Περιεχόµενα. Πληροφορίες Λειτουργίας Προειδοποιήσεις... 1 Ονοµασία µερών... 6

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Περιεχόµενα. Πληροφορίες Λειτουργίας Προειδοποιήσεις... 1 Ονοµασία µερών... 6"

Transcript

1 Περιεχόµενα Πληροφορίες Λειτουργίας Προειδοποιήσεις Ονοµασία µερών Ενδείξεις-Τρόπος λειτουργίας Πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο Ενδείξεις στο τηλεχειριστήριο Επεξηγήσεις για τα πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο Λειτουργίες µε συνδυασµό πλήκτρων Τρόπος λειτουργίας Εισαγωγή των µπαταριών στο τηλεχειριστήριο Λειτουργία ανάγκης Συντήρηση Καθαρισµός και συντήρηση υσλειτουργία Ανάλυση βλαβών Πληροφορίες για την εγκατάσταση ιάγραµµα εγκατάστασης.. 22 Εργαλεία για την εγκατάσταση..23 Επιλογή του σηµείου τοποθέτησης..23 Απαιτήσεις για την ηλεκτρολογική σύνδεση Εγκατάσταση Εγκατάσταση της εσωτερικής µονάδας...26 Έλεγχοι µετά την περαίωση της εγκατάστασης..30 Έλεγχος λειτουργίας Έλεγχος λειτουργίας 30 Συµπληρωµατικές πληροφορίες Πληροφορίες για τις ψυκτικές σωληνώσεις.31 Μέθοδος εκχείλωσης..33 Αυτή η συσκευή αυτή δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί από άτοµα (συµπεριλαµβάνονται τα παιδιά) µε µειωµένες κινητικές, αισθητηριακές ή διανοητικές ικανότητες ή από άτοµα που δεν διαθέτουν εµπειρία ή γνώση, εκτός εάν επιβλέπονται ή τους παρέχονται οδηγίες από κάποιο άτοµο υπεύθυνο για την ασφάλειά τους. Τα παιδιά πρέπει να ελέγχονται ώστε να είµαστε βέβαιοι ότι θα παραµείνουν µακριά από τη συσκευή.

2 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Λειτουργία και συντήρηση Η συσκευή αυτή επιτρέπεται να χρησιµοποιείται από παιδιά κάτω των 8 ετών και από άτοµα µε µειωµένες κινητικές, αισθητηριακές ή διανοητικές ικανότητες ή από άτοµα που δεν διαθέτουν εµπειρία ή γνώση, µόνο κάτω από επίβλεψη ή µετά από καθοδήγηση σχετικά µε τη χρήση της µε ασφαλή τρόπο και αφού κατανοήσουν τους κινδύνους σχετικά µε αυτή. Τα παιδιά απαγορεύεται να παίζουν µε τη συσκευή αυτή. Ο καθαρισµός και η συντήρηση δεν πρέπει να γίνονται από παιδιά χωρίς επίβλεψη Μη συνδέετε τη συσκευή σε πολύπριζο γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Να αποσυνδέετε πάντα τη συσκευή από το ηλεκτρικό ρεύµα όταν την καθαρίζετε. ιαφορετικά µπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Σε περίπτωση που το καλώδιο παροχής ρεύµατος καταστραφεί, πρέπει να αντικατασταθεί από τον κατασκευαστή, το εξουσιοδοτηµένο σέρβις του ή από εξειδικευµένο προσωπικό. ιαφορετικά µπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Μη πλένετε ποτέ τη κλιµατιστική συσκευή µε νερό γιατί να προκαλέσετε ηλεκτροπληξία. Μη ψεκάζετε ποτέ την εσωτερική µονάδα µε νερό. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία ή δυσλειτουργία. Αφού αφαιρέσετε τα φίλτρα µη πιάνετε µε τα χέρια σας τα πτερύγια γιατί µπορεί να προκληθεί τραυµατισµός. Μη χρησιµοποιείτε ποτέ φωτιά ή σεσουάρ για να στεγνώσετε τα φίλτρα. Μπορεί να προκαλέσετε την παραµόρφωσή τους ή πυρκαγιά.

3 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Η συντήρηση πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευµένο προσωπικό. ιαφορετικά µπορεί να προκληθεί τραυµατισµός ή βλάβη. Μην επισκευάζετε το κλιµατιστικό µηχάνηµα µόνοι σας. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία ή βλάβη. Παρακαλούµε να επικοινωνείτε µε τον αντιπρόσωπο που προµηθευτήκατε το µηχάνηµα ή µε εξειδικευµένο ψυκτικό. Μη βάζετε τα δάχτυλά σας στη εισαγωγή ή την εξαγωγή του αέρα. Μπορεί να προκαλέσετε τον προσωπικό σας τραυµατισµό ή ζηµιά. Μην εµποδίζετε την κυκλοφορία του αέρα. Μπορεί να προκαλέσετε δυσλειτουργία. Μην ρίχνετε νερό στο τηλεχειριστήριο, διαφορετικά µπορεί να καταστραφεί. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε να συµβαίνει κάποιο από τα παρακάτω φαινόµενα κλείστε τη κλιµατιστική συσκευή, αποσυνδέστε τη αµέσως από τη παροχή ρεύµατος και µετά επικοινωνήστε µε εξουσιοδοτηµένο ή εξειδικευµένο συνεργείο Το καλώδιο παροχής ρεύµατος υπερθερµαίνεται ή είναι κατεστραµµένο. Ακούγεται κάποιος αφύσικος θόρυβος κατά τη λειτουργία του µηχανήµατος. Η ασφάλεια πέφτει συχνά Βγαίνει κάποια µυρωδιά καµµένου από τη κλιµατιστική συσκευή. Υπάρχει διαρροή στην εσωτερική µονάδα. Αν η συσκευή λειτουργεί σε ανώµαλες συνθήκες µπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία, βλάβη ή ηλεκτροπληξία. Σε περίπτωση που ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε τη συσκευή από το βοηθητικό πλήκτρο ανάγκης, παρακαλούµε να πιέζετε το πλήκτρο µε κάποιο µονωµένο µη µεταλλικό αντικείµενο. Μη πατάτε πάνω στην εξωτερική µονάδα και µη τοποθετείτε βαριά αντικείµενα πάνω της. Μπορείτε να προκληθεί βλάβη ή τραυµατισµός.

4 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Συµπληρωµατικές πληροφορίες Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευµένο προσωπικό. ιαφορετικά µπορεί να προκληθεί τραυµατισµός ή βλάβη. Όταν εγκαθιστάτε τη µονάδα, πρέπει να ακολουθείτε τους εθνικούς κανονισµούς ασφαλείας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Η παροχή ρεύµατος και η ασφάλεια πρέπει να είναι σύµφωνες µε τους εθνικούς κανονισµούς ασφαλείας. Να τοποθετείτε πάντα διακόπτη. Σε διαφορετική περίπτωση µπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία. Σε περίπτωση που η συσκευή συνδεθεί απευθείας στο καλώδιο παροχής, πρέπει να παρεµβληθεί διακόπτης πολυπολικός µε διαχωριστικό επαφών τουλάχιστον 3mm. Η ασφάλεια της γραµµής πρέπει να κατάλληλη για την ισχύ του µηχανήµατος. Ο διακόπτης ασφαλείας πρέπει να περιλαµβάνει λειτουργία για µαγνητική και θερµική ασφάλεια ώστε το κύκλωµα να προστατεύεται από βραχυκύκλωµα και από υπερφόρτωση. Οι κλιµατιστικές συσκευές πρέπει πάντα να γειώνονται σωστά. Μη σωστή γείωση µπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. εν πρέπει ποτέ να χρησιµοποιείτε µη τυποποιηµένα καλώδια Βεβαιωθείτε ότι η παροχή ρεύµατος είναι σύµφωνη µε τις απαιτήσεις του µηχανήµατος. Μη σταθερή παροχή ρεύµατος ή λανθασµένη καλωδίωση µπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία. Παρακαλούµε τοποθετείστε τα σωστά καλώδια παροχής ρεύµατος προτού λειτουργήσετε τη κλιµατιστική συσκευή. Συνδέστε σωστά τη φάση, τον ουδέτερο και τη γείωση στη πρίζα του µηχανήµατος. Να κόβετε πάντα την παροχή ρεύµατος προτού προβείτε σε οποιαδήποτε εργασία που έχει σχέση µε το ηλεκτρικό ρεύµα ή την ασφάλεια.

5 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Να µη ενεργοποιείτε ποτέ τη παροχή ρεύµατος προτού τελειώσει η εγκατάσταση. Σε περίπτωση που καταστραφεί το καλώδιο παροχής ρεύµατος, πρέπει να αντικαθίσταται από τον κατασκευαστή, το εξουσιοδοτηµένο σέρβις του ή από εξειδικευµένο προσωπικό. Επειδή η θερµοκρασία των ψυκτικών σωληνώσεων είναι υψηλή, παρακαλούµε κρατήστε τα καλώδια σύνδεσης µακριά από τις σωληνώσεις. Η συσκευή πρέπει να εγκαθίσταται σύµφωνα µε τους εθνικούς κανονισµούς ασφαλείας για τις ηλεκτρολογικές καλωδιώσεις. Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευµένο προσωπικό σύµφωνα µε τους εθνικούς και κοινοτικούς κανονισµούς. Η κλιµατιστική συσκευή είναι ηλεκτρική συσκευή πρώτης κλάσης. Πρέπει πάντα να γειώνεται σωστά, διαφορετικά µπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Το πράσινο-κίτρινο καλώδιο στο κλιµατιστικό είναι καλώδιο γειώσεως. εν επιτρέπεται να χρησιµοποιηθεί για άλλο σκοπό. Η αντίσταση της γείωσης πρέπει να είναι σύµφωνη µε τους εθνικούς κανονισµούς ασφαλείας. Η συσκευή πρέπει να τοποθετείται µε τέτοιο τρόπο ώστε η πρίζα να είναι προσβάσιµη. Όλα τα καλώδια στην εσωτερική και την εξωτερική συσκευή πρέπει να συνδεθούν από εξειδικευµένο επαγγελµατία. Σε περίπτωση που το µήκος του καλωδίου σύνδεσης δεν είναι αρκετό, επικοινωνήστε µε τον προµηθευτή σας να σας προµηθεύσει ένα µεγαλύτερο. Πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε µατύσεις µόνοι σας.

6 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Για τις περιπτώσεις που το κλιµατιστικό συνδέεται σε πρίζα, πρέπει η πρίζα να είναι εύκολα προσβάσιµη.. Για τις περιπτώσεις που το κλιµατιστικό δεν συνδέεται σε πρίζα, πρέπει να τοποθετείται ένας διακόπτης στη γραµµή παροχής ρεύµατος. Σε περίπτωση που χρειαστείτε να αλλάξετε θέση στο κλιµατιστικό σας µηχάνηµα, η εργασία πρέπει να γίνει αποκλειστικά από εξειδικευµένο συνεργείο. ιαφορετικά µπορεί να προκληθεί τραυµατισµός ή βλάβη. Για την εγκατάσταση του µηχανήµατος, επιλέξτε ένα µέρος µη προσβάσιµο από παιδιά και µακριά από ζώα ή φυτά. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, παρακαλούµε, για λόγους ασφαλείας, βάλτε ένα φράκτη. Η εσωτερική µονάδα πρέπει να τοποθετείται στον τοίχο. Όρια θερµοκρασίας για λειτουργία Όρια θερµοκρασίας για λειτουργία Εσωτερική DB/WB( o C) Εξωτερική DB/WB( o C) Μέγιστη για ψύξη 32/23 43/26 Μέγιστη για θέρµανση 27/- 24/18 Σηµείωση: Τα όρια λειτουργίας (εξωτερική θερµοκρασία) για τη ψύξη είναι -15 o C~43 o C. Τα όρια λειτουργίας για τη θέρµανση για τα µοντέλα χωρίς θέρµανση του σασί είναι -15 o C~24 o C ενώ για τα µοντέλα µε θέρµανση του σασί είναι -20 o C~24 o C.

7 Ονοµασία µερών Εσωτερική µονάδα εισαγωγή αέρα κάλυµµα φίλτρο πλήκτρο ανάγκης οριζόντια περσίδα ένδειξη ένδειξη δέκτης εξαγωγή αέρα ψύξης λειτουργίας ενδείξεις ένδειξη ένδειξη ένδειξη θέρµανσης θερµοκρασίας αφύγρανσης Είναι πιθανόν η διάταξη ή το περιεχόµενο των ενδείξεων να διαφέρουν από το παραπάνω γράφηµα. τηλεχειριστήριο Σηµείωση Είναι πιθανόν το αληθινό προϊόν να διαφέρει ελαφρά από το παραπάνω γράφηµα.

8 Πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο Πλήκτρο ON/OFF Πλήκτρο επιλογής είδους λειτουργίας Πλήκτρο επιλογής ταχύτητας ανεµιστήρα Πλήκτρο κίνησης περσίδας Πλήκτρο TURBO Πλήκτρο Πλήκτρο λειτουργίας ύπνου Πλήκτρο θερµοκρασίας Πλήκτρο I FEEL Πλήκτρο φωτισµού Πλήκτρο ρολογιού Πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης χρονοδιακόπτη Ενδείξεις στο τηλεχειριστήριο Είδος λειτουργίας Αυτόµατη λειτουργία Ψύξη. Αφύγρανση Ανακυκλοφορία αέρα Θέρµανση I feel Ρολόι Λειτουργία ύπνου Φωτισµός Επιλεγµένη ταχύτητα ανεµιστήρα Σύµβολο µετάδοσης σήµατος Σύµβολο λειτουργίας Turbo Σύµβολο θέρµανσης 8 ο C Ένδειξη θερµοκρασίας Ένδειξη ώρας Ένδειξη χρονοδιακόπτη Κλείδωµα για παιδιά Κίνηση περσίδας Είδος ένδειξης θερµοκρασίας Επιλεγµένη θερµοκρασία Εξωτερική θερµοκρασία Εσωτερική θερµοκρασία

9 Επεξηγήσεις για τα πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο Σηµείωση: Μόλις συνδέσουµε στο ρεύµα το κλιµατιστικό µηχάνηµα, θα ακουστεί ένας ήχος και θα ανάψει το λαµπάκι λειτουργίας (κόκκινο). Μετά από αυτό η συσκευή είναι έτοιµη για λειτουργία µε τη χρήση του τηλεχειριστηρίου. Όταν το µηχάνηµα είναι σε λειτουργία, κάθε φορά που πατάµε κάποιο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου, θα ανάβοσβήνει στις ενδείξεις του µια φορά το σύµβολο και από το µηχάνηµα θα ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος που σηµαίνει ότι το σήµα έχει σταλεί. Όταν το µηχάνηµα είναι εκτός λειτουργίας, θα εµφανίζονται στις ενδείξεις του τηλεχειριστηρίου η επιλεγµένη θερµοκρασία και το σύµβολο του ρολογιού (σε περίπτωση που έχει επιλεγεί λειτουργία χρονοδιακόπτη για αυτόµατο ξεκίνηµα ή σταµάτηµα ή φωτισµός, τα αντίστοιχα σύµβολα θα εµφανίζονται τις ενδείξεις του τηλεχειριστηρίου). Όταν το µηχάνηµα είναι σε λειτουργία, θα εµφανίζονται οι επιλεγµένες ρυθµίσεις. 1 Πλήκτρο ON/OFF Πατώντας το πλήκτρο αυτό ξεκινάµε ή σταµατάµε τη λειτουργία του κλιµατιστικού µηχανήµατος. Όταν ενεργοποιούµε το µηχάνηµα, θα ανάψει η λυχνία λειτουργίας (πράσινο χρώµα. Το χρώµα είναι πιθανόν να διαφέρει από µοντέλο σε µοντέλο) και θα ακουστεί ένας χαρακτηριστικός ήχος από το µηχάνηµα. 2 Πλήκτρο επιλογής είδους λειτουργίας Πατώντας το πλήκτρο αυτό επιλέγετε το επιθυµητό είδος λειτουργίας σύµφωνα µε τα παρακάτω ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΨΥΞΗ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Όταν επιλέξουµε την αυτόµατη λειτουργία, το κλιµατιστικό µηχάνηµα θα λειτουργήσει µε βάση τις ρυθµίσεις του εργοστασίου. Η επιθυµητή θερµοκρασία δεν µπορεί να ρυθµιστεί ούτε θα εµφανίζεται στις ενδείξεις του τηλεχειριστηρίου. Πατώντας το πλήκτρο FAN µπορούµε να ρυθµίσουµε την ταχύτητα του ανεµιστήρα. Πατώντας το πλήκτρο SWING µπορούµε να ρυθµίσουµε την κλίση τις περσίδας. Όταν επιλέξουµε τη λειτουργία για ψύξη το κλιµατιστικό θα λειτουργήσει σε ψύξη. Στην οθόνη του µηχανήµατος εµφανίζεται η ένδειξη τις ψύξης. Πατώντας το πλήκτρο ή ρυθµίζουµε τη θερµοκρασία. Πατώντας το πλήκτρο FAN επιλέγουµε την επιθυµητή ταχύτητα του ανεµιστήρα. Πατώντας το πλήκτρο SWING ρυθµίζουµε την κλίση τις περσίδας. Όταν επιλέξουµε λειτουργία αφύγρανσης, το κλιµατιστικό µηχάνηµα θα λειτουργεί σε αφύγρανση µε χαµηλή ταχύτητα ανεµιστήρα. Στην οθόνη του µηχανήµατος εµφανίζεται η ένδειξη τις αφύγρανσης. Κατά τη λειτουργία σε αφύγρανση η ταχύτητα του ανεµιστήρα δεν µπορεί να ρυθµιστεί. Πατώντας το πλήκτρο SWING ρυθµίζουµε την κλίση τις περσίδας. Όταν επιλέξουµε την επιλογή ανακυκλοφορία, το κλιµατιστικό µηχάνηµα θα λειτουργεί σαν ανεµιστήρας µόνο, ούτε θέρµανση ούτε ψύξη. Πατώντας το πλήκτρο FAN επιλέγουµε την επιθυµητή ταχύτητα του ανεµιστήρα. Πατώντας το πλήκτρο SWING ρυθµίζουµε την κλίση τις περσίδας.

10 Επεξηγήσεις για τα πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο Όταν επιλέξουµε τη λειτουργία για θέρµανση το κλιµατιστικό θα λειτουργήσει σε θέρµανση. Στην οθόνη του µηχανήµατος εµφανίζεται η ένδειξη τις θέρµανσης. Πατώντας το πλήκτρο ή ρυθµίζουµε τη θερµοκρασία. Πατώντας το πλήκτρο FAN επιλέγουµε την επιθυµητή ταχύτητα του ανεµιστήρα. Πατώντας το πλήκτρο SWING ρυθµίζουµε την κλίση τις περσίδας. Σηµείωση: Κατά τη λειτουργία σε θέρµανση, ο εσωτερικός ανεµιστήρας θα καθυστερήσει να ξεκινήσει για περίπου 1-5 λεπτά. Αυτό γίνεται προκειµένου να αποφευχθεί η διανοµή κρύου αέρα (ο χρόνος καθυστέρησης εξαρτάται από την εσωτερική και την εξωτερική θερµοκρασία). Η επιθυµητή θερµοκρασία που µπορεί να επιλεγεί κυµαίνεται από 16 ως 30 ο C. Η ταχύτητα ανεµιστήρα : αυτόµατη, χαµηλή, µεσαία και υψηλή. 3 Πλήκτρο επιλογής ταχύτητας ανεµιστήρα Πατώντας το πλήκτρο αυτό διαδοχικά µπορούµε να επιλέξουµε την επιθυµητή ταχύτητα ανεµιστήρα: αυτόµατη (AUTO), χαµηλή µεσαία υψηλή. Σηµείωση: Όταν επιλεγεί η αυτόµατη ταχύτητα το µηχάνηµα επιλέγει την ταχύτητα του ανεµιστήρα σύµφωνα µε τις εργοστασιακές ρυθµίσεις Η ταχύτητα του ανεµιστήρα κατά τη λειτουργία τις αφύγρανσης είναι η χαµηλή. 4 Πλήκτρο κίνησης περσίδας Πατώντας το πλήκτρο αυτό ρυθµίζουµε τη κίνηση τις περσίδας πάνω-κάτω. Η κλίση τις περσίδας µπορεί να επιλεγεί σύµφωνα µε το παρακάτω γράφηµα: (καµία ένδειξη: η περσίδα σταµατάει στην τρέχουσα θέση) Όταν επιλέξουµε η περσίδα κινείται συνεχώς πάνω-κάτω στα όρια των επιτρεπόµενων θέσεων. Όταν επιλέξουµε τις θέσεις η περσίδα παραµένει σταθερά στην επιλεγµένη θέση. Όταν επιλέξουµε η περσίδα κινείται σε συγκεκριµένα όρια. Προκειµένου να επιλέξετε µια επιθυµητή θέση της περσίδας, κρατήστε πατηµένο το πλήκτρο για τουλάχιστον 2sec. Μόλις η περσίδα φτάσει στην επιθυµητή θέση απελευθερώστε το πλήκτρο. Σηµείωση: Είναι πιθανόν οι επιλογές να µην είναι διαθέσιµες στη συσκευή σας. Στη περίπτωση αυτή η περσίδα θα κινείται αυτόµατα.

11 Επεξηγήσεις για τα πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο 5 Πλήκτρο turbo Κατά τη λειτουργία σε ψύξη ή θέρµανση, πιέστε αυτό το πλήκτρο προκειµένου να επιτύχετε γρήγορη απόδοση. Στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου εµφανίζεται η εικόνα. Πατώντας πάλι το πλήκτρο turbo η λειτουργία ακυρώνεται και η ένδειξη σβήνει. 6 Πλήκτρο Πιέζοντας το πλήκτρο ή µια φορά η επιλεγµένη θερµοκρασία αυξάνεται ή µειώνεται κατά 1 ο C. Κρατώντας παρατεταµένα πατηµένο το πλήκτρο ή, 2sec αργότερα, η επιλεγµένη θερµοκρασία αλλάζει γρήγορα. Όταν φτάσετε στην επιθυµητή θερµοκρασία αφήστε το πλήκτρο και η ένδειξη της θερµοκρασίας στην οθόνη του µηχανήµατος θα αλλάξει αντίστοιχα (η θερµοκρασία δεν είναι δυνατόν να ρυθµιστεί κατά την αυτόµατη λειτουργία). Προκειµένου να ρυθµίσετε το χρονοδιακόπτη για αυτόµατο ξεκίνηµα ή σταµάτηµα ή να ρυθµίσετε το ρολόι, πιέστε το πλήκτρο ή (παρακαλούµε κοιτάξτε τις παραγράφους πλήκτρο ρολογιού και πλήκτρο χρονοδιακόπτη). 7 Πλήκτρο λειτουργίας ύπνου Κατά τη λειτουργία σε ψύξη, θέρµανση ή αφύγρανση πιέστε αυτό το πλήκτρο προκειµένου να ξεκινήσει η λειτουργία ύπνου. Στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου εµφανίζεται η εικόνα Πατώντας πάλι το πλήκτρο αυτό, η λειτουργία ύπνου ακυρώνεται και η ένδειξη σβήνει. 8 Πλήκτρο θερµοκρασίας Πατώντας το πλήκτρο αυτό εµφανίζεται στη οθόνη του µηχανήµατος η επιθυµητή εσωτερική θερµοκρασία, η εσωτερική θερµοκρασία ή η εξωτερική θερµοκρασία. Στο τηλεχειριστήριο εµφανίζεται η αντίστοιχη επιλογή σύµφωνα µε το παρακάτω κυκλικό διάγραµµα. Όταν µε το τηλεχειριστήριο επιλέξουµε ή καµία ένδειξη, στην οθόνη του µηχανήµατος εµφανίζεται η επιλεγµένη επιθυµητή θερµοκρασία. Όταν µε το τηλεχειριστήριο επιλέξουµε στην οθόνη του µηχανήµατος εµφανίζεται η εσωτερική θερµοκρασία. Όταν µε το τηλεχειριστήριο επιλέξουµε στην οθόνη του µηχανήµατος εµφανίζεται η εξωτερική θερµοκρασία. Σηµείωση: Η ένδειξη της εξωτερικής θερµοκρασίας δεν είναι διαθέσιµη σε ορισµένα µοντέλα. Στη περίπτωση αυτή, όταν δοθεί η εντολή η οθόνη θα µας δείχνει την επιλεγµένη εσωτερική θερµοκρασία.

12 Επεξηγήσεις για τα πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο Όταν το µηχάνηµα λειτουργήσει για πρώτη φορά η ένδειξη της οθόνης είναι η επιθυµητή θερµοκρασία ενώ στο τηλεχειριστήριο δεν υπάρχει καµία ένδειξη. Ισχύει µόνο για τα µοντέλα που έχουν ψηφιακή ένδειξη θερµοκρασίας Όταν επιλέξετε την ένδειξη της εσωτερικής ή εξωτερικής θερµοκρασίας η οθόνη ενδείξεων στο εσωτερικό µηχάνηµα θα δείξει την αντίστοιχη θερµοκρασία και µετά από τρία ως πέντε δευτερόλεπτα θα γυρίσει στην επιθυµητή θερµοκρασία. 9 Πλήκτρο I FEEL Πατώντας το πλήκτρο αυτό θα εµφανιστεί στο τηλεχειριστήριο η ένδειξη.. Όταν επιλεγεί αυτή η λειτουργία το τηλεχειριστήριο στέλνει στο µηχάνηµα τη θερµοκρασία χώρου που ανιχνεύει, ώστε το µηχάνηµα να προσαρµόσει τη λειτουργία του ανάλογα. Πατώντας πάλι το πλήκτρο αυτό η λειτουργία I FEEL ακυρώνεται και η ένδειξη σβήνει. Παρακαλούµε τοποθετείτε το τηλεχειριστήριο κοντά σας όποτε χρησιµοποιείτε αυτή τη λειτουργία. Πρέπει να αποφεύγετε να το τοποθετείτε κοντά σε αντικείµενα µε υψηλή ή χαµηλή θερµοκρασία γιατί υπάρχει κίνδυνος να ανιχνεύει λανθασµένη θερµοκρασία. 10 Πλήκτρο φωτισµού Πατώντας το πλήκτρο αυτό σβήνουν οι ενδείξεις της οθόνης στο εσωτερικό µηχάνηµα. Η ένδειξη στο τηλεχειριστήριο σβήνει. Προκειµένου να εµφανιστούν οι ενδείξεις πιέστε πάλι το πλήκτρο. Τότε θα εµφανιστεί η ένδειξη στο τηλεχειριστήριο. 11 Πλήκτρο ρολογιού Πιέστε το πλήκτρο προκειµένου να ρυθµίσετε την ώρα του ρολογιού. Στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου θα αρχίσει να αναβοσβήνει η ένδειξη. Πατώντας το πλήκτρο ή εντός 5sec ρυθµίζουµε την ώρα. Κάθε πάτηµα του πλήκτρου µεταβάλλει την ώρα κατά 1 λεπτό. Αν κρατήσουµε το πλήκτρο ή παρατεταµένα πατηµένο, 2 sec µετά, η ώρα προχωράει γρήγορα. Όταν φτάσετε στην σωστή ώρα αφήστε το πλήκτρο. Μετά πιέστε το πλήκτρο του ρολογιού προκειµένου να επιβεβαιώσετε την ώρα. Τότε η ένδειξη θα σταµατήσει να αναβοσβήνει. Σηµείωση: Το ρολόι χρησιµοποιεί 24ωρη ρύθµιση. Τα διάστηµα µεταξύ δύο λειτουργιών δεν επιτρέπεται να ξεπερνάει τα 5sec. ιαφορετικά το τηλεχειριστήριο θα διακόψει τη διαδικασία ρύθµισης. Η διαδικασία για χρονοδιακόπτη για αυτόµατο ξεκίνηµα ή σταµάτηµα είναι ίδια. 12 Πλήκτρο χρονοδιακόπτη Χρονοδιακόπτης για αυτόµατο ξεκίνηµα Με το πλήκτρο TIMER ON µπορούµε να προγραµµατίσουµε το αυτόµατο ξεκίνηµα του µηχανήµατος. Όταν πιέσουµε το πλήκτρο αυτό εξαφανίζεται η ένδειξη από το τηλεχειριστήριο και αναβοσβήνει η λέξη ON Πατώντας το πλήκτρο ή ρυθµίζουµε την ώρα που επιθυµούµε να αρχίσει η λειτουργία του µηχανήµατος. Κάθε φορά που πατάµε

13 Επεξηγήσεις για τα πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο το πλήκτρο ή ο χρόνος µεταβάλλεται κατά 1 λεπτό. Αν κρατήσουµε το πλήκτρο ή παρατεταµένα πατηµένο, 2 sec αργότερα, η ώρα προχωράει γρήγορα. Όταν φτάσετε στην επιθυµητή ώρα αφήστε το πλήκτρο. Μετά πιέστε το πλήκτρο TIMER ON προκειµένου να επιβεβαιώσετε την εντολή. Τότε η ένδειξη ON θα σταµατήσει να αναβοσβήνει και θα εµφανιστεί πάλι η ένδειξη. Προκειµένου να ακυρώσετε την εντολή για αυτόµατο ξεκίνηµα, πιέστε το πλήκτρο TIMER ON Χρονοδιακόπτης για αυτόµατο σταµάτηµα Με το πλήκτρο TIMER OFF µπορούµε να προγραµµατίσουµε αυτόµατο σταµάτηµα του µηχανήµατος. Όταν πιέσουµε το πλήκτρο αυτό εξαφανίζεται η ένδειξη από το τηλεχειριστήριο και αναβοσβήνει η λέξη OFF. Πατώντας το πλήκτρο ή ρυθµίζουµε την ώρα που επιθυµούµε να αρχίσει η λειτουργία του µηχανήµατος. Κάθε φορά που πατάµε το πλήκτρο ή ο χρόνος µεταβάλλεται κατά 1 λεπτό. Αν κρατήσουµε το πλήκτρο ή παρατεταµένα πατηµένο 2 sec αργότερα, η ώρα προχωράει γρήγορα. Όταν φτάσετε στην επιθυµητή ώρα αφήστε το πλήκτρο. Μετά πιέστε TIMER OFF προκειµένου να επιβεβαιώσετε την εντολή. Τότε η ένδειξη OFF θα σταµατήσει να αναβοσβήνει και θα εµφανιστεί η ένδειξη. Προκειµένου να ακυρώσετε την εντολή για αυτόµατο σταµάτηµα, πιέστε το πλήκτρο TIMER OFF. Σηµειώσεις: Είναι δυνατόν να δοθεί ταυτόχρονα διπλή εντολή για αυτόµατο ξεκίνηµα και σταµάτηµα. Πριν ενεργοποιήσετε το χρονοδιακόπτη, παρακαλούµε ρυθµίστε το ρολόι. Αφού ρυθµίσετε το χρονοδιακόπτη για αυτόµατο ξεκίνηµα ή σταµάτηµα το µηχάνηµα θα ξεκινάει ή σταµατάει τη λειτουργία του σύµφωνα µε τον χρόνο που έχει επιλεγεί στο χρονοδιακόπτη. Το πλήκτρο ON/OFF θα είναι ανενεργό. Σε περίπτωση που δεν χρειάζεστε άλλο τη λειτουργία του χρονοδιακόπτη, παρακαλούµε χρησιµοποιήστε το τηλεχειριστήριο για να την ακυρώσετε. Λειτουργίες µε συνδυασµό πλήκτρων Λειτουργία εξοικονόµησης ενέργειας Προκειµένου να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόµησης ενέργειας, κατά τη λειτουργία σε ψύξη, πιέστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα TEMP και CLOCK. Στο τηλεχειριστήριο θα ανάψει η ένδειξη SE. Η θερµοκρασία ρυθµίζεται αυτόµατα σύµφωνα µε τις εργοστασιακές ρυθµίσεις ώστε να επιτυγχάνεται η ιδανική εξοικονόµηση ενέργειας. Προκειµένου να ακυρώσετε τη λειτουργία αυτή πιέστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα TEMP και CLOCK πάλι. Σηµείωση Κατά τη λειτουργία εξοικονόµησης ενέργειας η ταχύτητα του ανεµιστήρα µπαίνει στην αυτόµατη θέση δεν µπορεί να ρυθµιστεί,. Κατά τη λειτουργία εξοικονόµησης ενέργειας η θερµοκρασία µπαίνει στην αυτόµατη θέση, δεν µπορεί να ρυθµιστεί. Επίσης αν πιέσουµε το πλήκτρο TURBO το τηλεχειριστήριο δεν θα δώσει την εντολή Η λειτουργία ύπνου και η λειτουργία εξοικονόµησης ενέργειας δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν ταυτόχρονα. Αν έχει επιλεγεί λειτουργία εξοικονόµησης ενέργειας και πιέσουµε το πλήκτρο ύπνου, ακυρώνεται η λειτουργία εξοικονόµησης ενέργειας. Αν έχει επιλεγεί λειτουργία ύπνου και µετά επιλέξουµε λειτουργία εξοικονόµησης ενέργειας, ακυρώνεται η λειτουργία ύπνου.

14 Λειτουργίες µε συνδυασµό πλήκτρων Λειτουργία θέρµανσης 8 ο C Προκειµένου να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία θέρµανσης 8 ο C πιέστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα TEMP και CLOCK κατά τη λειτουργία σε θέρµανση. Στο τηλεχειριστήριο θα ανάψουν οι ενδείξεις και. Όταν επιλεγεί αυτή η λειτουργία το µηχάνηµα θα λειτουργεί σε θέρµανση ώστε η θερµοκρασία να παραµένει τουλάχιστον 8 ο C. Προκειµένου να την απενεργοποιήσετε πατήστε πάλι τα πλήκτρα TEMP και CLOCK ταυτόχρονα. Σηµειώσεις Κατά τη λειτουργία θέρµανσης 8 ο C η ταχύτητα του ανεµιστήρα µπαίνει στην αυτόµατη θέση, δεν µπορεί να ρυθµιστεί. Κατά τη λειτουργία θέρµανσης 8 ο C η θερµοκρασία µπαίνει στην αυτόµατη θέση, δεν µπορεί να ρυθµιστεί Επίσης αν πιέσουµε το πλήκτρο TURBO το τηλεχειριστήριο δεν θα δώσει την εντολή Η λειτουργία ύπνου και η λειτουργία θέρµανσης 8 ο C δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν ταυτόχρονα. Αν έχει επιλεγεί λειτουργία θέρµανσης 8 ο C και πιέσουµε το πλήκτρο ύπνου, ακυρώνεται η λειτουργία θέρµανσης 8 ο C. Αν έχει επιλεγεί λειτουργία ύπνου και µετά επιλέξουµε λειτουργία θέρµανσης 8 ο C, ακυρώνεται η λειτουργία ύπνου. Αν έχει επιλεγεί ένδειξη θερµοκρασίας σε ο F, η ένδειξη στο τηλεχειριστήριο θα είναι 46 ο F. Κλείδωµα για παιδιά Πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα και ενεργοποιούµε το κλείδωµα για τα παιδιά. Στο τηλεχειριστήριο θα ανάψει η ένδειξη. Αν επιχειρήσουµε να λειτουργήσουµε το τηλεχειριστήριο, θα αναβοσβήνει τρεις φορές στο τηλεχειριστήριο η ένδειξη αλλά δεν θα δίνει καµία εντολή στο µηχάνηµα. Για να απενεργοποιήσετε την εντολή κλειδώµατος πιέστε πάλι ταυτόχρονα τα πλήκτρα και. Αλλαγή στην ένδειξη θερµοκρασίας Προκειµένου να αλλάξετε την ένδειξη της θερµοκρασίας από ο C σε ο Fή αντίστροφα, πιέστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα και MODE ενώ το µηχάνηµα δεν είναι σε λειτουργία.

15 Τρόπος λειτουργίας 1. Αφού δώσουµε ρεύµα στο µηχάνηµα πιέζουµε το πλήκτρο ON/OFF προκειµένου να ξεκινήσει η λειτουργία του µηχανήµατος 2. Πιέζοντας διαδοχικά το πλήκτρο MODE επιλέγουµε το επιθυµητό είδος λειτουργίας: αυτόµατο, ψύξη, αφύγρανση, ανακυκλοφορία αέρα, θέρµανση. 3. Πιέζοντας το πλήκτρο ή ρυθµίζουµε την επιθυµητή θερµοκρασία (σε περίπτωση που έχει επιλεγεί αυτόµατη λειτουργία, η θερµοκρασία δεν είναι δυνατόν να ρυθµιστεί). 4. Πιέζοντας διαδοχικά το πλήκτρο FAN επιλέγουµε την επιθυµητή ταχύτητα ανεµιστήρα: αυτόµατη, χαµηλή, µεσαία, υψηλή. 5. Πιέζοντας το πλήκτρο SWING ρυθµίζουµε τη γωνία της περσίδας. Εισαγωγή των µπαταριών στο τηλεχειριστήριο 1.Πιέστε το πίσω µέρος του τηλεχειριστηρίου που έχει το ποµπός µπαταρίες σηµάδι όπως φαίνεται στην εικόνα δίπλα και µετά σπρώξτε το κάλυµµα των µπαταριών σύµφωνα µε τα βέλη 2. Τοποθετήστε δύο µπαταρίες τύπου 7# (ΑΑΑ 1,5) Βεβαιωθείτε ότι οι πολικότητες (+) και (-) είναι σωστές. 3. Τοποθετείστε το κάλυµµα στη θέση του. κλείσιµο άνοιγµα καπάκι µπαταριών Σηµείωση Προκειµένου να δώσετε εντολή στο µηχάνηµα, σηµαδεύετε τον δέκτη του µηχανήµατος µε τον ποµπό του τηλεχειριστηρίου. Η απόσταση µεταξύ του ποµπού του τηλεχειριστηρίου και του δέκτη του µηχανήµατος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8 µέτρα. Επίσης δεν πρέπει να παρεµβάλλεται εµπόδιο. Χρήση λαµπτήρων φθορισµού ή ασύρµατου τηλεφώνου µπορεί να παρεµποδίσει τη µετάδοση του σήµατος. Όταν αντικαθιστάτε τις µπαταρίες, πάντα να αλλάζετε και τις δύο ταυτόχρονα µε ίδιου τύπου. Όταν δεν χρησιµοποιείτε το τηλεχειριστήριο για µεγάλο χρονικό διάστηµα, παρακαλούµε να βγάζετε τις µπαταρίες. Όταν οι ενδείξεις στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου είναι αχνές ή όταν δεν υπάρχει καµία ένδειξη, να αλλάζετε τις µπαταρίες.

16 Λειτουργία ανάγκης Σε περίπτωση που χαθεί η χαλάσει το τηλεχειριστήριο, προκειµένου να λειτουργήσετε το µηχάνηµα µπορείτε να χρησιµοποιείτε το πλήκτρο ανάγκης (AUX). Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήµα, ανοίξτε το καπάκι του µηχανήµατος και πιέστε το πλήκτρο ανάγκης. Τότε το µηχάνηµα θα λειτουργήσει στην αυτόµατη θέση λειτουργίας. καπάκι πλήκτρο AUX ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε πάντα µονωµένα αντικείµενα προκειµένου να πιέσετε το πλήκτρο ανάγκης (AUX) Καθαρισµός και συντήρηση ΠΡΟΣΟΧΗ Πριν καθαρίσετε το µηχάνηµα πρέπει να το σβήνετε και να το αποσυνδέετε από την παροχή του ηλεκτρικού ρεύµατος. Μη πλένετε το µηχάνηµα µε νερό γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Μη χρησιµοποιείτε πτητικά υγρά για τον καθαρισµό του µηχανήµατος Καθαρισµός της επιφάνειας του εσωτερικού µηχανήµατος Όταν η επιφάνεια του εσωτερικού µηχανήµατος είναι βρώµικη, συνιστάται να την καθαρίζεται µε ένα απαλό πανάκι, στεγνό ή ελαφρά βρεγµένο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Μην αφαιρείτε το κάλυµµα όταν το καθαρίζετε

17 Καθαρισµός και συντήρηση Καθαρισµός των φίλτρων Καθαρισµός των φίλτρων 1 Κάλυµµα 3 Για τον καθαρισµό των φίλτρων Ανοίξτε το κάλυµµα µέχρι τη τη γωνία, όπως φαίνεται στην εικόνα. χρησιµοποιείστε µια ηλεκτρική σκούπα ή νερό. Όταν τα φίλτρα είναι πολύ βρώµικα καθαρίστε τα µε νερό (κάτω των 45 ο C) και στεγνώστε τα σε σκιερό µέρος. Αφαίρεση των 2 φίλτρων Τοποθέτηση των φίλτρων Αφαιρέστε τα φίλτρα 4 Τοποθετήστε τα φίλτρα στη θέση τους όπως φαίνεται στην εικόνα και κλείστε το κάλυµµα. ΠΡΟΣΟΧΗ Τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται κάθε τρεις µήνες, εκτός εάν υπάρχει πολλή σκόνη στο περιβάλλον, οπότε πρέπει να καθαρίζονται συχνότερα. Αφού αφαιρέσετε τα φίλτρα, µη πιάνετε τα πτερύγια µε τα χέρια γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού. Μη χρησιµοποιείτε φωτιά ή σεσουάρ για το στέγνωµα των φίλτρων γιατί υπάρχει κίνδυνος να παραµορφωθούν

18 Καθαρισµός και συντήρηση Έλεγχοι πριν την έναρξη της σαιζόν 1. Ελέγξτε µήπως υπάρχουν εµπόδια σε κάποιες εισόδους ή εξόδους του αέρα. 2. Ελέγξτε τη καλή κατάσταση της ασφάλειας, του διακόπτη και της πρίζας της παροχής ρεύµατος. 3. Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα είναι καθαρά. 4. Ελέγξτε ότι η βάση στήριξης του εξωτερικού µηχανήµατος δεν είναι διαβρωµένη ή κατεστραµµένη. 5. Ελέγξτε την αποχέτευση του µηχανήµατος. Έλεγχοι στο τέλος της σαιζόν 1. Αποσυνδέστε το µηχάνηµα από την παροχή ρεύµατος. 2. Καθαρίστε τα φίλτρα και το κάλυµµα του µηχανήµατος 3. Ελέγξτε ότι η βάση στήριξης του εξωτερικού µηχανήµατος δεν είναι διαβρωµένη ή κατεστραµµένη. Σηµειώσεις για την ανακύκλωση 1. Πολλά µέρη της συσκευασίας είναι από ανακυκλώσιµα υλικά. Παρακαλούµε απορρίψτε τα στα κατάλληλα µέρη. 2. Αν θέλετε να απορρίψετε τη κλιµατιστική συσκευή παρακαλούµε επικοινωνήστε µε τον τοπικό αντιπρόσωπο για να σας υποδείξει τη σωστή µέθοδο.

19 Ανάλυση βλαβών Γενικές πληροφορίες Παρακαλούµε, πριν καλέστε το σέρβις ελέγξτε τα παρακάτω. Αν το πρόβληµα εξακολουθεί µα υφίσταται καλέστε τον τοπικό αντιπρόσωπο ή εξειδικευµένο προσωπικό. Πρόβληµα Τι να ελέγξετε Λύση Μήπως υπάρχει παρεµβολή (όπως στατικός ηλεκτρισµός ή µήπως η τάση δεν είναι σταθερή) Αποσυνδέστε το µηχάνηµα από το ρεύµα και συνδέστε πάλι µετά από 3 λεπτά Ελέγξτε µήπως το µηχάνηµα είναι Η εµβέλεια του τηλεχειριστηρίου πιο µακριά από την εµβέλεια του είναι 8 µέτρα τηλεχειριστηρίου Η εσωτερική Μήπως υπάρχουν εµπόδια Αφαιρέστε εµπόδια µονάδα δεν λαµβάνει σήµα Βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο Επιλέξτε τη σωστή γωνία και από το σηµαδεύει τον δέκτη του µηχανήµατος. σηµαδέψτε προς τον δέκτη του τηλεχειριστήριο ή µηχανήµατος το τηλεχειριστήριο Η ευαισθησία του τηλεχειριστηρίου δείχνει να µη είναι πολύ χαµηλή ή οι ενδείξεις της Ελέγξτε τις µπαταρίες. Ίσως. λειτουργεί οθόνης θολές ή καθόλου. χρειάζονται αντικατάσταση εν υπάρχουν ενδείξεις στο τηλεχειριστήριο Υπάρχει λαµπτήρας φθορισµού στο δωµάτιο Ελέγξτε οπτικά το τηλεχειριστήριο µήπως φαίνεται σπασµένο. Αν ναι, αντικαταστήστε το. Φέρετε το τηλεχειριστήριο πιο κοντά στην εσωτερική µονάδα. Σβήστε τον λαµπτήρα φθορισµού και δοκιµάστε ξανά Η εισαγωγή ή η εξαγωγή του αέρα είναι Αφαιρέστε τα εµπόδια µπλοκαρισµένες. εν βγαίνει αέρας Κατά τη λειτουργία σε θέρµανση έχουµε Αφού φτάσουµε την επιθυµητή από τον εσωτερικό φτάσει την επιθυµητή θερµοκρασία θερµοκρασία σταµατάει η λειτουργία ανεµιστήρα του εσωτερικού ανεµιστήρα Η λειτουργία σε θέρµανση έχει µόλις τώρα ξεκινήσει. Προκειµένου να αποφευχθεί η κυκλοφορία κρύου αέρα ο εσωτερικός ανεµιστήρας θα ξεκινήσει µε κάποια καθυστέρηση.

20 Ανάλυση βλαβών Πρόβληµα Τι να ελέγξετε Λύση εν έρχεται ρεύµα. Αποκαταστήστε την παροχή ρεύµατος εν κάνει καλή επαφή το φις στη πρίζα. ιορθώστε Το κλιµατιστικό Ο διακόπτης είναι κατεβασµένος ή η Ζητήστε από κάποιον επαγγελµατία µηχάνηµα δεν ασφάλεια καµµένη. να αλλάξει τον διακόπτη ή την ασφάλεια λειτουργεί Κακή καλωδίωση. ιορθώστε την καλωδίωση. Ξεκινήσατε τη λειτουργία της συσκευής αµέσως µόλις τη σταµατήσατε. Περιµένετε 3 λεπτά και µετά ξεκινήστε πάλι τη συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει τη σωστή λειτουργία στο τηλεχειριστήριο. Προγραµµατίστε σωστά Εµφανίζεται αχνός Επειδή ο εσωτερικός αέρας ψύχεται από στην έξοδο Η εσωτερική θερµοκρασία και η υγρασία γρήγορα, µετά από λίγο η θερµοκρασία του εσωτερικού είναι υψηλές. και η υγρασία θα µειωθούν και η άχνα µηχανήµατος θα εξαφανιστεί. Η θερµοκρασία δεν είναι δυνατόν να ρυθµιστεί όταν έχει επιλεγεί Η θερµοκρασία Το µηχάνηµα λειτουργεί στο αυτόµατο η αυτόµατη λειτουργία. Αν θέλετε να δεν µπορεί να είδος λειτουργίας. ρυθµίσετε τη θερµοκρασία αλλάξτε το ρυθµιστεί είδος λειτουργίας Η επιθυµητή θερµοκρασία είναι εκτός Τα όρια επιλογής θερµοκρασίας είναι των ορίων επιλογής 16 ο C~30 ο C. Η τάση της παροχής ρεύµατος είναι Περιµένετε µέχρι η τάση να πάρει χαµηλή κανονική τιµή. Η απόδοση σε ψύξη ή θέρµανση Τα φίλτρα είναι βρώµικα Καθαρίστε τα φίλτρα δεν είναι ικανοποιητική Η ρύθµιση της θερµοκρασίας δεν είναι Ρυθµίστε τη θερµοκρασία σωστά σωστή Κάποια πόρτα ή παράθυρο είναι ανοικτά Κλείστε τη πόρτα ή το παράθυρο

21 Ανάλυση βλαβών Πρόβληµα Τι να ελέγξετε Λύση Υπάρχουν οσµές Μήπως υπάρχει κάποια αιτία που που παράγει οσµές όπως έπιπλα, τσιγάρα κλπ Εξαλείψτε την αιτία. Καθαρίστε τα φίλτρα. Το µηχάνηµα Μήπως υπάρχει παρεµβολή από ιακόψτε τη παροχή ρεύµατος, λειτουργεί ξαφνικά κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή. επαναφέρατε και λειτουργήστε πάλι από µόνο του το µηχάνηµα. Υπάρχει ατµός Κατά τη λειτουργία σε θέρµανση, στην εξωτερική Η συσκευή λειτουργεί σε θέρµανση όταν γίνεται απόψυξη µπορεί να µονάδα υπάρχουν ατµοί στην εξωτερική µονάδα. Αυτό είναι φυσιολογικό. Θόρυβος σαν Το µηχάνηµα έχει µόλις ξεκινήσει τη Είναι ο ήχος της ροής του ψυκτικού νερό που ρέει λειτουργία του. υγρού. Αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτός είναι ο θόρυβος από την Θόρυβος Το µηχάνηµα έχει µόλις ξεκινήσει τριβή τµηµάτων του µηχανήµατος ραγισµάτων λόγω συστολών/διαστολών από τη µεταβολή της θερµοκρασίας.

22 Ανάλυση βλαβών Κωδικοί βλάβης Όταν κατά τη λειτουργία του µηχανήµατος εντοπιστεί κάποια ανωµαλία, η ένδειξη της θερµοκρασίας στη οθόνη του µηχανήµατος θα αρχίσει να αναβοσβήνει και να δείχνει κάποιο κωδικό βλάβης σύµφωνα µε τον παρακάτω πίνακα Κωδικός βλάβης E5 E8 U8 H6 C5 F1 Είδος βλάβης Μπορεί να εξαλειφθεί αν επανεκκινήσετε το µηχάνηµα. Αν δεν εξαλειφθεί, παρακαλούµε επικοινωνήστε µε κάποιο εξουσιοδοτηµένο συνεργείο. Μπορεί να εξαλειφθεί αν επανεκκινήσετε το µηχάνηµα. Αν δεν εξαλειφθεί, παρακαλούµε επικοινωνήστε µε κάποιο εξουσιοδοτηµένο συνεργείο. Μπορεί να εξαλειφθεί αν επανεκκινήσετε το µηχάνηµα. Αν δεν εξαλειφθεί, παρακαλούµε επικοινωνήστε µε κάποιο εξουσιοδοτηµένο συνεργείο. Μπορεί να εξαλειφθεί αν επανεκκινήσετε το µηχάνηµα. Αν δεν εξαλειφθεί, παρακαλούµε επικοινωνήστε µε κάποιο εξουσιοδοτηµένο συνεργείο. Παρακαλούµε επικοινωνήστε µε κάποιο εξουσιοδοτηµένο συνεργείο Παρακαλούµε επικοινωνήστε µε κάποιο εξουσιοδοτηµένο συνεργείο F2 Παρακαλούµε επικοινωνήστε µε κάποιο εξουσιοδοτηµένο συνεργείο Σηµείωση: Σε περίπτωση που στην οθόνη του µηχανήµατος εµφανιστεί κάποιος άλλος κωδικός βλάβης, παρακαλούµε επικοινωνήστε µε κάποιο εξουσιοδοτηµένο συνεργείο. ΠΡΟΣΟΧΗ Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποιο από τα παρακάτω φαινόµενα, παρακαλούµε σβήστε το µηχάνηµα, αποσυνδέστε το αµέσως από τη παροχή ρεύµατος και καλέστε κάποιο εξουσιοδοτηµένο συνεργείο. Το καλώδιο παροχής ρεύµατος υπερθερµαίνεται. Ακούγεται κάποιος αφύσικος θόρυβος κατά τη λειτουργία Η ασφάλεια του πίνακα πέφτει συχνά Υπάρχει µυρωδιά καµµένου Υπάρχει διαρροή νερού από το εσωτερικό µηχάνηµα. Μην επισκευάζεται ποτέ µόνοι σας το κλιµατιστικό σας µηχάνηµα, ούτε να βάζετε µόνοι σας ψυκτικό υγρό. Αν το κλιµατιστικό σας µηχάνηµα λειτουργεί σε ανώµαλες συνθήκες, µπορεί να προκληθεί βλάβη, ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιά.

23 ιάγραµµα εγκατάστασης Απόσταση από την οροφή τουλάχιστον 15cm Απόσταση από τον τοίχο τουλάχιστον 15cm Απόσταση από τον τοίχο τουλάχιστον 15cm Απόσταση από εµπόδιο τουλάχιστον 30cm Απόσταση από το πάτωµα τουλάχιστον 250cm

24 Εργαλεία για εγκατάσταση 1 Αλφάδι 2 Κατσαβίδια 3 Τρυπάνι 4 Κεφαλές τρυπανιού 5 Εκχειλωτικό 6 υναµόκλειδα 7 Κλειδιά 8 Σωληνοκόφτης 9 ιαρροής ψυκτικού υγρού 10 Αντλία κενού 11 Μανόµετρα 12 Πολύµετρο 13 Κλειδιά τύπου άλλεν 14 Μετροταινία Προσοχή Παρακαλούµε επικοινωνήστε µε τον τοπικό αντιπρόσωπο για την εγκατάσταση Να µη χρησιµοποιείτε αντικανονική καλωδίωση Επιλογή του σηµείου τοποθέτησης Βασικές απαιτήσεις Η εγκατάσταση του κλιµατιστικού µηχανήµατος στα παρακάτω µέρη µπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία. Αν είναι αναπόφευκτο, παρακαλούµε συµβουλευθείτε τον τοπικό αντιπρόσωπο: 1. Μέρη µε µεγάλες πηγές θερµότητας, ατµούς, εύφλεκτα ή εκρηκτικά αέρια, ή πτητικά αέρια. 2. Μέρη όπου λειτουργούν συσκευές µε υψηλή συχνότητα (όπως µηχανές συγκολλήσεως, ιατρικού εξοπλισµού κλπ). 3. Περιοχές κοντά στη θάλασσα. 4. Περιοχές µε ατµούς πετρελαίου ή καυσαέρια. 5. Περιοχές µε αέρια θείου. 6. Άλλες περιοχές ειδικών καταστάσεων. 7. Η κλιµατιστική συσκευή δεν πρέπει να εγκαθίσταται στο πλυντήριο. Εξωτερική µονάδα Εσωτερική µονάδα 1. εν πρέπει να υπάρχουν εµπόδια στην εισαγωγή και την εξαγωγή του αέρα 2. Επιλέξτε ένα σηµείο από το οποίο θα είναι εύκολη η αποχέτευση των συµπυκνωµάτων και δεν θα ενοχλούν τους γείτονες. 3. Επιλέξτε ένα σηµείο το οποίο θα είναι βολικό για την σύνδεση µε το εξωτερικό µηχάνηµα που θα είναι κοντά σε παροχή ρεύµατος. 4. Επιλέξτε ένα σηµείο που δεν θα είναι προσβάσιµο από παιδιά. 5. Το σηµείο τοποθέτησης θα πρέπει να αντέχει το βάρος της εσωτερικής µονάδας και δεν θα προκαλεί αύξηση του θορύβου ή των κραδασµών. 6. Η συσκευή πρέπει να τοποθετείται τουλαχιστον 2,5 µέτρα πάνω από το πάτωµα. 7. Μην τοποθετείτε την εσωτερική µονάδα ακριβώς πάνω από καόποια ηλεκτρική συσκευή. 8. Προσπαθείτε πάντα η συσκευή να βρίσκεται µακριά από λαµπτήτες φθορισµού. 1. Επιλέξτε ένα σηµείο όπου ο θόρυβος που προέρχεται από την εξωτερική µονάδα δεν θα ενοχλεί τους γείτονες. 2. Η θέση πρέπει να αερίζεται καλά και να είναι ξηρή. Η εξωτερική µονάδα δεν πρέπει να είναι απ ευθείας εκτεθειµένη σε ηλιακή ακτινοβολία ή ισχυρό άνεµο. 3. Η θέση πρέπει να αντέχει το βάρος της εξωτερικής µονάδας. 4. Βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση είναι σύµφωνη µε τις απαιτήσεις του διαγράµµατος αποστάσεων 5. Επιλέξτε ένα σηµείο στο οποίο δεν θα µπορούν να το προσεγγίσουν τα παιδιά, επίσης να είναι µακριά από ζώα ή φυτά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, παρακαλούµε βάλτε µια περίφραξη για λόγους ασφαλείας.

25 Απαιτήσεις για την ηλεκτρολογική σύνδεση Προφυλάξεις ασφαλείας 1. Όταν εγκαθίσταται η κλιµατιστική συσκευή πρέπει να ακολουθούνται οι κανονισµοί ασφαλείας για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. 2. Πρέπει να χρησιµοποιούνται ασφάλειες και διακόπτες σύµφωνα µε τους εθνικούς κανονισµούς ασφαλείας. 3. Βεβαιωθείτε ότι η παροχή ρεύµατος είναι η κατάλληλη για τις απαιτήσεις της κλιµατιστικής συσκευής. Μη σταθερή παροχή ρεύµατος ή λανθασµένη καλωδίωση µπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία. Παρακαλούµε να εγκαθιστάτε τα σωστά καλώδια παροχής ρεύµατος πριν λειτουργήσετε τη κλιµατιστική συσκευή. 4. Συνδέστε σωστά τη φάση, τον ουδέτερο και τη γείωση στο φις. 5. Βεβαιωθείτε ότι διακόπτετε την παροχή ρεύµατος κάθε φορά που πρέπει να κάνετε κάποια εργασία που έχει σχέση µε το ηλεκτρικό ρεύµα. 6. Μη ενεργοποιείτε ποτέ την παροχή ρεύµατος προτού να τελειώσετε την εγκατάσταση. 7. Σε περίπτωση που το καλώδιο παροχής ρεύµατος καταστραφεί, πρέπει να αντικατασταθεί από εξειδικευµένο προσωπικό προκειµένου να αποφευχθεί ηλεκτροπληξία. 8.Επειδή η θερµοκρασία στις σωληνώσεις του ψυκτικού κυκλώµατος µπορεί να ανέβει πολύ, παρακαλούµε κρατείστε το καλώδιο εντολών µακριά από τη χαλκοσωλήνα. 9. Η συσκευή πρέπει να εγκαθίσταται σύµφωνα µε τους εθνικούς κανονισµούς ασφαλείας. Απαιτήσεις για τη γείωση 1. Η κλιµατιστική συσκευή είναι ηλεκτρική συσκευή πρώτης κλάσης. Πρέπει πάντα να γειώνεται σωστά, διαφορετικά µπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. 2. Το κίτρινο-πράσινο καλώδιο είναι το καλώδιο της γείωσης, δεν επιτρέπεται να χρησιµοποιηθεί για άλλο σκοπό. 3. Η αντίσταση της γείωσης πρέπει να είναι σε συµφωνία µε τους εθνικούς κανονισµούς ασφαλείας. 4. Η συσκευή πρέπει να τοποθετείται µε τέτοιο τρόπο ώστε η πρίζα να είναι προσβάσιµη. 5. Σε περίπτωση που η συσκευή συνδεθεί απευθείας στο καλώδιο παροχής, πρέπει να παρεµβληθεί διακόπτης πολυπολικός µε διαχωριστικό επαφών τουλάχιστον 3mm. 6. Η ασφάλεια της γραµµής παροχής ρεύµατος πρέπει να είναι σύµφωνα µε τον παρακάτω πίνακα. Ο διακόπτης ασφαλείας πρέπει να περιλαµβάνει λειτουργία για µαγνητική και θερµική ασφάλεια ώστε το κύκλωµα να προστατεύεται από βραχυκύκλωµα και από υπερφόρτωση. (Προσοχή: παρακαλούµε να µη χρησιµοποιείτε για προστασία µόνο την ασφάλεια

26 Εγκατάσταση της εσωτερικής µονάδας Πρώτο βήµα: επιλογή του σηµείου εγκατάστασης Σε συνεννόηση µε τον πελάτη επιλέξτε το κατάλληλο σηµείο τοποθέτησης. εύτερο βήµα : τοποθέτηση της εσωτερικής µονάδας 1. Κρεµάστε στον τοίχο τη µεταλική βάση στήριξης της εσωτερικής µονάδας. Με τη βοήθεια του αλφαδειού φροντίστε να είναι σε οριζόντια θέση. Σηµαδέψτε τα σηµειία του τοίχου όπου θα τοποθετηθούν οι βίδες. 2. Με τη βοήθεια του τρυπανιού τρυπήστε τον τοίχο και τοποθετήστε τα πλαστικά ούπα 3. Τοποθετήστε τη µεταλλική βάση στον τοίχο βιδώνοντας τις βίδες και µετά ελέξτε ότι είναι σταθερά στερεωµένη. Σε περίπτωση που κάποιο ούπα είναι χαλαρό, τοποθετήστε ένα άλλο σε κοντινή θέση./ Τρίτο βήµα: άνοιγµα της τρύπας για τις σωληνώσεις 1. Επιλέξτε το σηµείο της τρύπας ανάλογα µε τη κατεύθυνση των σωληνώσεων. Η τρύπα πρέπει να βρίσκεται λίγο χαµηλώτερα από τη βάση στήριξης όπως φαίνεται παρακάτω. AY-XC9SSR, AY-XC12SSR AY-XC18SSR Τοίχος Τοίχος Τοίχος Τοίχος Αλφάδι κεντραρισµένο Αλφάδι κεντραρισµένο Απόσταση Απόσταση Απόσταση Απόσταση από τοίχο από τοίχιο από τοίχο από τοίχο τουλάχιστον τουλάχιστον τουλάχιστον τουλάχιστον 150mm 150mm 150mmm 150mm τρύπα αριστερά τρύπα δεξιά τρύπα αριστερά τρύπα δεξιά Φ55 Φ55 Φ55 Φ55 AY-X24SSR Τοίχος Απόσταση από τοίχο τουλάχιστον 150mmm τρύπα αριστερά Φ70 Τοίχος Αλφάδι κεντραρισµένο Απόσταση από τοίχο τουλάχιστον 150mm τρύπα δεξιά Φ70 2. Ανοίξτε µια τρύπα διαµέτρου 55 ή 70mm στο σηµείο που επιλέξατε. Προκειµένου να υπάρχει ροή των συµπυκνωµάτων η τρύπα πρέπει να έχει κλίση 5-10 ο προς τα έξω.

27 Εγκατάσταση της εσωτερικής µονάδας Εσωτερικό Εξωτερικό Σηµείωση ώστε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να µη µπει σκόνη όταν ανοίγετε τη τρύπα στον τοίχο. Τα ούπα δεν περιλαµβάνονται στη συσκευασία. Πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστά Τέταρτο βήµα 1. Η σωλήνα µπορεί να κατευθυνθεί προς 2. Όταν επιλέγετε η σωλήνα να τα έξω από δεξιά, πίσω δεξιά, αριστερά ή κατευθυνθεί δεξιά ή αριστερά κόψτε πίσω αριστερά. το αντίστοιχο τµήµα στο πλαστικό. Αριστερά εξιά Πέµπτο βήµα: σύνδεση των σωληνώσεων στο εσωτερικό µηχάνηµα 1. Κατευθύνετε το σύνδεσµο της αναµονής προς το χείλος της σωλήνας. 2. Σφίξτε ελαφρά το ρακόρ. σύνδεσµος ρακόρ σωλήνα 3. Ρυθµίστε το δυναµόκλειδο σύµφωνα µε το παρακάτω πίνακα. Βάλτε το κλειδί στο σύνδεσµο της αναµονής και το δυναµόκλειδο στο ρακόρ. Σφίξτε το ρακόρ µε το δυναµόκλειδο.

28 Εγκατάσταση της εσωτερικής µονάδας εσωτ. σωλήνα δυναµόκλειδο κλειδί ρακόρ σωλήνα 4. Τυλίξτε τη σωλήνα, το σύνδεσµο και το ρακόρ µε µόνωση και µετά µε ταινία περιτυλίγµατος. ιατοµή ρακόρ Ροπή σφιξίµατος (N.m) Φ 6 15~20 Φ ~40 Φ 12 45~55 Φ 16 60~65 Μόνωση Έκτο βήµα: τοποθέτηση της αποχέτευσης 1. Συνδέστε την αναµονή αποχέτευσης στη σωλήνα αποχέτευσης αναµονή αποχέτευσης αποχέτευση 2. Τυλίξτε την σύνδεση µε ταινία ταινία Σηµείωση: Πρέπει να βάζετε µόνωση στην εσωτερική αποχέτευση προκειµένου να αποφευχθούν συµπυκνώµατα Τα ούπα δεν περιλαµβάνονται στη συσκευασία µόνωση Έβδοµο βήµα: σύνδεση των καλωδίων στην εσωτερική µονάδα κάλυµµα βίδα 1. Ανοίξτε το κάλυµµα, αφαιρέστε τη βίδα από το καπάκι των καλωδίων και αφαιρέστε το. καπάκι καλωδίων

29 Εγκατάσταση της εσωτερικής µονάδας 2. Περάστε το καλώδιο εντολών µέσα από την ειδική οπή στο πίσω µέρος του εσωτερικού µηχανήµατος και µετά τραβήξτε το από εµπρός. 3. Αφαιρέστε το κλιπ της φίσας των καλωδίων. Συνδέστε το καλώδιο σύνδεσης στο τερµατικό των καλωδίων σύµφωνα µε τα χρώµατα. Σφίξτε καλά τη βίδα και µετά στερεώστε το καλώδιο µε το κλιπ. N(1) 2 3 µπλε µαύρο καφέ κίτρινοπράσινο Σύνδεση στην εξωτερική µονάδα 4. Βάλτε το καπάκι των καλωδίων στη θέση του και σφίξτε καλά τη βίδα. 5. Κλείστε το κάλυµµα του µηχανήµατος. Σηµείωση: Όλα τα καλώδια στην εσωτερική και την εξωτερική µονάδα πρέπει να συνδέονται από εξειδικευµένους επαγγελµατίες. Αν το µήκος του καλωδίου δεν επαρκεί παρακαλούµε επικοινωνήστε µε τον προµηθευτή σας να σας φέρει ένα µακρύτερο. Αποφεύγετε να το επιµηκύνετε µόνοι σας. Όταν το µηχάνηµα συνδέεται σε πρίζα, πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιµη. Για όλα τα κλιµατιστικά µηχανήµατα που συνδέονται χωρίς πρίζα, πρέπει να παρεµβληθεί διακόπτης πολυπολικός µε διαχωριστικό επαφών τουλάχιστον 3mm.

30 Εγκατάσταση της εσωτερικής µονάδας Όγδοο βήµα: τύλιγµα της σωλήνας 1. Τυλίξτε τη σωλήνα το καλώδιο και τη σωλήνα σύνδεσης αποχέτευση ταινία σωλήνα αποχέτευσης µε τη ταινία. εσωτερική µονάδα καλώδιο σωλήνα αερίου καλώδιο παροχής 3. Τυλίξτε οµοιόµορφα. ταινία σωλήνα αερίου 4. Η σωλήνα υγρού και η σωλήνα αερίου αποχέτευση πρέπει να ξεχωρίζουν στο τέλος. 2. Αφήστε κάποιο επί πλέον µήκος για την Σηµείωση: αποχέτευση και το καλώδιο παροχής Το καλώδιο παροχής και το καλώδιο προκειµένου να συνδεθούν. εντολών δεν επιτρέπεται να διασταυρώνονται Η αποχέτευση πρέπει να µπαίνει στο κάτω µέρος. Ένατο βήµα: κρέµασµα της εσωτερικής µονάδας 1. Τοποθετήστε τη σωλήνωση µέσα στην ειδική υποδοχή για τον τοίχο. Μετά περάστε τη µέσα από τη τρύπα. 2. Κρεµάστε την εσωτερική µονάδα στη µεταλλική βάση στήριξης. 3. Γεµίστε το κενό µεταξύ σωλήνωσης και τοίχου µε µονωτικό υλικό. 4. Στερεώστε τη σωλήνα στον τοίχο. 5. Βεβαιωθείτε ότι η εσωτερική µονάδα είναι στέρεα συνδεδεµένη στον τοίχο. εσωτερικό υποδοχή τοίχου εξωτερικό µονωτικό υλικό πάνω άγκιστρο κάτω άγκιστρο Προσοχή: Μη σφίγγετε υπερβολικά την αποχέτευση για να µη δηµιουργηθεί εµπόδιο στη ροή των συµπυκνωµάτων

31 Έλεγχοι µετά την εγκατάσταση Μετά το τέλος της εγκατάστασης, ελέγξτε τα παρακάτω σηµεία. Σηµεία προς έλεγχο Είναι η µονάδα καλά στερεωµένη; Έχετε κάνει έλεγχο διαρροής ψυκτικού υγρού; Είναι η µόνωση των ψυκτικών σωληνώσεων ικανοποιητική; Είναι η αποχέτευση σωστή: Είναι η τάση παροχής ρεύµατος σύµφωνη µε αυτή που αναφέρεται στο ταµπελάκι του µηχανήµατος; Είναι οι σωληνώσεις και τα ηλεκτρικά καλώδια συνδεδεµένα σωστά; Είναι η µονάδα σωστά γειωµένη; Το καλώδιο παροχής ρεύµατος είναι σύµφωνο µε τις προδιαγραφές; Μήπως υπάρχει εµπόδιο στην εισαγωγή ή την εξαγωγή του αέρα; Έχουν αφαιρεθεί η σκόνη και η βρωµιά που δηµιουργήθηκαν κατά την εγκατάσταση; Είναι εντελώς ανοιχτές οι βαλβίδες υγρού και αερίου; Πιθανό πρόβληµα Υπάρχει κίνδυνος η µονάδα να πέσει κάτω, να τρέµει ή να εκπέµπει υπερβολικό θόρυβο. Η απόδοση του µηχανήµατος είναι ανεπαρκής Μπορεί να προκαλέσει συµπυκνώµατα και στάξιµο νερού. Μπορεί να προκαλέσει συµπυκνώµατα και στάξιµο νερού Μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία ή βλάβη σε κάποια εξαρτήµατα Μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία ή βλάβη σε κάποια εξαρτήµατα Μπορεί να προκληθεί διαρροή ηλεκτρικού ρεύµατος Μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία ή βλάβη σε κάποια εξαρτήµατα Η απόδοση του µηχανήµατος είναι ανεπαρκής Μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία ή βλάβη σε κάποια εξαρτήµατα Η απόδοση του µηχανήµατος είναι ανεπαρκής Έλεγχοι λειτουργίας 1. Προετοιµασία για έλεγχο Ο πελάτης αποδέχεται τη κλιµατιστική συσκευή. Εξηγείστε στον πελάτη τα βασικά σηµεία σχετικά µε τη λειτουργία του κλιµατιστικού µηχανήµατος. 2. Μέθοδος για έλεγχο Ενεργοποιείστε τη παροχή ρεύµατος, πιέστε το κουµπί ON/OFF στο τηλεχειριστήριο προκειµένου να ξεκινήσει η λειτουργία Πατήστε το κουµπί MODE στο τηλεχειριστήριο προκειµένου να επιλέξετε το είδος λειτουργίας (Αυτόµατο, Ψύξη, Αφύγρανση, Ανεµιστήρας ή Θέρµανση) Αν η θερµοκρασία του χώρου είναι κάτω των 16 o C δεν είναι δυνατή η λειτουργία σε ψύξη.

32 Πληροφορίες για τις σωληνώσεις 1. Στάνταρ µήκος των σωληνώσεων 5m, 7,5m, 8m. 2. Το ελάχιστο µήκος των σωληνώσεων πρέπει να είναι 3m. 3. Το µέγιστο µήκος των σωληνώσεων πρέπει να είναι σύµφωνα µε τον παρακάτω πίνακα. Ψυκτική ικανότητα 9000 Btu/h (2637W) Btu/h (3516W) Btu/h (5274W) Btu/h (7032W) Μέγιστο µήκος σωληνώσεων Μέγιστη υψοµετρική διαφορά Συµπλήρωµα λαδιού και ψυκτικού υγρού σε περίπτωση επιµήκυνσης των σωληνώσεων Σε περίπτωση που το µήκος των σωληνώσεων επιµηκυνθεί κατά 10m σε σχέση µε το στάνταρ µήκος, πρέπει να προστίθενται 5ml ψυκτελαίου για κάθε 5m ψυκτικής σωλήνας που επεκτείνεται. Ο τρόπος υπολογισµού του συµπληρώµατος ψυκτικού υγρού (µε βάση τη διατοµή της σωλήνας υγρού): Συµπλήρωµα ψυκτικού υγρού = επιµήκυνση σωλήνας υγρού x απαιτούµενα βάρος ψυκτικού υγρού ανά µέτρο Όταν το µήκος των σωληνώσεων είναι µεγαλύτερο των 5m, συµπληρώνετε µε ψυκτικό υγρό ανάλογα µε το επιπλέον µήκος της σωλήνας υγρού. Το βάρος του απαιτούµενου ψυκτικού υγρού διαφέρει ανάλογα µε τη διατοµή της σωλήνας. Συµβουλευθείτε τον παρακάτω πίνακα.

33 Πληροφορίες για τις ψυκτικές σωληνώσεις Συµπλήρωµα ψυκτικού υγρού για R22, R407C, R410A και R134a ιατοµή σωληνώσεων Συµπλήρωµα ψυκτικού υγρού Σωλήνα υγρού (mm) Σωλήνα αερίου (mm) Ψύξη µόνο (g/m) Θέρµανση & ψύξη (g/m) Φ6 Φ9,52 ή Φ Φ6 ή Φ9,52 Φ16 ή Φ Φ12 Φ19 ή Φ Φ16 Φ25,4 ή Φ31,

34 Μέθοδος εκχείλωσης Προσοχή : Η κακή εκχείλωση είναι η κύρια αιτία για διαρροή ψυκτικού υγρού. Παρακαλούµε προχωρήστε σύµφωνα σύµφωνα µε τα παρακάτω βήµατα: Α: Κόφτε τη σωλήνα Ε. Κάνετε την εκχείλωση Βεβαιωθείτε ότι το µήκος της σωλήνας είναι σύµφωνα µε την απόσταση της εσωτερικής µε την εξωτερική µονάδα Κόφτε τη σωλήνα µε τον σωληνοκόφτη. εκχειλωτικό σωλήνα σωλήνα Σωληνοκόφτης Προσοχή: Το Α είναι διαφορετικό ανάλογα µε τη διατοµή της σωλήνας σύµφωνα µε τον παρακάτω πίνακα 90 Ο στραβή άνιση µε γρέζι Β: Αφαιρέστε τα γρέζια Με τη βοήθεια του εργαλείου λείανσης αφαιρέστε τα γρέζια ώστε να µην εισέλθουν µέσα στη σωλήνα. Σωλήνα εργαλείο λείανσης Εξωτερική A(mm) διατοµή σm) Max. Min. Φ6 6,35 (1/4") 1,3 0,7 Φ9,52 (3/8") 1,6 1,0 Φ12-12,7 (1/2") 1,8 1,0 Φ15,8-16(5/8") 2,4 2,2 ΣΤ. Έλεγχος Ελέξτε την ποιότητα της εκχείλωσης. Αν κρίνετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβληµα, καλό είναι να την κάνετε πάλι. κατεύθυνση προς τα κάτω Γ. Κόψτε τη µόνωση στο σωστό µήκος λεία επιφάνεια κακή εκχείλωση. Βάλτε το ρακόρ Αφαιρέστε το ρακόρ από την αναµονή στραβή κατεστροµένη σπασµένη άνισο σωληνώσεων στην εσωτερική συσκευή και επιφάνεια πάχος από τις βάννες στην εξωτερική µονάδα το µήκος είναι ίσο ρακόρ σωλήνα

35 Περιεχόµενα Πληροφορίες Λειτουργίας Προφυλάξεις 1 Ονοµασία µερών. 2 Πληροφορίες Εγκατάστασης ιάγραµµα εγκατάστασης.3 Εργαλεία απαραίτητα για την εγκατάσταση...4 Επιλογή σηµείου τοποθέτησης...5 Απαιτήσεις για την ηλεκτρική σύνδεση...6 Εγκατάσταση Εγκατάσταση της εξωτερικής µονάδας...7 ηµιουργία κενού 9 Έλεγχος διαρροής ψυκτικού υγρού 9 Έλεγχοι µετά την περαίωση της εγκατάστασης Έλεγχος λειτουργίας Έλεγχος λειτουργίας.10 Συµπληρωµατικές πληροφορίες Πληροφορίες για τις ψυκτικές σωληνώσεις 11 Μέθοδος εκχείλωσης.13 Αυτή η συσκευή αυτή δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί από άτοµα (συµπεριλαµβάνονται τα παιδιά) µε µειωµένες κινητικές, αισθητηριακές ή διανοητικές ικανότητες ή από άτοµα που δεν διαθέτουν εµπειρία ή γνώση, εκτός εάν επιβλέπονται ή τους παρέχονται οδηγίες από κάποιο άτοµο υπεύθυνο για την ασφάλειά τους. Τα παιδιά πρέπει να ελέγχονται ώστε να είµαστε βέβαιοι ότι θα παραµείνουν µακριά από τη συσκευή.

36 Προφυλάξεις Προειδοποιήσεις Η συσκευή αυτή επιτρέπεται να χρησιµοποιείται από παιδιά κάτω των 8 ετών και από άτοµα µε µειωµένες κινητικές, αισθητηριακές ή διανοητικές ικανότητες ή από άτοµα που δεν διαθέτουν εµπειρία ή γνώση, µόνο κάτω από επίβλεψη ή µετά από καθοδήγηση σχετικά µε τη χρήση της µε ασφαλή τρόπο και αφού κατανοήσουν τους κινδύνους σχετικά µε αυτή. Τα παιδιά απαγορεύεται να παίζουν µε τη συσκευή αυτή. Ο καθαρισµός και η συντήρηση δεν πρέπει να γίνονται από παιδιά χωρίς επίβλεψη Μη συνδέετε τη συσκευή σε πολύπριζο γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Να αποσυνδέετε πάντα τη συσκευή από το ηλεκτρικό ρεύµα όταν την καθαρίζετε. ιαφορετικά µπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Μη ψεκάζετε ποτέ την εσωτερική µονάδα µε νερό. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία ή δυσλειτουργία. Μην ρίχνετε νερό στο τηλεχειριστήριο, διαφορετικά µπορεί να καταστραφεί. Μην επισκευάζετε το κλιµατιστικό µηχάνηµα µόνοι σας. Μπορεί να προκαλέσετε ηλεκτροπληξία ή βλάβη. Παρακαλούµε να επικοινωνείτε µε τον αντιπρόσωπο που αγοράσατε το µηχάνηµα ή µε εξειδικευµένο ψυκτικό. Μην εµποδίζετε την κυκλοφορία του αέρα. Μπορεί να προκαλέσετε δυσλειτουργία. Αν θελήσετε να αλλάξετε θέση στο µηχάνηµα, αυτό επιτρέπεται να γίνει µόνο από εξειδικευµένο προσωπικό. ιαφορετικά µπορεί να προκληθεί τραυµατισµός ή ζηµιά. Μη πατάτε πάνω στην εξωτερική µονάδα, ούτε να τοποθετείτε βαριά αντικείµενα πάνω της. Μπορεί να προκαλέσετε ζηµιά ή τραυµατισµό. Μη βάζετε δάχτυλα ή αντικείµενα στην εισαγωγή ή την εξαγωγή του αέρα. Μπορεί να προκαλέσετε τραυµατισµό ή ζηµιά. Η κλιµατιστική συσκευή πρέπει να είναι σωστά γειωµένη. Η λανθασµένη γείωση µπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Να εγκαθιστάτε πάντοτε διακόπτη ηλεκτρικού ρεύµατος. ιαφορετικά µπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία. Η εγκατάσταση και η συντήρηση πρέπει να γίνονται πάντα από εξειδικευµένους επαγγελµατίες. ιαφορετικά µπορεί να προκληθεί ζηµιά ή τραυµατισµός.

Περιεχόμενα. Προειδοποιήσεις... 1 Ονομασία μερών... 6

Περιεχόμενα. Προειδοποιήσεις... 1 Ονομασία μερών... 6 www.gree.com Περιεχόμενα Πληροφορίες Λειτουργίας Προειδοποιήσεις....... 1 Ονομασία μερών....... 6 Ενδείξεις-Τρόπος λειτουργίας Πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο......7 Ενδείξεις στο τηλεχειριστήριο.....7 Επεξηγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από τοίχους ή άλλα εμπόδια. Συνδέστε το

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ MDEX12E-MDEX16E

ΜΟΝΤΕΛΟ MDEX12E-MDEX16E ΜΟΝΤΕΛΟ MDEX12E-MDEX16E Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε έναν αφυγραντήρα MERCURY. Παρακαλούµε αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσεως. Έτσι θα αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ U-CROWN

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ U-CROWN ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ U-CROWN ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Οδηγίες Συμβατότητας: Τα μοντέλα UCROWN υιοθετούν RF (Radio Frequency) ασύρματα χειριστήρια. Η κλιματιστική μονάδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά.

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά. CS322-R 2020323B1656 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

RI-AX098W/RO-AX098W RI-AX128W/RO-AX128W RI-AX188W/RO-AX188W RI-AX248W/RO-AX248W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

RI-AX098W/RO-AX098W RI-AX128W/RO-AX128W RI-AX188W/RO-AX188W RI-AX248W/RO-AX248W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RI-AX098W/RO-AX098W RI-AX128W/RO-AX128W RI-AX188W/RO-AX188W RI-AX248W/RO-AX248W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΠΟΜΠΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ON/OFF ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΙΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RFI-A485W RFO-A485W RFI-A605W RFO-A605W

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RFI-A485W RFO-A485W RFI-A605W RFO-A605W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RFI-A485W RFI-A605W RFO-A485W RFO-A605W 1.ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝ ΕΙΞΕΩΝ Νο Ονοµασία πλήκτρου Λειτουργία 1 ON/OFF Πιέζοντας το, η συσκευή ανάβει ή σβύνει 2 MODE Πιέζοντας διαδοχικά επιλέγουµε το είδος

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 1) ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ -ΚΟΥΜΠΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ 2) ΠΤΕΡΎΓΙΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΕΡΑ 3) ΔΕΚΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ 4) ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 5) ΛΑΒΕΣ 6) ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

USER S MANUAL. Wireless remote control MR-BH01 MR-BC01. System Air Conditioner ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ITALIANO PORTUGUÊS DEUTSCH EΛΛHNIKA RUSSIAN

USER S MANUAL. Wireless remote control MR-BH01 MR-BC01. System Air Conditioner ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ITALIANO PORTUGUÊS DEUTSCH EΛΛHNIKA RUSSIAN USER S MANUAL Wireless remote control MR-BH01 MR-BC01 PORTUGUÊS ENGLISH ESPAÑOL ITALIANO FRANÇAIS System Air Conditioner RUSSIAN EΛΛHNIKA DEUTSCH E S F I P D G R A DB98-27997A(2) Προφυλάξεις ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Η Carrier έχει αναλάβει τη δέσμευση να βελτιώνει συνεχώς τα προϊόντα της σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα, ώστε να εξασφαλίζονται τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Επιτοίχια Μονάδα ΜΟΝΤΕΛΑ: L3VI-09 / L3VO-09 L3VI-12 / L3VO-12 L3VI-16 / L3VO-16.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Επιτοίχια Μονάδα ΜΟΝΤΕΛΑ: L3VI-09 / L3VO-09 L3VI-12 / L3VO-12 L3VI-16 / L3VO-16. Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α ΜΟΝΤΕΛΑ: L3VI-09 / L3VO-09 L3VI-12 / L3VO-12 L3VI-16 / L3VO-16 Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Εγχειρίδιο Χρήσης Επιτοίχια Μονάδα Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

FLOOR STANDING TYPE ROOM AIR CONDITIONER ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ OPERATION MANUAL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

FLOOR STANDING TYPE ROOM AIR CONDITIONER ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ OPERATION MANUAL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ FLOOR STANDING TYPE ROOM AIR CONDITIONER OPERATION MANUAL ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Ε Σ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Η εξωτερική εμφάνιση κα μερικές λειτουργίες μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση για την βελτίωση του προϊόντος. Επικοινωνήστε με το κατάστημα πώλησης ή με τον

Διαβάστε περισσότερα

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr UT-602, UT-603 ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗΣ / ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το όργανο µέτρησης µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ www.colorato.net ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHD-140W CLHD-140S Προσοχή: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν την εγκατάσταση και τη χρήση ΓΕΝΙΚΑ 1. Είναι σημαντικό να κατανοηθούν πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW www.colorato.net Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW ιαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε την καινούρια σας συσκευή. ιατηρήστε τις οδηγίες σε ασφαλές και εύκολα προσβάσιµο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

POWER ( /OFF) A. B. 5. 5. TEMP A. MODE -L001 (COOL

POWER ( /OFF) A. B. 5. 5. TEMP A. MODE -L001 (COOL Τηλεχειριστήριο µε δυνατότητα αντιγραφής εντολών από άλλο τηλεχειριστήριο για κλιµατιστικά KT L001 Οδηγίες Χρήσης Γενικά Το KT L001 µπορεί να αντιγράψει το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο που συνοδεύει µια συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως www.zampa.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής απαιτεί τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού ή

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AHI CARRIER ΝΟΤΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 18, ΑΘΗΝΑ 10442, ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΛ: +30-210-6796300.

Διαβάστε περισσότερα

Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου. Your-conditions

Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου. Your-conditions Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου Your-conditions ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Οδηγίες προς το κοινό...2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προειδοποίηση......3 Προσοχή...4 Έλεγχοι πριν τη λειτουργία...5 ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLMFW-20/26 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής ΓΕΝΙΚΑ: Ο ανεμιστήρας έχει μεγάλη παροχή αέρα, η

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Για την ασφάλειά σας Η συσκευή έχει δύο λειτουργίες: θέρµανσης/ στεγνώµατος πετσετών και συµπληρωµατικής θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE REFRESH PLUS 9K 12K OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE 9K 12K Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, καθώς και από άτομα με περιορισμένες σωματικές, αισθητήριες ή διανοητικές

Διαβάστε περισσότερα

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH D S Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH 1117 ➂ ➁ ➀ ➃ ➄ Υποδείξεις ασφαλείας Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας!

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μοντέλα: OUIF-500R, WF-650A3 R, FS-650A1, WF-750R 220-240V~ 50/60Hz Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τες για µελλοντική αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Ο σχεδιασμός και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, για λόγους βελτίωσης του προϊόντος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα, παρακαλώ διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη προσεκτικά. Φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

KDFVC fan coil unit. Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης

KDFVC fan coil unit. Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης KDFVC fan coil unit Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σελ,4 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 3,1 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ σελ,5 3,2 ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΚΙΜΗΣ σελ,5 3,3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας 1.1 Προειδοποίηση 1 1.2 Σημασία των συμβόλων προειδοποίησης ασφαλείας 2 1.3 Προειδοποιήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα 2 1.4 Προειδοποιήσεις για τη χρήση 3 1.5 Προειδοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI

Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI Τοποθέτηση Χειρολαβών Τοποθέτηση χειρολαβής στην πόρτα της κατάψυξης:1 Τοποθετήστε το πάνω µέρος της χειρολαβής στην αντίστοιχη οπή της πόρτας και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 6 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 7 ΧΡΗΣΗ... 9 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 10

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 6 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 7 ΧΡΗΣΗ... 9 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 10 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 6 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 7 ΧΡΗΣΗ... 9 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 10 2 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Οι οδηγίες χρήσης αναφέρονται σε διαφορετικά μοντέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο αμπεροτσιμπίδα μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47 Μοντέλο: MTF-16229 Διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιµοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να ακολουθείτε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συµπεριλαµβανοµένων και των ακολούθων:

Διαβάστε περισσότερα

Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο

Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α ΜΟΝΤΕΛΑ: L3VI-09 / L3VO-09 L3VI-12 / L3VO-12 L3VI-16 / L3VO-16 L3VI-18 / L3VO-18 L3VI-24 / L3VO-24 Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Εγχειρίδιο Χρήσης Τηλεχειριστήριο Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και να φυλαχθούν για μελλοντική χρήση. Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν με την

Διαβάστε περισσότερα

Split κλιματιστικό με τεχνολογία DC inverter. Οδηγίες Χρήσης

Split κλιματιστικό με τεχνολογία DC inverter. Οδηγίες Χρήσης Split κλιματιστικό με τεχνολογία DC inverter Οδηγίες Χρήσης Electrolux. Thinking of you. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς σκεφτόμαστε, επισκεφθείτε www.electrolux.com Πληροφορίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

R-061 R-062 Τάση 230 V AC, 50 Hz 230 V AC, 50 Hz. 63cm (L) x 57cm (H) x 23 cm (W) 73cm (L) x 67cm (H) x 23 cm (W)

R-061 R-062 Τάση 230 V AC, 50 Hz 230 V AC, 50 Hz. 63cm (L) x 57cm (H) x 23 cm (W) 73cm (L) x 67cm (H) x 23 cm (W) ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ MICA (MICATHERMIC) ΜΟΝΤΕΛΟ R-061 / R-062 Αυτοί οι νέου τύπου θερµοποµποί διαθέτουν θερµικά στοιχεία κατασκευασµένα µε MICA, υλικό που αποτελεί τη νέα τεχνολογία θέρµανσης του 21

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ LED 52 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ LED 52 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ LED 52 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΑ: MCF-16233 / MCF-16234 Διαβάστε τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά 1 ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Ο σχεδιασμός και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, για λόγους βελτίωσης του προϊόντος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε για την αγορά του κλιματιστικού μας. Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

Ευχαριστούμε για την αγορά του κλιματιστικού μας. Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ Ευχαριστούμε για την αγορά του κλιματιστικού μας. Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Οι προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

CONVECTOR MODEL:R-012

CONVECTOR MODEL:R-012 CONVECTOR Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MODEL:R-012 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Convector δαπέδου µε µοτέρ turbo και θερµοστάτη ΙΣΧΥΣ: 2000W ΤΑΧΗ/ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: AC 230V 50Hz ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ιαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

/AC. EM-610

/AC. EM-610 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ EM-610 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το πολύµετρο µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλώ, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση της συσκευής, για την αποφυγή ζηµιών. Οποιαδήποτε χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Οδηγίες χρήσης Μοντέλο : UHP-772 Διαβάστε και αποθηκεύστε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση ΜΗΝ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΜΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ VENUS ELEGANTE 36,46&56 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η σωστή τοποθέτηση και συντήρηση της συσκευής επιτρέπει την οµαλή λειτουργία της, εποµένως είναι απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΘΩΜΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ. : , , FAX

ΙΘΩΜΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ. : , , FAX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 1. Συνδυάστε τα δύο μισά της βάσης, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. 2. Ξεβιδώστε το στοιχείο στερέωσης της συσκευής. ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ 3. Τοποθετήστε τη βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLF-20WRC, CLF-26WRC, CLF-26SE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLF-20WRC, CLF-26WRC, CLF-26SE www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLF-20WRC, CLF-26WRC, CLF-26SE ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο κατασκευαστής συνιστά τη σωστή χρήση των συσκευών φωτισμού! Για τον λόγο αυτό να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ Διακοσμητικό πάνελ BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB PEL0-A.book Page Thursday, January 0, 09 : PM c b a e b g a +6 d f h g g 6 6 mm 6 6 7 9 8 8 0 BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB Διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας Θερμαντικό σώμα με οπτικό εφέ φλόγας Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Παρακαλούμε φυλάξτε το φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας σε ασφαλές μέρος, μαζί με την απόδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ MDE-1215

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ MDE-1215 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ MDE-1215 www.morris.gr Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον αφυγραντήρα για να μπορείτε εσείς και η οικογένειά σας να απολαμβάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης. Μοντέλα: MFS / MFS Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά

Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης. Μοντέλα: MFS / MFS Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης Μοντέλα: MFS-16216 / MFS-16217 Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά 1 ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και

Διαβάστε περισσότερα

GM-392 & GM-393 700VDC 700 Vrms /AC.

GM-392 & GM-393  700VDC 700 Vrms /AC. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΑ GM-392 & GM-393 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το πολύµετρο µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ 52 ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ UCF-699 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ 52 ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ UCF-699 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ 52 ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ UCF-699 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε τον ανεμιστήρα. Φυλάξτε τις οδηγίες σε ασφαλές σημείο για μελλοντική χρήση. ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRFLOW AIRWAVE

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRFLOW AIRWAVE REFRESH PLUS 9K 12K OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRFLOW 9K 12K AIRWAVE 9K 12K Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, καθώς και από άτομα με περιορισμένες σωματικές, αισθητήριες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του VEKTOR FINLO. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες προτού να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης. Manual de Utilizare Frigider - Congelator. Bedienungsanleitung INVMS45A2 INVMS45A2-BS

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης. Manual de Utilizare Frigider - Congelator. Bedienungsanleitung INVMS45A2 INVMS45A2-BS INVMS45A2 INVMS45A2-BS User s Manual Refrigerator - Freezer Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης Manual de Utilizare Frigider - Congelator Bedienungsanleitung Kühl-/Gefrierschrank English/Ελληνικά/Română/Deutsch

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ AIR COOLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ AIR COOLER www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ AIR COOLER ΜΟΝΤΕΛΟ: CLAC-350N Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη στην επιλογή του Evaporative

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Folio Folio Visio Min. 15cm min 15cm min. 60cm min. 50cm min 15cm 1 220mm 2 3 4 5 6 342mm :6mm / L:35mm 7 1. Για την ασφάλεια σας Πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΔΑΠΕΔΟΥ 18'' ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΔΑΠΕΔΟΥ 18'' ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΔΑΠΕΔΟΥ 18'' ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: USF-780 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τους βασικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782 Ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τα προιόντα μας. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Ⅰ. Παρουσίαση συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες λειτουργίας Περιεχόμενο 1. Ο ψ ύ κ τ η ς κ ρ α σ ι ώ ν σ α ς 3 2. Τ ε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Mοντέλο: UHC-862 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και φυλάξτε τες για μελλοντική χρήση ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Θερμοστάτης LTC 530 Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Ο θερμοστάτης έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης

Διαβάστε περισσότερα

INFRARED Ν ' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

INFRARED Ν ' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ INFRARED Ν ' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 INFRARED Η 2 INFRARED N ss 1 jgjj] 3 ΓΕΝΙΚΑ Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με την αγορά αυτού του θερμαντικού σώματος. Έχετε αγοράσει ένα ποιοτικό προϊόν που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔHΓΙΩΝ. Εγχειρίδιο Oδηγιών Ασύρματη Xειροσυσκευή. Ελληνικά. OM-GS02-1011(1)-Daikin Part No.: R08019037090A MODE TURBO TIMER CANCEL

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔHΓΙΩΝ. Εγχειρίδιο Oδηγιών Ασύρματη Xειροσυσκευή. Ελληνικά. OM-GS02-1011(1)-Daikin Part No.: R08019037090A MODE TURBO TIMER CANCEL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔHΓΙΩΝ Εγχειρίδιο Oδηγιών Ασύρματη Xειροσυσκευή Ελληνικά SWING FAN TURBO MODE QUIET SLEEP ON TIMER OFF CLOCK OM-GS02-1011(1)-Daikin Part No.: R08019037090A Δείκτης τηλεχειριστηρίου GS02 1

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ GR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εγκατάσταση Η σωστή θέση του απορροφητήρα θα πρέπει να είναι 60cm πάνω από το επίπεδο των ηλεκτρικών εστιών της κουζίνας σας ή 75cm εάν πρόκειται για εστίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ Οδηγίες χρήσης - 20.12.09 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc - 1-1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διαφορικός ελεγκτής συγκρίνει διαρκώς τις θερμοκρασίες μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. P/N: 700351626(09.03) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και απευθυνθείτε στις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Μοντέλο: VC-1156 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ: Είναι πολύ χρήσιμες για την ενεργοποίηση των νουκλεικών οξέων, αυξάνει την ανοσία του οργανισμού. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Κάλυμμα Κάλυμμα Φίλτρου ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-835 ΜΗΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Αφαιρέστε το καλοριφέρ και όλα τα παρελκόμενα από τη συσκευασία. 1. Γυρίστε το καλοριφέρ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ EKTOR 16, 26, 36, 46, 56, 60 SGL/ HGL 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η σωστή τοποθέτηση και συντήρηση της συσκευής επιτρέπει την οµαλή λειτουργία της, εποµένως είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100

Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100 Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100 Οδηγίες Χρήσης Σύστηµα Συναγερµού Κινδύνου - Ειδοποιεί φίλους και οικογένεια µε το πάτηµα ενός κουµπιού - Προσφέρει ανεξαρτησία και

Διαβάστε περισσότερα