Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1

2

3

4

5

6 Μαλακτικό, καταπραϋντικό φάρμακο και καλλυντικό. Βρίσκεται σε κάθε εξοχή. Χρήση σε αρωματικά ποτά, παγωτά, ζαχαρωτών, γλυκών, ζελέ, μαστίχες κ.α. Τα χρήσιμα μέρη της είναι τα φύλλα, τα λουλούδια, καθώς και ο καρπός.

7 Χρήση αντί για ηρεμιστικά χάπια. Βρίσκεται στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Ευδοκιμεί το φθινόπωρο. Χρήσιμα μέρη είναι κυρίως η ρίζα και μερικές φορές ολόκληρο το φυτό. Χρησιμοποιείται σαν αφέψημα, αιθέριο λάδι ή έμβρεγμα.

8 Διώχνει τους νευρικούς πονοκεφάλους και ανοίγει την όρεξη. Χρειάζεται ήλιο, προφύλαξη από τον δυνατό αέρα και την παγωνιά και τακτικό πότισμα. Ανθίζει από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τα πιο χρήσιμα μέρη του είναι οι ανθισμένες κορυφές. Παράγεται αιθέριο λάδι που περιέχεται στα φύλλα του.

9 Σταματά αμέσως τον πονόδοντο. Βρίσκεται στην εξοχή και σε λιβάδια. Χρήσιμα μέρη είναι τα μπουμπούκια των λουλουδιών. Χρήσιμο προϊόν είναι το γαριφαλέλαιο που παίρνουμε από την απόσταξη με ατμό. Είναι απωθητικό των κουνουπιών και των σκόρων.

10 Για τους πόνους των ρευματισμών και την αεροφαγία. Μπορούμε εύκολα να τη φυτέψουμε σε μια γλάστρα και να τη διατηρήσουμε στο μπαλκόνι μας. Οι καρποί περιέχουν αιθέριο λάδι, κερί και ρητίνη.

11 Πρώτη ύλη για το ελιξίριο της νεότητας. Ευδοκιμεί στις μεσογειακές χώρες και στις χέρσες περιοχές της Ελλάδας. Χρήσιμα μέρη είναι τα φύλλα και οι ανθισμένες κορυφές. Χρησιμοποιείται σαν έγχυμα, αφέψημα και αιθέριο λάδι.

12 Φυσικά αφροδισιακά. Και ο δυόσμος και η μέντα ευδοκιμούν όταν ποτίζονται πολύ. Ανθίζουν το καλοκαίρι, αλλά μαζεύονται το φθινόπωρο. Χρήσιμα μέρη είναι τα φύλλα και οι ανθισμένες κορυφές.

13 Σταματάει την τριχόπτωση και εξασφαλίζει διαύγεια πνεύματος. Βρίσκεται σ όλες τις ξερές και άγονες εκτάσεις από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Χρησιμοποιούνται μόνο οι ανθισμένες κορυφές. Περιέχει αιθέριο λάδι, αντιβιοτικά και πικρές ουσίες.

14 Για κάθε πόνο, ακόμη και της καρδιάς. Φυτρώνει σε θερμά ηλιόλουστα και ξερά χώματα. Σε υψώματα και βουνά από 700 μέχρι μέτρα. Ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο. Χρησιμοποιούνται τα λουλούδια, τα φύλλα και το αιθέριο λάδι της.

15 Για κάθε είδους πόνους. Φυτρώνει στις άκρες των εξοχικών δρόμων, σε αναχώματα, στα πετρώδη εδάφη πολλών νησιών μας, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και στα χωράφια που δεν ποτίζονται συχνά. Χρησιμοποιείται ολόκληρο το φυτό μόνο όταν είναι ανθισμένο. Περιέχει αιθέριο λάδι και βλέννα.

16 Διώχνει πέτρες και αρθριτικά. Ευδοκιμεί στις μεσογειακές χώρες, αλλά μια σγουρή ποικιλία του καλλιεργείται σε όλες τις χώρες επειδή αντέχει και στα πιο κρύα κλίματα. Ανθίζει το καλοκαίρι, αλλά οι ρίζες του μαζεύονται για φαρμακευτική χρήση το φθινόπωρο.

17 Καταπολεμάει άγχος και πονοκεφάλους. Ευδοκιμεί σε βουνά και γκρεμούς αλλά και σε γλάστρες. Ανθίζει από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Οι ανθισμένες της κορυφές χρησιμοποιούνται στην παραγωγή σπιτικής μπύρας. Χρήσιμα μέρη της είναι οι ανθισμένες κορυφές και το αιθέριο λάδι της.

18 Ιδανική για την καταπολέμηση ψαμμίασης, πετρών στα νεφρά και ρευματισμών. Φυτρώνει στους λαχανόκηπους και στα καλλιεργημένα χωράφια. Ανθίζει από το Μάιο μέχρι και το Σεπτέμβριο. Πρέπει να την κόβουμε όταν αρχίσει να ανθίζει. Δραστικές ουσίες είναι κυρίως τα μεταλλικά άλατα καλίου και ασβεστίου.

19 Για τους πονόδοντους και ρευματισμούς. Σε όλα τα ξερά, χέρσα, πετρώδη, άγρια τοπία. Από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο είναι η κατάλληλη εποχή να τη μαζέψουμε. Δραστικές ουσίες είναι το αιθέριο λάδι, η γόμμα και η ρητίνη. Χρησιμοποιείται ολόκληρο το φυτό ανθισμένο.

20 Για τα νεύρα, τους ρευματισμούς και τα αρθριτικά. Φύλλα και λουλούδια μπορούμε να μαζέψουμε τον Ιούλιο και τον Ιούνιο που είναι ανθισμένο το δέντρο. Χρήσιμα μέρη είναι οι καρποί και η φλούδα του δέντρου. Δραστικές ουσίες είναι τα φλαβονικά γλυκοζίδια.

21 Υπάρχει άφθονο στις μεσογειακές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου φυτρώνει παντού, χωρίς ιδιαίτερες προτιμήσεις σε έδαφος. Το πιο δυνατό και το πιο μυρωδάτο φυτρώνει σε άγριες ακαλλιέργητες περιοχές. Ανήκει στο γένος των Αγγειοσπέρμων δικότυλων φυτών Σάλβια. Πολυετές, θαμνώδες με πολυάριθμα κλαδιά ύψους μέχρι μισό μέτρο.

22 Των αρωματικών φυτών αλφαβητικά Γενικές θεραπευτικές ιδιότητες: Ανακούφιση Πονόδοντου Αντισηπτικό Πνευμόνων Ίαση Ασθενειών Αποφρακτικό Ήπατος Βελτίωση Μνήμης Δερματολογικές Παθήσεις Επούλωση Πληγών Καταπολέμηση Πονοκέφαλου Καταπραϋντικό Άσθματος

23 Σταματάει την τριχόπτωση και την πιτυρίδα. Ανακουφίζει σε περιπτώσεις βρογχίτιδας, καταρροής και κρυολογήματος. Χρήσιμο σε φλεγμονές. Χρησιμοποιείται για το άσθμα. Θεωρείται χρήσιμο σε δυσμηνόρροια.

24 Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός αντιβηχικού εγχύματος αποτελεσματικού για το κοκίτη και την ηπατική ανεπάρκεια. Είναι μαλακτικό και συνιστάται σε εγκαύματα. Το αφέψημα των φύλλων είναι καθαρτικό- αντιδιαβητικό. Είναι καταπραϋντικό σε πυρετούς και φλεγμονές. Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά.

25 Χρησιμοποιείται για νευρασθένειες, νευρώσεις, υστερία, εξάψεις, υπερδιέγερση. Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και τις καούρες. Εξαιρετικό ρόφημα κατά της αϋπνίας.

26 Χρησιμοποιείται σε ασθένειες των νεύρων, σε πνευματική υπερκόπωση και για όσους έχουν αδύνατη μνήμη και νευρικούς πονοκεφάλους. Χρήσιμος σε περιπτώσεις άγχους, νευρικής αϋπνίας και ζαλάδας.

27 Σταματάει τον πονόδοντο. Όταν αναμειχθεί σε νερό σταματάει τον εμετό και κόβει την ναυτία. Είναι αντισηπτικό και χρησιμοποιείται σε πληγές. Χρήσιμο σε δυσπεψίες, ψωρίαση και τυμπανισμό.

28 Ανακουφίζει πόνους από χρόνιους ρευματισμούς και αρθριτικά. Καταπολεμάει την αεροφαγία και τις ατονικές δυσπεψίες. Θεωρείται αποτελεσματικό αντισηπτικό. Χρησιμοποιείται σε φαρυγγίτιδες και ιγμορίτιδες.

29 Είναι εξαιρετικό τονωτικό και διεγερτικό. Πολύτιμο σε σωματική και πνευματική υπερκόπωση που συνοδεύεται από αμνησία και σε υπόταση. Καρδιοτονωτικό, υπερτασικό και ρυθμιστικό των επινεφριδίων αδένων. Το έγχυμα των φύλλων του είναι χωνευτικό, σπασμολυτικό, τονώνει την όραση.

30 Ανακουφίζουν τους πόνους των ρευματισμών. Σταματούν τον πονοκέφαλο. Χρησιμοποιούνται για γαργάρες σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας, ουλίτιδας και φλεγμονών του ρινοφάρυγγα. Συνιστώνται σε περιπτώσεις δυσπεψίας και διάρροιας.

31 Βοηθάει στην πέψη των λιπαρών τροφών. Είναι πολύτιμο για τη σωματική και πνευματική κατάπτωση, το άγχος, κατάθλιψη και την ημικρανία. Απαραίτητο για τα αναιμικά παιδιά. Αντισηπτικό των εντέρων και πνευμόνων. Ρυθμίζει τη λευκοκυττάρωση στις μολυσματικές ασθένειες.

32 Το αφέψημα ανακουφίζει από ημικρανίες, πονοκεφάλους, λιποθυμία και διώχνει την αϋπνία. Σταματάει τους πονόδοντους. Βοηθάει στο άσθμα, τη γρίπη, τη βρογχίτιδα και τη φυματίωση. Είναι αντισηπτική και βακτηριοκτόνος.

33 Διώχνει τον πονοκέφαλο, τον πονόδοντο, τη νευραλγία των αυτιών. Ανακουφίζει από τους πόνους των ρευματισμών. Κάνει καλό στις στομαχικές ανωμαλίες. Καταπολεμεί την αϋπνία και τις πέτρες στα νεφρά. Είναι επουλωτικό, χωνευτικό, αντιπυρετικό και αντιδιαβητικό.

34 Χρησιμοποιείται σε διαλείποντες πυρετούς. Καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες. Συνιστάται σε αρρώστιες του ήπατος και στην κυτταρίτιδα. Καταπολεμά την ψαμμίαση και τις πέτρες στα νεφρά. Κάνει καλό στους ρευματισμούς και στα αρθριτικά.

35 Σταματάει την υπερευαισθησία. Θεωρείται καλό φάρμακο για κρυολόγημα, αμυγδαλές, βρογχικά και άσθμα. Είναι χωνευτικό και υποτασικό. Βοηθάει τον οργανισμό να διώξει τις τοξίνες. Χρήσιμη σε όσους υποφέρουν από άγχος, αϋπνίες και ημικρανίες.

36 Πολύτιμη για πολλά προβλήματα του στομαχιού και ιδιαίτερα στη γαστρική ατονία. Δρα ως αντιμετεωρητικό σε αεροφαγία και τυμπανισμό. Αναλγητικό σε χρόνιους ρευματισμούς και σε πόνους των δοντιών. Αντισηπτικό των αναπνευστικών οδών, σε φυματίωση και σε άσθμα.

37 Χρησιμοποιείται σε ρευματισμούς και αρθριτικά. Καταπολεμά την κυστίτιδα και την δυσπεψία. Βοηθάει στην απόφραξη της σπλήνας και του ήπατος. Διαλύει τις πέτρες των νεφρών και διώχνει τις ημικρανίες. Έχει καλά αποτελέσματα κατά της αρτηριοσκλήρωσης.

38 Διεγερτικό των νεύρων σε περιπτώσεις αδυναμίας. Βοηθάει ιδιαίτερα σε περίπτωση κατάθλιψης και δυσμηνόρροιας. Ωφελεί στη φαρυγγίτιδα και στο βράχνιασμα. Συνιστάται για όσους έχουν υπόταση και κυκλοφοριακά προβλήματα. Χρειάζεται σε περίπτωση λαρυγγίτιδας και ερεθισμένες αμυγδαλές.

39 Γνωστά ως φυτικά καλλυντικά Διαθέσιμα φυτικά καλλυντικά: Κατά Της Ακμής Για Λαμπερό Δέρμα Για Τόνωση Των Μαλλιών: Κρέμα Μαλλιών Σαμπουάν Μάσκες Προσώπου Για Περιποίηση Δέρματος

40 Δίνει δύναμη και λάμψη στα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε άνθη καλέντουλας για το κόκκινο κεφάλι, λεβάντα για μελαχρινές, άνθη χαμομηλιού και για ξανθιές. 1/3 φλιτζανιού Καλέντουλα, Χαμομήλι και Λεβάντα άνθη 8 ουγκιών απεσταγμένο νερό 8 ουγκιών Σαμπουάν Φέρτε άνθη, βότανο και νερό σε ήπιο βρασμό σε ανοξείδωτο χάλυβα ή εμαγιέ κατσαρόλα. Απενεργοποιήστε τη θερμότητα και αφήστε να κρυώσει. Ρίξτε μίγμα σε πλαστικό δοχείο. Ανακινείτε μέχρι αναμείξης.

41 Ρίχνουμε φύλλα ευκαλύπτου σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε να γεμίσει την ατμόσφαιρα του δωματίου με ατμούς. Διευκολύνεται η αναπνοή του γριπιασμένου ή του ασθματικού αλλά σκοτώνονται και τα περισσότερα μικρόβια σταφυλοκοκκικών που βρίσκονται στον αέρα. Το ίδιο γίνεται αν ρίξουμε σταγόνες αιθέριου λαδιού ευκαλύπτου σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό.

42 Για τα προβλήματα του στομαχιού: κουταλάκι με φύλλα ή σπόρους γλυκάνισου σ ένα φλιτζάνι νερό και αφού σουρώσουμε, πίνουμε ζεστό το αφέψημα δύο φορές την ημέρα. Ή μπορούμε να πιούμε 2-3 σταγόνες Ανισόλαδου σε μια κουταλιά μέλι. Για τους κολικούς βράστε 1 κουταλάκι σπόρους σε ένα ποτήρι γάλα για 10 λεπτά. Για τον βρογχικό κατάρρου βράζουμε, μαζί με το γλυκάνισο και μάραθο.

43 Αντί για οδοντόκρεμα, τρίβουμε φρέσκα φύλλα φασκόμηλου στο δόντια. Θα τα καθαρίσουν, θα τα κάνουν πιο άσπρα και θα δυναμώσουν τα ούλα. Αν τα δόντια μας είναι κιτρινισμένα μπορούμε να τα ασπρίσουμε αν βράσουμε φύλλα φασκόμηλου με θαλασσινό αλάτι. Μετά τα ξεραίνουμε στο φούρνο, τα τρίβουμε σε σκόνη και τη χρησιμοποιούμε με την οδοντόκρεμα.

44 Ένα κλαράκι με τρία λουλούδια που βράζει στο νερό ενός φλιτζανιού πίνεται ζεστό πριν τον βραδινό ύπνο. Τη διπλάσια ποσότητα πίνει το πρωί με άδειο στομάχι όποιος έχει αμοιβάδες ή ζαχαροδιαβήτη. Με αφέψημα λούζονται οι γυναίκες που υποφέρουν από πονοκεφάλους. Επίσης μπορείς να λουστείς με αυτό ώστε να αποφύγεις την τριχόπτωση.

45 el&u = /gardening?mediatype=html&user=anon&js_panename=gardening&action=po rtlets.psmlportletaction&eventsubmit_doview=68530&categor y=gardening m m Βιβλίο του Κώστα Μπαζαίου «100 βότανα 1000 θεραπείες»

46 Παυλάκη Χαράλαμπου Σιδηροπούλου Γεωργία Τζαμπατζοπούλου Ελπίδα Τσαμτσίδου Μαρία

RPOJECT 6 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

RPOJECT 6 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ RPOJECT 6 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΒΟΤΑΝΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ Τα φύλλα έχουν αντισηπτικές, αποχρεμπτικές και σπασμολυτικές ιδιότητες.το φυτό έχει στομαχικές, τονωτικές και καρδιοτονωτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΖΑΡΑΝΙΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΜΠΕΚΟΓΙΑΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ευεργετική δράση των βοτάνων και των φυτών στον κόσμο των καλλυντικών και της αρωματοποιίας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ Αφέψημα Βάζουμε το θεραπευτικό μέρος του φυτού (ρίζες, φλούδες, κοτσάνια, σπόροι) σε νερό και τ αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά φυτά -Βότανα

Αρωματικά φυτά -Βότανα Αρωματικά φυτά -Βότανα Στις μέρες μας έχουν χαθεί οι γνώσεις για τα φυτά - βότανα που χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές στην μαγειρική Αρκετά φυτά βότανα εκτός από τη κουζίνα δίνουν ρεσιτάλ και στην ιατρική.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ Αναπνευστικό Αλλεργικός πυρετός Ύσσωπος Άσθμα Βήχας Βρογχίτιδα Βασιλικός, θυμάρι, κάτζεπουτ, λεμόνι, φασκόμηλο Ευκάλυπτος, θυμάρι Βασιλικός, περγαμόντο,

Διαβάστε περισσότερα

6 7 RELEASE AND RELAX MOTION 8 9 RELEASE AND RELAX MOTION 10 11 RELEASE AND RELAX MOTION 22 23 RELEASE AND RELAX MOTION Αγγλική ονομασία Βοτανική ονομασία Οικογένεια Νότα Χαρακτηριστικά Μέρος του φυτού

Διαβάστε περισσότερα

Σημ.: Προσθέσθε άνηθο στο φαγητό σας αφού τελειώσει το μαγείρεμα γιατί ο βρασμός το καταστρέφει

Σημ.: Προσθέσθε άνηθο στο φαγητό σας αφού τελειώσει το μαγείρεμα γιατί ο βρασμός το καταστρέφει There are no translations available. ΑΝΗΘΟΣ 50ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ - Καλή πηγή ανόργανων συστατικών, όπως ασβεστίου, μαγγανίου, σιδήρου, μαγνησίου. Ο άνηθος εμποδίζει ή γενικότερα ρυθμίζει τη βακτηριακή ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 2 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Δημόπουλος Τάσος Καραμπατζάκη Αλεξία ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011 2012

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 2 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Δημόπουλος Τάσος Καραμπατζάκη Αλεξία ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011 2012 ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Δημόπουλος Τάσος Καραμπατζάκη Αλεξία ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011 2012 Φάρμακα και βότανα στην Αρχαία Ελλάδα Τα διάφορα φυτά στην αρχαιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΙΠΤΥΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΙΑΜΑΤΙΚΗ»

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΙΠΤΥΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΙΑΜΑΤΙΚΗ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΙΠΤΥΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MS PUBLISHER ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΙΑΜΑΤΙΚΗ» Λεβάντα Η λεβάντα είναι αειθαλές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ Μέσα απ' αυτή τη σελίδα γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης μερικών από τα πιο γνωστά βότανα και αρωματικά φυτά της Κρήτης. Η αναφορά μας

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Λουκοπούλου Νεκταρία Γκουντάνης Δημήτρης

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Λουκοπούλου Νεκταρία Γκουντάνης Δημήτρης Υπεύθυνοι Καθηγητές: Λουκοπούλου Νεκταρία Γκουντάνης Δημήτρης ΓΕΛ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ: Μπάντιος Ευστάθιος Μασσαρά Αντριάννα Μπαλτιμάς Διονύσιος Μπαρμπούνη Γεωργία Παπαγεωργίου Ελένη ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση: Ένα φλυτζάνι του καφέ κάθε μέρα βοηθάει για το ζάχαρο.

Χρήση: Ένα φλυτζάνι του καφέ κάθε μέρα βοηθάει για το ζάχαρο. Περιγραφή: Είναι φυτό πολυετές, με πυκνή χνουδωτή βλάστηση που φτάνει σε ύψος τα 30 εκατοστά. Τα φύλλα του είναι ωοειδή, οξύληκτα, οδοντωτά και στιλπνά. Τα άνθη του είναι ρόδινα, διαταγμένα σε βραχύ στάχυ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΤΑΝΑ. ΑΓΧΟΣ : Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Χαμομήλι, Τζινσενγκ, Τίλιο, Μελισσόχορτο, Μέντα, Λυκίσκος, Ιξός, Ανεμώνη, Σκουτελάρια, Βάλσαμο.

ΒΟΤΑΝΑ. ΑΓΧΟΣ : Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Χαμομήλι, Τζινσενγκ, Τίλιο, Μελισσόχορτο, Μέντα, Λυκίσκος, Ιξός, Ανεμώνη, Σκουτελάρια, Βάλσαμο. ΒΟΤΑΝΑ ΑΓΧΟΣ : Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Χαμομήλι, Τζινσενγκ, Τίλιο, Μελισσόχορτο, Μέντα, Λυκίσκος, Ιξός, Ανεμώνη, Σκουτελάρια, Βάλσαμο. ΑΔΥΝΑΜΙΑ (ΑΤΟΝΙΑ) : Αγγελική, Τσουκνίδα, Φασκόμηλο. Α ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Λουΐζα,

Διαβάστε περισσότερα

Γ1, 3 ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας

Γ1, 3 ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας Γ1, 3 ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας Η φραουλιά Η φράουλα ένα φυτό της άνοιξης. Είναι πολυετές, έρπον κυρίως αλλά και αναρριχώμενο ποώδες φυτό με τριχωτά σύνθετα φύλλα που αποτελούνται από 3 φυλλάρια που

Διαβάστε περισσότερα

Μέλι και κανέλα: Ο «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών...διαβάστε ποιες ασθένειες θεραπεύει το μείγμα μελιού και κανέλας

Μέλι και κανέλα: Ο «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών...διαβάστε ποιες ασθένειες θεραπεύει το μείγμα μελιού και κανέλας Μέλι και κανέλα: Ο «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών...διαβάστε ποιες ασθένειες θεραπεύει το μείγμα μελιού και κανέλας Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ιστορία της αρωµατοθεραπείας χάνεται στα βάθη των αιώνων, πολύ πριν υπάρξουν γραπτά µνηµεία. Πιστεύεται ότι απλές µέθοδοι απόσταξης χρησιµοποιούνταν στην Περσία, την Ινδία

Διαβάστε περισσότερα

Πιθανόν έχετε κρυολογήσει; Καιρός για τσάι. óôçí õãåéü óáò!

Πιθανόν έχετε κρυολογήσει; Καιρός για τσάι. óôçí õãåéü óáò! Πιθανόν έχετε κρυολογήσει; Καιρός για τσάι ΤΣΑΓΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Στην ίδια σειρά υπάρχουν : Από μείγματα βοτάνων Escop ΣΤΟΜΑΧΟΥ - ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟΥ (ΦΟΥΣΚΩΜΑ) ΧΩΝΕΥΣΗΣ ΧΩΝΕΥΣΗΣ ΛΙΠΑΡΩΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΡΡΟΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΨΙΟΥΣ (ΓΕΡΑΣΑΣ-ΜΑΘΗΚΟΛΩΝΗΣ) Θυμάρι Γνωριμία με τα βότανα και τις ιδιότητές τους. Αλόη. Ρίγανη

ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΨΙΟΥΣ (ΓΕΡΑΣΑΣ-ΜΑΘΗΚΟΛΩΝΗΣ) Θυμάρι Γνωριμία με τα βότανα και τις ιδιότητές τους. Αλόη. Ρίγανη ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΨΙΟΥΣ (ΓΕΡΑΣΑΣ-ΜΑΘΗΚΟΛΩΝΗΣ) Θυμάρι Γνωριμία με τα βότανα και τις ιδιότητές τους Δενδρολίβανο Συνεργάστηκαν τα παιδιά της Στ τάξης ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Μπάρα Chia Μπανάνα Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Οι σπόροι Chia περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα. Χάρη στις φυτικές

Διαβάστε περισσότερα

Γαρίφαλο (ή γαρύφαλλο), για τον πονόδοντο, την κακοσμία, τη δυσπεψία, την υπέρταση και κατά του καρκίνου

Γαρίφαλο (ή γαρύφαλλο), για τον πονόδοντο, την κακοσμία, τη δυσπεψία, την υπέρταση και κατά του καρκίνου Γαρίφαλο (ή γαρύφαλλο), για τον πονόδοντο, την κακοσμία, τη δυσπεψία, την υπέρταση και κατά του καρκίνου της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Το γαρύφαλλο ή γαρίφαλο είναι αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά

John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά ΕΙΚΟΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ JOHN NOA LTD John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ KAI ΤΟΝΩΣΗ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ. ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ & ΜΕΙΩΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πονάει ο λαιμός σας; Δεν μπορείτε να φάτε ή ακόμη και να μιλήσετε;

Πονάει ο λαιμός σας; Δεν μπορείτε να φάτε ή ακόμη και να μιλήσετε; Επιμέλεια άρθρου: Συντακτική ομάδα dromostherapeia.gr Πονάει ο λαιμός σας; Δεν μπορείτε να φάτε ή ακόμη και να μιλήσετε; Εκτός από τα συμβατικά αντιβιοτικά, υπάρχουν φυσικές θεραπείες που μπορούν να ενισχύσουν

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά φυτά: μέσο θεραπείας ή μαγγανείας; Ιστορική αναδρομή. Εργασία των: Σαββίδου Νένα, Σκύφτη Νικολέτα, Σεβαστίδη Θοδωρή, Τσελίδη Παναγιώτη

Αρωματικά φυτά: μέσο θεραπείας ή μαγγανείας; Ιστορική αναδρομή. Εργασία των: Σαββίδου Νένα, Σκύφτη Νικολέτα, Σεβαστίδη Θοδωρή, Τσελίδη Παναγιώτη Αρωματικά φυτά: μέσο θεραπείας ή μαγγανείας; Ιστορική αναδρομή Εργασία των: Σαββίδου Νένα, Σκύφτη Νικολέτα, Σεβαστίδη Θοδωρή, Τσελίδη Παναγιώτη Στόχοι Να μάθουμε: από πού ξεκίνησε η χρήση των αρωματικών

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική έκδοση της Κυριακάτικης Ελεθεροτυπίας ΚΕΙΜΕΝΟ: ΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΦΑΚΟΥ

Ειδική έκδοση της Κυριακάτικης Ελεθεροτυπίας ΚΕΙΜΕΝΟ: ΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΦΑΚΟΥ Ειδική έκδοση της Κυριακάτικης Ελεθεροτυπίας ΚΕΙΜΕΝΟ: ΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΦΑΚΟΥ (koultin@enet.gr) Η αρωματοθεραπεία είναι ένας κλάδος της βοτανικής ιατρικής που χρησιμοποιείται (συνήθως συμπληρωματικά) για τη θεραπεία

Διαβάστε περισσότερα

Release and Relax Motion Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Spa. Κατάλογος Προϊόντων. Ότι χρειάζομαι στη δουλειά μου είναι εδώ! website: www.rrmotion.

Release and Relax Motion Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Spa. Κατάλογος Προϊόντων. Ότι χρειάζομαι στη δουλειά μου είναι εδώ! website: www.rrmotion. Release and Relax Motion Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Spa Κατάλογος Προϊόντων Ότι χρειάζομαι στη δουλειά μου είναι εδώ! website: www.rrmotion.gr Release and Relax Motion Equipment s Supplies Αντί προλόγου...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ

ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Πόνους περιόδου, Αναιμία, Ατονία, Ανορεξία, Θρομβώσεις, Ψωρίαση, Αρθρίτιδα. ΑΓΚΙΝΑΡΑ: Διουρητικό, Ορεκτικό, Συκώτι, Χολή, Χοληστερίνη,

Διαβάστε περισσότερα

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr ------ Χυμοί & Νέκταρ Royal Berry ------- Οι χυμοί και τα νέκταρ Royal Berry αποτελούν μια νέα καινοτόμα

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Νίκος Σαμαρίδης N.D., Φυσικοπαθητικός - Βοτανολόγος Α. Π.Θ.

Γράφει: Νίκος Σαμαρίδης N.D., Φυσικοπαθητικός - Βοτανολόγος Α. Π.Θ. Γράφει: Νίκος Σαμαρίδης N.D., Φυσικοπαθητικός - Βοτανολόγος Α. Π.Θ. Όλοι ανταλλάσσουν αέρια με το περιβάλλον. Ακόμη και η μονοκυτταρική αμοιβάδα παίρνει από το περιβάλλον οξυγόνο (O ) και αποδίδει διοξείδιο

Διαβάστε περισσότερα

tree Tea Τσαγιόδεντρο body shop σαν το τζίνι που βγαίνει από το μπουκαλάκι η σταγόνα που τα κάνει όλα.

tree Tea Τσαγιόδεντρο body shop σαν το τζίνι που βγαίνει από το μπουκαλάκι η σταγόνα που τα κάνει όλα. Tea tree body shop Τσαγιόδεντρο σαν το τζίνι που βγαίνει από το μπουκαλάκι η σταγόνα που τα κάνει όλα. BEST SELLER : Κάντο μόνος σου ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ1524 1525 30ml 100ml 100% καθαρό Τσαγιόδεντρο & Βιταµίνη

Διαβάστε περισσότερα

Στοίχημα ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν αυτές οι πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Στοίχημα ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν αυτές οι πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Μέλι με κανέλα Cinnamon and Honey Κανέλα και μέλι Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι πάντα το μέλι.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΤΑΝΑ 16/5/2014 ΟΡΙΣΜΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ. Βότανο ονομάζεται κάθε φυτό που έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί χρησιμοποιηθεί στην ιατρική.

ΒΟΤΑΝΑ 16/5/2014 ΟΡΙΣΜΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ. Βότανο ονομάζεται κάθε φυτό που έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί χρησιμοποιηθεί στην ιατρική. ΟΡΙΣΜΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ- ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Βότανο ονομάζεται κάθε φυτό που έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί χρησιμοποιηθεί στην ιατρική. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Η χρήση των φυτών για

Διαβάστε περισσότερα

1. Βαλεριάνα, κέντρανθος (κόκκινη βαλεριάνα) 2. υόσµος 3. Γλυκόριζα

1. Βαλεριάνα, κέντρανθος (κόκκινη βαλεριάνα) 2. υόσµος 3. Γλυκόριζα 1. Βαλεριάνα, κέντρανθος (κόκκινη βαλεριάνα) Η βαλεριάνα είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Από τον 18ο αιώνα χρησιµοποιείται ως κατευναστικό του κεντρικού νευρικού συστήµατος. Η κόκκινη βαλεριάνα έχει ανάλογη

Διαβάστε περισσότερα

Κρυσταλλοθεραπεία. Συντάχθηκε απο τον/την Αστάρτη

Κρυσταλλοθεραπεία. Συντάχθηκε απο τον/την Αστάρτη Σε όλες τις γυναίκες αρέσουν οι πολύτιμοι λίθοι και τα διαμάντια σε σημείο που πολλές δεν μπορούνε να αποχωριστούν τα κοσμήματά τους! Έχετε σκεφτεί όμως ότι ο λόγος μπορεί να μην είναι μονάχα αισθητικός;

Διαβάστε περισσότερα

Παπαβασιλείου Χρήστος Υπεύθυνος ΚΠΕ Περτουλίου Τρικκαίων Τρίκαλα21-6-2014

Παπαβασιλείου Χρήστος Υπεύθυνος ΚΠΕ Περτουλίου Τρικκαίων Τρίκαλα21-6-2014 Παπαβασιλείου Χρήστος Υπεύθυνος ΚΠΕ Περτουλίου Τρικκαίων Τρίκαλα21-6-2014 Το περιβαλλοντικό και το οικονομικό κόστος των απορριπτικών και των καθαριστικών είναι αδικαιολόγητα μεγάλο. Τα απολυμαντικά-καθαριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Το φαρμακείο της φύσης

Το φαρμακείο της φύσης Το φαρμακείο της φύσης Οι φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτών, είναι σε χρήση εδώ και χιλιάδες χρόνια. Περνώντας κάτω από το μικροσκόπιο της επιστήμης, παίρνουν τώρα πια, τα διαπιστευτήρια και αναγνωρίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή θεραπευτικής κεραλοιφής. Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης

Παρασκευή θεραπευτικής κεραλοιφής. Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης Παρασκευή θεραπευτικής κεραλοιφής Περιεχόμενα Βιολογική vs συμβατική θεραπευτική αλοιφή Έλαια βάσης και ιδιότητες Μελισσοκομικά προϊόντα στην κεραλοιφή Αιθέρια έλαια και ιδιότητες Οδηγίες ασφαλούς χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Βότανα και Αρχαιότητα

Βότανα και Αρχαιότητα Θεραπευτικά Βότανα Γενικά για τα Βότανα «Βότανα είναι όλα τα χρήσιμα φυτά και αφορά τα φυτά των οποίων, οι ρίζες, τα άνθη χρησιμεύουν ως τροφή ή θεραπεία, χάρη στο άρωμά τους ή με κάποιον άλλο τρόπο» Τους

Διαβάστε περισσότερα

Από: K-Life, Εφημερίδα Καθημερινή

Από: K-Life, Εφημερίδα Καθημερινή Από: K-Life, Εφημερίδα Καθημερινή Η ομαλή πεπτική λειτουργία είναι το ζητούμενο για πολλούς ανθρώπους. Η ομοιοπαθητική, η ρεφλεξολογία, η αρωματοθεραπεία και η γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν και να ανακουφίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Βότανα-Οδηγός υγείας με βάση την ασθένεια

Βότανα-Οδηγός υγείας με βάση την ασθένεια Βότανα-Οδηγός υγείας με βάση την ασθένεια ΒΟΤΑΝΑ-ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΓΧΟΣ:Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Χαμομήλι, Τζινσενγκ, Τίλιο, Μελισσόχορτο, Μέντα, Λυκίσκος, Ιξός, Ανεμώνη, Σκουτελάρια, Βάλσαμο.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Ασπασία Καρατζά Μαρία Μπεκιάρη Σαράντος Ανδριώτης Γιάννης Γιαννάκας Στρατής Βαμβουρέλλης

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Ασπασία Καρατζά Μαρία Μπεκιάρη Σαράντος Ανδριώτης Γιάννης Γιαννάκας Στρατής Βαμβουρέλλης ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Ασπασία Καρατζά Μαρία Μπεκιάρη Σαράντος Ανδριώτης Γιάννης Γιαννάκας Στρατής Βαμβουρέλλης H Μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό & τα κλαδιά του σχίνου. Η έκκριση

Διαβάστε περισσότερα

Η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά αυξάνει συνεχώς - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τετάρτη, 16 Νοέμβριος :45

Η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά αυξάνει συνεχώς - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τετάρτη, 16 Νοέμβριος :45 Αν η αντίσταση στα αντιβιοτικά δεν περιοριστεί, είναι σε θέση να γυρίσει την ιατρική εκατό χρόνια πίσω, δήλωσε ο κος Vytenis Andriukaitis, Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία και την Ασφάλεια με αφορμή την

Διαβάστε περισσότερα

Φθινοπωρινές λοιμώξεις πρόληψη και θεραπεία με βιοσυντονισμό

Φθινοπωρινές λοιμώξεις πρόληψη και θεραπεία με βιοσυντονισμό Φθινοπωρινές λοιμώξεις πρόληψη και θεραπεία με βιοσυντονισμό Πρόληψη και καταπολέμηση των φθινοπωρινών λοιμώξεων του αναπνευστικού με κβαντική θεραπεία Γράφει η Ομοιοπαθητικός-Βιοσυντονίστρια MD ΤΥΛΛΙΑΝΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ. Ημικρανίες. Ημικρανία Πονοκέφαλος Στατιστικά Οι Ημικρανίες είναι. Ημικρανία-Πονοκέφαλος: Συμπτώματα Ορισμένοι άνθρωποι

ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ. Ημικρανίες. Ημικρανία Πονοκέφαλος Στατιστικά Οι Ημικρανίες είναι. Ημικρανία-Πονοκέφαλος: Συμπτώματα Ορισμένοι άνθρωποι Ημικρανίες ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ Στο απώτερο μέλλον, εκτιμάται ότι οι ημικρανίες θα είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη ασθένεια στη γη. Στο συγκεκριμένο άρθρο παρατίθενται διάφοροι τρόποι γρήγορης ανακούφισης της ημικρανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΑΧΛΑΔΟΚΑΣΤΡΟ 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΑΧΛΑΔΟΚΑΣΤΡΟ 2014 ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΑΧΛΑΔΟΚΑΣΤΡΟ 2014 Η λέξη «Ρίγανη», «Ορίγανος» προέρχεται από τις λέξεις «όρος» (βουνό) και το «γάνυμαι» (χαίρομαι, λαμπρύνομαι). Ρίγανη: Η χαρά του βουνού, το φως του, η λαμπράδα του Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ «ΑΕΙΖΟΩΝ» ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. 25.1 Κρέμα ενυδατική σύσφιξης & αντιγήρανσης 20-40 ετών 50 ml

ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ «ΑΕΙΖΟΩΝ» ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. 25.1 Κρέμα ενυδατική σύσφιξης & αντιγήρανσης 20-40 ετών 50 ml ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ «ΑΕΙΖΟΩΝ» ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 25.1 Κρέμα ενυδατική σύσφιξης & αντιγήρανσης 20-40 ετών 50 ml 1 Αχιλλέα, Βελανιδιά, Πράσινο Τσάι, Πεύκο. Γήρας, χαλάρωση, πρόληψη,

Διαβάστε περισσότερα

«Αρωματικά φυτά-βότανα» Ερευνητική εργασία Β Λυκείου ΓΕΛ Σκύδρας. Σχολικό έτος 2012-2013

«Αρωματικά φυτά-βότανα» Ερευνητική εργασία Β Λυκείου ΓΕΛ Σκύδρας. Σχολικό έτος 2012-2013 «Αρωματικά φυτά-βότανα» Ερευνητική εργασία Β Λυκείου ΓΕΛ Σκύδρας Σχολικό έτος 2012-2013 1 Ομάδες Ομάδα Α Τσίκου Κυριακή Ταουσάνη Γεωργία Τσιφλίδου Σοφία Ομάδα Β Διδωνάκη Άννα Κουκλατζή Νατάσα Σακίτα Ανατολή

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΝΕΡΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ

ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΝΕΡΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΝΕΡΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ (έλαιο) Μαλακτικό, αντιρυτιδικό, για ξηρά δέρματα, επαναφέρει τα κύτταρα στη φυσική κατάσταση (περιέχει βιταμίνες Α, Β, D, K, H, PP, C). Καθαρίζει λεκέδες γήρατος,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ~ Αυξάνει την δύναμη, την αντοχή και την πνευματική διαύγεια. ~ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ~ Αυξάνει την δύναμη, την αντοχή και την πνευματική διαύγεια. ~ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ~ Αυξάνει την δύναμη, την αντοχή και την πνευματική διαύγεια. ~ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. ~ Ρυθμίζει την πίεση ~ Μειώνει την κακή χοληστερίνη ~ Μειώνει

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες εφαρμογές του αιθέριου ελαίου του θυμαριού στην Αρωματοθεραπεία

Σύγχρονες εφαρμογές του αιθέριου ελαίου του θυμαριού στην Αρωματοθεραπεία Σύγχρονες εφαρμογές του αιθέριου ελαίου του θυμαριού στην Αρωματοθεραπεία Σεβαστή Μακροπούλου: Χημικός Senior Product Manager Apivita. Αρωματοθεραπεία Η θεραπεία μέσω του αρώματος Μια πανάρχαια μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματοπωλείον Αναστασία Κάμτση Φυσικά Καλλυντικά

Αρωματοπωλείον Αναστασία Κάμτση Φυσικά Καλλυντικά Αρωματοπωλείον Αναστασία Κάμτση Φυσικά Καλλυντικά ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Πράσινη άργιλος: Δίνει στο δέρμα άμεση σφριγηλότητα και λάμψη. Την αναμειγνύετε με νερό ή με φυσικό χυμό λεμονιού, την απλώνεται

Διαβάστε περισσότερα

«ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΕΡΤΣΗΣ

«ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΕΡΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ-ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ του σπουδαστή ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΗΛΙΑ «ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, δημιουργήσαμε ένα φυτολόγιο. Αυτή τη φορά όμως είναι ηλεκτρονικό

Στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, δημιουργήσαμε ένα φυτολόγιο. Αυτή τη φορά όμως είναι ηλεκτρονικό 1ο Δημοτικό σχολείο Παλλήνης Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης Το φυτολόγιό μας Στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, δημιουργήσαμε ένα φυτολόγιο. Αυτή τη φορά όμως είναι ηλεκτρονικό Επιμέλεια:

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

2 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 2 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Εισαγωγή Την ομάδα έρευνας αποτέλεσαν οι μαθητές Νόνα Μαρία, Παπαδόπουλος Φώτης, Τζίβα Λυδία, Φραγκούλης Δημήτρης και Χαμηλάκη

Διαβάστε περισσότερα

Μερικά από τα άγρια χόρτα

Μερικά από τα άγρια χόρτα Τα χόρτα είναι πραγματικά μία από τις πολυτιμότερες τροφές της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής. Τα χόρτα ή λάχανα, όπως ονομάζονται σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,

Διαβάστε περισσότερα

BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS Φυτικά Καλλυντικά

BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS Φυτικά Καλλυντικά BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS Φυτικά Καλλυντικά Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Έδρα: Άσσηρος Θεσ/νίκης στη Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριότητα: Εξαγωγή βιολογικών προϊόντων της ελληνικής γης. Όνομα: "BIOPHELIA" = "ΒΙΟΣ" + "ΩΦΕΛΕΙΑ",

Διαβάστε περισσότερα

1 Απάθεια Ισχαιμική ασθένεια της καρδιάς

1 Απάθεια Ισχαιμική ασθένεια της καρδιάς Α/α Θεραπευτικές Αντιδράσεις Αιτίες Αποτέλεσμα Α ν τ ι δ ρ ά σ ε ι ς τ ο υ ν ε υ ρ ι κ ο ύ σ υ σ τ ή μ α τ ο ς (Αντίδραση προς βελτίωση με αποτέλεσμα την αναδιοργάνωση και τόνωση όλων των συστημάτων και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΡΟΔΟΥ & ΛΕΒΑΝΤΑΣ ROSA DAMASCENΑ LAVANDULA ANGUSTIFOLIA. Συνεταιρισμός Αρωματικών, Φαρμακευτικών & Οπωροκηπευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΡΟΔΟΥ & ΛΕΒΑΝΤΑΣ ROSA DAMASCENΑ LAVANDULA ANGUSTIFOLIA. Συνεταιρισμός Αρωματικών, Φαρμακευτικών & Οπωροκηπευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΡΟΔΟΥ & ΛΕΒΑΝΤΑΣ ROSA DAMASCENΑ LAVANDULA ANGUSTIFOLIA Συνεταιρισμός Αρωματικών, Φαρμακευτικών & Οπωροκηπευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης 1 2 O ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Η προσπάθεια ξεκίνησε στην περιοχή του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΖΙΝΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ Μπουμπουλίνας 28, Πειραιάς, Τηλ. 210 4296237 www.dimelis.gr

ΤΖΙΝΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ Μπουμπουλίνας 28, Πειραιάς, Τηλ. 210 4296237 www.dimelis.gr ΑΝΙΘΟΣ ΑΓΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΑΡΚΕΥΘΟΣ ΑΓΡΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ DILL ROSEHIP JUNIPERBERRY αντιμικροβιακό, αντισπασμωδικό, ηρεμιστικό πεπτικό σύστημα, πόνους, τυμπανισμό αναζωογόνηση, δερματίτιδα, εγκαύματα, έκζεμα,

Διαβάστε περισσότερα

Δίκταμο ή (Έρωντας) (Origanum dictamnus)

Δίκταμο ή (Έρωντας) (Origanum dictamnus) Δίκταμο ή (Έρωντας) (Origanum dictamnus) Ενδημικό βότανο της Πελοποννήσου που αποκαλείται και έρωντας ή στομαχόχορτο. Γνωστό από την αρχαιότητα, το χρησιμοποιούσαν ως αιμοστατικό και επουλωτικό πληγών.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ 2010 2011 ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ 1 Στα πλαίσια των Σχεδίων Δράσης ομάδα μαθητών του ΣΔΕ Βόλου ασχολήθηκε με ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Τ Ο Υ Σ σε μια προσπάθεια να συλλέξει

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον ασθενή

Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον ασθενή Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον ασθενή Otezla 10 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Otezla 20 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Otezla 30 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Απρεμιλάστη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΙ. Φαρμακευτική και εναλλακτικές θεραπείες με προϊόντα του μελιού

ΜΕΛΙ. Φαρμακευτική και εναλλακτικές θεραπείες με προϊόντα του μελιού ΜΕΛΙ Φαρμακευτική και εναλλακτικές θεραπείες με προϊόντα του μελιού 1 Η ερευνητική ομάδα 2 Οι μαθητές Δημήτρης Κουρκτσόγλου Παναγιώτης Βέρροιος Γιώργος Λυκουργιώτης Η καθηγήτρια Μαριφίλια Φιλοπούλου ΟΡΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς το Ganoderma Lucidum βελτιώνει την υγεία! ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΤΟ ΒΟΤΑΝΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ!

Πώς το Ganoderma Lucidum βελτιώνει την υγεία! ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΤΟ ΒΟΤΑΝΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ! ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΤΟ ΒΟΤΑΝΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ! Πώς το Ganoderma Lucidum βελτιώνει την υγεία! Το Γανόδερμα (Ganoderma lucidum) είναι λευκός βασιδιομύκητας (basidiomycete macrofungus), που ανήκει στην οικογένεια μυκήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

Καλεντούλα (calendula officinalis ή calendula arvensis)

Καλεντούλα (calendula officinalis ή calendula arvensis) Καλεντούλα (calendula officinalis ή calendula arvensis) Η Καλεντούλα η φαρμακευτική ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Asteraceae που αποτελούν την μεγαλύτερη οικογένεια στο φυτικό βασίλειο και συγγενεύει

Διαβάστε περισσότερα

Η Νεκρά θάλασσα ή Αλμυρά θάλασσα ή Θάλασσα Αραβά κατά την Παλαιά Διαθήκη, ονομάζεται η μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ.

Η Νεκρά θάλασσα ή Αλμυρά θάλασσα ή Θάλασσα Αραβά κατά την Παλαιά Διαθήκη, ονομάζεται η μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Η Νεκρά θάλασσα ή Αλμυρά θάλασσα ή Θάλασσα Αραβά κατά την Παλαιά Διαθήκη, ονομάζεται η μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Η λωρίδα αυτή της θάλασσας είναι διαφορετική απ' όλες

Διαβάστε περισσότερα

ENERGIA C ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Γαλάκτωμα 200/500ml Λοσιόν 200/500ml Κρέμα 50/250ml Μάσκα 50/250ml Ορός 30ml

ENERGIA C ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Γαλάκτωμα 200/500ml Λοσιόν 200/500ml Κρέμα 50/250ml Μάσκα 50/250ml Ορός 30ml ENERGIA C Τελευταίες επιστημονικές έδειξαν ότι πολλά οφέλη σε κοσμητικό επίπεδο μπορεί να έχει το δέρμα από την βιταμίνη C. Εκτός της εξαιρετικής αντιοξειδωτικής δράσης ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ - ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ - ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ 1 ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ - ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ Σχολικό έτος:2014-15 Επιβλέποντες καθηγητές: Αθανασούλας Γεώργιος Τσιουμπέκα Μαριάνθη Μπουρουτζήκας Ιωάννης 1 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 1. Είμαστε μια ομάδα

Διαβάστε περισσότερα

«Άγρια Χόρτα στον κήπο».

«Άγρια Χόρτα στον κήπο». «Άγρια Χόρτα στον κήπο». Βαγγέλης Φίλης & Γιώργος Καρράς Γεωπόνοι Ιωάννινα, 16 Απριλίου 2018 Τί είναι τα άγρια χόρτα «Χόρτα», είναι η γενική ονομασία για τα πράσινα φυλλώδη φυτά, χρησιμοποιείται στη μαγειρική

Διαβάστε περισσότερα

Το Αστέρι της Βραζιλίας. Τι είναι η πρόπολη;

Το Αστέρι της Βραζιλίας. Τι είναι η πρόπολη; Αλεξάνδρα Κουµπούρη Π Α Ζ Λ Η ΜΟΝΑ Ι ΚΗ Π Ρ Ο Π Ο ΛΗ Τ Η Σ Β Ρ ΑΖΙΛΙΑΣ Το Αστέρι της Βραζιλίας Σίγουρα έχετε ακούσει για την πρόπολη και τις θεραπευτικές δυνατότητές της. Ίσως να µην ξέρετε, ότι δεν υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Ανακτήστε τη χαμένη ισορροπία των μαλλιών σας.

Ανακτήστε τη χαμένη ισορροπία των μαλλιών σας. - χωρίς επιβλαβείς ενώσεις - Ανακτήστε τη χαμένη ισορροπία των μαλλιών σας. Ανακτήστε τη χαμένη ισορροπία των μαλλιών σας Χωρίς επιβλαβείς ενώσεις Το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να υποστεί προσωρινές ή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΓΝΩΡΙΖΩ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ

Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΓΝΩΡΙΖΩ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΓΝΩΡΙΖΩ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ 2 Ιουνίου 2014 / 14 O Δημοτικό Σχολείο Ιλίου Αλεξάδρα Κολοβού Παιδικές Ιώσεις-Συμπτώματα

Διαβάστε περισσότερα

Naturalite contact: 210 2510354 694 5075869 www.naturalite.gr sales@naturalite.gr

Naturalite contact: 210 2510354 694 5075869 www.naturalite.gr sales@naturalite.gr Μαστίχα Πλούσια ενυδατικό για όλη την οικογένεια. Αποκαθιστά τις δοµές κολλαγόνου την ελαστικότητα του δέρµατος. 250 7,50 Κατράµι Ιδανικό για την ξηροδερµία, τα λιπαρά µαλλιά, την πιτυρίδα, την τριχόπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Το ονόμασαν παγκράτιο γιατί φυτρώνει σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Το ονόμασαν παγκράτιο γιατί φυτρώνει σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. 1o ΓΕΛ ΘΕΡΜΗΣ Project Β1 Καλλιέργεια απειλούμενων φυτών και οικολογικής συνείδησης. Κρίνος της θάλασσας (Pancratium marytimum) Βυζαντινό λείριο (Lilium chalcedonicum) O κρίνος της θάλασσας είναι ένα αυτοφυές

Διαβάστε περισσότερα

Αμυγδαλέλαιο (Prunus Dulcis)

Αμυγδαλέλαιο (Prunus Dulcis) Αμυγδαλέλαιο (Prunus Dulcis) Το Αμυγδαλέλαιο εξάγεται από τους πυρήνες των γλυκών αμυγδάλων κι έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για διάφορες θεραπευτικές χρήσεις και ενυδάτωση του δέρματος. Στην

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 2013

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 2013 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 2013 Στην αρχαία Ελλάδα, όταν ήκμαζαν, η φιλοσοφία, τα μαθηματικά, η γεωμετρία, και γεννιόταν η ιατρική επιστήμη,

Διαβάστε περισσότερα

Το ελαϊ-δικό μας ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ EΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ ΓΕΛ ΒΑΜΟΥ-ΓΥΜΝ ΒΡΥΣΩΝ-ΓΕΛ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ

Το ελαϊ-δικό μας ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ EΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ ΓΕΛ ΒΑΜΟΥ-ΓΥΜΝ ΒΡΥΣΩΝ-ΓΕΛ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ Η χρήση του ελαιόλαδου στο καλλωπισμό ως Φυσικό καλλυντικό & ως Φυσικό Ιαμα Η Ιστορία της κεραλοιφής Μια πρόταση για Φυσικά Καλλυντικά.. Το ελαϊ-δικό μας ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ EΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ ΓΕΛ ΒΑΜΟΥ-ΓΥΜΝ ΒΡΥΣΩΝ-ΓΕΛ

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

3 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ 3 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ Εισαγωγή Με το ερώτημα «Σε ποιο βαθμό είναι διαδεδομένη η παρασκευή και χρήση των αιθερίων ελαίων σήμερα, ποια προτιμώνται

Διαβάστε περισσότερα

Α' ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ

Α' ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ Α' ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ:ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓίΑ: - 1.Κρατάμε το πάσχον μέλος, ψιλότερα από το ύψος της καρδιάς, αν είναι δυνατόν. 2.Απομακρύνουμε ξένα αντικείμενα. 3.Εφαρμόζουμε άμεση

Διαβάστε περισσότερα

Myrtus communis. Μύρτος η κοινή - κν. μυρτιά, μυρσίνη, μυρρίνη. Mυρρίνη, Μύρρινος, Μύρτος, Μυρτίνη και Μυρσίνη των αρχαίων

Myrtus communis. Μύρτος η κοινή - κν. μυρτιά, μυρσίνη, μυρρίνη. Mυρρίνη, Μύρρινος, Μύρτος, Μυρτίνη και Μυρσίνη των αρχαίων Myrtus communis Μύρτος η κοινή - κν. μυρτιά, μυρσίνη, μυρρίνη Mυρρίνη, Μύρρινος, Μύρτος, Μυρτίνη και Μυρσίνη των αρχαίων ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αειθαλής μεσογειακός αρωματικός θάμνος ή δενδρύλλιο, με καρπούς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν είναι εφικτός ο μητρικός

ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν είναι εφικτός ο μητρικός ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν είναι εφικτός ο μητρικός θηλασμός δίνεται στο μωρό ξένο γάλα χρησιμοποιώντας μπιμπερό. H επιλογή του κατάλληλου γάλακτος είναι

Διαβάστε περισσότερα

T A B O T A N A Ανεξάντλητο φαρμακείο της φύσης από την αρχαιότητα έως σήμερα

T A B O T A N A Ανεξάντλητο φαρμακείο της φύσης από την αρχαιότητα έως σήμερα ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ Ερευνητική Εργασία T A B O T A N A Ανεξάντλητο φαρμακείο της φύσης από την αρχαιότητα έως σήμερα Β Λυκείου 2012-2013 Ομάδες Εργασίας «Ιστορικοί» Ζώρζος Γιώργος Καρανάσιος Κώστας Λέκκας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 3 ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Υπεύθυνη Project: Δέσποινα Κρομμύδα ΠΕ 09 Οικονομολόγος Τεχνική Υποστήριξη: Αλεξάνδρα Ντούσιου ΠΕ 19 Πληροφορικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Υπεύθυνη Project: Δέσποινα Κρομμύδα ΠΕ 09 Οικονομολόγος Τεχνική Υποστήριξη: Αλεξάνδρα Ντούσιου ΠΕ 19 Πληροφορικής ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΘΕΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Υπεύθυνη Project: Δέσποινα Κρομμύδα ΠΕ 09 Οικονομολόγος Τεχνική Υποστήριξη: Αλεξάνδρα Ντούσιου ΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Gano Excel Greece. Προϊόντα Συστατικά και Χρήση τους.

Gano Excel Greece. Προϊόντα Συστατικά και Χρήση τους. Gano Excel Greece Προϊόντα Συστατικά και Χρήση τους. GANODERMA Πρόκειται για το κορυφαίο μας προϊόν όπου είναι και η βάση για κάθε πρόγραμμα. Είναι σε μορφή ταμπλέτας, αποτελείται και από τα 6 μανιτάρια

Διαβάστε περισσότερα

Βοτανοθεραπεία. Φυσικά & Υγιεινά

Βοτανοθεραπεία. Φυσικά & Υγιεινά Βοτανοθεραπεία Φυσικά & Υγιεινά Αδυνάτισμα Στραγγιστό ρόφημα από σύμπλεγμα βοτάνων για απώλεια βάρους και αποτοξίνωση του οργανισμού. Αυξάνει τις καύσεις του περιφερειακού λίπους και αναστέλλει την κατακράτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Είναι δραστικές ουσίες οι οποίες Μουδιάζουν ή νεκρώνουν σημεία του σώματος Προκαλούν απώλεια αισθήσεων

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Είναι δραστικές ουσίες οι οποίες Μουδιάζουν ή νεκρώνουν σημεία του σώματος Προκαλούν απώλεια αισθήσεων ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Είναι δραστικές ουσίες οι οποίες Μουδιάζουν ή νεκρώνουν σημεία του σώματος Προκαλούν απώλεια αισθήσεων ΕΙΔΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Μαριχουάνα - Χασίς (ινδική κάναβη) Έκσταση Ηρωίνη Μορφίνη Καρπός παπαρούνας

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές ομορφιάς με καφέ

Συνταγές ομορφιάς με καφέ Συνταγές ομορφιάς με καφέ καφές έχει αποδειχτεί ότι ασκεί θετική επίδραση στο δέρμα. Περιέχει δυνατά αντιοξειδωτικά στοιχεία, προστατεύοντας το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνοντας τον κίνδυνο

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η Ομοιοπαθητική;

Τι είναι η Ομοιοπαθητική; ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ Τι είναι η Ομοιοπαθητική; Η Kλασσική Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό σύστημα. Είναι κλάδος της Ιατρικής Επιστήμης και καθιερωμένη ειδικότητα πολλών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Διαβάστε περισσότερα

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών «Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών Ανακατεύοντας υλικά φτιάχνουμε λικέρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ρίγανη Αχλαδοκάστρου: Το ισχυρότερο Φάρμακο της Φύσης Γρηγοροπούλου Ιωάννα Χημικός & Τεχνολόγος Τροφίμων

Ρίγανη Αχλαδοκάστρου: Το ισχυρότερο Φάρμακο της Φύσης Γρηγοροπούλου Ιωάννα Χημικός & Τεχνολόγος Τροφίμων Ρίγανη Αχλαδοκάστρου: Το ισχυρότερο Φάρμακο της Φύσης Γρηγοροπούλου Ιωάννα Χημικός & Τεχνολόγος Τροφίμων Αγαπητοί φίλοι του χωριού μας και συγχωριανοί, ο τόπος μας είναι ευλογημένος, γιατί σ αυτό τον τόπο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΜΑΛΑΞΗ

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΜΑΛΑΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΜΑΛΑΞΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Φοιτήτρια : Παπαστέργιου Ελισάβετ

Διαβάστε περισσότερα

beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916

beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916 beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916 1. Πράσινο Τσάι Περιγραφή: Με την αντιοξειδωτική του δράση και της μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκερίδιων στο αίμα, το

Διαβάστε περισσότερα

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) Αγκινάρες Πλούσιες σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και ίνες. Έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Οι διουρητικές της ιδιότητες βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΤΑΝΑ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ ΒΟΤΑΝΑ

ΒΟΤΑΝΑ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ ΒΟΤΑΝΑ ΒΟΤΑΝΑ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ ΒΟΤΑΝΑ Χρυσόχορτο Είναι μικρό φυτό ποώδες με ύψος 20 εκ. χωρίς βλαστό και άνθη. Ζει πολλά χρόνια. Έχει φύλλα σε σχηματισμό ροδέλας και σχήμα λόγχης,ε χρώμα ξανθό.το φυτό αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2760/ 29.05.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2760/ 29.05.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2760/ 29.05.2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν.4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΑΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ QUANTUM «Svetoch»

ΓΥΑΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ QUANTUM «Svetoch» ΓΥΑΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ QUANTUM «Svetoch» Η συσκευή "Svetoch" είναι σχεδιασμένη για θεραπεία με έγχρωμο φως. Τα οπτικά ερεθίσματα από τα χρώματα διορθώνουν τη ψυχοσυναισθηματική και φυσιολογική κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΙΓΚΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΙΓΚΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Επιστημονικό όνομα: Ocimun basilicum Βοτανική οικογένεια: Labiatae Ιστορικό: Κατάγεται από την Ινδία και ήλθε στην Ευρώπη κατά την αρχαιότητα. Ο Διοσκουρίδης έλεγε ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πλίνιος μάλιστα γράφει ότι η Κρήτη ήταν η πατρίδα δύο δένδρων με μεγάλη ιατρική χρησιμότητα του κρητικού πεύκου και του κρητικού κυπαρισσιού, από

Ο Πλίνιος μάλιστα γράφει ότι η Κρήτη ήταν η πατρίδα δύο δένδρων με μεγάλη ιατρική χρησιμότητα του κρητικού πεύκου και του κρητικού κυπαρισσιού, από ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ Ο Ιπποκράτης υποστηρίζει πως η τροφή μπορεί να γίνει και φάρμακο. Τα βότανα χρησιμοποιήθηκαν σε θεραπευτικές πρακτικές ως φαρμακευτικά είδη αλλά και ως φορείς της θεϊκής ευλογίας. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Η Ενότητα 4. Θεραπεία των Λοιμώξεων. Aφορά στη χρήση αντιβιοτικών και φαρμάκων για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Η Ενότητα 4. Θεραπεία των Λοιμώξεων. Aφορά στη χρήση αντιβιοτικών και φαρμάκων για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Τάξεις Δ, Ε, ΣΤ Μάθημα Φυσικές Επιστήμες και Αγωγή Υγείας (π.χ. Μελέτη Περιβάλλοντος, Φυσική, Γεωγραφία, κ.α. ) Εκτιμώμενος χρόνος διδασκαλίας 50 λεπτά Η Ενότητα 4. Θεραπεία των Λοιμώξεων. Aφορά στη χρήση

Διαβάστε περισσότερα