ΤΟ ΞΥΛΟ ΩΣ ΔΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΟ ΞΥΛΟ ΩΣ ΔΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ"

Transcript

1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου ΤΟ ΞΥΛΟ ΩΣ ΔΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Δρ. ΚΑΚΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ kakaras@teilar.gr Τέρμα Μαυρομιχάλη, 43100, Καρδίτσα

2 Υλοτομία με χειροκίνητα εργαλεία Η φύση χρειάζεται χιλιάδες χρόνια για να δημιουργήσει το παρθένο δάσος. Ο στόχος της αειφορίας απαιτεί σωστή διαχείριση, διαφορετικά κινδυνεύει από το κυνήγι του κέρδους.

3 Τα εργαλεία υλοτομίας πριν εφευρεθούν τα αλυσοπρίονα ήταν τα τσεκούρια και τα χειροπρίονα.

4 Μεταφορά κορμών τροπικού δάσους στη βιομηχανία

5 Το μεγαλείο της εσωτερικής αρχιτεκτονικής του ξύλου που υπηρετεί την αειφορία και την ζωή Κύτταρα ξύλου οξιάς σε εγκάρσια τομή. Διακρίνονται οι στρώσεις στα τοιχώματα των αγγείων. Μεγέθυνση 3600

6 Οπή στο κυτταρικό τοίχωμα (βοθρίο) για επικοινωνία των κυττάρων μεταξύ τους. Διακρίνονται τα μικροινίδια της διαχωριστικής μεμβράνης. Μεγέθυνση 8.200

7 Ρητινοφόρος αγωγός και κύτταρα τραχεϊδών σε εγκάρσια τομή ψευδοτσούγκας (Oregon pine) Μεγέθυνση 2200

8 Το ξύλο έχει βασικά πλεονεκτήματα όπως: Είναι προϊόν βιολογικών διεργασιών και παράγεται από τη φύση συνεχώς με την προϋπόθεση ότι ο άνθρωπος διαχειρίζεται το δάσος σύμφωνα με τις αρχές της δασολογικής επιστήμης και της αειφορίας. Το ξύλο λόγω της χημικής του σύστασης είναι δυνατόν μετά από μηχανική και χημική κατεργασία να μας δώσει προϊόντα. Αναπαράγεται από τη φύση συνεχώς, όταν όλες οι άλλες πρώτες ύλες εξαντλούνται. Έχει μεγάλη αισθητική αξία γιατί είναι διαθέσιμο σε ατέλειωτους συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδιάσεων. Είναι ζεστό υλικό με μια ιδιαίτερη αίσθηση στην αφή και την όραση. Έχει μεγάλη μηχανική αντοχή σε σχέση με το βάρος του. Είναι μονωτικό υλικό στην θερμότητα και τον ηλεκτρισμό. Δεν οξειδώνεται και δεν ρυπαίνει το περιβάλλον. Τέλος είναι άριστο δομικό υλικό με τεράστιες κατασκευαστικές δυνατότητες και μεγάλη αρχιτεκτονική αξία.

9 Το ξύλο ωστόσο έχει και μειονεκτήματα όπως: Είναι υγροσκοπικό υλικό δηλ. προσλαμβάνει υγρασία από την ατμόσφαιρα και διογκώνεται και αποβάλλει υγρασία προς την ατμόσφαιρα και ρικνώνεται. Είναι επίσης ανισότροπο υλικό δηλ. τόσο η δομή του όσο και η μηχανική αντοχή του και οι ιδιότητές του διαφέρουν προς τις διάφορες κατευθύνσεις μέσα στη μάζα του. Καίγεται και προσβάλλεται από έντομα, μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς. Η σωστή χρήση του προϋποθέτει γνώση των ιδιοτήτων του, της δομής του καθώς και των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων του. Είναι όμως γεγονός ότι μπορούμε να εξαλείψουμε ή να περιορίσουμε μερικά από τα μειονεκτήματά του εφαρμόζοντας διάφορους χειρισμούς, όπως εμποτισμού με διάφορες χημικές ουσίες που το καθιστούν βραδυφλεγές ή απρόσβλητο από μύκητες και έντομα.

10 Κατηγορίες προϊόντων ξύλου και κατασκευών Βασικά προϊόντα ξύλου που έχουν μια ιδιαίτερη σημασία από αρχιτεκτονική άποψη και χρησιμοποιούνται σε δομικές και άλλες κατασκευές είναι τα ακόλουθα: Πελεκητή ξυλεία πεύκης, κυπαρισσιού, καστανιάς, λάρικας (λάρτζινο) με χρήσεις σε φέροντα στοιχεία εμφανούς στέγης, σκελετό ξύλινων μπαλκονιών σε πέτρινες κυρίως κατοικίες. Φαρδιές σανίδες λάρικας, πεύκης ελάτης ερυθρελάτης, δρυός, καστανιάς με χρήση για πέτσωμα ταβανιών με οροφοπήχεις, για παραδοσιακές επενδύσεις τοίχων ή για παραδοσιακά πατώματα. Επικολλητή ξυλεία σε κολόνες και δοκούς από πεύκο και ελάτη για σκελετούς στεγών, υποστέγων κλπ Πριστή ξυλεία πεύκης ελάτης εμποτισμένη με άλατα βορίου και χαλκού για στέγες σε συμβατικές κατοικίες, για σκελετούς ξύλινων σπιτιών, για εξωτερικές ξύλινες κατασκευές. Τα άλατα αρσενικού και χρωμίου είναι υπό απαγόρευση σε πολλές χώρες και δεν συνιστάται η χρήση τους. Το κόντρα πλακέ είναι ένα κλασικό και αποδεκτό προϊόν ξύλου υψηλής ποιότητας, το οποίο ενδείκνυται για κατασκευές ποιότητας Τα προϊόντα φελλού σε φύλλα διαφόρων παχών ή μετά από κατεργασία σε λωρίδες πατωμάτων είναι αναμφίβολα μοναδικά για επενδύσεις τοίχων, διακόσμηση τζακιών, πατώματα κλπ

11 Ευρωπαϊκές προδιαγραφές δομικών προϊόντων ξύλου Προϊόν Προδιαγραφή Ημερομηνία εφαρμογής Ξυλοπλάκες EN Προκατασκευασμένα δομικά στοιχεία EN LVL για κατασκευές EN Ξυλεία πατωμάτων EN Επικολλητή ξυλεία EN Πελεκητή ξυλεία κατασκευών EN Ξυλοπλάκες και επενδύσεις από μασίφ ξύλο EN Καλοκαίρι 08 Ξυλεία κατασκευών με finger joint EN Εμποτισμένη ξυλεία κατασκευών EN Στύλοι EN Άνοιξη 09 Στρογγύλη ξυλεία κατασκευών EN Άνοιξη 09 Μεταλλικές συνδέσεις EN / EN Άνοιξη 09 Προκατασκευασμένα στοιχεία EN Άνοιξη 09

12 Βασικά προϊόντα ξύλου που χρησιμοποιούνται σε δομικές και άλλες κατασκευές Ηπριστήξυλεία είναι η βασικότερη πρώτη ύλη για δομικές και ξυλουργικές κατασκευές. Πρέπει να είναι σωστά ξηραμένη, ευθυτενής και χωρίς σφάλματα (ρόζους, στρεψοϊνια κλπ)

13 Διάφοροι τύποι ξυλοπλακών: αντικολλητά, μοριοσανίδες, ινοσανίδες, OSB, τσιμεντοσανιδες. Εφαρμογές: δομικές και ξυλουργικές κατασκευές.

14 Αντικολλητό (κόντρα πλακέ): το σπουδαιότερο αλλά ακριβότερο προϊόν ξύλου. Έχει υψηλή μηχανική αντοχή και διαστασιακή σταθερότητα. Εφαρμογές: Επενδύσεις τοίχων, πατώματα, ταβάνια, δοκοί, ξύλινα σπίτια, στέγες, ξυλουργικές κατασκευές, έπιπλα, εξωτερικές κατασκευές και ξυλοναυπηγική, όταν χρησιμοποιείται κόλλα φαινόλης φορμαλδεΰδης (κόντρα πλακέ θαλάσσης).

15 Μοριοσανίδες διαφόρων τύπων κατηγορίας Εο ή Ε1 (χωρίς έκλυση φορμαλδεΰδης): Ανθυγρή μοριοσανίδα (πράσινη) Πυράντοχη μοριοσανίδα. Εφαρμογές: Δομικές και ξυλουργικές κατασκευές, ειδικές κατασκευές με αντοχή σε υγρασία και στη φωτιά, έπιπλα.

16 Επένδυση προφίλ από μοριοσανίδα εξωτερικής χρήσεως για τοίχους, μπαλκόνια, ταβάνια, περβάζια. Αντέχει σε εξωτερικές κλιματικές συνθήκες. Παρουσιάζεται ο τρόπος επένδυσης και οι εφαρμογές.

17

18

19 Εμφανής μονωτική ινοσανίδα με επίχρισμα (HANDONIT) επένδυσης τοίχων και ταβανιών. Πολύ καλό και οικολογικό προϊόν ξύλου.

20 Ξυλοπλάκες τύπου OSB με κατευθυνόμενη διάταξη ξυλοτεμαχιδίων σε 3 ή 5 στρώσεις. Ως κόλλα χρησιμοποιείται η μελαμίνη φορμαλδεΰδη. Εφαρμογές: Εξωτερική επένδυση τοίχων ξύλινων σπιτιών, επένδυση στέγης, πατώματα, μέσα συσκευασίας κ.α.

21

22 Πάνελς σε μορφή σάντουιτς διαφόρων τύπων 1. Αντικολλητή ξυλοπλάκα 3 στρώσεων από μασίφ ξύλο πεύκης, δρυός, οξυάς κ.α. (3 ply board) Εφαρμογές: εσωτερική και εξωτερική επένδυση τοίχων, ξυλουργικές κατασκευές και έπιπλα.

23

24 2. Πάνελ 3 στρώσεων από MDF OSB MDF (triboard)

25 Εφαρμογές: εσωτερικοί τοίχοι, σκάλες, πόρτες, πατώματα

26 3. Κόντρα πλακέ διογκωμένη πολυουρεθάνη ή εξηλασμένη πολυστηρόλη κόντρα πλακέ για εσωτερική επένδυση τοίχων και εσωτερικά χωρίσματα

27 4. Πάνελ για πόρτες: Αντικολλητό στρώση αλουμινίου στρώση πολυουρεθάνης στρώση αλουμινίου αντικολλητό. 5. Πάνελ για φάτσες ξκτιρίων και νταπλάδες πορτών και χωρισμάτων: PVC εξηλασμένη πολυστυρόλη PVC.

28 Άλλες κατηγορίες κατασκευαστικών σάντουϊτς 1. OSB διογκωμένη πολυουρεθάνη OSB για εξωτερική επένδυση και πέτσωμα στέγης. 2. Πάνελ 5 στρώσεων: Ξυλόφυλλο OSB ξυλόφυλλο OSB ξυλόφυλλο για εξωτερική επένδυση τοίχων. 3. Πάνελ υψηλής ηχομόνωσης για επικάλυψη τοίχων: αντικολλητό 5 στρώσεων πολυμερές υψηλής πυκνότητας αντικολλητό 5 στρώσεων.

29 Προϊόντα επικολλητού ξύλου σε μορφή επιφάνειας και δοκών

30 Δοκοί επικολλητού ξύλου (σύνθετη ξυλεία, Glue lam) από συγκολλημένα πριστά κωνοφόρων (πεύκη, ελάτη, ερυθρελάτη, λάρικα, ψευδοτσούγκα) σε ποικιλία διαστάσεων. Εφαρμογές: σκελετοί στέγης με μικρό η μεγάλο άνοιγμα, σκελετοί σπιτιών, εξωτερικές κατασκευές.

31 Εφαρμογές των επικολλητών δοκών σε στέγαστρα αρχαιολογικών χώρων ( Καλαβασου Κύπρου, Μάλλια Κρήτης). Είναι η ιδανική κατασκευή για τέτοιους χώρους από άποψη αισθητικής και δεοντολογίας η οποία αν είχε χρησιμοποιηθεί στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης αντί της μεταλλικής, θα είχε αποφευχθεί η κατάρρευση.

32 Εφαρμογές των καμπύλων επικολλητών δοκών σε μεγάλα κτίρια όπως: βιομηχανικές εγκαταστάσεις, Γυμναστήρια, Κολυμβητήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, υπόστεγα.

33

34

35 Τεράστια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Οι καμπύλες επικολλητές δοκοί (σύνθετοι δοκοί) επιτρέπουν στον Αρχιτέκτονανασχεδιάσεικαιναδημιουργήσει.

36 Κτίρια από καμπύλες επικολλητές δοκούς με άνοιγμα πάνω από 150m. Μόνο το ξύλο ως υλικό με την υψηλή μηχανική αντοχή και ελαστικότητα και το μικρό ειδικό βάρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέτοιες κατασκευές.

37 Το κτίριο των Vikings (μορφή αντεστραμμένης βάρκας) της χειμερινής Ολυμπιάδας 1994 στο Lillehammer της Νορβηγίας. Είναι κτίριο πολλαπλών χρήσεων με σκελετό από επικολλητές δοκούς (Glue lams) πεύκης διαστάσεων: πλάτος 110m και μήκος 250m.

38

39 Μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή καμπύλων επικολλητών δοκών μετάλλου και κρυστάλλου

40 Ξύλινοι δοκοί τύπου διπλού ταφ (I) από επικολλητά ξυλόφυλλα (LVL) και νεύρωση από OSB. Εφαρμογές: σκελετοί στεγών και πατωμάτων.

41 Ξύλινοι δοκοί από επικολλητά ξυλόφυλλα (LVL). Εκτός από την υψηλή μηχανική αντοχή και ελαστικότητα, προσφέρουν και διαστασιακή σταθερότητα. Εφαρμογές: Σκελετοί κτιρίων, ξυλουργικές κατασκευές ακριβείας.

42 Θολωτό κτίριο από επικολλητές δοκούς και δοκούς LVL τύπου triax domes με άνοιγμα 150m. Κτίριο πολλαπλών χρήσεων

43 Ο συνδυασμός ξύλου με άλλα υλικά όπως μπετό, μέταλλο, αλουμίνιο, κρύσταλλο και πολυμερή σε κατασκευές κτιρίων ανοίγει νέους ορίζοντες και προάγει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Προϋποθέτει όμως την εφαρμογή κανόνων τεχνολογίας λόγω των διαφορών στις ιδιότητες των υλικών. Έτσι το ξύλο πρέπει να είναι ξηραμένο, να έχει διαστασιακή σταθερότητα και να αντέχει σε καιρικά φαινόμενα. Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικούς χειρισμούς εμποτισμού του ξύλου με έλαια και συντηρητικά.

44 Κορμόσπιτα με οριζόντια τοποθέτηση κορμών Κορμόσπιτο από κατεργασμένα κορμίδια

45 Παραδοσιακή κατοικία από κορμούς μεγάλης διαμέτρου

46 Μηχανή μορφοποίησης κορμιδίων

47 Διάφορες διατομές κορμιδίων

48 Γωνιακές συνδέσεις κορμιδίων

49 Κορμόσπιτο από ορθογωνισμένα κορμίδια

50 Κατοικίεςμεξύλινουςκατακόρυφουςστύλους ως φέροντα στοιχεία Τρόπος θεμελίωσης κατοικίας με ξύλινους κατακόρυφους στύλους ως φέροντα στοιχεία Τρόπος κατασκευής κατοικίας με ξύλινους κατακόρυφους στύλους ως φέροντα στοιχεία

51 Τρόπος θεμελίωσης στύλου στο έδαφος

52 Κατοικία με ξύλινους κατακόρυφους στύλους ως φέροντα στοιχεία σε λίμνη

53

54 Στοιχεία κατοικίας από ελαφρύ ξύλινο σκελετό

55 Θεμελίωση σπιτιού με πακτωμένους ξύλινους στύλους

56 Στερέωση πλαισίων σκελετού σε ξύλινους στρωτήρες

57 Προκατασκευή πλαισίων τοιχωμάτων

58 Τοποθέτηση προκατασκευασμένων ζευκτών στέγης

59 Κατασκευή στέγης από προκατασκευασμένα ζευκτά

60 Τοποθέτηση σανιδώματος στη στέγη

61 Τοποθέτηση κεραμιδιών στη στέγη

62 Κατοικίες με σκελετό τύπου Truss Framed System (TFS) Τύπος ολόσωμου πλαισίου Κατασκευή κατοικίας με ολόσωμα πλαίσια

63 Κατοικία με σκελετό τύπου Truss Framed system

64 Διώροφη κατοικία από ενισχυμένο ξύλινο σκελετό και ενισχυμένα πάνελς τύπου σάντουϊτς Ενισχυμένος ξύλινος σκελετός

65 Εσωτερικόκατοικίαςαπόενισχυμένοξύλινοσκελετό

66 Προκατασκευασμένα κτίρια με πτυσσόμενα (αναδιπλούμενα) πλαίσια (τεχνολογία FOLDEX) Μεταφορά αναδιπλούμενων πλαισίων τύπου FOLDEX

67 Εγκατάσταση κτιρίου με αναδιπλούμενα πλαίσια

68 Κατοικία από ολόσωμα στοιχεία Solid Wood Panels (Αντικολλητές( ξυλοπλάκες από στοιχεία φυσικής ξυλείας)

69 Εφαρμογές bamboo σε κατοικίες: κατεργασία-μορφοποίηση μορφοποίηση-εμποτισμός στοιχείων

70 Εφαρμογές στύλων bamboo σε σκαλωσιές

71 Οροφή, ταβάνι, τοιχοποιϊα με σκελετό από bamboo

72 Πολυόροφα κτίρια με ξύλινο σκελετό

73 Σπίτι σε δέντρα

74 Συνδυασμός πέτρας μπετού και ξύλου: Μια σωστή και δοκιμασμένη μέθοδος για πολλούς αιώνες, που όμως κρύβει πολλά μυστικά. Στην προκειμένη περίπτωση επελέγη ακατάλληλο ξύλο ερυθρελάτης, το οποίο βάφτηκε με έγχρωμο συντηρητικό, διαδικασία η οποία δεν εξασφαλίζει διάρκεια. Ησωστή επιλογή είναι: ξύλο πεύκης, κυπαρισσιού, λάρικας, καστανιάς, δρυός ή τροπικού ξύλου ιρόκο, ιπέ κ.α. Ειδικά για τις δοκούς που εμφυτεύονται μέσα στον τοίχο επιβάλλεται χειρισμός με ελαιώδη συντηρητικά και λινέλαιο για να εξασφαλίζεται σταθερότητα διαστάσεων. Καλή είναι επίσης και η επιλογή ξυλείας πεύκης, ακόμη και ελάτης (πελεκητή ξυλεία) εμποτισμένης υπό πίεση με βορικά άλατα και μετά πολλαπλή επάλειψη με λινέλαιο. Το λινέλαιο είναι το ιδανικότερο οικολογικό υλικό για συντήρηση ξύλου εξωτερικών και εσωτερικών κατασκευών.

75

76

77 Ένας σωστός συνδυασμός πέτρας και ξυλοδεσιών από καστανιά και δρυ για την τοιχοποιϊα και τα πρέκια των παραθύρων. Το σπίτι 150 χρόνων ανακαινίσθηκε πρόσφατα.

78 Προκατασκευασμένα ξύλινα σπίτια. Η επιλογή της επένδυσης του ισογείου με πέτρα ενισχύει τη μόνωση στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Η περιοχή όμως είναι σεισμογενής και η ένωση των δύο τοίχων ξύλου και πέτρας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε περίπτωση σεισμού. Το 50% της ετήσιας σεισμικής ενέργειας στην Ευρώπη και το 2% της παγκόσμιας απελευθερώνεται στην Ελλάδα.

79 Τα κορμόσπιτα είναι δημοφιλή στην Ελλάδα. Ητοποθέτησή τους όμως πρέπει να γίνεται από ειδικευμένα συνεργεία και εργολάβους υπό την επίβλεψη έμπειρων Μηχανικών. Λόγω όμως της ανεξέλεγκτης αγοράς την εργασία αυτή την κάνουν και ανίδεοι εργολάβοι κατασκευαστές, με αποτέλεσμα να γίνονται σοβαρά λάθη. Οι κορμοί έμειναν στο ύπαιθρο απροστάτευτοι επί μήνες με αποτέλεσμα να ραγαδωθούν και να προσβληθούν από μύκητες. Μήπως πρέπει να επιβληθεί μητρώο κατασκευαστών εργολάβων; Μήπως πρέπει επιτέλους να οργανώσει η Πολιτεία μηχανισμό ελέγχου;

80 Μια καλή κατασκευή ξύλινου σπιτιού, στο οποίο κυριάρχησε η συντήρηση εξωτερικά με πενταχλωροφαινόλη, λινέλαιο και λαδομπογιά. Η κατασκευή της σκάλας είναι από ξυλεία πεύκης εμποτισμένης με βορικά άλατα.

81 Ενδιαφέρουσα κατασκευή τριώροφου ξύλινου κτιρίου του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών στο Joensuu της Φινλανδίας. Ο σκελετός του είναι από επικολλητές δοκούς (Glue lams) πεύκης. Ο σκελετός των πατωμάτων από ξύλινους κοιλοδοκούς και πλάκα ενισχυμένου μπετού πάχους 80mm.

82 Αμφιθέατρο στην εσωτερική αυλή του κτιρίου με σκελετό καμπύλων επικολλητών δοκών και επικάλυψη στέγης με ξύλινες σφήνες (ξυλοκεραμίδια) τρέμουσας λεύκης.

83 Η συντήρηση των ξυλοκεράμων γίνεται με το πιο παλιό συντηρητικό ξύλου, γνωστό από τη συντήρηση της κιβωτού του Νώε, το κατράμι (tar) που λαμβάνεται ως παραπροϊόν κατά την παραγωγή των ξυλοκάρβουνων με τη μέθοδο της πυρόλυσης.

84 Εξωτερική επένδυση τοίχου από πελεκητή ξυλεία πεύκης, η οποία προέρχεται από παλαιά κτήρια 100 χρόνων, όπως της εικόνας.

85 Μια ενδιαφέρουσα κατασκευή σε αναπαλαιωμένο κορμόσπιτο με αρμό από σοβά, με πέτρινο τζάκι και επικάλυψη στέγης από ξύλινες σφήνες. Η συντήρησή του έγινε με φυσικά έλαια.

86

87

88 Ο φελλός προέρχεται από τον φλοιό της φελλοδρυός, χωρίς να καταστρέφεται το δένδρο. Με κατάλληλη επεξεργασία παράγονται πατώματα φελλού, επιφάνειες φελλού σε διάφορα πάχη και διάφορα μικροαντικείμενα και κατασκευές. Ο φελλός είναι το πιο μονωτικό, οικολογικό προϊόν. Εφαρμογές: πατώματα, διακοσμητικές επενδύσεις τοίχων, ταβανιών, τζακιών, ξυλουργικών κατασκευών, ποικιλία μικροαντικειμένων, διάφορες μονώσεις.

89 Μορφοποιημένες κολόνες και κρεμάστρα φωτιστικό από επικολλητό ξύλο

90 Εμφανής στέγη με συνδυασμό υλικών (Serwood)

91

92 Εφαρμογές στύλων πεύκης και κυπαρισσιού Ελληνικής προέλευσης (από: Serwood)

93

94

95 Ξύλινο μονοπάτι, κατασκευή μέσα στο νερό και γεφύρι από επικολλητές δοκούς

96 Ξύλινες ζαρντινιέρες και καθιστικό

97 Συνήθη σφάλματα σε δομικές κατασκευές ξύλου στην Ελλάδα Μπερδεύουμε τα διάφορα είδη δομικής ξυλείας κυρίως τη λευκή ξυλεία κωνοφόρων (ελάτη, ερυθρελάτη) με την ξυλεία πεύκης (σουηδική ξυλεία). Χρησιμοποιούμε υγρό ξύλο με τις γνωστές συνέπειες. Η υγρασία του ξύλου για εξωτερικές χρήσεις πρέπει να είναι 12-15% και για εσωτερικές 8-10%. Χρησιμοποιούμε ξύλινα στοιχεία στέγης με μικρές διατομές. Ενίοτε γίνεται λανθασμένη επιλογή εμποτισμένου ξύλου σε εσωτερικές κατασκευές. Η χρήσηcca απαγορεύτηκε, ενώ ο εμποτισμός με βορικά άλατα επιτρέπεται σε δομικές κατασκευές όπου ο άνθρωπος δεν έρχεται σε επαφή με το εμποτισμένο ξύλο.

98 Συμπεράσματα που αφορούν την ξύλινη κατοικία στην Ελλάδα Υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση ξύλινων κατοικιών στην Ελλάδα, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως ως εξοχική κατοικία, αλλά και ως κύρια κατοικία. Δεν υπάρχει φορέας που να ελέγχει ουσιαστικά τις εισαγόμενες αλλά και τις παραγόμενες στην Ελλάδα ξύλινες κατοικίες. Πολλοί από τους ασχολούμενους με εισαγωγή και την κατασκευή ξύλινων κατοικιών δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση, κατάρτιση και εμπειρία για την εργασία αυτή. Λείπουν οι ειδικοί Τεχνίτες ξυλουργοί ξύλινων κατοικιών αλλά και οι Μηχανικοί ξύλου και εργολάβοι ξύλινων κατοικιών. Υπάρχουν στην ελληνική αγορά σοβαρές και μη σοβαρές εταιρίες που εισάγουν και παράγουν ξύλινες κατοικίες. Υπάρχουν άσχετοι εργολάβοι που αναλαμβάνουν το στήσιμο εισαγόμενων ξύλινων κατοικιών ή και τη κατασκευή εκμεταλλευόμενοι την άγνοια, την έλλειψη οργάνωσης και την ασυδοσία της αγοράς.

99 Η προληπτική συντήρηση και βαφή των ξύλινων κατοικιών δεν είναι πάντα η ενδεικνυόμενη και ανταποκρινόμενη στα ελληνικά κλιματικά δεδομένα. Συνήθως είναι μέτριας αποτελεσματικότητας και περιορίζεται σε βαφές και βερνίκιαπου παρέχουν προστασία για 3 χρόνια. Ανάλογη είναι με κάποιες εξαιρέσεις και οι συνθήκες βαφής - συντήρησης των ξύλινων κουφωμάτων και ξυλοκατασκευών εξωτερικής χρήσης. Η κατοικία με ξύλινο σκελετό παρουσιάζει υψηλή αντισεισμική συμπεριφορά η οποία οφείλεται στο πλεονέκτημα του ξύλου ως υλικό δηλ. στη μεγάλη μηχανική αντοχή σε σχέση με το βάρος του και στην ελαστικότητα του υλικού που επιτρέπει την απορρόφηση της σεισμικής φόρτισης στις συνδέσεις των στοιχείων του σκελετού. Ωστόσο στις εφαρμοζόμενες τεχνικές συνδέσεων και τα χρησιμοποιούμενα υλικά συνδέσεων τόσο στη Ελλάδα όσο και στις Ευρωπαϊκές χώρες δεν λαμβάνεται υπόψη ο παράγοντας ενίσχυσης της σεισμικής συμπεριφοράς των συνδέσεων του σκελετού. Με λίγα λόγια υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της αντισεισμικής συμπεριφοράς της ξύλινης κατοικίας με χρησιμοποίηση ειδικού τύπου συνδέσεων και συγκεκριμένων υλικών συνδέσεων (ειδικοί κοχλίες, μεταλλικές συνδέσεις κ.α.)

100 Προτάσεις για ξύλινες κατοικίες Ίδρυση ειδικού φορέα ελέγχου έγκρισης εισαγόμενων και παραγόμενων ξύλινων κατοικιών από εξειδικευμένους Μηχανικούς ξύλου. Ίδρυση μητρώου κατασκευαστών και εργολάβων ξύλινων κατοικιών και ξύλινων δομικών κατασκευών γενικότερα. Νομοθετική ρύθμιση των προδιαγραφών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναφέρονται στα επιτρεπόμενα υλικά και προϊόντα ξύλου ως δομικά υλικά Επιβολή της πιστοποιημένης δομικής ξυλείας στην Ελληνική αγορά με ταυτόχρονη ίδρυση και λειτουργία του κατάλληλου φορέα που θα αναλάβει το σοβαρό αυτό έργο. Απαγόρευση των μη εγκεκριμένων από την Ε.Ε. συντηρητικών ξύλου που έχουν απαγορευτεί σε Ευρωπαϊκές χώρες όπως του αρσενικού (Ar), του χρωμίου, πενταχλωροφαινόλης και καθορισμό με νόμο των επιτρεπόμενων ήπιων και αποδεκτών από οικολογική άποψη συντηρητικών χαλκού (Cu) και βορίου (Bo) για ορισμένα τμήματα της ξύλινης κατοικίας (θεμελίωση, στρωτήρες, σκελετό τοίχων στέγης, περιφράξεις), με τα οποία δεν έρχεται ο άνθρωπος σε άμεση επαφή.

101 Υιοθέτηση της πρωταρχικής προστασίας με λινέλαιο για αύξηση της διαστασιακής σταθερότητας και μείωση της ρίκνωσης διόγκωσης του ξύλου- τόσο των ξύλινων κατοικιών όσο και των κουφωμάτων εξωτερικής χρήσεως και των ξυλοκατασκευών υπαίθρου. Υιοθέτηση των υδατοδιαλυτών ακριλικών βερνικιών εμποτισμού ξύλου και των συντηρητικών οργανικού διαλύτη(tbto).

102 Βιβλιογραφία Avdum O CE-marking of solid wood products. Proc. of International Workshop «State-of-the-Art in Quality Control»,, COST Action E53, Nov. 2006, Sopron, Hungary. Benson Tedd,, The timber frame home. Design Construction Finishing. The Tauton press, U.S.A. Berglund Magnus, Stone, log and earth houses. The Tauton Press, U.S.A. Freeman I L. Butlin R.N. Hunt J.H Timber frame housing a technical apraιsal sal. B.R.E. U.K. Gurant Hans, The American home in another prospective. Forest Products Journal Forest Products Laboratory. U.S. Department of agriculture, Wood handbook: Wood as an engineering material, F.P.L. U.S.A. Goetz K. Hoor D. Moehler K. Natterer J Timber design and construction Sourcebook. McGrow-Hill Pub. Co. U.S.A. National Association of Home Builders (NAHB), Truss framed construction. A manual of basic practice. NAHB, Research Foundation Inc. USA. NAHB, HOME Builders guide to fire retardant treated plywood. NAHB National Research Center USA..

103 Seddon Leigh Practical pole building Construction. Williamson Pub. Co. USA. Tuomi R The truss-framed system for residential and light commercial buildings. Forest Products Laboratory. USA. Tuomi P. Hnas G. Stith D Fabrication, Transportation and erection of the prototype truss-framed house. Forest Products Laboratory USA. U.S. Department of Housing and Urban Development, Assessment of damage to residential buildings caused by the Northridge earthquake U.S. Department of Housing and Urban Development, Alternative framing materials in residential construction: Three case studies. US

104 Ευχαριστώ για την προσοχή σας

1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το ξύλο στην αρχιτεκτονική εφαρμογές προβλήματα

Το ξύλο στην αρχιτεκτονική εφαρμογές προβλήματα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007 «Η υφισταμένη κατάσταση του κλάδου ξύλου- επίπλου της Κύπρου και οι δυνατότητες συμβολής των wood polymer composites (WPCs) στην ανάπτυξη του κλάδου» Το ξύλο

Διαβάστε περισσότερα

6α ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ & ΠΑΝΕΛΣ

6α ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ & ΠΑΝΕΛΣ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 6α ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ & ΠΑΝΕΛΣ του

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ

2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ του Καθηγητή Δρ. Ιωάννη Κακαρά

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ

2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ του Καθηγητή Δρ. Ιωάννη Κακαρά

Διαβάστε περισσότερα

6α ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ & ΠΑΝΕΛΣ

6α ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ & ΠΑΝΕΛΣ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 6α ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ & ΠΑΝΕΛΣ του

Διαβάστε περισσότερα

Technological & Education Institute of Larissa - Branch of Karditsa Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Λάρισας - Παράρτηµα Καρδίτσας

Technological & Education Institute of Larissa - Branch of Karditsa Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Λάρισας - Παράρτηµα Καρδίτσας Technological & Education Institute of Larissa - Branch of Karditsa Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Λάρισας - Παράρτηµα Καρδίτσας Dept. of Wood & Furniture Design & Technology Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ

4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ του Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ

4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ του Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΕΓΗΣ - ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ

ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΕΓΗΣ - ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ http://www.e-stergiu.cm/index.php?lang=1 ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΕΓΗΣ - ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ Πλανισμένες δοκοί σύνθετης συγκολλητής ξυλείας εισαγωγής. Προσφέρουν υψηλή μηχανική αντοχη (GL24),διαθέτουν μικρό ειδικό βάρος (450kg/m

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

H συντήρηση των ξύλινων κατασκευών

H συντήρηση των ξύλινων κατασκευών H συντήρηση των ξύλινων κατασκευών Δρ. Μιχ. Σκαρβέλης Δρ. Ι. Κακαράς Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας Το ξύλο είναι ένα εξαίρετο υλικό, αλλά δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 01: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Ξύλου. Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 01: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Ξύλου. Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 01: Εισαγωγή στην Ιωάννης Φιλίππου Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΙΙΙ ΛΥΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΙΙΙ ΛΥΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» Α ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΑΝΤΩΝΙΑΣ Ι. ΠΟΥΣΠΟΥΤΑΚΗ ΑΜ 986 Επιβλέπων Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΥΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 4 -Δεκ- 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΥΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 4 -Δεκ- 2010 ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΥΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 4 -Δεκ- 2010 Η ελληνική αγορά δομικής ξυλείας και η ποιότητα των κατασκευών Δρ. Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

"Τύποι ξύλινων δομικών κατασκευών - πιστοποίηση οικοδομικής ξυλείας, CE πιστοποίηση σε προϊόντα ξύλου H

Τύποι ξύλινων δομικών κατασκευών - πιστοποίηση οικοδομικής ξυλείας, CE πιστοποίηση σε προϊόντα ξύλου H "Τύποι ξύλινων δομικών κατασκευών - πιστοποίηση οικοδομικής ξυλείας, CE πιστοποίηση σε προϊόντα ξύλου H Δρ Μιχάλης Σκαρβέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής, υπεύθυνος Εργαστηρίου Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών,

Διαβάστε περισσότερα

11. ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ, ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ Κ.Α.

11. ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ, ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ Κ.Α. Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 11. ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ, ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ Κ.Α. Σημείωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΙΣΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ

ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΙΣΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΙΣΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΔΑΣΟΣ ΠΡΙΣΤΗΡΙΟ ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΜΗΚΗ ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΗ ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΝΑ ΔΑΣ. ΕΙΔΟΣ ή και ΚΛΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΙI ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΙI ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

Πλεονεκτήματα έναντι της συμβατικής

Πλεονεκτήματα έναντι της συμβατικής Κτήρια από Δομικό Χάλυβα: Τη τελευταία δεκαετία ο δομικός χάλυβας έχει κυρι αρχήσει στο χώρο των κατασκευών: Τα πρώτα κτήρια που κατασκευάστηκαν από Δομικό Χάλυβα ήταν κτήρια με βιομηχανική χρήση. Τα πλεονεκτήματα

Διαβάστε περισσότερα

GREEN PANEL ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

GREEN PANEL ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ GREEN PANEL ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ SIP ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ SIP H ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 21 ΟΥ ΑΙΩΝΑ DIP -ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ EVOTHERM PLUS ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

2. ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ & ΕΜΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

2. ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ & ΕΜΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 2. ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ & ΕΜΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ι

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ι ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ι ΘΕΜΑ 1. Ενεργειακές προδιαγραφές κατοικιών Κοινοτ. Οδηγία./2006 ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ/ΕΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 2. Τύποι πατωμάτων (ξύλινα κεραμικά -

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια με εμφανή ξύλινο σκελετό στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη

Κτίρια με εμφανή ξύλινο σκελετό στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010, ΕΞΑΜΗΝΟ 1 Ο ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Ι. ΡΗΓΟΣ, Μ. ΜΑΝΔΑΛΑΚΗ, Μ. ΛΙΑΠΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΑΝΝΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΙI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΙI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

Ξύλινες κατασκευές σε ακραία και υγρά περιβάλλοντα Μέρος 2ο: Ξύλινες περιφράξεις και αυλόπορτες

Ξύλινες κατασκευές σε ακραία και υγρά περιβάλλοντα Μέρος 2ο: Ξύλινες περιφράξεις και αυλόπορτες Ξύλινες κατασκευές σε ακραία και υγρά περιβάλλοντα Μέρος 2ο: Ξύλινες περιφράξεις και αυλόπορτες Των Μαρίας Μανουσακίδου, Σχεδιάστριας και Τεχνολόγου ξύλου και επίπλου και Δρ. Ιωάννη Κακαρά, Τεχνολόγου

Διαβάστε περισσότερα

Επαναστατικά νέα προϊόντα & τεχνολογίες τροποποιημένης ξυλείας στις κατασκευές: ιδιότητες, χαρακτηριστικά και εφαρμογές στη χώρα μας

Επαναστατικά νέα προϊόντα & τεχνολογίες τροποποιημένης ξυλείας στις κατασκευές: ιδιότητες, χαρακτηριστικά και εφαρμογές στη χώρα μας Επαναστατικά νέα προϊόντα & τεχνολογίες τροποποιημένης ξυλείας στις κατασκευές: ιδιότητες, χαρακτηριστικά και εφαρμογές στη χώρα μας Καθηγητή Γεωργίου Ι. Μαντάνη PhD, Dipl. Εργαστήριο Τεχνολογίας Ξύλου

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ: 99626139. e-mail : msocrat1@cytanet.com.cy

Τηλ: 99626139. e-mail : msocrat1@cytanet.com.cy Κέντρο Έρευνας Αρχικής Κατάρτισης Και Επιµόρφωσης Επιπλοποιών Ξυλουργών Αµµοχώστου 63-65, 1016, Λευκωσία Κύπρος Τηλ. 22430396 / 99626139 Fax: 22435531 Email: msocrat1@cytanet.com.cy Ιστοσελίδα: www.ttrcentre.com

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ Φιλίππου Βασίλειος 1* και Καραστεργίου Σωτήριος 2 *Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος, MSC (PhD Candidate), Τμήμα Δασολογίας &

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Παραγωγής Επίπλου ΙΙ. Μαστρογιώργος Αθανάσιος

Τεχνολογία Παραγωγής Επίπλου ΙΙ. Μαστρογιώργος Αθανάσιος Τεχνολογία Παραγωγής Επίπλου ΙΙ Μαστρογιώργος Αθανάσιος Συνοπτική παρουσίαση υλικών-υλικά μεγάλων διαστάσεων υπό μορφή πάνελ MDF(Medium Density Fibreboard) Το MDF(Medium Density Fibreboard)(Ινοσανίδα Μέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΕΤΥΛΙΩΣΗ & ΞΥΛΕΙΑ ACCOYA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΑΚΕΤΥΛΙΩΣΗ & ΞΥΛΕΙΑ ACCOYA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΕΤΥΛΙΩΣΗ & ΞΥΛΕΙΑ ACCOYA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ του Καθ. Γεωργίου Μαντάνη Εργαστήριο Επιστήμης & Τεχνολογίας Ξύλου Email: mantanis@teilar.gr Το ΞΥΛΟ είναι ένα «χημικό» προϊόν! Για να καταλάβουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΩΣ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΩΣ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΩΣ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ του Δρ. Ιωάννη Κακαρά - Καθηγητή ΤΕΙ Λάρισας Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου www.wfdt.teilar.gr, Email: kakaras@teilar.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΠΛΑΝΙΔΙΑ ΞΥΛΟΥ. ΑΛΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ: L.S.L (Laminated Strand Lumber) INTRALLAM (ΕΥΡΩΠΗ) TIMBERSTRAND (ΑΜΕΡΙΚΗ)

ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΠΛΑΝΙΔΙΑ ΞΥΛΟΥ. ΑΛΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ: L.S.L (Laminated Strand Lumber) INTRALLAM (ΕΥΡΩΠΗ) TIMBERSTRAND (ΑΜΕΡΙΚΗ) ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΠΛΑΝΙΔΙΑ ΞΥΛΟΥ ΑΛΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ: L.S.L (Laminated Strand Lumber) INTRALLAM (ΕΥΡΩΠΗ) TIMBERSTRAND (ΑΜΕΡΙΚΗ) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το LSL είναι το πιο νέο προϊόν (εμφανίστηκε το 1990)

Διαβάστε περισσότερα

Next. Πάνελ Maico για εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες. Τασκούδης Χρήστος Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. Δομικά υλικά Τηλ. 2310709136-574936-574990 Φάξ 2310709152

Next. Πάνελ Maico για εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες. Τασκούδης Χρήστος Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. Δομικά υλικά Τηλ. 2310709136-574936-574990 Φάξ 2310709152 Τασκούδης Χρήστος Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. Δομικά υλικά Τηλ. 2310709136-574936-574990 Φάξ 2310709152 Next - Πάνελ για ξύλινες πόρτες εισόδου Next Πάνελ Maico για εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες Γιατί επιλέγουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ. Ρήψη. Σ Αποφλοίωση Ο Τεμαχισμός. Διαμόρφωση Διαλογή Μετατόπιση Ογκομέτρηση Προστασία Εμπορία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ. Ρήψη. Σ Αποφλοίωση Ο Τεμαχισμός. Διαμόρφωση Διαλογή Μετατόπιση Ογκομέτρηση Προστασία Εμπορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ. ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ. ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ = Εξωτερικοί παράγοντες που µπορούν να προκαλέσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ Το ξύλο έχει καλές ακουστικές

Διαβάστε περισσότερα

6. ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ - ΑΥΛΟΠΟΡΤΕΣ, ΜΠΑΡΕΣ, ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ

6. ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ - ΑΥΛΟΠΟΡΤΕΣ, ΜΠΑΡΕΣ, ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 6. ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ - ΑΥΛΟΠΟΡΤΕΣ, ΜΠΑΡΕΣ, ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ S C S

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ S C S ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ S C S Α.1. ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΕΣ Ο μεταλλικός σκελετός των τοιχοποιιών καλύπτεται από συστήματα ξηράς δόμησης όπως γυψοσανίδες. Εξτρά μονώσεις τοποθετούνται στους εξωτερικούς τοίχους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΔΟΜΙΚΗ ΞΥΛΕΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Μελέτη Βαζαίου Σοφία Μούσιου Σταυρούλα Καριτσά Κερασούλα

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 11: Επικολλητό ξύλο. Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 11: Επικολλητό ξύλο. Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 11: Επικολλητό ξύλο Ιωάννης Φιλίππου Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για

Διαβάστε περισσότερα

«Η αειφορία του δάσους είναι προϋπόθεση για την σωτηρία. του περιβάλλοντος, του κλίματος και του ανθρώπου.»

«Η αειφορία του δάσους είναι προϋπόθεση για την σωτηρία. του περιβάλλοντος, του κλίματος και του ανθρώπου.» Η ΠΡΙΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ «Η αειφορία του δάσους είναι προϋπόθεση για την σωτηρία του περιβάλλοντος, του κλίματος και του ανθρώπου.» Το Πριστήριο Το μέρος όπου γίνεται η πρίση του κορμού Πρίζω (πριονίζω)= η διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ. Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπληρωτής Καθηγητής

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ. Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπληρωτής Καθηγητής ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπληρωτής Καθηγητής ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ Μήκους Πλάτους Γωνιών Κιβωτίων Ραφιών Τρέσων προστασίας Διασταυρώσεις καϊτιών Συνδέσμους τριών διευθύνσεων

Διαβάστε περισσότερα

Άποψη εσωτερικής διαρρύθμισης κατοικίας ενός δωματίου (χρήση ιδιώτη) / σουίτας (χρήση ξενοδόχου)

Άποψη εσωτερικής διαρρύθμισης κατοικίας ενός δωματίου (χρήση ιδιώτη) / σουίτας (χρήση ξενοδόχου) by XD EMPORIKI Η εταιρεία ''Χ.Δ. ΕΜΠΟΡΙΚΗ'' δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο με ειδίκευση στη χρήση μεταλλικού σκελετού. Η γνώση, η εμπειρία και η πρακτική ολοκλήρωση σημαντικών μεταλλικών κατασκευών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι (ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜ. 2013)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι (ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜ. 2013) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: 1. Αλυσοπρίονα στην ελληνική αγορά: Μεγέθη, χώρες προέλευσης, χρήσεις, τιμές 2. Αλυσοπρίονα στην ελληνική αγορά: Συστήματα τροχίσματος αλυσίδων,

Διαβάστε περισσότερα

«Νομοθεσία και Προδιαγραφές που αφορούν το ξύλο» Μιχάλης Σκαρβέλης,

«Νομοθεσία και Προδιαγραφές που αφορούν το ξύλο» Μιχάλης Σκαρβέλης, «Νομοθεσία και Προδιαγραφές που αφορούν το ξύλο» Μιχάλης Σκαρβέλης, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Α) H Ξυλεία πρέπει να προέρχεται από αειφορικά διαχειριζόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ. Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπλ. Καθηγητής

ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ. Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπλ. Καθηγητής ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπλ. Καθηγητής Tο ξύλινο δάπεδο ήταν και παραμένει μια καλή επιλογή για χώρους κατοικιών και κτιρίων Στην Ευρώπη η ετήσια κατανάλωση το 2007 ήταν πολύ πάνω από 100

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΙΚΑ ΧΑΛΥΒΑΣ. Θερμής ελάσεως (ΕΝ10025) : 1. S225 (fy=235n/mm 2 fu=360n/mm 2 ) 2. S275 (fy=270n/mm2 fu=430n/mm2) 3. S355 (fy=355n/mm2 fu=510n/mm2)

ΥΛΙΚΑ ΧΑΛΥΒΑΣ. Θερμής ελάσεως (ΕΝ10025) : 1. S225 (fy=235n/mm 2 fu=360n/mm 2 ) 2. S275 (fy=270n/mm2 fu=430n/mm2) 3. S355 (fy=355n/mm2 fu=510n/mm2) ΥΛΙΚΑ ΧΑΛΥΒΑΣ Ψυχρής ελάσεως (ΕΝ10147) : 1. FeE 220G (fy=220n/mm 2 fu=300n/mm 2 ) 2. FeE 250G (fy=250n/mm2 fu=330n/mm2) 3. FeE 280G (fy=280n/mm2 fu=360n/mm2) Θερμής ελάσεως (ΕΝ10025) : 1. S225 (fy=235n/mm

Διαβάστε περισσότερα

5. ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΙΟΣΚΙΑ ΥΠΟΣΤΕΓΑ

5. ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΙΟΣΚΙΑ ΥΠΟΣΤΕΓΑ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 5. ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΙΟΣΚΙΑ ΥΠΟΣΤΕΓΑ Σημείωση: Καθ.

Διαβάστε περισσότερα

«Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf»

«Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf» «Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf» 1 Πάκος Σπυρίδων ιπλ. ΠολιτικόςΜηχανικός Univ. Dortmund KnaufΓυψοποιίαΑ.Β.Ε.Ε. Ευριπίδου 10, Καλλιθέα Τηλ: +30 2109310567 Fax: +30 2109310568 Email: pakos.spyridon@knauf.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ι

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ι ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ι 1. Ενεργειακές προδιαγραφές κατοικιών Οδηγία ΟΔΗΓΙΑ 2010/31/ΕΕ Τι είναι ο ΚΕΝΑΚ. Που αφορά τις ξύλινες κατασκευές. 2. Τύποι πατωμάτων (ξύλινα

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά των Ελαφρών Χωρισμάτων

Χαρακτηριστικά των Ελαφρών Χωρισμάτων ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 2Τ1 31 ΕΛΑΦΡΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΨΕΥΔΟΡΟΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Χαρακτηριστικά των Ελαφρών Χωρισμάτων Είναι μη φέροντα χωρίσματα Εντάσσονται στην κατηγορία της ξηράς δόμησης Εχουν

Διαβάστε περισσότερα

Η διαχρονική εξέλιξη του προστατευτικού εμποτισμού του ξύλου και οι προοπτικές του στη χώρα μας

Η διαχρονική εξέλιξη του προστατευτικού εμποτισμού του ξύλου και οι προοπτικές του στη χώρα μας Εισήγηση σε Ημερίδα της έκθεσης FURNIMA (28-4-2007) Η διαχρονική εξέλιξη του προστατευτικού εμποτισμού του ξύλου και οι προοπτικές του στη χώρα μας Δρ. Ιωάννης Κακαράς & Κ. Σκουλαράκος Τμήμα Σχεδιασμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΙI

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΙI ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ I. Τα δάση στην Ελλάδα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ I. Τα δάση στην Ελλάδα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ I Τα δάση στην Ελλάδα Μεταφορά τροπικής ξυλείας από το δάσος στην αγορά. «Η αειφορία του δάσους είναι προϋπόθεση για την σωτηρία του περιβάλλοντος, του κλίματος και του ανθρώπου» Μεταφορά

Διαβάστε περισσότερα

Ξύλινα κουφώματα. Προβλήματα και λύσεις για το μεσογειακό περιβάλλον

Ξύλινα κουφώματα. Προβλήματα και λύσεις για το μεσογειακό περιβάλλον Ξύλινα κουφώματα. Προβλήματα και λύσεις για το μεσογειακό περιβάλλον Του κ. Ιωάννη Κακαρά, Kαθηγητή Tμήματος Σχεδασμού και Tεχνολογίας Ξύλου και Eπίπλου, TEI Λάρισας Θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε δύο κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

OSB (Oriented Strand Board)

OSB (Oriented Strand Board) OSB (Oriented Strand Board) Το OSB (Oriented Strand Board) είναι μια δομική ξυλοπλάκα σε επίπεδη μορφή που παράγεται από ειδικού τύπου ξυλοτεμαχίδια ( λωρίδες ξύλου - strands), συγκολλημένα με ρητίνη μεγάλης

Διαβάστε περισσότερα

Το Ξύλο ως Δομικό Υλικό

Το Ξύλο ως Δομικό Υλικό Το Ξύλο ως Δομικό Υλικό Η Ξυλεία Η εταιρεία μας, εισάγει και κατασκευάζει ξύλινες κατοικίες άριστων προδιαγραφών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως εξοχικές/θερινές είτε ως μόνιμες. Η ξυλεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14.03.2011 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. Οικ. 15629 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. /νση : Λ. Συγγρού 80-88 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ

ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ 2012 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΗΣ ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ, ΛΕΚΤΟΡΑΣ Ε.Μ.Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου Επίπλου ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ Μηχανικές ιδιότητες = είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Τίτλος : «Προμήθεια ξυλείας σε διάφορες μορφές» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Α. Α. : 52 / 2018 Κ.Α.Ε. : Π-1079-18 Τμήμα Συντηρήσεων Έργων & Αποθήκης

Διαβάστε περισσότερα

EGGER OSB 3 Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ.

EGGER OSB 3 Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ. EGGER OSB 3 Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ www.egger.com/buildingproducts ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΙ EGGER OSB EGGER OSB 3 Μια επιφάνεια υψηλής αντοχής φορτίου με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ Γ ΕΠΑΛ 29 / 04 / 2018

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ Γ ΕΠΑΛ 29 / 04 / 2018 Γ ΕΠΑΛ 29 / 04 / 2018 ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΘΕΜΑ 1 ο 1. Να γράψετε στο τετράδιό σας το γράμμα καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν είναι σωστή ή τη λέξη ΛΑΘΟΣ, αν είναι λανθασμένη. α. Τοιχοποιίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 1 ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΨΕΥΔΟΡΟΦΕΣ DROP CEILINGS ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ PARTITION SYSTEMS ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ CUSTOM SOLUTIONS SMP 06 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ S-2000 12 KINHTA

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ Εισαγωγή συντηρητικών χημικών ουσιών Παράγοντες αλλοίωσης: έντομα, μύκητες, θαλασσινοί ξυλοφάγοι οργανισμοί, φωτιά κλπ Χώρες φτωχές σε ξύλο πχ Ελλάδα Αύξηση δά διάρκειας Μεγάλη σημασία Παγκόσμιο επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (cladding, siding)

ΞΥΛΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (cladding, siding) ΞΥΛΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (cladding, siding) Για επενδύσεις τοιχοποιίας (εξωτερικές) ή ξυλεπενδύσεις από συμπαγή ξυλεία, σε κατοικίες, αποθήκες και γενικά προκάτ κατασκευές, η κατάσταση έχει ως εξής: Iroko και άλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΤΟΜΩΝ ΨΥΧΡΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΤΟΜΩΝ ΨΥΧΡΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Οικοδόμηση Με Μεταλλικές Διατομές Ψυχρής Διαμόρφωσης ΣΥΝΤΟΜΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΤΟΜΩΝ ΨΥΧΡΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Βουτσελάς Αθανάσιος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Μέλος Τ.Ε.Ε Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΦΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΥΕ ΞΤΛΙΝΩΝ ΚΟΤΥΩΜΑΣΩΝ

ΣΕΦΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΥΕ ΞΤΛΙΝΩΝ ΚΟΤΥΩΜΑΣΩΝ ΣΕΦΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΥΕ ΞΤΛΙΝΩΝ ΚΟΤΥΩΜΑΣΩΝ Η Dr. DOM διαθέτει ξύλινα κουφώματα τα οποία είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με την προδιαγραφή DIN 18545 T2, βάσει της τεχνολογίας EURO J68 με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΟΥ (ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ 4 ΚΛΕΙΔΙΩΝ) ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ»

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΟΥ (ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ 4 ΚΛΕΙΔΙΩΝ) ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΞΥΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΞΥΛΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16.05.2011 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. Οικ. 33131 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Λ. Συγγρού 80-88

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ. Ξυλόφυλλα ή επενδύματα ή καπλαμάδες: λεπτά φύλλα ξύλου με πάχος 0,5-1,0 mm (ως 8-10 mm) αντικολλητών (κόντρα πλακέ)

ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ. Ξυλόφυλλα ή επενδύματα ή καπλαμάδες: λεπτά φύλλα ξύλου με πάχος 0,5-1,0 mm (ως 8-10 mm) αντικολλητών (κόντρα πλακέ) Ξυλόφυλλα ή επενδύματα ή καπλαμάδες: λεπτά φύλλα ξύλου με πάχος 0,5-1,0 mm (ως 8-10 mm) Παραγωγή αντικολλητών (κόντρα πλακέ) άλλων συγκολλημένων κατασκευών Ανάπτυξη βιομηχανίας παραγωγής ξυλοφύλλων λόγω:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Μορφές Κατεργασίας Ξύλου. «Συγκολλητικές περιθωρίων» Δρ. Σωτήριος Καραστεργίου Καθηγητής Γενικό Τμήμα Λάρισας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σύγχρονες Μορφές Κατεργασίας Ξύλου. «Συγκολλητικές περιθωρίων» Δρ. Σωτήριος Καραστεργίου Καθηγητής Γενικό Τμήμα Λάρισας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σύγχρονες Μορφές Κατεργασίας Ξύλου «Συγκολλητικές περιθωρίων» Δρ. Σωτήριος Καραστεργίου Καθηγητής Γενικό Τμήμα Λάρισας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Συγκολλητική περιθωρίων Περιθώρια ξυλοπλακών με συγκολλημένες

Διαβάστε περισσότερα

A. TEXNIKH ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΟΕΡΓΟY 1:

A. TEXNIKH ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΟΕΡΓΟY 1: A. TEXNIKH ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΟΕΡΓΟY 1: "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ" 1.1 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1.1.1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ενδεικτική Διάσταση : 1.60*80* 72 cm έως

Διαβάστε περισσότερα

Make the difference to your place! Catalogue 2014-2015

Make the difference to your place! Catalogue 2014-2015 Make the difference to your place! Catalogue 2014-2015 Ομπρέλα THATCH με υλικό 80x42cm Mεγάλης αντοχής στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.με πλάκα Thatch 45X80 εκ. και τρία ή περισσότερα στρώματα υλικού.παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΞΥΛΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΞΥΛΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Τα βήματα μελέτης και κατασκευής μιας ξύλινης κατασκευής για εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

µε βελτιωµένες ιδιότητες ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος

µε βελτιωµένες ιδιότητες ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος Θερµικά τροποποιηµένη ξυλεία: Μία νέα τεχνική για ξύλο µε βελτιωµένες ιδιότητες ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος Εισαγωγή Το ξύλο αποτελεί ιδανική πρώτη ύλη για πολλές κατασκευές. Η βιοµηχανία ξύλου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ Γρίβα 11, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα T: 24410 79.206 (εσ. 112) www.wfdt.teilar.gr ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δόμηση. Επαγγελματισμός. Όραμα. Άνθρωπος

Δόμηση. Επαγγελματισμός. Όραμα. Άνθρωπος ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ-ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Δόμηση Επαγγελματισμός Όραμα Άνθρωπος Εμπειρία Αξιοπιστία Αναζητούμε τους τρόπους, τα υλικά, τις προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. Η κατασκευή ενός οικοδομικού έργου διακρίνεται σε τρία βασικά στάδια :

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. Η κατασκευή ενός οικοδομικού έργου διακρίνεται σε τρία βασικά στάδια : ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Η κατασκευή ενός οικοδομικού έργου διακρίνεται σε τρία βασικά στάδια : Α Στάδιο : Aπό εκσκαφές μέχρι την ολοκλήρωση του οικοδομικού σκελετού. Β Στάδιο : Aπό τοιχοποιίες ως τις εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΙΣΣΟΣ, Δ.ΔΥΜΗΣ ΑΧΑΪΑΣ 19 Ο χλμ. Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΛ. : 2693072111, FAX : 293071954 www.steelhouse.gr

ΑΛΙΣΣΟΣ, Δ.ΔΥΜΗΣ ΑΧΑΪΑΣ 19 Ο χλμ. Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΛ. : 2693072111, FAX : 293071954 www.steelhouse.gr ΑΛΙΣΣΟΣ, Δ.ΔΥΜΗΣ ΑΧΑΪΑΣ 19 Ο χλμ. Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΛ. : 2693072111, FAX : 293071954 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η βαριά μεταλλική κατασκευή βρίσκεται σε άνθηση τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος έχει αποκτήσει οικειότητα

Διαβάστε περισσότερα

αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος

αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικά περβάζια διατομής: 12m x 55mm. Εξωτερικά αρμοκάλυπτρα διατομής: 12mm x 35mm.

Εσωτερικά περβάζια διατομής: 12m x 55mm. Εξωτερικά αρμοκάλυπτρα διατομής: 12mm x 35mm. l l l Ξυλεία: ΜΕΡΑΝΤΙ αντικολλητό ή ΝΙΑΓΚΟΝ, ξηραμένο σε 11-13 βαθμούς υγρασίας. Κάσα & φύλλο διατομής: 68mm x 84mm. Μηχανισμοί: SIEGENIA, τύπος Ε-Look, ανοιγόμενης και ανακλινόμενης λειτουργίας με αυτόματη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το πρόβλημα του σεισμού στην Ελλάδα ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑ 09-09-1999 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑ 09-09-1999 ΠΑΡΝΗΘΑ 09-09-1999 ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΠΛΟΥ I

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΠΛΟΥ I 34 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Α.2. Τεχνικά στοιχεία Α.2.1. Η εγκάρσια τραβέρσα κατασκευάζεται από χαλύβδινη κοιλοδοκό ορθογώνιας διατομής 80x40x3 mm.

Α.2. Τεχνικά στοιχεία Α.2.1. Η εγκάρσια τραβέρσα κατασκευάζεται από χαλύβδινη κοιλοδοκό ορθογώνιας διατομής 80x40x3 mm. Κατηγορίες Α. Κάθισμα αναμονής IKAROS N B. Κάθισμα αναμονής IKAROS V Γ. Κάθισμα αναμονής IKAROS ZETA IKAROS Α. IKAROS N Α.1. Περιγραφή Α.1.1. Το κάθισμα αναμονής IKAROS N αποτελείται από ανεξάρτητα, συνεργαζόμενα,

Διαβάστε περισσότερα

σύστημα κατασκευής οικοδομών Οικίες Νέων Εποχών

σύστημα κατασκευής οικοδομών Οικίες Νέων Εποχών σύστημα κατασκευής οικοδομών Οικίες Νέων Εποχών επιλογή σχεδίου στάδια κατασκευής 2 Ο χώρος ανέγερσης διαμορφώνεται με όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε εκσκαφές, επιχωματώσεις κ.λπ. μέχρι το στάδιο κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία του ξύλου μέσω νανοτεχνολογίας

Προστασία του ξύλου μέσω νανοτεχνολογίας Προστασία του ξύλου μέσω νανοτεχνολογίας Καθ. Γεώργιος Μαντάνης Εργ. Επιστήμης & Τεχνολογίας Ξύλου Courtesy: Δρ. Ι. Αραμπατζής, NanoPhos Sol-gel τεχνολογίες Στην επιστήμη των υλικών (material science),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΑ Το αρχιτεκτονικό σχέδιο κάθε κατασκευής είναι από τα πρώτα και σημαντικότερα στάδια μιας κατασκευής. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός πρέπει να ικανοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ι.ΜΑΚΟΥ ΑΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ -ΥΛΙΚΩΝ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ι.ΜΑΚΟΥ ΑΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ -ΥΛΙΚΩΝ ΠΛΟΥΤΩΝΟΣ 37 ΔΑΦΝΗ ΤΗΛ.210-9758619 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ι.ΜΑΚΟΥ ΑΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ -ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ-ΨΕΥΔΟΡΟΦΕΣ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ 1+0

Διαβάστε περισσότερα

Κουφώµατα Κουφώµατα Συρώµενα Φυσαρµόνικα (Σπαστά) OÀºøª π OÀºøª π

Κουφώµατα Κουφώµατα Συρώµενα Φυσαρµόνικα (Σπαστά) OÀºøª π OÀºøª π Κουφώµατα Συρώµενα Κουφώµατα Φυσαρµόνικα (Σπαστά) ΣΧΕΔΙΟ 330 ΣΧΕΔΙΟ 321 ΣΧΕΔΙΟ 431 ΣΧΕΔΙΟ 532 ΣΧΕΔΙΟ 541 ΣΧΕΔΙΟ 550 ΣΧΕΔΙΟ 633 ΣΧΕΔΙΟ 651 ΣΧΕΔΙΟ 743 ΣΧΕΔΙΟ 761 ΣΧΕΔΙΟ 1 ΣΧΕΔΙΟ 5 ΣΧΕΔΙΟ 2 ΣΧΕΔΙΟ 3 ΣΧΕΔΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ι

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ι ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ι ΘΕΜΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ/ΕΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 1. Ενεργειακές προδιαγραφές κατοικιών Κοινοτ. Οδηγία./2006 Κοντογεωργάκη Μ. 2. Τύποι πατωμάτων (ξύλινα

Διαβάστε περισσότερα

Παραδείγματα της επίδρασης επεμβάσεων. Φ. Β. Καραντώνη Δρ Πολιτικός Μηχανικός Λέκτορας Πανεπιστημίου Πατρών karmar@upatras.gr

Παραδείγματα της επίδρασης επεμβάσεων. Φ. Β. Καραντώνη Δρ Πολιτικός Μηχανικός Λέκτορας Πανεπιστημίου Πατρών karmar@upatras.gr Παραδείγματα της επίδρασης επεμβάσεων σε παραδοσιακές και ιστορικές κατασκευές Φ. Β. Καραντώνη Δρ Πολιτικός Μηχανικός Λέκτορας Πανεπιστημίου Πατρών karmar@upatras.gr ΑΙΓΙΟ - ΕΡΑΤΕΙΝΗ 1995 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΗ ΞΥΛΟΥ ΔΟΜΗ ΞΥΛΟΥ 8. ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ. Δομή Ξύλου - Θεωρία. Στέργιος Αδαμόπουλος

ΔΟΜΗ ΞΥΛΟΥ ΔΟΜΗ ΞΥΛΟΥ 8. ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ. Δομή Ξύλου - Θεωρία. Στέργιος Αδαμόπουλος ΔΟΜΗ ΞΥΛΟΥ 8. ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ Υποδομή του ξύλου Δομή της ξυλώδους ύλης: κυτταρικά τοιχώματα, μεσοκυττάρια στρώση, τυλώσεις Αόρατη με κοινό μικροσκόπιο Μελέτη με πολωτικό μικροσκόπιο, ακτίνες Χ, ηλεκτρονικό

Διαβάστε περισσότερα