Αγαπητοί, Γρηγόρης Λεωνίδης, Managing Partner, Palladian Conferences

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αγαπητοί, Γρηγόρης Λεωνίδης, Managing Partner, Palladian Conferences"

Transcript

1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

2 Αγαπητοί, Το CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ στο Μαρούσι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.). Η αξιοποίηση των πόρων από τους Δήμους με στρατηγική και σχέδιο, η έλλειψη ενημέρωσης των Δήμων και των δημοτών, η σημασία της ανάπτυξης της ανακύκλωσης και η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών ήταν τα σημαντικότερα συμπεράσματα που εξήχθησαν στο CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION, το οποίο αποτέλεσε πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, εξειδίκευσης και παροχής τεχνογνωσίας, καθώς και υποβολής προτάσεων και λύσεων. Γρηγόρης Λεωνίδης, Managing Partner, Palladian Conferences

3 ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

4 26/2/2016 Καλωσόρισμα: Βασίλης Κουτσιώρης, Γενικός Διευθυντής, Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) Ο κ. Βασίλης Κουτσιώρης, Γενικός Διευθυντής του Δικτύου Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.), τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των Δήμων σε μία εποχή κατά την οποία η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναλάβει κι άλλες ευθύνες και οι Δήμοι να βρουν τρόπους, ούτως ώστε να αναπτυχθούν οι πόλεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Αναφερόμενος στη σημερινή δράση της ΔΕΠΑΝ, συμπλήρωσε πως τέτοιες δράσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιούνται, διότι αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

5 Κεντρικός Ομιλητής: Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος - Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.), Πρόεδρος Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), Πρόεδρος Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) Ο κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και Πρόεδρος του (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), υπογράμμισε πως όλες σχεδόν οι δράσεις των πολιτών υλοποιούνται σε επίπεδο δήμων. Το κράτος παραιτείται έναντι της κοινωνίας και καλείται η αυτοδιοίκηση να βρει λύσεις, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυρίως λόγω της χρηματοδότησης. Ο κ. Πατούλης συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει κάποιος εθνικός σχεδιασμός αναφορικά με το προσφυγικό και καλούνται οι Δήμαρχοι να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις, χωρίς όμως να έχουν τα κατάλληλα μέσα για να ανταπεξέλθουν. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, τόνισε πως οι Δήμαρχοι είναι ώριμοι να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους από τις θέσεις που κατέχουν με την προϋπόθεση να υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι, ενώ υπογράμμισε πως το κράτος δεν πρέπει να είναι κηδεμόνας της τοπικής αυτοδιοίκησης. 26/2/2016

6 26/2/2016 Κεντρικός Ομιλητής: Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας, Πρόεδρος - Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ), σημείωσε πως η κρίση μαστίζει τους Δήμους κυρίως εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, ενώ έχει δημιουργηθεί ένα σύμφωνο για την κοινωνική ανασυγκρότηση με στόχο την έξοδο από την κρίση. Αναφερόμενος στη ΔΕΠΑΝ, υπογράμμισε ότι πρωταρχικοί στόχοι της είναι να πραγματοποιεί νέες δράσεις και να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη των πόλεων. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, τόνισε πως το Δίκτυο στοχεύει να αποτελέσει πλατφόρμα γνώσης, ούτως ώστε να γίνει ένα ισχυρό Δίκτυο που θα δίνει ισχυρές λύσεις αντιμετωπίζοντας όλες τις προκλήσεις που μπορούν να εμφανιστούν.

7 26/2/2016 Βασικός Ομιλητής: Ελίνα Νικάκη, Διευθυντής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Φορέων Δημοσίου & Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών - Τράπεζα Eurobank Σύμφωνα με την κ. Ελίνα Νικάκη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τραπεζικής Φορέων Δημοσίου & Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών της Τράπεζας Eurobank, η τοπική αυτοδιοίκηση δοκιμάστηκε από την παρατεταμένη κρίση, ενώ τόνισε ότι η τράπεζα έχει σταθεί αρωγός στις πρωτοβουλίες πολλών φορέων. Σχετικά με την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι για την ΑΜΚ η οποία καλύφθηκε αποκλειστικά από ιδιώτες επενδυτές. Η Eurobank κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία, στηρίζοντας τους υγιείς και δυναμικούς φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας, και στο πλαίσιο αυτό χαιρόμαστε να βλέπουμε δράσεις όπως αυτή της ΔΕΠΑΝ».

8 Βασικός Ομιλητής: Άγγελος Χ. Κότιος, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Αναπτυξιακών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Διευθυντής Εργαστηρίου Διεθνών & Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης Από την μεριά του, ο κ. Άγγελος Χ. Κότιος, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Αναπτυξιακών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διεθνών & Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης, σημείωσε πως οι Δήμοι μπορούν να ασκήσουν πολιτική σε αναπτυξιακό επίπεδο μόνο στην περίπτωση που θα υπάρξει σωστή συνεργασία μεταξύ τους. Αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλουν οι Δήμοι να αναπτυχθούν, υπογράμμισε τον περιορισμό των πόρων για τα αναπτυξιακά προγράμματα. Σημείωσε ότι είναι αναγκαία η επιθετική πολιτική από την τοπική αυτοδιοίκηση για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, καθώς και για την ανάπτυξη του τουρισμού. Κλείνοντας, επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και την προώθηση της τοπικής, κοινωνικής οικονομίας. 26/2/2016

9 26/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ I: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Συντονιστής : Άρης Χατζηγεωργίου, Δημοσιογράφος Ομιλητές Μανώλης Κουτουλάκης, Χωροτάκτης - Περιφερειολόγος, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Συντονιστής έργων Εργαστηρίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (Development LAB) - Πανεπιστήμιο Πειραιώς Κατερίνα Παπαμιχαήλ, Architect and Expert on Accessibility, ENAT - European Network for Accessible Tourism Δήμητρα Ρουσβανίδου, Διευθύντρια - DEKRA Akademie ΕΠΕ Χριστιάνα Σιαμπέκου, Environmental Scientist MSc, NCP for Energy in HORIZON 2020, Enterprise Europe Network - Hellas, National Documentation Centre (EKT/NHRF)

10 26/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ I: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Κουτουλάκη, Χωροτάκτη - Περιφερειολόγο, Υποψήφιο Διδάκτωρα στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και Συντονιστή έργων Εργαστηρίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (Development LAB) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στόχος της αυτοδιοίκησης είναι να γίνουν και οι 325 Δήμοι, μέλη της ΔΕΠΑΝ εξηγώντας ότι η διαχείριση της καθημερινότητας γίνεται πλέον από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς. «Οι Δήμοι αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις καθημερινά με κυριότερη αυτή της εδαφικής ανάπτυξης» σημείωσε, τονίζοντας πως η δικτύωση των Δήμων, κάνει την αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των πόρων. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, υποστήριξε πως η οργανωμένη λήψη χρηματοδότησης αποτελεί το κλειδί για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξή της. Από τη μεριά της, η κ. Κατερίνα Παπαμιχαήλ, Architect and Expert on Accessibility, ENAT - European Network for Accessible Tourism, αναφέρθηκε στην αποστολή που έχει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προσβάσιμου Τουρισμού, δηλαδή τη δημιουργία τουριστικών προορισμών, προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και την προώθηση του Προσβάσιμου Τουρισμού σε διεθνές επίπεδο. Επισήμανε πως ο καθολικός σχεδιασμός είναι το κλειδί για τον Προσβάσιμο Τουρισμό, ο οποίος στη συνέχεια εξασφαλίζει άνεση, ασφάλεια και βιωσιμότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση, συμβάλλοντας στην οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Κλείνοντας, υπογράμμισε πως «η έλλειψη πρόσβασης είναι ακριβή, αποτελεί σπατάλη κι εμπόδιο στην ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων».

11 26/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ I: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η κ. Δήμητρα Ρουσβανίδου, Διευθύντρια της DEKRA Akademie ΕΠΕ, παρουσιάζοντας την εταιρεία, σημείωσε την ασφάλεια που παρέχει στους καταναλωτές, ενώ τόνισε ότι η εταιρεία εμπιστεύθηκε την Ελληνική αγορά το 2014, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, όταν οι περισσότερες εταιρείες μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό. Αναφερόμενη στη διαχείριση των απορριμμάτων, στάθηκε στην ανάγκη σωστής ενημέρωσης, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για τους Δήμους. Τόνισε τη φιλότιμη προσπάθεια από τη μεριά της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία όμως δεν αρκεί για την υλοποίηση προγραμμάτων, καθώς υπάρχει έλλειψης πληροφόρησης στους Δήμους, με αποτέλεσμα τη δυσκολία απορρόφησης της χρηματοδότησης. Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, πρότεινε η κοινωνία να δώσει βάρος στον τομέα της επιμόρφωσης, ώστε στο μέλλον να λειτουργούν αποτελεσματικότερα οι Δήμοι. Η κ. Χριστιάνα Σιαμπέκου, Environmental Scientist MSc, NCP for Energy in HORIZON 2020, Enterprise Europe Network Hellas, National Documentation Centre (EKT/NHRF), υποστήριξε πως ο τομέας της ενέργειας αφορά τους περισσότερους Δήμους, ενώ στόχος του προγράμματος της ενέργειας είναι η θεμελιώδης μεταμόρφωση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Συστήματος σε μία πιο βιώσιμη, ασφαλή, ανταγωνιστική και προσιτή μορφή για τους καταναλωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε όμως, ότι υπάρχει εμπλοκή των δημόσιων αρχών στην ανάπτυξη κι εφαρμογή των ενεργειακά βιώσιμων μηχανισμών, κυρίως εξαιτίας της χρηματοδότησης που λαμβάνουν.

12 26/2/2016 Βασικός Ομιλητής: Γεώργιος Μπόγδος, Εκπρόσωπος - Dasteri Α.Ε., Head of IoT & Smart City Unit Ο κ. Γεώργιος Μπόγδος, Εκπρόσωπος της Dasteri Α.Ε., Head of IoT & Smart City Unit, αναφέρθηκε στην παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα με την υλοποίηση διαφόρων έργων σε 48 Δήμους στην Ελλάδα, μέσω Δημόσιων Διαγωνισμών, στοχεύοντας παράλληλα στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και στη διεθνή αναγνωρισιμότητα.

13 26/2/2016 Βασικός Ομιλητής: Σπύρος Αρμούτης, Senior Account Manager, Energy Solutions - SINGULARLOGIC Ο κ. Σπύρος Αρμούτης, Senior Account Manager, Energy Solutions SINGULARLOGIC, αναφέρθηκε στην στρατηγική ατζέντα της ενεργειακής εξοικονόμησης, η οποία αναβαθμίζει τις συνθήκες διαβίωσης, στηρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση και προωθεί τις επενδύσεις προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης. Πρότεινε, επίσης, να υπάρξει λύση προσαρμοσμένη στην τοπική αυτοδιοίκηση για την άμεση μείωση της ενεργειακής δαπάνης, καθώς και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτιρίων και υποδομών.

14 26/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ II: ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ Συντονιστής: Θοδωρής Παναγούλης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Δρ. Γιώργος Αγερίδης, Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), Πρόεδρος - Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) Γιάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά Όλγα Μπερτσουλάκη, Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής - Δήμος Πλατανιά Γιάννης Μπούκης, Διευθυντής Ενεργειακών Έργων - ΗΛΕΚΤΩΡ Κωνσταντίνος Χαλέβας, Περιφερειακός Σύμβουλος - Περιφέρεια Θεσσαλίας & Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα ΥΠΕΚΑ Miriam Rodriguez-Ruiz, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου - Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ)

15 26/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ II: ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ Σύμφωνα με τον Δρ. Γιώργο Αγερίδη, Διευθυντή Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) και Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), τα κτίρια ευθύνονται για το 10% - 30% των δομικών αποβλήτων, ενώ τα αστικά κέντρα καταναλώνουν το 75% της παραγόμενης ενέργειας. Αναφερόμενος στο Σύμφωνο Δημάρχου, το οποίο θεωρείται μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και το έχουν υπογράψει πάνω από Δήμοι της Ευρώπης, τόνισε την εθελοντική, αλλά δεσμευτική ισχύ που έχει. Το Σύμφωνο Δημάρχου υπογράφεται από τον Δήμαρχο και εκείνος δεσμεύεται να μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση της πόλης του, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου περισσότερο από 20% και να αυξήσει πάνω από 20% τη διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο χώρο επικράτειάς τους. Από τη μεριά του, ο κ. Γιάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά, υποστήριξε πως οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ρόλο - κλειδί στο μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, αφενός γιατί ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παράγεται από τους Δήμους και αφετέρου διότι είναι ο πλησιέστερος φορέας διοίκησης των πολιτών.

16 26/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ II: ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ Η κ. Όλγα Μπερτσουλάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Πλατανιά, τόνισε πως με την υλοποίηση ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού, ο Δήμος Πλατανιά επιδιώκει τη μείωση της κατανάλωσης εκπομπών CO 2 και με αυτό τον τρόπο τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Στοχεύει, επίσης, να διαμορφώσει υπεύθυνη στάση σχετικά με τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα δε, να επωφεληθεί από ειδικές χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση των στόχων του, καθώς τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία δίνουν έμφαση στις δράσεις σχετικά με το περιβάλλον. Ο κ. Γιάννης Μπούκης, Διευθυντής Ενεργειακών Έργων της ΗΛΕΚΤΩΡ, αναφέρθηκε στην ανακύκλωση, η οποία αναπτύσσεται με πολύ αργό ρυθμό στην Ελλάδα, και έφερε ως παράδειγμα τις Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες έχουν την πιο επιτυχημένη διαχείριση αποβλήτων. Βασικός στόχος πρέπει να είναι η εκτροπή από τις χωματερές, με ταυτόχρονη αύξηση της ανάκτησης υλικών κι ενέργειας με έξυπνους κι αποδοτικούς τρόπους.

17 26/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ II: ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ Ο κ. Κωνσταντίνος Χαλέβας, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας & Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα ΥΠΕΚΑ, σημείωσε ότι στην Ελλάδα λείπει η πληροφόρηση κι η ενημέρωση, ενώ στάθηκε στη ΔΕΠΑΝ, υποστηρίζοντας πως αυτή η έλλειψη μπορεί να βελτιωθεί μέσα από δράσεις όπως το Συνέδριο. Τόνισε την ανάγκη της Ελλάδας για ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ πρότεινε λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενσωματωμένων στο κτίριο, καθώς και την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ενεργειακής διαχείρισης. Η κ. Miriam Rodriguez-Ruiz, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), υποστήριξε πως πρέπει να γίνει μία ολοκληρωμένη μελέτη στους Δήμους για τους υφιστάμενους φυσικούς πόρους, ενώ χαρακτήρισε ως θετική τη συμμετοχή των πολιτών. Τέλος, σημείωσε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των επιχορηγήσεων, θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους Δήμους.

18 Βασικός Ομιλητής: Δημήτρης Παρίσης, Head General Public & Local Government SALES - SINGULARLOGIC 27/2/2016 Ο κ. Δημήτρης Παρίσης, Head General Public & Local Government SALES της SINGULARLOGIC, σημείωσε ότι η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς είναι ο πρώτος ελληνικός προμηθευτής λογισμικού. Τόνισε ότι περισσότεροι από 80 Δήμοι εμπιστεύονται την εταιρεία και είναι πελάτες της. «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες δημότες και προσπαθούμε καθημερινά να τους φέρνουμε πιο κοντά με τους Δήμους τους» υπογράμμισε. Υποστήριξε δε ότι η εταιρεία εργάζεται για τους ανθρώπους που δεν έχουν εξοικειωθεί ακόμα με τα ψηφιακά μέσα, ώστε να απολαμβάνουν κι εκείνοι όποια υπηρεσία προσφέρεται από την τοπική αυτοδιοίκηση.

19 27/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ I: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Συντονιστής: Αργύρης Δεμερτζής, Δημοσιογράφος Ομιλητές Αναστάσιος Γεωργόπουλος, Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης Msc, Τεχνικός Διευθυντής - UW Τech GmbΗ Νικόλας Ροδόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος - Online Data Α.Ε., Πρόεδρος - Ελληνική Εταιρεία Logistics, Μέλος - Εθνικό Συμβούλιο Εφοδιαστικής Γιάννης Τριανταφύλλου, Ιδρυτής & Διευθυντής Marketing - ΤΟ ΑΤΟΜΟ Κωνσταντίνος Χανιώτης, Μέλος Δ.Σ. - Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.) & Διευθύνων Σύμβουλος - TELENAVIS

20 27/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ I: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο κ. Αναστάσιος Γεωργόπουλος, Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης Msc και Τεχνικός Διευθυντής της UW Τech GmbΗ, αναφέρθηκε στο έξυπνο σύστημα νερού και στους τρόπους που μπορεί να αξιοποιηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μίλησε για το ατιμολόγητο νερό, υποστηρίζοντας πως για κάθε 100 λίτρα νερού, τιμολογούνται μόνο τα 40 λίτρα. Θεωρεί πως η εμπειρία των φορέων σε τέτοια σημαντικά ζητήματα θα πρέπει να κεφαλαιοποιείται, ενώ στόχος είναι η μείωση του ατιμολόγητου νερού στο 25% από το 40% που είναι σήμερα. Ο κ. Νικόλας Ροδόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Online Data Α.Ε., Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής, σημείωσε πως η έννοια της στρατηγικής μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι σημαντική θέτοντας ως στόχο τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος του πολίτη. Τόνισε, επίσης, πως επιβάλλεται η συγκεντροποίηση των πληροφοριακών συστημάτων, ώστε να αποτελέσει μία ριζοσπαστική μεταρρύθμιση προς όφελος του δημότη, υποστηρίζοντας ότι χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές βάσεις.

21 27/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ I: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο κ. Γιάννης Τριανταφύλλου, Ιδρυτής & Διευθυντής Marketing «ΤΟ ΑΤΟΜΟ», υποστήριξε πως υπάρχει πρόβλημα ανθρώπινων πόρων, λόγω έλλειψης χρημάτων στους Δήμους. «Η επικοινωνία δημότη Δήμου είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στις μέρες μας διότι η πληροφόρηση και η ενημέρωση βοηθούν στην εξέλιξη του εκάστοτε Δήμου», σημείωσε κι ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως κάθε κύτταρο της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να αναπτυχθεί επιχειρησιακά, ώστε να βοηθήσει την πόλη του να γίνει πιο ισχυρή. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Χανιώτη, Μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.) & Διευθύνων Σύμβουλος της TELENAVIS, τα πάντα στις μέρες μας γίνονται ψηφιακά. Ο Σ.Ε.Κ.Ε.Ε. να είναι σε θέση να βοηθήσει στην εξέλιξη της επικοινωνίας δημότη και Δήμου, δημιουργώντας εφαρμογές για δίκτυα, μεταφορές, καθώς και για την οργάνωση της καθαριότητας, ανταποκρινόμενος έτσι στις απαιτήσεις των πολιτών, μειώνοντας παράλληλα το κόστος 10% - 20%. Τόνισε πως «οι τεχνολογίες είναι πλέον απαραίτητες, είναι το αναγκαίο μέσο για να κάνουμε καλύτερες τις πόλεις μας».

22 27/2/2016 Βασικός Ομιλητής: Kurt-Jürgen Hille, Διευθυντής - Μονάδα Κομποστοποίησης Reinberg & Ειδικός σε Θέματα Διαχείρισης Οργανικών Αποβλήτων Ο κ. Kurt-Jürgen Hille, Διευθυντής της Μονάδας Κομποστοποίησης Reinberg & Ειδικός σε Θέματα Διαχείρισης Οργανικών Αποβλήτων, υποστήριξε ότι σέβεται το εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Παρουσιάζοντας τον κανονισμό περί οργανικών αποβλήτων, σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για οργανικές μονάδες, λόγω της ύπαρξης πολλών νησιών.

23 27/2/2016 Βασικός Ομιλητής: Γιάννης Ραζής, Γενικός Διευθυντής - Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Ε.Ε.Α.Α. Ο κ. Γιάννης Ραζής, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), αναφέρθηκε στην αποστολή της, η οποία είναι η εκπλήρωση της νομικής υποχρέωσης των συμβεβλημένων επιχειρήσεων και η επίτευξη των Εθνικών Στόχων, τους οποίους θέτει το ισχύον πλαίσιο, σύμφωνα με τον οικονομικό και τεχνικό προγραμματισμό της ελληνικής οικονομίας. Οι δραστηριότητες της Ε.Ε.Α.Α. επικεντρώνονται στους μπλε κάδους, οι οποίοι καλύπτουν το 92% του πληθυσμού και δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, στο ρεύμα γυαλιού με τη συλλογή γυάλινων φιαλών στους επαγγελματικούς χώρους και στην πιστοποίηση και καταγραφή, κατόπιν ελέγχων, της ανακύκλωσης στα Βιομηχανικά και Εμπορικά Απόβλητα Συσκευασίας (ΒΕΑΣ).

24 27/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ II: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Συντονιστής: Αργύρης Δεμερτζής, Δημοσιογράφος Ομιλητές Κωνσταντίνος Αραβώσης, Επίκουρος καθηγητής, ΕΜΠ - Πρόεδρος Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων - ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Ηλίας Δημητριάδης, Διπλ. Μηχ. Διαχείρισης Αποβλήτων RWTH Aachen, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΣΣΕΔ Βασίλης Λιόγκας, Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού - Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Δημήτριος Φραγκίσκος Λέκκας, Αναπληρωτής Καθηγητής - Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μαρία Λοϊζίδου, Καθηγήτρια - Σχολή Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π., Τομέας Χημικών Επιστημών Αντώνης Μαυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος - D-Waste

25 27/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ II: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ), αναφέρθηκε στις υπάρχουσες δυνατότητες ενεργειακής αξιοποίησης, ώστε να οδηγηθούμε στην κυκλική οικονομία που βασίζονται πλέον όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αποστολή του Συμβουλίου είναι να συνδράμει στην ανάπτυξη της ολοκληρωμένης αειφόρου διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα και σε γειτονικές χώρες, προσεγγίζοντας όλο τον κύκλο ζωής της διαχείρισης αποβλήτων, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας για τη μεγιστοποίηση ανάκτησης υλικών και ενέργειας από τα απόβλητα. Ο κ. Ηλίας Δημητριάδης, Διπλ. Μηχ. Διαχείρισης Αποβλήτων RWTH Aachen και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΣΕΔ, σημείωσε πως η Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη στις πόλεις. Πρόσθεσε, πως οι πηγές παραγωγής αποβλήτων σε αστικές περιοχές προέρχονται από δημόσια έργα, όπως η συντήρηση των οδών και από ιδιωτικά έργα, όπως οι κατεδαφίσεις κτιρίων, καθώς επίσης και από τις υπηρεσίες καθαριότητας.

26 27/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ II: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Από τη μεριά του, ο κ. Βασίλης Λιόγκας, Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, τόνισε πως οι Δήμοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της κοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΕΠΑΝ μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο πραγματοποιώντας διαρκώς νέες δράσεις. «Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση των αποβλήτων βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ σχετίζεται με τις εισροές πόρων στην οικονομία, με τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων και με στρατηγικές για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων», σημείωσε. Ενώ πρόσθεσε πως η πλήρης εφαρμογή της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα απόβλητα θα εξοικονομήσει 72 δις, θα αυξήσει τον ετήσιο κύκλο εργασιών του κλάδου διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 42 δις και θα δημιουργήσει πάνω από νέες θέσεις εργασίας έως το Ο κ. Δημήτριος Φραγκίσκος Λέκκας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στάθηκε στα Εργοστάσια Μηχανικής Επεξεργασίας τα οποία αποτελούν μία συνδυασμένη μορφή επεξεργασίας αποβλήτων. Υπογράμμισε δε ότι ένας Δήμος πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί τα ανακυκλώσιμα προϊόντα, με τους μπλε κάδους να λειτουργούν αρκετά καλά, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

27 27/2/2016 ΕΝΟΤΗΤΑ II: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Σύμφωνα με την κ. Μαρία Λοϊζίδου, Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. στον Τομέα Χημικών Επιστημών, πρέπει να σταματήσει η παραγωγή πολλών αποβλήτων με τη σωστή διαχείριση εξοικονόμησης πόρων, ενώ επιβάλλεται η ανάπτυξη τεχνολογιών και συστημάτων για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων. Απευθυνόμενη στους Δημάρχους, τόνισε πως κάποιες πιλοτικές εφαρμογές στη χώρα μας θα βοηθήσουν στη μελλοντική διαχείριση των απορριμμάτων και το βασικότερο είναι η ενημέρωση του πολίτη δημότη σε καθημερινή βάση. Ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της D Waste, σημείωσε πως τη δεκαετία δεν έγινε κάποια ενέργεια, αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει πολύ. Τέλος, υποστήριξε πως επικρατεί στασιμότητα στην ανακύκλωση, ενώ υπήρχαν πολλοί πόροι αυτά τα χρόνια, οι οποίοι δεν αξιοποιήθηκαν σωστά. «Επιβάλλεται, λοιπόν, ένας εθνικός σχεδιασμός υποδομών για να βελτιωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση», τόνισε κλείνοντας.

28 Η ΕΚΘΕΣΗ

29 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτειακής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου.

30 TO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής ηγεσίας, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, μαζί με τα φλέγοντα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των θεματικών ενοτήτων του συνεδρίου και τη διαδραστική παρέμβαση του κοινού, είχαν ως αποτέλεσμα την ικανοποιητική κάλυψη του συνεδρίου από τα ΜΜΕ, με συνολικά 58 δημοσιεύματα, εκ των οποίων τα τρία ήταν έντυπα και τα 55 δημοσιεύματα διαδικτύου.

31 ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ALPHA FREE PRESS ALPHA FREE PRESS

32 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ aiearisteyein.com amarysia.gr bankwars.gr bankwars.gr

33 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ cretavoice.gr dikaiologitika.gr economywatch.gr

34 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ecozen.gr

35 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ecozen.gr ecozen.gr ekriti.gr

36 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ekriti.gr ekriti.gr emea.gr

37 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ energypress.gr energypress.gr energypress.gr energypress.gr energypress.gr

38 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ energypress.gr enypografa.gr epoli.gr ert.gr

39 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ flashnews.gr flashnews.gr flashnews.gr

40 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ fonografos.net greekmoney.gr healthmag.gr ipaideia.gr

41 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ liberal.gr mikrometoxos.gr mikrometoxos.gr mikrometoxos.gr

42 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ myota.gr neakriti.gr neasamos.gr neasamos.gr

43 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ neatv.gr news.makedonias.gr newsnowgr.com palo.gr palo.gr palo.gr

44 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ paraskhnio.gr

45 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ paseges.gr pharmateam.blogspot.gr sofokleousin.gr sofokleousin.gr skaipatras.gr

46 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ thebest.gr tvkosmos.gr virus.com.gr voreini.gr

47 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ water-waste.com water-waste.com ygeiaonline.gr

48 ΑΙΓΙΔΕΣ Το CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.).

49 ΧΟΡΗΓΟΙ

50 ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

51 ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «2nd CITY CONNECT FORUM & EXHIBITION», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στο Ξενοδοχείο Wyndham από το Δ.Ε.Π.ΑΝ. (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND ΑΤΗΕΝS HEALTH FORUM 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Σ.Φ.Ε.Ε (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

PLATINUM SPONSOR GOLD SPONSORS SILVER SPONSOR BRONZE SPONSORS SUPPORTERS

PLATINUM SPONSOR GOLD SPONSORS SILVER SPONSOR BRONZE SPONSORS SUPPORTERS ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ 26 & 27 Φεβρουaρίου 2016 w w w.p a l l a d i a n c o n f e r e n c e s.g r ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ υπό την αιγίδα Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας PLATINUM SPONSOR GOLD SPONSORS SILVER SPONSOR

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), του Εμπορικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ H ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN CONFERENCES συνδιοργανώνουν το CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το ΑΤΗΕΝS LAW FORUM ON TAXATION που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ και του OEE, στέφθηκε με επιτυχία τόσο από πλευράς παρουσίασης και διάρθρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 13 Μαρτίου 2014 Θέμα: «Η ανάγκη για οριζόντια τεχνική υποστήριξη των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ H ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN CONFERENCES συνδιοργανώνουν το CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση. Εισαγωγή-χαιρετισμός Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση. Το 2015 ήταν μια ιστορική και εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας, για τον λαό μας, για όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: 2o Ετήσιο Συνέδριο Cities - Citizens :«Ελληνικές Πόλεις: Εφαλτήριο Οικονομικής Ανάπτυξης και Αειφορίας για την Ελλάδα»

ΘΕΜΑ: 2o Ετήσιο Συνέδριο Cities - Citizens :«Ελληνικές Πόλεις: Εφαλτήριο Οικονομικής Ανάπτυξης και Αειφορίας για την Ελλάδα» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αθήνα,08 Μαϊου 2017 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ.: ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΔ/Φ.06.Α/15150 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το ΑΤΗΕΝS DIABETES FORUM-Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα της Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ, του Σ.Φ.Ε.Ε και της Π.Ε.Φ., στέφθηκε

Διαβάστε περισσότερα

REBUILDING HEALTH IN GREECE 24.06 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

REBUILDING HEALTH IN GREECE 24.06 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ 24.06 2014 Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ REBUILDING HEALTH IN GREECE AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το Athens Health Forum, που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Π.Ε.Φ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Κλιματική Αλλαγή και οι Επιπτώσεις στην Οικονομία Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Φυσικών Πόρων, Γεωργίας, Τουρισμού, Ενέργειας και Υγείας 6-7 Απριλίου 2017, Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ. Εύη Τζανακάκη Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc Τμήμα Κτιρίων Διεύθυνση Ενεργειακής Αποδοτικότητας

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ. Εύη Τζανακάκη Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc Τμήμα Κτιρίων Διεύθυνση Ενεργειακής Αποδοτικότητας ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ Εύη Τζανακάκη Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc Τμήμα Κτιρίων Διεύθυνση Ενεργειακής Αποδοτικότητας ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Η χρηματοδότηση της ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Προώθηση Πράσινης Επιχειρηματικότητας σε Τοπικό Επίπεδο

Προώθηση Πράσινης Επιχειρηματικότητας σε Τοπικό Επίπεδο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Προώθηση Πράσινης Επιχειρηματικότητας σε Τοπικό Επίπεδο Βαγγέλης Μαρινάκης Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

FORUM & EXHIBITION 17 & 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ

FORUM & EXHIBITION 17 & 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ To ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN συνδιοργανώνουν το 2nd CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο Πολιτιστικό

Διαβάστε περισσότερα

«Εναλλακτικές Μορφές Διαχείρισης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Απορριμμάτων. Αποτελέσματα του έργου ENERGY WASTE.»

«Εναλλακτικές Μορφές Διαχείρισης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Απορριμμάτων. Αποτελέσματα του έργου ENERGY WASTE.» Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3 η και τελευταία Hμερίδα του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ (LIFE09 ENV/GR/000307), με τίτλο: «Εναλλακτικές Μορφές Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 1 Στην σηµερινή εποχή η ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, αποτελεί σύγχρονο εργαλείο, για την απλοποίηση των διαδικασιών συναλλαγής και εξυπηρέτησης του πολίτη

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Ημερίδα της ΕΕΔΣΑ

Δελτίο Τύπου. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Ημερίδα της ΕΕΔΣΑ Αθήνα, 02.07. 2015 Δελτίο Τύπου Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Ημερίδα της ΕΕΔΣΑ «Συνέργειες Αποβλήτων και Πόρων προς την κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα και στις Μεσογειακές

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018

Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018 Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018 Περίληψη Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τουριστικός τομέας παράγει 35 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, O Σύνδεσμος HELLENIC FACILITY MANAGEMENT ASSOCIATION (HFMA), που εκπροσωπεί τις ελληνικές εταιρίες για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων, διοργάνωσε με

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας JESSICA στην Ελλάδα

Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας JESSICA στην Ελλάδα Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας JESSICA στην Ελλάδα Λαμία 22 Μαρτίου 2012 Η πρωτοβουλία JESSICA: Οργάνωση & Λειτουργία Η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας JESSICA στην ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση συμπερασμάτων από την 6 η Σύνοδο των Υπουργών για το Περιβάλλον και την Υγεία.

Παρουσίαση συμπερασμάτων από την 6 η Σύνοδο των Υπουργών για το Περιβάλλον και την Υγεία. Παρουσίαση συμπερασμάτων από την 6 η Σύνοδο των Υπουργών για το Περιβάλλον και την Υγεία. Οστράβα 13-15 Ιουνίου 2017 Δημήτριος Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας και Αντιπρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ 1 Στο πλαίσιο της συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσιο διάλογο θέλει η ΚΕΔΕ για τα απορρίμματα

Δημόσιο διάλογο θέλει η ΚΕΔΕ για τα απορρίμματα MYOTA.GR Δημόσιο διάλογο θέλει η ΚΕΔΕ για τα απορρίμματα 15 Ιαν 2016 11:58 Τη στρατηγική αλλά και τα μοντέλα διαχείρισης που θα πρέπει να εφαρμοστούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπισθεί

Διαβάστε περισσότερα

Πατούλης: Ουραγός η Ελλάδα στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων

Πατούλης: Ουραγός η Ελλάδα στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Πατούλης: Ουραγός η Ελλάδα στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων 15/01/201618:041 Εκτύπωση 0 FacebookTwitterGoogle+LinkedIn SHARES Η ΚΕΔΕ κάνει Νέο Ξεκίνημα στο δημόσιο διάλογο για το εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «CORPORATE LAWYERS FORUM», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 από την Palladian Conferences, στο Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, σε συνεργασία με την

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΤΑ»

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΤΑ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΤΑ» Αθήνα, 11 Ιουλίου 2016 Αμφιθέατρο ΕΚΔΔΑ Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2016 08:30-9.00 Προσέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο ελφών ελφοί, Παρασκευή και Σάββατο 7-8 Μαΐου 2010

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο ελφών ελφοί, Παρασκευή και Σάββατο 7-8 Μαΐου 2010 3 ο Συµπόσιο ελφών του ΙΕΝΕ για τις ΑΠΕ Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο ελφών ελφοί, Παρασκευή και Σάββατο 7-8 Μαΐου 2010 1. Εισαγωγή Το ΙΕΝΕ οργανώνει το 3 ο Συµπόσιο για τις ΑΠΕ στους ελφούς την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας.

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας. Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας Ιωάννινα, 27 Μαρτίου 2015, Ενημερωτικό Τεχνικό Σεμινάριο ECOFUNDING 1 Το Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Το Σύμφωνο των Δημάρχων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Το Σύμφωνο των Δημάρχων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Το Σύμφωνο των Δημάρχων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Λάσκος Κωνσταντίνος τεχνικός σύμβουλος γραφείου του συμφώνου των δημάρχων Τ.Ε.Ε. πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ., υποψ. διδάκτορας σύμβουλος ενεργειακού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «Athens Health Forum 2016», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 από την Palladian, στο N.J.V Athens Plaza, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: 3o Ετήσιο Συνέδριο Cities - Citizens :«Think Οι Ελληνικές Πόλεις μπροστά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό».

ΘΕΜΑ: 3o Ετήσιο Συνέδριο Cities - Citizens :«Think Οι Ελληνικές Πόλεις μπροστά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αθήνα, 21 Μαϊου 2018 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΔ/Φ.06.Α/18301 Ταχ. Δ/νση : Β. Σοφίας

Διαβάστε περισσότερα

«Η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

«Η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «Η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων». ΝΑΞΟΣ ΜΑΙΟΣ 2018 * Ο Δήμους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συστάθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμησης Ενέργειας

Εξοικονόμησης Ενέργειας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Πράσινη Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Ενέργειας Γ. Βουγιουκλάκης Υπ. Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Τι μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Οι ΟΤΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέχουν πρωταγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία;

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Διεπιστημονική προσέγγιση στα ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ :Τεχνολογία, Περιβάλλον, Πολιτισμός Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Κλειώ Αξαρλή,

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακό Συνέδριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 2020

Αναπτυξιακό Συνέδριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Αναπτυξιακό Συνέδριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 23 04 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΠΕΡΑΑ «Το

Διαβάστε περισσότερα

4η Συνεδρία. της Επιτροπής Παρακολούθησης των. Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των. Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής

4η Συνεδρία. της Επιτροπής Παρακολούθησης των. Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των. Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 4η Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2007-2013 Εισαγωγική

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακό περιβάλλον

ενεργειακό περιβάλλον Προστατεύει το ενεργειακό περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ δημιουργεί ένα βιώσιμο Ενεργειακό Περιβάλλον βελτιώνει την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑνΕΚ ΤΟΣ Περιβάλλον. Τομεακό Σχέδιο. Αθήνα,

ΕΠΑνΕΚ ΤΟΣ Περιβάλλον. Τομεακό Σχέδιο. Αθήνα, ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΤΟΣ Περιβάλλον Τομεακό Σχέδιο Αθήνα, 27.3.2014 1. Προτεινόμενη στρατηγική ανάπτυξης του τομέα Η στρατηγική ανάπτυξης του τομέα εκτείνεται σε δραστηριότητες που έχουν μεγάλες προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary.

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary. Business Summary Opportunities 2012 2015 tion Company Background Marketing Plan Tετάρτη 2 nd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences σε συνεργασία με το www.foodbusiness.gr διοργανώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφική Ομάδα Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος Ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης Ο κ. Φίλιππος Ιωαννίδης Ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης

Συγγραφική Ομάδα Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος Ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης Ο κ. Φίλιππος Ιωαννίδης Ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης Συγγραφική Ομάδα Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος είναι διευθυντής στο Ερευνητικό Κέντρο Ενεργειακής Διοίκησης (Research Centre for Energy Management) στο ESCP Europe Business School του Λονδίνου,

Διαβάστε περισσότερα

Είναι πολυσυνέδριο γιατί πλαισιώνεται και συμπληρώνεται από άλλες ΕυρωπαΪκές προσπάθειες συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα.

Είναι πολυσυνέδριο γιατί πλαισιώνεται και συμπληρώνεται από άλλες ΕυρωπαΪκές προσπάθειες συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Σας καλωσορίζω σε ένα ιδιαίτερο συνέδριο, το πολυ-συνέδριο του Ecopol. Ένα συνέδριο που συζητά την προώθηση των πολιτικών που ενισχύουν την πράσινη καινοτομία. Σε αυτό το τελικό

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.»

«Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.» «Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.» Δρ. Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κ.Α.Π.Ε. Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

22 & 23 Νοεμβρίου 2013 Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου

22 & 23 Νοεμβρίου 2013 Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου Δημητ Πρόγραμμα & Θεματολογία 2013 22 & 23 Νοεμβρίου 2013 Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ- ΣΥΝΔYΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Μπούρκας Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος

Κωνσταντίνος Μπούρκας Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Ολοκληρωμένος Ενεργειακός Σχεδιασμός ΟΤΑ και δυνατότητες χρηματοδότησης σχετικών δράσεων Κωνσταντίνος Μπούρκας Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος ΜέλοςΜΕΤΑΠΑ ΜΕΤΑΠΑ τουτεε Γενικός Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

Τουρισµός Υγείας: Μεγάλη επιτυχία του «DYO FORUM 2017» στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ. Ο όμιλος ΖΙΤΑ, το περιοδικό «ΔΥΟ», και 20 Επιστημονικές Εταιρείες, σε συνέχεια του 1ου επιτυχούς «DYO FORUM 2016», πραγματοποίησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ Δήλωση συνέχισης με σκοπό τη στήριξη και την ενίσχυση πρωτοβουλιών για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων «Πολιτικές στήριξης και τεχνολογικές λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμισης

Διαβάστε περισσότερα

Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών

Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Προστασία του Περιβάλλοντος με τη χρήση Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία)

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΟΥ Βόλος 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Διαβάστε περισσότερα

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences, σε συνεργασία με το FnB Daily, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 25

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα σας. Εισαγωγή

Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα σας. Εισαγωγή Οµιλία Προέδρου και ιευθύνοντος Συµβούλου Ε ΗΕ, κ. Κωνσταντίνου Ζωντανού, στο Συνέδριο «Recent Developments in the Greek Gas and Power Markets, 16 εκεµβρίου. Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα σας. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων Το «Σύµφωνο των ηµάρχων» αποτελεί µία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας το προβάδισµα σε πρωτοπόρους δήµους της Ευρώπης να αµβλύνουν

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτον, στις απαιτούμενες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσα σε μία ολοένα και αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία,

Πρώτον, στις απαιτούμενες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσα σε μία ολοένα και αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία, Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής και την Capital Link για αυτήν την πρωτοβουλία ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μία χρονική στιγμή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Εκ μέρους της Ο.Ε. Γ.Ηλιόπουλος Χ.Τσομπανίδης 1 Φεβρουαρίου 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκοί στόχοι για το κλίμα και την ενέργεια. Ευρωπαϊκοί στόχοι για το κλίμα και την ενέργεια. Σύμφωνο των Δημάρχων (Covenant of Mayors)

Ευρωπαϊκοί στόχοι για το κλίμα και την ενέργεια. Ευρωπαϊκοί στόχοι για το κλίμα και την ενέργεια. Σύμφωνο των Δημάρχων (Covenant of Mayors) Ευρωπαϊκοί στόχοι για το κλίμα και την ενέργεια Ρόλος των τοπικών αρχών στον καταρτισμό και υλοποίηση τοπικών στρατηγικών για τη βιώσιμη ενέργεια Σάββας Βλάχος Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ-KYΠΡΟΣ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ-KYΠΡΟΣ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ-KYΠΡΟΣ 2014-2020 1 Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 16.000.000,00 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 15.03.2016, 15:00 ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: ΕΛΛΑΔΑ:

Διαβάστε περισσότερα

FORUM & EXHIBITION ΠΕΜΠΤΗ 4 MAΪΟΥ 2017 ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ WYNDHAM GRAND ATHENS

FORUM & EXHIBITION ΠΕΜΠΤΗ 4 MAΪΟΥ 2017 ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ WYNDHAM GRAND ATHENS ΠΕΜΠΤΗ 4 MAΪΟΥ 2017 ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ WYNDHAM GRAND ATHENS F O R U M & E X H I B I T I O N 4 M A ΪΟΥ 2 017 Το ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN συνδιοργανώνουν το 2nd CITY CONNECT:, το

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμάζοντας σήμερα τα δίκτυα των έξυπνων πόλεων του αύριο

Προετοιμάζοντας σήμερα τα δίκτυα των έξυπνων πόλεων του αύριο Προετοιμάζοντας σήμερα τα δίκτυα των έξυπνων πόλεων του αύριο Γιατί είναι απαραίτητος ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η μετάβαση σε έξυπνες πόλεις Global Urban Population Ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Μ. ΕΥΥΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Μ. ΕΥΥΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Μ. ΕΥΥΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Φάρσαλα, 25/09/2012 Παναγιώτης Ι. Κ. Λιακόπουλος, Διδάκτωρ Μηχ. Μηχανικός ΕΜΠ Στάδια Μελέτης [1/2] Δράση 1 - Συλλογή Απαραίτητων

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018

Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018 Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* (* Τελικό πρόγραμμα θα αποσταλεί στο τέλος της εβδομάδας) Δευτέρα,

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πολυτεχνείο Κρήτης

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πολυτεχνείο Κρήτης Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πολυτεχνείο Κρήτης Περιγραφή Η Μονάδα Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης (Μ.Ο.Δ.Υ.) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πολυτεχνείου Κρήτης,

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθύνσεις για τη Διαμόρφωση Στρατηγικών Προτεραιοτήτων και έργων για την βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Κατευθύνσεις για τη Διαμόρφωση Στρατηγικών Προτεραιοτήτων και έργων για την βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Περιφέρειας Ν. - Κατευθύνσεις για τη Διαμόρφωση Στρατηγικών Προτεραιοτήτων και έργων για την βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη της Περιφέρειας Νοτίου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΪΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΕΝ/ΣΒΘΚΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MAREPORT 2019 ΒΟΛΟΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 Εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, θα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής

Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής Μπάμπης Τσιτλακίδης Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής Η ψηφιακή τεχνολογία ως: Καταλύτης για την επίλυση σύγχρονων αστικών ζητημάτων Βασικό εργαλείο για αστικό σχεδιασμό Το μέσο (και όχι αυτοσκοπός) για

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων & Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων»

Ημερίδα με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων & Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων» Ημερίδα με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων & Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων» Εισήγηση με θέμα: «Ο ρόλος της τοπικής Αυτοδιοίκησης για μία νέα εποχή

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε όλους τους τομείς

Υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε όλους τους τομείς 2014-20202020 Υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε όλους τους τομείς Γιάννης Βουγιουκλάκης PhD, Διπλ. Μηχ. Μηχανικός Υπεύθυνος Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς Θεματικός στόχος

Διαβάστε περισσότερα

26 δισ. ευρώ. δισ. ευρώ 20% 80%

26 δισ. ευρώ. δισ. ευρώ 20% 80% Το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-20 είναι το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας που επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της πολιτικής Συνοχής και της Στρατηγικής «Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατότητες χρηματοδότησης των ΣΔΑΕ σε Περιφερειακό Επίπεδο: Παραδείγματα

Δυνατότητες χρηματοδότησης των ΣΔΑΕ σε Περιφερειακό Επίπεδο: Παραδείγματα Δυνατότητες χρηματοδότησης των ΣΔΑΕ σε Περιφερειακό Επίπεδο: Παραδείγματα Ειρήνη Σκουλά ΕΠΤΑ Σύμβουλοι - Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων SEAP-PLUS: Adding to SEAP more participants, more content across

Διαβάστε περισσότερα

Συζητάμε σήμερα για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ένα θέμα πού θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια.

Συζητάμε σήμερα για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ένα θέμα πού θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια. Ομιλία του Προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Νίκου Ρώμνιου με θέμα Πράσινη Επιχειρηματικότητα στην Εκδήλωση της ΕΕΔΕ (Τμήμα Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος) με θέμα «Πράσινη Επιχειρηματικότητα Περιβαλλοντικά Πρότυπα»

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ)

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) Ιωάννης Μάργαρης Αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι,

Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι, Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη σημερινή κοινή μας παρουσίαση με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων και την Πρόεδρό του κ. Σακελλαρίδη,

Διαβάστε περισσότερα

S.W.A.N. a digital Solid Waste reuse platform for BalkaN

S.W.A.N. a digital Solid Waste reuse platform for BalkaN Verde.tec Forum 15-17.02.2019 Κυκλική Οικονομία & εφαρμογές της S.W.A.N. a digital Solid Waste reuse platform for BalkaN Ψηφιακή Πλατφόρμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στα Βαλκάνια Βασίλης Αγγελής, Ομότιμος

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη»

Διαβάστε περισσότερα

ENERGYFORUM «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» Αθήνα Δημήτρης Καλογερόπουλος Πρόεδρος Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΊΑ ΚΑΙ ΚΤΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ENERGYFORUM «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» Αθήνα Δημήτρης Καλογερόπουλος Πρόεδρος Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΊΑ ΚΑΙ ΚΤΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ENERGYFORUM «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» Αθήνα 14-11-2017 Δημήτρης Καλογερόπουλος Πρόεδρος Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΊΑ ΚΑΙ ΚΤΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σο μεγάλο θέμα που έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι ehealth FORUM 2016 Η σημασία της συμμετοχής του ΕΔΔΥΠΠΥ

Στόχοι ehealth FORUM 2016 Η σημασία της συμμετοχής του ΕΔΔΥΠΠΥ Στόχοι ehealth FORUM 2016 Η σημασία της συμμετοχής του ΕΔΔΥΠΠΥ Η Τεχνολογία αλλάζει την κοινωνία και την οικονομία Η Τεχνολογία αλλάζει την παροχή υπηρεσιών υγείας και φροντίδας Η Τεχνολογία αλλάζει την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕΧ. Οι φιλόδοξοι στόχοι της κυκλικής οικονομίας, όπως η : ASSOCIATION OF GREEK CHEMISTS ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕΧ. Οι φιλόδοξοι στόχοι της κυκλικής οικονομίας, όπως η : ASSOCIATION OF GREEK CHEMISTS ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CHEMISTS Ν. Π. Δ. Δ. Ν. 1804/1988 Κάνιγγος 27 106 82, Αθήνα Τηλ.: 210 38 21 524 210 38 29 266 Fax: 210 38 33 597 http://www.eex.gr E-mail: info@eex.gr 27 Kaningos

Διαβάστε περισσότερα

LIFE+ ENERGY WASTE LIFE09 ENV/GR/000307. Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2 η Hμερίδα του έργου

LIFE+ ENERGY WASTE LIFE09 ENV/GR/000307. Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2 η Hμερίδα του έργου LIFE+ LIFE09 ENV/GR/000307 Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2 η Hμερίδα του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ (LIFE09 ENV/GR/000307) με τίτλο: "Ενεργειακή Αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ - Μια εταιρία δεν μπορεί να θεωρείται «πράσινη» αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτική διαχείριση στερεών απορριμμάτων. Αδαμάντιος Σκορδίλης Δρ Χημικός Μηχανικός

Εναλλακτική διαχείριση στερεών απορριμμάτων. Αδαμάντιος Σκορδίλης Δρ Χημικός Μηχανικός 1 Εναλλακτική διαχείριση στερεών απορριμμάτων Αδαμάντιος Σκορδίλης Δρ Χημικός Μηχανικός Η διαχείριση των στερεών απορριμμάτων αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα, δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά πολιτικό,

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάζει τη. ζωή μας. www.epperaa.gr. www.ypeka.gr. Προστατεύει από τα Απόβλητα

Αλλάζει τη. ζωή μας. www.epperaa.gr. www.ypeka.gr. Προστατεύει από τα Απόβλητα Προστατεύει από τα Απόβλητα Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ ενισχύει την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων βελτιώνει την Ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο

Εθνικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο Εθνικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο Στοιχεία του Φορέα Επωνυμία Φορέα: Πόλη: Οδός: ΤΚ: Email: Αριθμός: Τηλέφωνο: Ιστοσελίδα: Στοιχεία υπεύθυνου του φορέα για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου Ονοματεπώνυμο: Θέση:

Διαβάστε περισσότερα

Φόρουμ «Έξυπνα Νησιά» Ένα βήμα προς την ωρίμανση των «Έξυπνων Νησιών»

Φόρουμ «Έξυπνα Νησιά» Ένα βήμα προς την ωρίμανση των «Έξυπνων Νησιών» Φόρουμ «Έξυπνα Νησιά» Ένα βήμα προς την ωρίμανση των «Έξυπνων Νησιών» 21-22 Ιουνίου 2016, Αθήνα Έξυπνο Νησί είναι εκείνο που δημιουργεί τις προϋποθέσεις βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιόδου Ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιόδου Ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιόδου 2014-2020. Ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΗΜΕΡΙΔΑ REGEOCITIES Αθήνα, 22 Μαΐου 2013 Εισηγητής: Μιχάλης Γ. Γκούμας, Δρ. Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες υποστήριξης και συνεργασίας του Ενεργειακού Κέντρου με τους Δήμους της Κρήτης

Οι δραστηριότητες υποστήριξης και συνεργασίας του Ενεργειακού Κέντρου με τους Δήμους της Κρήτης Συνάντηση εργασίας SEAP+ Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Αθήνα 23 Ιανουαρίου 2013 Οι δραστηριότητες υποστήριξης και συνεργασίας του Ενεργειακού Κέντρου με τους Δήμους της Κρήτης Έργα :ISLE PACT-MEDEEA(MED)-Covenant

Διαβάστε περισσότερα

εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη

εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη Ο χάρτης δεσμεύσεων που ακολουθεί κάνει λόγο για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής μέσα από προσπάθειες και πρωτοβουλίες των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου 1 Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει καθημερινά, μια σειρά από χρήσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σε χιλιάδες πολίτες. Αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Διεκδικεί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ. Το Ευρωπαϊκό έργο Request2Action

ΗΜΕΡΙΔΑ. Το Ευρωπαϊκό έργο Request2Action ΗΜΕΡΙΔΑ Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Το Ευρωπαϊκό έργο Request2Action Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc Τμήμα Κτιρίων, ΚΑΠΕ Ενεργειακή αναβάθμιση Κτιρίων:

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας.

Η ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας. Η ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας. Αχιλλέας Γκούγκος Μηχανικός ΕΕΑΑ Hμερίδα για τη διαχείριση αποβλήτων Φεβρουάριος 2014 ΚΠΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Λίγα λόγια για την ΕΕΑΑ Ιστορικό Οκτ. 1992: 1993 2001: Σύσταση

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τοµέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραµµατική Περίοδος 2014-2015

Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τοµέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραµµατική Περίοδος 2014-2015 Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τοµέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραµµατική Περίοδος 2014-2015 Στάθης Ραγκούσης Διευθύνων Σύµβουλος Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

3) Δημιουργεί εξειδικευμένες και σταθερές θέσεις εργασίας που δεν υπόκεινται σε μετεγκατάσταση

3) Δημιουργεί εξειδικευμένες και σταθερές θέσεις εργασίας που δεν υπόκεινται σε μετεγκατάσταση Όπως είπε, ο κ. Σμυρνιώτης με την ένταξη του Δήμου Τρίπολη στο Σύμφωνο των Δημάρχων που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόσο μέσω των ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών προγραμμάτων όσο και μέσω χρηματοδοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ecoelastika λίγα λόγια

Ecoelastika λίγα λόγια Ecoelastika λίγα λόγια Η ECOELASTIKA, είναι το μοναδικό εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) στην Ελλάδα από τον Ε.Ο.ΑΝ. (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης). Έχει Πανελλαδική εμβέλεια

Διαβάστε περισσότερα

Όλη η Ευρώπη μαζί στον αγώνα για τη μείωση των αποβλήτων

Όλη η Ευρώπη μαζί στον αγώνα για τη μείωση των αποβλήτων Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 18-26 Νοεμβρίου 2017 Όλη η Ευρώπη μαζί στον αγώνα για τη μείωση των αποβλήτων Με το σλόγκαν «Δώστου μια καινούρια ζωή» πραγματοποιείται φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης

Διαβάστε περισσότερα