Περιεχόμενα. Προειδοποιήσεις... 1 Ονομασία μερών... 6

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Περιεχόμενα. Προειδοποιήσεις... 1 Ονομασία μερών... 6"

Transcript

1

2

3 Περιεχόμενα Πληροφορίες Λειτουργίας Προειδοποιήσεις Ονομασία μερών Ενδείξεις-Τρόπος λειτουργίας Πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο Ενδείξεις στο τηλεχειριστήριο Επεξηγήσεις για τα πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο Λειτουργίες με συνδυασμό πλήκτρων Τρόπος λειτουργίας Εισαγωγή των μπαταριών στο τηλεχειριστήριο Λειτουργία ανάγκης Συντήρηση Καθαρισμός και συντήρηση Δυσλειτουργία Ανάλυση βλαβών Πληροφορίες για την εγκατάσταση Διάγραμμα εγκατάστασης.. 22 Εργαλεία για την εγκατάσταση..23 Επιλογή του σημείου τοποθέτησης..23 Απαιτήσεις για την ηλεκτρολογική σύνδεση Εγκατάσταση Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας...26 Έλεγχοι μετά την περαίωση της εγκατάστασης..30 Έλεγχος λειτουργίας Έλεγχος λειτουργίας 30 Συμπληρωματικές πληροφορίες Πληροφορίες για τις ψυκτικές σωληνώσεις.31 Μέθοδος εκχείλωσης..33 Αυτή η συσκευή αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα (συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά) με μειωμένες κινητικές, αισθητηριακές ή διανοητικές ικανότητες ή από άτομα που δεν διαθέτουν εμπειρία ή γνώση, εκτός εάν επιβλέπονται ή τους παρέχονται οδηγίες από κάποιο άτομο υπεύθυνο για την ασφάλειά τους. Τα παιδιά πρέπει να ελέγχονται ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι θα παραμείνουν μακριά από τη συσκευή.

4 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Λειτουργία και συντήρηση Η συσκευή αυτή επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από παιδιά κάτω των 8 ετών και από άτομα με μειωμένες κινητικές, αισθητηριακές ή διανοητικές ικανότητες ή από άτομα που δεν διαθέτουν εμπειρία ή γνώση, μόνο κάτω από επίβλεψη ή μετά από καθοδήγηση σχετικά με τη χρήση της με ασφαλή τρόπο και αφού κατανοήσουν τους κινδύνους σχετικά με αυτή. Τα παιδιά απαγορεύεται να παίζουν με τη συσκευή αυτή. Ο καθαρισμός και η συντήρηση δεν πρέπει να γίνονται από παιδιά χωρίς επίβλεψη Μη συνδέετε τη συσκευή σε πολύπριζο γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Να αποσυνδέετε πάντα τη συσκευή από το ηλεκτρικό ρεύμα όταν την καθαρίζετε. Διαφορετικά μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Σε περίπτωση που το καλώδιο παροχής ρεύματος καταστραφεί, πρέπει να αντικατασταθεί από τον κατασκευαστή, το εξουσιοδοτημένο σέρβις του ή από εξειδικευμένο προσωπικό. Διαφορετικά μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Μη πλένετε ποτέ τη κλιματιστική συσκευή με νερό γιατί να προκαλέσετε ηλεκτροπληξία. Μη ψεκάζετε ποτέ την εσωτερική μονάδα με νερό. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία ή δυσλειτουργία. Αφού αφαιρέσετε τα φίλτρα μη πιάνετε με τα χέρια σας τα πτερύγια γιατί μπορεί να προκληθεί τραυματισμός. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ φωτιά ή σεσουάρ για να στεγνώσετε τα φίλτρα. Μπορεί να προκαλέσετε την παραμόρφωσή τους ή πυρκαγιά.

5 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Η συντήρηση πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό. Διαφορετικά μπορεί να προκληθεί τραυματισμός ή βλάβη. Μην επισκευάζετε το κλιματιστικό μηχάνημα μόνοι σας. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία ή βλάβη. Παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο που προμηθευτήκατε το μηχάνημα ή με εξειδικευμένο ψυκτικό. Μη βάζετε τα δάχτυλά σας στη εισαγωγή ή την εξαγωγή του αέρα. Μπορεί να προκαλέσετε τον προσωπικό σας τραυματισμό ή ζημιά. Μην εμποδίζετε την κυκλοφορία του αέρα. Μπορεί να προκαλέσετε δυσλειτουργία. Μην ρίχνετε νερό στο τηλεχειριστήριο, διαφορετικά μπορεί να καταστραφεί. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε να συμβαίνει κάποιο από τα παρακάτω φαινόμενα κλείστε τη κλιματιστική συσκευή, αποσυνδέστε τη αμέσως από τη παροχή ρεύματος και μετά επικοινωνήστε με εξουσιοδοτημένο ή εξειδικευμένο συνεργείο Το καλώδιο παροχής ρεύματος υπερθερμαίνεται ή είναι κατεστραμμένο. Ακούγεται κάποιος αφύσικος θόρυβος κατά τη λειτουργία του μηχανήματος. Η ασφάλεια πέφτει συχνά Βγαίνει κάποια μυρωδιά καμμένου από τη κλιματιστική συσκευή. Υπάρχει διαρροή στην εσωτερική μονάδα. Αν η συσκευή λειτουργεί σε ανώμαλες συνθήκες μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία, βλάβη ή ηλεκτροπληξία. Σε περίπτωση που ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε τη συσκευή από το βοηθητικό πλήκτρο ανάγκης, παρακαλούμε να πιέζετε το πλήκτρο με κάποιο μονωμένο μη μεταλλικό αντικείμενο. Μη πατάτε πάνω στην εξωτερική μονάδα και μη τοποθετείτε βαριά αντικείμενα πάνω της. Μπορείτε να προκληθεί βλάβη ή τραυματισμός.

6 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Συμπληρωματικές πληροφορίες Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό. Διαφορετικά μπορεί να προκληθεί τραυματισμός ή βλάβη. Όταν εγκαθιστάτε τη μονάδα, πρέπει να ακολουθείτε τους εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Η παροχή ρεύματος και η ασφάλεια πρέπει να είναι σύμφωνες με τους εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας. Να τοποθετείτε πάντα διακόπτη. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία. Σε περίπτωση που η συσκευή συνδεθεί απευθείας στο καλώδιο παροχής, πρέπει να παρεμβληθεί διακόπτης πολυπολικός με διαχωριστικό επαφών τουλάχιστον 3mm. Η ασφάλεια της γραμμής πρέπει να κατάλληλη για την ισχύ του μηχανήματος. Ο διακόπτης ασφαλείας πρέπει να περιλαμβάνει λειτουργία για μαγνητική και θερμική ασφάλεια ώστε το κύκλωμα να προστατεύεται από βραχυκύκλωμα και από υπερφόρτωση. Οι κλιματιστικές συσκευές πρέπει πάντα να γειώνονται σωστά. Μη σωστή γείωση μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε μη τυποποιημένα καλώδια Βεβαιωθείτε ότι η παροχή ρεύματος είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του μηχανήματος. Μη σταθερή παροχή ρεύματος ή λανθασμένη καλωδίωση μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία. Παρακαλούμε τοποθετείστε τα σωστά καλώδια παροχής ρεύματος προτού λειτουργήσετε τη κλιματιστική συσκευή. Συνδέστε σωστά τη φάση, τον ουδέτερο και τη γείωση στη πρίζα του μηχανήματος. Να κόβετε πάντα την παροχή ρεύματος προτού προβείτε σε οποιαδήποτε εργασία που έχει σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα ή την ασφάλεια.

7 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Να μη ενεργοποιείτε ποτέ τη παροχή ρεύματος προτού τελειώσει η εγκατάσταση. Σε περίπτωση που καταστραφεί το καλώδιο παροχής ρεύματος, πρέπει να αντικαθίσταται από τον κατασκευαστή, το εξουσιοδοτημένο σέρβις του ή από εξειδικευμένο προσωπικό. Επειδή η θερμοκρασία των ψυκτικών σωληνώσεων είναι υψηλή, παρακαλούμε κρατήστε τα καλώδια σύνδεσης μακριά από τις σωληνώσεις. Η συσκευή πρέπει να εγκαθίσταται σύμφωνα με τους εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας για τις ηλεκτρολογικές καλωδιώσεις. Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό σύμφωνα με τους εθνικούς και κοινοτικούς κανονισμούς. Η κλιματιστική συσκευή είναι ηλεκτρική συσκευή πρώτης κλάσης. Πρέπει πάντα να γειώνεται σωστά, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Το πράσινο-κίτρινο καλώδιο στο κλιματιστικό είναι καλώδιο γειώσεως. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό. Η αντίσταση της γείωσης πρέπει να είναι σύμφωνη με τους εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας. Η συσκευή πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε η πρίζα να είναι προσβάσιμη. Όλα τα καλώδια στην εσωτερική και την εξωτερική συσκευή πρέπει να συνδεθούν από εξειδικευμένο επαγγελματία. Σε περίπτωση που το μήκος του καλωδίου σύνδεσης δεν είναι αρκετό, επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας να σας προμηθεύσει ένα μεγαλύτερο. Πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε ματύσεις μόνοι σας.

8 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Για τις περιπτώσεις που το κλιματιστικό συνδέεται σε πρίζα, πρέπει η πρίζα να είναι εύκολα προσβάσιμη.. Για τις περιπτώσεις που το κλιματιστικό δεν συνδέεται σε πρίζα, πρέπει να τοποθετείται ένας διακόπτης στη γραμμή παροχής ρεύματος. Σε περίπτωση που χρειαστείτε να αλλάξετε θέση στο κλιματιστικό σας μηχάνημα, η εργασία πρέπει να γίνει αποκλειστικά από εξειδικευμένο συνεργείο. Διαφορετικά μπορεί να προκληθεί τραυματισμός ή βλάβη. Για την εγκατάσταση του μηχανήματος, επιλέξτε ένα μέρος μη προσβάσιμο από παιδιά και μακριά από ζώα ή φυτά. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, παρακαλούμε, για λόγους ασφαλείας, βάλτε ένα φράκτη. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετείται στον τοίχο. Όρια θερμοκρασίας για λειτουργία Όρια θερμοκρασίας για λειτουργία Εσωτερική DB/WB( o C) Εξωτερική DB/WB( o C) Μέγιστη για ψύξη 32/23 43/26 Μέγιστη για θέρμανση 27/- 24/18 Σημείωση: Τα όρια λειτουργίας (εξωτερική θερμοκρασία) για τη ψύξη είναι -15 o C~43 o C. Τα όρια λειτουργίας για τη θέρμανση για τα μοντέλα χωρίς θέρμανση του σασί είναι -15 o C~24 o C ενώ για τα μοντέλα με θέρμανση του σασί είναι -20 o C~24 o C.

9 Ονομασία μερών Εσωτερική μονάδα εισαγωγή αέρα κάλυμμα φίλτρο πλήκτρο ανάγκης οριζόντια περσίδα ένδειξη ένδειξη δέκτης εξαγωγή αέρα ψύξης λειτουργίας ενδείξεις ένδειξη ένδειξη ένδειξη θέρμανσης θερμοκρασίας αφύγρανσης Είναι πιθανόν η διάταξη ή το περιεχόμενο των ενδείξεων να διαφέρουν από το παραπάνω γράφημα. τηλεχειριστήριο Σημείωση Είναι πιθανόν το αληθινό προϊόν να διαφέρει ελαφρά από το παραπάνω γράφημα.

10

11 Επεξηγήσεις για τα πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο Σημείωση: Μόλις συνδέσουμε στο ρεύμα το κλιματιστικό μηχάνημα, θα ακουστεί ένας ήχος και θα ανάψει το λαμπάκι λειτουργίας (κόκκινο). Μετά από αυτό η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία με τη χρήση του τηλεχειριστηρίου. Όταν το μηχάνημα είναι σε λειτουργία, κάθε φορά που πατάμε κάποιο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου, θα ανάβοσβήνει στις ενδείξεις του μια φορά το σύμβολο και από το μηχάνημα θα ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος που σημαίνει ότι το σήμα έχει σταλεί. Όταν το μηχάνημα είναι εκτός λειτουργίας, θα εμφανίζονται στις ενδείξεις του τηλεχειριστηρίου η επιλεγμένη θερμοκρασία και το σύμβολο του ρολογιού (σε περίπτωση που έχει επιλεγεί λειτουργία χρονοδιακόπτη για αυτόματο ξεκίνημα ή σταμάτημα ή φωτισμός, τα αντίστοιχα σύμβολα θα εμφανίζονται τις ενδείξεις του τηλεχειριστηρίου). Όταν το μηχάνημα είναι σε λειτουργία, θα εμφανίζονται οι επιλεγμένες ρυθμίσεις. 1 Πλήκτρο ON/OFF Πατώντας το πλήκτρο αυτό ξεκινάμε ή σταματάμε τη λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος. Όταν ενεργοποιούμε το μηχάνημα, θα ανάψει η λυχνία λειτουργίας (πράσινο χρώμα. Το χρώμα είναι πιθανόν να διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο) και θα ακουστεί ένας χαρακτηριστικός ήχος από το μηχάνημα. 2 Πλήκτρο επιλογής είδους λειτουργίας Πατώντας το πλήκτρο αυτό επιλέγετε το επιθυμητό είδος λειτουργίας σύμφωνα με τα παρακάτω ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΨΥΞΗ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Όταν επιλέξουμε την αυτόματη λειτουργία, το κλιματιστικό μηχάνημα θα λειτουργήσει με βάση τις ρυθμίσεις του εργοστασίου. Η επιθυμητή θερμοκρασία δεν μπορεί να ρυθμιστεί ούτε θα εμφανίζεται στις ενδείξεις του τηλεχειριστηρίου. Πατώντας το πλήκτρο FAN μπορούμε να ρυθμίσουμε την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Πατώντας το πλήκτρο SWING μπορούμε να ρυθμίσουμε την κλίση τις περσίδας. Όταν επιλέξουμε τη λειτουργία για ψύξη το κλιματιστικό θα λειτουργήσει σε ψύξη. Στην οθόνη του μηχανήματος εμφανίζεται η ένδειξη τις ψύξης. Πατώντας το πλήκτρο + ή - ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία. Πατώντας το πλήκτρο FAN επιλέγουμε την επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Πατώντας το πλήκτρο SWING ρυθμίζουμε την κλίση τις περσίδας. Όταν επιλέξουμε λειτουργία αφύγρανσης, το κλιματιστικό μηχάνημα θα λειτουργεί σε αφύγρανση με χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα. Στην οθόνη του μηχανήματος εμφανίζεται η ένδειξη τις αφύγρανσης. Κατά τη λειτουργία σε αφύγρανση η ταχύτητα του ανεμιστήρα δεν μπορεί να ρυθμιστεί. Πατώντας το πλήκτρο SWING ρυθμίζουμε την κλίση τις περσίδας. Όταν επιλέξουμε την επιλογή ανακυκλοφορία, το κλιματιστικό μηχάνημα θα λειτουργεί σαν ανεμιστήρας μόνο, ούτε θέρμανση ούτε ψύξη. Πατώντας το πλήκτρο FAN επιλέγουμε την επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Πατώντας το πλήκτρο SWING ρυθμίζουμε την κλίση τις περσίδας.

12 Επεξηγήσεις για τα πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο Όταν επιλέξουμε τη λειτουργία για θέρμανση το κλιματιστικό θα λειτουργήσει σε θέρμανση. Στην οθόνη του μηχανήματος εμφανίζεται η ένδειξη τις θέρμανσης. Πατώντας το πλήκτρο + ή - ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία. Πατώντας το πλήκτρο FAN επιλέγουμε την επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Πατώντας το πλήκτρο SWING ρυθμίζουμε την κλίση τις περσίδας. Σημείωση: Κατά τη λειτουργία σε θέρμανση, ο εσωτερικός ανεμιστήρας θα καθυστερήσει να ξεκινήσει για περίπου 1-5 λεπτά. Αυτό γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί η διανομή κρύου αέρα (ο χρόνος καθυστέρησης εξαρτάται από την εσωτερική και την εξωτερική θερμοκρασία). Η επιθυμητή θερμοκρασία που μπορεί να επιλεγεί κυμαίνεται από 16 ως 30 ο C. Η ταχύτητα ανεμιστήρα : αυτόματη, χαμηλή, μεσαία και υψηλή. 63 Πλήκτρο 64 Πλήκτρο + - Πιέζοντας το πλήκτρο ή μια φορά η επιλεγμένη θερμοκρασία αυξάνεται ή μειώνεται κατά 1 ο C. Κρατώντας παρατεταμένα πατημένο το πλήκτρο + ή -, 2sec αργότερα, η επιλεγμένη θερμοκρασία αλλάζει γρήγορα. Όταν φτάσετε στην επιθυμητή θερμοκρασία αφήστε το πλήκτρο και η ένδειξη της θερμοκρασίας στην οθόνη του μηχανήματος θα αλλάξει αντίστοιχα (η θερμοκρασία δεν είναι δυνατόν να ρυθμιστεί κατά την αυτόματη λειτουργία). Προκειμένου να ρυθμίσετε το χρονοδιακόπτη για αυτόματο ξεκίνημα ή σταμάτημα ή να ρυθμίσετε το ρολόι, πιέστε το πλήκτρο + ή - (παρακαλούμε κοιτάξτε τις παραγράφους πλήκτρο ρολογιού και πλήκτρο χρονοδιακόπτη). 35 Πλήκτρο επιλογής ταχύτητας ανεμιστήρα Πατώντας το πλήκτρο αυτό διαδοχικά μπορούμε να επιλέξουμε την επιθυμητή ταχύτητα ανεμιστήρα: αυτόματη (AUTO), χαμηλή μεσαία υψηλή. Σημείωση: Όταν επιλεγεί η αυτόματη ταχύτητα το μηχάνημα επιλέγει την ταχύτητα του ανεμιστήρα σύμφωνα με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις Η ταχύτητα του ανεμιστήρα κατά τη λειτουργία τις αφύγρανσης είναι η χαμηλή.

13

14

15 811 Πλήκτρο θερμοκρασίας Πατώντας το πλήκτρο αυτό εμφανίζεται στη οθόνη του μηχανήματος η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία, η εσωτερική θερμοκρασία ή η εξωτερική θερμοκρασία. Στο τηλεχειριστήριο εμφανίζεται η αντίστοιχη επιλογή σύμφωνα με το παρακάτω κυκλικό διάγραμμα. Όταν με το τηλεχειριστήριο επιλέξουμε ή καμία ένδειξη, στην οθόνη του μηχανήματος εμφανίζεται η επιλεγμένη επιθυμητή θερμοκρασία. Όταν με το τηλεχειριστήριο επιλέξουμε στην οθόνη του μηχανήματος εμφανίζεται η εσωτερική θερμοκρασία. Όταν με το τηλεχειριστήριο επιλέξουμε στην οθόνη του μηχανήματος εμφανίζεται η εξωτερική θερμοκρασία. Σημείωση: Η ένδειξη της εξωτερικής θερμοκρασίας δεν είναι διαθέσιμη σε ορισμένα μοντέλα. Στη περίπτωση αυτή, όταν δοθεί η εντολή η οθόνη θα μας δείχνει την επιλεγμένη εσωτερική θερμοκρασία. 512 Πλήκτρο turbo Κατά τη λειτουργία σε ψύξη ή θέρμανση, πιέστε αυτό το πλήκτρο προκειμένου να επιτύχετε γρήγορη απόδοση. Στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου εμφανίζεται η εικόνα. Πατώντας πάλι το πλήκτρο turbo η λειτουργία ακυρώνεται και η ένδειξη σβήνει. 7 Πλήκτρο λειτουργίας ύπνου Κατά τη λειτουργία σε ψύξη, θέρμανση ή αφύγρανση πιέστε αυτό το πλήκτρο προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία ύπνου. Στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου εμφανίζεται η εικόνα Πατώντας πάλι το πλήκτρο αυτό, η λειτουργία ύπνου ακυρώνεται και η ένδειξη σβήνει. 10 Πλήκτρο φωτισμού Πατώντας το πλήκτρο αυτό σβήνουν οι ενδείξεις της οθόνης στο εσωτερικό μηχάνημα. Η ένδειξη στο τηλεχειριστήριο σβήνει. Προκειμένου να εμφανιστούν οι ενδείξεις πιέστε πάλι το πλήκτρο. Τότε θα εμφανιστεί η ένδειξη στο τηλεχειριστήριο. ργ

16 Λειτουργίες με συνδυασμό πλήκτρων Κλείδωμα για παιδιά Πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα και ενεργοποιούμε το κλείδωμα για τα παιδιά. Στο τηλεχειριστήριο θα ανάψει η ένδειξη. Αν επιχειρήσουμε να λειτουργήσουμε το τηλεχειριστήριο, θα αναβοσβήνει τρεις φορές στο τηλεχειριστήριο η ένδειξη αλλά δεν θα δίνει καμία εντολή στο μηχάνημα. Για να απενεργοποιήσετε την εντολή κλειδώματος πιέστε πάλι ταυτόχρονα τα πλήκτρα και Αλλαγή στην ένδειξη θερμοκρασίας Προκειμένου να αλλάξετε την ένδειξη της θερμοκρασίας από ο C σε ο Fή αντίστροφα, πιέστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα και MODE ενώ το μηχάνημα δεν είναι σε λειτουργία. -

17 Τρόπος λειτουργίας 1. Αφού δώσουμε ρεύμα στο μηχάνημα πιέζουμε το πλήκτρο ON/OFF προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του μηχανήματος 2. Πιέζοντας διαδοχικά το πλήκτρο MODE επιλέγουμε το επιθυμητό είδος λειτουργίας: αυτόματο, ψύξη, αφύγρανση, ανακυκλοφορία αέρα, θέρμανση. 3. Πιέζοντας το πλήκτρο + ή - ρυθμίζουμε την επιθυμητή θερμοκρασία (σε περίπτωση που έχει επιλεγεί αυτόματη λειτουργία, η θερμοκρασία δεν είναι δυνατόν να ρυθμιστεί). 4. Πιέζοντας διαδοχικά το πλήκτρο FAN επιλέγουμε την επιθυμητή ταχύτητα ανεμιστήρα: αυτόματη, χαμηλή, μεσαία, υψηλή. 5. Πιέζοντας το πλήκτρο SWING ρυθμίζουμε τη γωνία της περσίδας. Εισαγωγή των μπαταριών στο τηλεχειριστήριο 1.Πιέστε το πίσω μέρος του τηλεχειριστηρίου που έχει το πομπός μπαταρίες σημάδι όπως φαίνεται στην εικόνα δίπλα και μετά σπρώξτε το κάλυμμα των μπαταριών σύμφωνα με τα βέλη κλείσιμο 2. Τοποθετήστε δύο μπαταρίες τύπου 7# (ΑΑΑ 1,5) Βεβαιωθείτε ότι οι πολικότητες (+) και (-) είναι σωστές. άνοιγμα 3. Τοποθετείστε το κάλυμμα στη θέση του. καπάκι μπαταριών Σημείωση Προκειμένου να δώσετε εντολή στο μηχάνημα, σημαδεύετε τον δέκτη του μηχανήματος με τον πομπό του τηλεχειριστηρίου. Η απόσταση μεταξύ του πομπού του τηλεχειριστηρίου και του δέκτη του μηχανήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8 μέτρα. Επίσης δεν πρέπει να παρεμβάλλεται εμπόδιο. Χρήση λαμπτήρων φθορισμού ή ασύρματου τηλεφώνου μπορεί να παρεμποδίσει τη μετάδοση του σήματος. Όταν αντικαθιστάτε τις μπαταρίες, πάντα να αλλάζετε και τις δύο ταυτόχρονα με ίδιου τύπου. Όταν δεν χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρακαλούμε να βγάζετε τις μπαταρίες. Όταν οι ενδείξεις στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου είναι αχνές ή όταν δεν υπάρχει καμία ένδειξη, να αλλάζετε τις μπαταρίες.

18 Λειτουργία ανάγκης Σε περίπτωση που χαθεί η χαλάσει το τηλεχειριστήριο, προκειμένου να λειτουργήσετε το μηχάνημα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πλήκτρο ανάγκης (AUX). Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, ανοίξτε το καπάκι του μηχανήματος και πιέστε το πλήκτρο ανάγκης. Τότε το μηχάνημα θα λειτουργήσει στην αυτόματη θέση λειτουργίας. καπάκι πλήκτρο AUX ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε πάντα μονωμένα αντικείμενα προκειμένου να πιέσετε το πλήκτρο ανάγκης (AUX) Καθαρισμός και συντήρηση ΠΡΟΣΟΧΗ Πριν καθαρίσετε το μηχάνημα πρέπει να το σβήνετε και να το αποσυνδέετε από την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Μη πλένετε το μηχάνημα με νερό γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Μη χρησιμοποιείτε πτητικά υγρά για τον καθαρισμό του μηχανήματος Καθαρισμός της επιφάνειας του εσωτερικού μηχανήματος Όταν η επιφάνεια του εσωτερικού μηχανήματος είναι βρώμικη, συνιστάται να την καθαρίζεται με ένα απαλό πανάκι, στεγνό ή ελαφρά βρεγμένο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Μην αφαιρείτε το κάλυμμα όταν το καθαρίζετε

19 Καθαρισμός και συντήρηση Καθαρισμός των φίλτρων Καθαρισμός των φίλτρων 1 Κάλυμμα 3 Για τον καθαρισμό των φίλτρων Ανοίξτε το κάλυμμα μέχρι τη χρησιμοποιείστε μια ηλεκτρική τη γωνία, όπως φαίνεται στην εικόνα. σκούπα ή νερό. Όταν τα φίλτρα είναι πολύ βρώμικα καθαρίστε τα με νερό (κάτω των 45 ο C) και στεγνώστε τα σε σκιερό μέρος. Αφαίρεση των 2 φίλτρων Τοποθέτηση των φίλτρων Αφαιρέστε τα φίλτρα 4 Τοποθετήστε τα φίλτρα στη θέση τους όπως φαίνεται στην εικόνα και κλείστε το κάλυμμα. ΠΡΟΣΟΧΗ Τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται κάθε τρεις μήνες, εκτός εάν υπάρχει πολλή σκόνη στο περιβάλλον, οπότε πρέπει να καθαρίζονται συχνότερα. Αφού αφαιρέσετε τα φίλτρα, μη πιάνετε τα πτερύγια με τα χέρια γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Μη χρησιμοποιείτε φωτιά ή σεσουάρ για το στέγνωμα των φίλτρων γιατί υπάρχει κίνδυνος να παραμορφωθούν

20 Καθαρισμός και συντήρηση Έλεγχοι πριν την έναρξη της σαιζόν 1. Ελέγξτε μήπως υπάρχουν εμπόδια σε κάποιες εισόδους ή εξόδους του αέρα. 2. Ελέγξτε τη καλή κατάσταση της ασφάλειας, του διακόπτη και της πρίζας της παροχής ρεύματος. 3. Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα είναι καθαρά. 4. Ελέγξτε ότι η βάση στήριξης του εξωτερικού μηχανήματος δεν είναι διαβρωμένη ή κατεστραμμένη. 5. Ελέγξτε την αποχέτευση του μηχανήματος. Έλεγχοι στο τέλος της σαιζόν 1. Αποσυνδέστε το μηχάνημα από την παροχή ρεύματος. 2. Καθαρίστε τα φίλτρα και το κάλυμμα του μηχανήματος 3. Ελέγξτε ότι η βάση στήριξης του εξωτερικού μηχανήματος δεν είναι διαβρωμένη ή κατεστραμμένη. Σημειώσεις για την ανακύκλωση 1. Πολλά μέρη της συσκευασίας είναι από ανακυκλώσιμα υλικά. Παρακαλούμε απορρίψτε τα στα κατάλληλα μέρη. 2. Αν θέλετε να απορρίψετε τη κλιματιστική συσκευή παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο για να σας υποδείξει τη σωστή μέθοδο.

21 Ανάλυση βλαβών Γενικές πληροφορίες Παρακαλούμε, πριν καλέστε το σέρβις ελέγξτε τα παρακάτω. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί μα υφίσταται καλέστε τον τοπικό αντιπρόσωπο ή εξειδικευμένο προσωπικό. Πρόβλημα Τι να ελέγξετε Λύση Μήπως υπάρχει παρεμβολή (όπως στατικός ηλεκτρισμός ή μήπως η τάση δεν είναι σταθερή) Αποσυνδέστε το μηχάνημα από το ρεύμα και συνδέστε πάλι μετά από 3 λεπτά Ελέγξτε μήπως το μηχάνημα είναι Η εμβέλεια του τηλεχειριστηρίου πιο μακριά από την εμβέλεια του είναι 8 μέτρα τηλεχειριστηρίου Η εσωτερική Μήπως υπάρχουν εμπόδια Αφαιρέστε εμπόδια μονάδα δεν λαμβάνει σήμα Βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο Επιλέξτε τη σωστή γωνία και από το σημαδεύει τον δέκτη του μηχανήματος. σημαδέψτε προς τον δέκτη του τηλεχειριστήριο ή μηχανήματος το τηλεχειριστήριο Η ευαισθησία του τηλεχειριστηρίου δείχνει να μη είναι πολύ χαμηλή ή οι ενδείξεις της Ελέγξτε τις μπαταρίες. Ίσως. λειτουργεί οθόνης θολές ή καθόλου. χρειάζονται αντικατάσταση Δεν υπάρχουν ενδείξεις στο τηλεχειριστήριο Υπάρχει λαμπτήρας φθορισμού στο δωμάτιο Ελέγξτε οπτικά το τηλεχειριστήριο μήπως φαίνεται σπασμένο. Αν ναι, αντικαταστήστε το. Φέρετε το τηλεχειριστήριο πιο κοντά στην εσωτερική μονάδα. Σβήστε τον λαμπτήρα φθορισμού και δοκιμάστε ξανά Η εισαγωγή ή η εξαγωγή του αέρα είναι Αφαιρέστε τα εμπόδια μπλοκαρισμένες. Δεν βγαίνει αέρας Κατά τη λειτουργία σε θέρμανση έχουμε Αφού φτάσουμε την επιθυμητή από τον εσωτερικό φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία θερμοκρασία σταματάει η λειτουργία ανεμιστήρα του εσωτερικού ανεμιστήρα Η λειτουργία σε θέρμανση έχει μόλις τώρα ξεκινήσει. Προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφορία κρύου αέρα ο εσωτερικός ανεμιστήρας θα ξεκινήσει με κάποια καθυστέρηση.

22 Ανάλυση βλαβών Πρόβλημα Τι να ελέγξετε Λύση Δεν έρχεται ρεύμα. Αποκαταστήστε την παροχή ρεύματος Δεν κάνει καλή επαφή το φις στη πρίζα. Διορθώστε Το κλιματιστικό Ο διακόπτης είναι κατεβασμένος ή η Ζητήστε από κάποιον επαγγελματία μηχάνημα δεν ασφάλεια καμμένη. να αλλάξει τον διακόπτη ή την ασφάλεια λειτουργεί Κακή καλωδίωση. Διορθώστε την καλωδίωση. Ξεκινήσατε τη λειτουργία της συσκευής αμέσως μόλις τη σταματήσατε. Περιμένετε 3 λεπτά και μετά ξεκινήστε πάλι τη συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει τη σωστή λειτουργία στο τηλεχειριστήριο. Προγραμματίστε σωστά Εμφανίζεται αχνός Επειδή ο εσωτερικός αέρας ψύχεται από στην έξοδο Η εσωτερική θερμοκρασία και η υγρασία γρήγορα, μετά από λίγο η θερμοκρασία του εσωτερικού είναι υψηλές. και η υγρασία θα μειωθούν και η άχνα μηχανήματος θα εξαφανιστεί. Η θερμοκρασία δεν είναι δυνατόν να ρυθμιστεί όταν έχει επιλεγεί Η θερμοκρασία Το μηχάνημα λειτουργεί στο αυτόματο η αυτόματη λειτουργία. Αν θέλετε να δεν μπορεί να είδος λειτουργίας. ρυθμίσετε τη θερμοκρασία αλλάξτε το ρυθμιστεί είδος λειτουργίας Η επιθυμητή θερμοκρασία είναι εκτός Τα όρια επιλογής θερμοκρασίας είναι των ορίων επιλογής 16 ο C~30 ο C. Η τάση της παροχής ρεύματος είναι Περιμένετε μέχρι η τάση να πάρει χαμηλή κανονική τιμή. Η απόδοση σε ψύξη ή θέρμανση Τα φίλτρα είναι βρώμικα Καθαρίστε τα φίλτρα δεν είναι ικανοποιητική Η ρύθμιση της θερμοκρασίας δεν είναι Ρυθμίστε τη θερμοκρασία σωστά σωστή Κάποια πόρτα ή παράθυρο είναι ανοικτά Κλείστε τη πόρτα ή το παράθυρο

23 Ανάλυση βλαβών Πρόβλημα Τι να ελέγξετε Λύση Υπάρχουν οσμές Μήπως υπάρχει κάποια αιτία που που παράγει οσμές όπως έπιπλα, τσιγάρα κλπ Εξαλείψτε την αιτία. Καθαρίστε τα φίλτρα. Το μηχάνημα Μήπως υπάρχει παρεμβολή από Διακόψτε τη παροχή ρεύματος, λειτουργεί ξαφνικά κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή. επαναφέρατε και λειτουργήστε πάλι από μόνο του το μηχάνημα. Υπάρχει ατμός Κατά τη λειτουργία σε θέρμανση, στην εξωτερική Η συσκευή λειτουργεί σε θέρμανση όταν γίνεται απόψυξη μπορεί να μονάδα υπάρχουν ατμοί στην εξωτερική μονάδα. Αυτό είναι φυσιολογικό. Θόρυβος σαν Το μηχάνημα έχει μόλις ξεκινήσει τη Είναι ο ήχος της ροής του ψυκτικού νερό που ρέει λειτουργία του. υγρού. Αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτός είναι ο θόρυβος από την Θόρυβος Το μηχάνημα έχει μόλις ξεκινήσει τριβή τμημάτων του μηχανήματος ραγισμάτων λόγω συστολών/διαστολών από τη μεταβολή της θερμοκρασίας.

24 Ανάλυση βλαβών Κωδικοί βλάβης Όταν κατά τη λειτουργία του μηχανήματος εντοπιστεί κάποια ανωμαλία, η ένδειξη της θερμοκρασίας στη οθόνη του μηχανήματος θα αρχίσει να αναβοσβήνει και να δείχνει κάποιο κωδικό βλάβης σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα Κωδικός βλάβης E5 E8 U8 H6 C5 F1 F2 Είδος βλάβης Μπορεί να εξαλειφθεί αν επανεκκινήσετε το μηχάνημα. Αν δεν εξαλειφθεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε με κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Μπορεί να εξαλειφθεί αν επανεκκινήσετε το μηχάνημα. Αν δεν εξαλειφθεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε με κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Μπορεί να εξαλειφθεί αν επανεκκινήσετε το μηχάνημα. Αν δεν εξαλειφθεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε με κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Μπορεί να εξαλειφθεί αν επανεκκινήσετε το μηχάνημα. Αν δεν εξαλειφθεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε με κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Παρακαλούμε επικοινωνήστε με κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Παρακαλούμε επικοινωνήστε με κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Σημείωση: Σε περίπτωση που στην οθόνη του μηχανήματος εμφανιστεί κάποιος άλλος κωδικός βλάβης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. ΠΡΟΣΟΧΗ Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποιο από τα παρακάτω φαινόμενα, παρακαλούμε σβήστε το μηχάνημα, αποσυνδέστε το αμέσως από τη παροχή ρεύματος και καλέστε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Το καλώδιο παροχής ρεύματος υπερθερμαίνεται. Ακούγεται κάποιος αφύσικος θόρυβος κατά τη λειτουργία Η ασφάλεια του πίνακα πέφτει συχνά Υπάρχει μυρωδιά καμμένου Υπάρχει διαρροή νερού από το εσωτερικό μηχάνημα. Μην επισκευάζεται ποτέ μόνοι σας το κλιματιστικό σας μηχάνημα, ούτε να βάζετε μόνοι σας ψυκτικό υγρό. Αν το κλιματιστικό σας μηχάνημα λειτουργεί σε ανώμαλες συνθήκες, μπορεί να προκληθεί βλάβη, ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιά.

25 Διάγραμμα εγκατάστασης Απόσταση από την οροφή τουλάχιστον 15cm Απόσταση από τον τοίχο τουλάχιστον 15cm Απόσταση από τον τοίχο τουλάχιστον 15cm Απόσταση από εμπόδιο τουλάχιστον 30cm Απόσταση από το πάτωμα τουλάχιστον 250cm

26 Εργαλεία για εγκατάσταση 1 Αλφάδι 2 Κατσαβίδια 3 Τρυπάνι 4 Κεφαλές τρυπανιού 5 Εκχειλωτικό 6 Δυναμόκλειδα 7 Κλειδιά 8 Σωληνοκόφτης 9 Διαρροής ψυκτικού υγρού 10 Αντλία κενού 11 Μανόμετρα 12 Πολύμετρο 13 Κλειδιά τύπου άλλεν 14 Μετροταινία Προσοχή Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο για την εγκατάσταση Να μη χρησιμοποιείτε αντικανονική καλωδίωση Επιλογή του σημείου τοποθέτησης Βασικές απαιτήσεις Η εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος στα παρακάτω μέρη μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία. Αν είναι αναπόφευκτο, παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον τοπικό αντιπρόσωπο: 1. Μέρη με μεγάλες πηγές θερμότητας, ατμούς, εύφλεκτα ή εκρηκτικά αέρια, ή πτητικά αέρια. 2. Μέρη όπου λειτουργούν συσκευές με υψηλή συχνότητα (όπως μηχανές συγκολλήσεως, ιατρικού εξοπλισμού κλπ). 3. Περιοχές κοντά στη θάλασσα. 4. Περιοχές με ατμούς πετρελαίου ή καυσαέρια. 5. Περιοχές με αέρια θείου. 6. Άλλες περιοχές ειδικών καταστάσεων. 7. Η κλιματιστική συσκευή δεν πρέπει να εγκαθίσταται στο πλυντήριο. Εξωτερική μονάδα Εσωτερική μονάδα 1. Δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην εισαγωγή και την εξαγωγή του αέρα 2. Επιλέξτε ένα σημείο από το οποίο θα είναι εύκολη η αποχέτευση των συμπυκνωμάτων και δεν θα ενοχλούν τους γείτονες. 3. Επιλέξτε ένα σημείο το οποίο θα είναι βολικό για την σύνδεση με το εξωτερικό μηχάνημα που θα είναι κοντά σε παροχή ρεύματος. 4. Επιλέξτε ένα σημείο που δεν θα είναι προσβάσιμο από παιδιά. 5. Το σημείο τοποθέτησης θα πρέπει να αντέχει το βάρος της εσωτερικής μονάδας και δεν θα προκαλεί αύξηση του θορύβου ή των κραδασμών. 6. Η συσκευή πρέπει να τοποθετείται τουλαχιστον 2,5 μέτρα πάνω από το πάτωμα. 7. Μην τοποθετείτε την εσωτερική μονάδα ακριβώς πάνω από καόποια ηλεκτρική συσκευή. 8. Προσπαθείτε πάντα η συσκευή να βρίσκεται μακριά από λαμπτήτες φθορισμού. 1. Επιλέξτε ένα σημείο όπου ο θόρυβος που προέρχεται από την εξωτερική μονάδα δεν θα ενοχλεί τους γείτονες. 2. Η θέση πρέπει να αερίζεται καλά και να είναι ξηρή. Η εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να είναι απ ευθείας εκτεθειμένη σε ηλιακή ακτινοβολία ή ισχυρό άνεμο. 3. Η θέση πρέπει να αντέχει το βάρος της εξωτερικής μονάδας. 4. Βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγράμματος αποστάσεων 5. Επιλέξτε ένα σημείο στο οποίο δεν θα μπορούν να το προσεγγίσουν τα παιδιά, επίσης να είναι μακριά από ζώα ή φυτά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, παρακαλούμε βάλτε μια περίφραξη για λόγους ασφαλείας.

27 Απαιτήσεις για την ηλεκτρολογική σύνδεση Προφυλάξεις ασφαλείας 1. Όταν εγκαθίσταται η κλιματιστική συσκευή πρέπει να ακολουθούνται οι κανονισμοί ασφαλείας για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. 2. Πρέπει να χρησιμοποιούνται ασφάλειες και διακόπτες σύμφωνα με τους εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας. 3. Βεβαιωθείτε ότι η παροχή ρεύματος είναι η κατάλληλη για τις απαιτήσεις της κλιματιστικής συσκευής. Μη σταθερή παροχή ρεύματος ή λανθασμένη καλωδίωση μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία. Παρακαλούμε να εγκαθιστάτε τα σωστά καλώδια παροχής ρεύματος πριν λειτουργήσετε τη κλιματιστική συσκευή. 4. Συνδέστε σωστά τη φάση, τον ουδέτερο και τη γείωση στο φις. 5. Βεβαιωθείτε ότι διακόπτετε την παροχή ρεύματος κάθε φορά που πρέπει να κάνετε κάποια εργασία που έχει σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. 6. Μη ενεργοποιείτε ποτέ την παροχή ρεύματος προτού να τελειώσετε την εγκατάσταση. 7. Σε περίπτωση που το καλώδιο παροχής ρεύματος καταστραφεί, πρέπει να αντικατασταθεί από εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να αποφευχθεί ηλεκτροπληξία. 8.Επειδή η θερμοκρασία στις σωληνώσεις του ψυκτικού κυκλώματος μπορεί να ανέβει πολύ, παρακαλούμε κρατείστε το καλώδιο εντολών μακριά από τη χαλκοσωλήνα. 9. Η συσκευή πρέπει να εγκαθίσταται σύμφωνα με τους εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας. Απαιτήσεις για τη γείωση 1. Η κλιματιστική συσκευή είναι ηλεκτρική συσκευή πρώτης κλάσης. Πρέπει πάντα να γειώνεται σωστά, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. 2. Το κίτρινο-πράσινο καλώδιο είναι το καλώδιο της γείωσης, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό. 3. Η αντίσταση της γείωσης πρέπει να είναι σε συμφωνία με τους εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας. 4. Η συσκευή πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε η πρίζα να είναι προσβάσιμη. 5. Σε περίπτωση που η συσκευή συνδεθεί απευθείας στο καλώδιο παροχής, πρέπει να παρεμβληθεί διακόπτης πολυπολικός με διαχωριστικό επαφών τουλάχιστον 3mm. 6. Η ασφάλεια της γραμμής παροχής ρεύματος πρέπει να είναι σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. Ο διακόπτης ασφαλείας πρέπει να περιλαμβάνει λειτουργία για μαγνητική και θερμική ασφάλεια ώστε το κύκλωμα να προστατεύεται από βραχυκύκλωμα και από υπερφόρτωση. (Προσοχή: παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε για προστασία μόνο την ασφάλεια

28 Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας Πρώτο βήμα: επιλογή του σημείου εγκατάστασης Σε συνεννόηση με τον πελάτη επιλέξτε το κατάλληλο σημείο τοποθέτησης. Δεύτερο βήμα : τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας 1. Κρεμάστε στον τοίχο τη μεταλική βάση στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Με τη βοήθεια του αλφαδειού φροντίστε να είναι σε οριζόντια θέση. Σημαδέψτε τα σημειία του τοίχου όπου θα τοποθετηθούν οι βίδες. 2. Με τη βοήθεια του τρυπανιού τρυπήστε τον τοίχο και τοποθετήστε τα πλαστικά ούπα 3. Τοποθετήστε τη μεταλλική βάση στον τοίχο βιδώνοντας τις βίδες και μετά ελέξτε ότι είναι σταθερά στερεωμένη. Σε περίπτωση που κάποιο ούπα είναι χαλαρό, τοποθετήστε ένα άλλο σε κοντινή θέση./ Τρίτο βήμα: άνοιγμα της τρύπας για τις σωληνώσεις 1. Επιλέξτε το σημείο της τρύπας ανάλογα με τη κατεύθυνση των σωληνώσεων. Η τρύπα πρέπει να βρίσκεται λίγο χαμηλώτερα από τη βάση στήριξης όπως φαίνεται παρακάτω. AY-XC9SSR, AY-XC12SSR Αλφάδι κεντραρισμένο 18K: 24K: AY-X24SSR Wall Wall Wall Mark in the middle of it Level meter Space Space to the to the Τοίχος wall wall Τοίχος above Αλφάδι κεντραρισμένο above Απόσταση Απόσταση Left από τοίχο από Right τοίχο τουλάχιστον τουλάχιστον Rear piping hole 150mmm Rear piping hole 150mm Space to the wall above Left Rear piping hole AY-XC18SSR Τοίχος Τοίχος Τοίχος Τοίχος 12K: Αλφάδι κεντραρισμένο Wall Απόσταση Απόσταση Απόσταση Απόσταση Wall Wall Wall από Mark τοίχο in the middle of it Level meter από τοίχιο Mark από in τοίχο the middle of it Level meter από τοίχο Space Space τουλάχιστον τουλάχιστον Space τουλάχιστον Spaceτουλάχιστον to the to the to the to the wall 150mm wall 150mm wall 150mmm wall 150mm above above above above τρύπα αριστερά τρύπα δεξιά τρύπα αριστερά τρύπα δεξιά Left Φ55 Right Φ55 Left Φ55 Right Φ55 Rear piping hole Rear piping hole Rear piping hole Rear piping hole Mark in the middle of it Level meter Space to the wall above Wall Right Rear piping hole τρύπα αριστερά Φ70 τρύπα δεξιά Φ70 2. Ανοίξτε μια τρύπα διαμέτρου 55 ή 70mm στο σημείο που επιλέξατε. Προκειμένου να υπάρχει ροή των συμπυκνωμάτων η τρύπα πρέπει να έχει κλίση 5-10 ο προς τα έξω.

29 Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας Εσωτερικό Εξωτερικό Σημείωση Δώστε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μη μπει σκόνη όταν ανοίγετε τη τρύπα στον τοίχο. Τα ούπα δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστά Τέταρτο βήμα 1. Η σωλήνα μπορεί να κατευθυνθεί προς 2. Όταν επιλέγετε η σωλήνα να τα έξω από δεξιά, πίσω δεξιά, αριστερά ή κατευθυνθεί δεξιά ή αριστερά κόψτε πίσω αριστερά. το αντίστοιχο τμήμα στο πλαστικό. Αριστερά Δεξιά Πέμπτο βήμα: σύνδεση των σωληνώσεων στο εσωτερικό μηχάνημα 1. Κατευθύνετε το σύνδεσμο της αναμονής προς το χείλος της σωλήνας. 2. Σφίξτε ελαφρά το ρακόρ. σύνδεσμος ρακόρ σωλήνα 3. Ρυθμίστε το δυναμόκλειδο σύμφωνα με το παρακάτω πίνακα. Βάλτε το κλειδί στο σύνδεσμο της αναμονής και το δυναμόκλειδο στο ρακόρ. Σφίξτε το ρακόρ με το δυναμόκλειδο.

30 Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας εσωτ. σωλήνα δυναμόκλειδο κλειδί ρακόρ σωλήνα 4. Τυλίξτε τη σωλήνα, το σύνδεσμο και το ρακόρ με μόνωση και μετά με ταινία περιτυλίγματος. Διατομή ρακόρ Ροπή σφιξίματος (N.m) Φ 6 15~20 Φ ~40 Φ 12 45~55 Φ 16 60~65 Μόνωση Έκτο βήμα: τοποθέτηση της αποχέτευσης 1. Συνδέστε την αναμονή αποχέτευσης στη σωλήνα αποχέτευσης αναμονή αποχέτευσης αποχέτευση 2. Τυλίξτε την σύνδεση με ταινία ταινία Σημείωση: Πρέπει να βάζετε μόνωση στην εσωτερική αποχέτευση προκειμένου να αποφευχθούν συμπυκνώματα Τα ούπα δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία μόνωση Έβδομο βήμα: σύνδεση των καλωδίων στην εσωτερική μονάδα κάλυμμα βίδα 1. Ανοίξτε το κάλυμμα, αφαιρέστε τη βίδα από το καπάκι των καλωδίων και αφαιρέστε το. καπάκι καλωδίων

31 Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας 2. Περάστε το καλώδιο εντολών μέσα από την ειδική οπή στο πίσω μέρος του εσωτερικού μηχανήματος και μετά τραβήξτε το από εμπρός. 3. Αφαιρέστε το κλιπ της φίσας των καλωδίων. Συνδέστε το καλώδιο σύνδεσης στο τερματικό των καλωδίων σύμφωνα με τα χρώματα. Σφίξτε καλά τη βίδα και μετά στερεώστε το καλώδιο με το κλιπ. N(1) 2 3 μπλε μαύρο καφέ κίτρινοπράσινο Σύνδεση στην εξωτερική μονάδα 4. Βάλτε το καπάκι των καλωδίων στη θέση του και σφίξτε καλά τη βίδα. 5. Κλείστε το κάλυμμα του μηχανήματος. Σημείωση: Όλα τα καλώδια στην εσωτερική και την εξωτερική μονάδα πρέπει να συνδέονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Αν το μήκος του καλωδίου δεν επαρκεί παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας να σας φέρει ένα μακρύτερο. Αποφεύγετε να το επιμηκύνετε μόνοι σας. Όταν το μηχάνημα συνδέεται σε πρίζα, πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη. Για όλα τα κλιματιστικά μηχανήματα που συνδέονται χωρίς πρίζα, πρέπει να παρεμβληθεί διακόπτης πολυπολικός με διαχωριστικό επαφών τουλάχιστον 3mm.

32 Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας Όγδοο βήμα: τύλιγμα της σωλήνας 1. Τυλίξτε τη σωλήνα το καλώδιο και τη σωλήνα σύνδεσης αποχέτευση ταινία σωλήνα αποχέτευσης με τη ταινία. εσωτερική μονάδα καλώδιο σωλήνα αερίου καλώδιο παροχής 3. Τυλίξτε ομοιόμορφα. ταινία σωλήνα αερίου 4. Η σωλήνα υγρού και η σωλήνα αερίου αποχέτευση πρέπει να ξεχωρίζουν στο τέλος. 2. Αφήστε κάποιο επί πλέον μήκος για την Σημείωση: αποχέτευση και το καλώδιο παροχής Το καλώδιο παροχής και το καλώδιο προκειμένου να συνδεθούν. εντολών δεν επιτρέπεται να διασταυρώνονται Η αποχέτευση πρέπει να μπαίνει στο κάτω μέρος. Ένατο βήμα: κρέμασμα της εσωτερικής μονάδας 1. Τοποθετήστε τη σωλήνωση μέσα στην ειδική υποδοχή για τον τοίχο. Μετά περάστε τη μέσα από τη τρύπα. 2. Κρεμάστε την εσωτερική μονάδα στη μεταλλική βάση στήριξης. 3. Γεμίστε το κενό μεταξύ σωλήνωσης και τοίχου με μονωτικό υλικό. 4. Στερεώστε τη σωλήνα στον τοίχο. 5. Βεβαιωθείτε ότι η εσωτερική μονάδα είναι στέρεα συνδεδεμένη στον τοίχο. εσωτερικό υποδοχή τοίχου εξωτερικό μονωτικό υλικό πάνω άγκιστρο κάτω άγκιστρο Προσοχή: Μη σφίγγετε υπερβολικά την αποχέτευση για να μη δημιουργηθεί εμπόδιο στη ροή των συμπυκνωμάτων

33 Έλεγχοι μετά την εγκατάσταση Μετά το τέλος της εγκατάστασης, ελέγξτε τα παρακάτω σημεία. Σημεία προς έλεγχο Είναι η μονάδα καλά στερεωμένη; Έχετε κάνει έλεγχο διαρροής ψυκτικού υγρού; Είναι η μόνωση των ψυκτικών σωληνώσεων ικανοποιητική; Είναι η αποχέτευση σωστή: Είναι η τάση παροχής ρεύματος σύμφωνη με αυτή που αναφέρεται στο ταμπελάκι του μηχανήματος; Είναι οι σωληνώσεις και τα ηλεκτρικά καλώδια συνδεδεμένα σωστά; Είναι η μονάδα σωστά γειωμένη; Το καλώδιο παροχής ρεύματος είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές; Μήπως υπάρχει εμπόδιο στην εισαγωγή ή την εξαγωγή του αέρα; Έχουν αφαιρεθεί η σκόνη και η βρωμιά που δημιουργήθηκαν κατά την εγκατάσταση; Είναι εντελώς ανοιχτές οι βαλβίδες υγρού και αερίου; Πιθανό πρόβλημα Υπάρχει κίνδυνος η μονάδα να πέσει κάτω, να τρέμει ή να εκπέμπει υπερβολικό θόρυβο. Η απόδοση του μηχανήματος είναι ανεπαρκής Μπορεί να προκαλέσει συμπυκνώματα και στάξιμο νερού. Μπορεί να προκαλέσει συμπυκνώματα και στάξιμο νερού Μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία ή βλάβη σε κάποια εξαρτήματα Μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία ή βλάβη σε κάποια εξαρτήματα Μπορεί να προκληθεί διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος Μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία ή βλάβη σε κάποια εξαρτήματα Η απόδοση του μηχανήματος είναι ανεπαρκής Μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία ή βλάβη σε κάποια εξαρτήματα Η απόδοση του μηχανήματος είναι ανεπαρκής Έλεγχοι λειτουργίας 1. Προετοιμασία για έλεγχο Ο πελάτης αποδέχεται τη κλιματιστική συσκευή. Εξηγείστε στον πελάτη τα βασικά σημεία σχετικά με τη λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος. 2. Μέθοδος για έλεγχο Ενεργοποιείστε τη παροχή ρεύματος, πιέστε το κουμπί ON/OFF στο τηλεχειριστήριο προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία Πατήστε το κουμπί MODE στο τηλεχειριστήριο προκειμένου να επιλέξετε το είδος λειτουργίας (Αυτόματο, Ψύξη, Αφύγρανση, Ανεμιστήρας ή Θέρμανση) Αν η θερμοκρασία του χώρου είναι κάτω των 16 o C δεν είναι δυνατή η λειτουργία σε ψύξη.

34 Πληροφορίες για τις σωληνώσεις 1. Στάνταρ μήκος των σωληνώσεων 5m, 7,5m, 8m. 2. Το ελάχιστο μήκος των σωληνώσεων πρέπει να είναι 3m. 3. Το μέγιστο μήκος των σωληνώσεων πρέπει να είναι σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα Συμπλήρωμα λαδιού και ψυκτικού υγρού σε περίπτωση επιμήκυνσης των σωληνώσεων Σε περίπτωση που το μήκος των σωληνώσεων επιμηκυνθεί κατά 10m σε σχέση με το στάνταρ μήκος, πρέπει να προστίθενται 5ml ψυκτελαίου για κάθε 5m ψυκτικής σωλήνας που επεκτείνεται. Ο τρόπος υπολογισμού του συμπληρώματος ψυκτικού υγρού (με βάση τη διατομή της σωλήνας υγρού): Συμπλήρωμα ψυκτικού υγρού = επιμήκυνση σωλήνας υγρού x απαιτούμενα βάρος ψυκτικού υγρού ανά μέτρο Όταν το μήκος των σωληνώσεων είναι μεγαλύτερο των 5m, συμπληρώνετε με ψυκτικό υγρό ανάλογα με το επιπλέον μήκος της σωλήνας υγρού. Το βάρος του απαιτούμενου ψυκτικού υγρού διαφέρει ανάλογα με τη διατομή της σωλήνας. Συμβουλευθείτε τον παρακάτω πίνακα.

35 Πληροφορίες για τις ψυκτικές σωληνώσεις Συμπλήρωμα ψυκτικού υγρού για R22, R407C, R410A και R134a Διατομή σωληνώσεων Συμπλήρωμα ψυκτικού υγρού Σωλήνα υγρού (mm) Σωλήνα αερίου (mm) Ψύξη μόνο (g/m) Θέρμανση & ψύξη (g/m) Φ6 Φ9,52 ή Φ Φ6 ή Φ9,52 Φ16 ή Φ Φ12 Φ19 ή Φ Φ16 Φ25,4 ή Φ31,

36 Μέθοδος εκχείλωσης Προσοχή : Η κακή εκχείλωση είναι η κύρια αιτία για διαρροή ψυκτικού υγρού. Παρακαλούμε προχωρήστε σύμφωνα σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα: Α: Κόφτε τη σωλήνα Ε. Κάνετε την εκχείλωση Βεβαιωθείτε ότι το μήκος της σωλήνας είναι σύμφωνα με την απόσταση της εσωτερικής με την εξωτερική μονάδα εκχειλωτικό Κόφτε τη σωλήνα με τον σωληνοκόφτη. σωλήνα σωλήνα Σωληνοκόφτης Προσοχή: Το Α είναι διαφορετικό ανάλογα με τη διατομή της σωλήνας σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα 90 Ο στραβή άνιση με γρέζι Β: Αφαιρέστε τα γρέζια Με τη βοήθεια του εργαλείου λείανσης αφαιρέστε τα γρέζια ώστε να μην εισέλθουν μέσα στη σωλήνα. Σωλήνα εργαλείο λείανσης Εξωτερική A(mm) διατομή σm) Max. Min. Φ6 6,35 (1/4") 1,3 0,7 Φ9,52 (3/8") 1,6 1,0 Φ12-12,7 (1/2") 1,8 1,0 Φ15,8-16(5/8") 2,4 2,2 ΣΤ. Έλεγχος Ελέξτε την ποιότητα της εκχείλωσης. Αν κρίνετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καλό είναι να την κάνετε πάλι. κατεύθυνση προς τα κάτω λεία επιφάνεια κακή εκχείλωση Γ. Κόψτε τη μόνωση στο σωστό μήκος Δ. Βάλτε το ρακόρ Αφαιρέστε το ρακόρ από την αναμονή στραβή κατεστρομένη σπασμένη άνισο σωληνώσεων στην εσωτερική συσκευή και επιφάνεια πάχος από τις βάννες στην εξωτερική μονάδα το μήκος είναι ίσο ρακόρ σωλήνα

37

38 2

39

40

Περιεχόµενα. Πληροφορίες Λειτουργίας Προειδοποιήσεις... 1 Ονοµασία µερών... 6

Περιεχόµενα. Πληροφορίες Λειτουργίας Προειδοποιήσεις... 1 Ονοµασία µερών... 6 Περιεχόµενα Πληροφορίες Λειτουργίας Προειδοποιήσεις....... 1 Ονοµασία µερών....... 6 Ενδείξεις-Τρόπος λειτουργίας Πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο......7 Ενδείξεις στο τηλεχειριστήριο.....7 Επεξηγήσεις για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από τοίχους ή άλλα εμπόδια. Συνδέστε το

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ MDEX12E-MDEX16E

ΜΟΝΤΕΛΟ MDEX12E-MDEX16E ΜΟΝΤΕΛΟ MDEX12E-MDEX16E Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε έναν αφυγραντήρα MERCURY. Παρακαλούµε αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσεως. Έτσι θα αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

RI-AX098W/RO-AX098W RI-AX128W/RO-AX128W RI-AX188W/RO-AX188W RI-AX248W/RO-AX248W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

RI-AX098W/RO-AX098W RI-AX128W/RO-AX128W RI-AX188W/RO-AX188W RI-AX248W/RO-AX248W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RI-AX098W/RO-AX098W RI-AX128W/RO-AX128W RI-AX188W/RO-AX188W RI-AX248W/RO-AX248W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΠΟΜΠΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ON/OFF ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΙΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 1) ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ -ΚΟΥΜΠΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ 2) ΠΤΕΡΎΓΙΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΕΡΑ 3) ΔΕΚΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ 4) ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 5) ΛΑΒΕΣ 6) ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

FLOOR STANDING TYPE ROOM AIR CONDITIONER ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ OPERATION MANUAL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

FLOOR STANDING TYPE ROOM AIR CONDITIONER ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ OPERATION MANUAL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ FLOOR STANDING TYPE ROOM AIR CONDITIONER OPERATION MANUAL ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Ε Σ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ U-CROWN

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ U-CROWN ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ U-CROWN ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Οδηγίες Συμβατότητας: Τα μοντέλα UCROWN υιοθετούν RF (Radio Frequency) ασύρματα χειριστήρια. Η κλιματιστική μονάδα,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ www.colorato.net ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHD-140W CLHD-140S Προσοχή: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν την εγκατάσταση και τη χρήση ΓΕΝΙΚΑ 1. Είναι σημαντικό να κατανοηθούν πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά.

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά. CS322-R 2020323B1656 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Επιτοίχια Μονάδα ΜΟΝΤΕΛΑ: L3VI-09 / L3VO-09 L3VI-12 / L3VO-12 L3VI-16 / L3VO-16.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Επιτοίχια Μονάδα ΜΟΝΤΕΛΑ: L3VI-09 / L3VO-09 L3VI-12 / L3VO-12 L3VI-16 / L3VO-16. Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α ΜΟΝΤΕΛΑ: L3VI-09 / L3VO-09 L3VI-12 / L3VO-12 L3VI-16 / L3VO-16 Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Εγχειρίδιο Χρήσης Επιτοίχια Μονάδα Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR.

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο αμπεροτσιμπίδα μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη

Διαβάστε περισσότερα

Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου. Your-conditions

Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου. Your-conditions Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου Your-conditions ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Οδηγίες προς το κοινό...2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προειδοποίηση......3 Προσοχή...4 Έλεγχοι πριν τη λειτουργία...5 ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ LED 52 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ LED 52 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ LED 52 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΑ: MCF-16233 / MCF-16234 Διαβάστε τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά 1 ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLMFW-20/26 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής ΓΕΝΙΚΑ: Ο ανεμιστήρας έχει μεγάλη παροχή αέρα, η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE REFRESH PLUS 9K 12K OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE 9K 12K Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, καθώς και από άτομα με περιορισμένες σωματικές, αισθητήριες ή διανοητικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Η Carrier έχει αναλάβει τη δέσμευση να βελτιώνει συνεχώς τα προϊόντα της σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα, ώστε να εξασφαλίζονται τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

USER S MANUAL. Wireless remote control MR-BH01 MR-BC01. System Air Conditioner ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ITALIANO PORTUGUÊS DEUTSCH EΛΛHNIKA RUSSIAN

USER S MANUAL. Wireless remote control MR-BH01 MR-BC01. System Air Conditioner ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ITALIANO PORTUGUÊS DEUTSCH EΛΛHNIKA RUSSIAN USER S MANUAL Wireless remote control MR-BH01 MR-BC01 PORTUGUÊS ENGLISH ESPAÑOL ITALIANO FRANÇAIS System Air Conditioner RUSSIAN EΛΛHNIKA DEUTSCH E S F I P D G R A DB98-27997A(2) Προφυλάξεις ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47 Μοντέλο: MTF-16229 Διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

KDFVC fan coil unit. Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης

KDFVC fan coil unit. Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης KDFVC fan coil unit Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σελ,4 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 3,1 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ σελ,5 3,2 ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΚΙΜΗΣ σελ,5 3,3

Διαβάστε περισσότερα

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr UT-602, UT-603 ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗΣ / ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το όργανο µέτρησης µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 6 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 7 ΧΡΗΣΗ... 9 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 10

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 6 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 7 ΧΡΗΣΗ... 9 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 10 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 6 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 7 ΧΡΗΣΗ... 9 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 10 2 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Οι οδηγίες χρήσης αναφέρονται σε διαφορετικά μοντέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας 1.1 Προειδοποίηση 1 1.2 Σημασία των συμβόλων προειδοποίησης ασφαλείας 2 1.3 Προειδοποιήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα 2 1.4 Προειδοποιήσεις για τη χρήση 3 1.5 Προειδοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH D S Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH 1117 ➂ ➁ ➀ ➃ ➄ Υποδείξεις ασφαλείας Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας!

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782 Ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τα προιόντα μας. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Ⅰ. Παρουσίαση συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο κατασκευαστής συνιστά τη σωστή χρήση των συσκευών φωτισμού! Για τον λόγο αυτό να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW www.colorato.net Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW ιαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε την καινούρια σας συσκευή. ιατηρήστε τις οδηγίες σε ασφαλές και εύκολα προσβάσιµο

Διαβάστε περισσότερα

POWER ( /OFF) A. B. 5. 5. TEMP A. MODE -L001 (COOL

POWER ( /OFF) A. B. 5. 5. TEMP A. MODE -L001 (COOL Τηλεχειριστήριο µε δυνατότητα αντιγραφής εντολών από άλλο τηλεχειριστήριο για κλιµατιστικά KT L001 Οδηγίες Χρήσης Γενικά Το KT L001 µπορεί να αντιγράψει το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο που συνοδεύει µια συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και να φυλαχθούν για μελλοντική χρήση. Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν με την

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Οδηγίες χρήσης Μοντέλο : UHP-772 Διαβάστε και αποθηκεύστε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση ΜΗΝ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΜΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες λειτουργίας Περιεχόμενο 1. Ο ψ ύ κ τ η ς κ ρ α σ ι ώ ν σ α ς 3 2. Τ ε

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Για την ασφάλειά σας Η συσκευή έχει δύο λειτουργίες: θέρµανσης/ στεγνώµατος πετσετών και συµπληρωµατικής θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μοντέλα: OUIF-500R, WF-650A3 R, FS-650A1, WF-750R 220-240V~ 50/60Hz Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τες για µελλοντική αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας Θερμαντικό σώμα με οπτικό εφέ φλόγας Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Παρακαλούμε φυλάξτε το φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας σε ασφαλές μέρος, μαζί με την απόδειξη

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως www.zampa.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής απαιτεί τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού ή

Διαβάστε περισσότερα

Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης. Μοντέλα: MFS / MFS Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά

Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης. Μοντέλα: MFS / MFS Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης Μοντέλα: MFS-16216 / MFS-16217 Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά 1 ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Η εξωτερική εμφάνιση κα μερικές λειτουργίες μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση για την βελτίωση του προϊόντος. Επικοινωνήστε με το κατάστημα πώλησης ή με τον

Διαβάστε περισσότερα

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης. Manual de Utilizare Frigider - Congelator. Bedienungsanleitung INVMS45A2 INVMS45A2-BS

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης. Manual de Utilizare Frigider - Congelator. Bedienungsanleitung INVMS45A2 INVMS45A2-BS INVMS45A2 INVMS45A2-BS User s Manual Refrigerator - Freezer Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης Manual de Utilizare Frigider - Congelator Bedienungsanleitung Kühl-/Gefrierschrank English/Ελληνικά/Română/Deutsch

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI

Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI Τοποθέτηση Χειρολαβών Τοποθέτηση χειρολαβής στην πόρτα της κατάψυξης:1 Τοποθετήστε το πάνω µέρος της χειρολαβής στην αντίστοιχη οπή της πόρτας και

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RFI-A485W RFO-A485W RFI-A605W RFO-A605W

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RFI-A485W RFO-A485W RFI-A605W RFO-A605W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RFI-A485W RFI-A605W RFO-A485W RFO-A605W 1.ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝ ΕΙΞΕΩΝ Νο Ονοµασία πλήκτρου Λειτουργία 1 ON/OFF Πιέζοντας το, η συσκευή ανάβει ή σβύνει 2 MODE Πιέζοντας διαδοχικά επιλέγουµε το είδος

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Mοντέλο: UHC-862 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και φυλάξτε τες για μελλοντική χρήση ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ AIR COOLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ AIR COOLER www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ AIR COOLER ΜΟΝΤΕΛΟ: CLAC-350N Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη στην επιλογή του Evaporative

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ 52 ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ UCF-699 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ 52 ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ UCF-699 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ 52 ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ UCF-699 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε τον ανεμιστήρα. Φυλάξτε τις οδηγίες σε ασφαλές σημείο για μελλοντική χρήση. ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

INFRARED Ν ' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

INFRARED Ν ' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ INFRARED Ν ' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 INFRARED Η 2 INFRARED N ss 1 jgjj] 3 ΓΕΝΙΚΑ Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με την αγορά αυτού του θερμαντικού σώματος. Έχετε αγοράσει ένα ποιοτικό προϊόν που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ... 0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 1 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ...3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ 4 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ/ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 20B ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ: Είναι πολύ χρήσιμες για την ενεργοποίηση των νουκλεικών οξέων, αυξάνει την ανοσία του οργανισμού. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Κάλυμμα Κάλυμμα Φίλτρου ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Folio Folio Visio Min. 15cm min 15cm min. 60cm min. 50cm min 15cm 1 220mm 2 3 4 5 6 342mm :6mm / L:35mm 7 1. Για την ασφάλεια σας Πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Μοντέλο: VC-1156 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-835 ΜΗΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Αφαιρέστε το καλοριφέρ και όλα τα παρελκόμενα από τη συσκευασία. 1. Γυρίστε το καλοριφέρ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΘΩΜΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ. : , , FAX

ΙΘΩΜΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ. : , , FAX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 1. Συνδυάστε τα δύο μισά της βάσης, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. 2. Ξεβιδώστε το στοιχείο στερέωσης της συσκευής. ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ 3. Τοποθετήστε τη βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΔΑΠΕΔΟΥ 18'' ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΔΑΠΕΔΟΥ 18'' ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΔΑΠΕΔΟΥ 18'' ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: USF-780 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τους βασικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα, παρακαλώ διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη προσεκτικά. Φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRFLOW AIRWAVE

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRFLOW AIRWAVE REFRESH PLUS 9K 12K OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRFLOW 9K 12K AIRWAVE 9K 12K Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, καθώς και από άτομα με περιορισμένες σωματικές, αισθητήριες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του VEKTOR FINLO. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες προτού να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ HY-1300 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ Διακοσμητικό πάνελ BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB PEL0-A.book Page Thursday, January 0, 09 : PM c b a e b g a +6 d f h g g 6 6 mm 6 6 7 9 8 8 0 BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB Διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει σχεδιαστεί για χρήση με χημικά που μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικός Ανεμιστήρας 16 Με Τηλεχειριστήριο ΜΟΝΤΕΛΟ: USF-654

Μεταλλικός Ανεμιστήρας 16 Με Τηλεχειριστήριο ΜΟΝΤΕΛΟ: USF-654 Μεταλλικός Ανεμιστήρας 16 Με Τηλεχειριστήριο ΜΟΝΤΕΛΟ: USF-654 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω οδηγίες ασφαλείας: 1. Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα HT-ST750.14 Οδηγίες Χρήσης Aγαπητέ πελάτη, Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν συνδέσετε τη συσκευή στην πρίζα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιάς από λανθασμένη

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλώ, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση της συσκευής, για την αποφυγή ζηµιών. Οποιαδήποτε χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr.:010395 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης για air cooler

Εγχειρίδιο χρήσης για air cooler Εγχειρίδιο χρήσης για air cooler Μοντέλο: UAC-693 Διαβάστε και κρατήστε τις οδηγίες χρήσης για μελλοντική αναφορά Πληροφορίες ασφαλείας 1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual GR Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς Παρουσίαση για τεχνικούς 1 Ευρετήριο Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα: Διαδικασία ελέγχου Πρώτο άναμμα Συντήρηση και καθάρισμα Service Τα πιο συχνά λάθη 2 Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα 3 Διαδικασία ελέγχου Έλεγχος εγκατάστασης:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ Οδηγίες χρήσης - 20.12.09 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc - 1-1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διαφορικός ελεγκτής συγκρίνει διαρκώς τις θερμοκρασίες μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Θερμοστάτης LTC 530 Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Ο θερμοστάτης έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLF-20WRC, CLF-26WRC, CLF-26SE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLF-20WRC, CLF-26WRC, CLF-26SE www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLF-20WRC, CLF-26WRC, CLF-26SE ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου!

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου! BeoLab 7 1 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ηχείου όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Προστασία ηχείου Το ηχείο διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ VENUS ELEGANTE 36,46&56 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η σωστή τοποθέτηση και συντήρηση της συσκευής επιτρέπει την οµαλή λειτουργία της, εποµένως είναι απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ 1. Γυάλινο καπάκι με πλαστική λαβή ανθεκτική στη θερμότητα 2. Επαφές για το θερμοστάτη 3. Υποδοχή για το θερμοστάτη 4. Κάλυμμα προστασίας 5. Ζεστή πλάκα 6. Θερμοστάτης 7. Αισθητήρας θερμοκρασίας-μετρά

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1153. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1153. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Οδηγίες χρήσης Μοντέλο: VC1153 Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Σελ. 1 από 7 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010

Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010 Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! -Πριν την εγκατάσταση, ο εγκαταστάτης θα πρέπει να μελετήσει και κατανοήσει καλά τις οδηγίες σε αυτό το εγχειρίδιο. -Το flow box solar 8010 θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Ηχοσύστημα Soundbar με Bluetooth της Fantec. Μοντέλο: Fantec SB-200BT. Εγχειρίδιο Αγγλικά

Ηχοσύστημα Soundbar με Bluetooth της Fantec. Μοντέλο: Fantec SB-200BT. Εγχειρίδιο Αγγλικά Ηχοσύστημα Soundbar με Bluetooth της Fantec Μοντέλο: Fantec SB-200BT Εγχειρίδιο Αγγλικά Τεχνικές προδιαγραφές: Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 340 x 110 x 110 mm Ισχύς εξόδου: 24W (2 x 12W) RMS Έκδοση Bluetooth:

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων!

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων! BeoLab 8002 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των ηχείων όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Η ενδεικτική λυχνία ανάβει κόκκινη,

Διαβάστε περισσότερα