ΗΒ λυκείουπαρουσιάζειτην ερευνητικήεργασία (project)µε θέµατην «Ενδυµασίακαιτην εξέλιξητηςµέσαστοχρόνο».

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΒ λυκείουπαρουσιάζειτην ερευνητικήεργασία (project)µε θέµατην «Ενδυµασίακαιτην εξέλιξητηςµέσαστοχρόνο»."

Transcript

1 ΗΒ λυκείουπαρουσιάζειτην ερευνητικήεργασία (project)µε θέµατην «Ενδυµασίακαιτην εξέλιξητηςµέσαστοχρόνο».

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

3 ΤΙΕΙΝΑΙΕΝ ΥΜΑΣΙΑ

4 Από τους μεσαιωνικούς χρόνους έως και σήμερα χρησιμοποιείται η λέξη ρούχο. Ανάγκη για ρουχισμό είναι μια βασική ανθρώπινη ανάγκη που έχει σχέση με τις λειτουργίες του οργανισμού μας και η ικανοποίηση της είναι απαραίτητη για να επιβιώσουμε. Η ένδυση περικλείει κάθε τροποποίηση του παρουσιαστικού ενός ατόμου απόταρούχακαιτααξεσουάρμέχριτομακιγιαζ, το χτένισμα, τα κοσμήματα, τα εσώρουχα, τις βάτες, ακόμηκαιτηχειρουργικήαλλαγή. Ενδυμασία λοιπόν, είναι το σύνολο των εξωτερικών ενδυμάτων, δηλαδή το σύνολο των διάφορων αντικειμένων που φοράει ο άνθρωπος σε μια στιγμή του χρόνου με σκοπό και προστασία, την εξυπηρέτηση, την άνεση, την αξιοποίηση και την αισθητική ομορφιά της ζωής του. Ο άνθρωπος από τηναρχήτηςζωήςτουπροσπάθησενακαλύψειτις βασικές του ανάγκες όπως και να προστατέψει το σώμα του από τις καιρικές συνθήκες.

5 ΙΣΤΟΡΙΚΗΕΞΕΛΙΞΗΤΗΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ-ΗΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΗΕΝ ΥΜΑΣΙΑ

6 α. Ιστορικήεξέλιξητηςενδυµασίας Παλαιολιθική εποχή: πρώτα ενδύματα (δέρματα ζώων, γούνες και φύλλα από δέντρα).

7 Νεολιθική εποχή: δημιουργία υφαντικής με την εφεύρεση αργαλειού,κατασκευή πρώτων υφασμάτων

8 Μεσοποταμία: ρούχα από υφάσματα με κρόσσια

9 Αίγυπτο: οι άντρες: κοντό κομμάτι ύφασμα πουτύλιγανγύρωαπότην περιφέρειάτους. Οιγυναίκες:ένααπλόμακρύ, πολύ εφαρμοστό φόρεμα.

10 αρχαία ελληνική ενδυμασία: ορθογώνια υφάσματα καιγιαταδύοφύλα. Κυριότερα: χιτώνας και ιμάτιο. Ρούχα απλά και λειτουργικά.

11 Η μεσαιωνική ενδυμασία στη Δυτική Ευρώπη: Γυναίκες: δυο μακριά φορέματα, το ένα πάνω απότοάλλο. άντρες: κοντό πουκάμισο και παντελόνια.

12 Στην Αναγέννηση(15ος-16ος αι.): πολυτελή ενδύματαμεόγκο. Κατάτο17οαιώνα: δαντέλες,φιόγκοι στα ρούχα, καθώς και περούκες στο κεφάλι για άντρες και γυναίκες.

13 Κατάτο18 o -19 o αιώνα:ηενδυμασία χαρακτηριζόταν από κομψότητα, χάρη και απαλάχρώματα. οι άντρες:υιοθέτησαν το κοστούμι, που παρέμεινε, μέχρισήμερα. Οι γυναίκες: φορούσαν κρινολίνο και καπέλο.

14 Κατά τον 20ό αιώνα: Οι γυναίκες: δανείζονται στοιχεία της αντρικήςενδυμασίας, όπωςταπαντελόνια, κόβουν κοντά τα μαλλιά τους και κονταίνουν τιςφούστεςτους. Οιάντρες:πιοάνετοκαιχαρούμενοντύσιμο.

15 β. Ηελληνικήπαραδοσιακή ενδυµασία ελληνική παραδοσιακή ενδυμασία: φορεσιές των Ελλήνων(Τουρκοκρατία). Γυναίκες: µακρύ πουκάµισο. Πάνω από αυτό φορούσανείτετοκαβάδι, έναµακρύ, λινόήµεταξωτό, φόρεµαµεµανίκια, ανοιχτόµπροστά, είτετοσιγκούνι, ένα ολόµαλλο ρούχο, επίσης ανοιχτό µπροστά αλλά χωρίς µανίκια, που προτιµούσαν στις περιοχές µε πιο ψυχρό κλίµα. Σε νησιά και σε παράλιες περιοχές συνηθιζόταν το φουστάνι, που προερχόταν από τα φορέµατα των γυναικών της υτικής Ευρώπης. Σε γενικές γραµµές, οι γυναικείες φορεσιές ήταν πολύχρωµες και στολισµένες µε πολλά κεντήµατα. Άντρες : κοντό πουκάµισο (πουκαµίσα), που φοριόταν µε µεγάλες πλεκτές λευκές κάλτσες ή µε παντελόνι. Στα νησιά και στα παράλια συνήθιζαν τη βράκα. Οι πολεµιστές φορούσαν τη φουστανέλα, µια πολύπτυχη µακριά φούστα. Στην επανάσταση του 1821 το ρούχο αυτό διαδόθηκε πολύ και αργότερα αποτέλεσε την αντρική εθνική ενδυµασία.

16

17

18 Ένδυσηκαιψυχολογία

19 Το ντύσιµο θεωρείται σαν ένας τρόπος να εκφράσουµε τον εαυτό µας. Τα ρούχα µπορεί να επηρεάσουν την ψυχολογία µας αλλά και το αντίθετο, δηλαδή ντυνόµαστε σύµφωναµετηδιάθεσήµας. Όλοιθαέχουµε παρατηρήσει ότι στις διάφορες περιόδους της ζωής µας η διάθεσή µας για το ντύσιµο είναι διαφορετική. Μπορεί ναφοράµεσυχνάέναρούχο, επειτάγιαέναδιάστηµανα αναρωτιόµαστε πώς το φορούσαµε και µετά από λίγο καιρόνατοφοράµεξανά. Τοστυλµαςαλλάζεισύµφωνα µετηδιάθεσήµαςκαιακολουθείτιςφάσειςπουπερνάµε στη ζωή µας. Συνήθως το κάνουµε ασυνείδητα αλλά αν το παρατηρήσουµε θα καταλήξουµε σε ενδιαφέροντα συµπεράσµατα. Ταρούχαεκφράζουνπερισσότερααπόόσαπιστεύουµε, εκφράζουν την διάθεση που έχουµε όταν ντυνόµαστε, το πώς θέλουµε να αντιµετωπίσουµε την µέρα µας, αλλά καιτοπώςθέλουµεναµαςαντιµετωπίζουνοιάλλοι. Μπορούν να εκφράσουν τις προσδοκίες µας αλλά και τουςκαθηµερινούςµαςστόχους.

20 Επίσης σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία μας έχουν καιταχρώματασταρούχαπουφοράμε. Τα σκουρόχρωμα ρούχα δίνουν την αίσθηση κατάθλιψης, κάποιουκλεισμένουστονεαυτότου, ανασφαλήκαιίσωςεπιθετικούκαιαπλησίαστου. Από την άλλη πλευρά τα σκούρα χρώματα είναι της εξουσίας και δηλώνουν επαγγελματισμό. Τα φωτεινά ρούχα μπορούν να έχουν ακριβώς την αντίθετηεπίδρασηυποδηλώνουναγνότητα, καθαρότητα και δίνουν την αίσθηση προσεγγίσιμου και φιλικού ατόμου. Τα χρωματιστά ρούχα συνδέονται με την ψυχολογία των χρωμάτων. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε και να ντρεπόμαστε να δείξουμε την προσωπικότητά μας χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα ή ιδιαίτερα αξεσουάρ.

21 ΤΕΛΟΣ Α ΟΜΑ Α:Αφροδίτη Τουζοπούλου, Βαγγελίτσα Τσίκα, Γιώτα ηµοπούλου, Χρυσούλα Τράικου

22 ΗΑΝ ΡΙΚΗΕΝ ΥΜΑΣΙΑΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Η φορεσιά της Θράκης αποτελείται από Το ποτούρι φαρδύ παντελόνι, πουκάµισο πάνω από το οποίο φορούσαν γιλέκα, στα πόδια φορούσαν τσουράπια πλεκτά. Η ανδρική ενδυµασία συµπληρωνόταν µε το δίµιτο ζωνάρι, το κεφαλοκάλυµµα πρόκειται για ένα µαύρο ζωνάρι, το οποίο τύλιγαν ολόγυρα στο κεφάλι.

23 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΕΝ ΥΜΑΣΙΑΘΡΑΚΗΣ Η φορεσιά αποτελούνταν από: 1. Το µακρύ πουκάµισο (το χιµίς) από λευκασµένο χοντρό βαµβακερόύφασµα, µε «γραµµένα» (υφαντάκεντήµατα) στον ποδόγυρο και κεντήµατα στα µανίκια (σταυροβελονιά) 2. Το σχετικά στενό αµάνικο µονοκόµατο σαγιακένιοφουστάνι. Μοτίβα, σχηµατισµέναδένδρα, κούκλες, σαλιαγκούδια (σαλιγκάρια) που συνήθως το κέντηµα λεγόταν σαλιαγκό. Το φουστάνι στο Ζαλούφι ήταν πάνταµαύροήσκούροβυσσινί. 3.Τοµάλλινοδίµιτοφαρδύζωνάρι,. 4. Οι ποδιές που λεγόταν «ποδέ» διαφέρουν από χωριό σεχωριό. 5. Το πιο εντυπωσιακό κοµµάτι της ενδυµασίας αυτής είναι το τερλίκ ή µοχαέρι, ήταν ένα µακρύ πανωφόρι. Πάνω στο τερλίκ κεντούν «ανάρια- ανάρια» (αραιά) διάφορα σχήµατα. Στο κεφάλι φορούσαν ένα κόκκινο σκουφάκι µε υποσαγώνιο το µαγγούρι, το τσεµπέρι Κάτω από την µαντίλα στερέωναν (στο µαγγούρι) σειρές φλουριά και σταυρούς που κρέµονταν στο µέτωπο. Στα πόδια οι νύφες φορούσαν τα λευκά σαγιακένια καλτούνε, στολισµένα µε χρωµατιστά γαϊτάνια απότοντερζή (ράφτη).

24

25

26

27 ΦΟΡΕΣΙΑΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ

28 ΑΝΤΡΙΚΗΦΟΡΕΣΙΑ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Απότατέλητου 19ουαιώνα καιτιςαρχέςτου 20ουαιώνα επικράτησε ηκιλότα.φόρεσαν άσπρα, µαύρα πουκάµισα ή ριγέ, η κιλότα ήταν από µαύρο υφαντό µε κεντίδια «γράµµατα» που τα έλεγαν «περηφάνιες», το γιλέκο ήταν µαύρο, το ζωνάρι ήταν λευκό υφαντό µε κρόσσια,στο κεφάλι φορούσαν µαύρες τραγιάσκε ςκαι σταπόδιαφορούσαν γουρουνοτσάρουχα ή λαστιχωτά παπούτσια, τσαρούχια µε φούντα.

29 ΓυναικείαφορεσιάσταΡιζώµατα Επάνωαπότολευκό, βαµβακερό πουκάµισο τον σα γιά, τον γεράνιο.το στήθος το κάλυπτε µια λεπτή µονοκόµµατη τραχηλιά άσπρη.τα τριγωνικά διπλώµατα, τα λεγόµεναµαγκλίκια, Φορούσαν σκουφούνια άσπρα Τοζωνάριήτανµαύρο, µάλλινοµερίγεςηποδιάείχε κεντήµατα Το γιλέκο ήταν τσόχινο, µάλλινο µε χρυσοκεντίδια. Στοκεφάλι, φορούσαν µαντήλα.

30

31

32

33

34

35

36

37 ΦΟΡΕΣΙΕΣΗΠΕΙΡΟΥ

38 Ηπειρωτικεςστολες ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ: ασπρο,κλειστο µε άνοιγµα στο λαιµό. Η διακόσµηση του είναι υφαντη,κεντητη. Τα φορέµατα Ο σκοπός: του φορέµατος είναι να καλύπτει το σώµα απότηνµέσηκαικάτω ονοµασία: φουστάνι, φόρεµα, τσούκνα, βελέσι, σάρτζα κλπ. Φοριέται πάνω από το πουκάµισο φούστα :µονοκόµµατο ύφασµα ή από πολλά κοµµάτια οριζόντια ή κατακόρυφα ποδόγυρος :κεντητός, ή από πρόσθετο κοµµάτι διαφορετικού χρώµατος. Ηποδιά Ποδιά: εξάρτηµα µε την σαφή πρακτική χρησιµότητα να προφυλάσσει το µπροστινό κάτω τµήµα της φορεσιάς. Ύφασµα: απλό κοµµάτι ύφασµα, µπαµπακερό ή µάλλινο Τα κεφαλοδέµατα Τα στολίσµατα των µαλλιών και του κεφαλιού είναι τόσοποικίλαπουδύσκολαεπιτρέπουνγενίκευση. Συνήθως καλύπτουν όλο το κεφάλι αφήνοντας ελεύθερο µόνο το πρόσωπο

39 ΑΝ ΡΙΚΗΦΟΡΕΣΙΑΗΠΕΙΡΟΥ Αποτελείται: από την πουκαµίσα, το εσωτερικόπουκάµισο,. ηµέση: σφίγγεταιµετοζωνάρι, ηπουκαµίσα : ανοίγει προς τα κάτω και σχηµατίζει δίπλεςστονποδόγυρο. Οιδίπλες : ένδειξη πολυτέλειας και στην προσπάθεια να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες δηµιουργήθηκε σταδιακά έναιδιαίτερορούχο, ηφουστανέλα. Μια πλούσια φουστανέλα µπορεί να έχειµέχρι 400 λαγκιόλια,

40

41

42

43

44

45 ΦΟΡΕΣΙΕΣΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

46 ΝυφικηφορεσιαΚαραγκούνας Αποτελείται από το λινό πουκάµισο µε τα µακριά κρόσσια, τον άσπρο πολύπτυχο βαµβακερό σαγιά, το ολοκέντητο γιλέκο και τη χρυσοκέντητη ποδιά. Το κεφάλι καλύπτει το µαύρο µεταξωτό µαντίλι µε τα παρδαλούδια. Εντυπωσιακά είναι τα µαλαµοκαπνισµένα κοσµήµαταπουστολίζουντοκεφάλι, τολαιµό, τοστήθοςκαιτηνποδιά.

47 Αντρικήφορεσιάχωριών Θεσσαλίας Η συγκεκριµένη φορεσιά αποτελείται απο την πουκαµίσα µε παπούδικο γυρισµένο γιακά, απο τη φουστανέλα η οποία είναι χωρισµένησεδύοκοµµάτια, το κεντηµένο πισλί, τις µάλλινες µπέτσφες στις οποίες υπαρχουνκαιοικαλτσοδέτες, στύψοςτουγόνατου, καιτα τσαρούχια µε τις µαύρες φούντες. Στο στήθος δεσπόζει το κιουστέκι σε σχήµα σταυρού.

48 ΓιορτινήφορεσιάαποΤρίκερι Μαγνησίας Αποτελείται από το πουκάµισο, µάλλινα φουρό,εξωτερικήφούσταήφουστάνα. Κατόπιν φοριέται η ασπρούδα, κάτασπρο φαρδύ πουκάµισο ηµίλινο µε κέντηµα κοφτό στις άκρες των φαρδιών µανικιών. Απο πάνω φοριέται το πάνινο µισοφόρι µε µπούστο και πάνω απ αυτό το καλοπουκάµισο βαρύτιµο µεταξωτό συνήθως βυσσινί και πλούσια χρυσοκεντηµένο στον ποδόγυρο και στα µανίκια. Τέλος το πολύπτυχο αµάνικο φουστάνι στολισµένο στον ποδόγυρο απο βαρύτιµο ύφασµα. Το κίτρινο αραχνοϋφαντό µαντήλι µε σταµπωτά ανθόκλαρα µε πούλιες και χρυσά κρόσσια καλύπτει λαιµό και ώµους. Το στήθος στολίζειχρυσήκαρφίτσα.

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58 ΦΟΡΕΣΙΕΣΣΤΕΡΕΑΣΕΛΛΑ ΑΣ

59 ΓιορτινήφορεσιάΜεγάρωνστη ΣτερεαΕλλαδα Η γιορτινή φορεσιά των Μεγάρων αποτελείται απο το µαύρο φόρεµα µε την ασηµοκεντηµένη ποδιάαποπάνω. Γιλέκο απο τσόχα,το µαντήλι,στο στήθος κρέµονται αλυσίδες µε φλουριά.

60 ΝυφικήφορεσιάΣαλαµινας στερεαελλαδα Νυφική και γιορτινή φορεσιά µε έντονες χρωµατικές αντιθέσεις και ανάγλυφα χρυσοκεντήµατα. Αποτελείται από το µεταξωτό άσπρο πουκάµισο, τον τζάκο και το πολύπτυχο αµάνικο φουστάνι από χασέ, τοπανωκόρµιτουφορέµατος, χρυσοκεντηµένο µε χρυσά σιρίτια, το γιορντάνι, η χρυσοκεντηµένη ποδιά και τα επίσης χρυσοκέντητα καλίκια,το κεφάλι στολίζουν το φεσάκι και ασηµένια νοµίσµατα, το µαύρο σταµπωτό µαντήλι και η χρυσοϋφαντή µεταξωτή µπόλια.

61 ΡουµεληΣτερεαΕλλαδα Παραδοσιακή στολή : Φορεσιά που αποτελείται από: γιλέκο κεντηµένο εµπρόςκαιπίσω, φουστανέλαµε 400 πιέτες, πουκάµισο, ζωνάρι φέσι και περισκελίδα.

62 ΦΟΡΕΣΙΕΣΙΟΝΙΟΥ

63 ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ Παραδοσιακή στολή:φορεσιά που αποτελείταιαπό: γιλέκο, πουκάµισο, φούστα, ποδιά, κεφαλόδεσµο µε άνθη.

64 ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΣ Παραδοσιακή στολή:φορεσιά που αποτελείταιαπό : γιλέκοτσόχινο, πουκάµισο, γκέτες, ζωνάρι, βράκακαι ψαθάκι.

65 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΣΣΑ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: γιλέκο, πουκάµισο, φούστα, ποδιάκαι κεφαλόδεσµο.

66 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ Παραδοσιακή στολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: γιλέκοτσόχινο, πουκάµισο, γκέτες, ζωνάρι, βράκα και καπέλο

67 ΦΟΡΕΣΙΕΣΑΙΓΑΙΟΥ

68 ΚΥΚΛΑ ΙΤΗΣ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: γιλέκοτσόχινο, πουκάµισο, ζωνάρι, βράκα και φέσι.

69 ΚΥΚΛΑ ΙΤΙΣΑ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: ζακέτο κεντηµένο εµπρόςκαιπίσω, φόρεµα, φούστα βελούδινη, ζωνάρι µπροκάρ και µαντήλι κεφαλής.

70 ΛΗΜΝΟΣ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: φούστα, πρόσθετα µανίκια, σακάκι, ποδιάκαιµαντήλα.

71 ΜΥΚΟΝΟΣ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: πουκάµισο, φόρεµα, ποδιά και φούστα.

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

85

86 ΦΟΡΕΣΙΕΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

87 ΜΑΝΙΑΤΙΣΑ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: ζακέτοβελούδινο, φόρεµα, ζώνη και µαντήλι.

88 ΚΥΘΗΡΑ Παραδοσιακή στολή:φορεσιά που αποτελείταιαπό: ζακέτο κεντηµένο εµπρόςκαιπίσω, φόρεµα, πουκάµισο, ποδιάκαιµαντήλι.

89 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Παραδοσιακή στολή:φορεσιά που αποτελείταιαπό: σεγκούνι και ποδιά τσόχινα, φόρεµα (ποκαµισα) και µαντήλα κεφαλής (µπολια).

90 ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ

91 ΑΝ ΡΙΚΗΦΟΡΕΣΙΑ. Η ανδρική παραδοσιακή φορεσιά µε τη βράκα, το γελέκι, το «µεϊτάνι» και τα «στιβάνια» κάνει την εµφάνισή της στις αρχές του 16ου αιώνα. Η σκολινή ανδρική φορεσιά περιλαµβάνει τα εξής τεµάχια: βράκα, κάλτσες, γελέκι (κλειστό ή ανοιχτό), «µεϊτάνι», «καπότο», πουκάµισο, ζώνη, σπαστόφεσάκι, ή «σαρίκι», ασηµοµάχαιρο, «καδένα» και «στιβάνια». Το παραδοσιακό κεφαλοκάλυµµα της φορεσιάς είναι το κόκκινο σπαστό φεσάκι µε τη µαύρη φούντα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φορεσιάς είναι το ασηµοµάχαιρο. Αποτελεί το βασικό ανδρικό κόσµηµα και δηλώνει την κοινωνική θέση και την οικονοµική κατάσταση του Κρητικού που το φοράει.

92 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΦΟΡΕΣΙΑ. Ησφακιανήείναιηγιορτινήήνυφική φορεσιά της περιοχής των Σφακίων Αποτελείται από φούστα σε χρώµα βυσσινί ή καφέ. Στοκάτωµέροςέχειφάσααπόδυο φαρδιά χρυσαφένια σιρίτια. Τοπουκάµισοτηςφορεσιάςείναιλευκό. Πάνω από το πουκάµισο µπαίνει το µεσάτο ζιπόνι. Το µαντήλι έχει χρώµα κόκκινο και δένεται στο κεφάλι.

93

94

95

96

97

98

99

100 ΤΕΛΟΣ ΟΜΑ ΑΒ : ανάηχατζοπούλου, Ελένη Κωστοπούλου, ηµήτρης Τριµπογιάννης, Χάρης Γουρνάρης

101 ΟίκοιΜόδας

102 Coco Chanel ΗΚοκόΣανέλήτανµιααπότιςδιασηµότερες σχεδιάστριεςµόδαςτου 20ούαι. Το 1909 άνοιξε το πρώτο της κατάστηµα στο Παρίσι, µε γυναικεία καπέλα. Ίδρυσε οµώνυµο οίκο µόδας που παραµένει στην επικαιρότηταµέχρισήµερα. Το 1923 δηµιούργησετοάρωµα "Σανέλ 5" και εφηύρε το µικρό µαύρο φόρεµα. Μιαγυναίκαµπροστάαπότηνεποχήτης, στην πραγµατικότητα, ίσως η πρώτη γυναίκα στο κίνηµα απελευθέρωσης των γυναικών.έκανε αποδεκτά νέα στυλ και υφάσµατα. χρησιµοποιώντας σπορ jackets και γραβάτες, που µόνο οι άντρες φορούσαν στην καθηµερινότητά τους. Ταγεγονότατηςζωήςτης Coco Chanel δείχνουνότιηκοινωνίακαιηµόδα συνδέονται άµεσα και περίπλοκα µεταξύ τους.το διαµέρισµά της και ο ιµατισµός της ακολουθούσαν την αγαπηµένη της χρωµατική παλέτα, σκιές του µπεζ, του µαύρου και του λευκού.

103 Collection

104 Yves Saint Laurent Tο πρώτο βήµα στην καριέρα του έγινε όταν κέρδισε ένα διαγωνισµό της ιεθνούς Επιτροπής Μαλλιού το 1954, πουήτανηαφορµήνα γνωρίσειτον Christian Dior ούλεψεωςβοηθόςτουγιαδύο χρόνια. Στα εικοσιένα του χρόνια, ο Laurent βρέθηκε επικεφαλής του δηµοφιλούς οίκου.ήταν από τους πρώτους σχεδιαστές που κατάφερε να αναγεννηθεί, περνώντας από την υψηλή ραπτική στο έτοιµο ένδυµα µε επιτυχία.την τελευταία του έκπληξη έκανε στο χώρο της µόδας το 2002, ότανµετάαπό 30 χρόνια ακατάπαυστης δηµιουργίας και λάµψης αποσύρθηκε βάζοντας κυριολεκτικά και περήφανα λουκέτο στον οµώνυµο οίκο του υψηλής ραπτικής και σοφά παραδίδοντας τονστον Tom Ford.

105 Collection

106 Giorgio Armani Ο Armani, σεαντίθεσηµεότι θα περίµενε κανείς, σπούδασε γιατρός. Εργάστηκε σαν διακοσµητής βιτρινών και τελικά κατέληξε να σχεδιάζει τις συλλογές του Nazim Cerruti. Το 1975 άνοιξετοδικότου label και σηµείωσε κατευθείαν επιτυχία, σχεδιάζοντας ρούχα για business women και businessmen. Τετράγωνα, µεσάτα, µινιµάλ αλλά πάντα καλοραµµένα κουστούµια είναι το χαρακτηριστικό του σε αντρικές και γυναικείες συλλογές.είναι από τους πρώτους σχεδιαστές που απέρριψαν τα ανορεκτικά µοντέλα από τις πασαρέλες τους

107 Collection

108 Christian Dior Ο Κριστιάν Ντιόρ (Christian Dior) είναι γάλλος σχεδιαστής µόδας από τους σηµαντικότερους στην ιστορία της παγκόσµιας µόδας. Γεννήθηκε στην Granville της Νορµανδίας. Παρόλο που ήθελε να σπουδάσει αρχιτεκτονική έγινε διπλωµάτης και σπούδασε στο Ecole des Sciences Politiques.Η καρίερα του άρχισε την δεκαετία του 1930 όταν αποφάσισε µετά από παρότρυνση του φίλου του Jean Ozenne να πουλήσει σχέδιά του σε διάφορους οίκους µόδας υψηλής ραπτικής.το 1946 άνοιξε δικό του οίκο µόδας στο Παρίσι, ήταν διακοσµηµένο στα αγαπηµένα χρώµατα του λευκό και γκρι. Η πρώτη του κολεξιόν αποτελείται από 90 δηµιουργίες. Η γραµµή του 1947, µε τις φαρδιές φούστες και τη στενή µέση, προκάλεσε παγκόσµια αίσθηση και χαρακτηρίστηκε ως το «New Look». Η αισθητική του, σε µια εποχή που οι γυναίκες είχαν αρχίσει να απελευθερώνονται από τους περιορισµούς του πολέµου. Αναβίωσε την υψηλή ραπτική του Παρισιού, που είχε παρακµάσει στη διάρκεια του πολέµου.

109 Collection

110 Louis Vuitton Με το χαρακτηριστικό λογότυπο LV, ο οίκος Louis Vuitton ανήκει στους πιο αναγνωρίσιµους οίκους του κόσµου. Η ιστορία του µας γυρίζει πίσω στο 1854, όταν ο Γάλλος σχεδιαστής Louis Vuitton ξεκίνησε πωλώντας είδη ταξιδιού στο Παρίσι. Ακόµα και σήµερα, πάνω από 150 χρόνια µετά το θάνατο του, ο οίκος αποτελεί «κόσµηµα» στα είδη πολυτελείας, καθώς διαθέτει τσάντες και δερµάτινα είδη. Το 2003 συνεργάστηκε µε µια σειρά καλλιτεχνών για να πετύχει τη συνταγή της τέλειας τσάντας.

111 Collection

112 ΜΟ Α

113 60s Η µόδα ανανεώνεται. Το µίνι αποτελεί σύµβολο της δεκαετίας. Παρουσιάζονται ρούχα από µέταλλο, ανοίγοντας νέους δρόµους στην κατασκευή των ρούχων. Τα µικροσκοπικά µπικίνι λατρεύονται τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες. Μοντέλα όπως η Twiggy και η Βερούσκα αποτελούν πρότυπα οµορφιάς. Στην Ελλάδα ο Γιάννης Βούρος, ο δηµιουργός των µοναδικών τουαλετών του ελληνικού κινηµατογράφου ανοίγει το πρώτο του ατελιέ, ενώ ο Γιάννης Τσεκλένης µε τα ψυχεδελικά του prints κάνει επιτυχία και εκτός των ελληνικών συνόρων. Η Ελίζαµπεθ από την Ολλανδία και η Βανέσσα είναι η ελληνική απάντηση στα µοντέλα του εξωτερικού, αφού µονοπωλούν τις πασαρέλες και τα showrooms. Αρχίζει να δηµιουργείται ένα θετικό κλίµα στην ελληνική µόδα, οι σχεδιαστές γίνονται πιο οικείοι στο ελληνικό κοινό και βάζουν τα θεµέλια για την άνθηση που πρόκειται να ακολουθήσει.μίνι φορέµατα, µίνι φούστες, ζιβάγκο, µικρά εφαρµοστά πουλόβερ.

114 70s Μια δεκαετία επηρεασµένη από τη µουσική και τα κινήµατα της νεολαίας. Το φολκλόρ µπερδεύεται µε το ρετρό, το κιτς, το γκλίτερ και το πανκ. Ο διαλογισµός γίνεται µόδα από τους χίπις που διαδηλώνουν για αγάπη και ειρήνη. Η Gloria Vanderbilt κάνει δηµοφιλή τα εφαρµοστά στρετς τζιν παντελόνια. Το 1977 το κίνηµα του πανκ από τη Μεγάλη Βρετανία φέρνει δερµατίνες, καρφιά, παραµάνες και ρούχα από βινύλ. Τα φορέµατα είναι φαρδιά, µε ψυχεδελικά εµπριµέ αλλά και floral prints. Τσιγγάνικες φούστες, χαµηλόµεσες, πολύ κοντές ή πολύ µακριές. Πολύ κοντά σορτς (hotpants) αλλά και παντελόνια που φαρδαίνουν από το γόνατο και κάτω, το λεγόµενο παντελόνι καµπάνα. Το πέτο στα πουκάµισα είναι µεγάλο, άλλοτε στρογγυλό και άλλοτε µυτερό. Τζιν και t-shirts, τοπ που δένουν στο λαιµό, ολόσωµες φόρµες, στράπλες φορέµατα σε ίσια γραµµήσωλήνα.

115 80s Η δεκαετία της υπερβολής. Οι ώµοι φαρδαίνουν, και οι βάτες κυριαρχούν. Η γυµναστική γίνεται µόδα και το αθλητικό look βγαίνει και εκτός γυµναστηρίου. Το τζιν αποκτά υπογραφή και τα logos κυριαρχούν παντού. Ο Alaia µε τα πλεκτά του αγκαλιάζει το γυναικείο σώµα τονίζοντας τα κατάλληλα σηµεία του, η Donna Karan χρησιµοποιεί το στρετς στα καλσόν και στα πουκάµισα body διευκολύνοντας την εργαζόµενη γυναίκα, ενώ οι Manolo Blahnik και Christian Louboutin καθιερώνονται στο χώρο του υποδήµατος.φούστες τύπου lambada, τουτού, µίνι φούστες, κολάν, τεράστια φαρδιά t-shirts, ξεβαµµένα τζιν, σκισµένα τζιν, µπουφάν τζιν, κοντά jackets, βάτες, φαρδιά τεράστια µπουφάν, τοπ από δίχτυ, τοπ και φορέµατα µε τον ένα ώµο έξω, φαρδιές παντελόνες, αθλητικές φόρµες και αθλητικά κορµάκια. Φούστες balloon, τεράστια µανίκια αλλά και µανίκια νυχτερίδα

116 90s Στη δεκαετία του 90 κυριαρχεί η απλότητα. Η σιλουέτα ελευθερώνεται και δεν υπάρχει ένα συγκεκριµένο στυλ. Νέοι σχεδιαστές κάνουν την εµφάνιση τους. Ο John Galliano, ο Alexander McQueen και η Stella McCartney είναι το νέο αίµα. Ο Tom Ford αναλαµβάνει τον οίκο Gucci και τον απογειώνει, ενώ οι οίκοι Prada, D&G, Blumarine καθιερώνονται στο στερέωµα της µόδας. Η Kate Moss είναι αναµφισβήτητα το πρόσωπο της δεκαετίας. Ενσωµατώνει την απλότητα, την ιδιαιτερότητα, τη µοναδικότητα και γίνεται µούσα πολλών σχεδιαστών, τραγουδιστών, ζωγράφων. Επειδή η µόδα έχει πολλά πρόσωπα και πολλές επιλογές, η µοναδικότητα και η προσωπικότητα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το στυλ του καθενός. Την ίδια περίοδο µια Ελληνίδα, η Σοφία Κοκοσαλάκη, παίρνει διθυραµβικές κριτικές για τις συλλογές της µε χρώµα και άρωµα από Ελλάδα.

117 Leggings.Έκαναν την εµφάνιση τους στην αρχή των 00s χωρίς να τα πάρουµε στα σοβαρά και µας έγιναν απαραίτητα! Τα έχουµε φορέσει µαζί µε γκέτες για το γυµναστήριο, αλλά και για τον καφέ, αντί για καλσόν µε φορέµατα και φούστες, αλλά και σκέτα. Έχουν εδραιωθεί στην γκαρνταρόµπα µας και θα τα δούµε και τα επόµενα χρόνια µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Νέον χρώµατα Τα έντονα φωσφοριζέ νέον χρώµατα, κατέκλυσαν τις πασαρέλες στα 00s. Το φουτουριστικό στιλ µε το µπλε ηλεκτρίκ, το φωσφοριζέ κίτρινο, το φούξια, το ανοιχτό κόκκινο και το έντονο ροζ Τα κατεστραµµένα τζίν.μας ζήτησαν να εκτονώσουµε τα νεύρα µας και το κάναµε. Πήραµε το ξυράφι και κόψαµε τις ίνες των αγαπηµένων µας τζιν. Κι όχι απλά τα καταστρέψαµε, αλλά τα ξεσκίσαµε. Όσοι πάλι βαρέθηκαν να το κάνουν, πήγαν και τα πλήρωσαν! Bling Bling Τα αστραφτερά, παγιετέ ρούχα και αξεσουάρ διακοσµηµένα µε κρύσταλλα και πέτρες ήρθαν για να µείνουν! Αν και διείσδυσαν στη µόδα µέσα από την χιπ χοπ και rnb κουλτούρα, τα είδαµε και στις πασαρέλες των πιο διάσηµων οίκων µόδας µε αποκορύφωµα το 2008 και το 2009!

118 ΟµάδαΓ : ΆγγελοςΚουτσής, ΝικολέταΓάτου, ΡαφαέλαΓκέµα

119 ΕΝ ΥΜΑΣΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ Μεσαίωνας 1. Κλήρος Η Εκκλησία µε εφαλτήριο το θεσµό της «ειρήνης του Θεού» εδραιώνει µια τριγωνική οργάνωση της κοινωνίας, η οποία γίνεται αποδεκτή διότι προέρχεται από τους εκπροσώπους του Θεού στη γη. Με διατάγµατα των «συµβουλίων ειρήνης» δηµιουργούνται τρία κοινωνικά στρώµατα : Η κατηγορία των Oratores (κλήρος), η κατηγορία των Bellatores (οι( πολεµιστές) και η κατηγορία των Laboratores (οι( αγρότες). Αυτός ο «τριµερής κα ι αιώνιος διαχωρισµός της κοινωνίας» αποτελεί τη βάση της φεουδαρχίας.

120 2. Εύποροι Στον 14ο και 15ο αιώνα οι πρίγκιπες και οι ευγενείς φορούσαν πολυτελή ρούχα, ενώ οι χωρικοί σκληρά και άκοµψα. Το στυλ των ρούχων, τα παπούτσια και τα καπέλα ποίκιλαν, καθώς οι άνθρωποι ντύνονταν για να δείξουν την εκκεντρικότητά τους. Στο 14 ο αιώνα άρχισαν να χρησιµοποιούν κουµπιά στο µπροστινό µέρος και στα µανίκια. Οι άνδρες φορούσαν ρούχα µε χοντρό φοδράρισµα στο στέρνο, για να φαίνονται εύσωµοι και δυνατοί. Τα µπούστα των γυναικείων φορεµάτων έσφιγγαν µε κορδόνια κι εφάρµοζαν στενά στο σώµα. Συνηθίζονταν οι χιτώνες µε στενή µέση και φαρδιούς ώµους και, για τις γυναίκες, τα υπερβολικά ψηλά καπέλα.

121 3. ούλοι Αρχικά, οι περισσότεροι από αυτούς δεν διέθεταν πάνω από µία φορεσιά). Κατά τη διάρκεια του χειµώνα, φορούσαν ρούχα που τους παρείχαν ζεστασιά, ενώ τις βροχερές µέρες που τους προστάτευαν από τις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγµα, σκούφους, προβιές, κάπες µε κουκούλες, πανωφόρια κλπ... από τον γυρολόγο αγοράζουν σκούφους και η αρχόντισσα αλλά και η Τάνουεν.

122 ΕΚΑΕΤΙΕΣ Η µόδα ανανεώνεται και εµφανίζονται νέοι σχεδιαστές που θέλουν να κάνουν τη δική τους επανάσταση. Η ροκ µουσική κάνει τη µόδα εκκεντρική. Μίνι φορέµατα, µίνι φούστες, ζιβάγκο, µικρά εφαρµοστά πουλόβερ. Στενά παντελόνια, κάπρι παντελόνια, καυτά σορτς. Ταγιέρ τύπου Jackie Kennedy, βελούδινα σακάκια και παλτό µέχρι το γόνατο. Από τα µέσα της δεκαετίας του 60 επικρατεί το κίνηµα των χίπις. Η µόδα και οι αξίες των χίπις είχαν µεγάλη επίδραση στον πολιτισµό, επηρεάζοντας τη µουσική, την τηλεόραση, τον κινηµατογράφο και τις τέχνες.

123

124

125 Μια δεκαετία επηρεασµένη από τη µουσική και τα κινήµατα της νεολαίας. Τα φορέµατα είναι φαρδιά, µε ψυχεδελικά εµπριµέ αλλά και floral prints. Τσιγγάνικες φούστες, χαµηλόµεσες, πολύ κοντές ή πολύ µακριές. Πολύ κοντά σορτς αλλά και παντελόνια που φαρδαίνουν από το γόνατο και κάτω, το λεγόµενο παντελόνι καµπάνα. Τζιν και t-shirts, τοπ που δένουν στο λαιµό, ολόσωµες φόρµες, στράπλες φορέµατα σε ίσια γραµµή- σωλήνα.

126

127

128 Τα εµποτισµένα µε φωτεινά χρώµατα υφάσµατα, τα ξεβαµµένα τζιν, τα σακάκια, τα φορέµατα και οι µπλούζες µε βάτες στους ώµους, οι κοµµώσεις µε τη φουσκωµένη φράντζα, οι µπαλούν φούστες, τα διχτυωτά µπλουζάκια σε µεταλλικές αποχρώσεις, τα κολάν, οι γκέτες, τα αθλητικά κορµάκια και τα υπερµεγέθη σακάκια πάντως πρωταγωνίστησαν.

129

130 ΕΚΑΕΤΙΑ 1990 ΚΑΙΜΕΤΑ Μετά την υπερβολή έρχεται η απλότητα. Η σιλουέτα ελευθερώνεται και δεν υπάρχει ένα συγκεκριµένο στυλ. Σήµερα ως µόδα επικρατεί το τζιν, είτε φούστες για τα κορίτσι, είτε παντελόνια και για τα δύο φύλα, µπλουζάκια ή πουλόβερ, αλλά ακόµη και φόρµες µε αθλητικά παπούτσια, δηλαδή ντύσιµο απλό, άνετο, ευκολοφόρετο, οικονοµικό συνήθως. Συνεπώς το κοινωνικό σύνολο καθορίζει το γούστο και τις προτιµήσεις µας. Γι αυτό µας µιλά το ποίηµα του Καβάφη.

131 Με το ποίηµα «Ηγεµών εκ υτικής Λιβύης» ο Καβάφης σατιρίζει την τάση ορισµένων ανθρώπων να παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως κάτι που προφανώς δεν είναι, υποκρινόµενοι ανυπόστατες ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Η υποκρισία αυτή ενοχλεί τον ποιητή ο οποίος θεωρεί ότι είναι ανόητο κάποιος να επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του καλύτερο ή διαφορετικό απ ότι στην πραγµατικότητα είναι. Ο ηγεµών εκ υτικής Λιβύης, υιοθετεί τον Ελληνικό τρόπο ζωής και συµπεριφοράς προσπαθώντας να κατακτήσει τον σεβασµό του κοινωνικού περίγυρου. Είναι ένας υπαρκτός τύπος της κοινωνίας, και για τον λόγο αυτό, το ποίηµα του Καβάφη θα παραµείνει επίκαιρο όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο άνθρωπος θέλοντας να εντυπωσιάσει τον περίγυρό του, ακολουθεί πιστά την µόδα, άσχεταανµπορείνατηνυποστηρίξει, αντουπηγαίνειόπωςσυνήθωςλέµε, και πολλές φορές καταλήγει σε ένα αποτέλεσµα κωµικό, γίνεται δηλαδή fashion victim δηλαδή θύµα της µόδας. Άλλες πάλι φορές, για να ικανοποιήσει την φυσική µαταιοδοξία που όλοι σε µικρό ή µεγάλο βαθµό διαθέτουµε, ξοδεύει υπερβολικά ποσά σε ρούχα της µόδας θέλοντας να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό το οποίο στην πραγµατικότητα είναι. Το αποτέλεσµα; Η υπερκατανάλωση και η επιβολή της καταναλωτικής κοινωνίας να αγοράζουµε περισσότερα για να είµαστε σπουδαίοι ηλαδή ένας φαύλος κύκλος. Για να υπάρχεις σήµερα ως άνθρωπος πρέπει να ξοδεύεις πολλά αντίθετα µε παλαιότερα χρόνια που ίσχυε το σκέφτοµαι άρα υπάρχω. Όµως ξοδεύοντας δεν βρίσκουµε τον χρόνο να κατανοήσουµε πως αυτό δεν οδηγεί στην σωτηρία της ψυχής µας αλλά σε µια πιθανή καταστροφή µας.

132

133 21ος αιώνας Παρατηρούµε ότι σε προηγούµενες εποχές η ενδυµασία µαρτυρούσε τις κοινωνικές θέσεις των ανθρώπων Αυτό άλλαξε στη σηµερινή εποχή, καθώς η επιλογή των ρούχων δεν εξαρτάται απόλυτα από τις κοινωνικές τάξεις και την οικονοµική κατάσταση. Παράγοντας που επηρεάζει πλέον την ενδυµασία είναι η εξέλιξη της µόδας, καθώς και ο ρόλος των διαφηµίσεων στη ζωή µας. Αποτέλεσµα αυτού είναι πως όλοι έχουν τον ίδιο τρόπο ένδυσης. Το κόστος των ενδυµάτων είναι παρόµοιο παρ όλες τις διαφορές τους στην ποιότητα των υφασµάτων. Παρατηρείται ωστόσο αύξηση της τιµής ανάλογα µε την επωνυµία του ρούχου. Μολονότι δεν υπάρχουν διαφορές στον τρόπο ιµατισµού, εµφανίστηκαν κάποιες «οµάδες» -κυρίως νέων- οι οποίες τείνουν να ξεχωρίζουν φορώντας εκκεντρικά ρούχα! Ενδεικτικά: «ΕΜΟ»(emotional=συναισθηµατικοί), «TRENDY»(οι µοδάτοι!), καθώς χωρίζονται και σε κατηγορίες σύµφωνα µε το είδος της µουσικής που αρέσκονται να ακούνε, όπως για παράδειγµα Goth, Heavy Metal, Hip Hop, Pop.

134 EMO,TRENDY

135 ιάσηµοι

ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΔΑΣ Μόδα είναι μια συνήθως παροδική συνήθεια αναφορικά με πολλά θέματα που αφορούν τον άνθρωπο όπως είναι ο τρόπος ζωής, το ντύσιμο, η διακόσμηση του σπιτιού,

Διαβάστε περισσότερα

Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων 8 1.

Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων 8 1. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΜΟΔΑ» ΘΕΜΑ ΣΕΛΙΔΑ Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ. Προς το ιοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίµου Ενδύµατος & Συναφών Κλάδων Ελλάδος. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ :

ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ. Προς το ιοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίµου Ενδύµατος & Συναφών Κλάδων Ελλάδος. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ : Α Ι Τ Η Σ Η Ε Γ Γ Ρ Α Φ Η Σ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝ ΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΕΝ ΥΜΑΤΟΣ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΛΑ ΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ (ΣΕΠΕΕ) Προς το ιοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίµου

Διαβάστε περισσότερα

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Παλτό με πούπουλα: Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95. Πλατφόρμα με πλέξιγκλας:

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Παλτό με πούπουλα: Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95. Πλατφόρμα με πλέξιγκλας: LADIES N 1 Παλτό με πούπουλα: 249 Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95 Πλατφόρμα με πλέξιγκλας: 199 LADIES N 2 Κορμάκι με ενσωματωμένο σουτιέν: 39,95 Υπερμεγέθες τζιν: 59,95 Τσαντάκι clutch σαν περιτύλιγμα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ; ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ; ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ; ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΟΜΑ Α 1η : Η έννοια της ένδυσης. Η έννοια της µόδας: πώς διαµορφώνεται και η σχέση της µε τον καταναλωτισµό. Ιστορική

Διαβάστε περισσότερα

vassiliki handmade clothing LOOKBOOK

vassiliki handmade clothing LOOKBOOK vassiliki handmade clothing LOOKBOOK new collection 2013 A B O U T U S Είμαι η Βούλα Σπύρου - Μαγουλά γεννημένη εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια, ο λαός μας έχει μια σοφή παροιμία που λέει: Να κάνεις

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο η τον μεγάλο πόλεμο όπως τον αποκαλούσαν τότε μη γνωρίζοντας το μέλλον, οι κοινωνικές και οι οικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ A/A ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΙΔΟΥΣ ΥΦΑΣΜΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ ΣΧΟΛΙΑ Α. ΜΠΛΟΥΖΕΣ-ΣΑΚΑΚΙΑ-ΧΙΤΩΝΙΑ 1 101 ΜΠΛΟΥΖΑ ΛΕΥΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΜ ΠΓ 25,00 2 100 ΧΙΤΩΝΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕ ΛΟΞΟ ΚΟΥΜΠΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 13 & 14 Βαδίζοντας προς το 2000, κάθε γυναίκα υιοθετεί το στυλ που της ταιριάζει. Το άπιαστο όνειρο του μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του κοσμήματος

Η ιστορία του κοσμήματος ΚΟΣΜΗΜΑ Η ιστορία του κοσμήματος Πρώτα κοσμήματα Τα πρώτα κοσμήματα 40.000 χρόνια πριν. Λόγοι σύλληψης της ιδέας του κοσμήματος: Καλλωπισμός Προσέλκυση του άλλου φύλου Φυλαχτά Τα πρώτα υλικά: δόντια ζώων,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4. ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. ΘΕΜΑ: Κανονισμός Στολών. Αγαπητοί μου,

ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4. ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. ΘΕΜΑ: Κανονισμός Στολών. Αγαπητοί μου, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2010 ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4 ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. ΘΕΜΑ: Κανονισμός Στολών Αγαπητοί μου, Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html

MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html SKU: mystico_nightware_cotton_262951 Tweet Me Φόρμα-Πυτζάμα Βαμβακερή από την νεανική σειρά της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔ ΥΜΑΣΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ:ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ ΒΙΒΛ Ι ΟΘΗΚΗ

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔ ΥΜΑΣΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ:ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ ΒΙΒΛ Ι ΟΘΗΚΗ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔ ΥΜΑΣΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ:ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ ΒΙΒΛ Ι ΟΘΗΚΗ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2010 ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔ ΥΜΑΣΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Πτυχιακή εργασία που υποβλήθηκε στο

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Α. Τα Ρούχα μας αυτοί οι Άγνωστοι!!!!

1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Α. Τα Ρούχα μας αυτοί οι Άγνωστοι!!!! 1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Α Τα Ρούχα μας αυτοί οι Άγνωστοι!!!! Τα Ρούχα μας αυτοί οι Άγνωστοι!!!! Οι Μαθήτριες Α ντωνοπ ούλου Β άσ ι α, Α σκέροβα Μ ό νι κα,

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνιολογία της Μόδας από ιστορική σκοπιά

Κοινωνιολογία της Μόδας από ιστορική σκοπιά Κοινωνιολογία της Μόδας από ιστορική σκοπιά Μάθημα Ερευνητικής Εργασίας Β τετράμηνο Τμήμα : Α1 Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά Ονόματα Μελών Ομάδας Γυδάκου Παναγιώτα Δεκούλη Αθανασία Παπαδοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΟΛΗΣ 250084 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟ 8,00 250083 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟ 8,00 250085 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΟΛΗΣ 250084 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟ 8,00 250083 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟ 8,00 250085 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΟΛΗΣ 250084 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟ 8,00 250083 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟ 8,00 250085 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΝΟ 8,00 250074 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΧΡΥΣΟ 33,00

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ Εγκρίθηκε στις 8.7.2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 Α. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΤΟΛΗ... 4 1. ΣΤΟΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ...4 2. ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ...5 3. ΣΤΟΛΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ...6 4. ΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΦΤΣΑΣ

Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΦΤΣΑΣ Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΦΤΣΑΣ 'Η Μπαλάφτσα, τώρα Κολχικό, βρίσκεται στα βορειονατολικά τής Θεσσαλονίκης και σέ απόσταση 26 χιλιομέτρων, Άπο το Λαγκαδά απέχει 6 χιλιόμετρα. Είναι χτισμένη στα ριζά τών αντερεισμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 7 Μια μαύρη δεκαετία για την ανθρωπότητα καθώς ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είναι στο προσκήνιο. Η επιβίωση του ανθρώπου είναι πιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΟΛΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ. Στολή Εξόδου

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΟΛΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ. Στολή Εξόδου ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΟΛΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ Στολή Εξόδου - Μπερές - Μπερές - Χιτώνιο φαιοπράσινο - Πουκάµισο φαιοπράσινο - Παντελόνι φαιοπράσινο - Παντελόνι φαιοπράσινο - Πουκάµισο φαιοπράσινο - Παπούτσια µαύρα σκαρπίνια κοινά

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12 1980-1989 : ΌΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η δεκαετία της υπερβολής. Οι ώμοι φαρδαίνουν, οι βάτες κυριαρχούν και η σειρά

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear CASUAL. ή +30 2310 463156. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ!

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear CASUAL. ή +30 2310 463156. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ! ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 CASUAL Συνδυάστε και φτιάξτε το δικό σας στυλ! Dessous Homewear Κάντε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτη τα νέα μας. Υ.Γ. Για εύκολη και άμεση πρόσβαση στον κατάλογο και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ Απόφαση με αριθμό: ΕΞ 4303/2013 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86/Α/11-4-2012), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν.

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear. ή +30 2310 463156. modern woman. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ!

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear. ή +30 2310 463156. modern woman. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ! ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 modern woman Συνδυάστε και φτιάξτε το δικό σας στυλ! Dessous Homewear Κάντε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτη τα νέα μας. Υ.Γ. Για εύκολη και άμεση πρόσβαση στον κατάλογο

Διαβάστε περισσότερα

fι:χνοi1 ο γ1κ ό εκποι~ιυτικ ο ' Ι δ ρυμcι τ.ε.ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα Κλωστοϋφαντουργ(ας Παραδοσιακές ενδυμασίες της Χίου και

fι:χνοi1 ο γ1κ ό εκποι~ιυτικ ο ' Ι δ ρυμcι τ.ε.ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα Κλωστοϋφαντουργ(ας Παραδοσιακές ενδυμασίες της Χίου και 572 ~ t\ fι:χνοi1 ο γ1κ ό εκποι~ιυτικ ο ' Ι δ ρυμcι τ.ε.ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα Κλωστοϋφαντουργ(ας Παραδοσιακές ενδυμασίες της Χίου και παραδοσιακά υφάσματα και κεντήματα Επιμέλεια: Σβώκου Ειρήνη Α.Μ.: 36849

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Οδηγικές Εκδόσεις ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Α" (ΝΤΟΣΙΕ & ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΑΣΤΡΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ) ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Β (ΜΑΖΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ 1,2,3 & ΑΣΤΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Αν θέλουμε να μιλήσουμε για σχεδιασμό ενδυμάτων, αναζητώντας μια ιστορική διαδρομή, δεν θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω, παρά μόνο στα μέσα του 19 ου αιώνα. Και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ;

Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ; 2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ; ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΣ ΜΠΑΛΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, κλ,πε10 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 - 1 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 6: Αγορές και ψώνια. 1. Τι αγοράζετε σε κάθε μαγαζί; Ταιριάξτε τις λέξεις

Ενότητα 6: Αγορές και ψώνια. 1. Τι αγοράζετε σε κάθε μαγαζί; Ταιριάξτε τις λέξεις 1. Τι αγοράζετε σε κάθε μαγαζί; Ταιριάξτε τις λέξεις 1. Ένα τετράδιο 2. Μια κόκκινη φούστα 3. Ένα βιβλίο 4. Μια εφημερίδα 5. Ένα εισιτήριο για το αεροπλάνο 6. Ένα κιλό πατάτες 7. Ψωμί 8. Κοτόπουλο 9. Μια

Διαβάστε περισσότερα

5 ο ΓΕ.Λ Κέρκυρας Project Α λυκείου Ρούχα και Ρόλοι. Ρούχα και Ρόλοι. 5 ο ΓΕ.Λ. Κέρκυρας Ερευνητική Εργασία Α λυκείου (1 ο τετραµηνο)

5 ο ΓΕ.Λ Κέρκυρας Project Α λυκείου Ρούχα και Ρόλοι. Ρούχα και Ρόλοι. 5 ο ΓΕ.Λ. Κέρκυρας Ερευνητική Εργασία Α λυκείου (1 ο τετραµηνο) Ρούχα και Ρόλοι 5 ο ΓΕ.Λ. Κέρκυρας Ερευνητική Εργασία Α λυκείου (1 ο τετραµηνο) 1 Για την πραγματοποίηση αυτής της εργασίας συνεργάστηκαν οι παρακάτω μαθήτριες: Βασιλάκη Σουζάννα Γκίνη Βαρβάρα Καλέμη Ιωάννα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΑΝΑΒΑΤΗ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΑΝΑΒΑΤΗ 2014-15 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΑΝΑΒΑΤΗ ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ ITALY ΜΠΟΥΦΑΝ, ΓΑΝΤΙΑ, ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ, ΤΣΑΝΤΕΣ, ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΝΑΒΑΤΗ ΣΕΛ 3-14. ENGLAND ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ ΑΝΑΒΑΤΗ ΣΕΛ. 15. ΜΠΟΥΦΑΝ, ΓΑΝΤΙΑ, ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΝΑΒΑΤΗ ΣΕΛ. 16-22 [2] ΚΟΥΒΕΡΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑΣ» «Η ΤΟΠ 1 Κ Η ΕΝ Δ Τ ΜΑ Σ 1 Α Σ Ε ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩ Σ ΤΟ?ΦΑΝΤΟ Τ Ρ Γ 1 Α Σ ΤΙΤΛΟΣ: Τ.Ε. 1. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΕΚΤ 1 ΚΗΣ ...

ΕΛΛΑΔΑΣ» «Η ΤΟΠ 1 Κ Η ΕΝ Δ Τ ΜΑ Σ 1 Α Σ Ε ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩ Σ ΤΟ?ΦΑΝΤΟ Τ Ρ Γ 1 Α Σ ΤΙΤΛΟΣ: Τ.Ε. 1. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΕΚΤ 1 ΚΗΣ ... 547 Πτυχιακή Καρότση Β. Ειρήνης Τ.Ε. 1. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩ Σ ΤΟ?ΦΑΝΤΟ Τ Ρ Γ 1 Α Σ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΕΚΤ 1 ΚΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: «Η ΤΟΠ 1 Κ Η ΕΝ Δ Τ ΜΑ Σ 1 Α Σ Ε ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»...... ΤΠΟ : Ε 1 ΡΗΝΗ Β. ΚΑΡΟΤΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Οι δύο φίλοι μιλάνε για τον αγώνα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Οι δύο φίλοι μιλάνε για τον αγώνα ΕΝΟΤΗΤΑ 11 - Ρούχα και χρώματα A ΜΕΡΟΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ Κωνσταντίνος: Ρόμπερτ: Κωνσταντίνος: Ρόμπερτ: Κωνσταντίνος: ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Οι δύο φίλοι μιλάνε για τον αγώνα Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ 2 Ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΜΑΔΑ 3 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΖΑΡΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά για την ελληνική φορεσιά

Γενικά για την ελληνική φορεσιά Γενικά για την ελληνική φορεσιά Ίσαμε τις αρχές του 20ού αι. η ελληνική εθνική ενδυμασία συνηθιζόταν σε ολόκληρη σχεδόν την ύπαιθρο χώρα και τα νησιά εκτός από τα μεγάλα αστικά κέντρα. αλλά και από τριάντα

Διαβάστε περισσότερα

"ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΤΩΝΑ ΣΤΑ ΤΖΙΝ"

ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΤΩΝΑ ΣΤΑ ΤΖΙΝ PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ "ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΤΩΝΑ ΣΤΑ ΤΖΙΝ" ΜΑΘΗΤΕΣ: Αγγουρά Ηλιάννα Αποστολάτου Σοφία Βαϊσμένου Αργεντίνη Βέλτσιν Νάντια Γκουέν Αθηνά Δελλατόλα Φραγκίσκα Ελευθεροπούλου Ασπασία Θεοφανοπούλου Κατερίνα Καλογιάννη

Διαβάστε περισσότερα

2007 : (3) 1. ( . 2. « » , 3. (

2007 : (3) 1. (  .  2.   «  »        ,    3. ( ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΟΚΙΜΙΟΥ 2007 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα : ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Δεν μιλάμε απλά για οποιoδήποτε κούρεμα όμως, μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά και διάσημα κουρέματα τα τελευταία 100 χρονια.

Δεν μιλάμε απλά για οποιoδήποτε κούρεμα όμως, μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά και διάσημα κουρέματα τα τελευταία 100 χρονια. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Κομμωτική τέχνη δεν είναι μια απλή χειρωνακτική τέχνη. Είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία που απαιτεί και γνώση και ταλέντο που προδίδει στον άνθρωπο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του

Διαβάστε περισσότερα

2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ με αριθμό Ε (2007) 6402/11-12-2007 που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑΣ».,

2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ με αριθμό Ε (2007) 6402/11-12-2007 που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑΣ»., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ Ε.Φ.Δ.: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα

Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα Οι μαθητές έφεραν τα παιδικά τους παιχνίδια κι έφτιαξαν μικρές σύντομες καρτέλες, γράφοντας βασικές πληροφορίες για το καθένα από αυτά. Στη συνέχεια, δίπλα από το κάθε παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης

Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΛΑΙΜΟΥ LANYARDS TRENDY BUSINESS Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης Τα σατινέ κορδόνια έχουν γίνει το πιο δημοφιλές είδος κορδονιού. Η απαλή σαν μετάξι επιφάνειά τους είναι ιδανική για ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΕΙΣ - ΠΑΡΑΣΗΜΑ 1 ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΑΞΕΙΣ - ΠΑΡΑΣΗΜΑ 1 ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ * 2010 * AΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 ΤΑΞΕΙΣ - ΠΑΡΑΣΗΜΑ 1 001 Σταυρός Περικόσμησης Ιππότη Γ Τάξεως 002 Σταυρός Περικόσμησης Ιππότη Β Τάξεως 003 Σταυρός Περικόσμησης Ιππότη Α Τάξεως 004 Σταυρός Α Τάξεως

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστούµε πολύ για τις ενέργειες σας και θα είµαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Σας ευχαριστούµε πολύ για τις ενέργειες σας και θα είµαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ (Α.Α.Η. Α.Ε. ΟΤΑ) ------------------------------------------------------- Οδός Σ. Μουστακλή, Παγκρήτιο Στάδιο Τηλ: 2180 264560/2810215080 Ηράκλειο 06

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Ελιές... 4. Rococco... 10. Κοφτά Ανοιξιάτικα... 15. Παραδοσιακά Λινά... 22. Λινά με κέντημα Λουλούδι... 25. Αξεσουάρ & Ποτηρόπανα...

Περιεχόμενα. Ελιές... 4. Rococco... 10. Κοφτά Ανοιξιάτικα... 15. Παραδοσιακά Λινά... 22. Λινά με κέντημα Λουλούδι... 25. Αξεσουάρ & Ποτηρόπανα... Άνοιξη - Καλοκαίρι 2014 Περιεχόμενα Ελιές... 4 Rococco... 10 Κοφτά Ανοιξιάτικα... 15 Παραδοσιακά Λινά... 22 Λινά με κέντημα Λουλούδι... 25 Αξεσουάρ & Ποτηρόπανα... 31 Πασμίνες... 40 Μαξιλάρια... 41 Μονόχρωμα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΘΕΜΑ: Κατάθεση τεχνικών προδιαγραφών Η Επιτροπή τεχνικών προδιαγραφών η οποία ορίστηκε κατά την 4 η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Σάμου στις 6/2/2015, συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

φυσική ποιότητα...καθημερινή πολυτέλεια ΕΡΓΟΧΕΙΡΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ - ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΕΝΔΥΣΗΣ & ΜΟΔΑΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ - ΓΡΑΒΑΤΕΣ - ΥΦΑΣΜΑΤΑ

φυσική ποιότητα...καθημερινή πολυτέλεια ΕΡΓΟΧΕΙΡΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ - ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΕΝΔΥΣΗΣ & ΜΟΔΑΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ - ΓΡΑΒΑΤΕΣ - ΥΦΑΣΜΑΤΑ φυσική ποιότητα...καθημερινή πολυτέλεια ΕΡΓΟΧΕΙΡΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ - ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΕΝΔΥΣΗΣ & ΜΟΔΑΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ - ΓΡΑΒΑΤΕΣ - ΥΦΑΣΜΑΤΑ καταστήματα μετάξι Ένα όνομα συνώνυμο της ιστορίας του μεταξιού στην νεώτερη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 22553 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1648 29 Νοεμβρίου 2005 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. οικ. 55572 Καθορισμός της στολής του ειδικού ένστολου προ σωπικού της Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡ.13/2014 ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ (ΕΝΔΥΣΗ- ΥΠΟΔΗΣΗ) ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡ.13/2014 ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ (ΕΝΔΥΣΗ- ΥΠΟΔΗΣΗ) ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 ης Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΡΟΔIΣΙΩΝ & ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ COOL-ΑΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ COOL-ΑΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ COOL-ΑΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ Επιστροφή στα σχολεία με την πιο ολοκληρωμένη και στυλάτη σχολική μόδα! Ελάτε στα πολυκαταστήματα Debenhams και ανακαλύψτε τη μεγαλύτερη σε ποικιλία και στυλ

Διαβάστε περισσότερα

Τι πραγματευόμαστε: Ιστορικά γεγονότα Πολιτισμό της Κρήτης Προσωπικότητες Νησιά της Μεσογείου και άλλα ειδικά θέματα

Τι πραγματευόμαστε: Ιστορικά γεγονότα Πολιτισμό της Κρήτης Προσωπικότητες Νησιά της Μεσογείου και άλλα ειδικά θέματα ΚΡΗΤΗ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Τι πραγματευόμαστε: Ιστορικά γεγονότα Πολιτισμό της Κρήτης Προσωπικότητες Νησιά της Μεσογείου και άλλα ειδικά θέματα Περιεχόμενα Ειδικά Θέματα Μινωικός Πολιτισμός Βενετοτουρκικός πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

(SH GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ) (SH GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ)

(SH GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ) (SH GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ) Αποθήκη Αθήνα (SH GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ) Λεωφόρος Κωνσταντίνος Καραμανλής 17 Αχαρναί Τ.Κ. 13679 Αθήνα Τηλ.: 211 4110987 Κιν.: 693 2628402 Skype: eurotex.athens Αποθήκη Θεσσαλονίκη (SH GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα

TA ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ

TA ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ TA ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ Τέχνημα μαθητριών : Ανδριοπούλου Φωτεινή Καΐσι Σοφία Κωνστανταροπούλου Χριστίνα Μητροπούλου Σοφία ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 8 o ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Διαβάστε περισσότερα

Εφηβεία και Πρότυπα. 2)Τη στάση του απέναντι στους άλλους, ενήλικες και συνομηλίκους

Εφηβεία και Πρότυπα. 2)Τη στάση του απέναντι στους άλλους, ενήλικες και συνομηλίκους Εφηβεία και Πρότυπα Τι σημαίνει εφηβεία; Η εφηβεία είναι η περίοδος της ζωής του ανθρώπου που αρχίζει με το τέλος της παιδικής ηλικίας και οδηγεί στην ενηλικίωση. Είναι μια εξελικτική φάση που κατά τη

Διαβάστε περισσότερα

(80-12-025029) (80-12-025025) (80-12-025022) (80-12-025027) (80-12-025020) (80-12-025024)

(80-12-025029) (80-12-025025) (80-12-025022) (80-12-025027) (80-12-025020) (80-12-025024) 226 (80-10-028162) 80-10-028162 ΜΑΣΚΑ ΣΚΟΝΗΣ Ρ1 80-10-028163 ΜΑΣΚΑ ΣΚΟΝΗΣ Ρ2 80-10-028164 ΜΑΣΚΑ ΣΚΟΝΗΣ Ρ3 (80-10-028163) (80-10-028164) (80-10-028177) (80-10-028175) (80-10-028179) (80-10-028178) (80-10-028174)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ «ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΧΕΙΜΩΝΑ 2015/16»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ «ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΧΕΙΜΩΝΑ 2015/16» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ «ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΧΕΙΜΩΝΑ 2015/16» Οι τάσεις για το 2016/2017 είναι μοναδικές και φαίνεται να διαφοροποιούνται από τις καθαρά vintage γραμμές που μας επηρέασαν τις προηγούμενες χρονιές.

Διαβάστε περισσότερα

A. Morales Ortiz- C. Martínez Campillo, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Griego Moderno (Nivel inicial)

A. Morales Ortiz- C. Martínez Campillo, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Griego Moderno (Nivel inicial) 1. Συμπληρώστε με τη σωστή αντωνυμία 1....αρέσουν πολύ τα γλυκά (η μητέρα μου) 2. Δεν... αρέσει το ποδόσφαιρο (τα παιδιά) 3....αρέσει να ταξιδεύω (εγώ) 4.... αρέσει το διάβασμα (ο Κώστας) 5. Τι...αρέσει

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα στο φάκελο της προσφοράς (κυρίως φάκελος), τοποθετούνται όλα τα σχετικά με την προσφορά στοιχεία σε ξεχωριστούς σφραγισμένους φακέλους ως εξής:

Μέσα στο φάκελο της προσφοράς (κυρίως φάκελος), τοποθετούνται όλα τα σχετικά με την προσφορά στοιχεία σε ξεχωριστούς σφραγισμένους φακέλους ως εξής: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν. EΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Γραφείο: Προμηθειών Γ.Ν.Α ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ταχ. Δ/νση: Βασ Σοφίας 80 ΤΚ 11528 Πληροφορίες: Β. ΜΑΡΓΩΝΗ Τηλέφωνο: 2103381138

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4907 /28-09-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4907 /28-09-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4907 /28-09-2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 13 Μαϊου. ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δώρα για υπέροχες μαμάδες!

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 13 Μαϊου. ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δώρα για υπέροχες μαμάδες! ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δώρα για υπέροχες μαμάδες! ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 13 Μαϊου ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 13 Μαϊου Πορτοφόλι Imogen. Γκρι μεταλλικό πορτοφόλι. Διαθέτει θήκη για κέρματα, 2 θήκες για χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 1 Επίπεδο Α1 ιάρκεια: 30 λεπτά Πρώτο µέρος (12 µονάδες) Ερώτηµα 1 (6 µονάδες) Ένας φίλος σας σάς προσκαλεί στη βάφτιση της κόρης του. ιαβάστε το προσκλητήριο και σηµειώστε στις προτάσεις που πιστεύετε

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά! Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά! Αυτές τις γιορτές βλέπουμε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με πολλή δημιουργικότητα και λιγότερα έξοδα! Το Sofan Handmade και η ομάδα του Ftiaxto.gr μοιράζονται

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας να ορίσουμε τη μόδα, συναντάμε την λατινική λεξιλογική

Ξεκινώντας να ορίσουμε τη μόδα, συναντάμε την λατινική λεξιλογική 1900 to 2000 1 ΟΡΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ- ΜΟΔΑ Απαρχές της μόδας Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσεις μια εποχή είναι να ασχοληθείς με τις εμμονές της GUILLAME ERNE, LA SOCIÉTÉ DES VICTIMES, 2006 Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Κέρδισε μάχες στην Αρένα Μόδας!

Κέρδισε μάχες στην Αρένα Μόδας! Αν θες να ζήσεις τη συγκίνηση του να είσαι η πιο δημοφιλής κοπέλα αν θες να δείξεις στον κόσμο τις ικανότητές και τις ιδέες σου στη μόδα αν θες να νοιώσεις τη μοναδική ατμόσφαιρα ενώ ανταγωνίζεσαι άλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ. Γυναίκα ΡΟΥΧΑ

ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ. Γυναίκα ΡΟΥΧΑ ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ Γυναίκα ΡΟΥΧΑ Ευρωπαϊκό-EU 32 34 36 38 40 42 44 46-48 Ελληνικό-GR 40 42 44 46 48 50 52 54 Αγγλικό-UK 4 6 8 10 12 14 16 18-20 Αμερικάνικο- US 0 2 4 6 8 10 12 14-16 Ιταλικό-IT 36 38 40 42 44

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Μακρή EFIAP. www.michalismakri.com

Μιχάλης Μακρή EFIAP. www.michalismakri.com Μιχάλης Μακρή EFIAP www.michalismakri.com Γιατί κάποιες φωτογραφίες είναι πιο ελκυστικές από τις άλλες; Γιατί κάποιες φωτογραφίες παραμένουν κρεμασμένες σε γκαλερί για μήνες ή και για χρόνια για να τις

Διαβάστε περισσότερα

Tip 0505-G80Y 2040-B80G 1030-Y10R

Tip 0505-G80Y 2040-B80G 1030-Y10R 0505-G80Y 2040-B80G 1030-Y10R Aνακαινίστε το χώρο σας, αναπαλαιώνοντας τα παλιά σας έπιπλα μεν, προσθέτοντας δε μια μοντερνιστική πινελιά ανανέωσης στους τοίχους σας, δημιουργώντας μια mix & match διάθεση.

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία Α Λυκείου. Θέμα: «Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι»

Ερευνητική εργασία Α Λυκείου. Θέμα: «Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι» Ερευνητική εργασία Α Λυκείου Θέμα: «Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι» ] Συγγραφική ομάδα Mόδα στην Αρχαιότητα μέχρι τον Μεσαίωνα (ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ) Μόδα του 20 ου αιώνα (ΜΠΑΤΣΑ ΕΛΕΝΑ) Μόδα του 21 ου

Διαβάστε περισσότερα

305. οκιµάζει µε τον αγκώνα τη θερµοκρασία του νερού. 304. Η µαµά βγάζει τα ρούχα από το µωρό. 306. Βάζει το µωρό µέσα στο µπάνιο. από το µπάνιο.

305. οκιµάζει µε τον αγκώνα τη θερµοκρασία του νερού. 304. Η µαµά βγάζει τα ρούχα από το µωρό. 306. Βάζει το µωρό µέσα στο µπάνιο. από το µπάνιο. NOHTIKES_KARTES_E6:Layout 1 12/16/08 9:00 AM Page 2 NOHTIKES_KARTES_E6:Layout 1 12/16/08 9:00 AM Page 3 305. οκιµάζει µε τον αγκώνα τη θερµοκρασία του νερού. 304. Η µαµά βγάζει τα ρούχα από το µωρό. 307.

Διαβάστε περισσότερα

PRODUCT CATALOGUE 2014-2015. www.temposport.gr

PRODUCT CATALOGUE 2014-2015. www.temposport.gr PRODUCT CATALOGUE 2014-2015 www.temposport.gr 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η TEMPO TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DRY TECH ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΕΤ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΦΟΡΜΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΚΑΠΡΙ KAI ΣΟΡΤΣ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟ ΚΑΛΤΣΕΣ-ΣΑΛΙΑΡΕΣ-ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

CD µε ισολογισµούς του κλάδου ένδυσης. Το εξωτερικό εµπόριο ένδυσης κλωστοϋφαντουργίας Ιανουάριος Ιούνιος 2010

CD µε ισολογισµούς του κλάδου ένδυσης. Το εξωτερικό εµπόριο ένδυσης κλωστοϋφαντουργίας Ιανουάριος Ιούνιος 2010 1-21 T95.QXD:Layout 1 11/16/10 2:57 PM Page 10 CD µε ισολογισµούς του κλάδου ένδυσης 10 Σε ειδική εφαρµογή που δηµιούργησε και διαθέτει ο ΣΕΠΕΕ, παρουσιάζονται περισσότεροι από 1.100 ισολογισµοί της περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ 4 ΜΟΣΧΑΤΟ 183 46. ΤΗΛ :210 4820575 FAX :210 4832197 E-mail:info@pogias.gr www.pogias.gr

ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ 4 ΜΟΣΧΑΤΟ 183 46. ΤΗΛ :210 4820575 FAX :210 4832197 E-mail:info@pogias.gr www.pogias.gr ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ 4 ΜΟΣΧΑΤΟ 183 46 ΤΗΛ :210 4820575 FAX :210 4832197 E-mail:info@pogias.gr www.pogias.gr ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚH ΕΝΔΥΣΗ GIORGIO ΣΑΚΑΚΙ ΣΤΑΥΡΩΤΟ ΜΕ ΧΡΥΣA ΚΟΥΜΠΙΑ, ΤΡΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ALEX ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ALEX ΜΕ ΙΠΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Στολές ποδόσφαιρου. 233-236 Αθλητικές φόρμες. 237 Αξεσουάρ SOL'S TEAMSPORT

Στολές ποδόσφαιρου. 233-236 Αθλητικές φόρμες. 237 Αξεσουάρ SOL'S TEAMSPORT TEAMSPOR 2 2 2 2 Στολές ποδόσφαιρου 233-236 Αθλητικές φόρμες 237 Αξεσουάρ MSPORT SOL'S TEAMSPORT : SPORTY 11939 - JORDAN MEN 01173 SPORTY WOMEN 0119 - JORDAN WOMEN 01172 : SHORE 01169 - JUNE 0117 COCONUT

Διαβάστε περισσότερα

e-κτιθέμεθα Αθήνας εκφράστηκε δημιουργικά στην έρευνα

e-κτιθέμεθα Αθήνας εκφράστηκε δημιουργικά στην έρευνα e-κτιθέμεθα δημιουργικώς ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 ENTYΠΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Το φετεινό Πάσχα στα σουπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ έγινε μια γευστική ανάμνηση. Η ευαισθησία μας για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας εκφράστηκε δημιουργικά

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 8 Η δεκαετία του 1950 Mέχρι τη δεκαετία του 1950 με τους περιορισμούς του πολέμου, η γοητεία έγινε δημοφιλής και οι γυναίκες προσπάθησαν

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση προφορικού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Γιώργος και η Ελευθερία πηγαίνουν εκδρομή. Θα ακούσεις την Ελευθερία να λέει ποια ρούχα θα πάρει μαζί της. Σημείωσε με () αυτά που θα

Διαβάστε περισσότερα

70 % την Άνοιξη. Υποδεχτείτε 35% Η Μόδα που κυριαρχεί! έκπτωση έως. e21,50 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ! έκπτωση έως HOW TO ORDER

70 % την Άνοιξη. Υποδεχτείτε 35% Η Μόδα που κυριαρχεί! έκπτωση έως. e21,50 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ! έκπτωση έως HOW TO ORDER Η Μόδα που κυριαρχεί! ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΤΟΚ ΚΑΜΠΑΝΙΑ 11 Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014 w w w. avoncosmetics. gr Υποδεχτείτε την Άνοιξη GRE C11/14 74669 Μαύρες Μπότες. Μπότες με εσωτερικό από απομίμηση

Διαβάστε περισσότερα

FM GROUP GREECE ACCESSORIES. www.fmgroup.gr www.fmeducation.gr

FM GROUP GREECE ACCESSORIES. www.fmgroup.gr www.fmeducation.gr FM GROUP GREECE ACCESSORIES www.fmgroup.gr www.fmeducation.gr 4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ XΡΗΣΙΜΑ GADGETS ΣΕΛ.3-8 ΣΕΛ.9-11 ΣΕΛ.12-14 ΣΕΛ.15-17 3 Starter

Διαβάστε περισσότερα

Valena New Dress Collection

Valena New Dress Collection Valena New Dress Collection ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / ΙΟΥΛΙΟΣ 2010 www.legrand.com.gr Καλώς ήρθατε στο fashion show του Valena Η σειρά Valena σάς παρουσιάζει τη νέα κολεξιόν από πλαίσια σε φωτεινά χρώματα και μοντέρνα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΗΤΗΡΙΟΣ ΛΑΧΝΟΣ. α.α. ΔΩΡΟ

ΝΙΚΗΤΗΡΙΟΣ ΛΑΧΝΟΣ. α.α. ΔΩΡΟ α.α. ΔΩΡΟ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟΣ ΛΑΧΝΟΣ 1 Πίνακας Ζωγραφικής, αξίας 200 ) 4625 2 Δωροεπιταγή 200 3091 3 1 πολυθρόνα - κρεβάτι 3095 4 1 καφετιέρα Tassimo + δώρο ροφήματα 1139 5 1 i-phone 4s αξίας 400 3093 6 1 χαλί

Διαβάστε περισσότερα

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα.

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. Δεκαετία του 50 - Η Εμφάνιση της ροκ μουσικής και η ανταπόκριση από τον κόσμο. Το πασίγνωστο αυτό μουσικό είδος το οποίο προέρχεται απο το συνδυασμό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ «Προσοχή στη λεπτομέρεια» Η Mayoral είναι η ηγετική μάρκα στη παιδική ένδυση στην Ιβηρική χερσόνησο και μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες στη παιδική ένδυση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ ΡΟΜΗ

ΠΑΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ ΡΟΜΗ ΠΑΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ ΡΟΜΗ Η Πάρος βρίσκεται στο κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων, μεταξύ Αντιπάρου και Νάξου. Είναι το τρίτο σε έκταση νησί των Κυκλάδων (186 τετ. χλμ.). Το έδαφός του είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλείο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης για παιδιά µε Αυτισµό στο Γνωστικό τοµέα

Εργαλείο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης για παιδιά µε Αυτισµό στο Γνωστικό τοµέα Εργαλείο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης για παιδιά µε Αυτισµό στο Γνωστικό τοµέα Οπτική αντίληψη Ακουστική αντίληψη Γνωστικός - εκτελεστικός τοµέας Γνωστικός - εκφραστικός τοµέας Μίµηση Οπτική µνήµη Λειτουργική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΗΣΤΕ ΦΟΡΕΣΤΕ HERBALIFE EXTRAVAGANZA ΠΡΑΓΑ 2014 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤE ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑΣ PRAGUE CZECH REPUBLIC 26-28 SEPTEMBER, 2014.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΦΟΡΕΣΤΕ HERBALIFE EXTRAVAGANZA ΠΡΑΓΑ 2014 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤE ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑΣ PRAGUE CZECH REPUBLIC 26-28 SEPTEMBER, 2014. HERBALIFE EXTRAVAGANZA ΠΡΑΓΑ 2014 ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑΣ PRAGUE CZECH REPUBLIC 26-28 SEPTEMBER, 2014 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤE ΦΟΡΕΣΤΕ ΜΙΛΗΣΤΕ ΤΣΑΝΤΑ ΤΟΤΕ HERBALIFE HERBALIFE EXTRAVAGANZA - ΠΡΑΓΑ 2014 Καλώς ήρθατε

Διαβάστε περισσότερα

Valena Collection ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Valena Collection ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Valena Collection ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ValenaTM Collection Υψηλή αισθητική και ποιότητα επί το έργον Η σειρά Valena σας καλωσορίζει σε έναν κόσμο γεμάτο στυλ, κομψότητα και φυσικά άπειρες επιλογές.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕ T-SHIRT ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΤΑΜΠΕΣ PLASTIZOL

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕ T-SHIRT ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΤΑΜΠΕΣ PLASTIZOL Εκτυπώσεις Χονδρικής ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΕΠΕ Φεβρουάριος 2012 ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕ T-SHIRT ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 1-50 Τεμ 100 Τεμ. 200 Τεμ. 300 Τεμ. 500 Τεμ. Στήθος Μικρό 25 40 70 105 165 Πλάτη Μεγάλο 35 50 90 135 210 Οι παραπάνω τιμές

Διαβάστε περισσότερα

Aluminium doors. www.linea-atro.gr

Aluminium doors. www.linea-atro.gr Aluminium doors www.linea-atro.gr 3 2 Κουζίνες Βιτρίνες αλουμινίου Swallow από την ATRO. Δίνουν την λεπτομέρεια που χρειάζεται κάθε κουζίνα ώστε να δείχνει μοναδική. Με τα 2 προφίλ για πορτάκι και συρτάρια,

Διαβάστε περισσότερα

CALZE COLLANT. Kατάλογος 2015

CALZE COLLANT. Kατάλογος 2015 CALZE COLLANT Kατάλογος 2015 Kαλσόν Με κιλότα EVERYDAY 15 DEN ΚΑΛΣ. 0556 S, M, L ΚΑΛΣ. 0557 XL NERO, OF BLACK, GRAPHITE, FUME, PEARL, PEPPER, COCO, CARAMEL, MIELE, NATURAL Καλσόν λεπτό ελαστικό 15 DEN

Διαβάστε περισσότερα

1850 1918 : ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΡΑΠΤΙΚΗ

1850 1918 : ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΡΑΠΤΙΚΗ 1850 1918 : Βιομηχανική επανάσταση και υψηλή ραπτική 1850 1918 : ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΡΑΠΤΙΚΗ Τα μέσα του 19 ου αιώνα είναι η χρονική στιγμή όπου η ιστορία του σχεδιασμού των ενδυμάτων παίρνει

Διαβάστε περισσότερα

Valena. Collection ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011. www.legrand.com.gr

Valena. Collection ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011. www.legrand.com.gr Valena Collection ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 www.legrand.com.gr Valena TM Collection Υψηλή αισθητική και ποιότητα επί το έργον Η σειρά Valena σας καλωσορίζει σε έναν κόσμο γεμάτο στυλ, κομψότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΜΟΔΑΣ"

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΜΟΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΜΟΔΑΣ" 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μόδα και επαγγέλματα

Μόδα και επαγγέλματα Μόδα και επαγγέλματα Μπάμπης Ιωάννης 1, Πρώιος Κωνσταντίνος 1, Στρακίδης Γιώργος 1, Τσάπο Θοδωρής 1, Τσολακίδης Σωτήρης 1, Χαριτίδου Ελένη 1 1 Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου 1 lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Χριστουγεννιάτικα... 4. Lonetta Ισπανίας... 20. Ινδικά Κεντήματα... 21. Σετ σαλονιού τούλι & Οργάντζα...24. Ψάθα & Λινά...

Περιεχόμενα. Χριστουγεννιάτικα... 4. Lonetta Ισπανίας... 20. Ινδικά Κεντήματα... 21. Σετ σαλονιού τούλι & Οργάντζα...24. Ψάθα & Λινά... Φθινόπωρο - Χειμώνας 2015 / 2016 Περιεχόμενα Χριστουγεννιάτικα... 4 Lonetta Ισπανίας... 20 Ινδικά Κεντήματα... 21 Σετ σαλονιού τούλι & Οργάντζα...24 Ψάθα & Λινά... 27 Στόφες... 29 Σετ Πλεκτά Χειρός...

Διαβάστε περισσότερα

r---v\ «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΒΟΟΚ» ΤΜΗΜΑ: ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Αθήνα, ΜΑΪΟΣ 2012 ΤΕΙΠΕΙΡΑΙΑ

r---v\ «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΒΟΟΚ» ΤΜΗΜΑ: ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Αθήνα, ΜΑΪΟΣ 2012 ΤΕΙΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΙΠΕΙΡΑΙΑ 589 r---v\ ΤΜΗΜΑ: ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗ ΕΥΦΗΜΙΑ «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΒΟΟΚ» Επιβλέπουσα: κα ΤΣΑΤΣΑΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Αθήνα, ΜΑΪΟΣ 2012 ΤΕΙ Πειραιά Σχολή:

Διαβάστε περισσότερα

«Το δαμαλάκι με τα χρυσά πόδια»

«Το δαμαλάκι με τα χρυσά πόδια» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #39 «Το δαμαλάκι με τα χρυσά πόδια» (Ρόδος Δωδεκάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #39 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ: ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΤΟΙΜΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ: ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΤΟΙΜΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ: ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΤΟΙΜΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ POUL POIRET ΣΤΟ NEW ιοοκ ΤΟΥ CHRISTIAN DIOR ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός. Κωδικός ΑΤΛΑΣ S1-P 62-10-000040 #40 62-10-000041 #41 62-10-000042 #42 62-10-000043 #43 62-10-000044 #44 62-10-000045 #45 62-10-000046 #46

Κωδικός. Κωδικός ΑΤΛΑΣ S1-P 62-10-000040 #40 62-10-000041 #41 62-10-000042 #42 62-10-000043 #43 62-10-000044 #44 62-10-000045 #45 62-10-000046 #46 ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ S5 61-10-000032 #41 61-10-000033 #42 61-10-000027 #44 ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΑΣΠΡΕΣ ΕΝ 345 S4 62-10-131739 #39 62-10-131740 #40 62-10-131741 #41 62-10-131742 #42 62-10-131743 #43 62-10-131744

Διαβάστε περισσότερα

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ Ι ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΟΥ. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ 4 ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ Ι ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΟΥ. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ 4 ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ Ι ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ 4 ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Υφάσματα υφαίνονταν από τη νεολιθική εποχή. Ύφανση = η διασταύρωση δύο ομάδων κλωστών σε ορθή γωνία - Κάθε ελαστικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ. Επιμέλεια: Αναστασία Τσουμενή Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνα - Καματερό

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ. Επιμέλεια: Αναστασία Τσουμενή Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνα - Καματερό ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ Επιμέλεια: Αναστασία Τσουμενή Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνα - Καματερό Ο Χριστός ως Μέγας Αρχιερεύς και ως καλός ποιμένας ήρθε στον κόσμο για να οδηγήσει τα πρόβατά Του στην αληθινή

Διαβάστε περισσότερα