ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ"

Transcript

1 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011

2 Ειρηνευτικές Αποστολές Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε σε διάφορες ειρηνευτικές αποστολές ως ακολούθως: α. Συμμετοχή στην επιχείρηση ATALANTA της ΦΓ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με το οργανικό της Ε/Π και μια ομάδα Ειδικών Δυνάμεων. Η αποστολή της επιχείρησης είναι η συνοδεία και η προστασία των φορτίων των πλοίων μεταφοράς της επισιτιστικής βοήθειας του ΟΗΕ προς τη Σομαλία και η παροχή προστασίας από την πειρατική απειλή στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Άντεν και των προσβάσεων της Σομαλίας. Κατά τη διάρκεια αποστολής ΦΓ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ παρείχε προστασία σε τέσσερα (4) πλοία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) και ανθρωπιστική βοήθεια σε δύο (2) Ορφανοτροφεία στη MOMBASA. β. Συμμετοχή στην επιχείρηση UNIFIL καθ όλη τη διάρκεια του 2011 με μία ΤΠΚ ή Κ/Φ. Αποστολή της επιχείρησης είναι η εκτέλεση Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Ελέγχου, με σκοπό την απαγόρευση διακίνησης παράνομου οπλισμού και συναφών υλικών.

3 γ. Συμμετοχή στην επιχείρηση UNIFIED PROTECTOR, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λιβύης στο πλαίσιο εφαρμογής των UNSCR 1970 και 1973 των Η.Ε. με μία Φ/Γ από 26 Μαρτίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2011 και με ένα ΠΓΥ από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου Επιπρόσθετα, Αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησαν στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας σε Ειρηνευτικές αποστολές Διεθνών Οργανισμών, καθώς και υποστήριξης δυνάμεων άλλων χωρών (ΑΡΜΕΝΙΑ). Συγκεκριμένα, επιχείρησαν επ ωφελεία ως ακολούθως: ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΤΥΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΩΡΕΣ SFOR C ΕΛΔΑΦ C KFOR (Μεταφορά Αρμένικης Διμοιρίας) C ,7 ΕΛΔΥΒ C ,5 ΣΥΝΟΛΟ ,7

4 Έρευνα Διάσωση Η Πολεμική Αεροπορία ανταποκρίθηκε στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της χώρας μας για εκτέλεση αποστολών Έρευνας Διάσωσης (Ε-Δ). Στον τομέα αυτό η ΠΑ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση ναυτικών και αεροπορικών ατυχημάτων και στην αποτροπή της τουρκικής προσπάθειας, για επέκταση της περιοχής ευθύνης της, με εκτέλεση αποστολών Ε-Δ στο Αιγαίο. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ΠΑ, συνεργάζεται με άλλους Φορείς ή Υπουργεία, κυρίως με το Λιμενικό Σώμα και εκτελεί αποστολές, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, οποτεδήποτε και οπουδήποτε απαιτηθεί, με όλες σχεδόν τις καιρικές συνθήκες ημέρα και νύκτα. Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται το πτητικό έργο που εκτελέστηκε το έτος 2011, το κόστος αυτού, καθώς ο αριθμός των διασωθέντων. Σημειώνεται επίσης ότι από τους 812 συνολικά διασωθέντες οι 740 ήταν Λαθρομετανάστες. ΤΥΠΟΣ ΕΞΟΔΟΙ ΩΡΕΣ ΔIAΣΩΣH AΠO Π.Α. ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΗ C ,7 ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ S. PUMA ,7 ME E/Π ΣΕ ΑΠΟ ΠΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ AB ,3 SAR (Λ.Σ., ΕΚΑΒ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ κ.α) ΣΥΝΟΛΑ , Συνολικά, για το έτος 2011, σε πέντε περιπτώσεις διατέθηκαν έντεκα (11) πολεμικά πλοία (Φ/Γ, ΤΠΚ, Κ/Φ, Ρ/Κ, Τ/Χ) και δύο (2) ιπτάμενα μέσα (Ε/Π) του Πολεμικού Ναυτικού, για συνδρομή σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

5 Μικρά Έργα Υποδομής Στον τομέα αυτό, από πλευράς του Στρατού Ξηράς : α. Διατέθηκαν συνολικά 150 οχήματα - μηχανήματα Μηχανικού και 217 άτομα, για αποκατάσταση ζημιών, για εργασίες διάνοιξης, διαμόρφωσηςσυντήρησης αγροτικών δρόμων και περιβαλλόντων χώρων. β. Διατέθηκε 1 φορτωτής γαιών για 4 μέρες, 1 προωθητής γαιών για 3 μέρες, 2 ανατρεπόμενα και ένα ρυμουλκό για 4 μέρες για τη διευθέτηση χώρου του Πνευματικού Κέντρου Τσακάλωφ. γ. Διατέθηκαν προσωπικό και οχήματα από 24 έως 31 Ιαν 11 στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την αποκομιδή σκουπιδιών. δ. Παρατάθηκε η διάθεση υλικού γεφυροσκευής τύπου «ΜΠΕΛΕΫ» έως 31 Δεκ 11 με το οποίο έχει κατασκευασθεί γέφυρα επί του ρεμ. ΠΟΤΟΚΑΚΙΟΥ στο Δ. Πυθαγορείου Σάμου και εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου. ε. Διατέθηκε 1 ερπυστριοφόρο, εκσκαφέας τάφρων και 1 ανατρεπόμενο όχημα, για 29 εργάσιμες ημέρες, για εκτέλεση εργασιών στην περιοχή Καρκιναγρίου Τράπαλλου Ικαρίας, στα πλαίσια απεγκλωβισμού και καθαρισμών των οικισμών μετά από τη θεομηνία της 18 Οκτ 10.

6 στ. Διατέθηκαν μηχανήματα ΜΧ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία την 28 Ιαν. 11 στη ν. Ρόδο. ζ. Διατέθηκαν την 28 και 29 Ιαν 11 μηχανήματα ΜΧ και προσωπικό, στη ν. Κω, για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, που προκλήθηκαν από χαλαζόπτωση και πλημμύρες. η. Πραγματοποιήθηκαν χωματουργικές εργασίες στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στο χ. ΚΑΛΛΙΠΕΤΡΑ Ημαθίας από 16 έως 27 Ιουν 11, κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας. θ. Κατασκευάστηκε σκίαστρο σε Δημοτικό σχολείο της Χίου κατόπιν αιτήματος της Δνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. ι. Πραγματοποιήθηκε κατασκευή περίφραξης στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ι.Μ Πολυάνης και Κιλκισίου στο Σ.Σ. Μουρίων από 02 Αυγ 11έως 22 Σεπ Ιουν 11, κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητρόπολης. ια. Κατασκευάστηκε προβλήτα στα Αντίψαρα. Υγειονομική Υποστήριξη Από την πλευρά του Στρατού Ξηράς: α. Διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν περίπου 5781 κάτοικοι.

7 β. Διατέθηκαν φιάλες αίματος από αιμοδοσία στελεχών και οπλιτών του Σ.Ξ. γ. Διατέθηκαν συνολικά ασθενοφόρα και στρατιωτικοί ιατροί σε 52 περιπτώσεις για υγειονομική εξέταση - διακομιδή πολιτών και κάλυψη αθλητικών αγώνων. δ. Διατίθεται ανά 15 ημέρες κάθε μήνα οπλίτης ιατρός για υγειονομική κάλυψη στην Τήλο. ε. Διατέθηκε επίσης: Λέσβου. (1) Κτηνίατρος στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (2) Οπλίτης ιατρός στο Φυλάκιο της Ψερίμου, στο χωριό Ψέριμος, για εξέταση των κατοίκων του χωριού. (3) Οπλίτης ιατρός στο Κέντρο Υγείας Γενναδίου. (4) Οπλίτης ιατρός (ΚΤ) στη ν. Κάσο για κτηνιατρική υποστήριξη της νήσου. (5) Κτηνίατρος στο Κηνοκομείο Ρόδου για εξέταση φιλοξενούμενων σκύλων. (6) Οπλίτης φαρμακοποιός στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου. (7) Οπλίτης ιατρός στο Κ.Υ. Καρπάθου.

8 (8) Υγειονομικό Οδοντιατρικό Κλιμάκιο (ΚΟΜ) για παροχή προληπτικής οδοντιατρικής περίθαλψης σε 122 μαθητές στα Δημοτικά σχολεία του Εχίνου, Σμίνθης, και της Σταυρούπολης από Κλιμάκιο οδοντιάτρων. Από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού: α. Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος προληπτικής ιατρικής σε κατοίκους νήσων Ανατολικού Αιγαίου Δωδεκανήσου, διατέθηκαν συνολικά για το έτος 2011 δύο (2) μονάδες του ΠΝ για τη μεταφορά ομάδας Αξιωματικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και Υπαξιωματικών με ειδικότητα νοσηλευτών, εξετάζοντας συνολικά ογδόντα (80) περίπου άτομα, καθώς επίσης και διάθεση μίας (1) Κανονιοφόρου (Κ/Φ) για τη μεταφορά ομάδας ιατρών του Σωματείου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε διάφορα ακριτικά νησιά. β. Διατέθηκαν συνολικά τέσσερις (4) μονάδες του ΠΝ για μεταφορά ασθενών από νησιά στα πλησιέστερα Ιατρικά κέντρα. γ. Έγινε εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΕ ΠΟΡΟΣ την 11 Μαΐου 2011 (101 φιάλες), στο ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ την 21 Νοεμβρίου 2011 (48 φιάλες) και στο Ναύσταθμο Κρήτης την 19 Νοεμβρίου 2011 σε συνεργασία με σύλλογο εθελοντών Αγ. Ιωάννης (30 φιάλες). δ. Αποστολή στην ISAF ΚΑΜΠΟΥΛ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Ομάδων Εκπαιδευτών Συμβούλων Υγειονομικού Αφγανιστάν (ΟΕΣΥΑ) σε δύο ομάδες από 27 Απριλίου έως 17 Ιανουαρίου 2012.

9 ε. Εγκρίθηκε η εισαγωγή στο ΝΝΑ και ΝΝΚ ιδιωτών μη δικαιούχων ασθενών ως ακολούθως: (α) 177 για τακτική εισαγωγή (β) 77 για θεραπεία με ιώδιο (γ) 69 για θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο. Από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας: α. Η ΔΥΓ/ΓΕΑ συμμετείχε με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στη στελέχωση του Κέντρου Χορήγησης Υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ που λειτούργησε στο Στρατόπεδο «Βαρίτη». β. Τον Φεβρουάριο του 2011 διενεργήθηκε Παναεροπορική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. γ. Κατόπιν Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η Π.Α. διέθεσε τους σταθμούς τηλεϊατρικής που έχει σε νησιά του Αιγαίου και σε απομακρυσμένες περιοχές σε συνεργασία με το ΥΥΚΑ για την υγειονομική υποστήριξη του πληθυσμού τους. δ. Λειτούργησε στο 251ΓΝΑ Τράπεζα σπανίων Ομάδων αίματος, με σκοπό τη συνδρομή προς την Πολιτεία σε περίπτωση εκτάκτων περιστατικών. ε. Υγειονομικό Προσωπικό της ΠΑ συμμετείχε στη στελέχωση της Διακλαδικής Υγειονομικής Ομάδας που μεταβαίνει για παροχή Προληπτικής Ιατρικής σε Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκανήσου.

10 Αποστολές Αεροδιακομιδών Σε ότι αφορά τις αεροδιακομιδές, από το 2005 με υπουργική απόφαση το έργο των αεροδιακομιδών επ ωφελεία του ΕΚΑΒ, ανατέθηκε αποκλειστικά στην Πολεμική Αεροπορία. Ο αριθμός των μεταφερθέντων ασθενών, των εκτελεσθέντων αποστολών και οι ώρες πτήσης των Α/Φ και Ε/Π έτους 2011, φαίνεται στον πίνακα: ΤΥΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ C ,9 257 C ,1 602 S. PUMA ,3 360 Α ,4 116 AB ,7 2 ΣΥΝΟΛΑ , Σημειώνεται ότι το 2011, από το σύνολο των 975 αποστολών, δέκα τρεις (13) αποστολές με Α/Φ C-130 και C-27 εκτελέστηκαν για μεταφορά δέκα τεσσάρων (14) ασθενών σε ιατρικά κέντρα του εξωτερικού από τους 1337 διακομισθέντες και δέκα (10) αποστολές για μεταφορά μοσχευμάτων. Προστασία Περιβάλλοντος Την 5η Ιουνίου 2011, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

11 πραγματοποίησαν καθαρισμό ακτών σε ακτές του ηπειρωτικού και νησιωτικού χώρου (Ρόδο, Κω, Λέρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Αλεξανδρούπολή, Κομοτηνή, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αττική, Κρήτη, Λουτράκι, Κόρινθο, Ναύπλιο, Γύθειο, Καλαμάτα, Πύργο και Πάτρα). Ειδικότερα, στην παραπάνω ενέργεια συμμετείχαν 948 στελέχη και οπλίτες και 83 οχήματα / μηχανήματα ΜΧ. Την ίδια ημέρα (5 Ιουνίου 2011), το σύνολο των Ναυτικών Υπηρεσιών συμμετείχε στο καθαρισμό ακτών πλησίον του χώρου ευθύνης αυτών, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλη την Ελλάδα. Με την ίδια αφορμή, την 6 Ιουνίου 2011, το προσωπικό της ΦΓ ΑΙΓΑΙΟΝ συμμετείχε σε εργασίες καθαρισμού του βυθού στο Λιμένα Μπατσίου ν. Άνδρου, που διοργανώθηκε από το Λιμεναρχείο Άνδρου. Πρόληψη Καταστολή πυρκαγιών Από το Στρατό Ξηράς : Διατέθηκαν προσωπικό και μέσα καθημερινά για την επιτήρηση δασών σε όλο τον Ελλαδικό χώρο (1.035περίπολοι δασοπροστασίας με αξκους οπλίτες και οχήματα). Ο ΣΞ συμμετείχε στη κατάσβεση 11 πυρκαγιών στον Ελλαδικό χώρο με 29 Αξκους, 657 οπλίτες, 86 μηχανήματα ΜΧ και οχήματα, 5 CHΙNOOK, 4 UH-1H, 2 C-12,3 U -17, έγιναν 184 ρίψεις ύδατος 920 τόνων συνολικά. Στο πλαίσιο συμμετοχής του Πολεμικού Ναυτικού στη δασοπροστασία / δασοπυρόσβεση διατέθηκαν πεντακόσια ενενήντα επτά (597) άτομα, είκοσι ένα (21) οχήματα (κάτω του ενός τόνου) 238 έξοδοι, εννιά (9) οχήματα (άνω του ενός τόνου) 12 έξοδοι, δέκα επτά (17) πυροσβεστικά οχήματα και δύο (2) έξοδοι ελικοπτέρων.

12 Στο πλαίσιο των αποστολών προστασίας πόρων φυσικού περιβάλλοντος της Πολεμικής Αεροπορίας το σύνολο των εξόδων / ωρών κατά το 2011, φαίνεται στους πίνακες: (1) Αεροπυρόσβεση ΤΥΠΟΣ ΕΞΟΔΟΙ ΩΡΕΣ CL ,1 CL ,9 PZL ,9 ΣΥΝΟΛΑ ,9 (2) Yποστήριξη Δασοπυρόσβεσης Μεταφορά Δασοπυροσβεστών και Υλικών/Μέσων πυρόσβεσης κατά την Αντιπυρική περίοδο από 1/5 έως 31/10/11. ΤΥΠΟΣ ΕΞΟΔΟΙ ΩΡΕΣ C ,7 C ,1 ΣΥΝΟΛΑ 71 63,8 Επιπρόσθετα στα πλαίσια συνδρομής των ΕΔ σε επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας και σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο Σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», διατέθηκε κατόπιν εντολής ΓΕΕΘΑ προσωπικό της ΠΑ, προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στον Έβρο. Συνολικά διατέθηκαν σαράντα ένα (41) ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ΠΑ που συγκροτούν τις Ομάδες του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», από 26 Αυγ 11 έως 30 Αυγ 11, ως εξής:

13 (α) Είκοσι (20) άτομα από 350 ΠΚΒ - 113ΠΜ - 1 ο ΚΕΠ (β) Επτά (7) άτομα από 114ΠΜ (γ) Επτά (7) άτομα από 123ΠΤΕ (δ) Επτά (7) άτομα από Π Παιδεία - Αθλητισμός Από το Στρατό Ξηράς : α. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση μαθητών και σπουδαστών, για το έργο και την αποστολή του Στρατού, κατά τις επισκέψεις σχολείων σε στρατόπεδα και στα πλαίσια ενημερώσεών στα σχολεία για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, από αξκούς των Σχηματισμών του Σ.Ξ. β. Διατέθηκαν οδηγοί, συνοδοί συνοδηγοί σε ειδικά σχολεία σε όλη την επικράτεια επ ωφελείας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την μεταφορά μαθητών ΑμΕΑ. γ. Διατέθηκαν σε σχολεία ιστορικοί χάρτες, χάρτες επεκτάσεως της Ελλάδος. δ. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση μαθητών και διαφόρων συλλόγων κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν σε ιστορικούς χώρους (οχυρά, μουσεία-τύμβους).

14 ε. Διατέθηκαν σκοπευτήρια και πεδία βολής σε 202 περιπτώσεις. στ. Διατέθηκαν ποδοσφαιρικά γήπεδα σε 156 περιπτώσεις. ζ. Διατέθηκε 1 στρατιωτικό όχημα τύπου MINI BUS, για τη μεταφορά μαθητών του Δήμου Σαμοθράκης σε διάφορα σχολεία της ν. Σαμοθράκης. η. Διατέθηκαν 2 λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών για τη συμμετοχή τους στην τελετή λαμπαδηδρομίας των παγκοσμίων αγώνων SPECIAL OLYMPICS - ΑΘΗΝΑ θ. Συμμετείχαν καταδρομείς στους αθλητικούς αγώνες «16 α Κωνσταντινίδεια» στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάουσας που πραγματοποιήθηκαν στις 01 Οκτ 11. Η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στους τομείς της Παιδείας και του Αθλητισμού είχε ως εξής: α μαθητές επισκέφθηκαν πλοία του ΑΣ στο πλαίσιο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. β μαθητές επισκέφθηκαν την ΣΝΔ στο πλαίσιο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. γ μαθητές και ιδιώτες επισκέφθηκαν διάφορες Ναυτικές Υπηρεσίες/Φάρους (ΝΔΑ-ΝΒΝΕ-ΚΕ ΠΟΡΟΣ-ΝΚ-ΔΤΣ-ΔΥΚ-ΔΕΝ-ΣΔΑΜ κ.α.) στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων.

15 δ. Στο πλαίσιο υποστήριξης μη κερδοσκοπικών αθλητικών συλλόγων και σχολείων, διατέθηκαν (48 συνολικά) από διάφορες Ναυτικές Υπηρεσίες (ΣΝΔ ΝΚ ΚΕ ΠΟΡΟΣ) αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο για την προετοιμασία των αθλητών όσο και για την διεξαγωγή αθλητικών αγώνων. ε. Πέραν των επισκέψεων μαθητών σε διάφορες υπηρεσίες και πλοία του ΠΝ στο πλαίσιο σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, διατέθηκαν συνολικά πέντε (5) Αξιωματικοί που εκτέλεσαν διαλέξεις σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού σε σχολεία κατόπιν αιτήσεώς τους. Από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας, η ΔΥΓ/ΓΕΑ συμμετείχε στην υγειονομική υποστήριξη των αθλητών των Special Olympics 2011 με στελέχωση του ιατρείου στο ΚΕΔΑ/Ζ και των ιατρείων των Αθλητικών Εγκαταστάσεων όπου διεξήχθησαν οι αγώνες. Εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών Από το Στρατό Ξηράς προσφέρθηκαν τρόφιμα, ρουχισμός και εκπαιδευτικά υλικά για ενίσχυση απόρων οικογενειών, σχολείων και κοινωνικών ιδρυμάτων σε όλη την επικράτεια. Συμμετοχή Πολεμικού Ναυτικού : α. Συμμετοχή στον ετήσιο έρανο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

16 β. Χορήγηση τροφίμων και ειδών ιματισμού σε αρμόδιες αρχές για στήριξη αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας ως κάτωθι: (1) Ναύσταθμος Κρήτης επ ωφελεία όμορων Δήμων. (2) Ναύσταθμος Σαλαμίνας επ ωφελεία όμορων Δήμων. (3) Ειδικό Σχολείο ΑΜΕΑ Δήμου Σαλαμίνας. γ. Παροχή τριακοσίων (300) παρασκευασμένων Μερίδων Τροφής από Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) και τριακοσίων (300) μερίδων από Δ/ΓΕΝ σε πρόγραμμα αστέγων Δήμου Αθηναίων συνολικού κόστους. δ. Διατέθηκαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) λεωφορεία, δέκα τέσσερα (14) φορτηγά και ένα (1) ασθενοφόρο για κάλυψη αναγκών άλλων δημόσιων φορέων και μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων κατά την διάρκεια οργάνωσης εκδηλώσεων αυτών, κοινωνικού / κοινωφελούς χαρακτήρα. ε. Εκτελέστηκαν συνολικά δέκα (10) αποστολές υδροδότησης νήσων με διάθεση υδροφόρου πλοίου από το Πολεμικό Ναυτικό, διαθέτοντας συνολικά πέντε χιλιάδες εξακόσιους (5.600) τόνους πόσιμου νερού. στ. Διάθεση τριών χιλιάδων (3000) λίτρων πετρελαίου θέρμανσης και χιλίων εβδομήντα εννιά (1079) λίτρων πετρελαίου κίνησης στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με αναπηρία Κρήτης από το ΝΚ. Σημαντική ήταν και η Κοινωνική προσφορά της κινητής ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία είναι ενταγμένη στη 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ) με έδρα τα Άνω Λιόσια. Συγκεκριμένα: Αποστολή της ΚΟΜΑΚ είναι η οργάνωση και εκτέλεση επιχειρήσεων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών σε εγκαταστάσεις της ΠΑ και συγκεκριμένα ο απεγκλωβισμός και διάσωση προσωπικού και μέσων από εγκαταστάσεις που έχουν καταρρεύσει από οποιαδήποτε αιτία.

17 Κατόπιν έγκρισης του ΓΕΑ η ΚΟΜΑΚ δύναται να επέμβει προς όφελος των λοιπών κλάδων των ΕΔ και του κοινωνικού συνόλου. Τα μέλη της Ομάδας έχουν εκπαιδευτεί στο Βασικό Σχολείο Αντιμετώπισης Καταστροφών της 206ΠΑΥ και κάποια στελέχη σε αντίστοιχα Σχολεία στο εξωτερικό (Ελβετία, Γαλλία, Ισραήλ). Στα πλαίσια διυπουργικού προγράμματος εθελοντικής δράσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, που ισχύει από το 2004, μεταξύ του ΥΕΘΑ και του τότε Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους άλλους», πραγματοποιήθηκαν καθ όλη τη διάρκεια του 2011 εκπαιδευτικά σεμινάρια από στελέχη της ΚΟΜΑΚ σε προσωπικό Δήμων σε όλη την επικράτεια. Αντικείμενο των σεμιναρίων ήταν η ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση καταστάσεων μετά από σεισμό σε ατομικό κυρίως επίπεδο (π.χ. ατομική προστασία, σταθεροποίηση και μεταφορά τραυματία κλπ), αλλά και η γενικότερη ενημέρωση για τις δυνατότητες συνδρομής της ΚΟΜΑΚ στο διασωστικό έργο. Τα ανωτέρω σεμινάρια έλαβαν χώρα στον τόπο των εκάστοτε Δήμων και τα έξοδα καλύφθηκαν με μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας για Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Παράλληλα, καθ όλη τη διάρκεια του 2011 κατόπιν σχετικών αιτημάτων εθελοντικών διασωστικών σωματείων και αντίστοιχης έγκρισης του ΓΕΑ η ΚΟΜΑΚ διεξήγαγε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια στα μέλη των εν λόγω σωματείων. Το αντικείμενο των σεμιναρίων αφορούσε σε τεχνικές διείσδυσης σε ερείπια με τη χρήση ειδικού διασωστικού εξοπλισμού και τον ασφαλή απεγκλωβισμό ατόμων. Τα σεμινάρια αυτά διεξήχθησαν στο πεδίο ασκήσεων της ΚΟΜΑΚ (χώρος εξομοιωμένων ερειπίων) της 206ΠΑΥ και δεν επέφεραν κανένα κόστος για την ΠΑ.

18 Εξουδετερώσεις Πυρομαχικών Από το Στρατό Ξηράς : Διατέθηκε πυροτεχνουργός για εξουδετέρωση και καταστροφή πυρομαχικών (βλήματα και χειροβομβίδες της Κατοχικής Περιόδου) στη V Μεραρχία Κρητών). Αξιοσημείωτες είναι οι Δραστηριότητες Πυροτεχνουργών της Πολεμικής Αεροπορίας (OEΠ): α. Κατά την διάρκεια εκσκαφής πλατφόρμας εισόδου σε πολυκατοικία σε κατοικημένη περιοχή του Αλίμου Αττικής ο εκσκαφέας κτύπησε την Βόμβα που βρισκόταν θαμμένη στα θεμέλια της Πολυκατοικίας. Η εν λόγω Βόμβα ήταν γενικής χρήσης, ωστικού κύματος, συνολικού βάρους 100Kgr Γερμανικής κατασκευής και ρίφθηκε στις αεροπορικές επιχειρήσεις των Γερμανών στην περιοχή κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ομάδα των Πυροτεχνουργών της ΠΑ που κλήθηκε «αναγνώρισε» και την «αφόπλισε». Σημειώνεται ότι η ελάχιστη απόσταση ασφάλειας από την βόμβα είναι τα 800m και δεν μπορούσε να γίνει καμία άλλη ενέργεια στην περιοχή. Στην συνέχεια η βόμβα μεταφέρθηκε σε πεδίο Καταστροφής και καταστράφηκε με επιτυχία. β. Κατά την διάρκεια διάνοιξης ζωνών ασφαλείας μεταξύ του Ολυμπιακού Χωρίου και του Αεροδρομίου της Δεκέλειας ο ισοπεδωτήρας έπεσε σε Βόμβα που βρισκόταν θαμμένη στην περιοχή. Η εν λόγω Βόμβα ήταν γενικής χρήσης,

19 ωστικού κύματος, συνολικού βάρους 50 Kgr Γερμανικής κατασκευής και ρίφθηκε στις αεροπορικές επιχειρήσεις των Γερμανών κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ομάδα των Πυροτεχνουργών της ΠΑ που κλήθηκε «αναγνώρισε» και την «κατέστρεψε» με επιτυχία διότι ήταν «οπλισμένη» και οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση της ίσως προκαλούσε την λειτουργία της. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη απόσταση ασφάλειας από την βόμβα είναι τα 500m και στην περιοχή υπήρχαν κατοικίες σε απόσταση 50m. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εξουδετερώσεις μη εκραγέντων πυρομαχικών 2 ου Παγκοσμίου Πολέμου εντός αεροδρομίου Ελευσίνας. Ανθρωπιστική Βοήθεια εκτός χώρας Από το Στρατό Ξηράς : Πραγματοποιήθηκε Ανθρωπιστική Βοήθεια στη Λιβύη (Διπυρίτης μερίδων, κιλά τυρί κονσέρβα και παρασκευασμένο φαγητό κιλών). Επίσης: α. Πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΔΥΚΟ-2 : (1) Μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελούμενη από 12 κιβώτια φαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο του Φεριζάϊ/Ουροσεβατς στις 26 Ιαν 11. (2) Επίσκεψη σε οικογένεια έξι ορφανών σερβικής καταγωγής με την ομάδα των MEDADs (Medical Advisors) του ΝΑΤΟ Προληπτική εξέταση των παιδιών Χορήγηση τροφίμων και φαρμάκων στις 05 Φεβ 11.

20 (3) Επίσκεψη - κλινική εξέταση παρακολούθηση χορηγηθείσας φαρμακευτικής αγωγής ενημέρωση για την επιδημία του ιού Η1Ν1 και χορήγηση υλικών πρόληψης οδοντιατρική εξέταση, στο Σύλλογο Συνταξιούχων του Φεριζάι από προσωπικό της ΕΤΔ/ΕΛΔΥΚΟ-2, στις 22 Φεβ και 10 Μαρ 11. (4) Χορήγηση φαρμάκων και επιδεσμικού υλικού στο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι του Νόβο Σέλο, στις 27 Φεβ 11. (5) Διενέργεια MRI κεφαλής, μηριαίου κολοβώματος και άνω κάτω κοιλίας σε καρκινοπαθές κορίτσι από το Φεριζάι, υπό την ιατρική εποπτεία μας, στις 01 Μαρ 11. (6) Επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS της Πρίστινα, με την ομάδα των MEDADs του ΝΑΤΟ προληπτικός κλινικός έλεγχος χορήγηση φαρμάκων και τροφίμων, στις 05 Μαρ 11. (7) Προσφορά ιατροφαρμακευτικού και επιδεσμικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Βορείου Τομέα της Mitrovica, στις 25 Φεβ 11. (8) Ανθρωπιστική βοήθεια αποτελούμενη από 40 κούτες με ρούχα στο χώρο της παλαιάς σχολής οδηγών πλησίον του παζαριού στην πόλη Φεριζάϊ/Ουρόσεβατς, στις 04 Φεβ 11. (9) Προσφορά κολυμβήθρας, δωρεά της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου της Mitrovica. (10) Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας (33 κιβώτια ρούχα και τρόφιμα) σε 3 περιοχές της Mitrovica καθώς και σε κτίριο διαμονής

21 προσφύγων (Samacki Block), όπου διαμένουν περίπου 60 οικογένειες Σερβικής καταγωγής στις Φεβ 11. β. Πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΔΥΚΟ-3 : (1) Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελούμενης από τρόφιμα και ρούχα προερχόμενα από την Εκκλησία της Ελλάδας σε καταυλισμό άπορων της πόλης Urosevac/Ferizai στις 16 και 25 Μαϊ 11. (2) Εξέταση και χορήγηση φαρμάκων στα μέλη του συλλόγου ηλικιωμένων της πόλης Urosevac/Ferizai. (3) Επίσκεψη στο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι του Νόβο Σέλο Χορήγηση φαρμάκων και επιδεσμικού υλικού στο εκεί ποίμνιο. (4) Διανομή δώρων σε παιδιά του «Παιδικού Χωριού SOS» (5) Συνδρομή στη μεταφορά και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη PRIZERN σε συνεργασία με την Ι.Μ. Σταυρουπόλεως Νεαπόλεως. γ. Πραγματοποιήθηκε από το ΤΕΣΑΦ: (1) Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα, ρουχισμός και σχολικά είδη), καθώς και φιλοξενία(παράθεση γεύματος) σε μαθητές του Σχολείου Κωφαλάλων της Καμπούλ. (2) Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε σχολείο κωφαλάλων στην Καμπούλ, αποτελούμενη από τρόφιμα, είδη ρουχισμού παιχνίδια και κλινοσκεπάσματα, προερχόμενα από την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης στις 29 Ιουν 11.

22 (3) Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο σχολείο ΡΑΚΤΙΚΟΤ της Καμπούλ, αποτελούμενη από τρόφιμα, είδη ρουχισμού παιχνίδια και κλινοσκεπάσματα. Καμπούλ. (4) Δωρεάν διάθεση τροφίμων σε ορφανοτροφείο της (5) Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανικό νοσοκομείο στο στρατόπεδο KMTC της Καμπούλ (υγειονομικό υλικό και φάρμακα). Κατά το έτος 2011 η στα πλαίσια Ανθρωπιστικής Βοήθειας προς την Λιβύη (λόγω των ταραχών - Νατοϊκών Επιχειρήσεων) η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε: α. Πτητικά μέσα Τρία (3) Α/Φ C-130 για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας [τρόφιμα, φάρμακα, νερά και ένα (1) ασθενοφόρο όχημα], τα οποία εκτέλεσαν συνολικά 15,9 ώρες πτήσης. β. Υλικά (1) Διάθεση Τροφίμων (2) Διάθεση κλινοσκεπασμάτων (3) Παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας

23 γ. Νοσηλεία στο 251ΓΝΑ, Λίβυων τραυματιών Επιπλέον, διατέθηκαν πτητικά μέσα για συνδρομή / υποστήριξη αιτημάτων διαφόρων Φορέων λόγω εκτάκτων αναγκών σε Ξένα Κράτη όπως φαίνεται στους παρακάτω πίνακες. Επ ωφελεία Γ Γ Π Π ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΥΠΟΣ ΕΞΟΔΟΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 2 CL Επιχειρήσεις Αεροπυρόσβεσης Επ ωφελεία ΥΠΕΞ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ C ,8 Μεταφορά επαναπατρισμού Ελλήνων από Αλεξάνδρεια με σύνολο 184 άτομα ΛΙΒΥΗ C ,4 Μτφ επαναπατρισμού Ελλήνων από ΤΡΙΠΟΛΗ, SΕBHA και GHURDABIYAH με σύνολο 244 άτομα. ΣΥΝΟΛΟ 7 42,2

24 Συμμετοχή Πολεμικού Ναυτικού : α. Ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη. β. Χορήγηση τροφίμων μέσω Φ/Γ ΦΩΚΑΣ στο Ελληνικό Σχολείο Κένυας. Πολιτιστικές Κοινωνικές Εκδηλώσεις: Από τον Στρατό Ξηράς το 2011, για τον Πολιτισμό: α. Διατέθηκε η Στρατιωτική Μουσική σε 328 περιπτώσεις, για θρησκευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις διαφόρων Φορέων. β. Διατέθηκαν σε κρατικούς φορείς και φιλανθρωπικές οργανώσεις Στρατιωτικές Λέσχες σε 183 περιπτώσεις, για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εκθέσεων και παράθεση γευμάτων. γ. Διατέθηκαν τμήματα απόδοσης τιμών, σε 288 περιπτώσεις. Σε άλλες δραστηριότητες: α. Διατέθηκαν στρατιωτικοί ιερείς και οπλίτες ιεροψάλτες, για τέλεση Θείας Λειτουργίας σε Ιερούς Ναούς περιοχών της Θράκης και νήσων του Αιγαίου. β. Διατέθηκε σκηνικό υλικό για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

25 γ. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία των χωριών της περιοχής Νομών Ροδόπης-Έβρου και επιδόθηκαν δώρα, σχολικά και αθλητικά είδη στα παιδιά. δ. Παραχωρήθηκαν 400 οικήματα για ανάγκες των παγκοσμίων αγώνων SPECIAL OLYMPICS «ΑΘΗΝΑ 2011». ε. Διατίθεται προς χρήση έως το Δεκέμβριου 2015, αποθήκη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εναποθήκευση ρουχισμού-τροφίμων για την εκπλήρωση κοινωνικού έργου της νέας μη κυβερνητικής οργάνωσης Αποστολή. στ. Τα περισσεύματα του συσσιτίου των Μονάδων του ΕΣ διατέθηκαν δωρεάν σε καθημερινή βάση, κατόπιν απόφασης της πολιτικής ηγεσίας, σε τοπικούς φορείς (Μητροπόλεις, Δήμους και λοιπούς Αυτοδιοικητικούς Οργανισμούς) με σκοπό την ενίσχυση των συσσιτίων απόρων που οργανώνονται από αυτούς. ζ. Διατέθηκε προσωπικό υλικά και μέσα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πρέσπια 2011» (Α ΣΣ). η. Διατέθηκε προσωπικό και μέσα για τη μεταφορά κατασκηνωτικού υλικού της Ι. Μητρόπολης Μαρωνείας. θ. Διατέθηκε ο υπαίθριος χώρος του Στρδου «Παύλου Μελά» στο Δήμο Παύλου Μελά για τη πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων. ι. Συμμετείχαν προσωπικό και μέσα σε δενδροφυτεύσεις κοινωνικών φορέων.

26 Από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού: α. Στο πλαίσιο υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανισμών κοινωφελούς δράσεως, διατέθηκε η μουσική του Πολεμικού Ναυτικού για την οργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε έξι (6) ιδρύματα (Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, Ίδρυμα για το παιδί και την οικογένεια, Κιβωτός του Κόσμου, Αναρρωτήριο Πεντέλης, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με νοεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ, Χαμόγελο του Παιδιού). β. Κατόπιν αιτήσεως από Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής Χανίων Κρήτης, με μέριμνα ΝΚ κατασκευάστηκε καμπάνα με έξοδα που βάρυναν το Ναό. γ. Σε πολλές περιπτώσεις και αφού είχε εξασφαλισθεί η κάλυψη των χρηματικών αναγκών από τους ιδίους, το Πολεμικό Ναυτικό συνέδραμε με την διάθεση των συνεργείων του και του προσωπικού του, σε κατασκευές αντικειμένων/επίπλων για κάλυψη αναγκών σχολείων και αθλητικών κέντρων. Από την Πολεμική Αεροπορία, το 2011: Επ ωφελεία Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ). Στα πλαίσια εκπαίδευσης της ΕΟΔ και της καλύτερης συνεργασίας με την ΠΑ, διατέθηκε ένα (1) Ε/Π AB-205 στις 15 Μαΐου 2011 για συμμετοχή σε άσκηση της ΕΟΔ (διάσωση τραυματία) στη Πύλη Τρικάλων.

27 Επίσης, δύο αξιωματικοί συμμετείχαν ως μέλη δεκαμελούς κλιμακίου φορέων της Ελληνικής Κυβέρνησης (ΕΣ, ΠΝ, ΠΑ, ΕΛΑΣ, ΠΥ), με σκοπό την παροχή άτυπης συμβουλευτικής αρωγής για την διερεύνηση αιτιών πρόκλησης ατυχήματος στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο. Τέλος: α. Διατέθηκαν αγήματα απόδοσης τιμών και μπάντα μουσικής σε τοπικές εορτές Δήμων Ιερών Ναών, είκοσι (20) φορές. β. Η ορχήστρα της ΠΑ διατέθηκε επ ωφελεία συλλόγων παιδιών με ειδικές ανάγκες και επ ωφελεία διαφόρων Συλλόγων και παιδικών κατασκηνώσεων, από έξι (6) φορές αντίστοιχα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 1. Έρευνα Διάσωση Η Πολεμική Αεροπορία ανταποκρίθηκε στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της χώρας μας για εκτέλεση αποστολών Έρευνας Διάσωσης (Ε-Δ). Θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 Πρόλογος Οι Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός του κύριου επιχειρησιακού έργου τους, προσφέρουν επιπλέον

Διαβάστε περισσότερα

ÊïéíùíéêÞ ÐñïóöïñÜ. ôùí åíüðëùí äõíüìåùí êáôü ôï Ýôïò 2008

ÊïéíùíéêÞ ÐñïóöïñÜ. ôùí åíüðëùí äõíüìåùí êáôü ôï Ýôïò 2008 ÊïéíùíéêÞ ÐñïóöïñÜ ôùí åíüðëùí äõíüìåùí êáôü ôï Ýôïò 2008 Οι Ένοπλες Δυνάμεις στον καιρό της ειρήνης, εκτός από την κύρια αποστολή τους, προσφέρουν και κοινωνικό έργο σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ 2013 ΕΡΕΥΝΑ - ΙΑΣΩΣΗ Oι Ένοπλες υνάμεις ανταποκρίθηκαν στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της χώρας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 ΕΡΕΥΝΑ - ΔΙΑΣΩΣΗ Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά στις ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΟΣ. & Ενημέρωση. Ειδικό Τάγµα Μηχανικού. Μεραρχία Πεζικού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» Χρόνια Παρουσίας. παρουσίαση

ΣΤΡΑΤΟΣ. & Ενημέρωση. Ειδικό Τάγµα Μηχανικού. Μεραρχία Πεζικού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» Χρόνια Παρουσίας. παρουσίαση ΣΤΡΑΤΟΣ & Ενημέρωση ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 3 Ι Α Ν Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ - Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ - Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2 0 1 2 παρουσίαση 747 Ειδικό Τάγµα Μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΟΣ. & Ενημέρωση. 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού Τελετή Εγκαινίων Λειτουργίας ΔΙΔΕΡΓΩΝ

ΣΤΡΑΤΟΣ. & Ενημέρωση. 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού Τελετή Εγκαινίων Λειτουργίας ΔΙΔΕΡΓΩΝ ΣΤΡΑΤΟΣ & Ενημέρωση ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Τ Ε Υ Χ Ο Σ 3 5 Ι Α Ν Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ - Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ - Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2 0 1 5 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού Τελετή

Διαβάστε περισσότερα

NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ

NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Π ε ρ ι ε χό μ ε ν α - Συνεργασία Fanta και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 4 - Πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την υγεία μου» 5 - Δωρεάν οπωροκηπευτικά από την Ιεράπετρα στη Θεσ/κη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΟΣ. & Ενημέρωση. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Άρµα Μάχης LEO 2A4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Α ΙΣΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΣΗ Μάχη των Οχυρών 6-10 Απριλίου 1941

ΣΤΡΑΤΟΣ. & Ενημέρωση. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Άρµα Μάχης LEO 2A4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Α ΙΣΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΣΗ Μάχη των Οχυρών 6-10 Απριλίου 1941 ΣΤΡΑΤΟΣ & Ενημέρωση ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 4 Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ - Μ Α Ϊ Ο Σ - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 2 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Άρµα Μάχης LEO 2A4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Α ΙΣΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εδώ Έξω. Απολογισμός της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση

Εδώ Έξω. Απολογισμός της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση Εδώ Έξω Απολογισμός της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση 2012-2015 Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση Ως ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ 2011 Συντακτική Ομάδα Συνταγματάρχης (ΠΖ) Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔ ΣΤΗΝ ANAΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔ ΣΤΗΝ ANAΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔ ΣΤΗΝ ANAΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Την 15 Ιαν 2002,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1. Εισαγωγή... 3. 1.1 Ιστορική αναδρομή... 3. 1.2 Μορφές εθελοντισμού... 3. 1.3 Ορισμός... 5. 1.4 Χαρακτηριστικά εθελοντή...

Περιεχόμενα. 1. Εισαγωγή... 3. 1.1 Ιστορική αναδρομή... 3. 1.2 Μορφές εθελοντισμού... 3. 1.3 Ορισμός... 5. 1.4 Χαρακτηριστικά εθελοντή... 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Ιστορική αναδρομή... 3 1.2 Μορφές εθελοντισμού... 3 1.3 Ορισμός... 5 1.4 Χαρακτηριστικά εθελοντή... 6 1.5. Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα... 8 1.6. Ο Εθελοντισμός στην Eυρώπη...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013 ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013 ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013 ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα Ιούλιος 2013 - 2 - Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων... 3 Α. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ... 7 Α1. Νομική

Διαβάστε περισσότερα

Ένοπλες Δυνάμεις. Προστατεύουμε. και. το Περιβάλλον! Οι Ένοπλες Δυνάμεις,

Ένοπλες Δυνάμεις. Προστατεύουμε. και. το Περιβάλλον! Οι Ένοπλες Δυνάμεις, Ένοπλες Δυνάμεις και Προστατεύουμε το Περιβάλλον! Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέρα από την κύρια αποστολή τους, συµµετέχουν αποφασιστικά σε πολλές δράσεις της ελληνικής πολιτείας που εστιάζονται, τόσο στην βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη, 30/01/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2012 Συνοπτική Απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης των τριών Δήμων που συνενώθηκαν: α)άμεσες Απαιτητές Υποχρεώσεις: 2.743.289,09, β) Βραχυχρόνιες Μακροπρόθεσμες

Διαβάστε περισσότερα

Ευχές του κ.υπουργού Εθνικής Άμυνας για το Νέος Έτος

Ευχές του κ.υπουργού Εθνικής Άμυνας για το Νέος Έτος Ευχές του κ.υπουργού Εθνικής Άμυνας για το Νέος Έτος Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς Για τη νέα χρονιά δεχτείτε εσείς και οι οικογένειές σας τις θερμότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΡΓΟΥ 2011 2013 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά Έκθεση Πεπραγμένων 2011, 2012, 2013 Εισαγωγικό σημείωμα Από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 2012 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 2012 ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.6 1.1 Διάνοιξη παρακαμπτήριας οδού διπλής κατεύθυνσης οικισμού Άνω Σύρου. 6

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Διοικητή 71 Α/Μ ΤΑΞ

Χαιρετισμός Διοικητή 71 Α/Μ ΤΑΞ Χαιρετισμός Διοικητή 71 Α/Μ ΤΑΞ Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επιλογή παρουσίασης της 71 Α/Μ ΤΑΞ στο κύριο άρθρο του παρόντος τεύχους, γιατί δίδεται η ευκαιρία να σας εκθέσουμε την αποστολή, τις δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Ερυθρός Σταυρός 150 χρόνια απο την ίδρυση του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος Η αλτρουιστική διάθεση προσφοράς του Ερρίκου Ντυνάν προς τους τραυματίες της μάχης του Σολφερίνο,

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 1877-2007

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 1877-2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυµα του Προέδρου... 4 Διεθνές Κίνηµα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ηµισελήνου... 6 Οι θεµελιώδεις αρχές... 8 Το έµβληµα... 12 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός... 14 Η ιστορία... 16 Παρουσία του

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικό Σχέδιο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ 2015-2019. Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Λειτουργίας

Στρατηγικό Σχέδιο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ 2015-2019. Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Λειτουργίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣKAIΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Στρατηγικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία ενάντια στην Κρίση Συνολικές δωρεές, 2012-21014

Πρωτοβουλία ενάντια στην Κρίση Συνολικές δωρεές, 2012-21014 Πρωτοβουλία ενάντια στην Κρίση Συνολικές δωρεές, 2012-21014 2013/ 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Φλώρινας Φλώρινα, Ελλάδα Δωρεά για την αγορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού, με σκοπό την αναβάθμιση των εργαστηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Απρίλιος - Μάιος 2013

Απρίλιος - Μάιος 2013 Απρίλιος - Μάιος 2013 8 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου «Την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζουμε 150 χρόνια αδιάλειπτης ανθρωπιστικής προσφοράς και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΟΣ. & Ενημέρωση. 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων

ΣΤΡΑΤΟΣ. & Ενημέρωση. 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων ΣΤΡΑΤΟΣ & Ενημέρωση ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 7 Ι Α Ν Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ - Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ - Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2 0 1 3 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Την ηλεκτρονική αναπαραγωγή του φυλλαδίου επιµελήθηκε. η ιεύθυνση Έρευνας-Τεχνολογίας του ΕΠΥΕΘΑ.

Την ηλεκτρονική αναπαραγωγή του φυλλαδίου επιµελήθηκε. η ιεύθυνση Έρευνας-Τεχνολογίας του ΕΠΥΕΘΑ. Την ηλεκτρονική αναπαραγωγή του φυλλαδίου επιµελήθηκε η ιεύθυνση Έρευνας-Τεχνολογίας του ΕΠΥΕΘΑ. Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1 Καλωσόρισµα 2 Σύντοµη ιστορική αναδροµή του θεσµού της στρατιωτικής θητείας 3 Γεωστρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 11/2014 πρακτικό ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου της 23ης Ιουλίου 2014.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 11/2014 πρακτικό ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου της 23ης Ιουλίου 2014. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 11/2014 πρακτικό ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου της 23ης Ιουλίου 2014. Αριθμός Απόφασης 229/2014 Θέμα : Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους

Διαβάστε περισσότερα