ANNUAL REPORT. Σεπτέμβριος Σεπτέμβριος 2017

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ANNUAL REPORT. Σεπτέμβριος Σεπτέμβριος 2017"

Transcript

1 1 ANNUAL REPORT Σεπτέμβριος Σεπτέμβριος 2017

2 2

3 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 INHOPE/INSAFE...4 ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...5 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΦΥΠΝΙΣΗ...6 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΜΜΕ...9 ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΜΑΣ...10 ΠΑΝΕΛ ΝΕΩΝ...11 SID HELP-LINE...14 SAFELINE...16 ΣΥΜΒΟΥΛΕΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ...20 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE/INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο. Τα μέλη που απαρτίζουν το δίκτυο του INSAFE συνεργάζονται στενά για την υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών ασφάλειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αλληλοεπιδρούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να γεφυρώσουν το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στο σπίτι και στο σχολείο και μεταξύ γενεών.

4 4 INSAFE/ INHOPE Κέντρα Ενημέρωσης/ Ευαισθητοποίησης Γραμμές Καταγγελιών Γραμμές Βοηθείας Τα Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου που λειτουργούν υπό την εποπτεία του INSAFE/INHOPE συνεργάζονται για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων τάσεων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, επιδιώκοντας παράλληλα την ενίσχυση της εικόνας του διαδικτύου ως δημιουργικού χώρου μάθησης. Καταβάλλουν προσπάθειες για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την αναφορά επιβλαβούς ή παράνομου περιεχομένου μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ εταίρων, διωκτικών αρχών και άλλων παραγόντων, ενώ παράλληλα εργάζονται συστηματικά για την εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Ενωμένοι, απευθύνονται σε φορείς χάραξης πολιτικής, υπηρεσίες επιβολής της τάξης και τη βιομηχανία του Ίντερνετ για τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα εξασφαλίζει ένα ποιοτικότερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο και μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκστρατειών, όπως ο παγκόσμιος εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, επιχειρούν να αφυπνίσουν και να κινητοποιήσουν τους εμπλεκόμενους σε κάθε γωνιά της γης.

5 5 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ H αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου επιτυγχάνεται μέσω του ενημερωτικού αυτού portal που απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι καθημερινές κοινοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα του SaferInternet4Kids σε Facebook και Twitter. Η συμβουλευτική Γραμμή Βοηθείας (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο και μέσω του ιστοχώρου όπου εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου. H Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου ( gr) που δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου. Η γραμμή συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE.

6 6 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΦΥΠΝΙΣΗ Τα κέντρα ενημέρωσης του INSAFE παρέχουν μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με στόχο την προστασία των ανήλικων χρηστών του διαδικτύου, την εκπαίδευση των γονέων σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον ψηφιακό κόσμο, την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, την παροχή υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη ή στο σπίτι και την προώθηση των θετικών πτυχών της τεχνολογίας.

7 7 Κυρίαρχο μέσο επίτευξης των παραπάνω στόχων αποτελεί η ιστοσελίδα SaferInternet4Kids.gr όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Η ιστοσελίδα περιέχει: φυλλάδια και παρουσιάσεις για όλα τα θέματα που άπτονται της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και για όλες τις ομάδες χρηστών (παιδιά-νέοι-γονείς-εκπαιδευτικοί) αναλυτικά φυλλάδια για την ορθή χρήση των κοινωνικών δικτύων, των κινητών τηλεφώνων και των διαδικτυακών παιχνιδιών online quizzes που μαθαίνουν στα παιδιά πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους στον ψηφιακό κόσμο animated video για μικρά παιδιά όπου με λόγια απλά και μέσα από μια ψυχαγωγική διαδικασία συνειδητοποιούν και μαθαίνουν πώς να αντιδρούν σωστά σε δύσκολες καταστάσεις όπως π.χ. το cyberbullying εκπαιδευτικά video για μεγαλύτερα παιδιά που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση τους για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο σχέδια μαθημάτων και αφίσες για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα webinars για φλέγοντα θέματα όπως για παράδειγμα η υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο ενημερωτικά άρθρα που ανανεώνονται σε καθημερινή βάση οδηγίες και συμβουλές για τις τελευταίες τάσεις στο χώρο της ασφάλειας του διαδικτύου και τρόποι υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών

8 8 Έμφαση έχει δοθεί στη επιμόρφωση των ψηφιακά αναλφάβητων χρηστών με τη δημιουργία απλών μαθημάτων ψηφιακής μορφής, όπου επιχειρείται η μετάδοση των βασικών αρχών χρήσης του διαδικτύου. Τα μαθήματα πλαισιώνονται και από συμβουλές έτσι ώστε ο χρήστης να μάθει να πλοηγείται με ασφάλεια. Επιμορφωτικό-ενημερωτικό υλικό έχει ήδη δημιουργηθεί και αναμένεται να συμπληρωθεί τους επόμενους μήνες για άτομα με ειδικές ικανότητες. Ήδη διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας ένα βίντεο-οδηγός για την εξάρτηση στο διαδίκτυο που απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής ενώ έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί στα ελληνικά μέρος της ιστοσελίδας star toolkit ( του Βρετανικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου το οποίο απευθύνεται σε παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

9 9 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Ένας από τους κυριότερους διαύλους επικοινωνίας του Κέντρου μας με το κοινό είναι μέσω των κοινωνικών δικτύων όπου καθημερινά αναρτάται πολυμεσικό υλικό, συμβουλές και όλα τα τελευταία νέα που υπάρχουν για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη. Η σελίδα στο Facebook μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενούς έτους συγκέντρωσε περισσότερους από φίλους ενώ κατά μέσο όρο κάθε μήνα τα δημοσιεύματά της έχουν απήχηση σε προφίλ. Facebook Twitter YouTube Η στρατηγική σημασία των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην εξάπλωση του μηνύματος ενός ασφαλούς και ποιοτικού διαδικτύου αναγνωρίζεται και εκτιμάται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αποστέλλονται δελτία τύπου για διάφορα θέματα που άπτονται της προστασίας των παιδιών στο διαδίκτυο, ενώ πολύ συχνά μέλη του κέντρου μας φιλοξενούνται σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Εξάλλου το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διατηρεί δική του δεκαπενθήμερη εκπομπή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ οι οποίες εν συνεχεία είναι διαθέσιμες για προβολή από το κανάλι μας στο YouTube δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα 70 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις

10 10 ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΜΑΣ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Από την πρώτη στιγμή ανάληψης του έργου και έχοντας συνειδητοποιήσει πλήρως τη σημασία του ρόλου των πρεσβευτών, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, δημιούργησε ένα δίκτυο 189 εκπαιδευτών από όλη την ελληνική επικράτεια οι οποίοι λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και μεταδίδουν σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς τη γνώση που τους παρέχουμε για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο. Εξάλλου και τα μέλη του κέντρου μας με τακτικές προσωπικές επισκέψεις σε σχολεία ενημερώνουν για τις τελευταίες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να υιοθετηθούν αλλά και αφουγκράζονται τις ανάγκες της νέας γενιάς. H προσέγγιση παιδιών και νέων ανθρώπων και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο έχει επιτευχθεί και μέσω της τηλεοπτικής καμπάνιας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου «Μην κλικάρεις εν λευκώ» στην οποία πρωταγωνίστησε η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου. Το τηλεοπτικό spot προβλήθηκε σε πανελλήνιο επίπεδο από όλα τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας ύστερα και από σχετική άδεια του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου.

11 11 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ ΝΕΩΝ To πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου απαρτίζεται από 27 μαθητές, διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης, από όλη την Ελλάδα και ο στόχος δημιουργίας του είναι να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση ενός ποιοτικού και ασφαλούς διαδικτύου. Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση αναδείχθηκε ο προβληματισμός των νέων ανθρώπων για το αν θα λάβουν τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες. Το πάνελ Νέων έκλεψε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλύοντας ένα δύσκολο και συνάμα επίκαιρο θέμα, αυτό του sexting. Σημαντική ήταν εξάλλου και η παρέμβαση του πάνελ νέων στο θέμα του διαδικτυακού εκφοβισμού: Βιωματικά, μέσα από την κατάθεση των δικών τους εμπειριών δημιούργησαν έναν οδηγό για παιδιά-θύτες. Τα μέλη του Πάνελ Νέων συμμετέχουν, ανταλλάσσουν απόψεις και λαμβάνουν κατάρτιση από εκδηλώσεις που διοργανώνoνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των πάνελ νέων και των υπολοίπων κέντρων ευαισθητοποίησης που λειτουργούν υπό τον INSAFE. Εκπρόσωπος της Ελληνικής ομάδας συμμετείχε στο συνέδριο EuroDig που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας και στο Safer Internet Forum στο Λουξεμβούργο.

12 12 ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2017 Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε ή αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας είχε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που πραγματοποίησε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, κεντρική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα: αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές. Παράλληλα, με δραστηριότητες και με σχετικό υλικό που είχε διατεθεί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και από ολόκληρη την επικράτεια συμμετείχαν στον εορτασμό από τα σχολεία τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για ένα, όχι μόνο ασφαλές, αλλά και ποιοτικό διαδίκτυο.

13 13 Την εκδήλωση τίμησαν με τις ομιλίες τους: Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Συντονιστής της Ομάδας Διοίκησης Έργου για την Ψηφιακή Πολιτική και την Ανοιχτή Διακυβέρνηση του Υπουργείου Παιδείας Θεόδωρος Καρούνος χαιρετίζοντας εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, η υπεύθυνη του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Βασίλης Μαγκλάρας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, η Προϊστάμενη του Αυτοτελούς Τμήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σύμβουλος Αγωγής Σταδιοδρομίας του Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα, η δημοφιλής ερμηνεύτρια-πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Νατάσσα Μποφίλιου, η συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, Παρασκευή Φραγκοπούλου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Γραμμής Βοήθειας «Help-line», Γιώργος Κορμάς εκ μέρους του Πάνελ Νέων, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, Πέτρος Ρούσσος, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας & του Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών &Εκδόσεων «Διόφαντος», Μιχάλης Παρασκευάς, ο συντονιστής του Eduweb της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Άρης Λούβρης και ο ηθοποιόςσκηνοθέτης Γιώργος Ρούφας. Ολόκληρη η εκδήλωση μεταφράστηκε απευθείας στη νοηματική γλώσσα ενώ παρουσιάστηκε και ένα ενημερωτικό βίντεο από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου νοηματικής γλώσσας «Γέφυρες επικοινωνίας» Νικόλαο Ίσαρη. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία των πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών στους νικητές. Οι πανελλήνιοι μαθητικοί διαγωνισμοί διοργανώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Συμμετείχαν περισσότερα από 300 σχολεία όλων των βαθμίδων από ολόκληρη την επικράτεια και οι δημιουργίες των παιδιών ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθιστώντας τη ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών, πολύ δύσκολη διαδικασία.

14 14 Η ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ HELP-LINE Η Γραμμή Βοηθείας Ηelp-line απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, κ.λπ). Τα στελέχη της Γραμμής Βοήθειας είναι γιατροί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε προβληματικές συμπεριφορές στο διαδίκτυο και μπορούν να παρέχουν συμβουλές και υποστήριξη τόσο στο χρήστη όσο και στο υποστηρικτικό του περιβάλλον. Για πρώτη φορά μάλιστα στα ελληνικά δεδομένα παρέχουμε εξατομικευμένη και ανώνυμη υποστήριξη μέσω chat ( client.php?locale=el). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις ώρες Ο δικτυακός τόπος της Γραμμής Βοηθείας ( παρέχει πληροφορίες για το έργο και για τους τρόπους επικοινωνίας και ενημερώνει το κοινό σχετικά με τις τελευταίες τάσεις όσον αφορά στην ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ο ιστότοπος παρέχει επίσης Σημεία και συμβουλές για τους γονείς/ κηδεμόνες και τους ανήλικους σχετικά με τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζει η γραμμή (υπερβολική χρήση, cyberbullying, επικίνδυνο περιεχόμενο, προστασία προσωπικών δεδομένων κ.α.) Μπορείτε να επικοινωνείτε με το εξειδικευμένο προσωπικό της Help-line είτε καλώντας στον αριθμό από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 17:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο είτε επιλέγοντας chat συνομιλία μέσω της ιστοσελίδας

15 15

16 16 Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ SAFELINE.GR Το INHOPE έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον περιλαμβάνει 54 γραμμές βοήθειας σε 45 χώρες. Μέλος του ΙΝΗΟPE στην Ελλάδα είναι η Ανοιχτή γραμμή καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr που λειτουργεί από το 2003 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Χάρη στο σύστημα ICCAM που χρησιμοποιείται η ανάλυση των καταγγελιών γίνεται γρηγορότερα και με περισσότερη ακρίβεια παρέχοντας ζωτικής σημασίας ενημέρωση σε αστυνομικές αρχές (INTERPOL). Η SafeLine παρέχει στο κοινό τη δυνατότητα να καταγγείλουν παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται ο καταγγέλλων να έρθει σε επαφή με την αστυνομία. Οι άνθρωποι πίσω από τη γραμμή καταγγελιών κατηγοριοποιούν και αναλύουν τις καταγγελίες και με αυτό τον τρόπο διευκολύνουν και τη δουλειά της αστυνομίας για τον περιορισμό της ροής του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο. Από το Σεπτέμβριο του 2016 έως το Σεπτέμβριο του 2017 οι καταγγελίες ανήλθαν περίπου στις 4.000, κινούμενες στα ίδια επίπεδα με το ανάλογο προηγούμενο χρονικό διάστημα. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εικόνα των καταγγελιών που εξακριβώθηκαν ως βάσιμες διαφέρει σε κάποια σημεία με το προηγούμενο έτος όσον αφορά την κατανομή τους στις διαφορετικές κατηγορίες παράνομων πράξεων. Μεγάλο μέρος των καταγγελιών για οικονομική απάτη αφορούσε ιστοσελίδες οι οποίες διαφήμιζαν τα προϊόντα τους μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook.

17 17

18 18 Η αποστολή του INHOPE είναι να υποστηρίζει και να βελτιώνει το έργο των γραμμών καταγγελιών και να ενδυναμώνει τις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο. Ο στόχος επιτυγχάνεται μέσω πέντε κατευθύνσεων: Θεσπίζοντας πολιτικές και πρότυπα βέλτιστων πρακτικών για τις γραμμές καταγγελιών και ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών του INHOPE μέσω της προώθησης καλών εργασιακών σχέσεων και εμπιστοσύνης Εξασφαλίζοντας την ταχεία και αποτελεσματική απάντηση στις καταγγελίες για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο σε διεθνές επίπεδο Διευρύνοντας το δίκτυο των γραμμών καταγγελιών σε όλο τον κόσμο με την ίδρυση και πιστοποίηση νέων γραμμών, παρέχοντας συμβουλές και κατάρτιση για να ανταποκριθούν στα πρότυπα βέλτιστων πρακτικών Προωθώντας μια βαθύτερη κατανόηση του έργου των γραμμών καταγγελιών στους φορείς χάραξης πολιτικής σε διεθνές επίπεδο με στόχο μια καλύτερη και αποδοτικότερη συνεργασία Αφυπνίζοντας εμπλεκόμενους φορείς και κοινό

19 19 ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Μπορείτε να υποβάλλετε καταγγελία στην Aνοικτή Γραμμή Καταγγελιών SafeLine για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα Ο ακριβής σύνδεσμος είναι Εναλλακτικά, μπορείτε να αποστείλετε την καταγγελία σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Για ενημέρωση και γενικές πληροφορίες μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο

20 20 ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ στην προσπάθεια που καταβάλει για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ποιοτικού διαδικτύου συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε εθνικό επίπεδο. Για το συντονισμό των ετήσιων δράσεων του Κέντρου αλλά και τη διερεύνηση των αναγκών σε εθνικό επίπεδο πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο, συνεδρίαση του συμβουλευτικού οργάνου (Advisory Board) στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι: της κυβέρνησης της βιομηχανίας του διαδικτύου της επιβολής της τάξης της ακαδημαϊκής κοινότητας της τεχνολογίας και οργανώσεων προστασίας των παιδιών

21 21 Ο ρόλος της συμβουλευτικής επιτροπής είναι να λειτουργεί ως αμφίδρομος δίαυλος επικοινωνίας που μεταφέρει σε βασικούς οργανισμούς ότι νεότερο υπάρχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να προτρέπει στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών σε ότι αφορά στην ασφάλεια στο διαδίκτυο. Συμπληρωματικά, το συμβουλευτικό όργανο ενεργεί ως φορέας ανταλλαγής πληροφοριών, προάγοντας τον διάλογο και βοηθώντας στη μεταφορά του μηνύματος για ασφαλέστερο διαδίκτυο μέσω όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Ελλάδα.

22 22 Η ενεργή ενθάρρυνση του παιδιού, η παρακολούθηση και η ενεργοποίησή μας θεωρείται απαραίτητη στην ανατροφή ενός υγιούς ψηφιακού πολίτη. Είναι ζωτικής σημασίας να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να είναι δεκτικά στις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος χωρίς να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Όλοι έχουμε το δικό μας ρόλο στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και ποιοτικότερου διαδικτύου για τους Ευρωπαίους πολίτες του μέλλοντος! Την αποκλειστική ευθύνη της παρούσας έκδοσης φέρει ο συγγραφέας της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των περιεχομένων σ αυτήν πληροφοριών.

23 23

24 24 Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Γραμμή Βοηθείας για υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών Aνοικτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

ANNUAL REPORT

ANNUAL REPORT ANNUAL REPORT 2017-2018 1 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 INHOPE/INSAFE...4 ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...5 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΦΥΠΝΙΣΗ...6 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΜΜΕ...9 ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ...10 ΠΑΝΕΛ ΝΕΩΝ...11 SID 2017...12 HELP-LINE...14

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT REPORT

PROJECT REPORT PROJECT REPORT 2016-2019 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, είναι επίσημος εκπρόσωπος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηράκλειο 26 Μαρτίου Η σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηράκλειο 26 Μαρτίου Η σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηράκλειο 26 Μαρτίου 2018 Η σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

1 ANNUAL REPORT 2017

1 ANNUAL REPORT 2017 1 ANNUAL REPORT 2017 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ H SAFELINE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...4 ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ INHOPE...5 2003-2018: 15 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ SAFELINE...9 ΤΙ «ΔΕΙΧΝΟΥΝ» ΤΑ ΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2017...11

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε με φορείς εξειδικευμένους για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Γ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε με φορείς εξειδικευμένους για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς». Μαρούσι, 6 Φεβρουαρίου 2018 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΟΝ 15ο ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΙΤΕ Γ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜA (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜA (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜA (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι ένα συχνό φαινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ANNUAL REPORT 2017

ANNUAL REPORT 2017 1 210 6007686 ANNUAL REPORT 2017 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ H Help-line με μια ματιά...4 Τι «αποκαλύπτουν» οι αριθμοί για τις τάσεις στην Ευρώπη...5 Στατιστικά στοιχεία Help-Line 2017: Νούμερο ένα πρόβλημα

Διαβάστε περισσότερα

Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης

Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης 11η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Let s create a

Διαβάστε περισσότερα

Άρης Π. Λούβρης http://internet-safety.sch.gr

Άρης Π. Λούβρης http://internet-safety.sch.gr Αξιοποίηση του ιστοχώρου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» από την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο τους γονείς και τα παιδιά Άρης Π. Λούβρης http://internet-safety.sch.gr Η Ασφάλεια στη χώρα του Διαδικτύου όλοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διασύνδεση Γενεών μέσα από. ένα Ωφέλιμο Διαδίκτυο. Presentation Title. Γιώργος Κορμάς

Διασύνδεση Γενεών μέσα από. ένα Ωφέλιμο Διαδίκτυο. Presentation Title. Γιώργος Κορμάς Διασύνδεση Γενεών μέσα από Presentation Title ένα Ωφέλιμο Διαδίκτυο Γιώργος Κορμάς Διασύνδεση Γενεών μέσα από ένα Ωφέλιμο Διαδίκτυο Η Ελλάδα -σύμφωνα με τον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΗΓραμμήΒοηθείαςΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΟΡΜΑΣ

ΗΓραμμήΒοηθείαςΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΟΡΜΑΣ ΗΓραμμήΒοηθείαςΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΟΡΜΑΣ Εκπρόσωπος της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (1 η Ιανουαρίου 2018 έως την 31 η Δεκεμβρίου 2018)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (1 η Ιανουαρίου 2018 έως την 31 η Δεκεμβρίου 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 16.8.4.1 Αρ. Τηλ.: 22 4231 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά

Διαβάστε περισσότερα

SafeLine. ΗΕλληνικήΑνοικτήΓραμμήπουδέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Διαδίκτυο, Είδη ηλεκτρονικού εγκλήματος

SafeLine. ΗΕλληνικήΑνοικτήΓραμμήπουδέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Διαδίκτυο, Είδη ηλεκτρονικού εγκλήματος SafeLine ΗΕλληνικήΑνοικτήΓραμμήπουδέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Διαδίκτυο, Είδη ηλεκτρονικού εγκλήματος Μελτίνη Χριστοδουλάκη Aσφαλής Πρόσβαση στο Διαδίκτυο Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ / ΤΖΟΓΟΣ - ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ F A Q «FAQ Συχνές ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών - ΙΤΥΕ

Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών - ΙΤΥΕ Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών - ΙΤΥΕ http://www.cti.gr/nts email: nts@cti.gr Διευθυντής: Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Επιστημονικός Διευθυντής: Καθηγητής Μάνος Βαρβαρίγος Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Μία υπηρεσία του ΠΣΔ ως εργαλείο Δια Βίου Μάθησης

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Μία υπηρεσία του ΠΣΔ ως εργαλείο Δια Βίου Μάθησης Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Μία υπηρεσία του ΠΣΔ ως εργαλείο Δια Βίου Μάθησης http://internet-safety.sch.gr http://internet-safety.sch.gr Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), εθνικό δίκτυο του ΥΠοΠαιΘ, εντείνει

Διαβάστε περισσότερα

Όταν λέμε παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, τι ακριβώς εννοούμε;

Όταν λέμε παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, τι ακριβώς εννοούμε; Σημαντικές χρονολογίες κατά τη δεκαετή πορεία της SafeLine: Όταν λέμε παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, τι ακριβώς εννοούμε; 2003: Έτος έναρξης λειτουργίας της SafeLine 2004:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από την πολυετή παρουσία του στην καθημερινότητα των παιδιών, έχει αναπτύξει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

Άτομα που απευθύνθηκαν στη Γραμμή Βοήθειας - Helpline 1480 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018)

Άτομα που απευθύνθηκαν στη Γραμμή Βοήθειας - Helpline 1480 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.. Αρ. Τηλ.: 22 23 Αρ. Φαξ: 22 855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password:

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password: 11:56 AM Έξυπνες συσκευές έξυπνοι χρήστες Password: Τ Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «CyberEthics» υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα

Διαβάστε περισσότερα

Presentation Title EΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Γιώργος Κορμάς

Presentation Title EΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Γιώργος Κορμάς Presentation Title EΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γιώργος Κορμάς ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 679/2016 1. Σήμερα Απαγόρευση της εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» 2018-2021 http://isecurenet.sch.gr/portal/ Το παιδί μας κάνει την εργασία του σχολείου χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή στο δωμάτιό του Πόσο εύκολο

Διαβάστε περισσότερα

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password:

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password: 11:56 AM Έξυπνες συσκευές έξυπνοι χρήστες Password: Τ Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «CyberEthics» υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας Helpline 1480 (Μάιος Σεπτέμβριος 2017) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας Helpline 1480 (Μάιος Σεπτέμβριος 2017) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 5 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.04.0 Αρ. Τηλ.: 4030 Αρ. Φαξ: 480505 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η εκπαίδευση των ανήλικων χρηστών γύρω από την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση της

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Ιανουάριος - Μάρτιος 2018) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Ιανουάριος - Μάρτιος 2018) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.4. Αρ. Τηλ.: 22 423 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ Σκοπός του παρόντος εγγράφου είναι να παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

προτιμήσεις και γενικότερα ο,τιδήποτε αφορά την ιδιωτική ζωή ενός ατόμου και όχι τους δημόσιους κοινωνικούς κύκλους. Εικόνα 3.

προτιμήσεις και γενικότερα ο,τιδήποτε αφορά την ιδιωτική ζωή ενός ατόμου και όχι τους δημόσιους κοινωνικούς κύκλους. Εικόνα 3. Oδηγός Facebook Το Facebook είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο με εκατομμύρια χρήστες όλων των ηλικιών. Δημιουργήθηκε από τον Μάρκ Ζάκερμπεργκ το 2004 και παρόλο που σχεδιάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑ ΙΚΤΥΟΥ (INTERNET): ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑ ΙΚΤΥΟΥ (INTERNET): ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ Μονάδα Εφηβικής Υγείας-Β Πανεπιστηµιακή Παιδιατρική Κλινική- Νοσοκοµείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» ιευθυντής : κος ηµήτριος Καφετζής Επιστηµονική Υπέυθυνη : κα. Άρτεµις Τσίτσικα http://www.youth-health.gr/

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓΙΦ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ» (ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, 23/9/2016)

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓΙΦ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ» (ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, 23/9/2016) ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓΙΦ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ» (ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, 23/9/2016) Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ισότητα των φύλων και η ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό φθινόπωρο.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό φθινόπωρο. Τεύχος 5-2010 Εκδότης: Safer Internet Hellas, Eπικεφαλής δράσης Saferinternet.gr, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Email: info@saferinternet.gr Επικοινωνία: Δρ. Βερόνικα Σαμαρά Τηλ. 210 6212365 Email:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Πάτρα, Αρ. Πρωτ.: Φ.19/ΚΠ/1593 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Πάτρα, Αρ. Πρωτ.: Φ.19/ΚΠ/1593 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ Π.Ε. Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Η SafeLine γιορτάζει 10 Χρόνια Λειτουργίας και Προστασίας των Ελλήνων χρηστών από τους κινδύνους του Διαδικτύου!

Η SafeLine γιορτάζει 10 Χρόνια Λειτουργίας και Προστασίας των Ελλήνων χρηστών από τους κινδύνους του Διαδικτύου! Η SafeLine γιορτάζει 10 Χρόνια Λειτουργίας και Προστασίας των Ελλήνων χρηστών από τους κινδύνους του Διαδικτύου! Σημαντικές χρονολογίες κατά τη δεκαετή πορεία της SafeLine: 2003: Έτος έναρξης λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.) «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Το Πανελλήνιο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης είναι το συντονιστικό και επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών,

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΙΛΙΟΝ,16/09/2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ, συνεχίζει τις δράσεις στη τοπική

Διαβάστε περισσότερα

«Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης ωφελούμενων ΤΕΒΑ και συζήτηση προτάσεων για ανάπτυξη καλών πρακτικών»

«Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης ωφελούμενων ΤΕΒΑ και συζήτηση προτάσεων για ανάπτυξη καλών πρακτικών» Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016» «Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Απρίλιος - Ιούνιος 2018)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Απρίλιος - Ιούνιος 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.4. Αρ. Τηλ.: 22 423 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός στο 4 ο Γυμνάσιο Ιλίου το σχολικό έτος Παναγιώτα Π. Οικονομάκου Κοινωνιολόγος, Καθ.

Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός στο 4 ο Γυμνάσιο Ιλίου το σχολικό έτος Παναγιώτα Π. Οικονομάκου Κοινωνιολόγος, Καθ. Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός στο 4 ο Γυμνάσιο Ιλίου το σχολικό έτος 2011-12 Παναγιώτα Π. Οικονομάκου Κοινωνιολόγος, Καθ.- Σύμβουλος ΣΕΠ 1. Επίσκεψη των μαθητών/τριών της Γ τάξης στη Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο 2. Οδηγίες προς τους μαθητές και τους Κηδεμόνες τους για την ενεργοποίηση και χρήση του μαθητικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κείμενο 2. Οδηγίες προς τους μαθητές και τους Κηδεμόνες τους για την ενεργοποίηση και χρήση του μαθητικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κείμενο 2 Οδηγίες προς τους μαθητές και τους Κηδεμόνες τους για την ενεργοποίηση και χρήση του μαθητικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Το Πανελλήνιο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΣΥΠ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΣΥΠ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΣΥΠ: Χατζησταύρου 8, 67100 Ξάνθη Τηλ:25410-64320, 66200, fax: 64320 Mail: kesyp@dide.xan.sch.gr Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΣΥΠ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, καλή σχολική χρονιά

Αγαπητοί συνάδελφοι, καλή σχολική χρονιά ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, καλή σχολική χρονιά Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Παρατηρητήριο

Διαβάστε περισσότερα

12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019)

12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 14/03/2019 12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από παιχνίδια!

Μαθαίνοντας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από παιχνίδια! 1 Μαθαίνοντας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από παιχνίδια! 2 3 ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ 5 1 2 3 4 Οριζόντια 1. Δωρεάν εφαρμογή για απευθείας μηνύματα για smartphones και tablets που αναπτύχθηκε από την Viber Media.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2015 Αριθ. Πρωτ. Φ. 1500.2/46831/2015 Πληροφορίες: Νίκη Μπαφέ, Ματούλα Παπαδημητρίου τηλ. 2131306817, 213 1306816 Προς: Πίνακα αποδεκτών Αξιότιμες

Διαβάστε περισσότερα

Renewable Energy Sources Compass. Δ. Σκούφη Προϊσταμένη 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Γ Αθήνας

Renewable Energy Sources Compass. Δ. Σκούφη Προϊσταμένη 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Γ Αθήνας Renewable Energy Sources Compass Δ. Σκούφη Προϊσταμένη 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Γ Αθήνας Εισαγωγή Προπαρασκευαστικό στάδιο Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα RES Compass, πραγματοποιήθηκαν διάφορες προπαρασκευαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Η Δράση ανάδειξης και προβολής καλών πρακτικών αξιοποίησης ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου

Η Δράση ανάδειξης και προβολής καλών πρακτικών αξιοποίησης ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου Επιμορφωτικό Εργαστήριο «Καλές πρακτικές αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου: Η αναζήτηση Περιεχομένου και η δημοσίευση πρακτικών που το αξιοποιούν στο Φωτόδενδρο Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών»

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση Σχέδιο Δράσης 2016-2018 Δέσμευση : Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προσιτότητας του Κοινοβουλίου στον πολίτη Στόχος: Ενίσχυση της διαφάνειας των κοινοβουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω κινητών τηλεφώνων και την προστασία των ανήλικων χρηστών

Κώδικας Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω κινητών τηλεφώνων και την προστασία των ανήλικων χρηστών Κώδικας Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω κινητών τηλεφώνων και την προστασία των ανήλικων χρηστών Ο παρόν Κώδικας θεσπίζεται μεταξύ των Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ. Στην Αθήνα σήμερα την.. μεταξύ των εδώ συμβαλλομένων, ήτοι:

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ. Στην Αθήνα σήμερα την.. μεταξύ των εδώ συμβαλλομένων, ήτοι: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ Στην Αθήνα σήμερα την.. μεταξύ των εδώ συμβαλλομένων, ήτοι: α) της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.Β.Ε.»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. Ελληνικό Κεντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. Ελληνικό Κεντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 14.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 10-17 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Ελληνικό Κεντρο Ασφαλούς Διαδικτύου www.saferinternet4kids.gr 1 ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 14.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 10-17 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΩΤΕΑΣ Η Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη Ευκαιριών Μάθησης. Αντώνης Κάφουρος Συντονιστής EUROGUIDANCE ΚΥΠΡΟΥ Τμήμα Εργασίας

ΠΛΩΤΕΑΣ Η Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη Ευκαιριών Μάθησης. Αντώνης Κάφουρος Συντονιστής EUROGUIDANCE ΚΥΠΡΟΥ Τμήμα Εργασίας ΠΛΩΤΕΑΣ Η Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη Ευκαιριών Μάθησης Αντώνης Κάφουρος Συντονιστής EUROGUIDANCE ΚΥΠΡΟΥ Τμήμα Εργασίας ΠΛΩΤΕΑΣ- Γενικές Πληροφορίες Portal on Learning Opportunities Throughout the EUropean

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Ο εικοστός πρώτος αιώνας θα µπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως τεχνολογικός αιώνας µιας και τα νέα δεδοµένα µαρτυρούν αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή,

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Σεμινάριο με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Θέμα: «Σεμινάριο με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------------------------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σταθείτε στο ύψος σας παρά αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying. Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σταθείτε στο ύψος σας παρά αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying. Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταθείτε στο ύψος σας παρά αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Στόχοι Πλαίσιο του φαινομένου cyberbullying - τρέχουσα έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Υλικό για την «Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων» 1 ο µέρος:

Εκπαιδευτικό Υλικό για την «Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων»  1 ο µέρος: Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο Εκπαιδευτικό Υλικό για την «Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων» http://blogs.sch.gr 1 ο µέρος: Χρήση Ιστολογίου ως εκπαιδευτικό εργαλείο Ερευνητικό Ακαδηµαϊκό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 2008/0047(COD) 30.6.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων προς

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να ζει και να μεγαλώνει σ ένα υγιές περιβάλλον, το οποίο θα διασφαλίζει και θα προάγει την σωματική και ψυχική

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Στην Ελλάδα της κρίσης Αύξηση της ανάγκης υποστήριξης των «αδύναμων κρίκων» Η ελληνική οικογένεια «δοκιμάζεται» καθημερινά Τα δικαιώματα των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Τι πρέπει να γνωρίζω! Ha!! your profile name password Ha!! η «αποπλάνηση» Ελληνικό µέσω Κέντρο Διαδικτύου Ασφαλούς Διαδικτύου Γραµµή Βοηθείας 210 6007686 (Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς

Διαβάστε περισσότερα

Cyber bullying ή ηλεκτρονικός εκφοβισμός

Cyber bullying ή ηλεκτρονικός εκφοβισμός Cyber bullying ή ηλεκτρονικός εκφοβισμός Μια νέα μορφή εφηβικής παραβατικότητας και τρόποι αντιμετώπισης Θώμη Τσομπανίδου, εκπ/κός ΠΕ 05 Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ΔΔΕ Αρκαδίας Σχολικός εκφοβισμός(school

Διαβάστε περισσότερα

Μάρτιος - Απρίλιος 2015

Μάρτιος - Απρίλιος 2015 2015 ISSN:2241-9675 Τα νέα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Μάρτιος - Απρίλιος 2015 Αρης Π. Λούβρης http://internet-safety.sch.gr Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Πάτρα, 5/5/2015 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το School Education Gateway. τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρώπης για τη σχολική εκπαίδευση

Σχετικά με το School Education Gateway. τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρώπης για τη σχολική εκπαίδευση Σχετικά με το School Education Gateway τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρώπης για τη σχολική εκπαίδευση ΈΝΑΣ ΧΏΡΟΣ ΕΝΑΣΧΌΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΉ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ Σχετικά Παρουσιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 2017 Υπεύθυνος Πράξης Σπυρίδων Δουκάκης Συντονίστρια Δράσης Μαρία Νίκα 1η Έκδοση Επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016)

Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016) 1. Ταυτότητα της έρευνας Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016) Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (ημερ. 19/08/2015), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

«Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών »

«Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών » Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015-2016 Συμμετοχή της Δ τάξης του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF με τίτλο «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015-2016»

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2016

Erasmus + EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Erasmus

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης Οι υπηρεσίες και ο ρόλος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στη δομούμενη Κοινωνία της Γνώσης Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Το εργαλείο γνώσης της μανθάνουσας ΜΚΟ

Το εργαλείο γνώσης της μανθάνουσας ΜΚΟ Το εργαλείο γνώσης της μανθάνουσας ΜΚΟ Το ερωτηματολόγιο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη την οργάνωση, σε ένα τμήμα σε μια συγκεκριμένη δράση ή ομάδα εργασίας. Είναι σημαντικό να διασαφηνιστεί σε πιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 2008/2173(INI) 26.1.2009 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-14 Σχέδιο έκθεσης Toine Manders (PE416.256v01-00) σχετικά με την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. http://internet-safety.sch.gr

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. http://internet-safety.sch.gr Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://internet-safety.sch.gr Θεμελιώδεις Αρχές (αναφορικά με τους μαθητές): Διαδίκτυο: Βασικά Σημεία Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.

Διαβάστε περισσότερα

Γονείς, παιδιά και μέσα προώθησης της κινητής τηλεφωνίας

Γονείς, παιδιά και μέσα προώθησης της κινητής τηλεφωνίας Γονείς, παιδιά και μέσα προώθησης της κινητής τηλεφωνίας Ορισμός της διαφήμισης Ως διαφήμιση νοείται η μονομερής επικοινωνία και μετάδοση πληροφοριών με πειστικό τρόπο για προϊόντα και υπηρεσίες ή ιδέες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ «Τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα»

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ «Τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας

Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας είναι ένα πολυδιάστατο, δυναμικό, κοινωνικό φαινόμενο, που δεν αφορά απλοϊκά ένα κακό-δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Αγαπητοί φίλοι,

Editorial. Αγαπητοί φίλοι, Τεύχος 1-2012 Εκδότης: Safer Internet Hellas, Eπικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Email: info@saferinternet.gr Επικοινωνία: Δρ. Βερόνικα Σαμαρά Τηλ. 210 6212365

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου. Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480

Συνέντευξη Τύπου. Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480 Συνέντευξη Τύπου Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480 Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 Λευκωσία https://internetsafety.pi.ac.cy/news-details-is/announcements/is-news-2018-press-conference-1480

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ κατά του Ρατσισμού

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ κατά του Ρατσισμού ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ κατά του Ρατσισμού Σύσταση Ευρωπαικής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) προς όλα τα κράτη-μέλη: Σύστημα παρακολούθησης ρατσιστικών περιστατικών Μέτρα προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Safer Internet Day 2017

Safer Internet Day 2017 Safer Internet Day 2017 Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου Κε.Πλη.Νε.Τ. Πιερίας Διαδικτυακός Εκφοβισμός Τι είναι ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός; Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying)

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου

Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου Ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους Το φαινόμενο της φτώχειας παραμένει κυρίαρχο στις σύγχρονες κοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η διάρθρωση του προγράμματος Erasmus+;

Ποια είναι η διάρθρωση του προγράμματος Erasmus+; Ποια είναι η διάρθρωση του προγράμματος Erasmus+; Για την επίτευξη των στόχων του, το πρόγραμμα Erasmus+ υλοποιεί τις ακόλουθες δράσεις: Βασική Δράση 1 Κινητικότητα των ατόμων Κινητικότητα εκπαιδευομένων

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο ανοικτό. Σχολείο ενταξιακό

Σχολείο ανοικτό. Σχολείο ενταξιακό Σχολείο ανοικτό. Σχολείο ενταξιακό Έργο: 1.2.Δ/11 «Προώθηση διαδραστικών ενημερωτικών εκστρατειών στα σχολεία με ομάδες στόχο μετανάστες και γηγενείς μαθητές καθώς και τους γονείς τους, μέσω δραστηριοτήτων»

Διαβάστε περισσότερα

(Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Υπουργών στις 11Μαίου 2010 στην 120 η Συνεδρία)

(Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Υπουργών στις 11Μαίου 2010 στην 120 η Συνεδρία) Σύσταση CM/Rec(2010)7 Της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη-μέλη για το Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Παιδεία της Δημοκρατίας και την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Υιοθετήθηκε από την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE AMYBEAR. Συνολικός προϋπολογισμός: ευρώ (μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ)

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE AMYBEAR. Συνολικός προϋπολογισμός: ευρώ (μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ) ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE AMYBEAR Συνολικός προϋπολογισμός: 3.000 ευρώ (μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ). Σκοπός Ο παρόν διαγωνισμός αφορά την παροχή υπηρεσιών Δημοσιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014 ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014 «Πολιτικές και δράσεις της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» Έλλη Μπούκη Στέλεχος Μονάδας Β'

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακό θεματολόγιο: Η Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειες για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο

Ψηφιακό θεματολόγιο: Η Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειες για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο Βρυξέλλες, 8 Φεβρουαρίου 2011 Ψηφιακό θεματολόγιο: Η Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειες για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο Με την ευκαιρία της διοργάνωσης της ημέρας για ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου,

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2017-1-RO01-KA202-037308 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων Περιγραφή της Δράσης 7 «Ανάδειξη και Προβολή Καλών Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Αξιοποίησης Ψηφιακού Περιεχομένου

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα Κυριότερα Εργαλεία Ενηµέρωσης και Ευαισθητοποίησης σχετικά µε τον Εθελοντισµό

1. Τα Κυριότερα Εργαλεία Ενηµέρωσης και Ευαισθητοποίησης σχετικά µε τον Εθελοντισµό 1. Τα Κυριότερα Εργαλεία Ενηµέρωσης και Ευαισθητοποίησης σχετικά µε τον Εθελοντισµό Τα κυριότερα επικοινωνιακά εργαλεία ή µέσα που µπορούν να χρησιµοποιηθούν για την ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Πρωτ /Γ Βαθ. Προτερ.

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Πρωτ /Γ Βαθ. Προτερ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ Να διατηρηθεί μέχρι.. Βαθμός Ασφαλείας Μαρούσι,

Διαβάστε περισσότερα

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» 2018-2021 http://isecurenet.sch.gr/portal/ Το παιδί μας κάνει την εργασία του σχολείου χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή στο δωμάτιό του Πόσο εύκολο

Διαβάστε περισσότερα

Επιβλέπων: Καθ. Ι. Ψαρομηλινγκος - Φοιτήτρια: Ελένη Στάμου Α.Μ.2119

Επιβλέπων: Καθ. Ι. Ψαρομηλινγκος - Φοιτήτρια: Ελένη Στάμου Α.Μ.2119 Επιβλέπων: Καθ. Ι. Ψαρομηλινγκος - Φοιτήτρια: Ελένη Στάμου Α.Μ.2119 Εισαγωγή στα MOOCs, ορισμός, πως ξεκίνησαν Λόγος ύπαρξης τους, ΗΠΑ, Ευρώπη Διαφοροποιήσεις, xmoocs vs cmoocs και σύγκριση με τα παραδοσιακά

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλώς στο Διαδίκτυο

Ασφαλώς στο Διαδίκτυο Ασφαλώς στο Διαδίκτυο Υποδειγματικό Σενάριο Γνωστικό αντικείμενο: Πληροφορική Δημιουργός: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΡΟΒΑΣΙΛΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Σημείωση

Διαβάστε περισσότερα

4 έλαβε χώρα στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και ΥποΣΤΗΡΙΖΩ: 3 στα 4 αιτήματα αφορούν στην εξάρτηση στο Διαδίκτυο

4 έλαβε χώρα στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και ΥποΣΤΗΡΙΖΩ: 3 στα 4 αιτήματα αφορούν στην εξάρτηση στο Διαδίκτυο Τεύχος 1-2011 Editorial Εκδότης: Safer Internet Hellas, Eπικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Email: info@saferinternet.gr Επικοινωνία: Δρ. Βερόνικα Σαμαρά

Διαβάστε περισσότερα

(Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Υπουργών στις 11Μαίου 2010 στην 120 η Συνεδρία)

(Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Υπουργών στις 11Μαίου 2010 στην 120 η Συνεδρία) Σύσταση CM/Rec(2010)7 Της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη μέλη για το Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Υιοθετήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Το χαρτί του μέλλοντος μας»

Θέμα: «Το χαρτί του μέλλοντος μας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 151 80 Μαρούσι Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα «Βία κατά των γυναικών: Ένα πρόβλημα, πολλές όψεις» Συνέδριο ΓΓΙΦ-ΥΠΕΣ Αθήνα 25/11/2014 Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα Θεοδώρα Κατσιβαρδάκου Προϊστάμενη Διεύθυνσης Υπηρεσιών προς πολίτες και φορείς

Διαβάστε περισσότερα