Project A5. Υπεύθυνη καθηγήτρια Π. Γιάνναρου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Project A5. Υπεύθυνη καθηγήτρια Π. Γιάνναρου"

Transcript

1 Project A5 Υπεύθυνη καθηγήτρια Π. Γιάνναρου

2 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Η μόδα επηρέαζε, επηρεάζει και θα συνεχίσει να επηρεάζει τα πάντα. Από ρούχα, παπούτσια, νυφικά, κοσμήματα, έως διάφορα γυναικεία αξεσουάρ, χτενίσματα, κ.τ.λ. Θα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή και θα αναφέρουμε τις τάσεις της μόδας ανά δεκαετία από το 1900 έως το Απολαύστε λοιπόν 100 χρόνια γυναικεία μόδα.

3 Δεκαετία Η μόδα και το στιλ αρχίζει να απασχολεί όλο και περισσότερο το γυναικείο φύλο. Μπορούμε να πούμε ότι τη δεκαετία του 1900 τα ρούχα διακρίνονται περισσότερο για το στιλ και τη φινέτσα τους παρά για την άνεσή τους. Πολλά ρούχα βέβαια είναι αρκετά δήθεν και τραβούν την προσοχή χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Ορισμένα στοιχεία της μόδας αυτής της δεκαετίας περιλαμβάνουν: σφιχτά κολάρα αρκετή δαντέλα μακριά παλτά κορσέδες για πολύ στενή μέση μακριές φούστες στενά παπούτσια για τους άνδρες και τις γυναίκες δαντελωτές μπότες για τις γυναίκες καπέλα με φτερά για τις γυναίκες μαλλιά με χτενίσματα προς τα πάνω για τις γυναίκες

4

5 Δεκαετία του Η μόδα συνέχισε να τραβάει την προσοχή του κόσμου έως ότου ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος μονοπώλησε το ενδιαφέρον της ανθρωπότητας. Ο περισσότερος κόσμος είχε άλλες προτεραιότητες όπως την επιβίωσή του και γι αυτό δεν έδιναν και τόσο μεγάλη προσοχή στην εμφάνιση. Η δεκαετία αυτή χαρακτηρίζεται από: καμπαρντίνες στενές φούστες ανατολίτικα μοτίβα πουλόβερ με V λαιμό ανάγλυφες στολισμένες τσάντες διακοσμημένες φουρκέτες διακοσμημένες κάλτσες μπότες με δαντέλα

6

7 Δεκαετία Μετά το τέλος του πολέμου, η μόδα έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Οι γυναίκες αποκτούν ανεξαρτησία ωστόσο υιοθετούν ορισμένες κακές συνήθειες των αντρών όπως για παράδειγμα το κάπνισμα. Ρούχα όπως οι κορσέδες μένουν στο περιθώριο. Η δεκαετία αυτή χαρακτηρίζεται από: φαρδιά καπέλα για τις γυναίκες φαρδιά παντελόνια για τους άνδρες μακριά, φαρδιά παλτά ρούχα που περιλαμβάνουν κοσμήματα ριχτά αέρινα γυναικεία φορέματα παπούτσια με λουράκι σχήματος Τ κοντά μαλλιά

8

9 Δεκαετία Πρόκειται για μια δεκαετία όπου η μόδα και οι τάσεις της ήταν στο προσκήνιο. Πολλές γυναίκες άρχισαν να μιμούνται διάφορες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης με αποτέλεσμα να ντύνονται ανάλογα. Νέα στιλ ανακαλύπτονται και ο κόσμος δείχνει αρκετό ενδιαφέρον. Τα στιλ που κυριάρχησαν αυτή την δεκαετία ήταν: πουλόβερ με διάφορα σχέδια ολόσωμα μαγιό μακριά ριχτά φορέματα σανδάλια γούνες για το λαιμό από δέρμα αλεπούς καπέλα που φοριούνται με συγκεκριμένη κλίση βάτες φαρδιά παλτά για τους άνδρες ορθογώνια ρολόγια χειρός

10

11 Δεκαετία Μια μαύρη δεκαετία για την ανθρωπότητα καθώς ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είναι στο προσκήνιο. Η επιβίωση του ανθρώπου είναι πιο δύσκολη από ποτέ καθώς οι πρώτες ύλες και τα τρόφιμα εξαντλούνται. Η μόδα δεν είναι και η πρώτη ασχολία του κόσμου καθώς οι άνθρωποι είχαν να αντιμετωπίσουν πολλές κακουχίες. Η δεκαετία αυτή χαρακτηρίζεται από: στενά αντρικά παντελόνια τα τζιν κάνουν την εμφάνισή τους συνολάκια από φούστες και μπλούζες φορέματα που δένουν στο πίσω μέρος του λαιμού κομψά βραδινά φορέματα κούρεμα για τις γυναίκες το Pompadour χτένισμα (στιλ Έλβις Πρίσλεϊ) παπούτσια με σόλες από "φελλό" πλεχτά πουλόβερ χαβανέζικα πουκάμισα για τους άνδρες

12

13 Δεκαετία Μια δεκαετία στην οποία κυριαρχεί η ανάπτυξη και η ανασυγκρότηση των κρατών. Η μόδα επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο και οι σχεδιαστές αρχίζουν να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην κομψότητα της γυναίκας όπως επίσης και στην άνεση των ρούχων. Οι τάσεις της μόδας αυτής της δεκαετίας περιλαμβάνουν: λευκά μπλουζάκια μπουφάν μοτοσικλέτας μαύρα φορμάκια βερμούδες κάπρι παντελόνια φλατ παπούτσια μπαλαρίνας στράπλες βραδινά φορέματα αλογοουρές

14

15 Δεκαετία Στη δεκαετία αυτή γίνεται η επανάσταση της μόδας. Το σέξι γίνεται μόδα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι γυναίκες φορούν μίνι φούστες ενώ τα μικροσκοπικά μπικίνι κάνουν την εμφάνισή τους στις παραλίες. Πρόκειται για την εποχή της απελευθέρωσης των γυναικών. Τα στιλ που επικρατούν αυτή την δεκαετία είναι: παντελόνια καμπάνες μίνι φούστες μπλουζάκια με στάμπες χλωμό κραγιόν και σκούρο eyeliner μακριά μαλλιά τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες

16

17 Δεκαετία Η μουσική γίνεται τρόπος ζωής και επηρεάζει τον τρόπο ντυσίματος πολλών ανθρώπων. Το δέρμα γίνεται σήμα κατατεθέν ενώ τα παντελόνια τζιν παίρνουν τα πάνω τους. Οι τάσεις της μόδας που επικράτησαν είναι: μπότες πολλά λιπ γκλος και ρουζ μπλουζάκια με λογότυπα και στάμπες τζιν γκέτες ταγιέρ

18

19 Δεκαετία Η μόδα μπαίνει για τα καλά στη ζωή του ανθρώπου και παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα πιστεύω και τον τρόπο ζωής του καθενός. Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι ορισμένα ντυσίματα είναι αρκετά εκκεντρικά ή υπερβολικά. Η μόδα για αυτή την εποχή περιλάμβανε: δαντέλα στα περιλαίμια και στριφώματα γιλέκα και πουκάμισα για τους άνδρες βάτες δαντελωτά γάντια χωρίς δάχτυλα κολιέ με μαργαριτάρια βραχιόλια μακριά μαλλιά με πολύ αφρό τζιν με μάρκες πουλόβερ με διάφορα μοτίβα

20

21 Δεκαετία Η μόδα εμπορευματοποιείται όσο ποτέ άλλοτε. Πλέον τα ρούχα μπορούν να καλύψουν κάθε τύπο γυναίκας και κάθε γούστο. Η ποικιλία και η απλότητα είναι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν αυτή την εποχή. η μόδα αυτή τη δεκαετία περιλαμβάνει: αθλητικά παπούτσια με γούστο πάνινα παπούτσια σχεδιαστών φουσκωτά μπουφάν πορτοφόλια με αλυσίδες φαρδιά παντελόνια βαμμένα μαλλιά μπλουζάκια με γυμνή την κοιλιά μπλούζες με κουκούλα τατουάζ

22

23 Μόδα για Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013 Πολλές και διαφορετικές είναι οι προτάσεις των πιο μεγάλων οίκων υψηλής ραπτικής, για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι Στις περισσότερες επιδείξεις σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Λονδίνο και Παρίσι κυριάρχησαν τα χρώματα, τα αέρινα και φλοράλ υφάσματα, ρίγες, κοστούμια με σορτς, βερμούδες και ασπρόμαυρα μοτίβα.

24 Και φυσικά, πριν από όλα, να δούμε την χρωματική παλέτα γυναικείας μόδας Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013.

25 Floral Φορέματα Πάντα in fashion και σε όλα τα μήκη, τα floral φορέματα θα κυριαρχήσουν πάλι Άνοιξη και Καλοκαίρι, ικανοποιώντας όσες αγαπούν τα χρώματα, τα λουλούδια και την πιο ρομαντική, αλλά θηλυκή πλευρά της μόδας.

26 Βερμούδες Μια καινούργια νότα στο κλασσικό μοτίβο των κοντών σορτς έδωσαν οι σχεδιαστές, αφού επανέφεραν δυναμικά και στη γυναικεία μόδα τις βερμούδες.

27 Κουστούμια με σορτς Δώστε μια πιο chic εκδοχή στο ντύσιμό σας, αν αγαπάτε τα σορτς και συνδυάστε τα άψογα και φινετσάτα με σακάκια. Έτσι θα αναδείξετε το κορμί σας, χωρίς να ξεφύγετε και από τα όρια της κομψότητας.

28 Black and White Στη δύναμη του ασπρόμαυρου έδωσαν έμφαση για τη σεζόν που ακολουθεί οι κορυφαίοι σχεδιαστές. Είναι μια τάση επίκαιρη όλον τον χρόνο, ανεξαρτήτως εποχής. Κομψή εκδοχή για το γραφείο, για μια βραδινή έξοδο ή για ενα event. Η τάση αυτή είναι ο ορισμός του Wearable!

29 Bold Stripes Οι ρίγες πρωταγωνιστούν παντού στη μόδα για την ερχόμενη σεζόν. Έντονες, κάθετες, οριζόντιες, διαγώνιες, χρωματιστές, ασπρόμαυρες, navy blue, λεπτές, φαρδιές θα τις συναντήσετε σε όλα τα ρούχα

30 Επιστροφή στα 60s Σχέδια, μοτίβα, υφάσματα και χρώματα της εποχής εκείνης επιστρέφουν, ικανοποιώντας τους λάτρεις της συγκεκριμένης δεκατετίας, κερδίζοντας όλο και περισσότερους οπαδούς

31 Σκισίματα-διαφάνειες Για όσες αγαπάτε το σέξι και αποκαλυπτικό ντύσιμο, οι σχεδιαστές σας προτείνουν ρούχα με διαφάνειες και τολμηρά σκισίματα σε όλα τα ρούχα (φορέματα, φούστες, μπλούζες).

32 Lemon-Κίτρινο Ένα χρώμα που προέρχεται απο τη χειμερινή κολεξιόν, το κίτρινο κάνει αισθητή την παρουσία του και στη θερινή περίοδο μιας και έχει αγαπηθεί από όλες μας.

33 Κιμονό - Βολάν Τα κιμόνο προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις της μόδας, αλλά και τα εντυπωσιακά βολάν συγκαταλέγονται επίσης στις προτάσεις των πιο γνωστών οίκων για τη μόδα, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013.

34 Αθλητικά Φορέματα Αθλητικά φορέματα σε Α γραμμή, αλλά και γενικότερα τα αθλητικά ρούχα, θα φορεθούν εντυπωσιακά. Αθλητικά φορέματα που συνδυάζονται με ψηλοτάκουνα πέδιλα αλλά ακόμα και με άνετα sneakers, θα γίνουν αγαπημένα των sportive fashionistas.

35 Δερμάτινα Μία Τάση που πρέπει να μπει από νωρίς στο shopping list για την Άνοιξη 2013, είναι τα δερμάτινα. Όπως και τώρα, τα δερμάτινα θα κλέψουν τις εντυπώσεις ακόμα και την Άνοιξη με must have της σεζόν, τα biker jackets.

36 Μόδα για Φθινόπωρο-Χειμώνα 2014 ανά τους οίκους Κλείνοντας και επίσημα την σεζόν, μετά από τις εβδομάδες μόδας σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Μιλάνο. Οι τάσεις για τη νέα σεζόν έχουν καθοριστεί ήδη από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Το Παρίσι απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα με κάποιες εξαιρέσεις.

37 Τα χρώματα για τον ερχόμενο χειμώνα παραμένουν μουντά, σκούρα, βαθιά με το άσπρο μαύρο να είναι ο βασιλιάς της διχρωμίας και τα γεωμετρικά prints να δίνουν για ακόμη μία σεζόν όγκο στα ρούχα μας.

38 Burberry Prorsum Mία βόλτα με νοσταλγικό χαρακτήρα μέσα στα κλασικά κομμάτια του οίκου. Το καφέ και το μπεζ είναι τα δύο βασικά χρώματα της συλλογής με τις πλαστικές λεπτομέρειες και τις καρδούλες prints να δίνουν μία πιο girlie διάσταση στα pencil φορέματα.

39 Moschino Cheap and Chic Ανδρόγυνα ρούχα με λεοπαρ print και ροζ γουνάκια που θέλουν να δώσουν μία νέα πιο punk διάσταση στο ντύσιμο. Δεν θα την ονoμάζαμε και την επιτομή της κομψότητας παρόλα αυτά είναι fun και μπορεί αν συνδυαστεί σωστά να δώσει σύνολα με ενδιαφέρον.

40 Julien Macdonald Κοντά πολύ στενά φορέματα με βασικό τους χαρακτηριστικό το glamour. Αγκαλιάζουν τη γυναικεία σιλουέτα και έρχονται είτε σε πολύ κοντά mini είτε σε mini πιο chic εκδοχές.

41 Mulberry Η καλύτερη συλλογή για την ερχόμενη σεζόν! Λιτές ίσιες γραμμές με το δέρμα και το μαλλί να είναι τα δύο βασικά συστατικά του χειμώνα. Γήινες και παστέλ αποχρώσεις σε σύνολα και παλτό που φτάνουν μέχρι το γόνατο.

42 Marios Schwab Μία πιο δραματική διάσταση για τη νέα σεζόν με τα μεγάλα καπέλα, τις κάπες και την δαντέλα να είναι τα βασικά της συστατικά. Το άσπρο μαύρο είναι βασικά χρώματα ενώ το snake skin δίνει την πιο άγρια εκδοχή του σχεδιαστή.

43 Paul Smith Βαθιές αποχρώσεις που επιτρέπουν να παίξεις μαζί τους κάνοντας colour blocking με παραπάνω από τρία χρώματα. Τα παντελόνια ψηλόμεσα, τα μποτάκια βασικό χαρτί του χειμερινού ντυσίματος όπως και τα μεταλλικά τοπ

44 Tom Ford Χρώμα, prints και μία νέα φιλοσοφία πίσω από τη νέα συλλογή με την υπογραφή του σχεδιαστή.

45 Vivienne Westwood Red Label Με αυτά τα ρούχα μπορείς να βγεις έξω και να κάνεις αυτό που ονομάζουμε στιλάτο casual ντύσιμο. Πουλόβερ - φορέματα σε συνδυασμό με μεταλλικά μποτάκια, δερμάτινες φούστες με κομψά τοπ και πανωφόρια με ρίγα.

46 Matthew Williamson Αυτή η συλλογή είχε αρκετό χρώμα χωρίς όμως να κουράσει στιγμή. Πλισέ φούστες σε συνδυασμό με τοπ από δαντέλα, παλτό με χρώμα και μποτάκια σε γήινα χρώματα.

47 Miu Miu Τη νέα της συλλογή Miu Miu, για το φθινόπωρο/χειμώνα , παρουσίασε η Miuccia Prada. Η συλλογή, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Χαρακτηριστικό της, ήταν τα φερμουάρ, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα περισσότερα ρούχα. Η σχεδιάστρια, παρουσίασε παλτό και φορέματα, σε σκούρες αποχρώσεις αλλά δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και έντονα χρώματα.

48 Alex Wang

49 Stella McCartney Μια πολύ μινιμαλιστική συλλογή με έμφαση στις ρίγες σε κάθε πάχος και μέγεθος, με έμπνευση από το κλασσικό σχέδιο του pinstripe κουστουμιού. Απόλυτα ανδρόγυνη, με ανύπαρκτη μέση, με φαρδιά ρούχα και χοντροκομμένα παπούτσια. Βολική και καλή γκαρνταρόμπα για το γραφείο.

50 Alexander McQueen Βικτωριανή πολυτέλεια στον McQueen όπου σκληρές φούστες σε γραμμή Α, λευκά καλτσόν και κατακόκκινα χείλη, θυμίζουν Ελισάβετ Ι.Πλεκτές πανοπλίες, φτερά και διαφάνεια στα δέκα (μόνο) looks που πρότεινε ο οίκος.

51 Vogue

52

53 Saint Laurent Tο grunge της δεκαετίας του 90, επιστρέφει σε αυτή την συλλογή. Μποτίνια με αγκράφες, γυαλιστερά καλτσόν συνοδεύουν μικρά δερμάτινα φουστάκια, καρώ φορέματα και ανδρικά σακάκια, σε μια πολύ σέξι παρουσίαση με smokey eyes και αχτένιστα μαλλιά στα μοντέλα του οίκου. Παπιγιόν, φιόγκοι, tutu φούστες.

54 Jean paul gaultier Ο Jean Paul Gaultier, είναι ένα αστείρευτο ταλέντο στο χώρο της μόδας και κάθε φορά εκπλήσσει και εντυπωσιάζει κοινό και κριτικούς. Στην καινούργια χειμερινή συλλογή είδαμε μια νέα εκδοχή του σουτιέν κώνου σε μπούστο, μοναδικά prints σε μάξι φορέματα και φούστες από πολυτελή αέρινα υφάσματα και μια σειρά εκπληκτικά γούνινα παλτό με λεπτομέρειες από δέρμα.

55 Louis Vuitton Μια υπέροχη συλλογή, που παραπέμπει στον art nouveau κινηματογράφο της δεκαετίας του 60 που οι Γάλλοι ξέρουν τόσο καλά. Και φυσικά σε μια αισθησιακή γυναίκα. Φορέματα που θυμίζουν νεγκλιζέ, με δαντέλα και διαφάνειες, κάτω από μακριά παλτό γούνα και μάλλινα μάξι φορέματα με γούνινες λεπτομέρειες. Άτονα χρώματα στις αποχρώσεις του κρασιού, του ξύλου και της λεβάντας, περούκες με σχεδόν αγορέ, μαύρα μαλλιά για τα μοντέλα και κόκκινα χείλη στο χρώμα του κρασιού.

56 Burberry

57 Chanel Ο μοναδικός κόσμος του Karl Lagerfeld, είναι φέτος γεμάτος βαριά παλτό, μπότες με αλυσίδες, και πάρα πολύ tweed με μεταλλικές ίνες, ώστε να γυαλίζει και να φοριέται και βράδυ. Σκούρα χρώματα και πολύ δέρμα, με πλισέ φούστες και στρογγυλά μικροσκοπικά τρουκς.

58 Christian Dior Με επιρροές από Άντυ Γουόρχολ και ιστορικές σιλουέτες Ντιόρ.

59 ΤΕΛΟΣ Ελίνα Κοντογιάννη Μαρία Κόκκαλη

60

61

62

63

64 Ο 68χρονος Roberto Cavalli συνεχίζει να σχεδιάζει ασταμάτητα. Είναι γνωστός για την εμμονή του στα animal prints, πράγμα που αντικατοπτρίζεται και στο προσωπικό lifestyle.φέτος έκανε μία αισθητή διαφορά επιλέγοντας το μαύρο και το άσπρο στα μακριά με βαθιά σκισίματα και κρόσσια φορέματα του. Οι λεπτομέρειες από prints που προτείνει είναι τα λουλούδια και η δαντέλα ενώ η διαφάνεια υπάρχει έντονα και αυτή τη σεζόν.

65

66

67

68 Ο οίκος, με ιδρυτή τον Ιταλό Guccio Gucci, ξεκίνησε αρχικά σαν βιοτεχνία δερμάτινων ειδών στη Φλωρεντία το Ο Gucci δημιούργησε το γνωστό έμβλημα του οίκου με τα δύο πλεγμένα G και τις 2 χρωματιστές ρίγες (την κόκκινη και πράσινη). Αέρινες μακριές δημιουργίες που δίνουν την αίσθηση δροσιάς στο πέρασμα τους και total σύνολα που δένουν στη μέση και σε ταξιδεύουν στη δεκαετία του Τα χρώματα είναι ζουμερά με το φούξια, πράσινο, κίτρινο και το γαλάζιο.

69

70 Ο οίκος ιδρύθηκε το 1985 από τους Ιταλούς Domenico Dolce και Stefano Gabbana. Με έντονη ιταλική φινέτσα εισέβαλαν στις πασαρέλες, «νομιμοποίησαν» τα animal prints και τη δαντέλα και έδωσαν έμφαση στη θηλυκότητα κάνοντας τις γυναίκες να ντύνονται και να νιώθουν σαν σταρ.το μετάξι να αποτελεί βασικό υλικό όπως και το μπαμπού που το προτείνουν εκτός από τα αξεσουάρ και στα ρούχα. Tα στοιχεία που ξεχωρίζεις είναι οι μεταξωτές κορδέλες στα μαλλιά και τα μεγάλα εντυπωσιακά - πολύχρωμα σκουλαρίκια, ενώ οι πλατφόρμες και οι φλατ μπαλαρίνες αποτελούν τις δύο βασικές προτάσεις.

71

72

73

74 Ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1918, πρόκειται για μία από τις ιταλικές δυναστείες της μόδας, η οποία ξεκίνησε σαν εργαστήρι δέρματος και γούνας. Το κολάζ είναι η μία και μοναδική λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν βλέπεις τη νέα συλλογή. Τα ρούχα μπλέκουν τα χρώματα και τα σχέδια δημιουργώντας εντυπωσιακές αντιθέσεις. Οι τσάντες μοιάζουν με πουγκί ενώ οι ρίγες διατηρούνται και στα δερμάτινα πέδιλα.

75

76

77

78 Η ιστορία του μας γυρίζει πίσω στο 1854,όταν ο Γάλλος σχεδιαστής Luis Vuitton ξεκίνησε πουλώντας είδη ταξιδίου στο Παρίσι. Διαθέτει τσάντες, δερμάτινα είδη και pret-a-porter σε κάθε γωνιά του πλανητη.το 1987 συγχωνεύτηκε με τον γαλλικό όμιλο<<moet HENNESSY>> και σιγά σιγά έγινε ο κολοσσός LVMH η μεγαλύτερη επιχείρηση στην κατασκευή και διανομή επώνυμων ειδών. Την μεγάλη του επιτυχία σήμερα ο οίκος την οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον σχεδιαστή Marc Jacobs,ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου το 1997.

79

80

81

82

83 Ο Christian Louboutin (7 Ιανουαρίου 1964)είναι σχεδιαστής υποδημάτων που ξεκίνησε γραμμή παπουτσιών high-end για γυναίκες στην Γαλλία το 1991.Ο Louboutin βοήθησε τα στιλέτα να επανέλθουν στν μόδα την δεκαετία του 90 και του 2000,σχεδιαζοντας δεκάδες παπούτσια με ύψος 120 χιλιοστά και άνω. Διακηρυγμένος στόχος του σχεδιαστή είναι να <<κάνει μια γυναίκα να φανεί σέξι, όμορφη, για να κάνει να τα πόδια της όσο πιο ψηλά μπορεί. Το 1992 ενσωματώθηκαν τα χαρακτηριστικά κόκκινα πέλματα που έχουν γίνει και η υπογραφή του και καθώς εξάγει ο ίδιος:<<αυτό μου συνέβη κατά λάθος, αφού ένιωσα ότι στα παπούτσια έλειπε ενέργεια, έτσι πρόσθεσα το κόκκινο βερνίκι νυχιών στο πέλμα των παπουτσιών>>.

84

85

86 Γνωστός και ως <<enfant terrible>>,o Γάλλος σχεδιαστής είναι συνώνυμο των κωνικών μπούστων που δημιούργησε για το Blonde Ambition Tour της Μαντόνα το 1990.Δημιουργει αντρικά, γυναικεία και υψηλή ραπτική, ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένο είναι το ομώνυμο άρωμα του το οποίο κυκλοφορεί στο χαρακτηριστικό μπουκάλι- μπούστο σε διάφορες ετήσιες συλλεκτικές εκδόσεις. Χρησιμοποιεί εξίσου επιτυχημένα φετιχιστικά υφάσματα όπως το PVC αλλά και συμβατικά, όπως το μαλλί και η λύκρα. Η αυτοβιογραφία του <<A Nous De La Mode>>κυκλοφόρησε το 1990 με τον σχεδιαστή να ποζάρει με την μαρινιερα του(το ναυτικό ριγέ t-shirt του)και τα πλατινε κοντά μαλλιά του που από τότε αποτελούν trademark.

87

88

89

90

91 Ανήκει στην ελίτ των σχεδιαστών της Μέσης Ανατολης,ενώ από το 2002 ανοίγει τις πόρτες του και στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας. Γίνεται ο πρώτος Λιβανέζος σχεδιαστής που ντύνει την νικήτρια των οσκαρ,(halle Berry).Ο Elie Saab σχεδιάζει για την γυναίκα που θέλει να είναι κομψή και να δείχνει σαν οπτασία. Άρχισε να φτιάχνει φορέματα, όταν ήταν 9 χρονών βοηθώντας την μητέρα του στο μαγαζί της.το 1982,σε ηλικία μόλις 18 ετών, άνοιξε το δικό του ατελιέ και σχεδίαζε βραδινά φορέματα και εξαιρετικά νυφικά. Πριγκίπισσες κάνουν ουρά για να αγοράζουν τις δημιουργίες του και η φήμη του εξαπλώνεται πέρα από τα σύνορα της Ανατολής. Το 1997 γίνεται μέλος στην Εθνική Ένωση Μόδας της Ιταλίας και παρουσιάζει την πρώτη του κολεξιόν έξω από τα σύνορα της χώρας του,ενώ το 2006 γίνεται μέλος στην Ένωση Σχεδιαστών της Γαλλίας.

92

93

94

95

96

97 O Αμερικανός Zac Posen γεννήθηκε το 1980.Μετά την πρώτη του κολεξιόν, που ανέβηκε στην πασαρέλα της Νέας Υόρκης το 2001,υποστηριχτηκε από τιτάνες του χώρου, που τον βοήθησαν να ανοίξει το δικό του ατελιέ. Οι δημιουργίες του είναι κυρίως αεράτα, φορέματα, με λοξά κοψίματα, μπόλικο σατέν και ουρές. Το 2004, ο ραπερ και σχεδιαστής Sean Combs (κατά τον κόσμο Puff Diddy) επένδυσε στον Posen,ώστε να επεκτείνει την επιχείρηση του. Το 2008, λάνσαρε την πρώτη του μαζική κολεξιόν σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα Target.

98

99

100

101

102 BURBERRY Burberry Group plc είναι η ονομασία Βρετανικού οίκου μόδας πολυτελείας, που διανέμει είδη ρουχισμού, αξεσουάρ μόδας και αρώματα. Το χαρακτηριστικό μοτίβο ταρτάν έχει γίνει ένα από τα αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα και έχει αντιγραφεί ευρέως. Ο οίκος μόδας Burberry είναι κυρίως γνωστός για τις καμπαρντίνες του, οι οποίες εφευρέθηκαν από τον ιδρυτή του, Τόμας Μπέρμπερι.. Η εταιρία έχει επώνυμα καταστήματα σε όλον τον κόσμο και επίσης πωλεί προϊόντα της μέσω συμβάσεων παραχώρησης σε τρίτα καταστήματα. Η Ελισάβετ Β του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Κάρολος, Πρίγκιπας της Ουαλίας έχουν παραχωρήσει στην εταιρία Βασιλική Εξουσιοδότηση. Ο Chief Creative Officer της εταιρίας είναι ο Κρίστοφερ Μπέιλι. Η εταιρία περιλαμβάνεται στο Λονδρέζικο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με το περιοδικό Business Weekly, ο Burberry είναι η 98η πιο πολύτιμη μάρκα στον κόσμο. Ο οίκος μόδας Burberry έχει πάνω από 500 καταστήματα σε πάνω από 50 χώρες. `

103 157 χρόνια στην πρώτη γραμμή των outerwear Το 1856 ο 20χρονος Thomas Burberry, βοηθός σε υφασματάδικο, άνοιξε ένα μικρό κατάστημα στο Basingstoke του Hampshire. Μέχρι το 1870, το κατάστημα του νεαρού είχε γίνει διάσημο για τα εξαιρετικά outerwear του ενώ, το 1880, ο Burberry παρουσίασε την νέα του ανακάλυψη- ένα ύφασμα ανθεκτικό στις αντιξοότητες και αδιάβροχο, το οποίο ονόμασε καμπαρντίνα. Το 1891 ο οίκος Burberry άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Haymarket του Λονδίνου, το οποίο υπήρξε το κεντρικό της εταιρείας μέχρι πρόσφατα. Ο οίκος έφτασε στο απόγειο της δόξας του την περίοδο του Μεσοπολέμου, όταν η διάσημη καμπαρντίνα, με την χαρακτηριστική, καρό φόδρα, η οποία έχει παρόμοια μορφή μέχρι σήμερα είχε γίνει αγαπημένο κομμάτι όλων των καλοντυμένων, πρακτικών ανθρώπων.

104

105 Κατά την δεκαετία του 1970, το brand έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές αφού το βρετανικό casual ντύσιμο ήταν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις, ενώ, η δίψα Αμερικανών και Ιαπώνων για βρετανικά, heritage fashion κομμάτια, την δεκαετία του 1980, εκτόξευσε την φήμη του οίκου σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, τα δύο τρίτα των πωλήσεων του Burberry, προέρχονταν από τις εξαγωγές του. Έχοντας ως αρχή ότι, η παράδοση, όσο ωραία κι αν είναι, δεν μπορεί να «σταθεί» από μόνη της σήμερα, ο οίκος Burberry αποφάσισε, στις αρχές της δεκαετίας του '90, να επεκτείνει το target group του και σε ένα πιο ενημερωμένο, νεανικό κοινό. Το brand κατοχύρωσε το όνομά του, το διάσημο καρό και το σήμα του, ενώ, μέχρι το 1996, οι πωλήσεις του είχαν αυξηθεί κατά ένα τρίτο. Παρόλα αυτά, η πολυτελής κληρονομιά του οίκου που ξεκίνησε ο ιδρυτής του, πολλά χρόνια πριν, παραμένει, μέχρι σήμερα, σημαντικό, χαρακτηριστικό στοιχείο των δημιουργιών Burberry.

106

107 ΑΞΕΣΟΥΑΡ

108 Ιστορία των παπουτσιών Οι πρώτες εικόνες παπουτσιών μας έρχονται από σπήλαια στην Γαλλία και την Ισπανία και χρονολογούνται περίπου χρόνια πριν. Το αρχαιότερο παπούτσι είναι το μοκασίνι των ινδιάνων, φτιαγμένο από δέρμα και οπλές ζαρκαδιού και φιδιών. Βέβαια τα πρώτα παπούτσια, με αποδείξεις μας έρχονται από την Αίγυπτο. Άλλα φτιαγμένα από χοντρά φύλλα και άλλα σαν σανδάλια από φύλλα φοίνικα ή πάπυρου με εσωτερική επένδυση και εκπληκτικές διακοσμήσεις.

109 Οι αρχαίοι Έλληνες: από πολύ νωρίς ξεκίνησαν την κατασκευή υποδημάτων στο Άργος, στη Ρόδο, στη Σικυώνα. Πρωταγωνιστής ήταν το χαμηλό σάνδαλο, αλλά και πλήθος άλλων υποδημάτων. Μεγάλος Έλληνας υποδηματοποιός ήταν ο Ιφικράτης.

110 Μεσαίωνας: Κατά το μεσαίωνα η μόδα επέβαλε το poulaine, ένα παπούτσι με μυτερή και ανεστραμμένη μύτη Ως αντίδραση της μόδας στα πολύ μακριά παπούτσια, ήρθαν τα πολύ φαρδιά, γνωστά ως "πόδι αρκούδας" ή "ράμφος πάπιας". Μετά τα μακριά και πλατιά παπούτσια ήρθαν τα πολύ ψηλά. Μπότες ψηλές με τακούνια ψηλά σε χρώματα μαύρο, κόκκινο, κίτρινο με δαντέλες για άνδρες και γυναίκες.

111 16 ος αιώνας: Τα πολύχρωμα παπούτσια καθιερώθηκαν από την Ελισάβετ καθώς εντάσσονταν στη διάθεση της βασίλισσας να εντυπωσιάζει τους προσκεκλημένους της στο παλάτι. 17 ος αιώνας: Άρχισε ο σχεδιασμός και η κατασκευή παπουτσιών στην Αμερική, από τον Tomas Bird. 18 ος και 19 ος αιώνας: Στην Ελλάδα το κυρίαρχο παπούτσι ήταν από χονδρό δέρμα με καρφιά στη σόλα και φούντα μπροστά, τα γνωστά τσαρούχια!

112 Ο 19 ος αιώνας: Ήρθε με παπούτσια υφασμάτινα σατέν. Ειδικά το 1865 πραγματοποιείται η διάκριση των παπουτσιών σε δεξιά και αριστερά γίνεται μόδα, και επιβάλλεται. H μόδα αυτή την περίοδο επιβάλλει στα γυναικεία ψηλά τακούνια και μύτες τετράγωνες και μυτερές. Υπάρχει μια πανδαισία χρωμάτων και υλικών, από μεταξωτά μέχρι δερμάτινα.

113 ΑΝΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

114 Γόβες έργα τέχνης από τον Ισπανό σχεδιαστή Balenciaga Ξύλινα παπούτσια από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Paul Coudamy

115 Τα πιο περίεργα παπούτσια του κόσμου

116 Manolo Blahnik Η βιογραφία του Ο Ισπανός Manuel Blahnik Rodríguez γεννήθηκε σε μία φυτεία μπανανιάς στα Κανάρια νησιά στις 27 Νοεμβρίου του Η πρώτη που του δίδαξε πώς να φτιάχνει τις εσπαντρίγιες ήταν η μητέρα του. Μεγαλώνοντας αποφασίζει να γίνει σκηνογράφος. Ξεκίνησε να δουλεύει στη μπουτίκ Zapata και να γράφει στην ιταλική Vogue. Αργότερα γνωρίζει τον Πικάσο, ο οποίος του συστήνει τους ανθρώπους της αμερικανικής Vogue που εντυπωσιάζονται από τα σχέδια του. Το 1971 σχεδίασε το πρώτο ζευγάρι παπούτσια για άνδρες φυσικά. Στην αρχή σχεδίαζε μόνον αντρικά παπούτσια τα οποία και πουλούσε η μπουτίκ Zapata. Λίγο αργότερα κι ενώ ήταν στη μόδα οι πλατφόρμες, εκείνος έκανε την διαφορά με τα στιλέτα Blahnik. Έφτιαξε την επιχείρηση του με δανεικά λίρες. Δεν έκανε ποτέ του υπερβάσεις. Διαθέτει μία μικρή μπουτίκ στο Λονδίνο και μία δεύτερη στη Νέα Υόρκη. Ακόμη και σήμερα σε ηλικία 70 ετών δουλεύει μόνος του χωρίς βοηθούς και μαθητευόμενους. Ποτέ δεν μπήκε στον πειρασμό να πουλήσει την εταιρεία του. Είναι ένας πλούσιος άνθρωπος, αλλά όχι τόσο πλούσιος όσο θα φανταζόμαστε.

117 Ιστορία της τσάντας Μεσαίωνας: οι γυναίκες συνήθιζαν να βάζουν διάφορα αντικείμενα που χρειάζονταν μέσα σε εσωτερικές τσέπες, κάτω από πολλές στρώσεις ρούχων. Αυτές οι τσέπες ράβονταν στο μεσοφόρι τους και οι γυναίκες έφταναν σε αυτές βάζοντας το χέρι τους σε μία σχισμή που είχε δημιουργηθεί στο εξωτερικό ρούχο. 16 ος αιώνας: βλέπουμε μία στροφή προς τις δερμάτινες τσάντες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κυρίως άνθρωποι που ταξίδευαν. Οι τσάντες αυτές ήταν αρκετά μεγάλες σε μέγεθος και φοριόντουσαν χιαστή. 14ος αιώνας: γίνεται η πρώτη αναφορά εξωτερικής τσάντας στην ιστορία από τους Αιγύπτιους οι οποίοι φόρεσαν ένα είδος τσάντας, που για εκείνη την εποχή έμοιαζε με μία σακούλα δεμένη γύρω από τη μέση. Όσο πιο πλούσιος ήταν κάποιος, τόσο πιο ωραία σχέδια είχε πάνω της αυτή η πρώτη μορφή τσάντας.

118 17 ος αιώνας: Άντρες και γυναίκες αρχίζουν να κρατάνε μικρότερες τσάντες, σαν μεγάλα πορτοφόλια περίπου, τα οποία ήταν φτιαγμένα από διάφορα υλικά και σε διάφορα σχήματα. 18 ος αιώνας: Αρχίζουν να κρατάνε μικρά τσαντάκια σαν πουγκιά που ονομάζονταν reticules, επειδή τα ρούχα των γυναικών ήταν αρκετά πολύπλοκα, ευαίσθητα και δεν ήθελαν να τα καταστρέψουν βάζοντας πάνω τους μία τσάντα. Οι τσάντες πουγκιά μπορεί να περιέχουν: ρουζ, άρωμα, κάρτες, πούδρα, βεντάλια, αρωματικές καραμέλες. 19 ος αιώνας: Δημιουργήθηκε η λέξη handbag και συνήθως περιέγραφε τις τσάντες που κρατούσαν οι άνδρες. Από εκεί και πέρα οι τσάντες με χερούλια έγιναν γνωστές και στις γυναίκες. Μέχρι τότε οι γυναίκες έπρεπε να συνδυάζουν τις τσάντες με το σύνολο που φορούσαν.

119 Δεκαετίες του 20ου αιώνα

120 Οι θρυλικότερες τσάντες όλων των εποχών: Η Birkin bag του Hermes Η 2.55 της Chanel Η Baguette του Fendi

121 Η LV Speedy του Louis Vuitton Η Jackie O του Gucci Η Burberry

122 Σας Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

123 ΚΕΛΛΥ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

124 Προέρχεται απο τη γαλλική λέξη maillot που δήλωνε αρχικά, στο 1530, κομμάτι υφάσματος που τύλιγαν το σώμα του νεογέννητου.αργότερα, γύρω στο 1820,ήταν είδος καλσόν που φορούσαν οι χορευτές στη σκηνή του θεάτρου και περίπου στα 1900 καθιερώθηκε ως«costume de bain», δηλαδή μπανιερό Μέχρι το 1900 και σχεδόν μέχρι τη δεκαετία του 20 οι άνδρες έκαναν μπάνιο ξεχωριστά απο τις γυναίκες. Τα "κοστούμια μπάνιου", όπως ονομάζονταν τότε τα γυναικεία μαγιό, ήταν ελαφρά φορέματα που έφταναν μέχρι το γόνατο πάνω από ένα είδος εσώρουχου φουφούλας του ιδίου υφάσματος

125 Το 1909 συλλαμβάνεται η Annette Kellerman κολυμβήτρια η οποία και επινόησε το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης,επειδή φορούσε ένα ολόσωμο one-piece μαγιό. Η Coco Channel σχεδιάζει αθλητικά γυναικεία μαγιό από τη δεκαετία του 1930 που αποκτούν λεία και πιο ελαστική υφή. Ταυτόχρονα λανσάρει το μαύρισμα που γίνεται μανία και επιτρέπει να είναι γυμνά σημεία του σώματος όπως οι γάμπες,τα μπράτσα και οι ώμοι

126 Η εμφάνιση κοριτσιών με ολόσωμα μαγιό, δε διαφέρει σημαντικά από τα σύγχρονα, παρά μόνο στο κάτω μέρος του μαγιό που θυμίζει σορτσάκι, très- très chic style, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί το συγκεκριμένο style απαιτεί πολύ ψηλά, λεπτά, με λίγα λόγια,θεσπέσια πόδια.

127

128

129

130 Tο 1946 ο πρώην μηχανικός αυτοκινήτων, Λουί Ρεάρ σχεδιάζει το μπικίνι (που πήρε το όνομα του από το κοραλλιογενές νησί «Μπικίνι», γνωστό για τις πυρηνικές δοκιμές των Αμερικανών). Αποτελούνταν από δύο μέρη ένα σουτιέν στο πάνω μέρος και δύο τρίγωνα που ενώνονταν με ένα κορδόνι στο κάτω. Ήταν λογικό τα μοντέλα της εποχής να σκανδαλιστούν από ένα τέτοιο ένδυμα. Ο Ρεάρ τότε στράφηκε στη Μισελίν Μπερνταρντίνι, μια στριπτιζέζ του Casino de Paris που έκανε την πρώτη της εμφάνιση με μπικίνι στη δημόσια πισίνα Molitor του Παρισιού

131 Η Ρίτα Χέιγορθ πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού Life φορώντας ένα λευκό μπικίνι Μπριζίτ Μπαρντό, «Το κορίτσι με το μπικίνι», 1952 Τέσσερα χρόνια πριν την αξέχαστη εμφάνισή της στην ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναικά», η Μπαρντό τάραξε τα νερά με την εμφάνιση της ως «κορίτσι με μπικίνι»

132 Ούρσουλα Άντρες, «Dr. No», 1962 Δέκα χρόνια μετά την Μπαρντό το πρώτο Bond Girl, βγαίνει από τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής και μπαίνει στο μυαλό όλων των ανδρών με το μπεζ μαγιό της. Λεπτομέρεια η ασορτί ζώνη με μαχαίρι Ρακέλ Γούελτς, «Ένα εκατομμύριο χρόνια Π.Χ», 1966 το «προϊστορικό» μπικίνι που δεν βράχηκε ποτέ αλλά του αξίζει μια θέση στη λίστα

133 Χάλι Μπέρι «Πέθανε μια άλλη μέρα», 2002 Η Χάλι Μπέρι κερδίζει την προσοχή του Τζέιμς Μποντ, Πιρς Μπρόσναν Αντζελίνα Τζολί, «Tomb Raider: Το Λίκνο της Ζωής», 2003

134 ΜΑΓΙΟ 2013

135

136 Η ιδέα της κάλυψης και συγκράτησης του γυναικείου στήθους γεννήθηκε για πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια, στην Ελλάδα. Στη Μινωική Κρήτη, πριν από χρόνια, εμφανίστηκαν τα πρώτα φορέματα με ενσωματωμένο ένα είδος στηθόδεσμου, που συγκρατούσε το στήθος Ένα άλλο είδος στηθόδεσμου, που ονομαζόταν απόδεσμος ή μαστόδετον, χρησιμοποιήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα από τις γυναίκες που συμμετείχαν σε αθλητικούς αγώνες, όπου αυτό επιτρεπόταν, όπως στη Σπάρτη. Λέγεται ότι εφευρέθηκε από τους άντρες, προκειμένου το γυναικείο σώμα να μοιάζει περισσότερο με το αντρικό, περιορίζοντας το στήθος Σουτιέν 600 ετών

137 Από τον 5o έως τον 2o αιώνα π.χ. η μόδα σε Ελλάδα και Ρώμη ήθελε τις γυναίκες με μικρό στήθος. Για να εμποδίσουν την ανάπτυξή του, έδεναν σφιχτά το σώμα τους με μία ζώνη, η οποία αιώνες αργότερα μετεξελίχθηκε στον κορσέ.

138 Το 1946 το πρώτο μπικίνι εμφανίζετε στις πασαρέλες του Παρισιού Το 1925 η Ρωσίδας μετανάστρια Ίντα Ρόζενταλ. Λέγεται ότι ήταν η πρώτη που επένδυσε στα σουτιέν σε σχήμα φλιτζανιού 1990 ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδίασε ένα χρυσό κώνο για το στήθος της Μαντόνα

139 1977 Δημιουργείται η εταιρεία «Victoria's Secret» στο Σαν Φρανσίσκο.

140 Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι τα εσώρουχα (είτε είναι καυτά είτε λίγο πιο συντηρητικά) θα κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις

141 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ : Θεοδώρα Καπέλλου

142

143

144 Ιστορική αναδρομή: Η πρώτη μορφή ενδύματος ήταν το δέρμα ζώου. Στην αρχαιότητα γίνεται πιο πολύπλοκο, εκφράζει μηνύματα, είναι διαφορετικό για τους άντρες και τις γυναίκες, τις διάφορες κοινωνικές τάξεις, τους ιερείς, τον στρατό και άλλες ένστολες κοινωνικές ομάδες. Κάθε φύλο έχει διαφορετικό τύπο ένδυσης, δέχεται ποίκιλες επιδράσεις, παράλληλα όμως διατηρούνται οι τοπικές ενδυμασίες.

145 Στον κοινωνικό χώρο: Είναι δηλωτικό της θέσης του ατόμου, της αυτοσυνείδησης, της επαγγελματικής ιδιότητας και της διάθεσης του για εκμοντερνισμό. Οι άνθρωποι στις μέρες μας αγαπούν, εκτιμούν ή ερωτεύονται κάποιον όχι για την προσωπικότητα του και το χαρακτήρα του αλλά για την εμφάνισή του.

146 Στον πολιτικό χώρο: Εκφράζει την πολιτική ιδεολογία. Τα νεολαιίστικα κινήματα και τα διάφορα μουσικά είδη συνοδεύονται από χαρακτηριστικές ενδυματολογικές προτιμήσεις (π.χ. οι χίππυς, το ροκ, το χέβι μέταλ, οι περιθωριακοί νέοι κλπ).

147 Στον πνευματικό χώρο: Δηλώνει την ιδιότητα ενός επιστήμονα. Το ανέμελο και επιμελώς ατημέλητο στιλ πολλών διανοουμένων αλλά και καλλιτεχνών αφήνει ναι εννοηθεί ότι εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε σοβαρότερα ζητήματα. Στις λαικές ενδυμασίες αποτυπώνεται ο λαικός πολιτισμός. Οι ενδυματολογικές επιλογές, δείχνουν την αισθητική του ατόμου.

148 Στον θρησκευτικό χώρο: Μέλη θρησκευτικών ή άλλων πνευματικών οργανώσεων έχουν ιδιαίτερη ενδυμασία (π.χ. μπούρκα, μαντίλα). Στην αρχαιότητα, οι μάσκες και οι άλλες μεταμφιέσεις προσέδιδαν στο μεταμφιεσμένο θεική δύναμη ή τις ιδιότητες αυτού που παρίστανε η μεταμφίεση.

149 Στον οικονομικό χώρο: Δηλώνεται η οικονομική επιφάνεια. Οι νεόπλουτοι εκφράζουν την οικονομική τους επιφάνεια με την επιλογή ακριβών ενδυμάτων.

150 Στον ψυχολογικό χώρο: Το ένδυμα εξασφαλίζει αυτοπεποίθηση. Εξωτερικεύει ή και καθορίζει την ψυχική κατάσταση και τα συναισθήματα του ατόμου(η χαρά δηλώνεται με λευκά και γενικά ανοιχτόχρωμα ρούχα, η λύπη και το πένθος με τα σκούρα και τα μαύρα). Αποκαλύπτει στοιχεία του χαρακτήρα του ατόμου(φιλάρεσκος, ατημέλητος κλπ).

151

152 Αρχές 20 ου αι. Άνδρες (Δανδήδες) : κομψά ρούχα με αριστοκρατικές πινελιές, όπως ημίψηλα, ανδρικό κορσέ και λεπτό μπαστούνι. Γυναίκες (Φλάπερς) : έντονο makeup, «κολλούσαν» τα μαλλιά τους προς τα πάνω και τα έκρυβαν με cloche καπέλα, φούστες πιο κοντές από το κανονικό.

153 Δεκαετία του 1950 Άφθονο gel στα μαλλιά, στενά t-shirts, δερμάτινα μπουφάν, μπότες ή all star και κυρίως τζιν παντελόνια.

154 Δεκαετία του 1960 Μηχανές,μακριά μαλλιά,αγάπη στο rock n roll και τα τατουάζ. Δερμάτινα μπουφάν με δεκάδες μεταλλικές προσθήκες, κονκάρδες και μπαλώματα, βαριές δερμάτινες μπότες.

155 Αρχές της δεκαετίας του 1970 έως αρχές της δεκαετίας του Οπαδοί της ντίσκο. Μαλλιά αφάνα, το παντελόνι καμπάνα και το πουκάμισο με μεγάλο γιακά και ίσως φορούσαν χρυσή αλυσίδα και παπούτσια με τακούνι.

156 Τέλη της δεκαετίας του 1950 έως τέλη της δεκαετίας του Κομψά ιταλικά ρούχα, απαραιτήτως ένα scooter με το οποίο κυκλοφορούσαν και επεδείκνυαν το αψεγάδιαστο tailor made look τους.

157 Μέσα της δεκαετίας του 1960 έως μέσα της δεκαετίας του Τα «παιδιά των λουλουδιών». Φετίχ των πολλών χρωμάτων, αγάπη στην ψυχεδελική ροκ, την ειρήνη, την σεξουαλική απελευθέρωση και την χρήση ναρκωτικών ουσιών, χαλαρότητα σε κάθε πτυχή της ζωής.

158 Δεκαετία του 1970 Αδυναμία του στα φανταχτερά ρούχα, το έντονο makeup με τα «μάτια-ρακούν», τις μπότες-πλατφόρμες, το glitter, τα εκκεντρικά κοστούμια και τα στοιχεία ανδρογυνισμού, που συνδέονταν με νέες απόψεις για τον ρόλο των φύλων.

159 Δεκαετία του 1970 Θεατρικά και σκισμένα ρούχα, κοσμήματα και piercings, τατουάζ και «δραματικά» κουρέματα, αντικομφορμισμός και αντιεξουσιαστικές απόψεις.

160 Δεκαετία του Μαύρα στενά ρούχα, φράντζες που κρύβουν τα μαυροβαμμένα μάτια, απαισιόδοξη θέαση της ζωής και ματαιότητα των πάντων.

161 Σήμερα. Το Time αναφέρει τις εξής οδηγίες: «Πάρε το πουλόβερ της γιαγιάς σου, τα rayban του Bob Dylan, ένα σορτσάκι τζιν, σταράκια και ένα κουτάκι άθλιας μπύρας και μπαμ: Hipster». Μηδαμινό σωματικό λίπος, παράξενα μουσικά ακούσματα, αδυναμία στα προϊόντα της Apple και των Starbucks και λογική «κάνω κάτι πριν γίνει cool».

162 Δεκαετία του 1990 σήμερα. Σκισμένα και φθαρμένα τζιν, πλεκτά πουλόβερ με τρύπες και μακριά μαλλιά.

163 Τελευταίες δεκαετίες. Κατάμαυρα νύχια, φετίχ του σταυρού, τατουάζνυχτερίδες και μακάβρια ρούχα. T-shirts metal συγκροτημάτων, παντελόνια με αλυσίδες και μακριά μαλλιά.

164 Τελευταίες δεκαετίες. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για τα «έξαλλα» χορευτικά πάρτι(rave parties). Προκλητικό ντύσιμο, έντονα χρώματα ρούχων και πολλά αξεσουάρ.

165 Τελευταίες δεκαετίες. Υπέρ-φαρδιά παντελόνια, μποξεράκια που δεν λειτουργούν πια ως «εσώρουχα», βαριά κοσμήματα στον λαιμό και η μαύρη αργκό «του δρόμου».

166 Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι οι νέοι σε κάθε εποχή αποτελούν τους βασικούς συντελεστές διαμόρφωσης των τάσεων της μόδας. Οι αισθητικές αντιλήψεις διαφοροποιούνται ανά τις δεκαετίες επηρεασμένες από την εκάστοτε πολιτισμική συγκυρία. Στη σύγχρονη εποχή των <<ανοιχτών συνόρων>> οι τάσεις της μόδας ταξιδεύουν ανά τις ηπείρους γεφυρώνοντας τις διαφορετικές κουλτούρες των λαών. Το σίγουρο είναι πως πάντα η μόδα θα ανανεώνεται για να μας ανανεώνει!

167

168 Στις αρχές αυτής της περιόδου, η σιλουέτα των ανδρών ήταν μακριά και στενή, αλλά σταδιακά μέχρι τη μεταγενέστερη βασιλεία του Ερρίκου του VIII, η σιλουέτα έγινε σχεδόν τετράγωνη, με έμφαση στους ώμους, κάτι που επετεύχθη μέσω κολάρων και μεγάλων μανικιών.

169 Η ενδυμασία για τους άνδρες στη διάρκεια του αιώνα ήταν εντυπωσιακά πιο θηλυκή από τους προηγούμενους αιώνες. Πάνω από τα πουκάμισά τους, οι άνδρες της εύπορης τάξης φόρεσαν ένα doublet με μανίκια που συνδέονταν με τους ώμους. Φορούσαν επίσης ζακέτες χωρίς μανίκια (σαν γιλέκο). Πρόσθεσαν σε κάθε ντύσιμο ένα καπέλο με κοσμήματα ή κεντήματα, μαντίλια για περισσότερα στρώματα υφασμάτων σε διάφορα χρώματα, κάλτσες, κολάρα και μανσέτες στην ενδυμασία τους.

170 Η ανδρική ενδυμασία Η αντρική ενδυμασία στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας πέρασε από τρεις βασικές εναλλαγές. Η πρώτη και παλιότερη ενδυμασία των αντρών αποτελούνταν από το αντερί, είδος ριχτού αντρικού φορέματος με μανίκια, που ήταν ανοιχτό μπροστά, αλλά κούμπωνε στο πλάι με μια ζάβα, όμοιο με το σημερινό μεσοφόρι των παπάδων.

171 Η φουστανέλα, είδος πολύπτυχης ανδρικής φούστας, μακρυά παλιότερα ως κάτω από το γόνατο και στη συνέχεια κοντή ως πάνω από το γόνατο, ήταν φτιαγμένη από άσπρο βαμβακερό ύφασμα. Στηριζόταν στη μέση με ένα περαστό κορδόνι, τη βρακοζώνα. Παλιότερα ραβόταν στο πανωκόρμι και ονομαζόταν κορμοφουστανέλα.

172 Γύρω στα μέσα του 1880, το κοστούμι έκανε την εμφάνιση του ως κοινό, καθημερινό ρούχο και συνεχίστηκε η χρήση του, με μία μικρή αλλαγή, στις αρχές του εικοστού αιώνα.

173 Χρησιμοποιήθηκε σαν ένδυση για την εργασία και για τις κοινωνικές εκδηλώσεις και εισέρχεται στο κόσμο της μόδας, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις μαζί με το φόρεμα και το παλτό.

174 Το κοστούμι αποτελείται από το σακάκι, το γιλέκο και το παντελόνι, που ράβονταν συχνά από το ίδιο ύφασμα, αν και πολλές φορές το ύφασμα του γιλέκου δεν ήταν ακριβώς το ίδιο, αλλά συνδυαζόταν με το υπόλοιπο σύνολο.

175 Το σακάκι είχε πολλές παραλλαγές. Ποικίλα σχέδια στις τσέπες, πέτα μικρά ή μεγάλα, με τρία ή τέσσερα κουμπιά ή με σταυρωτό κούμπωμα ή οποιοδήποτε πάντρεμα αυτών. Όμως και τα γιλέκα εμφανίστηκαν σε διάφορα σχέδια και με συνδυασμό υφασμάτων.

176 Το παντελόνι απέκτησε τη κλασική του γραμμή και σχεδιάστηκε με υψηλή μέση. Χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά είδη υφασμάτων, όπως ριγωτά, με κάθετες ή διαγώνιες ρίγες, σε μπλε-μαρέν ή μαύρο.

177 Το κοστούμι είναι από τις βασικότερες ενδυμασίες του άνδρα, αν όχι η βασικότερη, και συχνά φοριέται όλες τις ώρες. Φυσικά, ανάλογα την εποχή, την ώρα και το τόπο, χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα σχέδια, υφάσματα και χρώματα.

178 Οι Κροάτες στρατιώτες που συμμετείχαν στον Τριακονταετή Πόλεμο ( ) ήταν αναγνωρίσιμοι από τα μαντήλια που είχαν δεμένα στο λαιμό τους, πρόγονο της γραβάτας

179 Ο Γάλλος μονάρχης εισήγαγε το "κροατικό στιλ", καθιέρωσε τη γραβάτα και ίδρυσε το σύνταγμα των Royal Cravattes, των "βασιλικών γραβατών". Οι αξιωματικοί φορούσαν γραβάτες από μετάξι και άλλα υψηλής ποιότητας υφάσματα και οι απλοί στρατιώτες φορούσαν γραβάτες από κατώτερης ποιότητας υλικά. Η γραβάτα από τη Γαλλία πέρασε ως μόδα στο Βέλγιο και την Ολλανδία και από εκεί στην Αγγλία, όπου το νέο αξεσουάρ έγινε ευρέως γνωστό.

180 Η γραβάτα έγινε υπόδειγμα αγαστής και πολυπολιτισμικής συνεργασίας. Η γραβάτα αλλάζει πλήρως την εικόνα ενός άνδρα και διαφυλάσσει τη δύναμή του, την οποία όμως δύναμη και αυτοπεποίθηση πρέπει να εκφράσει δια μέσου αποδεκτών κανόνων.

181 Από την άλλη πλευρά, η γραβάτα με την πολυχρωμία της και την πειθαρχία του δεμένου κόμπου είναι σύμβολο του πολιτισμένου κόσμου και ένδειξη δημοκρατίας.

182 Πηγές

183 Πλιατσικούρη Αγγελική

184 Ορισμός: Πρότυπα είναι κάποια είδωλα κυρίως προσώπων που έχουν καταξιωθεί σε έναν τομέα και είναι είτε από το κοντινό περιβάλλον ενός ανθρώπου είτε από το καλλιτεχνικό στερέωμα. Όλοι οι άνθρωποι υποσυνείδητα ή όχι διαλέγουν πρότυπα και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο άθελα ή μη προσπαθεί να τα μιμηθεί, να τα υπερβεί, να τα ακολουθήσει και να γίνει ακόμα καλύτερος από αυτά ενώ στο τέλος τα λατρεύει τα αγαπάει και τα υπερασπίζεται. Τα πρότυπα που επιλέγει ο καθένας είναι σύμφωνα με την προσωπικότητα, το χαρακτήρα, τις ιδέες, τις αντιλήψεις, τις αξίες, τη νοοτροπία, τις παρέες, τα μηνύματα που περνάει η οικογένεια και το κοντινό περιβάλλον αλλά κυρίως την κρίση του καθενός και τις γνώσεις και τα ερεθίσματα που έχει πάρει από μικρός.

185 Η νευρική ανορεξία (Anorexia nervosa) πιο γνωστή ως ανορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από άρνηση για διατήρηση ενός υγιούς φυσιολογικού βάρους και έναν μανιώδη φόβο για την απόκτηση βάρους σε συνδυασμό με μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τον εαυτό τους που μπορεί να διατηρηθεί από διάφορες προκαταλήψεις σχετικά με το σώμα του ή της, το φαγητό και την διατροφή τους. Τα άτομα με νευρική ανορεξία συνεχίζουν να νιώθουν πείνα αλλά επιτρέπουν στους εαυτούς τους μόνο πολύ μικρές ποσότητες φαγητού. Η μέση ημερήσια πρόσληψη θερμίδων για άτομα με ανορεξία είναι θερμίδες αλλά υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις ολικής αθρεψίας.

186 Είναι μια σοβαρή ψυχική αρρώστια με υψηλό ποσοστό παρενεργειών και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις ψυχικές ασθένειες. Η νευρική ανορεξία εκδηλώνεται συνήθως στην εφηβεία και είναι πιο συχνή στις έφηβους. Παρόλο που μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας, φυλής και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης η νευρική ανορεξία επηρεάζει τις γυναίκες 10 φορές περισσότερο από τους άντρες. Ο όρος νευρική (ανορεξία) καθιερώθηκε το 1873 από τον Σερ Γουίλλιαμ Γκαλ Sir William Gull έναν από τους προσωπικούς γιατρούς της Βασίλισσα Βικτωρίας. Ο όρος έχει ελληνική προέλευση από το ἀν -( πρόθεμα που δηλώνει άρνηση) και το ὄρεξις (όρεξη) άρα σημαίνει έλλειψη της επιθυμίας του ατόμου να τραφεί.

187

Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 20 ου αιωνα

Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 20 ου αιωνα Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 20 ου αιωνα 1900-1920 ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Η ενδυμασία αποτελείται από κάθε τι με το οποίο ο άνθρωπος καλύπτει και στολίζει το σώμα του. Περιλαμβάνει, δηλαδή, τα ρούχα και τα συμπληρώματά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΔΑΣ Μόδα είναι μια συνήθως παροδική συνήθεια αναφορικά με πολλά θέματα που αφορούν τον άνθρωπο όπως είναι ο τρόπος ζωής, το ντύσιμο, η διακόσμηση του σπιτιού,

Διαβάστε περισσότερα

Παλαιολιθική και Νεολιθική Εποχή

Παλαιολιθική και Νεολιθική Εποχή ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ Παλαιολιθική και Νεολιθική Εποχή Τα πρώτα ενδύματα δημιουργήθηκαν κατά την Παλαιολιθική εποχή. Oι άνθρωποι τότε συνήθιζαν να διακοσμούν το δέρμα τους με σχέδια, χρώματα και τατουάζ.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60

ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 Την δεκαετία του 60 η μόδα αλλάζει ριζικά λόγω της εντονότερης ενασχόλησης των ανθρώπων με την ενδυμασία και τον εαυτό τους. Πλέον γυναίκες και άνδρες περιποιούνται τους εαυτούς

Διαβάστε περισσότερα

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Παλτό με πούπουλα: Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95. Πλατφόρμα με πλέξιγκλας:

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Παλτό με πούπουλα: Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95. Πλατφόρμα με πλέξιγκλας: LADIES N 1 Παλτό με πούπουλα: 249 Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95 Πλατφόρμα με πλέξιγκλας: 199 LADIES N 2 Κορμάκι με ενσωματωμένο σουτιέν: 39,95 Υπερμεγέθες τζιν: 59,95 Τσαντάκι clutch σαν περιτύλιγμα

Διαβάστε περισσότερα

κοστούμι θα φωτιστεί από ένα ροζ φουλάρι και θα δείξει η γυναίκα πιο ξεκούραστη από ότι εάν επέλεγε ένα φουλάρι πορτοκαλί, κίτρινο ή πράσινο.

κοστούμι θα φωτιστεί από ένα ροζ φουλάρι και θα δείξει η γυναίκα πιο ξεκούραστη από ότι εάν επέλεγε ένα φουλάρι πορτοκαλί, κίτρινο ή πράσινο. Έχω συνέντευξη! Επιτέλους βρήκες τη θέσης εργασίας που σε ενδιαφέρει, υπέβαλες την αίτηση, το βιογραφικό σου και τη συνοδευτική επιστολή και τελικά σε καλούν σε συνέντευξη επιλογής προσωπικού. Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο η τον μεγάλο πόλεμο όπως τον αποκαλούσαν τότε μη γνωρίζοντας το μέλλον, οι κοινωνικές και οι οικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

Μόδα στο ντύσιμο. Στο χώρο και στο χρόνο. Αρχαία Ελλάδα Αμερική μέχρι το 1400 μ.χ. Μεσαιωνική Ασία Μόδα κατά τον 20 ο αιώνα

Μόδα στο ντύσιμο. Στο χώρο και στο χρόνο. Αρχαία Ελλάδα Αμερική μέχρι το 1400 μ.χ. Μεσαιωνική Ασία Μόδα κατά τον 20 ο αιώνα Μόδα στο ντύσιμο Στο χώρο και στο χρόνο Αρχαία Ελλάδα Αμερική μέχρι το 1400 μ.χ. Μεσαιωνική Ασία Μόδα κατά τον 20 ο αιώνα ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ -Ενδυμασία -Υποδήματα -Κοσμήματα ΕΛΛΑΔΑ Ενδυμασία ανδρών Χιτώνας

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα

Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα Το πιο φτηνό κομμάτι στο ντύσιμό σου είναι και εκείνο που μπορεί να το κάνει να δείχνει φτηνιάρικο. Απόφυγέ το κάνοντας τη σωστή επιλογή όταν αγοράζεις αλλά και όταν συνδυάζεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ ΕΧΟΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ ΕΧΟΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ ΕΧΟΕ Οι κανονισµοί αυτοί αποτελούν µέρος των κανονισµών αγώνων της EXOE. ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Οι κανονισµοί αυτοί ενδυµασίας εφαρµόζονται σε όλους τους αναγνωρισµένους αγώνες IDSF και

Διαβάστε περισσότερα

Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους.

Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους. 1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ PR1 ΟΜΑΔΑ 3 Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους. Αρχαϊκή, Κλασσική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 7 Μια μαύρη δεκαετία για την ανθρωπότητα καθώς ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είναι στο προσκήνιο. Η επιβίωση του ανθρώπου είναι πιο

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΜΟΔΑ στον 20 ΑΙΩΝΑ Τμήμα PR1 - Ομάδα 1

1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΜΟΔΑ στον 20 ΑΙΩΝΑ Τμήμα PR1 - Ομάδα 1 1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΜΟΔΑ στον 20 ΑΙΩΝΑ Τμήμα PR1 - Ομάδα 1 1 Εισαγωγή Μετά τη λήξη του A παγκοσμίου πολέμου οι γυναίκες αρχίζουν να γίνονται ανεξάρτητες.

Διαβάστε περισσότερα

Ενδυμασία και Μόδα από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεώτερους χρόνους

Ενδυμασία και Μόδα από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεώτερους χρόνους 1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ PR1 ΟΜΑΔΑ 2 Ενδυμασία και Μόδα από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεώτερους χρόνους Ομάδα 2 Οι Θεές των Όφεων Η ενδυμασία στους

Διαβάστε περισσότερα

Γ-1. Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Γ-1. Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Γ-1 Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από 22-07 -2016 Παράρτημα ΓΑΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ν-2122 Β ΕΚΔΟΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2006 ΕΙΔΟΣ : ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΛΕΥΚΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ Τα πουκάμισα θα είναι καινούργια. Θα δηλώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ. Ερατώ Αϊδίνη Χρύσα Βουλιστιώτη Κωνσταντίνος Κονδύλης Εύη Ξουρή Θεοδώρα Τελάκη

ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ. Ερατώ Αϊδίνη Χρύσα Βουλιστιώτη Κωνσταντίνος Κονδύλης Εύη Ξουρή Θεοδώρα Τελάκη ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Ερατώ Αϊδίνη Χρύσα Βουλιστιώτη Κωνσταντίνος Κονδύλης Εύη Ξουρή Θεοδώρα Τελάκη ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: Μινωικός Πολιτισμός(3.000-1420) Μυκηναϊκός Πολιτισμός(1.600-1.100) Αρχαϊκή Εποχή(800-500)

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του κοσμήματος

Η ιστορία του κοσμήματος ΚΟΣΜΗΜΑ Η ιστορία του κοσμήματος Πρώτα κοσμήματα Τα πρώτα κοσμήματα 40.000 χρόνια πριν. Λόγοι σύλληψης της ιδέας του κοσμήματος: Καλλωπισμός Προσέλκυση του άλλου φύλου Φυλαχτά Τα πρώτα υλικά: δόντια ζώων,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΟΡΟΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ Με τον όρο ενδυμασία το σύνολο των ενδυμάτων για την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου, ενώ ο όρος ένδυμα καλύπτει κάθε αντικείμενο κατασκευασμένο από οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ. Κατσιφής Ανδρέας Κατσίκας Κωνσταντίνος Αλιάι Εργκίσα Βουτυριάδη Σοφία

ΙΑΠΩΝΙΑ. Κατσιφής Ανδρέας Κατσίκας Κωνσταντίνος Αλιάι Εργκίσα Βουτυριάδη Σοφία ΙΑΠΩΝΙΑ Κατσιφής Ανδρέας Κατσίκας Κωνσταντίνος Αλιάι Εργκίσα Βουτυριάδη Σοφία Σχολικές στολές Στην Ιαπωνία οι σχολικές στολές καθιερώθηκαν στα τέλη του 19 ου αιώνα. Σήμερα, οι σχολικές στολές είναι σχεδόν

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η ενδυμασία και η σημασία της για τον άνθρωπο

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η ενδυμασία και η σημασία της για τον άνθρωπο ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Κείμενο Η ενδυμασία και η σημασία της για τον άνθρωπο Η ενδυμασία αποτελείται από κάθε τι με το οποίο ο άνθρωπος καλύπτει και στολίζει το σώμα του. Περιλαμβάνει δηλαδή τα ρούχα και

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 62 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 62 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ L 285/408 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 30.10.2015 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 62 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ Σημειώσεις 1. Το κεφάλαιο αυτό εφαρμόζεται μόνο στα είδη που είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων 8 1.

Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων 8 1. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΜΟΔΑ» ΘΕΜΑ ΣΕΛΙΔΑ Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Η Στολή. Τιμοκατάλογος ειδών Στολής

Η Στολή. Τιμοκατάλογος ειδών Στολής Η Στολή Τιμοκατάλογος ειδών Στολής Κλάδος Αστεριών Στολή Αστεριών Kορίτσια και αγόρια, φορούν : Φούτερ ζακέτα με φερμουάρ και κουκούλα τυρκουάζ Φούτερ παντελόνι τυρκουάζ Μπλουζάκι μακό τυρκουάζ Προαιρετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΤΩΝ 06-0 2-4 3 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ α) Στολή Ανδρική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ» 4 ο Λύκειο Κοζάνης «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ Η. Επιβλέποντες καθηγητές: Καζάνα Ελένη, Ταντανάσης Θεοχάρης

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ» 4 ο Λύκειο Κοζάνης «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ Η. Επιβλέποντες καθηγητές: Καζάνα Ελένη, Ταντανάσης Θεοχάρης 4 ο Λύκειο Κοζάνης «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ» Τάξη Β Σχ. Έτος 2012-2013 Επιβλέποντες καθηγητές: Καζάνα Ελένη, Ταντανάσης Θεοχάρης ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΜΑΔΑ 1 η Σταυροπούλου Ελένη (Β3)

Διαβάστε περισσότερα

Οπωσδήποτε η μόδα αποτελεί αντανάκλαση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών και ενσαρκώνει το πνεύμα της κάθε εποχής.

Οπωσδήποτε η μόδα αποτελεί αντανάκλαση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών και ενσαρκώνει το πνεύμα της κάθε εποχής. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ? Μόδα είναι η παροδική συνήθεια που για ορισμένο χρονικό διάστημα γενικεύεται σε μεγάλο φάσμα της κοινωνίας, σε ότι αφορά την ενδυμασία, την κόμμωση, τη μουσική, ο συρμός, ο νεωτερισμός.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ, ΣΗΜΑΤΩΝ & ΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ, ΣΗΜΑΤΩΝ & ΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ, ΣΗΜΑΤΩΝ & ΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 2019 Κανονισμός Στολών και Σημάτων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Α. Ο ΗΓΙΚΗ ΣΤΟΛΗ..... 3 1. ΚΛΑ ΟΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ. 3 1.1 Στολή Αστεριών 3 1.2 Στολή Στελεχών. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 Μάθημα: ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ (358) Ημερομηνία: Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 Ώρα εξέτασης: 11.00

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος αποκλειστικά στο

Αύγουστος αποκλειστικά στο Αύγουστος 2018 αποκλειστικά στο 9 MODERN WOMAN 1. Πουκάμισο 69,99 20 27 2. Παντελόνι 44,99 1. Πουκάμισο 69,99 2. Παντελόνι 44,99 1 Πουκάμισο με κρυφά κουμπιά στην πατιλέτα, τσέπη στο στήθος, στρογγυλεμένο

Διαβάστε περισσότερα

Sportswear MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Ζακέτα 69, Φόρμα 69,99

Sportswear MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Ζακέτα 69, Φόρμα 69,99 Ιανουάριος 209 MODERN WOMAN Sportswear. Ζακέτα 69,99 2. Φόρμα 69,99 9 MODERN WOMAN 22 Ζακέτα powerstretch, με κουκούλα, 3 τσέπες με φερμουάρ και μακριά μανίκια. 95% Πολυέστερ, 5% Ελαστάν. Πλύσιμο στο πλυντήριο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι ενδυμασίες της Αφρικής

Οι ενδυμασίες της Αφρικής Οι ενδυμασίες της Αφρικής Εισαγωγή Η ενδυμασία είναι ένα από τα σπουδαιότερα συστατικά της καθημερινής μας ζωής και ταυτόχρονα σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο, καθώς οι διάφορες εποχές κρίνονται και από

Διαβάστε περισσότερα

Δεν μιλάμε απλά για οποιoδήποτε κούρεμα όμως, μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά και διάσημα κουρέματα τα τελευταία 100 χρονια.

Δεν μιλάμε απλά για οποιoδήποτε κούρεμα όμως, μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά και διάσημα κουρέματα τα τελευταία 100 χρονια. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Κομμωτική τέχνη δεν είναι μια απλή χειρωνακτική τέχνη. Είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία που απαιτεί και γνώση και ταλέντο που προδίδει στον άνθρωπο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9 & 10

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9 & 10 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9 & 10 Στη δεκαετία αυτή γίνεται η επανάσταση της μόδας.είναι η δεκαετία της βιομηχανικής ανάπτυξης, της υπερκατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

12,2Ο 31,3Ο 9,5Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2O15-2O16. ΜΜ 22 / Iσχύει από 21/10 έως 17/11/2015. www.makro.gr

12,2Ο 31,3Ο 9,5Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2O15-2O16. ΜΜ 22 / Iσχύει από 21/10 έως 17/11/2015. www.makro.gr Ανδρικό πουκάµισο καρώ Σε µπλε, κόκκινο και καφέ χρώµα Μεγέθη: Μ-XΧL 12,2Ο Κωδ. 401020 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2O15-2O16 Γυναικείο µπουφάν εµπριµέ 100% Nylon Μεγέθη: S-ΧL 31,3Ο Κωδ. 401063 Ανδρικό

Διαβάστε περισσότερα

Ιούλιος αποκλειστικά στο

Ιούλιος αποκλειστικά στο Ιούλιος 2018 αποκλειστικά στο 4 MODERN WOMAN 1. Τουνίκ 69,99 18 20 2. Μαγιό 54,99 1 Τουνίκ με λαιμόκοψη διακοσμημένη με πετρούλες και κορδονάκι και μανίκια κιμονό. 100% Βισκόζ. Πλύσιμο στο πλυντήριο. Μήκος

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής

Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής 410 Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής Ιδανικό για Εταιρική Παρουσίαση Πληροφόρηση Υφάσματος Αυτό το υπέροχο για δραστηριότητες αναψυχής ύφασμα κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από πολυεστέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ ΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΗΣΗΣ, ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΤΩΝ 006-007 05-06 ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ α) Στολή Ανδρική

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 13 & 14 Βαδίζοντας προς το 2000, κάθε γυναίκα υιοθετεί το στυλ που της ταιριάζει. Το άπιαστο όνειρο του μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

Τα ρούχα του Βασιλιά

Τα ρούχα του Βασιλιά Ρόλοι Τα ρούχα του Βασιλιά (κουκλοθέατρο και όχι μόνο από τα παιδιά για τα παιδιά) Β: Βασιλιάς ΒΑ: Βασίλισσα Γ: Γάτα Συ: Συμβουλάτορας Π : παιδιά με μοίρασμα των διαλόγων Ρούχα : άσπρα ή μονόχρωμα ώστε

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Υφασματογραφίας

Δημιουργία Υφασματογραφίας Δημιουργία Υφασματογραφίας Δημιουργία υφασματογραφίας Με την τεχνική αυτή μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύνθεση με το ράψιμο διάφορων υφασμάτων και άλλων υλικών μεταξύ τους, πάνω σε μια βάση από ανθεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

15REQ003241675 2015-11-02

15REQ003241675 2015-11-02 15REQ003241675 2015-11-02 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

vassiliki handmade clothing LOOKBOOK

vassiliki handmade clothing LOOKBOOK vassiliki handmade clothing LOOKBOOK new collection 2013 A B O U T U S Είμαι η Βούλα Σπύρου - Μαγουλά γεννημένη εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια, ο λαός μας έχει μια σοφή παροιμία που λέει: Να κάνεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧ/ΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧ/ΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧ/ΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Προμήθεια ειδών ένδυσης- υπόδησης έτους 2010 του προσωπικού της /νσης της ημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Μόδα και προσωπικότητα Τα διάφορα προφίλ που συναντάμε στην κοινωνία

Μόδα και προσωπικότητα Τα διάφορα προφίλ που συναντάμε στην κοινωνία Μόδα και προσωπικότητα Τα διάφορα προφίλ που συναντάμε στην κοινωνία ΟΝΟΜΑΤΑ: ΜΗΧΙΩΤΗ ΗΛΕΚΤΡΑ ΜΗΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΜΠΟΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΛΗ ΜΙΛΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΤΑ: Πως επηρεάζει η προσωπικότητα το ενδυματολογικό μας προφίλ;

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Προς: Κάθε Ενδιαφερόμενο Κοιν.: Γραμματεία ΔΣ / ΥΠ.Ε.Ε.Δ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ TMHMA ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Μονής Πετράκη 10-12, Τ.Κ. 115 21 Τηλ: 210 7288170-137

Διαβάστε περισσότερα

Το εξεταστικό δοκίµιο αποτελείται από 2 µέρη (Α και Β), 5 σελίδες Α4

Το εξεταστικό δοκίµιο αποτελείται από 2 µέρη (Α και Β), 5 σελίδες Α4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 ΣΧΕ ΙΟ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΣΧΕ ΙΟ ΜΟ ΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΠΛΕΚΤΑ. γ) τις συσκευές ορθοπεδικής, όπως κηλεπίδεσμους, ιατροχειρουργικές ζώνες (κλάση 9021).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΠΛΕΚΤΑ. γ) τις συσκευές ορθοπεδικής, όπως κηλεπίδεσμους, ιατροχειρουργικές ζώνες (κλάση 9021). 30.10.2015 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 285/399 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΠΛΕΚΤΑ Σημειώσεις 1. Το κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνει μόνο τα έτοιμα πλεκτά είδη. 2. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Αν θέλουμε να μιλήσουμε για σχεδιασμό ενδυμάτων, αναζητώντας μια ιστορική διαδρομή, δεν θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω, παρά μόνο στα μέσα του 19 ου αιώνα. Και

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

FM GROUP GREECE ACCESSORIES. www.fmgroup.gr www.fmeducation.gr

FM GROUP GREECE ACCESSORIES. www.fmgroup.gr www.fmeducation.gr FM GROUP GREECE ACCESSORIES www.fmgroup.gr www.fmeducation.gr 4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ XΡΗΣΙΜΑ GADGETS ΣΕΛ.3-8 ΣΕΛ.9-11 ΣΕΛ.12-14 ΣΕΛ.15-17 3 Starter

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Πουκάμισο 69, Παντελόνι 54,99

MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Πουκάμισο 69, Παντελόνι 54,99 Δεκέμβριος 2018 10 MODERN WOMAN 1. Πουκάμισο 17 MODERN WOMAN 2. Παντελόνι 54,99 22 1 Πουκάμισο με πιέτα στην πλάτη και μακριά μανίκια με μανσέτες. 69% Βαμβάκι, 28% Πολυέστερ, 3% Ελαστάν. Πλύσιμο στο πλυντήριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ. Ερευνητική Εργασία Α Τετραμήνου 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας Τμήμα: Α 6 Σχ. Έτος :

ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ. Ερευνητική Εργασία Α Τετραμήνου 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας Τμήμα: Α 6 Σχ. Έτος : ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ Ερευνητική Εργασία Α Τετραμήνου 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας Τμήμα: Α 6 Σχ. Έτος : 2016-2017 ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σκοπός της εργασίας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων για τους παραδοσιακούς χορούς

Διαβάστε περισσότερα

issue The Mαγιό Summer update τελειο στυλ με 20 κομματια μποέμ, κοσμικές και χιπ διακοπές φέτος

issue The Mαγιό Summer update τελειο στυλ με 20 κομματια μποέμ, κοσμικές και χιπ διακοπές φέτος WWW.MARIECLAIRE.GR ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 Summer update τελειο στυλ με 20 κομματια ΚΑΥΤΑ Mαγιό τα 60 ωραιοτερα ΜΠΙΚΙΝΙ & ΟΛΟΣΩΜΑ τησ αγορασ γιατι ολεσ τωρα ζητουν βαβυ botox τα ελληνικα νησια για μποέμ, κοσμικές

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ. 2103235794 magazaki@seo.gr

Τηλ. 2103235794 magazaki@seo.gr Τηλ. 2103235794 magazaki@seo.gr ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΛΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ Kορίτσια και αγόρια, φορούν: Φόρµα τυρκουάζ Παπούτσια αθλητικά ΘΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς

12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Μ Ε Λ Ι Ν Α ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Κωλέτση Βασιλική ΠΕ 11 Μάστορα Έλλη ΠΕ 70 Σχολ. Έτος 2000-2001 Τ Α Ξ Ε Ι Σ Β1-ΣΤ1-ΣΤ2 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΟΡΕΣΙΑ Σουλιώτισσα, στο

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 710 Κ.Δ.Π. 101/2002 Αρ. 3578, Αριθμός 101 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000

E.E. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 710 Κ.Δ.Π. 101/2002 Αρ. 3578, Αριθμός 101 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 E.E. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 710 Κ.Δ.Π. 101/2002 Αρ. 3578, 22.2.2002 Αριθμός 101 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 Διάταγμα με βάση την παράγραφο 22 του Έκτου Παραρτήματος Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ»

«Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ» «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ» Επιμέλεια: Μαίρη Ζαχαρία Κωνσταντίνα Κούλια Νεκταρία Κουτσούρη Αλέξης Κραβαρίτης Αγγελική Μαργώνη ΣΧ.ΕΤΟΣ 2015-16 Η ομάδα μας αναζήτησε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Α ομάδα. Β. Αντιγόνη Άννα Δ. Μαρία Μ. Μιχάλης Ν. Μαρία

Α ομάδα. Β. Αντιγόνη Άννα Δ. Μαρία Μ. Μιχάλης Ν. Μαρία Α ομάδα Β. Αντιγόνη Άννα Δ. Μαρία Μ. Μιχάλης Ν. Μαρία Με τον όρο ενδυμασία εννοούμε το σύνολο των ενδυμάτων με τα οποία ο άνθρωπος καλύπτει και στολίζει το σώμα του. Ωστόσο, το ένδυμα ή η ένδυση έχει να

Διαβάστε περισσότερα

Η Στολή. Τιμοκατάλογος ειδών Στολής

Η Στολή. Τιμοκατάλογος ειδών Στολής Η Στολή Τιμοκατάλογος ειδών Στολής Κλάδος Αστεριών Στολή Αστεριών Χειμερινή 34,00 Kορίτσια και αγόρια, φορούν: Φόρμα τυρκουάζ Παπούτσια αθλητικά Θερινή 18,00 Kορίτσια και αγόρια, φορούν : Μπλουζάκι και

Διαβάστε περισσότερα

1. Φτιάξ τις προτάσος.

1. Φτιάξ τις προτάσος. αντωνυμίες Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ε Σ αυτός, -ή, -ό / εκείνος, -η, -ο Αυτός ο σκούφος σού πάει πολύ. Αυτή η βιτρίνα είναι ωραία. Αυτό το μπουφάν είναι ζεστό. Εκείνος δε σου πήγαινε καθόλου. Εκείνη ήταν απαίσια.

Διαβάστε περισσότερα

Εφηβεία και Πρότυπα. 2)Τη στάση του απέναντι στους άλλους, ενήλικες και συνομηλίκους

Εφηβεία και Πρότυπα. 2)Τη στάση του απέναντι στους άλλους, ενήλικες και συνομηλίκους Εφηβεία και Πρότυπα Τι σημαίνει εφηβεία; Η εφηβεία είναι η περίοδος της ζωής του ανθρώπου που αρχίζει με το τέλος της παιδικής ηλικίας και οδηγεί στην ενηλικίωση. Είναι μια εξελικτική φάση που κατά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ CPV : ΑΘΗΝΑ 2018

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ CPV : ΑΘΗΝΑ 2018 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ CPV : 18222200-3 ΑΘΗΝΑ 2018 A/A ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ 1 ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΡΟΜΠΕΣ ΛΕΥΚΕΣ Λευκές Ιατρικές Ρόμπες unisex με πέτο στον γιακά τσεπάκι

Διαβάστε περισσότερα

Τα αγαπημένα μας παιχνίδια

Τα αγαπημένα μας παιχνίδια Τα αγαπημένα μας παιχνίδια Λ είναι οι φούσκες. Μου αρέσουν γιατί είναι ωραίες και γιατί μου σκάει στα μούτρα. Μου το αγόρασε η μαμά μου και μου αρέσει πολύ Α είναι ένα σκυλάκι. Που μου αρέσει πολύ γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΕΑΣ: ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Φ.Π.Α 23% : 10.892,80 ========= ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΝΗΣ: 58.252,80

ΦΟΡΕΑΣ: ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Φ.Π.Α 23% : 10.892,80 ========= ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΝΗΣ: 58.252,80 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΕΑΣ: ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:.0,00 Φ.Π.Α % : 0.9,0 ========= ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΝΗΣ:.,0 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 0 Αριθµ. Μελέτης /0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html

MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html SKU: mystico_nightware_cotton_262951 Tweet Me Φόρμα-Πυτζάμα Βαμβακερή από την νεανική σειρά της

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN. 2. Φουλάρι 19, Μπουφάν 99

MODERN WOMAN. 2. Φουλάρι 19, Μπουφάν 99 Νοέμβριος 208 3 MODERN WOMAN 2. Φουλάρι 9,99 22. Μπουφάν 99 38 Μπουφάν με κουκούλα, κλείσιμο με φερμουάρ, 2 τσέπες με φερμουάρ και μακριά ρεγκλάν μανίκια. 00% Πολυαμίδιο / 00% Πολυέστερ. Μήκος περίπου:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 13 Μαϊου. ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δώρα για υπέροχες μαμάδες!

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 13 Μαϊου. ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δώρα για υπέροχες μαμάδες! ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δώρα για υπέροχες μαμάδες! ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 13 Μαϊου ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 13 Μαϊου Πορτοφόλι Imogen. Γκρι μεταλλικό πορτοφόλι. Διαθέτει θήκη για κέρματα, 2 θήκες για χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN. 1. Τουνίκ 69, Παντελόνι 79,99

MODERN WOMAN. 1. Τουνίκ 69, Παντελόνι 79,99 2 MODERN WOMAN. Τουνίκ 2. Παντελόνι 79,99 27 34 Τουνίκ σε Α γραμμή, με εξωτικό τύπωμα, V λαιμό και 3/4 μανίκια. 00% Βισκόζ. Πλύσιμο στο πλυντήριο. Μήκος περίπου: 85-89 cm. 79 445 90 Πολύχρωμο 2 Παντελόνι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ 3 Ιμάτιο-Εξωμίδα-Χλαμύδα. Κώστας Μπάρτζης και Έλενα Τασίου 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Τμήμα Δ2 2013-2014

ΟΜΑΔΑ 3 Ιμάτιο-Εξωμίδα-Χλαμύδα. Κώστας Μπάρτζης και Έλενα Τασίου 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Τμήμα Δ2 2013-2014 ΟΜΑΔΑ 3 Ιμάτιο-Εξωμίδα-Χλαμύδα Κώστας Μπάρτζης και Έλενα Τασίου 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Τμήμα Δ2 2013-2014 Ιμάτιο, Από τι υλικό είναι; - Πώς είναι (σχήμα); 1) Το ιμάτιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ο άνθρωπος έχει απόλυτη ανάγκη από μια ενδυμασία Κι του χρειάζεται ιστορία σα ντουλάπα για τα κοστούμια του. Michel Foucault

Ο άνθρωπος έχει απόλυτη ανάγκη από μια ενδυμασία Κι του χρειάζεται ιστορία σα ντουλάπα για τα κοστούμια του. Michel Foucault Ο άνθρωπος έχει απόλυτη ανάγκη από μια ενδυμασία Κι του χρειάζεται ιστορία σα ντουλάπα για τα κοστούμια του Michel Foucault Πρόλογος Ανά τους αιώνες η επιρροή της μόδας πάνω στον άνθρωπο έχει αλλάξει κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΊΊΚ Σ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΊΊΚ Σ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛΜ. 173/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2720 της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1992 ΔΙΟΙΚΗΊΊΚ Σ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 173 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ Απόφαση με αριθμό: ΕΞ 4303/2013 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86/Α/11-4-2012), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν.

Διαβάστε περισσότερα

στολών ειδικού ένστολου προσωπικού της ηµοτικής Αστυνοµίας του ήµου

στολών ειδικού ένστολου προσωπικού της ηµοτικής Αστυνοµίας του ήµου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 107/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 15 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 29-6-2011 ΘΕΜΑ 7ο ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατακύρωση πρακτικών µειοδοτικού

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN. 1. Ζακέτα 54, Μπλούζα 34, Παντελόνι 79,99

MODERN WOMAN. 1. Ζακέτα 54, Μπλούζα 34, Παντελόνι 79,99 Φεβρουάριος 209 7 MODERN WOMAN. Ζακέτα 2. Μπλούζα 34,99 26 3. Παντελόνι 79,99 32 Ζακέτα με κεράσι στο φερμουάρ, 2 τσέπες και μακριά μανίκια. 90% Cotton, 0% Polyester. Πλύσιμο στο πλυντήριο. Μήκος περίπου:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 5457 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 426 7 Απριλίου 2006 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθ. οικ.15945 Συμπλήρωση της υπ αριθμ. 55572/26.10.2005 (ΦΕΚ 1648/ Β /29.11.2005) απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ. Γυναίκα ΡΟΥΧΑ

ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ. Γυναίκα ΡΟΥΧΑ ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ Γυναίκα ΡΟΥΧΑ Ευρωπαϊκό-EU 32 34 36 38 40 42 44 46-48 Ελληνικό-GR 40 42 44 46 48 50 52 54 Αγγλικό-UK 4 6 8 10 12 14 16 18-20 Αμερικάνικο- US 0 2 4 6 8 10 12 14-16 Ιταλικό-IT 36 38 40 42 44

Διαβάστε περισσότερα

Φανταστικές τιμές. για Λαμπερά Χριστούγεννα 25,00 11,90. www.avoncosmetics.gr. Καμπάνια 2

Φανταστικές τιμές. για Λαμπερά Χριστούγεννα 25,00 11,90. www.avoncosmetics.gr. Καμπάνια 2 www.avoncosmetics.gr Καμπάνια 2 Φανταστικές τιμές Χριστουγεννιάτικο Κερί. Στολίστε το γιορτινό τραπέζι με αυτό το πολυτελές κερί. Περιέχει: 1 κερί σε μπρονζέ απόχρωσ και χρυσή λεπτομέρεια, 1 γυάλιν βάσ

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN. 1. Μαγιό 34,99. Dessous. Homewear

MODERN WOMAN. 1. Μαγιό 34,99. Dessous. Homewear Ιούνιος 2018 12 MODERN WOMAN 1. Μαγιό 34,99 18 24 Dessous Homewear 2. Μαγιό 2. Μαγιό 1 Μαγιό με όμορφο σχέδιο στο πλάι. 80% Πολυαμίδιο, 20% Ελαστάν / Φόδρα: 100% Πολυαμίδιο. Πλύσιμο στο πλυντήριο. Μεγέθη:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ. Προς το ιοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίµου Ενδύµατος & Συναφών Κλάδων Ελλάδος. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ :

ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ. Προς το ιοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίµου Ενδύµατος & Συναφών Κλάδων Ελλάδος. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ : Α Ι Τ Η Σ Η Ε Γ Γ Ρ Α Φ Η Σ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝ ΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΕΝ ΥΜΑΤΟΣ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΛΑ ΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ (ΣΕΠΕΕ) Προς το ιοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίµου

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες παιχνιδιού : Κανονισμοί σχετικά με τον προστατευτικό εξοπλισμό και τα εξαρτήματα ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Κανόνες παιχνιδιού : Κανονισμοί σχετικά με τον προστατευτικό εξοπλισμό και τα εξαρτήματα ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Κανόνες παιχνιδιού : Κανονισμοί σχετικά με τον προστατευτικό εξοπλισμό και τα εξαρτήματα ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΔ/ΟΧΕ : Ιούλιος 2017 Στοιχεία Παραδείγματα Απόφαση Περιορισμοί Σχόλια Μάσκα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΝ 20 Ο ΑΙΩΝΑ

ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΝ 20 Ο ΑΙΩΝΑ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΝ 20 Ο ΑΙΩΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 ΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Α ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΑΞΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΑΛΗ 2013-2014 ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 2013/14

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 2013/14 ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 2013/14 ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ ΤΖΑΚΕΤ T-HIRT POO ΖΑΚΕΤΕΣ/ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΡΑΝΗ FIBER ΚΑΙ carbon GRANTURIO OFTOUCH P-XENTIA ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ σελ.4 σελ.8 σελ.20 σελ.26 σελ.34

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.ΣΤΟΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ... 3 2. ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ...3 3. ΣΤΟΛΗ NΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ... 3 4. ΣΤΟΛΗ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ... 4 5. ΣΤΟΛΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ονειρεμένος φθινοπωρινός γάμος

Ονειρεμένος φθινοπωρινός γάμος Ονειρεμένος φθινοπωρινός γάμος Αποφασίσατε να παντρευτείτε και επιλέξατε αυτή η ιδιαίτερη για εσάς μέρα να λάβει χώρα μία φθινοπωρινή μέρα. H επιλογή σας θα σας δικαιώσει, διότι το φθινόπωρο θεωρείται

Διαβάστε περισσότερα

Ρούχα κουζίνας / παραγωγής Σακάκια Παντελόνια Σκούφοι/Μπαντάνες Ρούχα παραγωγής Ποδιές κρεοπώλη

Ρούχα κουζίνας / παραγωγής Σακάκια Παντελόνια Σκούφοι/Μπαντάνες Ρούχα παραγωγής Ποδιές κρεοπώλη Περιεχόμενα 3 5 21 45 53 63 64 Ρούχα κουζίνας / παραγωγής Σακάκια Παντελόνια Σκούφοι/Μπαντάνες Ρούχα παραγωγής Ποδιές κρεοπώλη Ποδιές Μπροστέλες (υποκατηγορίες: υφασμάτινες, jean) Ποδιές μέσης Σαμαράκια

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 8 Η δεκαετία του 1950 Mέχρι τη δεκαετία του 1950 με τους περιορισμούς του πολέμου, η γοητεία έγινε δημοφιλής και οι γυναίκες προσπάθησαν

Διαβάστε περισσότερα

περιεχόμενα Σκουφιά... 3-16 Καπέλα...17-19 Πασμίνες - Κασκόλ...20-33 Γάντια...34-49 Σετ γυναικεία - παιδικά...50-52 Αξεσουάρ...

περιεχόμενα Σκουφιά... 3-16 Καπέλα...17-19 Πασμίνες - Κασκόλ...20-33 Γάντια...34-49 Σετ γυναικεία - παιδικά...50-52 Αξεσουάρ... σκουφιά Σκουφιά... - Καπέλα...7-9 Πασμίνες - Κασκόλ...0 - Γάντια... - 9 Σετ γυναικεία - παιδικά...0 - Αξεσουάρ... - Παντόφλες - Πασουμάκια Καλτσοπαντόφλες...7 - περιεχόμενα 7 8 9 ΚΩΔ. 09009 0 7 8 9 0 7

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Ανωγιαννάκη Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ. Εικόνες: Πετρούλα Κρίγκου

Κατερίνα Ανωγιαννάκη Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ. Εικόνες: Πετρούλα Κρίγκου Ιστορίες που ζεις δυνατά Κατερίνα Ανωγιαννάκη Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ Εικόνες: Πετρούλα Κρίγκου Κάν το ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Με μια λέξη; ΟΥΦ! Τ αγόρια σκαρφαλώνουν στα δέντρα, ψάχνουν στις λάσπες για σκουλήκια, ισορροπούν

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN. 1. Τοπ 2σε1 69,99

MODERN WOMAN. 1. Τοπ 2σε1 69,99 Μάρτιος 209 9 MODERN WOMAN. Τοπ 2σε 40 46 Τοπ 2 σε με στρογγυλή λαιμόκοψη, πούλιες στον ποδόγυρο και κοντά μανίκια. 95% Viskose, 5% Elasthan. Πλύσιμο στο πλυντήριο. Μήκος περίπου: 72-82cm. 77 686 0 Μαύρο

Διαβάστε περισσότερα

Σκουφιά...3-17. Καπέλα... 18-20. Πασμίνες - Κασκόλ... 21-34. Γάντια... 35-50. Σετ γυναικεία - παιδικά... 51-52. Αξεσουάρ... 53-58

Σκουφιά...3-17. Καπέλα... 18-20. Πασμίνες - Κασκόλ... 21-34. Γάντια... 35-50. Σετ γυναικεία - παιδικά... 51-52. Αξεσουάρ... 53-58 σκουφιά Σκουφιά... - 7 Καπέλα... 8-0 Πασμίνες - Κασκόλ... - Γάντια... - 0 7 8 9 0 ΚΩΔ. 09009 Σετ γυναικεία - παιδικά... - Αξεσουάρ... - 8 Παντόφλες - Πασουμάκια Καλτσοπαντόφλες... 8-7 8 9 0 7 8 σκουφιά

Διαβάστε περισσότερα

Καπέλα...4-6. Σκουφιά...7-20. Σετ γυναικεία - παιδικά... 21-22. Γάντια... 22-36. Πασμίνες - Κασκόλ... 36-48. Αξεσουάρ... 49-53

Καπέλα...4-6. Σκουφιά...7-20. Σετ γυναικεία - παιδικά... 21-22. Γάντια... 22-36. Πασμίνες - Κασκόλ... 36-48. Αξεσουάρ... 49-53 Καπέλα... - Σκουφιά...7-0 Σετ γυναικεία - παιδικά... - Γάντια... - Πασμίνες - Κασκόλ... - 8 Αξεσουάρ... 9 - Παντόφλες - Πασουμάκια Καλτσοπαντόφλες... - Ομπρέλες... 7-8 καπέλα καπέλα ΚΩΔ. 00 Τραγιάσκα μοχέρ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ A/A ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΙΔΟΥΣ ΥΦΑΣΜΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ ΣΧΟΛΙΑ Α. ΜΠΛΟΥΖΕΣ-ΣΑΚΑΚΙΑ-ΧΙΤΩΝΙΑ 1 101 ΜΠΛΟΥΖΑ ΛΕΥΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΜ ΠΓ 25,00 2 100 ΧΙΤΩΝΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕ ΛΟΞΟ ΚΟΥΜΠΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ A/A ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ ΣΧΟΛΙΑ Α. ΜΠΛΟΥΖΕΣ-ΣΑΚΑΚΙΑ-ΧΙΤΩΝΙΑ 1 101 ΜΠΛΟΥΖΑ ΛΕΥΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΜ ΠΓ 101 25,00 2 100 ΧΙΤΩΝΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕ ΛΟΞΟ ΚΟΥΜΠΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΟΛΗΣ 250084 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟ 8,00 250083 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟ 8,00 250085 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΟΛΗΣ 250084 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟ 8,00 250083 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟ 8,00 250085 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΟΛΗΣ 250084 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟ 8,00 250083 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟ 8,00 250085 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΝΟ 8,00 250074 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΧΡΥΣΟ 33,00

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 6: Αγορές και ψώνια. 1. Τι αγοράζετε σε κάθε μαγαζί; Ταιριάξτε τις λέξεις

Ενότητα 6: Αγορές και ψώνια. 1. Τι αγοράζετε σε κάθε μαγαζί; Ταιριάξτε τις λέξεις 1. Τι αγοράζετε σε κάθε μαγαζί; Ταιριάξτε τις λέξεις 1. Ένα τετράδιο 2. Μια κόκκινη φούστα 3. Ένα βιβλίο 4. Μια εφημερίδα 5. Ένα εισιτήριο για το αεροπλάνο 6. Ένα κιλό πατάτες 7. Ψωμί 8. Κοτόπουλο 9. Μια

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα

Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα Οι μαθητές έφεραν τα παιδικά τους παιχνίδια κι έφτιαξαν μικρές σύντομες καρτέλες, γράφοντας βασικές πληροφορίες για το καθένα από αυτά. Στη συνέχεια, δίπλα από το κάθε παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

CONGRATULATIONS! Είσαι έτοιμη να γίνεις... to become a Ballerina!

CONGRATULATIONS! Είσαι έτοιμη να γίνεις... to become a Ballerina! CONGRATULATIONS! Είσαι έτοιμη να γίνεις... You are μπαλαρίνα; now ready to become a Ballerina! Περιεχόμενα 3 Πώς να γίνεις μπαλαρίνα 4 Ο κόσμος του μπαλέτου 6 Η καλύτερη φίλη μιας μπαλαρίνας 8 Υπέροχη

Διαβάστε περισσότερα