ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ"

Transcript

1 ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Οι συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών. Μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος). ( ). (Αρ. Φακ ). 2. Τα προβλήματα που προκύπτουν στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων από τη λειτουργία του λατομείου στο βουνό της Ορόκλινης. ( ). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ , ). 3. Η ανάγκη για άμεση εγγραφή αγροτικών δρόμων που συνδέουν τις κοινότητες με δάση για διευκόλυνση του Τμήματος Δασών. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Αννίτας Δημητρίου). ( ). (Αρ. Φακ ). 4. Η παράνομη λειτουργία σκυβαλότοπου στην κοινότητα Ξυλοφάγου, τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται και η ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. ( ). (Αρ. Φακ ). 5. Η ενδεχόμενη κατασκευή κατασκηνωτικού χώρου στην περιοχή «Λουτρά της Αφροδίτης» και οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. ( ). (Αρ. Φακ ). 6. Η κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της διαχείρισης των νεκρών ζώων και οι πιθανοί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον. ( ). (Αρ. Φακ ). 7. Το ανεξέλεγκτο κυνήγι αλεπούς, τα κρούσματα προβολής στο διαδίκτυο και η έλλειψη επαρκών ερευνών και στοιχείων για τον πληθυσμό των αλεπούδων. ( ). (Αρ. Φακ ). 8. Οι ανησυχίες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων για τη συνέχιση της λειτουργίας του παράνομου σκυβαλότοπου στον Κοτσιάτη. ( ). (Αρ. Φακ ).

2 2 9. Οι επιπτώσεις της φωτορύπανσης στη ζωή και στο περιβάλλον και μέτρα που λαμβάνονται. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη). ( ). (Αρ. Φακ ). 10. Η πιθανή αδειοδότηση και λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίας Βαρβάρας στην Πάφο και τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Αντρέα Φακοντή, Κώστα Κωνσταντίνου, Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Ηλία Μυριάνθους). ( ). (Αρ. Φακ ). 11. Η προφανής αδυναμία της Κύπρου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Οδηγίας 1999/31/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων και ειδικότερα σε σχέση με τα βιοδιασπώμενα απόβλητα. ( ). (Αρ. Φακ ). 12. Η κατάσταση που επικρατεί στην οικιστική περιοχή Λαξιά του Δήμου Παραλιμνίου, λόγω της δυσοσμίας από τις φάρμες της περιοχής. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Αδάμου Αδάμου, Χριστάκη Τζιοβάνη και Νίκου Κέττηρου). ( ). (Αρ. Φακ ). 13. Η ανάγκη για εκπόνηση και εφαρμογή ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού για την ανακύκλωση. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Αννίτας Δημητρίου). ( ). (Αρ. Φακ ). 14. Τα προβλήματα που δημιουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης στο θαλάσσιο περιβάλλον και τρόποι αντιμετώπισής τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού κ. Αννίτας Δημητρίου). ( ). (Αρ. Φακ ). 15. Η στρατηγική εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. ( ). (Αρ. Φακ ). 16. Η κατασκευή, βελτίωση και ανάπτυξη της δημόσιας οδού Παραμαλίου Αγίου Αμβροσίου. ( ). (Αρ. Φακ ). 17. Η αδειοδότηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη).

3 3 ( ). (Αρ. Φακ ). 18. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος σε σχέση με την απομάκρυνση και τη διαχείριση αμιαντούχων υλικών. ( ). (Αρ. Φακ ). 19. Η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη οικιστική περιοχή Καλλιθέας του Δήμου Ιδαλίου, λόγω της υπερχείλισης των αποχετεύσεων πολυκατοικιών της περιοχής και η ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης της δημιουργίας αποχετευτικού συστήματος. ( ). (Αρ. Φακ ). 20. Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών από την υφιστάμενη κατάσταση των αστικών και περιφερειακών σκυβαλότοπων και η ανάγκη για σωστή και σύγχρονη διαχείρισή τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). ( ). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ και ). 21. Τα πορίσματα της Υπουργικής Μεσογειακής Συνόδου για την Υιοθέτηση του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο: Διαμορφωμένες προοπτικές για την Κύπρο. ( ). (Αρ. Φακ ). 22. Η ρύπανση του υδατοφράκτη Πολεμιδιών και οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία και το περιβάλλον. ( ). (Αρ. Φακ ). 23. Η συλλογή, η διαχείριση και η χωροθέτηση των σημείων φύλαξης των ανακυκλώσιμων ελαστικών: ζητήματα και κίνδυνοι για την ασφάλεια και υγεία. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γιώργου Κάρουλλα). ( ). (Αρ. Φακ ). Αλλαγή στους εισηγητές έπειτα από απόφαση της επιτροπής στη συνεδρία της ημερ. 12/07/2017. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 26/07/2017. Η συλλογή, η διαχείριση και η χωροθέτηση των σημείων φύλαξης των ανακυκλώσιμων ελαστικών: ζητήματα και κίνδυνοι για την ασφάλεια και υγεία. ( ). (Αρ. Φακ ). 24. Λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής Πάφου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και

4 4 του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). ( ). (Αρ. Φακ ). Αλλαγή στον τίτλο και στους εισηγητές έπειτα από απόφαση της επιτροπής στη συνεδρία της ημερ. 15/03/2017. Βλέπε Σημείωμα ημερ. 16/03/2017. Η Λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής Πάφου και η καθυστέρηση στην υλοποίηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Παναγιάς. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και των βουλευτών κ. Γιώργου Περδίκη και Ηλία Μυριάνθους). ( ). (Αρ. Φακ ). 25. Ο Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη: Η πορεία εφαρμογής του και η ανάγκη για εναρμόνισή του με διεθνείς και εθνικές πολιτικές. ( ). (Αρ. Φακ ). 26. Η άμεση ανάγκη μετακίνησης των καλωδίων υψηλής τάσης από την περιοχή Κάτω Πολεμιδιών και από άλλες περιοχές της Κύπρου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και του βουλευτή κ. Γιώργου Τ. Γεωργίου). ( ). (Αρ. Φακ ). 27. Οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το προγραμματιζόμενο έργο που περιλαμβάνει και σχολή ιππασίας στην περιοχή της Ασγάτας. ( ). (Αρ. Φακ ). 28. Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τις καθημερινές υπερχειλίσεις απορροφητικών λάκκων σε συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Λιβαδιών. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Αδάμου Αδάμου, Νίκου Κέττηρου, Ευανθίας Σάββα, Σκεύης Κούτρα Κουκουμά, Χριστάκη Τζιοβάνη και Γιώργου Κ. Γεωργίου). ( ). (Αρ. Φακ ). 29. Η ανάγκη προώθησης μέτρων για προστασία της τουλίπας που ευδοκιμεί στην Κύπρο. ( ). (Αρ. Φακ ). 30. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος σχετικά με την περιβαλλοντική πτυχή των έργων που έχουν κατακυρωθεί κάτω από το πρόγραμμα NER και η συνεισφορά τους όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Κύπρου με βάση τις αποφάσεις του COP21. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και Μιχάλη Γιωργάλλα).

5 5 ( ). (Αρ. Φακ ). 31. Επαναλειτουργία του νότιου μεταλλείου Στρογγυλού στο Μαθιάτη. ( ). (Αρ. Φακ ). 32. Τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν από την σχεδιαζόμενη κατεδάφιση του πρώην στρατιωτικού οικισμού Βερεγγάρια στα Κάτω Πολεμίδια και οι περιβαλλοντικές προεκτάσεις. ( ). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ). 33. Το πρόβλημα της ρύπανσης των ακτών της Λεμεσού. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Ανδρέα Κυπριανού). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ). 34. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα σημεία της κοίτης του ποταμού Κούρρη. Αδάμου Αδάμου). (Αρ. Φακ ). 35. Η εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» στην περίπτωση της περιοχής των αποθηκών πετρελαιοειδών και των διυλιστηρίων Λάρνακας. (Αρ. Φακ ). 36. Ο προτεινόμενος σχεδιασμός για την λεωφόρο Αγλαντζιάς και οι συνεπαγόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. (Αρ. Φακ ). Αλλαγή στους εισηγητές έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του εισηγητή. Σημείωμα ημερ. 6/10/2017. Βλέπε Ο προτεινόμενος σχεδιασμός για την λεωφόρο Αγλαντζιάς και οι συνεπαγόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ). 37. Η στρατηγική της Κύπρου για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στα πλαίσια του Θεματολογίου Μετασχηματίζοντας τον κόσμο μας: Θεματολόγιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030 που υιοθετήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2015 με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

6 6 (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και Αδάμου Αδάμου). ( ). (Αρ. Φακ ). 38. Ενημέρωση της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη). ( ). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ). 39. Η υπερβολική συγκέντρωση διαφημιστικών φυλλαδίων στα γραμματοκιβώτια και τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 40. H διάσωση της λίμνης Μαγκλή από την οικιστική ανάπτυξη. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 41. Το στρατηγικό σχέδιο μείωσης των εκπομπών του φαινομένου του θερμοκηπίου και η πορεία υλοποίησής του. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 42. Οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την επέκταση της λεωφόρου Ακαδημίας σε δρόμο τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας μέσα από το δάσος Αθαλάσσας και το δάσος Ακαδημίας στην Αγλαντζιά. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 43. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βιότοπος του Πενταδακτύλου. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 44. Η προστασία του περιβάλλοντος από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ).

7 7 45. Τα αναπτυξιακά σχέδια στο κέντρο ενέργειας στην περιοχή Βασιλικού και οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη γύρω περιοχή. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 46. Η διαδικασία αποκατάστασης εγκαταλελειμμένων σκυβαλότοπων. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 47. Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον από εγκαταλελειμμένα μεταλλεία και λατομεία (π.χ. στην Αγροκηπιά, Σια, Βυζακιά, Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου) και η διαδικασία αποκατάστασής τους. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 48. Οι χώροι πρασίνου που προκύπτουν από τις αναπτύξεις γης, η εγκατάλειψή τους και η δυνατότητα ουσιαστικής αξιοποίησής τους. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 49. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για τον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και η πορεία εφαρμογής και υλοποίησης του «Άξονα Ι Δράση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη δημιουργία μονάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Αδάμου Αδάμου, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, Χρίστου Ορφανίδη και Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 50. Η απόφαση για διάλυση του διυλιστηρίου Λάρνακας - Το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του χώρου. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, Χρίστου Ορφανίδη, Γιώργου Κ. Γεωργίου και Χρήστου Τζιοβάννη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 51. Η κυβερνητική πολιτική για το θέμα της προστασίας και της διαχείρισης του Ακάμα. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, Χρίστου Ορφανίδη και Νίκου

8 Τορναρίτη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ) Το δίκτυο Φύση (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, Χρίστου Ορφανίδη και Νίκου Τορναρίτη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 53. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατά παρέκκλιση παροχή άδειας για τη συνέχιση των λατομήσεων εκτός λατομικών ζωνών και από τη λειτουργία κινητών λατομικών μονάδων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Χρίστου Ορφανίδη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 54. Η διαχείριση των αποβλήτων των χοιροστασίων. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 55. Η προστασία του βιότοπου στον Κόλπο της Χρυσοχούς. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 56. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία των σκοπευτηρίων (Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου, Παραλιμνίου). (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Χρίστου Ορφανίδη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 57. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από την επίχωση (μπαζώματα) ρεμάτων και χειμάρρων. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 58. Η προστασία του κυπριακού νερόφιδου natrix-natrix. (Αρ. Φακ ).

9 (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ) Το πρόβλημα επιβίωσης των καταφυγίων ζώων και οι επιπτώσεις στην ευημερία των ζώων. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και Νίκου Τορναρίτη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 60. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα από την κατασκευή κυματοθραυστών και η αντιμετώπισή τους. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 61. Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη λειτουργία ελαιοτριβείων και η ανάγκη αποτελεσματικού ελέγχου των οχληρών αυτών δραστηριοτήτων. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 62. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την οικοδομική ανάπτυξη. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 63. Η εγκατάσταση και η λειτουργία κεραιών στον υδροβιότοπο Ακρωτηρίου και οι πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 64. Η ανάγκη προστασίας της περιοχής Λίμνης στην Πόλη Χρυσοχούς από δραστηριότητες, επεμβάσεις και προγραμματιζόμενα έργα με περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την περιοχή και τους κατοίκους. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 65. Η κατάσταση του περιβάλλοντος στον υδροβιότοπο της Αλυκής Λάρνακας. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ).

10 Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή και τη λειτουργία κλιβάνων καύσης αποβλήτων σε νοσοκομεία, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Χρίστου Ορφανίδη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 67. Το σχέδιο ανάπτυξης γηπέδων γκολφ και η περιβαλλοντική του διάσταση. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 68. Η επέκταση της απερήμωσης στην Κύπρο. Πρακτικά μέτρα για μετριασμό και προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 69. Η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για αντιμετώπιση της ρύπανσης που προκαλούν τα φουγάρα του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού της ΑΗΚ στη Δεκέλεια, για μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του γειτονικού προσφυγικού συνοικισμού. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 70. Το ενδεχόμενο της ανόδου της στάθμης του θαλάσσιου νερού λόγω των κλιματολογικών αλλαγών και πώς επηρεάζονται οι παράλιες περιοχές της Κύπρου. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 71. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από τη συγκέντρωση ρυπογόνων εργοστασίων στην περιοχή Κοφίνου. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 72. Η απειλή για καταστροφή του περιβάλλοντος από την παραχώρηση κρατικής δασικής γης για κατασκευή γηπέδων γκολφ σε περιοχή Natura 2000 (π.χ. Κάβο Γκρέκο).

11 (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ) Οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία πρατηρίων πετρελαιοειδών. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 74. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη υποδομής για τη διαχείριση των αποβλήτων και την τροφοδοσία με καύσιμα των ακτοπλοϊκών σκαφών. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 75. Η παράνομη παγίδευση αποδημητικών πουλιών και η ενδεχόμενη μη αποτελεσματική εφαρμογή του περί της Προστασίας και Διαχείρισης Αγρίων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμου. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 76. Οι περιοχές Natura 2000 στα κατεχόμενα - Θέμα προστασίας, ελέγχου και διατήρησης αυτών των περιοχών από την κυπριακή πολιτεία. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 77. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του πεδίου βολής Ξυντούς στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 78. Η συνεχιζόμενη πραγματοποίηση ασκήσεων από το αεροπορικό σμήνος Κόκκινα Βέλη στην περιοχή Ακρωτηρίου και στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 79. Ενημέρωση για τα μέτρα που πιθανόν να ληφθούν από το κράτος για την επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος μετά την ξήρανση χιλιάδων δέντρων, τόσο δασικών όσο και καρποφόρων, καθώς και γεωργικών ξηρικών καλλιεργειών λόγω της πολυετούς ανομβρίας. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση,

12 (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ) Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τη συνεχιζόμενη λειτουργία του Περιφερειακού Σκυβαλότοπου Κυπερούντας και Αγρού και τρόποι αντιμετώπισής τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση, Γιώργου Περδίκη, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 81. Τα προβλήματα που παρατηρούνται λόγω των παράνομων γεωτρήσεων ή της υπεραντλήσεως και τρόποι αντιμετώπισής τους. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 82. Η έντονη ανησυχία για τα αυξημένα περιστατικά δηλητηριάσεων σκύλων και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για περιορισμό του φαινομένου αυτού. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 83. Οι πληροφορίες για την πειραματική λειτουργία του Ερευνητικού Προγράμματος Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας (HAARP) στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου και οι σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 84. Οι προθέσεις της κυβέρνησης και η ανάγκη για σωστή αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Πετράκη Κυπριανού, ενός πανέμορφου χώρου που δεσπόζει της Αλυκής της Λάρνακας και που εντάσσεται μέσα στο ευρύτερο σχέδιο εθνικού πάρκου της περιοχής. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Χρίστου Ορφανίδη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 85. Οι επιπτώσεις στο ευαίσθητο περιβάλλον της Αλυκής Λάρνακας από την απόρριψη τοξικών αποβλήτων. Άγγελου Βότση, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ).

13 Προστασία αιωνόβιων δένδρων στην Κύπρο. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη και Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 87. Η αλλαγή του φυσικού περιβάλλοντος από την εκρίζωση αμπελώνων, ο κίνδυνος για τη βιοποικιλότητα και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αλλαγή χρήσης της γης. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 88. Το πρόγραμμα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων παλαιών αυτοκινήτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ελαστικών, καθώς και αδρανών υλικών, και η ανάγκη ενίσχυσης των προγραμμάτων ανακύκλωσης. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 89. Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και τα προβλήματα που προκαλούνται από τη λειτουργία κτηνοτροφικών υποστατικών στις περιοχές Αθηένου και Αραδίππου. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 90. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της νήσου στα πλαίσια της επίτευξης του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Χρίστου Ορφανίδη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 91. Η ανάγκη προστασίας της μυκητοπανίδας και οι κίνδυνοι που την απειλούν. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση, Γιώργου Περδίκη, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 92. Η αδυναμία του κράτους να προστατεύσει τη σπηλαιοπανίδα και τους οικοτόπους της. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ).

14 Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μεταξύ των χωριών Δένεια, Μάμμαρη και Κοκκινοτριμιθιά λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων, της απόρριψης σκουπιδιών και κοπριάς, της χωροθέτησης βιομηχανικών μονάδων και άλλων παραγόντων. Νίκου Τορναρίτη, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 94. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν από την άναρχη οικιστική ανάπτυξη σε όλη την Κύπρο και οι αναγκαίες ενέργειες για τερματισμό ή τουλάχιστο μείωσή της. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση, Γιώργου Περδίκη, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 95. Η ανάγκη προώθησης μέτρων και παροχής κινήτρων για προστασία, ανάδειξη και προβολή της τουλίπας στις κοινότητες Στρουμπίου και Πολεμίου της επαρχίας Πάφου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Χρίστου Ορφανίδη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 96. Η ανάγκη υπογειοποίησης ή μετακίνησης της γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να μην περνά πάνω από τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν σε 143 οικογένειες στο Καντού. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Χρίστου Ορφανίδη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 97. Η διαχείριση των χρησιμοποιημένων πλαστικών καλυμμάτων των θερμοκηπίων και των πλαστικών σάκων συσκευασίας των ζωοτροφών. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 98. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα της Κάτω Μονής. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ). 99. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από τις εναέριες γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης που διέρχονται ή γειτνιάζουν με οικιστική περιοχή και η πολιτική που ακολουθεί στο θέμα η ΑΗΚ. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση, Γιώργου

15 15 Περδίκη, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ) Τα έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία χοιροστασίων στην περιοχή «Οφκός» στο Παλιομέτοχο. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η ανάγκη ριζικής αλλαγής της πολιτικής για τη μεμονωμένη κατοικία και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η μείωση του πρασίνου από την τεράστια υλοτόμηση των δέντρων σε ιδιωτικά τεμάχια γης ώστε να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Ο σχεδιασμός για τη λειτουργία λατομείου και σκυροθραυστικής μονάδας στην περιοχή μεταξύ των χωριών Λεύκαρα, Μαθιάτης, Λυθροδόντας, Δελίκηπος, εντός του κρατικού δάσους Μαχαιρά και η λειτουργία λατομείων στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Λάρνακας (Μοσφιλωτή, Σιά, Πυργά, Κόρνος). Γεώργιου Γεωργίου). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Τα προβλήματα που προκύπτουν από τον καθορισμό ζώνης προστασίας των πτηνών στην κοινότητα Κρήτου Τέρρα. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Γιώργου Γεωργίου, Χρήστου Τζιοβάννη, (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενοι Αρ. Φακ & ) Η διαδικασία εξέτασης των Μελετών Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η διαδικασία αποκατάστασης των χώρων των εγκαταλελειμμένων σκυβαλότοπων στην επαρχία Πάφου (σκυβαλότοπος Αγίας Μαρινούδας). (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Ανδρέα Φακοντή,

16 16 (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον στο χωριό Πέρα Χωριού Νήσου λόγω λειτουργίας βιομηχανικών μονάδων. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Οι συνθήκες βαριάς οχληρίας και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων περιοχής του Δήμου Λάρνακας εξαιτίας της παράνομης λειτουργίας γηπέδων ποδοσφαίρου futsal. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των περί Στερεών και Επικίνδυνων Αποβλήτων (Διαχείριση Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις) Κανονισμών του (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η κατασκευή σφαγείου στο δήμο Αραδίππου και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, Χρίστου Ορφανίδη, Γιώργου Περδίκη, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Γιώργου Γεωργίου, Γιώργου Προκοπίου και Ζαχαρία Κουλία). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για τις διαδικασίες και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που λαμβάνονται στο χώρο αποθήκευσης ελαστικών στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Οι αρνητικές επιπτώσεις της υπερβόσκησης στο φυσικό περιβάλλον. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον από την απόφαση για αναστολή της εκτέλεσης αποχετευτικών έργων στις κοινότητες. (Αρ. Φακ ).

17 17 (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Ο σχεδιασμός και η λειτουργία νέων και υφιστάμενων λατομικών και σκυροθραυστικών μονάδων και τα προβλήματα που δημιουργούνται. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η προώθηση του προγράμματος «Τηγανοκίνηση» στα σχολεία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από τις λατομικές δραστηριότητες στο Τσέρι. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η ανάγκη για άμεσο τερματισμό της λειτουργίας των λατομείων της Ανδρολύκου και η ανάγκη αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στο δασικό περιβάλλον από τον ενδεχόμενο τερματισμό της λειτουργίας του Δασικού Κολλεγίου. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Οι καταστροφικές επιπτώσεις των πυρκαγιών στο φυσικό περιβάλλον και η ανάγκη αύξησης του κονδυλίου που διατίθεται για αναδασώσεις π.χ. παροχή δενδρυλλίων για αναδασώσεις. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η συμπερίληψη στην προκήρυξη δημόσιων συμβάσεων όρου σε σχέση με την υποχρέωση του προσφοροδότη να συμμετέχει σε συλλογικό ή ατομικό σύστημα διαχείρισης αποβλήτων. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της πιθανής

18 18 επέκτασης του ιχθυοτροφείου στο Λιοπέτρι. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ελέγξει τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εκμετάλλευση και επεξεργασία (αγωγοί, τερματικό) των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Οι παράνομες λατομικές εργασίες που διεξάγονται στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούν. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Χρίστου Ορφανίδη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Ο κίνδυνος εξαφάνισης του μοναδικού είδους της χαρουπιάς (Ceratonia siliqua L.), από την κυπριακή χλωρίδα. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα υλοποίησης των προνοιών του Διαχειριστικού Σχεδίου του Ακάμα. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, Χρίστου Ορφανίδη και Ηλία Μυριάνθους). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής «Νησιά», η οποία είναι ενταγμένη στο Δίκτυο «Φύση 2000». (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από αιτούμενη άδεια μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης πλησίον του φράγματος του Κούρη στην κοινότητα Άλασσας. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η καταστροφή του περιβάλλοντος από παράνομες επεμβάσεις στις παραλίες με σκοπό τη δημιουργία τουριστικών παραλιών.

19 19 (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Οι περιβαλλοντικοί και άλλοι κίνδυνοι που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς στο πολυκατάστημα MANGAS στη Λεμεσό. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν από τη διοχέτευση λυμάτων από πλοιάρια στη θάλασσα της Κάτω Πάφου. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για την πιθανή δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στη Λάρνακα και τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που πιθανόν να προκύψουν. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της Κύπρου. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Χρίστου Ορφανίδη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η επέκταση του κοιμητηρίου της κοινότητας Παλώδιας, τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται και η άμεση ανάγκη επίλυσης του προβλήματος. Αδάμου Αδάμου). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η διάβρωση, ο κίνδυνος κατάρρευσης και οριστικής καταστροφής της Καμάρας του Κόρακα που βρίσκεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία δελφιναρίων και οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις που προκύπτουν.

20 20 (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η ανάγκη εισαγωγής προγράμματος συλλογής και ορθής διαχείρισης των ληγμένων και άχρηστων φαρμάκων. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία ζωολογικών κήπων και χώρων έκθεσης ζώων και πουλιών. (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Αδάμου Αδάμου, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και Γιώργου Περδίκη). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από την συσσώρευση ρυπογόνων εργοστασίων στη Β Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου futsal στην περιοχή Μεσοβουνίων στον Ποταμό Γερμασόγειας και οι ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν. Αδάμου Αδάμου). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Η ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων για την καταπολέμηση της προσβολής των φοινικόδεντρων από τον κόκκινο ρυγχωτό κάνθαρο. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν από την παράνομη αλιεία στους βιότοπους των κυπριακών υδατοφρακτών και η ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση του ψαρέματος σε φράγματα. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Τα πιθανά περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν από την επέμβαση στις κλιματολογικές συνθήκες με την εφαρμογή της γεωμηχανικής και με τους

21 21 αεροψεκασμούς (chemtrails). (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για σύσταση Επιτροπής για την Πράσινη Φορολογική Μεταρρύθμιση. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Τα ενδεχόμενα περιβαλλοντικά προβλήματα και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που προκύπτουν από τη λειτουργία ρυπογόνων εργοστασίων στις περιοχές Τσερίου, Πέρα Χωρίου, Ιδαλίου, Λατσιών και Γερίου. (Αρ. Φακ ). (Προηγούμενος Αρ. Φακ ) Οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα σχέδια για εκμετάλλευση των χρυσοφόρων μεταλλευμάτων στη Σκουριώτισσα και αλλού με τη χρήση κυανίου. ( ). (Αρ. Φακ ) Οι παράνομες επεμβάσεις σε παραλίες, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ο συντονισμός των κυβερνητικών υπηρεσιών και η ανάγκη λήψης μέτρων. ( ). (Αρ. Φακ )

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Οι συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών. Μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση των Κοινοβουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Οι συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών. Μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης. (Αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση των Κοινοβουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Οι συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών. Μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης. (Αυτεπάγγελτη εξέταση

Διαβάστε περισσότερα

του βασικού νόμου. 3. Η παράγραφος (γ) του εδαφίου (1) του άρθρου 6 του βασικού νόμου Τροποποίηση αντικαθίσταται από την ακόλουθη νέα παράγραφο:

του βασικού νόμου. 3. Η παράγραφος (γ) του εδαφίου (1) του άρθρου 6 του βασικού νόμου Τροποποίηση αντικαθίσταται από την ακόλουθη νέα παράγραφο: Ε.Ε. Παρ. 1(1) 379 Ν. 123(I)/99 Αρ. 3358, 22.10.99 Ο περί Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (Σύσταση, Σκοποί, Λειτουργία, Δομή, Αρμοδιότητες και Αλλα Συναφή Θέματα) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1999 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση της απόφασης για ανέγερση διεθνούς συνεδριακού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Τα προβλήματα και οι προοπτικές του κυπριακού τουρισμού. (21.6.2016). (Αρ. Φακ. 23.04.033.066-2016).

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρία Βουλής ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β : Κατάθεση νομοσχεδίων και εγγράφων. Κατατέθηκαν

Συνεδρία Βουλής ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β : Κατάθεση νομοσχεδίων και εγγράφων. Κατατέθηκαν Συνεδρία Βουλής ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου 2018 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β : Κατάθεση νομοσχεδίων και εγγράφων 1. Ο περί Συμπληρωματικού του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης Νόμος (Αρ. 1)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Δημοσιονομική Έκθεση για το έτος 2015. (31.3.2016). (Αρ. Φακ. 23.04.033.054-2016).

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. Συνεργασία Πολιτών).

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. Συνεργασία Πολιτών). ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Διαφημίσεων Αυτοκινήτων Νόμος του 2003. (Πρόταση νόμου του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 23 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 23 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 23 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκτέλεση του έργου της ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 29 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Α.Π. ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Α.Π. ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α/Α ΟΜΑΔΑ Α' (δίκτυα 8 & 12) Α/Α ΟΜΑΔΑ Β' (δίκτυα 2 & 3) Α/Α ΟΜΑΔΑ Γ' (δίκτυα 5 & 7 & 13) 1 Απόστολος Λουκάς 1 Λατσιά Δ 1 Έγκωμη Α (ΚΑ) 2 Άγιος Βασίλειος (ΚΒ) 2 Δάλι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 20 ή συνεδρίαση

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 20 ή συνεδρίαση ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 20 ή συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 35 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 35 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 35 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

3. Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Κατάθεση:

3. Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Κατάθεση: ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. 1. Ο περί Επιτρόπου Προστασίας Καταναλωτών Νόμος του 2009. (Πρόταση νόμου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Διαφημίσεων Αυτοκινήτων Νόμος του 2003. (Πρόταση νόμου του βουλευτή κ. Γ. Περδίκη) (Αρ. Φακ. 23.02.087.2003)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β. 24 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β. 24 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 24 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας για το πεδίο βολής Τσερίου. (Αρ. Φακ. 23.04.033.151-2016). (Προηγούμενος Αρ. Φακ.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ. 7 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ. 7 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 7 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την

Διαβάστε περισσότερα

Προστατεύει το. περιβάλλον. Αλλάζει τη. ζωή μας.

Προστατεύει το. περιβάλλον. Αλλάζει τη. ζωή μας. Προστατεύει το περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 αξιοποιεί τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Με την αξιοποίηση των ΑΠΕ αναδεικνύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Στ ΤΑΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Στ ΤΑΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Στ ΤΑΞΗ 1 Πέρα Χωριό Νήσου Β 2 Κόρνος 3 Σια 4 Πυργά 5 Μοσφιλωτή 6 Αλάμπρα 7 Αγ. Βαρβάρα 8 Μαθιάτης 9 Λυθροδόντας 10 Πέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Το πρόβλημα που δημιουργείται με την εγγραφή άνεργων ατόμων σε κλάδους σπουδών που δεν περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 22 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 22 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 22 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 Αγία Μαρίνα (ΚΑ+ΚΒ) Ελένη Δεληγιάννη 2 Άγιος Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 27 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 27 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 27 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 Αγία Μαρίνα (ΚΑ+ΚΒ) Έφη Παπαριστοδήμου 2 Άγιος Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση δράσεων στον Τομέα του Περιβάλλοντος. Προγραμματική Περίοδος 2014-2020

Χρηματοδότηση δράσεων στον Τομέα του Περιβάλλοντος. Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 Χρηματοδότηση δράσεων στον Τομέα του Περιβάλλοντος Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 ΠΟΡΟΙ Π.Π 2014-2020 ΕΠ - ΥΜΕ - ΠΕΡΑΑ (ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΠΟΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕ ΠΕΠ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Συνεδρίαση 9 ης Ιουνίου 2016 Ώρα έναρξης: 4.20 μ.μ. Αρ. 2 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (Δ. ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ) Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Κηρύσσω την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΙΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Δήμος Λάρνακας Δήμος Λιβαδιών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 29 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, στις 11.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε. 32 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε. 32 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 32 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Πέμπτη,

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι του υποπρογράμματος «Περιβάλλον», για τον τομέα προτεραιότητας «Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων» & Θέματα έργων

Στόχοι του υποπρογράμματος «Περιβάλλον», για τον τομέα προτεραιότητας «Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων» & Θέματα έργων Στόχοι του υποπρογράμματος «Περιβάλλον», για τον τομέα προτεραιότητας «Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων» & Θέματα έργων Δημήτρης Χωματίδης, Εμπειρογνώμονας Περιβάλλοντος & Αποδοτικότητας Πόρων - GRLTF

Διαβάστε περισσότερα

10 ΦΕΒ. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΕΠ "ΚΟΙΛΑΔΑ ΕΖΟΥΣΑΣ"

10 ΦΕΒ. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΕΠ ΚΟΙΛΑΔΑ ΕΖΟΥΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΖΕΠ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΤΗΝΑ (2009/147/ΕΚ) ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Α. Στοιχεία ερωτηθέντος: (Η συμπλήρωση των στοιχείων αυτών δεν είναι υποχρεωτική). 1. Δημότης Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-24

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ 101Α Έξοδος Λευκωσίας 200 μέτρα στα αριστερά, μετά την νέα αερογέφυρα Λατσιών Φωτιζόμενη 102Α Έξοδος Λευκωσίας αριστερά 700 μέτρα, μετά την παλαιά αερογέφυρα Λατσιών έναντι Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Εξοικονομήσεως Νερού (Ειδικά Μέτρα) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2009. (Πρόταση νόμου

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορές από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη για διεθνείς δραστηριότητες της Βουλής. (Αρ. 3) Νόμος του 2017.

Αναφορές από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη για διεθνείς δραστηριότητες της Βουλής. (Αρ. 3) Νόμος του 2017. 2 η συνεδρίαση ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Αναφορά από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 1 η Νοεμβρίου 2019, στις 11.00. π.μ., στο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 7 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 7 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 7 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Το πρόβλημα που δημιουργείται με την εγγραφή άνεργων ατόμων σε κλάδους σπουδών που δεν περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Υλοποίηση μονοήμερης ενδοσχολικής επιμόρφωσης Σεπτεμβρίου στα Νηπιαγωγεία

Υλοποίηση μονοήμερης ενδοσχολικής επιμόρφωσης Σεπτεμβρίου στα Νηπιαγωγεία ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 Υλοποίηση μονοήμερης ενδοσχολικής επιμόρφωσης Σεπτεμβρίου στα Νηπιαγωγεία Ενδοσχολική επιμόρφωση: Στην ενδοσχολική επιμόρφωση θα λάβουν μέρος τόσο τα Δημόσια όσο και τα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αποβλήτων στην Κύπρο

Διαχείριση Αποβλήτων στην Κύπρο Διαχείριση Αποβλήτων στην Κύπρο ΜΕΡΟΠΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΛΙΩΤΟΥ Τμήμα Περιβάλλοντος 16 Μάιου 2013 Λευκωσία 1 Διαχείριση αποβλήτων Εφαρμογή ευρωπαϊκών νομοθετημάτων Οδηγία πλαίσιο για τα απόβλητα Οδηγία για τις

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 Αμμόχωστος Αυγόρου Β 2 Αμμόχωστος Δερύνεια Γ 3 Αμμόχωστος Παραλίμνι Β 4 Αμμόχωστος Σωτήρα Γ

A/A ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 Αμμόχωστος Αυγόρου Β 2 Αμμόχωστος Δερύνεια Γ 3 Αμμόχωστος Παραλίμνι Β 4 Αμμόχωστος Σωτήρα Γ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ A/A ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 1 Λευκωσία Ύπ. Αγίου Νεοφύτου Λακατάμειας 2 Λεμεσός Λεμεσού ΚΗ' 3 Λεμεσός Ύπ. Αγίου Αθανασίου 4 Πάφος Πάφος Θ' - Πετρίδειο 5 Πάφος Πάφος Ι' A/A ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση των. Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. που λειτουργούν στον. Βοτανικό Κήπο. «Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους»

Παρουσίαση των. Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. που λειτουργούν στον. Βοτανικό Κήπο. «Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» Παρουσίαση των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που λειτουργούν στον Βοτανικό Κήπο «Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» Πρόγραμμα 1 ο Βλάβες και Αποκατάσταση Φυσικού περιβάλλοντος Στόχοι του προγράμματος:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 20 ή συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 20 ή συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 20 ή συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, στις 11.00 π.μ., στο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 7 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 7 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 7 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

«Η Επίδραση της Βόσκησης στη Βιοποικιλότητα του Ακάμα»

«Η Επίδραση της Βόσκησης στη Βιοποικιλότητα του Ακάμα» «Η Επίδραση της Βόσκησης στη Βιοποικιλότητα του Ακάμα» Αειφόρος Αγροτική Ανάπτυξη Ακάμα Περιφερειακό Συνέδριο ΕΕ-Κύπρος 24/01/2015 Μηνάς Παπαδόπουλος Τομέας Πάρκων και Περιβάλλοντος Τμήμα Δασών ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Καταργήσεως του περί Σκύλων Νόμου Νόμος του 2004. (Πρόταση νόμου του βουλευτή κ. Σ.

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάζει τη. ζωή μας. www.epperaa.gr. www.ypeka.gr. Προστατεύει από τα Απόβλητα

Αλλάζει τη. ζωή μας. www.epperaa.gr. www.ypeka.gr. Προστατεύει από τα Απόβλητα Προστατεύει από τα Απόβλητα Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ ενισχύει την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων βελτιώνει την Ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 26 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019, στις 11.00

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Η ανάγκη αναθεώρησης της νομοθεσίας που διέπει το πόθεν έσχες, μετά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. (21.9.2011) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 405/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4816 Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 1975 Αριθμός 405 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Σύμβουλοι Πληροφορικής

Θέμα: Σύμβουλοι Πληροφορικής ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.11.12.8.2 Αρ. Τηλ. : 22800875 Αρ. Φαξ : 22800888 E-mail : dde@moec.gov.cy 16 Οκτωβρίου 2009 Διευθυντές/Διευθύντριες

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορά Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας σε Επίπεδο ΟΤΑ

Μεταφορά Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας σε Επίπεδο ΟΤΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑ «Διακυβέρνηση και καινοτομία: μοχλός αειφόρου ανάπτυξης, διαχείρισης και προστασίας των φυσικών πόρων» Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 Μεταφορά Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας σε Επίπεδο ΟΤΑ ΑΝΤΩΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

στις 9.00 π.μ., έχει ως ακολούθως:

στις 9.00 π.μ., έχει ως ακολούθως: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 9 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για τη Δευτέρα,

Διαβάστε περισσότερα

7 Οκτωβρίου Θέμα: Σύμβουλοι Μαθηματικών

7 Οκτωβρίου Θέμα: Σύμβουλοι Μαθηματικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.11.12.15.1 Αρ. Τηλ. : 22800661 Αρ. Φαξ : 22428277 E-mail : dde@moec.gov.cy 7 Οκτωβρίου 2008 Διευθυντές/

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας ΕΙΣΗΓΗΣΗ Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ H Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), που ήδη αποτελεί Νόμο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΓΟ 1 Α ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΙΤΙΟΥ 2 ΛΑΡΝΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΑΣΟΥΣ 3 ΑΧΝΑΣ 4 Β ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ 5 Β ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε ΤΑΞΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε ΤΑΞΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε ΤΑΞΗ 1 Πέρα Χωριό Νήσου Β 2 Κόρνος 3 Σια 4 Πυργά 5 Μοσφιλωτή 6 Αλάμπρα 7 Αγ. Βαρβάρα 8 Μαθιάτης 9 Λυθροδόντας

Διαβάστε περισσότερα

(Αρ. Φακ ). (Αναπομπή).

(Αρ. Φακ ). (Αναπομπή). ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ 1 η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 11 η συνεδρίαση Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 23 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 23 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 23 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Δ1 Α Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου Δημοτικό Αγίου Αθανασίου / Λεμεσός 1 1

ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Δ1 Α Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου Δημοτικό Αγίου Αθανασίου / Λεμεσός 1 1 ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΠΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ / ΦΑΞ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ / ΑΙΘΟΥΣΕΣ / ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΟΠΩΝ / ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΝΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 1-1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 1-1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 1-1 1.1. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ... 1-1 1.2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ... 1-2 1.3. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ...

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά συνεδρίας του Δήμου Σωτήρας (14/2013)

Πρακτικά συνεδρίας του Δήμου Σωτήρας (14/2013) Πρακτικά συνεδρίας του Δήμου Σωτήρας (14/2013) Ημερομηνία: 28 Μαΐου 2013 Ώρα έναρξης: 19:00 Ώρα λήξης: 20:00 Παρόντες: Κος Γ. Τάκκας, Κος Ι. Καμπανής Κος Μ. Κκάλλη, Κα Φ. Σάββα, Κος Π. Κύπρου, Κος Β. Βραχίμη,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 159/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4872 Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 1039 Αριθμός 159 Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. Τουριστική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Τι είναι το φαινόµενο του θερµοκηπίου Φαινόµενο του θερµοκηπίου ονοµάζεται η φυσική διαδικασία κατά την οποία η ατµόσφαιρα ενός πλανήτη συµβάλει στην θέρµανσή του. Ανακαλύφθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πρόγραμμα συλλογής Χαρτιού από τα σχολεία

Θέμα: Πρόγραμμα συλλογής Χαρτιού από τα σχολεία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 2.10.05 Αρ. Τηλ.: 22 402303 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 18 Δεκεμβρίου 2008 Διευθυντές

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 280 Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Αριθμός 280 Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 1784 Κ.Δ.Π. 280/98 Αρ. 3280, 20.11.98 Αριθμός 280 Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ 90 του 1972 56 του 1982 7 του 1990 28 του 1991 91(1) του 1992 55(1) του 1993 72(1) του 1998. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) 25.6.2012 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τις πιο κάτω μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Λειτουργών Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 38 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 38 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 38 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. Ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος. (Αρ. Φακ ). και για το φορολογικό έτος 2017.]

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. Ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος. (Αρ. Φακ ). και για το φορολογικό έτος 2017.] ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 8 η συνεδρίαση ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε. 14 η συνεδρίαση

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε. 14 η συνεδρίαση ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 14 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής

Διαβάστε περισσότερα

10.00 π.μ., έχει ως ακολούθως:

10.00 π.μ., έχει ως ακολούθως: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 29 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Στρατηγική για τα Δάση/ Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Δασοπονίας

Εθνική Στρατηγική για τα Δάση/ Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Δασοπονίας Εθνική Στρατηγική για τα Δάση/ Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Δασοπονίας Κωδικοποιημένη συνεισφορά συμμετεχόντων στην πρώτη Συνάντηση Διαβούλευσης Αθήνα, 10/05/2018 Περιεχόμενα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ...

Διαβάστε περισσότερα

2001 Μ1 Άγιος Δομέτιος Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου / Λευκωσία 20

2001 Μ1 Άγιος Δομέτιος Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου / Λευκωσία 20 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΠΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ - ΦΑΞ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ANTI VIRUS 2001 Μ1 Άγιος Δομέτιος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΑΘΟΝΤΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΑΘΟΝΤΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΑΘΟΝΤΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Η εγκατάσταση Κεντρικών Αποχετευτικών Δικτύων στους Προσφυγικούς Συνοικισμούς και στους Συνοικισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Δημοσιονομική Έκθεση για το έτος 2015. (31.3.2016). (Αρ. Φακ. 23.04.033.054-2016).

Διαβάστε περισσότερα

Φακ.: Οκτωβρίου Θέμα: Στήριξη των σχολείων στα θέματα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας

Φακ.: Οκτωβρίου Θέμα: Στήριξη των σχολείων στα θέματα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Φακ.: 7.11.12.8.2 15 Οκτωβρίου 2007 Διευθυντές/ Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων Θέμα: Στήριξη των σχολείων στα θέματα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εισαγωγή της Πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο

Θέμα: Εισαγωγή της Πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 5.23.10.2/9 Αρ. Τηλ.:22800875 Αρ. Φαξ:22800888 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 23 Μαΐου 2008 Προέδρους και Μέλη Σχολικών Εφορείων Θέμα: Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Οι Υδάτινοι Πόροι της Κύπρου ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Δ ΤΑΞΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5

Οι Υδάτινοι Πόροι της Κύπρου ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Δ ΤΑΞΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Οι Υδάτινοι Πόροι της Κύπρου ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Δ ΤΑΞΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Η σημασία του νερού στη ζωή μας...(1) Χρήση του νερού μέσα στο σπίτι Πλύσιμο σώματος Πλύσιμο ρούχων Πλύσιμο φαγητού Πλύσιμο χεριών Πλύσιμο πιάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Η προστασία της γεωργικής γης στην Κύπρο, η επιβίωση της ευρύτερης κτηνοτροφίας (αιγοπροβατοτροφίας, αγελαδοτροφίας,

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Θ , Ταχ. Κώδικας 3722, ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ, Τηλ , Fax Ιστοσελίδα: - Ηλεκτρ.

Τ.Θ , Ταχ. Κώδικας 3722, ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ, Τηλ , Fax Ιστοσελίδα:  - Ηλεκτρ. 2018 Τ.Θ. 54214, Ταχ. Κώδικας 3722, ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ, Τηλ. +357 25632354, Fax. +357 25633322 Ιστοσελίδα: www.skyravassas.com - Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο : info@skyravassas.com ΔΟΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΚΥΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Δ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Δ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 1 ΘΕΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Δ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ζ BOYΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α 1. «Η εκκλησιαστική περιουσία και τρόποι για ορθότερη, χρηστότερη και διαφανέστερη διαχείριση της»

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη στην ερώτηση με αρ , ημερομηνίας 10 Φεβρουαρίου 2017, της βουλευτού εκλογικής

Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη στην ερώτηση με αρ , ημερομηνίας 10 Φεβρουαρίου 2017, της βουλευτού εκλογικής Απάντηση ημερομηνίας 31 ης Ιουλίου 2017 του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.538, ημερομηνίας 10 Φεβρουαρίου 2017, της βουλευτού εκλογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί αστικών ταξί. (15.6.2011). (Αρ. Φακ. 23.04.028.073-2011) 2. Δρόμος Πάφου-Πόλης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 9 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 9 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 9 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, στις 9.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

η περιβαλλοντική διάσταση ν. γεωργιάδης

η περιβαλλοντική διάσταση ν. γεωργιάδης 1 η περιβαλλοντική διάσταση ν. γεωργιάδης Ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό κεκτημένο κύρια χαρακτηριστικά προώθηση αειφόρου ανάπτυξης εγγενής ενοποιημένος χαρακτήρας πολιτικών/ νομοθετημάτων παρακολούθηση/ επιβολή

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 στις το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 στις το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 στις 11.00 το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β: (Νομοθετική εργασία). 11.00 π.μ. 1. Ο περί Μεταβιβάσεως

Διαβάστε περισσότερα

Αποκεντρωμένες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης σε επίπεδο σχολικής μονάδας Δίκτυα Σχολείων

Αποκεντρωμένες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης σε επίπεδο σχολικής μονάδας Δίκτυα Σχολείων ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία Aρ. Φακ.: Π.Ι. 7.7.09.16 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 Ηλ. Διεύθυνση: analytikaepimorfosi@cyearn.pi.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 587/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3738 της 18ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 587 Οι περί Οδών και Οικοδομών

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση περιοχών Δικτύου Natura 2000. Μαρίνα Ξενοφώντος Λειτουργός Περιβάλλοντος Τμήμα Περιβάλλοντος

Διαχείριση περιοχών Δικτύου Natura 2000. Μαρίνα Ξενοφώντος Λειτουργός Περιβάλλοντος Τμήμα Περιβάλλοντος Διαχείριση περιοχών Δικτύου Natura 2000 Μαρίνα Ξενοφώντος Λειτουργός Περιβάλλοντος Τμήμα Περιβάλλοντος Το Δίκτυο Natura 2000 Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Περιοχών το οποίο δημιουργήθηκε το 1992 με την

Διαβάστε περισσότερα

2001 Μ1 Άγιος Δομέτιος Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου 1101 Λευκωσία 20

2001 Μ1 Άγιος Δομέτιος Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου 1101 Λευκωσία 20 ΟΝΟΜΑ 2001 Μ1 Άγιος Δομέτιος Γυμνάσιο gym.dom.nic@cytanet.com.cy Αγίου Δομετίου 1101 Λευκωσία 20 2002 Μ2 Ανθούπολη Γυμνάσιο gym.ant.nic@cytanet.com.cy Ανθούπολης 1103 Λευκωσία 25 2003 Μ3 Γέρι Γυμνάσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΕΠ ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΑΡΑΜΑΛΙΟΥ

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΕΠ ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΑΡΑΜΑΛΙΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΖΕΠ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΤΗΝΑ (2009/147/ΕΚ) - ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Του παραλόγου και του. παρανόμου

Του παραλόγου και του. παρανόμου Του παραλόγου και του. παρανόμου Η κρίση των σκουπιδιών Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε ανοικτούς χώρους, σε αγροτικούς δρόμους, σε χαράδρες αλλά δυστυχώς και σε δεντρόφυτες περιοχές προκαλεί έντονη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ από το 2015

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ από το 2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ από το 2015 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟ (εκατομμύρια) ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 1. Ανέγερση νέου γηπέδου και συναφές οδικό δίκτυο 35.50 2. Συντήρηση και βελτίωση εγκαταστάσεων Τσιρείου

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /2 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Μαρτίου 2010

Αρ. Φακ.: /2 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Μαρτίου 2010 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.1.05.21.1/2 Αρ. Τηλ.: 22806315 Αρ. Φαξ:22800867 E-mail: klouis@moec.gov.cy 2 Μαρτίου 2010 Διευθυντές/ντριες Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ, ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ, ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ, ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Προϋπολογισμός (Δ.Δ) : 250.573,75 Δικαιούχος: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής ημοκρατίας και η Κυβέρνηση της Ελληνικής ημοκρατίας,

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής ημοκρατίας και η Κυβέρνηση της Ελληνικής ημοκρατίας, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα