ΗΒ λυκείουπαρουσιάζειτην ερευνητικήεργασία (project)µε θέµατην «Ενδυµασίακαιτην εξέλιξητηςµέσαστοχρόνο».

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΒ λυκείουπαρουσιάζειτην ερευνητικήεργασία (project)µε θέµατην «Ενδυµασίακαιτην εξέλιξητηςµέσαστοχρόνο»."

Transcript

1 ΗΒ λυκείουπαρουσιάζειτην ερευνητικήεργασία (project)µε θέµατην «Ενδυµασίακαιτην εξέλιξητηςµέσαστοχρόνο».

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

3 ΤΙΕΙΝΑΙΕΝ ΥΜΑΣΙΑ

4 Από τους μεσαιωνικούς χρόνους έως και σήμερα χρησιμοποιείται η λέξη ρούχο. Ανάγκη για ρουχισμό είναι μια βασική ανθρώπινη ανάγκη που έχει σχέση με τις λειτουργίες του οργανισμού μας και η ικανοποίηση της είναι απαραίτητη για να επιβιώσουμε. Η ένδυση περικλείει κάθε τροποποίηση του παρουσιαστικού ενός ατόμου απόταρούχακαιτααξεσουάρμέχριτομακιγιαζ, το χτένισμα, τα κοσμήματα, τα εσώρουχα, τις βάτες, ακόμηκαιτηχειρουργικήαλλαγή. Ενδυμασία λοιπόν, είναι το σύνολο των εξωτερικών ενδυμάτων, δηλαδή το σύνολο των διάφορων αντικειμένων που φοράει ο άνθρωπος σε μια στιγμή του χρόνου με σκοπό και προστασία, την εξυπηρέτηση, την άνεση, την αξιοποίηση και την αισθητική ομορφιά της ζωής του. Ο άνθρωπος από τηναρχήτηςζωήςτουπροσπάθησενακαλύψειτις βασικές του ανάγκες όπως και να προστατέψει το σώμα του από τις καιρικές συνθήκες.

5 ΙΣΤΟΡΙΚΗΕΞΕΛΙΞΗΤΗΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ-ΗΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΗΕΝ ΥΜΑΣΙΑ

6 α. Ιστορικήεξέλιξητηςενδυµασίας Παλαιολιθική εποχή: πρώτα ενδύματα (δέρματα ζώων, γούνες και φύλλα από δέντρα).

7 Νεολιθική εποχή: δημιουργία υφαντικής με την εφεύρεση αργαλειού,κατασκευή πρώτων υφασμάτων

8 Μεσοποταμία: ρούχα από υφάσματα με κρόσσια

9 Αίγυπτο: οι άντρες: κοντό κομμάτι ύφασμα πουτύλιγανγύρωαπότην περιφέρειάτους. Οιγυναίκες:ένααπλόμακρύ, πολύ εφαρμοστό φόρεμα.

10 αρχαία ελληνική ενδυμασία: ορθογώνια υφάσματα καιγιαταδύοφύλα. Κυριότερα: χιτώνας και ιμάτιο. Ρούχα απλά και λειτουργικά.

11 Η μεσαιωνική ενδυμασία στη Δυτική Ευρώπη: Γυναίκες: δυο μακριά φορέματα, το ένα πάνω απότοάλλο. άντρες: κοντό πουκάμισο και παντελόνια.

12 Στην Αναγέννηση(15ος-16ος αι.): πολυτελή ενδύματαμεόγκο. Κατάτο17οαιώνα: δαντέλες,φιόγκοι στα ρούχα, καθώς και περούκες στο κεφάλι για άντρες και γυναίκες.

13 Κατάτο18 o -19 o αιώνα:ηενδυμασία χαρακτηριζόταν από κομψότητα, χάρη και απαλάχρώματα. οι άντρες:υιοθέτησαν το κοστούμι, που παρέμεινε, μέχρισήμερα. Οι γυναίκες: φορούσαν κρινολίνο και καπέλο.

14 Κατά τον 20ό αιώνα: Οι γυναίκες: δανείζονται στοιχεία της αντρικήςενδυμασίας, όπωςταπαντελόνια, κόβουν κοντά τα μαλλιά τους και κονταίνουν τιςφούστεςτους. Οιάντρες:πιοάνετοκαιχαρούμενοντύσιμο.

15 β. Ηελληνικήπαραδοσιακή ενδυµασία ελληνική παραδοσιακή ενδυμασία: φορεσιές των Ελλήνων(Τουρκοκρατία). Γυναίκες: µακρύ πουκάµισο. Πάνω από αυτό φορούσανείτετοκαβάδι, έναµακρύ, λινόήµεταξωτό, φόρεµαµεµανίκια, ανοιχτόµπροστά, είτετοσιγκούνι, ένα ολόµαλλο ρούχο, επίσης ανοιχτό µπροστά αλλά χωρίς µανίκια, που προτιµούσαν στις περιοχές µε πιο ψυχρό κλίµα. Σε νησιά και σε παράλιες περιοχές συνηθιζόταν το φουστάνι, που προερχόταν από τα φορέµατα των γυναικών της υτικής Ευρώπης. Σε γενικές γραµµές, οι γυναικείες φορεσιές ήταν πολύχρωµες και στολισµένες µε πολλά κεντήµατα. Άντρες : κοντό πουκάµισο (πουκαµίσα), που φοριόταν µε µεγάλες πλεκτές λευκές κάλτσες ή µε παντελόνι. Στα νησιά και στα παράλια συνήθιζαν τη βράκα. Οι πολεµιστές φορούσαν τη φουστανέλα, µια πολύπτυχη µακριά φούστα. Στην επανάσταση του 1821 το ρούχο αυτό διαδόθηκε πολύ και αργότερα αποτέλεσε την αντρική εθνική ενδυµασία.

16

17

18 Ένδυσηκαιψυχολογία

19 Το ντύσιµο θεωρείται σαν ένας τρόπος να εκφράσουµε τον εαυτό µας. Τα ρούχα µπορεί να επηρεάσουν την ψυχολογία µας αλλά και το αντίθετο, δηλαδή ντυνόµαστε σύµφωναµετηδιάθεσήµας. Όλοιθαέχουµε παρατηρήσει ότι στις διάφορες περιόδους της ζωής µας η διάθεσή µας για το ντύσιµο είναι διαφορετική. Μπορεί ναφοράµεσυχνάέναρούχο, επειτάγιαέναδιάστηµανα αναρωτιόµαστε πώς το φορούσαµε και µετά από λίγο καιρόνατοφοράµεξανά. Τοστυλµαςαλλάζεισύµφωνα µετηδιάθεσήµαςκαιακολουθείτιςφάσειςπουπερνάµε στη ζωή µας. Συνήθως το κάνουµε ασυνείδητα αλλά αν το παρατηρήσουµε θα καταλήξουµε σε ενδιαφέροντα συµπεράσµατα. Ταρούχαεκφράζουνπερισσότερααπόόσαπιστεύουµε, εκφράζουν την διάθεση που έχουµε όταν ντυνόµαστε, το πώς θέλουµε να αντιµετωπίσουµε την µέρα µας, αλλά καιτοπώςθέλουµεναµαςαντιµετωπίζουνοιάλλοι. Μπορούν να εκφράσουν τις προσδοκίες µας αλλά και τουςκαθηµερινούςµαςστόχους.

20 Επίσης σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία μας έχουν καιταχρώματασταρούχαπουφοράμε. Τα σκουρόχρωμα ρούχα δίνουν την αίσθηση κατάθλιψης, κάποιουκλεισμένουστονεαυτότου, ανασφαλήκαιίσωςεπιθετικούκαιαπλησίαστου. Από την άλλη πλευρά τα σκούρα χρώματα είναι της εξουσίας και δηλώνουν επαγγελματισμό. Τα φωτεινά ρούχα μπορούν να έχουν ακριβώς την αντίθετηεπίδρασηυποδηλώνουναγνότητα, καθαρότητα και δίνουν την αίσθηση προσεγγίσιμου και φιλικού ατόμου. Τα χρωματιστά ρούχα συνδέονται με την ψυχολογία των χρωμάτων. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε και να ντρεπόμαστε να δείξουμε την προσωπικότητά μας χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα ή ιδιαίτερα αξεσουάρ.

21 ΤΕΛΟΣ Α ΟΜΑ Α:Αφροδίτη Τουζοπούλου, Βαγγελίτσα Τσίκα, Γιώτα ηµοπούλου, Χρυσούλα Τράικου

22 ΗΑΝ ΡΙΚΗΕΝ ΥΜΑΣΙΑΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Η φορεσιά της Θράκης αποτελείται από Το ποτούρι φαρδύ παντελόνι, πουκάµισο πάνω από το οποίο φορούσαν γιλέκα, στα πόδια φορούσαν τσουράπια πλεκτά. Η ανδρική ενδυµασία συµπληρωνόταν µε το δίµιτο ζωνάρι, το κεφαλοκάλυµµα πρόκειται για ένα µαύρο ζωνάρι, το οποίο τύλιγαν ολόγυρα στο κεφάλι.

23 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΕΝ ΥΜΑΣΙΑΘΡΑΚΗΣ Η φορεσιά αποτελούνταν από: 1. Το µακρύ πουκάµισο (το χιµίς) από λευκασµένο χοντρό βαµβακερόύφασµα, µε «γραµµένα» (υφαντάκεντήµατα) στον ποδόγυρο και κεντήµατα στα µανίκια (σταυροβελονιά) 2. Το σχετικά στενό αµάνικο µονοκόµατο σαγιακένιοφουστάνι. Μοτίβα, σχηµατισµέναδένδρα, κούκλες, σαλιαγκούδια (σαλιγκάρια) που συνήθως το κέντηµα λεγόταν σαλιαγκό. Το φουστάνι στο Ζαλούφι ήταν πάνταµαύροήσκούροβυσσινί. 3.Τοµάλλινοδίµιτοφαρδύζωνάρι,. 4. Οι ποδιές που λεγόταν «ποδέ» διαφέρουν από χωριό σεχωριό. 5. Το πιο εντυπωσιακό κοµµάτι της ενδυµασίας αυτής είναι το τερλίκ ή µοχαέρι, ήταν ένα µακρύ πανωφόρι. Πάνω στο τερλίκ κεντούν «ανάρια- ανάρια» (αραιά) διάφορα σχήµατα. Στο κεφάλι φορούσαν ένα κόκκινο σκουφάκι µε υποσαγώνιο το µαγγούρι, το τσεµπέρι Κάτω από την µαντίλα στερέωναν (στο µαγγούρι) σειρές φλουριά και σταυρούς που κρέµονταν στο µέτωπο. Στα πόδια οι νύφες φορούσαν τα λευκά σαγιακένια καλτούνε, στολισµένα µε χρωµατιστά γαϊτάνια απότοντερζή (ράφτη).

24

25

26

27 ΦΟΡΕΣΙΑΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ

28 ΑΝΤΡΙΚΗΦΟΡΕΣΙΑ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Απότατέλητου 19ουαιώνα καιτιςαρχέςτου 20ουαιώνα επικράτησε ηκιλότα.φόρεσαν άσπρα, µαύρα πουκάµισα ή ριγέ, η κιλότα ήταν από µαύρο υφαντό µε κεντίδια «γράµµατα» που τα έλεγαν «περηφάνιες», το γιλέκο ήταν µαύρο, το ζωνάρι ήταν λευκό υφαντό µε κρόσσια,στο κεφάλι φορούσαν µαύρες τραγιάσκε ςκαι σταπόδιαφορούσαν γουρουνοτσάρουχα ή λαστιχωτά παπούτσια, τσαρούχια µε φούντα.

29 ΓυναικείαφορεσιάσταΡιζώµατα Επάνωαπότολευκό, βαµβακερό πουκάµισο τον σα γιά, τον γεράνιο.το στήθος το κάλυπτε µια λεπτή µονοκόµµατη τραχηλιά άσπρη.τα τριγωνικά διπλώµατα, τα λεγόµεναµαγκλίκια, Φορούσαν σκουφούνια άσπρα Τοζωνάριήτανµαύρο, µάλλινοµερίγεςηποδιάείχε κεντήµατα Το γιλέκο ήταν τσόχινο, µάλλινο µε χρυσοκεντίδια. Στοκεφάλι, φορούσαν µαντήλα.

30

31

32

33

34

35

36

37 ΦΟΡΕΣΙΕΣΗΠΕΙΡΟΥ

38 Ηπειρωτικεςστολες ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ: ασπρο,κλειστο µε άνοιγµα στο λαιµό. Η διακόσµηση του είναι υφαντη,κεντητη. Τα φορέµατα Ο σκοπός: του φορέµατος είναι να καλύπτει το σώµα απότηνµέσηκαικάτω ονοµασία: φουστάνι, φόρεµα, τσούκνα, βελέσι, σάρτζα κλπ. Φοριέται πάνω από το πουκάµισο φούστα :µονοκόµµατο ύφασµα ή από πολλά κοµµάτια οριζόντια ή κατακόρυφα ποδόγυρος :κεντητός, ή από πρόσθετο κοµµάτι διαφορετικού χρώµατος. Ηποδιά Ποδιά: εξάρτηµα µε την σαφή πρακτική χρησιµότητα να προφυλάσσει το µπροστινό κάτω τµήµα της φορεσιάς. Ύφασµα: απλό κοµµάτι ύφασµα, µπαµπακερό ή µάλλινο Τα κεφαλοδέµατα Τα στολίσµατα των µαλλιών και του κεφαλιού είναι τόσοποικίλαπουδύσκολαεπιτρέπουνγενίκευση. Συνήθως καλύπτουν όλο το κεφάλι αφήνοντας ελεύθερο µόνο το πρόσωπο

39 ΑΝ ΡΙΚΗΦΟΡΕΣΙΑΗΠΕΙΡΟΥ Αποτελείται: από την πουκαµίσα, το εσωτερικόπουκάµισο,. ηµέση: σφίγγεταιµετοζωνάρι, ηπουκαµίσα : ανοίγει προς τα κάτω και σχηµατίζει δίπλεςστονποδόγυρο. Οιδίπλες : ένδειξη πολυτέλειας και στην προσπάθεια να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες δηµιουργήθηκε σταδιακά έναιδιαίτερορούχο, ηφουστανέλα. Μια πλούσια φουστανέλα µπορεί να έχειµέχρι 400 λαγκιόλια,

40

41

42

43

44

45 ΦΟΡΕΣΙΕΣΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

46 ΝυφικηφορεσιαΚαραγκούνας Αποτελείται από το λινό πουκάµισο µε τα µακριά κρόσσια, τον άσπρο πολύπτυχο βαµβακερό σαγιά, το ολοκέντητο γιλέκο και τη χρυσοκέντητη ποδιά. Το κεφάλι καλύπτει το µαύρο µεταξωτό µαντίλι µε τα παρδαλούδια. Εντυπωσιακά είναι τα µαλαµοκαπνισµένα κοσµήµαταπουστολίζουντοκεφάλι, τολαιµό, τοστήθοςκαιτηνποδιά.

47 Αντρικήφορεσιάχωριών Θεσσαλίας Η συγκεκριµένη φορεσιά αποτελείται απο την πουκαµίσα µε παπούδικο γυρισµένο γιακά, απο τη φουστανέλα η οποία είναι χωρισµένησεδύοκοµµάτια, το κεντηµένο πισλί, τις µάλλινες µπέτσφες στις οποίες υπαρχουνκαιοικαλτσοδέτες, στύψοςτουγόνατου, καιτα τσαρούχια µε τις µαύρες φούντες. Στο στήθος δεσπόζει το κιουστέκι σε σχήµα σταυρού.

48 ΓιορτινήφορεσιάαποΤρίκερι Μαγνησίας Αποτελείται από το πουκάµισο, µάλλινα φουρό,εξωτερικήφούσταήφουστάνα. Κατόπιν φοριέται η ασπρούδα, κάτασπρο φαρδύ πουκάµισο ηµίλινο µε κέντηµα κοφτό στις άκρες των φαρδιών µανικιών. Απο πάνω φοριέται το πάνινο µισοφόρι µε µπούστο και πάνω απ αυτό το καλοπουκάµισο βαρύτιµο µεταξωτό συνήθως βυσσινί και πλούσια χρυσοκεντηµένο στον ποδόγυρο και στα µανίκια. Τέλος το πολύπτυχο αµάνικο φουστάνι στολισµένο στον ποδόγυρο απο βαρύτιµο ύφασµα. Το κίτρινο αραχνοϋφαντό µαντήλι µε σταµπωτά ανθόκλαρα µε πούλιες και χρυσά κρόσσια καλύπτει λαιµό και ώµους. Το στήθος στολίζειχρυσήκαρφίτσα.

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58 ΦΟΡΕΣΙΕΣΣΤΕΡΕΑΣΕΛΛΑ ΑΣ

59 ΓιορτινήφορεσιάΜεγάρωνστη ΣτερεαΕλλαδα Η γιορτινή φορεσιά των Μεγάρων αποτελείται απο το µαύρο φόρεµα µε την ασηµοκεντηµένη ποδιάαποπάνω. Γιλέκο απο τσόχα,το µαντήλι,στο στήθος κρέµονται αλυσίδες µε φλουριά.

60 ΝυφικήφορεσιάΣαλαµινας στερεαελλαδα Νυφική και γιορτινή φορεσιά µε έντονες χρωµατικές αντιθέσεις και ανάγλυφα χρυσοκεντήµατα. Αποτελείται από το µεταξωτό άσπρο πουκάµισο, τον τζάκο και το πολύπτυχο αµάνικο φουστάνι από χασέ, τοπανωκόρµιτουφορέµατος, χρυσοκεντηµένο µε χρυσά σιρίτια, το γιορντάνι, η χρυσοκεντηµένη ποδιά και τα επίσης χρυσοκέντητα καλίκια,το κεφάλι στολίζουν το φεσάκι και ασηµένια νοµίσµατα, το µαύρο σταµπωτό µαντήλι και η χρυσοϋφαντή µεταξωτή µπόλια.

61 ΡουµεληΣτερεαΕλλαδα Παραδοσιακή στολή : Φορεσιά που αποτελείται από: γιλέκο κεντηµένο εµπρόςκαιπίσω, φουστανέλαµε 400 πιέτες, πουκάµισο, ζωνάρι φέσι και περισκελίδα.

62 ΦΟΡΕΣΙΕΣΙΟΝΙΟΥ

63 ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ Παραδοσιακή στολή:φορεσιά που αποτελείταιαπό: γιλέκο, πουκάµισο, φούστα, ποδιά, κεφαλόδεσµο µε άνθη.

64 ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΣ Παραδοσιακή στολή:φορεσιά που αποτελείταιαπό : γιλέκοτσόχινο, πουκάµισο, γκέτες, ζωνάρι, βράκακαι ψαθάκι.

65 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΣΣΑ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: γιλέκο, πουκάµισο, φούστα, ποδιάκαι κεφαλόδεσµο.

66 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ Παραδοσιακή στολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: γιλέκοτσόχινο, πουκάµισο, γκέτες, ζωνάρι, βράκα και καπέλο

67 ΦΟΡΕΣΙΕΣΑΙΓΑΙΟΥ

68 ΚΥΚΛΑ ΙΤΗΣ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: γιλέκοτσόχινο, πουκάµισο, ζωνάρι, βράκα και φέσι.

69 ΚΥΚΛΑ ΙΤΙΣΑ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: ζακέτο κεντηµένο εµπρόςκαιπίσω, φόρεµα, φούστα βελούδινη, ζωνάρι µπροκάρ και µαντήλι κεφαλής.

70 ΛΗΜΝΟΣ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: φούστα, πρόσθετα µανίκια, σακάκι, ποδιάκαιµαντήλα.

71 ΜΥΚΟΝΟΣ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: πουκάµισο, φόρεµα, ποδιά και φούστα.

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

85

86 ΦΟΡΕΣΙΕΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

87 ΜΑΝΙΑΤΙΣΑ Παραδοσιακήστολή: Φορεσιά που αποτελείταιαπό: ζακέτοβελούδινο, φόρεµα, ζώνη και µαντήλι.

88 ΚΥΘΗΡΑ Παραδοσιακή στολή:φορεσιά που αποτελείταιαπό: ζακέτο κεντηµένο εµπρόςκαιπίσω, φόρεµα, πουκάµισο, ποδιάκαιµαντήλι.

89 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Παραδοσιακή στολή:φορεσιά που αποτελείταιαπό: σεγκούνι και ποδιά τσόχινα, φόρεµα (ποκαµισα) και µαντήλα κεφαλής (µπολια).

90 ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ

91 ΑΝ ΡΙΚΗΦΟΡΕΣΙΑ. Η ανδρική παραδοσιακή φορεσιά µε τη βράκα, το γελέκι, το «µεϊτάνι» και τα «στιβάνια» κάνει την εµφάνισή της στις αρχές του 16ου αιώνα. Η σκολινή ανδρική φορεσιά περιλαµβάνει τα εξής τεµάχια: βράκα, κάλτσες, γελέκι (κλειστό ή ανοιχτό), «µεϊτάνι», «καπότο», πουκάµισο, ζώνη, σπαστόφεσάκι, ή «σαρίκι», ασηµοµάχαιρο, «καδένα» και «στιβάνια». Το παραδοσιακό κεφαλοκάλυµµα της φορεσιάς είναι το κόκκινο σπαστό φεσάκι µε τη µαύρη φούντα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φορεσιάς είναι το ασηµοµάχαιρο. Αποτελεί το βασικό ανδρικό κόσµηµα και δηλώνει την κοινωνική θέση και την οικονοµική κατάσταση του Κρητικού που το φοράει.

92 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΦΟΡΕΣΙΑ. Ησφακιανήείναιηγιορτινήήνυφική φορεσιά της περιοχής των Σφακίων Αποτελείται από φούστα σε χρώµα βυσσινί ή καφέ. Στοκάτωµέροςέχειφάσααπόδυο φαρδιά χρυσαφένια σιρίτια. Τοπουκάµισοτηςφορεσιάςείναιλευκό. Πάνω από το πουκάµισο µπαίνει το µεσάτο ζιπόνι. Το µαντήλι έχει χρώµα κόκκινο και δένεται στο κεφάλι.

93

94

95

96

97

98

99

100 ΤΕΛΟΣ ΟΜΑ ΑΒ : ανάηχατζοπούλου, Ελένη Κωστοπούλου, ηµήτρης Τριµπογιάννης, Χάρης Γουρνάρης

101 ΟίκοιΜόδας

102 Coco Chanel ΗΚοκόΣανέλήτανµιααπότιςδιασηµότερες σχεδιάστριεςµόδαςτου 20ούαι. Το 1909 άνοιξε το πρώτο της κατάστηµα στο Παρίσι, µε γυναικεία καπέλα. Ίδρυσε οµώνυµο οίκο µόδας που παραµένει στην επικαιρότηταµέχρισήµερα. Το 1923 δηµιούργησετοάρωµα "Σανέλ 5" και εφηύρε το µικρό µαύρο φόρεµα. Μιαγυναίκαµπροστάαπότηνεποχήτης, στην πραγµατικότητα, ίσως η πρώτη γυναίκα στο κίνηµα απελευθέρωσης των γυναικών.έκανε αποδεκτά νέα στυλ και υφάσµατα. χρησιµοποιώντας σπορ jackets και γραβάτες, που µόνο οι άντρες φορούσαν στην καθηµερινότητά τους. Ταγεγονότατηςζωήςτης Coco Chanel δείχνουνότιηκοινωνίακαιηµόδα συνδέονται άµεσα και περίπλοκα µεταξύ τους.το διαµέρισµά της και ο ιµατισµός της ακολουθούσαν την αγαπηµένη της χρωµατική παλέτα, σκιές του µπεζ, του µαύρου και του λευκού.

103 Collection

104 Yves Saint Laurent Tο πρώτο βήµα στην καριέρα του έγινε όταν κέρδισε ένα διαγωνισµό της ιεθνούς Επιτροπής Μαλλιού το 1954, πουήτανηαφορµήνα γνωρίσειτον Christian Dior ούλεψεωςβοηθόςτουγιαδύο χρόνια. Στα εικοσιένα του χρόνια, ο Laurent βρέθηκε επικεφαλής του δηµοφιλούς οίκου.ήταν από τους πρώτους σχεδιαστές που κατάφερε να αναγεννηθεί, περνώντας από την υψηλή ραπτική στο έτοιµο ένδυµα µε επιτυχία.την τελευταία του έκπληξη έκανε στο χώρο της µόδας το 2002, ότανµετάαπό 30 χρόνια ακατάπαυστης δηµιουργίας και λάµψης αποσύρθηκε βάζοντας κυριολεκτικά και περήφανα λουκέτο στον οµώνυµο οίκο του υψηλής ραπτικής και σοφά παραδίδοντας τονστον Tom Ford.

105 Collection

106 Giorgio Armani Ο Armani, σεαντίθεσηµεότι θα περίµενε κανείς, σπούδασε γιατρός. Εργάστηκε σαν διακοσµητής βιτρινών και τελικά κατέληξε να σχεδιάζει τις συλλογές του Nazim Cerruti. Το 1975 άνοιξετοδικότου label και σηµείωσε κατευθείαν επιτυχία, σχεδιάζοντας ρούχα για business women και businessmen. Τετράγωνα, µεσάτα, µινιµάλ αλλά πάντα καλοραµµένα κουστούµια είναι το χαρακτηριστικό του σε αντρικές και γυναικείες συλλογές.είναι από τους πρώτους σχεδιαστές που απέρριψαν τα ανορεκτικά µοντέλα από τις πασαρέλες τους

107 Collection

108 Christian Dior Ο Κριστιάν Ντιόρ (Christian Dior) είναι γάλλος σχεδιαστής µόδας από τους σηµαντικότερους στην ιστορία της παγκόσµιας µόδας. Γεννήθηκε στην Granville της Νορµανδίας. Παρόλο που ήθελε να σπουδάσει αρχιτεκτονική έγινε διπλωµάτης και σπούδασε στο Ecole des Sciences Politiques.Η καρίερα του άρχισε την δεκαετία του 1930 όταν αποφάσισε µετά από παρότρυνση του φίλου του Jean Ozenne να πουλήσει σχέδιά του σε διάφορους οίκους µόδας υψηλής ραπτικής.το 1946 άνοιξε δικό του οίκο µόδας στο Παρίσι, ήταν διακοσµηµένο στα αγαπηµένα χρώµατα του λευκό και γκρι. Η πρώτη του κολεξιόν αποτελείται από 90 δηµιουργίες. Η γραµµή του 1947, µε τις φαρδιές φούστες και τη στενή µέση, προκάλεσε παγκόσµια αίσθηση και χαρακτηρίστηκε ως το «New Look». Η αισθητική του, σε µια εποχή που οι γυναίκες είχαν αρχίσει να απελευθερώνονται από τους περιορισµούς του πολέµου. Αναβίωσε την υψηλή ραπτική του Παρισιού, που είχε παρακµάσει στη διάρκεια του πολέµου.

109 Collection

110 Louis Vuitton Με το χαρακτηριστικό λογότυπο LV, ο οίκος Louis Vuitton ανήκει στους πιο αναγνωρίσιµους οίκους του κόσµου. Η ιστορία του µας γυρίζει πίσω στο 1854, όταν ο Γάλλος σχεδιαστής Louis Vuitton ξεκίνησε πωλώντας είδη ταξιδιού στο Παρίσι. Ακόµα και σήµερα, πάνω από 150 χρόνια µετά το θάνατο του, ο οίκος αποτελεί «κόσµηµα» στα είδη πολυτελείας, καθώς διαθέτει τσάντες και δερµάτινα είδη. Το 2003 συνεργάστηκε µε µια σειρά καλλιτεχνών για να πετύχει τη συνταγή της τέλειας τσάντας.

111 Collection

112 ΜΟ Α

113 60s Η µόδα ανανεώνεται. Το µίνι αποτελεί σύµβολο της δεκαετίας. Παρουσιάζονται ρούχα από µέταλλο, ανοίγοντας νέους δρόµους στην κατασκευή των ρούχων. Τα µικροσκοπικά µπικίνι λατρεύονται τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες. Μοντέλα όπως η Twiggy και η Βερούσκα αποτελούν πρότυπα οµορφιάς. Στην Ελλάδα ο Γιάννης Βούρος, ο δηµιουργός των µοναδικών τουαλετών του ελληνικού κινηµατογράφου ανοίγει το πρώτο του ατελιέ, ενώ ο Γιάννης Τσεκλένης µε τα ψυχεδελικά του prints κάνει επιτυχία και εκτός των ελληνικών συνόρων. Η Ελίζαµπεθ από την Ολλανδία και η Βανέσσα είναι η ελληνική απάντηση στα µοντέλα του εξωτερικού, αφού µονοπωλούν τις πασαρέλες και τα showrooms. Αρχίζει να δηµιουργείται ένα θετικό κλίµα στην ελληνική µόδα, οι σχεδιαστές γίνονται πιο οικείοι στο ελληνικό κοινό και βάζουν τα θεµέλια για την άνθηση που πρόκειται να ακολουθήσει.μίνι φορέµατα, µίνι φούστες, ζιβάγκο, µικρά εφαρµοστά πουλόβερ.

114 70s Μια δεκαετία επηρεασµένη από τη µουσική και τα κινήµατα της νεολαίας. Το φολκλόρ µπερδεύεται µε το ρετρό, το κιτς, το γκλίτερ και το πανκ. Ο διαλογισµός γίνεται µόδα από τους χίπις που διαδηλώνουν για αγάπη και ειρήνη. Η Gloria Vanderbilt κάνει δηµοφιλή τα εφαρµοστά στρετς τζιν παντελόνια. Το 1977 το κίνηµα του πανκ από τη Μεγάλη Βρετανία φέρνει δερµατίνες, καρφιά, παραµάνες και ρούχα από βινύλ. Τα φορέµατα είναι φαρδιά, µε ψυχεδελικά εµπριµέ αλλά και floral prints. Τσιγγάνικες φούστες, χαµηλόµεσες, πολύ κοντές ή πολύ µακριές. Πολύ κοντά σορτς (hotpants) αλλά και παντελόνια που φαρδαίνουν από το γόνατο και κάτω, το λεγόµενο παντελόνι καµπάνα. Το πέτο στα πουκάµισα είναι µεγάλο, άλλοτε στρογγυλό και άλλοτε µυτερό. Τζιν και t-shirts, τοπ που δένουν στο λαιµό, ολόσωµες φόρµες, στράπλες φορέµατα σε ίσια γραµµήσωλήνα.

115 80s Η δεκαετία της υπερβολής. Οι ώµοι φαρδαίνουν, και οι βάτες κυριαρχούν. Η γυµναστική γίνεται µόδα και το αθλητικό look βγαίνει και εκτός γυµναστηρίου. Το τζιν αποκτά υπογραφή και τα logos κυριαρχούν παντού. Ο Alaia µε τα πλεκτά του αγκαλιάζει το γυναικείο σώµα τονίζοντας τα κατάλληλα σηµεία του, η Donna Karan χρησιµοποιεί το στρετς στα καλσόν και στα πουκάµισα body διευκολύνοντας την εργαζόµενη γυναίκα, ενώ οι Manolo Blahnik και Christian Louboutin καθιερώνονται στο χώρο του υποδήµατος.φούστες τύπου lambada, τουτού, µίνι φούστες, κολάν, τεράστια φαρδιά t-shirts, ξεβαµµένα τζιν, σκισµένα τζιν, µπουφάν τζιν, κοντά jackets, βάτες, φαρδιά τεράστια µπουφάν, τοπ από δίχτυ, τοπ και φορέµατα µε τον ένα ώµο έξω, φαρδιές παντελόνες, αθλητικές φόρµες και αθλητικά κορµάκια. Φούστες balloon, τεράστια µανίκια αλλά και µανίκια νυχτερίδα

116 90s Στη δεκαετία του 90 κυριαρχεί η απλότητα. Η σιλουέτα ελευθερώνεται και δεν υπάρχει ένα συγκεκριµένο στυλ. Νέοι σχεδιαστές κάνουν την εµφάνιση τους. Ο John Galliano, ο Alexander McQueen και η Stella McCartney είναι το νέο αίµα. Ο Tom Ford αναλαµβάνει τον οίκο Gucci και τον απογειώνει, ενώ οι οίκοι Prada, D&G, Blumarine καθιερώνονται στο στερέωµα της µόδας. Η Kate Moss είναι αναµφισβήτητα το πρόσωπο της δεκαετίας. Ενσωµατώνει την απλότητα, την ιδιαιτερότητα, τη µοναδικότητα και γίνεται µούσα πολλών σχεδιαστών, τραγουδιστών, ζωγράφων. Επειδή η µόδα έχει πολλά πρόσωπα και πολλές επιλογές, η µοναδικότητα και η προσωπικότητα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το στυλ του καθενός. Την ίδια περίοδο µια Ελληνίδα, η Σοφία Κοκοσαλάκη, παίρνει διθυραµβικές κριτικές για τις συλλογές της µε χρώµα και άρωµα από Ελλάδα.

117 Leggings.Έκαναν την εµφάνιση τους στην αρχή των 00s χωρίς να τα πάρουµε στα σοβαρά και µας έγιναν απαραίτητα! Τα έχουµε φορέσει µαζί µε γκέτες για το γυµναστήριο, αλλά και για τον καφέ, αντί για καλσόν µε φορέµατα και φούστες, αλλά και σκέτα. Έχουν εδραιωθεί στην γκαρνταρόµπα µας και θα τα δούµε και τα επόµενα χρόνια µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Νέον χρώµατα Τα έντονα φωσφοριζέ νέον χρώµατα, κατέκλυσαν τις πασαρέλες στα 00s. Το φουτουριστικό στιλ µε το µπλε ηλεκτρίκ, το φωσφοριζέ κίτρινο, το φούξια, το ανοιχτό κόκκινο και το έντονο ροζ Τα κατεστραµµένα τζίν.μας ζήτησαν να εκτονώσουµε τα νεύρα µας και το κάναµε. Πήραµε το ξυράφι και κόψαµε τις ίνες των αγαπηµένων µας τζιν. Κι όχι απλά τα καταστρέψαµε, αλλά τα ξεσκίσαµε. Όσοι πάλι βαρέθηκαν να το κάνουν, πήγαν και τα πλήρωσαν! Bling Bling Τα αστραφτερά, παγιετέ ρούχα και αξεσουάρ διακοσµηµένα µε κρύσταλλα και πέτρες ήρθαν για να µείνουν! Αν και διείσδυσαν στη µόδα µέσα από την χιπ χοπ και rnb κουλτούρα, τα είδαµε και στις πασαρέλες των πιο διάσηµων οίκων µόδας µε αποκορύφωµα το 2008 και το 2009!

118 ΟµάδαΓ : ΆγγελοςΚουτσής, ΝικολέταΓάτου, ΡαφαέλαΓκέµα

119 ΕΝ ΥΜΑΣΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ Μεσαίωνας 1. Κλήρος Η Εκκλησία µε εφαλτήριο το θεσµό της «ειρήνης του Θεού» εδραιώνει µια τριγωνική οργάνωση της κοινωνίας, η οποία γίνεται αποδεκτή διότι προέρχεται από τους εκπροσώπους του Θεού στη γη. Με διατάγµατα των «συµβουλίων ειρήνης» δηµιουργούνται τρία κοινωνικά στρώµατα : Η κατηγορία των Oratores (κλήρος), η κατηγορία των Bellatores (οι( πολεµιστές) και η κατηγορία των Laboratores (οι( αγρότες). Αυτός ο «τριµερής κα ι αιώνιος διαχωρισµός της κοινωνίας» αποτελεί τη βάση της φεουδαρχίας.

120 2. Εύποροι Στον 14ο και 15ο αιώνα οι πρίγκιπες και οι ευγενείς φορούσαν πολυτελή ρούχα, ενώ οι χωρικοί σκληρά και άκοµψα. Το στυλ των ρούχων, τα παπούτσια και τα καπέλα ποίκιλαν, καθώς οι άνθρωποι ντύνονταν για να δείξουν την εκκεντρικότητά τους. Στο 14 ο αιώνα άρχισαν να χρησιµοποιούν κουµπιά στο µπροστινό µέρος και στα µανίκια. Οι άνδρες φορούσαν ρούχα µε χοντρό φοδράρισµα στο στέρνο, για να φαίνονται εύσωµοι και δυνατοί. Τα µπούστα των γυναικείων φορεµάτων έσφιγγαν µε κορδόνια κι εφάρµοζαν στενά στο σώµα. Συνηθίζονταν οι χιτώνες µε στενή µέση και φαρδιούς ώµους και, για τις γυναίκες, τα υπερβολικά ψηλά καπέλα.

121 3. ούλοι Αρχικά, οι περισσότεροι από αυτούς δεν διέθεταν πάνω από µία φορεσιά). Κατά τη διάρκεια του χειµώνα, φορούσαν ρούχα που τους παρείχαν ζεστασιά, ενώ τις βροχερές µέρες που τους προστάτευαν από τις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγµα, σκούφους, προβιές, κάπες µε κουκούλες, πανωφόρια κλπ... από τον γυρολόγο αγοράζουν σκούφους και η αρχόντισσα αλλά και η Τάνουεν.

122 ΕΚΑΕΤΙΕΣ Η µόδα ανανεώνεται και εµφανίζονται νέοι σχεδιαστές που θέλουν να κάνουν τη δική τους επανάσταση. Η ροκ µουσική κάνει τη µόδα εκκεντρική. Μίνι φορέµατα, µίνι φούστες, ζιβάγκο, µικρά εφαρµοστά πουλόβερ. Στενά παντελόνια, κάπρι παντελόνια, καυτά σορτς. Ταγιέρ τύπου Jackie Kennedy, βελούδινα σακάκια και παλτό µέχρι το γόνατο. Από τα µέσα της δεκαετίας του 60 επικρατεί το κίνηµα των χίπις. Η µόδα και οι αξίες των χίπις είχαν µεγάλη επίδραση στον πολιτισµό, επηρεάζοντας τη µουσική, την τηλεόραση, τον κινηµατογράφο και τις τέχνες.

123

124

125 Μια δεκαετία επηρεασµένη από τη µουσική και τα κινήµατα της νεολαίας. Τα φορέµατα είναι φαρδιά, µε ψυχεδελικά εµπριµέ αλλά και floral prints. Τσιγγάνικες φούστες, χαµηλόµεσες, πολύ κοντές ή πολύ µακριές. Πολύ κοντά σορτς αλλά και παντελόνια που φαρδαίνουν από το γόνατο και κάτω, το λεγόµενο παντελόνι καµπάνα. Τζιν και t-shirts, τοπ που δένουν στο λαιµό, ολόσωµες φόρµες, στράπλες φορέµατα σε ίσια γραµµή- σωλήνα.

126

127

128 Τα εµποτισµένα µε φωτεινά χρώµατα υφάσµατα, τα ξεβαµµένα τζιν, τα σακάκια, τα φορέµατα και οι µπλούζες µε βάτες στους ώµους, οι κοµµώσεις µε τη φουσκωµένη φράντζα, οι µπαλούν φούστες, τα διχτυωτά µπλουζάκια σε µεταλλικές αποχρώσεις, τα κολάν, οι γκέτες, τα αθλητικά κορµάκια και τα υπερµεγέθη σακάκια πάντως πρωταγωνίστησαν.

129

130 ΕΚΑΕΤΙΑ 1990 ΚΑΙΜΕΤΑ Μετά την υπερβολή έρχεται η απλότητα. Η σιλουέτα ελευθερώνεται και δεν υπάρχει ένα συγκεκριµένο στυλ. Σήµερα ως µόδα επικρατεί το τζιν, είτε φούστες για τα κορίτσι, είτε παντελόνια και για τα δύο φύλα, µπλουζάκια ή πουλόβερ, αλλά ακόµη και φόρµες µε αθλητικά παπούτσια, δηλαδή ντύσιµο απλό, άνετο, ευκολοφόρετο, οικονοµικό συνήθως. Συνεπώς το κοινωνικό σύνολο καθορίζει το γούστο και τις προτιµήσεις µας. Γι αυτό µας µιλά το ποίηµα του Καβάφη.

131 Με το ποίηµα «Ηγεµών εκ υτικής Λιβύης» ο Καβάφης σατιρίζει την τάση ορισµένων ανθρώπων να παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως κάτι που προφανώς δεν είναι, υποκρινόµενοι ανυπόστατες ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Η υποκρισία αυτή ενοχλεί τον ποιητή ο οποίος θεωρεί ότι είναι ανόητο κάποιος να επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του καλύτερο ή διαφορετικό απ ότι στην πραγµατικότητα είναι. Ο ηγεµών εκ υτικής Λιβύης, υιοθετεί τον Ελληνικό τρόπο ζωής και συµπεριφοράς προσπαθώντας να κατακτήσει τον σεβασµό του κοινωνικού περίγυρου. Είναι ένας υπαρκτός τύπος της κοινωνίας, και για τον λόγο αυτό, το ποίηµα του Καβάφη θα παραµείνει επίκαιρο όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο άνθρωπος θέλοντας να εντυπωσιάσει τον περίγυρό του, ακολουθεί πιστά την µόδα, άσχεταανµπορείνατηνυποστηρίξει, αντουπηγαίνειόπωςσυνήθωςλέµε, και πολλές φορές καταλήγει σε ένα αποτέλεσµα κωµικό, γίνεται δηλαδή fashion victim δηλαδή θύµα της µόδας. Άλλες πάλι φορές, για να ικανοποιήσει την φυσική µαταιοδοξία που όλοι σε µικρό ή µεγάλο βαθµό διαθέτουµε, ξοδεύει υπερβολικά ποσά σε ρούχα της µόδας θέλοντας να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό το οποίο στην πραγµατικότητα είναι. Το αποτέλεσµα; Η υπερκατανάλωση και η επιβολή της καταναλωτικής κοινωνίας να αγοράζουµε περισσότερα για να είµαστε σπουδαίοι ηλαδή ένας φαύλος κύκλος. Για να υπάρχεις σήµερα ως άνθρωπος πρέπει να ξοδεύεις πολλά αντίθετα µε παλαιότερα χρόνια που ίσχυε το σκέφτοµαι άρα υπάρχω. Όµως ξοδεύοντας δεν βρίσκουµε τον χρόνο να κατανοήσουµε πως αυτό δεν οδηγεί στην σωτηρία της ψυχής µας αλλά σε µια πιθανή καταστροφή µας.

132

133 21ος αιώνας Παρατηρούµε ότι σε προηγούµενες εποχές η ενδυµασία µαρτυρούσε τις κοινωνικές θέσεις των ανθρώπων Αυτό άλλαξε στη σηµερινή εποχή, καθώς η επιλογή των ρούχων δεν εξαρτάται απόλυτα από τις κοινωνικές τάξεις και την οικονοµική κατάσταση. Παράγοντας που επηρεάζει πλέον την ενδυµασία είναι η εξέλιξη της µόδας, καθώς και ο ρόλος των διαφηµίσεων στη ζωή µας. Αποτέλεσµα αυτού είναι πως όλοι έχουν τον ίδιο τρόπο ένδυσης. Το κόστος των ενδυµάτων είναι παρόµοιο παρ όλες τις διαφορές τους στην ποιότητα των υφασµάτων. Παρατηρείται ωστόσο αύξηση της τιµής ανάλογα µε την επωνυµία του ρούχου. Μολονότι δεν υπάρχουν διαφορές στον τρόπο ιµατισµού, εµφανίστηκαν κάποιες «οµάδες» -κυρίως νέων- οι οποίες τείνουν να ξεχωρίζουν φορώντας εκκεντρικά ρούχα! Ενδεικτικά: «ΕΜΟ»(emotional=συναισθηµατικοί), «TRENDY»(οι µοδάτοι!), καθώς χωρίζονται και σε κατηγορίες σύµφωνα µε το είδος της µουσικής που αρέσκονται να ακούνε, όπως για παράδειγµα Goth, Heavy Metal, Hip Hop, Pop.

134 EMO,TRENDY

135 ιάσηµοι

ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΔΑΣ Μόδα είναι μια συνήθως παροδική συνήθεια αναφορικά με πολλά θέματα που αφορούν τον άνθρωπο όπως είναι ο τρόπος ζωής, το ντύσιμο, η διακόσμηση του σπιτιού,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 20 ου αιωνα

Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 20 ου αιωνα Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 20 ου αιωνα 1900-1920 ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Η ενδυμασία αποτελείται από κάθε τι με το οποίο ο άνθρωπος καλύπτει και στολίζει το σώμα του. Περιλαμβάνει, δηλαδή, τα ρούχα και τα συμπληρώματά

Διαβάστε περισσότερα

12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς

12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Μ Ε Λ Ι Ν Α ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Κωλέτση Βασιλική ΠΕ 11 Μάστορα Έλλη ΠΕ 70 Σχολ. Έτος 2000-2001 Τ Α Ξ Ε Ι Σ Β1-ΣΤ1-ΣΤ2 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΟΡΕΣΙΑ Σουλιώτισσα, στο

Διαβάστε περισσότερα

Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους.

Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους. 1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ PR1 ΟΜΑΔΑ 3 Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους. Αρχαϊκή, Κλασσική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων 8 1.

Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων 8 1. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΜΟΔΑ» ΘΕΜΑ ΣΕΛΙΔΑ Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΟΡΟΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ Με τον όρο ενδυμασία το σύνολο των ενδυμάτων για την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου, ενώ ο όρος ένδυμα καλύπτει κάθε αντικείμενο κατασκευασμένο από οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ ΕΧΟΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ ΕΧΟΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ ΕΧΟΕ Οι κανονισµοί αυτοί αποτελούν µέρος των κανονισµών αγώνων της EXOE. ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Οι κανονισµοί αυτοί ενδυµασίας εφαρµόζονται σε όλους τους αναγνωρισµένους αγώνες IDSF και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ. Ερατώ Αϊδίνη Χρύσα Βουλιστιώτη Κωνσταντίνος Κονδύλης Εύη Ξουρή Θεοδώρα Τελάκη

ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ. Ερατώ Αϊδίνη Χρύσα Βουλιστιώτη Κωνσταντίνος Κονδύλης Εύη Ξουρή Θεοδώρα Τελάκη ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Ερατώ Αϊδίνη Χρύσα Βουλιστιώτη Κωνσταντίνος Κονδύλης Εύη Ξουρή Θεοδώρα Τελάκη ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: Μινωικός Πολιτισμός(3.000-1420) Μυκηναϊκός Πολιτισμός(1.600-1.100) Αρχαϊκή Εποχή(800-500)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ 3 Ιμάτιο-Εξωμίδα-Χλαμύδα. Κώστας Μπάρτζης και Έλενα Τασίου 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Τμήμα Δ2 2013-2014

ΟΜΑΔΑ 3 Ιμάτιο-Εξωμίδα-Χλαμύδα. Κώστας Μπάρτζης και Έλενα Τασίου 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Τμήμα Δ2 2013-2014 ΟΜΑΔΑ 3 Ιμάτιο-Εξωμίδα-Χλαμύδα Κώστας Μπάρτζης και Έλενα Τασίου 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Τμήμα Δ2 2013-2014 Ιμάτιο, Από τι υλικό είναι; - Πώς είναι (σχήμα); 1) Το ιμάτιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΜΟΔΑ στον 20 ΑΙΩΝΑ Τμήμα PR1 - Ομάδα 1

1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΜΟΔΑ στον 20 ΑΙΩΝΑ Τμήμα PR1 - Ομάδα 1 1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΜΟΔΑ στον 20 ΑΙΩΝΑ Τμήμα PR1 - Ομάδα 1 1 Εισαγωγή Μετά τη λήξη του A παγκοσμίου πολέμου οι γυναίκες αρχίζουν να γίνονται ανεξάρτητες.

Διαβάστε περισσότερα

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Παλτό με πούπουλα: Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95. Πλατφόρμα με πλέξιγκλας:

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Παλτό με πούπουλα: Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95. Πλατφόρμα με πλέξιγκλας: LADIES N 1 Παλτό με πούπουλα: 249 Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95 Πλατφόρμα με πλέξιγκλας: 199 LADIES N 2 Κορμάκι με ενσωματωμένο σουτιέν: 39,95 Υπερμεγέθες τζιν: 59,95 Τσαντάκι clutch σαν περιτύλιγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο η τον μεγάλο πόλεμο όπως τον αποκαλούσαν τότε μη γνωρίζοντας το μέλλον, οι κοινωνικές και οι οικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ. Προς το ιοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίµου Ενδύµατος & Συναφών Κλάδων Ελλάδος. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ :

ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ. Προς το ιοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίµου Ενδύµατος & Συναφών Κλάδων Ελλάδος. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ : Α Ι Τ Η Σ Η Ε Γ Γ Ρ Α Φ Η Σ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝ ΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΕΝ ΥΜΑΤΟΣ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΛΑ ΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ (ΣΕΠΕΕ) Προς το ιοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίµου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το εξεταστικό δοκίµιο αποτελείται από 2 µέρη (Α και Β), 5 σελίδες Α4

Το εξεταστικό δοκίµιο αποτελείται από 2 µέρη (Α και Β), 5 σελίδες Α4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 ΣΧΕ ΙΟ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΣΧΕ ΙΟ ΜΟ ΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ,

Διαβάστε περισσότερα

12,2Ο 31,3Ο 9,5Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2O15-2O16. ΜΜ 22 / Iσχύει από 21/10 έως 17/11/2015. www.makro.gr

12,2Ο 31,3Ο 9,5Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2O15-2O16. ΜΜ 22 / Iσχύει από 21/10 έως 17/11/2015. www.makro.gr Ανδρικό πουκάµισο καρώ Σε µπλε, κόκκινο και καφέ χρώµα Μεγέθη: Μ-XΧL 12,2Ο Κωδ. 401020 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2O15-2O16 Γυναικείο µπουφάν εµπριµέ 100% Nylon Μεγέθη: S-ΧL 31,3Ο Κωδ. 401063 Ανδρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ» 4 ο Λύκειο Κοζάνης «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ Η. Επιβλέποντες καθηγητές: Καζάνα Ελένη, Ταντανάσης Θεοχάρης

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ» 4 ο Λύκειο Κοζάνης «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ Η. Επιβλέποντες καθηγητές: Καζάνα Ελένη, Ταντανάσης Θεοχάρης 4 ο Λύκειο Κοζάνης «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ» Τάξη Β Σχ. Έτος 2012-2013 Επιβλέποντες καθηγητές: Καζάνα Ελένη, Ταντανάσης Θεοχάρης ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΜΑΔΑ 1 η Σταυροπούλου Ελένη (Β3)

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ; ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ; ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ; ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΟΜΑ Α 1η : Η έννοια της ένδυσης. Η έννοια της µόδας: πώς διαµορφώνεται και η σχέση της µε τον καταναλωτισµό. Ιστορική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ Α Ι Τ Η Σ Η Ε Γ Γ Ρ Α Φ Η Σ ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝ ΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΕΝ ΥΜΑΤΟΣ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΛΑ ΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ (ΣΕΠΕΕ) Προς το ιοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Πλεκτικής

Διαβάστε περισσότερα

vassiliki handmade clothing LOOKBOOK

vassiliki handmade clothing LOOKBOOK vassiliki handmade clothing LOOKBOOK new collection 2013 A B O U T U S Είμαι η Βούλα Σπύρου - Μαγουλά γεννημένη εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια, ο λαός μας έχει μια σοφή παροιμία που λέει: Να κάνεις

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

1. Φτιάξ τις προτάσος.

1. Φτιάξ τις προτάσος. αντωνυμίες Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ε Σ αυτός, -ή, -ό / εκείνος, -η, -ο Αυτός ο σκούφος σού πάει πολύ. Αυτή η βιτρίνα είναι ωραία. Αυτό το μπουφάν είναι ζεστό. Εκείνος δε σου πήγαινε καθόλου. Εκείνη ήταν απαίσια.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9 & 10

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9 & 10 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9 & 10 Στη δεκαετία αυτή γίνεται η επανάσταση της μόδας.είναι η δεκαετία της βιομηχανικής ανάπτυξης, της υπερκατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

Ενδυμασία και Μόδα από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεώτερους χρόνους

Ενδυμασία και Μόδα από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεώτερους χρόνους 1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ PR1 ΟΜΑΔΑ 2 Ενδυμασία και Μόδα από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεώτερους χρόνους Ομάδα 2 Οι Θεές των Όφεων Η ενδυμασία στους

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του κοσμήματος

Η ιστορία του κοσμήματος ΚΟΣΜΗΜΑ Η ιστορία του κοσμήματος Πρώτα κοσμήματα Τα πρώτα κοσμήματα 40.000 χρόνια πριν. Λόγοι σύλληψης της ιδέας του κοσμήματος: Καλλωπισμός Προσέλκυση του άλλου φύλου Φυλαχτά Τα πρώτα υλικά: δόντια ζώων,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ A/A ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΙΔΟΥΣ ΥΦΑΣΜΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ ΣΧΟΛΙΑ Α. ΜΠΛΟΥΖΕΣ-ΣΑΚΑΚΙΑ-ΧΙΤΩΝΙΑ 1 101 ΜΠΛΟΥΖΑ ΛΕΥΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΜ ΠΓ 25,00 2 100 ΧΙΤΩΝΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕ ΛΟΞΟ ΚΟΥΜΠΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΤΩΝ 06-0 2-4 3 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ α) Στολή Ανδρική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.ΣΤΟΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ... 3 2. ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ...3 3. ΣΤΟΛΗ NΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ... 3 4. ΣΤΟΛΗ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ... 4 5. ΣΤΟΛΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 13 & 14 Βαδίζοντας προς το 2000, κάθε γυναίκα υιοθετεί το στυλ που της ταιριάζει. Το άπιαστο όνειρο του μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΛΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΣΤΟΛΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ εέλλ ΣΤΟΛΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΕΛ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ Πάτρα 22/1/2013 Φωτεινή Νικολαΐδη Γρηγόρης Κόντος Στέφανος Κυρλιγκίτσης Στέλλα Σιόλου Παντελής Αδαμίδης Θα θέλαμε με την ευκαιρία της παράδοσης της ερευνητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4. ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. ΘΕΜΑ: Κανονισμός Στολών. Αγαπητοί μου,

ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4. ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. ΘΕΜΑ: Κανονισμός Στολών. Αγαπητοί μου, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2010 ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4 ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. ΘΕΜΑ: Κανονισμός Στολών Αγαπητοί μου, Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ. 2103235794 magazaki@seo.gr

Τηλ. 2103235794 magazaki@seo.gr Τηλ. 2103235794 magazaki@seo.gr ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΛΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ Kορίτσια και αγόρια, φορούν: Φόρµα τυρκουάζ Παπούτσια αθλητικά ΘΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ ΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΗΣΗΣ, ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΤΩΝ 006-007 05-06 ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ α) Στολή Ανδρική

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 7 Μια μαύρη δεκαετία για την ανθρωπότητα καθώς ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είναι στο προσκήνιο. Η επιβίωση του ανθρώπου είναι πιο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η ενδυμασία και η σημασία της για τον άνθρωπο

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η ενδυμασία και η σημασία της για τον άνθρωπο ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Κείμενο Η ενδυμασία και η σημασία της για τον άνθρωπο Η ενδυμασία αποτελείται από κάθε τι με το οποίο ο άνθρωπος καλύπτει και στολίζει το σώμα του. Περιλαμβάνει δηλαδή τα ρούχα και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΟΛΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ. Στολή Εξόδου

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΟΛΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ. Στολή Εξόδου ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΟΛΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ Στολή Εξόδου - Μπερές - Μπερές - Χιτώνιο φαιοπράσινο - Πουκάµισο φαιοπράσινο - Παντελόνι φαιοπράσινο - Παντελόνι φαιοπράσινο - Πουκάµισο φαιοπράσινο - Παπούτσια µαύρα σκαρπίνια κοινά

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Α. Τα Ρούχα μας αυτοί οι Άγνωστοι!!!!

1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Α. Τα Ρούχα μας αυτοί οι Άγνωστοι!!!! 1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Α Τα Ρούχα μας αυτοί οι Άγνωστοι!!!! Τα Ρούχα μας αυτοί οι Άγνωστοι!!!! Οι Μαθήτριες Α ντωνοπ ούλου Β άσ ι α, Α σκέροβα Μ ό νι κα,

Διαβάστε περισσότερα

MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html

MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html SKU: mystico_nightware_cotton_262951 Tweet Me Φόρμα-Πυτζάμα Βαμβακερή από την νεανική σειρά της

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 Μάθημα: ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ (358) Ημερομηνία: Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 Ώρα εξέτασης: 11.00

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Προς: Κάθε Ενδιαφερόμενο Κοιν.: Γραμματεία ΔΣ / ΥΠ.Ε.Ε.Δ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ TMHMA ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Μονής Πετράκη 10-12, Τ.Κ. 115 21 Τηλ: 210 7288170-137

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear. modern woman. ή +30 2310 463156. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ!

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear. modern woman. ή +30 2310 463156. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ! ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 modern woman Συνδυάστε και φτιάξτε το δικό σας στυλ! Dessous Homewear Κάντε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτη τα νέα μας. Υ.Γ. Για εύκολη και άμεση πρόσβαση στον κατάλογο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔ ΥΜΑΣΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ:ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ ΒΙΒΛ Ι ΟΘΗΚΗ

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔ ΥΜΑΣΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ:ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ ΒΙΒΛ Ι ΟΘΗΚΗ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔ ΥΜΑΣΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ:ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ ΒΙΒΛ Ι ΟΘΗΚΗ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2010 ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔ ΥΜΑΣΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Πτυχιακή εργασία που υποβλήθηκε στο

Διαβάστε περισσότερα

περιεχόμενα Σκουφιά... 3-16 Καπέλα...17-19 Πασμίνες - Κασκόλ...20-33 Γάντια...34-49 Σετ γυναικεία - παιδικά...50-52 Αξεσουάρ...

περιεχόμενα Σκουφιά... 3-16 Καπέλα...17-19 Πασμίνες - Κασκόλ...20-33 Γάντια...34-49 Σετ γυναικεία - παιδικά...50-52 Αξεσουάρ... σκουφιά Σκουφιά... - Καπέλα...7-9 Πασμίνες - Κασκόλ...0 - Γάντια... - 9 Σετ γυναικεία - παιδικά...0 - Αξεσουάρ... - Παντόφλες - Πασουμάκια Καλτσοπαντόφλες...7 - περιεχόμενα 7 8 9 ΚΩΔ. 09009 0 7 8 9 0 7

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015. www.ullapopken.gr

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015. www.ullapopken.gr ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 www.ullapopken.gr 20 HOT WINTER TRENDS 1. Ζακέτα 99 modern woman 13 29 Για προτάσεις, ιδέες & παράπονα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο: Dessous Homewear info@santana.gr ή +30 2310 463156

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής

Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής 410 Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής Ιδανικό για Εταιρική Παρουσίαση Πληροφόρηση Υφάσματος Αυτό το υπέροχο για δραστηριότητες αναψυχής ύφασμα κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από πολυεστέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΤΗ ΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ 5 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Ε. ΙΑ.Μ.ΜΕ. Ρέθυµνο, 014 1 ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ Άσκηση 1 (6

Διαβάστε περισσότερα

Ετσι λοιπόν, παίρνετε μια μεζούρα και ένα αντίστοιχο ρούχο που σας εφαρμόζει καλά και μετράτε τα παρακάτω:

Ετσι λοιπόν, παίρνετε μια μεζούρα και ένα αντίστοιχο ρούχο που σας εφαρμόζει καλά και μετράτε τα παρακάτω: ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΗΤΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ. Τα μεγεθολόγια που περιγράφονται παρακάτω αποτελούν έναν οδηγό για να υπολογίσετε καλύτερα το νούμερο που σας ταιριάζει, παρ όλα αυτά μπορεί να υπάρχει πάντα μικρή απόκλιση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΡΟΥΧΑ (υπερκατηγορία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΡΟΥΧΑ (υπερκατηγορία) ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΡΟΥΧΑ (υπερκατηγορία) Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία ρούχων, (ανδρικά, γυναικεία & παιδικά), για διαφημιστική προβολή των δραστηριοτήτων σας. Αυτά είναι: Μπλουζάκια T-Shirts (κοντομάνικα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ Εγκρίθηκε στις 8.7.2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 Α. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΤΟΛΗ... 4 1. ΣΤΟΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ...4 2. ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ...5 3. ΣΤΟΛΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ...6 4. ΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυάστε. info@santana.gr. modern woman. Fashion Basics. Fashion Basics. ή +30 2310 463156. και φτιάξτε το δικό σας στυλ!

Συνδυάστε. info@santana.gr. modern woman. Fashion Basics. Fashion Basics. ή +30 2310 463156. και φτιάξτε το δικό σας στυλ! ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 Συνδυάστε και φτιάξτε το δικό σας στυλ! Fashion Basics Fashion Basics Κάντε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτη τα νέα μας. Υ.Γ. Για εύκολη και άμεση πρόσβαση στον κατάλογο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΟΛΗΣ 250084 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟ 8,00 250083 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟ 8,00 250085 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΟΛΗΣ 250084 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟ 8,00 250083 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟ 8,00 250085 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΟΛΗΣ 250084 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟ 8,00 250083 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟ 8,00 250085 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΝΟ 8,00 250074 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΧΡΥΣΟ 33,00

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Τάξη: Β Γυμνασίου Χρόνος: 40 Μάθημα: 2 ο Ημερομηνία: 13/03/08

Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Τάξη: Β Γυμνασίου Χρόνος: 40 Μάθημα: 2 ο Ημερομηνία: 13/03/08 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Χρόνος: 40 Μάθημα: 2 ο Ημερομηνία: 13/03/08 Στόχοι: Οι μαθητές: Να εντοπίζουν μέσα από την παρουσίαση των εργασιών τους, τα χαρακτηριστικά των διάφορων παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνιολογία της Μόδας από ιστορική σκοπιά

Κοινωνιολογία της Μόδας από ιστορική σκοπιά Κοινωνιολογία της Μόδας από ιστορική σκοπιά Μάθημα Ερευνητικής Εργασίας Β τετράμηνο Τμήμα : Α1 Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά Ονόματα Μελών Ομάδας Γυδάκου Παναγιώτα Δεκούλη Αθανασία Παπαδοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Κατσούνα, σαρίκι και στιβάνια -Τα αξεσουάρ των αγροτών της Κρήτης

Κατσούνα, σαρίκι και στιβάνια -Τα αξεσουάρ των αγροτών της Κρήτης Κατσούνα, σαρίκι και στιβάνια -Τα αξεσουάρ των αγροτών της Κρήτης Μπορεί η κυβέρνηση να απαγόρευσε στους αγρότες της Κρήτης να φέρουν στην Αθήνα τα τρακτέρ, ωστόσο εκείνοι έκαναν απόβαση με τον γνωστό

Διαβάστε περισσότερα

Στο τμήμα συμμετείχαν αλφαβητικά:

Στο τμήμα συμμετείχαν αλφαβητικά: Στο τμήμα συμμετείχαν αλφαβητικά: Ασπρούδης Δημήτρης Βόκολου Βαρβάρα Γεωργοβασίλη Παναγιώτα Γκιώνη Σίντι Ζέρβα Εβίτα Θανάσης Αντώνης Κανέλλου Κατερίνα Κανταρτζόγλου Ιορδάνης Καποπούλου Ανδρομάχη Καραβίτης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση Οικονομικής Προσφοράς».

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση Οικονομικής Προσφοράς». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε.) Έδρα : Πάτρα Τ.Κ. 26222 Ταχ. Δ/νση : Κορυτσάς & Άγιοι Σαράντα

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Υφασματογραφίας

Δημιουργία Υφασματογραφίας Δημιουργία Υφασματογραφίας Δημιουργία υφασματογραφίας Με την τεχνική αυτή μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύνθεση με το ράψιμο διάφορων υφασμάτων και άλλων υλικών μεταξύ τους, πάνω σε μια βάση από ανθεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΕΑΣ: ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Φ.Π.Α 23% : 10.892,80 ========= ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΝΗΣ: 58.252,80

ΦΟΡΕΑΣ: ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Φ.Π.Α 23% : 10.892,80 ========= ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΝΗΣ: 58.252,80 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΕΑΣ: ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:.0,00 Φ.Π.Α % : 0.9,0 ========= ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΝΗΣ:.,0 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 0 Αριθµ. Μελέτης /0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear CASUAL. ή +30 2310 463156. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ!

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear CASUAL. ή +30 2310 463156. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ! ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 CASUAL Συνδυάστε και φτιάξτε το δικό σας στυλ! Dessous Homewear Κάντε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτη τα νέα μας. Υ.Γ. Για εύκολη και άμεση πρόσβαση στον κατάλογο και το

Διαβάστε περισσότερα

Σκουφιά...3-17. Καπέλα... 18-20. Πασμίνες - Κασκόλ... 21-34. Γάντια... 35-50. Σετ γυναικεία - παιδικά... 51-52. Αξεσουάρ... 53-58

Σκουφιά...3-17. Καπέλα... 18-20. Πασμίνες - Κασκόλ... 21-34. Γάντια... 35-50. Σετ γυναικεία - παιδικά... 51-52. Αξεσουάρ... 53-58 σκουφιά Σκουφιά... - 7 Καπέλα... 8-0 Πασμίνες - Κασκόλ... - Γάντια... - 0 7 8 9 0 ΚΩΔ. 09009 Σετ γυναικεία - παιδικά... - Αξεσουάρ... - 8 Παντόφλες - Πασουμάκια Καλτσοπαντόφλες... 8-7 8 9 0 7 8 σκουφιά

Διαβάστε περισσότερα

στολών ειδικού ένστολου προσωπικού της ηµοτικής Αστυνοµίας του ήµου

στολών ειδικού ένστολου προσωπικού της ηµοτικής Αστυνοµίας του ήµου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 107/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 15 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 29-6-2011 ΘΕΜΑ 7ο ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατακύρωση πρακτικών µειοδοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΦΤΣΑΣ

Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΦΤΣΑΣ Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΦΤΣΑΣ 'Η Μπαλάφτσα, τώρα Κολχικό, βρίσκεται στα βορειονατολικά τής Θεσσαλονίκης και σέ απόσταση 26 χιλιομέτρων, Άπο το Λαγκαδά απέχει 6 χιλιόμετρα. Είναι χτισμένη στα ριζά τών αντερεισμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Γ-1. Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Γ-1. Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Γ-1 Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από 22-07 -2016 Παράρτημα ΓΑΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ν-2122 Β ΕΚΔΟΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2006 ΕΙΔΟΣ : ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΛΕΥΚΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ Τα πουκάμισα θα είναι καινούργια. Θα δηλώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 www.ullapopken.gr

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 www.ullapopken.gr ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 www.ullapopken.gr ΝΕΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ 09 1. Ζακέτα Ζωηρό μελανζέ με "ζεστό άγγιγμα! modern woman 37 3. Τζιν 45 2. Τουνίκ Dessous Homewear Για προτάσεις, ιδέες & παράπονα μη διστάσετε

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear CASUAL. ή +30 2310 463156. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ!

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear CASUAL. ή +30 2310 463156. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ! ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 CASUAL Συνδυάστε και φτιάξτε το δικό σας στυλ! Dessous Homewear Κάντε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτη τα νέα μας. Υ.Γ. Για εύκολη και άμεση πρόσβαση στον κατάλογο και

Διαβάστε περισσότερα

fι:χνοi1 ο γ1κ ό εκποι~ιυτικ ο ' Ι δ ρυμcι τ.ε.ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα Κλωστοϋφαντουργ(ας Παραδοσιακές ενδυμασίες της Χίου και

fι:χνοi1 ο γ1κ ό εκποι~ιυτικ ο ' Ι δ ρυμcι τ.ε.ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα Κλωστοϋφαντουργ(ας Παραδοσιακές ενδυμασίες της Χίου και 572 ~ t\ fι:χνοi1 ο γ1κ ό εκποι~ιυτικ ο ' Ι δ ρυμcι τ.ε.ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα Κλωστοϋφαντουργ(ας Παραδοσιακές ενδυμασίες της Χίου και παραδοσιακά υφάσματα και κεντήματα Επιμέλεια: Σβώκου Ειρήνη Α.Μ.: 36849

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΥΦΑΣΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΥΦΑΣΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΥΦΑΣΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ Περιγραφή: Με την τεχνική αυτή µπορούµε να δηµιουργήσουµε µια σύνθεση µε το ράψιµο διάφορων υφασµάτων και άλλων υλικών µεταξύ τους, πάνω σε µια βάση από ανθεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

Καπέλα...4-6. Σκουφιά...7-20. Σετ γυναικεία - παιδικά... 21-22. Γάντια... 22-36. Πασμίνες - Κασκόλ... 36-48. Αξεσουάρ... 49-53

Καπέλα...4-6. Σκουφιά...7-20. Σετ γυναικεία - παιδικά... 21-22. Γάντια... 22-36. Πασμίνες - Κασκόλ... 36-48. Αξεσουάρ... 49-53 Καπέλα... - Σκουφιά...7-0 Σετ γυναικεία - παιδικά... - Γάντια... - Πασμίνες - Κασκόλ... - 8 Αξεσουάρ... 9 - Παντόφλες - Πασουμάκια Καλτσοπαντόφλες... - Ομπρέλες... 7-8 καπέλα καπέλα ΚΩΔ. 00 Τραγιάσκα μοχέρ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κως: 17-02-2015 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ Αρ. Πρωτ. :432 ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κως: 17-02-2015 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ Αρ. Πρωτ. :432 ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κως: 7-0-05 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ Αρ. Πρωτ. :43 ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Άγιος Ελευθέριος Αθλητικό Πολύκεντρο ΤΑΧ. ΚΩΔ:

Διαβάστε περισσότερα

Homewear. Dessous. modern woman. 1. Ζακέτα 69, Φόρεμα 89,99

Homewear. Dessous. modern woman. 1. Ζακέτα 69, Φόρεμα 89,99 1. Ζακέτα 69,99 13 modern woman 24 28 Dessous Homewear 2. Φόρεμα 89,99 1 Ζακέτα από απαλή πλέξη, με μακρύ μανίκι, ανοιχτό V, και δύο πλαϊνές τσέπες. 80% Βαμβάκι, 20% Μεταλλικές ίνες. Πλύσιμο στο πλυντήριο.

Διαβάστε περισσότερα

401 LW12 Πρωτεύουσα Γυναικεία Πουκαμίσα 24 Kingsmill 210 g Μαύρο, Μπλέ σκούρο, Λευκό XS - 3XL Λιλά S - XXL LW13 Μοντέρνα Πουκαμίσα 24

401 LW12 Πρωτεύουσα Γυναικεία Πουκαμίσα 24 Kingsmill 210 g Μαύρο, Μπλέ σκούρο, Λευκό XS - 3XL Λιλά S - XXL LW13 Μοντέρνα Πουκαμίσα 24 400 Συλλογή για Γυναίκες Αυτή η αποκλειστική σειρά ενδυμάτων εργασίας για γυναίκες έχει σχεδιαστεί για άνεση και στυλ. Το υψηλής ποιότητας ύφασμα Kingsmill κόβεται για να δώσει μια κολακευτική τακτοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12 1980-1989 : ΌΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η δεκαετία της υπερβολής. Οι ώμοι φαρδαίνουν, οι βάτες κυριαρχούν και η σειρά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΣ, 27/07/2015 Αριθ.Πρωτ.:2636/2015

ΚΩΣ, 27/07/2015 Αριθ.Πρωτ.:2636/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΩ ΚΩΣ, 27/07/205 Αριθ.Πρωτ.:2636/205 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙ ΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙ ΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙ ΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ Αποτελεί αναπόσπαστο µέρος της από 15 Ιουλίου 2013 προκήρυξης διαγωνισµού για την προµήθεια ειδών της Προσκοπικής Στολής Αθήνα, Ιούλιος 2013 2

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear. ή +30 2310 463156. modern woman. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ!

Συνδυάστε. info@santana.gr. Homewear. ή +30 2310 463156. modern woman. Dessous. και φτιάξτε το δικό σας στυλ! ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 modern woman Συνδυάστε και φτιάξτε το δικό σας στυλ! Dessous Homewear Κάντε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτη τα νέα μας. Υ.Γ. Για εύκολη και άμεση πρόσβαση στον κατάλογο

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα στη ζωή μιας γυναίκας που φτιάχνει «μαρτενίτσες»

Μια μέρα στη ζωή μιας γυναίκας που φτιάχνει «μαρτενίτσες» Μια μέρα στη ζωή μιας γυναίκας που φτιάχνει «μαρτενίτσες» Ονομάζομαι Μαρία, είμαι συνταξιούχα, και κατασκευάζω «μαρτενίτσες» από χόμπι αλλά και για ένα μικρό εισόδημα. Πρώτα, όμως, θα σας εξηγήσω τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧ/ΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧ/ΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧ/ΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Προμήθεια ειδών ένδυσης- υπόδησης έτους 2010 του προσωπικού της /νσης της ημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 38912/31-07-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 38912/31-07-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 38912/31-07-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 29 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 31-07-2012 Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ Απόφαση με αριθμό: ΕΞ 4303/2013 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86/Α/11-4-2012), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν.

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιεργώντας τη γη. νιν ή ινίν σκάλα του αμπελιου

Καλλιεργώντας τη γη. νιν ή ινίν σκάλα του αμπελιου Καλλιεργώντας τη γη άλετρο βουκάνη ή δουκάνη νιν ή ινίν σκάλα του αμπελιου πενταδόντιν δρεπάνι Οι άνθρωποι όργωναν τη γη με το ξύλινο άλετρο που το έσερναν τα βόδια και έβαζαν τους σπόρους του σιταριού.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 2013/14

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 2013/14 ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 2013/14 ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ ΤΖΑΚΕΤ T-HIRT POO ΖΑΚΕΤΕΣ/ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΡΑΝΗ FIBER ΚΑΙ carbon GRANTURIO OFTOUCH P-XENTIA ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ σελ.4 σελ.8 σελ.20 σελ.26 σελ.34

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Αν θέλουμε να μιλήσουμε για σχεδιασμό ενδυμάτων, αναζητώντας μια ιστορική διαδρομή, δεν θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω, παρά μόνο στα μέσα του 19 ου αιώνα. Και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ Υπεύθυνος καθηγητής: Κος Φωτάκης Μαθητές: Νάνσυ Ακριδοπούλου Αγγελική Ζώρζου Αμαλία Θεολόγου Διονύσης Τσονιώτης ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ (ΑΝA ΠΕΡΙΟΧH) H ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της από 11/7/2011 προκήρυξης διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών της Προσκοπικής Στολής Αθήνα, Ιούλιος 2011 2 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΊΊΚ Σ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΊΊΚ Σ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛΜ. 173/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2720 της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1992 ΔΙΟΙΚΗΊΊΚ Σ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 173 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ;

Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ; 2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Η ΜΟ Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ; ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΣ ΜΠΑΛΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, κλ,πε10 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 - 1 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα µελέτη αφορά στην απευθείας ανάθεση για την προµήθεια µπλουζών εργασίας και σκούφων

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα µελέτη αφορά στην απευθείας ανάθεση για την προµήθεια µπλουζών εργασίας και σκούφων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαλάνδρι, 25 Ιουλίου 2016 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Π: ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ταχ. /νση : Οιδίποδος 8 & Πρωτέως 20, Πάτηµα Χαλανδρίου Ταχ. Κωδ. : 152 38 Τηλέφωνα : 210 6017054,

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Αρχαγγέλου

Γενικό Λύκειο Αρχαγγέλου Γενικό Λύκειο Αρχαγγέλου 2011-2012 Α Λυκείου Ερευνητική εργασία ΕΕ3 Παραδοσιακές ενδυμασίες Ρόδου Εκπαιδευτικοί: Στόλη Σοφία! Τσαγκαρής Στράτος! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ A Πρόλογος Β. Σκοπός της έρευνας και ερευνητικά

Διαβάστε περισσότερα

Ñïý á, ðáðïýôóéá êáé öýãáìå

Ñïý á, ðáðïýôóéá êáé öýãáìå 4 Eíüôçôá 1 Ñïý á, ðáðïýôóéá êáé öýãáìå speak about the future (1) seasons in Greece and Australia clothes ôá åëëçíéêü êé åìåßò... 32 ìáèáßíïõìå ëýîåéò êáé åêöñüóåéò - êëåéäéü... (εγώ) θα οργανώσω (εσύ)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Φ.Π.Α.

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Φ.Π.Α. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ! STAR 90 14,το τεµ. STAR 90 24,το τεµ. DETOX Ανδρικά µπουφάν Μεγέθη: M-XXL Κωδ. 376498 /makro.greece @makro_gr ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Φ.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Οδηγικές Εκδόσεις ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Α" (ΝΤΟΣΙΕ & ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΑΣΤΡΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ) ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Β (ΜΑΖΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ 1,2,3 & ΑΣΤΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα

5+1 λόγοι... για να ταξιδέψουμε! Με στυλ. αρρενωπό! 12,90. Η θηλυκή πλευρά της μόδας! Αθλητική εμφάνιση που σκοράρει! Casual γυναικεία.

5+1 λόγοι... για να ταξιδέψουμε! Με στυλ. αρρενωπό! 12,90. Η θηλυκή πλευρά της μόδας! Αθλητική εμφάνιση που σκοράρει! Casual γυναικεία. ΜΟ Α ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΖΑΚΕΤΕΣ 100% βαμβάκι Μεγέθη: M- XXL Σε μπλε & γκρι χρώμα Κωδ. 391095 12,90 Με στυλ Η θηλυκή πλευρά της μόδας! Casual γυναικεία ένδυση-υπόδηση σελ. 7 αρρενωπό! Casual ανδρική ένδυση-υπόδηση

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικότητα: Ύφασµα Ένδυση

Ειδικότητα: Ύφασµα Ένδυση Ειδικότητα: Ύφασµα Ένδυση Αναλυτικό Πρόγραµµα Σπουδών του Μαθήµατος Β Τάξη 1 ου Κύκλου Τ.Ε.Ε. 5 ώρες /εβδοµάδα Αθήνα, Απρίλιος 2001 Α. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Μάθηµα: «Σχεδιασµός Ετοίµων Ενδυµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 6: Αγορές και ψώνια. 1. Τι αγοράζετε σε κάθε μαγαζί; Ταιριάξτε τις λέξεις

Ενότητα 6: Αγορές και ψώνια. 1. Τι αγοράζετε σε κάθε μαγαζί; Ταιριάξτε τις λέξεις 1. Τι αγοράζετε σε κάθε μαγαζί; Ταιριάξτε τις λέξεις 1. Ένα τετράδιο 2. Μια κόκκινη φούστα 3. Ένα βιβλίο 4. Μια εφημερίδα 5. Ένα εισιτήριο για το αεροπλάνο 6. Ένα κιλό πατάτες 7. Ψωμί 8. Κοτόπουλο 9. Μια

Διαβάστε περισσότερα

WORKWEAR 20 years of quality in Workwear

WORKWEAR 20 years of quality in Workwear WEAR WORKWEAR 20 years of quality in Workwear The products contained in this catalogue are indicant. For more designs and proposals contact us. www.calsta.com Η εταιρεία CALSTA WORK WEAR S.A απευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

Δεν μιλάμε απλά για οποιoδήποτε κούρεμα όμως, μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά και διάσημα κουρέματα τα τελευταία 100 χρονια.

Δεν μιλάμε απλά για οποιoδήποτε κούρεμα όμως, μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά και διάσημα κουρέματα τα τελευταία 100 χρονια. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Κομμωτική τέχνη δεν είναι μια απλή χειρωνακτική τέχνη. Είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία που απαιτεί και γνώση και ταλέντο που προδίδει στον άνθρωπο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ 2016-2017 Οδηγικές Εκδόσεις ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Α" (ΝΤΟΣΙΕ & ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΑΣΤΡΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ) ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Β (ΜΑΖΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ 1,2,3 & ΑΣΤΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα κατασκευών. του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ.

Ομάδα κατασκευών. του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ. Ομάδα κατασκευών του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ. Για 3 η χρονιά λειτουργεί η ομάδα κατασκευών του Συνδέσμου Νέων της Μητρόπολής μας. Πυξίδα μας η καλή συντροφιά σε τόπο αρκετά οικείο πλέον, στο «Πέρασμα»,

Διαβάστε περισσότερα