Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο"

Transcript

1 Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο

2 Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο Αυτά που πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε ένα σκυλί είναι αρκετά. Σ'αυτό το κείμενο, θα σταθώ στο κομμάτι που έρχεται μετά την επιλογή ράτσας ή ημίαιμης ράτσας σκύλου. Πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο και αφού έχετε καταλήξει τι είδος σκύλου θέλετε (ελπίζω κάποιο αδέσποτο που περιμένει πως και πως μια οικογένεια να το υιοθετήσει...) θα πρέπει να σκεφτείτε καλά αν μπορείτε να του προσφέρετε τα 3 Χ -ναι, ναι καλά ακούσατε- τα 3 Χ είναι το μυστικό στην επιτυχημένη υιοθεσία! Ποιοι είναι όμως αυτοί οι τρεις άγνωστοι Χ? Χρόνος Χώρος Χρήματα Θα αναλύσω παρακάτω τι εννοώ πιάνοντάς τα ένα - ένα... Χρόνος Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στο μεγάλωμα του σκύλου είναι να μπορείτε να του διαθέσετε τον χρόνο που χρειάζεται. Κάθε σκύλος σίγουρα έχει τις δικές του ανάγκες αλλά όλοι έχουν ανάγκη από κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Βόλτα & Εκπαίδευση Ανεξαρτήτως πόσα στρέμματα κήπο έχετε, ένα σκυλί χρειάζεται να βγαίνει βόλτα. Η βόλτα είναι μια μορφή κοινωνικοποίησης, μιας που κατά την διάρκειά της, έρχεται σε επαφή με άλλα σκυλιά και ανθρώπους. Η εκπαίδευση είναι το κλειδί ώστε να επιτύχετε την καλύτερη επικοινωνία με τον σκύλο σας. Ίσως σας ακουστεί παράξενο, αλλά κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης θα μπορούσα να πω ότι κατά 90% εκπαιδεύεται ο άνθρωπος να επικοινωνεί σωστά με τον σκύλο του και 10% να μάθει το σκυλί να κάνει κάποιο κόλπο. Για αυτό και πλέον η παλιά συνήθεια που είχαν να αφήνουν τον σκύλο σε εκπαιδευτή έχει εξαλειφθεί και πλέον οι εκπαιδευτές δουλεύουν μαζί με τους κηδεμόνες ιδιοκτήτες του σκύλου. Τώρα, αν μου λέγατε να προσθέσω κάτι ακόμα, για όσους ζείτε σε διαμέρισμα θα είναι σημαντικό το σκούπισμα, «ειδικά στην περίπτωση που έχετε ζώο το οποίο ρίχνει αρκετή τρίχα, ένα εβδομαδιαίο χτένισμα είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για την καλή σας συμβίωση!

3 Χώρος Όχι, όχι, όχι, δεν θα σας πω ότι η αυλή είναι το πρώτο που πρέπει να έχετε για να πάρετε σκύλο. Φυσικά και εδώ ο τύπος του σκύλου μετράει και να' στε σίγουροι πως δεν είναι το μέγεθος κριτήριο για το ποια σκυλιά είναι του καναπέ και ποια του κήπου, με τρανταχτό παράδειγμα τον άρχοντα του καναπέ... τον Μεγάλο Δανό! Όταν λέω χώρος αναφέρομαι σε κάτι που το σκυλί σας θα το θεωρεί το μέρος του, μπορεί να ναι από ένα δωμάτιο ή ένα σκυλόσπιτο μέχρι ένα αναπαυτικό μαξιλαράκι. Επίσης, για όσους δεν έχουν κήπο θα πρέπει να έχουν σκεφτεί τις συνέπειες του να έχουν σκύλο στο διαμέρισμα. Αν και προσωπικά δεν το θεωρώ κάτι τρομερό (μιας και η ίδια είμαι κηδεμόνας μιας σκυλίτσας και μένουμε σε διαμέρισμα), αρκετά άτομα ξαφνικά δεν θέλουν το σκυλί να ναι μέσα στο σπίτι γιατί τους ενοχλεί με κάποιον τρόπο. Συνήθως το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχει εκπαιδευτεί ο σκύλος ή δεν αφιερώνουν χρόνο ώστε να το βγάλουν βόλτα με αποτέλεσμα να τα κάνει μέσα, και έτσι καταλήγουν σε βεράντες ή δεμένα για το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους, κάτι που να τονίσω είναι παράνομο και θεωρείται έμμεση κακοποίηση! Όπως λέει και ο νόμος 4039 Άρθρο 1.β Ευζωία είναι το σύνολο των κανόνων, που πρέπει να εφαρμόζει ο άνθρωπος στα ζώα, αναφορικά με την προστασία τους και την καλή μεταχείρισή τους, έτσι ώστε να μην πονούν και υποφέρουν,

4 την παραμονή τους σε χώρο στεγνό, καθαρό και προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να είναι μόνιμα δεμένα και διαβιούντα εντός ακατάλληλων κατασκευών (π.χ. μεταλλικών), τη φροντίδα για ιατρική περίθαλψη και χορήγηση κατάλληλης τροφής και νερού, την καθημερινή άσκηση ή τον περίπατό τους και γενικά τη μέριμνα για σεβασμό της ύπαρξής τους. Χρήματα Ε ναι τι... κρυφό το κρατάμε? Τι παιδί τι σκυλί και τα δύο σε κάνουν να βάζεις το χέρι στην τσέπη, τώρα πόσα βαθιά δεν ξέρω, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότερες τσέπες μας έχουν σκιστεί απ την προσπάθεια να βρούμε κάνα τελευταίο ψιλό εκεί προς το τέλος της εβδομάδας ή του μήνα (ανάλογα με το κάθε πότε πληρωνόμαστε..)! Θα προσπαθήσω να φτιάξω έναν αναλυτικό κατάλογο με τα έξοδα ενός σκύλου: Τροφή Χάπια Σταγόνα Περιλαίμιο Εμβόλια Τσιπ Στείρωση Τροφή Το σημαντικό με την τροφή είναι να είναι καλής ποιότητας. Τι σημαίνει να 'ναι καλής ποιότητας? Να χει λίγη τέφρα, καλή πρωτεΐνη και αρκετές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Οι τροφές χωρίζονται σε απλές ή economy, premium, super premium. Κάτι που δεν είναι αρκετά γνωστό και είναι κρίμα, είναι πως μια τροφή καλής ποιότητας (δηλ. Premium ή Super Pr.) μας βγαίνει πιο οικονομική από μια απλή εμπορική.,ειδικά αν πάρουμε τσουβάλι 15 ή 20 κιλών. Γιατί? Μια premium τροφή πολύ απλοϊκά, είναι πιο συμπυκνωμένη με τα απαραίτητα για τον σκύλο στοιχεία χωρίς να περιέχει τα άχρηστα, τα οποία φυσικά ο οργανισμός τα αποβάλει δια της φυσικής οδού! Για αυτόν τον λόγω θα δείτε πως αν πχ, σε μια απλή τροφή πρέπει να δίνετε 350γρ στον σκύλο σας ημερησίως, με μια super premium θα του δίνετε κοντά στα 100γρ. Αυτό βοηθάει αρκετά το πεπτικό σύστημα του σκύλου. Αρά πριν διαλέξετε τροφή κάντε τα εξής: Δείτε πόσα γρ την ημέρα χρειάζεται ο σκύλος σας, πόσα κιλά τροφής έχει το τσουβάλι και πόσο κοστίζει. Π.χ. Έστω μια Premium τροφή 20κιλη που κάνει 40 και πρέπει να δίνετε 160γρ. για ένα σκύλο 15 κιλά. Θα σας βγαίνει 13.5 ευρώ τον μήνα και θα κρατήσει λίγο παραπάνω από 4 μήνες! Όταν παίρνετε 20κιλες δίνουν δώρο συνήθως τον διαφημιστικό κάδο για να διατηρείτε εκεί την τροφή.. Χάπια Ο σκύλος χρειάζεται 2 χάπια για τα ενδοπαράσιτα! Το ένα για εσωτερική αποπαρασίτωση απ τα σκουλήκια του στομαχιού. Το άλλο για την πρόληψη διροφιλαρίωσης ή σκουλήκι της καρδιάς.

5 Προσωπικά, χρησιμοποιώ drontal plus για τα σκουλήκια του στομαχιού και interceptor για την διροφιλαρίωση. Drontal: Κάθε 3 μήνες. Μια πλήρης θεραπεία επιτυγχάνεται με μια και μόνον χορήγηση. Όταν έχει ήδη διαγνωστεί προσβολή από παράσιτα, χορηγείται μια επαναληπτική δόση δυο εβδομάδες μετά. Ακολουθεί αποπαρασίτωση ρουτίνας κάθε 3 μήνες για να διατηρηθεί ο σκύλος καθαρός από παράσιτα. Χρήματα: 1 χάπι κάνει περίπου 3 και αντιστοιχεί σε 10κιλά Interceptor: Μία φορά τον μήνα. Η χορήγηση θα πραγματοποιείται όλους τους μήνες που υπάρχουν κουνούπια, χορηγώντας την πρώτη δόση μέσα σε 30 ημέρες από την ενδεχόμενη έκθεση του σκύλου σε τσίμπημα κουνουπιών και τελειώνοντας μέσα σε τουλάχιστον 30 μέρες μετά την εξαφάνισή τους. [Συνήθως από Μάρτιο μέχρι Οκτώβρη ] Χρήματα: 1 χάπι για σκυλιά από 11ως22 κιλά κάνει περίπου 5. Guardian: Επίσης για την διροφιλαρίωση υπάρχει και εμβόλιο το οποίο κρατάει 6 μήνες και το κάνουμε κάπου τον Μάρτιο. Σταγόνα Με σταγόνα ή σπρέι γίνεται η εξωτερική αποπαρασίτωση του σκύλου, από ψύλλους κλπ. Οι δύο πιο γνωστές εταιρίες είναι η Advantix και η Frontline. Η σταγόνα για σκύλους από 10 ως 20 κιλά κοστίζει κάπου στα 9 και πρέπει να την βάζουμε κάθε μήνα όταν υπάρχουν κουνούπια. [Συνήθως από Μάρτιο μέχρι Οκτώβρη ] Περιλαίμιο Το αντιπαρασιτικό περιλαίμιο κρατάει κάπου στους 6 μήνες και είναι πολύ σημαντικό να το φοράμε την περίοδο που υπάρχουν κουνούπια! Οι πιο γνωστές εταιρίες είναι η Scalibor και η Kiltix και κοστίζουν αντίστοιχα 16 και 13. Εμβόλια Ένα κουτάβι θα πρέπει να κάνει σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο το πρώτο εμβόλιο την 12η εβδομάδα της ζωής του και μετά να επαναλάβει άλλες 2 φορές σε διάστημα ενός μήνα. Στην 3η και τελευταία επανάληψη γίνεται και το αντιλυσσικό. Αυτό γίνεται γιατί τα αντισώματα που έχει από την μητέρα του μερικές φορές καταστρέφουν το εμβόλιο. Αφού γίνουν τα πρώτα εμβόλια λοιπόν στον σκύλο μας μετά επαναλαμβάνουμε μία φορά τον χρόνο. Σε αυτό το σημείο να πω οτι σε πολλές χώρες το αντιλυσσικό μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε 3 χρόνια αντί για κάθε χρόνο. Το εμβόλιο κοστίζει κάπου μαζί με την επίσκεψη. Συμπέρασμα: Για έναν σκύλο 15 κιλά θα δίνετε για την τροφή του, τις αποπαρασιτώσεις του και τα εμβόλιά του κάπου στα τον μήνα. *Τα πρώτα 3 εμβόλια του κουταβιού το τσιπ και την στείρωση δεν τα έβαλα στο άθροισμα μιας που δεν είναι κάτι που θα το κάνετε κάθε χρόνο! Τσιπ Τι είναι?

6 Το μικροτσιπ είναι ένα ηλεκτρονικό τσιπ, στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού που εμφυτεύεται υποδόρια στον λαιμό κοντά στον ώμο του κατοικίδιού σας. Η διαδικασία, που γίνεται από κτηνίατρο, είναι γρήγορη κι εύκολη, δεν προκαλεί περισσότερη δυσφορία στο ζωάκι σας από ότι ένα συνηθισμένο εμβόλιο και δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στην υγεία του. Πώς λειτουργεί το μικροτσιπ; Κάθε μικροτσιπ έχει τον δικό του μοναδικό αριθμό. Ο κτηνίατρός σας θα σας δώσει ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης το οποίο περιέχει την περιγραφή του κατοικίδιού σας, τα προσωπικά στοιχεία σας και τον αριθμό του τσιπ. Ένα αντίγραφο στέλνεται επίσης, στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο. Τα στοιχεία αυτά καταγράφονται στην πανεθνική βάση ηλεκτρονικών αρχείων. Οι κηδεμόνες πρέπει να απευθύνονται στον κτηνίατρό τους και να τον ενημερώνουν για κάθε αλλαγή των παραπάνω στοιχείων. Μετά την εμφύτευση, το τσιπ ανιχνεύεται και διαβάζεται από μια ειδική ηλεκτρονική συσκευή (scanner). Πόσο κοστίζει η διαδικασία; Οι τιμές μπορεί να ποικίλλουν όμως, η μέση τιμή είναι περίπου Αν το κατοικίδιό σας ζήσει 10 χρόνια, η τιμή μεταφράζεται σε 4,5 Ευρώ το χρόνο. Αυτό το κόστος είναι σίγουρα ελάχιστο σε σχέση με το ψυχολογικό κόστος που θα σας προκαλέσει η απώλεια του ζώου σας. Γιατί? Αν δεν σου φτάνει πως ο Ν.4039/12 σε υποχρεώνει (Άρθρο 4 7. & Άρθρο 5 1.α) )και υπάρχει πρόστιμο 300 ευρώ αν η δημοτική αστυνομία διαπιστώσει πως το ζώο σου (στην βόλτα ελέγχουν με τα ειδικά scanner ) δεν έχει τσιπ, τότε διάβασε και παρακάτω να δεις γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Το τσιπ θεσπίστηκε λόγω της συνεχούς εγκατάλειψης ζώων από ασυνείδητους που τα έπαιρναν από petshop ή γέννες φίλων (γενικότερα χωρίς κάποια σοβαρή διαδικασία. Ο μόνος σκοπός ήταν ή το κέρδος ή να ξεφορτωθεί κάποιος τα μωρά που έκανε η σκύλα του) και αργότερα συνειδητοποιούσαν πως τους ενοχλούν οι τρίχες, πως δεν έχουν χρόνο για να βγάλουν το ζώο για τις ανάγκες του έξω για βόλτα ή να καθαρίζουν την άμμο, και πως ένα ζώο που χρειάζεται εμβόλια/χάπια και γενικά κτηνιατρικό έλεγχο κοστίζει... Όσοι κάνουμε και κάναμε υπεύθυνες υιοθεσίες τις κάναμε πάντα με συμφωνητικό και με τον όρο να μαθαίνουμε νέα από τα ζώα αυτά και φυσικά να στειρωθούν. Επίσης εξηγούμε όσο μπορούμε στα άτομα που θέλουν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι τι σημαίνει να έχεις ένα ζωάκι, οπότε η λογική του, -το είδα - μου άρεσε - το αγόρασα -το πέταξα στον δρόμο, καταργείτε.. Πλέον ξέρεις πως αν σου κλέψει κάποιος το σκυλάκι σου, μπορείς να αποδείξεις πως είναι δικό σου χάρης στο τσιπ. Όταν πρωτοβγήκε το τσιπ η κλοπή ζώων ήταν σε έξαρση λόγω της εμμονής με τα καθαρόαιμα, εμμονή που είναι υπεύθυνη για τους bybs* και τα puppy mills*. Άρα το ένα είναι πως εξασφαλίζει την ταυτοποίηση, ποιος είναι ο κηδεμόνας του ζώου. Το δεύτερο και πιο σημαντικό για φιλοζωικές και φιλόζωους πέρα του ότι εξασφαλίζει την υιοθεσία, μιας που υιοθεσία χωρίς ταυτοποίηση δεν νοείται, είναι πως η εγκατάλειψη ζώου πλέον θεωρείτε ποινικό αδίκημα οπότε: Μειώνονται οι περιπτώσεις εγκατάλειψης ζώων και ειδικά από παράνομους κυνηγούς, φαινόμενο που συναντάμε συχνά στην χώρα μας, που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκουμε πολτοποιημένα ζώα στους δρόμους ή ετοιμοθάνατα απ την ασιτία..

7 Στείρωση Τα μόνα ζώα που έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής πως αναπαράγονται για δικιά τους ευχαρίστηση είναι ο άνθρωπος τα δελφίνια και ένα συγκεκριμένο είδος χιμπαντζή [Μπονόμπο]. Το να χαρούν τον έρωτα ή να νιώσουν "μανούλα" λοιπόν είναι μια άσχημη δικαιολογία για να βοηθήσετε στην αύξηση των αδέσποτων, είτε γιατί θα πάνε σε λάθος οικογένειες και θα καταλήξουν στον δρόμο, είτε γιατί κάποιο ήδη αδέσποτο ζωάκι θα μπορούσε να πάρει την θέση στην οικογένεια που δώσατε τα δικά σας! Με το να έχεις μια θηλυκή σκυλίτσα και να την αφήνεις να γεννάει ή έναν αρσενικό και να τον αφήνεις να ζευγαρώνει συμβάλεις κατά πολύ στο πρόβλημα των αδέσποτων στην χώρα μας. Θα θελα λοιπόν να σε παρακαλέσω να σκεφτείς σοβαρά να στειρώσεις τον σκύλο σου ή έστω να μην τον αφήνεις να ζευγαρώνει, για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί όσοι είμαστε ενεργοί εθελοντές φιλόζωοι πραγματικά πληττόμαστε από τέτοιες συμπεριφορές ιδιοκτητών ζώων γιατί πάει πίσω την προσπάθεια μας να βρούνε σπίτι ζώα που πραγματικά έχουν ανάγκη, ζώα που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στον δρόμο. Φυσικά με το να αφήνεις το ζώο σου να αναπαράγεται δεν μας βοηθάς να εξαλείψουμε το πρόβλημα των αδέσποτων, το αντίθετο μάλιστα. Σύμφωνα με στοιχεία των φιλοζωικών οργανώσεων, από το σύνολο των αδέσποτων: - Το 30% ζούσε σε περιβάλλον σπιτιού αλλά εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του. - Το 20% έφυγε από το σπίτι του ή χάθηκε στη διάρκεια περιπάτου ή οίστρου. - Το 50% γεννήθηκε και μεγάλωσε στους δρόμους. Δεύτερο και κατα κύριο λόγω για κάποιον που είναι κηδεμόνας, γιατί έτσι θα βοηθήσεις στην μακροζωία και ευζωία του σκύλου σου. Τα οφέλη της στείρωσης στην υγεία: Θεαματική μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου. Τα αστείρωτα θηλυκά σκυλιά έχουν 16 φορές περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο του στήθους από όσα στειρώθηκαν πριν από τον πρώτο οίστρο τους (σε ηλικία 8 12 μηνών). Αν στειρώσουμε ένα ζώο πριν από τον πρώτο οίστρο, η πιθανότητα εμφάνισης αυτού του καρκίνου είναι μόλις 1%, αν το στειρώσουμε σε ηλικία 2 ετών, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 5%. Επίσης, είναι αδύνατο να εμφανιστεί καρκίνος των ωοθηκών ή της μήτρας σε ένα στειρωμένο θηλυκό. Ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα της στείρωσης και στα αρσενικά σκυλιά, όσον αφορά τα είδη του καρκίνου των γεννητικών οργάνων. Εξάλειψη του κινδύνου κάποιων λοιμώξεων. Για παράδειγμα, ένα μη στειρωμένο θηλυκό μπορεί να παρουσιάσει μια λοίμωξη, γνωστή ως πυομήτρα, που συνήθως είναι θανατηφόρα, εάν δεν εγχειριστεί το ζώο. Με τη στείρωση, ωοθήκες και μήτρα αφαιρούνται, συνεπώς αυτός ο κίνδυνος δεν υφίσταται πλέον. Στα αρσενικά, η στείρωση μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες λοιμώξεων του προστάτη. Εξάλειψη της πιθανότητας να εμφανιστούν στα αρσενικά κάποια είδη κήλης. Η εμφάνιση τους συνδέεται με την τεστοστερόνη, ορμόνη που παράγεται από τους όρχεις, οι οποίοι, όμως, αφαιρούνται με τη στείρωση. Μείωση της λευχαιμίας και του ιού FIV στις γάτες. Και οι δυο ασθένειες μεταδίδονται με την απλή επαφή, ιδιαίτερα με το ζευγάρωμα ή τους καβγάδες, καταστάσεις που αφορούν

8 τους μη στειρωμένους γάτους και γάτες. Μείωση της τάσης φυγής στο ζώο και όλων των συνεπειών που αυτή μπορεί να έχει. Όταν το αρσενικό μυρίσει μια θηλυκιά σε οίστρο (ακόμα κι από χιλιόμετρα μακριά), γίνεται σκλάβος των ενστίκτων του και το μόνο που θέλει είναι να βρει τη συγκεκριμένη γατούλα ή σκυλίτσα. Οι κίνδυνοι για ένα ζώο που εγκαταλείπει το σπίτι του είναι πολλοί: τροχαία ατυχήματα, κλοπή, καβγάδες με άλλα αρσενικά, φόλες ή ακόμα και να χαθεί. Θα συμπληρώσω εδώ πως -σε συνεννόηση με τον κτηνίατρό σας- κατα την άποψή μου το καλύτερο είναι να στειρώσετε την θηλυκή σκυλίτσα σας μετά το περας του πρώτου οίστρου και όχι γέννας και τον αρσενικό σας σκύλο μετά την ολοκλήρωση της ανάτπυξής του δηλαδή κάπου μετά τους 7-8 μήνες της ζωής τους. Οι τιμές της στείρωσης ποικίλλουν. Συνήθως για θηλυκό σκυλί κυμαίνεται κάπου στα 150 ενώ για αρσενικό κάπου στα 100. Φυσικά οι τιμές για φιλοζωικές και αδέσποτα είναι συνήθως μικρότερες! εκτροφέας: αναφέρομαι μόνο σε εγγεγραμμένους στον ΚΟΕ, αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει καθαρόαιμο ζώο πρέπει να ναι πρόθυμος να το πάρει από νόμιμο εκτροφείο! Οι λόγοι πολλοί αλλά εκτός θέματος.. *bybs = back yard breeders Άτομα που 1. δεν έχουν άδεια εκτροφής, 2. βάζουν τα ζώα τους να αναπαράγονται παράνομα και τα έχουν κάτω από άθλιες συνθήκες, 3. πουλάνε τα ζώα αυτά! Ότι και αν ισχύει απ τα παραπάνω τους καθιστά bybs...

9 *puppy-mills, εργοστάσια αναπαραγωγής ζώων! Τα ζώα ζούνε πολλά μαζί σε κλουβιά που δεν χωράνε ούτε να καθίσουν, είναι μέσα στα περιττώματά τους, το φαγητό είναι ελάχιστο μόνο για να επιβιώνουν και να γεννάνε τα θηλυκά. Τα ζώα απ τα εργοστάσια αυτά δεν γνωρίζουν πως να περπατάνε όταν φθάνουν διασωστικές ομάδες φιλοζωικών και είναι άρρωστα!!! V.B. Το άρθρο αυτό το αφιερώνω στον καλύτερό μου παιδικό φίλο, Black & στην μικρή μου, που για χάρη της έμαθα τόσα πολλά για τους σκύλους, Blossom.

Γ. Νόμος 1197/1981 «Περί προστασίας των ζωών» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ

Γ. Νόμος 1197/1981 «Περί προστασίας των ζωών» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ Σεμινάριο Δημοτικής Αστυνομίας Επιμέλεια κειμένου : Βάσω Τάκη Δικηγόρος A. ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ B. Νόμος 2017/1992 «Ευρωπαϊκή σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς» B. Νόμος 4039/2012 «Δεσποζόμενα και

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων Υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού αδέσποτων ζώων? Κάθε χρόνο, εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά και γατιά, συμπεριλαμβανομένων κουταβιών και μικρών ψιψίνων, τραυματίζονται,

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011. Αδεσποτολόγιο www.adespotologio.gr adespotakia@gmail.com

Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011. Αδεσποτολόγιο www.adespotologio.gr adespotakia@gmail.com Υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιου Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011 Αδεσποτολόγιο www.adespotologio.gr adespotakia@gmail.com Θέµατα Προβλήµατα µε τα ιδιόκτητα κατοικίδια Η νοµική διάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Η φροντίδα της γάτας σας

Η φροντίδα της γάτας σας Η φροντίδα της γάτας σας Παρόλο που οι γάτες εξημερώθηκαν από τον άνθρωπο περίπου 6.000 χρόνια μετά από το σκύλο, σήμερα υπάρχουν παγκοσμίως σχεδόν τόσες κατοικίδιες γάτες όσο και σκύλοι. Σε πολλές χώρες

Διαβάστε περισσότερα

Η φροντίδα του σκύλου σας

Η φροντίδα του σκύλου σας Η φροντίδα του σκύλου σας Άνθρωποι και σκύλοι ζουν μαζί εδώ και περισσότερο από 10.000 χρόνια. Ο σκύλος υπηρετεί τον άνθρωπο ως σύντροφος, φύλακας, τσοπανόσκυλο ή οδηγός για τυφλούς και ανθρώπους με ειδικές

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011. Αδεσποτολόγιο

Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011. Αδεσποτολόγιο Τα αδέσποτα και εµείς Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011 Αδεσποτολόγιο www.adespotologio.gr adespotakia@gmail.com Τα αδέσποτα κι εµείς Ένα πρόβληµα που µας αφορά Η νοµική διάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Β Τρίτη διδακτική πρόταση Κατοικίδια ζώα Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά ή ενήλικες

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος

Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος Zougla online - Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος φιλόζωος; Zougla.gr Page 1 of 7 Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος φιλόζωος; Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011, 22:20

Διαβάστε περισσότερα

Η θεματολογία του Pets.gr περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες

Η θεματολογία του Pets.gr περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες Παρουσίαση Το Pets.gr παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό Internet, στις αρχές Οκτωβρίου 2001. Είναι μία δραστήρια κοινότητα ανάμεσα σε αναγνώστες και μέλη που έχουν όλοι σαν κύριο χαρακτηριστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΟ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΟ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ...... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΟ. Αν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, πρέπει να τον φροντίζετε και να τον προσέχετε για όλη του τη ζωή. ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Γ Ι Α Τ Η Σ Τ Ε Ι Ρ Ω Σ Η

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Γ Ι Α Τ Η Σ Τ Ε Ι Ρ Ω Σ Η ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Γ Ι Α Τ Η Σ Τ Ε Ι Ρ Ω Σ Η Γιατί σε κάποιους δεν αρέσουν τα αδέσποτα ; Δεν με αφήνουν να περάσω το δρόμο Είναι επιθετικά Διέλυσαν το περιβόλι μου Έφαγαν τις κότες μου Δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ 13.12.13 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ. Τίτλος Εργασίας

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ. Τίτλος Εργασίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τίτλος Εργασίας Φορέας ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Δήμος Παρανεστίου Προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

13/11/2014 Από την κυρία Mαρία

13/11/2014 Από την κυρία Mαρία 13/11/2014 Από την κυρία Mαρία Η μικρή Μπιζού είναι νεαρής ηλικίας, γύρω στα 3 και ψάχνει ένα μόνιμο και καλό σπιτάκι που να την αγαπάνε και να την φροντίζουν όπως της αξ'ιζει! Ευχαριστώ πολύ! 1 / 6 13/11/2014

Διαβάστε περισσότερα

7 Σεπτεμβρίου 2009. ΘΕΜΑ: Η επίσημη θέση του κόμματος σας στις προτάσεις μας

7 Σεπτεμβρίου 2009. ΘΕΜΑ: Η επίσημη θέση του κόμματος σας στις προτάσεις μας Ομάδα Ενωμένων Ενεργών Φιλοζωικών Σωματείων 1stAnimalConferenceKarditsa United Active Animal Rights Group 7 Σεπτεμβρίου 2009 ΠΡΟΣ: Πολιτικά Κόμματα ΚΟΙΝ: ΜΜΕ και Ξένος Τύπος ΚΟΙΝ: Φιλοζωικοί Σύλλογοι ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ»

«ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ» Τα παιδιά της Γ Τάξης στα πλαίσια της ενότητας «ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ» πραγματοποίησαν συνέντευξη στον κτηνίατρο Δρ. Αντρέα Πιτζιόλη Αρχικά, τη μαγνητοφώνησαν. Στη συνέχεια εργάστηκαν ομαδικά και μετέτρεψαν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ Ημερομηνία 16/3/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά http://www.talcmag.gr/sinenteyxeis/katrina-tsantali/ ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. Κουτσογιάννη N. Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ε Α Σ : Γ Τ Α Ξ Η, 6 Ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ν Α Ο Υ Σ Α Σ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. Κουτσογιάννη N. Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ε Α Σ : Γ Τ Α Ξ Η, 6 Ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ν Α Ο Υ Σ Α Σ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. Κουτσογιάννη N. Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ε Α Σ : Γ Τ Α Ξ Η, 6 Ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ν Α Ο Υ Σ Α Σ ΑΡΕΤΗ ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Αγαπητέ, κύριε Δήμαρχε,

Διαβάστε περισσότερα

Συµφωνήστε την ώρα παράδοσης και παραλαβής του ζώου και τηρήστε τη. Αν προκύψει κάτι έκτακτο ενηµερώστε εγκαίρως.

Συµφωνήστε την ώρα παράδοσης και παραλαβής του ζώου και τηρήστε τη. Αν προκύψει κάτι έκτακτο ενηµερώστε εγκαίρως. Οδηγός Φιλοξενίας Βασικές Αρχές Χαιρόµαστε πολύ που µέσω του Keeppet θα κάνετε τον κόσµο των αγαπηµένων µας κατοικίδιων καλύτερο! Αν µέχρι σήµερα οι διακοπές του ιδιοκτήτη ήταν µια αναστάτωση για το ζωάκι

Διαβάστε περισσότερα

Το κτηνιατρικό επάγγελμα περιέχει όλες τις ιδιαιτερότητες ενός αληθινά δύσκολου επαγγέλματος

Το κτηνιατρικό επάγγελμα περιέχει όλες τις ιδιαιτερότητες ενός αληθινά δύσκολου επαγγέλματος Το κτηνιατρικό επάγγελμα περιέχει όλες τις ιδιαιτερότητες ενός αληθινά δύσκολου επαγγέλματος (είναι δεύτερη σε βαθμό δυσκολίας πανεπιστημιακή σχολή) και διασφαλίζει την καλή σχέση που θα πρέπει να έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία Συχνά στη ζωή µας βρισκόµαστε στη θέση που πρέπει να υποστηρίξουµε τη γνώµη µας για να πείσουµε τους άλλους ότι έχουµε δίκαιο! Μερικές φορές το πετυχαίνουµε µερικές όχι! Η επιχειρηµατολογία απαιτεί τέχνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ Αγ. Νικόλαος Η προϊσταμένη τμήματος Περ/ντος - Πρασίνου

ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ Αγ. Νικόλαος Η προϊσταμένη τμήματος Περ/ντος - Πρασίνου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ αρ. πρωτ. : 18862/22-12-2016 αρ. μελέτης : 94/2016

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς Οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα, που επιβάλλονται για παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 4039/12 (ΦΕΚ 15/02.02.2012

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετωπίζοντας τη διροφιλαρίωση των σκύλων

Αντιμετωπίζοντας τη διροφιλαρίωση των σκύλων Αντιμετωπίζοντας τη διροφιλαρίωση των σκύλων Ένα τσίμπημα είναι αρκετό Τι είναι η διροφιλαρίωση? Η διροφιλαρίωση (γνωστή και ως σκουλήκι της καρδιάς) είναι μια νόσος που πλήττει κυρίως τους σκύλους. Μεταδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί η γάτα μου σταμάτησε να χρησιμοποιεί το «κουτί άμμου»?

Γιατί η γάτα μου σταμάτησε να χρησιμοποιεί το «κουτί άμμου»? Γιατί η γάτα μου σταμάτησε να χρησιμοποιεί το «κουτί άμμου»? Το να μην χρησιμοποιούν οι γάτες το κουτί άμμου είναι ίσως το πιο κοινό πρόβλημα όλων των ιδιοκτητών γατιών. Μια γάτα μπορεί να αποφεύγει το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ A. Μορφή του διαβατηρίου: Η µορφή του διαβατηρίου είναι ενιαίου τύπου και οι διαστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest

Co-funded by the European Union Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο". Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ Δήμος ΠΥΛΗΣ & Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων «ARTEMIS»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ Δήμος ΠΥΛΗΣ & Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων «ARTEMIS» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ 2015 Δήμος ΠΥΛΗΣ & Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων «ARTEMIS» Α.Π. 1524/2015 Στις παρακάτω σελίδες θα βρείτε: Συνολικά 22 καρτέλες 22 εμβολιασμούς 20 στειρώσεις

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Παρανέστι, 07 / 10 /2016 Αρίθ. Πρωτ. 5012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: «ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

5 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

5 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 5 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Άστεγοι φίλοι με 4 πόδια Σχολικό έτος 2015-2016 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ Βασιλείου Ελισσάβετ Θωμαΐδη Βασιλική ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Βερβέρη Πανδώρα Δέλλιου Μαρία Ευαγγελέλλη

Διαβάστε περισσότερα

www.laraguidedogs.gr

www.laraguidedogs.gr www.laraguidedogs.gr Γεια σας! Με λένε «Λάρα» και είμαι βετεράνος σκύλος-οδηγός τυφλών! Εμείς οι σκύλοι-οδηγοί, πάμε παντού κι όλοι μας θαυμάζουν! Η δουλειά μας είναι πολύ σημαντική διότι «δανείζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ. Το παρών τιμολόγιο αφορα εργασίες πλήρως περαιωμένες όπως περιγράφονται παρακάτω: (Α) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ. Το παρών τιμολόγιο αφορα εργασίες πλήρως περαιωμένες όπως περιγράφονται παρακάτω: (Α) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΜΑ: ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Κ.Α.: 35.6279-0001 ΠΡΟΫΠ.: 55.000 ΕΤΟΣ: 2014 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Το παρών τιμολόγιο αφορα εργασίες πλήρως περαιωμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την:

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: Μάθε για τη σύμβαση. Γνώρισε τα δικαιώματά σου. Το βιβλιαράκι που κρατάς στα χέρια σου περιέχει 54 άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ελληνικό-Αργυρούπολη 6/10/14 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ EΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ.Α.15.6473.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ελληνικό-Αργυρούπολη 6/10/14 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ EΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ.Α.15.6473. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ελληνικό-Αργυρούπολη 6/10/14 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ EΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ.Α.15.6473.0006 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 10.000,00 C PV 85200000-1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριδαία 06-11-2014 Δ/νση Οικ/κών Τοπ. Οικον. Αρ. Πρωτ.:30513 Ανάπτυξης, Κοιν. Προστασίας & Πολιτικής Ανάπτυξης Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών Γραφείο Προμηθειών Πληρ.: κος Πετρούσης Ι.-

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Του Προέδρου της ΚΕΔΕ. κ.γιώργου Πατούλη για τις. «Πολιτικές και Προτεραιότητες. της Αυτοδιοίκησης για τα αδέσποτα ζώα»

ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Του Προέδρου της ΚΕΔΕ. κ.γιώργου Πατούλη για τις. «Πολιτικές και Προτεραιότητες. της Αυτοδιοίκησης για τα αδέσποτα ζώα» ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ.γιώργου Πατούλη για τις «Πολιτικές και Προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για τα αδέσποτα ζώα» Σάββατο 6 Μαϊου 2017 Κυρίες και κύριοι, Τα ζώα συντροφιάς αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ

11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ 11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ Παιδαγωγικοί στόχοι του προγράμματος: Ευαισθητοποίηση των νηπίων απέναντι στα αδέσποτα Κατανόηση των δικαιωμάτων/αναγκών/συναισθημάτων των

Διαβάστε περισσότερα

Οι «μύθοι» της κυριαρχίας των σκύλων. Ο σκύλος, σας γαβγίζει, για να σας δείξει ποιος είναι ο αρχηγός!

Οι «μύθοι» της κυριαρχίας των σκύλων. Ο σκύλος, σας γαβγίζει, για να σας δείξει ποιος είναι ο αρχηγός! Οι «μύθοι» της κυριαρχίας των σκύλων Συμπεριφορά ο μύθος Ο σκύλος, σας γαβγίζει, για να σας δείξει ποιος είναι ο αρχηγός! Υπάρχουν πολύ κρυμμένοι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στο υπερβολικό γάβγισμα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ Νόμος 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Δεσποζόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΝΙΚΑ 1. Ιδιοκτήτης Κάβαλιερ προς αναπαραγωγή θεωρείται εκείνος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μύκονος: 25-06-2015 Αρ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μύκονος: 25-06-2015 Αρ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μύκονος: 25-06-2015 Αρ. Πρωτ: -5556- ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ Οικονομική Υπηρεσία ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ Θέμα: 'Πρωτογενές αίτημα για τη διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΜΆΘΕ ΠΏΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΉΡΩΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΒΛΊΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΌΝΟΜΑ:

ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΜΆΘΕ ΠΏΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΉΡΩΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΒΛΊΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΒΙΒΛΊΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΆΘΕ ΠΏΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΉΡΩΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΆ * * Γίνε ο ήρωάς του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ OIE ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις της Ομάδας Φιλοζωίας

Δράσεις της Ομάδας Φιλοζωίας Δράσεις της Ομάδας Φιλοζωίας Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 η ομάδα μας επισκέφτηκε περιοχές του Πειραιά (Πασαλιμάνι, Σωτήρος, Πλατεία Κοραή) και παρείχε τροφή, νερό και πολύ αγάπη στα αδέσποτα ζωάκια

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την manikhs Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος :48 - Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 15 Δεκέμβριος :53

Συντάχθηκε απο τον/την manikhs Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος :48 - Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 15 Δεκέμβριος :53 Ίσως έχετε ακούσει για το «Σύνδρομο του μικρού Σκύλου» (Small Dog Syndrome), ειδικά αν έχετε οι ίδιοι μικρόσωμο σκυλάκι. Οι περισσότεροι εκπαιδευτές συμφωνούν πως το όνομα προέκυψε εξαιτίας συγκεκριμένων

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες είναι οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αμελείς; Σου φτιάξαμε την ατζέντα με τα ιατρικά ραντεβού σου!

Ποιες είναι οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αμελείς; Σου φτιάξαμε την ατζέντα με τα ιατρικά ραντεβού σου! Ποιες είναι οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αμελείς; Σου φτιάξαμε την ατζέντα με τα ιατρικά ραντεβού σου! Η πρόληψη σώζει ζωές. Δηλαδή η συνέπειά σου απέναντί στον εαυτό σου. Και πως μεταφράζεται αυτό;

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή υπηρεσιών κτηνιάτρου για τη Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων (καταγραφή, εμβολιασμό, στείρωση, αποπαρασίτωση και περίθαλψη) για ένα έτος

Παροχή υπηρεσιών κτηνιάτρου για τη Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων (καταγραφή, εμβολιασμό, στείρωση, αποπαρασίτωση και περίθαλψη) για ένα έτος για τη Διαχείριση Αδέσποτων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός 3. Συγγραφή Υποχρεώσεων 4. Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς Τεχνική Περιγραφή Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η

Διαβάστε περισσότερα

Λύσσα. Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 2014

Λύσσα. Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 2014 Λύσσα Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 2014 Ο ιός της λύσσας Εμβόλια - Δολώματα Άνθρωποι Λύσσα Τι είναι η λύσσα Τι να προσέχω Πρόληψη Ποια ζώα μεταδίδουν τημπορούμε λύσσα να καταλάβο ; Μαρία Μαργαρίτα

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Κ ΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ Σ ΥΛΛΟΓΟΣ

Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Κ ΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ Σ ΥΛΛΟΓΟΣ 24/01/2012 Α.Π. : 831 Θέμα: Κρίσεις και προτάσεις επί του νομοσχεδίου που αφορά τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και της προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Υιοθεσίας. Ένας οδηγός για υγιή και ευτυχισµένα κατοικίδια

Οδηγός Υιοθεσίας. Ένας οδηγός για υγιή και ευτυχισµένα κατοικίδια Οδηγός Υιοθεσίας Ένας οδηγός για υγιή και ευτυχισµένα κατοικίδια Θέλετε κατοικίδιο...; Υπάρχουν εκατοµµύρια σκύλοι και γάτες που περιµένουν να υιοθετηθούν σε όλα τα σηµεία της Ελλάδας. Ένα ποσοστό αυτών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βύρωνας 30/3/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 8861 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βύρωνας 30/3/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 8861 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βύρωνας 30/3/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 8861 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ Ενδιαφερομένους ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την παροχή υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. Μάθημα 4 «Η διαισθητική βιολογία των μικρών παιδιών»

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. Μάθημα 4 «Η διαισθητική βιολογία των μικρών παιδιών» ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Μάθημα 4 «Η διαισθητική βιολογία των μικρών παιδιών» Τα θέματά μας Πώς αντιλαμβάνονται τα μικρά παιδιά τον βιολογικό κόσμο ;;; Δηλαδή. τις βιολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Εσείς, γνωρίζετε ότι:

Εσείς, γνωρίζετε ότι: Στο σχολείο μας εδώ και τρία χρόνια μία ολοένα αυξανόμενη σε αριθμό ομάδα μαθητών υλοποίησε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τη δική μας, αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την manikhs Σάββατο, 16 Ιανουάριος :43 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 16 Ιανουάριος :14

Συντάχθηκε απο τον/την manikhs Σάββατο, 16 Ιανουάριος :43 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 16 Ιανουάριος :14 Mήπως η γάτα σας έχει αρχίσει να «στρογγυλεύει» τον τελευταίο καιρό; Δείτε παρακάτω πώς θα μπορέσετε να τη βοηθήσετε να χάσει τα περιττά κιλά που απέκτησε εύκολα και ισορροπημένα. Η παχυσαρκία στα ζώα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι: Ανακύκλωση Είμαι πολύ περήφανος που θα σας πω για μένα πως μια λέξη έμαθα με ύψιλον κι ωμέγα. Όχι, δε μου την έβαλε κανείς ορθογραφία, εγώ όμως την έμαθα απ έξω με τη μια. Θα πρέπει να την ξέρετε, μικροί

Διαβάστε περισσότερα

Παιδί Σκύλος: Πάνω από όλα, μια ασφαλής σχέση! Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος :24

Παιδί Σκύλος: Πάνω από όλα, μια ασφαλής σχέση! Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος :24 Στα προηγούμενα άρθρα μας, «Προετοιμάστε το σκύλο σας για τον ερχομό του μωρού!» και «Μωρό Σκύλος: Η αρχή μιας υπέροχης σχέσης», αναλύσαμε το πώς πρέπει να χειριστούμε το σκύλο μας, κατά τη διάρκεια της

Διαβάστε περισσότερα

Πόσοι από μας δεν έχουμε κάνει αυτή την ερώτηση λίγο. πριν ξεκινήσουμε για τις θερινές μας διακοπές; Ευτυχώς πλέον

Πόσοι από μας δεν έχουμε κάνει αυτή την ερώτηση λίγο. πριν ξεκινήσουμε για τις θερινές μας διακοπές; Ευτυχώς πλέον Πόσοι από μας δεν έχουμε κάνει αυτή την ερώτηση λίγο πριν ξεκινήσουμε για τις θερινές μας διακοπές; Ευτυχώς πλέον έχουμε πολλές επιλογές αλλά πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοι με τις επιλογές μας γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Hug4Dogs.com. Μωρά και Σκυλιά

Hug4Dogs.com. Μωρά και Σκυλιά Μωρά και Σκυλιά Ο ερχομός ενός μωρού στην οικογένεια είναι μία συναρπαστική αλλά συγχρόνως και πολυάσχολη εποχή. Υπάρχουν μεγάλες αλλαγές για τον καθένα και αυτό περιλαμβάνει και τα κατοικίδια ζώα μας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΥΣΣΑΣ

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΥΣΣΑΣ ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ * * Γίνε ο ήρωάς του ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΥΣΣΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ OIE ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Νέα

Διαβάστε περισσότερα

Προσεγγίσεις του ζητήματος (όλων) των ζώων μέσα και έξω από την τάξη

Προσεγγίσεις του ζητήματος (όλων) των ζώων μέσα και έξω από την τάξη Προσεγγίσεις του ζητήματος (όλων) των ζώων μέσα και έξω από την τάξη Μελίτα Λαζαράτου MSc Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς και ευημερίας ζώων melitalazaratou@gmail.com sumvionometazoa.wordpress.com Γιατί να ασχοληθούμε

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρείτε την διάθεση κονδυλίων για τα ζώα πρόκληση ενώ υποφέρουν οι άνθρωποι και γιατί;

Θεωρείτε την διάθεση κονδυλίων για τα ζώα πρόκληση ενώ υποφέρουν οι άνθρωποι και γιατί; ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων 1. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των Δήμων. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι, κατά τον νόμο, να μεριμνήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά

Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά 1 Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά με τη μουσούδα μου στο πρόσωπό της, τόσο όσο χρειαζόταν

Διαβάστε περισσότερα

14REQ

14REQ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Ταχ. Διεύθυνση: Τέρμα Ελ. Βενιζέλου Ταχ. Κώδικας: 567 28 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή της Θείας Λένας. Η γιαγιά μου εξέδωσε αυτό το βιβλίο το 1964. Είναι ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, με

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνιος Μακρής Παιδίατρος, Ιατρός ΕΕΙ

Αντώνιος Μακρής Παιδίατρος, Ιατρός ΕΕΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΖΩΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ Παιδίατρος Υπεύθυνος Ιατρικής Υπηρεσίας κατοικίδια αδέσποτα άγρια Σέβοµαι τα ζώα Προσπαθώ να τα καταλάβω

Διαβάστε περισσότερα

Ο σακχαρώδης διαβήτης ( ΣΔ ) είναι το κλινικό σύνδρομο που οφείλεται. είτε σε έλλειψη ινσουλίνης λόγω μείωσης η παύσης παραγωγής (σακχαρώδης

Ο σακχαρώδης διαβήτης ( ΣΔ ) είναι το κλινικό σύνδρομο που οφείλεται. είτε σε έλλειψη ινσουλίνης λόγω μείωσης η παύσης παραγωγής (σακχαρώδης ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ Ο σακχαρώδης διαβήτης ( ΣΔ ) είναι το κλινικό σύνδρομο που οφείλεται είτε σε έλλειψη ινσουλίνης λόγω μείωσης η παύσης παραγωγής (σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 ) είτε

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων Ανεξάρτητη Κίνηση τοπικής Αυτοδιοίκησης,Λευκάδας Υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Αραβανής Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων 1. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των Δήμων. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φίλιππος είναι έξι ετών και ο σταρ της παρέας. Όταν βλέπει φωτογραφική μηχανή παίρνειτην καλύτερη πόζα του και κοιτάει κατευθείαν στον φακό.

Ο Φίλιππος είναι έξι ετών και ο σταρ της παρέας. Όταν βλέπει φωτογραφική μηχανή παίρνειτην καλύτερη πόζα του και κοιτάει κατευθείαν στον φακό. Η Νάνσυ Κουρέλλου δεν χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από μια ανάσα για να αποφασίσει να αφήσει τη ζωή της στην Αθήνα και να μετακομίσει σε μια σκηνή στο δάσος προκειμένου να φροντίσει έξι εγκαταλελειμμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΟΝΟΜΑ:ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΘΕΤΟ:ΠΡΙΦΤΗ ΤΑΞΗ:Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: 4 ΗΜ/ΝΙΑ: 11/10/2013 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΘΟΓΟΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ένας μικροοργανισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Εργασίες περισυλλογής και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Εργασίες περισυλλογής και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αυτοτελές Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης Ωραιόκαστρο 10/9/2018 ΓΡΑΦΕΙΟ Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Αρ. Πρωτ: ΤΟΑ394/10.9.2018 Εμπορικών

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Τεύχος τεχνικών προδιαγραφών ανάθεσης κτηνιατρικών υπηρεσιών για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου».

ΘΕΜΑ: «Τεύχος τεχνικών προδιαγραφών ανάθεσης κτηνιατρικών υπηρεσιών για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 20 03-2017 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Πληρ: Κελεσίδης Γιώργος Τηλ.2313304010 Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η CPV 85200000-1 ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (LAWS)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (LAWS) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (LAWS) ) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 1 Περιεχόμενα ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 2017-2018... 3 Δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου στο Μεγανήσι, υπό

Διαβάστε περισσότερα

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΙΔΑΚΙ - μαθαίνω να συνομιλώ - klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjklz

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ EΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & Π. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ/νση : Οδός 25 Η & Πλατεία Αγ. Τριάδας Τ.Κ. 16777 Τηλ.:213 2026064 Fax: 213

Διαβάστε περισσότερα

17REQ

17REQ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πληροφορίες: Ιωαννίδης Θεόδωρος Τηλ. 2313.329.563 Email: ioannidis.thodoros@n3.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas Την Πέμπτη 26/3/15 η SAPT Hellas επισκέφτηκε το σχολείο μας. Η Sapt είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία μαζεύει αδέσποτα σκυλιά και τα φροντίζει. H φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας, που οργάνωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ: ΦΟΡΕ ΑΣ: Δήμος Διονύσου Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α. Στείρωση και εμβολιασμός αδέσποτων ζώων

ΕΡΓΑΣΙΑ: ΦΟΡΕ ΑΣ: Δήμος Διονύσου Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α. Στείρωση και εμβολιασμός αδέσποτων ζώων ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΕ ΑΣ: Δήμος Διονύσου Προϋπ: 40.000,00 Ευρώ ( με Φ.Π.Α. 23 %) Πηγή: ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 9 / 2016 Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 32.520,32 Ευρώ Φ.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ Τα ρήματα Έχουν δύο φωνές: την ενεργητική και την παθητική Ενεργητική φωνή: ω. Παθητική φωνή: -μαι. Οι καταλήξεις των ρημάτων, ω, -άβω

ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ Τα ρήματα Έχουν δύο φωνές: την ενεργητική και την παθητική Ενεργητική φωνή: ω. Παθητική φωνή: -μαι. Οι καταλήξεις των ρημάτων, ω, -άβω 1 ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ Τα ρήματα ανήκουν στα κλιτά μέρη του λόγου και φανερώνουν ότι κάποιο πρόσωπο, ζώο ή πράγμα κάνει κάτι (κάποια ενέργεια), ή παθαίνει κάτι από κάποιον άλλον, ή από τον εαυτό του ή βρίσκεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ Βολος 21/5/2012 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ Κο ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΜΑ : ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Αιτούμαστε να προχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού σε κάθε δυνατή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, άλογα. και η ιστορία τους. μέσα από το ημερολόγιο

ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, άλογα. και η ιστορία τους. μέσα από το ημερολόγιο ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 7 άλογα και η ιστορία τους μέσα από το ημερολόγιο 2014 Νεφέλη, 13 ετών 01 Είμαι η Νάνσυ Κουρέλλου και τα τελευταία τρία χρόνια ζω σε ένα τροχόσπιτο, στη Βόρεια Εύβοια μαζί με

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin Πρόλογος Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν βλέπουμε ένα παιδί να κλαίει ή να πονάει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι, ιδιαίτερα αν είμαστε γονείς. Ανάλογα με τις περιστάσεις τα παιδιά είναι άλλοτε χαρούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Δ. ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ» 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ 12 /17 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ» ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ : ,04 ( με ΦΠΑ)

ΜΕΛΕΤΗ 12 /17 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ» ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ : ,04 ( με ΦΠΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗ 12 /17 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ» ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ : 14.999,04 ( με ΦΠΑ) ΜΑΡΤΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

14REQ

14REQ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ Νεάπολη 27/ 2/ 2014 Αριθµ. Πρωτ. 12717 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙ ΑΣ Α ΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Ταχ. ιεύθυνση: Τέρµα Ελ. Βενιζέλου

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest

Co-funded by the European Union Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο". Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 2 Βάλτε αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Ευημερία και η Πρόοδος της φυλής Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΠΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ CERTIFICATE OF ELECTRONIC IDENTIFICATION

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΠΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ CERTIFICATE OF ELECTRONIC IDENTIFICATION ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΠΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ CERTIFICATE OF ELECTRONIC IDENTIFICATION Ετικέτα Ταυτοποίησης Label of Identification Παρακαλείστε να συμπληρώνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ (10.11.2010) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς Κεφάλαιο 3: Κυκλοφορούμε με ασφάλεια) ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Με τον Οδηγό αυτό με απλά λόγια και σε ελάχιστο χρόνο μπορεί ο ενδιαφερόμενος φιλόζωος και μη, να ενημερωθεί για τους κανόνες και τις συνθήκες που διέπουν τη συμβίωση με τα δεσποζόμενα

Διαβάστε περισσότερα

της μακροχρόνιας νοσηλείας και παρακολούθησης

της μακροχρόνιας νοσηλείας και παρακολούθησης Η άποψη του ασθενή Τα προβλήματα στην διάρκεια της μακροχρόνιας νοσηλείας και παρακολούθησης Γ.Ν.Α ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 2015 Σαλιάγα Άννα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Ξενώνες φιλοξενίας οι δυνατές χημειοθεραπείες

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα