Σάντουιτς με ψητά λαχανικά και χούμους

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σάντουιτς με ψητά λαχανικά και χούμους"

Transcript

1 Σάντουιτς με ψητά λαχανικά και χούμους Τα σάντουιτς είναι η εύκολη λύση όταν θέλεις να φας κάτι γρήγορο και νόστιμο. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σάντουιτς με φανταστικά ψητά λαχανικά και το καταπληκτικό χούμους που όλοι λατρεύουμε. Πάμε να δούμε την συνταγή. Υλικά: 1 κολοκυθάκι μέτριο 1 μελιτζάνα μέτρια 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης 1 πράσινη πιπεριά κέρατο 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο ARISTON (original) αλάτι Ιμαλαίων SALTIC 4 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON Χούμους: 1 μπολ βρασμένα ρεβύθια 1 κουταλιά ταχίνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON 1/4 κύμινο ΜΠΑΧΑΡ 1/4 κάρυ ΜΠΑΧΑΡ χυμό από μισό λεμόνι

2 αλάτι Ιμαλαίων SALTIC πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ Εκτέλεση: Για το χούμους: Σε μιξεράκι βάζεις τα βρασμένα ρεβύθια, το ταχίνι, ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Βάζεις κάρυ, κύμινο, αλάτι πιπέρι και χτυπάς. Αν τα ρεβύθια δεν έχουν πολύ υγρασία προσθέτεις λίγο νερό, αλλιώς δεν χρειάζεται. Σερβίρεις με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα. Για το σάντουιτς: Ρίχνεις στα ψητά λαχανικά, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ξύδι βαλσάμικο. Κόβεις το ψωμί, αλείφεις με χούμους, βάζεις από πάνω μελιζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια, βάζεις χουμους και στο πάνω ψωμάκι και το καπακώνεις. Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο από την εκπομπή Happy Cook Ψωμί με σύκα

3 Τα σύκα είναι από τις πιο πλήρεις τρόφές και από αυτές που πραγματικά θα πρέπει να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας όσο πιο συχνά γίνεται καθώς οι θρεπτικές τους ιδιότητες είναι πολλές. Βρήκα για εσάς έναν εύκολο τρόπο να βάλετε το σύκο στην καθημερινότητά τα σας φτιάχνοντας ένα τέλειο ψωμί. Υλικά: 20 αποξηραμένα σύκα Καλαμάτας ΣΥΚΙΚΗΣ 1 μπολάκι φυστίκια 400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ 80 ml. γάλα αμυγδάλου 5 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON λίγο τσάι για να μουσκέψουμε τα σύκα αλάτι Ιμαλαίων SALTIC Φυστικοβούτυρο φυστίκια ελαιόλαδο ARISTON μέλι Σφακιανό Σαβιολακης Εκτέλεση: Κόβεις τα σύκα σε μικρές φετούλες, και τα βάζεις σε ένα μπολ με λίγο τσάι για να μαλακώσουν. Βάζεις το αλεύρι, λίγο αλάτι και ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Ανακατεύεις και σιγά σιγά προσθέτεις το γάλα. Ζυμώνεις. Στραγγίζεις τα σύκα και τα βάζεις στο μείγμα, και προσθέτεις και τα φυστίκια. Πλάθεις το ψωμί. και το βάζεις σε ταψί σε λαδόκολλα. Ψήνεις σε 35 λεπτά στους 180 βαθμούς σε

4 προθερμασμένο φούρνο. Φυστικοβούτυρο: Βάζεις τα φυστίκια στο μίξερ με το μέλι και ελαιόλαδο και χτυπάς. Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο από την εκπομπή Happy Cook INFO: Το σύκο είναι αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού αλλά μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο σε αποξηραμένη μορφή. Ένα μέτριο σύκο (50γρ) μας δίνει περίπου 37 θερμίδες οι οποίες προέρχονται κυρίως από σάκχαρα. Μπορείς να προσθέσεις το σύκο στο φαγητό, στις σαλάτες, να κάνεις μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού και να φτιάξεις μπισκότα με γέμιση από σύκο. Το σύκο περιέχει αντιοξειδωτικά, δυναμώνει τα οστά και την σεξουαλική λειτουργία. Το σύκο μειώνει την αρτηριακή πίεση και αντιμετωπίζει την δυσκλοιλιότητα. Το σύκο καταναλώνεται από τον Αύγουστο έως και Σεπτέμβριο. Το σύκο περιέχει βιταμίνες Α, C,χλώριο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο.

5 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ: Τα δικά μας ελαττώματα είναι σύκα και δεν βροντούν, των άλλων είναι καρύδια και τρίζουν. Ελληνική παροιμία Καλόμαθε η γριά στα σύκα και εμπαινόβγαινε κι εζήτα. Ελληνική παροιμία Ερώτηση κοινού: Πως είναι καλύτερα να συντηρώ τα αποξηραμένα σύκα; Ο καλύτερος τρόπος για να συντηρήσεις τα αποξηραμένα σύκα είναι στο ψυγείο. Αν τα βάλεις μόλις τα πάρεις μπορούν να συντηρηθούν μέχρι και ένα χρόνο. Αν είναι κλειστά διατηρούνται πιο εύκολα και κρατάνε σε κάποια υγρασία.

6 Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ρύζι

7 Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι βέβαια εσύ στο πλάι μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. Είναι μια ιδιαίτερη συνταγή με άρωμα ινδίας, ελαφριά καυτερή γεύση και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε πως γίνεται. Υλικά: 2 φιλέτα κοτόπουλο ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ 1 κουταλιά σκόνη κάρυ ελαφρώς πικάντικη ΜΠΑΧΑΡ λίγα φύλλα κάρυ ΜΠΑΧΑΡ 2 κουταλιές γιαούρτι 100ml κρέμα γάλακτος ελαιόλαδο CRETANTHOS αλάτι Ιμαλαίων Saltic 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι μακαρόνια γαλα κορφή Εκτέλεση: Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το κάρυ και το ανακατεύεις με τα χέρια να πάει παντού. Προσθέτεις το ελαιόλαδο και λίγο γάλα. Βάζεις ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνεις το κοτόπουλο να σωταριστεί. Αφού σωταριστεί βγάζεις το κοτόπουλο από το τηγάνι και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζεις και εδώ λίγο κάρυ, αλάτι, πιπέρι και τρίβεις μερικά φύλλα κάρυ. Βάζεις το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανακατεύεις. Το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεις με μακαρόνια ή ρύζι.

8 Δειτε και το βίντεο απο την εκπομπή Happy Cook INFO:

9 Το κοτόπουλο δε θα πρέπει να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου, ή πιο συγκεκριμένα σε θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60οC για περισσότερο από μια ώρα. Η κατάψυξη δεν σκοτώνει τα μικρόβια του κοτόπουλου, για να σκοτωθούν χρειάζεται σωστό ψήσιμο. Μην ξεχάσεις να πλύνεις καλά όλα τα σκεύη (μπολ, μαχαίρια, επιφάνιες κοπής) που χρησιμοποιήθηκαν για το νωπό κοτόπουλο. Αν η μαρινάδα περιέχει κάποιο όξινο συστατικό (όπως πχ. κόκκινο κρασί ή ξύδι) θα διασπάσει τις ανθεκτικές πρωτεΐνες στο κρέας και θα το κάνει πιο τρυφερό. Το μαρινάρισμα με όξινα συστατικά δε θα πρέπει να ξεπερνάει τη μια ώρα για να μην υπερισχύσει η γεύση του από αυτή του κοτόπουλου. Με το μαρινάρισμα αποφύγουμε το στέγνωμα του κρέατος αλλά και προσθέσουμε ένα γευστικό τόνο μπαχαρικών στο τελικό πιάτο. Απέφυγε να φας ένα κοτόπουλο αν το κρέας του δεν είναι σφριγηλό και σκληρό, αν μυρίζει άσχημα και αν τα κόκαλα γύρω από το κρέας έχουν σκουρότερο χρώμα. Όταν πιάνεις ωμό το κοτόπουλο φρόντισε να φοράς γάντια ή να έχεις πλύνει σχολαστικά τα χέρια σου αλλά και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσεις. Το κοτόπουλο διατηρείται 3 μέρες στο ψυγείο και 1 μήνα στην κατάψυξη. Όταν έχεις το κοτόπουλο στο ψυγείο μην το βάζεις σε μεμβράνη αλλά σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο. Μην χρησιμοποιήσεις πλαστικό μπολ. Δες εδώ το ινδικό κοτόπουλο με ταλιατέλες.

10 Ινδολούκουμα - Gulab Jamun

11 Στο σχήμα θυμίζει λουκουμά, στην υφή τουλούμπα και στη γεύση γαλακτομπούρεκο. Είναι το λαχταριστό Gulab Jamun. Γκουλάμπ στα ινδικά σημαίνει ρόδο μιας και το σιρόπι του είναι αρωματισμένο ροδόνερο.τζάμουν αποκαλούνται τα φρούτα ενός γηγενούς δένδρου που μοιάζουν με δαμάσκηνα. Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε αυτούς τους φανταστικούς ινδικούς λουκουμάδες. Πάμε να δούμε πως. Υλικά: Για τη ζύμη 200 γραμμάρια γάλα σε σκόνη (πλήρες κατά προτίμηση) 50 γραμμάρια αλεύρι χρυσό ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ 2-3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΒΕΑ 6 κουταλιές της σούπας χλιαρό γάλα (όσο πάρει η ζύμη) 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ άφθονο ηλιελαιο για το τηγάνισμα (και με το ελαιόλαδο πάντως μια χαρά βγήκαν) Για το σιρόπι 300 γραμμάρια ζάχαρη 300 γραμμάρια νερό 2-3 κουταλιές χυμό lime (ή λεμονιού) για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι 2 κουταλιές ροδόνερο 3-4 σπόρους κάρδαμο ( κακουλέ ) ανοιγμένους ή κοπανισμένους στο γουδί προαιρετικά ελάχιστο Κρόκο Κοζάνης (σαφράν) Για τη διακόσμηση ινδοκάρυδο

12 Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνεις το γάλα σε σκόνη, μπέικιν, αλεύρι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύεις και τα πλάθεις μπαλάκια. Τα τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά. Για το σιρόπι: Βάζεις νερό, ζάχαρη και χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Πριν σιροπιάσεις τα ινδολούκουμα ρίχνεις στο σιρόπι ροδόνερο. Σιροπιάζεις τα ινδολούκουμα και σερβίρεις με ινδοκάρυδο. Δείτε και το βίντεο απο την εκπομπή Happy Cook INFO: H αυθεντική ονομασία του γλυκού είναι Gulab Jamun Gulab σημαινει ροδονερο (που αρωματιζει το σιροπι) Jamun ειναι το ονομα ενος φρουτου που θυμιζει το δαμασκηνο

13 Μην τα πλάσεις μεγαλύτερα από μια μεγάλη ρόγα από σταφύλι μιας και θα φουσκώσουν αρκετά λόγω του baking powder στο τηγάνισμα. Μην τηγανίσεις τους ινδικούς λουκουμάδες σε δυνατή φωτιά γιατί αρπάζουν εύκολα. Η συνταγή είναι γεμάτη από εύλεκτα ζάχαρα και ας μην έχει ζάχαρη.

14 Happy Cook Τα επεισόδια της εβδομάδας (9/3 με 13/3/15) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 12η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ HAPPY COOK επεισόδια 47-52,Week 12 (9-13/3/15) Ακόμη μια ΕΥΤΥΧΗΣμένη εβδομάδα ξεκινάει για την εκπομπή μας και ο Ευτύχης πιο χαρούμενος από ποτέ, φτιάχνει μοναδικές συνταγές και μας δίνει καταπληκτικές ιδέες. Μην χάσεις καμία από τις πέντε καινούριες εκπομπές μας και φρόντισε να φτιάξεις και εσύ τις νέες συνταγές για να καταλάβεις πόσο πιο ευτυχισμένη μπορεί να γίνει η εβδομάδα σου. Δευτέρα 9/3 Δείτε σήμερα στο Happy Cook: Πάμε βόλτουλα και επιστρέφουμε για να φτιάξουμε συνταγές με άρωμα Ινδίας! Πρώτα κοτόπουλο με κάρυ κλασική συνταγή που εμείς σερβίρουμε και πατροπαράδωτα με μπασμάτι αλλά και εναλλακτικά με παραδοσιακά ζυμαρικά! Μετά κάνουμε το πιο τέλειο ινδικό γλυκάκι. Ινδολούκουμα.. γαλακτερούς λουκουμάδες.. Απλή και νόστιμη συνταγή!

15 Τρίτη 10/3 Δειτε σημερα στο Happy Cook θα ταξιδέψουμε γευστικά μέχρι τη Μεσσηνία για να γνωρίσουμε τα αποξηραμένα Σύκα Καλαμάτας. Στην κουζινα μας φτιάχνουμε ενα εκπληκτικο ψωμι ολικής με αποξηραμένα Σύκα και φυστίκια! Αμέσως μετά φτιάχνουμε ένα επικό νηστίσιμο σάντουιτς με ψητά λαχανικά και χούμους! Πεντανόστιμο!

16 Τετάρτη 11/3 Δείτε σήμερα στο Happy Cook: Πάμε βολτούλα και επιστρέφουμε κουζίνα για να φτιάξουμε 3 σούπερ συνταγές! Πρώτα μία Κοτομελέτα φούρνου με λουκάνικα και πιπεριές. Απλή και νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε! Ακολουθεί τέλεια ψαροσαλάτα με γαύρο μαρινάτο και παντζάρι και στο τέλος έχουμε τη νηστίσιμη συνταγή της ημέρας: Φασόφελ! Το εναλλακτικό Φαλάφελ με Φασόλια! Τελεια!

17 Πέμπτη 12/3 Δείτε σήμερα στο Happy Cook. Ο Ευτύχης μετά από την καθιερωμένη του βόλτα μπαίνει στην κουζίνα και μας φτιάχνει μια καταπληκτική χαλουμωτή και μια εξαιρετική ελιωτή που θα σας κάνει να μπείτε και εσείς στην κουζίνα. Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής μας φτιάχνει ένα τέλειο κυπριακό πιάτο που λέγεται μουτζέντα. Μην το χάσετε.

18 Παρασκευή 13/3 Δείτε σήμερα στο Happy Cook. Σήμερα ο ΕΥΤΥΧΗΣμένος μάγειρας φτιάχνει φανταστικό κοτόπουλο Τζαμαικανό που τα κατά άλλα είναι ελληνικότατο. Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, μας δείχνει πως να φτιάξουμε τα τέλεια νιούντι. Γυμνά γεμιστά ζυμαρικά με μόνο τη γέμιση!

19 Μακαρονάδα πουτανεσκα με σαρδελες

20 Η μακαρονάδα του δρόμου ή αλλιώς μακαρονάδα πουτανέσκα είναι μια από τις πιο γευστικές και γνωστές μακαρονάδες της ιταλίας. Σήμερα θα φτιάξουμε αυτή τη μακαρονάδα για να σας αποδείξουμε πως όταν το σκόρδο και η σαρδέλα ενώνονται δεν μπορεί παρά να βγει μια γευστική ομορφιά. Πάμε να δούμε πως. Υλικά: 1/2 πακέτο ζυμαρικά Θεσσαλονικός Ανθός 200 γρ. Τοματάκια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές Ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι 1 πακέτο Σαρδέλες καπνιστές-πικάντικες Stella Mare 1-2 Πιπερίτσες τσίλι Μπαχάρ 2 κουταλιές Κάπαρη 2 σκελίδες σκόρδο 6 κουταλιές βιολογικό ελαιόλαδο Cretanthos Εκτέλεση: Βάζεις ελαιόλαδο στο τηγάνι. Βάζεις το σκόρδο στο τηγάνι, την κάπαρη και τις ελιές να σωταριστούν. Μετά βάζεις τις πιπερίτσες και στη συνέχεια τις καπνιστές σαρδέλες. Ρίχεις τη σάλτσα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφού πάρει μία βράση ρίχνεις τα ζυμαρικά που έχεις βράσει, και ανακατεύεις. Σερβίρεις με φύλλα μαϊντανού, ωμό ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δείτε και την εκτέλεση στο βιντεο απο την εκπομπή Happy Cook και εδώ ολόκληρο το επεισόδιο

21 INFO: Η μακαρονάδα πουτανέσκα θεωρείται στην Ιταλία ιερό φαγητό. Οι ίδιοι λένε πως σφραγίζει την μοίρα κάθε Ιταλού. Λέγεται spaghetti alla puttanesca γιατί σύμφωνα με τον θρύλο την πρωτομαγείρεψαν οι ιερόδουλες της Νάπολης είτε για να προσλκύσουν τους άντρες με την μυρωδιά του σκόρδου και της σαρδέλας είτε για να τους δώσουν δυνάμεις μετά από την επίσκεψη. Οι αντσούγιες ίσως και ο μαιντανός, φαίνεται να έχουν προστεθεί εκ των υστέρων στην αρχική συνταγή. Η αυθεντική puttanesca ΔΕΝ έχει κρέατα,γάλα, τυρία, κανενός είδους χορταρικό, όσπρια ή παξιμάδια.

22 Δες τις συνταγές όλου του επεισοδίου: Κοτόπουλο Κιέβου (κοτολέτα) Μακαρονάδα πουτανεσκα με σαρδελες

23 Κοτόπουλο Κιέβου (κοτολέτα) Η κοτολέτα έχει ουκτανική καταγωγή και αλλιώς λέγεται και κοτόπουλο Κιέβου. Σήμερα θα το φτιάξουμε για να δείτε πόσο απλή είναι αυτή η συνταγή και πόσο γρήγορα μπορείτε να το φτιάξετε και να μεταφερθείτε στο μαγικό Κίεβο. Υλικά: 1500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι ή στήθος (ή, αν σας αρέσει, συνδυασμός και των δύο) ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ 250 γραμ. βούτυρο ΒΕΑ 2 λεμόνια (χυμό) 10 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσσα σκόρδου Αλάτι Ιμαλαίων Saltic πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ 6-7 φλ. φρέσκια ψίχα ψωμιού τριμμένη στο μίξερ 3-4 αυγά χτυπημένα ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ Αρκετό λάδι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Σαλάτα: πρασινη σαλατα

24 ξυδι μπαλσαμικο ροδι ARISTON λάδι CRETANTHOS Αλάτι Ιμαλαίων Saltic Εκτέλεση: Βάζεις το βούτυρο στο μούλτι με σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό, χυμό λεμονιού και τα χτυπάς. Αδειάζεις το σκορδοβούτυρο σε μία λαδόκολλα και το τυλίγεις σαν καραμέλα. Το βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει ή στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά. Χτυπάς με έναν κόπανο τα φιλέτα. Βάζεις κομμάτια από το σκορδοβούτυρο στα φιλέτα και τα τυλίγεις. Τα σταθεροποιείς με μία οδοντογλυφίδα. Πανάρεις τα φιλέτα με αυγό και με φρυγανιά και τα βάζεις για λίγο στο ψυγείο. Αφού κρυώσουν τα βάζεις να τηγανιστούν. Συνοδευτική Σαλάτα: Βάζεις αλάτι στην πράσινη σαλάτα, και προσθέτεις ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο με γεύση ρόδι. Δείτε και την εκτέλεση στο βιντεο απο την εκπομπή Happy Cook και εδώ ολόκληρο το επεισόδιο INFO: Η συνταγη αυτη θεωρειται το αποκορυφωμα της Ρωσσικης κουζινας. Την πατροτητα της συνταγης αυτης διεκδικουν το Κιεβο και η Αγια Πετρουπολη, αν και ειναι ευρεως αποδεκτο πως εχει τις ριζες του στη Γαλλικη κουζινα Αρωματικο βουτυρο μπορεις να φτιαξεις με καθε λογης μυρωδικα και μπαχαρικα και να το συντηρησεις στο ψυγειο για πολλες μερες η στην καταψυξη για μηνες.

25 Το σκορδο χρησιμοποιειται απο τον ανθρωπο για πανω απο χρονια! Δες τις συνταγές όλου του επεισοδίου:

26 Κοτόπουλο Κιέβου (κοτολέτα) Μακαρονάδα πουτανεσκα με σαρδελες Ζεστη σοκολατα με στεβια και βούτυρο

27 Η ζεστή σοκολάτα είναι μια ρουτίνα για τους περισσότερους από εμάς. Είτε θα την φτιάξουμε σπίτι με τον κλασσικό τρόπο δηλαδή νερό ή γάλα είτε θα την παραγγείλουμε όταν θα βγούμε έξω για καφέ. Σήμερα θα σου δείξω ένα τρόπο για να κάνεις ακόμη πιο ιδιαίτερη την σοκολάτα σου με ένα υλικό που ίσως να μην είχες σκεφτεί. Η προσθήκη του βούτυρου είναι αυτή που θα κάνει την σοκολάτα μας πιο γευστική και ιδιαίτερη. Βούτυρο μπορεί να μπει και στον καφέ και ξέρω πως σου φαίνεται παράξενο αλλά πριν το απορρίψεις δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Υλικά: 1 κουταλιά κακάο 2 κουταλάκια βούτυτο ΒΕΑ ½ λίτρο νερό 1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη άχνη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ Εκτέλεση: Βάζεις νερό, κακάο, άχνη ζάχαρη και βούτυρο στο μίξερ και τα χτυπάς.

28 Ριζότο κρεμωδες light

29 Τα ριζότα είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για όλους. Βέβαια έχουν και αυτά τα μυστικά τους για αυτό και σήμερα θα σας φτιάξω ένα φανταστικό ριζότο κρεμώδες και light το οποίο θα λατρέψετε και σίγουρα θα φτιάξετε και στο σπίτι. Υλικά: 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ARISTON 250γρ μανιτάρια πλευρώτους? αλάτι Ιμαλαίων SALTIC 150γρ ρύζι ARBORIO ή νυχάκι ½ ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά) λίγη πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο Καραμελωμένα κρεμμύδια: 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 5 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON αλάτι Ιμαλαίων SALTIC 30γρ ζάχαρη Εκτέλεση: Κόβεις τα μανιτάρια. Στο τηγάνι βέζεις λίγο ελαιόλαδο να ζεσταίνεται. Ρίχνεις τα κρεμμύδια και ρίχνεις και λίγη πάπρικα. Προσθέτεις τα μανιτάρια και περιμένεις λίγο να σωταριστούν. Ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι. Μετά από λίγο ρίχνεις το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις το

30 ρύζι. Το αφήνεις λίγο να γίνει διάφανο, και μετά ρίχνεις νερό, όχι όλο από την αρχή. Ανακατεύεις συνεχώς και όταν χρειάζεται προσθέτεις νερό.ρίχνεις λίγο τυρί στο ριζότο για να γίνει κρεμώδες. Σερβίρεις το ριζότο και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Σε τηγάνι με λάδι ρίχνεις τις ροδέλες και τα αφήνεις λίγο. Στη συνέχεια χαμηλώνεις τη φωτιά στο 4 και τα αφήνεις κανένα 20λεπτο. Προσθέτεις και τη ζάχαρη και τα αφήνεις λίγο ακόμα. INFO: O ιδανικός τύπος ρυζιού είναι το arborio, το carnaroli και το vialone nano. Το Ριζότο είναι ιταλικό πιάτο της βόρειας ιταλικής κουζίνας. Το ριζότο θέλει απαραιτήτως σωστή επιλογή ρυζιού. Το συχνό ανακάτεμα είναι κάτι που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να έχεις ένα πετυχημένο ριζότο. Στο ριζότο το ρύζι πρέπει να είναι al dente. Mπορείτε να προσθέσετε και κρασί στα αγαπημένα σας ριζότα, αρκεί να μην είναι το μοναδικό υγρό της συνταγής. Είναι σημαντικό να μην προσθέσεις στο τηγάνι κάποιο κρύο υλικό. Μόνο ζεστό. Σε αντίθετη περίπτωση το ρύζι θα γίνει σκληρό και άψητο στον πυρήνα του. Πρόσθεσε τα υλικά στο σκεύος σταδιακά και όχι όλα μαζί. Το ήξερες πως υπάρχει ειδική κουτάλα που χρησιμοποιείται για το ανακάτεμα του ριζότο; Είναι ξύλινη κι έχει μια τρύπα στη μέση. Μην ξεχάσεις να σερβίρεις με τριμμένο τυρί στο τέλος κάθε πιάτου. Δίνει ωραία όψη και φανταστική γεύση. Ειδικά η παρμεζάνα. Το καστανό ρύζι είναι ουσιαστικά ρύζι που δεν έχει αποφλοιωθεί ενώ το μαύρο ρύζι δεν είναι

31 ρύζι! Είναι οι κορφές του υδρόφιλου φυτού, που φυτρώνει στην Β.Αμερική και αποτελούσε βασική τροφή των Ινδιάνων. ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ: Το ρύζι γεννιέται στο νερό και πεθαίνει στο κρασί. Ιταλικό απόφθεγμα. Ερώτηση κοινού: Γιατί λένε ότι το ριζότο θέλει παρέα; Γιατί το ριζότο θέλει συνεχές ανακάτεμα και ο μάγειρας πρέπει να είναι συνεχώς από πάνω του και να του κάνει παρέα. Μελόπιτα Σίφνου

32 Η μελόπιτα Σίφνου είναι ένα φανταστικό, παραδοσιακό επιδόρπιο το οποίο μπορείς να φτιάξεις εύκολα γρήγορα και με απλά υλικά κάνοντας τους γύρω σου να παραμιλάνε από τη γεύση και εσένα να χαίρεσαι για το καινούριο σου δημιούργημα. Η συνταγή είναι από το ελληνικό νησί μας, τη Σίφνο και είναι Πάμε γρήγορα να δούμε την συνταγή. Υλικά: ½ κιλό ανθότυρο 4 κουταλιές μέλι Σφακιανό ΣΑΒΙΟΛΑΚΗΣ 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ 50 γρ 4 αυγά 2 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON για το ταψί αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ για το ταψί κανέλα Μπαχάρ για το πασπάλισμα αλάτι Ιμαλαίων SALTIC Εκτέλεση: Θρυμματίζεις το ανθότυρο σε ένα μπολ, ρίχνεις λίγο αλάτι, το μέλι, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύεις. Σε ένα μπολ σπας τα αυγά τα χτυπάς λίγο, και τα ρίχνεις σταδιακά στο μπολ με το μείγμα ανακατεύοντας. Λαδώνεις και αλευρώνεις το ταψί, και ρίχνεις το μείγμα.ψήνεις στους 200 για λεπτά. Σερβίρεις πασπαλίζοντας από πάνω λίγη κανέλα. Δες και την εκτέλεση σε βίντεο από την εκπομπή Happy Cook

33 INFO: Η μελόπιτα Σίφνου δεν χρειάζεται να φουσκώσει. Τη μελόπιτα συνηθίζεται να τη φτιάχνουν το Πάσχα, αλλά όποτε και να επισκεφθείς την Σίφνο σίγουρα θα βρεις ένα νόστιμο κομμάτι. Αφήνουμε να κρυώσει η μελόπιτα και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι. Μελόπιτα φτιάχνουν και άλλα νησιά της Ελλάδας σε παραλλαγές όπως η Μύκονος και η Ίος. Το τσίζ κέικ του Αιγαίου Πελάγους γίνεται και με φύλλο αλλά η εκδοχή της Σίφνου είναι η πιο εύκολη και γρήγορη.

34 Για την παρασκευή της συνταγής χρησιμοποιήσαμε αγνό ΣΦΑΚΙΑΝΟ μέλι που απογειώνει το αποτέλεσμα της μελόπιτας και κάνει την συνταγή ακόμη πιο μελένια.

35

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι βέβαια

Διαβάστε περισσότερα

Γέμιση με μανιτάρια. Εκτέλεση:

Γέμιση με μανιτάρια. Εκτέλεση: Γέμιση με μανιτάρια Η γέμιση είναι μια υπόθεση που είμαι σίγουρος πως απασχολεί αυτή τη στιγμή κάθε Ελληνίδα νοικοκυρά. Σήμερα ήρθα να δώσω λύση σε όσες στερέψατε από ιδέες αλλά και σε όσες θέλετε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Η ομελέτα είναι μια από τις πιο σίγουρες συνταγές και από αυτές που μπορούν οι περισσότεροι να φτιάξουν. Ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για γράμμωση και για διατροφή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Το φαλάφελ λέγεται πως κατάγεται από την Αίγυπτο όπου καταναλώνονταν από κόπτες και

Το φαλάφελ λέγεται πως κατάγεται από την Αίγυπτο όπου καταναλώνονταν από κόπτες και Φαλάφελ Το φαλάφελ όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις είναι αραβικό φαγητό. Oυσιαστικά μιλάμε για κροκέτες με βάση τα ρεβύθια ή την φάβα. Νόστιμο και νηστίσιμο το φαλάφελ μας χαρίζει τις ευεργετικές του ιδιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Η ομελέτα είναι μια από τις πιο σίγουρες συνταγές και από αυτές που μπορούν οι περισσότεροι να φτιάξουν. Ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για γράμμωση και για διατροφή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο Τσουρέκι - βήμα προς βήμα με βίντεο

Το καλύτερο Τσουρέκι - βήμα προς βήμα με βίντεο Το καλύτερο Τσουρέκι - βήμα προς βήμα με βίντεο Mας το ζητήσατε. Σας το φτιάξαμε. Ξετρελαθήκατε και τώρα ψάχνετε την συνταγή του. Ορίστε λοιπόν το στρογγυλό τσουρέκι που φτιάξαμε παρέα με την κυρία Ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες

Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες Αγαπάμε την Λαγάνα! Τόσο που δε θέλουμε να περιμένουμε μία φορά τον μήνα για να τη φάμε! Επειδή στους φούρνους συνήθως βρίσκεις Λαγάνα μόνο την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY

Διαβάστε περισσότερα

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι Το Πάσχα έρχεται παρέα με την Άνοιξη, ανοίγει η διάθεση, ανοίγουμε και το σπίτι μας για να υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς. Γύρω από το πασχαλινό

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονικιώτικο νόστιμο φαλάφελ στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονικιώτικο νόστιμο φαλάφελ στο κέντρο της πόλης Θεσσαλονικιώτικο νόστιμο φαλάφελ στο κέντρο της πόλης Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για το street food της αλλά και γενικώς για το φαγητό της. Λέγεται πως υπάρχουν πολλά μαγαζιά με φαγητό και τα πολλά από αυτά

Διαβάστε περισσότερα

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Η ομελέτα είναι μια από τις πιο σίγουρες συνταγές και από αυτές που μπορούν οι περισσότεροι να φτιάξουν. Ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για γράμμωση και για διατροφή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα Φρέσκες τυρομπουκιές Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη 100 γραμμάρια Philadelphia 70 γραμμάρια Arla το Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη 100 γραμμάρια

Διαβάστε περισσότερα

5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες

5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες 5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες Οι λουκουμάδες (και τα ντόνατς) αποτελούν κάποια από τα δημοφιλέστερα γλυκά το τελευταίο διάστημα. Γεμιστοί με λεμόνι, με πραλίνα και κρέμα ή απλά με μπόλικο

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 3-5 ώρες Για 4 άτομα 350 γραμμάρια Philadelphia 150 ml κρέμα γάλακτος 180 ml γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

Σφακιανές πίτες (Κρήτη) Βήμα βήμα

Σφακιανές πίτες (Κρήτη) Βήμα βήμα Σφακιανές πίτες (Κρήτη) Βήμα βήμα Οι σφακιανές πίτες εκτός από παραδοσιακή συνταγή είναι νοστιμότατη και για αυτό και εμείς δεν παραλείπουμε να σας την δείξουμε βήμα βήμα μιας και είναι από τις πιο ιδιαίτερες

Διαβάστε περισσότερα

ποιότητα που γεύεστε Αγαπημένη συνταγούλα με τον ζουμερό καβουρμά μας!

ποιότητα που γεύεστε Αγαπημένη συνταγούλα με τον ζουμερό καβουρμά μας! ποιότητα που γεύεστε με τον ζουμερό καβουρμά μας! 10 για την προετοιμασία Υλικά (χορταστική συνταγή για 3-4 άτομα) 1 «Καβουρμά μοσχαρίσιο Μπαντάκ» 1 πακέτο ψιλά μακαρόνια 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό 4 κουταλιές

Διαβάστε περισσότερα

Σαλάτα με πιπεριές και αυγά ορτυκιού

Σαλάτα με πιπεριές και αυγά ορτυκιού Σαλάτα με πιπεριές και αυγά ορτυκιού Σαλατούλα για να συνοδεύσουμε το κρασάτο κρέας μας που φτιάξαμε στο πρώτο μέρος της εκπομπής. Τέλεια ιδέα εύκολη και γρήγορη με σούπερ υλικά. Πάμε να την φτιάξουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μια πολύ τέλεια, ελαφριά και υγιεινή συνταγή! Ιδανική για τους ζεστούς μήνες. Τέλεια για γρήγορο γεύμα. Μπορείς να την κάνεις με ζυμαρικά που έχουν περισσέψει. Μπορείς επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στη Μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ Συνταγές Συλλογή Δ Kουλουράκια με Πορτοκάλι Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό: 1,5 κιλό (1 & 1/2 πακέτο) Βούτυρο: 500 γρ. (2 πακέτα) Ζάχαρη Άχνη: 500 γρ. (2 & 3/4 φλιτζανιού) Χυμός πορτοκαλιού: 300 γρ. (1 & 1/4

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Νόστιμα, απλά και υγιεινά! ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011-2012 το σχολείο μας έθεσε ως ένα από τους στόχους του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα συ ντα γές ΤΣΟΥΡΕΚΙ Πασχαλινό YΛΙΚΑ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 1 κιλό (1 πακέτο) Μαγιά: 90 γρ. νωπή ή 27 γρ. ξηρή (3 φακελάκια) Ζάχαρη: 350 γρ. (1 & 1/2 κούπα) Νερό (χλιαρό): 100 γρ. (2/5 κούπας)

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών

Διαβάστε περισσότερα

H κουζίνα της Αργεντινής

H κουζίνα της Αργεντινής H κουζίνα της Αργεντινής Αργεντινή Η Αργεντινή είναι μια χώρα που βρίσκεται κυρίως. Στο νότιο μισό της νότιας Αμερικής Το κλίμα: Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες.

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Carrot Cake 140 γρ. βούτυρο μαλακωμένο, 200 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. τριμμένο καρότo, 140 γρ. σταφίδα σουλτανίνα, 2 αυγά, 200 γρ. αλεύρι Schär Mix C, 1 κ.γ. κανέλα,

Διαβάστε περισσότερα

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) Αγκινάρες Πλούσιες σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και ίνες. Έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Οι διουρητικές της ιδιότητες βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!!

To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!! To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!! Φέτος το καλοκαίρι ξοδεύουμε λιγότερα λεφτά μαγειρεύοντας εύκολα και γρήγορα. Νόστιμες συνταγές Μπορείτε να τυπώσετε και να πάρετε μαζί σας αυτό το μικρό βιβλίο,

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 2 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Αρακάς με λαχανικά 1. Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε. 2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν γίνει διάφανο προσθέτετε τον αρακά. Τον σοτάρετε για λίγο. 3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. ΣΟΥΠΕΣ VEGAN ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ Υλικά 300 gr κάστανα 2 καρότα 1 πράσο 1 χούφτα μαϊντανό αλάτι θαλασσινό 1,5 lt νερό Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ζεστή Ντοματόσουπα με Γιαούρτι

Ζεστή Ντοματόσουπα με Γιαούρτι Ζεστή Ντοματόσουπα με Γιαούρτι Σημερα φτιάχνουμε μια ελαφριά και υγιεινή ζεστή ντοματοσουπα με γιαουρτι. Είμαι σίγουρος πως λατρεύεις τις σούπες αλλά αυτή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Πάμε να δούμε τα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΙΚΑ: 4 στρογγυλά ψωμάκια ολικής 4 αβγά 1 σφηνάκι γάλα 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων SALTIC 100 γρ. γραβιέρα 8 φέτες μπέικον 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1

ΥΛΙΚΑ: 4 στρογγυλά ψωμάκια ολικής 4 αβγά 1 σφηνάκι γάλα 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων SALTIC 100 γρ. γραβιέρα 8 φέτες μπέικον 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1 Ομελέτα burger Σήμερα θα σας κάνουμε να νιώσετε για λίγο πως είναι να τρως ένα fast food νόστιμο και προπαντώς φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Το fast food δεν είναι απαραίτητο ότι είναι κακό, αρκεί να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ντοματοκεφτέδες. Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες. Ντοματοκεφτέδες Ντοματοκεφτέδες Αυτή η καλοκαιρινή συνταγή είναι πολυ διαδεδομένη στην Σαντορίνη όπου και φτιάχνεται με τα πεντανόστιμα ντοματίνια του νησιού. Είναι όμως μία τέλεια ιδέα για να την φτιάξετε όπου κι αν

Διαβάστε περισσότερα

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ Συνταγές Συλλογή Γ Μπισκοτάκια με Φουντούκι Υλικά Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις: 250 γρ. Ζάχαρη: 150 γρ. Βούτυρο: 100 γρ. (2/5 του πακέτου) Φουντούκια αλεσμένα: 200 γρ. Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Πικάντικη πατατοσαλάτα

Πικάντικη πατατοσαλάτα Πικάντικη πατατοσαλάτα Υλικά 8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια 5 βρασμένες πατάτες σε κομματάκια 1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/4 κούπας αγγουράκι

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία.

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία. ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΗΣ Ζύμη για γεμιστό πιτάκι 1,5 kg αλεύρι 15 g αλάτι 250 g βούτυρο ή λίπος 3/8 l νερό Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

συνταγεσ της στιγμήσ

συνταγεσ της στιγμήσ συνταγες της στιγμής ΣΟΥΠΕΣ Πικάντικη Κοτόσουπα με Φιδέ 250 γρ. φιδές 1 κιλό κοτόπουλο βρασμένο 4 φλιτζάνια ζωμού λαχανικών 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 1 μικρή καυτερή πιπεριά 1 κουταλάκι

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά. Προετοιμασία. Κοτόπουλο Φρικασέ με Σέσκουλα. Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά.

Υλικά. Προετοιμασία. Κοτόπουλο Φρικασέ με Σέσκουλα. Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά. Κοτόπουλο Φρικασέ με Σέσκουλα Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά. : 15 Μαγείρεμα: 50 4 μπούτια κοτόπουλο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μέτριο πράσο σε ροδέλες 1 μάτσο

Διαβάστε περισσότερα

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ MENU No 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΝΟΥ ΜΕΝΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Β έτους OTEK Αναβυσσου 2012 Kostas Athanasopoulos CEC Amuse Bouche (Ταρτάρ Ψαριού και Μπιφτέκι με Μυρωδικά Σαλάτα Mesclun) ΤΑΡΤΑΡ

Διαβάστε περισσότερα

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1η ΗΜΕΡΑ B ΠΡΩΙΝΟ: Καφές ή πράσινο τσάι ή ρόφημα από βότανα. Ένα πορτοκάλι ή δύο μέτρια ακτινίδια ή τρία ξερά δαμάσκηνα. Ένα φλιτζάνι άπαχο φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά) με

Διαβάστε περισσότερα

1 γιαούρτι 2 αβγά 1 ποτήρι λάδι 20 γρ. μαγιά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι νερό Αλεύρι 2-3 δάχτυλα λιγότερο από το πακέτο του ενός κιλού

1 γιαούρτι 2 αβγά 1 ποτήρι λάδι 20 γρ. μαγιά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι νερό Αλεύρι 2-3 δάχτυλα λιγότερο από το πακέτο του ενός κιλού Γ ΤΑΞΗ 2012-2013 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αγαπητοί μάγειρες, σ αυτό το βιβλίο θα μάθετε να μαγειρεύετε διάφορες λαχταριστές συνταγές, που εκτελέσαμε, εμείς τα παιδιά της Γ τάξης του σχολείου Ι.Κ.Θ.,με πολύ κέφι και μεράκι.

Διαβάστε περισσότερα

Τυρομπουκάκια σάντουιτς (τι να κάνεις αν σου έμειναν τυροκεκάκια)

Τυρομπουκάκια σάντουιτς (τι να κάνεις αν σου έμειναν τυροκεκάκια) Τυρομπουκάκια σάντουιτς (τι να κάνεις αν σου έμειναν τυροκεκάκια) Τα τυ ρο μπ ου κά κι α πο υ φτ ιά ξα με τα θυμάσαι; Είναι εκείνα τα νοστιμότατα σνακ/ορεκτικά που μπορείς να ξαναδεις εδώ. Αν έκανες λοιπόν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ΥΛΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ΥΛΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ½ κιλό µακαρόνια Ν ο 6 ½ κιλό γιαούρτι 3 σκελίδες σκόρδο τριµµένες 3 κουταλιές λάδι 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριµµένο 1 κουταλάκι πάπρικα αλάτι Βάζουµε σε κατσαρόλα νερό

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές γεμάτες νοστιμιά!

Συνταγές γεμάτες νοστιμιά! Συνταγές γεμάτες νοστιμιά! Πατατοσαλάτα με Tulip Chopped Ham 200 γρ. Tulip Chopped Ham κομμένο σε κύβους 2 μέτριου μεγέθους πατάτες, βρασμένες και ξεφλουδισμένες 50 γρ. βρασμένο μπιζέλι Χοντροκομμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α 1 Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α Υλικά: 5 ρολάκια-σπαγγάκια, 250 γρ µανιτάρια, 50 γρ µπέικον, 200 ml κρέµα γάλακτος, ελαιόλαδο, µαϊντανός, αλάτι, πιπέρι. Προετοιµασία: Σε ζεστό λάδι

Διαβάστε περισσότερα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΛΙΚΑ 1κιλό μελιτζάνες 160 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 450 γρ. κιμά 1 ποτήρι άσπρο κρασί 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

Διαβάστε περισσότερα

Πολύχρωμα ζυμαρικά σαλατα με παντζαρι, σπανακι και καρότο

Πολύχρωμα ζυμαρικά σαλατα με παντζαρι, σπανακι και καρότο Πολύχρωμα ζυμαρικά σαλατα με παντζαρι, σπανακι και καρότο Τα μακαρόνια είναι η τέλεια λύση για να φας ένα πλήρες σαλατογεύμα υπερβιταμινούχο και με πολλά λαχανικά και κυρίως με ιδιαίτερη γεύση. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

============================================================================

============================================================================ Γαρνιτούρες- Συνοδευτικά Δημοσιεύθηκε από Hlianna - 15/11/2010 12:02 Γαρνιτούρα για γαλοπούλα ή στην κατσαρόλα μισή κούπα μπασμάτι μισό κιλό κιμά χοιρινό μισή κούπα κρεμμύδια τριμ τα εντόσθια ψιλ/να 1

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα!

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Νέα εποχή, νέο ξεκίνημα! Φέτος οι μέρες μας θα είναι γεμάτες με οικογενειακές στιγμές, βόλτες με φίλους και καινούργιες προκλήσεις. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΤΟΝΕ. Χριστουγεννιάτικο

ΠΑΝΕΤΟΝΕ. Χριστουγεννιάτικο ΠΑΝΕΤΟΝΕ Χριστουγεννιάτικο YΛΙΚΑ: Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 500 γρ. (μισό πακέτο) Μαγιά: 50 γρ. νωπή ή 18 γρ. ξηρή (2 φακελάκια) Ζάχαρη: 100 γρ. (2/5 κούπας) Γάλα χλιαρό: 150 γρ. (3/5 κούπας) Βούτυρο:

Διαβάστε περισσότερα

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ Με γλυκαντικά απο το φυτό Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση Cheesecake 6 7 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι. Εκτέλεση:

Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι. Εκτέλεση: Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό (γύρω στα 2-3 λίτρα). Ρίχνουμε αλάτι στο νερό και τ'αφήνουμε να βράσει. (Η κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ. Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ. Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ Τα Barilla Integrale προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές oι Aγαπηµένες µου Συνταγές περιεχόµενα Εισαγωγή Βασικά υλικά Σούπες & σάλτσες Λαχανικά & σαλάτες Ζυμαρικά & ρύζι Κρέας & ψάρι Αυγά & τυριά Γλυκά Ιδέες για πάρτι Κομπόστες & τρόφιμα σε άλμη Πηγές Ευχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

Τραχανοκεφτέδες. Τέλειοι τραχανοκεφέδες που θα λατρέψετε!!

Τραχανοκεφτέδες. Τέλειοι τραχανοκεφέδες που θα λατρέψετε!! Τραχανοκεφτέδες Τέλειοι τραχανοκεφέδες που θα λατρέψετε!! Υλικά: 100 γρ. τραχανά βρασμένο ΚΑΝΔΥΛΑΣ 1 κούπα αλεύρι για κάθε χρήση Αφοί ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ 1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic ½ κουταλάκι λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μια πολύ τέλεια, ελαφριά και υγιεινή συνταγή! Ιδανική για τους ζεστούς μήνες. Τέλεια για γρήγορο γεύμα. Μπορείς να την κάνεις με ζυμαρικά που έχουν περισσέψει. Μπορείς επίσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο και δοκιμάστε να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Κωνσταντίνας αυτές τις γιορτές. Θα σας αρέσουν σίγουρα. Και φυσικά μην ξεχάσετε να

Διαβάστε περισσότερα

γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια)

γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια) ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια) YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 600 γρ. (3 φλιτζάνια) Αυγά: 3 Τσικουδιά: 1 φλιτζανάκι του καφέ Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ. (1 κουταλάκι) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές της Άνοιξης

Συνταγές της Άνοιξης Μύρισε Άνοιξη και η ΓΙΩΤΗΣ σάς προτείνει µοναδικές συνταγές για το τραπέζι σας! Χρησιµοποιήστε αγαπηµένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ που σας δίνουν µαγειρικές και ζαχαροπλαστικές λύσεις για τις καθηµερινές απολαύσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ. πολίτικη. Συνταγή: Μαρία Κοκάκη YΛΙΚΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ. πολίτικη. Συνταγή: Μαρία Κοκάκη YΛΙΚΑ Συνταγή: Μαρία Κοκάκη ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ YΛΙΚΑ πολίτικη Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 550-600 γρ. (5 κούπες) Ζάχαρη: 150 γρ. (3/5 κούπας) Μαγιά: 45 γρ. νωπή ή 15 γρ. ξηρή (2 φακελάκια) Γάλα φρέσκο (χλιαρό):

Διαβάστε περισσότερα

Καλh αρχh και καλeς ετοιμασiες!

Καλh αρχh και καλeς ετοιμασiες! Τα µαθήµατα ξεκίνησαν στο σχολείο της ΓΙΩΤΗΣ! Κρατήστε σηµειώσεις γιατί στο νέο, φθινοπωρινό Τετράδιο Συνταγών µαθαίνουµε να ετοιµάζουµε αλµυρά και γλυκά σνακ για το κολατσιό όλης της οικογένειας. «Back

Διαβάστε περισσότερα

Μπισκότα γεμιστά με μήλο

Μπισκότα γεμιστά με μήλο Μπισκότα γεμιστά με μήλο Και επειδή τα μπισκότα είναι αγαπημένα και μάλιστα μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα είπαμε να σας κάνουμε μια ιδιαίτερη συνταγή γεμιστών μπισκότων με μήλα. Ιδανικό σνακ

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολη Ζύμη σαν Σφολιάτα

Εύκολη Ζύμη σαν Σφολιάτα Εύκολη Ζύμη σαν Σφολιάτα Ξέρω πόσο πολύ σας αρέσουν οι πίτες, σας έχω εύκολη ζύμη να την φτιάξετε όλοι. Πολλές φορές μου ζητάτε κάτι απλό, γιατί δεν μπορείτε να ανοίξετε φύλλο για πίτα. Η συνταγή που θα

Διαβάστε περισσότερα

Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης!

Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης! Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης! Σαρακοστιανές ηµιουργίες Αυτήν τη Σαρακοστή, δε στερούμαστε απόλαυσης και γεμίζουμε το τραπέζι μας με νέες, νηστίσιμες συνταγές από τη Γιώτης! Με τα αγαπημένα μας

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου

Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου Η παρούσα εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθαίνουμε Παρέα που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α

VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ: 200 γρ. φουντούκια 300 γρ. χουρμάδες 50 γρ. κακάο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 1400 ml Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal με Χαρούπι

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Θάλασσα, ήλιος, παιχνίδια στην άμμο... Το καλοκαίρι είναι υπέροχο! Και μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπέροχο αν το απολαύσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 9 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Ντομάτες γεμιστές με ρύζι και μάραθο 90 λεπτά 15 λεπτά 12 άτομα 12 ντομάτες μεγάλες και ώριμες 16 κουταλιές ρύζι γλασέ 2 μεγάλα μάτσα μάραθα 4 καρότα τριμμένα 8 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 16 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Μηλόπιτα νηστίσιμη 60 λεπτά 20 λεπτά 1. Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη μαργαρίνη Χωριό και ρίχνουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ομοιογενής

Διαβάστε περισσότερα

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι (Βασισμένο σε μια παραλλαγή συνταγής του Άγγελλου Ρέντουλα) 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 3/5 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες 1 1/2 ξερό κρεμμύδι,

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών Η ομελέτα είναι μια από τις πιο σίγουρες συνταγές και από αυτές που μπορούν οι περισσότεροι να φτιάξουν. Ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για γράμμωση και για διατροφή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Μύρισε. Χριστούγεννα!

Μύρισε. Χριστούγεννα! Μύρισε Χριστούγεννα! Και αυτόν τον Δεκέμβριο η Γιώτης καλωσορίζει τα Χριστούγεννα προσφέροντας τις πιο απολαυστικές προτάσεις για το γιορτινό σας τραπέζι! Περιηγηθείτε στο νέο μας e-cookbook και ανακαλύψτε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά χυμό από 4 πορτοκάλια 1 / 5 ½ φλ. κονιάκ 2 φλ. γλυκό κρασί ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο Για τη γέμιση 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο

Διαβάστε περισσότερα

Σολομός με πάπρικα,, λαχανικά και πατάτες (ή ότι άλλο ψάρι φιλέτο θέλετε) 4 6 φιλέτα σολομό 500 γρ νερό 1 κ/κι ζωμό λαχανικών στο Thermomix ½ κιλό πατατούλες φρέσκες ½ πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες ½ πιπεριά

Διαβάστε περισσότερα

Σπιτικές τραγανές τυροκροκέτες χωρίς τηγάνισμα!

Σπιτικές τραγανές τυροκροκέτες χωρίς τηγάνισμα! Σπιτικές τραγανές τυροκροκέτες χωρίς τηγάνισμα! Με αγνά υλικά και χωρίς τηγάνισμα αυτές τις τυροκροκέτες θα τις λατρέψετε! Υλικά ¾ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη ¾ φλιτζάνι τυρί τριμμένο τύπου gouda 2 μικρά

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύουµε οικογενειακά!

Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά! Και αναµφισβήτητα είναι η εποχή που σηµατοδοτεί τα νέα ξεκινήµατα. Ας κάνουµε λοιπόν όλοι µαζί ένα γευστικό ξεκίνηµα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων για την Ιταλια. Υλικά:

Διαβάστε περισσότερα

συλλογή Κ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 200 γρ. (1 & 1/3 κούπα) Νερό (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Γάλα πλήρες αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Βούτυρο: 100 γρ. (1/2 κούπα) Αυγό: 5-6

Διαβάστε περισσότερα

MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΥΛΙΚΑ για την σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα 1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη ρίγανη 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ΥΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα θα εντυπωσιάσει όλους τους λάτρεις της σοκολάτας! Έψαχνα καιρό για μία μοναδική συνταγή ενός

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολη Μους Σοκολάτας με στέβια

Εύκολη Μους Σοκολάτας με στέβια Εύκολη Μους Σοκολάτας με στέβια Και ποιος δεν αγαπάει τις σοκολάτες; Και για την ακρίβεια ποιος δεν αγαπάει τις μους σοκολάτες; Πόσο μάλλον όταν είναι με στέβια. Όταν δηλαδή το γευστικό και αμαρτωλό συναντάει

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: Παραδοσιακές Συνταγές της Λήμνου 1. Μελιτζανοσαλάτα 2. Κριθαρένιος ντάκος Λήμνου 3. Κολοκυθοκεφτέδες 4. Πιπεριές γεμιστές με καλαθάκι Λήμνου 5. Πετεινός με τα φλωμάρια 6. Ψευτοπετεινός

Διαβάστε περισσότερα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα οικογενειακά τραπέζια γεµάτα µε πρόσωπα που ακτινοβολούν

Διαβάστε περισσότερα

συνταγές της επιτυχίας!

συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Πανέτοιµοι να υποδεχτούµε το φθινόπωρο στην κουζίνα και να δηµιουργήσουµε γεύσεις µε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, για σίγουρη επιτυχία και σίγουρη οικονοµία! Με

Διαβάστε περισσότερα

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Πίτες Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Υλικά (για 20 άτομα) Γέμιση ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο 300 γρ μελιτζάνες 200 γρ πράσα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Ζύμη 800 γρ αλεύρι για όλες

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή Άνσελ Κις

Μεσογειακή διατροφή Άνσελ Κις Μεσογειακή διατροφή Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν

Διαβάστε περισσότερα

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Ένα απολαυστικό γλυκό. Brownie με διπλή κρέμα, πρώτη κρέμα από μους σοκολάτας, δεύτερη κρέμα βανίλιας, και τέλος

Διαβάστε περισσότερα

12 απολαυστικές συνταγές με Fina. που συνδυάζουν γεύση και καλή διατροφή!

12 απολαυστικές συνταγές με Fina. που συνδυάζουν γεύση και καλή διατροφή! απολαυστικές συνταγές με Fina που συνδυάζουν γεύση και καλή διατροφή! Ευρετήριο συνταγών Σάντουιτς Μπαγκέτα με τυρί Σάντουιτς φέτες αγγουριού με καπνιστό κοτόπουλο Σάντουιτς με σάλτσα γιαουρτιού, ρόκα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΟΝΑΤΣ. σπιτικά YΛΙΚΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΝΤΟΝΑΤΣ. σπιτικά YΛΙΚΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΝΤΟΝΑΤΣ σπιτικά YΛΙΚΑ: Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 800 γρ. (4 κούπες) Νερό (χλιαρό): 125 γρ. (1/2 κούπα) Γάλα (χλιαρό): 190 γρ. (3/4 κούπας) Ζάχαρη: 50 γρ. (1/4 κούπας) Βούτυρο λιωμένο: 50 γρ. (1/4 κούπας)

Διαβάστε περισσότερα

Υγρό κέικ μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου με φρέσκα σύκα, από το sintayes.gr!

Υγρό κέικ μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου με φρέσκα σύκα, από το sintayes.gr! Υγρό κέικ μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου με φρέσκα σύκα, από το sintayes.gr! Χρόνος: 25 λ + 55 λ ψήσιμο Δυσκολία: Εύκολη Ένα υπέροχο υγρό, κέικ με τον τέλειο συνδυασμό μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλων και φρέσκα

Διαβάστε περισσότερα

κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν

κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν 2 περιεχόμενα 3...Κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν 4...Κοτόπουλο ψητό με πατάτες φούρνου 5...Κοτόπουλο με λαχανικά (κινέζικο) 6...Κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρί 7...Κοτόπουλο ψητό και πράσινη σαλάτα

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη γεύση από φθινόπωρο!

Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Η πιο ατμοσφαιρική εποχή του χρόνου κατέφθασε και φέρνει μαζί της την έμπνευση για φθινοπωρινά μαγειρέματα! Θέλετε να ανακαλύψετε υπέροχες προτάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! «Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! Οι παγωμένες μπύρες και τα παγωτά έκαναν τη δουλειά τους! Ο δείκτης της ζυγαριάς είναι ανεβασμένος.κατεβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Σφακιανές πίτες (Κρήτη) Βήμα βήμα

Σφακιανές πίτες (Κρήτη) Βήμα βήμα Σφακιανές πίτες (Κρήτη) Βήμα βήμα Οι σφακιανές πίτες εκτός από παραδοσιακή συνταγή είναι νοστιμότατη και για αυτό και εμείς δεν παραλείπουμε να σας την δείξουμε βήμα βήμα μιας και είναι από τις πιο ιδιαίτερες

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!

Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr! Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr! Μπορεί το τσουρέκι να θέλει την ώρα του, αλλά αυτή η συνταγή για Βασιλόπιτα τσουρέκι είναι εύκολη! Είναι αφράτη, με μοναδική υφή και γεύση και

Διαβάστε περισσότερα

κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι

κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι 6 κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι ΥΛΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ κοτόπουλο φιλέτο ωμό (2 ανάλογα τις θερμίδες) 200 gr ντομάτες 20 gr κρασί άσπρο ξηρό τυρί λευκό light (12% λιπαρά) (40 ανάλογα τις θερμίδες)

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά. Προετοιμασία. Ψητό μπρόκολο σε σάλτσα από ταχίνι. Ένας διαφορετικός τρόπος να ετοιμάσετε το μπρόκολο

Υλικά. Προετοιμασία. Ψητό μπρόκολο σε σάλτσα από ταχίνι. Ένας διαφορετικός τρόπος να ετοιμάσετε το μπρόκολο Ψητό μπρόκολο σε σάλτσα από ταχίνι Ένας διαφορετικός τρόπος να ετοιμάσετε το μπρόκολο Μερίδες: 2 : 15 Μαγείρεμα: 10 1 μικρό μπρόκολο σε μπουκετάκια 4 κ.σ. ταχίνι 4 κ. σ. χυμό λεμόνι 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι

Διαβάστε περισσότερα

Ένα cookbook φέρνει την άνοιξη!

Ένα cookbook φέρνει την άνοιξη! Η ΓΙΩΤΗΣ υποδέχεται το Πάσχα με τις πιο ανοιξιάτικες γεύσεις! Με ένα cookbook γεμάτο νόστιμες, παραδοσιακές συνταγές που θα απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας τις γιορτινές ημέρες. Γευστικές πίτες,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΟΥ Γ 3

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΟΥ Γ 3 ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΟΥ Γ 3 Ένα κακό της ελληνικής εκπαίδευσης είναι το γεγονός ότι, παρόλο το πλήθος των γιορτών που έχουμε σαν λαός, δεν τις γιορτάζουμε με την απαραίτητη οργάνωση και ευχαρίστηση.

Διαβάστε περισσότερα