ΜΗΝΙΑΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ. Φύλλο 4 Φεβρουάριος Επιµέλεια και σύνταξη Τζανέτος Καραντζής Σύµβουλος Ο.Ε.Υ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΜΗΝΙΑΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ. Φύλλο 4 Φεβρουάριος 2008. Επιµέλεια και σύνταξη Τζανέτος Καραντζής Σύµβουλος Ο.Ε.Υ."

Transcript

1 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥ ΑΠΕΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ιεύθυνση : H-1024 Budapest, Margit krt Τηλέφωνο : / , Fax : / , ΜΗΝΙΑΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ Φύλλο 4 Φεβρουάριος 2008 Επιµέλεια και σύνταξη Τζανέτος Καραντζής Σύµβουλος Ο.Ε.Υ. Β ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ 1. Κατασκευή µονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. 2. Αιολική παραγωγή ενέργειας. 3. Ορισµένοι µακρο-οικονοµικοί δείκτες. 4. Οι 10 µεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ουγγαρία. 5. Άρση εύρους συναλλαγµατικής διακύµανσης Φιορινιού (HUF)/Ευρώ. 6. Στοιχεία τραπεζικού τοµέα Ουγγαρίας. 7. Εξαγγελία φορολογικών ελαφρύνσεων από το Παραγωγή νέου µοντέλου από την Suzuki Ουγγαρίας. 9. Μισθοί και απασχόληση. 10. Υπογραφή συµφωνίας Ουγγαρίας-Ρωσίας για αγωγό φυσικού αερίου. 11. Σύγκληση 1 ης Μεικτής Οµάδας Εργασίας Ελλάδας-Ουγγαρίας. Β) ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

2 2 Α) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ 1. Κατασκευή µονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Σύµφωνα µε ανακοίνωση Τύπου της εταιρείας Siemens, η Ουγγρική EON Eromuvek kft, θυγατρική της γερµανικής EON GmbH, ανέθεσε στον κλάδο παραγωγής ενέγειας της εταιρείας την κατασκευή µονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη περιοχή Gonyu η οποία θα λειτουργεί µε φυσικό αέριο. Η δυναµικότητά της θα είναι 430 MW, αρκετή για να τροφοδοτεί µε ρεύµα µέχρι νοικοκυριά. Η επένδυση ανέχεται σε 400 εκατ. ευρώ και αναµένεται να περατωθεί το Αιολική παραγωγή ενέργειας. Η ουγγρική επιχείρηση Hungarowind ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ηµερών θα αρχίσει δοκιµαστική παραγωγή ενέργειας στο αιολικό της πάρκο δυναµικότητας 23 MW που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ουγγαρία στη περιοχή Soprovkovesd. 3. Ορισµένοι µακρο-οικονοµικοί δείκτες. Προσωρινά στατιστικά στοιχεία εµφανίζουν τη βιοµηχανική παραγωγή να σηµειώνει το 2007 αύξηση της τάξης του 5,3%, το εµπορικό έλλειµµα να διαµορφώνεται στα 443,5 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 δις ευρώ το 2006 και τα συναλλαγµατικά αποθέµατα να φθάνουν τον εκέµβριο 2007 τα 16,4 δις ευρώ. Οι λιανικές πωλήσεις το 2007 µειώθηκαν 4% σε σχέση µε το προηγούµενο έτος. 4. Οι 10 µεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ουγγαρία Με κριτήριο τα µεικτά έσοδα, οι 10 µεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ουγγαρία για το 2006 είναι οι εξής: 2006 (δις. HUF) 2005/2006 MOL (πετρελαιοειδή) ,8 Audi ,2 E.ON Foldgaz Trade ,3 Magyar Telekom ,1 Philips ,3 GE Hungary ,7 Panrusgaz Magyar (κοινοραξία MOL-Gazprom) ,0 E.ON Hungaria ,8 Tesco (supermarket) ,4 Magyar Suzuki ,6 Σύµφωνα µε τα διαθέσιµα στοιχεία, µε κριτήριο τα κέρδη µετά τους φόρους η κατάταξη έχει ως ακολούθως:

3 (δις. HUF) 2005/2006 MOL ,1 Audi 108? MVM (δηµόσια εοιχείρηση ρεύµατος) 101? Magyar Telecom 87-1,4 Richter Gedeon (φαρµακευτικά) ,2 Pannon GSM 39 +9,6 Dunaferr (βιοµηχανία χάλυβα) ,5 Ζηµίες µετά τους φόρους εµφάνισαν οι εξής µεγάλες επιχειρήσεις: 2006 (δις. HUF) 2005/2006 MaV (σιδηρόδροµοι) -84? E.ON Foldgaz Trade -46? Flextronics -6? Auchan (supermarket) -4? Σηµειώνεται ότι ορισµένες επιχειρήσεις δεν έχουν δηµοσιεύσει τα ανωτέρω στοιχεία κερδών και ζηµιών (Philips, GE Hungary, Spar, Metro, IBM κλπ). Οι σηµαντκότεροι εργοδότες στην Ουγγαρία είναι: 2006 Magyar Posta MaV Tesco MOL GE Hungary Αστικές συγκοινωνίες Βουδαπέστης Magyar Telekom Flextronics Richter Gedeon Άρση εύρους συναλλαγµατικής διακύµανσης Φιορινιού (HUF)/Ευρώ. Η Κεντρική Τράπεζα της Ουγγαρίας απεφάσισε στις 26/2 τ.έ να άρει τον περιορισµό του εύρους +/-30 % της συναλλαγµατικής διακύµανσης του HUF έναντι του ευρώ και να αφήσει πλέον ελεύθερη την εν λόγω συναλλαγµατική διακύµανση του εθνικού νοµίσµατος της χώρας. Η κίνηση αυτή υποστηρίζεται ότι θα βοηθήσει το HUF να βρεί το σωστό επίπεδο ισοτιµίας έναντι του ευρώ πριν την ένταξή του στο Ευρωπαϊκό Σύστηµα Ισοτιµιών ERM-2, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά τον προθάλαµο της ένταξης µίας χώρας στην ΟΝΕ. Επιπλέον το οικονοµικό επιτελείο της Ουγγαρίας εκτιµά ότι η ελεύθερη διακύµανση της ισοτιµίας να βοηθήσει, σε βάθος χρόνου, στη µείωση του πληθωρισµού, προκειµένου να επιτευχθεί το σχετικό ονοµαστικό κριτήριο σύγκλισης, ώστε να ενταχθεί η χώρα στην ΟΝΕ.

4 4 Το γεγονός ότι πρόσφατα η Κεντρική Τράπεζα της Ουγγαρίας αναθεώρησε τους στόχους του πληθωρισµού και πορείας του ΑΕΠ για το 2008 από 5% σε 5,9% και από 2,4% σε 2% αντίστοιχα, αποκαλύπτει το βαθµό των προβληµάτων που αντιµετωπίζει η οικονοµία της χώρας. Η Κεντρική Τράπεζα της Ουγγαρίας δεν µετέβαλλε το βασικό της επιτόκιο το οποίο παραµένει στο 7,5%. 6. Στοιχεία τραπεζικού τοµέα Ουγγαρίας. Σύµφωνα µε στοιχεία της Ένωσης Τραπεζών Ουγγαρίας, τα σηµαντικότερα µεγέθη που χαρακτηρίζουν το τραπεζικό σύστηµα της χώρας έχουν, για το 2006, ως ακολούθως: Αριθµός τραπεζών Ίδια κεφάλαια (δις HUF) Σύνολο περιουσιακών στοιχείων (δις HUF) Solvency ratio (φερεγγυότητα) 12,2 11,1 11,6 12,0 11,3 Αριθµός εργαζόµενων Μεγάλα εταιρικά δάνεια (δις HUF) άνεια σε SME (δις HUF) Στεγαστικά δάνεια (δις HUF) Λοιπά λιανικά δάνεια (δις HUF) Μερίδιο (%) δανείων σε επιχειρήσεις και 26,4 28,9 33,7 41,7 47,1 νοικοκυριά σε ξένο νόµισµα Ποσοστό επισφαλών δανείων επί συνόλου 3,7 1,7 1,9 1,7 1,5 ROE (απόδοση ιδίων κεφαλαίων) 15,5 17,8 23,6 23,3 22,3 Λειτουργικά κόστη προς σύνολο ενεργητικού 3,6 3,4 3,0 2,9 2,7 Ισοτιµία HUF/Euro Πηγή: Ένωση Τραπεζών Ουγγαρίας 7. Εξαγγελία φορολογικών ελαφρύνσεων από το Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ανακοίνωσε ότι το 2009 θα είναι έτος φορολογικών ελαφρύνσεων οι οποίες θα ανέλθουν συνολικά σε 200 δις HUF ή 0,8% του ΑΕΠ. Οικονοµικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή δεν αρκεί να επαναφέρει την οικονοµία σε τροχιά ανάπτυξης. Απαιτείται γενναία περικοπή των κρατικών δαπανών, οι οποίες το 2008 αναµένονται να είναι υψηλότερες από το 2007: 13,8 τρις HUF έναντι 13,2 τρις HUF. Η Ουγγαρία παραµένει µία από τις χώρες µε τις µεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις και το φορολογικό σύστηµα κρίνεται ως περίπολοκο. Αποτέλεσµα αυτών των δεδοµένων είναι η δηµιουργία παραοικονοµίας, το µέγεθος της οποίας εκτιµάται περί το 18% του ΑΕΠ. Υπενθυµίζεται ότι η βασική εταιρική φορολογική επιβάρυνση ανέρχεται σε 16%, ενώ η φορολογία εισοδήµατος φυσικών προσώπων είναι της τάξης του 18% µέχρι εισόδηµα 1,7 εκατ. HUF. Για µεγαλύτερα εισοδήµατα προβλέπεται φορολογία HUF + 36% επί του επιπλέον ποσού. Ο ΦΠΑ είναι 20%.

5 5 8. Παραγωγή νέου µοντέλου από την Suzuki Ουγγαρίας. Άρχισε η παραγωγή του νέου µοντέλου Splash που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Suzuki στο Esztergom. Η συνολική δυναµικότητα της µονάδας ανέρχεται σε αυτοκίνητα ετησίως, ενώ από το συγκεκριµένο µοντέλο θα κατασκευάζονται στην Ουγγαρία αυτοκίνητα. 9. Μισθοί και απασχόληση. Τον εκέµβριο 2007 οι καθαρές µηνιαίες απολαβές αυξήθηκαν κατά 2,2% και έφθασαν τα HUF (περίπου 505 ευρώ). Υπενθυµίζεται ότι ο κατώτατος µισθός έχει διαµορφωθεί στα HUF (περίπου 276 ευρώ). Την ίδια χρονική στιγµή ο αριθµός των απασχολούµενων στην ουγγρική οικονοµία ήταν 2,7 εκατ. άτοµα, µειωµένος κατά 2,3% σε σχέση µε την ίδια περίοδο του Καθ όλο το 2006 η κυβέρνηση µείωσε κατά 6,4% τον αριθµό των απασχολούµενων στον δηµόσιο τοµέα, ο οποίος κυµαίνεται πλέον περί τους (26,5% του εργατικού δυναµικού). Η συνολική ανεργία είναι της τάξης του 7,5%. 10. Υπογραφή συµφωνίας Ουγγαρίας-Ρωσίας για αγωγό φυσικού αερίου. Στις 28/2 τ.έ Ουγγαρία και Ρωσσία υπέγραψαν στη Μόσχα συµφωνία βάσει της οποίας ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream θα διασχίζει, µετά τη Βουλγαρία και τη Σερβία, το ουγρικό εδάφους. Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή αποθηκευτικών χώρων, καθιστώντας την Ουγγαρία ενεργειακό κόµβο. Ο South Stream αναµένεται να µεταφέρει ετησίως 30 δις µ3 ρωσικού φυσικού αερίου και το κόστος του εκτιµάται σε 10 δις ευρώ. Την κατασκευή του έχουν αναλάβει η Gazprom και η ιταλική ENI. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο South Stream είναι ανταγωνιστικός του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco, ο οποίος προωθείται από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ και σχεδιάζεται να µεταφέρει κυρίως αζέρικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη (Αυστρία) µέσω Τουρκίας, Βουλγαρίας, Ρουµανίας και Ουγγαρίας. Το κόστος του υπολογίζεται σε 4,6-5 δις ευρώ και η ετήσια δυναµικότητά του σε 31 δις µ3. Παράλληλα µε την επίσκεψη του Ούγγρου Πρωθυπουργού στη Μόσχα, ο Υπουργός Οικονοµίας κ. Kakosy επεσκέφθη στις Βρυξέλλες τον συντονιστή του Nabucco κ. J. Van Aartsen και επανέλαβε τη δέσµευση της Ουγγαρίας στην υλοποίηση του προγράµµατος, χαρακτηρίζοντας τους δύο αγωγούς ως συµπληρωµατικούς. Υπενθυµίζεται ότι το 65% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Ουγγαρίας προέρχεται από την Gazprom. Επίσης η Ρωσία προµηθεύει το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου και το 25% των εισαγωγών πετρελαίου της Ευρώπης. 11. Σύγκληση 1 ης Μεικτής Οµάδας Εργασίας Ελλάδας-Ουγγαρίας. Στις 12/2 τ.έ συνεκλήθη στη Βουδαπέστη η 1 ης Μεικτή Οµάδα Εργασίας Ελλάδας- Ουγγαρίας. Των αντιπροσωπειών ηγήθηκε από ελληνικής πλευράς ο Υφυπουργός

6 6 Εξωτερικών κ. Π. ούκας και από ουγγρικής ο Υφυπουργός Οικονοµίας και Μεταφορών κ. Α. Γκαραµχέγκι. Οι συνοµιλίες διεξήχθησαν σε πολύ φιλική ατµόσφαιρα και εξετάσθηκαν τα περιθώρια και ευκαιρίες συνεργασίας των δύο χωρών στους εξής τοµείς: ενέργεια, µεταφορές/logistics, συµπράξεις ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα, επενδύσεις και αναπτυξιακή βοήθεια. Β) ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Masped T-log Kft Fashion Trend ΠΡΟΪΟΝ/ΥΠΗΡΕΣΙ Α Συνεργασία µε ελληνική µεταφορική εταιρεία Συνεργσία µε ελληνική εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων ΑΡΜΟ ΙΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Κος Lajos /νση Vaci ut 83 Eszter H-1139 Budapest Tel: Fax: Mobile: Zsoidos Vanda /νση Kiraly utca 26 H-1061 Budapest Tel: Fax:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Γενικά χαρακτηριστικά της χώρας... σελ. 2 2. Οικονομία της Ουγγαρίας... σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Φύλλο 27 Μάιος 2010. Επιμέλεια και σύνταξη Τζανέτος Καραντζής Σύμβουλος Ο.Ε.Υ.

ΜΗΝΙΑΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Φύλλο 27 Μάιος 2010. Επιμέλεια και σύνταξη Τζανέτος Καραντζής Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Διεύθυνση : H-1063 Budapest, Szegfu ut. 3 Τηλέφωνο: 00 36 1/4132613, Fax : 00 36 1/3217403, E-mail: greekcom@t-online.hu

Διαβάστε περισσότερα

Σόφια, 31 Αυγούστου 2010 Α.Π.: ΟΕΥ 2785/92/ΑΣ 2562. ΘΕΜΑ : Ετήσια οικονοµική έκθεση Βουλγαρίας 2009

Σόφια, 31 Αυγούστου 2010 Α.Π.: ΟΕΥ 2785/92/ΑΣ 2562. ΘΕΜΑ : Ετήσια οικονοµική έκθεση Βουλγαρίας 2009 , ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN SOFIA OFFICE FOR ECONOMIC & COMMERCIAL AFFAIRS Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, tel.: (003592)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Ιούνιος 2010 Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ 2 Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ Ν Ο Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 1 ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Περιεχόµενα ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ Σ Χ Ε Σ Ε Ι Σ Ε Λ Λ Α ΑΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΦΛΙ ΑΣ Ε Τ Ο Υ Σ 2 0 1 3

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ Σ Χ Ε Σ Ε Ι Σ Ε Λ Λ Α ΑΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΦΛΙ ΑΣ Ε Τ Ο Υ Σ 2 0 1 3 ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ Σ Χ Ε Σ Ε Ι Σ Ε Λ Λ Α ΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ ΤΙΦΛΙ ΑΣ Ε Τ Ο Υ Σ 2 0 1 3 1 37/d Tabidze str. 0179, Tbilisi - Georgia Tel: (+ 995 32) 94 28 58, Fax: (+ 995 32) 94 18 86, E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Περιεχόµενα. Οικονοµικές ειδήσεις.. 1. Επιχειρηµατικές ειδήσεις...

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Περιεχόµενα. Οικονοµικές ειδήσεις.. 1. Επιχειρηµατικές ειδήσεις... ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Περιεχόµενα Οικονοµικές ειδήσεις.. 1 Επιχειρηµατικές ειδήσεις...6 Εµπορικό

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ε Σ Β Ε Ι Α Τ Η Σ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ Σ Τ Η Β Α Ρ Σ Ο Β Ι Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Π Ρ Ε Σ Β Ε Ι Α Τ Η Σ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ Σ Τ Η Β Α Ρ Σ Ο Β Ι Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Π Ρ Ε Σ Β Ε Ι Α Τ Η Σ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ Σ Τ Η Β Α Ρ Σ Ο Β Ι Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2007 2008 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ. 3 Γενικά στοιχεία για την

Διαβάστε περισσότερα

Εβδοµαδιαίο ελτίο Οικονοµικών Εξελίξεων ιεύθυνση Οικονοµικών Μελετών Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Ελληνική Οικονοµία

Εβδοµαδιαίο ελτίο Οικονοµικών Εξελίξεων ιεύθυνση Οικονοµικών Μελετών Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Ελληνική Οικονοµία Εβδοµαδιαίο ελτίο Οικονοµικών Εξελίξεων ιεύθυνση Οικονοµικών Μελετών Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 Ελληνική Οικονοµία Παρά την ευνοϊκή διεθνή οικονοµική συγκυρία, που προσδιορίζεται από το σχετικά αδύναµο ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ε Σ Β Ε Ι Α Τ Η Σ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ Σ Τ Η Β Α Ρ Σ Ο Β Ι Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Π Ρ Ε Σ Β Ε Ι Α Τ Η Σ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ Σ Τ Η Β Α Ρ Σ Ο Β Ι Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Π Ρ Ε Σ Β Ε Ι Α Τ Η Σ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ Σ Τ Η Β Α Ρ Σ Ο Β Ι Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2007 2008 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ. 3 Γενικά στοιχεία για την

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟ-ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΘΕΣΜΙΚΟ-ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ-ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Α. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο Γραφείο Οικονοµικών και Εµπορικών Υποθέσεων. Ετήσια Έκθεση 2011

Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο Γραφείο Οικονοµικών και Εµπορικών Υποθέσεων. Ετήσια Έκθεση 2011 Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο Γραφείο Οικονοµικών και Εµπορικών Υποθέσεων Ετήσια Έκθεση 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 2 1. Γενικά Χαρακτηριστικά 2 2. Το διεθνές οικονοµικό

Διαβάστε περισσότερα

E-mail: ecocom-moscow@mfa.gr, Web: www.agora.mfa.gr/russia

E-mail: ecocom-moscow@mfa.gr, Web: www.agora.mfa.gr/russia ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ 2009-2010 2010 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ----------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ 3/2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ 3/2012 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, Τηλ.: + 359 (0) 2 9447959, 9447790, Fax: + 359 (0) 2 9505375 Ε-mail: economy@grembassysofia.org

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 1. ιεθνείς οικονοµικές εξελίξεις Το διεθνές οικονοµικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από αστάθεια και αβεβαιότητα, µε προοπτική µεσοπρόθεσµα, την επιβράδυνση της οικονοµικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΕΠΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΕΠΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΕΚΘΕΣΗ 2014 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΕΠΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΓΔΜ Σκόπια,

Διαβάστε περισσότερα

ΒιπrξΧΝ! r 4? :4.ΤΙ ρ () Ε ΑΛ ϊ Ν Κ Η Σ

ΒιπrξΧΝ! r 4? :4.ΤΙ ρ () Ε ΑΛ ϊ Ν Κ Η Σ Τµήµα ιοικητικών Υπηρεσιών Β.Ε.Ο. Από: Greek Embassy Commercial Sectίon [greekcom@mtnmail.com.cy] Αποστολή: Πέµπτη, 25 Απριλίου 2013 12:47 µµ Προς: b4@mfa.gr; 'Christos Dokomes'; info@hepo.gr; info@seve.gr;

Διαβάστε περισσότερα

5,85 7,80 7,70 7,60 7,50 30/11 3/12 6/12 9/12 12/12 15/12 18/12 21/12 24/12 27/12 30/12 5,75 30/11 10/12 20/12 30/12

5,85 7,80 7,70 7,60 7,50 30/11 3/12 6/12 9/12 12/12 15/12 18/12 21/12 24/12 27/12 30/12 5,75 30/11 10/12 20/12 30/12 Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 0 Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 2 ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Περιεχόµενα Μακροοικονοµικές 1 εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 Ιούλιος 2015 Πίνακας περιεχομένων ΡΩΣΙΑ - ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ 4

Διαβάστε περισσότερα

Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Ετήσια Έκθεση 2011

Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Ετήσια Έκθεση 2011 Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ετήσια Έκθεση 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 2 1. Γενικά Χαρακτηριστικά 2 2. Το διεθνές οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 7/2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 7/2015 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, Τηλ.: + 359 (0) 2 9447959, 9447790, Fax: + 359 (0)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ. Περιεχόµενα

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ. Περιεχόµενα Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2 0 1 3 Τ Ε Υ Χ Ο Σ 4 ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Περιεχόµενα ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 5/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 5/2010 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, Τηλ.: (003592) 9447959, 9447790, Fax: (003592) 9505375 Ε-mail: economy@grembassysofia.org

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 5/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 5/2010 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, Τηλ.: (003592) 9447959, 9447790, Fax: (003592) 9505375 Ε-mail: economy@grembassysofia.org

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΤΗΣΙΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΙΑ ΤΗΝ ΟΙΙΚΟΝΟΜΙΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΙΑΣ ΚΑΙΙ ΤIIΣ ΕΛΛΗΝΟ--ΟΥΚΡΑΝΙΙΚΕΣ ΟΙΙΚΟΝΟΜΙΙΚΕΣ ΚΑΙΙ ΕΜΠΟΡΙΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΙΣ ΓΙΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1 !"#!!$%&'( &+8-! *+$"!,-""#-"#./-". %+*5"#5#.0/!9/":!"#!."$%&'61ω"-"0ω!2342 "$%&'01!2342 "")!""#!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Περιεχόµενα. Οικονοµικές ειδήσεις.. 2. Επιχειρηµατικές ειδήσεις...

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Περιεχόµενα. Οικονοµικές ειδήσεις.. 2. Επιχειρηµατικές ειδήσεις... ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Περιεχόµενα Οικονοµικές ειδήσεις.. 2 Επιχειρηµατικές ειδήσεις...8 Εµπορικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. Περιεχόµενα. Επιµέλεια Σύνταξη : Ε. αϊρετζής. Πιτσιδήµος Γ.Χριστοφίδης

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. Περιεχόµενα. Επιµέλεια Σύνταξη : Ε. αϊρετζής. Πιτσιδήµος Γ.Χριστοφίδης Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 0 ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Περιεχόµενα ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 Η διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο πρώτο δίμηνο του 2015 συνδυάζεται με μετριασμό της εντάσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑ Ι ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑ Ι ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 1 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑ Ι ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2008 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα