Project A3. Θέμα: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την. αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Project A3. Θέμα: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την. αρχαιότητα μέχρι σήμερα"

Transcript

1 Project A3 Θέμα: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

2 Μαθητές που επιμελήθηκαν την εργασία: Α ομάδα: Καραλής Γιώργος Λιάλιας Αλέξανδρος Λόζος Παναγιώτης Φιλιππόπουλος Φίλιππος Μάνου Γιώργος Β ομάδα: Ζεγκίνογλου Σωτήρης Κιούσης Αθανάσιος Κεφαλάς Βαλάντης Καράμπελα Μαρία Κανελλοπούλου Κατερίνα Γ ομάδα: Γαβαλάκης Κωνσταντίνος Περιβολιώτης Αλέξανδρος Σπύρου Ζαχαρίας Ατσώνιος Μανώλης Κλέτσας Δανιήλ Δ ομάδα: Τριανταφύλλου Καλλιρρόη Πάλλη Αργυρώ Μοδέ Νικολίτσα Πετρούλια Κατερίνα Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κα Τότσικα Ελένη

3 ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Ο Ιφιτος, βασιλέας της Ηλιδας, όπου βρισκόταν το θρησκευτικό κέντρο της Ολυμπίας, το 784π.X.,προκειμένου να σώσει τον λαό του από τις λεηλασίες των γειτονικών κρατών,ακολούθησε τον χρησμό του θεού Απόλλωνα και με την βοήθεια του Λυκούργου,βασιλέα της Σπάρτης, όρισε την Ηλιδα ουδέτερο έδαφος και οργάνωσε κάθε τέσσερα χρόνια Ολυμπιακούς αγώνες που άρεσαν στους Θεούς.

4 Πότε ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός των Ολυμπιακών αγώνων κατά την αρχαιότητα ανάγεται το 776π.Χ. στην Ολυμπία και τελούνταν κάθε 4 χρόνια. Είναι σίγουρο ότι είχαν αρχίσει από πολύ παλιότερα αλλά τότε είχαν τον χαρακτήρα τοπικών και όχι Πανελλήνιων αγώνων.

5 Πώς ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Υπάρχουν δύο μυθολογικές εκδοχές για το πώς ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Η πρώτη αφορά τον μύθο του Πέλοπα. Σύμφωνα με τον μύθο, ο βασιλιάς Οινόμαος της Πίσας, κάλεσε σε αγώνα αρματοδρομίας τους μνηστήρες της κόρης του, της Ιπποδάμειας. Όποιος τον κέρδιζε, θα έπαιρνε την Ιπποδάμεια για γυναίκα του, αλλά όποιος έχανε θα έχανε και το κεφάλι του. Ο Πέλοπας, πρίγκιπας της μικρασιατικής Λυδίας ήταν ένας από τους μνηστήρες. Νίκησε στους αγώνες και παντρεύτηκε την Ιπποδάμεια. Για να γιορτάσει την νίκη του καθιέρωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες. Σύμφωνα με τον άλλο μύθο, τους αγώνες καθιέρωσε ο ημίθεος Ηρακλής. Στον πέμπτο άθλο του συμφώνησε με τον βασιλιά Αυγέα της Ηλείας να καθαρίσει τους στάβλους του, με αντάλλαγμα το ένα δέκατο των αγελάδων του. Ο Αυγέας δεν τήρησε την υπόσχεσή του και ο Ηρακλής του κήρυξε πόλεμο, που τον κέρδισε. Μετά από την νίκη και προς τιμή του πατέρα του Δία, ο Ηρακλής καθιέρωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες.

6 Η βαθύτερη έννοια των Ο.Α Όλοι οι αθλητικοί αγώνες στην αρχαιότητα ήταν αφιερωμένοι σε κάποιο θεό. Οι Ολυμπιακοί αγώνες γίνονταν προς τιμή του θεού Δία, του οποίου το τεράστιο άγαλμα στεκόταν στην Ολυμπία. Κύριος στόχος τους ήταν να προάγει την συνεργασία και να επιδείξει την πολιτική ενότητα ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις κράτη και την πολιτιστική τους εξέλιξη. Στο χώρο όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες διάσημοι Έλληνες φιλόσοφοι, ποιητές, ιστορικοί διάβαζαν τα έργα τους ενώπιον του κοινού. Όλες οι ελληνικές πόλεις για να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες έπρεπε να έχουν παύση εχθροπραξιών (εκεχειρία).

7 Κανονισμοί Την ευθύνη για την διεξαγωγή της οργάνωσης την είχαν οι Ηλείοι. Ανώτατοι άρχοντες των αγώνων ήταν οι ελανοδίκες.έργο τους ήταν η οργάνωση και η διεξαγωγή των αγώνων,η απίβλεψη των αγωνισμάτων,η απονομή των βραβείων και η τιμωρία πάσης φύσεως παραβατών με χρηματικές ή σωματικές ποινές. Οι διατάξεις και οι κανονισμοί των αγώνων και των επιμέρους αγωνισμάτων διαμορφώθηκαν σταδιακά.από τον 6 ο αι.π.χ είχαν κωδικοποιηθεί και αναγραφεί σε λίθινες στήλες που ήταν στημένες στην Αγορά της Ήλιδας και στο Ιερό της Ολυμπίας.

8 Αποκλείονται οι σκλάβοι και οι βάρβαροι από τους αγώνες. Αποκλείονται ακόμη φωνιάδες,κακοποιοί,υπόδικοι και ανέντιμοι πολίτες. Όλοι οι αθλητές πριν τους αγώνες όφειλαν στα ιερά της Ολυμπίας να δώσουν τον νόμιμο όρκο. Όποιος αθλητής φτάνει αργά στο στάδιο διαγράφεται. Απαγορεύεται η είσοδος στις γυναίκες στον αγωνιστικό χώρο. Κατά την διάρκεια των αγώνων οι προπονητές απομακρύνονται από τους αθλητικούς χώρους. Απαγορεύεται στον αθλητή να σκοτώσει τον αντίπαλο. Απαγορεύεται η δωροδοκία και οι εκφοβισμοί του αντιπάλου Όποιος προσπαθήσει να δωροδοκήσει την ελλανόδικο επιτροπή μαστιγώνεται δημοσίως. Απαγορευόταν να αμφισβητηθεί δημοσίως η ετυμηγορία της ελλανοδίκου επιτροπής.εναστάσεις γίνονται δεκτές για την ετυμηγορία της Επιτροπής προσωπικά.

9 Συνεπώς: Όσον αφορά τον 5 ο κανόνα περί γυναικών υπήρξε κάποτε μία και μοναδική εξαίρεση σε μία γυναίκα ευρέως γνωστή,την Καλλιπάτειρα.Ο λόγος για τον οποίο εξαιρέθηκε ήταν η συγγένειά της με πολλούς ολυμπιονίκες. Ακόμη,οι κανόνες αυτοί ήταν απαραβίαστοι και σε περίπτωση καταπάτησής τους,η τιμωρία ήταν ισάξια.η κατακραυγή για την αμαύρωση των αγώνων ακολουθούνταν με δημόσιο εξευτελισμό.

10 Πώς διεξάγονταν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες Αρχικά,οι αθλητές προπονούνταν στην Αρχαία Ολυμπία ένα μήνα πριν τους αγώνες,με σκοπό να εξεταστεί αν ήταν ικανοί να συμμετέχουν(προκριματικοί αγώνες). Με την έναρξη των αγώνων έκαναν θυσία και καθαρτήρια τελετή στην πηγή Πιέρα. Όσοι έπαιρναν μέρος στην πομπή διανυκτέρευαν κοντά στους Λετρίνους. Επιπλέον οι ελλανοδίκες ορκίζονται στην δίκαια κρίση. Κατά τη διάρκεια των αγώνων οι προσκυνητές συζητούν και διασκεδάζουν κάνοντας προβλέψεις που θα αρχίσουν το πρωί,ενώ οι αθλητές αναπαύονται τρώγοντας ξερά σύκα και ελιές υπό την αυστηρή επίβλεψη των προπονητών τους. Με την ανατολή του ηλίου το στάδιο είναι κατάμεστο. Οι ελλανοδίκες διασχίζουν το στίβο κρατώντας κλαδιά φοίνικα στα χέρια και κάθονται στις ειδικές για αυτούς θέσεις. Οι αθλητές παίρνουν τις καθορισμένες θέσεις τους και το πλήθος επευφημεί. Ο προϊστάμενος των ελλανοδικών σηκώνεται, υψώνει το κλαδί του φοίνικα και με το σάλπισμα ο κύρηκας κυρήσσει την έναρξη των αγώνων. Με την οπλιτοδρομία,το τελευταίο αγώνισμα της Ολυμπίας,λήγει συμβολικά η εκεχειρία.στην πραγματικότητα όμως θα κρατήσει μέχρι να επιστρέψουν οι αθλητές και οι θεατές στις πατρίδες τους με ασφάλεια.

11 Αθλήματα

12 Ιππόδρομος

13 Δρόμοι

14 Πάλη

15 Πυγμαχία

16 Παγκράτιο

17 Δισκοβολία

18 Ακοντισμός

19 Άλμα

20 Πένταθλο

21 Έπαθλα αθλητών Το έπαθλο που έπαιρναν οι αθλητές ήταν ένα στεφάνι από κλαδί ελιάς(κότινος),το οποίο μάλιστα προέρχονταν από την Αρχαία Άλτη που βρισκόταν στον ναό του Ολύμπιου Διός στην Αρχαία Ολυμπία. Η θέση της Αρχαίας Άλτης ήταν στην βορειοδυτική πλευρά του οπισθόδομου του ναού. Από εκεί οι Ελλανοδίκες έπαιρναν στεφάνια ελιάς και δημιουργούσαν τον κότινο.επίσης,ο Ολυμπιονίκης γύρναγε στην πόλη του πάνω σε ένα μεγάλο τεθριπτό άρμα και έμπαινε σ αυτήν από ένα τμήμα του τείχους που είχε κατεδαφιστεί ειδικά για αυτόν.έπειτα,έκανε τον γύρο του θριάμβου μέσα στην πόλη,που κατέληγε στο ναό του πολιούχου θεού στον οποίο προσέφερε θυσία και αφιέρωνε το στεφάνι του.

22 Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

23 Οι αρχές των συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων Ο βαρόνος Πιέρ ντε Κουµπερτέν, ο οποίος ήταν Γενικός Γραµµατέας των γαλλικών αθλητικών σωµατείων, προσπαθούσε να δικαιολογήσει την ήττα των Γάλλων στον Γαλλοπρωσικό πόλεµο ( ). Πίστευε ότι ο λόγος της ήττας ήταν επειδή οι Γάλλοι δεν είχαν αρκετή φυσική διαπαιδαγώγηση και ήθελε να την βελτιώσει. Πίστευε ότι η αναβίωση των Ολυµπιακών Αγώνων θα πετύχαινε και τους δύο πιο πάνω σκοπούς του. Αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι πρώτοι μοντέρνοι Ολυµπιακοί αγώνες το 1896 στην Αθήνα, την πόλη και την χώρα που τους γέννησε. Έτσι γεννήθηκε η ιεθνής Ολυµπιακή Επιτροπή ( ΟΕ) για να διοργανώσει τους Αγώνες µε πρώτο πρόεδρο τον Έλληνα ηµήτριο Βικέλα, γενικό γραµµατέα τον βαρόνο Πιέρ ντε Κουµπερτέν και µέλη προσωπικότητες από διάφορα κράτη. Αν και οι αθλητές που πήραν μέρος δεν ξεπερνούσαν τους 250, ήταν η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έγινε ποτέ. Οι Έλληνες αξιωµατούχοι και το κοινό ήταν ενθουσιασµένοι και ζήτησαν να έχουν το μονοπώλιο των αγώνων. Η ΟΕ όµως αποφάσισε διαφορετικά.

24 Ολυμπιακή Σημαία H Ολυμπιακή σημαία, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πέντε συμπλεκόμενους μεταξύ τους κύκλους χρώματος μπλε, κίτρινου, μαύρου, πράσινου, κόκκινου σε ένα λευκό υπόβαθρο. Κάθε κύκλος από αυτούς αντιστοιχεί και σε μια από τις πέντε κατοικήσιμες ηπείρους και αντίστοιχα: Μπλε -> Ευρώπη Κίτρινο -> Ασία Μαύρο -> Αφρική Πράσινο -> Ωκεανία Κόκκινο -> Αμερική

25 Ολυμπιακός Ύμνος Ο Ολυμπιακός Ύμνος είναι μια μουσική σύνθεση που συντέθηκε για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 από τον Σπύρο Σαμάρα, σε ποίηση του Κωστή Παλαμά.

26 Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ Ο.Α. ΛΟΓΩ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Στις 9 Ιουνίου 1939, η ΔΟΕ επέλεξε ως διοργανώτρια τη Γερμανία και συγκεκριμένα την περιοχή Γκάρμις-Παρτενκίρχεν, η οποία είχε ήδη φέρει εις πέρας τη διοργάνωση των Αγώνων του Έτσι, προγραμματίστηκε να φιλοξενήσει και αυτούς τους Αγώνες το διάστημα 2-11 Φεβρουαρίου Τρεις μήνες αργότερα, την 1η Σεπτεμβρίου, η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και οι Αγώνες μοιραία ματαιώνονται τον Νοέμβριο. Την ίδια τύχη θα έχουν αργότερα και οι Αγώνες του 1944 που είχαν ανατεθεί στην περιοχή Κορτίνα Ντ' Αμπέτσο της Ιταλίας.

27 Τα αθλήματα των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων

28 Τοξοβολία

29 Στίβος

30 Αντιπτέριση

31 Καλαθοσφαίριση

32 Ποδηλασία

33 Ξιφασκία

34 Σκοποβολή

35 Κολύμβηση

36 Πάλη

37 Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

38 Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες είναι οι αντίστοιχοι αγώνες των θερινών για τον χειμώνα. Χαρακτηρίζονται από τα χειμερινά αθλήματα πάνω σε πάγο ή χιόνι, όπως η παγοδρομία και το σκι. Eίναι το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού των χειμερινών σπορ, που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1924 υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Η ιδέα για τη διοργάνωσή τους ανήκε στον σουηδό στρατηγό και σπόρτσμαν Βίκτορ Γκούσταβ Μπαλκ ( ).

39 Χώρες οι οποίες φιλοξένησαν Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι : Η.Π.Α 5 φορές Γαλλία 3 φορές Ιαπωνία 2 φορές Νορβηγία 2 φορές Αυστρία 2 φορές Ελβετία, Γιουγκοσλαβία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς μία φορά.

40 Χειμερινά αθλήματα

41 ΕΛΚΗΘΡΟ

42 ΧΟΚΕΥ ΠΑΓΟΥ

43 ΣΚΙ

44 ΛΟΥΤΖ

45 ΔΙΑΘΛΟ

46 NORDIC COMBINED

47 SNOWBOARD

48 ΚΕΡΛΙΝΓΚ

49 Πηγές % wikipedia.org

Τι είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες;

Τι είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες; Αλεξία Σκουρτσή Περιεχόμενα Τι είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες Πώς άρχισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες; Σε ποια αθλήματα αγωνίζονταν οι παίδες; Ποιο ήταν το πρόγραμμα των αγώνων (5 ημέρες); Πότε ξεκίνησε η αναβίωση

Διαβάστε περισσότερα

Ολυμπιακοί αγώνες ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ Α2

Ολυμπιακοί αγώνες ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ Α2 Ολυμπιακοί αγώνες ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ Α2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΑΡΧΗ Σύμφωνα με την παράδοση, πρώτοι οι θεοί αγωνίστηκαν στην Ολυμπία! Επίσης κάποιες πηγές αναφέρουν αρκετούς ήρωες ως ιδρυτές των αγώνων. Η

Διαβάστε περισσότερα

Ολυμπιακοί Αγώνες. Νεφέλη Μπάρκα Α2

Ολυμπιακοί Αγώνες. Νεφέλη Μπάρκα Α2 Ολυμπιακοί Αγώνες Νεφέλη Μπάρκα Α2 Πώς άρχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ποιος ήταν ο ιδρυτής τους; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως είναι γνωστοί σήμερα, είναι αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων που γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Ολυμπιακοί Αγώνες. Νίκος Παπουτσόπουλος, Α 2

Ολυμπιακοί Αγώνες. Νίκος Παπουτσόπουλος, Α 2 Ολυμπιακοί Αγώνες Νίκος Παπουτσόπουλος, Α 2 Η αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν μία σειρά αθλητικών αγώνων μεταξύ εκπροσώπων των πόλεων-κρατών και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες στην

Διαβάστε περισσότερα

Πώς άρχισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες;

Πώς άρχισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες; Πώς άρχισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες; Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μία σειρά αγώνων μεταξύ εκπροσώπων και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα. Oι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση. Ίδρυση-Μυθολογία

Διοργάνωση. Ίδρυση-Μυθολογία "Όπως το νερό είναι το πολυτιμότερο από τα στοιχεία, και όπως ο χρυσός προβάλλει σαν το πιο ακριβό ανάμεσα σε όλα τα αγαθά, και όπως, τέλος, ο ήλιος φωτοβολεί περισσότερο από κάθε άλλο άστρο, έτσι και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΓΕΛΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΙΛΛΗ ΕΦΗ ΓΕΩΡΒΑΣΙΛΗ ΤΖΟΥΛΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΓΕΛΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΙΛΛΗ ΕΦΗ ΓΕΩΡΒΑΣΙΛΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΓΕΛΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΙΛΛΗ ΕΦΗ ΓΕΩΡΒΑΣΙΛΗ ΤΖΟΥΛΙΑ Από την Αρχαία Ελλάδα στο Σήμερα 900 π.χ: η πρώτη γραπτή μαρτυρία 6 ος 5 ος αι.: σημαντική εξέλιξη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Ίδρυση και καθιέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΟΝΟΜΑ : ΚΑΡΕΓΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΜΗΜΑ : Α2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΦΟΡΤΣΕΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΟΝΟΜΑ : ΚΑΡΕΓΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΜΗΜΑ : Α2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΦΟΡΤΣΕΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΟΝΟΜΑ : ΚΑΡΕΓΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΜΗΜΑ : Α2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΦΟΡΤΣΕΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΧΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς ξεκίνησαν όλα... Ο μύθος του Πέλοπα. Ο μύθος του Ηρακλή. Ο μύθος του Ίφιτου

Πώς ξεκίνησαν όλα... Ο μύθος του Πέλοπα. Ο μύθος του Ηρακλή. Ο μύθος του Ίφιτου Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 776 π.χ. και υπάρχουν διάφοροι μύθοι για το πώς ξεκίνησαν. Για την ολυμπιακή εκεχειρία όμως, ο πιο σημαντικός είναι ο μύθος του Ίφιτου, γιατί από εκείνον γεννήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ «ΔΕΔΟΜΕΝΟ ή ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ»;

ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ «ΔΕΔΟΜΕΝΟ ή ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ»; ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ «ΔΕΔΟΜΕΝΟ ή ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ»; Μάιος 2014 τάξη Γ Γυμνασίου Η εργασία με τίτλο «ευ αγωνίζεσθαι: δεδομένο ή ζητούμενο»; αποτελεί μία απόπειρα προσέγγισης των αρχών του Ολυμπισμού

Διαβάστε περισσότερα

Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. . Ενδιαφέρον θέμα

Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. . Ενδιαφέρον θέμα Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. Ενδιαφέρον θέμα. Μας δίνετε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους Ολυμπιακούς αγώνες και την παιδεία μέσα από αυτούς.. Επίσης μπορούμε να γνωρίζουμε και να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πότε εντάχθηκε το άθλημα της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς αγώνες; Που διεξάγονται τα αγωνίσματα της Ιστιοπλοΐας; Παρίσι Σε ανοιχτή θάλασσα.

Πότε εντάχθηκε το άθλημα της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς αγώνες; Που διεξάγονται τα αγωνίσματα της Ιστιοπλοΐας; Παρίσι Σε ανοιχτή θάλασσα. Πότε εντάχθηκε το άθλημα της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς αγώνες; Που διεξάγονται τα αγωνίσματα της Ιστιοπλοΐας; Παρίσι 1900. Σε ανοιχτή θάλασσα. Τι πρέπει να γνωρίζει καλά ένας ιστιοπλόος για την περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Να συμπληρώσετε τα παρακάτω κείμενα με τις λέξεις που σας δίνονται στην παρένθεση

Να συμπληρώσετε τα παρακάτω κείμενα με τις λέξεις που σας δίνονται στην παρένθεση ΠΗΓΕΣ 1 2 Φύλλο εργασίας:1 Να συμπληρώσετε τα παρακάτω κείμενα με τις λέξεις που σας δίνονται στην παρένθεση 1) Ο Ηρακλής πρώτος, κατά την παράδοση, έφερε την -- -- -- -- -- -- -- -- στο χώρο της Ολυμπίας

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής: κ.αναγνώστου Στ. Μαθητές:

Καθηγητής: κ.αναγνώστου Στ. Μαθητές: Καθηγητής: κ.αναγνώστου Στ. Μαθητές: Η λέξη αθλητισμός διαμορφώθηκε στους μετά-ομηρικούς χρόνους. Ο αθλητισμός θα επανεμφανιστεί αργότερα στις αρχές του 19ου αιώνα στη Μεγάλη Βρετανία ως σπορ (sport).,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Πανελλήνιοικαιτοπικοίαγώνες.

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο-παρουσίαση της Φιλόλογου του Γυμνασίου Καλυβίων κ. Σωτηρίας Κοκορέα.

Κείμενο-παρουσίαση της Φιλόλογου του Γυμνασίου Καλυβίων κ. Σωτηρίας Κοκορέα. Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 Κείμενο-παρουσίαση της Φιλόλογου του Γυμνασίου Καλυβίων κ. Σωτηρίας Κοκορέα. «Αγαπητοί συνάδελφοι και μαθητές, Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στο σχολικό αθλητισμό με ειδικότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ. Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ. Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ...φθειρομένης τότε δή μάλιστα της Ελλάδος υπό εμφυλίων στάσεων και υπό νόσου λοιμώδους, επήλθεν αιτήσαι τον εν Δελφοίς

Διαβάστε περισσότερα

Ο δίαυλος: επίσης δρόμος ταχύτητας, με διπλή διαδρομή του σταδίου. Αντιστοιχεί με το σημερινό δρόμο των 400 μ.

Ο δίαυλος: επίσης δρόμος ταχύτητας, με διπλή διαδρομή του σταδίου. Αντιστοιχεί με το σημερινό δρόμο των 400 μ. Στάδιο, πένταθλο, ακόντιο,πάλη, πυγμαχία, παγκράτιο και ιππικοί αγώνες ήταν τα αγωνίσματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Όλα ξεκίνησαν από τον δρόμο (στάδιον) που υπήρξε το παλαιότερο και σημαντικό άθλημα.

Διαβάστε περισσότερα

Μπήκαμε στο «Χελωνόκοσμο» και δίναμε εντολές στη χελώνα για να περπατήσει και να φτιάξουμε τους κύκλους που αποτελούν το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Μπήκαμε στο «Χελωνόκοσμο» και δίναμε εντολές στη χελώνα για να περπατήσει και να φτιάξουμε τους κύκλους που αποτελούν το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων Μπήκαμε στο «Χελωνόκοσμο» και δίναμε εντολές στη χελώνα για να περπατήσει και να φτιάξουμε τους κύκλους που αποτελούν το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων Κάναμε πολλές δοκιμές για να βρούμε τις σωστές διαστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαια ολυμπια. Written by tasos Wednesday, 27 April :54 - Last Updated Friday, 29 April :51

Αρχαια ολυμπια. Written by tasos Wednesday, 27 April :54 - Last Updated Friday, 29 April :51 Η Ολυμπία είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και ο ιερός τόπος του Δία, η Ολυμπία καλλιέργησε ιδανικά από την αρχαιότητα. Ποτέ δεν ήταν μόνο οι αγώνες το κύριο ιδανικό, αλλά και η τιμή, η ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ομάδα 1 η : Τσίπουρας Γεώργιος, Γκιώνης Σταμάτης, Καλογεροπούλου Μαρία, Ακουιλάνου Ελισάβετ, Τσινάλη Δέσποινα Ομάδα 2 η : Αβραμόπουλος Τιμολέων, Κύκνα

Διαβάστε περισσότερα

Στίβος. Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα

Στίβος. Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα Στίβος Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα Στίβος Μέρος ισοπεδωμένο, σταδίου ή ιπποδρόμου για ασκήσεις ή τέλεση αγωνισμάτων, αναφερόμενο στα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού

Διαβάστε περισσότερα

Αγωνίσματα που ταξίδεψαν στο χρόνο

Αγωνίσματα που ταξίδεψαν στο χρόνο ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΜΙΛΛΑΣ στην αρχαία Ελλάδα 3 Αγωνίσματα που ταξίδεψαν στο χρόνο Πολλά αγωνίσματα της αρχαιότητας άντεξαν στο πέρασμα των αιώνων συνεχίζοντας να υπάρχουν μέχρι σήμερα θυμίζοντας τους μακρινούς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Τα αθλήματα: Δρόμος Το παλαιότερο και σημαντικότερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο δρόμος. Ο νικητής του σταδίου δρόμου ήταν εκείνος που έδινε και το όνομά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:30 ΜΑΙΟΥ 2012 ΤΑΞΗ Β ΧΡΟΝΟΣ : 2 ΩΡΕΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:.ΤΑΞΗ:.ΑΡ: ΟΔΗΓΙΕΣ: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Τα Ολύμπια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τα Ολύμπια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Τα Ολύμπια Βρισκόμαστε στο 153 μ.χ. Το

Διαβάστε περισσότερα

Η αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Η αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Η αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Η αναβίωση των αγώνων Ο Γάλλος Πιερ ντε Κουμπερτέν εντυπωσιασμένος από το μεγαλείο και την απήχηση των Ολυμπιακών

Διαβάστε περισσότερα

Ελιά και Ολυμπιακοί Αγώνες

Ελιά και Ολυμπιακοί Αγώνες Ελιά και Ολυμπιακοί Αγώνες Ελιά-Ορισμός Η ελιά ή ελαιόδενδρο ή λιόδεντρο είναι γένος καρποφόρων δέντρων της οικογένειας των Ελαιοειδών,το οποίο συναντάται πολύ συχνά και στην Ελλάδα. Ο καρπός του ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνη Καθηγήτρια Τζάνα Μαρία (ΠΕ11)

Υπεύθυνη Καθηγήτρια Τζάνα Μαρία (ΠΕ11) ΟΜΑΔΑΑ Αρχαίοι ολ.αγώνες ΟΜΑΔΑ Γ Σύγχρονη αναβίωση Ιβράν Τσαούς Iμπραήμ Δοξακίδου Αργυρώ Κατσανούδη Ελευθερία Θυμνιούδης Απόστολος Μεμέτ Αχμέτ Παναγιωτοπούλου Ειρήνη Σαμαρά Ελένη Σταυρίδου Αλεξία Σταυρίδου

Διαβάστε περισσότερα

Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου Χαρίδης Φίλιππος

Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου Χαρίδης Φίλιππος Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου Χαρίδης Φίλιππος 1. Η μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας Η τεράστια αυτή πυραμίδα είναι το αρχαιότερο από τα εφτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αλλά είναι το μόνο που διασώζετε 4.000χ.Όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΑ ΡΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.. 3 ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ.. 7 ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ 10 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Η αρχαία ελληνική ρηματική φράση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΓΩΝΟΘΕΤΕΣ-ΒΡΑΒΕΙΑ

ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΓΩΝΟΘΕΤΕΣ-ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΓΩΝΟΘΕΤΕΣ-ΒΡΑΒΕΙΑ Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Λόγοι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής βασικό φαινόμενο που διακρίνει κάθε ζωντανό οργανισμό, είναι η κίνηση Ο βιολογικός αγώνας του ανθρώπου και μέσα από τη

Διαβάστε περισσότερα

Ολυμπιακοί Αγώνες. Παραμυθιά Σχολικό Έτος 2001-2002 Τάξη Β1. Η δασκάλα Μάστορα Έλλη. Η γυμνάστρια Κωλέτση Βασιλική

Ολυμπιακοί Αγώνες. Παραμυθιά Σχολικό Έτος 2001-2002 Τάξη Β1. Η δασκάλα Μάστορα Έλλη. Η γυμνάστρια Κωλέτση Βασιλική Παραμυθιά Σχολικό Έτος 2001-2002 Τάξη Β1 Η δασκάλα Μάστορα Έλλη Η γυμνάστρια Κωλέτση Βασιλική Οι Ολυμπιακοί αγώνες γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα Η αρχή τους χάνεται στα βάθη του χρόνου Η έδρα των Ολυμπιακών

Διαβάστε περισσότερα

Ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας ετών γύρω από τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλήματα Παραολυμπιακών αγώνων

Ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας ετών γύρω από τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλήματα Παραολυμπιακών αγώνων 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας 14-15 ετών γύρω από τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλήματα Παραολυμπιακών αγώνων Συντονιστής: Καραμπουρνιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Φυσική Αγωγή Υπ. Καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος Τμήμα: Α1 Σχολικό έτος: 2013-2014 Από τους μαθητές του τμήματος Α1 Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία Β Τάξης 1 ου Γενικού Λυκείου Πάτρας Σχολικού έτους Ομάδα Α

Ερευνητική εργασία Β Τάξης 1 ου Γενικού Λυκείου Πάτρας Σχολικού έτους Ομάδα Α Ερευνητική εργασία Β Τάξης 1 ου Γενικού Λυκείου Πάτρας Σχολικού έτους 2012-2013 Ομάδα Α Δεν υπάρχει σχολική έκθεση με θέμα τον αθλητισμό, που να μην περιέχει την γνωστή σε όλους μας φράση «νους υγιής εν

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεις 1 ος 2 ος 3 ος 4 ος 5

Πόλεις 1 ος 2 ος 3 ος 4 ος 5 TO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ Ο.Α. 2004 Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής καθηγητής Η αποτυχημένη η διεκδίκηση η των Ο.Α. του 1996 Εορτασμός των 100 χρόνων από την αναβίωση Προβολή της

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26 ΜΑΙΟΥ 2014

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26 ΜΑΙΟΥ 2014 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26 ΜΑΙΟΥ 2014 ΤΑΞΗ Β ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΡΟΝΟΣ : 2 ΩΡΕΣ ΩΡΑ: 7.45-9.45 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:.ΤΑΞΗ:.ΑΡ:

Διαβάστε περισσότερα

6 Αθλήματα Σπορ. Δείτε, πείτε και δείξτε. το τένις. το σκι. το ποδόσφαιρο. το βόλεϊ. το πόλο. το κολύμπι

6 Αθλήματα Σπορ. Δείτε, πείτε και δείξτε. το τένις. το σκι. το ποδόσφαιρο. το βόλεϊ. το πόλο. το κολύμπι 6 Αθλήματα Σπορ Δείτε, πείτε και δείξτε η γυμναστική το μπάσκετ το τένις το βόλεϊ το ποδόσφαιρο το σκι το πόλο το κολύμπι 51 Aκούστε και συνδυάστε τις εικόνες με τις φράσεις 1. Kάνει σκι 2. Παίζουν μπάσκετ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΟΙ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΡΧΑΙΟΙ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡΧΑΙΟΙ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Μορέλα Έρη, PhD Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα Οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Σχολικό Έτος: Σχολείο: 3 ο ΓΕΛ Ευόσμου Τμήμα: Α 3 Τετράμηνο: Β. Θέμα: <<Αθλητισμός και αλληλεπιδράσεις>>

Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Σχολικό Έτος: Σχολείο: 3 ο ΓΕΛ Ευόσμου Τμήμα: Α 3 Τετράμηνο: Β. Θέμα: <<Αθλητισμός και αλληλεπιδράσεις>> Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Σχολικό Έτος: 2013-14 Σχολείο: 3 ο ΓΕΛ Ευόσμου Τμήμα: Α 3 Τετράμηνο: Β Θέμα: Αθλητισμός Τι εννοούμε με την έννοια του αθλητισμού; Ποια είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η φωτιά στην αρχαιότητα

Η φωτιά στην αρχαιότητα Ολυμπιακή φλόγα Η φωτιά στην αρχαιότητα Η φωτιά θεωρούνταν θεϊκό στοιχείο Θεός της φωτιάς ήταν ο Ήφαιστος Ο Προμηθέας την έκλεψε από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους γι αυτό και τιμωρήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

Aνοίγει η αυλαία. Βρες λέξεις που να ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις λέξεις που βρίσκονται στα αστεράκια.

Aνοίγει η αυλαία. Βρες λέξεις που να ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις λέξεις που βρίσκονται στα αστεράκια. 3E ERGASION_XPress_Hamster_temp.qxp 27/04/2011 3:02 μ.μ. Page 1 Aνοίγει η αυλαία Βρες λέξεις που να ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις λέξεις που βρίσκονται στα αστεράκια. θέατρο παράσταση σκηνή χορός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΣ: Όλα τα σωματεία της ΚΟΕ Κύριε Πρόεδρε, Αρ.Πρ: Ιωάννινα 6/11/2012 Ο Αθλητικός Όμιλος Θαλασσίου Σκι Ιωαννίνων (τμήμα κολύμβησης) για 1 η φορά διοργανώνει κολυμβητικούς αγώνες για αθλητές προαγωνιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας:

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕYΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α -----

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ ΠΑΛΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (1958)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ ΠΑΛΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (1958) ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ ΠΑΛΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (1958) Ομάδες Θεσσαλονίκης Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ηρακλής» είναι ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1908 στην ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΤ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ 23οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2018

ΕΡΤ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ 23οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2018 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΠΙΟΝΓΚΤΣΑΝΓΚ (Ν.ΚΟΡΕΑ) 03:00-06:30 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΤΙΝΑΖ ΟΜΑΔΙΚΟ/ΑΝΔΡΕΣ & ΖΕΥΓΑΡΙΑ - ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Ζ) HD 13:00-15:00/30 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2018 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ του Αθανασόπουλου Λάμπρου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ του Αθανασόπουλου Λάμπρου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2015-16 του Αθανασόπουλου Λάμπρου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Η σχολική χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δημιουργική και παραγωγική, όσον αφορά στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, τόσο σε διασχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη της κ. Όλγας Πιπερίδου στην Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ

Επίσκεψη της κ. Όλγας Πιπερίδου στην Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ www.olympic.org.cy / cypnoc.media@cytanet.com.cy 20 Aυγούστου 2016 Επίσκεψη της κ. Όλγας Πιπερίδου στην Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ Η αρχηγός αποστολής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗ ΖΩΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗ ΖΩΗ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗ ΖΩΗ Πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς αγώνες: Πώς άρχισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες; Ποιος ήταν ο ιδρυτής τους; Ποιοι αγωνίστηκαν πρώτοι στην Ολυμπία; Σε ποια αθλήματα αγωνίζονταν οι παίδες; Ποιο

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακάτικα πρωϊνά 2012- Παρουσίαση ομιλητών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΝΑΣ ΒΕΡΟΥΛΗ Η Αννα Βερούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι καθηγήτρια Φυσικής

Διαβάστε περισσότερα

Ολυμπιακοί Αγώνες το παρελθόν και το παρόν της γιορτής των λαών

Ολυμπιακοί Αγώνες το παρελθόν και το παρόν της γιορτής των λαών Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κυριακίου Ολυμπιακοί Αγώνες το παρελθόν και το παρόν της γιορτής των λαών Κυριάκι, Μάιος 2016 Γυμνάσιο & Λυκειακές Τάξεις Κυριακίου Σχολικό Έτος 2015-2016 Β τετράμηνο Ολυμπιακοί Αγώνες το

Διαβάστε περισσότερα

1. Εντάσσονται στο σχεδιασμό των Χειμερινών Αγώνων που η ΚΟΕ εφαρμόζει στον Αγωνιστικό της Σχεδιασμό σαν μια ξεχωριστή παράλληλη

1. Εντάσσονται στο σχεδιασμό των Χειμερινών Αγώνων που η ΚΟΕ εφαρμόζει στον Αγωνιστικό της Σχεδιασμό σαν μια ξεχωριστή παράλληλη Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2017 Αριθ. Πρωτ. 479/Ε Προς Σωματεία Μέλη ΚΟΕ Περιφερειακές Επιτροπές ------------------------------- Κύριε Πρόεδρε, Είναι γνωστό ότι η ΚΟΕ τα τελευταία χρόνια έχει λάβει πρωτοβουλίες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΕΩΝ ΙΝΣΜΠΡΟΥΓΚ/ΑΥΣΤΡΙΑ. 1 οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ. Κύπρος συμμετείχε φέτος στους 1ους Χειμερινούς

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΕΩΝ ΙΝΣΜΠΡΟΥΓΚ/ΑΥΣΤΡΙΑ. 1 οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ. Κύπρος συμμετείχε φέτος στους 1ους Χειμερινούς 1 οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΝΕΩΝ ΙΝΣΜΠΡΟΥΓΚ/ΑΥΣΤΡΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 2012/1-2 ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΚΥΠΡΟΣ Η Κύπρος συμμετείχε φέτος στους 1ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που πραγματοποιήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420 Ανδρών Γυναικών

Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420 Ανδρών Γυναικών Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420 Ανδρών Γυναικών Την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοίας στην κατηγορία 420 σηματοδότησε η σημερινή συνέντευξη τύπου την

Διαβάστε περισσότερα

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι οι ισοδύναμοι ολυμπιακοί αγώνες για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες, όπως κινητικές, οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες.

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι οι ισοδύναμοι ολυμπιακοί αγώνες για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες, όπως κινητικές, οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες. Οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι οι ισοδύναμοι ολυμπιακοί αγώνες για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες, όπως κινητικές, οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες. Ο όρος «Παραολυμπιακοί» χρησιμοποιήθηκε για πρώτοι φορά

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις των δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Λύσεις των δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΜΙΛΛΑΣ στην αρχαία Ελλάδα Λύσεις των δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2017» ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2017» ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2017» ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης της

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητισμός και ποδήλατο

Αθλητισμός και ποδήλατο Υποθέμα: Αθλητισμός και ποδήλατο Οι Γρήγορες κατσίκες ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΡΓΥΡΩ ΤΖΙΜΑ ΑΝΤΖΕΛΑ ΤΣΕΝΑΙ ΑΤΕΑ Οι Γρήγορες κατσίκες Τι είναι το ποδήλατο Ποδήλατο: ονομάζεται το δίτροχο όχημα που κινείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΑΝΟΥ ΧΡΥΣΑ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΑΝΟΥ ΧΡΥΣΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΑΝΟΥ ΧΡΥΣΑ ΣΤΙΒΟΣ Πουλιάση Κατερίνα, Πουλινάκη Ιωάννα, Ρουσιτασβίλι Μαρία, Σελιανάκη Μαρία, Στεργιάκη Παγώνα, Σχολινάκη Χαρά, Τιτάκη Μαρία,

Διαβάστε περισσότερα

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH SOCCER OPEN 2012 21-24 Ιουνίου 2012 Η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου στην προσπάθεια της για ανάπτυξη του αθλήματος του beach soccer στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Η καλαθοσφαίριση ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024

Συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 Συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 30/01/2019 Η Πρεσβεία της Γαλλίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Διαβάστε περισσότερα

4 o. EUROPEAN KING OF TAEKWON-DO Προκήρυξη.

4 o. EUROPEAN KING OF TAEKWON-DO Προκήρυξη. 4 o EUROPEAN KING OF TAEKWON-DO Προκήρυξη www.europeankingoftaekwondo.gr taekwondo.gr Αγαπητοί φίλοι του Taekwon-Do, Μετά την επιτυχή διοργάνωση του 1 ου, 2 ου και 3 ου European King of Taekwon-Do, οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθημα: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Υπεύθυνος Μαθήματος: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ Αναπληρωτής Καθηγητής H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΟΥΒΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΟΥΒΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΟΥΒΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΟΥΒΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ...1 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013...1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΑΘΛΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Όσο μικρό σε μέγεθος είναι το κύπελλο που αθλοθέτησε ο Μισέλ Μπρεάλ και. κέρδισε ο Σπύρος Λούης με τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς

Όσο μικρό σε μέγεθος είναι το κύπελλο που αθλοθέτησε ο Μισέλ Μπρεάλ και. κέρδισε ο Σπύρος Λούης με τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Κείμενο Ομιλίας Κιτροέφ Όσο μικρό σε μέγεθος είναι το κύπελλο που αθλοθέτησε ο Μισέλ Μπρεάλ και κέρδισε ο Σπύρος Λούης με τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσο μεγάλη είναι η συμβολική

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ (Α.Ο.Ν.Μ.)

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ (Α.Ο.Ν.Μ.) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ 2019 ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ (Α.Ο.Ν.Μ.) Λάρισα 27/03/2019-30/03/2019 Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ. 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ. 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ 4-5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη Εγγραφών Συμμετοχής ΠΕΜΠΤΗ 30/8/2014 Λήξη Εγγραφών Συμμετοχής ΔΕΥΤΕΡΑ 29/9/2014

Διαβάστε περισσότερα

4 ο EUROPEAN KING OF TAEKWON-DO. Προκήρυξη.

4 ο EUROPEAN KING OF TAEKWON-DO. Προκήρυξη. 4 ο EUROPEAN KING OF TAEKWON-DO Προκήρυξη www.europeankingoftaekwondo.gr 4 TH EUROPEAN KING OF TAEKWON-DO Μετά την επιτυχή διοργάνωση του 1 ου, 2 ου και 3 ου European King of Taekwon- Do, οι διοργανωτές,

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 «Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω βοηθείστε με να προσπαθήσω με θάρρος!» Όρκος Αθλητού Special Olympics Τα Special Olympics σε παγκόσμιο Επίπεδο Τα

Διαβάστε περισσότερα

Από τα «Ολύμπια» της Αρχαίας Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του σήμερα. Ελένη Α1, 9 ου Γυμνασίου Βόλου Δεκέμβριος 2012

Από τα «Ολύμπια» της Αρχαίας Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του σήμερα. Ελένη Α1, 9 ου Γυμνασίου Βόλου Δεκέμβριος 2012 Από τα «Ολύμπια» της Αρχαίας Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του σήμερα Ελένη Α1, 9 ου Γυμνασίου Βόλου Δεκέμβριος 2012 Είναι γνωστό πως η μεγαλύτερη γιορτή της αρχαιότητας ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που

Διαβάστε περισσότερα

Σώμα Προσκόπων Κύπρου. Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015. ΧΡΥΣΗ, ΑΡΓΥΡΗ, ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Σώμα Προσκόπων Κύπρου. Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015. ΧΡΥΣΗ, ΑΡΓΥΡΗ, ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σώμα Προσκόπων Κύπρου Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015 ΧΡΥΣΗ, ΑΡΓΥΡΗ, ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Αγέλη Λυκοπούλων 52 η, 103 η, 266 η ΠΑΦΟΥ ΑΡΓΥΡΗ & ΧΑΛΚΙΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 2017»

«ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 2017» ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. Τμήμα Υγρού Στίβου Κολύμβηση Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2016 Αρ. Πρωτ: Προς: - Πρόεδρο και Δ.Σ. Κ.Ο.Ε. - Τμήμα Μηχανοργάνωσης - Τμήματα προαγωνιστικών κατηγοριών όλων των κολυμβητικών σωματείων

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Αγώνες: δράση και θέαμα»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Αγώνες: δράση και θέαμα» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Αγώνες: δράση και θέαμα» Υλικό για προαιρετική ενασχόληση των μαθητών πριν και μετά την επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης. Κατά την επίσκεψη της σχολικής σας ομάδας στο Μουσείο Ακρόπολης,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Άθληση στην αρχαία Ελλάδα

Θέμα: Άθληση στην αρχαία Ελλάδα Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Σχολικό έτος: 2013-2014 Από την αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή, ο αθλητισμός και τα φαινόμενα της βίας και του ντόπινγκ Θέμα: Άθληση στην αρχαία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. 6 ο Γυµνάσιο Νέας Ιωνίας

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. 6 ο Γυµνάσιο Νέας Ιωνίας 6 ο Γυµνάσιο Νέας Ιωνίας Τάξη: Α Τµήµα: 3 Μάθηµα: Αρχαία Ιστορία ιδάσκουσα: Ελ. Σάρδη http://www.krassanakis.gr/olympic.htm ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Εργασία των µαθητών: Μοσχούτη Ελευθέριου

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2015»

«ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2015» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2015» ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης της

Διαβάστε περισσότερα

ESCAPE. ΓΕΛ Καστριτσίου 2014-2015 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

ESCAPE. ΓΕΛ Καστριτσίου 2014-2015 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ESCAPE 2014-2015 ΓΕΛ Καστριτσίου ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ESCAPE ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΓΕΛ Καστριτσίου Εργάστηκαν οι μαθητές Αντωνάκης Λεωνίδας Γαλιώτης Ιάσων Κονδύλη Μυρτώ Κονταρίδης

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Πληροφορίες : Χασκής Αθανάσιος Τηλ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Πληροφορίες : Χασκής Αθανάσιος Τηλ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Ταχ. Δ/νση : Τ.Θ 132 Τ.Κ:46100-Ηγουμενίτσα Πληροφορίες : Χασκής Αθανάσιος Τηλ :6948524145 Email:proteasig@gmail.com Ηγουμενίτσα:27-4-2018 Αρ.πρωτ:14 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ 7 α

Διαβάστε περισσότερα

Οι αποστολές της ΚΟΕ 1 οι Μεσογειακοί Αγώνες Παραλίας Πεσκάρα 2015 5 οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων Σαμόα 2015

Οι αποστολές της ΚΟΕ 1 οι Μεσογειακοί Αγώνες Παραλίας Πεσκάρα 2015 5 οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων Σαμόα 2015 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, Τ.Θ. 23931, 1687 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ TΗΛΕΦΩΝΟ: 22449880, TΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ: 22449890 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: cypnoc@cytanet.com.cy ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 22449692,

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες Σχεδιασμού και Κριτήρια Ένταξης στον Σχεδιασμό της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ για τα έτη 2010-2012. Ατομικά Αθλήματα:

Κατηγορίες Σχεδιασμού και Κριτήρια Ένταξης στον Σχεδιασμό της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ για τα έτη 2010-2012. Ατομικά Αθλήματα: Κατηγορίες Σχεδιασμού και Κριτήρια Ένταξης στον Σχεδιασμό της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ για τα έτη 2010-2012 Ατομικά Αθλήματα: Για τα ατομικά αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, Σκοποβολή, Άρση Βαρών σε πάγκο, Ποδηλασία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας με την ελληνική μυθολογία. Εκπαιδευτική επίσκεψη - Γ τάξη

Ταξιδεύοντας με την ελληνική μυθολογία. Εκπαιδευτική επίσκεψη - Γ τάξη Ταξιδεύοντας με την ελληνική μυθολογία Εκπαιδευτική επίσκεψη - Γ τάξη Το Ίδρυμα Πολιτισμού «Ανδρέας Λεντάκης» διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με ποικίλη θεματολογία, για όλες τις τάξεις του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κλασσική Κολύμβηση - Τεχνική Κολύμβηση Τμήμα δρομέων μεγάλων αποστάσεων

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κλασσική Κολύμβηση - Τεχνική Κολύμβηση Τμήμα δρομέων μεγάλων αποστάσεων ΠΡΟΣ: ΚΟΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1) Ε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ. - 2) Π. Ε. Α. Κ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3) ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΕ Κύριε Πρόεδρε, Ο Α.Ο διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα, αγωνιστικών κατηγοριών με

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ι

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ι ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ι Μορέλα Έρη, PhD Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες 1896 Πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

JUNIOR S B (γεν. 2004-06)

JUNIOR S B (γεν. 2004-06) JUNIOR S B (γεν. 2004-06) ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Για την εύρυθμη και ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά συγκροτείται Επιτροπή Πρωταθλήματος που αποτελείται από δύο μέλη του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., δύο μέλη

Διαβάστε περισσότερα

"ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΑ" 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 9-10-11-12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΑ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 9-10-11-12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός Κερκύρας 2 Σέρρες 62123 Τηλέφωνο & φαξ 2321025401 www.mgsp.gr paserron@otenet.gr Μπάσκετ - Κολύμβηση - Συγχρονισμένη κολύμβηση Πόλο - Χαντ Μπολ - Χόκεϋ "ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΑ" 2015 Σέρρες 19/10/15

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΤ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΤ Αθήνα, 31/12/2018 Αρ. Πρωτ.:2511/18 Προς τα Σωματεία της ΕΟΤ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΤ 2019-2023 Αγαπητοί φίλοι, Λίγες ώρες πριν από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, θα θέλαμε μαζί με τις ευχές για

Διαβάστε περισσότερα

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012 Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012 Εισαγωγή Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τους φετινούς Ολυμπιακούς καταγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

3 rd EUROPEAN KING OF TAEKWON-DO

3 rd EUROPEAN KING OF TAEKWON-DO ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3 rd EUROPEAN KING OF TAEKWON-DO Οι διοργανωτές Αθλητικός Σύλλογος Νεάπολης Μακεδονική Δύναμη, Αθλητικός Σύλλογος Λευκός Πύργος και η εταιρία αθλητικών ειδών TOPTEN μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η Γνώση. Tι γίνεται στη φύση το Μάιο

Η Γνώση. Tι γίνεται στη φύση το Μάιο Η Γνώση Tι γίνεται στη φύση το Μάιο Η ακακία κράταιγος, η σημύδα, η μελία, το σπάρτο, η βελανιδιά, ο σμίλακας, η μανόλια, η καρυδιά, η μηλιά, η αχλαδιά, ο φιλάδελφος, η σορβιά και ο σαμπούκος είναι ανθισμένα.

Διαβάστε περισσότερα

* Χρησιμοποιούνται οι αγγλικοί όροι για αποφυγή παρεξηγήσεων.

* Χρησιμοποιούνται οι αγγλικοί όροι για αποφυγή παρεξηγήσεων. Εγχειρίδιο Οργάνωσης Αγώνων Τριάθλου Εισαγωγή 1. Σκοπός Σκοπός του εγχειριδίου είναι να θέσει κατευθυντήριες γραμμές και ποιοτικά κριτήρια όσον αφορά στη διοργάνωση αγώνων Triathlon, Duathlon,Aquathlon*,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΣΗ: ΣΤΙΒΟΣ 1.ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΣΤΙΒΟΣ 2 Ο ΣΤΙΒΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΑΘΛΗΣΗ: ΣΤΙΒΟΣ 1.ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΣΤΙΒΟΣ 2 Ο ΣΤΙΒΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ 1.ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΣΤΙΒΟΣ Στίβος [στίβος,στείβω(=καταπατώ)]= μερος σταδίου για ασκήσεις ή τέλεση αγωνισμάτων, αναφερόμενο μόνο στα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Τα αγωνίσματα του στίβου είναι

Διαβάστε περισσότερα

9/5/2016 ΥΠΟΘΕΜΑ:ΝΤΟΠΙΝΓΚ

9/5/2016 ΥΠΟΘΕΜΑ:ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΝΤΟΠΙΝΓΚ 1. Ντόπινγκ στον αθλητισµό ορίζεται ως η χορήγηση ή η χρήση από ένα άτοµο µιας ουσίας που φυσιολογικά δεν εντοπίζεται στο σώµα, χορηγείται σε αντικανονικές επιπρόσθετες ποσότητες µε σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Παλλήνη, 6 Οκτωβρίου 2014 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογερμανικής Αγωγής

Εισαγωγή. Παλλήνη, 6 Οκτωβρίου 2014 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογερμανικής Αγωγής 2 3 4 Εισαγωγή Θέλουμε έναν κόσμο ανοιχτό στο μέλλον και τις προκλήσεις του. Θέλουμε μία κοινωνία ανεκτική σε όλους ανεξάρτητα από γλώσσα, εθνικότητα, θρησκεία, ατομικές διαφορές. Θέλουμε να είμαστε ο

Διαβάστε περισσότερα