έκδοση GEODRAIN ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò (HDPE) ãéá ôçí áðïóôñüããéóç õðåäüöïõò Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "έκδοση 01.2014 GEODRAIN ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò (HDPE) ãéá ôçí áðïóôñüããéóç õðåäüöïõò Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση"

Transcript

1 έκδοση GEODRAIN ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò (HDPE) ãéá ôçí áðïóôñüããéóç õðåäüöïõò Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση

2 2 Ασφαλής απορροή 05 ΑΠΟΣΤΡΆΓΓΙΣΗ ΥΔΆΤΩΝ. ΤΙ ΕΊΝΑΙ 07 ΑΠΟΣΤΡΆΓΓΙΣΗ ΥΔΆΤΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ; 09 ΣΩΛΉΝΕΣ ΑΠΟΣΤΡΆΓΓΙΣΗΣ GEODRAIN 12 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΣΩΛΗΝΩΝ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 16 ΠΕΔΊΟ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ 17 ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ 18 ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

3 καινοτόμες τεχνολογίες για ένα βιώσιμο και ασφαλές περιβάλλον 3

4 4 Ιστορία Η αποστράγγιση αποτελεί μια αρχαία μέθοδος διαχείρισης των υδάτων. Τα πρώτα αποστραγγιστικά έργα έγιναν στην ελληνική αρχαιότητα σύμφωνα με μαρτυρίες του Ομήρου και του Ησιόδου και συγκεκριμένα στους υγροτόπους της Κωπαΐδας.

5 5 áðïóôñüããéóç õäüôùí ôé åßíáé Η αποστράγγιση είναι απαραίτητη για τη γρήγορη αποχέτευση των υδάτων, την αποφυγή συγκέντρωσής τους στο υπέδαφος και την αντιπλημμυρική προστασία των αστικών και γεωργικών περιοχών. Η υγρασία, οι ρωγμές και η διάβρωση υπογείων τμημάτων στις κατασκευές, η καθίζηση των οδοστρωμάτων, η υπερχείλιση ή αλατοποίηση των εδαφών είναι μερικά από τα συνήθη φαινόμενα που οφείλονται στην κακή διαχείριση των υπόγειων ή διηθούμενων επιφανειακών υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας κατασκευαστής ή μελετητής είναι ο έλεγχος και η απομάκρυνση των πλεοναζόντων υδάτων που μπορεί να οφείλονται στη φυσική ροή (βροχή ή χιόνι), στη διακύμανση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα, σε πιθανή γειτνίαση φυσικών αποδεκτών, κ.α. Η διείσδυση υδάτων στη μάζα ενός δομικού στοιχείου μπορεί να προκαλέσει χημικές αλλοιώσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μηχανικές φθορές. Αναλογικά τα πλεονάζοντα ύδατα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις καθιστούν το όργωμα του εδάφους αναποτελεσματικό ενώ παράλληλα επιταχύνουν την υποβάθμιση της δομής του με αρνητικές επιπτώσεις στα φυτά (ανεπαρκής αερισμός του ριζικού συστήματος, μειωμένη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, χαμηλότερος βαθμός θερμότητας, κ.α.). Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν στην αλατοποίηση του εδάφους καθιστώντας το ακατάλληλο για γεωργική χρήση. Στόχος της αποστράγγισης είναι να διατηρηθεί η υγρασία (τα ύδατα) μακριά με τη βοήθεια ενός κατάλληλου δικτύου. Η αποστράγγιση αναφέρεται στην ασφαλή συλλογή και απομάκρυνση των υδάτων που βρίσκονται μέσα στο έδαφος καθώς και του διηθούμενου επιφανειακού ύδατος. Πιο απλά, αποτελεί ένα «τούνελ» μέσα από το οποίο το νερό μπορεί να ρέει εκμεταλλευόμενο τη βαρύτητα του και να απομακρύνεται με ασφάλεια.

6 6 Πλαστικοί αποστραγγιστικοί σωλήνες Είναι διάτρητοι με περιμετρικές οπές για να συλλέγουν και να απομακρύνουν με ασφάλεια το νερό. Παράγονται από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο. Είναι δομημένου τοιχώματος, άκαμπτοι ή εύκαμπτοι, κυματοειδείς εξωτερικά, ώστε να τοποθετούνται πιο εύκολα ακολουθώντας τη μορφολογία του εδάφους, και λείοι εσωτερικά για να διευκολύνουν τη ροή του νερού. Χαλίκια Τα χαλίκια αποτελούν ένα είδος «φίλτρου» καθώς αποτελούν οδηγό των υδάτων προς τα σημεία απορροής, δηλαδή τους αποστραγγιστικούς σωλήνες ενώ παράλληλα εμποδίζουν τους λεπτούς κόκκους της γαιώδους περιοχής να εισχωρήσουν στο φίλτρο. Η κοκκομετρική διαβάθμιση του υλικού και η διαπερατότητα του αποτελεί αντικείμενο τεχνικής μελέτης. Γεωυφάσματα Πρόκειται για πολυπροπυλενικά ή πολυεστερικά υφάσματα, υφαντά ή μη υφαντά, που τοποθετούνται είτε γύρω από τον αποστραγγιστικό σωλήνα είτε ανάμεσα στις στρώσεις του ορύγματος επιτρέποντας το νερό να περάσει απρόσκοπτα μέσα στο σωλήνα και αποκλείοντας τη διείσδυση εδαφικού υλικού στο εσωτερικό του.

7 7 ðùò ëåéôïõñãåß Η αποστράγγιση αποτελεί ένα σύστημα προστασίας συμπληρωματικό της στεγανοποιήσης, αποκλείοντας την υγρασία να φτάσει στην κατασκευή. Αντίθετα, η στεγανοποίηση αποτελεί ουσιαστικά ένα φράγμα κατά της υγρασίας. Ένα σύστημα αποστράγγισης υπεδάφους αποτελείται από μια κατασκευή εκτροπής νερού (συνήθως όρυγμα) και ένα δίκτυο συλλογής και απομάκρυνσης νερού. Η εκτροπή πραγματοποιείται με τη διακοπή της συνέχειας του εδάφους και την παρεμβολή ενός κατακόρυφου ή οριζόντιου φράγματος που περιέχει αδρανή υλικά που βοηθούν στην καλύτερη απορροή του νερού και γεωυφάσματα που αποτελούν πρόσθετα φίλτρα για το διαχωρισμό των στραγγιστικών στρώσεων από το περιβάλλον εδαφικό υλικό. Η συλλογή και απομάκρυνση των υδάτων πραγματοποιείται με τη χρήση αποστραγγιστικών διάτρητων πλαστικών σωλήνων δομημένου τοιχώματος πολυαιθυλενίου που συλλέγουν και απορρίπτουν τα ύδατα είτε σε φυσικούς αποδέκτες, είτε σε δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων ή ομβρίων. Εναλλακτικά μπορούν να συλλέγονται σε ένα φρεάτιο συλλογής και στη συνέχεια, με τη βοήθεια κάποιας αντλίας, να απομακρύνονται σε κατάλληλα μέρη. Οι πλαστικοί αποστραγγιστικοί σωλήνες εδράζονται επάνω σε μια στρώση διαβαθμισμένης χαλικόστρωσης μέσα στο όρυγμα που έχει δημιουργηθεί μια ελάχιστη κλίση ώστε να εξασφαλιστεί η απορροή του νερού στο επιθυμητό σημείο. Η διάμετρος τους συνήθως είναι μεγαλύτερη από εκείνη που καθορίζει η υπολογιζόμενη ποσότητα νερού στο έργο (σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η εκάστοτε μελέτη).

8 8 Ευκολία στον έλεγχο και καθαρισμό λόγω του φωτεινού εσωτερικού χρώματος (πράσινο RAL 6038)

9 9 óùëþíåò áðïóôñüããéóçò GEODRAIN Οι νέοι σωλήνες αποστράγγισης διπλού δομημένου τοιχώματος GEODRAIN παράγονται από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (HDPE) με βάση τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων ΕΝ ISO 9969 και DIN Η εξωτερική επιφάνεια τους είναι κυματοειδής (σπιράλ), χρώματος μαύρου RAL 9004, ενώ η εσωτερική τους είναι λεία, χρώματος πράσινου RAL Οι σωλήνες αποστράγγισης GEODRAIN διακρίνονται για τα εξής χαρακτηριστικά: Το πολυαιθυλένιο έχει άριστη συμπεριφορά απέναντι σε χημικά και βιοχημικά στοιχεία γεγονός που προσφέρει στους σωλήνες GEODRAIN επιπλέον αντοχή στις διαβρωτικές ουσίες που μπορεί να βρεθούν στο χώμα. Ονομασία Κατηγορία σωλήνων Ακαμψία δακτυλίου (σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9969) Μοίρες διάτρησης (σύμφωνα με το πρότυπο DIN ) Επιφάνεια διάτρησης (σύμφωνα με το πρότυπο DIN ) Αντοχή στα χημικά Αντοχή στη γήρανση Αντιτρωκτική ιδιότητα Φιλικό προϊόν Χρώμα Εναρμόνιση Εξωτ. Διάμετροι (OD Μήκος σωλήνων Συσκευασία GEODRAIN Εύκαμπτος σωλήνας Type R2 (DIN ) SN 4 KN/m 2 SN 8 KN/m 2 (κατόπιν παραγγελίας) 360 o - ΤΡ (totally perforated) Περιμετρικά συμμετρική διάτρηση >50 cm 2 /m 360 o Υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (HDPE) ανθεκτικό στα χημικά και τη διάβρωση Μη ελκυστική τροφή για τα τρωκτικά λόγω οικολογικού υλικού που βρίσκεται στο εσωτερικό των σωλήνων * Ανθεκτικό έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας (UV) Ανθεκτικό έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας (UV) Ελεύθερο αλογόνων & βαρέων μετάλλων Ελεύθερο αλογόνων & βαρέων μετάλλων Εξωτ. τοίχωμα: Μαύρο RAL 9004 Εξωτ. τοίχωμα: Μαύρο RAL 9004 Εσωτ. τοίχωμα: Πράσινο RAL 6038 Εσωτ. τοίχωμα: Πράσινο RAL 6038 Οδηγία RoHS, Κανονισμός REACH Οδηγία RoHS, Κανονισμός REACH 90, 110, 125, 160, , 125, 160, 200, 250, 315, 400, 500, 630, 800, 1000, 1200 Κουλούρα 50 m: OD 90, OD 110, OD m: OD 160, OD 200 Η κάθε κουλούρα περιλαμβάνει μια μούφα σύνδεσης και μια τάπα τερματισμού GEODRAIN Άκαμπτος σωλήνας Type R2 (DIN ) SN 4 KN/m 2 SN 8 KN/m ±10, LΡ (locally perforated) Κατά μήκος συμμετρική διάτρηση (Διατίθενται μπάρες 360 ο κατόπιν παραγγελίας) >50 cm 2 /m Μπάρα 6 m Η κάθε μπάρα περιλαμβάνει μια μούφα σύνδεσης 220 o * (Patent pending)

10 10 ΔΙΆΤΡΗΣΗ Οι οπές αποτελούν ουσιαστικά τις εισόδους του νερού στον αποστραγγιστικό σωλήνα. Πραγματοποιούνται συμμετρικά με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό σε όλο το μήκος των σωλήνων. Το μήκος τους και οι μεταξύ τους αποστάσεις καθορίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή επιφάνεια συλλογής υδάτων στο εσωτερικό των σωλήνων. 360 o 220 o TP Totally perforated pipes LP Locally perforated pipes GEODRAIΝ Εύκαμπτος σωλήνας Μοίρες διάτρησης: 360 o Σωλήνες με οπές συλλογής σε 360 o απορρέουν το νερό σε μεγάλες αποστάσεις και διατηρούν χαμηλά τα επίπεδα του υδροφόρου ορίζοντα. GEODRAIΝ Άκαμπτος σωλήνας Μοίρες διάτρησης: 220 o / 240 o Οι οπές συλλογής κατά μήκος του σωλήνα δημιουργούν μια κατάλληλη περιοχή απορροής στον πυθμένα του. Για τη σωστή τοποθέτηση του σωλήνα στο όρυγμα φροντίστε η εγχάρακτη (ή τυπωμένη) σήμανση να βρίσκεται στην επάνω πλευρά. ΜΗΧΑΝΙΚΈΣ ΑΝΤΟΧΈΣ Οι σωλήνες αποστράγγισης GEODRAIΝ παράγονται από ισχυρό, ανθεκτικό και υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (HDPE). Αποτελούνται από δύο ειδικής γεωμετρίας τοιχώματα που είναι δομημένα μεταξύ τους ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή ακαμψία (ring stiffness), έως και SN8, η δομική ακεραιότητα σε πιθανή παραμόρφωση (ring flexibility) καθώς και η εύκολη απορροή των υδάτων. Η ακαμψία των σωλήνων κατηγοριοποιείται βάσει του ευρωπαϊκού προτύπου EN ISO 9969 (για περισσότερα βλ. σελ 18)

11 11 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Όλη η πληροφορία που αφορά χαρακτηριστικά, μηχανικές αντοχές και ιχνηλασιμότητα μαρκάρεται επάνω στον εξωτερικό τοίχωμα του σωλήνα, ανά 2 μέτρα, με τη χρήση ανεξίτηλης μελάνης. GEODRAIN Εύκαμπτος σωλήνας Συσκευάζεται σε κουλούρες των 50m για τις διαμέτρους OD90, OD110 και OD125, και των 25m για τις διαμέτρους OD160 και OD200. Στις κουλούρες των 50m τοποθετείται τσέρκι ασφαλείας στο 25ο μέτρο για καλύτερη διαχείριση των σωλήνων κατά την εγκατάσταση. Όλες οι κουλούρες διαθέτουν μια προστατευτική τάπα τερματισμού και μια μούφα σύνδεσης με άγγιστρα (βλ.σελ.13) που τοποθετούνται κατά την διαδικασία συσκευασίας. Οι αδιάβροχες και ανεξίτηλες ενημερωτικές ετικέτες που χρησιμοποιούνται βοηθούν στην έγκυρη πληροφόρηση ενώ τα ειδικά τσέρκια ασφαλείας στην ασφαλή διανομή και αποθήκευση τους. GEODRAIN Άκαμπτος σωλήνας Διατίθενται σε 6m άκαμπτες μπάρες με ενσωματωμένη μούφα σύνδεσης στις διαμέτρους OD110, OD125, OD160, OD200, ΟD250, ΟD315, ΟD400, ΟD500, ΟD630, ΟD800, ΟD1000 & ΟD1200. Τοποθετούνται σε ξύλινες σκάφες που συσκευάζονται με ειδικό προστατευτικό τριστρωματικό νάιλον για ακόμα μεγαλύτερη αντοχή στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία (διάμετροι μέχρι και OD315). Όλες οι μπάρες διατίθενται με μια μούφα σύνδεσης που τοποθετείται κατά την παραγωγική διαδικασία (για τους τρόπους σύνδεσης βλέπε σελ.13). Για την έγκυρη πληροφόρηση σας, κατά την παραλαβή και χρήση, συμβουλευτείτε την αυτοκόλλητη ετικέτα που βρίσκεται στο εσωτερικό τους. ΧΡΗΣΗ Επεξήγηση ετικέτας (βλ. περισσότερα σελ.18) Οι σωλήνες GEODRAIN φορτώνονται και μεταφέρονται σχετικά εύκολα, λόγω του μειωμένου βάρους τους, ενώ αποθηκεύονται σε υπαίθριους χώρους λόγω της εξαιρετικής αντοχής τους στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Κόβονται εύκολα και γρήγορα με τη χρήση απλών επαγγελματικών εργαλείων κοπής.

12 12 ÿáñáêôçñéóôéêü óùëþíùí êáé åîáñôçìüôùí 13,6m 2,45m 2,70m Σωλήνες GEODRAIN Εύκαμπτοι σωλήνες σε κουλούρες 360 o DN/OD ID Συσκευασία Φορτηγό mm mm κουλούρα (m) (m) SN4 SN ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σωλήνες GEODRAIN με ακαμψία δακτυλίου SN8 μπορούν να παραχθούν κατόπιν συνεννόησης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα m/φορτηγό που αναγράφονται παραπάνω δεν αφορούν συσκευασίες (κουλούρες) τοποθετημένες σε παλέτες. Σωλήνες GEODRAIN Άκαμπτοι σωλήνες σε ευθύγραμμες μπάρες DN/OD ID Συσκευασία Συσκευασία Φορτηγό mm mm Μπάρα (m) Σκάφη (m) (m) SN4 SN8 220 o ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Οι διάμετροι OD90 & OD125 είναι διαθέσιμοι μόνο κατόπιν παραγγελίας! ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Οι διάμετροι ΟD250 έως OD630 φέρουν συμμετρική διάτρηση ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη σωστή τοποθέτηση του σωλήνα στο όρυγμα φροντίστε η εγχάρακτη (ή τυπωμένη) σήμανση να βρίσκεται στην πάνω πλευρά! ΧΥΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΥΚΑΜΠΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ (ΚΟΥΛΟΥΡΕΣ) GEODRAIN Σύνδεση χωρίς χρήση ελαστικού δακτυλίου Moύφα σύνδεσης με άγγιστρα DN/OD Συσκευασία mm τεμ/κούτα Τάπες προστασίας DN/OD Συσκευασία mm τεμ/κούτα

13 13 ΧΥΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΚΑΜΠΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ GEODRAIN Σύνδεση με χρήση ελαστικού δακτυλίου Μούφες σύνδεσης Αντιστοιχία (σωλήνα DN) ΟD OD OD OD OD OD OD OD OD OD ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΝ GEODRAIN α β Με συγκολλημένο χυτό σύνδεσμο (μούφα). Με διαμορφωμένο από την παραγωγή του σωλήνα σύνδεσμο (μούφα) στο ένα άκρο και διαμορφωμένο μικρότερης διαμέτρου ελεύθερο ευθύ άκρο. Οδηγίες για την κοπή των σωλήνων, την τοποθέτηση ελαστικού δακτυλίου, τη σύνδεση σωλήνων με μούφες, και τη σύνδεση του ελαστικού σύνδεσμου διακλάδωσης θα βρείτε στο OD160 - OD400 OD500 - OD1200 α β γ Ελαστικός δακτύλιος στεγάνωσης Αντιστοιχία (σωλήνα DN) OD OD OD OD OD OD OD OD OD OD OD OD OD OD OD ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ελαστικός δακτύλιος τοποθετείται στο πρώτο αυλάκι του εξωτερικού τοιχώματος στο ελεύθερο ευθύ άκρο του σωλήνα πριν από κάθε σύνδεση. γ Με χρήση ανεξάρτητου χυτού συνδέσμου (μούφα). OD160 - OD1200 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ελαστικοί δακτύλιοι που αναφέρονται στον τρόπο σύνδεσης «α» μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με τον τρόπο σύνδεσης «γ», δηλαδή με τη χρήση ανεξάρτητου χυτού συνδέσμου (μούφα). Γωνίες 45 0 Γωνίες 90 0 DN/OD mm DN/OD mm Όλες οι Γωνίες (45 0 & 90 0 ) φέρουν διαμορφωμένο σύνδεσμο στα άκρα τους για την άμεση σύνδεση με τα ελεύθερα άκρα των σωλήνων. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η χρήση ελαστικού δακτυλίου

14 14 Ημιταύ 45 0 DN/OD mm Όλες οι διακλαδώσεις (Ταυ & Ημιταύ) φέρουν διαμορφωμένο σύνδεσμο στα άκρα τους για την άμεση σύνδεση με τα ελεύθερα άκρα των σωλήνων. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η χρήση ελαστικού δακτυλίου. Ταυ 90 0 DN/OD mm Συστολή DN/OD mm ΟD160/ OD200/ Η συστολή είναι έκκεντρη και απαιτεί προσοχή στη φορά τοποθέτησής της. Συστολικό Ταυ /160 Περιγραφή DN/OD mm Ταυ Συστολή 200/ Ελαστικός δακτύλιος στεγάνωσης Συστολικό Ημιταύ /160 Περιγραφή DN/OD mm Ημιταύ Συστολή 200/ Ελαστικός δακτύλιος στεγάνωσης Τάπες τερματισμού αρσενικές Aντιστοιχία σωλήνα (DN) Τάπες τερματισμού θηλυκές Aντιστοιχία σωλήνα (DN) ΟD OD OD OD OD OD OD OD OD OD Οι αρσενικές τάπες τερματισμού τοποθετούνται στο διαμορφωμένο με σύνδεσμο (μούφα) άκρο του σωλήνα. Για τη σύνδεση τους απαιτείται η χρήση ελαστικού δακτυλίου που τοποθετείται στην τάπα τερματισμού. ΟD OD OD OD OD OD OD OD OD OD Οι θηλυκές τάπες τερματισμού τοποθετούνται στο ελεύθερο ευθύ άκρο του σωλήνα. Για τη σύνδεση τους απαιτείται η χρήση ελαστικού δακτυλίου που τοποθετείται στο ευθύ άκρο του σωλήνα.

15 15 Ελαστικός σύνδεσμος διακλάδωσης (σαμάρι) DN/OD Κεντρικός Οπή κοπής mm αγωγός mm /315/ /800/ /400/ / /800/ / /800/ / /800/ /800/ / Οδηγίες για την κοπή των σωλήνων, την τοποθέτηση ελαστικού δακτυλίου, τη σύνδεση σωλήνων με μούφες, και τη σύνδεση του ελαστικού σύνδεσμου διακλάδωσης θα βρείτε στο ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Ο κωδικός αφορά κεντρικό αγωγό εσωτερικής διαμέτρου (ID). ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Για οδηγίες τοποθέτησης. Ποτηροτρύπανο Διάμετρος οπής (mm) Λιπαντικό σύνδεσης σωλήνων & εξαρτημάτων KOUVIDIS Συσκευασία 5 kg Κόλλα συγκράτησης & στεγανοποίησης KOUVIDIS Συσκευασία 6 χ 310 ml ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η χρήση λιπαντικού κρίνεται απαραίτητη πριν από κάθε σύνδεση.

16 16 XYTA αθλητικά γήπεδα αυτοκινητόδρομοι γεωργία åíäåéêôéêü ðåäßá åöáñìïãþò Η κυματοειδής εξωτερική επιφάνεια διευκολύνει τη τοποθέτηση των σωλήνων στο έδαφος, ακολουθώντας την μορφολογία του εδάφους, ενώ η εσωτερική λεία επιφάνεια παρέχει τη βέλτιστη ταχύτητα ροής. GEODRAIN Εύκαμπτος σωλήνας διπλού δομημένου τοιχώματος, διάτρησης στις 360 o (ΤΡ), για την αποστράγγιση υδάτων/όμβριων σε όλους τους τύπους οικιακών κτιρίων (περιμετρικές αποστραγγίσεις), φωτοβολταϊκά πάρκα, γεωργικές εφαρμογές, κηπουρική και γενικά σε εφαρμογές που απαιτείται ευελιξία στην τοποθέτηση. GEODRAIN Άκαμπτος σωλήνας διπλού δομημένου τοιχώματος, διάτρησης 220 ο /240 ο (LΡ), για την αποστράγγιση υδάτων/ομβρίων σε οδικά δίκτυα (επαρχιακοί δρόμοι), βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές, ΧΥΤΑ, ΧΑΔΑ, γήπεδα, διαμόρφωση περιβαλλόντων χώρων και γενικά σε εφαρμογές υπόγειας δικτύωσης όπου το έδαφος δέχεται μεγάλες και μόνιμες καταπονήσεις.

17 17 ïäçãßåò åãêáôüóôáóçò Η εγκατάσταση σωλήνων σε υπόγεια δίκτυα απαιτεί μια σειρά εκτέλεσης εργασιών, που ορίζονται από τη μελέτη, ώστε να διασφαλιστούν η ασφάλεια των εργασιών καθώς και η ίδια η υδραυλική εγκατάσταση. Βασικά στοιχεία ορυγμάτων Η εκσκαφή ενός ορύγματος εγκατάστασης σωλήνων θα πρέπει να γίνεται με προσοχή ώστε να εξασφαλίζεται μια ομαλή και ομοιόμορφη επιφάνεια έδρασης. Καλό είναι τα ορύγματα να μην ανοίγονται πολύ πριν την τοποθέτηση των σωλήνων και η επίχωση να γίνεται το συντομότερο δυνατόν αμέσως μετά την τοποθέτηση τους. Κάποια βασικά κριτήρια ελέγχου της ορθότητας των εργασιών που αφορούν το όρυγμα είναι τα εξής:» Η κλίση και η στάθμη του πυθμένα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες υψομετρικές διαφορές.» Οι διαστάσεις των διατομών εκσκαφής.» Οι διαστάσεις και οι μηχανικές αντοχές των σωλήνων» Η ομαλότητα των επιφανειών των ορύγματος, πυθμένα και παρειών.» Η απομάκρυνση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.» Η διαλογή, επαναχρησιμοποίηση και προσωρινή αποθήκευση των προϊόντων εκσκαφής και η απομάκρυνση των ακατάλληλων. Παραλαβή και μεταφορά στο σημείο εγκατάστασης Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα τους πρέπει να ελέγχονται, κατά την παράδοση, ότι φέρουν τη σωστή σήμανση και ότι πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που ορίζει η μελέτη. Πριν την εγκατάσταση πρέπει να επιθεωρούνται με προσοχή για τον εντοπισμό πιθανών φθορών. Aποθήκευση Οι σωλήνες πρέπει να αποθηκεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ακεραιότητα τους. Δεν πρέπει να τοποθετούνται δίπλα σε ανοικτά ορύγματα, ενώ ο χώρος αποθήκευσης τους πρέπει να είναι καθαρός και να μην περιέχει ξένα σώματα, π.χ. αιχμηρούς λίθους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πιθανή ζημιά. Η χρήση ειδικών περονοφόρων οχημάτων ή ειδικά σχεδιασμένων ιμάντων κρίνεται απαραίτητη. Τοποθέτηση Τοποθετείστε τους σωλήνες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η επιφάνεια τους να ακουμπάει τον πυθμένα του ορύγματος σε όλο τους το μήκος. Σε περίπτωση διακοπής της διαδικασίας εγκατάστασης, είτε λόγω προσωρινής παύσης των εργασιών είτε λόγω πρόβλεψης για μελλοντική σύνδεση, οι άκρες των σωλήνων θα πρέπει να σφραγίζονται με προστατευτικές τάπες. Οι τάπες δεν θα πρέπει να αφαιρούνται πριν τη διαδικασία σύνδεσης. Η περιοχή του σωλήνα που θα έλθει σε επαφή με το εξάρτημα σύνδεσης (μούφα) πρέπει να είναι καθαρή και χωρίς φθορές. Συνδεσιμότητα Κατά τη διαδικασία σύνδεσης (μούφα, φρεάτιο, κλπ) πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν πρέπει να περάσουν ξένα σώματα στο εσωτερικό των σωληνώσεων. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την κοπή και τη συναρμολόγηση του σωλήνα. Οδηγίες για τη σωστή χρήση της κόλλας και του λιπαντικού κατά τη συναρμολόγηση των μουφών σύνδεσης με τους σωλήνες GEODRAIN μπορείτε να βρείτε στο www. kouvidis.gr Έλεγχος Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να διεξάγονται, πέρα των οπτικών, έλεγχοι για την πιθανή παραμόρφωση των σωλήνων, την αλλαγή του βαθμού συμπίεσης, καθώς και την επάρκεια/αποτελεσματικότητα της έδρασης. Η επιφάνεια έδρασης πρέπει να ελέγχεται επιμελώς και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της μελέτης ως προς τις κλίσεις και την ομαλότητα της. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παραπάνω πληροφορίες αποτελούν ένα ενημερωτικό οδηγό ασφαλούς διάνοιξης ορυγμάτων και εγκατάστασης σωλήνων και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέονται με τις προδιαγραφές που ορίζει η εκάστοτε μελέτη. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να συμβουλευτείτε το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 1610 (Construction and testing of drains and sewers).

18 18 ôå íéêü ðáñüñôçìá Περιγραφή Υλικό παραγωγής Διάμετρος σωλήνα Mοίρες διάτρησης Κατηγορία δακτυλιοειδούς ακαμψίας Mήκος σωλήνα Επεξήγηση ετικέτας GEODRAIN Σε κάθε σωλήνα GEODRAIN τοποθετείται μια ετικέτα που διευκολύνει στην αναγνώριση του και στην επεξήγηση των ιδιοτήτων που το χαρακτηρίζουν. ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Στρογγυλοί σωλήνες με διαμορφώσιμη εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια. Στρογγυλοί σωλήνες με λεία εσωτερική και διαμορφώσιμη εξωτερική επιφάνεια. Στρογγυλοί σωλήνες με τοίχωμα ενός υλικού, ομοιογενή δομή τοιχώματος, λεία εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια. DIN R1 R2 R3 TP ±10 0 a LP a ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΤΡΗΣΗΣ Ολική διάτρηση / Totally perforated pipes Μερική διάτρηση ±10 0 / Locally perforated pipes Σημειακή διάτρηση / Multi-purpose pipe DIN TP LP MP MP Αδιάτρητοι σωλήνες / Unperforated pipes UP UP Κατηγοριοποίηση ακαμψίας δακτυλίου Ring Stiffness (EN ISO 9969) SN: Nominal Stiffness Ονομαστική διατομή (DN) DN 500mm DN 500mm Ακαμψία δακτυλίου (SN) [kn/m 2 ] SN 4, SN 8, SN 16 SN 2, SN 4, SN 8, SN 16

19 19 Σωλήνες GEODRAIN με γεωύφασμα (Patent pending) σύντομα κοντά σας

20 20 για περισσότερα... ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΑΒΕΕ Βιομηχανία Συστημάτων Πλαστικών Σωλήνων ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσου Ηράκλειο Κρήτης Τηλ.: , Fax: Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Επιχειρηματικής Αριστείας & Ποιότητας

GEODRAIN. ÄéÜôñçôïé óùëþíåò áðïóôñüããéóçò Äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò. ãéá ÔÇÍ ÁÐÏÓÔÑáããéÓÇ ÔÙÍ ÕÄÁÔÙÍ ÓÅ ÈÅÌÅËéá Êáé ÓÅ ÕÐáéÈÑÉÏÕÓ ÙÑÏÕÓ

GEODRAIN. ÄéÜôñçôïé óùëþíåò áðïóôñüããéóçò Äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò. ãéá ÔÇÍ ÁÐÏÓÔÑáããéÓÇ ÔÙÍ ÕÄÁÔÙÍ ÓÅ ÈÅÌÅËéá Êáé ÓÅ ÕÐáéÈÑÉÏÕÓ ÙÑÏÕÓ GEODRAIN ÄéÜôñçôïé óùëþíåò áðïóôñüããéóçò Äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ÔÇÍ ÁÐÏÓÔÑáããéÓÇ ÔÙÍ ÕÄÁÔÙÍ ÓÅ ÈÅÌÅËéá Êáé ÓÅ ÕÐáéÈÑÉÏÕÓ ÙÑÏÕÓ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ 2 Μετρό Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

GEOSUB ÍÝïé óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE Ðñïóôáóßá êáëùäßùí

GEOSUB ÍÝïé óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE Ðñïóôáóßá êáëùäßùí έκδοση 06.2014 GEOSUB ÍÝïé óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE Ðñïóôáóßá êáëùäßùí Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 2 Αξιοπιστία & ασφάλεια 04 ΝΕΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ GEOSUB 05 ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 06

Διαβάστε περισσότερα

ÓõóôÞìáôá ðëáóôéêþí óùëþíùí

ÓõóôÞìáôá ðëáóôéêþí óùëþíùí ÓõóôÞìáôá ðëáóôéêþí óùëþíùí EO ÃÉÁ ÔÇÍ ÁÐÏ ÅÔÅÕÓÇ, ÁÐÏÓÔÑÁÃÃÉÓÇ & ÐÑÏÓÔÁÓÉÁ ÊÁËÙÄÉÙÍ GEOSAN óùëþíåò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí & üìâñéùí õäüôùí H KOUVIDIS έχει αναπτύξει το σύστηµα πλαστικών σωλήνων διπλού

Διαβάστε περισσότερα

GEONFLEX - GEONDUR. ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE

GEONFLEX - GEONDUR. ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE GEONFLEX - GEONDUR ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE 2 Πρωτοπορία φιλικά προς το περιβάλλον για όλο τον κύκλο ζωής τους GEOΝFLEX - GEOΝDUR ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ GEOΝFLEX - GEOΝDUR 0 ΓΕΓΟΝΌΤΑ 07 08 09 ΕΞΑΡΤΉΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

GEONFLEX - GEONDUR. ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá

GEONFLEX - GEONDUR. ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá GEONFLEX - GEONDUR ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá 2 Πρωτοπορία 05 ΓΕΓΟΝΌΤΑ 07 GEOΝFLEX - GEOΝDUR 08 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ GEOΝFLEX - GEOΝDUR 09 ΕΞΑΡΤΉΜΑΤΑ 11 ΠΕΔΊΟ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ 12 ΟΔΗΓΊΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

GEOSUB L 450. ÍÝïé óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE Ðñïóôáóßá êáëùäßùí óå õðüãåéá äßêôõá. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση

GEOSUB L 450. ÍÝïé óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE Ðñïóôáóßá êáëùäßùí óå õðüãåéá äßêôõá. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση έκδοση 04.2017 GEOSUB L 450 ÍÝïé óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE Ðñïóôáóßá êáëùäßùí óå õðüãåéá äßêôõá Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 2 04 ΣΩΛΗΝΕΣ GEOSUB 05 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΩΛΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ÔÉÌÏÊÁÔÁËÏÃÏÓ Αποχέτευση & Αποστράγγιση

ÔÉÌÏÊÁÔÁËÏÃÏÓ Αποχέτευση & Αποστράγγιση ÔÉÌÏÊÁÔÁËÏÃÏÓ 10. 2018 GR Αποχέτευση & Αποστράγγιση EO 3 >39 Χρόνια εξειδίκευση στην παραγωγή συστηµάτων πλαστικών σωλήνων (1979) 2 Θυγατρικές εταιρίες σε Κύπρο και Γερµανία 24.500m 2 Κεντρικά γραφεία

Διαβάστε περισσότερα

GEONFLEX - GEONDUR. ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá

GEONFLEX - GEONDUR. ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá GEONFLEX - GEONDUR ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá 05 γεγονότα 07 GEOΝFLEX - GEOΝDUR 08 χαρακτηριστικα GEOΝFLEX - GEOΝDUR 09 εξαρτηματα 11 πεδίο εφαρμογησ 13 3 πλεονεκτηματα

Διαβάστε περισσότερα

Σωλήνες & Εξαρτήματα άρδευσης

Σωλήνες & Εξαρτήματα άρδευσης Σωλήνες & Εξαρτήματα άρδευσης 4 Σωλήνες για Πισίνες & Spa - Σωλήνες για Aircondition WATERFLEX BLANCO Κωδ. Συσκευασία Τιμή m (κουλούρα) /m 72010200032 32x40 50 4,33 72010200043 43x50 50 4,71 72010200055

Διαβάστε περισσότερα

HT HF HT HF SW BU. Σύστημα σωλήνων διαθέσιμο και σε έκδοση ελεύθερη αλογόνων και χαμηλής εκπομπής καπνού! MEDISOL MEDIFLEX. 750Nt

HT HF HT HF SW BU. Σύστημα σωλήνων διαθέσιμο και σε έκδοση ελεύθερη αλογόνων και χαμηλής εκπομπής καπνού! MEDISOL MEDIFLEX. 750Nt Ç ÐÏËÇ ÌÁÓ HT HT MT LT MT SW προστασια καλωδιων αποχετευση & αποστραγγιση Ø0 - Ø0 HT MT LT Ø - Ø Ø - Ø Ø - Ø Ø - Ø Ø - Ø SW OD0-OD00 ID00-ID00 OD0-OD00 GEONFLEX GEOSUB Σύστημα σωλήνων διαθέσιμο και σε

Διαβάστε περισσότερα

Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø

Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 Ο Ενότητα: Σωλήνες, Υδραυλικά εξαρτήματα Σωλήνες Σωλήνας είναι το κλειστό μέσο με το οποίο μεταφέρεται το νερό από εκεί που λαμβάνεται (υδροληψία) μέχρι και τη τελευταία έξοδό του (σταλάκτης

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικός Κατάλογος σωλήνων CORRUGATED

Τεχνικός Κατάλογος σωλήνων CORRUGATED Τεχνικός Κατάλογος σωλήνων CORRUGATED Σωλήνες Πολυαιθυλενίου Corrugated 1 ΣΩΛΗΝΕΣ ΡΕ CORRUGATED ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Γενικά χαρακτηριστικά των corrugated σωλήνων πολυαιθυλενίου Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου ΚΟΝΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Μηχανικός Ορυκτών Πόρων στον Τομέα των Πωλήσεων» Αντωνιάδου Βαλεντίνη Διπλ. Μηχανικός Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

«Ο Μηχανικός Ορυκτών Πόρων στον Τομέα των Πωλήσεων» Αντωνιάδου Βαλεντίνη Διπλ. Μηχανικός Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης «Ο Μηχανικός Ορυκτών Πόρων στον Τομέα των Πωλήσεων» Αντωνιάδου Βαλεντίνη Διπλ. Μηχανικός Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης Μάϊος 2011 Τεχνική Υποστήριξη των Προϊόντων της Βιομηχανίας Σωλήνων Polieco Hellas

Διαβάστε περισσότερα

GEOSUB L450 2 çò ãåíéüò

GEOSUB L450 2 çò ãåíéüò GEOSUB L450 2 çò ãåíéüò Ðëáóôéêïß óùëþíåò Äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò για την αποχέτευση λυμάτων και όμβριων ãéá ôçí ðñïóôáóéá êáëùäéùí óå õðïãåéá Äéêôõá 2 ΥΠΟΜΝΗΜΑ Ονομαστική εξωτερική διάμετρος Συσκευασία

Διαβάστε περισσότερα

4η έκδοση GEONFLEX. ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò N750 áðü HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση

4η έκδοση GEONFLEX. ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò N750 áðü HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 4η έκδοση 04. 2017 GEONFLEX ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò N750 áðü HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 2 04 ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΆ 06 5 ΛΌΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΈΞΕΤΕ ΣΩΛΉΝΕΣ ΔΙΠΛΟΎ

Διαβάστε περισσότερα

GEOSAN. ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση

GEOSAN. ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση έκδοση 07.2014 GEOSAN ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 2 Κορυφαία σχεδίαση & μέγιστη ασφάλεια 05 Αποχέτευση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Apostol [Πληκτρολογήστε την επωνυμία της εταιρείας] [Ημερομηνία] Αξιότιμε Πελάτη, Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΒΕΤΕ ως προμηθευτή σας για την αγορά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: Εργασίες επισκευής και αποκατάστασης επιστρώσεων σε περιοχές της βάσης του 6ου Προβλήτα

Διαβάστε περισσότερα

έκδοση 01.2014 GEONFLEX - GEONDUR ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò N750 áðü HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση

έκδοση 01.2014 GEONFLEX - GEONDUR ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò N750 áðü HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση έκδοση 01.2014 - GEONDUR ÓùëÞíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò N70 áðü HDPE ãéá õðüãåéá äßêôõá Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 2 Πρωτοπορία φιλικά προς το περιβάλλον για όλο τον κύκλο ζωής τους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 1) ΓΕΝΙΚΑ Τα ορειχάλκινα εξαρτήματα θα χρησιμοποιούνται σε δίκτυα πόσιμου νερού. Τα ορειχάλκινα είδη θα είναι αρίστης κατασκευής από καθαρές πρώτες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ( ΕΥΑΚ) ΙΕΥΘΥΝΣΗ: 1 ο χιλιόµετρο Κιλκίς Ξηρόβρυση, 61100 Κιλκίς ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 23410 29330

Διαβάστε περισσότερα

Έργο: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ. Θέση: Τ.Κ. ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Έργο: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ. Θέση: Τ.Κ. ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΈΡΓΩΝ & ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Έργο: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ DOMOLINE

ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ DOMOLINE ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ DOMOLINE -Κτιριακές εγκαταστάσεις αποχέτευσης. -Αεραγωγοί. -Επιφανειακές αποχετεύσεις Υδρορροές. -Προστασία καλωδίων. ΠΡΟΤΥΠΑ: DIN 8062, ΕΛΟΤ 9. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Σωλήνες μήκους 3 μέτρων σε δέματα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ Α: ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

ΟΜΑΔΑ Α: ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΈΡΓΩΝ & ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Έργο: ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & Δ.Δ. Δ/νση: Δημαρχίας 30, 592 00, Νάουσα ΤΗΛ. 2332050300 FAX: 2332024260 E-MAIL:info@naoussa.gr

Διαβάστε περισσότερα

1000 ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΣΤΕΓΑΝΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ (ΡΡ)

1000 ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΣΤΕΓΑΝΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ (ΡΡ) Pipelife-PRO1000 ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΣΤΕΓΑΝΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ (ΡΡ) Τo Pipelife-PRO1000 είναι ένα επισκέψιμο φρεάτιο αποχέτευσης από πολυπροπυλένιο που αντιπροσωπεύει μια νέα πρόταση με σημαντικά

Διαβάστε περισσότερα

Äéá ùñéóôþò ãéá óùëþíåò GEONFLEX & GEOSUB NEO ΠΡΟΪΟΝ

Äéá ùñéóôþò ãéá óùëþíåò GEONFLEX & GEOSUB NEO ΠΡΟΪΟΝ Äéá ùñéóôþò ãéá óùëþíåò GEONFLEX & GEOSUB NEO ΠΡΟΪΟΝ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁ & ÄÉÁ ÅÉÑÉÓÇ ÕÐÏÃÅÉÙÍ ÄÉÊÔÕÙÍ ÌÅÔÁÖÏÑÁÓ ÅÍÅÑÃÅÉÁÓ & ÔÇËÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÙÍ äéá ùñéóôýò ãéá ôïõò óùëþíåò ðñïóôáóßáò êáé äéá åßñéóçò êáëùäßùí

Διαβάστε περισσότερα

GEOSAN. ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση

GEOSAN. ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 3 η έκδοση 01.2015 GEOSAN ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 2 Κορυφαία σχεδίαση & µέγιστη ασφάλεια 05

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπολογισμός Μελέτης

Προϋπολογισμός Μελέτης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. ΠΡΑΞΗ: ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΒΟΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Ν.

Διαβάστε περισσότερα

GEOSAN. ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση

GEOSAN. ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση έκδοση 10.2014 GEOSAN ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 2 Κορυφαία σχεδίαση & μέγιστη ασφάλεια 05 Αποχέτευση

Διαβάστε περισσότερα

Äéá ùñéóôþò ãéá óùëþíåò GEONFLEX & GEOSUB NEO ΠΡΟΪΟΝ

Äéá ùñéóôþò ãéá óùëþíåò GEONFLEX & GEOSUB NEO ΠΡΟΪΟΝ Äéá ùñéóôþò ãéá óùëþíåò GEONFLEX & GEOSUB NEO ΠΡΟΪΟΝ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁ & ÄÉÁ ÅÉÑÉÓÇ ÕÐÏÃÅÉÙÍ ÄÉÊÔÕÙÍ ÌÅÔÁÖÏÑÁÓ ÅÍÅÑÃÅÉÁÓ & ÔÇËÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÙÍ äéá ùñéóôýò ãéá ôïõò óùëþíåò ðñïóôáóßáò êáé äéá åßñéóçò êáëùäßùí

Διαβάστε περισσότερα

Σωλήνες Πολυαιθυλενίου για δίκτυα φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως 4barg

Σωλήνες Πολυαιθυλενίου για δίκτυα φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως 4barg ΣΥΝΤΑΞΗ: TMHMA ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Σωλήνες Πολυαιθυλενίου για δίκτυα φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως 4barg ΕΛΕΓΧΟΣ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓIO #

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓIO # ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓIO # ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΣΩΛΗΝΕΣ - ΕΙΔΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ) ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ» ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 150.000,00 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Aντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΩΛΗΝΩΝ PE, PVC Για ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΩΛΗΝΩΝ PE, PVC Για ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΩΛΗΝΩΝ PE, PVC Για ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ I. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ PVC ή PE 1. Όλα τα υπό προμήθεια υλικά πρέπει να συμμορφώνονται με την Υ.Α. 14097/757/2012,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Η Alkor Draka διαθέτει για κάθε τύπο µεµβράνης PVC αντίστοιχα εξαρτήµατα που διατίθενται κατόπιν παραγγελίας. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ALKORPLUS Alkorplus Στρώµα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ Ν. ΤΕΝΕΔΟΥ Δ. Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το έργο αφορά στην αντιμετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

ÓõóôÞìáôá óùëþíùí ðñïóôáóßáò êáëùäßùí

ÓõóôÞìáôá óùëþíùí ðñïóôáóßáò êáëùäßùí ÓõóôÞìáôá óùëþíùí ðñïóôáóßáò êáëùäßùí Ποιότητα Εφαρμόζουμε μια σειρά από προηγμένα συστήματα διαχείρισης, πιστοποιημένα κατά ISO 9001, ISO 14001 & OHSAS 18001, υιοθετούμε τις αρχές της επιχειρηματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ A/A ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Τ. ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡ. ΜΟΝ. ΜΕΤΡ. ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗ ( ) 1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ - ΕΚΣΚΑΦΕΣ ΔΑΠΑΝΗ ΜΕΡΙΚΗ ΟΛΙΚΗ 1.1 1.2 Εκσκαφή

Διαβάστε περισσότερα

COVER_Layout 1 25/7/2012 2:57 μμ Page 1

COVER_Layout 1 25/7/2012 2:57 μμ Page 1 COVER_Layout 1 25/7/2012 2:57 μμ Page 1 Untitled-1 1 Untitled-1 2 Untitled-1 3 Untitled-1 4 Untitled-1 5 10-15 16-19 20-35 38-39 40-41 42-57 Ρόκα, Caps, Koυµπώµατα-Καλύµµατα Ηλεκτρολογικού Πίνακα 36-37

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ & ΣΧΑΡΕΣ ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ & ΣΧΑΡΕΣ ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ & ΣΧΑΡΕΣ ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΥΒΟΣΧΗΜΑΤΑ (ΦΡΕΑΤΙΑ ΜΕ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ & ΣΧΑΡΕΣ) ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ PVC ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ PVC ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ PVC ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Ο Ο ΓΩΝΙΕΣ 45 / 90 - ΤΑΦ / ΗΜΙΤΑΦ ΕΛΟΤ EN 1329-1 6 ATM 3 ATM Ο Ο ΓΩΝΙΑ 45 /90 ΤΑΦ / ΗΜΙΤΑΦ Ø32 Ø40 Ø50 Ø63 Ø75 Ø125

Διαβάστε περισσότερα

ÓõóôÞìáôá ðëáóôéêþí óùëþíùí õðüãåéùí äéêôýùí

ÓõóôÞìáôá ðëáóôéêþí óùëþíùí õðüãåéùí äéêôýùí ÓõóôÞìáôá ðëáóôéêþí óùëþíùí õðüãåéùí äéêôýùí ãéá ÔÇÍ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁ & ÄÉÁ ÅÉÑÉÓÇ õðïãåéùí äéêôõùí ÌÅÔÁÖÏÑÁÓ ÅÍÅÑÃÅéáÓ & ÔÇËÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÙÍ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΕΙΦΟΡΟ Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Διαβάστε περισσότερα

GEOSAN. ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση

GEOSAN. ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση έκδοση 01.2014 GEOSAN ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 05 ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗ 08 ΓΙΑΤΊ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΔΙΠΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. "Επέκταση Χ.Υ.Τ.Α. Αγαθονησίου (Ν25.00)" 70.000 (µε ΦΠΑ)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Επέκταση Χ.Υ.Τ.Α. Αγαθονησίου (Ν25.00) 70.000 (µε ΦΠΑ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ "Επέκταση Χ.Υ.Τ.Α. Αγαθονησίου (Ν25.00)" 70.000 (µε ΦΠΑ) Φεβρουάριος 2012 K:\N2500\cons\tefxi\MAPS.doc N2500/5136/B02 ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε. EΡΓΟ: "Επέκταση Χ.Υ.Τ.Α. Αγαθονησίου (Ν25.00)"

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ. Μονάδα Mέτρησης. 1 Εκσκαφή, μεταφορά και επανατοποθέτηση απορριμμάτων m3 13 ΝΑΥΔΡ Ν\3.01.02ΚΥ 28.260

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ. Μονάδα Mέτρησης. 1 Εκσκαφή, μεταφορά και επανατοποθέτηση απορριμμάτων m3 13 ΝΑΥΔΡ Ν\3.01.02ΚΥ 28.260 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Δήμος : ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Εργο : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ 1. ΟΜΑΔΑ Α: ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ, ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΕΙΣ,

Διαβάστε περισσότερα

6. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ τιμές Β' 2017 (Π/Υ 1,5-5,0 εκ. εκατ.) μ3 Υ.1 ΥΔΡ , ,95. μ3 Υ.2 ΥΔΡ 6081.

6. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ τιμές Β' 2017 (Π/Υ 1,5-5,0 εκ. εκατ.) μ3 Υ.1 ΥΔΡ , ,95. μ3 Υ.2 ΥΔΡ 6081. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΕΥΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ Αρ. Μελέτης : 46/2018 6. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ τιμές Β' 2017 (Π/Υ 1,5-5,0 εκ. εκατ.)

Διαβάστε περισσότερα

GEOSAN. ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση

GEOSAN. ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí. Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση έκδοση 12.2013 GEOSAN ÍÝïé ðëáóôéêïß óùëþíåò äéðëïý äïìçìýíïõ ôïé þìáôïò ãéá ôçí áðï Ýôåõóç ëõìüôùí êáé üìâñéùí Προστασία Καλωδίων Αποχέτευση & Αποστράγγιση 2 Κορυφαία σχεδίαση & μέγιστη ασφάλεια... 05

Διαβάστε περισσότερα

Φρεάτια δικτύων αποχέτευσης PRO από πολυπροπυλένιο

Φρεάτια δικτύων αποχέτευσης PRO από πολυπροπυλένιο Φρεάτια δικτύων αποχέτευσης PRO από πολυπροπυλένιο Ο ΟΜΙΛΟΣ PIPELIFE Οι εταιρείες SOLVAY και WIENERBERGER συνέστησαν στα τέλη του 1989, από κοινού και με ίση συμμετοχή, την PIPELIFE INTERNATIONAL με σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Άρθρο 3 ο : Αντιστηρίξεις παρειών χάνδακος με μεταλλικά πετάσματα Από πίνακα 1 63,87 m² Στρογγύλευση 0,13 Σύνολο: 64,00 m²

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Άρθρο 3 ο : Αντιστηρίξεις παρειών χάνδακος με μεταλλικά πετάσματα Από πίνακα 1 63,87 m² Στρογγύλευση 0,13 Σύνολο: 64,00 m² Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, 81100 Λέσβος Τηλ:. 22510 24444 Fax: 22510 40121 E-mail:deyam2@otenet.gr Κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης και παροχής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΗ ELECTROFUSION ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ

ΜΗΧΑΝΗ ELECTROFUSION ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗ ELECTROFUSION ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ PE/PP/PVDF - ΤΥΠΟΣ HST300 JUNIOR+ - ΟΘΟΝΗ ΥΓΡΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ - ΣΤΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ BAR-CODE - ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - ΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ÊáôÜëïãïò ðñïúüíôùí & ôéìýò. VERSION 2011 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ προϊόντα

ÊáôÜëïãïò ðñïúüíôùí & ôéìýò. VERSION 2011 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ προϊόντα ÊáôÜëïãïò ðñïúüíôùí & ôéìýò VERSION 2011 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ προϊόντα HYDROFLEX Η εταιρία μας ασχολείται με επιτυχία, από το έτος 1979 στην παραγωγή Ολοκληρωμένων Συστημάτων Σωλήνων για ηλεκτρικές και υδραυλικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. Ν. Σαμπατακάκης Καθηγητής Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας Παν/μιο Πατρών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. Ν. Σαμπατακάκης Καθηγητής Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας Παν/μιο Πατρών ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές της γεωτεχνικής μηχανικής και σε συναφείς κατασκευές, σε συνδυασμό συνήθως με κατάλληλα εδαφικά υλικά (γεωϋλικά). σύσταση

Διαβάστε περισσότερα

Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς

Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς Οι αγωγοί κυκλικής διατομής ονομάζονται σωλήνες Οι σωλήνες με λεπτά και λεία τοιχώματα ονομάζονται αυλοί Οι αγωγοί μεταφοράς αέρα ονομάζονται αεραγωγοί και είναι συνήθως ορθογωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΟΛΘ Α.Ε. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

ΕΡΓΟ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΟΛΘ Α.Ε. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΕΡΓΟ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΟΛΘ Α.Ε. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΕΡΓΟ : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 28159 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2063 16 Σεπτεμβρίου 2011 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Δ11γ/9/59/Φ10 Τροποποίηση Συμπλήρωση Διόρθωση σφαλμάτων της απόφασης «Εγκριση

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ (ΔΕΥΑΚ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 1 ο χιλιόμετρο Κιλκίς Ξηρόβρυση, 61100 Κιλκίς ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 23410

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΗ ΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ 6. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

ΤΕΥΧΗ ΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ 6. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ Έργο: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΕΩΣ ΕΕΛ Χρηματοδότηση: Ι ΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΥΑΜΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ESHADIEN ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΗΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (SBS 20 C) ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η µεµβράνη ESHADIEN είναι ελαστοµερής στεγανωτική µεµβράνη, η οποία παράγεται από ειδική

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε.

Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΡΓΟ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθεσία για χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ)

Νομοθεσία για χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Νομοθεσία για χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Οδηγία της ΕE για την υγειονομική ταφή αποβλήτων 99/31/EΚ http://eurlex.europa.eu/homepage.html?locale=el Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 29407/3508/2002

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠ. ΔΟΜΗΣΗΣ & Τ.Υ. ΕΡΓΟ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Κ. ΣΚΑΛΑΣ (2017) Αρ. Μελέτης: 2/2017 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική

Διαβάστε περισσότερα

Vεκσκαφής: 4,25 x 0,80 x 1,82 : 126,72 μ3 x 30% : 38,02 μ3 Απρόβλεπτα 1,98

Vεκσκαφής: 4,25 x 0,80 x 1,82 : 126,72 μ3 x 30% : 38,02 μ3 Απρόβλεπτα 1,98 Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, 81100 Λέσβος Τηλ:. 22510 24444 Fax: 22510 40121 E-mail:deyam2@otenet.gr ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: Κατασκευή παροχών αποχέτευσης ακαθάρτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Δήμος : ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Εργο : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 1. ΟΜΑΔΑ Α: ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ,

Διαβάστε περισσότερα

1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 2. Γενικά

1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 2. Γενικά ΕΡΓΟ : Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων Δ.Κ.Δροσιάς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Προϋπ 500.000

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. www.rehau.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. www.rehau.gr ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ www.rehau.gr ΠΡΟΪΟΝ: RAUPIANO PLUS Ενισχυμένη ηχοπροστασία για μεγάλα κτίρια RAUPIANO PLUS είναι το σύστημα αποχέτευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 1 / 16

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 1 / 16 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε. (Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡ - 1300/2 ΕΡΓΟ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΜΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ(ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ Δ.Ε.ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Κ. Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1.

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Α/Α ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ Α/Α ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 1 Γενικές Απαιτήσεις 1.1 Οι προσφερόμενοι κάδοι να είναι απολύτως καινούργιοι, αμεταχείριστοι και πρόσφατης κατασκευής 1.2 Οι κάδοι

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ Α.Ε.

Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ Α.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΡΓΟ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2013. Marina πλαστικά ερμάρια, IP 66 (σ. 98) Atlantic-E. Eρμάρια

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2013. Marina πλαστικά ερμάρια, IP 66 (σ. 98) Atlantic-E. Eρμάρια NEO ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ Eρμάρια σ. 98 Μεταλικά ερμάρια Atlantic-E IP Κλέμμες ράγας και στυπιοθλήπτες σ. 101 Viking 3 Βιομηχανικές κλέμμες ράγας Σήμανση καλωδίων, Ακροδέκτες σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΥΠΟΛ.: ,00 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΝΑΘ. ΚΑΙ ΦΠΑ. Κωδικοί αναθεώρησ ης

ΠΡΟΥΠΟΛ.: ,00 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΝΑΘ. ΚΑΙ ΦΠΑ. Κωδικοί αναθεώρησ ης Σελίδα 1 από 6 ΕΛΛΗΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΩ Τ.Υ.Δ.ΧΑΙΩ ΕΡΓΟ: ΑΑΒΑΘΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩ ΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΗΜΟΥ ΓΑΥΔΟΥ. ΠΡΟΥΠΟΛ.: 1.119.150,00 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΑΘ. ΚΑΙ ΦΠΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

6. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑ ΑΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΝΥ ΡΙΟΥ» ,00 ΕΥΡΩ (µε ΦΠΑ)

6. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑ ΑΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΝΥ ΡΙΟΥ» ,00 ΕΥΡΩ (µε ΦΠΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑ ΑΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. /νση: ΑΝΤ.ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ & ΥΠΟΣΜ.ΚΑΤΩΠΟ Η - ΛΕΥΚΑ Α Ταχ. Κώδ: 31 100 Τηλ: 26453-60500 ΕΡΓΟ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ: ΕΡΓΟ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

> ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

> ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Προμήθεια ανταλλακτικών για την συντήρηση και επισκευή κάδων απορριμμάτων για τις ανάγκες της Δ/νσης Ανακύκλωσης & Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΛΗΝΕΣ ΥΠΟΝΟΜΩΝ u-pvc

ΣΩΛΗΝΕΣ ΥΠΟΝΟΜΩΝ u-pvc Ιερά Οδός 7 & Σπύρου Πάτση, ΑΘΗΝΑ 8 55 Τ: 20 34 7780 - F: 23 035 5328 ΣΩΛΗΝΕΣ ΥΠΟΝΟΜΩΝ u-pvc 00 X 75 / 75 5020 50202 50203 50204 Ιερά Οδός 7 & Σπύρου Πάτση, ΑΘΗΝΑ 8 55 Τ: 20 34 7780 - F: 23 035 5328 ΣΩΛΗΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ. Εντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Protectodrain PD250

Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ. Εντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Protectodrain PD250 Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ Protectodrain PD250 στ Φυτά: Χλοοτάπητας, πολυετή φυτά, βολβοί, θάμνοι και μικρά δένδρα ε Μηχανικό Υπόστρωμα εντατικού τύπου egreen_zinco Intensive

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. Μον. Mετρ. Κωδικός Αναθεώρησης. Είδος Εργασιών Μερική Δαπάνη Α.Τ.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. Μον. Mετρ. Κωδικός Αναθεώρησης. Είδος Εργασιών Μερική Δαπάνη Α.Τ. 1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ 1 Γενικές Εκσκαφές σε έδαφος γαιώδες - ημιβραχώδες 2 Εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων και τάφρων πλάτους έως 5,00 3 Καθαίρεση κατασκευών από άοπλο σκυρόδεμα 4 Καθαίρεση οπλισμένων σκυροδεμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΜΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.) ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ Υ ΡΑΥΛΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ Υ ΡΑΥΛΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ( ΕΥΑΚ) ΙΕΥΘΥΝΣΗ: 1 ο χιλιόµετρο Κιλκίς Ξηρόβρυση, 61100 Κιλκίς ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 23410 29330

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ) Προμήθεια Ορειχάλκινων Υδρευσης Δ.Ε. Πεταλούδων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ) Προμήθεια Ορειχάλκινων Υδρευσης Δ.Ε. Πεταλούδων Δ Ε Υ Α Ρ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ 2ο ΧΛΜ ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ, 85100 ΡΟΔΟΣ - ΝΠΙΔ ΑΦΜ 997562265 ΔOY ΡΟΔΟΥ ΤΗΛ: 22410 45300 FAX: 22410 45329 Email: gm@deyar.gr Ρόδος 15/05/2014

Διαβάστε περισσότερα

Αντιστοίχιση άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ - ΠΕΤΕΠ. Εγκύκλιοι: 17/ (ΑΔΑ: 75ΕΖ46530Ξ-Θ2Π), 26/ (ΑΔΑ: Β4Τ81-70Θ) ΚΩΔ.

Αντιστοίχιση άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ - ΠΕΤΕΠ. Εγκύκλιοι: 17/ (ΑΔΑ: 75ΕΖ46530Ξ-Θ2Π), 26/ (ΑΔΑ: Β4Τ81-70Θ) ΚΩΔ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δ.Ε.Υ.Α. ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΟ : ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (3η ΦΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ) Μελέτης : 16/2018 Αντιστοίχιση άρθρων μελέτης με

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α. ΓΕΝΙΚΑ 1. Eίδος έργου και χρήση αυτού: Ο τίτλος του έργου είναι: «Παροχέτευση όμβριων υδάτων προαύλιου χώρου κτιρίου Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολυτεχνικής Σχολής».

Διαβάστε περισσότερα

Σωλήνες και εξαρτήματα από φαιό χυτοσίδηρο

Σωλήνες και εξαρτήματα από φαιό χυτοσίδηρο PAM SMU-S Σωλήνες και εξαρτήματα από φαιό χυτοσίδηρο 1. Αντικείμενο Η παρούσα προδιαγραφή αφορά στην κατασκευή σωλήνων και εξαρτημάτων από χυτοσίδηρο για ακάθαρτα, λύματα, και όμβρια ύδατα για δομικές

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικός Κατάλογος σωλήνων ΡΕ ύδρευσης

Τεχνικός Κατάλογος σωλήνων ΡΕ ύδρευσης Τεχνικός Κατάλογος σωλήνων ΡΕ ύδρευσης Σωλήνες Ύδρευσης Πολυαιθυλενίου 1 Γενικά χαρακτηριστικά των σωλήνων πολυαιθυλενίου Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου έχουν τα παρακάτω κοινά χαρακτηριστικά: Μικρό ειδικό

Διαβάστε περισσότερα

ÓõóôÞìáôá ðëáóôéêþí óùëþíùí õðüãåéùí äéêôýùí

ÓõóôÞìáôá ðëáóôéêþí óùëþíùí õðüãåéùí äéêôýùí ÓõóôÞìáôá ðëáóôéêþí óùëþíùí õðüãåéùí äéêôýùí ãéá ÔÇÍ ÐÑÏÓÔáÓéá & Äéá ÅéÑéÓÇ õðïãåéùí ÄéêÔõÙÍ ÌÅÔáÖÏÑáÓ ÅÍÅÑãÅéáÓ & ÔÇËÅÐéêÏéÍÙÍéÙÍ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΕΙΦΟΡΟ Μαρίνα Αγίας Νάπας (υπό κατασκευή)

Διαβάστε περισσότερα

Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Ηµεροµηνία: Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Ηµεροµηνία: Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ ΚΤΙΡΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ KYT Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΡΡΑΧΙΟΥ 89 & ΚΗΦΙΣΟΥ - 104 43 ΑΘΗΝΑ Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ηµεροµηνία: Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Τίτλος :

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Τίτλος : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΤΕΜΠΩΝ Ταχ. Δ/νση : 400 06 Συκούριο Αρ. Μελ. 1/2017 Πληροφορίες : Σαΐτης Νικόλαος. Τηλ. : 24953 50520 Τελεφαχ : 24950 52130 Ε-mail : deya@dimostempon.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ. Πυκνότητα στους 23 C ISO/R 1183 DIN 53479 g/cm 3 0,900 0,950

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ. Πυκνότητα στους 23 C ISO/R 1183 DIN 53479 g/cm 3 0,900 0,950 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ Πυκνότητα στους 23 C ISO/R 83 IN 53479 g/cm 3 0,900 0,950 Σημείο τήξης 230/2,6 ISO 33 P 2 IN 53735 g/0 min. < 3,0 Δύναμη Εφελκυσμού

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Φ.Α.Υ.: ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Φ.Α.Υ.: ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Σ.Κ.Υ. & Ε.Ε. Έργο: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝ ΕΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ Προϋπολογισµός: 413.069,00 (συµπεριλαµβανοµένου

Διαβάστε περισσότερα

Εκτατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 25-E

Εκτατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 25-E Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ European Organization for Technical Assessment Αρ. έγκρισης ΕΤΑ 13/0668 ε δ Φυτά: Χλοοτάπητας. φυτά εδαφοκάλυψης, αγριολούλουδα,

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Νομοθετικό πλαίσιο: Υ.Α. Δ3/Α/5286/26-05-1997 «Κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας άνω των 50 mbar και μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών

Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Κ Α Ι ΔΡΟΣΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών Upo_Home_Comf_EN_GR_0508.indd 1 02.06.2008 16:06:57 Ur Σύστημα Uponor

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Φίλτρων - Στραγγιστηρίων

Μελέτη Φίλτρων - Στραγγιστηρίων Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων Εργαστήριο Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων και Διαχείρισης Κινδύνου Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Μελέτη Φίλτρων - Στραγγιστηρίων Φώτης Π. Μάρης

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 10. Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm. Σωλήνας ΡΕ - Xa & PE - Xc Σελ. 213. Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 214

Κεφάλαιο 10. Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm. Σωλήνας ΡΕ - Xa & PE - Xc Σελ. 213. Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 214 Κεφάλαιο 10 Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm Σωλήνας ΡΕ - Xa & PE - Xc Σελ. 213 Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 214 211 PUR-THERM Logafix Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR-THERM ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 14. Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm. Σωλήνας ΡΕ - X & PE - RT Σελ. 321. Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 322

Κεφάλαιο 14. Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm. Σωλήνας ΡΕ - X & PE - RT Σελ. 321. Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 322 Κεφάλαιο 14 Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm Σωλήνας ΡΕ - X & PE - RT Σελ. 321 Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 322 319 PUR-THERM Logafix Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR-THERM ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αναγραφόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ 02-09-2016 ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΕΡΓΟ:Κατασκευή και επισκευή φρεατίων ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ακαθάρτων και ύδρευσης στην ΤΚ Αδριανής ΑΡ. ΜΕΛ 12

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Α) ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Δ. 118 Στο λίγο χρόνο που έχουμε στη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ 2014 1 H 2 H 2 ΑΝΑΠΝΕΕΙ Η ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ? ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΣΤΕΓΗ H 2 H 2 H 2 H 2 ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ H 2 ΑΤΜΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Η εταιρεία FAKR προσφέρει μία μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) (- Π.Δ. 305 / 1996, άρθρο 3, παράγραφος 3,7,8,9,10,11. - Εγκύκλιος: / του Υπουργείου Εργασίας)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) (- Π.Δ. 305 / 1996, άρθρο 3, παράγραφος 3,7,8,9,10,11. - Εγκύκλιος: / του Υπουργείου Εργασίας) ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) (- Π.Δ. 305 / 1996, άρθρο 3, παράγραφος 3,7,8,9,10,11 - Εγκύκλιος: 130159/07-05-1997 του Υπουργείου Εργασίας) ΤΜΗΜΑ Α. ΓΕΝΙΚΑ 1. Eίδος έργου και χρήση αυτού: Ο τίτλος

Διαβάστε περισσότερα