ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ (FIFA) Πρόεδρος: Γενικός Γραµµατέας: Joseph S. Blatter Jerome Valcke ιεύθυνση: FIFA-Strasse

Διαβάστε περισσότερα

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016 2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 1/11/2016 Γενική οδηγία για εθνικές κατηγορίες (υπενθύμιση): Αθλητής/αθλήτρια για τον/την οποίο/οποία έχει κατατεθεί το δελτίο του στη γραμματεία και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 4ν4. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 4ν4

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 4ν4. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 4ν4 ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 4ν4 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 4ν4 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 4ν4 Η σχέση 4ν4 αποτελεί την μικρότερη δυνατή σχέση παιχνιδιού που περιλαμβάνει όλα τα τεχνικά και τακτικά στοιχεία του «μεγάλου

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Παιχνιδιού 2015/2016

Κανόνες Παιχνιδιού 2015/2016 Κανόνες Παιχνιδιού 2015/2016 2 FEDERATION INTERNATIONALE DE FOOTBALL ASSOCIATION (FIFA) ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (FIFA) Πρόεδρος : Γενικός Γραμματέας : Διεύθυνση FIFA : Joseph S. Blatter Jérôme

Διαβάστε περισσότερα

Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Σκωτίας Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ουαλίας Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ιρλανδίας (1 ψήφος κάθε μία)

Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Σκωτίας Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ουαλίας Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ιρλανδίας (1 ψήφος κάθε μία) Κανόνες Παιχνιδιού 2007/2008 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (IFAB) Μέλη: Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Σκωτίας Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ουαλίας Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ιρλανδίας

Διαβάστε περισσότερα

Η μπάλα στο σημείο Δεξιότητες: Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση.

Η μπάλα στο σημείο Δεξιότητες: Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση. Η μπάλα στο σημείο Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση. Στέλνω το αντικείμενο στον κενό χώρο. Ξεκινώ και επανατοποθετούμαι κάθε φορά στην Παίζω με διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Παράρτημα Α. Τελικό αποτέλεσμα 1 Τελικό αποτέλεσμα (1X2) 1: να κερδίσει η εντός έδρας ομάδα 2: να κερδίσει η εκτός έδρας ομάδα 50,000

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Παράρτημα Α. Τελικό αποτέλεσμα 1 Τελικό αποτέλεσμα (1X2) 1: να κερδίσει η εντός έδρας ομάδα 2: να κερδίσει η εκτός έδρας ομάδα 50,000 Παράρτημα Α Ισχύει από 27/8/2013 Οι τύποι στοιχημάτων υπόκεινται σε αλλαγές Σημειώσεις, UNDER = LESS, OVER = MORE, ΚΔΑ: Κανονικη Διάρκεια Αγώνα, Odd - Even (Μονά - Ζυγά): το σκορ 0-0 θεωρείται πάντα ζυγό,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ Το Lido Soccer θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του τουρνουά και γι αυτό αναθέτει σε μια 5μελή επιτροπή τη δυνατότητα να συντονίζει, καθώς και να επιλύει

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποια η απόσταση από το σημείο του πέναλτι μέχρι τη γραμμή του τέρματος;

1. Ποια η απόσταση από το σημείο του πέναλτι μέχρι τη γραμμή του τέρματος; 2 1. Ποια η απόσταση από το σημείο του πέναλτι μέχρι τη γραμμή του τέρματος; 10 μ (11 γιάρδες). 11 μ (12 γιάρδες). 9 μ (10 γιάρδες). 12 μ (13 γιάρδες). 2. Τα κοντάρια με σημαία που τοποθετούνται στο κόρνερ

Διαβάστε περισσότερα

INTERSPORT Soccer Challenge 2016 - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

INTERSPORT Soccer Challenge 2016 - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ INTERSPORT Soccer Challenge 2016 - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Η INTERSPORT σε συνεργασία με το SPORTCAMP προκηρύσσουν τη διεξαγωγή πανελληνίου τουρνουά ανεξαρτήτων ομάδων mini football. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 χρ.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 χρ. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 χρ. 2 ο ΜΕΡΟΣ Mετάφραση & Επιμέλεια: Καρακεχαγιάς Αθ., Ζαπαρτίδης Η. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 ΧΡ. 2 ο ΜΕΡΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΠΑΙΚΤΕΣ (7 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΙ 5 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ) ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Αναθεώρηση των Κανόνων του Παιχνιδιού. (Σύνοψη των αλλαγών των Κανόνων του Παιχνιδιού για την περίοδο 2016_17)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Αναθεώρηση των Κανόνων του Παιχνιδιού. (Σύνοψη των αλλαγών των Κανόνων του Παιχνιδιού για την περίοδο 2016_17) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 2016-17 Αναθεώρηση των Κανόνων του Παιχνιδιού (Σύνοψη των αλλαγών των Κανόνων του Παιχνιδιού για την περίοδο 2016_17) Τίθενται σε ισχύει από 1 Ιούνη 2016 Κανόνες του Παιχνιδιού 2016/ 17 Η

Διαβάστε περισσότερα

Με την παρουσία αυτή η ΚΕΔ /ΕΠΟ επιχειρεί:

Με την παρουσία αυτή η ΚΕΔ /ΕΠΟ επιχειρεί: Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσιάζει σήμερα 01/04/2014 τους Κανόνες του Παιχνιδιού σε ένα σύνολο 800 ερωτήσεων απαντήσεων που περιλαμβάνουν το σύνολο των Κανόνων.

Διαβάστε περισσότερα

λεπτό του αγώνα» πρέπει να αντικατασταθεί με την φράση «στα τελευταία 30 του αγώνα».

λεπτό του αγώνα» πρέπει να αντικατασταθεί με την φράση «στα τελευταία 30 του αγώνα». Εισαγωγή: Η ομάδα επεξεργασίας των τροποιήσεων των Κανονισμών Παιδιάς της IHF εκπόνησε τις ακόλουθες τροποποιήσεις, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του χάντμπωλ και την αύξηση της ελκυστικότητας της αθλήματός

Διαβάστε περισσότερα

SUBBUTEO ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

SUBBUTEO ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ SUBBUTEO ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1 ΜΕΡΟΣ I. ΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 1. Βάση 2. Σώμα 3. Εσωτερικός παίκτης 4. Φιγούρα 5. Τερματοφύλακας 6. Αγώνας 7. Πέρασμα γραμμής 8. Αθλητής 9. Αγωνιστικός χώρος 10. Γήπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Road To Salonica Cup ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Road To Salonica Cup ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 Road To Salonica Cup 18-19-20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Τουρνουά ποδοσφαίρου με την επωνυμία Road To Salonica Cup στην Θεσσαλονίκη. ΣΤΟΧΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ του τουρνουά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ-Μπάτσιου Σοφία ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037)-goal ball

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ-Μπάτσιου Σοφία ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037)-goal ball 1 GOAL BALL Οι αγώνες του Goalball διαφέρουν από όλα τα άλλα αθλήματα των Παραολυμπιακών αγώνων λόγω της μοναδικότητας της ατμόσφαιρας στο χώρο που παίζεται το παιχνίδι. Το Goalball παίζεται από αθλητές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 2016-17 Αναθεώρηση των Κανόνων του Παιχνιδιού (Σύνοψη των αλλαγών των Κανόνων του Παιχνιδιού για την περίοδο 2016_17) Τίθενται σε ισχύει από 1 Ιούνη 2016 Κανόνες του Παιχνιδιού 2016/ 17 Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2010- ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ- ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ Γεώργιος Χατζηιωάννου Προϊστάµενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής ιεθνής Κριτής Καλαθοσφαίρισης ΓΗΠΕ Ο ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Κ.Ε.) EΡΩΤΗΣΕΙΣ 1o ΓΚΡΟΥΠ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Κ.Ε.) EΡΩΤΗΣΕΙΣ 1o ΓΚΡΟΥΠ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Κ.Ε.) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 27ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ EΡΩΤΗΣΕΙΣ 1o ΓΚΡΟΥΠ 1. Ο παίκτης-προπονητής Β-9 ενώ είναι παίκτης, αποβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ-Μπάτσιου Σοφία ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ: ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΨΥΧΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ GOAL BALL

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ-Μπάτσιου Σοφία ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ: ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΨΥΧΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ GOAL BALL 1 GOAL BALL Οι αγώνες του Goalball διαφέρουν από όλες τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες λόγω της μοναδικότητας της ατμόσφαιρας στο χώρο που παίζεται. Το Goalball παίζεται από αθλητές (άνδρες και γυναίκες)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΧΑΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΧΑΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ 1. Ποια η απόσταση από το σημείο του πέναλτι μέχρι τη γραμμή του τέρματος; Α. 10 μ (11 γιάρδες). Β. 11 μ (12 γιάρδες). Γ. 9 μ (10 γιάρδες). Δ. 12 μ (13 γιάρδες). 2. Τα κοντάρια με σημαία που τοποθετούνται

Διαβάστε περισσότερα

Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία Σκωτίας Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία Ουαλίας Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία Ιρλανδίας (1 ψήφος κάθε µία)

Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία Σκωτίας Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία Ουαλίας Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία Ιρλανδίας (1 ψήφος κάθε µία) Κανόνες Παιχνιδιού 2006 1 ΙΕΘΝΕΣ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (IFAB) Μέλη: Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία Αγγλίας Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία Σκωτίας Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία Ουαλίας Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία Ιρλανδίας (1

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Οι τροποποιήσεις των Κανονισμών Παιδιάς της IHF 2016 Το Shootout. Συζήτηση Μην ξεχνάτε

Εισαγωγή. Οι τροποποιήσεις των Κανονισμών Παιδιάς της IHF 2016 Το Shootout. Συζήτηση Μην ξεχνάτε Κανονισμοί Παιδιάς Αναπτυξιακών Ηλικιών 2016-17 Αλλάζει η μορφή του παιχνιδιού! Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ΟΧΕ (ΚΕΔ/ΟΧΕ) Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Οκτ - Νοε 16 1 Θέματα Εισαγωγή Οι ρόλοι στις αναπτυξιακές

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδοποίηση Ερωτήσεων Κανόνας 1: ερωτήσεις 1 έως 48 Κανόνας 2: ερωτήσεις 49 έως 71 Κανόνας 3: ερωτήσεις 72 έως 128 Κανόνας 4: ερωτήσεις 129 έως 160 Κανόνας 5: ερωτήσεις 161 έως 202 Κανόνας 6: ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο φύλακας του μαγικού κύκλου Δεξιότητες: Ρίξιμο σε στόχο. Πλάγια βήματα. Θέση ετοιμότητας θέση άμυνας.

Ο φύλακας του μαγικού κύκλου Δεξιότητες: Ρίξιμο σε στόχο. Πλάγια βήματα. Θέση ετοιμότητας θέση άμυνας. Ο φύλακας του μαγικού κύκλου Ρίξιμο σε στόχο. Πλάγια βήματα. Θέση ετοιμότητας θέση άμυνας. Φρουρώ τον αντίπαλο για να εμποδίσω τις κινήσεις του. Μετακινούμαι με το αντικείμενο σε χώρο που μπορώ να σκοράρω.

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015 BEACHVOLLEYBALL 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΜΕΝΕΣΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 1.1.6 (1.6) Ένας παίκτης, που ετοιμάζεται να σερβίρει, στέκεται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Ανάπτυξης ιαιτησίας

Πρόγραµµα Ανάπτυξης ιαιτησίας Πρόγραµµα Ανάπτυξης ιαιτησίας 2009-2010 Ο ΗΓΙΕΣ ΝΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΙΑΙΤΗΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 1. Αυτοσυγκέντρωση

Διαβάστε περισσότερα

Παίκτης λιγότερο. Αμυντική κατάσταση που επαναλαμβάνεται συχνά στο παιχίδι. Αποβολή παίκτη

Παίκτης λιγότερο. Αμυντική κατάσταση που επαναλαμβάνεται συχνά στο παιχίδι. Αποβολή παίκτη Παίκτης λιγότερο Παίκτης λιγότερο Αμυντική κατάσταση που επαναλαμβάνεται συχνά στο παιχίδι. Αποβολή παίκτη Παίκτης λιγότερο Ενέργειες της άμυνας εξαρτώνται από: Παίκτες που διαθέτει η ομάδα που επιτίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια, με το μέσα μέρος του ποδιού Σταμάτημα της μπάλας με το πόδι, αριστερό και δεξί Διαθέτω χρόνο (κάποια δευτερόλεπτα) για να είμαι ήρεμος/μη και σίγουρος/ρη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΧΕ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΧΕ ---------------------------------------- ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΧΕ Το γήπεδο της χειροσφαίρισης είναι ορθογώνιο με 40μ. μήκος και 20μ. πλάτος Κάθε ομάδα αποτελείται από 14 αθλητές. Επτά (6+1Τερματοφύλακας)

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Διδακτικού Σεναρίου

Τίτλος Διδακτικού Σεναρίου Τίτλος Διδακτικού Σεναρίου Οι εντολές ελέγχου εάν τότε & εάν τότε αλλιώς στο Scratch 2.0, μέσα από τη δημιουργία διαδραστικού παιχνιδιού. Φάση 4 Δημιουργία Διαδραστικού Παιχνιδιού Χρόνος Υλοποίησης: 1

Διαβάστε περισσότερα

time out time out

time out time out ΠΡΟΣΟΧΗ: Σεδιεθνείς διοργανώσειςτα time out που δεν ζητήθηκαν στην κανονική διάρκεια του αγώνα µπορούν να µεταφερθούν στην παράταση Μετάτην επίτευξη τέρµατος ο προπονητής της οµάδας που δέχτηκε το γκολ,

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Η καλαθοσφαίριση ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ SUPER LEΑGUE ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Κ20 / Κ17 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. Ο αγώνας διεξήχθη (πόλη) : έναρξης : ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΑΤΩΝ : ΓΗΠΕΔΟ : ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ SUPER LEΑGUE ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Κ20 / Κ17 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. Ο αγώνας διεξήχθη (πόλη) : έναρξης : ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΑΤΩΝ : ΓΗΠΕΔΟ : ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 1, 15125 ΜΑΡΟΥΣΙ FAX: 210 68 57 464 210 68 37 885 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ SUPER LEΑGUE ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Κ20 / Κ17 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ Ο αγώνας διεξήχθη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Στα βασικά στοιχεία του αθλήματος περιλαμβάνονται εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /10/2016

1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /10/2016 1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 4/10/2016 Γενική οδηγία (για όλες τις διοργανώσεις): Ο 1 ος διαιτητής δεν θα ακολουθεί τη χειροσήμανση του 2 ου διαιτητή για τάιμ-άουτ, ούτε θα κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Πετοσφαίριση Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Ιστορία της πετοσφαίρισης Η πετοσφαίριση επινοήθηκε το 1895 από τον Αμερικανό καθηγητή Γουίλιαμ Μόργκαν. Προσπαθώντας να

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΡΘΡΟ 16 - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Α. ΣΚΟΥΦΙΑ Η γηπεδούχος ομάδα θα φορά λευκά σκουφιά και η φιλοξενούμενη ομάδα διαφορετικού χρώματος σκουφιά, εκτός από κόκκινο, εγκεκριμένα από τους διαιτητές, αλλά και διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ι

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ι ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ι Ενότητα 12. Κανόνες διαιτησίας Γαλαζούλας Χρήστος Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ Πρόκληση ανισορροπίας στην αμυντική γραμμή του αντιπάλου: Αξιοποιώντας τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ Πρόκληση ανισορροπίας στην αμυντική γραμμή του αντιπάλου: Αξιοποιώντας τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ Πρόκληση ανισορροπίας στην αμυντική γραμμή του αντιπάλου: Αξιοποιώντας τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας 03-Σεπ-10: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2012, προκριματικά Λιχτενστάιν 0-4 Ισπανία (1ο γκολ):

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Παράρτημα Α

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Παράρτημα Α Παράρτημα Α Τελευταία ενημέρωση - ισχύουν από 01/11/2015 Οι τύποι στοιχημάτων υπόκεινται σε αλλαγές Σημειώσεις, UNDER = LESS, OVER = MORE, ΚΔΑ: Κανονικη Διάρκεια Αγώνα, Odd - Even (Μονά - Ζυγά): το σκορ

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 Άλλη μια καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με άνετη νίκη σημείωσε σήμερα ο ΠΑΟΚ Καλυβίων που επικράτησε το απόγευμα στο βοηθητικό του Εμιλέον με σκορ 4-2 του Χρυσού Αστέρα Παντάνασσας,

Διαβάστε περισσότερα

Επώνυμο: Όνομα: E.Π.Σ: Βαθμοί:

Επώνυμο: Όνομα: E.Π.Σ: Βαθμοί: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2016-2017 Ταυτότητα αγώνα Γηπεδούχος: Βέροια Σκορ: - Σκορ ΗΜ.: - Φιλοξενούμενη: Λεβαδειακός Κατηγορία: Σούπερ Λίγκα Αγωνιστική: 11 η Όμιλος: Ημερομηνία: 14 / 01 / 17 Ώρα: 17 : 15 Γήπεδο:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΔIΑ ΤΗΣ ΜAΧΗΣ - ΕΠΙΣΚOΠΗΣΗ

ΠΕΔIΑ ΤΗΣ ΜAΧΗΣ - ΕΠΙΣΚOΠΗΣΗ Τα Πεδία της μάχης είναι μια νέα εμπειρία τουρνουά του League of Legends που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ομάδα και να αναμετρηθείτε με άλλες ομάδες από τη χώρα σας. Δεν έχει σημασία η θέση σας στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΑΪΟΣ 2011 ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΡΤΖΙΑΝΙ ΗΣ Βάσεις 1,2,3,4 : Κύκλοι διαµέτρου 60 cm Κύκλοι ορίων αµυντικών : 30 cm από περιφέρεια βάσης Κύκλος τριών προσπαθειών : διάµετρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Στο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής συμμετέχουν 12 ομάδες της προηγούμενης χρονιάς και 4 ομάδες

Διαβάστε περισσότερα

INTERSPORT Soccer Challenge 2013

INTERSPORT Soccer Challenge 2013 INTERSPORT Soccer Challenge 2013 ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Η INTERSPORT σε συνεργασία µε το Sportcamp προκηρύσσουν τη διεξαγωγή πανελληνίου τουρνουά ανεξαρτήτων οµάδων µίνι ποδοσφαίρου. ΧΡΟΝΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 χρ.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 χρ. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 χρ. 1 ο ΜΕΡΟΣ Επιμέλεια και μετάφραση: Καρακεχαγιάς Α. 2 ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 ΧΡ. 1 ο ΜΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Εκμάθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ FIBA Σελ.1

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ FIBA Σελ.1 Σελ.1 Σελ.2 Άρθρο 2 ο Γήπεδο 2.4.7 Ημικυκλικές περιοχές μη χρέωσης επιθετικού σφάλματος Οι ημικυκλικές γραμμές μη χρέωσης επιθετικού σφάλματος είναι μέρος των ημικυκλικών περιοχών μη χρέωσης. Και Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Σωστή τοποθέτηση στο χώρο: κλείνει διαδρόμους πάσας, αντιλαμβάνεται την μεγάλη πάσα και παίρνει το απαιτούμενο βάθος

Σωστή τοποθέτηση στο χώρο: κλείνει διαδρόμους πάσας, αντιλαμβάνεται την μεγάλη πάσα και παίρνει το απαιτούμενο βάθος του Γιάννη Σχοιναράκη* ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ Ατομική τακτική Σωστή τοποθέτηση στο χώρο: κλείνει διαδρόμους πάσας, αντιλαμβάνεται την μεγάλη πάσα και παίρνει το απαιτούμενο βάθος Μονομαχία στην πλάτη του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ. Παίζοντας την μπάλα στην πλάτη της άμυνας που αμύνεται ψηλά (1) Ρεάλ Μαδρίτης 5-1 Ρεάλ Σοσιεδάδ (5 0 Γκολ): Ρονάλντο - Ασίστ: Ιγκουαΐν

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ. Παίζοντας την μπάλα στην πλάτη της άμυνας που αμύνεται ψηλά (1) Ρεάλ Μαδρίτης 5-1 Ρεάλ Σοσιεδάδ (5 0 Γκολ): Ρονάλντο - Ασίστ: Ιγκουαΐν ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ Παίζοντας την μπάλα στην πλάτη της άμυνας που αμύνεται ψηλά (1) 24-Μαρ-12 Ρεάλ Μαδρίτης 5-1 Ρεάλ Σοσιεδάδ (5 0 Γκολ): Ρονάλντο - Ασίστ: Ιγκουαΐν Ο αντίπαλος έχει συνοχή, κόντα τις γραμμές

Διαβάστε περισσότερα

151 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ

151 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ 96 151 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Τακτική κατάσταση 11: αντιμετώπιση του πρέσινγκ της αντίπαλης ομάδας κατά το πρώτο στάδιο της επίθεσης χρησιμοποιώντας δύο παίκτες στην άμυνα Περιγραφή: Ένα από τα χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ BATTLEGROUNDS

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ BATTLEGROUNDS Τα Battlegrounds είναι μια νέα εμπειρία τουρνουά του League of Legends που σας φέρνει αντιμέτωπους με άλλες από τη χώρα σας. Αν βρίσκεστε στο επίπεδο 30, απλώς δημιουργήστε μια ομάδα πέντε ατόμων στον

Διαβάστε περισσότερα

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z.

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. Ερώτηση 1 Ποια από τα παρακάτω επιτρέπονται στην ίδια διακοπή: Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. TA-TA-TB-TB-SA-SB

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 ΤΑΞΥΠ (Αιθ.1-2-3)

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 ΤΑΞΥΠ (Αιθ.1-2-3) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 ΤΑΞΥΠ (Αιθ.1-2-3) Β1 - Β2 - Β3 -Β4 8:30 9:30 π.μ Β5 - Β6-Β7 - Β8 Β10-Β11-Β12-Β14 9:30 10:30 π.μ 10:30 11:30 π.μ Β9-Β13-Β15-Β16 11:30 12:30 ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΟ

ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ H ΕΙΔΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ποδόσφαιρο στην άμμο Κανόνες του Παιχνιδιού 2008

Ποδόσφαιρο στην άμμο Κανόνες του Παιχνιδιού 2008 Ποδόσφαιρο στην άμμο Κανόνες του Παιχνιδιού 2008 1 Federation Internationale de Football Association Πρόεδρος: Joseph S. Blatter (Ελβετία) Γενικός Γραμματέας: Jerôme Valcke (France) Διεύθυνση: FIFA FIFA-Strasse

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Ποδοσφαίρου με. Lego WeDo 2.0

Κατηγορία Ποδοσφαίρου με. Lego WeDo 2.0 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Ποδοσφαίρου με Lego WeDo 2.0 Περιγραφή του Παιχνιδιού και κανόνες Σχεδιασμός Παιχνιδιού: Θανάσης Μπαλαφούτης, Τάσος Λαδιάς Έκδοση: Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

International rules of Water polo

International rules of Water polo International rules of Water polo ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Υ Δ Α Τ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ι Σ Η Σ Association of Hellenic water polo of referees ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ IT IS OFFERED FREE OF CHARGE

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1. Σερβίρων και δέκτης του service. Οι παίκτες πρέπει να στέκονται στις αντίθετες πλευρές του διχτύου. Ο παίκτης που στέλνει πρώτος την μπάλα ονομάζεται σερβίρων και

Διαβάστε περισσότερα