Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ"

Transcript

1 Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Καλή σας ημέρα. Θέλω να σας καλωσορίσω στην πρώτη διακαναλική συνέντευξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ γιατί στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επέλεξαν αντί να ακολουθήσουμε το συμβατικό τρόπο της προεκλογικής εκστρατείας να περιοδεύσουμε σε όλη την Ελλάδα, απ' την Κέρκυρα μέχρι το Καστελλόριζο και από τη Λήμνο και τον Άη Στράτη μέχρι το Ακροταίναρο, μέχρι τη Γαύδο. Το επιλέξαμε αυτό γιατί είμαστε ένα Κίνημα που γεννηθήκαμε εδώ και τρεις μήνες μέσα από το διαδίκτυο. Συναντηθήκαμε πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους του παρελθόντος, μέσα από τα social media. Βρεθήκαμε και συνδιαμορφώσαμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη προκειμένου να καλύψουμε το κενό που δημιουργήθηκε στον τόπο. Να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα πατριωτικό, αστικό λαϊκό και δημοκρατικό Κίνημα. Ένα Κίνημα το οποίο δε θα εξαρτάται από χρηματοδοτήσεις, από σπόνσορες, που δε θα κάνει μεταγραφές αλλά που θα βασίζεται στην ψυχή των Ελλήνων. Ενός έθνους που τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μία τρομερή επίθεση απ' τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Και αντί να το υπερασπιστεί το πολιτικό σύστημα που επέλεξε από το '74 μέχρι σήμερα, βρέθηκε ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικογένεια ανυπεράσπιστοι. Δημιουργηθήκαμε λοιπόν ενώ συναντηθήκαμε στο διαδίκτυο, στις πλατείες και διαμορφώσαμε την ιδεολογική διακήρυξη και το πρόγραμμα του κόμματός μας. Όλα τα προγράμματα, το Οικονομικό Πρόγραμμα, το Πρόγραμμα για την Παιδεία, το Πρόγραμμα για την Υγεία, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα προγράμματα για την έξοδο από την οικονομική κρίση με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πέρασαν όλα από Δημόσια Διαβούλευση. Από Δημόσια Διαβούλευση πέρασαν και οι υποψήφιοι Βουλευτές και τα ψηφοδέλτια. Και μάλιστα, τα ψηφοδέλτια αυτά δεν άλλαξαν και στις δεύτερες εκλογές. Δε δεχθήκαμε να έρθουν κοντά μας άνθρωποι που μας πλησίαζαν από τους πολιτικούς χώρους του παρελθόντος, από εκείνους που είχαν ψηφίσει έστω και ένα Μνημόνιο. Αυτό είναι μία αρχή την οποία δεν παραβιάζουμε. Όπως και δε θα παραβούμε ποτέ αύριο αυτά που συμφωνήσαμε με τον ελληνικό λαό. Μας εμπιστεύθηκε το 11,6 % με το 10,6% της πλειοψηφίας μας έδωσε στις εκλογές της 6 ης Μαΐου. Ένα πραγματικά πολύ μεγάλο ποσοστό για

2 ένα Κίνημα που γεννήθηκε μέσα σε τρεις μήνες και μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ερχόμαστε τώρα στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Στην εκλογική αναμέτρηση όπου ο ελληνικός λαός απαιτεί να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση που θα αναλάβει στα χέρια της τα ηνία του τόπου σε μία περίοδο όπου το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ουσιαστικά βρίσκεται υπό μία τεράστια οικονομική κρίση. Εμείς προειδοποιήσαμε ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως πυροκροτητής σε αυτή την τεράστια κρίση. Είπαμε στον ελληνικό λαό μέσα στο Κοινοβούλιο ότι αυτή η κρίση θα οδηγήσει σε μία πραγματικά τεράστια ανθρωπιστική κρίση -όπως και μετεξελίχθηκε-. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Και στο Νότο της Ευρώπης. Χθες ήταν η Ισπανία, είναι, φοβούμαι, πολύ κοντά η Κύπρος, η Ιταλία, η Γαλλία, η Πορτογαλία. Απαιτείται λοιπόν στις 18 Ιουνίου να προκύψει μία κυβέρνηση που ο ελληνικός λαός θα επιλέξει -όπως πάντα το κάνει- στέλνοντας στο Κοινοβούλιο τους δικούς του εκπροσώπους. Μία κυβέρνηση η οποία θα έχει τα δύο χαρακτηριστικά που για μας αποτελούν προαπαιτούμενα: 1 ον.την άμεση καταγγελία του Μνημονίου και 2 ον.την άμεση εφαρμογή μιας Εθνικής Αντιπρότασης εξόδου από την κρίση και αποκατάστασης της εθνικής οικονομίας αλλά και της εθνικής αξιοπρέπειας. Το Μνημόνιο πλέον απέτυχε παταγωδώς. Οι πολιτικές που μας επέβαλλαν χωρίς καμία εγγύηση ότι θα βγει η χώρα από την κρίση έχει οδηγήσει σε μία τεράστια ύφεση. 1,5 εκατομμύριο άνεργοι Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας Το 80% των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλείνουν επιχειρήσεις έχουν φύγει μέσα σε λίγους μήνες για να μεταφέρουν την έδρα τους στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στην Κύπρο, στην Τουρκία. Συνεχώς αυξάνονται οι αυτοκτονίες, φθάσαμε τις αυτοκτονίες Αυξάνονται το έγκλημα και η ανασφάλεια. Και η ελληνική οικογένεια βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση από τον πόλεμο και μετά. Υπάρχουν πλέον εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες γύρω μας που δε μπορούν να ανταποκριθούν. Σε λίγες μέρες εάν κανείς πολίτης επισκεφθεί το λογιστή του θα δει ότι είναι αδύνατον η πλειοψηφία των Ελλήνων να πληρώσουν τους φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλει αυτό το Μνημόνιο.

3 Τα Μνημόνια τα οποία υπέγραψαν και για τα οποία δεσμεύτηκαν οι δύο κύριοι πρωταγωνιστές: ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μετά τον Οκτώβριο με τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Πριν συνεχίσω για να κάνω την παρουσίαση του προγράμματός μας θα ήθελα να σας παρουσιάσω ορισμένα συνταρακτικά στοιχεία που ήρθαν τις τελευταίες ώρες στα χέρια μας. Στοιχεία τα οποία απεστάλησαν απ'τον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Ζανιά. Όπως γνωρίζετε, το μόνο Κίνημα που επισκέφθηκε τον Υπουργό Οικονομικών και έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις μαζί με τους συνεργάτες και είχε υποβάλλει ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, είμαστε εμείς. Ζητήσαμε να έχουμε γραπτές απαντήσεις. Οι γραπτές απαντήσεις αυτές ήρθαν με αυτή την επιστολή που ήρθε στα χέρια μας πριν από λίγες μέρες. Προκύπτουν τα εξής σημαντικά στοιχεία που έχουν άμεση σχέση με το τι πρόκειται να γίνει τις επόμενες ώρες και το πώς πρέπει να συνδιαμορφώσουν τα κόμματα τις απόψεις τους. 1 ον.προκύπτει ότι δεν έχει υπογραφεί η Σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens. Δηλαδή στο σημείο 3 στην απάντηση την οποία καταθέσαμε ο Υπουργός Οικονομικών μας απαντά: «Με το άρθρο 324 του Ν. 4077/2012 εγκρίθηκε το σχέδιο συμφωνίαςσυμβιβασμού με την εταιρία Siemens Α.Ε. Σχετική σύμβαση συμβαλλομένων μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρίας Siemens Α.Ε δεν έχει υπογραφεί». Θέλω λοιπόν σε αυτό το σημείο να ζητήσω δημόσια απ' την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση να μην υπογράψει τη σύμβαση αυτή με τη Siemens η οποία παραχωρεί ευρώ προς την εταιρία εκείνη η οποία δωροδόκησε πολιτικά κόμματα, πολιτικά πρόσωπα και ουσιαστικά υπέγραψε συμβάσεις που έχουν στοιχίσει πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό. Δεν έχει δικαίωμα να την υπογράψει αυτή τη συνθήκη. Τα δύο δισεκατομμύρια απ' την απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που υπεγράφη διακομματικά. 2 ον.καλώ τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευτούν δημόσια πριν από τις εκλογές ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει μετά τις εκλογές η συγκεκριμένη σύμβαση δε θα υπογραφεί. Αποτελεί μία πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό. Απ' την ίδια έκθεση και την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών προκύπτει ότι ο EFSF δεν έχει δώσει χρήματα για να δανείσει την Ελλάδα αλλά εγγυήσεις σε έγγραφα. Εγγυήσεις σε έγγραφα από έναν οργανισμό ο οποίος δεν είναι τράπεζα. Δηλαδή τα έγγραφα αυτά δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εκταμιευθούν ποσά για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

4 Είναι η απάντηση που μας έδωσε στο ερώτημα 2 ο Υπουργός Οικονομικών. Η επιστολή θα είναι στη διάθεσή σας όπως επίσης και τα συνημμένα έγγραφα. Είχαμε ζητήσει από τον κ. Ζανιά να μας δώσει υπογεγραμμένα τα αντίγραφα των Δανειακών Συμβάσεων του Μνημονίου. Και αυτό γιατί; Γιατί φαίνεται πέραν από αυτά τα οποία ήρθαν στη Βουλή να υπάρχουν άλλου είδους όροι, κρυφοί όροι σε αυτές τις συμβάσεις και στα Μνημόνια τα οποία υπέγραψαν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις. Δυστυχώς, ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση είδαμε με έκπληξη ότι στις απαντήσεις που παραλάβαμε υπάρχουν μόνο ανυπόγραφα σχέδια των Δανειακών Συμβάσεων. Και θέτουμε ευθέως το ερώτημα: «Έχουν υπογραφεί οι Δανειακές Συμβάσεις; Πώς και από ποιους; Και με ποιους όρους»; Ή καταστρέφεται ο ελληνικός λαός, ο ελληνικός πλούτος, τα ελληνικά νοικοκυριά με μία διαδικασία που βρίσκεται απόλυτα στον αέρα. Απ' τα στοιχεία δε που μας παρέδωσε ο κ. Ζανιάς προκύπτει ότι τα Μνημόνια των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου σε αγαστή συνεργασία έχουν αποτύχει πλήρως ως λύση αφού τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας δείχνουν ότι τα έσοδα από το ΦΠΑ και τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καυσίμων έχουν απόλυτα καταρρεύσει. Έχουν απόλυτα καταρρεύσει τα έσοδα διότι ακολουθούμε την πολιτική που μας υποδεικνύουν. Και το ερώτημα πλέον αυτών των εκλογών δεν είναι «ευρώ ή δραχμή». Πριν από λίγη ώρα, ο Γενικός Διευθυντής της Deutsche Bank ανέφερε ότι δεν υπάρχει ικανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το ίδιο ακριβώς που μας απάντησε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Το ψευτοδίλημμα λοιπόν δεν είναι «εντός ή εκτός ευρώ». Το δίλημμα είναι: «εντός ή εκτός Μνημονίου». Και μάλιστα έχοντας αποδεχθεί ότι οι ελληνικές οικογένειες έχουν πτωχεύσει. Σήμερα, η ελληνική οικονομία βρίσκεται με το χαρακτηριστικό τίτλο «technical default», δηλαδή πτώχευση. Έχουν πληρωθεί τα CDS. Θα πρέπει σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός να επιλέξει: Ή θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατάσταση με δεδομένη την πτώχευση της ελληνικής οικογένειας και το default της ελληνικής οικονομίας μέσα στο αγγλικό Δίκαιο ή έξω από το αγγλικό Δίκαιο. Εάν δηλαδή θα προχωρούν ή όχι σε κατασχέσεις της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας ή δε θα το επιτρέψουμε. Θα ενεργοποιήσουμε τη ρήτρα που καταργήθηκε με το Μνημόνιο το 15, 8 περί ασυλίας της χώρας. Θα σας θυμίσω ότι στο πρώτο Μνημόνιο στο άρθρο 15 παρ. 4 αναφέρεται ότι «η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ απ' την ασυλία».

5 Δηλαδή δεν έχει δικαίωμα το κράτος να προστατεύσει τους πολίτες. Σε μία τέτοια κατάσταση λοιπόν οι Έλληνες που καλούνται να απαντήσουν και να ψηφίσουν στις 17 του μηνός θα πρέπει να αποφασίσουν: Θα αφήσουμε το κράτος και τους πολίτες απροστάτευτους με αγγλικό Δίκαιο χωρίς να έχει δικαίωμα το κυρίαρχο κράτος να παρέχει την ασυλία; Δηλαδή θα αφήσουμε σε ομαδικές κατασχέσεις απ' τα Λουξεμβουργιανά Δικαστήρια και με αγγλικό Δίκαιο την ελληνική δημόσια και ιδιωτική περιουσία; Την ιδιωτική και δημόσια επαναλαμβάνω ή όχι; Αυτά είναι τα δύο ερωτήματα. Θέλω σε αυτό το σημείο να σας πω ότι αυτό το δίλημμα είχε απαντηθεί από πολύ πιο πριν. Και να μου επιτρέψετε να διαβάσω 10 γραμμές από κείμενο μέσα από τη Βουλή: «Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία». Αυτό μας είχαν πει και πέρυσι το Μάιο. «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Όπως αποδείχθηκε, το Μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρεοκοπία. Και το Μεσοπρόθεσμο δε θα την αποτρέψει. Θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην παράλυση που φέρνει τη χρεοκοπία ακόμα πιο κοντά. Κάποιοι μας απείλησαν και με διλήμματα του τύπου «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς». Κάποιοι άλλοι πριν ένα μήνα είχαν απειλήσει: «Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή». Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου η οποία δεν πείθει κανέναν. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την οικονομία. Κάθε φορά που ακούω τέτοιες ανοησίες το μόνο που δυστυχώς που γίνεται είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες. Όμως ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται πια. Απλώς η αγορά κακοποιείται. Ας το καταλάβουν και ας σταματήσουν επιτέλους αυτά τα πυροτεχνήματα ανευθυνότητας». Δεν τα είπα εγώ αυτά στη Βουλή. Στις 28 Ιουνίου 2011 στα πρακτικά της Βουλής. Σας διάβασα αυτά που έλεγε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Αυτός δηλαδή που τώρα την ανοησία, τον εκβιασμό, το ψευτοδίλημμα, το φέρνει ως δίλημμα για τον ελληνικό λαό για τις 17 Ιουνίου. Είναι η απόδειξη ότι εκείνος που εκβιάστηκε, εκείνος που άλλαξε θέση ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που τώρα με τα ίδια μέσα απειλεί τον ελληνικό λαό. Η απάντηση είναι ότι ο ελληνικός λαός δε απειλείται. Έρχονται, την ίδια στιγμή και μιλούν εκείνοι που αθώωσαν στο σύνολο των υποθέσεων σκανδάλων τους υπευθύνους για κάθαρση και απόδοση δικαιοσύνης. Τόλμησε ο κ. Βενιζέλος να ρωτήσει που βάλαμε την υπογραφή μας. Και την ίδια στιγμή ο κ. Βενιζέλος ήταν εκείνος που στην Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια, για τα ίδια αδικήματα που διώκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος με

6 προσωπική του υπογραφή και αγώνα, υπέγραψε την αθώωση του κρατούμενου σήμερα στον Κορυδαλλό Άκη Τσοχατζόπουλου. Θα πρέπει να ξέρουν ότι τα αδικήματα όλων των σκανδάλων, της Siemens, των υποβρυχίων, των εξοπλιστικών απ' το 1974 μέχρι σήμερα θα επανεξεταστούν. Θα αρθούν όλες οι ασυλίες -βουλευτικές και υπουργικές-και θα φυλακιστούν εκείνοι οι οποίοι έκλεψαν τον ελληνικό λαό. Εκείνοι που λήστεψαν τα όνειρα των παιδιών μας. Αυτό είναι μία υπόσχεση. Πριν μπω στην Εθνική μας Αντιπρόταση εξηγώντας ακριβώς τι θα κάνουμε τις πρώτες 30 μέρες, τους πρώτους 6 μήνες και στην 1 η εντολή που θα λάβουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ή που προτείνουμε να υιοθετήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα για το σχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, θα ήθελα να σας πω ότι σε αντίθεση με τον Υπουργό Οικονομικών ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παρ' ότι υποσχέθηκε δημόσια ότι θα παραδώσει την έκθεση της Blackrock στα πολιτικά κόμματα διότι δεν αποτελεί μυστικό, παρότι έδωσε εντολή την επομένη της συναντήσεώς μας να παραδοθεί η πραγματική κατάσταση για τις τράπεζες μέχρι σήμερα αρνείται να παραδώσει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ την έκθεση της Blackrock. Τελευταίο και πριν αρχίσω την επεξήγηση του προγράμματος θα ήθελα να θυμίσω ότι αυτού του είδους τα διλήμματα ο ελληνισμός τα έχει ξαναζήσει. Και απάντησε. Θέλω να θυμίσω ότι ακριβώς οι ίδιες εταιρίες που έχουν αναλάβει το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και μάλιστα μαθαίνω ότι θα προβληθούν και ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση για να φοβίσουν τον κόσμο -είναι συνέχεια των διαφημίσεων με τα παιδάκια-θα ήθελα να θυμίσω ότι οι ίδιοι ακριβώς είναι εκείνοι που απειλούσαν για το σχέδιο Ανάν την Κύπρο και τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο. Οι ίδιοι ακριβώς πολιτικοί οι οποίοι έρχονται σήμερα να απειλήσουν τον ελληνικό λαό είναι αυτοί που έλεγαν στους Κυπρίους ότι αν ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο θα οδηγείτο η Κύπρος σε κατοχή και πέραν του ελεύθερου τμήματός της και σε πόλεμο. Η Κύπρος και ο μεγάλος Τάσος Παπαδόπουλος, ο μεγάλος Έλληνας Τάσος Παπαδόπουλος, ανακήρυξε την ΑΟΖ, αρνήθηκε το σχέδιο Ανάν και ουσιαστικά σήμερα η Κύπρος είναι μία χώρα που παρ' όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει μετά την έκρηξη στις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικού από την αποθήκευση των πυραύλων βρίσκεται σε πολύ καλύτερη φάση από ότι θα βρισκόταν με το σχέδιο Ανάν. Κυρίες και κύριοι, εκπρόσωποι του Τύπου, Θα ήθελα με λίγα λόγια να αναλύσω την Εθνική Αντιπρόταση και το Οικονομικό Πρόγραμμα, το οποίο θα ήθελα να σας πω ότι δημιουργήθηκε από Έλληνες πολίτες μέσα από το διαδίκτυο, από μία ομάδα τεσσάρων Ελλήνων

7 που το επεξεργάστηκε και κατόπιν εισηγήσεων πολιτών μέσα από το διαδίκτυο και πολλών Ελλήνων ομογενών απ' την Αυστραλία, απ' τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους οποίους δημόσια και ευχαριστώ. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο επί 2,5 μήνες. Εμείς δεν αλλάζουμε πρόγραμμα ανάλογα με τις εκλογές ή με τις δημοσκοπήσεις ή ανάλογα με αυτά που προτείνουν οι διαφημιστικές εταιρίες. Το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ένα, αυτό που γνωρίζει ο ελληνικός λαός που δημόσια μπορεί να κρίνει και δημόσια ζητούμε να μας κρίνουν στις εκλογές της 17 ης του μηνός. Οι δράσεις του προγράμματος το οποίο έχετε και στα χέρια σας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και το οποίο είναι αναρτημένο στηρίζονται σε 10 πυλώνες. Τι πρέπει να γίνει κατ' αρχήν άμεσα, στις πρώτες 30 μέρες, προκειμένου να μπορέσουμε, καταργώντας τα Μνημόνια να ανακόψουμε την κατιούσα πορεία της οικονομίας και τη δυστυχία της ελληνικής οικογένειας. Άμεσα λοιπόν συστήνονται οι εξής Ειδικές Επιτροπές: Η Επιτροπή Υποθέσεων Θάλασσας για την ανακήρυξη της ΑΟΖ με πόρισμα σε 30 μέρες και άμεση ανακήρυξη των ελληνικών ΑΟΖ Επιτροπή, του Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους με πόρισμα εντός 30 ημερών. Επιτροπή Διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων με πόρισμα εντός 30 ημερών. Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου Ασφαλιστικών Ταμείων σε πόρισμα εντός 6 μηνών και Επιτροπή Ελέγχου Χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με πόρισμα μέσα σε έξι μήνες. Ο δεύτερος πυλώνας είναι ο πυλώνας της καταγγελίας του Μνημονίου και των Δανειακών Συμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Η καταγγελία του Μνημονίου θα είναι άμεση. Και επαναλαμβάνω τη λέξη καταγγελία. Ούτε κατάργηση, ούτε επαναδιαπραγμάτευση. Εμείς, δεν αλλάξαμε θέσεις. Πρώτον η κρατικοποίηση του καταστατικού ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας πω ότι η κρατικοποίηση του συνόλου του καταστατικού ελέγχου γίνεται για ένα λόγο: Διότι στο καταστατικό της Τραπέζης προβλέπεται ότι οι έλεγχοι μπορούν να κατέβουν μέχρι 34%. Γιατί θέλουν τον έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος μέχρι το Χρηματιστήριο βεβαίως;

8 Πρώτον για να διασφαλίσουμε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ως αντιπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στο μνημόνιο και στις δανειακές συμβάσεις θα προχωρήσει στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και δεύτερον, για τον έλεγχο του βέτο στην περίπτωση αποβολής της Τράπεζας της Ελλάδος από την πλατφόρμα συναλλαγών target 2 είναι καθαρά τεχνικό θέμα. Ο μόνος τρόπος που μπορεί κάποιος να βγάλει μια χώρα από την Eυρωζώνη, από το ευρώ, είναι μέσα στην ΕΚΤ να οριστεί ένας στόχος και η Τράπεζα της Ελλάδος να μην ασκήσει βέτο. Αν ασκήσει βέτο δεν βγαίνει ποτέ από την Eyρωζώνη και το ευρώ. Σε αυτό λοιπόν το σημείο ζητάμε να έχουμε τον έλεγχο, όχι γιατί αμφισβητούμε την καλή θέληση της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά γιατί πρέπει σε αυτό το σημείο να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο για να μην υπάρξει ούτε ο παραμικρός κίνδυνος. Η άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ με αποτίμηση των πρώτων κοιτασμάτων του Ιονίου και άμεση τιτλοποίηση τους. Η άμεση τιτλοποίηση υπολογίζεται ότι θα αποφέρει 20 δις ευρώ. Ανάθεση της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων σε εξειδικευμένη διεθνή νομική εταιρία με τιτλοποίηση των απαιτήσεων από μεγάλη επενδυτική τράπεζα για να εκδοθούν στις διεθνείς αγορές τα CDO. Εξασφάλιση της ρευστότητας του ελληνικού δημοσίου για τη χρηματοδότηση του αρνητικού ισοζυγίου και του πρωτογενούς ελλείμματος το οποίο προϋπολογίζεται μετά τις προσαρμογές σε 11,5 δις ευρώ για το Εξασφάλιση της πληρωμής των μισθών και των συντάξεων, του ποσού δηλαδή των 49 δις ευρώ για το 2012 και κάλυψη των δαπανών υγείας και παιδείας από τα έσοδα του ενοποιημένου προϋπολογισμού γενικής κυβέρνησης τα οποία για το 2012 έχουν υπολογισθεί στα 89 δις ευρώ. Έχω στη διάθεση σας μαζί μου όλα τα στοιχεία γιατί υπήρξαν αμφισβητήσεις σε διάφορες τηλεοπτικές συζητήσεις. Έχω τα επίσημα στοιχεία τα οποία είναι στη διάθεσή σας. Προσδιορισμός του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου εντός 30 ημερών. Καταγγελία του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων. Αντικατάσταση του μνημονίου με την Εθνική Αντιπρόταση και άμεση κατάργηση του Ειδικού Λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους. Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, επαναπροσδιορισμός του δημοσίου χρέους σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου και προγραμματισμός εξυπηρέτησής του με ρήτρα ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας. Δηλαδή με ανώτατο όριο ετήσιας εξυπηρέτησής του σε ποσοστό 7 έως 10% του ΑΕΠ, ώστε να είναι εξασφαλισμένο ότι θα μπορούν να πληρώνονται όλες οι δαπάνες των μισθών συντάξεων υγείας παιδείας και αφορά και την άμυνα.

9 Ο τρίτος πυλώνας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας του ελληνικού δημοσίου. Εδώ είναι απόλυτα κοστολογημένη. Οι ανενεργοί λογαριασμοί που κανείς δεν μιλά είναι 10 με 15 δις ευρώ. Ποιοι είναι οι ανενεργοί λογαριασμοί; Είναι εκείνοι οι λογαριασμοί που έχουν να «κινηθούν» πάρα πολλά χρόνια με καταθέσεις στις τράπεζες με μετρητά τα οποία υπάρχουν και δεν αναφέρομαι περαιτέρω στα ευρήματα τα οποία υπάρχουν μέσα σε θυρίδες τραπεζών. 5 δις ευρώ που θα περάσουν άμεσα στο ελληνικό δημόσιο και όχι στην ιδιωτική τράπεζα. Είσπραξη αποζημιώσεως της ΖΙΜΕΝΣ δυο δις ευρώ άμεσα με κατάργηση του νόμου 4072/2012 για την έγκριση του σχεδίου συμβιβασμού, αφού η σύμβαση συμβιβασμού δεν έχει υπογραφεί. Είσπραξη ληξιπρόθεσμων μερισμάτων προνομιούχων μετοχών τραπεζών από τα πακέτα στήριξης για την περίοδο Είναι δυο δις ευρώ και πουθενά δεν έχει συμφωνηθεί ότι δεν θα δοθούν τα μερίσματα αυτά στο ελληνικό δημόσιο. Καταβολή των τακτικών μερισμάτων στο ελληνικό δημόσιο, είναι 500 εκατ. ετησίως. Είσπραξη του ΦΠΑ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Hochtief χρωστάει 500 εκατ. ευρώ και τη στιγμή που φυλακίζεται για το ΦΠΑ ένας μικρός έμπορος για 1000 ή 2000 ευρώ, το αεροδρόμιο και η Hochtief βρίσκονται στο απυρόβλητο για 500 εκατ. ευρώ που χρωστούν. Εναλλακτικές μορφές άμεσης χρηματοδότησης του ελληνικού δημοσίου, 10 δις ευρώ εντός του πρώτου εξαμήνου. Επαναπατρισμός καταθέσεων. Θα δείτε στο πρόγραμμά μας αναλυτικά πως έχουμε προτείνει μέτρα ασυλίας για τον επαναπατρισμό των καταθέσεων. Αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου. 100 έως 200 εκατ. ετησίως. Εισροή νέων ιδιωτικών κεφαλαίων από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αύξηση του ναυτιλιακού συναλλάγματος κατά 5 δις ευρώ εντός του πρώτου 24μήνου από 15 έως 20 δις ετησίως. Είναι δυο δις εντός του πρώτου 12μηνου. Στο σημείο αυτό θέλω να πω ότι ο τομέας της εμπορικής ναυτιλίας είναι ένας τομέας που κανείς δεν πρέπει να αγγίξει. Προστατεύεται η εμπορική ναυτιλία με νόμο που έχει συνταγματική ισχύ. Με το νόμο 1575, ο οποίος νόμος θα πρέπει να επεκταθεί. Η άποψη και η πρότασή μας είναι ότι θα πρέπει να μπει μόνιμος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Υπάρχουν πρόσωπα όπως ο Ευτύχιος Μητρόπουλος, γενικός γραμματέας του IMO για τρεις τετραετίες και με εκπροσώπους και της ναυτεργασίας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ο κ. Χαλάς,ο πρόεδρος των πλοιάρχων ο κ. Βλάχος, και να μπορέσουμε άμεσα να φέρουμε πίσω τη ζημιά που έχει γίνει στην εμπορική ναυτιλία. Είναι τεράστια η ζημιά από την απώλεια και της ελληνικής σημαίας, αλλά και των ελληνόκτητων πλοίων. Πρέπει να γίνουν άμεσα στον Πειραιά, εκείνα τα ναυτιλιακά κέντρα που διαχειρίζονται και τα πληρώματα και θα μπορούν να δώσουν στην ελληνική οικονομία πίσω τα «ξύλινα τείχη».

10 Μίσθωση λιμένων και ναυπηγείων. Μιλάμε για μίσθωση για παραχώρηση χρήσης όπως στον Πειραιά με την Cosco. 1 δις ετησίως. Σταδιακή αύξηση των φορολογικών εσόδων απο ΦΠΑ, Ειδικό Φόρο Καυσίμων και Εισοδήματος με την αύξηση του ΑΕΠ και όχι με την αύξηση των φόρων το οποίο θα προκύψει από τη νέα αναπτυξιακή οικονομική πολιτική. Τιτλοποίηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Τιτλοποίηση των εσόδων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μίλησα για τα 20 δις. Μείωση της σπατάλης προμηθειών του δημοσίου. Τις κεντροποιημένες προμήθειες για 5 δις εντός του πρώτου εξαμήνου. Μείωση λειτουργικού κόστους δημοσίου με τη δομική μεταρρύθμιση που έχουμε προτείνει. Επιστροφή στις αγορές με χαμηλό κόστος δανεισμού μέσω της Νεας Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων μέχρι 2% εντός του πρώτου 12μηνου. Εδώ θα ήθελα να πω οτι υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και για τους μικροομολογιούχους, αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν υποστεί από το «κούρεμα» 50% ζημιά, άμεση έκδοση ομολόγων γης της δημόσιας περιουσίας ώστε να έχουν αντίκρισμα τα ομόλογα αυτά και να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία,το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, οι μικρομολογιούχοι. Μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους μετά τη διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου στο 7με 10% του ΑΕΠ. Τα κράτος μας δεν μπορεί να λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτουργούσε. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να λειτουργεί με τη διαφθορά και με ένα τεράστιο δημόσιο τομέα ο οποίος ήταν δυσκίνητος και αποτελούσε τροχοπέδη για οποιαδήποτε επένδυση. Δομικές λοιπόν μεταρρυθμίσεις του κράτους εντός του πρώτου έτους είναι ο τέταρτος πυλώνας. Αντικειμενική ευθύνη του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Δομικές μεταρρυθμίσεις των φορέων και των υπηρεσιών του Δημοσίου με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους και τη μείωση των εξόδων της γενικής κυβέρνησης κατά τουλάχιστον 2 δις ευρώ ετησίως. Περιορισμός της σπατάλης στο δημόσιο κατά τουλάχιστον 5 δις ευρώ ετησίως. Έλεγχος και ρύθμιση τραπεζικού δανεισμού πολιτικών κομμάτων. Είναι απαράδεκτο τα πολιτικά κόμματα να παίρνουν χρηματοδότηση πήραν στις τελευταίες εκλογές με ποσοστά των αποτελεσμάτων των εκλογών του Και ρωτώ: τα 250 εκατ. το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τα σημερινά ποσοστά που έχουν πως θα τα αποπληρώσουν; Είναι δυνατόν να πληρώνει ο ελληνικός λαός για να κάνουν πολυέξοδες προεκλογικές καμπάνιες για να πληρώνουν τη λάσπη με συγκεκριμένους μηχανισμούς και ποιούς πληρώνουν στο τέλος, τέλος;

11 Έλεγχος και εξυγίανση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και ιδιωτικοποίηση ζημιογόνων ΔΕΚΟ με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού κόστους από την επιβάρυνση προϋπολογισμού με τα ελλείμματα τους. Ενίσχυση των προξενικών καταστημάτων των χωρών εκτός Σένγκεν. Ένας Ρώσος πολίτης ο οποίος θέλει να πάρει βίζα για να έλθει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να περιμένει δυο μήνες έξω από το προξενείο της Μόσχας. Αυτά πρέπει να γίνουν αμέσως ηλεκτρονικά, να ενισχύσουμε τα προξενεία και να έλθει ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός εκτός Σένγκεν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Κατάργηση της μονιμότητας για τις νέες προσλήψεις στο δημόσιο. Ενιαίο μισθολόγιο, εκτός των δικαστικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Διεύρυνση του ωραρίου περιοχές. λειτουργίας των υπηρεσιών στις τουριστικές Απαιτείται άμεση συνεργασία των τραπεζών των υπηρεσιών και των φορέων του δημοσίου στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Ηλεκτρονική διασύνδεση των τραπεζών και των φορέων του δημοσίου. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πολίτης με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και να μην γνωρίζει το δημόσιο και η εφορία τι ακριβώς καταθέσεις υπάρχουν. Σύσταση υπηρεσίας προληπτικής συμβουλευτικής παρέμβασης επιχειρήσεων. Ενίσχυση του ΣΔΟΕ και της Επιθεώρησης Εργασίας ενίσχυση της εποπτείας αγοράς με ειδική μέριμνα στα ενεχυροδανειστήρια και στα καταστήματα αγοράς και ανταλλαγής χρυσού. Δεν υπάρχει γειτονία όπου οι Έλληνες μέσα στην απελπισία και στην εξαθλίωση να μην πουλάνε τις μνήμες τους, τα κειμήλια τους και ουσιαστικά τη ζωή τους ολόκληρη και κάποιοι να θησαυρίζουν. Αυτό θα σταματήσει τώρα. Καθιέρωση τραπεζικής χορηγίας για τη χρηματοδότηση των Σωμάτων Ασφαλείας. Δέκα αλεξίσφαιρα που έχουν χαριστεί στην Ελληνική Αστυνομία μέχρι να τα παραλάβουν έχουν περάσει δυο χρόνια. Καθιέρωση αμυντικής χορηγίας για τη χρηματοδότηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για την αποκατάσταση της περιουσίας τους. Την εξασφάλιση μακροχρόνιας βιωσιμότητας τους και την κάλυψη του αναλογιστικού τους ελλείμματος που προϋπολογίζεται σε 500 εκατ. Ευρώ. Ο Πέμπτος πυλώνας είναι η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος εντός του πρώτου εξαμήνου. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς να προχωρήσει η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

12 Η ίδρυση της Νέας Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων με αξιολόγηση 3 Α και αξιολόγηση 3 Α θα είναι διότι ουσιαστικά θα έχει μόνο περιουσιακά στοιχεία ακίνητα στοιχεία και περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, των ΔΕΚΟ των ΟΤΑ, των κοιτασμάτων θα μπουν στην Νέα Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων. Με υψηλή αξιολόγηση 3 Α ξεκινά απ;o την πρώτη στιγμή. Εκτίμηση των ευρημάτων της έκθεσης ελέγχου της Black Rock με διαγραφή των επισφαλειών και εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών. Οριστικοποίηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς κρατικές ενισχύσεις και χωρίς χρήματα των φορολογουμένων. Συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος σε τρεις τέσσερις υγιείς τραπεζικούς πυλώνες. Και βεβαίως ενίσχυση των συνεταιριστικών τραπεζών που είναι απόλυτα υγιείς. Όπως επίσης ενίσχυση της Αγροτικής Τράπεζας. Η ΑΤΕ αποτελεί τον κύριο πυλώνα πρωτογενούς παραγωγής. Εάν η ΑΤΕ δεν ανακεφαλαιοποιηθεί και κλείσει το 70% της καλλιεργήσιμης γης θα περάσει στο EFSF. Θα έχουμε δηλαδή τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις οι οποίες στα Λουξεμβουργιανά δικαστήρια με αγγλικό δίκαιο θα γίνουν όλες πάρκα άντλησης ήλιου για την Γερμανία. Θα εφαρμοστούν σχέδια όπως το σχέδιο «Ηλιος». Τώρα η ΑΤΕ πρέπει να επιστρέψει στην ενίσχυση του αγρότη να μπορεί ο αγρότης να αγοράζει σπορές, να μπορεί να αγοράζει φυτώρια, να ξεκινάει την παραγωγή του. Ο κτηνοτρόφος να μπορεί να έχει τις ζωοτροφές, όχι με επιτόκιο της τάξης του 11% και βεβαίως να προστατεύσουμε την αγροτική καλλιεργήσιμη γη. Ουσιαστική εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων μέχρι με την ενίσχυση του ΤΕΚΕ και την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας. Ρύθμιση της καταβολής των μερισμάτων του δημοσίου από τις προνομιούχες μετοχές των πακέτων στήριξης των τραπεζών. Κατάργηση του «Τειρεσία». Σύσταση κεντροποιημένης υπηρεσίας πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τράπεζας της Ελλάδος. Κατάργηση των εισπρακτικών εταιριών αποτελούν εφιάλτη για κάθε Έλληνα. Έλεγχος επιτοκίων χρεώσεων και αμοιβών τραπεζικών ιδρυμάτων, ρύθμιση τραπεζικού δανεισμού τραπεζικών κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με ειδικό νόμο. Ο έκτος πυλώνας. Μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών. Αναστολή για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων, αντικειμενικής αξίας μέχρι 350 χιλιάδων ευρώ. Απαγόρευση της κατάσχεσης και πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Κούρεμα όλων των τραπεζικών δανείων κατά 20 έως 30%. Έλεγχος των επιτοκίων χρεώσεων και αμοιβών τραπεζικών ιδρυμάτων. Κατάργηση των εισπρακτικών εταιρειών και του Τειρεσία. Μείωση του κόστους

13 διέλευσης των διοδίων. Έλεγχο που έχουν δοθεί τα διόδια και για ποιους λόγους. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη αντιμετώπιση από όλες τις κυβερνήσεις προς τις εταιρείες των διοδίων. Μείωση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με την δημιουργία πέντε κλιμάκων εισοδήματος από κλιμακωτούς συντελεστές, φόρου εισοδήματος από πέντε μέχρι 25%. Αύξηση του αφορολογήτου στο ευρωπαϊκό όριο φτώχειας. Καταργείται το χαράτσι και η φορολογική επιδρομή στην ακίνητη περιουσία. Πάγωμα και μείωση των αντικειμενικών αξιών. Αύξηση του κατώτατου ορίου κατασχέσεων για χρέη στο δημόσιο από τα 300 ευρώ που είναι σήμερα σε 30 χιλιάδες ευρώ. Αποτελεί πρόκληση να πάμε σε κατάσχεση για 351 ευρώ και να απειλούνται οι ελληνικές οικογένειες οι οποίες βρίσκονται αυτή την στιγμή σε αδιέξοδο. Μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων και ιδίως στην παραμεθόριο. Ξέρετε, εάν βάζει πετρέλαιο αυτή την στιγμή κάποιος στην Ορεστιάδα με 1,60 ευρώ, ένας επαγγελματίας εάν περάσει δυο χιλιόμετρα μέσα στη γειτονική χώρα θα πληρώσει με 1,10ευρώ. Μείωση των τιμών καταναλωτή με την μείωση του ΦΠΑ και την εφαρμογή μειωμένων ΦΠΑ τροφίμων στο 5%. Έλεγχος τιμών και αισχροκέρδειας. Ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη στα 800 ευρώ μεικτά. Εδώ μας αντέγραψαν κάποιοι χωρίς βέβαια να μας λένε πως θα το κάνουν χωρίς να έχουμε βγει από το μνημόνιο. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, αλλά θέσπιση επιδόματος απασχόλησης. Αυτό θέλω να το προσέξετε. Θα καταβάλλετε απευθείας στον προσληφθέντα άνεργο με τους ίδιους όρους για το ίδιο διάστημα καταβολής του επιδόματος ανεργίας για την επιδότηση της απασχόλησης ουσιαστικά αντί της ανεργίας. Σταδιακή αποκατάσταση εισοδημάτων μέχρι 20 χιλιάδων ευρώ στα επίπεδα του Μάιου του Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φάρμακα σε όλες τις ελληνικές οικογένειες. Δωρεάν δημόσια παιδεία για τους Έλληνες. Είναι συνταγματική επιταγή. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται όμως και άνοιγμα της αγοράς, χρειάζονται αναπτυξιακά φορολογικά μέτρα. Μείωση της φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων στο 20%. Κατάργηση της φορολόγησης επιχειρηματικής αμοιβής. Μείωση φορολόγησης μερισμάτων στο 5%, αφορολόγητο μεγάλων επενδύσεων για πέντε έτη. Μόνο έτσι θα προσελκύσουμε επενδύσεις. Όλες αυτές οι φορολογικές ρυθμίσεις που σας αναγιγνώσκω θα πρέπει να γίνουν με ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα είναι δεσμευτικό για 10 χρόνια. Δεν θα μπορεί δηλαδή να αλλάξει καμία κυβέρνηση στα επόμενα 10 χρόνια, για αυτό απαιτείται πλειοψηφία 180 βουλευτών, να γίνει ουσιαστικά συνταγματικά καταχωρημένο το φορολογικό νομοσχέδιο. Να ξέρει ο άλλος

14 όταν θα έρθει να επενδύσει στη χώρα μας ότι θα έχει την ίδια αντιμετώπιση και το ίδιο φορολογικό καθεστώς και τώρα και μετά από ένα, δυο, τρία, πέντε, δέκα χρόνια. Κατάργηση των περαιώσεων και των επανέλεγχων με την θέσπιση ενός υποχρεωτικού και μοναδικού φορολογικού ελέγχου κάθε τριετία. Μείωση των φορολογικών προστίμων και προσαυξήσεων κατά ανώτατο όριο μέχρι το 50% του ποσού της βεβαιωθείσας παράβασης. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ. Υψηλός συντελεστής ΦΠΑ 15% αντί του 23% που ισχύει σήμερα και χαμηλός συντελεστής 5%. Για τουρισμό, κρουαζιέρα, ναυτιλιακά, πρωτογενή τομέα και τρόφιμα παντού 5%. Τροποποίηση του 1003 του 11για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ κατά 30% με ορισμό του ελάχιστου συντελεστή στο 5%. Επέκταση στο 5% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, τις παραμεθόριες και τις ορεινές περιοχές της χώρας. Είναι η ώρα που μπορούμε να προσελκύσουμε τουρισμό από τις διπλανές και γειτονικές χώρες προς εμάς. Αυτό το οποίο συμβαίνει ιδίως στα νησιά του Αιγαίου να φεύγουν από την Μυτιλήνη για να ψωνίσουν απέναντι στα παράλια της Μικράς Ασίας και ουσιαστικά πολύ να πάνε να βάλουν και βενζίνη δίπλα είναι κάτι το οποίο είναι τραγικό. Πρέπει με το 5% ΦΠΑ να φέρνουμε τουρίστες από τα άκρα της Μικράς Ασίας ή από τις όμορες χώρες από την Αλβανία, από την Βουλγαρία, από την Τουρκία να ψωνίζουν στις ελληνικές παραμεθόριες περιοχές. Έχουν ερημώσει οι παραμεθόριες. Ιδίως στην Θράκη και την Μακεδονία και στην Ήπειρο, έχει ερημώσει η παραμεθόριος. Υπάρχουν χωριά εγκαταλελειμμένα. Ειδικό φορολογικό καθεστώς εταιρειών με έδρα τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και τήρηση βιβλίων και στοιχείων στο σύμπλεγμα της Μεγίστης. Ουσιαστικά δηλαδή θα μπορούν να γίνουν οι λεγόμενες off shore εταιρείες οι οποίες κατέχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία στα Ελληνικά νησιά. Και εδώ θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στα σκάφη αναψυχής. Εκατοντάδες χιλιάδες σκάφη αναψυχής έχουν σημαίες άλλων χωρών με τη θέσπιση αυτού του ειδικού φορολογικού καθεστώτος και την θέσπιση παράλληλου νηολογίου για τα σκάφη αναψυχής θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες σκάφη αναψυχής τα οποία θα μπορούν να μένουνε τον χειμώνα στην Ελλάδα να προσφέρουν εργασίες σε ναυπηγεία, σε ηλεκτρολόγους, σε μηχανικούς και ουσιαστικά σε προσωπικό το οποίο θα τα συντηρεί. Μείωση των φόρων υπέρ τρίτων. Μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων και εξίσου σε φόρους πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Θέσπιση φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Κατάργηση του ΚΒΣ. Θέσπιση απλοποιημένης ενιαίας αναπτυξιακής φορολογικής νομοθεσίας και δημιουργία σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος με ορίζοντα δεκαετίας. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% άμεσα και μέχρι 20% εντός 36 μηνών.

15 Καταγραφή, έλεγχος και φορολόγηση των έργων τέχνης. Παντού στον κόσμο αυτό γίνεται. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καταγραφή, ούτε φορολόγηση. Κίνητρα για την φορολόγηση στην Ελλάδα των ευρεσιτεχνιών και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Φορολόγηση προσώπων του εξωτερικού. Ο όγδοος πυλώνας, ο πυλώνας ο οποίος ουσιαστικά κάνει πολλές περιοχές της χώρας μας να ζουν και αυτή την στιγμή έχει θα θαφτεί. Οικοδομή και φορολόγηση ακινήτων. Πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των κατοικιών. Μείωση των αντικειμενικών αξιών των εμπορικών ακινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές όπου σήμερα είναι πολλαπλάσιες της αντίστοιχης εμπορικής τους αξίας. Κατάργηση της φορολογικής επιδρομής στην ακίνητη περιουσία. Καταργείται το χαράτσι. Αύξηση του ορίου στον προσδιορισμό της μεγάλης ακίνητης περιουσίας στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στην οικοδομή. ΦΠΑ ακινήτων και ΕΤΑΚ. Θα υπάρχουν μόνο δυο φόροι στα ακίνητα. Το ΦΠΑ 15% επί της τιμής κτίσης με απαλλαγή για την πρώτη κατοικία μέχρι 100 τετραγωνικά και με ανώτατη αντικειμενική αξία μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ. Χαμηλό ετήσιο ΕΤΑΚ ως ενιαίο τέλος διατήρησης ακίνητης περιουσίας που θα καταβάλλεται τμηματικά προς στους δήμους ή στις περιφέρειες. Αναστολή πλειστηριασμών. Νομοθετική ρύθμιση για την παράταση μέχρι 31/12 και μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ. Απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Εταιρείες συμμετοχών και διαχείρισης ακινήτων. Με νομοθετική ρύθμιση για τη θέσπιση ανωνύμων εταιριών ειδικού σκοπού κατά το πετυχημένο πρότυπο του Λουξεμβούργου για τη διαχείριση ακινήτων και χρηματοοικονομικών συμμετοχών με προνομιακό φορολογικό καθεστώς. Όλες δηλαδή οι offshore που λειτουργούν στο Λουξεμβούργο ή στα Chanel Islands ή σε άλλους παραευρωπαικούς μηχανισμούς θα πρέπει να τις φέρουμε στην Ελλάδα. Να δημιουργήσουμε δηλαδή τις ικανότητες οι εταιρίες διαχείρισης ακινήτων να έρθουν στη πατρίδα μας. Ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας, ένατος πυλώνας προ τελευταίος. Ενισχύσεις, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να λέμε για ανάπτυξη με πρόγραμμα όπως αυτό το Ήλιος. Δεν θα μπει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική οικονομία. Άμεση κατάργηση του προγράμματος Ήλιος που είναι στο δεύτερο μνημόνιο. δίωξη του παρεμπορίου με αυστηροποίηση των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων και εφαρμογή της αυτόφωρης ποινικής διαδικασίας. Άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών χωρίς τη δυνατότητα αναστολής και εξαγοράς των ποινών. Έχουν καταρρεύσει τα ελληνικά καταστήματα από το παραεμπόριο.

16 Επίδομα απασχόλησης εντός του πρώτου εξαμήνου. Απορρόφηση των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ. Χρηματοδοτήσεις ελληνικών επιχειρήσεων από τη νέα Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων. Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Με το τρόπο όμως που είπαμε προηγουμένως. Σταδιακή ενεργειακή απεξάρτηση. Εταιρίες συμμετοχής και διαχείρισης ακινήτων εντός δωδεκαμήνου. Προσέλκυση της πρωτοπόρου ναυτιλίας. Ενίσχυση των μέτρων για τη γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και κλάδους τροφίμων. Ενίσχυση των μέτρων του τουρισμού. Θέσπιση ηλεκτρονικής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό μεταφέρετε εντός μιας εβδομάδος. Τόνωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ακόμα και της κρατικής. Η φαρμακοβιομηχανία στρατού πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Μέτρα ενισχύσεις βιομηχανίας και βιοτεχνίας. Έναρξη προγράμματος έργων, ενίσχυση της μεταφορικής βιομηχανίας. Ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με διατήρηση του κρατικού ελέγχου. Συμβόλαια με συγκεκριμένες εταιρίες του εξωτερικού που θα μπορεί να διαχειρίζεται η ελληνική αμυντική βιομηχανία. Είναι απίστευτο να έχουμε την καλύτερη αμυντική βιομηχανία την ΕΑΒ ή την ΕΑΣ και ενώ τις εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες εταιρίες στο κόσμο να μην μπορούν να γιγάντια κοινά project, γιατί δεν μπορούν να προσβάλουν αυτή τη στιγμή προσωπικό. Ανάπτυξη τεχνολογικών και επενδυτικών πάρκων. Τόνωση της αγοράς. Θα ήθελα τέλος να σα πω ότι σημαντικότερο από όλα είναι η μεσαία τάξη. Αυτοί που επλήγησαν από την ελληνική κρίση είναι ουσιαστικά ο κορμός της Ελλάδος, η μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη η οποία έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να επιβιώσει. Έχουμε προλεταριοποιήσει τη μεσαία τάξη. Η μικρομεσαία επιχείρηση, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος υπάλληλος έχει φτάσει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Θα πρέπει η μεσαία τάξη που στήριξε την οικονομία της πατρίδας μας τα χρόνια μετά το πόλεμο να στηριχθεί και από εμάς. Θυμάμαι ότι αναφέρθηκε πρώτος ο Γιάννης ο Δημαράς ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, πριν ενωθούμε από κοινού, μιλώντας για τη νέα τάξη. Και αυτά τα νέα μέτρα τα οποία παίρνουμε, ουσιαστικά είναι σε αυτή τη κατεύθυνση. Να φέρουμε αυτό το κορμό της ελληνικής κοινωνίας να τον φέρουμε να γίνει ο στυλοβάτης της νέας μέρας για εμάς. Για να προχωρήσει η μικρομεσαία επιχείρηση. Κατάργηση του Τειρεσία. Σύσταση κεντροποιημένης υπηρεσίας πιστοληπτικής αξιολόγησης από τη Τράπεζα της Ελλάδος. Έλεγχος επιτοκίων χρεώσεων και αμοιβών τραπεζικών ιδρυμάτων σε όλα τα επιχειρησιακά δάνεια. Κούρεμα όλων των επιχειρηματικών δανείων κατά 30% και αναστολή των πλειστηριασμών. Δύο προγράμματα εδώ θέλω να τα προσέξετε,είναι τα προγράμματα που δεν στοιχίζουν ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο που μπορούν να εφαρμοστούν αύριο το πρωί και να ανοίξουν την αγορά.

17 Θέσπιση κατωτάτου ορίου κατασχέσεων και σύσταση του Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου. Τι σημαίνει αυτό; Όταν έχουμε φτάσει σε σημείο το 80% των επιχειρήσεων να μην μπορούνε να αποδώσουν το Φ.Π.Α, ΕΦΕΜΥ, τα χαράτσια ή ακόμα και τις οφειλές προς τα τελωνεία και έχουν φτάσει σε σημείο να μην δίνουν ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και να κλείνουν. Η λύση είναι να μπορέσουμε να τις δώσουμε οξυγόνο. Χωρίς λεφτά οξυγόνο δίνεται. Μπορούν να συγκεντρώσουν το σύνολο των οφειλών τους σε όλα αυτά που σας ανέφερε παραπάνω, να τα περάσουν σε ειδικό λογαριασμό που θα υπάρχει στην Τράπεζα Επενδύσεων, των οφειλετών, και αμέσως μπορούν να βγουν από το Τειρεσία και να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Θα μπορούνε να πάνε και να κουρέψουν το δάνειο τους αυτές οι επιχειρήσεις κατά 50% στη τράπεζα και την ίδια στιγμή θα μπορούν να ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται. Είναι σημαντικό να δούμε ότι αυτές τις οφειλές μπορούν να τις πληρώσουν με δόσεις μέχρι ευρώ και με μικρότερη δόση τα 150 ευρώ, σε 100 δόσεις μέχρι οφειλές στο σύνολο τους σε 150 δόσεις μέχρι 3 εκ οι οφειλές σε 240 δόσεις με αυτό το τρόπο θα έχουμε από τη μια μεριά θα έχουμε εγγύηση ακίνητα εκτός της πρώτης κατοικίας στις τράπεζες για τη πληρωμή των φόρων προς το δημόσιο, θα ξεκινήσει η επιχείρηση από το μηδέν δεν θα απολύσει περαιτέρω προσωπικό. Και θα αρχίσει από την αρχή η μικρομεσαία επιχείρηση να λειτουργεί. Αυτό ουσιαστικά θα σημαίνει χωρίς να συμμετέχει το δημόσιο θα επαναφέρουμε τη κατάσταση όπως ήταν τρία χρόνια πριν.αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση αυτή θα μπορεί να δίνει το Φ.Π.Α που εισπράττει άμεσα, ενώ τώρα δεν τον αποδίδει. Γιατί έχει δύο και τρεις καθυστερήσεις. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε 1000% αύξηση των πλαστών τιμολογίων, γιατί; Γιατί πνιγμένος ο μικρομεσαίος επαγγελματίας τι κάνει; Προσπαθεί να βρει τρόπο, ένας από τους τρόπους αυτούς είναι η έκδοση αυτών των τιμολογίων των πλαστών ή τιμολογίων ουσιαστικά εξυπηρέτησης. Και έτσι έχει διαλυθεί το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το δεύτερο είναι το εγγυημένο επιχειρηματικό κεφάλαιο για την εξόφληση των επιταγών. Έχει γίνει ανέκδοτο πλέον η επιταγή στην Ελλάδα. Κανένας δεν παίρνει επιταγή, γιατί καμία επιταγή που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά δεν έχει αντίκρισμα. Έχει φύγει το ρευστό από την αγορά. Μέτρα χωρίς κόστος πάλι λέω για το ελληνικό δημόσιο. Συστήνουμε εγγυημένο επιχειρηματικό κεφάλαιο της επιχείρησης,στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται. Καθορισμός του εγγυημένου κεφαλαίου το οποίο θα έχει μα εγγύηση ακινήτου ή οποιαδήποτε εγγύηση μπορεί να δώσει ο επιχειρηματίας στο 80% της έκθεσης της πιστοληπτικής ικανότητας της επιχείρησης. Έκδοση καρνέ εγγυημένων επιταγών με ειδική ένδειξη πράσινου χρώματος, προκειμένου οι επιταγές αυτές να αναγνωρίζονται και από το χρώμα ως εγγυημένες. Το αλλάζουμε το χρώμα το κάνουμε αν θέλουνε και κόκκινο και

18 μπλε ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών. Ποσό έκθεσης κάθε εγγυημένης επιταγής από 1000 έως ευρώ. Καθορισμός αριθμού και ποσών επιταγών κάθε επιχείρησης ανάλογα με το κύκλο εργασιών των αριθμό των προμηθευτών της και τον όγκο των συναλλαγών της. Ανώτερη διάρκεια λήξης της εγγυημένης επιταγής έξι μήνες. Η εγγυημένη επιταγή θα πληρώνεται κατά την εμφάνιση της από την εκδότρια τράπεζα ανεξάρτητα της επάρκειας του υπολοίπου του λογαριασμού. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκές υπόλοιπο η εγγυημένη επιταγή θα σφραγίζεται από τη τράπεζα μόνο για λογαριασμό της και χωρίς το δικαίωμα αναγωγής των τυχόν τρίτων οπισθογράφων. Γιατί κυνηγάει όλη η αγορά όλη την υπόλοιπη. Η τράπεζα θα κοινή κάθε προβλεπόμενη αστική και ποινική διαδικασία μόνο κατά τη επιχείρησης. Εφόσον έχει συμφωνηθεί με τη τράπεζα κατά τη σύσταση του επιχειρηματικού κεφαλαίου εξόφλησης επιταγών, η εγγυημένη επιταγή θα μπορεί στη λήξη της να μετατρέπεται σε δάνειο. Ουσιαστικά δηλαδή βάζουμε δίνουμε τη δυνατότητα για να μπουν στην αγορά με τη μορφή επιταγών τα χρήματα τα οποία θα είναι εγγυημένα σε μια επιχείρηση η οποία ουσιαστικά δεν έχει ρευστότητα. Η εφαρμογή του προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι εκείνη που θα μπορεί μέσα σε ένα βραχυπρόθεσμο με βραχυπρόθεσμες δράσεις και μέσα σε έξι μήνες να δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία. Σε έξι με δεκαοχτώ μήνες να φτιάξει από την αρχή το κράτος που ουσιαστικά έχει διαλυθεί.και μέσα σε 36 μήνες να δώσει τη προοπτική της πραγματικής ανάπτυξης. Παρουσίασα το πρόγραμμα μας μέσα σε γενικές γραμμές και θέλω να σας πω ότι όλο το πρόγραμμα και η Εθνική Αντιπρόταση είναι αναρτημένο στο anexartitoiellines.gr. Και παράλληλα είναι αναρτημένα τα προγράμματα για τα αγροτικά, για τη παιδεία, για τους ομολογιούχους, για την εθνική άμυνα. Είμαι στη διάθεση σας για ερωτήσεις.

ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΕΠΙΤΑΓΩΝ Συμπληρωματική πρόταση για την προστασία των συναλλαγών, την επιστροφή της ρευστότητας στην αγορά, την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και την

Διαβάστε περισσότερα

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις 22 Φεβρουαρίου 2013 Κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές

Διαβάστε περισσότερα

10 Δεκεμβρίου 2009. Πανεπιστήμιο Κύπρου

10 Δεκεμβρίου 2009. Πανεπιστήμιο Κύπρου Η οικονομική κρίση και το μέλλον της Κυπριακής οικονομίας 10 Δεκεμβρίου 2009 Πανεπιστήμιο Κύπρου Δημόσια Οικονομικά 2009 Έσοδα 2009 2008 2009 2009 εκ. εκ. 2008 εκ. 2008 (%) ΤΕΠ 1.460,0 1.718,5 258,5 15,0

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 3 Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 3 Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 3 Ο Ευκαιρίες και Προβληματισμοί για Επενδύσεις Γεώργιος Σ. Μαυραγάνης LL.M., Ph.D. (UCL) Δικηγόρος πρώην Υφυπουργός Οικονομικών 1 ΑΕΠ 0,8% το 2014, 0,8% στο

Διαβάστε περισσότερα

θέσεις εργασίας και μείωση φορολογίας. Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 20 Μάιος :25

θέσεις εργασίας και μείωση φορολογίας. Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 20 Μάιος :25 Το αναπτυξιακό πλάνο, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο επίπεδο ευημερίας στο οποίο βρισκόταν στην προ κρίσης εποχή παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους τομείς της οικονομίας που

Διαβάστε περισσότερα

Σε εμάς τους Ελεύθερους Επαγγελματίες η κρίση μας δημιούργησε θέλοντας και μη οφειλές στους ασφαλιστικούς μας φορείς Ο.Α.Ε.Ε, Ε.Τ.Α.Α κλπ.

Σε εμάς τους Ελεύθερους Επαγγελματίες η κρίση μας δημιούργησε θέλοντας και μη οφειλές στους ασφαλιστικούς μας φορείς Ο.Α.Ε.Ε, Ε.Τ.Α.Α κλπ. Βαλαωρίτου 20 T.K 54625 Θεσσαλονίκη www.anasfalistoi.gr anasfalistoi@gmail.com Τηλ. 6944 235701 Κυρίες και Κύριοι Ευρωβουλευτές, Θεσσαλονίκη, 16 Δεκεμβρίου 2016 Σε εμάς τους Ελεύθερους Επαγγελματίες η

Διαβάστε περισσότερα

«Να αποκατασταθούν οι μικροομολογιούχοι και η πληγείσα αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου»

«Να αποκατασταθούν οι μικροομολογιούχοι και η πληγείσα αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου» «Να αποκατασταθούν οι μικροομολογιούχοι και η πληγείσα αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου» Τοποθέτηση της Νάντιας Βαλαβάνη στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ Page 1 of 5 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ Του Θάνου Κατσάμπα Σε λιγότερο από δύο μήνες συμπληρώνονται έξι χρόνια αφότου η Ελλάδα περιέπεσε στη δίνη των προγραμμάτων στήριξης από

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής:

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Θα γίνουν τρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Νεόφυτος Νεοφύτου

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Νεόφυτος Νεοφύτου ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Νεόφυτος Νεοφύτου ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ Φόρος Εισοδήματος ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 1. Κατά τα φαινόμενα, οι δανειστές θα τραβήξουν στα άκρα τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της χώρας, με μη καταβολή της δανειακής δόσης. Δημιουργείται ένα

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Αντιγονιδών 2, τ.κ. 54630, Θεσσαλονίκη Τηλ. & Fax: 2310.270027 Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

Τα όρια της λιτότητας

Τα όρια της λιτότητας Τα όρια της λιτότητας The missed target was mainly the result of the deeper-than-anticipated recession of the Greek economy... Economic growth has fallen short of forecasts, while the government has faced

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα 26-29/10/2013

Επικαιρότητα 26-29/10/2013 Αθήνα 29-10-2013 Επικαιρότητα 26-29/10/2013 Παραθέτουμε πιο κάτω τις σύντομες ειδήσεις από την επικαιρότητα της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσφατες και αναμενόμενες αλλαγές στην φορολογική νομοθεσία της Κύπρου

Πρόσφατες και αναμενόμενες αλλαγές στην φορολογική νομοθεσία της Κύπρου Πρόσφατες και αναμενόμενες αλλαγές στην φορολογική νομοθεσία της Κύπρου Αλλαγές που έγιναν μέσα στο 2012 Αλλαγές για αυστηρότερη εφαρμογή των νομοθεσιών Οι μισθοί θα επιτρέπονται σαν έξοδο μόνο εφόσον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ

ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2: ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013-30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Γ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕ. Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Γ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕ. Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Γ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕ Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όπως ξέρετε, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε

Διαβάστε περισσότερα

Μείωση της προκαταβολής φόρου κερδών σε 50% από 80% που είναι σήμερα. Κατάργηση του αναχρονιστικού κώδικα βιβλίων και στοιχείων

Μείωση της προκαταβολής φόρου κερδών σε 50% από 80% που είναι σήμερα. Κατάργηση του αναχρονιστικού κώδικα βιβλίων και στοιχείων Επιμελητηριακά Θέματα: Απλοποίηση των διαδικασιών για την εγγραφή των επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και θέσπιση ετήσιου τέλους που θα καλύπτει το κόστος διατήρησης και λειτουργίας της μερίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Το ναυτιλιακό θαύμα μιας μικρής χώρας σαν την Ελλάδα, έχει βασιστεί στην οξυδέρκεια και διορατικότητα των Ελλήνων εφοπλιστών, καθώς και στην απαράμιλλη ναυτοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

Στη Β Αθήνας. Νίκος Δένδιας. Μπορεί! Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθήνας

Στη Β Αθήνας. Νίκος Δένδιας. Μπορεί! Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθήνας Στη Β Αθήνας Νίκος Δένδιας Μπορεί! Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθήνας Στη Β Αθήνας Νίκος Δένδιας Μπορεί! 11 βασικές θέσεις του Νίκου Δένδια, για τους πολίτες της Β Αθήνας Έχουμε ένα μεγάλο πατριωτικό καθήκον

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2010 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ελληνίδες, Έλληνες, Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης. Σε αυτές τις κρίσιμες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 1. Φορολογία ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΨΗΦΙΣΗΣ/ Φ.Ε.Φ.Π. (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) 1) Μείωση του αφορολόγητου ορίου από 12.000 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Ενημέρωση 6

Φορολογική Ενημέρωση 6 Φορολογική Ενημέρωση 6 Έκτακτα Φορολογικά Μέτρα Εισαγωγή Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε στις 14 Δεκεμβρίου 2011 διάφορες τροποποιήσεις σε Φορολογικές Νομοθεσίες στα πλαίσια της προσπάθειας για οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

'Ολα τα σκληρά νέα μέτρα για την διάσωση της οικονομίας, και τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από αυτά.

'Ολα τα σκληρά νέα μέτρα για την διάσωση της οικονομίας, και τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από αυτά. Ολα τα σκληρά νέα μέτρα για την διάσωση της οικονομίας, και τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από αυτά. Η Ελλάδα, με τη συμφωνία του προγράμματος οικονομικής πολιτικής ολοκληρώνει σχεδόν τις διαδικασίες που

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ PETER SANFEY REGIONAL ECONOMIST FOR SOUTHEASTE EUROPE AND GREECE, EBRD TO THE EVENT «RESURRECTING THE GREEK ECONOMY: GREAT EXPECTATIONS?» ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 1

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 1 Οκτώβριος 2010 1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 1 Η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Κύρια χαρακτηριστικά της κρίσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ 592 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΔΩΝ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΦΟΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ 7 -Γενικά 7 -Σε ποιές περιπτώσεις επιβάλλεται ο φόρος συγκέντρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 7

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 7 458 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 7 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 7 -Ποιά φυσικά πρόσωπα φορολογούνται στην

Διαβάστε περισσότερα

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 1 Επιχειρηματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 3: ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε στη

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη [04.11.2013] «Δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δέσμη μέτρων για τη διατήρηση και την ενίσχυση του οικονομικού και επιχειρηματικού τουριστικού δυναμικού που βρίσκεται στους

Διαβάστε περισσότερα

Σε εμάς τους Ελεύθερους Επαγγελματίες η κρίση μας δημιούργησε θέλοντας και μη οφειλές στους ασφαλιστικούς μας φορείς Ο.Α.Ε.Ε, Ε.Τ.Α.Α κλπ.

Σε εμάς τους Ελεύθερους Επαγγελματίες η κρίση μας δημιούργησε θέλοντας και μη οφειλές στους ασφαλιστικούς μας φορείς Ο.Α.Ε.Ε, Ε.Τ.Α.Α κλπ. Βαλαωρίτου 20 T.K 54625 Θεσσαλονίκη www.anasfalistoi.gr Τηλ. 6944 235701 καθημερινα 6-8 μ.μ anasfalistoi@gmail.com Θεσσαλονίκη, 24 /1/ 2017 Κυρίες και Κύριοι Bουλευτές Σε εμάς τους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Διαβάστε περισσότερα

Επενδυτικές ευκαιρίες

Επενδυτικές ευκαιρίες Επενδυτικές ευκαιρίες Αναπτυξιακός Νόμος 3908/2011 1 Περιεχόμενα 1. Επενδυτικές Δραστηριότητες & Κίνητρα 2. Ποσοστά & Ζώνες ενίσχυσης 3. Βασικοί όροι και προϋποθέσεις 4. Κριτήρια Αξιολόγησης Σημείωση:

Διαβάστε περισσότερα

Με ποιες δαπάνες γλιτώνουν φόρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες Αναλυτικός οδηγός

Με ποιες δαπάνες γλιτώνουν φόρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες Αναλυτικός οδηγός Περισσότερους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν το 2014 οι... ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Με ποιες δαπάνες γλιτώνουν φόρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, Ευχαριστώ για την παρουσία σας σημερινή εκδήλωση. Ευχαριστώ επίσης την Ο.Κ.Ε. και το Πρόεδρό της, κ. Πολυζωγόπουλο, για την τιμή που μου έκαναν να μου ζητήσουν να μιλήσω

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Πειραιάς, 11 Ιουνίου 2013 ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Μετά τη δημοσίευση του νόμου ν.4152/2013 (ΦΕΚ Α' 107) «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012,4093/2012

Διαβάστε περισσότερα

Υπεξαίρεση και Απάτη σε βάρος του Λαού και της Χώρας!!!

Υπεξαίρεση και Απάτη σε βάρος του Λαού και της Χώρας!!! ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΣΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΔΩΣΑΝ 233 δις ευρώ στις τράπεζες σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες πήραν δάνειο μετρητά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ)

Εφαρμογή Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Εφαρμογή Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ) Ιανουάριος 2014 Ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών ΚΦΔ Ένας ενιαίος και απλός Κώδικας, καταργεί πολυνομία και χάος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ειδικά Θέματα Κρατικών Ενισχύσεων

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ειδικά Θέματα Κρατικών Ενισχύσεων ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ειδικά Θέματα Κρατικών Ενισχύσεων Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΜοΚΕ) Αθήνα 16.6.2010 Κρατικές ενισχύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα Καθ.

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιάς, 18 Mαρτίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ Ε.Β.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Πειραιάς, 18 Mαρτίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ Ε.Β.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» Πειραιάς, 18 Mαρτίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ Ε.Β.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Γ.Δ. ΙΟΒΕ Κου ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Στην συζήτηση εκδήλωση με θέμα: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2011+»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Γ.Δ. ΙΟΒΕ Κου ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Στην συζήτηση εκδήλωση με θέμα: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2011+» ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Γ.Δ. ΙΟΒΕ Κου ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Στην συζήτηση εκδήλωση με θέμα: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2011+» Α Πρόβλημα Ελλάδας: Γιατί φτάσαμε εδώ Πολιτική Οικονομία της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΕΑΠ: ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Ξ. Δ. Αυλωνίτης Αντιπρόεδρος.

ΑΕΕΑΠ: ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Ξ. Δ. Αυλωνίτης Αντιπρόεδρος. ΑΕΕΑΠ: ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Ξ. Δ. Αυλωνίτης Αντιπρόεδρος Οκτώβριος 2013 Τί είναι η ΑΕΕΑΠ; Εταιρία ειδικού σκοπού Επενδύει τα κεφάλαιά της αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Αθήνα, Νοέμβριος www.minfin.gr ΠΙΝΑΚΑΣ 1. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να σας περιγράψω την κατάσταση.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να σας περιγράψω την κατάσταση. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να σας περιγράψω την κατάσταση. Την ζείτε, την βιώνετε και εσείς. Νομίζω ότι δεν μπορεί η Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ Ι ΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ποιες οφειλές αφορά

Διαβάστε περισσότερα

εθνικιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση της παρουσίας τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενόψει δε και των εκλογών την

εθνικιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση της παρουσίας τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενόψει δε και των εκλογών την Ομιλία Πάνου Καρβούνη Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο Συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών (ΕΚΕΜΕ) και της Trans European Policy Studies

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟΜΝΗΜΑ Προς και τους Αρχηγούς των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο Η χώρα βαδίζει σε εθνικές εκλογές για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος. Στο διάστημα που μεσολάβησε η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα 2014. Κώδικας Φορολογίας Εισοδήµατος

Ημερίδα 2014. Κώδικας Φορολογίας Εισοδήµατος Ημερίδα 2014 Κώδικας Φορολογίας Εισοδήµατος (Κ.Φ.Ε.) Κ.Φ.Ε. (ν.4172/2013) Ορίζεται η έννοια του φορολογικού έτους το οποίο ταυτίζεται με το ημερολογιακό έτος. Καταργούνται οι έννοιες διαχειριστική περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά. Τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο λαός την γνωρίζουμε όλοι. Ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις για τις οποίες έχει χυθεί πολύ αίμα. Για μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ DELIA VELCULESCU. MISSION CHIEF for Greece, IMF

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ DELIA VELCULESCU. MISSION CHIEF for Greece, IMF THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ DELIA VELCULESCU MISSION CHIEF for Greece, IMF TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT? ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΝΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ι. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. Ι. ΠΟΛ. 1054/10.5.2010 Ερμηνευτική ορισμένων διατάξεων του Ν.3842/23.4.

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΝΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ι. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. Ι. ΠΟΛ. 1054/10.5.2010 Ερμηνευτική ορισμένων διατάξεων του Ν.3842/23.4. ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΝΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ι. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ι. ΠΟΛ. 1054/10.5.2010 Ερμηνευτική ορισμένων διατάξεων του Ν.3842/23.4.2010 Κεφάλαιο 8 Πως φορολογούνται οι εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ) - Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ενίσχυση Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών ΕΣΠΑ 2007-2013 Στόχος του Προγράμματος Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Αθήνα, Ιούλιος www.minfin.gr ΠΙΝΑΚΑΣ 1. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΑΠΙ ΗΣ

ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΑΠΙ ΗΣ ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΕΣ της ανάπτυξης: 20 προτάσεις

ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΕΣ της ανάπτυξης: 20 προτάσεις ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΕΣ της ανάπτυξης: 20 προτάσεις 1. Πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων: η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι 26η στη λίστα των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως επενδυτικός προορισμός (business report της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ -------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακή Οικονομία & Κτηματαγορά 2014-2015

Κυπριακή Οικονομία & Κτηματαγορά 2014-2015 Κυπριακή Οικονομία & Κτηματαγορά 2014-2015 Μάρτιος 2014 Η πρόβλεψη είναι δύσκολη, ειδικά όταν πρόκειται για το μέλλον. ΑΕΠ & Ανεργία Η μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) κατά το 2013 ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Απουσία Φορολογικών Κινήτρων στην Ελλάδα για την Προσέλκυση Επενδύσεων

Απουσία Φορολογικών Κινήτρων στην Ελλάδα για την Προσέλκυση Επενδύσεων Απουσία Φορολογικών Κινήτρων στην Ελλάδα για την Προσέλκυση Επενδύσεων Η σύγκριση των φορολογιών που διέπουν τις τουριστικές επιχειρήσεις των χωρών της Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου και

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

% Ποσό Φόρου 0-19.500 0 ------ 19.500 ------ 19.501-28.000 20 1.700 28.000 1.700 28.001-36.300 25 2.075 36.300 3.775

% Ποσό Φόρου 0-19.500 0 ------ 19.500 ------ 19.501-28.000 20 1.700 28.000 1.700 28.001-36.300 25 2.075 36.300 3.775 Φορολογικοί Συντελεστές Φυσικών Προσώπων Φορολογητέο εισόδημα % Ποσό Φόρου Συνολικό Eισόδημα Συνολικός Φόρος 0-19.500 0 ------ 19.500 ------ 19.501-28.000 20 1.700 28.000 1.700 28.001-36.300 25 2.075 36.300

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έτους 2012

Αποτελέσματα Έτους 2012 Αποτελέσματα Έτους Αύξηση καταθέσεων κατά 2,7δισ. το Β εξάμηνο του και μείωση εξάρτησης από το Ευρωσύστημα κατά 13δισ. τους τελευταίους 8 μήνες. Το σύνολο καταθέσεων εξωτερικού υπερέβη το σύνολο των δανείων.

Διαβάστε περισσότερα

Η Τράπεζα που συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή και που στηρίζει και ενισχύει την έννοια του Συγκρητισμού.

Η Τράπεζα που συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή και που στηρίζει και ενισχύει την έννοια του Συγκρητισμού. Ιανουάριος 2015 1 2 Η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας με περισσότερους από 82.000 ενεργούς συνεταίρους που κατέχουν πάνω από 1,8 εκατ. συνεταιριστικές μερίδες. Η Τράπεζα που εξυπηρετεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Τι προβλέπουν τα δύο νομοσχέδια του πλαισίου αφερεγγυότητας

Τι προβλέπουν τα δύο νομοσχέδια του πλαισίου αφερεγγυότητας Τι προβλέπουν τα δύο νομοσχέδια του πλαισίου αφερεγγυότητας Σειρά νέων προνοιών, που στόχο έχουν τη ρύθμιση από τη μια του επαγγέλματος των Συμβούλων Αφερεγγυότητας και από την άλλη την εισαγωγή μηχανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Προτεραιότητες για την περίοδο

Προτεραιότητες για την περίοδο Προτεραιότητες για την περίοδο 2014-2019 Ποιοί είμαστε Είμαστε η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης και η δράση μας αναπτύσσεται με γνώμονα ένα κεντροδεξιό πολιτικό όραμα. Είμαστε η Κοινοβουλευτική

Διαβάστε περισσότερα

Λεωνίδας Βατικιώτης 1

Λεωνίδας Βατικιώτης 1 1 Η ανάπτυξη της οικονομίας προϋποθέτει ένα γενναίο κούρεμα του δημόσιου χρέους! Προς επίρρωση: 1. Η μέχρι τώρα πορεία της ελληνικής οικονομίας 2. Η διεθνής εμπειρία από χώρες που προχώρησαν σε διαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2011

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2011 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2011 Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Επιβολής Ειδικού Φόρου Πιστωτικού Ιδρύματος του 2011. Ερμηνεία.

Διαβάστε περισσότερα

γραμμάτια Ορισμοί Προεξόφληση Αντικατάσταση Μέση λήξη Ασκήσεις

γραμμάτια Ορισμοί Προεξόφληση Αντικατάσταση Μέση λήξη Ασκήσεις γραμμάτια Ορισμοί Προεξόφληση Αντικατάσταση Μέση λήξη Ασκήσεις Έντυπη Έκδοση Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 Επιστρέψαμε στην εποχή του γραμματίου! Του ΜΠ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ Την ώρα που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Αθήνα, Δεκέμβριος www.minfin.gr ΠΙΝΑΚΑΣ 1. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ Οι Δήμοι της Χώρας, σε σχέση με όλους τους άλλους φορείς της Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Οι κυριότερες οικονοµικές εξελίξεις την περίοδο που διανύουµε σχετίζονται µε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου προγράµµατος καθώς και µε τις συζητήσεις για το νέο

Διαβάστε περισσότερα

Γνήσια Επιμελητηριακή Κίνηση

Γνήσια Επιμελητηριακή Κίνηση Γνήσια Επιμελητηριακή Κίνηση Οι θέσεις μας για ένα σύγχρονο Τεχνικό Επιμελητήριο Βόλος, 11/11/2016 Διακυβέρνηση: Πλήρης Διαφάνεια Μέγιστος αριθμός δύο θητειών για τον Πρόεδρο και για τα μέλη της Διοικούσας

Διαβάστε περισσότερα

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500.

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500. Αφού κανείς από τους επίσηµους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ. Ξέρετε η αλήθεια στα οικονοµικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ανεργία, ως αποτέλεσμα της ύφεσης και των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Πως διαμορφώνεται το νέο φορολογικό τοπίο στο νέο έτος του φοροτεχνικού Γιώργου Δ. Χριστόπουλου e-mail: g. Christopoulos@mental.gr

Πως διαμορφώνεται το νέο φορολογικό τοπίο στο νέο έτος του φοροτεχνικού Γιώργου Δ. Χριστόπουλου e-mail: g. Christopoulos@mental.gr Πως διαμορφώνεται το νέο φορολογικό τοπίο στο νέο έτος του φοροτεχνικού Γιώργου Δ. Χριστόπουλου e-mail: g. Christopoulos@mental.gr Τα «πάνω κάτω» έρχονται από τη νέα χρονιά, καθώς αλλάζει και πάλι ριζικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΪΟΣ 2015

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΪΟΣ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΪΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Αθήνα, Ιούνιος www.minfin.gr ΠΙΝΑΚΑΣ 1. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ -

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Ο οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας

Νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Ο οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας Νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης Ο οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας Περιεχόμενα Το πλαίσιο της πολιτικής μας Μακροοικονομικό περιβάλλον και προβλέψεις Μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα μειωθούν δραστικά οι φορολογικοί συντελεστές. Σε 20% κατ αρχήν και 15% στη συνέχεια η επιβάρυνση για νομικά πρόσωπα

Πώς θα μειωθούν δραστικά οι φορολογικοί συντελεστές. Σε 20% κατ αρχήν και 15% στη συνέχεια η επιβάρυνση για νομικά πρόσωπα Πώς θα μειωθούν δραστικά οι φορολογικοί συντελεστές Σε 20% κατ αρχήν και 15% στη συνέχεια η επιβάρυνση για νομικά πρόσωπα Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 10:26 UPD:10:27 Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική».

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. «Επικαιροποιημένη Ελληνική Πρόταση» 25.06.2015. «Τελική Πρόταση Θεσμών» 25.06.2015. α/α

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. «Επικαιροποιημένη Ελληνική Πρόταση» 25.06.2015. «Τελική Πρόταση Θεσμών» 25.06.2015. α/α ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ α/α 1 2 3 4 5 6 Υιοθέτηση Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού και νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2016-2019 μέχρι 1.07.2015. Στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,2,3 και 3,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2015,

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός οδηγός για τα σημαντικότερα φορολογικά θέματα του νέου πολυνομοσχεδίου που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή

Συνοπτικός οδηγός για τα σημαντικότερα φορολογικά θέματα του νέου πολυνομοσχεδίου που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή Συνοπτικός οδηγός για τα σημαντικότερα φορολογικά θέματα του νέου πολυνομοσχεδίου που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή Δεκέμβριος 2016 Εμμανουήλ Πετράκης Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής TMS Α.Ε. ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα Επικαιρότητα

Αθήνα Επικαιρότητα Επικαιρότητα Αθήνα 8-11-2013 Παραθέτουμε πιο κάτω τις σύντομες ειδήσεις από την επικαιρότητα της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμήρια - φωτιά από την 1 Ιανουαρίου 2014

Τεκμήρια - φωτιά από την 1 Ιανουαρίου 2014 Τεκμήρια - φωτιά από την 1 Ιανουαρίου 2014 "Τροχοπέδη" στις επενδύσεις κεφαλαίων για αγορά ακίνητων, ανέγερση οικοδομών, αγορά επιχειρήσεων, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, για σύσταση επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 6 η Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 6 η Απριλίου 2016 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Συνέπειες στην αγορά αυτοκινήτου, στα έσοδα του κράτους, στο περιβάλλον και στους καταναλωτές από τις αθρόες εισαγωγές μεταχειρισμένων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων προηγούμενων αντιρρυπαντικών

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα. της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό. τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων Σχέσεων του ΒΕΑ,

Επικαιρότητα. της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό. τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων Σχέσεων του ΒΕΑ, Επικαιρότητα Αθήνα 8-10-2013 Παραθέτουμε πιο κάτω τις σύντομες ειδήσεις από την επικαιρότητα της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική μεταρρύθμιση: Φορολογική Διοίκηση και Κοινωνικό περιβάλλον

Φορολογική μεταρρύθμιση: Φορολογική Διοίκηση και Κοινωνικό περιβάλλον Φορολογική μεταρρύθμιση: Φορολογική Διοίκηση και Κοινωνικό περιβάλλον Βασίλης Θ. Ράπανος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αθηνών 28-11-2012 1 Μέτρα ή μεταρρύθμιση Στην περίοδο της μεταπολίτευσης έγινε μια ουσιαστική

Διαβάστε περισσότερα

Δεκέμβριος 2013 ΕΡΕΥΝΑ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Δεκέμβριος 2013 ΕΡΕΥΝΑ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ Δεκέμβριος 2013 ΕΡΕΥΝΑ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την marc A.E. - Αριθμός Μητρώου Ε.Σ.Ρ.: 1 (ΕΝΑ), στο πλαίσιο του υποέργου 3 «Επαναλαμβανόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ 28-6-2015 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Έκδοση_5_09072015 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ...3 ΙΙ.

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα έτους 2015 της Alpha Bank Cyprus Ltd [ ]

Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα έτους 2015 της Alpha Bank Cyprus Ltd [ ] Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα έτους 2015 της Alpha Bank Cyprus Ltd [26.4.2016] Κύριες εξελίξεις - Ισχυρή Κεφαλαιακή Θέση με δείκτη κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας Ι (CET Ι) 17,5% την 31.12.2015

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΤΒΕΡΝΗΗ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΣΙΟ ΙΑΝΟΤΑΡΙΟ 2013

ΣΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΤΒΕΡΝΗΗ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΣΙΟ ΙΑΝΟΤΑΡΙΟ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΤΒΕΡΝΗΗ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΣΙΟ ΙΑΝΟΤΑΡΙΟ 2013 ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΗΡΙΟ ΣΟΤ ΚΡΑΣΟΤ Αθήνα, Φεβρουάριος 2013 www.minfin.gr ΠΙΝΑΚΑΣ 1. ΜΗΝΙΑΙΑ TAMEIAKA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΝΙΑ PRESIDENT, HELLENIC BANK ASSOCIATION, CHAIRMAN OF THE BOARD OF DIRECTORS, NATIONAL BANK OF GREECE CREDIT RISK MANAGEMENT FOR BANKING & BUSINESS FINDING LIQUIDITY

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Τ. Κατσέλη στην Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

Αναδιαρθρώσεις Επιχειρηματικών Χαρτοφυλακίων. Γιώργος Βλάχος

Αναδιαρθρώσεις Επιχειρηματικών Χαρτοφυλακίων. Γιώργος Βλάχος Αναδιαρθρώσεις Επιχειρηματικών Χαρτοφυλακίων Γιώργος Βλάχος Οκτώβριος 15, 2015 Περιεχόμενα 01 Το Προβληματικό Οικονομικό Περιβάλλον 02 Οι Τράπεζες 03 Οι Επιχειρήσεις 04 Η Τράπεζα Πειραιώς 05 Τύποι Ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν την σύγκλιση του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Αθήνα, Οκτώβριος www.minfin.gr ΠΙΝΑΚΑΣ 1. ΜΗΝΙΑΙΑ TAMEIAKA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στο δρόµο προς ένα ελκυστικό επενδυτικό

Στο δρόµο προς ένα ελκυστικό επενδυτικό Στο δρόµο προς ένα ελκυστικό επενδυτικό κλίµα Αξιότιµες κυρίες και κύριοι, αγαπητοί προσκεκληµένοι, Με ένα µικρό διάλειµµα το δεύτερο µισό του 2014, η Ελλάδα βρίσκεται για έβδοµη χρονιά σε ύφεση. ε γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Αθήνα, Φεβρουάριος www.minfin.gr ΠΙΝΑΚΑΣ 1. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Έννοια τόπου ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών, κανόνας και εξαιρέσεις. Τριγωνικές πωλήσεις. Παραδείγματα.

Έννοια τόπου ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών, κανόνας και εξαιρέσεις. Τριγωνικές πωλήσεις. Παραδείγματα. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΙ, ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή, έννοια και λειτουργία του Φ.Π.Α. Λειτουργία του Φ.Π.Α. Έννοια της προστιθέμενης αξίας. Βασικά χαρακτηριστικά του Φ.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα