1519 Κ.Δ.Π. 376/90 Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1519 Κ.Δ.Π. 376/90 Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987)"

Transcript

1 EJE. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2565, Κ.Δ.Π. 376/90 Αριθμός 376 Οι περί Λιπασμάτων Κανονισμοί του 1990, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο Λιπασμάτων με την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του περί Λιπασμάτων Νόμου, αρ. 31 του 1987, κατατεθέντες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 3 του περί Καταθέσεως στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κανονισμών που Εκδίδονται με Εξουσιοδότηση Νόμου, Νόμου αρ. 99 του 1989, εγκρίθηκαν από αυτή και δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Αημοαοατίας. Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 13 Το Συμβούλιο Ελέγχου Λιπασμάτων, ασκώντας τις εξουσίες που χορηγούνται σ* αυτό από το άρθρο 13 του περί Λιπασμάτων Νόμου, εκδίδει με την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, τους ακόλουθους Κανονισμούς. 1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Λιπασμάτων Κανονισμοί του (1) Στους παρόντες Κανονισμούς «βαρέα μέταλλα» σημαίνει Αντιμόνιο (Sb), Αρσενικό (As), Κάδμιο (Cd), Μόλυβδο (Ρο), Νικέλιο (Ni), Υδράργυρο (Hg), Χρώμιο (Cr). «δευτερεύοντα θρεπτικά» στοιχεία σημαίνει Ασβέστιο (Ca), Μαγνήσιο (Mg) και Θείο (S). «Δημοκρατία» σημαίνει την Κυπριακή Δημοκρατία. «εγγράψας» σημαίνει το πρόσωπο στο οποίο έχει εκδοθεί πιστοποιητικό εγγραφής δυνάμει της παραγράφου (4) του Κανονισμού 10. «έδαφος» σημαίνει το εξωτερικό στρώμα της λιθόσφαιρας, το οποίο χαρακτηρίζεται από βιολογική δραστηριότητα* «εκατοστιαία αναλογία» σημαίνει βάρος, εκφραζόμενο σε ποσοστό ανά εκατό μονάδες. «εμπορική ονομασία» σημαίνει οποιοδήποτε διακριτικό σημείο, σύμβολο ή όνομα το οποίο επικολλάται, εκτυπούται ή άλλως πως χρησιμοποιείται σε σχέση με λίπασμα από τον παραγωγό, τον εγγράψαντα, τον πωλητή ή το διανομέα αυτού για να διακρίνεται από οποιοδήποτε άλλο λίπασμα* «ενδιαφερόμενος», σε σχέση με λίπασμα, περιλαμβάνει το δυνάμει του Κανονισμού 15 υπεύθυνο για το λίπασμα αυτό πρόσωπο, τον πωλητή του λιπάσματος αυτού ή το εκάστοτε εμπεπιστευμένο με τη φύλαξη αυτού πρόσωπο* «εταιρεία» περιλαμβάνει εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, ομόρρυθμο ή ετερόρρυθμο εταιρεία ή συνεργατική εταιρεία* «ιχνοστοιχεία» σημαίνει Βανάδιο (V), Βόριο (Β), Κοβάλτιο (Co). Μαγγάνιο (Μη), Μολυβδαίνιο (Μο), Νάτριο (Na), Πυρίτιο (Si), Σίδηρος (Fe), Χαλκός (Cu) Χλώριο (C1), Ψευδάργυρος (Ζη)* Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία.

2 ΚΛ JI. 376/ Παράρτημα ν. «καθορισμένα τέλη» σημαίνει τα τέλη ως καθορίζονται στο Παράρτημα V των παρόντων Κανονισμών «κατηγορία λιπάσματος» σημαίνει οποιαδήποτε από τις κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται τα λιπάσματα σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού 3* «κατάσταση» σε σχέση με λίπασμα, σημαίνει τη στερεή, υγρή, ή αέρια μορφή με την οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτό" «κύρια θρεπτικά στοιχεία» σημαίνει: (α) Άζωτο (Ν). (β) Φωσφόρος (Ρ) ως πεντοξείδιο του Φωσφόρου (Ρ2Ο5), (γ) Κάλι (Κ) ως οξείδιο του Καλίου (Κ2Ο). 31 του «νόμος» σημαίνει τον περί Λιπασμάτων Νόμο του «παράγω» και «παραγωγή», σε σχέση με λίπασμα, περιλαμβάνει την παρασκευή, ή σύνθεση λιπάσματος, ο δε όρος «παραγωγός» θα ερμηνεύεται ανάλογα* «παρτίδα παραγωγής» σημαίνει την παραγωγή ενός συγκεκριμένου τύπου λιπάσματος σε ορισμένη χρονική περίοδο και κάτω από τέτοιες συνθήκες που ήθελε καθορίσει ο παραγωγός, με αποτέλεσμα η ποιότητα του παραγόμενου λιπάσματος σαν συνόλου να παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη από την αρχή μέχρι το τέλος της συγκεκριμένης αυτής περιόδου παραγωγής, επιφυλασσομένων των ανεκτών Παράρτημα iv πίνακας. Κατηγορίες λιπασμάτων, διακυμάνσεων όπως καθορίζονται στον Πίνακα του Παραρτήματος jy. σε περίπτωση εισαγωγής, η ποσότητα του κάθε τύπου λιπάσματος που εισάγεται θα θεωρείται μέρος της ίδιας παρτίδας «στοιχείο» σημαίνει οποιοδήποτε στοιχείο του περιοδικού συστήματος* «συσκευασία» σημαίνει την ενσάκκωση λιπάσματος, και ο όρος συσκευαστής θα ερμηνεύεται ανάλογα* «τύπος λιπάσματος» σημαίνει τους κατά ορισμένη έννοια και διάταξη χαρακτηριστικούς αριθμούς ενός λιπάσματος με τους οποίους υποδηλούται η εκατοστιαία αναλογία του λιπάσματος σε διάφορα θρεπτικά στοιχεία, όπως ειδικότερα επεξηγείται στον Κανονισμό 5 «Χημική ονομασία» σε σχέση με οποιοδήποτε τύπο λιπάσματος, σημαίνει την ονομασία του συγκεκριμένου τύπου λιπάσματος που προσδιορίζεται από τις χημικές ονομασίες των περιεχόμενων θρεπτικών συστατικών αυτού* (2) Οποιοιδήποτε άλλοι όροι χρησιμοποιούμενοι στους παρόντες Κανονισμούς και μη οριζόμενοι άλλως σ* αυτούς, έχουν την έννοια που αποδίδει στους όρους αυτούς ο νόμος. 3. (1) Για τους σκοπούς των παρόντων Κανονισμών τα λιπάσματα, ανάλογα με τη διαδικασία παραγωγής, την περιεκτικότητα ή την κατάσταση τους, κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες όπως ειδικότερα προβλέπεται στις επόμενες παραγράφους. (2) Με βάση τη διαδικασία παραγωγής, τα λιπάσματα διακρίνονται στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες: (α) Χημικά λιπάσματα: είναι τα λιπάσματα τα οποία, ανεξάρτητα από την κατάσταση και την περιεκτικότητα τους σε θρεπτικά στοιχεία, παράγονται βιομηχανικά με φυσικοχημικές διεργασίες. Σ* αυτά περιλαμβάνεται και η βιομηχανικά παραγόμενη Ουρία [OC (ΝΗ2)2].

3 1521 Κ.Δ.Π. 376/90 (β) Οργανικά λιπάσματα: είναι προϊόντα βιολογικής και χημικής επεξεργασίας αυτούσιων υλικών φυτικής ή και ζωικής προέλευσης, καθώς και εκείνα που προέρχονται από την επεξεργασία λυμάτων, εξαιρουμένης της ζωικής κόπρου στη φυσική της κατάσταση. (γ) Ειδικά παρασκευάσματα: είναι επεξεργασμένες ουσίες που παρασκευάζονται βιομηχανικά και που ανεξάρτητα από την περιεκτικότητα τους σε θρεπτικά στοιχεία, αποδεδειγμένα βελτιώνουν κατά κύριο λόγο τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους και κατ' επέκταση τη διαθεσιμότητα των θρεπτικών στοιχείων που περιέχουν ή που υπάρχουν στο έδαφος. Περιπλέον η χρήση τους είτε από εδάφους είτε σαν διαφυλλικό παρασκεύασμα αποδεδειγμένα συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα στην ανάπτυξη των φυτών σε σημαντικό βαθμό: Νοείται ότι μη επεξεργασμένα υποπροϊόντα βιομηχανιών δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτή. (3) Με βάση την περιεκτικότητα τους σε θρεπτικά στοιχεία και ανεξάρτητα από τη διαδικασία παραγωγής, τα λιπάσματα διακρίνονται στις εξής κατηγορίες: (α) Απλά λιπάσματα: Είναι τα λιπάσματα που περιέχουν ένα μόνο από τα κύρια θρεπτικά στοιχεία* (β) μικτά ή σύνθετα λιπάσματα: Είναι τα λιπάσματα που περιέχουν δύο ή περισσότερα κύρια θρεπτικά στοιχεία* (γ) ενισχυμένα λιπάσματα: Είναι τα λιπάσματα πού περιέχουν εκτός από ένα ή περισσότερα κύρια θρεπτικά στοιχεία και ένα ή περισσότερα δευτερεύοντα θρεπτικά στοιχεία* (δ) εμπλουτισμένα λιπάσματα: Είναι τα λιπάσματα που περιέχουν ένα ή περισσότερα κύρια ή δευτερεύοντα θρεπτικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία* (ε) δευτερεύοντα λιπάσματα: Είναι τα λιπάσματα που περιέχουν ένα ή περισσότερα δευτερεύοντα θρεπτικά στοιχεία ή μείγματα αυτών (στ) παρασκευάσματα ιχνοστοιχείων: Είναι τα λιπάσματα που περιέχουν ένα ή περισσότερα ιχνοστοιχεία* (ζ) διαφυλλικά λιπάσματα: Είναι τα λιπάσματα που περιέχουν ένα ή περισσότερα κύρια ή δευτερεύοντα θρεπτικά στοιχεία ή ιχνοστοιχεία ή μείγματα αυτών σε στερεή, ή υγρή μορφή και τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφυλλικούς ψεκασμούς* (η) απλό οργανικό λίπασμα: Είναι οργανικό λίπασμα του οποίου η περιεκτικότητα σε άζωτο (Ν) είναι μέχρι 4%, του φωσφόρου (Ρ2Ο5) μέχρι 2% και του Καλίου (ΚιΟ) μέχρι 2% (θ) ενισχυμένο οργανικό λίπασμα: Είναι το οργανικό λίπασμα με ενισχυμένη την παρουσία ενός ή περισσοτέρων από τα κύρια θρεπτικά στοιχεία ως ακολούθως: (ί) Περιεκτικότητα Αζώτου (Ν) πέραν του τέσσερα στα εκατό (4%)* (ϋ) περιεκτικότητα πεντοξειδίου του Φωσφόρου (Ρ2Ο5) πέραν του δύο στα εκατό (2%)* (iii) περιεκτικότητα οξειδίου του Καλίου (Κ2Ο) πέραν του δύο στα εκατό (2%).

4 Κ.Δ.Π. 376/ (3) Με βάση την κατάσταση στην οποία πωλούνται ή κυκλοφορούν στην αγορά τα λιπάσματα διακρίνονται στις εξής κατηγορίες: (α) Στερεά λιπάσματα, (β) υγρά λιπάσματα, (γ) υπό αέρια μορφή. Ελάχιστα 4. (1) Οι διατάξεις του παρόντος Κανονισμού καθορίζουν τα επίπεδο και ελάχιστα επίπεδα και τις ιδιότητες που πρέπει να πληρούν τα λιπάσματα ιδιότητες,,,,,,. ια να λιπασμάτων. Ύ μπορούν να εγγράφουν ή παραμείνουν εγγεγραμμένα ή για να μπορούν να παραχθούν, εισαχθούν ή πωληθούν στη Δημοκρατία. (2) Κάθε λίπασμα, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκει, πρέπει να επιτυγχάνει σε ουσιαστικό βαθμό ένα ή περισσότερους από τους ακόλουθους σκοπούς: (α) Την ποσοτική αύξηση ή την ποιοτική βελτίωση της φυτικής παραγωγής, ή (β) την ευεργετική επίδραση πάνω στις φυσικοχημικές ιδιότητες του εδάφους. (2) Τηρουμένων των απαιτήσεων της παραγράφου (2), κάθε λίπασμα, όταν χρησιμοποιείται για το σκοπό που παρήχθη, με το συνήθη τρόπο χρήσης και εφαρμογής ή σύμφωνα με τις παρεχόμενες οδηγίες, πρέπει: (α) Να μην περιέχει οποιαδήποτε ουσία ή στοιχείο σε ποσότητα που δυνατό να το καθιστά επιβλαβές στο φυτικό ή ζωικό κόσμο, ή στην ανθρώπινη υγεία ή να επιδρά αρνητικά στις βιολογικές δραστηριότητες του εδάφους ή τις φυσικοχημικές ιδιότητες αυτού* (β) να έχει τέτοιες χημικές ή φυσικές ιδιότητες, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη αποτελεσματικότητα του για όλους τους σκοπούς χρήσης για τους οποίους συνήθως προορίζεται ή για τους οποίους συνιστάται ή πωλείται (γ) το ανώτατο όριο Διουρίας μέσα σε οποιοδήποτε λίπασμα να μη υπερβαίνει το 1,2%. (4) Τα προοριζόμενα να χρησιμοποιηθούν σε στερεή μορφή χημικά λιπάσματα πρέπει να έχουν κατά το μεγαλύτερο τους μέρος ομοιομορφία κόκκων και να είναι ελεύθερης ροής. (5) Τα οργανικά λιπάσματα πρέπει επιπρόσθετα να έχουν τύχει πλήρους βιολογικής επεξεργασίας ως αποτέλεσμα της οποίας: (α) Η σχέση Άνθρακα προς Άζωτο (C/N) να μην υπερβαίνει τα είκοσι πέντε προς ένα (...25:1), (β) η οξύτητα τους, εκφρασμένη σε μονάδες ρη, να μην υπερβαίνει τα επτά κόμμα τέσσερα (7,4), και (γ) να μην περιέχουν υδρόθειο. (6) Τα οργανικά λιπάσματα που προέρχονται από την επεξεργασία λυμάτων, ανεξάρτητα από την κατάσταση τους πρέπει επιπρόσθετα προς τα πιο πάνω: (α) Να μην περιέχουν παθογόνους οργανισμούς σε τέτοια επίπεδα που δυνατό να βλάπτουν άμεσα ή έμμεσα την υγεία του ανθρώπου ή των ζώων, και (β) να μην περιέχουν ουσίες σε τέτοιες συγκεντρώσεις ώστε, όταν αυτά χρησιμοποιηθούν για το συνήθη σκοπό, τρόπο ή δόση ή όπως καθορίζεται στις οδηγίες χρήσης αυτών, δυνατό να

5 1523 Κ.Δ.Π. 376/90 επηρεάσουν αρνητικά την ομαλή βλάστηση, ανάπτυξη και καρποφορία των φυτών ή να επηρεάσουν αρνητικά τις φυσικοχημικές ιδιότητες του εδάφους. (7) Λίπασμα οποιασδήποτε κατηγορίας δεν πρέπει να περιέχει άλλα στοιχεία, εκτός από εκείνα που επιστημονικώς αποδεδειγμένα θεωρούνται απαραίτητα για τη συγκρότηση του τύπου του ουγκεκριμένου λιπάσματος. Τα αδρανή στοιχεία που περιέχονται στο συγκεκριμένο τύπο, καθώς και η εκατοστιαία αναλογία τους θα δηλώνονται στο Συμβούλιο με την αίτηση εγγραφής. 5. (1) Οποτεδήποτε δυνάμει των διατάξεων των παρόντων Κανονισμών απαιτείται να δίδεται, αναγράφεται ή χρησιμοποιείται ο τύπος ενός λιπάσματος, ο τύπος αυτός θα συγκροτείται από τρεις τουλάχιστο κατά σειρά αριθμούς συνδεόμενους μεταξύ τους με διακριτικά σημεία π.χ Οι αριθμοί αυτοί στην αναφερόμενη διάταξη θα αντιπροσωπεύουν πάντοτε: (α) Ο πρώτος αριθμός: καθαρό Άζωτο (Ν), (β) ο δεύτερος αριθμός: το διαλυτό πεντοξείδιο του Φωσφόρου (Ρ2Ο5) στο ουδέτερο κιτρικό Αμμώνιο, και (γ) ο τρίτος αριθμός: υδατοδιαλυτό οξείδιο του Καλίου (Κ2Ο): Νοείται ότι αν στην πιο πάνω σειρά αριθμών ακολουθεί και τέταρτος αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός θα αντιπροσωπεύει το οξείδιο του Μαγνησίου MgO, εκτός αν ρητά κατονομάζεται οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ή ιχνοστοιχείο. (2) Οι συγκροτούντες τον τύπο λιπάσματος αριθμοί εκφράζουν πάντοτε την κατώτατη εκατοστιαία αναλογία βάρους της περιεκτικότητας του κάθε αντιπροσωπευόμενου στοιχείου κατά την πιο πάνω διάταξη και την οποία εγγυάται το δυνάμει του Κανονισμού 15 υπεύθυνο για το λίπασμα αυτό πρόσωπο, επιφυλασσομένων των ανεκτών διακυμάνσεων όπως καθορίζονται στον Πίνακα του Παραρτήματος IV. 6. (!) Για την εξασφάλιση άδειας παραγωγής λιπασμάτων διάφορων τύπων και κατηγοριών κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει γραπτή αίτηση προς το Συμβούλιο. (2) Η αίτηση αυτή γίνεται στο καθορισμένο Έντυπο «Α» του Παραρτήματος Ι των παρόντων Κανονισμών και πρέπει: (α) Να περιέχει τα ζητούμενα στο έντυπο αυτό στοιχεία, και (β) να συνοδεύεται από τα πιο κάτω: (i) Το καθορισμένο τέλος για την έκδοση της άδειας παραγωγής λιπάσματος (ϋ) αν ο αιτητής είναι εταιρεία ή οίκος, πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού σύστασης και του πιστοποιητικού διευθυντών της ενδιαφερόμενης εταιρείας ή πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού εγγραφής της εμπορικής επωνυμίας του ενδιαφερόμενου οίκου* (iii) πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού εγγραφής των εγκαταστάσεων παραγωγής του αιτητή εκδιδομένου σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Εργοστασίων και των συναφών αυτού Κανονισμών. (3) Το Συμβούλιο μπορεί επιπρόσθετα να ζητήσει από τον αιτητή οποιεσδήποτε άλλες αναγκαίες κατά τη γνώμη του συμπληρωματικές πληροφορίες ή στοιχεία προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη της αίτησης αυτής. Τύπος λιπάσματος και σημασία. Παράρτημα IV Πίνακας. 'Αδεια Παραγωγής λιπάσματος. Παράρτημα Ι Έντυπο «Α». Κεφ του 1964.

6 Κ.Δ.Π. 376/ Παράρτημα I Έντυπο «Β». Εξασφάλιση άδειας συσκευασίας λιπάσματος ακόμη παραγωγούς. Παράρτημα Ι Έντυπο «Γ». Παράρτημα Ι Έντυπο «Γ 1». Γνωστοποίηση αλλαγών κλπ. (4) Το Συμβούλιο κατόπιν σχετικής έρευνας που θα διεξάγεται μέσα σε τρεις μήνες και αφού ικανοποιηθεί ότι ο αιτητής είναι σε θέση να παράγει λίπασμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών, εκδίδει στον αιτητή τη ζητούμενη άδεια παραγωγής, πρότυπο της οποίας αποτελεί το Έντυπο «Β» του Παραρτήματος Ι των παρόντων Κανονισμών. (5) Η άδεια παραγωγής υποχρεώνει τον αδειούχο παραγωγό να τηρεί πιστά τις διατάξεις του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών, καθώς και οποιουσδήποτε τυχόν όρους ήθελαν αναγραφεί σ' αυτή από το Συμβούλιο. (6) Σε περίπτωση απόρριψης της κατά τον παρόντα Κανονισμό υποβαλλόμενης αίτησης, ο αιτητής ενημερώνεται σχετικά, τα δε πληρωθέντα τέλη δεν επιστρέφονται. (7) Με την εξασφάλιση της άδειας παραγωγής ο παραγωγός εξασφάλισε ταυτόχρονα και το δικαίωμα ενσάκκωσης του λιπάσματος που παράγει ο ίδιος. 7. (1) Οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο, ενώ δεν είναι παραγωγός λιπάσματος, επιθυμεί να εξασφαλίσει άδεια συσκευασίας λιπάσματος, οφείλει να υποβάλει αίτηση προς το Συμβούλιο, πρότυπο της οποίας αποτελεί το έντυπο «Γ» του Παραρτήματος Ι των παρόντων Κανονισμών. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα: (α) Αντίγραφο της χημικής ανάλυσης του λιπάσματος εκδοθέν από τον παραγωγό" (β) πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού σύστασης και του πιστοποιητικού διευθυντών της ενδιαφερόμενης εταιρείας ή πιστοποιητικού εγγραφής της εμπορικής επωνυμίας του ενδιαφερόμενου οίκου, ανάλογα με την περίπτωση (γ) το καθορισμένο τέλος εγγραφής συσκευαστή. (2) Το Συμβούλιο μπορεί επιπρόσθετα να ζητήσει από τον αιτητή και άλλες αναγκαίες συμπληρωματικές πληροφορίες ή στοιχεία προκειμένου να αποφασίσει για την αίτηση αυτή. (3) Το Συμβούλιο κατόπιν σχετικής έρευνας που θα διεξάγει μέσα σε τρεις μήνες και αφού ικανοποιηθεί ότι ο αιτητής έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να συσκευάζει ορθολογιστικά το λίπασμα, εκδίδει στον αιτητή τη ζητούμενη άδεια συσκευασίας, πρότυπο της οποίας αποτελεί το έντυπο «Γ 1» του Παραρτήματος Ι των παρόντων Κανονισμών. (4) Η άδεια συσκευασίας υποχρεώνει τον αδειούχο συσκευαστή να τηρεί πιστά και χωρίς ελλείψεις τις διατάξεις του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών, καθώς και οποιουσδήποτε άλλους όρους που ήθελαν αναγραφεί στην άδεια από το Συμβούλιο. (5) Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης αυτής, ο αιτητής ενημερώνεται σχετικά, τα δε πληρωθέντα τέλη δεν επιστρέφονται. 8. Κάθε αλλαγή, η οποία πραγματοποιείται ή επέρχεται μετά τη χορήγηση της άδειας παραγωγής ή της άδειας συσκευασίας λιπάσματος που αφορά στο πρόσωπο, ή την ιδιοκτησία της επιχείρησης του αδειούχου παραγωγού ή του αδειούχου συσκευαστή, ως αποτέλεσμα της οποίας τα συναφθέντα ή παρασχεθέντα στην αίτηση ή σε σχέση με αυτή πιστοποιητικά, στοιχεία ή πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται πλέον στην πραγματικότητα, πρέπει να γνωστοποιούνται χωρίς καθυστέρηση στο

7 1525 ΚΑϋ.376/9β Συμβούλιο από τον αδειούχο παραγωγό ή τον αδειούχο συσκευαστή ή τους γενικούς ή ειδικούς διαδόχους αυτού στην επιχείρηση, ανάλογα με την περίπτωση. 9. (1) Με την επιφύλαξη των παραγράφων (2) και (3) του παρόντος; Κανονισμού, η ισχύς της άδειας παραγωγής και της άδειας συσκευασίας λιπάσματος είναι απεριόριστης διάρκειας. (2) Η ισχύς της άδειας παραγωγής και της άδειας συσκευασίας λιπάσματος μπορεί να ανακληθεί ή ανασταλεί από το Συμβούλιο οποτεδήποτε αν διαπιστωθεί ότι: (α) Η άδεια αυτή έχει εξασφαλισθεί κατόπιν ψευδούς δήλωσης ή απόκρυψης ουσιώδους γεγονότος, ή (β) ο αδειούχος παραγωγός/ συσκευαστής ή οποιοσδήποτε διευθυντής ή διαχειριστής της επιχείρησης καταδικάστηκε τελεσίδικα. για οποιοδήποτε αδίκημα δυνάμει του άρθρου 12 του Νόμου, ή παραλείψει να προβεί σε γνωστοποίηση δυνάμει του Κανονισμού 7, (γ) έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις με βάση τις οποίες έχει παραχωρηθεί η άδεια: Νοείται ότι το Συμβούλιο, δεν μπορεί να προχωρήσει σε τέτοια, ανάκληση ή αναστολή, εκτός αν δοθεί στον ενδιαφερόμενο κάτοχο της άδειας σχετική προειδοποίηση ενός μήνα στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι λόγοι, της ανάκλησης ή αναστολής και παρασχεθεί σ* αυτόν η δυνατότητα να προβάλει λόγους αντικρούοντες την ενέργεια αυτή... (3) Η ισχύς της άδειας παραγωγής και της. άδειας συσκευασίας λιπάσματος παύει με το θάνατο, διάλυση, εκκαθάριση ή συγχώνευση,, ανάλογα με την περίπτωση, του αδειούχου προσώπου ή τη μεταβίβαση της επιχείρησης σε τρίτο μη αδειούχο πρόσωπο. 10. (1) Οποιοσδήποτε παραγωγός, συσκευαστής, εισαγωγέας ή διανομέας λιπάσματος επιθυμεί την εγγραφή του λιπάσματος αυτού δυνάμει των παρόντων Κανονισμών, οφείλει να υποβάλει στο Συμβούλιο αίτηση στο Έντυπο «Δ» του Παραρτήματος Ι των παρόντων Κανονισμών, η οποία θα περιέχει τα ζητούμενα στο έντυπο αυτό στοιχεία και θα συνοδεύεται από: (α) Το καθορισμένο τέλος για την εγγραφή του λιπάσματος* (β) αντίγραφο της δυνάμει του Κανονισμού 14 προτιθέμενης σήμανσης της συσκευασίας του προς εγγραφή λιπάσματος* ' ; (γ) πιστοποιητικό χημικής ή/και μικροβιολογικής, ανάλογα με την περίπτωση, ανάλυσης του λιπάσματος από τον παραγωγό αυτού στο οποίο να πιστοποιείται η ελάχιστη εγγυημένη εκατοστιαία αναλογία των διάφορων μορφών κάθε συστατικού στοιχείου που παρίσταται ότι αντιπροσωπεύει ο αιτούμενος για εγγραφή τύπος του λιπάσματος, και όπου εφαρμόζεται, την ηλεκτρική αγωγιμότητα, την παρουσία των βαρέων μετάλλων, ή άλλων στοιχείων καθώς και' τα επίπεδα της τυχόν περιεκτικότητας σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Επιπρόσθετα στο πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης πρέπει να αναγράφονται και τα ακόλουθα: φ Η περιεκτικότητα των συμπληρωματικών/αραιωτικών (fillers). που προστίθενται για τη ρύθμιση συγκεκριμένου τύπου. Νοείται ότι, αλλαγή στη μορφή και στην περιεκτικότητα τούτων, δεν απαιτεί νέα εγγραφή, εφόσο δεν αλλοιώνεται η μορφή και η περιεκτικότητα του τύπου σε θρεπτικά στοιχεία. Οποιαδήποτε, αλλαγή τους όμως θα πρέπει να κοινοποιείται στο Συμβούλιο* Διάρκεια ισχύος της άδειος παραγωγής ran της άδειας συσκευασίας. Εγγραφή λιπάσματος. 'Παράρτημα Ι Έντυπο «Δ».

8 ΚΑ XL 376/ Παράρτημα ι Έντυπο «Ε». (ϋ) αναφορικά με το Άζωτο: το ολικό Ν, και η εκατοστιαία αναλογία σε Αμμωνιακή, Νιτρική και Αμιδική μορφή' όταν περιέχεται και ουρία τότε θα δηλώνεται και η εκατοστιαία αναλογία της Διουρίας* (iii) αναφορικά με το Φωσφόρο: το ολικό Φωσφόρο εκφραζόμενο ως Ρ2Ο5 καθώς και το ποσοστό του υδατοδιαλυτού και του διαλυτού στο ουδέτερο κιτρικό Αμμώνιο, πεντοξειδίου του Φωσφόρου* (ίν) αναφορικά με το Κάλι: το ολικό υδατοδιαλυτό Κάλι εκφραζόμενο ως ΚϋΟ καθώς και η εκατοστιαία αναλογία σε Θειικό και Χλωριούχο Κάλι το ανώτατο ποσοστό χλωριούχου Καλίου μέσα στα μεικτά λιπάσματα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 11,5% και μέσα στα απλά το 2^% (δ) αν ο αιτητής είναι εταιρεία ή οίκος, πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού σύστασης και του πιστοποιητικού διευθυντών της ενδιαφερόμενης εταιρείας ή πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού εγγραφής της εμπορικής επωνυμίας του ενδιαφερόμενου οίκου. (2) Αν ο αιτητής δε διαμένει στη Δημοκρατία, η αίτηση αυτή υπογράφεται από το διαμένοντα στη Δημοκρατία αντιπρόσωπο αυτού ο οποίος και αναλαμβάνει με τον τρόπο αυτό την υποχρέωση πλήρους συμμόρφωσης με τις διατάξεις του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών. (3) Επιπρόσθετα προς τα στοιχεία που απαιτούνται δυνάμει της παραγράφου (1) να περιέχονται ή συνοδεύουν την αίτηση εγγραφής, το Συμβούλιο μπορεί να ζητήσει την υποβολή τέτοιων άλλων πιστοποιητικών, στοιχείων ή πληροφοριών τις οποίες ήθελε εύλογα θεωρήσει αναγκαίες για το σκοπό αυτό. (4) Το ταχύτερο δυνατό και οπωσδήποτε ουχί πέραν των τριών μηνών μετά τη λήψη της αίτησης αυτής, το Συμβούλιο, μετά από αρμόζουσα έρευνα και αφού ικανοποιηθεί ότι: (α) Το λίπασμα για το οποίο ζητείται η εγγραφή, πληροί τις απαιτήσεις του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών, (β) ή προτιθέμενη σήμανση της συσκευασίας του λιπάσματος συνάδει προς τις απαιτήσεις του Κανονισμού 14 και δεν περιέχει οποιαδήποτε ανακριβή ή παραπλανητική ένδειξη, εγγράφει το λίπασμα αυτό στο τηρούμενο για το σκοπό αυτό μητρώο, και εκδίδει στον αιτητή πιστοποιητικό εγγραφής του λιπάσματος, πρότυπο του οποίου αποτελεί το Έντυπο «Ε» του Παραρτήματος Ι των παρόντων Κανονισμών. (5) Το Συμβούλιο μπορεί να απορρίψει την αίτηση εγγραφής οποιουδήποτε λιπάσματος εφόσο: (α) Το λίπασμα αντιβαίνει προς οποιαδήποτε διάταξη του Νόμου ή των παρόντων Κανονισμών, ή (β) με βάση τα στοιχεία που υποβλήθηκαν και λαμβάνοντας υπόψη τα αποδεκτά επιστημονικά δεδομένα και τις τοπικές συνθήκες, το λίπασμα κρίνεται ότι είναι αμφίβολης αξίας, επιβλαβές ή ακατάλληλο για τις εφαρμογές για τις οποίες παρίσταται ότι προορίζεται. (6) Κάθε Πιστοποιητικό Εγγραφής εκδιδόμενο δυνάμει των παρόντων Κανονισμών θα παραμένει σε ισχύ για απεριόριστη χρονική διάρκεια εκτός αν αυτό ακυρωθεί ή ανασταλεί κατά τις διατάξεις του Κανονισμού 11.

9 1527 Κ.Δ.Π. 376/90 (7) Από της ημερομηνίας εγγραφής λιπάσματος, απαγορεύεται χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του Συμβουλίου, οποιαδήποτε μεταβολή της εμπορικής ονομασίας, της χημικής σύνθεσης ή των φυσικών χαρακτηριστικών εγγραφέντος λιπάσματος, ή των στοιχείων της σήμανσης που επισυνάφθηκαν στην αίτηση εγγραφής αυτού 11. (1) Το Συμβούλιο μπορεί, αφού γνωστοποιήσει προσηκόντως την προς τούτο σχετική πρόθεση του και παράσχει εύλογη δυνατότητα να ακουσθεί το πρόσωπο στο οποίο χορηγήθηκε Πιστοποιητικό Εγγραφής ενός λιπάσματος, να ανακαλέσει ή αναστείλει την ισχύ αυτού για τόση χρονική περίοδο που ήθελε κρίνει σκόπιμη, ή να προβεί στη λήψη οποιουδήποτε άλλου σχετικού μέτρου, αναγκαίου κατά την κρίση του εφόσο διαπιστώσει ότι: (α) Το Πιστοποιητικό αυτό έχει εξασφαλιστεί κατόπιν ψευδούς δήλωσης ή απόκρυψης ουσιώδους γεγονότος ή κατά παράβαση οποιασδήποτε διάταξης του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών (β) το εγγραφέν λίπασμα απεδείχθη κατά τη χρήση του αμφιβόλου αξίας ή επιβλεβές στα φυτά, τα ζώα ή στη δημόσια υγεία (γ) το λίπασμα δε συνάδει, ή δε συνάδει πλέον προς τον τύπο με τον οποίο έχει εγγραφεί ή με άλλα στοιχεία ή πληροφορίες που υποβλήθηκαν μαζί με την αίτηση εγγραφής αυτού ή (δ) επιβάλλεται η ανάκληση ή αναστολή για οποιαδήποτε άλλη εύλογη κατά την κρίση του Συμβουλίου αιτία. (2) Σε περίπτωση οποιασδήποτε τέτοιας ανάκλησης ή αναστολής, το Συμβούλιο μπορεί, για λόγους προστασίας των γεωργών, να ανακοινώσει στον ημερήσιο τύπο την ανάκληση ή αναστολή του Πιστοποιητικού Εγγραφής ενός λιπάσματος, αναφέροντας τους λόγους στους οποίους βασίζεται η ενέργεια αυτή. 12. (1) Η προβλεπόμενη στο άρθρο 4 του Νόμου άδεια για την εισαγωγή λιπάσματος εκδίδεται από το Συμβούλιο μόνο αναφορικά με λίπασμα τύπου ήδη εγγεγραμμένου δυνάμει του Κανονισμού 10 και μόνο στον εγγράψαντα τον τύπο του λιπάσματος αυτού. (2) Η σχετική αίτηση γίνεται σε δύο αντίγραφα στο καθορισμένο έντυπο «ΣΤ» του Παραρτήματος Ι των παρόντων Κανονισμών και πρέπει να περιέχει τα ζητούμενα στο έντυπο αυτό στοιχεία και να υπογράφεται από τον εγγράψαντα ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο αυτού. (3) Η άδεια εισαγωγής λιπάσματος εκδίδεται εντός έξι εργάσιμων ημερών με την επιστροφή του ενός από τα δύο αντίγραφα της υποβληθείσας αίτησης κατάλληλα συμπληρωμένου, υπογραμμένου και σφραγισμένου από το Συμβούλιο στον ειδικά για το σκοπό αυτό επιφυλασσόμενο χώρο του εντύπου της αίτησης. Σε έκτακτες περιπτώσεις η άδεια αυτή μπορεί να περιέχει και όρους που το Συμβούλιο θεωρεί αναγκαίους να επιβάλει. (4) Σε περίπτωση εισαγωγής δείγματος λιπάσματος, απαιτείται άδεια εισαγωγής αλλά εγγραφή δεν είναι απαραίτητη, εφόσο το Συμβούλιο πεισθεί ότι η ποσότητα που θα εισαχθεί θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για δοκιμαστικούς σκοπούς. 13. (1) Τηρούμενης της επιφύλαξης του άρθρου 7 του Νόμου, κάθε λίπασμα το οποίο πωλείται ή προσφέρεται ή εκτίθεται για πώληση οφείλει να είναι συσκευασμένο, το στερεό σε σάκκους και το υγρό σε δοχεία κατάλληλα σημασμένα όπως προβλέπει ο Κανονισμός 14. Ανάκληση ή αναστολή Πιστοποιητικού Εγγραφής Άδεια Εισαγωγής Λιπάσματος. Παράρτημα Ι 'Evtuno «ΣΤ». Συσκευασία λιπάσματος.

10 Σήμανση συσκευασίας, Κ.Δ.Π. 376/ (2) Οι πιο πάνω αναφερόμενοι σάκκοι και δοχεία πρέπει να είναι τέτοιας κατασκευής ώστε: (α) Να αντέχουν στο βάρος που θα φέρουν, (β) να κλειούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείεται η αφαίρεση μέρους ή ολόκληρου του περιεχομένου τους, ή η αντικατάσταση, ή αλλοίωση του περιεχομένου τους, χωρίς η ενέργεια αυτή να καταμαρτυρείται αφ' εαυτής: Νοείται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σάκκοι ή δοχεία με βαλβίδες. (3) Το επιτρεπτό καθαρό βάρος ή περιεχόμενο των σάκκων και των δοχείων συσκευασίας λιπασμάτων καθορίζεται ως ακολούθως: πενήντα (50) είκοσι πέντε (25) είκοσι (20) δέκα (10) πέντε (5) δύο (2) ένα(1) { ένα δεύτερο (1/2) ένα τέταρτο (1/4) ένα δέκατο (1/10) ένα εικοστό (1/20) Οι παραπλεύρους αναφερόμενες μονάδες σημαίνουν: ΚΙΛΑ για τα στερεά και ΛΙΤΡΑ για τα υγρά. Ανεξάρτητα από τις πιο πάνω διατάξεις εισαγόμενα λιπάσματα μπορεί να είναι συσκευασμένα σε σάκκους ή δοχεία διαφορετικών μονάδων από τις καθοριζόμενες στην παράγραφο 3 πιο πάνω, εφόσο: (ί) Η χώρα κατασκευής το επιτρέπει* και (ϋ) το βάρος και ο όγκος που περιέχουν αναγράφεται και με βάση το μετρικό σύστημα. 14. (1) Οι σάκκοι και τα δοχεία που περιέχουν λίπασμα για πώληση πρέπει να φέρουν σε εμφανές μέρος στερρώς επιτεθειμένη ετικέττα ή επιγραφή εγκεκριμένη από το Συμβούλιο με ευανάγνωστους και ανεξίτηλους εκτυπωμένους χαρακτήρες στην οποία θα αναφέρονται, απαραίτητα τέσσερις τουλάχιστο σειρές στοιχείων ανεξαρτήτως σειράς, ως ακολούθως: (α) Ο τύπος λιπάσματος αν το λίπασμα είναι οργανικό θα αναγράφεται και η λέξη «ΟΡΓΑΝΙΚΟ» αν όμως το οργανικό λίπασμα προέρχεται εξ ολοκλήρου ή μερικώς από την επεξεργασία λυμάτων θα αναγράφεται «ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΛΥΜΑΤΩΝ» (β) το πλήρες ή συγκεκομμένο όνομα του προσώπου το οποίο έχει εγγράψει το λίπασμα (γ) η χώρα παραγωγής ή προέλευσης στην ίδια σειρά θα ακολουθεί ο αριθμός εγγραφής και σε συνέχεια μέσα σε παρένθεση άλλος αριθμός ή στοιχείο, που θα αντιπροσωπεύει την πατρίδα (δ) το καθαρό βάρος σε κιλά ή λίτρα, ανάλογα με την περίπτωση. (2) Παράδειγμα της πιο πάνω αναφερόμενης ετικέττας ή επιγραφής Παράρτημα in. περιέχεται στο Παράρτημα ΠΙ των παρόντων Κανονισμών. (3) Αν το λίπασμα παρίσταται ότι περιέχει και Κάλι, τότε θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό του σε χλωριούχα και ή σε θειική μορφή.

11 1529 Κ.Δ.Π. 376/90 (4) Ένα λίπασμα τότε μόνο μπορεί να παρίσταται ότι περιέχει και Ιχνοστοιχεία, αν η συγκέντρωση τους είναι μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη ποσότητα έναντι εκάστου στοιχείου στον πίνακα του Παραρτήματος Παράρτημα Π Π. Σ* αυτή την περίπτωση στην ετικέττα η επιγραφή θα πρέπει να Πίνακας, περιλαμβάνεται το όνομα εκάστου στοιχείου και η περιεκτικότητα του σε αφομοιώσιμη μορφή. Η συγκέντρωση τους θα εκφράζεται σε εκατοστιαία αναλογία βάρους, ή σε μέρη στο εκατομμύριο (μ.ε.ε.) αν η συγκέντρωση τους είναι μικρότερη από 0.1%. (5) Η ανεκτή αρνητική απόκλιση της επί των σάκκων ή των δοχείων αναγραφόμενης περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία και βαρέα μέταλλα ενός λιπάσματος καθορίζεται στον Πίνακα του Παραρτήματος IV των Παράρτημα rv παρόντων Κανονισμών. Πίνακας. (6) Στην περίπτωση δευτερευόντων, εμπλουτισμένων, διαφυλλικών λιπασμάτων και Ιχνοστοιχείων πρέπει επιπρόσθετα στο σάκκο ή στο δοχείο συσκευασίας να αναγράφονται απαραίτητα και οι ακόλουθες ενδείξεις: (α) Η απαιτούμενη ποσότητα κατά δεκάριο, δένδρο ή φυτό (β) η αναλογία διάλυσης σε νερό όταν συνιστάται για διαφυλλικούς ψεκασμούς, καθώς και οι οδηγίες χρήσης κατά φυτεία όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο (γ) η συχνότητα των ψεκασμών (δ) με ποια φυτοφάρμακα ή άλλα παρασκευάσματα απαγορεύεται ο συνδυασμός τους (ε) τις συνθήκες αποθήκευσης, τα προφυλακτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται καθώς και τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος: Νοείται ότι για πρακτικούς λόγους τα στοιχεία αυτά μπορούν να παρέχονται και υπό μορφή φυλλαδίου. (7) Τα στοιχεία και οι πληροφορίες που απαιτούνται δυνάμει των προηγούμενων παραγράφων να αναγράφονται στην ετικέττα η επιγραφή της συσκευασίας ενός εγγεγραμμένου λιπάσματος πρέπει να είναι τα ίδια ή να συνάδουν προς εκείνα που παρασχέθηκαν μαζί με την αίτηση εγγραφής του λιπάσματος και εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο με την έκδοση του Πιστοποιητικού Εγγραφής του λιπάσματος. (8) Το κείμενο της πιο πάνω αναφερόμενης ετικέττας ή επιγραφής εκτυπούται στην ελληνική ή στην τουρκική. Εάν η σήμανση είναι διατυπωμένη σε οποιαδήποτε άλλη από τις πιο πάνω γλώσσες ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται, αν το Συμβούλιο κρίνει τούτο αναγκαίο να διαθέτει έντυπο μετάφρασης της σήμανσης σε μια ή και στις δυο πιο πάνω γλώσσες. (9) Εκτός των κατά τα άνω υποχρεωτικών πληροφοριών ή ενδείξεων, η ετικέττα ή η επιγραφή της συσκευασίας ενός λιπάσματος μπορεί, εφόσο τούτο δεν απαγορεύεται από τις διατάξεις του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών, να περιλαμβάνει και προαιρετικές πληροφορίες ή. ενδείξεις υπό την προϋπόθεση ότι αυτές: (α) Θα συνάδουν με τις υποχρεωτικές πληροφορίες ή ενδείξεις της συσκευασίας (β) δεν είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το πρόσωπο του παραγωγού, τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά ή το βαθμό χρησιμότητας του λιπάσματος και

12 Υπεύθυνος για συμμόρφωση με τις διατάξεις των Κανονισμών. Δειγματοληψία για σκοπούς ανάλυσης. ΚΑJI. 376/ (γ) δε θα εκτυπούνται στην ετικέττα ή την επιγραφή με τέτοιους χαρακτήρες, μέγεθος ή χρώμα ώστε να υπερτονίζουν ή αποκρύπτουν οποιοδήποτε μέρος των υποχρεωτικών πληροφοριών ή ενδείξεων της ετικέττας ή επιγραφής. 15. Ο παραγωγός, συσκευαστής, εισαγωγέας ή διανομέας λιπάσματος με αίτηση του οποίου έχει εξασφαλισθεί η εγγραφή αυτού, ή, αν αυτός δε διαμένει στη Δημοκρατία, ο διορισμένος στη Δημοκρατία αντιπρόσωπος αυτού, υπέχει ευθύνη για την ακριβή συμμόρφωση προς τις διατάξεις του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών. 16. (1) Η δειγματοληψία λιπάσματος για σκοπούς ανάλυσης γίνεται από Επιθεωρητή στην παρουσία του ενδιαφερομένου για το λίπασμα, ή του αντιπροσώπου ή του υπαλλήλου του ή και οποιουδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου που πωλεί ή εκθέτει λίπασμα προς πώληση σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού. (2) Δείγμα ενός λιπάσματος για σκοπούς ανάλυσης θα λαμβάνεται επιλεκτικά με τέτοιο εγκεκριμένο από το Συμβούλιο τρόπο, κατά τα διεθνή πρότυπα, και σύμφωνα με τις γραπτές οδηγίες του Συμβουλίου, ώστε κατά το δυνατό το δείγμα να αντιπροσωπεύει εύλογα* ολόκληρη την παρτίδα παραγωγής ή το εισαγόμενο φορτίο του λιπάσματος. (3) Το συνολικό λαμβανόμενο δείγμα ενός λιπάσματος μπορεί να είναι βάρους μέχρι πέντε κιλών ή λίτρων, ανάλογα με την περίπτωση, εκτός αν η παρτίδα παραγωγής ή το εισαγόμενο φορτίο αποτελείται από δέκα ή λιγότερους σάκκους ή δοχεία συσκευασίας του ενός κιλού ή λίτρου, οπότε ένας ολόκληρος σάκκος ή δοχείο μπορεί να αποτελεί το δείγμα του λιπάσματος αυτού. (4) Σε περίπτωση λιπάσματος χύμα, το δείγμα θα λαμβάνεται σε ίσες ποσότητες από δέκα τουλάχιστο διαφορετικά σημεία του ολικού όγκου του προς δειγματοληψία λιπάσματος. (5) Οι δόσεις που λαμβάνονται σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους θα τοποθετούνται στο ίδιο δοχείο και αφού αναδευθόύν καλά θα αποτελούν το ολικό δείγμα. Το ολικό αυτό δείγμα θα χωρίζεται από τον Επιθεωρητή σε πέντε ίσα μέρη και το κάθε μέρος θα συσκευάζεται, σημαίνεται και σφραγίζεται κατάλληλα στην παρουσία του ενδιαφερόμενου προσώπου, όπως καθορίζεται στην παράγραφο (1): (6) Νοείται ότι αν σαν αποτέλεσμα της δειγματοληψίας ο παραγωγός ή ο εισαγωγέας υφίσταται ζημιά μεγαλύτερη από 10 λίρες τότε το Συμβούλιο θα καταβάλει το αντίτιμο της ζημιάς που προέκυψε. Βεβαίωση 17. (1) Μετά από τη λήψη, διαίρεση και σφράγισμα του δείγματος λ^ψης^^πας συ^φ ωνα V& "Λζ διατάξεις του Κανονισμού 16, ο διενεργήσας αυτήν ^ou Επιθεωρητής συμπληρώνει και υπογράφει τη βεβαίωση λήψης δείγματος, Παράρτημα ι πρότυπο της οποίας αποτελεί το Έντυπο «Ζ» του Παραρτήματος Ι των Έντυπο «ζ», παρόντων Κανονισμών, η οποία και προσυπογράφεται από το πρόσωπο στην παρουσία του οποίου έγινε η δειγματοληψία και στο οποίο παραδίδεται αντίγραφο αυτής μαζί με το ένα από τα πέντε σφραγισμένα μέρη του δείγματος τα οποία και αριθμούνται τυχαία από το 1 μέχρι το 5: Νοείται ότι στην περίπτωση που ο προσυπογράψας δεν είναι το δυνάμει του άρθρου 15 υπεύθυνο για συμμόρφωση πρόσωπο, τότε ειδοποιείται το υπεύθυνο πρόσωπο από το Συμβούλιο για να παραλάβει το δι" αυτό προοριζόμενο δείγμα.

13 1531 KAJI. 376/90 (2) Σε περίπτωση άρνησης προσυπογραφής της βεβαίωσης αυτής ή άρνησης παραλαβής του αντιγράφου αυτής ή του σφραγισμένου μέρους του δείγματος από το πρόσωπο στην παρουσία του οποίου έγινε η δειγματοληψία, ο επιθεωρητής κάμνει σχετική μνεία του γενονότος αυτού στη βεβαίωση δειγματοληψίας. (3) Ένα άλλο από τα πέντε σφραγισμένα μέρη του δείγματος αποστέλλεται ή παραδίδεται στο χημείο του Τμήματος Γεωργίας για ανάλυση από το χημικό μαζί με αντίγραφο της ενυπόγραφης βεβαίωσης λήψης δείγματος, τα δε υπόλοιπα δύο ή τρία, ανάλογα με την περίπτωση, σφραγισμένα μέρη παραδίδονται, μαζί με το πρωτότυπο της βεβαίωσης, στο Συμβούλιο προς φύλαξη το πολύ για περίοδο 24 μηνών. (4) Αν ο χημικός ή το ενδιαφερόμενο πρόσωπο επιθυμεί να έχει και δεύτερο μέρος του αυτού δείγματος μπορεί να ζητήσει αυτό από το Συμβούλιο. 18. (1) Οι ακολουθητέες μέθοδοι ανάλυσης του μέρους του δείγματος που έχει αποσταλεί στο Χημικό σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού 16 θα είναι οι καθορισμένες μέθοδοι από την ΕΟΚ ή από το Σύνδεσμο Επίσημων Χημικών Αναλυτών, (A.O.A.C.). (2) Το προβλεπόμενο στο άρθρο 10 του Νόμου πιστοποιητικό ανάλυσης συντάσσεται στο Έντυπο «Η» του Παραρτήματος Ι των παρόντων Κανονισμών. 19. Τα προβλεπόμενα στην παράγραφο (2) του άρθρου 10 του Νόμου πληρωτέα τέλη ανάλυσης λιπάσματος κατόπιν αίτησης οποιουδήποτε εισαγωγέα, κατασκευαστή, πωλητή ή αγοραστή, είναι τα εκάστοτε καθοριζόμενα από το Υπουργικό Συμβούλιο με Γνωστοποίηση του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. 20. (1) Το Συμβούλιο πριν από τις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνου θα ετοιμάζει προϋπολογισμό των εσόδων και εξόδων του, τον οποίο θα υποβάλλει στον Υπουργό για έγκριση. Η έγκριση του προϋπολογισμού του Συμβουλίου γίνεται από τον Υπουργό σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών. (2) Τα έσοδα του Συμβουλίου προέρχονται από τα πληρωτέα δυνάμει των παρόντων Κανονισμών τέλη, όπως αυτά καθορίζονται στο Παράρτημα V των παρόντων Κανονισμών. (3) Το ύψος του τέλους για τη διεξαγωγή του ελέγχου ποιότητας δε θα είναι ανώτερο από 0,5% της αξίας του τιμολογίου του λιπάσματος. (4) Τα πληρωτέα τέλη θα καταβάλλονται επ* ονόματι του Διευθυντή του Τμήματος Γεωργίας. (5) Τα έσοδα του Συμβουλίου μπορούν να διατίθενται για τους εξής σκοπούς: (α) Πληρωμή αποζημιώσεων στη Δημοκρατία για την απασχόληση του αναγκαίου για τις εργασίες του Συμβουλίου προσωπικού" (β) (γ) (δ) (ε) πληρωμή αποζημιώσεων και εξόδων παράστασης στα μέλη του Συμβουλίου* κάλυψη των εξόδων μελών του Συμβουλίου που πιθανόν να σταλούν στο εξωτερικό για συμμετοχή σε συναφή Συνέδρια ή για μελέτη Νομοθεσίας άλλων χωρών που αφορά τα λιπάσματα" πληρωμές αναλύσεων ποιοτικού ελέγχου λιπασμάτων και πληρωμή οποιουδήποτε άλλου εξόδου το οποίο θέλει κριθεί αναγκαίο από το Συμβούλιο για την εφαρμογή του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών. Ανάλυση του δείγματος και τύπος πιστοποιητικού ανάλυσης. Παράρτημα Ι Έντυπο «Η». Τέλη ανάλυσης λιπάσματος. Δημοσιονομικές διατάξεις. Παράρτημα V

14 Διοικητική. Εφαρμογή. Έναρξη ισχύος, καταργήσεις, ' επιφυλάξεις. ΝΑ Τόμος 1, Σελ. 9. Εφημ. Κυβερν. Παράρτημα Τρίτο: : Επίσημη Εφημερίδα Παράρτημα Τρίτο (Ι): Κ.Δ.Π. 376/ (6) Για την κάλυψη των εξόδων του Συμβουλίου δημιουργείται ειδικό συνοπτικό Κεφάλαιο στον Προϋπολογισμό του Τμήματος Γεωργίας. Οι λεπτομέρειες των εξόδων του Κεφαλαίου αυτού θα αναφέρονται στον ετήσιο Προϋπολογισμό του Συμβουλίου..21: Προς διασφάλιση της εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών, το Συμβούλιο βοηθείται από Επιθεωρητές και Γραφειακό Προσωπικό οι οποίοι θα προέρχονται, τηρουμένων των σχετικών διατάξεων του Νόμου, από το προσωπικό του Τμήματος Γεωργίας. 22. (1) Οι παρόντες Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ μετά από παρέλευση εννέα μηνών από την ημερομηνία της δημοσίευσης τους στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.. (2) Από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των παρόντων Κανονισμών καταργούνται οι περί Γεωργικών Λιπασμάτων Κανονισμοί: Νοείται ότι τα υφιστάμενα αποθέματα λιπασμάτων κατά την έναρξη ισχύος των παρόντων Κανονισμών που αποδεδειγμένως είχαν εισαχθεί ή παραχθεί στη Δημοκρατία πριν από την έναρξη ισχύος των παρόντων Κανονισμών θα επιτρέπεται να συνεχίσουν, για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την πιο πάνω αναφερόμενη ημερομηνία έναρξης, να διέπονται από τις διατάξεις των Κανονισμών που καταργούνται.

15 1533 Κ.Δ.Π. 376/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΤΥΠΟ «A» (Κανονισμός 6(2)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΑΙΤΗΣΗ ΠΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ Προς το Συμβούλιο Ελέγχου Λιπασμάτων, Τμήμα Γεωργίας, Λευκωσία. Ο/Η υποφαινόμενος/η από οδός τηλ αιτούμαι την έκδοση άδειας παράγωγης λιπάσματος στις εγκαταστάσεις παραγωγής μου που ευρίσκονται στην οδό Το λίπασμα/τα λιπάσματα που θα παράγω ανήκει/κουν στην κατηγορία των* Το χημικό εργαστήριο στο οποίο θα γίνονται οι εκάστοτε απαιτούμενες χημικές ή βιοχημικές αναλύσεις του παραγόμενου λιπάσματος ευρίσκεται στην οδός τηλ με υπεύθυνο τον Για το σκοπό αυτό επισυνάπτω τα πιο κάτω: (α) Το καθορισμένο τέλος για την έκδοση άδειας παραγωγής λιπάσματος, (β) πιστοποιημένο αντίγραφο πιστοποιητικού εγγραφής των εγκαταστάσεων μου εκδοθέν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του περί Εργοστασίων Νόμου, και (γ) πιστοποιημένο αντίγραφο πιστοποιητικού σύστασης εταιρείας και πιστοποιητικού διευθυντών/πιστοποιημένο αντίγραφο πιστοποιητικού εγγραφής εμπορικής επωνυμίας.** Περαιτέρω δηλώ ότι οι πιο πάνω εγκαταστάσεις μου θα είναι σ' οποιοδήποτε εύλογο χρόνο στη διάθεση των Επιθεωρητών του Συμβουλίου για τη διενέργεια επιθεωρήσεων ή δειγματοληψιών σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και των Κανονισμών. Ημερομηνία Υπογραφή αιτητή Αναφέρετε την κατηγορία λιπάσματος που θέλετε να παράγετε. Απαιτείται όταν ο αιτητής είναι εταιρεία ή οίκος.

16 ΚΛ JI. 376/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΤΥΠΟ «Β» (Κανονισμός 6(4)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΙΠΆΣΜΑΤΟς Αρ. Άδειος 1. Το Συμβούλιο Ελέγχου Λιπασμάτων, ασκώντας τις εξουσίες του δυνάμει του περί Λιπασμάτων Νόμου του 1987 και των περί Λιπασμάτων Κανονισμών του 1990, χορηγεί στον/στην του οποίου οι εγκαταστάσεις παραγωγής ευρίσκονται στη διεύθυνση '. άδεια παραγωγής λιπάσματος κάτω από τους ακόλουθους όρους (αν υπάρχουν):...:...'. 2. Η χορήγηση της άδειας αυτής υποχρεώνει τον παραγωγό λιπάσματος να τηρεί πάντοτε πιστώς και ανελλιπώς τις διατάξεις του πιο πάνω αναφερόμενου Νόμου και των Κανονισμών καθώς και οποιουσδήποτε πρόσθετους όρους ήθελαν αναγραφεί στην άδεια αυτή από το Συμβούλιο. 3. Η άδεια αυτή μπορεί να ανακληθεί από το Συμβούλιο σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του Νόμου ή των Κανονισμών ή των όρων αυτής. Υπογραφή Πρόεδρος Συμβουλίου Ελέγχου Λιπασμάτων. Ημερομηνία Σφραγίδα

17 1535 ΚΛ JI. 376/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΤΥΠΟ «Γ» (Κανονισμός 7(1)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Προς το Συμβούλιο Ελέγχου Λιπασμάτων, Τμήμα Γεωργίας, Λευκωσίας. Ό/Η υποφαινόμενος/η από <..? οδός ζητώ άδεια συσκευασίας λιπάσματος που θα γίνεται στα εργαστήρια μας κάτω από την ευθύνη του κ Το λίπασμα που θα συσκευάζουμε ανήκει στην κατηγορία των και ο τύπος του είναι Διά τον σκοπό αυτό επισυνάπτω τα ακόλουθα: (α) Αντίγραφο πιστοποιητικού ανάλυσης του παραγωγού, (β) Πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού σύστασης και του πιστοποιητικού διευθυντών της ενδιαφερόμενης εταιρείας ή πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού εγγραφής της επωνυμίας του ενδιαφερόμενου οίκου, ανάλογα με την περίπτωση,. (γ) Απόδειξη πληρωμής του καθορισμένου τέλους. Ημερομηνία Υπογραφή αιτητή

18 ΚΛΙΙ. 376/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΤΥΠΟ «Γ 1» (Κανονισμός 7(3)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΑΔΕΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ Αρ. Άδειας.. 1. Το Συμβούλιο Ελέγχου Λιπασμάτων, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται δυνάμει του περί Λιπασμάτων Νόμου του 1987 και των περί Λιπασμάτων Κανονισμών του 1990, χορηγεί στον/στην εκ, οδός και του οποίου οι εγκαταστάσεις συσκευασίας λιπάσματος βρίσκονται στην οδό αρ και τηλ * Άδεια Συσκευασίας λιπάσματος, κάτω από τους ακόλουθους όρους (αν υπάρχουν): 2. Η χορήγηση της άδειας αυτής υποχρεώνει το συσκευαστή να τηρεί πιστά και χωρίς ελλείψεις τις διατάξεις του προαναφερόμενου Νόμου και Κανονισμών καθώς και οποιουσδήποτε πρόσθετους όρους ήθελε αναγράψει το Συμβούλιο στην άδεια συσκευασίας. 3. Η άδεια αυτή μπορεί να ανακληθεί από το Συμβούλιο σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του Νόμου, ή των Κανονισμών ή των όρων αυτής. (Πρόεδρος ΣΕΛ) Σφραγίδα Ημερομηνία

19 1537 ΚΛ JI. 376/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΤΥΠΟ «Δ» (Κανονισμός 10(1)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ Προς το Συμβούλιο Εγγραφής Λιπασμάτων, Τμήμα Γεωργίας, Λευκωσία. Ο/Η πιο κάτω υποφαινόμενος/η εκ οδός αιτούμαι την εγγραφή στο Μητρώο σας του πιο κάτω περιγραφόμενου λιπάσματος: (α) Κατηγορία Λιπάσματος (β) Τύπος Λιπάσματος (γ) Χημική ονομασία (όπου εφαρμόζεται) (δ) Εμπορική ονομασία (όπου εφαρμόζεται) ' Το όνομα και η διεύθυνση του παραγωγού του πιο πάνω λιπάσματος είναι ; Περαιτέρω επισυνάπτω για τους σκοπούς της αίτησης αυτής τα πιο κάτω στοιχεία: (α) Απόδειξη πληρωμής του τέλους εγγραφής, (β) αντίγραφο της ετικέττας που θα επικολλάται ή αναγράφεται στους σάκκους ή τα δοχεία συσκευασίας του λιπάσματος, (γ) πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης ως προβλέπεται στον Κανονισμό 10(1) (γ) των πιο πάνω Κανονισμών, (δ) πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού σύστασης και του πιστοποιητικού διευθυντών της εταιρείας/ πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού εγγραφής εμπορικής επωνυμίας του οίκου*, και (ε) τα χαρακτηριστικά του Λιπάσματος**. Υπογραφή αιτητή Ημερομηνία Επισυνάπτεται αν δεν έχει ήδη υποβληθεί προηγουμένως. **Ιδέ πίσω μέρος της σελίδας.

20 ΚΑ JI. 376/ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ 1 (όνομα και τύπος λιπάσματος) 2. Φυσική κατάσταση: στερεό, υγρό ή αέριο. (Διαγράψετε ότι δεν ισχύει) 3. Είδος κόκκων και μέγεθος τους (σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ή περισσότερα μεγέθη θα αναγράφεται και η εκατοστιαία αναλογία κάθε μεγέθους). 4. Ποσοστό υγρασίας εκφραζόμενο σε νερό % 5. Όπου εφαρμόζεται: (1) Ποσοστό ελεύθερης οξύτητας σε Θειικό όξύ % (2) Διορθωτικά ή σταθεροποιητικά (3) Ποσοστό οργανικής ουσίας % 6. Τα αδρανή στοιχεία είναι 7.(1) Θρεπτικά στοιχεία που παρίστανται επί τοις εκατό. (2) Στοιχεία που περιέχονται και δεν παρίστανται, (περιλαμβανομένων και των βαρέων μετάλλων).

21 1539 ΚΛ.Π. 376/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΤΥΠΟ «Ε» (Κανονισμός 10(4)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ Αρ. Εγγραφής Διό του παρόντος πιστοποιείται ότι το Συμβούλιο Ελέγχου Λιπασμάτων, κατόπιν σχετικής αίτησης εκ μέρους του/της Συμβουλίου του λιπάσματος με τα στοιχεία το οποίο παράγεται/εισάγεται* από τον/την Από της εγγραφής αυτής και για όσο χρόνο ισχύει αυτή, ο πιο πάνω καθοριζόμενος τύπος λιπάσματος δύναται να εισάγεται ή πωλείται στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας ή να εξάγεται** από αυτήν,. τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών. Το παρόν Πιστοποιητικό Εγγραφής ισχύει μέχρι της ανάκλησης του υπό του Συμβουλίου. Υπογραφή Πρόεδρος Συμβουλίου Ελέγχου Λιπασμάτων. Ημερομηνία Σφραγίδα Διαγράψετε ανάλογα. **Νοείται ότι η εξαγωγή εγγεγραμμένου τύπου λιπάσματος γίνεται μόνο από τον εγγράψαντα το συγκεκριμένο τύπο λιπάσματος.

22 ΚΛ JI. 376/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΤΥΠΟ «ΣΤ» (Κανονισμός 12(2)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΑΠΉΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ Προς το Συμβούλιο Ελέγχου Λιπασμάτων, Τμήμα Γεωργίας, Λευκωσία. Ο/Η υποφαινόμενος/η αιτούμαι άδεια εισαγωγής τόνων λιπάσματος του τύπου και Αρ. Εγγραφής Παραγωγός του πιο πάνω λιπάσματος είναι Η κεντρική αποθήκη μου βρίσκεται στη οδός Υπογραφή αιτητή Ημερομηνία ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ Το Συμβούλιο Ελέγχου Λιπασμάτων επιτρέπει την εισαγωγή και εκτελώνιση από τον αιτητή του πιο πάνω αναφερόμενου λιπάσματος. Η άδεια αυτή υπόκειται στον όρο ότι ο εισαγωγέας κατά την εκτελώνιση θα προσκομίσει στις Τελωνειακές Αρχές: (α) Απόδειξη καταβολής του τέλους ελέγχου ποιότητας, (β) σε περίπτωση που ο επιθεωρητής λιπασμάτων δεν παρίσταται κατά την εκτελώνιση, απόδειξη ότι έχει ειδοποιήσει το Συμβούλιο για σκοπούς δειγματοληψίας, τουλάχιστο δύο εργάσιμες ημέρες προηγουμένως. Άλλοι όροι (αν υπάρχουν) Ημερομηνία Σφραγίδα Υπογραφή Πρόεδρος Συμβουλίου Ελέγχου Λιπασμάτων.

23 1541 Κ.Δ.Π. 376/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΤΥΠΟ «Ζ» (Κανονισμός 17(1)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ Ο/Η υποφαινόμενος/η Επιθεωρητής Λιπασμάτων δηλώνω ότι δυνάμει του άρθρου 9 του Νόμου και σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού 16 διενήργησα σήμερα κανονική δειγματοληψία από την αποθήκη/εργοστάσιο/πρατήριο* του/της (που βρίσκεται στην οδό αριθμός της πόλης/χωριού ) του γνωστού με την εμπορική/ χημική* ονομασία και φέροντος τον τύπο και Αριθμό Εγγραφής λιπάσματος για σκοπούς ανάλυσης από το χημικό του Τμήματος Γεωργίας. Η δειγματοληψία έγινε στην παρουσία του κ ως εκπροσώπου του φέρει τα στοιχεία και έχει διαιρεθεί σε πέντε ίσα μέρη, τα οποία έχουν σημανθεί και σφραγισθεί κατάλληλα στην παρουσία του πιο πάνω αναφερόμενου προσώπου. Υπογραφή Επιθεωρητή Ημερομηνία Βεβαιώνω ότι ο Επιθεωρητής διενήργησε δεόντως τη δειγματοληψία του πιο πάνω λιπάσματος με βάση τις διατάξεις του περί Λιπασμάτων Νόμου και των σχετικών Κανονισμών και μου παρέδωσε ένα από τα πέντε μέρη του δείγματος με τα στοιχεία. Ημερομηνία (Υπογρ.) Διαγράψετε ανάλογα.

24 Κ.Δ Π. 376/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΕΝΤΥΠΟ «Η» (Κανονισμός 18(2)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ Ο υποφαινόμενος χημικός, δηλώνω ότι διεξήγαγα στο Χημικό Εργαστήριο του Τμήματος Γεωργίας ανάλυση του δείγματος λιπάσματος με αύξοντα αρ που μου παραδόθηκε από τον Επιθεωρητή κ * στις και τα αποτελέσματα της ανάλυσης είναι τα εξής: (α) Δραστικά συστατικά % ή μ.ε.ε. (ανάλογα με την περίπτωση): (β) Ευρεθέντες μικροοργανισμοί (γ) 'Αλλες παρατηρήσεις (ολική αλατότητα, βαρέα μέταλλα κλπ.) (Χημικός) Ημερομηνία

25 1543 ΚΛ JI. 376/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Π (Κανονισμός 4(1)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΠΙΝΑΚΑΣ Αφομοιώσιμες μορφές Ιχνοστοιχείων που περιέχονται σε ένα Λίπασμα και οι οποίες δεν υπερβαίνουν τα όρια που αναγράφονται στον ακόλουθο πίνακα δεν επιτρέπεται να παρίστανται ή να διαφημίζονται ότι παρίστανται. Στοιχείο μ.ε.ε. % Βανάδιο 250 Βόριο.. 25 Κοβάλτιο.. Μαγγάνιο Μολυβδαίνιο Νάτριο Σίδηρος Χαλκός Ψευδάργυρος 1000 Για όλα τα άλλα στοιχεία θα αποφασίζει το Συμβούλιο.

26 Κ.Δ JI. 376/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΙ (Κανονισμός 14(2)) * Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΣΑΚΚΩΝ Ή ΔΟΧΕΙΩΝ 1η σειρά: Τύπος λιπάσματος, π.χ ή Οργανικό ή κ.λ.π.. 2η σειρά: Όνομα εγγράψαντος το λίπασμα, π.χ. KEN. ΣΥΝ. ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΤΔ ή ΒΙΟ ΦΛΟΡΑ ΛΤΔ. 3η σειρά: Χώρα παραγωγής ή προέλευσης. Στην ίδια σειρά θα ακολουθεί ο αριθμός εγγραφής ή άδειας εισαγωγής, και θα ακολουθεί μέσα σε παρένθεση αριθμός ή στοιχείο, που θα αντιπροσωπεύει την παρτίδα, π.χ. Πορτογαλλία 4(1), ή Κύπρος 12(a). 4η σειρά: Καθαρό βάρος σε κιλά ή λίτρα, π.χ. 50 κιλά ή 25 λίτρα κ.λ,π.. Μετά την τέταρτη σειρά ακολουθούν οποιαδήποτε άλλα στοιχεία ή πληροφορίες που απαιτούνται να αναγράφονται σε περίπτωση ορισμένων κατηγοριών λιπασμάτων KEN. ΣΥΝ. ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΤΔ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ 4(1) Καθ. Βάρος: 50 κιλά ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΒΙΟ ΦΛΟΡΑ ΛΤΔ ΚΥΠΡΟΣ 12(a) Καθ. Βάρος: 50 κιλά Σημ.: Το πιο πάνω παράδειγμα δείχνει τι επιβάλλεται να περιέχει η ετικέττα ή η επιγραφή πάνω στη συσκευασία ενός λιπάσματος. Επιπρόσθετα ονόματα ή εμπορικά σήματα ή επωνυμίες δεν αποκλείονται.

27 1545 Κ.Δ.Π. 376/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV (Κανονισμός 14(4)) Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 31 ΤΟΥ 1987) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΠΙΝΑΚΑΣ Ανεκτή αρνητική απόκλιση από την αναγραφόμενη περιεκτικότητα θρεπτικών στοιχείων πάνω στα δοχεία συσκευασίας. Όνομα Λιπάσματος Απόλυτες τιμές σε ποσοστό επί τοις εκατό κατά βάρος 1.1. Αζωτούχα Λιπάσματα: Νιτρικό Ασβέστιο 0,4 % Ν Νιτρικό Ασβέστιο και Μαγνήσιο.... 0,4% Ν Θειικό Αμμώνιο 0,3 % Ν Νιτρικό Αμμώνιο ή Ασβεστούχος Νιτρική Αμμωνία: μέχρι 32,0% Ν.. 0,8 % Ν πέραν από 32,0 % Ν 0,6% Ν Θειονιτρικό Αμμώνιο 0,8 % Ν Νιτρικό Σουλφομαγνήσιο 0,8 % Ν Θειονιτρικό Μαγνήσιο 0,8 % Ν Ουρία 0,4% Ν π.χ. Θειική Αμμωνία: κατωτάτη περιεκτικότητα 20,7 % Ν 1.2. Φωσφορικά Λιπάσματα: Διακύμανση επί της διαλυτότητας του Ρ2θ5 στο ουδέτερο κιτρικό Αμμώνιο.... 0,8 % Ρ2Ο5 στο νερό: υπερφωσφορικό κανονικό 0,9 % Ρ2Ο5 τριπλό υπερφωσφορικό.... 1,3 % Ρ2Ο Καλιούχα Λιπάσματα: Θειικό Κάλι 0,5%Κ2θ Θειικό Κάλι με άλατα Μαγνησίου 1,5 % Κ2Ο 'Αλλα συστατικά: Οξείδιο Μαγνησίου.. 0,9 % MgO Χλώριο.. 0,2 %C1

28 Κ.Δ.Π. 376/ ' Ονομα Λιπάσματος Απόλυτες τιμές σε ποοοστό επί τοις εκατό κατά βάρος 2. Σύνθετα Λιπάσματα: 2.1. Ενεργά Συστατικά: Ν P 2 Os Κ2θ 1,1 % Ν 1,1 % PzOs 1,1 % Κ2θ 2.2. Ολική αρνητική απόκλιση από την αναγραφόμενη αξία στα: διμερή λιπάσματα.. 1,5 % τριμερή λιπάσματα.. 1,9 % 3. Δευτερεύοντα Στοιχεία: Ασβέστιο: μέχρι 5% CaO 0,2 % CaO πέραν από 5% CaO.... 0,5 % CaO Μαγνήσιο: μέχρι 5% MgO 0,2 % MgO πέραν από 5% MgO.... 0,5 % MgO Θείο: μέχρι 20% S 1,0 % S πέραν από 20% S % S 4. Ιχνοστοιχεία: Βανάδιο.. Βόριο.. Κοβάλτιο.. Μαγγάνιο.. Μολυβδαίναο Σίδηρος.. Χαλκός.. Ψευδάργυρος 15 % 15 % 15 % 30 % 15 % 30 % 20 % 30 % Βαρέα Μέταλλα και άλλα στοιχεία: Επί πλέον ο κάθε αιτητής υποχρεούται να αναφέρει την περιεκτικότητα των ακόλουθων στοιχείων εφόσο αυτά περιέχονται στο λίπασμα του: Αρσενικό, Αντιμώνιο, Βρώμιο, Νάτριο, Νικέλιο, Κάδμιο, Κασσίτερος, Μόλυβδος, Σελήνιο, Υδράργυρος, Φθώριο, Χρώμιο Χλώριο,

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 118/2006 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4089 Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 949 Αριθμός 118 Οι περί Λιπασμάτων Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2237,

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2237, Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2237, 26.6.87 723 Κ.Δ.Π. 194/87 Αριθμός 194 Οι περί Γεωργικών Φαρμάκων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1987, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 25 των

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4018 ΚΛ.Π. 477/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 477 Οι περί Φυσικών Μεταλλικών Νερών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000 Ο περί περί Εμπόρων Μηχανοκίνητων Οχημάτων (Επίδειξη και Δοκιμή) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

403 Κ.Δ.Π. 154/93. Πρόλογος CYS 141 : 1992

403 Κ.Δ.Π. 154/93. Πρόλογος CYS 141 : 1992 E.E. Παρ. ΙΠ (I) Αρ. 2802,18.6.93 403 Κ.Δ.Π. 154/93 Αριθμός 154 Ο περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα Αναθεώρηση Δωδέκατης Σειράς) Κανονισμός του 1993, που εκδόθηκε από τον

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3482, 19/3/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3482, 19/3/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3482 της 19ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Ζωοτροφών και Προσθετικών των Ζωοτροφών (Έλεγχος Ποιότητας, Προμήθειας και Χρήσεως) (Τροποποιητικός)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

718 Κ.Δ JI. 167/95 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΩΣ 1983

718 Κ.Δ JI. 167/95 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΩΣ 1983 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 2981,16.6.95 718 Κ.Δ JI. 167/95 Αριθμός 167 Οι περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα - Εικοστή Δεύτερη Σειρά) Κανονισμοί του 1995 οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647, Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 509 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Καδμίου) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

5585 ' ' Κ.Δ.Π. 511/2002

5585 ' ' Κ.Δ.Π. 511/2002 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5584 Κ.Δ.Π. 511/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 511 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από Τομείς Εκτός του Βιομηχανικού Τομέα της Ηλεκτρόλυσης των Χλωριούχων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 313 Κ.Δ.Π. 82/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 82 Οι περί Στερεών και Επικίνδυνων Αποβλήτων (Ηλεκτρικές Στήλες ή Συσσωρευτές) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 545/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3652 της 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 545 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί με βάση το άρθρο 5(2), 34(1)(α) και 34(2) Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Κανονισμοί με βάση το άρθρο 5(2), 34(1)(α) και 34(2) Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5555 Κ.Δ.Π. 507/00 Αρ. 3647, 5.10.00 Αριθμός 507 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Εξαχλωροκυκλοεξανίου) Κανονισμοί του 00, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ EL 17.2.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 43/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 137/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Φεβρουαρίου 2011 για τροποποίηση του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΟΣ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 9 κατ 23(3)(ε)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΟΣ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 9 κατ 23(3)(ε) E.E. Παρ. ΙΠ (I) 701 Κ.Δ.Π. 193/89 Αρ. 2440,15.9.89 Αριθμός 193 Ο περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα Αναθεώρηση Έκτης Σειράς) Κανονισμός του 1989, ο οποίος εκδόθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

54(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος.

54(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4872 Κ.Δ.Π. 456/2002 Αρ. 3639, 27.9.2002 Αριθμός 456 Οι περί Εκχυλισμάτων Καφέ και Εκχυλισμάτων Κιχωρίου Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ (ΑΡ.2) ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΓΓΡΑΦΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ 2004 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ " : ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ  : ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 5625 Κ.Δ.Π. 517/2002 Αρ. 3649,1.11.2002 Αριθμός 517 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Χρησιμοποίηση της Ιλύος στη Γεωργία) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5577 Κ.Δ.Π. 510/2002 Αρ. 3647, Αριθμός 510 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από το Βιομηχανικό

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5577 Κ.Δ.Π. 510/2002 Αρ. 3647, Αριθμός 510 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από το Βιομηχανικό E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5577 Κ.Δ.Π. 510/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 510 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από το Βιομηχανικό Τομέα της Ηλεκτρόλυσης των Χλωριούχων Αλάτων Αλκαλίων)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο (α) «Κανονισμός 2782/75(ΕΟΚ)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 1 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2014 Για σκοπούς Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Εφημερίδα της EE: L 334, 16.12.2011, σ. 1. (α) εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 133/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3145 της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 133 Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

491 Κ.Δ.Π. 130/2004. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003)

491 Κ.Δ.Π. 130/2004. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, 5.3.2004 491 Κ.Δ.Π. 130/2004 Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 8 Χορήγηση άδειας εγκεκριμένου αποθηκευτή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 5560 Κ.Α.Π. 858/2003 Αρ. 3774, 28.11.2003 Αριθμός 858 Οι περί Εμπορικών Αντιπροσώπων (Συγκρότηση και Αειτουργία Συμβουλίου, Εγγραφή Μελών και Τέλη) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2003,

Διαβάστε περισσότερα

(2)(α) Απαγορεύεται η πώληση τροφίμου που προορίζεται για ειδική διατροφή,

(2)(α) Απαγορεύεται η πώληση τροφίμου που προορίζεται για ειδική διατροφή, E.E. Παρ. III(I) 4993 Κ.Α.Π. 502/2001 Αρ. 3565, 31.12.2001 Αριθμός 502 Οι περί Τροφίμων που προορίζονται για Ειδική Διατροφή Κανονισμοί του 2001, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 153(Ι) του 2000

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 5/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2473 της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 5 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 513/ Πεδίο εφαρμογής. Σκοπός. Παράρτημα Ι. Παράρτημα II. Απόρριψη ουσιών του. Παραρτήματος. Απόρριψη. Παράρτημα Π.

Κ.Δ.Π. 513/ Πεδίο εφαρμογής. Σκοπός. Παράρτημα Ι. Παράρτημα II. Απόρριψη ουσιών του. Παραρτήματος. Απόρριψη. Παράρτημα Π. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5595 Κ.Δ.Π. 513/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 513 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Ρύπανση από Ορισμένες Επικίνδυνες Ουσίες) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 18/87 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2203 της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 18 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Ομορρύθμων και Ετερορρύθμων

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΤΑ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΤΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ Σίνδος, 12/06/2017 Διεύθυνση Οικονομικών ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 603 Υπηρεσιών ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 18197 Τμήμα Προϋπολογισμού Λογιστηρίου και

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΪΗ(Ι) 1826 Κ.Δ.Π. 392/2000 Αρ. 3459, 29.12.2000 Αριθμός 392 Οι περί Μεταλλείων και Λατομείων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4017 Κ.Α.Π. 747/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 747 Οι περί Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών (Ευθύνη Οικονομικών Παραγόντων) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91

E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91 E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91 Ο περί Παραγωγής και Εμπορίας Φυτικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006 Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006 Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Λιπασμάτων Νόμος του 2006. Ερμηνεία. 2.-(1) Στον παρόντα Νόμο, εκτός εάν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 1ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 1ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 124(Ι)/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3360 της 1ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Λιπασμάτων Νόμος του 1999 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

122(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 2014

122(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ν. 122(Ι)/2014 122(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 2014 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646,

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, 8.11.91 Ο περί Επικίνδυνων Ουσιών Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 18/95 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2951 της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 18 Οι περί Ρυθμίσεως και Ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι Κανονισμοί αυτοί θα αναφέρονται ως οι περί Σπόρων (Αδεια Λειτουργίας Σποροπαραγωγικής Επιχείρησης και Αδεια Εμπορίας Σπόρων) Κανονισμοί

1. Οι Κανονισμοί αυτοί θα αναφέρονται ως οι περί Σπόρων (Αδεια Λειτουργίας Σποροπαραγωγικής Επιχείρησης και Αδεια Εμπορίας Σπόρων) Κανονισμοί Ε.Ε. Παρ. III(I) 5868 Κ.Α.Π. 913/2003 Αρ. 3786, 19.12.2003 Αριθμός 913 Οι περί Σπόρων (Αδεια Λειτουργίας Σποροπαραγωγικής Επιχείρησης και Αδεια Εμπορίας Σπόρων) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

0 ΠΕΡΙ. ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ fogvoviouoi υε Βάση το άοθοο 33(U και (2)

0 ΠΕΡΙ. ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ fogvoviouoi υε Βάση το άοθοο 33(U και (2) Ε. Παρ. ΠΙ (Ι) 825 Κ.ΔJI. 213/91 Αρ. 2619,19.7.91 Αριθμός 213 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φορολογικά Τιμολόγια) Κανονισμοί του 1991 που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 33(1)

Διαβάστε περισσότερα

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 .Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 3964 Κ.Δ.Π. 474/2004 ρ. 3852, 30.4.2004.ριθμός 474 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας και Ανάλυσης Τροφίμων για Έλεγχο των Μεγίτων Περιεκτικοτήτων Πατουλίνης στα Τρόφιμα Κανονισμοί του 2004,

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806,

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, 9.7.93 442 Κ.Δ.Π. 175/93 Αριθμός 175 Οι περί Άμυνας (Εξαγωγή Εμπορευμάτων) Κανονισμοί του 1993 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 5 του περί Προμηθειών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4237, 31/3/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4237, 31/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2006 Προοίμιο. Για σκοπούς ΕΕ: L 165, 30.4.2004, σ. 1. L 191, 28.5.2004, σ. 1. L 278, 21.10.2008, σ. 6. (α) αποτελεσματικότερης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 263 Κ.Δ.Π. 30/97 Αρ. 3120, 31.1.97 Αριθμός 30 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1997, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 272/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2930 της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 272 Οι περί Προστασίας της Παραλίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 807 Κ.Δ.Π. 134/2007 Αρ. 4183,

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 807 Κ.Δ.Π. 134/2007 Αρ. 4183, Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 807 Κ.Δ.Π. /007 Αρ. 8,..007 Αριθμός Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 00 [ΝΟΜΟΣ ΑΡ. 9() ΤΟΥ 00] Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 9 Παραγωγή βιοκαυσιμων Ο Διευθυντής ασκώντας τις εξουσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 57/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριθμός 57 Αρ. 2689 της 13ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1992 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Υγιεινής του Κρέατος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΝΟΜΟ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΝΟΜΟ 1508 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4422, 27.12.2013 Ν. 180(Ι)/2013 Ο περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2013 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000)

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Ε.Ε. Παρ. III(I) 2896 Κ.Α.Π. 427/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 427 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Γνωστοποίηση με βάση το Άρθρο 13Α(1) Χορήγηση άδειας φορολογικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς διευκόλυνσης της εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3551, 30/11/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3551, 30/11/2001 Ο περί της Επαγγελματικής Άδειας Οδηγού (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 148(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646,

E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646, E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646, 25.10.2002 Αριθμός 496 Οι περί Προστασίας από Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (Επιτήρηση και Έλεγχος των Αποστολών Ραδιενεργών Αποβλήτων) Κανονισμοί του 2002, οι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

6621 Κ.Δ.Π. 667/2004

6621 Κ.Δ.Π. 667/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3888, 30.7.2004 6621 Κ.Δ.Π. 667/2004 Αριθμός 667 Οι περί Βιολογικής Παραγωγής (Εισαγωγές από Τρίτες Χώρες) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 428 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000)

Αριθμός 428 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Ε.Ε. αρ. III(I) 2904 Κ.Δ.. 428/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 428 Ο ΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Γνωστοποίηση με βάση το Άρθρο 13Α(1) Έγκριση σύστασης και λειτουργίας των

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170,

E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170, E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170, 25.7.97 Ο περί Συλλογικών Στοιχημάτων (Ρύθμιση και Φόρος) Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ WSF straights Nitrophoska special 12-12-17 (+2MgO+8S+TE) 12% Ν Ολικό Άζωτο 7% NH 4 -N Αμμωνιακό Άζωτο 5% ΝΟ 3 -Ν Νιτρικό Άζωτο 12% P 2 O 5 Πεντοξείδιο του Φωσφόρου διαλυτό 7,8% P

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4267, 31/12/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4267, 31/12/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2009 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 4 του 1978 23 του 1978 41 του 1979 164 του 1987

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 8(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Παρ. Ν. 100(Ι)/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Ο περί Φαρµάκων Ανθρώπινης Χρήσης Ποιότητας, Προµήθειας και Τιµών) (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

εξουσιοδοτήσεων. ος '

εξουσιοδοτήσεων. ος ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 305 Κ.Δ.Π. 80/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 80 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Γενικές Εξουσιοδοτήσεις) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 534 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 115(Ι)/2018 Αρ. 4668, 25.7.2018 Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Τεχνικός Έλεγχος και Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 422 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 52(Ι)/2017 Αρ. 4603, 2.6.2017 Ο περί Kοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1553 Κ.Δ.Π. 338/2000 Αρ. 3451, Αριθμός 338 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 319 ΤΟΥ 1987 ΚΑΙ 3(1) ΤΟΥ 1993)

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1553 Κ.Δ.Π. 338/2000 Αρ. 3451, Αριθμός 338 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 319 ΤΟΥ 1987 ΚΑΙ 3(1) ΤΟΥ 1993) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1553 Κ.Δ.Π. 338/2000 Αρ. 3451, 24.11.2000 Αριθμός 338 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 319 ΤΟΥ 1987 ΚΑΙ 3(1) ΤΟΥ 1993) Διάταγμα σύμφωνα με το άρθρο 4(1) Ο Υπουργός Γεωργίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση των περί Χορηγήσεως Αδείας εις Τελωνειακούς Πράκτορας και Βοηθούς Τελωνειακούς Πράκτορας Κανονισμών, Κ..Π. 119/1974

Τροποποίηση των περί Χορηγήσεως Αδείας εις Τελωνειακούς Πράκτορας και Βοηθούς Τελωνειακούς Πράκτορας Κανονισμών, Κ..Π. 119/1974 Λευκωσία, 6 Απριλίου 2016 ΠΡΟΣ: Ολους τους Ενδιαφερομένους Κυρίες/Κύριοι, Τροποποίηση των περί Χορηγήσεως Αδείας εις Τελωνειακούς Πράκτορας και Βοηθούς Τελωνειακούς Πράκτορας Κανονισμών, Κ..Π. 119/1974

Διαβάστε περισσότερα

6251 Κ.Δ.Π. 636/2002

6251 Κ.Δ.Π. 636/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3666, 27.12.2002 6251 Κ.Δ.Π. 636/2002 Αριθμός 636 Οι περί Στερεών και Επικίνδυνων Αποβλήτων (Πολυχλωροδιφαινύλια και Πολυχλωροτριφαινύλια) (PCB/PCT) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

του 1977 έως 2001 εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς. 20m του 1992

του 1977 έως 2001 εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς. 20m του 1992 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1527 Κ.Δ.Π. 140/2001 Αρ. 3485, 30.3.2001 Αριθμός 140 Οι περί Πρόδρομων Ουσιών (Παρασκευή και Εμπορία) Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 5Α

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4334, 25/5/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4334, 25/5/2012 Αρ. 4334, 25.5.2012 54(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς περαιτέρω εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, 24.11.2000 Αριθμός 332 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Ακλοολόμετρα και Αραιόμετρα Αλκοόλης) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

29.10.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 282/7

29.10.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 282/7 29.10.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 282/7 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1020/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Οκτωβρίου 2009 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2003/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 232/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3424 της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 232 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

τους ακόλουθους Κανονισμούς. Ι22(1)το\'2000 ^ '

τους ακόλουθους Κανονισμούς. Ι22(1)το\'2000 ^ ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 764 Κ.Δ.Π. 116/2002 Αρ. 3583, 8.3.2002 Αριθμός 116 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας για Επίσημο Έλεγχο των Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων επί και εντός των Οπωροκηπευτικών Κανονισμοί του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ (α) Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση τα Άρθρα 67 και 100

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση τα Άρθρα 67 και 100 Ε.Ε. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3844, 23.4.2004 1813 Κ.Δ.Π. 273/2004 Αριθμός 273 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση τα Άρθρα 67 και 100 Όροι και προϋποθέσεις που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΣ) ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 13(Ι) του 1993

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΑΙΟΥ 2004 ΔΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΑΙΟΥ 2004 ΔΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 507/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3853 της 30ής ΑΠΡΙΑΙΟΥ 2004 ΔΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 507 Οι περί της Εφαρμογής του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 167(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

του 1993 και 2000 και των σχετικών Κανονισμών. 47(Ι) του 200α

του 1993 και 2000 και των σχετικών Κανονισμών. 47(Ι) του 200α Ε.Ε. Παρ. III(I) 5603 ΚΑ.Π. 515/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 515 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Πρόληψη και Μείωση της Ρύπανσης των Νερών από Αμίαντο) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 207(Ι)/2012 207(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4103, 22/12/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4103, 22/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με τα άρθρα 2 και 5 της πράξης της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 4 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L156,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 973 Κ.Δ.Π. 233/99 Αρ. 3359, Αριθμός 233 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

Ε.Ε. Παρ. III(I) 973 Κ.Δ.Π. 233/99 Αρ. 3359, Αριθμός 233 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Ε.Ε. Παρ. III(I) 973 Κ.Δ.Π. 233/99 Αρ. 3359, 29.10.99 Αριθμός 233 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας δυνάμει του άρθρου 7

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα