ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ Οδηγίες χρήσης

2

3 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διαφορικός ελεγκτής συγκρίνει διαρκώς τις θερμοκρασίες μεταξύ του συλλέκτη (Τ1) και της χαμηλότερης περιοχής του θερμοδοχείου (Τ2). Όταν ο ήλιος θερμάνει τον συλλέκτη και η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ συλλέκτη και θερμοδοχείου φτάσει τα ΔΤ = 8Κ, τότε ενεργοποιείτε ο κυκλοφορητής. Ο κυκλοφορητής μεταφέρει το θερμικό υγρό (μίγμα νερού και προπυλένογλυκόλης), από την χαμηλότερη και κρύα περιοχή του θερμοδοχείου προς τον συλλέκτη. Το θερμικό υγρό ζεσταίνετε από τον ήλιο στον συλλέκτη και επιστρέφει στο θερμοδοχείο, από θερμαίνει το νερό χρήσης μέσω ενός εναλλάκτη που βρίσκεται τοποθετημένος στο θερμοδοχείο. 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Οδηγίες χρήσης

4 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Εάν ο κυκλοφορητής απαιτεί γείωση, συνδέστε την στον ακροδέκτη του ελεγκτή. Προσέξτε τα εξής: Σιγουρευτείτε ότι η γείωση είναι συνδεδεμένη και στην κύρια πλευρά τροφοδοσίας του ελεγκτή. Κάθε αγωγός μπορεί να συνδεθεί μόνο σε ένα μονό καλώδιο (max. 2.5 mm 2 ) Χρησιμοποιείστε μόνο το αυθεντικό αισθητήριο θερμοκρασίας (PT1000) που είναι εγκεκριμένο για χρήση με τον ελεγκτή. Προσέξτε τα παρακάτω: Η πολικότητα των αισθητήριων δεν είναι απαραίτητη. Μην απλώνετε τα καλώδια των αισθητήρων κοντά σε καλώδια 230 ή 400 volt (ελάχιστη απόσταση: 100 mm.) Τα καλώδια των αισθητήρων μπορούν να επεκταθούν το πολύ έως 100m. Όταν χρησιμοποιείτε καλώδια επιμήκυνσης επιλέξτε από τους ακόλουθους τύπους: 0,75 mm 2 έως 50 m μήκος 1,50 mm 2 έως 100 m μήκος Συνδέστε τους αγωγούς σύμφωνα με το παραπάνωσχέδιο.

5 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΘΟΝΗΣ 1) Σύμβολα αισθητηρίων θερμοκρασίας. 2) Εμφάνιση τιμών θερμοκρασίας και συμβόλων σφαλμάτων π.χ βραχυκύκλωμα, διακοπή λειτουργίας ή SYS= βλάβη συστήματος (βλέπε σελ. 39). 3) Λειτουργία διακοπών (βλέπε σελ. 22/23) 4) Λειτουργία αντιπαγετικής προστασίας (βλέπε σελ. 23) 5) Επιλογή μονάδων θερμοκρασίας o C ή o F. 6) Λειτουργία συλλέκτη κενού. 7) Επιλογή μέγιστης θερμοκρασίας θερμοδοχείου. 8) Σύμβολα ηλιακού συστήματος. 9) Εμφάνιση μηνύματος : max = Η μέγιστη θερμοκρασία του θερμοδοχείου έχει επιτευχθεί. 10) Προειδοποιητική ένδειξη σε περίπτωση λαθών π.χ. βραχυκύκλωμα, διακοπή ή SYS= βλάβη συστήματος. 11) Εμφάνιση μηνύματος ατμοποίησης του υγρού στον συλλέκτη. 12) Ένδειξη μηνύματος για επαρκή παροχή θερμότητας από τον ήλιο. 5. ΈΛΕΓΧΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ Συνδέστε την κεντρική παροχή. Σιγουρευτείτε ότι το ηλιακό κύκλωμα είναι γεμάτο με θερμικό υγρό, ολες οι συνδέσεις έχουν γίνει σωστά και το κάλυμμα του ελεγκτή είναι κλειστό.

6 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc ΞΕΚΙΝΗΜΑ Για να ξεκινήσετε τον κυκλοφορητή, τοποθετήστε τον διακόπτη λειτουργίας στη θέση (on). Η οθόνη έχει φόντο κόκκινο. Το on εμφανίζετε στην οθόνη και μετά από περίπου 3 δευτερόλεπτα αναβοσβήνει σε εναλλαγή με την οθόνη. ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ Για να σταματήσετε τον κυκλοφορητή, τοποθετήστε τον διακόπτη λειτουργίας στη χαμηλότερη θέση (οff). Η οθόνη έχει φωτίζει κόκκινο. Το οff εμφανίζετε στην οθόνη. Μετά από περίπου 3 δευτερόλεπτα το οffαναβοσβήνει σε εναλλαγή με την οθόνη. ΠΡΟΣΟΧΗ Μετά το τέλος της δοκιμής του κυκλοφορητή γυρίστε τον ελεγκτή σε αυτόματη λειτουργία θέτοντας τον διακόπτη στην μεσαία θέση (Auto). Η ένδειξη Autο εμφανίζεται στην οθόνη για περίπου 3 δευτερόλεπτα. 6. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΕΛΕΓΚΤΗ. 6.1 Αυτόματη φόρτιση του θερμοδοχείου. Ο ελεγκτής συγκρίνει διαρκώς τις θερμοκρασίες μεταξύ του συλλέκτη (Τ1) και της χαμηλότερης περιοχής του θερμοδοχείου (Τ2). Μόλις η θερμοκρασία στον συλλέκτη (Τ1) γίνει 8 Κ μεγαλύτερη από την θερμοκρασία του θερμοδοχείου (Τ2), στην οθόνη. Εμφανίζονται τα παρακάτω: Το σύμβολο του ήλιου. Αν τα όρια ασφαλείας δεν απαγορεύουν την λειτουργία κυκλοφορητή, τότε ο κυκλοφορητής ξεκινάει και στην οθόνη το σύμβολο του κυκλοφορητή περιστρέφεται. Αν η θερμοκρασιακή διαφορά πέσει κάτω από 4Κ, ο κυκλοφορητής σταματάει να λειτουργεί. Το σύμβολο του ήλιου σταματάει να εμφανίζετε στην οθόνη.

7 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc Μέγιστη θερμοκρασία θερμοδοχείου. Αν στην χαμηλότερη περιοχή του θερμοδοχείου η θερμοκρασία (Τ2) φτάσει στην μέγιστη θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί (εργοστασιακή ρύθμιση 60 0 C), τότε η φόρτιση του δοχείου σταματά. Η φόρτιση ξεκινά ξανά όταν η θερμοκρασία (Τ2) μειωθεί κατά 3K από την μέγιστη ζητούμενη θερμοκρασία. Εμφανίζονται τα παρακάτω: Το σύμβολο του κυκλοφορητή δεν κινείτε. Εμφανίζετε η ένδειξη του ήλιου. Η ένδειξη max αναβοσβήνει μέσα στο θερμοδοχείου. Αν η θερμοκρασιακή διαφορά πέσει κάτω από 4Κ (απόλυτη θερμοκρασία), ο κυκλοφορητής σταματάει να λειτουργεί. Το σύμβολο του ήλιου σταματάει να εμφανίζετε στην οθόνη. 6.3 Μέγιστη θερμοκρασία συλλέκτη Κατά τις περιόδους υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας, η θερμοκρασία (Τ1) του θερμικού υγρού μπορεί να ξεπεράσει τους 130 ο C και το υγρό αρχίζει να ατμοποιείται. Σε αυτή την περίπτωση, ο κυκλοφορητής σταματά να λειτουργεί για λόγους προστασίας έως ότου η θερμοκρασία πέσει κάτω από C. Εμφανίζονται τα παρακάτω: Το σύμβολο του κυκλοφορητή δεν κινείτε. Εμφανίζετε η ένδειξη του ήλιου. Η ένδειξη ατμοποίησης αναβοσβήνει. 6.4 Λειτουργία συλλέκτη κενού Σε συλλέκτες κενού, για κατασκευαστικούς λόγους, η θερμοκρασία συλλέκτη (Τ1) δεν μπορεί να καταγραφεί επακριβώς (σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει θέση για το αισθητήριο ή το αισθητήριο βρίσκεται έξω από τον συλλέκτη). Σε αυτή την περίπτωση, το ηλιακό κύκλωμα πρέπει να ενεργοποιείτε κατά διάστημα ώστε να μεταφέρετε η πραγματική θερμοκρασία του συλλέκτη στο αισθητήριο (Τ1). Αν η λειτουργία συλλέκτη κενού είναι ενεργή, ο ελεγκτής ενεργοποιεί αυτόματα τον κυκλοφορητή κάθε 30 λεπτά για 30 δευτερόλεπτα.

8 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc Λειτουργία διακοπών Η λειτουργία διακοπών χρησιμοποιείτε για να αποθερμάνει, μέσω των συλλεκτών, ένα πλήρως φορτισμένο θερμοδοχείο. Το θερμοδοχείο μπορεί να υπερθερμανθεί, π.χ αν δεν υπάρχει κατανάλωση σε ζεστό νερό για μεγάλη περίοδο (διακοπές) υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας. Υψηλή θερμοκρασία θερμοδοχείου οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας και του υπόλοιπου κυκλώματος με αποτέλεσμα να ατμοποιείται το υγρό του κυκλώματος. Αν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία διακοπών, το θερμοδοχείο αποθερμαίνεται ως εξής : Αν η θερμοκρασία στο θερμοδοχείο φτάσει 10 Κ κάτω από την μέγιστη ρυθμισμένη θερμοκρασία, ο ελεγκτής προσπαθεί να αποφόρτιση την χαμηλότερη περιοχή του θερμοδοχείου έως τους 35 ο C (π.χ. την νύχτα). Για να συμβεί αυτό, ο κυκλοφορητής ενεργοποιείτε αυτόματα όταν ο συλλέκτης είναι κατά 8Κ ποιο κρύος από το θερμοδοχείο. Όταν η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ συλλέκτη και θερμοδοχείου φτάσει τους 4Κ, τότε ο κυκλοφορητής σταματάει να λειτουργεί. Εμφανίζονται τα παρακάτω: Εμφανίζετε το σύμβολο των διακοπών. 6.6 Λειτουργία αντιπαγετικής προστασίας Αν η αντιπαγετική προστασία είναι ενεργή, ο ελεγκτής ενεργοποιεί τον κυκλοφορητή όταν η θερμοκρασία του συλλέκτη πέσει κάτω από +5 o C. Το θερμικό υγρό του κυκλώματος τότε ρέει δια μέσω του συλλέκτη σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το κύκλωμα από το πάγωμα. Αν ο συλλέκτης φτάσει σε θερμοκρασία τους 7 o C, ο κυκλοφορητής απενεργοποιείτε πάλι. Συνιστάτε πάντα η χρήση αντιψυκτικού υγρού, το οποίο παρέχει προστασία και από την διάβρωση. Προσοχή Το θερμικό υγρό μπορεί να παγώσει παρά την ενεργοποίηση της αντιπαγετικής προστασίας. (πχ κατά την διάρκεια διακοπής ρεύματος, η αντιπαγετική προστασία δεν λειτουργεί, κατά την διάρκεια μεγάλης περιόδου παγωνιάς (λόγο του περιορισμένου νερού του θερμοδοχείο). Αν ο συλλέκτης είναι τοποθετημένος σε περιοχές εκτεθειμένες στον άνεμο, κα)

9 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ Προσοχή Λανθασμένος χειρισμός μπορεί να προκαλέσει κλείσιμο του συστήματος ή μη σωστή λειτουργία. Σιγουρευτείτε ότι ο διακόπτης ελέγχου είναι τοποθετημένος στην επιλογή αυτόματου χειρισμού. 7.1 Ένδειξη τιμών θερμοκρασίας Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά και για να επιλέξετε αισθητήρα θερμοκρασίας (Τ1,Τ2,Τ3). Το επιλεγμένο αισθητήριο και η θερμοκρασία εμφανίζονται στην οθόνη. Σημείωση Η θερμοκρασία στο επάνω μέρος του θερμοδοχείου εμφανίζετε μόνο αν συνδεθεί ο αισθητήρας Τ Μενού χειρισμού Για να ανοίξετε το μενού χειρισμού, πατήστε το κουμπί για περίπου 2 δευτερόλεπτα. Εμφανίζετε η μέγιστη θερμοκρασίας. Το σύμβολο του αισθητήρα θερμοκρασίας Τ2 και το max αναβοσβήνουν. Για να μεταφερθείτε στον επόμενο χειρισμό, πιέστε το κουμπί ή. Για να βγείτε από το μενού χειρισμού, πιέστε το κουμπί ξανά μέχρι το μενού να μην εμφανίζετε πλέον. 7.3 Επιλογή μέγιστης θερμοκρασίας θερμοδοχείου. Προσοχή Κίνδυνος καψίματος από υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία νερού. Ρυθμίστε την μέγιστη θερμοκρασία του θερμοδοχείου κατω από τους 60 ο C. Εγκαταστήστε θερμοστατική βαλβίδα ανάμειξης και θέστε μέγιστη θερμοκρασία 60 Ο C.

10 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc Ανοίξτε το μενού χειρισμού. Πιέστε το κουμπί για περίπου 2 δευτερόλεπτα μέχρι η ένδειξη της μέγιστης θερμοκρασίας του θερμοδοχείου να αρχίσει να αναβοσβήνει. Αλλάξτε την μέγιστη θερμοκρασία του θερμοδοχείου με τα κουμπιά ή. Για να σώσετε την τιμή μου επιλέξατε πιέστε το κουμπί. 7.4 Επιλογή μονάδων θερμοκρασίας. Ανοίξτε το μενού χειρισμού. Πατήστε το κουμπί πάλι μέχρι οι ενδείξεις ο C/ ο F αρχίσουν να αναβοσβήνουν. Πιέστε το κουμπί για περίπου 2 δευτερόλεπτα έως του αρχίσει να αναβοσβήνει η επιθυμητή μονάδας θερμοκρασία ο C ή ο F. 7.5 Ενεργοποίηση λειτουργίας συλλέκτη κενού. Σημείωση Λανθασμένη ρύθμιση του ελεγκτή μπορεί να έχει επίπτωση στην λειτουργία του ηλιακού συστήματος. Γι αυτό ενεργοποιήστε την λειτουργία συλλέκτη κενού μόνο αν η κατασκευή του συλλέκτη δεν επιτρέπει την άμεση καταγραφή της θερμοκρασία του. Ανοίξτε το μενού χειρισμού. Πιέστε το κουμπί πάλι μέχρι το σύμβολο για το Τ1 αρχίσει να αναβοσβήνει. Πιέστε το κουμπί για περίπου 2 δευτερόλεπτα μέχρι το σύμβολο Τ1 να μεταφερθεί από την πάνω στην κάτω θέση.

11 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc Ενεργοποίηση/ Απενεργοποίηση της λειτουργίας διακοπών. Σημείωση Λανθασμένη ρύθμιση του ελεγκτή μπορεί να έχει επίπτωση στην λειτουργία του ηλιακού συστήματος. Ενεργοποιήστε το πρόγραμμα διακοπών μόνο αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλη χρονική περίοδο. Απενεργοποιήστε το όταν επιστρέψετε. Ανοίξτε το μενού χειρισμού. Πιέστε το κουμπί μέχρι το σύμβολο των διακοπών αρχίσει να αναβοσβήνει. Πιέστε το κουμπί για περίπου 2 δευτερόλεπτα μέχρι το μικρό τικ στο σύμβολο των διακοπών εμφανιστεί/ εξαφανιστεί. 7.7 Ενεργοποίηση/ Απενεργοποίηση αντιπαγετικής προστασίας. Προσοχή Το ηλιακό σύστημα μπορεί να παγώσει παρά την ενεργοποίηση της αντιπαγετικής προστασίας. Κατά την διάρκεια διακοπής ρεύματος, η αντιπαγετική λειτουργία δεν λειτουργεί. Κατά την διάρκεια μεγάλης περιόδου παγωνιάς, το σύστημα μπορεί να παγώσει παρά την αντιπαγετική προστασία. Λειτουργείτε το σύστημα ΠΑΝΤΑ με αντιψυκτικό υγρό. Ανοίξτε το μενού χειρισμού. Πιέστε το κουμπί μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει το σύμβολο αντιπαγετικής λειτουργίας. Πιέστε το κουμπί για περίπου 2 δευτερόλεπτα μέχρι το μικρό τικ στο σύμβολο της αντιπαγετικής προστασίας εμφανιστεί / εξαφανιστεί.

12 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ο ελεγκτής έχει κατασκευαστεί ώστε να λειτουργεί για χρόνια χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, μπορεί και να παρουσιάσει κάποιες βλάβες. Η συντήρηση πρέπει να γίνει μόνο από επαγγελματία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα προβλήματα δεν συνδέονται με τον ελεγκτή, αλλά κυρίως με τα περιφερειακά εξαρτήματά του. Οι παρακάτω περιγραφές καλύπτουν τα πιο κοινά προβλήματα που συνδέονται με τον ελεγκτή. 10. ΣΦΑΛΜΑΤΑ Προσοχή Βγάλτε τον ελεγκτή από την παροχή ρεύματος πριν ανοίξετε το κάλυμμα. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ Σύμπτωμα: Ο ελεγκτής δεν φαίνετε να λειτουργεί καθόλου. Δευτερεύον σύμπτωμα Πιθανή αιτία/ επιδιόρθωση Δεν εμφανίζετε παροχή ρεύματος. Η οθόνη του ελεγκτή είναι κενή. Ελέγξτε την ηλεκτρική ασφάλεια και το καλώδιο της παροχής. Σύμπτωμα: Εμφανίζεται το σύμβολο βραχυκυκλώματος και το προειδοποιητικό σύμβολο. Δευτερεύον σύμπτωμα Το σύμβολο του κυκλοφορητή δεν περιστρέφετε. Το φόντο της οθόνης αναβοσβήνει εναλλάξ κόκκινο και κίτρινο. Πιθανή αιτία/ επιδιόρθωση Το αισθητήριο θερμοκρασίας ή το καλώδιο παροχής έχουν κοπεί. Καλέστε εξειδικευμένο προσωπικό να ελέγξει τα καλώδια παροχής των αισθητήριων θερμοκρασίας και ότι είναι σωστά συνδεδεμένα στον ελεγκτή. Σημείωση: Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος του Τ3 ο κυκλοφορητής δεν σταματά.

13 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc Σύμπτωμα: Ο κυκλοφορητής, που είναι συνδεδεμένος στον ελεγκτή, δεν λειτουργεί. Δευτερεύον σύμπτωμα Το σύμβολο του κυκλοφορητή περιστρέφετε στην οθόνη. Το σύμβολο του κυκλοφορητή δεν περιστρέφετε. Η οθόνη έχει κόκκινο φόντο. Το OFF αναβοσβήνει. Το σύμβολο του κυκλοφορητή δεν γυρίζει. Η οθόνη έχει κίτρινο φόντο. Αναβοσβήνει το max ή το σύμβολο ατμοποίησης. Πιθανή αιτία/ επιδιόρθωση Το καλώδιο του κυκλοφορητή δεν είναι συνδεδεμένο ή είναι κομμένο ή η ασφάλεια στον ελεγκτή έχει καεί. Αν είναι απαραίτητο, αντικαταστήσει την ασφάλεια. Ο διακόπτης λειτουργίας είναι σε χειροκίνητη λειτουργία (manual). Αλλάξτε τον διακόπτη λειτουργίας σε αυτόματο. Δεν υπάρχει βλάβη. Το κύκλωμα έχει σταματήσει επειδή η μέγιστη θερμοκρασία του συλλέκτη ή η μέγιστη θερμοκρασία του θερμοδοχείου έχει ξεπεραστεί. Σύμπτωμα: Εμφανίζονται το σύμβολο διακοπής και το προειδοποιητικό σύμβολο. Δευτερεύον σύμπτωμα Πιθανή αιτία/ επιδιόρθωση Το αισθητήριο θερμοκρασίας Τ1 ή Τ2 ή το καλώδιο παροχής έχουν κοπεί. Το σύμβολο του κυκλοφορητή δεν περιστρέφετε. Το φόντο της οθόνης αναβοσβήνει εναλλάξ κόκκινο και κίτρινο. Καλέστε εξειδικευμένο προσωπικό να ελέγξει τα καλώδια παροχής των αισθητήριων θερμοκρασίας και ότι είναι σωστά συνδεδεμένα στον ελεγκτή. Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος στο Τ3 ο κυκλοφορητής δεν σταματά.

14 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc Σύμπτωμα: Το SYS αναβοσβήνει στην οθόνη του ελεγκτή. Πιθανή αιτία/ επιδιόρθωση Πιθανές αιτίες: Το SYS δηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που ο κυκλοφορητής λειτουργεί, έχει καταγραφεί μία θερμοκρασιακή διαφορά που υπερβαίνει τους 80 Κ μεταξύ του συλλέκτη και του θερμοδοχείου. Ο κυκλοφορητής είναι λανθασμένα συνδεδεμένος. Η βαλβίδα απομόνωσης στο ηλιακό κύκλωμα είναι ακόμα κλειστή. Υπάρχει αέρας στο κύκλωμα των ηλιακών. Καλέστε εξειδικευμένο προσωπικό για να ελέγξει το κύκλωμα, για να εμποδίσει οποιαδήποτε ζημία. Μόλις διορθωθεί η βλάβη πατήστε οποιοδήποτε κουμπί για να ακυρωθεί το μήνυμα σφάλματος. 9.2 ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ Προσοχή Μόνο εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να κάνει τον έλεγχο αισθητήριων θερμοκρασίας. Βγάλτε τον ελεγκτή από την παροχή ρεύματος πριν ανοίξετε το κάλυμμα. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ Η θερμοκρασία καταγράφετε από αισθητήρια θερμοκρασίας PT1000. Ανάλογα με την θερμοκρασία μεταβάλλεται η τιμή της αντίστασης του αισθητηρίου. Ένας αισθητήριο μπορεί να ελεγχθεί με ένα ωμόμετρο. Μέτρηση της τιμής της αντίστασης. Αποσυνδέστε το αισθητήριο θερμοκρασίας από τον ελεγκτή. Μετρήστε την τιμή της αντίστασης. Ενδεικτικές τιμές αντίστασης, βασιζόμενες στην θερμοκρασία, βρίσκονται στον παρακάτω πίνακα. Μικρές αποκλίσεις είναι επιτρεπτές.

15 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc

Καλώς ορίσατε στο κόσμο του

Καλώς ορίσατε στο κόσμο του Καλώς ορίσατε στο κόσμο του Κρατάτε στα χέρια σας το εγχειρίδιο του ελεγκτή θερμοκρασιών ζεστού νερού χρήσης. Με απλά λόγια και παραδείγματα, θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε τις κυριότερες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Made in France ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Επίτοιχος ηλεκτρικός χυτοσίδηρος λέβητας BBC 6kW Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου 1 κύκλωμα θέρμανσης ελεγχόμενο από εξωτερικό αισθητήριο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 - Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡ. DGB-160MES/200MES/250MES/300MES/350MES

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡ. DGB-160MES/200MES/250MES/300MES/350MES ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡ. DGB-160MES/200MES/250MES/300MES/350MES Γενική Περιγραφή Μοντέλο Αρ. DGB-160MES/200MES Απαγωγός των αερίων της καύσης Αγωγός παροχής αέρα Ανακουφιστική βαλβίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτής διαφοράς θερμοκρασίας TDC 3 SOREL TDC 3. Temperatur-Differenz-Controller

Ελεγκτής διαφοράς θερμοκρασίας TDC 3 SOREL TDC 3. Temperatur-Differenz-Controller Ελεγκτής διαφοράς θερμοκρασίας TDC 3 Οδηγίες τοποθέτησης και χρήσης SOREL TDC 3 Temperatur-Differenz-Controller Διαβάστε με προσοχή πριν από την τοποθέτηση, τη χρήση και τον χειρισμό 1 2 3 4 5 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης και χειρισμού Πίνακας ρυθμίσεων R21

Οδηγίες συναρμολόγησης και χειρισμού Πίνακας ρυθμίσεων R21 Οδηγίες συναρμολόγησης και χειρισμού Πίνακας ρυθμίσεων R21 Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de WOLF Klima- und Heiztechnik GmbH Eduard-Haas-Str.

Διαβάστε περισσότερα

D e lt a S o l C/3 *48006280* Τοποθέτηση Σύνδεση Χειρισμός Αντιμετώπιση προβλημάτων Παραδείγματα. Manual

D e lt a S o l C/3 *48006280* Τοποθέτηση Σύνδεση Χειρισμός Αντιμετώπιση προβλημάτων Παραδείγματα. Manual RESOL D e lt a S o l C/3 *48006280* 48006280 Τοποθέτηση Σύνδεση Χειρισμός Αντιμετώπιση προβλημάτων Παραδείγματα Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του προϊόντος της RESOL. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7 Περιεχόμενα Οδηγίες ασφάλειας 3 Θερμοστάτης Χώρου 4 Εικονίδιο οθόνης LCD 5 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6 Ρύθμιση ρολογιού 7 Ρύθμιση θερμοκρασίας δωματίου 8 Έλεγχος θερμοκρασίας παροχής 9 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών εγκατάστασης, συντήρησης και χρήσης

Εγχειρίδιο οδηγιών εγκατάστασης, συντήρησης και χρήσης Λέβητες Πετρελαίου Εγχειρίδιο οδηγιών εγκατάστασης, συντήρησης και χρήσης ΜΟΝΤΕΛΟ LST-58K Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση ή τη χρήση του συστήματος. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, το εγχειρίδιο αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών εγκατάστασης, συντήρησης και χρήσης

Εγχειρίδιο οδηγιών εγκατάστασης, συντήρησης και χρήσης Λέβητες Πετρελαίου Εγχειρίδιο οδηγιών εγκατάστασης, συντήρησης και χρήσης ΜΟΝΤΕΛΑ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση ή τη χρήση του συστήματος. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, το εγχειρίδιο αυτό πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Logamatic EMS. Μονάδα χειρισμού RC35. Ελεγκτής χώρου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό.

Οδηγίες χρήσης. Logamatic EMS. Μονάδα χειρισμού RC35. Ελεγκτής χώρου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. Οδηγίες χρήσης Ελεγκτής χώρου 6 720 618 477-00.1RS Logamatic EMS Μονάδα χειρισμού RC35 Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. 6 720 642 282 (10/2009) GR Επισκόπηση χειρισμού Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

A2VI-18/A2VO-18 A2VI-24/A2VO-24. Eπιτοίχια Μονάδα. Ελληνικά. Your-conditions

A2VI-18/A2VO-18 A2VI-24/A2VO-24. Eπιτοίχια Μονάδα. Ελληνικά. Your-conditions A2VI-18/A2VO-18 A2VI-24/A2VO-24 Eπιτοίχια Μονάδα Ελληνικά Your-conditions Περιεχόμενα Λειτουργία και συντήρηση Οδηγίες ασφαλείας...1 Ασύρματο τηλεχειριστήριο...13 Λειτουργία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης και συντήρησης

Οδηγίες συναρμολόγησης και συντήρησης Οδηγίες συναρμολόγησης και συντήρησης Ελεγκτής χώρου Μονάδα χειρισμού RC35 Για τον τεχνικό Διαβάστε προσεκτικά πριν από την έναρξη λειτουργίας και τις εργασίες συντήρησης 7 747 006 361-06/2007 GR Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης και χειρισμού

Οδηγίες συναρμολόγησης και χειρισμού Οδηγίες συναρμολόγησης και χειρισμού Σύστημα ρύθμισης R1 Wolf GmbH Ταχ. θυρίδα 1380 84048 Mainburg Τηλ. 08751/74-0 Φαξ 08751/741600 Ηλεκτρονική τοποθεσία: www.wolf-heiztechnik.de Κωδ. είδους: 3062801_xxxx

Διαβάστε περισσότερα

Panther 24 KTV / 24 KOV / 28 KTV

Panther 24 KTV / 24 KOV / 28 KTV Panther 24 KTV / 24 KOV / 28 KTV O αύξον αριθμός του λέβητα φαίνεται στη πλακέτα που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του πίνακα ελέγχου. Ο πίνακας ελέγχου είναι προσβάσιμος εφόσον αφαιρεθεί το μπροστινό

Διαβάστε περισσότερα

COMPRESS 3000 αποτελούμενη από: EWP 8-16 AWS B/E-S/T ODU 7,5-12t HMAWS B/E -S

COMPRESS 3000 αποτελούμενη από: EWP 8-16 AWS B/E-S/T ODU 7,5-12t HMAWS B/E -S 6 720 648 132-00.2I Αντλία θερμότητας αέρα/νερού σε έκδοση Split αποτελούμενη από: EWP 8-16 AWS B/E-S/T ODU 7,5-12t HMAWS B/E -S Οδηγίες χρήσης 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα 9.7 Έλεγχος βαλβίδων ασφαλείας.....................

Διαβάστε περισσότερα

A2VI-09/A2VO-09 A2VI-12/A2VO-12. Eπιτοίχια Μονάδα. Ελληνικά. Your-conditions

A2VI-09/A2VO-09 A2VI-12/A2VO-12. Eπιτοίχια Μονάδα. Ελληνικά. Your-conditions A2VI-09/A2VO-09 A2VI-12/A2VO-12 Eπιτοίχια Μονάδα Ελληνικά Your-conditions Περιεχόμενα Λειτουργία και συντήρηση Οδηγίες ασφαλείας...1 Σημειώσεις για τη χρήση... 4 Περιγραφή κάθε εξαρτήματος...6 Ασύρματο

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαγραφές ποιότητας ISO 9001-2008

Προδιαγραφές ποιότητας ISO 9001-2008 Οι συσκευές παραγωγής ζεστού νερού χρήσης Rinnai Infinity είναι προϊόντα πιστοποιημένα με το σήμα CE, από τον ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης Technigas. Infinity 11e - REU-VRM1120WD-E Infinity 14e - REU-VRM1420WD-E

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σωστή χρήση για αποτελεσματική εξοικονόμηση ενέργειας Ευχαριστούμε που αγοράσατε το ενσύρματο τηλεχειριστήριο. Το εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης για τον τεχνικό Logamatic RC200

Οδηγίες εγκατάστασης για τον τεχνικό Logamatic RC200 Μονάδα χειρισμού EMS plus 6 720 807 337-00.1O Οδηγίες εγκατάστασης για τον τεχνικό Logamatic RC200 6 720 807 355 (2013/06) Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

GAZ 3000 W ZS/W 24-2 LH AE 23/31. Εγχειρίδιο εγκατάστασης και λειτουργίας 6 720 680 420 (2009/09) GR

GAZ 3000 W ZS/W 24-2 LH AE 23/31. Εγχειρίδιο εγκατάστασης και λειτουργίας 6 720 680 420 (2009/09) GR GAZ 3000 W ZS/W 24-2 LH AE 23/31 el Εγχειρίδιο εγκατάστασης και λειτουργίας GR 2 Πίνακας Περιεχομένων GR Πίνακας Περιεχομένων 1 Οδηγίες για την ασφάλειά σας και σύμβολα.... 3 1.1 Ερμηνεία συμβόλων..................

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ GRUNDFOS ALPHA2/ALPHA3. Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ GRUNDFOS ALPHA2/ALPHA3. Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ GRUNDFOS ALPHA2/ALPHA3 Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Μετάφραση της πρωτότυπης Αγγλικής έκδοσης. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα. Σύμβολα που χρησιμοποιούνται στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΟΥ RF Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης σελ.2. WIRELESS - manual issue 01/2013 rev. 02

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΟΥ RF Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης σελ.2. WIRELESS - manual issue 01/2013 rev. 02 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΟΥ RF Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης σελ.2 GR WIRELESS - manual issue 01/2013 rev. 02 ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Ευχαριστούμε που επιλέξατε

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά κλιματιστικού

Χαρακτηριστικά κλιματιστικού ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ USE AND INSTALLATION INSTRUCTIONS Καναλάτο Χαμηλού Προφίλ DC Inverter DC INVERTER DUCT TYPE ROOM AIR CONDITIONER Models/Μοντέλα: AUD-18UX4SKL1 / AUW-18U4SZ1 AUD-24UX4SLH1

Διαβάστε περισσότερα

Ray. Εγχειρίδιο χρήστη και εγκατάστασης. Επιτοίχιος ηλεκτρικός λέβητας Εύρος ισχύος 6 28 kw Τρόπος λειτουργίας HDO, ισοθερμικός έλεγχος

Ray. Εγχειρίδιο χρήστη και εγκατάστασης. Επιτοίχιος ηλεκτρικός λέβητας Εύρος ισχύος 6 28 kw Τρόπος λειτουργίας HDO, ισοθερμικός έλεγχος Ray Εγχειρίδιο χρήστη και εγκατάστασης 6, 9, 12, 14, 18, 21, 24, 28 K έκδοση 13 Επιτοίχιος ηλεκτρικός λέβητας Εύρος ισχύος 6 28 kw Τρόπος λειτουργίας HDO, ισοθερμικός έλεγχος GR έκδοση Ray 6, 9, 12, 14,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ PID 11-100

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ PID 11-100 ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ PID ΠΡΟΣΟΧΗ: Σιγουρευτείτε ότι ο θερµοστάτης δεν είναι συνδεδεµένος στο ηλεκτρικό δίκτυο προτού αρχίσει η τροφοδοσία (συνδέσεις καλωδίων, εγκατάσταση συσκευής κλπ.) Όλες οι λειτουργίες σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Μην ρίχνετε νερό μέσα στη μονάδα της αντλίας θερμότητας αέρα-νερού. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρικά εξαρτήματα. Αν τα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Της μονάδας ελέγχου λέβητα κεντρικής θέρμανσης με κοχλία/ έμβολο τροφοδοσίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Της μονάδας ελέγχου λέβητα κεντρικής θέρμανσης με κοχλία/ έμβολο τροφοδοσίας Σύνδεση αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας Η μονάδα ελέγχου TITANIC είναι εξοπλισμένη με έξοδο για σύνδεση ενός αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας της εταιρίας PPHU "ProND". Τον αισθητήρα μπορείτε να τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΩΜΑΤΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΩΜΑΤΙΟΥ Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σας, διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ INVERTER ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ-ΔΥΟ / ΤΡΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά RC2. Βασικοί προγραμματιζόμενοι. Ελεγκτές με επικοινωνία. δεδομένων TTL για Ψυκτικές μονάδες ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ

Σειρά RC2. Βασικοί προγραμματιζόμενοι. Ελεγκτές με επικοινωνία. δεδομένων TTL για Ψυκτικές μονάδες ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Σειρά RC2 Πίνακας ελέγχου 220 V ψυγείων και θαλάμων μέχρι και 2,5 ΗΡ Βασικοί προγραμματιζόμενοι Ελεγκτές με επικοινωνία δεδομένων TTL για Ψυκτικές μονάδες 1. ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τις δυνατότητες της νέας σας συσκευής, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήστη και φυλάξτε τις σε ευπρόσιτο μέρος για μελλοντική αναφορά. ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα